miercuri, 19 septembrie 2012

Retete simple #45


Retete simple:

Fasole verde cu smantană

  Ingrediente: 1 kg fasole verde grasă 50 g unt 150 g smântână degresată 1 lingură făină sare 1 legătură mărar verde Mod de preparare: Fasolea tânără se alege, se spală şi se taie în bucăţi lungi de 3 cm. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Când a fiert bine, fasolea...
Read more »

Mazăre bătută

Mazăre bătută
  Ingrediente: 1 kg mazăre 3 cartofi 1 ceapă potrivită 2 morcovi 3 căţei usturoi zeamă de lămâie sare 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Mazărea se pune la fiert în apă clocotită cu sare (pentru a-şi menţine culoarea). Când este pe jumătate fiartă, se adaugă ceapa tocată, cartofii tăiaţi cuburi şi morcovii....
Read more »

Piure de spanac

  Ingrediente: 1 kg spanac 50 g ulei 2 linguri făină 1/4 litri lapte sare 2-3 căţei de usturoi zeamă de lămâie   Mod de preparare Spanacul se pune la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost curăţat şi spălat în mai multe ape. Se fierbe circa 10 minute....
Read more »

Dovlecei umpluti cu urdă

Dovlecei umpluti cu urdă
  Ingrediente: 8 dovlecei 200 g orez 250 g urdă 2 cepe mari 2 morcovi 2-3 roşii mărar pătrunjel 100 g smântână 1 lingură vegeta tarhon sare 4-5 linguri ulei     Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în apă cu ulei. După ce s-a înmuiat, se adaugă şi morcovul...
Read more »

Dovlecei cu branză tofu

Dovlecei cu branză tofu
  Ingrediente: 7 dovlecei cruzi 300 g brânză tofu 100 g unt 2 ouă 100 g caşcaval pesmet mărar sare   Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele după ce în prealabil au fost spălaţi şi li s-a tăiat cotorul. Apoi se aşază într-o tavă de Jena, unsă cu unt şi tapetată cu pesmet....
Read more »

Ciuperci pane

  Ingrediente: 800 g ciuperci 2 ouă făină pesmet sare condimente pentru ciuperci zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Se folosesc ciuperci de crescătorie, întregi, mari şi cât mai proaspete. Se rup codiţele, se spală bine şi se curăţă. Pălărioarele se pun la fiert în apă cu puţină sare şi...
Read more »

Gulii pane

  Ingrediente: 1 kg gulii 2 ouă 2 linguri făină pesmet sare ulei   Mod de preparare: Guliile curăţate, spălate, se taie în felii cu grosimea de 1 cm şi se fierb înăbuşit cu apă până se înmoaie. Apoi se scurg bine şi se dau prin făină, prin ou bătut, la urmă prin pesmet...
Read more »

Ciorbă de fasole uscată

  Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 ardei graşi roşii 1 foaie dafin 1 fir cimbru 1 lingură vegeta 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 3 linguri ulei 500 ml borş   Mod de preparare: Se alege fasolea, se spală şi se pune la...
Read more »

Borş de spanac cu omletă

  Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi 3 ouă 2-3 linguri ulei 100 g smântână 2 linguri orez 1 lingură vegeta verdeaţă: leuştean, mărar, pătrunjel     Mod de preparare: Se curăţă spanacul, ceapa verde, usturoiul şi se spală bine. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se...
Read more »

Vinete impănate

Vinete impănate
  Ingrediente: 2,5 kg vinete 3-4 cepe 300 ml suc de roşii proaspăt 3 ardei graşi 4-5 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ţelină mică sare 2 legături verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 2 roşii 4-5 linguri de ulei   Mod de preparare: Se aleg vinete potrivite şi coapte, se spală bine şi li se...
Read more »

Şerbet de ciocolată

  Ingrediente: 1 kg zahăr 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao vanilie 1/2 l apă   Mod de preparare: Ciocolata se amestecă după ce şerbetul este gata tablat. Se încălzeşte puţin şi se pune ciocolata rasă sau cacao şi se amestecă pînă se topeşte ciocolata.   Pofta buna!
Read more »

Tort fara ou

Ingrediente: 2 căni de griş 2 căni de nucă măcinată 2 căni de apă 2 căni de zahăr Ingrediente crema :300 ml apă, 300 g zahăr, 1 pacheţel budincă de vanilie, 300 g margarină Mod de preparare: Se amestecă toate la un loc şi se lasă să stea timp de patru – cinci ore,...
Read more »

Retete de post: Tort diplomat de post

Ingrediente: 1 kg frişcă Hulala 1 cutie de ananas 2 portocale 200 g stafide 2 mandarine 2 banane 30 g gelatină 300 g zahăr esenţă de vanilie 2 pachete de întăritor de frişcă   Mod de preparare: Frişca se bate spumă cu zahăr, apoi se adaugă praful întăritor, vanilia, gelatina înmuiată în zeama de...
Read more »

Ciuperci umplute cu parizer vegetal

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g parizer vegetal 1 ou 100 g caşcaval vegetal pătrunjel 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Se recomandă ciupercile tinere, albe. Se aleg şi li se scot codiţele, se spală şi se scurg de apă. Parizerul vegetal se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu...
Read more »

Plăcinţele cu ceapă

  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 kg ceapă 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă orez sare piper 1 linguriţă boia dulce 1 legătură mărar verde   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o dai pe răzătoarea mare şi o laşi să se scurgă într-o strecurătoare, o căleşti apoi în ulei, adaugi orezul şi o...
Read more »

Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană

Mancare din carne de porc cu verdeţuri si smantană
  Ingrediente: 750 g carne de porc 4 legături ceapă verde 3 legături usturoi verde 3 salate 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 200 ml smântână sare piper     Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o rumeneşti puţin în ulei şi o scoţi pe o farfurie....
Read more »

Pulpe de pui invelite in piure de cartofi

Pulpe de pui invelite in piure de cartofi
  Ingrediente: 8 pulpe de pui 6-7 cartofi noi 1 ou 1 linguriţă cimbru 1 legătură mărar sare piper ulei făină   Mod de preparare: Speli pulpele, le îndepărtezi pielea şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi 4 cartofi şi-i fierbi în apă cu sare, iar când sunt gata îi...
Read more »

Balmos de bucovina

  Ingrediente: 1 kg mălai 2 litri smântână 400 g unt 500 g telemea (mai sărată, că primeşte) 1 kg caş proaspăt   Mod de preparare: Se pun la fiert smântână şi 200 g unt, se mărunţeşte brânza .Când începe să bulbucească fiertura, se presară mălaiul, puţin câte puţin, amestecând mereu se adaugă brânza,...
Read more »

Ciuperci

  Ingrediente: 1 poală de ciuperci de pădure 250 g telemea 100 g caş sau caşcaval ras 1 căpăţână usturoi mare 1 legătură ceapă verde mărar leuştean 50 g unt 50 ml vin alb   Mod de preparare: Se separă pălăriile de cozi şi se pun la fiert, cozile se toacă şi se pun...
Read more »

Tort diplomat cu lapte praf

Ingrediente: 500 g zahăr 1 cană de apă 250 g lapte praf 1 cutie compot de ananas 2 portocale 150 g stafide 4 plicuri gelatină 2 plicuri zahăr vanilat 1 kg frişcă bătută   Mod de preparare: Se fierbe zahărul cu apa până se face un sirop legat, se pune laptele praf şi se...
Read more »

Sos de lamaie

  Ingrediente: 1 lămîie 2 ouă 2 gălbenuşuri 150 g zahăr 1/4 l lapte vanilie   Mod de preparare: Laptele se fierbe cu zahărul şi cînd clocoteşte, se toarnă cîte puţin peste ouăle bine amestecate cu vanilia şi coaja de lămîie rasă mărunt. Cînd se serveşte, se pune puţină zeamă de lămîie. Se serveşte...
Read more »

Midii

  Ingrediente: 1 sac de midii 1 ceapă 1 pahar untdelemn 1 ceaşcă orez 1 pahar bulion roşii sare piper Mod de preparare: Se opăresc midiile, ca să se deschidă, se scoate carnea, se curăţă de picioruşul vegetal şi nisipos, se lasă într-un vas, să aştepte. Se pune ceapa la rumenit în ulei, se...
Read more »

Branza zburata

  Ingrediente: 2 litri lapte dulce (nefiert) 3 litri lapte (fiert) 5 litri lapte prins   Mod de preparare: Se pune laptele dulce la fiert .Când a fiert, se adaugă laptele prins şi cel nefiert şi se amestecă de câteva ori cu lingura de lemn. Se lasă să se încingă va coagula după un...
Read more »

Conopidă cu maioneză din pufuleţi

  Ingrediente: 1 kg conopidă sare maioneză din pufuleţi   Mod de preparare: Conopida se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele şi se fierbe până ce devine moale. Se opreşte focul şi se pune la scurs şi răcit într-o strecurătoare. Intre timp, se face maioneza din pufuleţi. După ce s-a răcit...
Read more »

Maioneză din pufuleţi

  Ingrediente: 1 pungă pufuleţi de porumb (100-150 g) 150 g ulei 2-3 lin­guri suc de lămâie 1 lingură muştar dulce sare   Mod de preparare: Pufuleţii se hidratează bine cu apă călduţă până se înmoaie, apoi se amestecă până ce devin ca o pastă bine omogenizată. Se adaugă o lingură de muştar dulce,...
Read more »

Sarmale cu nucă si cimbru

  Ingrediente: 300 g orez 3-4 cepe 5 linguri nucă măcinată 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 2 morcovi 1 ţelină mică 1 foaie dafin 1 crenguţă de cimbru 250 g suc de roşii 1 ou, opţional foi de varză crudă sau murată   Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt, împreună cu morcovii şi...
Read more »

Sarmale cu soia granule

  Ingrediente: 1 varză mare acră sau dulce 250 g orez 100 g soia granule 3-4 cepe 4-5 linguri ulei o legătură pătrunjel sare sau 1 lingură vegeta 300 ml suc de roşii sau 2-3 linguri bulion 1 ou (opţional) 1 lingură boia ardei dulce   Mod de preparare: După ce s-au scos cotoarele,...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Cactus Bite (video)

Cum se prepara Cocktail Cactus Bite (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila 50 ml lemon juice 2 tsp Cointreau 2 tsp Drambuie scotch whisky Half tsp caster sugar 1 dash bitters Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or small sieve 1 cocktail glass Cum...
Read more »

Jeleu de piersici

  Ingrediente: 750 g piersici 1 pahar vin puţind vanilie 1 l apă 6 foi gelatrina 250 g zahăr   Mod de preparare: Piersicile se spală bine, se curăţă mai gros de coajă, se taie în două şi se scot sîmburii. Se pun la fiert apa, vinul, cojile de la piersici, cîţiva sîmburi sparţi,...
Read more »

Varză albă picantă

  Ingrediente:  1,5 kg varză nouă 200 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură vegeta 4-5 căţei de usturoi cimbru mărar 1 -2 linguri suc de lămâie 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Varza se curăţă, se spală şi se taie fideluţă, după care se pune la înăbuşit cu ulei şi puţină apă....
Read more »

Sfaraiala dobrogeana

  Ingrediente: măruntaie de miel şi ceva carne de la coadă şi de la gât 3 linguri unt 1 polonic de smântână sare câtă vă place 2 cepe 1 mămăligă ţărişoară (500 g mălai, 2 litri apă)   Mod de preparare: Se taie măruntaiele şi carnea îmbucături şi se sărează după chef, apoi se...
Read more »

Mancare de conopidă cu usturoi

Mancare de conopidă cu usturoi
  Ingrediente: 1,5 kg conopidă 2 morcovi 3-4 cepe 1 căpăţână de usturoi 4-5 roşii 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă conopida, se spală şi se desface în bucheţele. Ceapa tocată fin şi morcovul tăiat cubuleţe mici se pun la înăbuşit cu apă, ulei şi...
Read more »

Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline
  Ingrediente: 1,5 kg praz 2-3 cepe potrivite 250 g măsline dietetice 2 linguri pastă de tomate 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei sare după gust mărar pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit cu apă, ulei şi vegeta. Prazul curăţat şi spălat se taie în bucăţele...
Read more »

Urda cu marar

  Ingrediente: 500 g urdă 100 g smântână 50 g unt sare după gust 6 fire ceapă verde 1 jumătate cană frunzuliiţe de mărar verde   Mod de preparare: Se toacă mărunt mărarul şi ceapa.Se freacă untul cu urda, sarea şi smântână, până devin o cremă Se lasă la rece câteva ore, se oferă...
Read more »

Tort espresso de frisca

Ingrediente blat de ciocolată : 3 ouă 150 g zahăr 60 g făină 40 g amidon 1 vârf de cuţit de praf de copt 2 linguri de cacao   Ingrediente crema :4 foi de gelatină, 2 ceşti espresso tare, 600 ml frişcă, 60 g zahăr, 4 linguri gem  de prune, fulgi de ciocolată Mocca...
Read more »

Ciorbă de castraveti

  Ingrediente: 1 kg castraveţi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe mai mari 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez brun 3 linguri ulei 500 g borş 1 legătură leuştean 1 ou     Mod de preparare: Se pun 4 litri de apă la fiert. Când apa dă în clocot, se pune morcovul, ceapa...
Read more »

Mancare de castraveţi cruzi

Mancare de castraveţi cruzi
  Ingredinete: 1 kg castraveţi cruzi 3-4 cepe potrivite 2-3 roşii 1 lingură pastă tomate 2-3 linguri ulei 1 lingură vegeta 1 lingură făină 1 legătură mărar zeamă de lămâie   Mod de preparare: Castraveţii se spală, se curăţă de coajă şi, dacă au seminţe mari, se înlătură. Se taie cubuleţe potrivite şi se...
Read more »

Fasole verde cu sos de rosii picant

  Ingrediente: 1,5 kg fasole 2-3 linguri ulei de măsline 3-4 roşii 1 căpăţână de usturoi 1 legătură pătrunjel verde sare 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Usturoiul se pisează bine cu vegeta. După aceea se adaugă uleiul treptat şi se amestecă...
Read more »

Borş de praz

  Ingrediente: 1 kg praz 2-3 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 500 ml borş de tărâţe 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa, ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se taie mărunt, se introduc în oală şi se înăbuşă cu apă şi ulei...
Read more »

Varză călită cu soia cubuleţe

Varză călită cu soia cubuleţe
  Ingrediente: 1-2 kg varză crudă 1 cepe 4-5 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru 1 foaie dafin 300 ml suc de roşii 1 linguriţă boia de ardei dulce 100 g cuburi soia   Mod de preparare: Varza dulce se taie, se freacă cu puţină sare, şi se lasă 10 minute. Ceapa se curăţă,...
Read more »

Fasole păstăi cu usturoi

  Ingrediente: 1 kg fasole tânără grasă sau fideluţă 2 cepe zeamă de lămâie 4-5 căţei de usturoi 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt se înăbuşă cu apă şi puţin ulei. Fasolea bine aleasă şi spălată se pune peste ceapă cu o cană de apă şi vegeta....
Read more »

Spanac cu orez si caşcaval vegetal

  Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 250 g orez 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta sare 150 g caşcaval vegetal   Mod de preparare: Spanacul se pune la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost curăţat şi spălat în mai multe ape. Se fierbe circa 10 minute. Ceapa...
Read more »

Piure de mazăre

  Ingrediente: 800 g mazăre 100 g unt 250 ml lapte de soia sau lapte de vacă sare Mod de preparare: Mazărea se fierbe în apă clocotită cu sare. După ce este bine fiartă, se scurge de zeamă şi se mixează sau se bagă în blender, adăugând câte puţin unt şi lapte fierbinte.  ...
Read more »

Varză cu tăiţei

Varză cu tăiţei
  Ingrediente: 1,5 kg varză dulce sau murată 300 g tăiţei de casă 2-3 linguri pastă de bulion 1 lingură vegeta cimbru 1 legătură mărar 3-4 linguri ulei 1 ceapă   Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se pune la călit cu ulei şi apă. Varza se taie mărunt, se freacă cu sare...
Read more »

Ciuperci cu smantană

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 200 g smântână 1 legătură pătrunjel verde sare 50 g unt 1 lămâie condimente pentru ciuperci   Mod de preparare: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi. Acestea se curăţă de pieliţe şi, pe măsură ce sunt curăţate, se pun într-un vas cu apă rece, în care s-a adăugat zeamă...
Read more »

Supă de roşii cu găluşte de griş

  Ingrediente: 4 litri supă de zarzavat strecurată 1 litru suc de roşii 2 linguri ulei 2 ouă 5-6 linguri de gris 1 legătură pătrunjel frunze de ţelină sare după gust     Mod de preparare: In supa de zarzavat strecurată, care clocoteşte, punem sucul de roşii şi uleiul. Intr-o farfurie, batem ouăle bine,...
Read more »

Ciorba de cartofi noi acrită cu zarzăre

  Ingrediente: 700 g cartofi noi 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 cană zarzăre 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta     Mod de preparare: Se pune la fiert, în apă clocotită, morcovul tăiat rondele, ceapa verde tocată mărunt, cartofii tăiaţi cubuleţe potrivite şi...
Read more »

Ciorbă de bureţi

  Ingrediente: 3 litri apă 500 ml borş 700 g bureţi 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 ardei gras 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei de măsline 2-3 căţei usturoi 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Bureţii se aleg şi se spală bine sub jetul de apă....
Read more »

Tocăniţă de vinete

Tocăniţă de vinete
  Ingrediente: 5-6 vinete potrivite 2-3 căţei de usturoi 150 g smântână degresată 2-3 roşii 250 g orez 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 1 morcov     Mod de preparare: Vinetele se coc pe plita bine încinsă, după care se pun pe un tocător de lemn puţin înclinat, pentru ca, în timp ce...
Read more »

Jeleu de vişine

  Ingrediente: 1,500 kg vişine 1/4 l apă 280 g zahăr 6-7 foi de gelatină   Mod de preparare: Vişinele se curăţă de cozi, se spală bine şi se zdrobesc. Se sparg şi ciţiva sîmburi şi se fierb 30 minute, cu apa şi cu zahărul. Se strecoară, se pune din nou la foc şi...
Read more »

Roşii umplute cu crenvurşti şi garnitură de macaroane

Roşii umplute cu crenvurşti şi garnitură de macaroane
  Ingrediente: 4 roşii 100 g caşcaval 5 cren­vurşti 4 ouă 25 g unt 100 g macaroane ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Tai roşiilor un căpăcel, le scoţi miezul şi le laşi să se scurgă. Fierbi ma­caroanele în apă cu sare, iar crenvurştii îi tai bucăţi şi-i prăjeşti în...
Read more »

Cod cu macaroane şi legume

Cod cu macaroane şi legume
  Ingrediente: 1 kg file de cod 150 g macaroane 3 morcovi 2 dovlecei 1 ceapă 150 g smântână 1 lingură unt ulei zeamă de la 1 lămâie sare piper 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Speli peştele, îl ungi cu zeama de lămâie amestecată separat cu puţin ulei, sare şi piper...
Read more »

Scrordolea

  Ingrediente: miezul de la 30 de nuci miezul de la 1 franzelă mică 1 pahar de ulei 1-3 linguri oţet sare piper 6 căţei usturoi   Mod de preparare: Se înmoaie pâine-n apă rece, se stoarce se pisează usturoi .Se macină nucile . Se freacă toate împreună cu ulei, oţet, sare şi piper...
Read more »

Branzoaice de Braila

  Ingrediente: 1 kg faină 3 ouă 500 g unt 250 g caş dulce 100 g caşcaval 250 ml lapte 250 g telemea     Ingrediente glazura:2 ouă ,200 g caşcaval ras, 200 ml smântână Mod de preparare: Se frământă toate cât de bine şi se lasă să respire o noapte la receSe taie...
Read more »

Budincă de spanac

Budincă de spanac
  Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură unt 4 linguri griş 4 ouă 100 ml lapte 2 legături ceapă 4-5 căţei de usturoi 1 lingură vegeta verdeaţă (1 leg. mărar, 1 leg. pătrunjel, 1 leg. leuştean) 150 g brânză tofu   Mod de preparare: Spanacul se alege şi se spală în mai multe ape,...
Read more »

Musaca de conopidă si cartofi

  Ingrediente: 100 g soia granule 1 conopidă potrivită 4-5 cartofi noi 2-3 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 linguri de bulion 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lingură vegeta 300 ml lapte 2 linguri făină 1 ou oregano maghiran busuioc   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă...
Read more »

Serbet de nufar

  Ingrediente: 1 kg zahă 1 lămâie 40-50 frunze mari de nufăr, proaspete, îmbibate bine cu seve   Mod de preparare: Se curăţă si se toacă frunzele de nufăr, se storc de cât suc crud vor să dea, apoi se pun la fiert în 800 ml apă clocotită până se fac pastă Se dizolvă...
Read more »

Pate de ciuperci

Pate de ciuperci
  Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură făină 2 linguri margarină sare piper 1 legătură pătrunjel nucşoară     Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le pui fa fiert în apă cu sare, iar ceapa o decojeşti, o tai mărunt şi o înăbuşi în margarina topită. După ce au fiert ciupercile, le...
Read more »

Salată de măsline

Salată de măsline
  Ingrediente: 200 g măsline 1 ceşcuţa apa 1/2 lamaie 3-4 felii de paine 100 ml ulei 1 ceapă 1 salată verde sare   Mod de preparare: Inmoi pâinea în apa călduţă şi o presezi bine ca să se scurgă zeama. Cureţi măslinele de sâmburi şi le dai apoi împreună cu pâinea înmuiată prin...
Read more »

Fasole bătută

  Ingrediente: 600-700 g fasole boabe 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 3 linguri ulei 1 lingură boia de ardei sare   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat de seara până dimineaţa în apă rece. A doua zi, se spală de câteva ori şi se pune la fiert....
Read more »

Budincă de spanac

Budincă de spanac
  Ingrediente: 1 kg spanac congelat 1 lingură condimente 2 linguri făină 2 linguri margarină mărar verde   Mod de preparare: Fierbi spanacul con­gelat în apă cu Maggi Secretul Gustului Legume, îl scurgi, îl amesteci cu făina dizolvată într-o ceaşcă ide zeamă de la fierberea spanacului. Amesteci bine spanacul cu margarina şi torni totul...
Read more »

Mancare de fasole boabe

  Ingrediente: 600 g fasole uscată 3-4 cepe 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 2-3 ardei 3-4 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 legătură frunze ţelină pătrunjel 1 lingură boia dulce de ardei 1 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: Fasolea se alege şi se pune la înmuiat de seara...
Read more »

Supă de linte roşie

O reteta simple de supa de linte rosie din: linte rosie, ulei, faina, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg linte roşie 1 lingură ulei 1 lingură făină 5 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Alegi lintea, o speli, o strecori şi o pui la fiert cu...
Read more »

Mancare de ciuperci cu cartofi

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe potrivite 2-3 linguri ulei 1 linguriţă vegeta 1 ardei capia roşu 1 lingură pastă de tomate 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile proaspete, se spală şi se taie feliuţe. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe mai mari....
Read more »

Cartofi cu maioneză de soia

  Ingrediente: 6 cartofi potriviţi 150 g maioneză soia 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă clocotită cu sare, după ce în prealabil au fost curăţaţi, spălaţi bine şi tăiaţi cubuleţe. Se fierb aproximativ 15-20 de minute. Când sunt gata se scurge zeama (care nu se...
Read more »

Piure de cartofi cu friptură de gluten

  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 150 ml lapte 30 ml ulei sau 100 g unt sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală bine, se taie cubuleţe mari şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt fierţi, se scurg de zeamă, se pun într-un bol mai mare şi...
Read more »

Conopidă cu ciuperci

  Ingrediente: 1 conopidă 200 g ciuperci 100 g unt 100 g caşcaval 1 gălbenuş 1-2 linguri făină 150 ml lapte sare pesmet   Mod de preparare: Conopida se fierbe în apă cu sare, după ce în prealabil a fost curăţată, spălată şi desfăcută bucheţele. Ciupercile se taie feliuţe subţiri şi se înăbuşă bine...
Read more »

Conopidă cu smantana

    Ingrediente: 1 conopidă potrivită 100 ml lapte 200 g smântână degresată 1 legătură pătrunjel 2-3 cartofi sare   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se rupe bucheţele, se spală sub jet de apă rece şi se pune să fiarbă în apă clocotită cu sare şi lapte. Separat, se fierb şi cartofii. Când...
Read more »

Maioneză din cartofi

  Ingrediente: 2 cartofi potriviţi, de preferinţă albi 1 linguriţă muştar dulce 2-3 linguriţe zeamă de lămâie 1 gălbenuş de ou crud (opţional) 150 g ulei sare   Mod de preparare: Cartofii se fierb şi se zdrobesc ca pentru piure. Se adaugă o linguriţă de muştar dulce, sare, 2-3 linguriţe suc de lămâie. Opţional,...
Read more »

Sarmale cu orez si legume

  Ingrediente: 300 g orez 3 morcovi 3-4 cepe 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 4-5 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta 250 g suc de roşii 1 foaie de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 varză mare acră sau dulce 1 cartof crud ras 1 lingură boia dulce   Mod de...
Read more »

Chifteluţe de conopidă

  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 căpăţână usturoi 2 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 felii pâine graham înmuiată 1 linguriţă boia dulce 1 lingură vegeta 50 g brânză telemea un vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Conopida se fierbe în apă cu sare. Când este fiartă, se scurge...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Silk Stocking (video)

Cum se prepara Cocktail Silk Stocking (video)
Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml dark creme de cacao 25 ml double cream ½ tsp raspberry liqueur Some Ice cubes 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Silk Stocking
Read more »

Corăbioare de dovlecei cu branză

  Ingrediente: 3 dovlecei mai lungi 200 g brânză de vaci 100 g caşcaval vegetal 2 legături ceapă verde 4 căţei de usturoi 1 legătură mărar 3-4 linguri ulei tarhon   Mod de preparare: Dovleceii se taie pe jumătate în lung, se scobesc de seminţe şi puţin miez şi se dau în câteva clocote,...
Read more »

Conopidă cu soia cuburi

Conopidă cu soia cuburi
  Ingrediente: 1 kg conopidă 3-4 cartofi potriviţi 100 g soia cuburi 1 lingură vegeta 2-3 linguri ulei 150 g smântână 3-4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel tocat   Mod de preparare: Soia cuburi se fierbe bine cu apă şi vegeta. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe potrivite şi se pun...
Read more »

Praz cu orez

Praz cu orez
  Ingrediente: 1,5 kg praz 300 g orez 150 g unt 1 morcovi 1 lingură vegeta sare condimente pentru pilaf   Mod de preparare: Orezul se alege, se spală şi se pune la fiert în 2,5 litri de apă cu morcovul tăiat rondele mici şi vegeta. Prazul se curăţă şi se spală, după care...
Read more »

Pastă de fasole

  Ingrediente: 400 g fasole albă 100 g măsline dietetice 2 cepe zeamă de lămâie sare 3-4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se fierbe fasolea la fel ca în reţeta precedentă. Când este bine fiartă, se amestecă în blender cu uleiul şi zeama de lămâie, folosind o cantitate suficientă de apă...
Read more »

Mancare de mazăre cu cartofi

  Ingrediente: 600 g mazăre 2-3 linguri ulei 2 legături ceapă verde 1/2 kg cartofi noi 2 morcovi 3-4 roşii mărar verde sare   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se taie rondele şi se călesc în apă cu ulei. Se adaugă mazărea, se acoperă cu apă şi se lasă să...
Read more »

Sos cald de zmeură

  Ingrediente: 800 g zmeură 200 g zahăr 1/2 linguriţă amidon vanilie   Mod de preparare: Zmeura spălată se fierbe 15 minute cu 1 lingură de apă şi se’strecoară prin tifon. Se fierbe din nou eu zahărul şi cu va,nilia şi pe. parcurs se leagă sosul cu amidon sau făină de cartofi diluată în...
Read more »

Mancare de spanac cu ciuperci

  Ingrediente: 1 kg spanac 250 g ciuperci 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 3 linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri pastă de tomate sare oregano verdeaţă   Mod de preparare: Se fierbe spanacul şi se strecoară. Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă împreună cu usturoiul. Se adaugă ciupercile tăiate feliuţe, sarea,...
Read more »

Fasole verde cu maioneză

  Ingrediente: 1 borcan de 800 g fasole verde sau 1 kg fasole verde proaspătă 150 g maioneză din cartofi sare 1 căţel de usturoi   Mod de preparare: Fasolea, după ce în prealabil a fost curăţată, fiartă şi scursă, se zdrobeşte cu dispozitivul pentru piure. Se adaugă maioneza din cartofi, la care se...
Read more »

Supă de conopidă

  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 4 litri de apă 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă pătrunjel rădăcină 1/2 ţelină 1 ardei 2 linguri ulei 1 lingură vegeta verdeaţă (pătrunjel şi frunze de ţelină) 100 g smântână   Mod de preparare: In cei 4 litri de apă, se pune la fiert morcovul tăiat cubuleţe mici,...
Read more »

Supă de gulii su lapte de soia si oregano

  Ingrediente: 1 kg gulii 2 cepe 2 linguri ulei 1 lingură vegeta oregano 200 ml lapte de soia.   Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se spală bine şi se taie cubuleţe, iar ceapa se tocă mărunt. Se înăbuşă 5 minute în apă, ulei şi vegeta, în aproximativ 4 litri de...
Read more »

Caviar cu vinete

O reteta simpla de caviar cu vinete din: vinete, icre negre, untdelemn, masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g vinete 100 g icre negre tescuite 50 g untdelemn măsline 1 linguriţă zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se alege o vânătă mică, bine coaptă, se pune pe plită .Odată pătrunsă, se curăţă...
Read more »

Dulceata de coaja de harbuz

  Ingrediente: 1 kg de coajă groasă de pepene verde 1 kg de zahăr 2 linguri zeamă de lămâie 1,5 litri apă Mod de preparare: Se taie cubuleţe coaja de lubenii-ă şi se pun la fiert în apă .Când s-au muiat, se scot pe o sită, să se scurgăîn aceeaşi apă se pune zahărul,...
Read more »

Şerbet de portocale

  Ingrediente: 2 portocale 1 kg zahăr vanilie 1/4 1 apă 60 g glucoza   Mod de preparare: Apa se pune la fiert cu coaja subţire de portocale, apoi sub capac se lasă 15 minute. Se strecoară bine prin tifon ca să iasă gustul (aroma) de portocale. Zeama se fierbe din nou cu zahărul...
Read more »

Şerbet de vanilie

  Ingrediente: 1 kg zahăr 1/2 pahar apă vanilie   Mod de preparare: Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol, şi după ce zahărul s-a topit, la foc iute. Cînd începe să se lege, se spală marginea vasului cu un şervet ud şi se pune vasul...
Read more »

Cartofi muntenesti

  Ingrediente: 150 g brânză de vaci 1 ou 4 cartofi mari 100 g telemea de vacă 3 roşii unt sare piper cimbru   Mod de preparare: Se curăţă şi se rad cartofii, se fierb, se scurg într-un castron, se bate brânza cu oul, cimbrul, sarea, piperul şi se adaugă cartofii Se pun într-un...
Read more »

Musaca de vinete cu orez

Musaca de vinete cu orez
  Ingrediente: 5 vinete 2-3 căţei de usturoi 150 g smântână degresată 2-3 roşii 250 g orez 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei 1 morcov   Mod de preparare: Se face un pilaf de orez, cu apă, vegeta, ulei şi un morcov tăiat cubuleţe mici. într-un vas de Jena, uns cu puţin ulei, se...
Read more »

Musaca de vinete

  Ingrediente: 750 g carne viţel tocată 2 cepe 500 ml supă vită 2 ouă 2 kg vinete 1 kg roşii pătrunjel verde sare piper 100 g unt 100 ml ulei floarea soarelui 1 pahar vin alb parfumat   Mod de preparare: Se taie vinetele felii rotunde de 1-1,5 cm grosime.Săraţi puţin fiecare felie,...
Read more »

Cascaval la capac

  Ingrediente: 200 g caşcaval 50 g unt piper boia   Mod de preparare: Se unge cu unt o tigăiţă.Caşcavalul se taie felii de un deget (unii le spală în lapte şi le trec prin ou) se potrivesc feliile acestea în untul încins, se presară cu picanterii, se acoperă cu un capac. Pe foc...
Read more »

Musaca de cartofi cu ciuperci

  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml lapte 4-5 linguri ulei sare 100 ml smântână 2 cutii ciuperci 3-4 cepe 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 lingură sare condimente (chili, ienibahar, nucşoară, cimbru)   Mod de preparare: Cartofii se pregătesc ca pentru piure. Ceapa tocată mărunt se căleşte în apă şi...
Read more »

Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi

Budincă de taiţei cu mazăre verde si morcovi
  Ingrediente: 300 g morcovi 200 g mazăre verde 5 ouă 200 g smântână 300 g făină 100 g caşcaval 1 lingură unt sare     Mod de preparare: Amesteci făina cu 2 ouă, un praf sare şi o lingură de apă şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Il întinzi într-o foaie subţire...
Read more »

Salată de cartofi copţi cu ceapă murată

  Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe murate sare ulei oţet   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi dai la cuptor cu coajă cu tot pentru aproximativ 1 oră. Când sunt copţi, îi scoţi, îi cureţi şi îi zdrobeşti cu furculiţa, dar să rămână bucăţele mai mari. Pui sare şi ulei după...
Read more »

Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii

Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii
  Ingrediente: 750 g came tocată 300 g spanac 1/2 kg roşii 100 g caşcaval 3-4 cartofi noi 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură muştar 4 linguri pastă de tomate sare piper 1 ou busuioc 1 felie pâine 2 cepe   Mod de preparare: Speli spanacul şi-l pui la fiert pentru...
Read more »

Sos de vanilie

  Ingrediente: 1/4 l lapte 1/2 baton vanilie 80 g zahăr 1 ou 4 gălbenuşuri   Mod de preparare: Laptele, zahărul şi vanilia se pun la fiert. Separat se amestecă bine cu telul, ouăle. Cîn laptele clocoteşte, se pune cîte puţin peste ouă, apoi se pune un capac. Sosul se leagă (se îngroaşă) singur...
Read more »

Cartofi cu branza la cuptor

  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g brânză dulce 100 g brânză telemea 1 ou sare 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi bine şi tăiaţi felii potrivite se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când au fiert pe jumătate, se opreşte focul. Intr-un vas de Jena sau o...
Read more »

Musaca de cartofi cu granule de soia

  Ingrediente pentru piure: 1 kg cartofi 100 ml lapte 2-3 linguri ulei sare 100 ml smântână Pentru granulele de soia: 3 cepe potrivite 100 g soia gra­nule 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 lingură vegeta condimente (cimbru, ienibahar, coriandru, maghiran, cimbrişor)   Mod de preparare: Se pregătesc cartofii ca pentru...
Read more »

Cartofi ţărăneşti cu ceapă

  Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri ulei 4 cepe sare condimente (cimbru şi maghiran) verdeaţă   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală, se taie în felii cât mai subţiri şi se pun într-o tavă unsă. Intre timp, ceapa se curăţă se taie în felii subţiri şi se înăbuşă în apă şi...
Read more »

Cartofi franţuzeşti

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă fierte 200 g smântână 1 ou 100 g unt 100 g caşcaval ras sare 1 legătură pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, cu apă caldă şi sare. După ce s-au fiert, se curăţă de coajă şi...
Read more »

Chifteluţe de spanac

Chifteluţe de spanac
  Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt 2 cepe 150 ml untdelemn 3 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul, îl opăreşti cu apă clocotită cu sare şi-l laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa, o căleşti în untdelemn, adaugi spanacul şi după 5 mi­nute presari 1 lingură de făină şi...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu