joi, 27 septembrie 2012

Retete culinare #92


Retete culinare:

Mancare de viţel cu dovlecei

  Ingrediente: 750 g carne de viţel 4 dovlecei 1 lingură unt 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 linguriţă mărar tocat sare   Mod de preparare: Tai bucăţi carnea de viţel, o prăjeşti în unt cu ceapă şi puţină făină, adaugi apă şi o laşi să fiarbă înăbuşit. Cureţi apoi dovleceii de coajă, îi...
Read more »

Tocană de gogoşari

Ingrediente: 2 kg gogoşari 3-4 cepe mari 3-4 roşii coapte condiment tip Vegeta sare 300 ml ulei   Mod de preparare: Coci gogoşarii pe plita încinsă sau pe aragaz, îi aşezi într-un castron şi-i acoperi cu un pro­sop. Intre timp, cureţi cepele, le tai peştişori, cureţi şi roşiile, le speli bine şi le tai...
Read more »

Budinca de gris cu mure si afine

  Ingrediente: 1/2 baton de vanilie 500 ml lapte 50 g zahar 2 pachete zahar vanilat 1 praf de sare 60 g gris 2 oua 250 g afine amestecate cu mure suc de lamaie putin zahar tos Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie, zaharul, zaharul vanilat si praful...
Read more »

Biscuiţi cu glazura de ciocolata

  Ingrediente: 4 oua o cana de zahar 250 g de margarina o lingurita de bicarbonat coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust faina cat cuprinde. Ingrediente glazura: 150 g de ciocolata de menaj, 2 linguri de lapte. (Sau: 2 linguri de cacao, 50 g de margarina, 3 linguri de lapte.) Mod de preparare:...
Read more »

Tocană de cartofi cu gogoşari

Tocană de cartofi cu gogoşari
  Ingrediente: 3 cartofi 2 gogoşari 3 cepe 3 roşii sare piper ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, gogoşarii şi cartofii, decojeşti roşiile, apoi tai ceapa solzişori, gogoşarii fideluţă, cartofii cubuleţe şi roşiile mărunt. Căleşti ceapa şi gogoşarii în ulei, adăugând din când în când câte puţină apă ca să...
Read more »

Salată de ardei cu caşcaval afumat

  Ingrediente: 250 grame de caşcaval afumat 1-2 linguriţe boia de ardei 2 ardei bine copţi praz 3 roşii 100 grame tulpini fragede de ridichi sau de soia dressing 1 lingură de verdeţuri tocate (rozmarin, mărar, busuioc) pâine integrală   Mod de preparare: Se taie caşcavalul în cubuleţe cu diametrul de aproximativ 2 cm.,...
Read more »

Plăcinţele cu ciuperci

  Ingrediente aluat: 400 g făină 250 g margarină 3 ouă un borcănel de iaurt (120 g) Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciu­perci 1 ceapă piper 1 legătură mărar 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Amesteci ingredientele şi frămânţi o cocă pe care o dai la rece cam 1/2 oră sau o oră (o...
Read more »

Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor

  Tai 2 vinete felii pe lungime , le ungi cu puţin ulei şi le prăjeşti în ulei până se rumenesc. Pui sare şi piper după gust şi le aşezi într-o tavă, în straturi alternative cu felii subţiri de ceapă, usturoi tocat şi felii de roşii. Termini cu un strat de vinete, torni 2...
Read more »

Budincă din piept de pui

  Ingrediente: 3-4 linguri caşcaval ras 1/2 cană orez 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă mazăre 2-3 linguri ulei 1 ceaşcă suc de roşii puţină sare   Mod de preparare: Fierbi orezul şi între timp razi morcovul şi toci ceapa pe care împreună cu mazărea le înăbuşi în ulei şi apă. După ce legumele...
Read more »

Mancare de dovlecei cu ardei si usturoi

  Ingrediente: 2-3 dovlecei 400 g ardei 2 căţei de usturoi 4 cepe 600 g roşii piper ulei 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai dovleceii rondele, le prăjeşti în ulei, apoi le laşi deoparte. Cureţi ceapa, o tai fideluţă, apoi o căleşti în ulei, adaugi ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi...
Read more »

Vinete cu orez la cuptor

  Ingrediente: 4 vinete mari 250 g orez ulei făină usturoi verdeaţă   Mod de preparare: Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi pe jumătate. Speli vinetele, le cureţi de coajă şi le tai ron­dele pe care le dai prin făină şi le prăjeşti într-o tigaie cu ulei încins. Aşezi într-o cratiţă un strat...
Read more »

Cartofi cu piept afumat

  Ingrediente: 6 cartofi mari 3 felii subtiri de bacon 12 foi de dafin 1 lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin) 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza pe lung in trei locuri. In doua dintre crestaturi se...
Read more »

Caprese

  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 3 frunze de salată iceberg nuci 1 bulgăraş de mozzarella 1 roşie coaptă Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se taie salata în fâşii, se amestecă cu jumătate din compoziţia dressing-ului şi se aşează pe farfurie deasupra pot...
Read more »

Salată de crudităţi la Coleslaw

  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri 3 pahare de varză albă tocată mărunt 1 morcov tocat o ceapă mică 2-3 linguri de maioneză sau iaurt Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se amestecă varza cu dressing-ul, se adaugă...
Read more »

Salată de paste cu bob

  Ingrediente: 100 grame paste 100 grame de bob 100 grame păstăi fasole galbenă 1 dovlecel tânăr 1 morcov 1 ardei curăţat de seminţe 150 grame de şuncă fiartă 1 legătură de susai 1 Knorr Salad Dressing mediteranean Mod de preparare: Se fierb pastele potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg şi se răcesc....
Read more »

Placinta cu ceapa si masline

  Ingrediente: 2 cesti faina 100 g unt taiat bucatele 6 linguri apa de la gheata 1 kg ceapa alba taiata rondele 1-2 linguri mustar 1 ceasca smantana acra 3 oua batute usor 1/3 ceasca masline negre fara samburi taiate rondele Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron, se adauga untul si se...
Read more »

Omleta parohului

  Ingrediente: 8 oua 100 g unt 300 g ficatei de pasare 200 g sunculita afumata 3 cepe mici 4 linguri otet aromat sare piper macinat   Mod de preparare: Se curata ficateii, se spala si se taie bucatele. Ceapa curatata se toaca marunt si se prajeste circa 5 minute, impreuna cu sunculita, in...
Read more »

Salată grecească cu brânză feta

  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Grecesc 200 de grame de brânză feta sau de lapte bătut gras o salată de mărime mijlocie (de preferat un amestec de salată) 1 castravete de mărime mijlocie 2 roşii mici 10 măsline verzi 10 măsline negre un ardei mic roşu   Mod de preparare: Se prepară Knorr...
Read more »

Biscuiţi cu branza si verdeaţa

  Ingrediente aluatul : 1 ceasca faina 1/2 lingurita praf de copt 60 g unt 1 ou batut usor 1-2 linguri apa de la gheata 1/2 ceasca de cascaval ras 1 lingurita cozi de ceapa verde (taiate marunt) 1 lingurita patrunjel verde tocat Ingrediente umplutura:75 g branza de vaci, 25 g unt, 1 lingura...
Read more »

Inghetata cu branza de vaci si zmeura

  Ingrediente: 20 g unt 60 g zahar 250 g zmeura 60 g fulgi de ovaz 250 g branza de vaci proaspata si smantanoasa sucul de la o lamaie o cutie de inghetata de zmeura sau vanilie Mod de preparare: Se pun intr-o tigaie untul, zaharul si fulgii de ovaz, pe foc mic. Se...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Vampire Lips (video)

Cum se prepara Cocktail Vampire Lips (video)
  Ingrediente: 15 ml gin 15 ml vermouth 60 ml vodka 60 ml tomato juice 1 lime juice some ice 1 old-fashioned glass 1 shaker 1 measuring cup   Cum se prepara Cocktail Vampire Lips
Read more »

Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance (video)

Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance (video)
  Ingrediente: 25 ml coffee liqueur 25 ml raspberry liqueur 50 ml baileys ice cubes 1 old-fashioned glass 1 barspoon or stirrer   Cum se prepara Cocktail Raspberry Romance
Read more »

Supa de rosii si ardei

  Ingrediente: 500 g rosii bine coapte 2 ardei rosii (capia) 6 cepe arpagic 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 fire de busuioc 1 fir de cimbru 1 foaie de dafin 1 ardei iute mic 1 cub de concentrat de supa de pasare 5 linguri de untdelemn 1 bucata de zahar cubic sare...
Read more »

Aperitiv din brînză de vaci

  Ingrediente: 1/2 kg brînză de vaci 150 g smîntînă proaspătă groasă chimen ceapă   Mod de preparare: Brînza se freacă bine cu dosul furculiţei, pe marginea farfuriei, ca să se mărunţească, amestecîndu-se apoi cu smîntîna. Smîntîna se poate înlocui cu maioneză. Pentru gust şi aromă, se pot adăuga 1-2 linguriţe cu ceapă rasă...
Read more »

Crema de orez cu friscă

Crema de orez cu friscă
  Ingrediente: 250 g orez 300 g frişcă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri coajă rasă de portocală 1 lămâie 1 l lapte   Mod de preparare: Fierbi orezul cu laptele şi zahărul vanilat şi cât e cald, îl treci prin sită. Adaugi apoi coaja de portocale şi frişca bătută, ornezi crema cu coajă...
Read more »

Gogoşele cu mere

Gogoşele cu mere
  Ingrediente: 4 mere 2 ouă 200 ml lapte 500 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 100 g unt ulei sare 3 linguri zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă cu lapte călduţ şi îndulcit, iar dea­supra presari făină. După ce maiaua a crescut,...
Read more »

Bors de cartofi

  Ingrediente: 600 g de cartofi 100 g de ceapa 100 g de morcovi 2-3 radacini de patrunjel 50 g de unt sau ulei 1/2 l de bors verdeata sare piper   Mod de preparare: Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, apoi se spala. Se taie ceapa marunt si se pune la inabusit intr-un...
Read more »

Salata cu roşii şi brânză

  Ingrediente: 1 roşie mare 100 grame mozzarella sau caşcaval jumătate de castravete crud dressing cu ardei şi verdeţuri 3 linguri de ulei câteva frunze de busuioc proaspăt sau de susai Mod de preparare: Se spală roşia, se taie în felii groase (roşia se poate opări şi apoi curăţa de pieliţă). Brânza se taie...
Read more »

Mancare de peşte cu branză la cuptor

  Ingrediente: 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel ulei sare piper 1 kg peşte (macrou, cod sau merluciu) 1/2 kg cartofi 200 g telemea de oi sau caşcaval   Mod de preparare: Dai roşiile pe râzătoare, tai mărunt pătrun­jelul, adaugi 2 linguri de ulei, sarea şi piper după gust şi fierbi totul până se...
Read more »

Salată cu paste

  Ingrediente: o salată mică iceberg o legătură de ridichi  100 grame şuncă ceapă verde 2 pahare de paste spiralate fierte 1 Knorr Salad Dressing grecesc mieji de seminţe de floarea soarelui Mod de preparare: Se spală salata şi ridichile. Se taie şunca în cubuleţe, ridichile rondele, ceapa verde se toacă. Se rupe salata,...
Read more »

Mâncare cu 3 feluri de carne şi legume

Mâncare cu 3 feluri de carne şi legume
  Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1/2 kg carne de viţel 1/2 kg carne de miel 2 morcovi 2 ardei graşi (unul verde şi unul roşu) 3 cartofi 1 mână fasole verde 1 gulie 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 foaie de dafin 200 ml vin sare piper   Mod de...
Read more »

Tocană de viţel cu legume

Tocană de viţel cu legume
  Ingrediente: 250 g carne de viţel 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 conopidă mică 2 cartofi 3 linguri lapte 2 linguri făină 2 linguri unt ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi morcovul, ţelina, rădăcina de...
Read more »

Piept de pui cu sos verde

  Ingrediente: 6 piepti de pui sare piper 4 linguri de untdelemn 3 leg.de patrunjel 3 leg. ceapa verde 1 legatura de busuioc coaja rasa a unei lamai 2 catei de usturoi 100 ml ulei de masline Mod de preparare: Se spala pieptii de pui, se sterg si se condimenteaza. Se prajesc in uleiul...
Read more »

Gogoşi cu dovleac

Gogoşi cu dovleac
  Ingrediente: 250 g dovleac 200 g făină 1 portocală 3 gălbenuşuri 200 ml vin roşu 150 g zahăr ulei 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe şi îl tai felii pe care le fierbi în apă clocotită cu puţină sare. Fiert, îl scoţi, îl laşi să...
Read more »

Mâncare de dovleac cu ouă ochiuri

Mâncare de dovleac cu ouă ochiuri
Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 1 ceapă 1 linguriţă făină 1 legătură mărar ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai cubuleţe, le presari cu sare şi le laşi deoparte 10-15 minute. Le treci apoi sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt,...
Read more »

Budincă de pâine cu legume si brânză de vaci

Budincă de pâine cu legume si brânză de vaci
  Ingrediente: 4 felii de pâine 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 150 g brânză de vaci 2 ouă 1 lin­gură unt 1 lingură smântână 200 ml lapte sare 1 legă­tură verdeaţă   Mod de preparare: Tai pâinea bucăţele pe care le înmoi apoi în lapte şi le presezi bine. Cureţi morcovii şi pătrunjelul,...
Read more »

Salată cu curcan si ananas

Ingrediente: 250 grame piept de curcan 6 felii de ananas la cutie 100 gr ciuperci zeamă de lămâie 100 gr germeni de soia 4 fruze de salată verde dressing  2 linguri de cireşe (pot fi şi din compot) Mod de preparare: Se taie carnea de curcan în cubuleţe mici şi se prăjesc până se...
Read more »

Spaghete cu ciuperci in aluat

  Ingrediente aluat: 150 g faina 1 galbenus 3 linguri margarina 2 linguri apa sare Faci un aluat din toate ingredientele, opreşti o parte pentru „capac", iar ce rămâne îl întinzi într-o foaie cu care tapetezi o formă rezistentă la căldură, unsă cu margarină. Ingrediente umplutură: 300 g spaghete 2 linguri unt 1 lingură...
Read more »

Cremă vegetariană de roşii

Cremă vegetariană de roşii
  Ingrediente: 10 roşii 4 căţei de usturoi cimbru sare piper busuioc ulei de porumb 4-5 măsline câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le tai în patru, le aşezi într-o tavă unsă cu ulei de porumb şi adaugi usturoiul pisat. Presari apoi cimbru, busuioc, sare şi piper după gust, mai...
Read more »

Salata taraneasca cu fasole uscata si sardele

O reteta simpla de salata taraneasca cu fasole uscata si sardele din: fasole boabe, rosii, ceapa, ceapa verde, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de masline, zeama de lamaie, marar verde, sare, piper si fileuri de sardele. Ingrediente: 1 ceasca fasole boabe (alba) 2 rosii 2 cepe uscate 3 cepe verzi 1 cescuta patrunjel...
Read more »

Usturoi conservat cu ierburi aromate

  Ingrediente: 2 capatani de usturoi nou 4 foi de dafin 2 crenguţe de rozmarin 3 ardei iuti 1 lingurita cu varf de boabe de piper negru 600 ml ulei de masline Mod de preparare: Se separa cateii de usturoi si se pun asa, cu coaja, intr-o cratita cu fundul gros sau intr-o oala...
Read more »

Placinta americana cu banane

  Ingrediente: 200 g faina 3 galbenusuri 100 ml lapte 2 linguri pesmet 2 linguri unt 2 banane 3 albusuri frisca batuta   Mod de preparare: Se pun bananele intr-o tavita mai mica si se coc in coaja la cuptor. Separat se cerne faina, se adauga gălbenuşurile, laptele si se amesteca bine. Se adauga...
Read more »

Pui italienesc

  Ingrediente: 125 g ciuperci mici 12 copane de pui 1-2 linguri de untdelemn 1 ceapa mijlocie 1 catel de usturoi 400 g piure de rosii 1/2 ceasca de vin alb 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui 1 lingurita oregano 1 lingurita cimbru uscat sare piper dupa gust   Mod de preparare:...
Read more »

Aripioare de pui la cuptor

  Ingrediente: 1,2 kg aripi de pui grasime pentru tava 6 linguri de sos special pentru gratar sau ketchup iute   Mod de preparare:  Se clatesc aripioarele cu apa rece, se zvanta intr-un stergar si se taie varfurile. Se cresteaza eventual  pielita la incheietura. Se tapeteaza o tava cu o folie de aluminiu care...
Read more »

Mancarica de crap

  Ingrediente : 800 g peste 1 kg de rosii 6 cepe 150 g ulei cimbru 1/2 pahar de vin rosu sare piper 1/2 lingurita zahar 1 lingura faina Mod de preparare: Se curata pestele, se spala, se zvanta intr-un stergar si se taie felii de 1,5 cm grosime. Feliile se dau prin faina...
Read more »

Salata verde cu patrunjel si crutoane

  Ingrediente: 2 salate mici 1 legatura patrunjel Ingrediente sosul vinegreta: 2 portocale, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 lingura otet de mere, 1 lingurita mustar iute, sare,piper macinat, 4 felii de bagheta, 80 g pateu de ficat.   Mod de preparare: Se curata salata, se spala si se taie (se rupe) bucati potrivite....
Read more »

Mere a la Tatin

  Ingrediente : 1,5 kg mere 100 g zahar pudra 75 g unt Mod de preparare:  Se incinge cuptorul la 210C. Se unge un vas de pamant cu 50 g unt topit si se presara cu jumatate din cantitatea de zahar. Merele, curatate de coaja si de partea lemnoasa, se taie felii mai groase...
Read more »

Paste cu rosii si branza de oaie

Ingrediente: 800 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingurita de oregano 400 g paste fainoase  sare 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline piper 30 g seminte de pin 100 g telemea de oaie     Mod de preparare: Se spala rosiile, se scufunda in apa clocotita, se curata de pielita si...
Read more »

Peste oriental

  Ingrediente: 6 bucati de peste (de cate 250 g fiecare) 1 ardei gras zeama de la o lamaie 3 catei de usturoi coriandru 12 masline verzi 3 linguri ulei de masline 1 lingurita sofran 2 linguriţe chimen macinat sare piper Mod de preparare: Se curata usturoiul, se zdrobeşte si se [amesteca cu coriandrul...
Read more »

Sos de cirese cu branza de vaci

  Ingrediente: 500 g cirese 400 g branza grasa de vaci 100 ml frisca lichida 150 g zahar tos 2 plicuri de zahar vanilat + 1lingura de supa cu zahar 1/2 portocala 1 baton de vanilie   Mod de preparare:   Puneti ciresele fara samburi intr-o cratita impreuna cu zaharul, sucul stors al jumatatii de...
Read more »

Pui cu 40 de catei de usturoi

  Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,5 kg) 40 catei de usturoi 2 foi de dafin 6 crengute de cimbru 2 crengute de rozmarin 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se introduc inauntrul puiului trei crengute de cimbru, se sareaza, se pipereaza si apoi se coase deschizatura cu ata. Se...
Read more »

Ceapa rosie umpluta cu jambon

  Ingrediente: 4 cepe rosii mari 2 frunze de salvie 40 g jambon (crud) 30 g miez de paine 1 lingura smantana 25 g parmezan (sau cascaval) ras 1 lingurita vermut alb sec 1 lingurita ulei de masline nucsoara sare piper Mod de preparare: Se fierb in aburi cepele intregi, necuratate de coaja, circa...
Read more »

Tarta cu umplutura de cartofi si brinza

  Ingrediente aluat: 300 g faina 100 g unt 2 gălbenuşuri 2 linguri smantana 1 virf de cutit de bicarbonat sare Ingrediente umplutura: 300 g cartofi, 50 g unt, 200 g brânza, 30 g casccaval.   Mod de preparare: Se prepare o coca din componentele de mai sus, se framânta usor  pâna devine omogena...
Read more »

Budinca cu nuca de cocos rasa

  Ingrediente aluat : 3 oua 2 linguri lapte 50 g unt 80 g nuca de cocos rasa 50 g| zahar Ingrediente sos : 1 lingurita cu varf de coaja rasa de portocala, 2 linguri smantana dulce, 50 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu lapte, 1 lingura lichior, frunze de menta (pentru decorat),...
Read more »

Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne

  Ingrediente: 500 g cartofi fainosi 250 g faina 1 ou 2 linguri lapte sare 1 ceapa 20 g unt 100 g sunca 200 g carne tocata si condimentata pentru carnati 1 lingurita maghiran 1/2 legatura patrunjel verde tocat piper   Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb  cu coaja circa 20...
Read more »

Peste alb cu cartofi si mustar

  Ingrediente: 1 kg cartofi rezistenti la fiert sare piper 350 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat 200 g smantana 1-2 linguri de mustar 6 fileuri de cod sucul unei lamai 30 g unt 2 fire de ceapa verde 1/2 legatura de busuioc   Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de...
Read more »

Peste cu praz la cuptor

  Ingrediente : 750 g praz 2 linguri unt sare piper 150 g smantana groasa 1/81 smantana subtire 50 ml vin alb 1 lingurita vegeta 3 linguri mustar zahar 600 g file de peste (salau, merluciu) 2 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se...
Read more »

Supa de rosii cu linte

Ingrediente: 1 ceapa mare 1 ceasca de linte 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi zdrobit 1/4 ceasca pasta de rosii 2 ardei iuti rosii (uscati) 1 foaie de dafin 1 l de apa sare piper   Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o oala cu fundul mai gros.Se toaca ceapa, usturoiul,...
Read more »

Salata din Banat

  Ingrediente: 1,2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz) sare piper 1 ceapa 200 ml apa fiarta cu delikat 3 linguri otet 1 lingurita mustar 1 lingurita zahar 5 linguri de untdelemn   Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se...
Read more »

Omleta dulce cu lichior de portocale

  Ingrediente: 8 oua 40 g unt 1 lingura esenta de vanilie 50 g zahar pudra 50 g zahar tos 3 linguri lichior (amarui) de portocale coaja de la o portocala sare   Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 160C.Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu...
Read more »

Merluciu impachetat la cuptor

  Ingrediente: 4 bucăţi merluciu (a câte 250 g fiecare) 1 ceapă 100 g măsline negre 1 lămâie 1 crenguţă cimbru 1 ardei iute 3 linguri ulei sare piper Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline 1 lămâie 10 fire de pătrunjel proaspăt sare piper   Mod de preparare: Cureţii peştii, îi speli bine, laşi...
Read more »

Chec cu afine si branză de vaci

  Ingrediente: 1 kg afine 500 g brânză de vaci 7 ouă 1 cană lapte 1/2 cană ulei 1 cană zahăr un pic mai mult de 1 cană făină 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Baţi 5 ouă cu zahărul, apoi adaugi laptele, uleiul, iar la urmă făina şi bicarbonatul stins cu oţet....
Read more »

Plăcintă cu gutui

Plăcintă cu gutui
  Ingrediente: 250 g făină 250 g margarină 3 ouă 200 g zahăr 1/2 păhărel vin 1/2 păhărel lapte 1 vârf de cuţit de bicarbonat sare Ingrediente umplutură: 1 kg gutui 2-3 linguri zahăr (după gust) 1 lingură pesmet Mod preparare aluat Faci un aluat din făină, margarină, ouă, zahăr, laptele cu vinul, bicarbonatul...
Read more »

Mousse au chocolat

  Ingrediente: 250 g ciocolata 3 galbenusuri 40 g zahar pudra 100 ml frisca nebatuta 1 baton de vanilie 1 varf de cutit sare Mod de preparare: Se taie ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu frisca lichida. Se adauga miezul de vanilie (batonul se taie...
Read more »

Ciocănele de pui in sos de legume

  Ingrediente: 4 ciocănele de pui 150 g pastă de roşii 1/2 legătură pătrunjel 2 ardei (1 roşu, 1 verde) 1 ceapă sare piper 1 cană de apă ulei   Mod de preparare: Speli ciocănelele, le presari cu sare, piper după gust şi le prăjeşti în tigaia cu uleiul încins. Pe fiecare bucată de...
Read more »

Vinete fierte cu smanta, la cuptor

  Ingrediente: 1/2 kg vinete 250 g smântână 1 lingură făină 100 g brânză telemea 2 linguri unt   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le pui să se opărească în apă clo­cotită cu sare, pentru circa 15 minute. Le strecori bine, apoi le aşezi într-un vas rezistent la cuptor, uns...
Read more »

Macaroane cu spanac si carne tocata la cuptor

  Ingrediente: 500 g macaroane 400 g carne tocată 300 g spanac proaspăt (de toamnă) 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei piper boia de ardei sare 200 g caşcaval condiment cu gust de pui   Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă sărată, apoi cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa solzişori...
Read more »

Gogoşari umpluţi cu peşte la cuptor

Gogoşari umpluţi cu peşte la cuptor
  Ingrediente: 8 gogoşari 500 g peşte 500 ml lapte 2 linguri făină 2 cepe 2 linguri ulei de măsline piper măcinat 400 g pastă de tomate 200 g smântână proaspătă 1 linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert. Căleşti ceapa tăiată,fin, după care adaugi...
Read more »

Borş ardelenesc de sfeclă si carne de vită

  Ingrediente: 500 g pulpă de vită 1 kg sfeclă roşie 2 cepe 3 linguri ulei 1 l borş 150 g smân­tână sare 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă rece cu sare, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează....
Read more »

Ghiveci picant

  Ingrediente: 2 cepe 2 ardei verzi 2 ardei rosii 1 vanata mica 1 lingurita de sare 3 linguri de untdelemn 2 catei de usturoi 1 dovlecel 100 g ciuperci 500 g rosii 1 lingurita de busuioc uscat cateva picaturi de otet balsamic piper macinat     Mod de preparare: Se curata cepele si...
Read more »

Salata de rosii cu telemea prajita si cimbru

  Ingrediente: 2 rosii mari (350 g) 1 ceapa rosie 1/2 lamaie sare piper pisat 200 g branza telemea 2 linguri pesmet 1/2 legatura cimbru 1 ou 3 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se spala roşiile si se taie felii foarte subtiri. Ceapa curatata se taie rondele si se aseaza, impreuna...
Read more »

Pateuri cu ficăţei şi piept de pui

Pateuri cu ficăţei şi piept de pui
  Ingrediente: 1 pachet de aluat de foitaj congelat 1 piept de pui 350 g ficăţei de pui 300 g caşcaval 120 g smântână ulei piper condiment tip Vegeta 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Tai pieptul de pui bucăţele şi-l prăjeşti în ulei cu puţină sare, piper şi condiment după care-l dai...
Read more »

Peste alb, in camasa de branza

  Ingrediente: 4 fileuri de cod (salau, merluciu) 200 g fiecare, cateva picaturi de lamaie cateva picaturi de sos picant -Worchester cateva picaturi de otet sare piper negru 4 oua 2 linguri de faina 125 g cascaval ras 1 praf de nucşoara 1 priza de piper alb macinat 1 ceasca de verdeturi tocate bine...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Golden Panther (video)

Cum se prepara Cocktail Golden Panther (video)
  Ingrediente: 25 ml gin 25 ml brandy 25 ml whiskey 25 ml dry vermouth 1 orange Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball glass Cum se prepara Cocktail Golden Panther
Read more »

Clătite umplute cu broccoli

Clătite umplute cu broccoli
  Ingrediente aluat: 400 ml lapte 125 g faina 3 oua 1 lingura ulei 30 g cascaval ras 45 g unt 1 varf de cutit zahar 1/2 lingurita sare Ingrediente umplutura : 200 g broccoli, 2 felii sunca, 250 g branza de vaci scursa bine, 2 linguri smantana, 2 gălbenuşuri, 1 lingura faina, nucşoara rasa,...
Read more »

Deliciu cu mere, miere si nuci

  Ingrediente : 4 mere mari 125 g miez de nuca 100 g zahar 2 linguri de miere 120 g unt inmuiat + 20 g normal 4 oua 170 g faina 1 lamaie Mod de preparare: Curatati merele si taiati-le in patru, pentru a le scoate samburii si casuta. Mai taiati-le o data in...
Read more »

Papricaş de vitel cu tarhon

  Ingrediente: 1 kg carne de vitel 1 legatura zarzavat de supa (morcov, patrunjel) sare 5 boabe de piper 200 g ciuperci marunte Ingrediente sos: 60 g unt sau margarina, 60 g faina, 1/8 l vin alb, piper macinat, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 galbenus, 1 legatura tarhon.   Mod de preparare: Se...
Read more »

Omleta cu salvie

  Ingrediente: 1 catel de usturoi 6 oua 6 linguri lapte 40 g parmezan (sau cascaval) ras sare piper macinat 8 frunze de salvie proaspata 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita unt   Mod de preparare: Se rumeneste usturoiul taiat in doua fara grasime dupa care se scoate din tigaie. Se bat ouale...
Read more »

Bulete din carne de miel cu menta

Ingrediente: 600 g carne de miel 4 fire de menta 2 catei de usturoi 3 oua 4 felii de paine (miezul) 4 linguri faina 50 ml lapte 1/4 lingurita ierburi aromate sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se-nmoaie miezul de paine in lapte, se da carnea prin masina de tocat, iar 3...
Read more »

Carpaccio cu aschii de cascaval

  Ingrediente: 400 g muschi de vita 120 g cascaval proaspat 1 lamaie 150 ml ulei de masline aromat 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc sare piper macinat Mod de preparare: Se inveleste carnea cruda intr-o folie de plastic si se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi se...
Read more »

Chimenul

Chimenul
Chimenul are o lunga si fascinanta istorie. Era cunoscut înca de acum 5000 de ani, mari cantitati de chimen fiind gasite în piramidele egiptene. Romanii il foloseau pentru aromarea si conservarea carnii. Chimenul este amintit si în Biblie, unde se povesteste cum se treiera cu ajutorul unor nuiele. Aceasta practica se mai foloseste si...
Read more »

Crochete de peşte cu salată verde, porumb si alune

Crochete de peşte cu salată verde, porumb si alune
  Inrgediete: 300 g file de peşte 1 ou pesmet sare piper 1 salată 1 cutie porumb 100 g alune de pădure neprăjit 2 fire de ceapă verde o lămâie 50 ml ulei măsline   Mod de preparare: Tai peştele în bucăţi de 5-6 cm, le treci prin ou bătut, pesmet şi le prăjeşti....
Read more »

Budinca de macaroane cu spanac si carne tocata

O reteta de macaroane cu spana si carne tocata din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, sare, piper, nucsoara, suc de rosii, smantana, carne tocata, maghiran, pesmet, branza de vaci, cannelloni, gasime, cascaval si 1 ou.   Ingrediente: 2 cepe 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 500 g spanac sare piper nucşoara rasa 500 g...
Read more »

Supa de varza acra cu sfecla si piept de pui

  Ingrediente: 1 ceapa 200 g sfecla rosie 250 g varza acra 5 carnaciori 750 ml supa 5 boabe de ienupar 3 fire de marar putin unt   Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt, sfecla curatata se taie cubulete, iar varza  fideluta. Carnaciorii se prajesc si se taie felii groase...
Read more »

Tort de varza acra cu praz si bacon

  Ingrediente aluat: 10 g drojdie proaspata 150 ml apa calduta 200 g faina sare 20 g unt moale Ingrediente umplutura:2 cepe, 100 g praz, 150 g bacon (slaninuta afumata), 1 lingura unt topit, 400 g varza murata taiata fideluta, 150 g smantana groasa, 2 oua, sare, piper, chimen macinat, 200 g cascaval ras....
Read more »

Regina din Saba

    Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 125 g unt + 20 g pentru uns forma 125 g zahar tos 5 oua 250 g frisca batuta 3 linguri cacao Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o forma rotunda de tort (eventual cu pereti detasabili). Se separa albusurilede...
Read more »

Snitele cordon bleu

  Ingrediente: 4 felii de carne de vitei piper negru 1 lingurita boia dulce 4 felii subţiri sunca de praga 4 felii subţiri cascaval 2 linguri faina 2 oua sare 6-8 linguri pesmet 3 linguri unt topit 1 lamaie   Mod de preparare: Se bat bine feliile de |carne si se presara pe ambele...
Read more »

Peste cu morcovi si sos de mustar

  Ingrediente: 1 kg morcovi 20 g unt sare piper 150 ml zeama concentrata de legume 1 legatura patrunjel verde 1 pahar smantana 1 lingura mustar potrivit de iute 600 g peste   Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata de coaja si se taie felii. Se calesc in untul incins, se sting...
Read more »

Supa cu legume si fasole alba

  Ingrediente: 2 cepe mijlocii 1 catel de usturoi 3-4 morcovi 500 g cartofi 300 g telina 2 linguri ulei 2 linguri zeama concentrata de zarzavat 1-2 foi de dafin 1 varza mica 1 ardei gras rosu 1 cutie rosii decojite 500 g boabe de fasole sare piper alb   Mod de preparare: Se...
Read more »

Scrumbie marinata cu marar

  Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g) 2 cepe rosii Ingrediente marinata: 150 ml otet aromat (cu ierburi) 5 linguri zahar 6 boabe piper rosu 1/2 lingurita piper pisat 2 legaturi marar   Mod de preparare: Se taie fileurile de peste bucati late de circa 2 cm si se aseaza intr-un castron,...
Read more »

Copane de pui a la Maryland

  Ingrediente: 6 copane de pui 6 cartofi 2 linguri boia 2 linguri faina 4 linguri pesmet 1 ou sare ulei pentru prajit   Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele...
Read more »

Macaroane cu andive caramelizate

Macaroane cu andive caramelizate
  Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate) 5 andive 12 felii subtiri de slaninuta afumata 2 linguri de smantana 1 lingura untdelemn de masline 1 cub de zahar sare piper Mod de preparare: Curatati andivele. Puneti-le intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati untdelemnul, adaugati bucata de zahar, sarea si piperul. Puneti un capac...
Read more »

Prajitura cu cirese

  Ingrediente: 500 g cirese 150 g faina 150 g zahar + 2 linguri de zahar 4 oua 400 ml lapte 4 linguri de rachiu de cirese sau visinata 40 g unt   Mod de preparare: Puneti ciresele curatate de samburi pe fundul unei forme rotunde, unsa cu unt (20 g). Amestecati ouale cu...
Read more »

Mere umplute cu sos dulce-acrisor

  Ingrediente: 4 mere mari, verzi (acrisoare) 2 piepti de pui dezosati 1 cutie mica de boabe de porumb 1 tulpina de telina 50 g stafide 1 lamaie 1 lingura de untdelemn Ingrediente sos: 2 iaurturi (nu pasteurizate), 1 lingura de smantana groasa, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de zahar, 1/2 lingurita de...
Read more »

Pulpe de pui cu sos de ardei

  Ingrediente: 4 cepe 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 60 g sunca afumata 4 pulpe de pui sare piper 1/2 lingurita cimbru uscat  250 g pasta de tomate Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie rondele. Ardeii, curatati de nervuri si seminte, se taie marunt, iar baconul se taie...
Read more »

Rulouri cu file de păstrăv

Rulouri cu file de păstrăv
  Ingrediente clătite: 4 ouă 200 g făină 200 ml apă minerală 100 ml lapte 1/2 legătură de mărar sare piper Ingrediente umplutură: 300 g file de păstrăv 200 g brânză de vaci amestecată cu hrean 125 ml smântână 2 linguri unt 1 legătură de ceapă verde o lămâie   Mod de preparare: Prepari...
Read more »

Cozonac de malai

  Ingrediente: 1 1/2 cana de faina, 3 lingurite de praf de copt 1 lingurita sare 1 cana malai grisat 2 linguri zahar praf 2 oua bătute 1 1/2 cana lapte 1/4 cana untdelemn 50 g unt topit   Mod de preparare: Se porneşte cuptorul la treapta doi. Se ia o forma dreptunghiulara (20-30...
Read more »

Budincă de varză, carne si pătrunjel

  Ingrediente: 1 cănă orez 1 kg carne tocată 1 varză potrivită 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă sare piper condiment Vegeta ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli orezul, îl fier­bi în apă cu condiment tip Vegeta. Tai varza fideluţă, o freci bine cu sare, apoi o căleşti în ulei şi potriveşti...
Read more »

Ouă umplute cu ficat de gască

Ouă umplute cu ficat de gască
  Ingrediente: 5 ouă 1 cutie pate de ficat de gâscă 50 g unt 2-3 linguri smântână 4 lin­guri maioneză cu muştar 2-3 castraveţi muraţi 7 măsline 1 legătură mărar sare piper Mod preparare ouă: Fierbi ouăle în apă cu puţin oţet, ca să se cureţe uşor, circa 8 minute de la primul clocot....
Read more »

Dovlecei umpluti cu branza si menta

  Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii 200 g branza de vaci 2 cepe mici 2 catei de usturoi 4 fire de menta proaspata 100 ml ulei de masline 1 lingurita chimen pisat 1 lingurita ierburi aromate (cimbru, rozmarin) sare piper macinat   Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180C. Se spala dovleceii, se taie in...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu