marți, 25 septembrie 2012

Retete de ciorbe #3


Retete de ciorbe:

Ciorbă de zarzavat de iarnă

  Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 felie de gulie 1 varză (300-400 g) 3 cartofi 100 g orez sare condiment   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile şi le speli. Dai pe râzătoare morcovii, pătrunjelul, ţelina, felia de gulie. Varza o tai fideluţă, iar cartofii îi tai cubuleţe. Speli orezul în apă...
Read more »

Ciorbă bucovineană

Ciorbă bucovineană
  Ingrediente: 5 cartofi 3 morcovi 1 ceapă 2 rădăcini de pătrunjel sau conopidă de la congelator 1 sfeclă roşie 1 ardei iute ulei sare 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură leuştean   Mod de preparare: Cureţi, speli şi pui la fiert într-o oală cu apă cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi...
Read more »

Ciorbă de roşii cu orez

  Ingrediente: 1 kg roşii 6 fire de ceapă verde 700 g oase de viţel sau porc sare piper 50 g orez 15 g zahăr 1 pahar de iaurt   Mod de preparare: Se pun la fiert oasele nesparte cu 3 1 apă şi sare şi, după ce au fiert bine (circa 2 ore),...
Read more »

Ciorbă de varză acră dreasă cu smantană

  Ingrediente: 1 farfurie de varză acră tăiată mărunt 3 linguri ulei cimbru 1 ceapă tăiată mărunt 4 linguri smântână 1 vârf de cuţit boia dulce 2 linguri orez sare 2 linguri făină   Mod de preparare: Fierbi varza tăiată mărunt în 2 l de apă clocotită, apoi adaugi orezul. Separat, rumeneşti făina în...
Read more »

Ciorbă de praz cu cartofi

  Ingrediente: 1,200 kg praz 60 g orez 2 cepe zarzavat de supă 300 g cartofi 100 g ulei sare 1 legătură pătrunjel 100 g smîntînă 1 /2 lămîie   Mod de preparare: Zarzavatul tăiat cuburi mici şi cartofii tăiaţi mai mari se pun la fiert în 3 1 apă cu sare sau supă...
Read more »

Ciorbă de fasole boabe

  Ingrediente: 400 g fasole uscată 1ceapă zarzavat de supă cîţiva cartofi 3 linguri de ulei ziama de varză sare 1 legătură de pătrunjel 3 l apă   Mod de preparare: Fasolea, după ce a fost muiată cîteva ore, se pune la fiert. Cînd începe să clocotească se schimbă apa şi se pune din...
Read more »

Ciorbă de burtă de vită

Ciorbă de burtă de vită
  Cureţi 1 kg burtă de vită, o opăreşti, o mai cureţi o dată şi o mai opăreşti de două ori. O tai fâşii subţiri, de 2 cm lungime, apoi o speli într-o sită sub jet de apă caldă. Separat opăreşti 1 kg uger de vită, tăiat în 3-4 bucăţi mari, îl opăreşti de...
Read more »

Supă ardelenească din şiră de porc cu crutoane

Supă ardelenească din şiră de porc cu crutoane
  Ingrediente: 1 kg şiră de porc 3 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 3-4 felii de pâine 2-3 linguri de unt sare boabe de piper condiment 1 ou 2 linguri de smântână   Mod de preparare: Tai în bucăţi şira de porc şi o ţii 20 de minute în apă...
Read more »

Cirobă de fasole uscata dreasa cu ştevie

  Pui fasolea boabe la fiert aşa cum faci de obicei, iar în timpul fierberii schimbi apa de 2-3 ori. In ultima apă în care va fierbe defini­tiv fasolea pui la fiert şi un morcov tăiat mărunt şi când a fiert fasolea tragi cratiţa de pe foc. Iei o mână de ştevie, o cureţi,...
Read more »

Ciorba de sfeclă roşie cu oase de porc afumate (şiră)

Ciorba de sfeclă roşie cu oase de porc afumate (şiră)
  Ingrediente: 500 g oase de porc afumate (de preferinţă şiră) 3-4 sfecle roşii 1 ceapă mare 1 morcov 2 linguri zarzavat pentru corbă 1 foaie dafin condiment 300 g smân­tână verdeaţă uscată (pătrunjel, cimbru) sare piper   Mod de preparare: Oasele foarte bine spălatele pui la fiert în 2-3 litri de apă. Strecori...
Read more »

Ciorbă de ştevie

  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ştevie 3 cepe 1 morcov 1 cană roşii de la borcan pentru iarnă 4 linguri ulei 1 l borş (sau zeamă de varză)   Mod de preparare: Alegi ştevia de cotoare, o speli, o opăreşti puţin, o strecori, apoi o toci cu o lingură de lemn. Pui într-o...
Read more »

Ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză

Ciorbă de peşte acrită cu zeamă de varză
  Ingrediente: peşte ceapă morcov păstârnac bulion orez zeamă de varză mărar   Mod de preparare: Pui la fiert ceapa morcovul şi păstârnacul tocate mărunt şi, după ce dau într-un clocot, adaugi orezul. Când orezul e aproape fiert, pui bulionul şi puţin mai târziu zeama de varză. La sfârşit, adaugi bucăţile de peşte, laşi...
Read more »

Ciorbă cu zeama de varză si hrean

  Tai 1 kg de carne de porc mai grasă în bucăţi. Pui bucăţile de carne la fiert în apă clocotită, adaugi şi 3-4 bucăţi de hrean potrivite. După ce a fiert carnea, adaugi zeamă de varză stre­curată, după gust, laşi să mai dea în câteva clocote, iei oala de pe foc şi dregi...
Read more »

Zeamă moldoveneasca cu ciolan de porc

  Ingrediente: 2 oase de porc 2 cepe fidea 4 linguri zarzavat de la borcan 1 lingură bulion 1 l borş acru sare piper condiment   Mod de preparare: Pui oasele tăiate bucăţi la fiert în 3 l de apă, iar după ce a fiert carnea de pe oase şi ai luat spuma, pui...
Read more »

Ciorbă ţărănească cu carne de viţel sau pui

  Ingrediente: 500 g carne de viţel sau de pui 1 cutie mică de mazăre 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 cutie mică de fasole verde 1 varză cât un pumn 1 ceapă 2 cartofi 250 ml suc de roşii sau 1-2 linguri pastă de roşii şi sare   Mod de preparare:...
Read more »

Ciorbă de ciuperci cu smantana

  Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 2 mor­covi 200 g smântână 1 gălbenuş 1 legătură pătrun­jel condiment 3 căţei de ustu­roi oţet după gust piper 3-4 l apă sare   Mod de preparare: Pui apa la fiert, iar când clocoteşte adaugi morcovii întregi curăţaţi, ciupercile tăiate felii şi condiment după gust. Când sunt...
Read more »

Ciorbă de limbă

  Ingrediente: 1/2 kg limbă 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 2 linguri orez 2 ouă lămâie pătrunjel verde sare apă   Mod de preparare: Pui apă la fiert într-o oală şi când începe să clocotească, pui limba spălată bine în prealabil, laşi să dea în câteva clocote, după care...
Read more »

Ciorbă de coaste de porc

Ciorbă de coaste de porc
  Ingrediente: 1/2 kg coaste de porc neafumate 3 cartofi 1 ceapă mare 1 l zeamă de varză 200 g zarzavat (1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, rase şi păstrate la congela­tor) sau 5-6 linguri zarzavat de ciorbă de la borcan 1 legătură pătrunjel leuştean uscat...
Read more »

Ciorbă cu carne de porc

Ciorbă cu carne de porc
  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc cu os morcov 1/2 ţelină 2 cepe 2 cartofi 1 linguri pastă de ardei 1/2 l borş sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pui carnea în apă cu sare se foc, o dai într-un clocot, o speli cu apă rece, apoi o pui la fiert...
Read more »

Ciorbă de praz cu afumătură

Ciorbadeprazcuafumatura-100x100.jpg [auto]
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz cu afumatura din: praz, costita afumata, morcovi, pastanrac, fidea, faina, patrunjel, leustean, suc de rosii, zeama de varza, sare si untura. Ingrediente: 1 kg de praz 300 g costiţă afumată 3 morcovi 1 păstârnac 100 g fidea 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel leuştean uscat...
Read more »

Borş cu perişoare de peşte

  Ingrediente: 1,5kg peşte (crap) 2 cepe medii 1 leg. ceapă verde 2 morcovi 2 ardei graşi l/2 felină 2 linguri orez l felie de pâine 1 ou 750ml borş 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei 1 leg. pătrunjel verde 1 leg. leuştean sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele,...
Read more »

Ciorbă de burtă de miel

  Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) de carne de miel 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină (mică) 1 morcov 1 ceapă 2-3 gălbenuşuri 100 g smântână sare şi piper după gust puţin oţet mujdei...
Read more »

Bors de miel cu lobodă

Bors de miel cu lobodă
  Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3 legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2-3 foi de dafin 1 ceaşcă oţet   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, oţe­tul, un praf...
Read more »

Ciorbă pescărească la ceaun

  Ingrediente: 750g crap 750g somotei 250g biban mic 500g aterină sau hamsie 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 4 cepe mari 100ml ulei 1 kg roşii 1,5 l borş proaspăt 1leg. pătrunjel 1leg. leuştean 100ml oţet sare piper   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se spală şi se...
Read more »

Ciorbă ca-n Delta Dunării

  Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt (roşioară, bi­ban, cărăşel, oblete, ghiborţ) 1,5 kg peşte mare (crap, somn, morun, ten) 1ceapă mare 1 ţelină potrivită (ccal50g) 2-3 ardei graşi 2 mor­covi mari l rădăcină de pătrunjel 2 linguri bulion (sau 3-4 roşii bine coapte) l leg. pătrunjel l leg. leuştean 2-3 lămâi (500ml borş) sare...
Read more »

Ciorbă de peşte cu slănină

  Ingrediente: 1cap de crap de baltă 300g file de ştiucă 300g file de somn 300g file de şalău 150g slănină afu­mată 200g ceapă 200g morcovi l50g telină 200ml vin alb sec 1lingură pastă de ardei l/2 – lin­guriţă boia iute 1 leg. pătrunjel 3-4 l de apă sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Ciorba de fasole

  Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean 100 g tăiţei fierţi 1linguriţă de cimbru mărunţit 1 morcov ras 2 ardei tăiaţi 1 lingură de Borş Magic 1 linguriţă din Secretul Gustului   Mod de...
Read more »

Ciorba de conopida cu afumatura

Ingrediente: 300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g conopidă   Mod de preparare: Se taie costiţa julien, o punem la călit puţin, apoi punem o cratiţă cu apă la fiert, peste care punem...
Read more »

Bors Rusesc

Ingrediente: 2 l de apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1 ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1 sfeclă mică 3 cartofi 10 păstăi de fasole 1 ardei gras 4-5 roşii 150 g unt 100 g smântână 1 gălbenuş sare piper leuştean...
Read more »

Ciorbă de stavrid

  Ingrediente: 1 kg stavrid cu cap 1 ceapă 1 morcov 4-5 linguri bulion 1 legătură leuştean puţin ulei 1 lămâie sare piper 250 g cartofi 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi în 2 l de apă tot zarzavatul şi cartofii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi. După ce au fiert, pui peştele...
Read more »

Ciorbă de ied

Ciorba_de_ied
O reteta de ciorba de ied din: carne de ied, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, oua, faina, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de ied 2,5 l apă 200 g morcovi 200 g albitură 100 g ţelină ceapă 100 g orez 250 g smântână 30 g făină 3...
Read more »

Ciorbă din drob de miel

  Ingrediente ciorbă: 2 l apă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mică 1 foaie de dafin bulion oţet Ingrediente umplutură: măruntaie de la un miel 4 ouă 2 cepe tăiate mărunt câte 2 legă­turi de mărar şi pătrunjel sare piper 1 lingură de pesmet fin ulei Ingrediente aluat: 400 g făină...
Read more »

Reţete de post: Ciorbă de perişoare din soia cu zeamă de varză

  Ingrediente: 1 pungă de soia cubuleţe 2 cepe potrivite 3 morcovi 1 ţelină potrivită zarzavat de ciorbă  2- 3 linguri condiment tip Vegeta 1/2 ceaşcă ulei 1 l zeamă de varză (sau borş) leuştean verde 1 lingură bulion   Mod de preparare: Intr-o oală potrivită pun uleiul unde adaug ceapa tocată mărunt, morcovul...
Read more »

Reţete de post: Borş de sfeclă cu orez

  Ingrediente: 2 kg sfeclă roşie 2 cepe mari 1/2 kg morcov 1/2 kg ţelină 1/2 kg cartofi 3-4 linguri orez 3-4 linguri zarzavat de ciorbă 2 linguri bulion 2 l borş verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi sfecla de coa­jă, o treci pe răzătoarea cu ochiuri mari şi o pui într-o cratiţă cu...
Read more »

Retete de post: Ciorbă de bob

  Ingrediente: 250 g bob 1 morcov 1 păstârnac 1 pătrunjel 1/2 de ţelină 1 praz 1 ceapă 0,5 l zeamă de varză 1 foaie de dafin sare piper frun­ze de pătrunjel sau leuştean   Mod de preparare: Speli bobul şi-l pui la înmuiat în apă rece cu 10-12 ore înainte de pregătire, ii...
Read more »

Borş de lobodă

Borş de lobodă
  Ingrediente: 3-4 legături de lobodă 1 legătură ceapă verde 2 cepe 2 linguri orez morcov 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 legătură leuştean 1/2 l borş 1 ceaşcă suc de roşii   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, ră­dăcina de pătrunjel, ţelina, le speli şi le dai...
Read more »

Salată de fasole cu sos de vin

  Ingrediente: 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole neagra fiarta 250 g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat tocat Sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu 1/4 cana ciorba de...
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu orez

Ciorbă de dovlecei cu orez
  Ingrediente: 2 dovlecei de la congelator sau din conservă 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 păstârnac 2 linguri de orez, 1 legătură pătrunjel 1 cană suc de roşii 1 cană borş leuştean uscat sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, ţelina şi păstâr- nacul, le tai mărunt şi...
Read more »

Ciorbă cu scăricică afumată

Ciorbă cu scăricică afumată
  Ingrediente: scăricică afumată (sau oase afumate) 500 ml lapte 1/2 linguriţă busuioc 2-3 morcovi potriviţi 500 ml borş tăieţei de casă ulei   Mod de preparare: Cureţi mor­covul, îl dai pe răzătoarea mică şi îl căleşti în ulei până se înmoaie, adaugi busuiocul, scăricică şi aproximativ 3 l de apă. Laşi să fiarbă...
Read more »

Ciorbă de ştevie congelată

  Ingrediente: 1 morcov 1 lingură pastă de ardei 1 cartof potrivit 2 cepe zarzavat pentru ciorbă după gust 1 lingură condiment puţină fidea 2-3 linguri ulei 3-4 linguri ştevie tocată de la congelator sare pătrunjel sau leuştean   Mod de preparare: Intr-o oală de 3-4 l pui apă la fiert, iar când clocoteşte...
Read more »

Ciorbă de legume

  Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe 1 mână fasole verde 2 ardei 1 dovlecel 1/2 varză 1/2 ţelină 4-5 roşii 3 linguri ulei zeamă de lămâie sau 2 căni borş verdeaţă (leuştean şi pătrunjel) sare     Mod de preparare: Legumele se spală, se curăţă şi se taie. Ceapa se taie mărunt, morcovul –...
Read more »

Ciorba greceasca

Ingrediente: maruntaie de pasare cu mai mult os 1 morcov patrunjel 1telina 1ceapa de marime mijlocie 30 g orez 1 lamiie 1 galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt sare Mod de preparare: Carnea , taiata in bucatele , se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare,...
Read more »

Ciorbă de fasole uscată

  Ingrediente: 400 g fasole uscată 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 cepe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru 200 ml suc de roşii 3 ardei graşi verdeaţă (pătrunjel şi mărar)   Mod de preparare: Fasolea aleasă se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. A doua zi, se pune la...
Read more »

Ciorbă de cartofi

  Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi potriviţi 2 cepe mijlocii 2 ardei graşi 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 500 ml borş 150 ml suc de roşii sare după gust verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)   Mod de preparare: In circa 4 litri de apă clocotită, punem morcovul, ceapa, ardeiul,...
Read more »

Ciorbă de sfeclă roşie

  Ingrediente: 2 sfecle roşii mijlocii, tăiate cubuleţe mici 2 cartofi 2 morcovi potriviţi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe micuţe 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean sare după gust 500 ml borş Mod de preparare: Sfecla tăiată cubuleţe se pune la fiert în 4 litri de apă. Separat, se pun...
Read more »

Ciorbă de ştevie

  Ingrediente: 800 g ştevie 2 cepe potrivite 2 cartofi 200 g suc de roşii 3 litri apă 500 ml borş 3 linguri ulei 150 g lapte soia 1 lingură sare 1 ou verdeaţă (leuştean)   Mod de preparare: Se alege ştevia, se spală bine şi se pune în apă clocotită pentru a fi...
Read more »

Ciorbă de salată verde

  Ingrediente: 5 salate 2 cepe potrivite 2 morcovi 2 cartofi 500 ml borş 200 ml suc de roşii 2 linguri vegeta 2 ouă 3 linguri ulei 100 ml smântână (opţional) 1 legătură leuştean   Mod de preparare: In cei 3 litri de apă punem la fiert ceapa tocată mărunt, morcovul şi cei 2...
Read more »

Ciorbă de porc ardelenească

  Ingrediente: 400 g carne de porc (piept) 60 gr ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 50 g ardei gras 50 g orez 100 g smântână 30 g tarhon oţet şi sare după gust o legătură mică de pătrunjel   Mod de preparare: Carnea se spală, se taie în bucăţi de...
Read more »

Ciorbă ardelenească de fasole verde

  Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras 1 os afumat 2 l apă 2-3 roşii 1 legătură verdeaţă 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3-4 frunze de ţelină 100 g smântână sare 1 lingură făină ulei   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o tai bucăţi şi o fierbi în apă clocotită cu...
Read more »

Ciorbă de spanac cu lapte acru

  Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1 lingură boia 1 lin­gură făină   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli bine şi îl tai mărunt. într-o oală pui la fiert 1 l de apă cu laptele acru şi după 10 minute adaugi spanacul tăiat şi sare...
Read more »

Ciorbă de salată cu zer

  Intr-o oală de 4 l, pui la fiert 2 l zer de la caşul de oaie cu o ceapă întreagă curăţată, o lin­guriţă rasă sare şi laşi la fiert. Când ceapa este fiartă, o scoţi şi adaugi salata opărită în prealabil în apă cu puţină sare, apoi tăiată fâşii. Pui şi câteva bucăţele...
Read more »

Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată (Verze)

  Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 morcov 1/2 kg spanac 1 păstârnac 1 ţelină 1 cea­pă 1 legătură ceapă verde 1 lingură bulion 1 lin­gură condiment tip Delikat 200 g costiţă afumată 200 g smântână 1 ou 1 l lapte bătut 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Căleşti în ulei...
Read more »

Ciorbă aită (cu usturoi)

Ciorbă aită (cu usturoi)
  Ingrediente: 1/2 kg aripioare sau ciocănele de pui 2 linguri orez 1 ardei gras de la congela­tor sau 1 lingură pastă de ardei 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1/2 căpăţână usturoiului 1 gălbenuş 1 lingură făină tarhon sare piper ulei oţet smântână (facultativ)     Mod de preparare: Cureţi şi speli ari­pioarele,...
Read more »

Ciorbă de salată cu usturoi si omletă

  Speli 4 salate mari, le cureţi şi le tai fâşii. în oala în care vei face ciorba prăjeşti 100 g slăninuţă afumată tăiată felii şi o scoţi pe o farfurie. Căleşti în grăsimea rămasă 3 legături de usturoi tocat, apoi adaugi slănina, salata, completezi cu apă şi laşi să fiarbă. Potriveşti apoi gustul...
Read more »

Ciorbă uşoară de legume

  Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2-3 morcovi 3 roşii 2 ardei graşi 10 păstăi fasole verde 1 dovlecel 150 g fidea sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi speli şi îi fierbi împreună cu ceapa tăiată mărunt în apă cu sare. Cureţi şi tai mărunt ardeii, morcovii...
Read more »

Ciorbă de fasole si varză roşie

  reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 cartofi 1 ceapă mărar 300 g fasole uscată fiartă cu o zi înainte 1 lingură pastă de roşii sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă, pui la fiert varza tocată, cartofii tăiaţi cubuleţe, ceapa şi mărarul. Laşi la foc mic...
Read more »

Ciorbă de păsat (crupe de porumb)

  Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă plină cu păsat verdeţuri de tot felul sare   Mod de preparare: Speli păsatul, îl pui la fiert într-o oală cu 3 l apă, adaugi verdeţurile tocate mărunt şi când totul este bine fiert torni borşul fiert separat şi potriveşti gustul de sare....
Read more »

Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt

Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt
  Ingrediente: 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2-3 roşii 500 g iaurt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi mazărea, fasolea, cartofii, ceapa, morcovul, pătrunjelul, apoi razi rădăcinoasele, tai mărunt ceapa, cartofii cuburi şi le...
Read more »

Ciorbă cu perişoare de peşte

  Ingrediente: 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie) 1 morcov 1-2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 linguri zarzavat la borcan sau 1 lingură pastă de ardei 2 roşii din conservă sau 1 pahar de suc de roşii 2-3 cartofi piper sare 2-3 linguri ulei 1 lingură griş 2-3 linguri...
Read more »

Ciorbă de miel

  Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptu­lui, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură ceapă) 1/2 căniţă orez smântână 1 ou 1 legătuă de leuştean borş oţet sau zeamă de varză ulei sare   Mod de...
Read more »

Ciorbă de gâscă

  Ingrediente: 1 gâscă 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri pastă ardei 1 varză mică 3 roşii răscoapte 1 sfeclă roşie mică 1 gulioară 1 lingură paprică 3 foi de dafin 1 ceaşcă lapte 1 pahar oţet 2 linguri miere 2 linguri pastă roşii 2 cepe 1 ceaşcă smântână leuştean 200 g slănină...
Read more »

Ciorba olteneasca de pui

  Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 1 morcov 1 legătură lobodă roşie 1 pătrunjel 1 ardei gras verde 1 legătură ceapă verde 1 ou sare piper leuştean 200 g tăietei de casă sau zdrenţe acreală: 1 litru borş (0,5 1 zer)   Mod de preparare: Se pun la fiert, întregi, ceapa, morcovul, pătrunjelul,...
Read more »

Ciorba olteneasca de vacuta

  Ingrediente: 3-4 kg oase mari 1 kg came de văcuţă 2 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 pătrunjel 1 fir de praz 1 cotor de varză dulce 4 cartofi sare 1 legătură leuştean 1 pahar smântână   Mod de preparare: Oasele sparte se pun la fiert în 2 litri apă...
Read more »

Ciorba de peste cu zeama de varza

  Ingrediente: 3 morcovi 3 pătrunjel 1păstârnac 2cartofi 3 cepe 1ardei gras 3 – 4 roşii 1 litru zeamă de varză leuşean pătrunjel ţelină 2 kg peşte (de preferinţă alb – ştiucă, văduviţă, biban, şalău, dar e bun şi crapul)   Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se toacă mărunt şi se pun la...
Read more »

Ciorba de cartofi noi acrită cu zarzăre

  Ingrediente: 700 g cartofi noi 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 cană zarzăre 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta     Mod de preparare: Se pune la fiert, în apă clocotită, morcovul tăiat rondele, ceapa verde tocată mărunt, cartofii tăiaţi cubuleţe potrivite şi...
Read more »

Ciorbă de bureţi

  Ingrediente: 3 litri apă 500 ml borş 700 g bureţi 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 ardei gras 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei de măsline 2-3 căţei usturoi 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Bureţii se aleg şi se spală bine sub jetul de apă....
Read more »

Ciorbă de castraveti

  Ingrediente: 1 kg castraveţi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe mai mari 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez brun 3 linguri ulei 500 g borş 1 legătură leuştean 1 ou     Mod de preparare: Se pun 4 litri de apă la fiert. Când apa dă în clocot, se pune morcovul, ceapa...
Read more »

Borş de praz

  Ingrediente: 1 kg praz 2-3 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 500 ml borş de tărâţe 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa, ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se taie mărunt, se introduc în oală şi se înăbuşă cu apă şi ulei...
Read more »

Ciorbă de fasole uscată

  Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 ardei graşi roşii 1 foaie dafin 1 fir cimbru 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 3 linguri ulei 500 ml borş   Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală şi se pune la...
Read more »

Borş de spanac cu omletă

  Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi 3 ouă 2-3 linguri ulei 100 g smântână 2 linguri orez 1 lingură vegeta verdeaţă: leuştean, mărar, pătrunjel     Mod de preparare: Se curăţă spanacul, ceapa verde, usturoiul şi se spală bine. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se...
Read more »

Ciorbă de loboda roşie

  Ingrediente: 3 litri apă 7 legături lobodă roşie 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 500 ml borş (sau acreală de corcoduşe)   Mod de preparare: In cei trei litri de apă, fierbem morcovul tăiat cubuleţe, loboda tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi în patru. Loboda...
Read more »

Ciorba de pasat

  Ingrediente: 1 ceaşcă păsat 1 litru zer acru sare mai multe frunze de ţelină, sfeclă, gulie, rubarbă, lobodă, ştevie, ceapă verde, usturoi verde, salată verde, mărar, pătrunjel, leuştean şi ce mai e verde în grădină sau pe câmp şi se mănâncă   Mod de preparare: Se fierbe păsatul în 2 1 apă.Se grijeşte...
Read more »

Ciorbă ţărănească cu soia cuburi

  Ingrediente: 3 litri apă 1 litru borş 100 g cuburi de soia 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 ardei 1 cartof 1 mână fasole verde 1 ardei gras 3-4 roşii sau 200 ml suc de roşii verdeaţă (leuştean, mărar, pătrunjel)     Mod de preparare: In 3 litri de apă...
Read more »

Ciorbă de dovlecei

  Ingrediente: 1 kg dovlecei micuţi 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 200 ml suc de roşii sau 4-5 roşii 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 1 legătură de leuştean un ou pentru acrit putem folosi borş, zeamă de lămâie sau acreală de corcoduşe   Mod de preparare: Morcovul şi rădăcina de...
Read more »

Ciorbă de varză nouă

  Ingrediente: 1 varză potrivită 2 ardei graşi 1 ceapă 2 morcovi 4-5 roşii 1 lingură de vegeta 1 litru borş verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 2 linguri de ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert morcovul tăiat cubuleţe mici, ceapa tocată mărunt, ardeiul tăiat fideluţă şi cartofii tăiaţi cuburi mai mari. Separat,...
Read more »

Ciorba de bob

  Ingrediente: 300 g păstăi verzi de bob 1 morcov 1 legătură groasă de mărar verde 1 ceapă 100 g corcoduşe verzi sare   Mod de preparare: Se toacă ceapa se rade morcovul se pun la fiert cu bobul în 2 litri apă până se-nmoaie .Se toacă mărarul se strivesc corcoduşele, fară sâmburi, se...
Read more »

Bors de leurda

  Ingrediente: 2 cartofi 1 pahar smântână sare piper leuştean 1 ou 1 legătură ceapă verde 1 litru borş 1 farfurie de foi de leurdă proaspete (leurda e un fel de usturoi sălbatic)   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert în 2 litri apă cu sare 10...
Read more »

Borş din verdeaţă

Borş din verdeaţă
  Ingrediente: 500 g spanac 2 legături lobodă 1 legătură usturoi verde 1 salată verde l morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 1 legătură leuştean 1/2 l borş sare ulei   Mod de preparare: Cureţi rădăcinoasele, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar verdeţurile le speli...
Read more »

Ciorbă de perişoare cu nucă

  Ingrediente pentru ciorbă: 2 cepe 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 ardei 200 ml suc de roşii 3 linguri ulei 1 lingură vegeta verdeaţă (leuştean şi mărar) iar pentru acreală opţional: borş sau zeamă de lămâie şi sare după gust Ingrediente pentru perişoare: 100 g orez 2 cepe mari 1...
Read more »

Ciorbă de fasole verde

  Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 3 linguri ulei 1 lingură vegeta 200 g suc de roşii borş sau suc de lămâie pătrunjel şi leuştean 1 ou   Mod de preparare: Fasolea curăţată şi tăiată în bucăţi de 2 cm se pune la fiert...
Read more »

Ciorbă de cârnati afumaţi si varză acră

Ciorbă de cârnati afumaţi si varză acră
  Ingrediente: 500 g câmaţi afumaţi 1 ceapă 1 varză mică acră 1 lingură făină 2 linguri ulei 1 lingură bulion 250 g smântână 1 cană zeamă de varză   Mod de preparare: Speli bine varza, cureţi ceapa şi le tai mărunt. Tai carnaţii bucăţi şi-i pui la fiert în apă. Separat, rumeneşti făina...
Read more »

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză

  Ingrediente: măruntaiele unei gâşte 3 morcovi 3 cepe 3 cartofi 4-5 roşii din con­servă zeamă de varză 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1 ou 1 mână de fidea sare după gust   Mod de preparare: Pui măruntaiele la foc cu puţină apă şi sare. Când zeama a dat în clocot, iei spuma şi...
Read more »

Ciorbă de orez cu afumatură de porc

Ciorbă de orez cu afumatură de porc
  Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă     Mod de preparare: Pui osul afumat la fiert într-o oală cu apă. Speli orezul şi îl adaugi în ciorbă după ce a fiert carnea. Pui usturoiul pisat, ceapa...
Read more »

Borş de pasare cu legume

Borş de pasare cu legume
  Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 2 linguri pastă de ardei 2 rădăcini pătrunjel 8 cartofi 4 pulpe de pui 1 legătură pătrunjel verde borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, cartofii, îi tai măiunt şi îi pui la fiert în 4 litri de apă. In acest timp opăreşti carnea cu...
Read more »

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon
  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2-3 bucheţele conopidă la congelator 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri tarhon uscat 1 ou sare 100 g smântână     Mod de preparare: Pui ciolanul întreg (foarte bine curăţat şi spălat) la fiert în apă fără sare. In acest timp...
Read more »

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi
  Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar mic cu smântână pătrunjel 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine carnea pe care o pui să fiarbă ca pentru supă împreună cu...
Read more »

Ciorbă de perişoare cu oase afumate

  Pui 2-3 oase afumate şi spălate bine la fiert şi după ce a dat zeama în 2-3 clocote, adaugi ceapa tocată şi 2-3 lin­guri de zarzavat. Laşi totul să fiarbă circa 20 de minute, timp în care prepari perişoarele. Pui la înmuiat în apă ;aldă 4 linguri de orez. Treci prin maşina de...
Read more »

Ciorbă de jumări

Ciorbă de jumări
  Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la...
Read more »

Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză

  Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1 l) leuştean 1 ceşcuţă de orez   Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată fin şi morcovul dat pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul...
Read more »

Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

  Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g smântână 500 ml zeamă de varză acră   Mod de preparare: Pui la fiert 4 l de apă cu zeama de varză, 1 ceapă tocată...
Read more »

Borş de dovlecei umpluţi

  Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat sare piper borş 1/2 pahar smîntînă   Mod de preparare: Se pun la fiert împreună cu oasele de la carne, pătrunjelul,...
Read more »

Ciorbă din carne de la borcan cu zdrenţe

  Tai 2-3 cepe mărunt, le căleşti cu 4 cârnaţi şi 4 bucăţi de carne din bor­can. Cârnaţii şi carnea le poţi tăia în două. Adaugi 3 l de apă, potriveşti gustul de sare, piper şi boia şi laşi să fiarbă pe foc mic. La sfârşit adaugi 2 ouă bătute bine în timp ce...
Read more »

Ciorbă rusească fără carne

  Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 ceapă mare 1 mînă de fasole verde 1 sfeclă roşie mică 1/4 varză mică 2 ardei graşi 1 lingură unt sau untură 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1/2 lin­guriţă făină sare 1 pahar smîntînă   Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi...
Read more »

Ciorbă de burtă cu gogoşari

Ciorbă de burtă cu gogoşari
  Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1 ceapă usturoi 2 găl­benuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper ienibahar ardei iuţi la servit     Mod de preparare: Cureţi şi speli bine burta, apoi o pui la fiert în 4 I de apă...
Read more »

Borş de berbec

  Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se spumează. Se adaugă sarea, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate...
Read more »

Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi

Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi
  Ingrediente: 1 kg cârnaţi 500 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 linguri untură 2 linguri făină 250 ml smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în untură, în oala în care vei pregăti ciorba. Tai cârnaţii bucăţele, castraveţii cubuleţe sau rondele subţiri. Adaugi mai întâi...
Read more »

Retete de post: Ciorba de castraveti murati

Ingrediente: 3-4 cartofi 1 ardei rosu 1 ardei verde 6 castraveti 1morcov 1 telina 1 pastarnac radacina de patrunjel bulion leustean   Mod de preparare: Ai nevoie de 3,4 cartofi ,6,castraveti murati medii(in saramura) morcovi ,telina,pastarnac,radacina de patrunjel ,un ardei rosu si unul verde . In afara de castraveti si cartofi pe care ii...
Read more »

Retete de post: Ciorba de fasole batuta

  Mod de preparare: Se spala, se pune la inmuiat si se fierbe fasolea, in doua/trei ape. Se lasa mai mult la fiert, se scot boabele, si se trec prin masina de tocat sau se bat la mixer. Piureul astfel obtinut se varsa inapoi in zeama in care a fiert fasolea, si se obtine...
Read more »

Ciorba transilvaneana

  Ingrediente: 500 g carne afumată 500 g frunze gulii şi varză 2 linguri făină 1 ceapă usturoi 4 ouă 4 linguri făină 100 g slănină afumată 2 linguri untură porc < legătură> 250 ml lapte acru sare piper   Mod de preparare: Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează,...
Read more »

Ciorba ardeleneasca de loboda

  Ingrediente: 500 g carne afumată 1 poală de lobodă câţiva căţei de usturoi 1 lingură de faină 1 pahar lapte dulce 1 ceaşcă lapte acru 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se fierbe carnea. Se grijeşte loboda, se taie fâşii .Se toacă verdeaţă şi usturoi. Se desface faina în...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu