luni, 17 septembrie 2012

Retete magice #36


Retete magice:

Spinare de căprioară cu tocătură de parizer şi carne cu garnitură de sol cu de fasole fidea, bureţi şi mere la cuptor

  Ingrediente: 1,800 kg spinare de căprioară 400 g bureţi 10 mere potrivite 1/4 l vin 150 g unt sare piper zahăr 200g parizer 2 ouă 500 g fasole fidea 1 ceapă 100 g zarzavat 1/2 lingură făina puţină supă sau apă puţin pesmet 30 g branză 1 legătură mărar   Mod de preparare:...
Read more »

Cartofi fierţi cu sfeclă si ceapa

  Ingrediente: 5 cartofi 1-2 sfecle roşii 1 ceapă 50 ml ulei 2-3 linguri oţet pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi sfecla în coajă, dar separat. Sfecla o poţi coace în cuptor, dacă-ţi place mai mult aşa. între timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în ulei. După...
Read more »

Prăjitură cu taraţe de post

  Ingrediente: 3 căni cu tărâţe de grâu 300 g zahăr 2 căni apă 10 linguri ulei 1 linguriţă praf copt stins cu 1 linguriţă zeamă de lămâie (sau oţet) 1 cană făină 1 cană nuci amestecate cu stafide   Mod de preparare: Caramelizezi 100 g zahăr, apoi pui restul de zahăr, apa şi...
Read more »

Varză cu soia şi nuci

  Ingrediente: 1 varză murată 200 g soia granule 1 cană nuci 2 cepe 1 gogoşar sau ardei 4-5 linguri bulion 300 g orez ulei condiment tip   Mod de preparare: Tai fideluţă o varză murată, o storci şi o căleşti în ulei cu 2 cepe tocate, gogoşarul sau ardeiul tăiat mărunt. Orezul îl...
Read more »

Prăjitura cu foi si cremă de budincă (de post)

  Ingrediente: 1 cană de zahăr 1 esenţă de rom 1 cană de Coca-Cola 1/2 cană ulei 2 şi 1/2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat 6 linguriţe cacao 1 plic  budincă de ciocolată 1 pachet margarină   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu sucul, apoi adaugi uleiul, făina, bicarbonatul, 3 linguriţe cacao şi amesteci...
Read more »

Nucă de căprioară marinată cu garnitură de crochete de spanac, cartofi şi ciuperci şi soteu de mazăre

  Ingrediente: 1,500 kg nucă de căprioară 300 g ciuperci 300 g cartofi 1 kg spanac 500 g mazăre fină 1 legătură mărar 1 morcov mare 100 g şuncă afumată 1/2 vin roşu 2 linguri făină 3 ouă pesmet 200 g ulei 150 g unt 1 foaie dafin sare piper boabe şi puţin pisat...
Read more »

Şniţele de potarnichii cu garnitură de legume fierte date în unt şi cartofi chips

  Ingrediente: 2 potarnichii 300 g mazăre 300 g morcovi 300g conopidă 300 g fasole fidea 400 g cartofi 150 g unt 250 g ulei 3 oua sare piper 1 lingură făină 1/2 lămaie   Mod de preparare: Se prepară potarnichile, se scot pulpele şi piepţii şi se platează  puţin cu bătătorul şi se...
Read more »

Sos de hrean cu năut

  Ingrediente: 1/2 cană cu năut încolţit de două zile 3 linguri de apă 1 lin­gură zeamă de lămâie 1 lingură iaurt 3 linguri de hrean tocat 4 căţei de usturoi pisat 150 g brânză de vaci sare şi piper   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un piure şi potriveşti de...
Read more »

Prăjitură cu dovleac si nuci (de post)

  Ingrediente: 250 g dovleac ras 150 g nuci pisate 50 ml ulei 250 g făină 150 g zahăr pudră 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 lămâie   Mod de preparare: Freci uleul cu zahărul şi făina, apoi adaugi nucile, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie şi dovleacul ras şi amestecat. Ungi o tavă...
Read more »

Varză acră cu măsline

  Ingrediente: 1 varză acră (cât doreşti de mare) ulei 150 g măsline 1 linguriţă boia de ardei 1 ceapă mare   Mod de preparare: Toci varza fideluţă. Ceapa o tai mărunt, o căleşti, apoi adaugi varza şi laşi să fiarbă înăbuşit. Măslinele le opăreşti timp de 10 minute în apă. Când varza a...
Read more »

Chiftele de ghebe

  Ingrediente: 1/2 kg de ghebe 2 cartofi 3 căţei de usturoi 2 felii de pâine 2 linguri făină albă condimente sare piper ulei 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi îi decojeşti. Desărezi ghebele, le speli foarte bine în multe ape, le dai prin...
Read more »

Clătite umplute cu două feluri de fasole bătută

Clătite umplute cu două feluri de fasole bătută
  Ingrediente: Pentru clătite: 1 cană făină 2 căni apă 1 ceaşcă ulei un praf de sare Pentru umplutura 1: 200 g fasole boabe 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă sare piper 1 lămâie ulei Pentru umplutura 2: 200 g fasole boabe 1 ţelină 2 ardei 1 morcov 2 cepe 5-6 căţei de...
Read more »

Vinete cu branză in aluat de clatite

  Ingrediente: 1 kg vinete 200 g brânză telemea rasă 2 gălbenuşuri 1 ou 100 g făină 150 ml lapte (sau sifon) 200 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele, le opăreşti şi le laşi să se scurgă. Prepari un aluat de clătite din ou, făină şi lapte. Separat, amesteci brânza...
Read more »

Ruladă de cartofi si fasole

  Cureţi 2 mor­covi şi o mână de fasole păstăi şi le pui la fiert. Separat, fierbi în coajă 1 kg de cartofi, îi cureţi şi îi fărâmi, apoi îi amesteci cu puţină margarină şi sare (după gust) astfel încât să obţii un piure mai tare. Intinzi apoi piureul în foaie subţire pe o...
Read more »

Mazare batută cu şniţel de soia

  Ingrediente: 1 pungă şniţele de soia o cutie cu mazăre boabe 1 cană ulei felii de franzelă sifon 1 foaie dafin piper sare 1 roşie   Mod de preparare: Mazărea o fierbi în apă cu sare şi foaia de dafin, iar separat fierbi şniţelele în apă cu sare. Când e fiartă mazărea o...
Read more »

Chec cu morcov, măr si stafide

  Ingrediente: 1 ceaşcă morcov dat pe răzătoarea mare 1 ceaşcă măr dat pe răzătoarea mare 1 ceaşcă zahăr 3 ceşti fiănă 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă stafide 1 linguriţa bicarbonat 3/2 ceaşcă suc de portocale 1 linguriţă paf de copt 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă coajă rasă de portocală   Mod de preparare:...
Read more »

Ciulama de burtă cu garnitură de mămăliguţă

  Ingrediente: 800 g muchie de burtă 100 g unt 1 ceapă 2 morcovi 200 g făină sare piper 1/2 pahar de lapte 300 g mălai Mod de preparare: Burta se freacă cu mălai, se spală in multe ape, se opăreşte, se spală din nou şi se pune la fiert în apă cu sare,...
Read more »

Nucă de căprioară cu şuncă ,garnitură de varză creaţă cu costiţă şi cabanos, ciuperci prăjite şi budincă de cartofi cu ceapă

  Ingrediente: 1,400 kg nucă de căprioară 12 felii şunca presată sau jambon 2 cepe 100 g zarzavat sare piper cimbru 1,200 kg varză creaţă 150g cabanos 80 g costiţă afumată 400 g cartofi 2 linguri sos alb 150 g unt sau margarina 50 g pesmet ou 10 ciuperci mari 1 pahar vin  ...
Read more »

Somn la grătar cu sos alb

  Ingrediente: 4 cotlete de somn 100ml ulei 2 morcovi 200g fasole verde 1 co­nopidă mică 12 verze de Bruxelles 2 cartofi mari lingură făină 100 g smântână 50ml vin alb 1 gălbenuş de ou 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se spală cotletele de somn, se scurg bine de apă, se...
Read more »

Rata inăbuşită în sos picant cu garnitură de cartofi ducesa si pere cu jeleu de coacăze

  Ingrediente: 1 raţă de circa 1,750 kg sare piper 40 g zahăr 50 g jeleu de coacăze 150 g unt 300 g cartofi 2 ouă 1 lingură făina 2 linguri sos brun 1/3 l supă 100 g zarzavat 1 pahar vin roşu 5 cuişoare 6 pere 12 crutoane   Mod de preparare: Se...
Read more »

Păstrăvi la cuptor

  Ingrediente: 4 păstrăvi 100 g unt 100 ml ulei 1 legatura pătrunjel verde 1 linguriţă de busuioc uscat pentru fiecare peşte 2 linguriţe boia 2 linguriţe pi­per negru 2 linguriţe piper roşu sare   Mod de preparare: Se curăţă păstrăvii, se spală şi se ung bine cu ulei pe dina­fară şi pe dinăuntru....
Read more »

Supă de fazan

  Ingrediente: 1 kg fazan 120 g costiţă cimbru 1 ceapă 1 rădăcină pătrunje 80 g ulei 3/4 l supă 11/2 l apă 1/2 pahar vin roşu 30 g făină 3 linguri smantană piper   Mod de preparare: Se pune la cuptor, sub capac, carnea, costiţa, pătrunjelul, puţin piper, sare, apă şi se lasă...
Read more »

Crochete cu zarzavat

  Ingrediente: 250 g fasole verde 250 g mazăre verde 2-3 dovlecei 2-3 morcovi 1/2 lingură unt 2 linguri făină 1/2 pahar lapte 1 lingură caşcaval sau brînză 2 ouă pesmet grăsime pentru prăjit 10 linguri sos de roşii sare Mod de preparare: Fierbem cu puţină sare fasolea, mază­rea, dovleceii, morcovii, strecurăm şi dăm...
Read more »

Borş de sfeclă

Borş de sfeclă
  Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 morcovi 2 cepe 3 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel o legătură de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper 1/2 l borş 2 l apă 1 lingură de bulion 2-3 linguri de ulei   Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le treci prin...
Read more »

Piure de ţelină

  Tai în sferturi 6 ţeline mijlocii şi le fierbi în apă cu sare. După 10-15 minute de când au început să fiarbă, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi de coajă, laşi să fiarbă bine, apoi scurgi de zeamă. Treci totul prin sită ori prin maşina de tocat şi baţi bine cu ulei piureul obţinut până...
Read more »

Peste la tava cu legume si ciuperci

Peste la tava cu legume si ciuperci
  Călesc în ulei două sau chiar trei cepe tăiate mărunt, pun apoi un morcov, puţin păstârnac şi o ţelină date pe răzătoarea mică. Peste legumele călite pun două cutii de ciuperci (dacă sunt întregi, le tai), o cană de apă şi las să scadă bine. Adaug apoi puţin suc de roşii şi mai...
Read more »

Plachie cu crap

  Ingrediente: 1 crap 5 cepe 5 roşii, ulei 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel sare piper 1 foaie de dafin 1 pahar de vin alb făină   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai în bucăţi pe care le sărezi şi le dai prin făină, le prăjeşti, apoi le dai deoparte. Cureţi ceapa,...
Read more »

Prajitură cu morcov

Prajitură cu morcov
  Ingrediente: 1 cană (îndesată) de morcov trecut prin răzătoarea cu ochiuri mici 1 cană borş cană de ulei 1 sticluţă de esenţă de rom sau vanilie 1 cană zahăr tos 1 lin­guriţă de bicar­bonat stins cu oţet 2 căni de făină 1/2 bor­can cu dul­ceaţă 100 g miez de nucă   Mod de...
Read more »

Găluşte din carne de pui

  Ingrediente: 300 g carne de pui 2 ouă 3 linguri griş 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, apoi o laşi la răcit. O dai prin maşina de tocat şi o amesteci cu ouăle, grisul şi pătrunjelul tocat. Intr-o oală pui apă cu sare la...
Read more »

Sitari la tigaie cu garnitură de budincă de cartofi, castane glasate, intestine de sitari cu costiţă pe crutoane, buşeuri din foitaj, umplute cu tocătură de sitari

  Ingrediente: 9 sitari 12 crutoane triunghiulare 50 g piept afumat 120 g unt sare piper 1 lingură pesmet 400 g castane 40 g zahăr 1/2 lingură făină 12 buşeuri de umplut din foitaj coapte 2 ouă 400 g cartofi 1/2 pahar vin roşu dulceag   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală...
Read more »

Ardei umpluţi cu cartofi

Ardei umpluţi cu cartofi
  Ingrediente: 8 ardei potriviţi 1/2 kg cartofi 5 cepe potrivite 2 linguri bulion 100 ml ulei sare piper condiment tip pătrunjel   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. Cât fierb cartofii, speli, cureţi ardeii şi îi laşi să se scurgă. Cureţi de coajă cartofii...
Read more »

Murături prăjite

  Ingrediente: 1 gogonea rozalie (mai coaptă) 1 gogoşar 1 castravete 1-2 foi de varză murată 1 ardei iute 1 bucheţel de conopidă 1 ceaşcă ulei 1/2 lingurţă de pastă de roşii 1-2 căţei de usturoi   Cum procedezi: Tai toate murăturile mă­runt, le laşi să se scurgă bine, le pui într-o tigaie cu...
Read more »

Drob de morcovi

  Ingrediente: 2 cani de orez fiert 2 căni de morcovi daţi pe răzătoarea mică 1 cană de pesmet 2 cepe mari şi 1 ardei tăiate mărunt 3 lin­guri de ulei 1 şi 1/2 cană de apă caldă 1/2 linguriţă de sare 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă de cimbru uscat pătrunjel    ...
Read more »

Supă cu tăiţei cu ceapa

Supă cu tăiţei cu ceapa
  Ingrediente: 3-4 cepe curăţate şi tăiate peştişori 50 ml ulei 1 lin­gură condiment 1 ou un praf de sare făină 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Că­leşti ceapa în ulei până devine aurie (fără să se ardă) şi o laşi să se răcească în cratiţă. Intre timp, pregăteşti din ou, făină şi...
Read more »

Ciuperci cu sos de lamaie

  Ingrediente: 2 kg ciuperci proaspete 200 ml ulei 50 ml vin 500 g ceapă 1 legătură verdeaţă piper sare sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi ceapa, tai ciupercile lamele şi ceapa mărunt, după care le prăjeşti împreună. Torni din când în când câte puţină apă şi vin, acoperi cratiţa...
Read more »

Ciuperci cu fasole verde si tăiţei

  Ingrediente: 1 mână fasole verde de la congelator sau din conservă 250 g tăieţei de post 300 g ciuperci 1 lingură margarină 1 lingură ulei 1-2 căţei de usturoi zdrobiţi 1 ardei iute potrivit tocat 1 legătură pătrunjel coriandru   Mod de preparare: Incingi nargarina şi uleiul într-o cratiţă, apoi adaugi usturoiul şi...
Read more »

Pulpă de căprioară cu garnitură de budincă de macaroane cu limbă afumată, şuncă, ciuperci şi caşcaval şi napi cu pesmet

Ingrediente: 1 pulpă mică de căprioară (circa 2,250 kg) 350 g macaroane sare piper 1/2 lingură făină 1/2 pahar vin roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 1,500 kg napi 100 g şuncă presată 100 g limbă afumată fiartă 120 ciuperci 2 ouă 40 g caş­caval 50 g pesmet 150 g unt 2 linguri sos...
Read more »

Pulpă de căprioara la frigare cu garnitură de frigărui de ficat, slănină şi bureţi şi salată de cartofi cu ceapă verde

  Ingrediente: 1 pulpă mică de căprioară (circa 2,500 kg) 250 g slănină afumată 400 g ficatde căprioară 300 g bureţi 5 căţei usturoi 4 fire ceapă verde 500 g cartofi sare piper muştar puţin zahar 120 g ulei 3 linguri oţet diluat 1 legătură ver­deaţă   Mod de preparare: Se împănează pulpa cu...
Read more »

Şalău umplut cu vişine

  Ingrediente: 1şalău mai mare 100 ml ulei 1 lămâie 1linguriţă scorţişoară 200g vişine proaspete sau uscate 2 cepe 1 legatura pătrunjel 200g mig­dale sau nuci pisate 100 ml lapte 100 g sâmburi întregi de nuci sau de migdale 100 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală...
Read more »

Sitari în cuib cu garnitură de tartă de cartofi ducesa, mazăre cu unt, crutoane cu intestine de sitari, cu costită, ouă şi pesmet la cuptor

  Ingrediente: 9 sitari 350 g ciuperci 1 pahar vin roşu 3 /4 lingură făină 1 ceapă 400 g cartofi 3 ouă 150 g unt sare piper 1/2 legătură tarhon 400 g mazăre fină 1 legătură mărar 40 g costiţă afumată pesmet 100 g zarzavat nucşoară 12 crutoane triunghiulare   Mod de preparare: Se...
Read more »

Borş de praz cu orez

  Ingrediente: 2 fire de praz 1 morcov 1 ceapă 1/2 de ţelină 1 ceşcuţă de orez 1-2 roşii 1 legătură leuştean 1/2 l borş proaspăt 1 linguriţă de ulei   Mod de preparare: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le tai bucăţele mici, ceapa o toci mărunt. Pui la fiert morcovul,...
Read more »

Mămăligă cu macrou la cuptor

  Ingrediente: 1 mămăligă potrivită 4-5 bucăţi de macrou congelat 2-3 cepe 150 ml ulei 1 lingură făină 2 ardei graşi 3 roşii sare piper foi de dafin 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Faci o mămăligă potrivită pe care o laşi să se răcească, apoi o tai felii groase. Aşezi feliile...
Read more »

Sufleu de dovleac

Sufleu de dovleac
  Ingrediente: 1 kg dovleac 4 ouă 100 g zahăr pudră 100 g unt 250 ml lapte fiert 4 linguri rase de făină coaja rasă de la o lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl treci pe râzătoare şi apoi îl căleşti cu 1-2 linguri de zahăr şi...
Read more »

Chiftele de dovleac

Chiftele de dovleac
  Ingrediente: 600 g miez de dovleac 2 cepe 1-2 căţei de usturoi 2 linguri seminţe de dovleac (fără coajă) 75 g brânză telemea 2 gălbenuşuri 2 linguri pesmet 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper Pentru sos ai nevoie de: 1 iaurt 1 fir de praz sau 1 legătură de mărar...
Read more »

Salată de cartofi cu şprot afumat

  Ingrediente: 1 cutie şprot afumat 1 ceapă 2 cartofi 1 morcov ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Scurgi peştele de ulei, îl tai bucăţi şi păstrezi uleiul. Cartofii şi morcovii îi cureţi, îi speli şi-i pui la fiert. Cureţi apoi şi ceapa ş o tai peştişori. După ce legumele...
Read more »

Cocktail Margarita

Cocktail Margarita
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – marginea paharului glazurată cu sare Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 5/10 tequila 3/10 triple sec 2/10 suc de lămâie sau de lămâie verde Originea acestei băuturi este relatată într-un vechi reţetar, din 1924...
Read more »

Supă de ceapă cu crutoane

Supă de ceapă cu crutoane
  Ingrediente: 4 cepe 100 ml ulei 30 g făină 150 g smântină sare crutoane patrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi toci mărunt ceapa pe care o pui să se înăbuşe în ulei. După ce a devenit aurie, pui făina, amesteci şi stingi cu 2,5 liti de apă rece. Potriveşti de sare şi...
Read more »

Sarmale cu miez de floarea-soarelui

Sarmale cu miez de floarea-soarelui
  Ingrediente: 300 g miez de floarea-soarelui curăţat 200 g orez 200 g ceapă 150 ml ulei 200 g morcovi 50 g bulion 500 g roşii cimbru sare piper 1 varză   Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui să se călească în ulei. Adaugi orezul şi stingi cu roşii...
Read more »

Prăjitură cu piure de castane

  Mod preparare blat: Baţi spumă albuşurile a 5 ouă, apoi adaugi 5 linguri de zahăr şi baţi în continuare. Pui apoi treptat cele 5 gălbenuşuri rămase şi 5 linguri de făină. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit. După ce s-a răcit, tai...
Read more »

Peşte cu ciuperci

  Ingrediente: 1 kg peşte (crap sau macrou) 750 g ciuperci (din conservă sau de la congela­tor) 1 ceapă 3 roşii 100 ml ulei 1 lămâie 1 pahar vin sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli peştele, îl tai în bucăţi potrivite şi-l presari cu puţină sare şi piper. Ciupercile le tai...
Read more »

Sarailie

Ingrediente: 2 pachete foi de plăcintă 500 g nucă măcinată 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă cuişoare 1 ceaşcă ulei (margarină) Pentru sirop ai nevoie de: 2 ceşti zahăr 2 ceşti apă 1 ceaşcă miere 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie rasă Mod de preparare: Impărţi în 3 cantităţi egale foile...
Read more »

Varză călită cu bulion si tăiţei

  Ingrediente: 1 kg varză 1 ceapă 500 g tăieţei laţi de post 200 ml suc de roşii piper zahăr sare ulei   Mod de preparare: Cureţi varza de primele frunze, o răzăleşti pe răzătoarea mare, presari sare şi o laşi circa 30 de minute. După aceea o căleşti în ulei, adaugi şi ceapa...
Read more »

Clatinele

  Ingrediente: 1/2 kg făină 50 g drojdie sare 700 ml apă 500 g gem de mere 100 g zahăr pudră 300 ml ulei   Mod de preparare: Dizolvi droj­dia în puţină apă caldă, o adaugi apoi peste făină, pui şi puţină sare şi începi să frămânţi aluatul, adăugând treptat apa călduţă. După ce...
Read more »

Roşii umplute cu peşte si sos de făină

  Ingrediente: 500 g roşii 1 con­servă de 150 g de peşte în ulei 50 g usturoi pisat 1 lingură făină ulei sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai din fiecare roşie câte un căpăcel şi cu o linguriţă scoţi miezul. Le ţii apoi câteva minute în apă fiartă, după care le...
Read more »

Copane cu legume in vin la cutpor

Copane cu legume in vin la cutpor
  Ingrediente: 6 copane 6 cartofi mai măricei 3 ardei graşi 3 morcovi piper sare foi de dafin 1 pahar cu vin alb, ulei 1 ceaşcă de bulion condimente pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le tai cuburi şi le pui într-o tavă unsă cu ulei. Aşezi apoi copanele tăiate în două...
Read more »

Borş de fazan

  Ingrediente: 1 fazan mic 1 ţelină 2 cepe cimbru piper sare 3 l apă 1/2 borş 400 g bureţi 2 legături mărar 3 linguri smantand   Mod de preparare: Fazanul se spală cu un şervet înmuiat în vin şi în oţet diluat. Se taie bucăţi egale si se fierb cu apă, sare şi...
Read more »

Sitari umpluţi cu garnitură de anghinare umplute cu mazăre, ciuperci umplute, cartofi chips şi crutoane cu mus de şuncă

  Ingrediente: 9 sitari 250 g ficat 150 g şuncă afumată sare piper 6 funduri de anghinară sau napi 200 g mazăre 12 ciuperci mari 2 ouă 1 legătură mărar 6 crutoane prăjite 2 linguri sos alb 150 g unt 1 ceapă 400 g cartofi ulei   Mod de preparare: Se curăţă sitarii, se...
Read more »

Aperitiv din branză dulce si maioneză

  Ingrediente: 250 g brânză dulce de vacă 3 ouă 150 ml ulei puţină sare ceapă verde (sau ceapă şi mărar) zeama de la 1/2 lămâie.   Mod de preparare: Pui cele 2 gălbenuşuri fierte într-un castron şi mai adaugi un gălbenuş crud, le freci bine şi adaugi ulei, puţin câte puţin, până obţii...
Read more »

Plăcintă cu dovleac si nucă

Plăcintă cu dovleac si nucă
  Ingrediente: 1 pachet margarină 12-15 linguri de apă fierbinte 2,5 căni cu făină Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg dovleac zahăr după gust 200 g miez de nucă 1 lingură margarină şi facultativ 1-2 linguri cu cacao   Mod preparare foaie: Amesteci bine margarina cu apa şi făină, frămânţi un pic aluatul...
Read more »

Cartofi incinsi

  Cureţi 1 kg cartofi, îi cureţi şi îi fierbi întregi. Ii laşi să se  răcească, apoi îi tai felii mai mari. Incingi ulei, pui feliile de cartofi, îi presari cu condi­mente şi piper şi îi căleşti 10-15 minute, adăugând 2-3 linguri apă din când în când. După ce s-au rumenit, îi presari cu...
Read more »

Gogoşi cu dovleac

  Ingrediente: 300 g dovleac 1 pahar cu apă 250 g făină 4 ouă, ulei sare 2 pahare vin roşu dulce coajă rasă de portocală sau de lămâie   Mod de preparare: Fierbi feliile de dovleac în apa puţin sărată. După ce miezul s-a înmuiat, scoţi feliile, le usuci într-un şervet şi le pasezi....
Read more »

Bulz fals de fructe

Bulz fals de fructe
  Ingrediente: 1 l lapte dulce 200 g griş 1/2 vârf de cuţit de şofran 4-5 linguri de zahăr 3 linguri de unt 2 banane 2 piersici 2 mere 1 plic zahăr vanilat 200 g frişcă lichidă   Mod de preparare: Pui laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi grisul în ploaie,...
Read more »

Taiţei cu hamsii afumate

  Ingrediente: 2-3 caserole cu hamsii afumate o pungă de tăieţei pastă picantă de tomate verdeaţă tocată condimente după gust 1 lingură ulei   Mod de preparare: Pui la fiert tăieţeii în apă cu sare şi când sunt gata îi scurgi, îi clăteşti cu apă rece. Ungi cu ulei un vas termorezistent şi pui...
Read more »

Tort de nucă

  Ingrediente: 500 g nucă măcinată 400 g fulgi de ovăz 300 g grâu fiert şi trecut prin maşina de tocat 300 g mere rase pe răzătoarea mică 1 banană tăiată felii subţiri sucul de la 1 lămâie şi de la 2 portocale miere   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi adaugi miere...
Read more »

Orez cu maioneză

  Pui la fiert 200 g orez în apă cu sare şi condiment tip Vegeta. După ce a fiert, îl laşi să se răcească, apoi adaugi maioneza din pufuleţi şi o ceapă tă­iată mărunt. Cu această compoziţie poţi umple ardei sau gogoşari cruzi.   Poftă bună!
Read more »

Budincă de dovleac

Budincă de dovleac
  Ingrediente: 150 g dovleac 200 g orez 150 g mere 300 ml lapte 4 ouă 1 lingură margarină 3/2 linguriţă scorţişoară zahăr 2 linguri pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Alegi şi speli orezul şi-l pui să fiarbă în apă. Nu-I laşi să fiarbă complet, ci numai pe jumătate. Apoi...
Read more »

Chec cu şuncă şi măsline

  Ingrediente: 8 ouă 50 g făină 1 praf de copt 4 linguri apă minerală 200 g şuncă afumată 200 g urdă sau brânză de vaci 150 g măsline negre fără sâmburi şi 150 g măs­line verzi fără sâmburi   Mod de preparare: Baţi ouăle spumă, apoi adaugi pe rând, amestecând de jos în...
Read more »

Ciorbă de perişoara de carne de griş

  Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cepe 2 ardei graşi 2 linguri gris 1 ou 1 lingură pastă de tomate pătrunjel verde 1 morcov 2 roşii, borş (sau sare de lămâie) sare piper condi­ment 100 g smântână   Mod de preparare: Cureţi ardeii, morcovul şi ceapa, le toci, le pui la fiert într-o...
Read more »

Drob de cartofi

  Ingrediente: 3 ouă 1 cană zahăr 7 lin­guri ulei 1 l lapte acru (sau iaurt) 1 cană griş 1 cană făină albă 1 cană mălai grişat pesmet 1 praf de copt stins cu lămâie   Mod de preparare: Amesteci într-un castron ouăle şi zahărul şi le freci cu o lingură de lemn până...
Read more »

Tocană de ceapă cu mămăliguţă

Tocană de ceapă cu mămăliguţă
  Ingrediente: 1/2 kg ceapă 2-3 ardei graşi sau gogoşari 2-3 roşii sau 1-2 linguri suc de roşii 1-2 căţei de usturoi 200 g mălai 1 foaie de dafin 100 ml ulei boia dulce sare piper cimbru oţet   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai fideluţă, o presari cu sare şi o pui...
Read more »

Pilaf cu peşte si măsline

  Ingrediente: 1,5 kg peşte 500 g orez 300 ml ulei 3-4 cepe 200 g măsline sare şi piper boabe   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi şi îl prăjeşti puţin în ulei. Tai mărunt ceapa, o căleşti cu orezul, apoi stingi cu 2 l de apă fierbinte, potriveşti de sare şi piper....
Read more »

Şalău cu ciuperci la cuptor

  Ingrediente: 5 bucăţi şalău (circa 3 kg) 2 kg ciuperci 200g unt 600g smân­tână 1 lămâie 1 legatura pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie în două, pe lung, şi se scoate şira spinării. Se aşază jumătăţile ast­fel obţinute într-o tavă unsă cu puţin unt. Se călesc ciupercile...
Read more »

Cocktail Mezcalibur

Cocktail Mezcalibur
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Mezcal Pahar – tumbler sau cupă dublă de cocktail Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – o felie de ananas şi câteva frunzuliţe pe margine   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4/10 Mezcal 1/10 lichior de mentă verde 1/10 Maraschino 4/10 suc de ananas  ...
Read more »

Prăjitură cu gem si nucă (de post)

  Ingrediente: 400 g gem de prune 1 pahar zahăr 1 pahar apă 6 linguri ulei 3 linguri cacao 2 linguriţe bicarbonat stins cu oţet 1/2 kg făină, nuci măcinate   Mod de preparare: Amesteci gemul ci apa până se omo­genizează, apoi adaugi zahărul, ule­iul, cacaua, făina ploaie şi bicarbo­natul. Ungi o tavă cu...
Read more »

Sarmale cu vinete coapte

Sarmale cu vinete coapte
  Ingrediente: 1 kg vinete coapte (din congelator) 1 ceaşcă orez 1 ceapă mai mare 1 varză mică acră sare piper pătrunjel tocat (după gust) ulei bulion   Mod de preparare: Cureţi, toci mărunt ceapa şi o pui la călit în ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi orezul ales şi spălat şi-l laşi să...
Read more »
  Ingrediente: 6 mere mari 5 lingun apă 5 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară (să nu pui mai multă scorţi­şoară, căci merele capătă un gust amar) 1 plic de frişcă de 50 g lapte   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Fierbi apoi...
Read more »

Mancare de cartofi cu orez si masline

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 2-3 cepe sau 2-3 fire de praz 100 g orez 100-200 g măsline un praf de piper 4- 5 linguri bulion condiment după gust verdeaţă ulei   Mod de preparare: Tai cartofii cubuleţe, peste ei torni circa 2 l apă, laşi să dea în clocot şi adaugi ceapa...
Read more »

Vinete cu rosii la cuptor (de post)

  Speli şi cureţi stil pijama 1 kg de vinete potrivite, le tai rondele potrivit de groase şi le prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi, apoi le laşi să se scurgă pe şerveţele de hârtie. Decojeşti 1/2 kg roşii, cureţi 5-6 căţei de usturoi, tai roşiile felii şi aşezi într-o cratiţă astfel: un...
Read more »

Lin gătit

  Ingrediente: l kg lin 100g unt 2 cepe 2 ardei graşi (roşu, verde) 2 linguri bulion 250 ml vin alb sec 4 morcovi 500g cartofi 1legatura mărar lămâie lingură făină sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele şi se spală bine, se opăreşte, apoi se pune la fiert, împreună cu morcovii...
Read more »

Tocăniţă de cod

Tocăniţă de cod
  Ingrediente: 1 kg cod 500 g cartofi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 ardei 5 roşii 1 pahar vin alb 1 legătură pătrunje verde ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa, usturoiul şi ardeii, pui cartofii la fiert, iar ceapa şi usturoiul le tai mărunt şi le căleşti împreună....
Read more »

Calcan în aluat cu garnitură de cartofi pai şi sos Choron

  Ingrediente: 2,500 kg calcan 11/2 lingură de făină sare 300 g ulei lapte 15 g drojdie de bere 1 albuş 1 lămaie 400 g cartofi   Mod de preparare: Se face aluat din făină, 2 linguri ulei, sare, drojdie şi lapte (aluatul trebuie să fie moale) şi cu albuş bătut spumă. Calcanul se...
Read more »

Rinichi cu garnitură de sparanghel

  Ingrediente: 800 g rinichi 400 g cartofi sare ulei pentru prăjit 6 frigărui 300 g spa­ranghel 30 g unt   Mod de preparare: Rinichii se curăţă, se spală, apoi se taie bucăţi şi se înfig în frigărui. Se sărează şi se pun pe grătarul încins. Se garnisesc cu vîrfuri de sparanghel fierte şi...
Read more »

Uger cu măsline

  Ingrediente: 800 g uger de vacă zarzavat de supă 2 cepe 200 g măsline 60 g făină 2 linguri de bulion pastă 1/2 lămaie   Mod de preparare: Ugerul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi cu o ceapă. Separat se că­leşte făina cu zarzavatul şi ceapa tăiate şi se...
Read more »

Prăjitură cu cacao, nuci şi caramel

  Ingrediente foaie: 300g făină 250g zahăr praf 250g unt 2 ouă 150 g cacao Ingrediente crema: 400 g zahăr,5 linguri apă ,1 linguriţă suc de lămâie Mod de preparare: Ouăle se amestecă cu zahărul şi apoi cu untul topit. Se adaugă treptat făina şi cacaoa. Aluatul se toarnă în trei tăvi, unse şi...
Read more »

Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa

Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa
  Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş 1 legătură leuştean ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel roşii 1 ou sare făină   Mod de preparare: Dintr-un ou, sare şi făină cât cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe care-l laşi deoparte, să se usuce. Pui la foc...
Read more »

Barbuni la cuptor cu sos de roşii cu lapţi

  Ingrediente: 1,100 kg barbuni 1 pahar vin roşu 4 căţei de usturoi 1 ceapă sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 100g unt 300 g roşii cimbru 400 g cartofi noi 1 /2 lingură de făină 200 g lapţi de peşte puţin zahăr   Mod de preparare: Barbunii se curăţă...
Read more »

Legume umplute

Legume umplute
  Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 ardei 2 roşii 800 g carne tocată 1 ceaşcă de orez 2 linguri bulion 1 ou 1 ceapă foi de dafin smântână condiment sare piper ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui la fiert în 3 ceşti de apă. Ceapa o cureţi, o tai...
Read more »

Pui cu vinete

  Un pui mai mic şi îl porţionezi, cureţi 3 ceapă şi o tai mărunt, apoi fe înăbuşi pe toate în unt. După ce s-au rumenit ceapa şi carnea, pui o linguriţă de făină, apoi apă caldă cât să le acopere, sare după gust şi le laşi să fiarbă. In acest timp, tai vinetele...
Read more »

Paste cu ciuperci si smantana

Paste cu ciuperci si smantana
  Ingrediente: 200 g paste 200 g ciuperci 3 cepe 1 căpăţână usturoi 3 morcovi 150 g smântână ulei 2- 3 ouă pesmet condimente piper ienibahar   Mod de preparare: Cureţi morcovii, usturoiul, ceapa şi ciupercile, tai apoi morcovii rondele, ciupercile felii, toci ceapa şi pisezi usturoiul. Fierbi morcovii în apă cu puţină sare...
Read more »

Tartă cu dovleac si nuci

  Ingrediente: 800 g dovleac 8 ouă 300 g smântână 100 g zahăr 100 g nuci prăjite zeama de la 1/2 de portocală Pentru aluat ai nevoie de: 300 g făină 150 g margarină 1 ou sare 1 linguriţă oţet     Mod preparare aluat: Amesteci făina cu margarina şi după ce s-a omogenizat...
Read more »

Supa de peşte

  Ingrediente: 2 kg peşte 2 l apă 1 l suc de roşii 2 cepe mari 1 ardei 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei iute 1 plic condiment pentru peşte 1 cubuleţ condimente pentru peşte 1 legătură mărar boia iute piper foi de dafin   Mod de preparare: Pui la foc apa şi...
Read more »

Creier în aspic cu garnitură de salată rusească

  Ingrediente:  600 g creier de vacă 300 g cartofi 200 g mazăre 130 g morcovi 150 g ulei 2 gălbenuşuri 1 lingură muştar zeamă de lămîie sare piper 300 g aspic 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se ţine în apă rece circa 25 minute, apoi se curăţă de pieliţă....
Read more »

Inima la tigaie cu sote de legume şi salată

  Ingrediente: 1 kg inimă de vită sau porc 2 linguri de făină sare piper ulei pentru prăjit 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre) sa­lată 30 g unt puţin ulei   Mod de preparare: Inima se curăţă, se spală şi se usucă cu un şervet. Se taie felii, se dă sare,...
Read more »

Rulouri de somon în sos de vin

  Ingrediente: 10 fileuri somon 10 feliuţe jambon 400g brânză feta 100 g parmezan ras 50ml vin alb sec linguriţă zeamă de lămâie 0 picături sos Worchester 2-3 căţei usturoi 100g făină 2 ouă 200 g pesmet sare piper Ingrediente sos: 100 ml vin alb sec,100g unt ,1 morcovi ceapă , 1 linguriţă cim­bru...
Read more »

Prăjitură cu miere de albine

  Ingrediente foaie: 300g făină 120g zahăr 2 ouă 1 linguriţă bicar­bonat Ingrediente crema: 250ml smantană,750g nuci măcinate ,250g zahăr pudră , 50g zahăr vanilat,5ml                                 esenta de rom.   Mod de preparare: Pentru foi, se amestecă bine toate ingredientele şi se lasă aluatul obţinut la rece, de seara până dimineaţa. A doua zi...
Read more »

Praz cu ficat de miel cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 600 g praz 300 g ficat de miel 1 /2 pahar vin sare piper 200 g roşii 300 g orez 150 g unt 60 g stafide 1/21 supă   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi, apoi se sotează în unt cu roşiile curăţate şi tăiate. Se...
Read more »

Cod în cămaşă de branză

  Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 jumătate de lămâie 100g caşcaval ras 1 ou 100 g morcov ras fin 1lin­gură unt fire de pătrunjel 1 lin­guriţă busuioc uscat   Mod de preparare: Se spală fileurile şi se şterg cu un şervet, apoi se stropesc cu zea­ma de lămâie. Se amestecă oul cu caşcavalul,...
Read more »

Retete de post: Tort de post

Retete de post: Tort de post
O reteta delicioasa de tort de post din: suc de portocale, ulei, zahar, cacao, faina, dulceata, esenta de rom si zahar vanilat. Ingrediente: 1 cană suc de portocale 1 cană ulei 1 cană zahăr 1 lingură cacao 3 căni făină 3-4 linguri dulceaţă 1 fiolă esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat   Mod...
Read more »

Aperitiv din macrou afumat

  Ingrediente: 2 bucăţi macrou afumat 3 cepe date pe răzătoarea mică 6 mere date pe răzătoarea mică sare piper 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Cu un cuţit mărunţeşti macroul, înlături oasele mai mari care nu s-au topit la afumare şi apoi îl amesteci cu ceapa, merele, sarea, piperul, uleiul cât să...
Read more »
  Ingrediente: 1 cană de sifon sau apă minerală 1 cană de ulei un cubuleţ de drojdie 1 lingură de zahăr făină cât cuprinde pentru un aluat pe care trebuie să-l întinzi cu făcăleţul Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg de mere un praf de scorţişoară 1/2 cană de zahăr   Mod de...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu