sâmbătă, 15 septembrie 2012

Retete pentru weekend #24


Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!

Varza de Bruxelles cu sos de mustar

Varza_de_Bruxelles_cu_sos_de_mustar
O reteta de varza de bruxelles cu sos de mustar din: varza de bruxelles, ceapa, mustar, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 80 g varza de Bruxelles o ceapa mica doua linguri mustar 4 linguri ulei 125 ml smantana sare piper   Mod de preparare: Opăreşte varza în apă clocotită cu sare cinci minute,...
Read more »

Crema de branza in doua culori

Crema_de_branza_in_doua_culori
O reteta de crema de branza in doua culori din: branza de vaci cu smantana, zahar, suc de lamaie, morcovi, castravete, castraveti murati, mustar de dijon, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g branza de vaci su smantana o lingurita de zahar o lingurita suc de lamaie doi morcovi un castravete proaspat 100...
Read more »

Pui de caracatiţă

Pui_de_caracatita
Caracatiţa face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii de Nord şi de Sud. precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă. In general, se consideră că aceste...
Read more »

Punci de ceai cu vin rosu

Punci_de_ceai_cu_vin_rosu
Punci de ceai cu vin rosu din: portocala, zahar, ceai negru, vin rosu, cuisoare si lichior de coacaze. Ingrediente: 1 portocala 4 linguri de zahar 1/4 l ceai negru tare 1/2 l vin rosu, nu foarte tare putine cuisoare macinate 1/4 l lichior de coacaze   Mod de preparare: Pregatim ceaiul negru. Curatam portocale...
Read more »

Crema de legume cu ficat

Retete_3
O reteta de crema de legume cu ficat din: ficat de porc, cartofi, conopida, ceapa, ulei, smanata, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 l apa 250 g ficat de porc 300 g cartofi 300 g conopida 1 ceapa 50 g ulei 200 ml smanata 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi...
Read more »

Negrese caramel cu nuci

Negrese_caramel_cu_nuci
Negresa caramel cu nuci din: branza de vaci, esenta de vanilie, oua, zahar, pudra, unt, cacao, nuci, lapte si zahar tos. Ingrediente: 400 g branza dulce de vaci 1 lingura esenta de vanilie 4 oua 500 g zahar pudra 200 g unt 6 linguri cacao 100 g nuci macinate glazura caramel: 100 g unt...
Read more »

Pui cu galuste

Pui_cu_galuste
O reteta de pui cu galuste din: pui, ceapa, ardei grasi, rosii, pasta de tomate, usturoi, oua, faina, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 ardei grasi 4-5 rosii mari, bine coapte 1 lingura pasta de tomate 1 catel de usturoi 3 oua 100 g faina 50 ml ulei 1...
Read more »

Avat in sos de rosii cu capere si caju

Avat_in_sos_de_rosii_cu_capere_si_caju
Avat in sos de rosii cu capere si caju din: rosii, avat, ceapa, ulei, capere, alune caju, busuioc, marar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati avat (circa 250 g bucata) 5-6 rosii bine coapte 1 ceapa mare 50 ml ulei 100 g capere 100 g alune caju 1 lingurita busuioc uscat maruntit...
Read more »

Ciorba de cartofi si dovlecei

Retete_1
O reteta de ciorba de cartofi si dovlecei din: dovlecei, cartofi, ceapa, morcov, telina, ulei, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei potriviti 300 g cartofi 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 50 ml ulei 50 ml bors 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, morcovul şi ţelină,...
Read more »

Orez cu ciococalata si gutui

Orez_cu_ciococalata_si_gutui
O reteta de orez cu ciocolata si gutui din: orez, sare, lapte, zahar pudra, ciocolata, unt, gutuie, esenta de vanilie, cognac, frisca, crema de oua si fructe de sezon. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare 600 ml lapte 100 g zahar pudra 200 g ciocolata neagra amara 100 g unt 200 g...
Read more »

Salată de creveţi, mango şi tăieţei soba

Salata_-de_-creveti_-mango_-si_-taietei_-soba.png
O reteta delicioasa de salata cu: taietei soba, castravete, mango, ceapa verde, creveti, seminte de susan, lamai verzi, sos de soia, sos dulce chilii, ghimbir, ulei. Ingrediente: 1 pachet de 250g de tăieţei soba 1/2 castravete, tăiat beţişoare 1 mango mare, curăţat şi tăiat în bucăţi 6 fire de ceapă verde, tocate fin 200g...
Read more »

Salată americană

Salata_americana.png
O reteta delicioasa de salata americana cu: porumb, boabe de fasole neagra, avocado, rosii cherry, ceapa verde, branza feta, lamaie verde. Ingrediente: 2 ştiuleţi de porumb 400g boabe de fasole neagră din conservă, scurse şi clătite 1 avocado, tăiat în bucăţi 200g de roşii cherry, înjumătăţite 4 fire de ceapă verde, tocate grosier lOOg...
Read more »

Piept de rata

Piept_de_rata.png
O reteta delicioasa de piept de rata cu: ulei de masline, sare, piper negru boabe, rozmarin, cimbru, papaya, alune de padure, trufe. Ingrediente: o buc. piept de raţă ulei de măsline sare piper negru boabe rozmarin cimbru o felie papaya alune de pădure trufe Mod de preparare: Pieptul de raţă se marinează cu ulei...
Read more »

Salata de creveti

Salata_de_creveti.png
O reteta delicioasa de salata cu:creveti, salata frize, telina, salata secura mix, foi placinta, masline negre, vin alb, sare, piper alb, sofran, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 2 buc. creveţi 30g salată frize 10g salată secura mix 50g telină 30g foi plăcintă 10g măsline negre fără sâmbure 10ml vin alb sare piper alb măcinat...
Read more »

Budincă de ciocolată cu struguri şi stafide

Budinca_de_ciocolata_cu_struguri_si_stafide
Budinca de ciocolata cu struguri si stafide din: galbenusuri, unt, zahar, oua, sare, cacao, faina, ciocolata neagra, ciocolata alba, stafide, boabe de struguri, smantana, zahar brun, unt si cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 125 g unt 150 g zahar (de preferat, brun) 3 oua sare 25 g cacao 125 g faina 25 g ciocolata neagra...
Read more »

Frigărui de carne tocată

Frigarui_de_carne_tocata
O reteta de frigarui de carne tocata din: castravete, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, sare, piper, chifla, masline umplute cu ardei, patrunjel, usturoi, carne tocata mixta, ou si bulion. Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa rosie 400 g iaurt degresat 4 linguri ulei de masline sare piper 1 chifla veche de-o zi 50 g...
Read more »

Duet de calcan cu langustine

Duet_-de_-calcan_-cu_-langustine.png
O reteta delicioasa de calcan cu:langustine, masline negre, rozmarin, rosii, mazare, ulei de masline, sare, piper, vin alb, ardei rosu. Ingrediente: 220 g  calcan  200 g (2 buc) langustine măsline negre amărui o buc 1 buc.anghinare proaspătă 7-8 frunze rozmarin 60 g roşii 10 g mazăre congelată 40 ml ulei de măsline sare piper...
Read more »

Tarta cu ciocolata, pere si bezea

Tarta_cu_ciocolata_pere_si_bezea
O reteta de tarta cu ciocolata, pere si bezea din: biscuiti cu cacao, unt, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte, ciocolata neagra, pere si zahar vanilat. Ingrediente: blatul: 250 g biscuiti de cacao 200 g unt umplutura: 3 galbenusuri 50 g zahar pudra 4 linguri amidon 600 ml lapte 100 g ciocolata neagra 4 pere...
Read more »

Cotlet de miel aromat

Cotlet_-de_-miel_-aromat.png
O reteta delicioasa de cotlet de miel cu: patrunjel, cimbru, busuioc, salvie, ulei, boabe de mustar, usturoi, sare, piper, cartofi, unt, rozmarin. Ingrediente: o bucată de cotlet de miel, cu tot cu costiţe verdeaţă tocată (pătrunjel, cimbru, busuioc, salvie) două linguri de ulei două linguriţe boabe de muştar 2 căţei de usturoi sare piper...
Read more »

Vinete cu brânză de capră

Vinete_cu_brânza_de_capra
O reteta de vinete cu branza de capra din: vinete, sare, ceapa rosie, rosii uscate, branza de capra, piper, otet balsamic, miere si ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete sare 1 ceapa rosie 80 g rosii uscate in ulei 200 g branza de capra piper 3 linguri otet balsamic 1 lingurita miere fluida 5...
Read more »

Punci de ceai cu condimente

Punci_de_ceai_cu_condimente
Punci de ceai cu condimente din: pastaie de vanilie, cuisoare, anason, scortisoara, zahar, ceai negru, suc de portocale si rom jamaica. Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 4 cuisoare 1 betisor de scortisoara 4 anasoane de stea zeama unei lamai 4-6 bucati de zahar candel brun mai mare 400 ml ceai tare negru 400 ml...
Read more »

Cartofi cu bacon

Cartofi_cu_bacon
O reteta de cartofi cu bacon din: cartofi, rozmarin, bacon, piper, unt si smantana. Ingrediente: 12 cartofi mici fierti in coaja 4 fire mari rozmarin 24 felii bacon piper 50 g unt 200 g smantana   Mod de preparare: Se decojesc cartofii. Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele. Se suprapun câte...
Read more »

Ardei umpluţi cu gremolata şi cuşcuş

Ardei_-umpluti_-cu_-gremolata_-si_-cuscus.png
O reteta delicioasa de ardei umpluti cu:cuscus, stafide, supa de legume, miere, lamaie, usturoi, patrunjel, iaurt, rosii, ardei gras rosu, ulei de masline. Ingrediente: 85g de cuşcuş 2 linguri de stafide 50ml supă de legume fierbinte 1 linguriţă de miere coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 2 căţei de usturoi 1 legătură...
Read more »

Somon japonez cu orez şi avocado

Somon_-japonez_-cu_-orez_-si_-avocado.png
O reteta delicioasa de somon japonez cu:orez, avocado, lamaie, sos de soia, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 300g de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici, coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 lingurte sos de soia light 4 lingurie seminţe de susan prăjite...
Read more »

Curry de pui cu arahide

Curry_-de_-pui_-cu_arahide.png
O reteta delicioasa de curry cu: ghimbir, usturoi, coriandru, ulei, piept de pui, unt de arahide, supa de pui, iaurt grecesc. Ingrediente: 1 ardei iute mare, fără seminţe 1/2 deget rădăcină de ghimbir proaspăt, cojit şi tocat grosier 1 căţel de usturoi mare 1 bucheţel de coriandru, codiţele tocate grosier 1 lingură ulei de...
Read more »

Supa picanta de ardei

Supe
O reteta de supa picanta de ardei din: ardei grasi, ardei iute, varza, ceapa, morcovi, orez, rosii, ulei, boabe de porumb, frunze de telina, sare si piper. Ingrediente: 6 ardei grasi rosii 1 ardei iute 4 linguri varza tocata 2 cepe 2 morcovi 1 lingura orez 4 rosii 3 linguri ulei 3 linguri boabe...
Read more »

Cârnăciori în ţeapă

Cârnaciori_în_teapa
O reteta de carnaciori in teapa din: ceapa rosie, ceapa, cartofi, carnaciori, frunze de dafin, patrunjel, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 ceapa obisnuita 12 cartofi mici fierti in coaja 12 carnaciori 2 frunze de dafin proaspete 6 linguri patrunjel tocat sare piper 1 lingurita rozmatin tocat   Mod de preparare:...
Read more »

Vinete umplute cu telemea

Vinete_umplute_cu_telemea
Vinete umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen, marar verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3 capatani de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen zdrobite 1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le...
Read more »

Peste in stil chinezesc

Peste_in_stil_chinezesc
O reteta de peste in stil chinezesc din: peste, morcovi, sake, sos de soia, fasole verde, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 800 g peste alb 2 morcovi 2 linguri sake (rachiu de orez) sau alt rachiu de fructe sau cereale 1 lingura sos de soia 50 g fasole verde pastai 1/2 ardei gras...
Read more »

Retete culinare: Frigărui vegetariene

Frigarui_vegetariene
O reteta de frigarui vegetariene din: franzela, telemea, ardei grasi, patrunjel verde, usturoi si sare. Ingrediente:  1 bagheta sau o franzela, taiate in felii 200 g telemea desarata (sau tofu-branza de soia) 2 ardei grasi rosii 1 legatura patrunjel verde 1 capatana usturoi sare   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul şi faceţi un mujdei...
Read more »

Dovlecei cu branza

Dovlecei_cu_branza
O reteta de dovlecei cu branza din: dovlecei, rosii, frunze de busuioc, branza de burduf, ceapa, faina, parmezan, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 400 g rosii curatate de pielita 1 legatura frunze de busuioc verde 300 g branza de burduf 1 ceapa faina 2 linguri parmezan 1 lingura...
Read more »

Fructe la grătar

Fructe_la_gratar
O reteta de fructe la gratar din: rozmarin, nectar, ananas, suc de lamaie si miere. Ingrediente: 4 fire rozmarin 4 nectarine 1 ananas mic 3 linguri suc de lamaie 1-2 linguri miere   Mod de preparare: Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele; se toacă grosier. Se pregătesc nectarinele, se taie jumătăţi...
Read more »

Costite de porc cubaneze

Costite_de_porc_cubaneze
Costite de porc cubaneze din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat 3-4 foi de dafin 3...
Read more »

Reteta zilei: Salata de broccoli si merisoare uscate

Salata_de_broccoli_si_merisoare_uscate_7
Salata de broccoli si merisoare uscate din: broccoli, seminte de floarea soarelui, merisoare, frunze de praz, maioneza, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 capatana broccoli 1/2 ceasca seminte de floarea-soarelui 1/2 ceasca merisoare uscate Frunze de praz tăiat în inele mici 1/2 ceasca maioneza 1 1/2 linguri de oțet balsamic alb 1 lingura...
Read more »

Peste cu morcovi si lamaie

Retete_1
O reteta de peste cu morcovi si lamaie din: file de peste, morcovi, ceapa, lamaie, pasta de tomate, foaie de dafin, ulei, marar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de peste – merluciu, cod 500 g morcovi 4 cepe mari 1 lamaie 2 linguri pasta de tomate 1 foaie de dafin 100...
Read more »

Tarta cu arpagic

Tarta_cu_arpagic
O reteta de tarta cu arpagic din: faina, oua, ulei de masline, arpagic, unt, vin alb, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 4 linguri ulei de masline 500 g arpagic 20 g unt 50 ml vin alb unt si faina pentru uns si tapetat tava sare piper   Mod...
Read more »

Cuiburi cu ciocolata si struguri

Cuiburi_cu_ciocolata_si_struguri
O reteta de cuiburi cu ciocolata si struguri din: unt, foi de placinta, ciocolata, urda dulce, si boabe de struguri. Ingrediente: 50 g unt 250 g foi de placinta 40 g ciocolata neagra 125 g urda dulce (mascarpone sau crema de branza) 16 boabe de struguri albi taiate in jumatati 24 boabe de sturguri...
Read more »

Peste fript

Peste_fript
Peste fript din: dorada, coriandru, portocala, sos iute de chilli, ulei de arahide, suc de limeta, sos worcestershire, usturoi, sare, piper, chimen si piper de cayenne. Ingrediente: 4 bucati dorada 4 fire coriandru 1 portocala 4 linguri sos iute de chilli 4 linguri ulei de arahide 3 linguri suc de limete 2 lingurite sos...
Read more »

Ecler cu crema de urda

Ecler_cu_crema_de_urda
Ecler cu crema de urda din: faina, unt, oua, ulei, lapte, urda, fistic, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g faina 120 g unt 6 oua 6 linguri ulei 100 ml lapte 300 g urda 80 g fistic 1 legatura marar verde sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert laptele cu...
Read more »

Cartofi copţi cu tzatziki

Cartofi_copţi_cu_tzatziki
O reteta de cartofi copti cu tzatziki din: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 bucati cartofi mari 8 bucati castraveti 1 legatura mărar 6 bucata căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 300 g iaurt grecesc sare 50 g unt Mod de preparare: Se spală cartofii...
Read more »

Porc cu mere

Retete_1
O reteta de porc cu mere din: mere, carne de porc, ceapa, ulei, faina, bulion, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g mere acrisoare 800 g carne de porc 6 cepe mari 100 ml ulei 1 lngura faina 2 linguri bulion 1-2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Căliţi...
Read more »

Viţel cu ceapă şi sos de roşii

Vitel_cu_ceapa_si_sos_de_rosii
O reteta de vitel cu ceapa si sos de rosii din: carne de vitel, ceapa, ulei de masline, otet de mere, rosii, rozmarin, foaie de dafin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 bucati carne de vitel (de 250 g fiecare) 1 kg ceapa mica, dar mai mare decat arpagicul 100 ml ulei de masline...
Read more »

Ardei copti cu rosii si ansoa

Ardei_copti_cu_rosii_si_ansoa.png
O reteta delicioasa de ardei copti cu: ansoa, rosii, usturoi, rozmarin, ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei roşii, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi 5g de anşoa în ulei, scurşi 8 roşii mici, tăiate pe jumătate 2 căţei de usturoi, tăiaţi fin 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare:...
Read more »

Pui crocant iute cu salată guacamole şi tortilla

Pui_-crocant_-iute_-cu_-salata_-guacamole_-si_tortilla.png
O reteta delicioasa de pui crocant cu:tortilla chips, boia de ardei iute, ou, avocado, rosii, ceapa rosie, lamaie. Ingrediente: 4 piepţi de pui fără piele o pungă 200g de tortilla chips 1 1/2 linguriţă boia de ardei iute 1 ou, bătut 2 avocado 4 roşii 1/2 de ceapă roşie zeama de la 1 lămâie...
Read more »

Ciorba de gasca

Ciorba_de_gasca
O reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardie grasi, taitei de casa, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de gasca 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 telina mica 2 ardei grasi 150 g taitei de casa cu ou 1 l bors 1 legatura...
Read more »

Falafel, tabbouleh şi iaurt cu lămâie

Falafel_-tabbouleh_-si_-iaurt_-cu_-lamie.png
O reteta delicioasa de falafel cu: cuscus, lamai, ulei de masline, ceapa verde, castravete, menta, patrunjel, iaurt. Ingrediente: 16 bucăţi de falafel, gata preparate 200g cuşcuş sucul de la 2 lămâi şi coaja rasă de la una singură 3 linguri ulei de măsline 1 legătură de ceapă verde, tocată mărunt 1 castravete, tăiat pe...
Read more »

Kebab englezesc

Kebab_englezesc.png
O reteta delicioasa de kebab englezesc cu:ulei de masline, miere, mustar boabe, bacon, carnati, ciuperci, rosii cherry, salata, sos de rosii. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 lingură de miere 1 lingură de muştar cu boabe întregi 8 felii subţiri de bacon, tăiate pe jumătate 8 câmaţi mici (alegeţi o varietate mai condimentată),...
Read more »

Retete culinare: Ghiveci de legume

Ghiveci_de_legume
O reteta de ghiveci de legume din: broccoli, conopida, unt, lamaie, usturoi, pesmet, oua, sare si piper. Ingrediente:  250 g broccoli 250 g conopida 50 g unt sau 4 linguri ulei de masline 1/2 lamaie 2 catei de usturoi 2 linguri pesmet 2 oua fierte tari sare piper   Mod de preparare: Desfaceti conopida...
Read more »

Paste cu usturoi, bacon si castane

Retete_1
O reteta de Paste cu usturoi, bacon si castane din: paste, usturoi, ceapa, ulei, bacon, faina, pasta de tomate, vin alb, castane, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 4 catei de usturoi 1 ceapa mare 100 ml ulei 300 g bacon 1 lingura faina 2 linguri pasta de tomate 150 ml vin alb...
Read more »

Cheesecake cu limeta

Cheesecake_cu_limeta
O reteta de Cheesecake cu limeta din: fursecuri cu unt, cantuccini, unt, zahar vanilat, gelatina, branza de vaci, mascarpone, zahar pudra, rom alb, limete si frisca. Ingrediente: 120 g fursecuri cu unt 50 g cantuccini (fursecuri italienesti) 125 g unt 1 plic zahar vanilat 7 foi gelatina alba 500 g branza de vaci degresata...
Read more »

Mancare de praz

Mancare_de_praz
Mancare de praz din: praz, morcovi, telina, ceapa, rosii, frunza de dafin, scortisoara, otet de mere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 5 morcovi 1 telina 1 ceapa 1 kg rosii 1 frunza de dafin 1/2 lingurita scortisoara 500 ml otet de mere 150 ml ulei de masline sare piper...
Read more »

Porc dulce-acrişor la foc iute

Porc_-dulce-acrisor_-la_-foc_-iute.png
O reteta delicioasa de prtc dulce-acrisor din: ananas, amidon, pasta de tomate, sos de soia, zahar brun, otet de orez, carne de porc, ardei rosu, ceapa verde. Ingrediente: 227g felii de ananas la conservă, scur şi tăiate, se păstrează sucul 1 lingură amidon 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă sos de soia 1...
Read more »

Somon cu legume

Somon_cu_legume
O reteta de somon cu legume din: fileuri de somon, ardei grasi, spanac, usturoi, ulei de masline, mustar, miere, suc de grepfrut, sare si piper. Carnea de peşte este bogată în grăsimi polinesaturate denumite Omega 3. Omega 3 asigură o protecţie sigură a muşchiului inimii şi a vaselor sanguine şi de asemenea, ajută la...
Read more »

Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry

Cotlete_în_crusta_de_mustar_cu_miere_si_rosii_cherry
Minicotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc, mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4 linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac proaspat   Mod...
Read more »

Frigarui cu vinete

Frigarui_cu_vinete
O reteta de frigarui cu vinete din: vinete, ardei grasi, cartofi, usturoi, patrunjel verde, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei grasi rosii 9 cartofi noi 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 10 frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei...
Read more »

Ciorba delicioasa de perisoare

Ciorba_delicioasa_de_perisoare
O reteta de ciorba delicioasa de perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorbe, rosii, ceapa, ou, bors, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata 500 g zarzavat amestecat pentru ciorbe 5 rosii bine coapte 1 ceapa 1 ou 50 g bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod...
Read more »

Negresă cu dovleac

Retete_3
O reteta de negresa cu dovleac din: apa, zahar, ulei, faina, gris, gem de prune, dovleac, cacao, bicarbonat, esenta de rom si sare. Ingrediente: 1 cana apa 1 cana zahar 1 cana ulei 2,5 cani faina 2 linguri gris 8 linguri gem de prune sau caise 300 g cubulete de dovleac 2 linguri cacao...
Read more »

Creveti cu morcovi si broccoli

Creveti_cu_morcovi_si_broccoli
O reteta de creveti cu morcovi si broccoli din: creveti, morcovi, broccoli, ceapa, boabe de porumb, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 2 morcovi mari 400 g broccoli 1 ceapa 50 g boabe de porumb dulce conservat 50 ml ulei 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Retete culinare: Vinete grecesti

Vinete_grecesti
O reteta e vinete grecesti din: vinete, usturoi, rosii, ulei de masline, faina, zahar si sare. Ingrediente: 3 vinete 3 capatani de usturoi 500 g rosii 6 linguri ulei de masline 1 lingura faina 1 lingurita zahar sare   Mod de preparare: Infăşuraţi usturoiul şi roşiile în folie de aluminiu şi coaceţi- le la...
Read more »

Mere coapte cu miere

Mere_coapte_cu_miere
Mere coapte cu miere din: mere, banana, merisoare, miere, scortisoara si apa. Ingrediente: 4 mere mari 1 banana tocata 70 grame merisoare tocate 30 ml miere 2 grame scortisoara 40 ml apa   Mod de preparare: Spala si curata bine merele. Indeparteaza miezul. Intr-un bol amesteca banana, merisoarele, mierea si scortisoara. Umple merele cu...
Read more »

Salată de brânză şi legume coapte

Salata_de_brânza_si_legume_coapte
O reteta de salata de branza si legume coapte din: branza feta, rosii, dovlecei, ceapa, ulei de masline, oregano si piper. Ingrediente: 500 g branza Feta 4-5 rosii 1-2 dovlecei 1 ceapa mare 2 linguri cu ulei de masline 1/2 lingurita cu oregano uscat 1/2 lingurita cu piper negru   Mod de preparare: Taie...
Read more »

Inghetata de afine

Inghetata_de_afine
O reteta de inghetata de afine din: smantana, afine si zahar. Ingrediente: 250 ml smantana dulce 350 g afine 150 g zahar   Mod de preparare: Intr-un castron, mixeaza smantana dulce cu zaharul pana ce se topeste si obtii o frisca cremoasa. Separat, zdrobeste afinele cu furculita sau cu belnderul. Adauga-le peste frisca si...
Read more »

Bucataria fara foc: Ardei umpluţi

Ardei_umpluti
O reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, branza dulce de vaci, telemea sarata, ceapa, usturoi, seminte de chimen, sare, piper rosi si marar. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 1 ardei gras verde 500 g branza dulce de vaci 100 g telemea sarata 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingurita seminte de chimen...
Read more »

Somon cu ciuperci

Somon_cu_ciuperci
O reteta de somon cu ciuperci din: rondele de somon, ciuperci, ceapa, sirop de rodie, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 rondele de somon 500 g ciuperci champignon mici 1 ceapa mare 4-5 linguri sirop de rodie 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Presarati rondelele de somon cu sare si piper,...
Read more »

Cum se prepara Pizza margherita (video)

Cum_se_prepara_Pizza_margherita.jpg
O reteta video despre cum se prepara pizza margherita, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: pizza dough or base 80 g ripe tomato 50 g buffalo mozzarella 5 basil leaves olive oil salt pepper   Cum se prepara Pizza margherita Pofta buna!
Read more »

Branza in foi de vita cu salata de struguri

Branza_in_foi_de_vita_cu_salata_de_struguri
O reteta de branza in foi de vita cu salata de struguri din: foi de vita, cas, boabe de porumb, oregano, ulei de masline, otet de mere, struguri, sare si piper. Ingrediente: 12 foi de vita, oparite in apa sarata 400 g cas proaspat sau branza mozzarella 300 g boabe de porumb dulce din...
Read more »

Inghetata delicioasa de vanilie

Inghetata_delicioasa_de_vanilie
O reteta de inghetata de vanilie din: oua, lapte, frisca, zahar si esenta de vanilie. Ingrediente:  6 oua 1 l lapte 250 g frisca 150 g zahar esenta de vanilie   Mod de preparare: Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce incepe sa se topeasca. Fierbe laptele cu putina esenta de...
Read more »

Salau in jambon cu sos de marar

Salau_in_jambon_cu_sos_de_marar
O reteta de salau in jambon cu sos de marar din: file de salau, jambon, unt, faina, lapte, smantana, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de salau (circa 150 g/bucata) 12 felii jambon crud uscat 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 200 ml smantana de gatit 1 legatura...
Read more »

Retete culinare: Parjoale moldovenesti

Parjoale_moldovenesti
O reteta de parjoale moldovenesti din: carne tocata, paine integrala, oua, ceapa, cimbru, marar, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita, porc) 4-5 felii paine integrala 2 oua 1 ceapa potrivita 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1 legatura marar 100 g faina 250 ml ulei pentru prajit sare piper...
Read more »

Reteta zilei: Gem de prune

Gem_de_prune_09
Gem de prune din: prune si fructoza. Ingrediente: 6 kg prune 1200 g fructoza   Mod de preparare: Se scot samburii de la prune, se dau prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun apoi la...
Read more »

Supa de ciuperci cu pui

Supe_2
O reteta de supa de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, faina, ulei, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 500 g piept de pui 50 g faina 4-5 linguri ulei 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curătati ciupercile, spălaţi-le, scurgefi-le de apă şi...
Read more »

Chutney: garnitura dulce la friptura

Chutney
Un sos exotic, de legume si fructe Denumirea de chutney s-a lansat în urmă cu mai mult de 100 de ani, în India colonială, pentru a desemna sosurile dulci-picante de legume şi fructe, în special exotice, marinate şi servite în general drept garnitură la friptură. Treptat, ele au intrat şi în Euro­pa, unde se...
Read more »

Rosii cu mamaliga in straturi

Rosii_cu_mamaliga_in_straturi
O reteta de rosii cu mamaliga in straturi din: ceapa, unt, supa de pui, apa, malai, telemea de oi, sunca afumata, rosii, parmezan si sare. Ingrediente: 1 ceapa mare 2 linguri unt 600 ml supa de pui 600 ml apa 350 g malai 300 g telemea de oi 200 g sunculita afumata 4-5 rosii...
Read more »

Tiramisu cu ciocolată neagră

Tiramisu_cu_ciocolata_neagra
Tiramisu cu ciocolata neagra din: piscoturi, caefa, lichior de migdale, gelatina, galbenusuri, zahar pudra, mascarpone, frisca si cacao. Ingrediente: circa 30 piscoturi 200 g cafea espresso rece 6 cl lichior de migdale 120 g ciocolata neagra 8 foi gelatina 5 galbenusuri 100 g zahar pudra 750 g mascarpone 200 g frisca 2 linguri cacao...
Read more »

Mancare picanta

Mancare_picanta
O reteta de mancare picanta din: ceapa verde, usturoi, rosii, ardei gras, masline verde, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 fire de ceapa verde 3-4 catei de usturoi 500 g rosii bine coapte 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 100 g masline negre 2 linguri ulei busuioc...
Read more »

Granita cu pepene verde

Granita_cu_pepene_verde
O reteta de granita cu pepene verde din: lamai verzi, zahar, pepene verde si coacaze. Ingrediente: 6 lamai verzi o ceasca de zahar 4 cesti cu bucati de pepene verde 1/2 ceasca coacaze sau stafide cu gheata pisata   Mod de preparare: Lamaile se taie in doua, pe lungime, si se curata de pulpa...
Read more »

Crema de castane

Retete_3
O reteta de crema de castane din: piure de castane, unt, cafea, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 7 linguri unt 150 ml cafea concentrata 1 lingurita zahar vanilat 200 ml frisca   Mod de preparare: Amestecaţi piureul de castane cu cafeaua, adăugaţi untul înmuiat şi zahărul vanilat. Amestecaţi bine...
Read more »

Retete culinare: Creveti cu orez

Creveti_cu_orez
O reteta de creveti cu orez din: orez, creveti, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente:  250 g orez integral 500 g creveti curatati 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g rosii 100 ml supa de legume sau vin...
Read more »

Minitorturi cu pere

Minitorturi_cu_pere
Minitorturi cu pere din: lamaie, vin rosu, zahar, scortisoara, pere, gelatina, branza de vaci, iaurt, zahar vanilat, frisca si bezele. Ingrediente: 1/2 lamaie 350 ml vin rosu 75 g zahar 1/2 baton de scortisoara 2 pere 6 foi gelatina 200 g branza de vaci 100 g iaurt natur 2 linguri zahar vanilat 120 g...
Read more »

Scoici cu rosii coapte

Scoici_cu_rosii_coapte
O reteta de scoci cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper...
Read more »

Piept de pasăre cu prune

Piept_de_pasare_cu_prune
O reteta de piept de pasare cu prune din: piept de pui, prune, ulei de masline, nuci, marar si sare. Ingrediente: 800 g piept de pui (curcan) 20 prune 2 linguri ulei de masline 10 nuci 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Tăiaţi carnea de pui în fâşii. Condimen- taţi-le cu sare...
Read more »

Salată cu friptură

Salata_cu_friptura
Salata cu friptura din: carne de vita, rosii cherry, salata verde, ulei de masline, sare, piper, maioneza, iaurt, gorgonzola, suc de lamaie si germeni de soia. Ingrediente: 600 g felii de carne de vita marinate (se pot folosi si felii de porc sau de piept de pasare) 300 g rosii cherry 200 g salata...
Read more »

Cocktail Rose Royal

Cocktail_Rose_Royal
O reteta simpla de Cocktail Rose Royal din: sirop de trandafir si sampanie. Usor de preparat, dulce spre demisec, o varianta deosebinta a vestitutlui Kir Royale. Ingrediente: 15 ml sirop de trandafir 100 ml sampanie sau vin spumant   Mod de preparare: Se toarna ingredientele cu mare atentie in pahar, pe rand, amestecand usor...
Read more »

Paste cu ţelină, măsline si fasole roşie

Paste_cu_telina_masline_si_fasole_rosie
O reteta de paste cu telina, masline si fasole rosie din: paste, cascaval, fasole rosie, masline, usturoi, rosii, ulei de masline, telina, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 100 g cascaval 1 cana fasole de boabe rosie fiarta 1 cana masline 2 catei de usturoi 2 cani rosii taiate in cubulete 2...
Read more »

Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei

Chiftelute_in_stil_italian_cu_garnitura_de_gnocchi_si_dovlecei
O reteta de Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei din: usturoi, carne de vita, ou, oregano, pesmet, sare, piper, ulei, rosii, mozzarella, gnocchi, dovlecel, unt, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 catel de usturoi 500 g carne de vita tocata 1 ou 1 lingurita oregano tocat 4 linguri pesmet sare piper...
Read more »

Picioici noi cu chimion

Pecioici_noi_cu_chimion
Pecioici nou cu chimion din: cartofi, seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, castarveti, patrunjel verde, sare si boia dulce. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 1 lingura seminte de chimion 6 linguri ulei de masline 1 ceapa alba 2 cepe rosii 500 g castraveti 1 legatura patrunjel verde sare boia dulce   Mod de...
Read more »

Păstrăvi cu cartofi

Pastravi_cu_cartofi
O reteta de pastravi cu cartofi din: pastravi, ulei, lamaie, marar verde, patrunjel verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 linguri ulei 1 lamaie 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 400 g cartofi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i bine şi ştergeţi-i cu...
Read more »

Muşchi de viţel gratinat

Muschi_de_vitel_gratinat
Muschi de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel, mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2 linguri parmezanproaspat ras sare piper boia...
Read more »

Cocktailuri: Sangria

Sangria
O reteta de sangria din: sangria sirop, fresh de lamaie, vin rosu, portocala, lamaie si lime. Dulce acrişor, sec, un cocktail bogat în arome! Cocktail-urile pe bază de vin încep să revină în atenţia clienţilor. Sunt uşor de preparat şi sunt foarte potrivite pentru sezonul cald. In plus, vinul – o băutură nobilă, le...
Read more »

Mâncare de roşii cu ochiuri

Mâncare_de_rosii_cu_ochiuri
O reteta de mancare de rosii cu ochiuri din: rosii, ceapa, branza feta, ardei grasi, ardei iute, oua, usturoi, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 500 g rosii 2 cepe 300 g branza Feta 2 ardei grasi 1 ardei iute 4 oua 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc sare   Mod...
Read more »

Punci de muscata

Cocktail
O reteta de punci de muscata din: ceai de muscata, candel, vin rosu, zeama de lamaie si arrak. Ingrediente: 4 plicuri de ceai de muscata 300 g candel 1 sticla de vin rosu zeama unei jumatati de lamaie 1/8 l Arrak   Mod de preparare: Turnam 1 l apa fiarta peste plicurile de ceai...
Read more »

Inghetata de rom

Inghetata_de_rom
O reteta de inghetata de rom din: rom, smantana, albusuri, zahar pudra, zahar vanilat, stafide si lamaie. Ingrediente: 100 ml rom 400 ml smantana dulce 2 albusuri 200 g zahar pudra 2 pliculete cu zahar vanilat 100 g stafide 1 lamaie   Mod de preparare: Pune stafidele la înmuiat în rom. După circa două...
Read more »

Pilaf cu vinete si roşii la cuptor

Pilaf_cu_vinete_si_rosii_la_cuptor
O reteta de pilaf cu vinete si rosii la cuptor din: orez, vinete, ulei, rosii, ceapa, supa de legume, patrunjel, pesmet, usturoi, smantana, sare si piper. Ingrediente: 150 g orez 4 vinete potrivite ca marime 100 ml ulei 250 g rosii 2 cepe 500 ml supa de legume 1 legatura patrunjel 50 g pesmet...
Read more »

Turte de vara

Turte_de_vara
O reteta de turte de vara din: faina, unt, zahar, ou, sare, zahar, faina, fructe de vara si zahar. Ingrediente: foaia I: 300 g faina 100 g unt 100 g zahar 1 ou sare foaia II: 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina umplutura:   800-1 kg fructe de vara: caise, piersici, zmeura,...
Read more »

Pastrav umplut la gratar

Pastrav_umplut_la_gratar
O reteta de pastrav umplut la gratar din: pastravi, ciuperci, ceapa rosie, ulei, rosii cherry, patrunjel, marar, coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 300 g ciuperci 1 ceapa rosie 500 ml ulei 200 g rosii cherry 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 legatura coriandru 1 lamaie sare piper   Mod de...
Read more »

Supă de roşii cu praz şi mirodenii

Supa_de_rosii_cu_praz_si_mirodenii
O reteta de supa de rosii cu praz si mirodenii din: rosii, telina, ardei gras, usturoi, ceapa, suc de rosii, tarhon, seminte de chimen, cimbru, frunze de dafin, ulei de masline, praz, sare, piper si otet. Ingrediente: 1 kg rosii 1 telina 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 4 cepe 1 l...
Read more »

Chiftelute din mazăre cu susan

Chiftelute_din_mazare_cu_susan
O reteta de chiftelute din mazare cu susan: mazare, urda, oua, frunze de menta, parmezan, usturoi, semitne de susan, pesemt, iaurt, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 300 g urda 2 oua cateva frunze de menta 100 g parmezan ras 2 catei de usturoi 100 g seminte de susan 200 g...
Read more »

Ardei cu hrişcă

Ardei_cu_hrisca
O reteta de ardei cu hrisca din: ardei grasi, unt, ceapa rosie, usturoi, marar verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 400 g hrisca 50 g unt 1 ceapa rosie 1 capatana de usturoi 1 legatura marar verde 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Plăcintă în straturi

Placinta_în_straturi
O reteta de placinta in straturi din: foi de placinta, branza feta, iaurt, oua, lapte si unt. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 250 g branza Feta 3 oua 200 g iaurt gras 250 ml lapte 100 g unt   Mod de preparare: într-un castron, bate energic ouăle, toarnă uşor laptele, încorporează iaurtul....
Read more »

Bucataria fara foc: Negresa rece

Negresa_rece
O reteta de negresa rece din: biscuiti de ovaz, cacao, nuci, migdale, rahat, zahar, caise uscate, curmale, unt, galbenusuri, cognac si zahar pudra. Ingrediente: 300 g biscuiti de ovaz 150 g cacao 100 g nuci, migdale sau alune de padure 50 g rahat 200 g zahar 50 g caise uscate 50 g curmale uscate...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu