luni, 17 septembrie 2012

Retete magice #37


Retete magice:

Borş de manătărci

  Ingrediente: 500 g manătărci sau alţi bureţi de pădure 1 l supă 1 1/31 apă 1/2 l borş 4 linguri de ulei 15 g făină sare 1 ceapă 2 legături de mărar 3 linguri de sman­tană   Mod de preparare: Se sotează în ulei ceapa tocată şi bureţii tăiaţi mărunt bine spălaţi. Se...
Read more »

Tocană de ciuperci cu garnitură de mămăliguţă

  Ingrediente: 800 g ciuperci 3 cepe 1 lingură de făină 100 g ulei sare piper 1 legătură de pătrunjel 150 g smantană 300 g mălai   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie julien şi se sotează în ulei cu ceapa tocată. Cînd această compoziţie este gata, se stinge cu...
Read more »

Coltunasi mari

  Ingrediente: Aluat fără drojdie sau de colţunaşi cu carne: 400 g făină 50 g unt 1 gălbenuş Umplutura: 10 linguri umplutură 10 linguri smîntînă (sau 2 linguri unt) Mod de preparare: Preparăm un aluat de colţunaşi. Pregătim umplutura din rasol de vacă, brînză de vaca şi chiar din varză acră tăiată. Forma acestor...
Read more »

Risole

  Ingrediente: Aluat franţuzesc: 200 g făină 100 g unt 10 linguri umplutură (de ciuperci, de găină, de şun­că, de peşte fiert tăiate în cuburi) 1 ou Mod de preparare: Pregătim un aluat franţuzesc cu unt mai puţin. întindem foaia de aluat, pă­trată, groasă cit o muchie de cuţit, şi o lăsăm liberă la...
Read more »

Blinele

  Ingrediente: 600 g făină de hrişcă 300 g făină de grîu 5 ouă 100 g unt 200 g smîntînă 500 g frişcă 1 l lapte 20 g drojdie 1 lingură zahăr 1 lingurită sare Mod de preparare: Fierbem laptele şi îl lăsăm să se ră­cească. într-o ceaşcă muiem drojdia cu cîteva linguriţe din...
Read more »

Budinca de taitei

  Ingrediente: 1/2 lingură făină 1 lingură unt 3 linguti zeamă de carne 50 g şuncă 125 g ciuperci 100 g caşcaval sare Aluat franţuzesc : 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare Aluat de tăiţei : 400 g făină 2 ouă putină apă sare Mod de preparare: Pregătim aluat franţuzesc...
Read more »

Taitei cu varza

  Ingrediente: 1 varză potrivită 1 1/2 lingură untură 1 ceapă sare piper Aluat de tăiţei : 1 ou 200 g făină putină apă Mod de preparare: Luăm o varză dulce, o tăiem mărunt, o presărăm cu sare şi o lăsăm cîtvâ timp. Punem într-o cratiţă ceapă tăiată mă­runt şi o prăjim nelăsînd-o să-şi...
Read more »

Spaghete

  Ingrediente: 500 g spaghete 5-6 linguri caşcaval sau parme­zan ras 100-150 g unt 2,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem spaghetele într-o oală cu apă clocotită cu sare. Le lăsăm să fiarbă pe colţul plitei 20-25 minute. Cînd sînt gata, le lăsăm să se odihnească 5 minute pe masa de bucătărie. Le...
Read more »

Macaroane italienesti

  Ingrediente: 500 g macaroane 150 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos de roşii Mod de preparare: Fierbem macaroanele ca de obicei. Le strecurăm şi le punem fierbinţi în farfuria de servit, aşezîndu-le astfel: un rînd de macaroane, caşcaval ras, sos de roşii turnat cu lingura peste caşcaval şi aşa...
Read more »

Macaroane la cuptor (gratinate)

  Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos alb sare Mod de preparare: Peste macaroanele fierte punem unt, caşcaval ras şi sos alb. Le aşezăm într-un vas de metal şi presărăm pe deasupra caşcaval. Stropim cu unt şi le punem pen­tru cîteva minute în cuptor ca...
Read more »

Macaroane cu branza

  Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 200-250 g brînză Mod de preparare: Fierbem macaroanele şi le strecurăm. Topim untul într-o tavă fără să se pră­jească şi punem macaroanele. Apoi ra­dem brînză deasupra şi dăm tava la cup­tor 5 minute. Servim imediat.   Pofta buna!
Read more »

Macaroane

  Ingrediente: 500 g macaroane 125 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos de roşii sare Mod de preparare: Din macaroane putem prepara multe feluri de mîncare. Denumirea lor depin­de de sosul sau de garnitura cu care le servim. Macaroanele se fierb astfel : punem macaroanele în multă apă cu sare...
Read more »

Ţelină umplută

Ţelină umplută
  Ingrediente: 6 ţeline nici prea mari, nici prea mici 2 piepţi de pui 2 cepe 1 ceaşcă orez ales şi spălat 3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă făină o legătură de mărar şi una de pătrunjel sare piper după gust ulei 1/2 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Intâi te ooupi de...
Read more »

Cocktail Parson Special

Cocktail Parson Special
    Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de portocală, o cireaşă roşie, paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/10 suc de portocale 2/10 sirop de rodii 2/10 sifon un gălbenuş de ou   Apărut în anii...
Read more »

Sufleu de ciuperci

  Ingrediente: 800 g ciuperci 1/2 l lapte 150 g unt 120 g branză telemea şvaiţer,caşca­val sau parmezan sare piper 1 lingură de făină 4-5 ouă   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie felii şi se sotează în unt cu sare, piper, făină şi apoi lapte. Cînd această compoziţie s-a îngroşat...
Read more »

Nisetru în foitaj

  Ingrediente: 600 g nisetru 6 clătite ulei 6 ouă 3 cepe 150 g orez şofran 50 g unt 3 linguri sos alb 200 g foitaj   Mod de preparare: Nisetrul se fierbe cu apă şi sare şi se dă la rece. Se face un pilaf din orez ulei şi şofran şi se dă...
Read more »

Ciuperci umplute

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 30 g făină puţin pesmet 1 lingură de bulion 50 g unt 1 pahar vin sare piper 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se rup cotoarele de la ciuperci, se spală bine şi se pun la scurs, apoi ciuper­cile se dau la cuptor cu puţin unt, aşezate...
Read more »

Lebăr

  Ingrediente: ficat de porc 1 kg carne şi şorici 1/2 kg slănină crudă 500 g ceapă piper câţiva metri de intestin gros   Mod de preparare: Cureţi ficatul de vene şi îl speli. Ceapa curăţată o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Ficatul şi carnea le pui la fiert în apă cu...
Read more »

Cocktail Perroquet

Cocktail Perroquet
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Anis drinks Decoraţiune – un ştir, o felioară de castravete şi o rămurică de mentă pe margine (facultativ)   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5 cl Pastis, Pernod, Richard sau alte produse similare 2 jeturi de sirop...
Read more »

Umplutură cu branză de oaie

  Ingrediente: 1 kg brânză de oaie 250 g griş 100 g făină 4 ouă 200 g zahăr tos   Mod de preparare: Frămânţi bine brânza şi adaugi grisul fiert şi răcit, făina, ouăle întregi şi zahărul. Amesteci toate ingredientele foarte bine.   Poftă bună!
Read more »

Ruladă de pui cu caşcaval afumat

Ruladă de pui cu caşcaval afumat
  Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 2 ouă 200 g caşcaval afumat făină condimente pentru pui pesmet ulei   Mod de preparare: Baţi pieptul de pui cu ciocanul pentru şniţel, presari condimente, îl rulezi şi-l laşi o oră la rece. Desfaci carnea, pui feli­ile de caşcaval, rulezi, fixezi cu scobitori rulada, apoi o...
Read more »

Tort de nucă si cicoare

  Ingrediente: 8 ouă 300 g unt 250 g zahăr 70 nuci 1 bucată ciocolată menaj sau cacao 50 g cicoare   Mod preparare blat: Fierbi 2 pahare cu apă şi 50 g de cicoare şi laşi să se aşeze zaţul. Nuca o dai prin maşina specială, apoi o pui la fiert cu 8...
Read more »

Calbas

  Speli foarte bine intestinele groase şi le ţii o noapte în oţet. A doua zi le clăteşti bine şi le întorci pe dos. Pui la fiert 2-3 căni de orez (sau mai multe, depinde de cât doreşti să faci) în apă rece cu puţină sare, până ce scade apa. Amesteci apoi orezul fiert...
Read more »

Pastramă de porc

  Ingrediente: 2 kg pulpă de porc 50 g sare 1 căpăţână de usturoi piper 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Tai pulpa de porc în felii lungi şi le pui la baiţ pregătit din apă rece, sare, piper, mujdei şi zahăr. Laşi carnea 2 zile în acest baiţ la rece. Apoi o...
Read more »

Carne de porc la borcan

  Carne de porc ţinută la sare şi apoi afumată, cârnaţi bine condi­mentaţi şi afumaţi (făcuţi astfel: jumătate din cantitate să fie carne de porc, un sfert carne de vită şi un sfert carne de berbecuţ), untură topită de porc.   Mod de preparare: Aşezi în borcane de 800 g sau într-o garniţă emailată...
Read more »

Ruladă din piept de pui

  Dezosezi pieptul unui pui (cu tot cu pieliţă!) şi îl baţi cu cio­canul pentru şniţele. Sărezi şi condimentezi după gust. Separat prepari o omletă din 3 ouă şi faci şi puţină maioneză, circa 100 g. Prăjeşti bine omleta pe o parte, apoi pe cealaltă. Când este gata, o aşezi pe pieptul de pui...
Read more »

Bulgăraşi cu stafide si nucă de cocos

  Ingrediente: 250 g marga­rina 75 g zahăr pudră, stafide sau alune, 1 pungă nucă de cocos, 500 g lapte praf (dacă margarina e grasă, ai nevoie de mai mult lapte praf)   Mod de preparare: Freci margarina cu o lingură de lemn, adaugi zahărul puţin câte puţin, frecând mereu, apoi adaugi laptele praf,...
Read more »

Friptură fragedă de porc cu sos si garnitură de legume

  Ingrediente: 1 kg pulpă de porc cu şorici 5 mor­covi 2 fire de praz 1 conservă boabe de mazăre ulei 100 ml smântână 2 linguri făină sare piper cimbru 500 ml bere (pentru savoare)     Mod de preparare: Speli carnea, apoi crestezi şoriciul şi grăsimea din loc in loc. Freci carnea cu...
Read more »

Pască umplută cu branză de vaci si stafide

Pască umplută cu branză de vaci si stafide
  Ingrediente: 1 kg brânză dulce de vaci 150 g stafide 5 ouă 200 g zahăr tos 1/4 pachet de unt sau margarină 3-4 linguri de griş coaja de la o lămâie   Mod de preparare: Freci bine ouăle cu zahărul şi le amesteci cu brânza, stafidele, aromele, grişul şi untul frecat spumă. Ingrediente...
Read more »

Cozonac fară albuşuri

  Ingrediente: 2 kg făină Dobrogea 8 ouă 600 g zahăr 200 g margarină sau unt 1 ceaşcă de iaurt 1/4 pachet drojdie 700 ml lapte 1 linguriţă sare 1 lingură untură (iese cozonacul mai pufos) coaja rasă de la 2 lămâi şi 2 portocale o fiolă de esenţă de vanilie Pentru umplutură ai...
Read more »

Caltaboş

  Ingrediente: 500 g carne macră 500 g guşă cu şorici 100 g orez 200 g ceapă piper ienibahar cimbru măcinat fin nucşoară răzuită   Mod de preparare: Toci carnea, guşa, şoriciul fiert şi răcit şi ceapa crudă. Orezul opărit pe jumătate şi rece îl adaugi în came. Pui o linguriţă cu vârf de...
Read more »

Cum se prepara: Pui cu mazăre (video)

Read more »

Rulade de cambula cu sos de smantană cu budincă de spanac

  Ingrediente: 2 kg cambulă 1,500 kg spanac 3 ouă 1 lingură de făină sare nuc­şoară 120 g unt 2 linguri de smantană 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală, se fierbe 6 minute şi se strecoară. Se toacă mărunt, se amestecă cu 3 linguri sos alb, 2-3 ouă,...
Read more »

Rulada cu legume si ciuperci

  Ingrediente: 1 cutie pate vegetal 1 cutie ciuperci conservate (tăiate) 1 ceaşcă orez 2-3 cepe potrivite 2 legături verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 2-3 fire de leuştean sare piper condiment 3 linguri ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert cu 4 ceşti de supă de legume preparată din apă...
Read more »

Calcan cu roşii, bureţi si măsline

  Ingrediente: 2 kg spinare de calcan 150 g unt 1 pahar vin sare piper 1 ceapă 350 g roşii 300 g bureţi 100 g măsline 4 ardei graşi 1 legătură de pă­trunjel 3 căţei de usturoi cimbru   Mod de preparare: Calcanul se opăreşte l minut in apă clocotită, apoi se scoate şi...
Read more »

Ciorbă de praz cu afumătură

Ciorbadeprazcuafumatura-100x100.jpg [auto]
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz cu afumatura din: praz, costita afumata, morcovi, pastanrac, fidea, faina, patrunjel, leustean, suc de rosii, zeama de varza, sare si untura. Ingrediente: 1 kg de praz 300 g costiţă afumată 3 morcovi 1 păstârnac 100 g fidea 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel leuştean uscat...
Read more »

Muşchi de porc cu sos de hrean

Muşchi de porc cu sos de hrean
  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 2 l zeamă de varză 100 g slănină 1 căpăţână de usturoi 5 bucăţi hrean 300 g smântână 100 g miere 1 linguriţă de oţet de mere sare piper o pungă de verze de Bruxelles congelate   Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert...
Read more »

Nisetru gratinat,cartofi ducesa şi ciuperci sotate

  Ingrediente: 1,200 kg nisetru 2 linguri de smantană 4 gălbenuşuri 400 g cartofi nucşoară sare piper lămîie 100 g unt 1 lingură de făină 300 g ciuperci 30 g caşcaval   Mod de preparare: Nisetrul (sau fileuri de peşte oceanic) se fierbe, se taie bucăţi şi se aşază pe un platou de gratinat,...
Read more »

Cocktail Pepito Collins

Cocktail Pepito Collins
    Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 tequila 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon   Apărut în California, în anii...
Read more »

Saramură de biban cu garnitură de mămăliguţă

  Ingrediente: 10 bibani a circa 200 g 1 ardei iute 300-400 g mălai apă sare   Mod de preparare: Bibanii se curăţă de intestine şi urechi şi se spală bine. Se pun apoi pe plita încinsă pe care se presară sare. Cînd s-au rumenit pe ambele părţi, se scot solzii cu un cuţitaş...
Read more »

Supa din coada de vită cu mujdei si smantană

Supa din coada de vită cu mujdei si smantană
  Ingrediente: 1 bucată de coadă de vită (circa 1/2 kg) 2 l apă zarzavat pentru supă (ţelină, pătrunjel, morcov, ceapă) sare, muj­dei de usturoi, smântână numai tăieţei.   Mod de preparare: Pui coada (bine spălată şi curăţată) la fiert în apă rece cu sare şi iei spuma imediat ce se for­mează. Cu 20...
Read more »

Pastramă de peşte

  Ingredinete: 8 kg peşte curăţat 180 g sare grunjoasă 3 cepe 5 morcovi 1 pachet boabe de piper 1 şi 1/2 căciulie usturoi ienibahar dafin cimbru după gust   Mod de preparare: Trebuie întâi să faci baiţul în care va sta peştele. Pentru aceasta pui la fiert 6 l apă în care adaug...
Read more »

Aluat cu drojdie

  Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem în­tr-o oală. jumătate din întreaga canti­tate de făină şi peste ea turnăm drojdia desfăcută cu apă călduţă, într-un pahar....
Read more »

Mamaliguta portugheza

  Ingrediente: 2 pahare mălai 1/2 pahar griş 1 1 lapte 2 linguri unt 2 linguri bulion de roşii 200 g caşcaval sau şvaiţer Mod de preparare: Fierbem bine în lapte mălaiul şi grişul, făcînd o mămăliguţă moale. Cînd este gata, adăugăm unt proaspăt şi amestecăm cu făcăleţul. Răsturnăm mămăliga într-o formă unsă cu...
Read more »

Mamaliga fripta

  Ingrediente: 400-500 g malai 1,5 1 apă sare Mod de preparare:   Punem apa la fiert şi cînd dă în undă, presărăm deasupra puţin mălai cernut, ca să plutească uşor ca o spuză. Aşteptăm să dea în clocot şi punem făcăleţul în ceaun. Luăm cu mîna stîngă mălai cernut şi turnăm puţin cîte...
Read more »

Mamaliga

  Ingrediente: 400-500 g malai 1,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem de mămăligă, adică aşezăm cea­unul cu apă rece la foc. Pregătim ală­turi mălai cernut printr-o sită rară. Cînd dă apa în undă, presărăm puţin mălai, iar cînd începe apa să clocotească, adăugăm sare după gust, luăm, un pumn bun de mălai...
Read more »

Malai

  Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină 2 ouă 1 1 lapte 100 g unt 2 linguri ulei putină drojdie zahăr sare Mod de preparare: Cernem mălaiul şi îl punem într-un castron, îl presărăm cu puţină sare şi îl opărim cu laptele clocotit, turnînd cît cuprinde mălaiul. Cînd se răcoreşte, adău­găm ouăle, untul,...
Read more »

Şniţele de nisetru cu legume şi midii

  Ingrediente: 1,500 kg nisetru 2 fire de praz 5 căţei de usturoi 300g roşii cimbru sare 150 g măsline verzi 150 g ulei 1 pahar vin 20 midii sau scoici 1 legătură de verdeaţă puţin zahăr piper   Mod de preparare: Din nisetru se taie 12 şniţele, se dă sare, se dau prin...
Read more »

Porumb fiert

  Ingrediente: 6-7 stiuleti porumb apa Mod de preparare Alegem ştiuleţi tineri, le desfacem foile (pănuşile), le scoatem mătasea, curăţind-o bine. Luăm o cratiţă sau o oală, punem în fund un aşternut de foi, aşezăm ştiuleţii, îi acoperim cu un alt strat de foi, turnăm apă rece cît să-i acopere. Lăsăm să fiarbă 3-4...
Read more »

Pilaf cu prune

  Ingrediente: 300 g prune 1 ccaşcă orez 100 g ulei 1 ceapă 3/4 l apă zahăr sare Mod de preparare: Punem într-o cratiţă uleiul şi ceapa să se moaie fără să se rumenească. Spălăm prunele uscate şi le punem în cratiţa cu ceapă. Amestecăm bine, adăugind pu­ţină sare şi zahăr. Apoi turnăm apă....
Read more »

Rizoto

  Ingrediente: 2 ceşti orez 4 ceşti zeamă de carne sau apa 100 g unt 2 linguri caşcaval sau parmezan ras 2 linguri sos de roşii sare piper Mod de preparare: Punem o bucată de unt într-o cratiţă la foc, adăugăm orezul spălat şi îl ames­tecăm pe plită. Apoi turnăm apă cloco­tită sau zeamă...
Read more »

Crochete de orez

  Ingrediente: 150 g orez 1 linguriţă unt 2 gălbenuşuri 1 lin­guriţă ulei zeamă de carne pesmet 1 legătură pătrunjel 2 linguri umplutură (de ciuperci, găină sau vînat) grăsime pentru prăjit sare Mod de preparare: Alegem şi spălăm orezul în apă rece, apoi îl opărim cu apă clocotită. Vărsăm apa, adăugăm în orez o...
Read more »

Ciulama de manătărci cu garnitură de mămăliguţă

  Ingrediente: 1 kg manătărci 150 g unt 3 linguri de făină sare 6 căţei de usturoi 3 linguri de smantana 300 g mălai 1/2 l supă sau apă   Mod de preparare: Mînătărcile se spală bine, se taie sferturi şi se fierb cu supa  şi cu sare circa 25 minute. Se face un...
Read more »

Coltunasi mici

  Ingrediente: Aluat : 400 g fiăină 50 g unt 1 ou 1 albuş Umplutura: 10 linguri umplutură. Mod de preparare: Pregătim o umplutură de carne crudă, hribi. Tăiem din aluatul de colţunaşi un pă­trat mic, ungem marginile cu albuş, apoi punem umplutura în mijlocul pătratului şi răsfrîngem laturile, unind colţurile cru­ciş şi lipind...
Read more »

Cegă la grătar

  Ingrediente: 6 bucăţi cegă sau păstrugă a circa 300 g 50 g ulei sare piper lămaie   Mod de preparare: Cega se curăţă de ghimpi , se scoate vezica, se spală şi se usucă cu un şervet. Se dă sare, piper, se unge cu ulei şi se pune pe grătarul încins. Se întoarce...
Read more »

Supă de roşii malteză

  Ingrediente: 1 1/21 supă 300 g roşii 1 castravete verde 1 ceapa 4 căţei de usturoi 6 ardei graşi 1 1/2 apă sare cimbru 60 g unt 1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar 350 g napi   Mod de preparare: Făina şi untul se pun într-un vas şi, se sting cu...
Read more »

Salată cu peşte si crutoane

Salată cu peşte si crutoane
Ingrediente: 1 conservă sardine în ulei 1 salată verde 1 căţel de usturoi 1 linguriţă suc de lămâie 1 linguriţă muştar iute 1 gălbenuş 1 lingu­riţă oţet de vin 3 linguri caşcaval ras 4 felii pâine 2-3 linguri mujdei de usturoi 3 linguri ulei sare piper câteva fire de pătrunjel Mod de preparare: Tai...
Read more »

Pogăcele cu crame (jumări)

Pogăcele cu crame (jumări)
  Ingrediente: 400 g făină 400 g crame (jumări) măcinate 1 ou sare piper 1 lingură smântână drojdie cât o nucă 1 linguriţă zahăr 1/2 ceaşcă lapte 50 g margarină   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi zahărul, laşi la dospit 15 minute. Când a crescut o amesteci cu făina, cramele...
Read more »

Plăcintă cu ghebe si carne

Plăcintă cu ghebe si carne
  Ingrediente: 300 g untură (sau margarină) 300 ml apă călduţă drojdie cât o nucă 750 g făină sare Pentru umplutură ai nevoia de: 300 g carne de viţel 400 g ghebe (de la congelator) 5 cepe mari 1/2 cană de orez 3 ouă 1 legături mărar 1 legătură pătrun­jel ulei sare piper pesmet...
Read more »

Cocktail Perfect Martini

Cocktail Perfect Martini
    Calitate – alcoolic Baza alcoolică – gin Pahar – cupă mica de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – o coaja de lamaie sau o cireaşă rosie   Se serveşte inainte de mese   Ingrediente: 8/10  gin 1/10  vermouth dry 1/10  vermouth rosso   Acest cocktail a fost denumit Perfect Martini sau...
Read more »

Salată de varză murată cu suncă

  Ingrediente: 1 varză murată mijlocie 200 g şuncă presată sau parizer maioneză dintr-un ou piper   Mod de preparare: Varza spălată şi scursă o tai fideluţă, apoi o amesteci cu şunca sau cu parizerul tăiat cubuleţe. In compoziţia rezultată încorporezi maioneza condimen­tată cu piper. Este foarte bună cu friptură de porc sau de...
Read more »

Cozonac cu ciocolata

  Ingrediente: 1 kg făină 3 gălbenuşuri 1 cană zahăr 1 lingură droj­die de bere 3 plicuri vanilie 4 linguri unt 1/2 l lapte 100 g ciocolată un praf de sare   Mod de preparare: Din drojdie, lapte şi 2 linguri de zahăr faci maiaua. O laşi la crescut, apoi o amesteci cu făina....
Read more »

Piept de curcan umplut

  Ingrediente: 2 piepturi de curcan, 600 g 600 g spanac (de la congelator) 200 g brânză de oaie sare piper 4 linguri ulei 5-6 roşii (de la borcan) 1 lingură busuioc uscat mărunţit     Mod de preparare: Decongelezi spanacul, îl mai opăreşti o dată, apoi îl scurgi şi-l tai mărunt. In timp...
Read more »

Ciorbă cu carne de porc

Ciorbă cu carne de porc
  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc cu os morcov 1/2 ţelină 2 cepe 2 cartofi 1 linguri pastă de ardei 1/2 l borş sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pui carnea în apă cu sare se foc, o dai într-un clocot, o speli cu apă rece, apoi o pui la fiert...
Read more »

Fasole boabe cu slănină si costiţă

  Pui de azi pe mâne la înmuiat 500 g de fasole. A doua zi o speli şi o pui la fiert cu apă rece. După câteva clocote o scurgi şi o pui la fiert din nou, tot cu apă rece. Adaugi un păhărel de vin roşu, o linguriţă de ulei şi o mai...
Read more »

Carnaţi din carne de porc şi oaie

  Ingrediente: 1 parte carne de oaie 2 părţi muşchi de porc 1/2 parte slănină   Mod de preparare: Dai toată carnea prin maşina de tocat (dar cu sita mai mare, căci are gust mai bun). Condimentezi cu sare, piper, usturoi sau condiment pentru cârnaţi. Umpli intestinele speciale şi câmaţii, îi pui la uscat...
Read more »

Chec cu nuci şi stafide

Chec cu nuci şi stafide
  Ingrediente: 7 ouă 200 g zahăr pudră 15 linguri fă­ină 1/2 linguriţă bi­carbonat 200 g nuci prăjite şi tăiate mărunt 200 g rahat verde, galben şi roşu 100 g stafide 100 g coajă de portocală tăia­tă cubuleţe şi zaha­risită 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 100 zahăr pudră  ...
Read more »

Sufleu cu piure, varză acră si kaizer

Sufleu cu piure, varză acră si kaizer
  Ingrediente: 1 varza acră mică 1 ceapă 6-7 cartofi potriviţi 1 foaie de dafin 3 linguri unt (sau margarină) 1/2 pahar lapte 150 g kaizer 3 linguri smântână 1 gălbenuş sare piper untură   Mod de preparare: Speli varza bine, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le pui să se călească în untura...
Read more »

Supă-cremă de legume

Supă-cremă de legume
  Ingrediente: 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 şi 1/2 ţeline mari 2 bucăţi păstârnac 1 l suc de roşii 2 ouă 5 linguri de griş sare 3 felii de pâine   Mod de preparare: Cureţi morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi păstârnacul şi le fierbi în apă cu sare pentru 45 de...
Read more »

Macrou umplut si copt in folie

Macrou umplut si copt in folie
  Ingrediente: 2 bucăţi macrou 500 gsiănină sare piper pătrunjel şi mărar tăiate mărunt folie de aluminiu sau hârtie de copt pergamentată   Mod de preparare: Cureţi peştele foarte bine atât la interior, cât şi la exterior, îl dai cu sare şi-l laşi deoparte. In acest timp te ocupi de umplutură, pentru care tai...
Read more »

Salată de ridichi de iarna

  Ingrediente: 3-4 ridichi negre de mărime potrivită 1/2 kg cartofi maioneză din 2 gălbenuşuri 100 ml ulei muştar sare după gust   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi fierbi, apoi îi zdrobeşti bine, ca pentru piure. Cureţi ridichile de coajă, le dai prin maşina de tocat carne sau le dai pe...
Read more »

Chec cu smantana

  Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 250 g smân­tână 2 ouă 1 pachet zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie 1 plic praf de copt 10 g unt pentru uns tava   Mod de preparare: Freci zahărul cu ouăle până obţii o com­poziţie spumoasă. Adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă,...
Read more »

Fursecuri glazurate

  Ingrediente: 300 g untură 300 g zahăr 300g smântână 3 ouă 1 praf de copt stins cu oţet sau suc de lămâie făină cât cuprinde 100 g ciocolată de menaj 2 linguri ulei pentru glazură   Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele, apoi întinzi din aluatul rezultat o foaie de 1 cm...
Read more »

Plăcintă de praz cu branză

Plăcintă de praz cu branză
  Ingrediente: 1 kg praz 1 kg telemea de vacă 3-4 linguri ulei 1 ceaşcă lapte 4-5 ouă 1 pachet foi de plăcintă   Mod de preparare: Cureţi prazul, tai numai partea albă mărunt şi îl pui să se călească în ulei cu 2 linguri de apă. Il laşi până se înmoaie şi-l dai...
Read more »

Limbă cu măsline

  Ingrediente: 6-8 felii limbă 1 ceapă de mărime mijlocie 50-100 ml untdelemn 1 foaie de dafin 2 linguri făină 100 ml vin 150 ml suc de roşii 30 de măsline 3-4 felii de lămâie (fără coaja albă, care e amară) 10 boabe de piper 1 lingură rasă cu muştar 1/4 l supă în...
Read more »

Tocană de pasare cu mămăliguţă

  Ingrediente: 1 pui mai mărişor 4 cepe mari 5 căţei de usturoi ulei sare piper 1 cană pastă de roşii (sau bulion) 1 pahar mare de vin alb 1 lingură de boia de ardei dulce   Mod de preparare: Intr-o tigaie pui uleiul la încins, căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaugi o linguriţă...
Read more »

Mancare de afumătură cu branză de burduf

  Tai afumătura de porc (muşchi, costiţe, slăninuţă, cârnaţi) în bucăţi, le prăjeşti, apoi le fierbi bine în apă cu sare. într-o altă oală, pui apă la fiert pentru mămăligă. Când dă în clocot, adaugi puţin mălai şi sare după gust. Din această compoziţie iei 2-3 polonice şi le torni peste afumăturile fierte, pui...
Read more »

Sos de vin si bulion

  Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă zeamă de carne, 1 ceaşcă vin alb sec 1 foaie de dafin 1 lin­guriţă bulion 1 lingură rasă făină câteva fire de pătrunjel puţin cimbru 1 lingură ulei   Mod de preparare: Cureţi morcovul şi ceapa, le speli, dai morcovul pe răzătoarea mică şi tai ceapa...
Read more »

Mancare de vinete cu pui

Mancare de vinete cu pui
  Ingrediente: 4 pulpe de pui 6-7 felii de vinete prăjite (de la congelator) 3 linguri bulion 3 linguri pastă de ardei 5 căţei de usturoi 1 ceapă mare condimente pentru pui sare piper ulei   Mod de preparare: Speli pulpele şi le pui să se rumenească la cuptor cu ulei, condimente după gust...
Read more »

Raci cu sos

  Intr-o oală în care apa clocoteşte, pui racii vii şi îi fierbi până capătă culoarea roşie. Atenţie! De la raci nu con­sumi decât carnea din cleşti şi torace. Cât sunt calzi, spargi crusta cleştilor şi a toracelui şi scoţi bucăţelele de carne. Racii au o carne de culoare alb-roz, foarte, foarte gustoasă. Faci...
Read more »

Tarte cu nucă de cocos

  Ingrediente: 500 g fănă 250 ml ulei 125 ml vin alb 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Din aceste ingredien:e frămânţi un aluat pe care-l pui la frigider pentru o oră. Intre timp, pregăteşti crema. Ingrediente cremă: 200 ml apă 200 g zahăr 3 linguri lapte 200 g nucă de cocos...
Read more »

Tochitură cu mămăligă de cartofi si lapte acru de casa

Tochitură cu mămăligă de cartofi si lapte acru de casa
  Ingrediente: carne de porc afumată cartofi albi mălai ou brânză de burduf lapte acru   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu untură aşezi bucăţi de carne afumată şi torni şi 1 pahar cu apă rece. Laşi carnea să fiarbă în untură şi între timp pregăteşti mămăliga. Pentru aceasta pui la fiert cartofi curăţaţi...
Read more »

Sote de morcovi cu smantană

  Ingrediente: 1/2 kg morcovi 2 lin­guri margarină 200 g smântână 1 lingură zahăr 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai ron­dele şi îi pui să se înăbuşe în margarină. Adaugi apă cât să-i acopere şi laşi să fiarbă. Numai după ce morcovii sunt complet fierţi torni peste ei...
Read more »

Tartine cu scoici

  Speli bine scoicile si le fierbi cu tot cu cochilie. La fierbere de desfac. După ce desfaci toate scoicile, le alegi, adică separi cochilia de partea cărnoasă, apoi îndepărtezi pieliţa ce acoperă corpul moale al moluscăi. Tai felii de pâine, le ungi cu unt sau cu margarină, pui carnea de scoică şi o...
Read more »

Mancare de castraveţi cu carne de raţă

  Ingrediente: 1/2 kg castraveţi muraţi 1 kg carne de raţă ulei 2 cepe potrivite 1 morcov 1 lingură făină 1 legătură mărar condiment 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi castraveţii de coajă, îi tai ron­dele şi îi fierbi bine în apă. Speli carnea, o tai cum doreşti şi o rumeneşti puţin....
Read more »

Friptură de porc cu sos de castraveţi muraţi

  Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cepe 3 castraveciori muraţi 250 ml vin 1 pahar suc de roşii 100 g smântână unt cât o nucă sare piper 1 lingură muştar ulei   Mod de preparare: Tai carnea felii mai gioase şi o rumeneşti în unt. Separat, căleşti şi ceapa tăiată mărunt, apoi...
Read more »

Spaghete cu carnat afumat de porc

  Ingrediente: 500 g spaghete o bucată de cârnat afumat (circa 300 g) 1- 2 gogoşari sau 1 lingură pastă de ardei 200 g brânză topită cu gust de smântână sare ulei   Mod de preparare: Fierbi spaghetele, le treci sub jet de apă rece. Intr-o cratiţă prăjeşti în ulei încins cârnatul tăiat bucăţi...
Read more »

Mancare de murături

  Ingrediente: 10 gogonele 5 gogoşari 2 cas­traveţi 2 buchete de conopidă şi 1/2 varză 2 cepe crude ulei boia iute bulion piper condiment lingură de făină   Mod de preparare: Mai întâi speli bine toate mură­turile, apoi cureţi gogonelele si gogosarii de seminţe. Le tai cubuleţe pe toate, inclusiv ceapa, şi le pui...
Read more »

Stufat de peşte oceanic

  Ingrediente: 1,200 kg peşte oceanic 150 g măsline verzi 15 fire de ceapă verde 8 fire de usturoi verde 120 g ulei sare piper 1/2 pahar vin 2 legături de mărar 1 legă­tură de pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se taie bucăţi de 3 cm şi se sotează în ulei....
Read more »

Cozonaci

  Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă (rasă) de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1/2 baton vanilie 100 g stafide 1/2 dintr-o nuc­şoară 1/2 din coaja unei portocale 1/2 de lămîie (coajă şi zeamă) 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci...
Read more »

Cocktail Pimm’s n. 1

Cocktail Pimm’s n. 1
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Primm’s drink Decoraţiune – o felie de portocală, coaja de la o lămâie, o cireaşă roşie şi o rămurica de mentă sau o felie de castravete Se serveşte la orice oră Ingrediente: 4 cl Pimm’s n. 1 sifon. GingerAle sau...
Read more »

Musaca de peşte oceanic cu vinete

  Ingrediente: 800 g peşte oceanic 3 vinete 500 g roşii 150g ulei 1/2 pahar lapte 1 lingură de făină 80 g unt 2 ouă sare usturoi cimbru   Mod de preparare: Vinetele se curăţă, se taie în lung, li se dă sare şi după 1/2 oră se spală şi se storc. Se dau...
Read more »

Salată de fasole verde cu maioneză de pufuleţi

Salată de fasole verde cu maioneză de pufuleţi
   Ingrediente: 500 g fasole verde (de la congelator sau din borcan) 1 pungă de pufuleţi 1 linguriţă muştar zeamă de lămâie 100 ml ulei 3-4 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Decongelezi fasolea, o laşi să se scurgă şi o mai dai într-un clocot cu apă încălzită în prealabil. Scurgi apa...
Read more »

Chiftele de ciuperci cu orez

Chiftele de ciuperci cu orez
  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1-2 cartofi 2-3 linguri orez 1-2 cepe boia 1 legătură pă­trunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, alegi orezul şi le pui în vase separate la fiert. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi apoi o căleşti puţin în ulei. Când toate sunt gata, pasezi cartofii, treci...
Read more »

Aperitive colorate

Aperitive colorate
  Ingrediente: 1 salată 1 roşie 600 g caşcaval 150 g şuncă presată 100 g unt 200 g brânză de vaci 1 ceapă 1 legătură de mărar 1 plic boia dulce 3 ouă 3 linguri făină 100 g măsline 1 fir de praz 1 strugure negru 1 gogoşar bicarbonat piper   Mod de preparare:...
Read more »

Caşcaval pane cu făină de mălai

  Ingrediente: 300 g caşcaval 200 g făină de mălai 2 ouă sare piper ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Tai caşcavalul în feliuţe subţiri. Separat, amesteci bine ouăle cu sarea şi piperul. Treci fiecare feliuţă de caşcaval prin acest amestec, apoi o dai prin făina de mălai şi iar prin ou şi...
Read more »

Prăjitură cu nuci insiropată

Prăjitură cu nuci insiropată
  Ingrediente: 6 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 2 linguri ulei 1 cană nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1/2 pachet praf de copt   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu uleiul, iar albuşurile le baţi spumă cu zahărul până obţii o bezea. Incorporezi gălbenuşurile în...
Read more »

Pui cu mazare

Pui cu mazare
  Ingrediente: 1 pui 700 g mazăre din conservă (sau con­gelator) 1 ceapă 3 linguri de ulei 2 linguri făină 1 lingură bulion 1 lingură zahăr sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine puiul, îl porţionezi în 8- 10 bucăţi şi-l rumeneşti puţin în ulei încins. Toci mărunt ceapa...
Read more »

Păstrăvi la cuptor cu garnitură de cartofi natur

  Ingrediente: 6 păstrăvi a 200 g 20 midii sau scoici 1 legătură de verdeaţă 1/2 lămaie sare piper 100 g unt 20 cartofi   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se aşază pe un platou de metal uns cu unt, Se dă sare şi piper şi se dau la cuptor...
Read more »

Rasol cu afumătură

  Ingrediente: 300-400 g carne de rasol 100 g slănină afumată 100 ml suc de roşii 200 ml vin 2 foi de dafin 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 linguriţă de ceapă rasă 1 linguriţă cu vârf de făină 1 linguriţă de muştar puţin ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Carnea...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu