miercuri, 26 septembrie 2012

Retete culinare #91


Retete culinare:

Compot de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 pahare apă 1 bucăţică scorţişoară   Mod de preparare: Se curăţă gutuile de coajăşi sîmburi şi se taie felii de gro­simea unui deget. Se pun în apă rece. În acest timp se fierbe zahărul cu apa şi scorţişoara. Cînd siropul este pe jumătate gata, se adaugă...
Read more »

Tocăniţă de pui cu găluşte de făină si griş

Tocăniţă de pui cu găluşte de făină si griş
  Ingrediente: 1 pui 2 cepe 1 căpăţână de usturoi boia piper sare 2 căni lapte 2 lin­guri făină 2-3 linguri smântână Pentru găluşte ai nevoie de: 2 ouă 400 g făină 3-4 linguri griş sare   Mod de preparare tocăniţă: Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti în ulei împreună cu o parte...
Read more »

Mâncare de legume şi prune

Mâncare de legume şi prune
  Ingrediente: 10 prune 2 rădăcini de pătrunjel 4-5 morcovi 1 gulie mică 2-3 cartofi 1 ceapă 1 roşie 1 legătură pătrunjel 250 ml vin 100 ml ulei 1 frunză de dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa, rondele morcovii, pătrunjelul si gulia le căleşti împreună câteva mirute,...
Read more »

Cascaval pane cu varză dulce

  Ingrediente: 300-400 g caşcaval 2-3 ouă ulei 2-3 linguri făină 1 varză sare piper ulei de măsline mărar verde 1-2 roşii pentru decor oţet   Mod de preparare: Tai felii caşcavalul, îl dai prin făină, apoi prin ou şi le prăjeşti în ulei. Tai apoi varza fideluţă, o presari cu sare şi o...
Read more »

Esenta de cafea

  Ingrediente: 2 linguri calea prăjită şi rîşnită 1 baton cicoare 2 ceşti apă   Mod de preparare: Punem apa la fiert într-un ibric mai mare şi cînd clocoteşte, adăugăm cicoa­rea. Lăsăm să fiarba 5 minute, apoi pu­nem cafeaua şi amestecăm bine cu o linguriţă. Cînd spuma formată deasupra dispare, esenţa este gata. Acoperim...
Read more »

Retete de post:Batoane de granola

  Ingrediente: 1/3 cana ulei de cocos topit 1/4 cana ulei de masline extravirgin 1 mar potrivit, curatat de coaja si de samburi 1/2 cana sirop artar 1/3 cana sirop agave 6 curmale mari fara samburi 1 l-ta scortisoara 1 praf de sare de mare 2 cani nuca macinata 2 cani fulgi de ovaz...
Read more »

Mazurcă cu ciocolata

Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri mig­dale mărunt pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină unt   Mod de preparare: Se freacă zahărul şi gălbenuşurile bine, se pun migdalele şi ciocolata şi se amestecă apoi se adaugă treptate făina şi la urmă cele două albuşuri spumă. Se amestecă...
Read more »

Scoarţa

  Ingrediente: 120 g zahăr tos 2 albuşuri 1 gălbenuş 150 g faină 100 g zahăr pudră 150 g miez de nucă măcinat   Mod de preparare: Albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu zahăr tos până se-ngroaşă Apoi se adaugă gălbenuşul şi faina şi se amestecă bine. Bunicile noastre ungeau tava cu...
Read more »

Ingheţată de cacao cu nuci, rahat şi fructe din dulceaţă

Ingheţată de cacao cu nuci, rahat şi fructe din dulceaţă
  Ingrediente: 3 linguri cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2 linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat o cana miez de nuca 1 esenta de rom   Mod de preparare: Bati untul spuma, iar separat fierbi pe foc mic apa cu zaharul cacaoua pana obtii un sirop mai...
Read more »

Ciorbă mozaic cu ardei si varză

  Ingrediente: 1 legătură de morcovi şi rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 200 g fasole fideluţă (verde şi galbenă) 1 sfeclă roşie mică 1/2 varză mică 2 ardei graşi (sau 1 ardei şi 1 gogoşar) 2 roşii mărar şi pătrunjel verde sare 1 lingură cu făină 1 lingură cu unt smântână pentru dres  ...
Read more »

Retete de post: Spaghete cu sos bolognese

Retete de post: Spaghete cu sos bolognese
Ingrediente: 4-5 dovlecei mici Ingrediente sos de rosii :1/2 cana rosii uscate si inmuiate in apa timp de o ora,1 l-ta oregano,1 catel mic de usturoi,1/2 l-ta busuioc Ingrediente sos de nuca: 1 cana nuca ,2 curmale fara samburi,1 praf de piper cayenne,1/4 l-ta busuioc, 1/4 l-ta oregano,1/4 l-ta sare,1/4 l-ta piper .  ...
Read more »

Cum se prepara Cocktail No Problem (video)

Cum se prepara Cocktail No Problem (video)
  Ingrediente: 15 ml lime juice 40 ml pineapple juice 50 ml grapefruit juice 50 ml orange juice 40 ml coconut rum (Malibu) 25 ml crème de bananes Ice cubes 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 collins or tall...
Read more »

Mazurcă cu ciocolată şi frişcă

Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri mig­dale pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină fină 400 g frişcă unt pentru formă   Mod de preparare: Se prepară în acelaşi mod ca mazurca cu ciocolată. Cînd este gata coaptă, se răstoarnă dreptunghiul şi se taie în două pe la...
Read more »

Retete de post:Batoane de cereale I

Retete de post:Batoane de cereale I
  Ingrediente: 1/2 pachet smochine 4 linguri seminte susan 4 linguri hrisca 2 cani pulpa de migdale 1 cana nuci 10 curmale 4 linguri sproutein 5 mere 1/2 cana diverse fructe uscate 1 fiola esenta vanilie 2 picaturi esenta rom 5g orzo 200 g cacao   Mod de preparare: Cele listate mai sus se...
Read more »

Retete de post:Sarmalute crude

  Ingrediente: 1/2 varza medie (sau, desigur, frunze de vita de vie) 1 bucata ceapa rosie 200 nuci 1 bucata morcov 1/4 telina medie pastarcac patrunjel radacina 1/2 legatura patrunjel 2-3 linguri ulei de masline sare de mare dupa gust piper (preferabil alb)dupa gust boia dulce cimbru nucsoara   Mod de preparare: In afara...
Read more »

Mazurcă salam

Ingrediente: 400 g miere de albine 400 g ciocolată rasă 11/2 pahar nuci curăţate cacao   Mod de preparare: Se pune mierea la fiert împreună cu ciocolata rasă cînd în­cepe să fiarbă se pun nucile, amestecînd fără întrerupere şi lăsînd să fiarbă mai puţin de 5 min. Se dă jos de pe foc şi...
Read more »

Sos de portocale

Sos de portocale
  Ingrediente: 2 portocale 1 pahar vin alb 150 g zahăr bucăţi 1 gălbenuşuri   Mod de preparare: Frecăm zahărul pe cojile de portocale, apoi îl pisăm bine şi îl amestecăm cu gălbenuşurile. Adăugăm vinul şi zeama de portocale, turnăm totul într-o oală şi batem bine cu telul pe foc, pînă se în­groaşe. Servim...
Read more »

Retete de post:Biscuiti din cereale incoltite

Ingrediente: 1 castron hrisca incoltita 1 castron grau incoltit 1 castron stafide hidratate 2 liguri tarate psyllium  1 lingurita scortisoara 1 lingurita nucsoara 1/4 betisor vanilie 1/4 lingurita sare 1 castron cacao 2 linguri de miere   Mod de preparare: Transformam cerealele in faina (cu rasnita sau cu robotul de bucatarie echipat cu lama...
Read more »

Gogosi cu crema de vanilie

  Ingrediente: 250 g făină 2 pahare apă 150 g unt 3-5 ouă putină sare  Ingrediente umplutură : 300 g frişcă, 150 g zahăr, cremă de vanilie.   Mod de preparare: Aluatul nu se în­tinde în formă de bastonaşe, ci se pune rotund, ca o nucă. Coacem gogoşile ca şi eclerul. Aluatul creşte dublu,...
Read more »

Batoane de cereale II

Batoane de cereale II
Ingrediente : 1 cana nuca maruntita 1 cana nuca de cocos 1 cana orz (inmuiat de cu seara) 1 cana prune uscate 5 curmale 50 g stafide maruntite 2 linguri de seminte de in 2 linguri de seminte de floarea soarelui  zeama de la jum de lamaie   Mod de preparare: Nuca, nuca de...
Read more »

Ingheţată cu zmeură

  Zdrobeşti 300 g zmeură, apoi o amesteci cu 6 linguri de zahăr şi 3 gălbenuşuri şi adaugi 100 ml şampanie (merge şi cu vin spumos). Separat, baţi spumă 3 albuşuri, le amesteci cu 200 g frişcă bătută şi le adaugi în compoziţia pregătită mai sus. Torni apoi totul într-un vas şi o dai...
Read more »

Sarmale cu urdă (sau branză de vaci) in foi de sfeclă albă

  Opăreşti întâi pentru câteva secunde foile cu apă puţin sărată sau borş fiert şi le laşi deoparte. Pregăteşti umplutura amestecând urda bine sfărâmiţată cu orez (ales şi spălat), sare şi mărar. Inveleşti sarmalele şi le aşezi la fiert într-o cratiţă în care ai aşezat întâi un strat de foi de sfeclă.   Poftă...
Read more »

Tort cu zmeură si ciocolată

  Ingrediente blat: 10 ouă 10 linguri zahăr pudră 10 linguri făină coaja rasă de 1 lămâie Ingrediente cremă: 600 g zmeură 1/2 kg frişcă 100 g ciocolată simplă Pentru decor: 300 g zmeură 300 g frişcă pentru decor Pentru sirop: 400 ml apă 5 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie Mod preparare blat:...
Read more »

Sos de zmeura sau de fragi

  Ingrediente: 1 pahare zmeură sau fragi 1/2 pahar de vin 1 pahar zahăr 2 linguriţe făină de cartofi apă   Mod de preparare: Strivim zmeura sau fragii cu o lingură, îi stoarcem într-un tifon, amestecăm su­cul cu vinul, turnăm apă ca să avem în totul 2/2 pahare de compoziţie, adău­găm zahărul şi făina...
Read more »

Cocoloaşe de mămăligă cu branză de burduf

  Ingrediente: mălai apă şi sare pentru mămăligă brânză de burduf ulei   Mod de preparare: Pui la fiert în ceaun apă cu puţină sare şi între timp cerni mălaiul ca să iasă mămăliga fină. Când apa fierbe adaugi o mână de mălai şi laşi să se înmoaie. Apoi adaugi mălaiul puţin câte puţin,...
Read more »

Ciorbă ardelenească de viţel

  Ingrediente: carne de viţel cu os zarzavat (morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină) ceapă tarhon bulion pastă de gogoşari sare smântână şi ouă pătrunjel şi leuştean   Mod de preparare: Speli bine carnea, o tai bucăţele şi o pui la fiert. între timp cureţi şi toci zarzavatul, ceapa şi verdeaţa. După ce ai spumuit carnea,...
Read more »

Tocană de legume văratice cu pui

  Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 1 ardei gras 1 ceapă sare ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi când e gata o dezosezi, o tai bucăţi mici şi o căleşti într-o cratiţă cu ulei. Adaugi ceapa tăiată, ardeiul gras tăiat bu­căţele sau fâşii...
Read more »

Piept de vitel cu mazare

  Ingrediente: 1kg piept de vitel 1,5kg mazare congelata 3 cepe 1 lingura faina 2 linguri zahar 2 linguri bulion 1.5 litri supa de vita 1 leg. marar sare piper   Mod de preparare: Pieptul de vitel se spala, se taie in bucati potrivite si se rumeneste in ulei circa 10 minute, impreuna cu...
Read more »

Mancarică de legume de vară cu măsline

Mancarică de legume de vară cu măsline
  Ingrediente: 2 fire ceapă verde 2 morcovi 2 cartofi noi 1 ardei gras (e bun şi capia) 1 legă­tură mărar şi pătrunjel 150 g măsline 3-4 roşii sare ulei   Mod de preparare: Intâi pui măslinele în apă să se desăreze. Apoi cureţi şi speli toate legumele, tai mărunt ceapa şi ardeiul, rondele...
Read more »

Şodou cu ciocolată

Ingrediente: 5 gălbenuşuri 4 linguri zahăr 1 ceaşcă lapte 3 linguri cioco­lată rasă sau cacao vanilie   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia . Cînd dă un clocot, se ia de pe foc şi se acoperă. Separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se toarnă apoi laptele treptat, amestecînd mereu, şi se pune...
Read more »

Inghetata de nuci

  Ingrediente: îngheţata de vanilie 400 g nuci (sau alune) 100 g zahăr (pentru caramel) putină lămîie   Mod de preparare: Pregătim compoziţia ca pentru o- în­gheţată obişnuită de vanilie. O turnăm într-un castron. Punem în compoziţia fierbinte nuci caramelizate (pralinate) şi pisate. Lăsăm să se răcească, amestecînd tot timpul cu lopăţică. Apoi strecurăm...
Read more »

Prăjitură cu ciocolată

Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 140 g rom 180 g ciocolată topită 140 g unt proaspăt 2 linguri cu vîrf de pesmet fin unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă untul, zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă se obţine o cremă se toarnă romul şi ciocolata topită (trebuie să...
Read more »

Cafe glace cu cicoare

  Ingrediente: 150 g cafea prăjită 375 g apă 300 g zahăr 1/2 1 lapte 250 g frişcă 25 g cicoare 1 bucăţică va­nilie   Mod de preparare: Cafeaua măcinată sau pisată, împreună cu cicoarea, se pregăteşte la filtru sau se fierbe şi se strecoară printr-un tifon pus în patru. Cînd cafeaua este gata,...
Read more »

Foaie de ştrudel

Ingrediente: 500 g făină albă 2 linguri ulei 1 pahar apă călduţă sare   Mod de preparare: Se aşază pe planşetă făina cernută, în formă de cuib. La mijloc se face cu lingura un loc liber. Se pun în el uleiul, sarea şi apa călduţă, treptat, amestecînd mereu cu lingurapînă ce făina înghite tot...
Read more »

Sos de vin

  Ingrediente: 2 pahare (mari) vin roşu 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr tos 2 g scorţişoară 2-3 cuişoare   Mod de preparare: Frecăm gălbenuşurile cu zahărul.Punem la fiert vinul cu scorţişoara şi (după gust) cu cuişoarele. După 1-2 clo­cote turnăm peste gălbenuşuri, încet, cîte puţin, amestecînd mereu. Strecurăm într-o cratiţă şi punem pe foc...
Read more »

Sos de rom sau coniac

  Ingrediente: 1 lingură unt de frişcă 1 lingură făină 1 lămîie 3/4 pahar (mare) de vin 1 pahar zahăr pudră 2 linguri rom sau coniac 1 pahar apă   Mod de preparare: Amestecăm untul cu făină de cea mai bună calitate. Desfacem cu un pahar de apă şi lăsăm să fiarbă foarte bine....
Read more »

Prăjitură cu marmeladă de caise

Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr 1 pahar smîntînă 1 pahar unt topit 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se freacă puţin gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă smîn­tîna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie să fie călduţ, şi se amestecă....
Read more »

Chifle umplute cu 2 feluri de branză

Chifle umplute cu 2 feluri de branză
  Ingrediente: 8 chifle mici 300 g brânză dulce de vacă 200 g brânză de burduf sau telemea de oi rasă 2 ouă 200 ml lapte puţin ulei 50 g caşcaval ras pentru decor   Mod de preparare: Amesteci brânza dulce cu brânza de burduf şi ouăle până obţii o pastă omogenă. Le tai...
Read more »

Sarmale de gască in foi de viţă si de tei

  Ingrediente: 1 piept de gâscă (aproxi­mativ 800 g) 200 g piept de pui 100 g orez 3 cepe + 3 fire ceapă verde 500 ml suc de roşii piper 3 fire pătrunjel verde 2 legături mărar 100 g kaizer afumat 2 pahare vin alb 3 linguri unt sau ulei 2 foi de dafin...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 9 (video)

Read more »

Dovlecei umpluţi cu ficat de pui

Dovlecei umpluţi cu ficat de pui
  Ingrediente: 4 dovlecei 400 g ficat de pui 1 ceapă 3 linguri orez 2 căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper o legătură de mărar   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai în jumătate şi le scoţi miezul. Speli ficăţeii, îi fierbi câteva minute, apoi îi scurgi şi îi...
Read more »

Chifteluţe de mălai cu branză

Chifteluţe de mălai cu branză
  Ingrediente: 100 g mălai 1 roşie 3 linguri brânză sărată de vacă sau de oaie pătrunjel 1 ou 3/2 lămâie sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi 350 ml apă, când dă în clocot pui mălaiul şi laşi să clocotească 15 minute la foc mic, apoi dai deoparte mămăli­ga şi laşi să...
Read more »

Bigus

  Ingrediente: 1 varză acră mijlocie 150 g slănină (sau piept) afumată tăiată cuburi 150 g crenvurşti tăiaţi bucăţi 150 g salam afumat (orice fel de salam fără usturoi) tăiat cuburi 2 linguri untură piper pisat   Mod de preparare: Se taie varza foarte subţire; dacă este prea acră sau prea sărată, se spală...
Read more »

Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin

Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin
  Ingrediente: 800 g crap 1/2 kg roşii mici 1 dovlecel 1 ardei verde 1 ardei roşu 3 roşii portocalii 2 teline 1/2 legătură patrunjel 1/2 legatura cimbru 2 căţei usturoi 6 linguri ulei 150 ml vin alb sec sare piper Mod preparare marinată: Pisezi usturoiul, toci verdeaţa şi cimbrul, le amesteci cu uleiul...
Read more »

Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

  Ingrediente: 3 vinete 3 roşii 400 ml lapte 200 g smântână 100 g caşcaval 1/2 pachet de unt 2 căţei de usturoi 3 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele de un centimetru grosime, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. Le treci apoi prin...
Read more »

Budincă de clătite cu legume

Budincă de clătite cu legume
  Ingrediente clătite: 3 ouă 600 ml lapte 300 g făină sare ulei Ingrediente umplutură: 100 g mazăre verde 1 mână fasole verde 1 conopidă mică 1 dovle­cel 2 cartofi 2 morcovi 50 g unt 1 ceaşcă lapte 1 lingură făină 3 ouă 100 g caşcaval 1 lingură smân­tână sare   Mod de preparare:...
Read more »

Prăjitură cu piersici, pere si frişcă

Prăjitură cu piersici, pere si frişcă
  Ingrediente: 700 g făină 100 g unt 250 g smântână 100 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilet 2 plicuri gelatină roşie 200 g friscă bătută 4 piersici 2 pere   Mod de preparare: Amesteci untul cu smântână, zahărul şi oul, adaug bicarbonatu stins...
Read more »

Dovlecei in straturi cu branză si cimbru

Dovlecei in straturi cu branză si cimbru
  Ingrediente: 1,200 kg dovlecei 200 g brânză de oaie 4 ouă 250 g smântână 2 căţei de usturoi cimbru sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli, îi tai rondele de aceeaşi grosime şi-i laşi deoparte. Cureţi usturoiul, îl pisezi, îl amesteci cu cimbru, sare şi piper după gust, apoi baţi...
Read more »

Friptură de viţel cu sos de branza

Friptura_de_vitel_cu_sos_de_branza
O reteta de friptura de vitel cu sos de branza din: carne de vitel, lapte, branza topita, faina, zahar, ulei, sare, piper si salata verde. Ingrediente: 800 g carne de viţel 125 ml lapte 125 g brânză topită 1 lingură făină zahăr 2 linguri ulei sare piper 1 salată verde   Mod de preparare:...
Read more »

Salată de roşii cu morcovi si mere

Salată de roşii cu morcovi si mere
  Ingrediente: 3 roşii 3 morcovi mari 2 mere 1 ardei 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare 2 ouă   Mod de preparare: Cureţi morcovii şi îi speli şi îi dai pe răză­toarea mică, apoi dai şi merele pe răzătoarea mare. Fierbi ouăle şi după ce au fiert le tai felii, apoi cureţi...
Read more »

Varză roşie cu ciuperci

  Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg ciuperci 2 cartofi 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură marga­rină zeamă de lămâie 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Speli varza, o tai subţire şi o căleşti într-o cratiţă cu margarină. Speli şi cureţi ciupercile şi le fierbi 20 de minute în apă cu...
Read more »

Inghetata de zahar ars

  Ingrediente: 1 1 lapte 300 g zahăr 8 gălbenuşuri   Mod de preparare: Fierbem bine laptele (sau frişca).Punem gălbenuşurile într-o cratiţă pe baia de apă, adăugăm 200 g zahăr tos. Amestecăm bine, turnăm încet laptele fierbinte în. gălbenuşuri, amestecînd pe foc. Topim într-o tigăiţă 100 g zahăr cu pu­ţină apă şi îl lăsăm...
Read more »

Tocăniţă de ardei capia copţi

  Speli 6-8 ardei capia, îi coci şi îi cureţi de pieliţă. Căleşti apoi 2-3 cepe mai mari tocate, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cuburi, un mor­cov ras pe răzătoarea mică, ardeii copţi întregi curăţaţi doar de cotoare şi seminţe şi o ceaşcă de apă. Laşi să fiarbă 10 minute, apoi adaugi şi...
Read more »

Ardei umpluţi cu cartofi si orez

Ardei umpluţi cu cartofi si orez
  Ingrediente: 1 kg ardei gras 7-8 cartofi 2-3 cepe 1 ceaşcă orez 1 legătură pătrunjel şi mărar 1 lingură bulion ulei sare piper   Mod de preparare: Fierţi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi dai prin maşina de tocat sau îi zdrobeşti cu furculiţa. Separat, fieni orezul, iar ceapa o toci...
Read more »

Ficaţei de pui cu legume

  Ingrediente: 1/2 kg ficăţei 2 dovlecei tineri 3-4 morcovi 5-6 cartofi 3 roşii 3-4 fire de ceapă verde ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai ceapa rondele subţiri, o căleşti în ulei şi când este aurie adaugi ficăţeii. După câteva minute pui cartofii tăi­aţi rondele şi mor­covul ras...
Read more »

Mancare de conopida cu lămaie

Mancare de conopida cu lămaie
  Ingrediente: 1 conopidă 1/2 cană ulei 1 cană vin alb 2 roşii 1 cană apă 1 lămâie coriandru după gust 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2-3 frunze de ţelină sare piper   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le dai pe râzătoare, apoi le fierbi pe foc mic 10 minute, ca să scadă...
Read more »

Prăjitură cu nuci şi marmeladă

Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 pahar untură sau unt 1 pahar zahăr pudră 4 gălbenuşuri 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde 50 nuci curăţate şi pisate 6 albuşuri bătute spumă 1 pahar zahăr marmeladă   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul sau cu untura şi patru gălbenuşuri, se adaugă...
Read more »

Pulpe la tavă cu muştar si miere

  Ingrediente: pulpe de pui (numărul lor variază în funcţie de numărul de persoane) 1 lingură muştar 1 lingură miere boia dulce (facultativ) condimente piper 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2-3 catei de usturoi ulei     Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, le ungi pe fiecare în parte cu muştarul,...
Read more »

Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni
  Ingrediente: 400 g căpşuni 250 g zahăr 1 lămiie 1 l apă   Mod de preparare: Alegem căpşuni coapte, le dăm prin sită. Topim zahărul cu 1/2 1 apă într-un vas, pe masa de bucătărie. Cînd se to peşte zahărul, adăugăm, tot pe masă, piu­reul de căpşuni, zeama de lămîie, ames­tecăm bine şi...
Read more »

Cartofi umpluţi cu creier de vită

  Alegi 1 kg cartofi mari şi mai lunguieţi pe care îi speli şi îi fierbi cu tot cu coajă pe jumătate. Ii cureţi, apoi îi tai în două pe lungime, le scoţi miezul şi-i laşi deop­arte până pregăteşti umplutura. Tai mărunt 2 cepe curăţate şi spălate, le căleşti în puţin ulei, pui sare,...
Read more »

Piept de pui a limone

  Ingrediente: piept de pui faina ulei smantana dulce la cutie sare piper alb oregano ciuperci unt vin zeama de lamaie Mod de preparare: Pieptul de pui taie in doua transe,se bate cu ciocanul de snitele,se da prin faina si se trage la tigae in ulei incins pe ambele parti (60%se trage in ulei...
Read more »

Retete de post:Bomboane de ciocolata

  Ingrediente: 250g nuci  4-5 linguri unt (ulei) de cocos  5-6 linguri cacao cruda 3-4 linguri miere 1 praf de sare (optional: pudra de maca, menta uscata, betisor de vanilie, scortisoara, stafide)   Mod de preparare: Pui un recipient continand untul de cacao in deshidrator (sau intr-un alt castron cu apa calda) pret de...
Read more »

Retete de post: Sarmale crude II

Ingrediente: 100 gr hrisca 100 gr nuca 50 gr morcov 10 gr ceapa 10 gr patrunjel 10 frunze mari de varza murata 500 gr rosii 1 lingurita rasa nucsoara sare piper 3-4 linguri ulei presat la rece   Mod de preparare: Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A...
Read more »

Piure de broccoli cu sos dulce-acrisor

Piure de broccoli cu sos dulce-acrisor
Ingrediente piure: 2 cani broccoli maruntit 1 catel de usturoi 1cana nuci braziliene crude 1 lingurita sare 1 praf piper . Ingrediente sos:1 lg otet balsamic,1 catel usturoi, zeama de la 1/2 portocala/gref,1/3 cana ulei de masline extravirgin,5 curmale fara samburi   Mod de preparare: Se proceseaza toate la blender pana rezulta un sos...
Read more »

Retete de post:Bomboane din caise uscate

Retete de post:Bomboane din caise uscate
Ingrediente: 6 linguri seminte de in neprajite 30 buc caise uscate o lingura seminte de mac neprajite Mod de preparare: Semintele de in se rasnesc si se pun intr-un bol. Caisele se rasnesc pana devin fulgi mici (de marimea celor din nuca de cocos) si se amesteca bine cu inul. Se formeaza bombonele de...
Read more »

Muschi de vita cu piper verde

  Ingrediente: 400g muschi de vita 10g piper verde 50g unt 50ml ulei 100ml smantana 40ml coniac sare   Mod de preparare: Muschiul de vita se taie in patru felii de cåte 100 g. Se apasa ca sa se lipeasca ferm boabele de piper pe suprafetele feliilor si se prajesc in untul topit in...
Read more »

Mazare cu sos alb

  Ingrediente: 200 gr mazare 100gr porumb 1 morcov potrivit taiat feliute subtiri o felie mica de telina-radacina taiata dupa modelul morcovului de mai sus 2 fire ceapa verde 1 legatura mica marar sare piper  Mod de preparare: Am pus peste balamucul multicolor, rezultat in urma amestecarii celor de mai sus, vreo 3 linguri...
Read more »

Şodou cu vin

Ingrediente: 100 g zahăr 5 gălbenuşuri 300 g vin alb vanilie   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile ca o cremă. Se pune la fiert vinul cu vanilia (baton) ca să dea un clocot, se ia de pe foc şi se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, cîte puţin amestecînd mereu (în...
Read more »

Prăjitură cu mere sferturi

Ingrediente: 12 mere potrivit de mari curăţate şi tăiate în sferturi 11/2 pahar smîntînă-cremă 5 linguri zahăr 6 ouă 3 linguri cu vîrf de făină 1 praf vanilie zahăr pudră vanilat unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă smîn­tîna şi apoi treptat, în...
Read more »

Prăjiturăcu mere rase

Ingrediente: 6 mere potrivit de mari, rase pe răzătoarea de zarzavat 6 oua 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 linguri zahăr şi puţin rom unt şi pesmet pentru formă   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune puţin cîte puţin făina,...
Read more »

Budincă de nuci

Ingrediente: 60 g făină 60 g unt 80 g zahăr 4 ouă 250 g nuci pisate şi opărite cu 250 g lapte un pumn de nuci pisate neopărite 1 praf vanilie şodou de ciocolată zahăr pudră pentru formă   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, vanilia şi gălbenuşurile puseunul cîte unul, se...
Read more »

Prăjitură cu amoniac

  Ingrediente: 1 linguriţă amoniac praf 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit făină cît cuprinde cîteva nuci sau migdale tăiate lunguieţ   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul, adăugînd treptat cîte un gălbenuş. Se pune amoniacul pisat şi se mai freacă pînă cînd compo­ziţia se albeşte. Se pune...
Read more »

Prăjitură cu zmeură

Ingrediente: 250 g brînză de vacă 2 gălbenuşuri răscoapte 3 gălbenuşuri crude 50 g unt 1 praf de sare zahăr după gust 500 g zmeură gră­sime pentru formă   Mod de preparare: Se trece prin sită brînza de vacă, se amestecă cu cele două gălbenuşuri răscoapte, trecute de asemenea prin sită, şi cu 3...
Read more »

Reteta zilei: Paine Montignac

PaineMontignac.jpg
O reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala, drojdie si sare. Ingrediente: 400 g faina de grau macinis integral ¾ pahar apa minerala 25 g drojdie proaspata sare Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron. Drojdia se dizolva in putina apa minerala, dupa care toarna peste faina impreuna cu...
Read more »

Conopidă cu şuncă afumată si branză

Conopidă cu şuncă afumată si branză
  Ingrediente: 1 conopidă 100 g şunculiţă afu­mată 100 g brânză sărată 1/4 pachet de unt 3 roşii 1/2 linguriţă zahăr 1 linguriţă muştar sare piper ulei   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bu­cheţele şi o fierbi în apă cu sare. In acest timp dai roşiile pe râzătoare şi le înăbuşi apoi...
Read more »

Prăjitură delicioasă cu nuci

Ingrediente: 500 g zahăr pudră 500 g nuci date prin maşină 250 g unt proaspăt 5 ouă 1 linguriţă praf de copt coaja rasă de la o lămîie unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă cînd se face spumă. Se adaugă coaja...
Read more »

Cum se prepara Cocktail The Flirt (video)

Cum se prepara Cocktail The Flirt (video)
  Ingrediente: 3 parts The Margarita King 1 part peach liqueur 2 – 3 slices fresh peach ice cocktail shaker martini glass The Margarita King peach liqueur slices of fresh peach ice   Cum se prepara Cocktail The Flirt
Read more »

Roşii prăjite

Roşii prăjite
  Ingrediente: 1 kg roşii mari 100 g făină 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel ulei sare   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai felii de un deget grosime, le presari cu sare şi le laşi pe un suport de lemn să se scurgă zeama. Le treci apoi prin făină şi le...
Read more »

Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume

Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume
  Ingrediente: 250 g cuşcuş 5 aripioare de pui 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 morcovi 1 ţelină mică 3 roşii 2 linguri smântână 8 linguri ulei 1 lingură unt sare piper 2-3 fire mărar   Mod de preparare: Speli aripioarele, le aşezi într-o tavă de aragaz, presari sare şi piper, pui 2...
Read more »

Tocaniţă de oaie

  Ingrediente: carne de oaie ceapă boia de ardei pastă de gogoşari pastă de roşii piper ulei sare foi de dafin 1 fir de cimbru (dacă faci tocăniţa cu carne de oaie) câţiva căţei de usturoi (dacă pui carne de viţel)   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Când...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)

Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire (video)
  Ingrediente: 150 ml ginger ale 25 ml crème de cassis 50 ml cachaca 1 lime Some ice cubes 1 Collins glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board 1 bar spoon or stirrer 2 straws   Cum se prepara Cocktail Diablo Hell Fire
Read more »

Piept de porc cu ceapa pane

  Ingrediente: 500g piept de porc 4 linguri faina 2 cepe mari 100g unt 2-3linguri pasta tomate 2 catei de usturoi 4 linguri pesmet 1 ou batut 100ml ulei 1 lingura zahar 1 lingura otet de vin 1/2 lingurita cimbru sare piper   Mod de preparare: Ceapa se spala, se curata si se taie...
Read more »

Placinta cu ceapa

Ingrediente aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns 0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingredinte umplutura: 2 cepe sare piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,uleiul,...
Read more »

Ciorba de vita cu dovlecei umpluti

  Ingrediente: 1 os de vita mare cu maduva 500g zarzavat pentru supa (morcov, telina, patrunjel, pastârnac, gulie) 4 dovlecei 400g carne tocata de vita 200g rosii 50g orez 2 cepe 1 leg. marar tocat, marunt 500ml bors 1 leg. leustean 1 lingurita boia dulce sare piper   Mod de preparare: Se pune la...
Read more »

Piure de conopida

Piure de conopida
  Ingrediente: juma de conopida 2 linguri tahini putina sare piper 3 firicele de patrunjel proaspat 2 linguri de ulei otet de mere sau zeama de lamaie dupa gust   Mod de preparare: Am blenduit-o am adaugat restul de ingrediente. Am amestecat-o, condimentat si mancat cu ardei proaspeti.   Pofta buna!
Read more »

Pasta Tahini

Ingrediente:  3 dovlecei medii  6-7 buchetele broccoli 1 ceapa rosie mica 10-15 ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati egale)   Ingrediente drassing: tahini (pasta de susan), sare,sucul de la 1 lamaie,ulei de masline2-3 linguri Mod de preparare: Atacam dovleceii frontal ii decojim si-i razuim ,adaugam buchetele mici-mititele...
Read more »

Figaro

  Ingrediente: 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 4 ouă 250 g făină coaja şi zeama de la 1/2 lămîie 1 praf de vanilie un vîrf de cuţit de bicar­bonat 150 g zahăr 150 g nuci pisate 300 g marmeladă sau dulceaţă scăzută   Mod de preparare: Se freacă untul cu trei linguri...
Read more »

Pătrate cu cremă

Ingrediente foaie: 300 g făină 1 ou 60 g unt 20 g praf de amoniac 3 linguri zahăr 1 praf de vanilie 1/4 pahar lapte ulei Ingrediente crema: 1/2 pahar lapte, 200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare.   Mod de preparare: Se face un aluat din cele...
Read more »

Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline

  Ingrediente: 800g inima de vitel 300g prune uscate aurii 50g masline verzi 50g masline negre 100g ciuperci taiate 1 ceapa potrivita 4 catei usturoi 2 pahare vin rosu 1 pahar coniac 1 lingura zahar 20g busuioc 10g scortisoara 100ml ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curata si se spala, se...
Read more »

Bors taranesc

  Ingrediente: 800g rasol de vitel 500g pulpa de vitel 200g morcov 200g ceapa 100g pastârnac 200g telina 100g radacina de patrunjel 500g cartofi 100g ardei gras 200g varza alba 400g rosii (din conserva) 200g fasole verde 50g pasta de tomate 1,5, bors proaspat 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Salata de fasole cu sos de vin

Ingrediente : 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat tocat Ingrediente sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu,1/4 cana ciorba de legume...
Read more »

Clatite de banane

  Ingrediente: 3 banane coapte 1-2 lg zeama de lamaie (previne innegrirea bananelor)   Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se taie felii. Se pun in robot impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana rezulta o crema omogena. Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de deshidratat. Se...
Read more »

Pasta Pappardelle Marinara

Ingrediente: 1 dovlecel bucata mare Ingrediente sos marinara: cateva linguri rosii ,2 bucati rosii deshidratate hidratate pentru o ora 6 jumatati,curmale hidratate o ora 4 bucati ,usturoi 3-4 catei,ulei de masline 2 linguri ,sos de soia 2 linguri, sucul de la jumatate de lamaie   Mod de preparare:  Introducem toate ingredientele, exceptand rosiile uscate...
Read more »

Pui acrisor cu susan

  Ingrediente: 600g carne de pui (pulpe si/sau piept) 1 lamâie (suc si coaja rasa) 1/3 cana iaurt 1/2 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita boia dulce sau iute 1/4 lingurita piper macinat 1/3 cana seminte de susan   Mod de preparare: Curata pielea si taie carnea feliute groase de un deget...
Read more »

Supa de fructe de mare

  Ingrediente: 500g fructe de mare congelate 2 morcovi 1 ceapa mare 50ml ulei 150g orez 1 lamâie sare   Mod de preparare: Fructele de mare se decongeleaza in apa rece, se scurg bine de apa si se calesc 3-4 minute in ulei. Se adauga apoi ceapa si morcovul, curatate spalate si tocate marunt,...
Read more »

Muschi de vita la gratar

  Ingrediente: 1kg muschi de vita  1 lingura unt 1/2lamâie 400g mustar picant 1 leg. patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se taie carnea în 8 felii mai groase si se bate putin cu ciocanul de snitele. Se unge apoi cu mustar pe ambele parti si se frige pe gratarul încins. Se...
Read more »

Paste din dovlecel crud cu sos de rosii

Ingrediente: 1 dovlecel 1 rosie 1-2 buc rosie uscata la soare 1/2 ardei iute proaspat o lingura ulei de masline presat la rece un catel usturoi sare piper oregano busuioc maghiran 2-3 masline fara samburi. Mod de preparare: Dovlecelul se rade lung cu o razatoare speciala sau dati pe razatoarea mare. Rosile le puneti...
Read more »

Marinata de stavrid

  Ingrediente: 1kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 4 cartofii potriviti 2 ardei grasi (rosu si verde) 2 foi de dafin 1 lingura otet 2 linguri zeama de lamâie 100ml vin alb sec 1 leg. patrunjel sare piper   Mod de preparare: Stavridul se curata, i se inlatura...
Read more »

Budinca de cafea cu orez

  Ingrediente: 250g orez 750ml cafea mai concentrata 150g unt 200g zahar 1 lingura zahar vanilat 12 oua   Mod de preparare: Cafeaua se pune la fiert si când începe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si spalat. Se lasa sa fiarba, pâna când se îngroasa, apoi se ia de pe foc si se...
Read more »

Pîine de Savoia

Ingrediente: 100 g zahăr pudră 4 ouă 50 g făină de cartofi 50 g făină de grîu 1 praf de copt 1 praf de sare 1 praf vanilie grăisme pentru formă   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu vanilia şi gălbenuşurile, se adaugă făina de grîu şi cea de cartofi, praful de sare...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu