luni, 17 septembrie 2012

Retete magice #38


Retete magice:

Cod cu mere şi fasole verde

  Ingrediente: 600g file de cod 100 ml ulei 1ceapă mijlocie 1linguriţă curry pudră 250g roşii 400g fasole ver­de 3 mere sare piper Mod de preparare: Se taie fileurile de peşte m bucăţi potrivite, se dau prin faină şi se prăjesc 10 minute pe am­bele părţi, în 50ml ulei. In ule­iul în care se...
Read more »

Gogoşele cu brânză

Gogoşele cu brânză
  Ingrediente: 5-6 linguri cu vârf cu brânză de vaci 4 lin­guri de făină 100 g zahăr 1 ou 2-3 linguri griş 4-5 cartofi ulei coaja rasă de la o lămâie 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Pui la fiert cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi ca...
Read more »

Salată de sfeclă coaptă

  Ingrediente: 1 kg sfeclă 1 l apă 200 ml oţet 1 lingură chimen 2 linguri hrean ras sare după gust   Mod de preparare: Speli sfecla, o ştergi bine şi o pui în cuptor, la foc potrivit. Coaptă şi răcită o cureţi de coajă şi o tai felii de 1/2 cm grosime. Separat,...
Read more »

Somnul pescarului

  Ingrediente: 1 somn mic (circa 1,5 – 2kg) 100g unt 100ml ulei 1morcov 1 rădăcină pătrunjel 1ceapă mare 1 foaie de dafin cateva boabe piper 4 boabe ienibahar sare   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală bine apoi se taie coada şi capul iar ce rămâne se taie în felii de...
Read more »

Sufleu de vinete

  Ingrediente: 800 g vinete 1 1/2pahar lapte 150 g unt 1 lingură de făină sare 4-5 ouă 100 g şvaiţer   Mod de preparare: Vinetele se toacă ca la salata de vinete. Se face un sos alb gros (din 100 g unt, făină, lapte) şi se amestecă cu gălbenuşurile, brînza rasă, sare şi...
Read more »

Plăcintă Cazinou

  Ingrediente: 300 g făină 250 g unt sau margarină sare praf de copt 1,250 kg mere scorţişoară 150 g migdale 80 g stafide 200 g zahăr 150 g gem de caise 1 ou   Mod de preparare: Se face un aluat din făină, unt, ou, sare şi vanilie. Aluatul se împarte în patru,...
Read more »

Ciorbă de zarzavat de iarnă

  Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 felie de gulie 1 varză (300-400 g) 3 cartofi 100 g orez sare condiment   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile şi le speli. Dai pe râzătoare morcovii, pătrunjelul, ţelina, felia de gulie. Varza o tai fideluţă, iar cartofii îi tai cubuleţe. Speli orezul în apă...
Read more »

Aluat fara drojdie

  Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare Mod de preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi găl­benuşurile. Adăugăm apă rece şi ames­tecăm atent cu cuţitul. Cînd gălbenuşu­rile s-au amestecat’cu apa, începem să adăugăm treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau cu vîrful...
Read more »

Aluat pentru prajit

  Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte cald (său sifon) zahăr sare Mod de preparare: Punem toate produsele într-un castron, afară de albuşuri, şi le amestecăm bine cu o lingură. Batem albuşurile pînă se fac ca o spumă şi la urmă le amestecăm cu aluatul. In acest...
Read more »

Vinete tocate

  Ingrediente: 5 vinete mari 250 g ulei 1 lingură de smantana 1 ceapă sare 1 lin­gură de oţet 12 ardei graşi 250 g roşii   Mod de preparare: Vinetele se coc pe jeratic sau la flacără, apoi se pun pe un tocător aple­cat (să se scurgă zeama). Se mai storc puţin, se curăţă...
Read more »

Gogosi (crafle) II

  Ingrediente: 6 linguri făină 1/2 lingură ulei 15 g drojdie putină sare apă (cit cuprinde compoziţia) ulei pen­tru prăjit Mod de preparare: După ce amestecăm bine produsele, lă­săm aluatul să crească. Cînd a crescut, îl batem din nou şi îl lăsăm să crească, încingem uleiul într-o tigaie şi cu o lin­guriţă luăm bucăţele...
Read more »

Briose

  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 50 g zahăr 15-20 g droj­die 6 ouă 1 ceaşcă lapte 10 g sare Mod de preparare: Desfacem drojdia în lapte cald sau în apă călduţă. Amestecăm 125 g de făină cu drojdia şi lăsăm la cald timp de o oră, să crească. Punem restul de...
Read more »

Aluat de babă

Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 10 g drojdie 4 ouă 75 g zahăr 1 ceşcută (50 g) lapte călduţ 100 g stafide 8 g sare Mod de preparare: Procedăm la fel ca la cozonac. La sfîrşit punem zahărul şi untul, apoi stafidele. Cînd aluatul a crescut, ungem cu unt o formă de...
Read more »

Cozonac cu branza de burduf

  Ingrediente: 400 g aluat de cozonac 500 g brînză de burduf 125 g unt 150 g smîntînă 3-4 ouă vanilie coajă de lămîie 1 lingură făină Mod de preparare: Frecăm brînză de burduf într-un vas de piatră sau într-un castron, cu o lin­gură de lemn ; spargem cîte un ou ames­tecînd, pînă ce...
Read more »

Varză acră călită

  Ingrediente: 1,200 kg varză acră 1ceapă 150 g untură de porc sau gîscă piper cim­bru 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Se aleg foile de varză, se scot din cotor şi se lasă 30 minute în apă rece. Se storc şi se taie fideluţă, apoi se pun intr-o cratiţă cu grăsimea încălzită...
Read more »

Cozonac cu nuca II

  Ingrediente: 400 g aluat de cozonac 250 g nuci 1/2 pahar lapte 50 g unt 150 g zahăr puţină vanilie Mod de preparare: Punem la fiert laptele. Adăugăm untul, zahărul şi puţină vanilie. Lăsăm să fiarbă împreună produsele pînă se topesc bine. Apoi punem nucile trecute prin maşină şi aşezăm cratiţa la marginea...
Read more »

Peşte în straturi

  Ingrediente: l kg peşte sărat 1 sfeclă roşie mij­locie 2 morcovi 3 cartofi 2 ouă 50 g caşcaval l00g maioneză 1 lămâie 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se pun legumele şi ouăle la fiert. Sfecla roşie se fierbe separat de cartofi şi morcovi. Carnea de peşte, curăţată de oase, se...
Read more »

Sparanghel gratinat

  Ingrediente: 1,200 kg sparanghel 1/4 l lapte 11/2 lingură smîntînă 11/2 lingură făină sare 150g unt 100 g caşcaval şvainţer sau parmezan 4 ouă   Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se taie bucăţi scurte atît cît este fraged şi se fierbe în apă puţină, sare şi 15 g unt circa 25 minute....
Read more »

Borş de urzici

  Ingrediente: 500g urzici 6 fire de ceapă verde sare 1/2 l borş 1 l supă 11/2 l apă 30 g orez 3 linguri de ulei 1 legătură de leuştean   Mod de preparare: Urzicile se spală bine şi se opăresc. Se strecoară şi se taie mărunt. La fel se procedează şi cu ceapa...
Read more »

Varză dulce cu tăitei de casă

  Ingrediente: 1 kg varză dulce 300 g tăiţei de casă tăiaţi mai gros 1/2 l supa sare piper 1 lingură de oţet 150 g unt untură de porc sau de gîscă   Mod de preparare: Varza tăiată felii se pune la înăbuşit cu supă şi unt şi cînd este gata se ţine la...
Read more »

Plachie de crap

  Ingrediente: l,5kg file de crap l kg ceapă 2 ardei graşi 5-6 roşii 10 boabe pi­per 2,3 foi dafin 5 ml ulei 1lin­gură făină sare piper   Mod de preparare: Se porţionează fileul de crap, se sărează, se trece prin faină şi se prăjeşte în ulei. Se curăţă ceapa, se spală, se taie...
Read more »

Indiene de ciocolată

  Ingrediente: 5 ouă 1 plic vanilie 120 g făină 100 g zahăr 400 g şerbet de ciocolală 250 g frişcă 100 g gem   Mod de preparare: Zahărul, gălbenuşurile şi vanilia se amestecă bine şi albuşurile se bat spumă tare, apoi se amestecă încet şi la urmă se pune făina. Acest aluat se...
Read more »

Biscuiţi cu nucă

  Ingrediente: 3 căni de făină 1 cană zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 cană de nuci mărunţite 1/2 cană miere 1/2 cană apă   Mod de preparare: Topeşti mierea în apă pe foc mic, apoi laşi să se răcească. Amesteci făina cu zahărul, bicarbonatul, scorţişoara şi nucile, adaugi apoi...
Read more »

Roşii umplute cu peste

  Ingrediente: 8 roşii potrivite 300g file de păstrăv 2 cepe 1 lămâie (zeama) 1 plic gelatină (lOg) 1\5ml vin alb 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se fierbe peştele în apă cu pu­ţină sare, circa 10 minute. Se scurg apoi de apă şi se pun într- un castron, împreună cu vinul....
Read more »

Varză de Bruxelles gratinată

  Ingrediente: 800 g varză de Bruxelles 11/2 pahar lapte 150 g unt 3 linguri de smîn­tînă sare 3/4 linguri de făină 60 g caşcaval şvaiţer sau parmezan Mod de preparare: Varza se curăţă şi se fierbe 5 minute în apa cu sare, apoi se strecora. Separat se face un sos din 100 g...
Read more »

Budincă de vanilie

  Ingrediente: 100 g stafide sultanine 50 g stafide negre 100 g fisticuri 2 linguri coniac sau lichior 80 g fructe confiate 2 ouă 112 lingură făină trei sferturi din com­poziţie de budincă de vanilie 1/2 pahar vin 80 g zahăr   Mod de preparare: Fisticurile se macină şi se amestecă cu compoziţia de...
Read more »

Cartofi gratinaţi cu varza murată

  Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 1 varză murată ulei 1 linguriţă chimen   Mod de preparare: Pui uleiul într-o tigaie la încins, adaugi chimenul şi laşi să se rumenească. Adaugi apoi varza murată tăiată fideluţă şi le căleşti. Cureţi cartofii şi îi tai în felii rotunde. In cratiţa unsă cu ulei,...
Read more »

Bezele de ciocolată

  Ingrediente: 5 albuşuri 250 g zahăr pudră 2 linguri cacao vanilie   Mod de preparare: Se prepară la fel ca bezeaua de vanilie. Se bat la rece sau la baie de apă (bain-marie). Cacaoa se pune la urmă şi se spriţuiesc cu duiul în diferite forme pe o tavă cu hîrtie.   Pofta...
Read more »

Budincă de cireşe si vişine

  Ingrediente: 700 g cireşe 700 g vişine 200 g zahăr 3/4 pahar lapte 100 g unt vailie 1 lingură făină scorţişoară 3 ouă Mod de preparare: Se curăţă cireşele şi vişinile de simburi, se storc de zeamă şi se dau la foc plită, cu zahărul, 200 g unt, vanilia şi scorţişoara. Separat se...
Read more »

Buşeuri de nuci

  Ingrediente: 250 g făina 2 ouă 2 linguri smintînă 1 gălbenuş puţină sare 100 g zahăr 80 g unt Ingrediente umplutura : 250 g nuci, scorţişoară, coajă de lămiie rasă, 2 lin­guri miere, 2 linguri pesmet, puţin lapte, toate se fierb 3-1 minute.   Mod de preparare: Aluatul se face din făină, unt,...
Read more »

Supă de vită cu tăietei de casă

Supă de vită cu tăietei de casă
  Ingrediente supă: 1/2 kg rasol de vită sau mânzat 1 morcov 1 ţelină 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel sare 1 legătură de pătrunjel Ingrediente tăieţei: 1 ou aproximativ o cană de făină un praf de sare   Mod de preparare: Speli bine rasolul şi-l pui la fiert în apă rece cu sare...
Read more »

Budincă de vanilie cu gem

  Ingrediente: 100 g uni 50 g făină 3 ouă 3 linguri gem jumătate de compoziţie de budincă dc vanilie   Mod de preparare: Se face o ruladă din 50 g unt, 50 g făină, 3 ouă şi 3 linguri gem. Se taie felii potrivite şi se tapetează o formă simplă de budincă, unsă...
Read more »

Soia cu mazare

  Ingrediente: 1 pungă de soia granule 1 cutie mazăre 2 linguriţe condiment tip Vegeta 2-3 linguri făină albă 1 linguriţă pastă de ardei 200 ml bulion sare piper după gust ulei 2-3 cepe 2 căni apă verdeaţă   Mod de preparare: Pui Vegeta într-o cratiţă cu apă şi o dai la fiert. Când...
Read more »

Bavarez cu cafea

  Ingrediente: 1/4 l lapte 4 linguri esenţă de cafea 3-4 foi gelatină (20 g) 300 g fişcă bătută 200 g zahăr vanilie 4 ouă   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu vanilia, zahărul şi cu cafeaua, apoi se amestecă cu ouăle bătute cu telul. Se pune gelatina (care a fost muiată în...
Read more »

Batoane cu susan

  Ingrediente: 250 g făină 80 g unt puţină sare 80 g zahăr 1/2 pahar lapte 120 g susan 1 ou Mod de preparare: Făina se frămîntă cu untul, sare, 20 g zahăr,lapte şi cu 1 ou şi se lasă 1 oră. Apoi se fac bastonaşe de lungimea unui deget. Se aşază într-o tavă...
Read more »

Plăcintă cu cremă

  Ingrediente: 300 g aluat de foitaj 200 g gem de caise sau de căpşuni  Ingrediente crema:1/2 l lapte, 150 g zahăr, vanilie,5 ouă,70 g făină,3 linguri rom sau coniac,20 g unt.   Mod de preparare: Se amestecă într-un vas făina, laptele, vanilia, zahărul, romul, 3 gălbenu­şuri, 2 ouă şi untul. Se bate pe...
Read more »

Ştrudel cu branză de vaci

  Ingrediente: 400 g brînză de vaci 200 g zahăr 1 pahar lapte 50 g gris 2 gălbenuşuri 2 ouă vanilie 150 g stafide 100 g unt Ingrediente aluat: 400 g făină, sare, 2 linguri ulei şi apă.   Mod de preparare: Grisul se fierbe în lapte şi se amesteca cu brinza, vanilia, ouăle,...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Toreador (video)

Cum se prepara Cocktail Toreador (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml dark crème de cacao 25 ml double cream Cocoa powder to garnish Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the strainer doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass 1 teaspoon   Cum se prepara Cocktail Toreador (video)
Read more »

Plăcintă dobrogeană cu orez

  Ingrediente: 400 g făină 300 g unt sau margarină sare 140 g orez 150 g zahăr 200 g telemea de oi desărată 3 ouă 1 gălbenuş coajă de lămîie rasă   Mod de preparare: Se face un aluat din 350 g făină, puţină sare, 40 g unt şi apă caldă. După 30 minute...
Read more »

Şalău aromat

  Ingrediente: 4 fileuri de şalău 2 linguri ulei (pref. măsline) 100ml vin alb 1 leg. frunze de maghiran 6 frunze de salvie 5 frunze de busuioc 1 leg. pătrunjel 1 ceapă mică 2 căţei de usturoi 1 linguriţă seminţe de coriandru lin­gură de făină sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa...
Read more »

Crochete de curcan

Crochete de curcan
  Ingrediente: 250 g carne de curcan de pe aripi 1 morcov 2 cartofi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 100 g ciuperci 3 felii pâine 1 ceaşcă lapte 2 ouă sare piper 1 leătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Speli bine aripile şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi toate...
Read more »

Mere invelite

  Amesteci 400 g făină cu 250 g margarină. Faci apoi un amestec din zeama unei lămâi mici, 1 linguriţă de sare şi 70 ml apă pe care-l adaugi peste făină şi frămânţi bine alua­tul, apoi îl laşi o oră să se odihnească, între timp, decojeşti merele, le scoţi seminţele şi le dai pentru...
Read more »

Magdalene

  Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr 110 g făină 80 g unt vanilie   Mod de preparare: Zahărul cu ouăle şi cu vanilia se bat la baie de apă (bain-marie) şi cînd au crescut se iau de la bain-marie şi se bat in continuare. Cînd s-a răcit, se pune şi făina cernută şi...
Read more »

Cremă de zahăr ars

Ingrediente: 3/4 l lapte 120 g zahăr 250 g zahăr pentru caramele 4 ouă 3 gălbe­nuşuri vanilie un vîrf de sare   Mod de preparare: Laptele se fierbe 3-4 minute cu 120 g zahăr şi cu vanilie. Se ia de la foc şi se amestecă bine cu ouăle şi sarea şi se strecoară. Se...
Read more »

Reţete de post: Fursecuri cu gem si nucă

  Ingrediente: 800 g făină 400 g margarină 100 ml apă clocotită amestecată cu 5 linguri oţet 1 praf de sare 1 plic praf de copt coajă rasă de lămâie 1 esenţă de vanilie Pentru cremă ai nevoie de: 250 gnucă 250 g gem mai gros sau marmeladă esenţă de rom 100 g zahăr...
Read more »

Salată de crudităţi cu iaurt şi smântână

Salată de crudităţi cu iaurt şi smântână
  Ingrediente: 1/2 varză 1/2 ţelină 2 mere 150 g caşcaval 2 ouă 100 ml ulei 1 lingură smântână 1 lingură iaurt 1 linguriţă muştar sare piper   Mod de preparare: Cureţi varza, ţelina şi merele, le dai pe răzătoarea mică şi le laşi deoparte până pregăteşti maioneza. Amesteci un gălbeniş fiert cu unul...
Read more »

Şarlotă de portocale

  Ingrediente: 1/4 l lapte 3-4 portocale 150 g zahăr 250 g zahăr pentru sirop puţină vanilie 3-4 foi gelatină (20 g) 150 g pişcoturi de şampanie 350 g frişcă bătută plus 150 g pentru decor   Mod de preparare: Se tapetează numai marginea unei forme joase şi simplă de şarlotă cu pişcoturi de...
Read more »

Budincă de nuci

  Ingrediente: 150 g nuci curăţate 80 g făină 70 g unt 5 ouă 1 1/2 pahar lapte coajă de lămiie 150 g zahăr 3 g scorţişoară pisată   Mod de preparare: Laptele, untul şi zahărul se pun într-un vas la foc şi se amestecă cu un telpînă începe să fiarbă. Se dă deoparte...
Read more »

Piftie de crap

  Ingrediente: 1 crap măricel (circa 3 kg) 3 cepe potrivite 2 morcovi mari rădăcină pătrunjel 1păstârnac 6 căţei de usturoi 2 pliculeţe ge­latină (20g) 3-4 foi de dafin 1 lămâie 10 boabe de piper sare   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală bine cu apă rece,...
Read more »

Cremă de căpşuni

  Ingrediente: 500 g căpşuni 3 ouă 4 foi gelatină 175 g zahăr 1 praf vanilie 200 g frişcă bătută plus 150 g pentru decor   Mod de preparare: Ouale se bat la bain mărie cu zahărul şi vanilia, pînă s-a înfierbantat. Se ia de la foc şi se bate în continuare pînă s-a...
Read more »

File de şalău cu măsline

  Ingrediente: 800g file de şalău 1 ceapă mij­locie 2 roşii medii 100g măsline negre 150ml vin alb sec 150ml ulei (pref. măsline) 2 căţei de us­turoi 500ml supă de peşte 4 linguri făină 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte 3-4...
Read more »

Ciorbă de ştevie congelată

  Ingrediente: 1 morcov 1 lingură pastă de ardei 1 cartof potrivit 2 cepe zarzavat pentru ciorbă după gust 1 lingură condiment puţină fidea 2-3 linguri ulei 3-4 linguri ştevie tocată de la congelator sare pătrunjel sau leuştean   Mod de preparare: Intr-o oală de 3-4 l pui apă la fiert, iar când clocoteşte...
Read more »

Batog de crap cu sos de ţelină

  Ingrediente: 800g batog de crap 1 ceapă mică 400ml lapte 4 tulpini de ţelină 1 foaiede dafin 200g smântână 1 kg ceapă verde 400g cartofi 1 lingură făină 10 boabe de piper 1 leg. pătrunjel sare   Mod de preparare: Se curăţă batogul de oase şi se pune într-un vas împreună cu laptele,...
Read more »

Crema de mere

O reteta simpla de crema de mere din: mere ionatane, baton de vanilie, gelatina, frisca si zahar. Ingrediente: 750 g mere ionatane 1/2 baton vanilie 3-4 foi gelatina 250 g frişcă plus 150 pentru decor 200 g zahăr   Mod de preparare: Merele se curăţă, se taie în patru, se scot seminţele, apoi se...
Read more »

Checsuri cu miere de albine

  Ingrediente: 1 kg făină 300 g zahăr praf 200 g unt sau 150 g untură 4 ouă 5 linguri de miere de albine încălzită şi răcită 1 vârf de cuţit de bicarbonat dizolvat în zeama de la o lămâie sau oţet coaja de la o lămâie   Mod de preparare: Fră­mânţi bine toate...
Read more »

Macrou pane cu sos de muştar

  Ingrediente: 8 bucăţi macrou 600g cartofi mai mici 100g unt 3 ouă căpăţănă usturoi 350ml ulei 2-3 linguri făină 200g pesmet 1 linguriţă cimbru leg. pătrunjel 150g măsline sare piper  Ingrediente sos: 3 gălbenuşuri de ou proas­pete ,4 căţei de usturoi ,3 linguri muştar ,1 lămâie (zeama), 100ml ulei ,1 linguriţă coriandru pudră,...
Read more »

Bavarez cu vanilie

  Ingrediente: 1/4 1 lapte 1/2 baton vanilie 150 g zahăr 4-5 foi gelatină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g frişca   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu zahărul şi cu vanilia. Ouăle se amestecă şi se bat bine şi cînd laptele fierbe încă se amestecă cu ouăle, apoi gelatina (care a fost...
Read more »

Şalău roşcat

  Ingrediente: 1 kg file şalău (cod sau merluciu) l/2 cană făină l/2 cană lapte 3-4 linguri ulei l00g unt 100 ml ulei 2 linguri­ţe boia iute l/4 linguriţă cimbru uscat l/4 linguriţă nucşoară 1 banană nu foarte coaptă 1lămâie (sau 2 lămâiţe verzi) leg. pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Se amestecă...
Read more »

Fursecuri fragede

  Ingrediente: 375 g făină 250 g unt 150 g zahăr pudră 2 ouă vanilie 100 g nuci sau migdale   Mod de preparare: Pe o planşetă de tăiţei se face aluatul din făină, unt, zahăr, vanilie, 1 ou şi o priză de sare. Aluatul se întinde pe planşetă de circa 1cm grosime, se...
Read more »

Bavarez cu ciocolată

  Ingrediente: 1/4 l lapte 1 plic de vanilie 120 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 4 ouă 3-4 foi gelatină (20 g) 300 g frişcă bătută 200 g zahăr   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu ciocolata tăiată bucăţele sau cu cacaoa, 3-4 mi­nute. Se amestecă cu ouăle bătute cu telul...
Read more »

Salam de biscuiţi cu nuca de cocos

Salam de biscuiţi cu nuca de cocos
  Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi 1/2 kg rahat 1 şi 1/2 pachet margarină 1 sticluţă esenţă de rom 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de portocale 1 plic zahăr vanilat 1 cană miez de nucă coaja rasă de la o lămâie 1 ceaşcă de stafide 1 ceaşcă nucă de cocos   Mod de preparare:...
Read more »

Salată de fructe cu dulceată

  Ingrediente: 2 mere 2 pere 2 portocale 2 man­darine 2 banane 1 grapefruit 1 lămâie 2 kiwi 1 cutie de compot de ananas 50 g stafide 50 g dulceaţă de trandafiri 50 g dulceaţă de cireşe albe 25 ml rom 1 plic de frişcă vegetală 50 g ciocolată rasă   Mod de preparare:...
Read more »

Macrou cu legume la cuptor

  Ingrediente: 8 bucăţi macrou 200g morcov 200g conopidă 200g gulii 200g ţelină 100g caşcaval 4 ouă 100g unt l leg. pătrunjel sare pipei   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se taie în bucăţele de circa l cm. Se curăţă legumele, se spală şi se taie în cubuleţe potrivite, iar...
Read more »

Piersici Orşova

  Ingrediente: 750g piersici (6 piersici) 80 g griş vanilie 100 g zahăr plus 200 g pentru piersici 80 g stafide 2 linguri rom 4 foi gelatină 3/4 l lapte 300 g frişcă bătută 50 g fructe confiate   Mod de preparare: Grisul se fierbe in lapte cu vanilie, la foc domol, circa 15...
Read more »

Şalău gratinat

  Ingrediente: l kg file de şalău 200g caşcaval 20g smântână 2 ariei graşi medii 2 cepe medii 2 cătei de us­turoi 2 lămâi 50ml ulei 50g unt 1 lingură pesmet leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileurile de şalău şi se taie în cubuleţe de circa 2cm. Se pun bucăţelele...
Read more »

Fursecuri cu nucă (de post)

Fursecuri cu nucă (de post)
  Ingrediente: 1 pachet margarină 3 linguri pline cu vârf cu zahăr pudră 1 cană cu nucă sare zahăr pudră 1 cană făină   Mod de preparare: Pui nuca într-o tavă şi o dai la cuptor pentru 20 de minute, o laşi apoi să se răcească şi o tai mărunt sau o sfărâmi cu...
Read more »

Alivancă

  Ingrediente: 500 ml lapte bătut 250 ml lapte dulce 500 g brânză de vaci 8 linguri făină de porumb 5 linguri făină de grâu 6 ouă 400 g zahăr 4-5 plicuri zahăr vanilat 3-4 linguri smântână sare   Mod de preparare: Baţi bine 5 ouă, adaugi laptele, zahărul, zahărul vanilat, sare după gust,...
Read more »

Gogonele murate umplute cu carne de porc

  Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 2 kg gogonele murate 75 ml ulei 1 ceapă 100 g orez 400 g iaurt 3 ouă cimbru sare piper mărar   Mod de preparare: Speli gogonelele murate, le tai căpăcele, le scoţi seminţele şi miezul. Toci mărunt ceapa şi mărarul, iar orezul îl opăreşti. Amesteci...
Read more »

Medalion de somn cu ceapă

  Ingrediente: 1 somn mic (1,5 kg) 2 cepe mari 70 ml ulei 4 căţei de usturoi foaie de dafin linguriţă boia de ardei dulce 4 roşii mijlocii 200ml vin alb sec lămâie leg. pătrunjel ardei iute verde mic linguriţă piper boabe (8-10 boabe) sare   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală...
Read more »

Cum se bea Scotch Whisky (video)

Read more »

Heringi marinaţi

  Ingrediente: 4 heringi  1 cană vin alb sec 1 păhărel oţet 3 cepe 1 morcov 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare grunjoasă l lingură piper boabe 2-3 crenguţe de cimbru 2 foi de dafin 1legătură pătrunjel 1legătură mărar 1 linguriţă cardamom 5-6 foi de salvie   Mod de preparare: Se pun la fiert...
Read more »

Supă-cremă cu chimen

Supă-cremă cu chimen
  Ingrediente: 4-5 morcovi mari 4 cartofi 1 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă 2 linguri chimen 1 lingură făină condiment tip ulei   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le speli şi le pui la fiert întregi, în 3-4 l de apă cu puţină sare. După ce au fiert bine, le scurgi, le pasezi,...
Read more »

Peşte cu legume

  Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău 200g cono­pidă 2 morcovi mari 4 castraveţi 150ml vin alb sec 2 linguri făină 3 linguri oţet leg. pătrunjel linguri ulei căţel usturoi sare piper   Mod de preparare: Se desface conopida în buche­ţele mici şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se curăţă...
Read more »

Ruladă de somon cu urdă şi andive

  Ingrediente: 400g file de somon afumat 300g urdă proaspătă 500g andive lămâie l00ml ulei de măsline 1leg. mărar linguriţă rasă chimen măcinat sare piper Mod de preparare: Se amestecă într-un castron urda cu ceapa dată pe răzătoarea mică. Se adaugă chimenul măcinat, coaja de la jumătate de lămâie, dată pe răzătoarea mică, 3-4...
Read more »

Crap cu coacăze

Ingrediente: 4 bucăţi de crap 200g coacăze ceapă medie 2 căţei usturai 50g unt lingură zahăr 15 ml vin alb sec 1 leg. pătrunjel 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală bine în apă rece şi se lasă să se...
Read more »

Salată de garizi

  Ingrediente: 500 g de cartofi 5 ouă fierte ceşcuţă cu capere ceaşcă cu maioneză oţet sare pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii, tăiaţi cuburi, se fierb, fără a se sfărâma: lăsaţi-i să se răcească. Se fierb şi creveţii dar fără apă, numai cu puţin oţet şi sare. Intr-o salatieră se taie ouăle în...
Read more »

Salată de Algarve

  Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 100 g ton (o cutie mai mărişoară, în ulei) 300 g fileu de somon proaspăt 1 păhărel vin alb l00 g miezuri de scoici 4 roşii tari tăiate rondele 2 ardei gras tăiat fâşii 2 ouă răsfierte tăiate sferturi 1pahar ulei de măsline 1-2 linguri oţet 1legătură coriandru...
Read more »

File de păstrăv cu sos de ciuperci şi spanac

  Ingrediente: 8 fileuri de păstrăv 250g ciuperci 250g spanac 300ml supă de pui (cub) I00g unt 1 ceapă mică 2 linguri mălai 150g smântână u n vârf de cuţit nucşoară sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ciupercile, apoi se toacă cât mai mărunt. Se căleşte ceapa curăţată, spălată şi...
Read more »

Fursecuri Alice

  Ingrediente: 280 g alune sau nuci 250 g zahăr 1 lingură cacao 80 g făină scorţi­şoară coajă de lămîie 2 linguri smîntînă 2 ouă Mod de preparare: Alunele sau nucile măcinate se amestecă în baie de apă (bain-marie) cu 2 ouă, smîntîna, făina, coaja de lămîie rasă, scorţişoara şi cacaoa. Cînd s-a îngroşat,...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Border Crossing (video)

  Ingrediente: 50 ml tequila 2 tsp lime juice 1 tsp lemon juice 120 ml cola 1 lime wedge Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 teaspoon 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon or cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Border Crossing
Read more »

Plăcintă cu carne în aluat dospit

Plăcintă cu carne în aluat dospit
  Ingrediente: 600 g făină drojdie cât o nucă 1 ou 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă apă călduţă 2-3 linguri zahăr Pentru umplutură ai nevoie de: 500 g piept de pui 4 cepe 2 ouă 2 linguri smântână sare piper ulei   Mod preparare aluat: Cerni făina într-un lighean, faci o adâncitură în mijloc...
Read more »

Macrou afumat cu maioneză

  Ingrediente: 1 macrou afumat 500g cartofi fierţi în coajă 1 ou 250g maio­neză 2 linguriţe usturoi pisat 1 linguriţă miere 8-10 măsline 1 leg. pătrunjel verde sau mărar to­cat sare piper   Mod de preparare: Peştele se desface în şuviţe sau în cubuleţe, cartofii se taie în cubuleţe, maio­neza se face dintr- un...
Read more »

Ciorbă cu scăricică afumată

Ciorbă cu scăricică afumată
  Ingrediente: scăricică afumată (sau oase afumate) 500 ml lapte 1/2 linguriţă busuioc 2-3 morcovi potriviţi 500 ml borş tăieţei de casă ulei   Mod de preparare: Cureţi mor­covul, îl dai pe răzătoarea mică şi îl căleşti în ulei până se înmoaie, adaugi busuiocul, scăricică şi aproximativ 3 l de apă. Laşi să fiarbă...
Read more »

Chec aperitiv

Chec aperitiv
  Ingrediente: 300 g şuncă presată sau parizer 300 g caşcaval 6 ouă 4 linguri pline cu vârf cu făină 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Freci untul cu gălbenuşurile si încorporezi treptat faina şi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Tai şunca şi caşcavalul cubuleţe, le adaugi în...
Read more »

Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti
  Ingrediente: 500 g făină  1 cană apa sare 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 3-4 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală zahăr scorţişoară nucă măcinată 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Din făină, apă şi sare după gust, frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l întinzi...
Read more »

Ştiucă în sos de roşii

  Ingrediente: 1ştiucă (circa lkg) 400 g roşii 1 lingură bulion 1ceapă mare 50g unt l lingură zahăr 2 căiei de usturoi leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se toacă mărunt ceapa, apoi se căleşte în unt, la foc potrivit, 2-3 minu­te. Se adaugă bulionul şi se...
Read more »

Rulndă cu gem

Ingrediente: 150 g zahăr 120 g făină 6 ouă vanilie 30 g unt 250 g gem de căpşuni,caise   Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile şi cu vanilia, apoi încet, cu al­buşurile bătute spumă tare făina şi cu untul la urmă. Pe o tavă de pati­serie se pune hîrtie, se unge cu...
Read more »

Peşte îmbrăcat în felii de castraveţi

  Ingrediente: 2,5 kg peşte (şalău, somon, ştiucă) 30ml ulei de floarea soarelui 2 foi de dafin 2 ardei întregi 1lămâie 300ml vin alb 25g gelatină 4 castraveţi sare piper mărar verde . Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi, se spală şi se elimină intestinele. Se lasă peştele întreg. Se con­dimentează interiorul...
Read more »

Sarmale cu stafide


  Ingrediente: 1 varză murată 1 cană orez 1/2 cană stafide 2 cepe mari 1 lingură bulion ulei sare piper cim­bru 1 legătură mărar   Mod de preparare: Speli bine orezul şi-l laşi la înmuiat în apă caldă. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt, o pui la călit şi când s-a aurit adaugi orezul... Read more »

Pricomigdale

Ingrediente: 430 g migdale 400 g zahăr 40 g făină 5-6 albuşuri vanilie  Mod de preparare: Albuşurile se amestecă la cald cu zahărul şi cu vanilia. Cînd începe să facă spumă se adaugă 380 g migdale măcinate şi făina. Cu duiul se toarnă pricomigdalele pe o tavă cu hîrtie pergament. Pe fiecare pricomigdală se...
Read more »

Crap pane cu pastă de usturoi

  Ingrediente: 800 g file de crap căpăţână de usturoi 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet 200 g smântână 200 ml ulei lămâie sare pipei Mod de preparare: Se spală peştele, se scurge de apă, se şterge şi se condimen­tează. Se trec fileurile de crap prin făină, apoi prin ou bătut şi...
Read more »

Crap cu vin şi arpagic

  Ingrediente: 1kg crap românesc 100ml ulei 100g ceapă 200rnl vin roşu 500g arpagic 300g ciuperci 1lingură făină 1lingură ulei zeamă de peşte sare piper   Mod de preparare: Se încinge uleiul şi se pune ceapa, tocată mărunt, la călit, lăsând-o să se înmoaie fără să se rumenească. Se pune dea­supra peştele tăiat în...
Read more »

Supă de gulii (de post)

Supă de gulii (de post)
  Ingrediente: 1 gulie 1/2 lingură făină 1 pahar ulei 1 ceapă 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă boia Vegeta sau Delikat   Mod de preparare: Cureţi gulia şi ceapa, le tai mărunt şi le pui la fiert în 2 l de apă care clocoteşte. Intre timp, rumeneşti făina în puţin ulei şi stingi cu...
Read more »

Păstrăv înfăşat

  Ingrediente: 4 păstrăvi 12 bureţi arpagic 2 mere 4 ramuri de mentă pentru decor sucul unei lămâi 12 felii subţiri de şuncă afumată sau bacon 450g paste 1lingură ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştii şi se spală bine cu apă fierbinte sărată în cavita­tea abdominală. Se condimen­tează...
Read more »

Ruladă cu ciocolată festivă

  Ingrediente: 120 g zahăr 120 g făină 30 g unt 6 ouă vanilie 600 g cremă de tort de ciocolată 250 g zahăr pentru sirop 1/2 păhărel rom 100 g şerbet verde de fisticuri   Mod de preparare: Se prepară o ruladă obişnuită şi cînd s-a răcit se trampează cu sirop.Jumătate din crema...
Read more »

Peşte marinat

  Ingrediente: 4 peşti (crapi) 4-5 cepe 2-3 lin­guri oţet de vin 2-3 linguri maio­neză 1 linguriţă boabe de muştar sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează şi se spală bine cu apă rece. Scurs bine de apă, se dă prin faină, se sărează şi se piperează după...
Read more »

Supă – cremă de peşte cu iaurt

  Ingrediente: 500g file de peşte 2 morcovi 1ţelină mică rădăcină depăstârnac 2 cepe 4 cartofi 1lămâie 100 ml ulei 300g iaurt un vârf de cuţit boia de ardei iute sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert în 2,5 1 apă le­gumele, mai puţin ceapa, curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi,...
Read more »

Salată a la russe

Salată a la russe
  Ingrediente: 4-5 cartofi 3 morcovi 1/2 ţelină 1 rădăcină mică de pătrunjel 1 păstârnac mic o mână de mazăre o mână de fasole verde (de la congelator) 2 ouă 100 ml ulei 1 linguriţă muştar zeama de la 1/2 lămâie sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel...
Read more »

Prăjitură Lido

  Ingrediente: 150 g unt 250 g zahăr 250 g nuci sau migdale 8 ouă vanilie 30 g făină 1 păhărel lichior de cireşe 300 g şerbet de cafea 50 g migdale prăjite   Mod de preparare: Zahărul se amestecă cu gălbenuşurile, vanilia, lichiorul de cireşe sau alt lichior, apoi nucile sau migdalele prăjite...
Read more »

Budincă de sardele şi cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 4 lin­guri ulei de măsline 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguriţe pătrunjel tocat 350g roşii 500g sardele sau 4 cutii conserve 2 lin­guriţe ierburi italiene  (cimbru, oregano, roz­marin) 150 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se pun întregi la fiert...
Read more »

Sarmale in foi de varză fierte in untură

Sarmale in foi de varză fierte in untură
  Ingrediente: 2 kg carne de porc 4 cepe mari 3 ouă 200 g orez 1 pahar ulei bulion 500 g untură topită cimbru sare piper Vegeta sau alt condiment universal mărar verde   Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi orezul bine spălat, 1/2 cană...
Read more »

Mâncărică rece cu ciuperci, soia si măsline (de post)

Mâncărică rece cu ciuperci, soia si măsline (de post)
  Ingrediente: 1 kg ceapă 1 cutie ciuperci 200 g măsline 1 pachet soia granule 100 ml ulei 250 ml vin alb 2-3 foi de dafin sare piper condiment tip Delikat 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli, o ştergi cu un prosop de bucătărie, o tai peştişori, o pui...
Read more »

Rulada cu prune uscate si muschi file

  Ingrediente: 1,5 kg muşchi file de porc 300 g prune uscate 300 g costiţă afumată 500 g ciuperci tocate mărunt sare piper cimbru boia dulce 100 ml ţuică 200 ml vin alb 100 g untură   Mod de preparare: Se ia carnea şi se taie, în aşa fel încât să se facă asemenea...
Read more »

Pizza cu ciuperci

Pizza cu ciuperci
  Ingrediente aluat: 150 g făină 1 ou drojdie cât o nucă 1/2 pahar lapte sare Ingrediente umplutură: 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 100 g caşcaval 100 g unt 3 roşii din conservă 2-3 linguri ketchup sare piper   Mod de preparare: Amesteci făina cu drojdia dizolvată în laptele călduţ, oul şi...
Read more »

Turtă de ciocolată

  Ingrediente: 200 g unt 150 g miere 150 g zahăr 8 g scorţişoară şi cuişoară 3 ouă 3 gălbenuşuri puţin praf de copt 120 g ciocolată de menaj rasă sau 2 lin­guri cacao 75 g stafide 230 g făină 60 g migdale vanilie Mod de preparare: Mierea se amestecă cu untul, zahărul, 6...
Read more »

Oua de prepelita cu castraveti

  Ingrediente: 4-5 ouă de prepeliţă 2 gălbenuşuri de găină 2 gogoşari muraţi 4 castraveţi muraţi 500 ml ulei sare piper delicat   Mod de preparare: Punem ouăle de prepeliţă la fiert, apoi le curăţăm şi le aşezăm într-un castron. Din două gălbenuşuri de găină crude şi 5 gălbenuşuri de prepeliţă fierte facem o...
Read more »

Sarmale cu urda

  Ingrediente: 300 g orez 500 g urdă 3 cepe 1 morcov 2 legături de mărar sare piper delicat frunze de sfeclă 500 ml ulei Mod de preparare: Orezul se spală şi se fierbe pe jumătate, apoi se pune peste orez ceapa tăiată mărunt şi călită cu ulei şi morcovul ras pe răzătoarea măruntă,...
Read more »

Branza topita

  Ingrediente: 2 l de lapte 2 kg brânză de vaci 6 ouă 400 g unt 800 g smântână sare piper delicat 3 linguriţe de bicarbonat Mod de preparare: Se pune laptele la fiert, se adaugă brânza de vaci la scopt, o stoarcem în tifon, după care o dăm prin maşina de carne. Brânza...
Read more »

Omletă cu peşte afumat

  Ingrediente: 200g peşte afumat 8 ouă 1ceapă mică 1fir de praz 1 lin­gură mălai 150ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de pieliţe şi de oase, apoi se taie în cubuleţe. Se curăţă ceapa şi prazul, se spală şi se toacă ceapa mărunt, iar pra­zul în bucăţi de 4cm,...
Read more »

Sandvisuri cu oua de prepelita

  Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă 8 felii de pâine prăjită 1 lingură de muştar 100 g unt sare piper zeamă de la1/2 de lămâie   Mod de preparare: Punem în tigaie la topit 50 g unt, adăugăm muştarul, sarea, piperul şi zeama de lămâie. Ungem pâinea cu sosul rezultat şi o aşezăm pe...
Read more »

Omleta dulce cu nectarine

  Ingrediente: 5 ouă 4 nectarine 6 linguri de zahăr 2 linguri de făină 100 ml smântână 1 plic de praf de copt 1 pahar de lapte 120 g unt coajă şi suc de la o lămâie sare Mod de preparare: Se bat ouăle cu furculiţa împreună cu zahărul până se face o spumă,...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Leapfrog (video)

Cum se prepara Cocktail Leapfrog (video)
  Ingrediente: 45 ml tequila 15 ml sloe gin 10 ml sweet vermouth 1 lime wedge Ice cubes 1 shot measure 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Leapfrog
Read more »

Ochiuri domino la tava

  Ingrediente: 8 ouă 4 cartofi mari 1 ceapă 200 g costiţă 1 pahar de lapte 20 g unt sare piper Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri, ceapa se taie mărunt, iar costiţa se taie cubuleţe. Se unge o tavă cu unt, se aşează un strat de cartofi, ceapă,...
Read more »

Tartă de Botoşani

  Ingrediente: 350 g grîu 1 l lapte 150 g nuci vanilie scorţişoară 2 linguri pesmet de casă 60 g unt coajă de lămîie rasă 4 ouă 250 g piersici sare Mod de preparare: Griul se spală, se fierbe 10 minute cu apă, apoi se strecoară şi se fierbe 1 oră cu laptele, vanilia...
Read more »

Unt cu patrunjel si lamaie

  Ingrediente: 200 g unt pătrunjel zeamă de lămâie piper sare Mod de preparare: Se toacă mărunt pătrunjelul verde, se bate într-o piuliţă şi se amestecă cu unt spumos.Se adaugă sare, piper şi zeamă de lămâie după gust. Se foloseşte la gustări pe pâine prăjită cu felii de roşii.   Pofta buna!
Read more »

Crap cu sos şi caşcaval

  Ingrediente: 1 crap de 1 kg l/2 pahar oţ et 100ml vin îndulcit cu puţin zahăr 1pahar ulei l kg roşii 1pahar smântână 200g caşcaval 1lingură unt topit 50g unt 1ceapă 2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat se pre­sară cu sare şi se lasă 1/2...
Read more »

Rulada aperitiv

  Ingrediente: 500 ml lapte    100 g unt sau margarină 1 linguriţă de sare 150 g făină 5 ouă Mod de preparare: Laptele, sarea şi untul se pun la fiert iar atunci când clocoteşte se adaugă făina, apoi,pe rând, ouăle. Gălbenuşurile se adaugă pe rând, iar albuşurile se bat spumă. Umplutura se face din...
Read more »

Ardei capia umpluti cu branza

  Ingrediente: 5-6 ardei capia 500 g brânză 250 g margarină sare piper biovegetal mărar patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ardeii de cotor, se umplu cu pastă din brânză, apoi se dau la rece timp de 2-3 ore, după care se taie felii şi se ornează platoul cu salată verde.   Pofta buna!
Read more »

Păstrăv în sos de vin roşu

  Ingrediente: 4 păstrăvi (250g/buc.) 100rnl vin roşu 250ml oţet de vin roşu 200ml supă de legume 1 morcov mare 1 ceapă mare 2 foi de dafin 50ml ulei 1linguriţă rasă cimbru pisat 1 leg. pătrunjel 4 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală, se scurge de...
Read more »

Macrou cu ciuperci

Ingrediente: l kg macrou 400g ciuperci l50ml ulei 2 linguri făină 150g caşcaval 1 cană vin alb 200g smântână 3 gălbenuşuri l lămâie sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de vinişoare, se îndepărtează capul, se spală, se sărează şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se prăjeşte în 100g ulei. Se...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu