luni, 17 septembrie 2012

Retete simple #40


Retete simple:

Budincă de banane

Budincă de banane
  Ingrediente: 1/3 cană fâină 2/3 cană zahăr 1 şi 1/2 cană lapte 2 gălbenuşuri bătute 2 lin­guri unt sau margarină 1 lingiriţă esenţă de vanilie 1 cană frişcă 4-6 banane tăiate felii   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul şi laptele. Le fierbi pe foc domol până se leagă, lei vasul de...
Read more »

Friptură de porc cu sos de muştar si garnitură de orez

  Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 morcovi mari 4 linguri muştar simplu 1/2 cană cu vin sare piper ulei Pentru garnitură ai nevoie de: 2 căni orez 2 cutii ciuperci 3 dovlecei 1 lingură mentă mărunţită sare piper   Mod preparare friptură: Tai carnea bucăţi mici pe care le prăjeşti în puţin...
Read more »

Cocktail Negroni

Cocktail Negroni
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – old fashioned Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o felie de portocală   Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermut roşu 1/3 Bitter Campari   Apare la Florenţa, între 1920 şi 1925, datorită barmanului Luigi Scarselli. Barurile care-şi...
Read more »

Umplutură de mere

  Ingrediente: 1 kg mere 200 g zahăr tos 100 g pes­met fin coajă de lămâie esenţă de vanilie scorţişoară     Mod de preparare: Cureţi merele, te tai în felii subţiri şi adaugi zahărul, pesmetul, coaja de lămâie, vanilia şi scorţişoara după gust. Această compoziţie poate servi drept umplutură pentru dulciurile ce trebuie...
Read more »

Prăjitură cu dulceaţă de mure si bezea

Prăjitură cu dulceaţă de mure si bezea
  Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 1 praf de copt 1 şi 1/2 pahar lapte 300 g făină 150 g nici măcinate 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 şi 1/2 borcan dulceaţă de mure un praf de sare   Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu 150 g zahăr, adaugi nucile măcinate, făina, laptefe, praful...
Read more »

Lin cu garnitură de sos de castraveţi cu ouă

  Ingrediente: 1,500 kg lin 300 g castraveţi verzi 2 fire de ceapă verde sare piper 2 le­gături de mărar 60 g ulei 2 ouă cateva măsline   Mod de preparare: Se pune într-un vas apă, sare şi o ceapă. Cînd apa fierbe, se pune linul bine spălat şi se fierbe 15-20 minute, la...
Read more »

Ciorbă de peşte marin şi scoici

  Ingrediente: 1,500 peşte mic (guvizi, macrouri, cambulă) 25 scoici sau midii şo­fran sare 1/21 vin alb puţină boia iute 1 foaie de dafin 1 ceapă 200 g zar­zavat 200 g roşii 1 /2 lămaie 1 1/21 apă   Mod de preparare: Zarzavatul ras se pune la fiert în apă cu sare. După 35-...
Read more »

Ceapa umplută cu orez

Ceapa umplută cu orez
O reteta de ceapa umpluta cu orez din: ceapa, roez, patrunjel, marar, cimbru, sare, piper, ulei, bulion si faina. Ingrediente: 5 cepe cu diametru de 4 cm 100 g orez 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de mărar 1 ceapa 1 lingurită de cimbru sare piper după gust ulei pentru prăjit 2 linguri bulion...
Read more »

Ficat la tigaie cu de legume şi salată

  Ingrediente: 1,200 kg ficat de vilă sau porc 2 linguri de făină sare piper ulei sau unt pentru prăjit 600 g legume (cartofi, fasole fidea, morcovi sau mazăre) salată 50 g unt   Mod de preparare: Ficatul se curăţă ji se taie felii. Se dă prin făină apoi se frige într-o tigaie în...
Read more »

Sos maioneză

  Ingrediente: 2 gălbenuşuri 200ml ulei linguriţă suc de lămâie sau oţet sare piper   Mod de preparare: Se fierbe tare un ou, se curăţă de coajă şi de albuş. Gălbenuşul se sfărâmă cu o fur­culiţă cât mai fin . Se pune într-un castron gălbenuşul fiert sfărâmat şi gălbenuşul crud. Se amestecă bine cu...
Read more »

Ciuperci cu felioare de vinete

Ciuperci cu felioare de vinete
  Ingrediente: 200 g ciuperci proaspete 2 vinete 4 roşii 1 legătură pătrunjel sare ulei   Mod de preparare: Cureţi ciupercile de pieliţe şi de picioruşe, le speli în mai multe ape le laş, sa se scurgă pe şervete curate. Când s-au uscat, le presari cu sare si le prăjeşti in ulei incins. In...
Read more »

Sărmaluţe cu carne de miel

Sărmaluţe cu carne de miel
  Ingrediente: 500 g orez 1 kg carne de miel mai grasă (tocată) 1 varză crudă mare 4 cepe 1 legătură de pătrunjel verde 3 linguri bulion 3 morcovi 3 ouă 1 lin­gură condimente sare şi piper ulei   Mod de preparare: Orezul ales şi spălat îl căleşti puţin, apoi îl scurgi bine şi...
Read more »

Prăjitură cu mig­dale sau nuci

  Ingrediente: 180g unt 8 ouă 180g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr vanilat 200g ciocolată menaj 250g migdale sau nuci Ingrediente ornat: 100g dulceaţă de coacăze,l00g ciocolată menaj,150g migdale   Mod de preparare: Se freacă untul spumă, se adaugă gălbenuşurile, zahărul pudră, vanilia şi se amestecă timp de o jumătate de oră, apoi se...
Read more »

Chefal cu arpagic, manătărci şi anghinare

  Ingrediente: 6 chefali (circa 1,400 kg) 250 g arpagic 250 g manătărci sare piper 120g ulei 1 lămaie 1 legătură de pătrunjel 100 g capere 3 an­ghinare sau 200 g napi 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi se usucă pe un şervet. Se dă sare, piper...
Read more »

Miel de cuptor cu rozmarin

  Ingrediente: 2,5 kg carne de miel 2 linguri rozmarin proaspăt (caz în care-l vei toca şi dacă e uscat poţi să-l macini cu râşniţa de cafea) 1 lămâie de la care îi razi coaja 1 linguriţă piper negru măcinat 1/2 linguriţă cimbru uscat şi măcinat 1/4 linguriţă condimente speciale pentru friptură 2 căţei...
Read more »

Jambon afumat

  Ingrediente: 2 kg pulpă de porc 750 g umplutură de cârnaţi cimbru măghiran piper pisat şi boabe sare 50 ml vin foi de dafin   Mod de preparare: Secţionezi jambonul în două, fără să-l desprinzi complet, presari piper, cimbru, măghiran şi sare după gust, apoi adaugi umplutura de cârnaţi şi îl coşi ca...
Read more »

Ruladă din picior de porc

  Infierbânţi untura şi căleşti ceapa tăiată mărunt. Speli splina, o tai bucăţele pe care le pui la prăjit lângă ceapă, apoi le laşi la răcit. Treci apoi compoziţia de 2-3 ori prin maşina de tocat, adaugi condimentele şi untul. Amesteci şi o pui într-o formă de chec udată cu apă rece şi o...
Read more »

Chec aperitiv din splină de porc

  Ingrediente: 500 g splină 2 cepe 3 linguri de untură sare piper 50 g unt   Mod de preparare: Scoţi carnea cu şorici cu tot de pe un picior de porc, o baţi bine, o condi­mentezi cu condiment, piper şi puţină sare pe ambele părţi şi o rulezi cu şoriciul în inte­rior. O...
Read more »

Creier cu ciuperci cu garnitură de smantană

  Ingrediente: 1 kg creier de vacă sau porc 300 g ciuperci 2 linguri de făină 100 g ulei sau unt 200 g smîntînă 2 cepe sare piper puţin bulion 1 pahar supă 1 /2 pahar vin 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe ca cel arătat la aspic şi...
Read more »

Cocktail My Wife’s Drink

Cocktail My Wife’s Drink
    Calitate – slab alcoolizat Baza alcoolică – votcă Pahar – old fashioned sau tumbler mijlociu Categorie – Ice-cream drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi ciocolată rasă la suprafaţă   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 2 căpşuni câteva bucăţele de ciocolată câteva bucăţi de ananas 1/1 porţie de îngheţată cu...
Read more »

Creme brulee

  Ingrediente: 6 căni lapte gros de cocos 1 cană  de cocos cană de frişcă 1 cană zahăr tos 4 gălbenuşuri 1 lingură cocos ras deshidratat dulce 5g amidon 10 g zahăr vanilat   Mod de preparare: Pune laptele proaspăt stors într-un vas transparent şi aşteaptă circa jumătate de oră ca grăsimea din lapte...
Read more »

Supa de pui de baltă

  Ingrediente: 30 pui de baltă pulpe 1 1/2 l supă 6 căţei de usturoi 1 pahar vin 1 foaie de dafin 1 ceapă 1/2 pahar lapte 1 lingură de făină 50 g ulei sare 1 lingură de smantană   Mod de preparare: Cînd supa firebe, se pun puii de baltă curăţaţi şi bine...
Read more »

Tartă cu brânză şi lămâie

  Ingrediente: 6 lămâi 400g brânză de vaci 20g gelatină 3 gălbenuşuri 400g zahăr 250g smântână dulce 50g migdale măcinate 250g biscuiţi cu cereale l00g unt   Mod de preparare: Se spală lămâile, apoi 3 dintre ele se taie în feliuţe de circa 3 mm. Se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu apă...
Read more »

Salată de peşte cu sos de muştar

  Ingrediente: 200g peşte sărat (mărunt) 300g cartofi 50g măsline l-2 linguri oţet 4-5 lin­guri ulei lingură muştar 1leg. pătrunjel l/2 gogoşar acru sare   Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, în apă sărată, apoi se lasă la răcit, se curăţă şi se taie în felii. Peştele se spală, se curăţă de...
Read more »

Cegă cu arpagic, roşii şi scoici

  Ingrediente: 1,500 kg cegă sau păstrugă sare piper 6 ardei graşi 500 g roşii 20 scoici 120 g ulei 4 căţei de usturoi 300 g arpagic cimbru 1 pahar vin   Mod de preparare: Cega se curăţă, se spală şi se aşază într-o tavă adancă cu ulei, arpagi­cul, usturoiul tocat, roşiile curăţate şi...
Read more »

Cocktail Old Fashioned

Cocktail Old Fashioned
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – whiskey sau whisky Pahar – old fashione Categorie – Whiskey drinks sau Whisky drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de porto­cală, una de lămâie, o cireaşă roşie şi un ştir   Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 4-5 ci scotch whisky sau...
Read more »

Sarmale in frunze de viţă

Sarmale in frunze de viţă
  Ingrediente: 1/2 cană de orez 1/2 kg de ceapă 1 cutie de ciuperci frun­ze de viţă condimente   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o pui să se călească în ulei. Când este aurie pui şi ciupercile tăiate şi spălate foarte bine. Le laşi puţin să-şi ia gustul cepei şi adaugi condimente...
Read more »

Chec mozaic de legume

Chec mozaic de legume
  Ingrediente: 200 g ciuperci 150 g mazăre (din conservă sau din congelator) 4 morcovi 6 ouă 150 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovii şi ciupercile, tai morcovii cubuleţe, iar ciupercile mărunt, apoi le pui la fiert în apă cu sare. Separat, baţi ouăle cu caşcavalul ras, adaugi morcovul, ciupercile...
Read more »

Aperitive din roşii cu brânză

Aperitive din roşii cu brânză
  Ingrediente: 4 roşii 300 g brânză de vaci 1 legătură de mărar 2 linguri unt sare piper   Mod de preparare: Fărâmiţezi brânza de vaci, pui sare şi piper după gust, adaugi untul şi freci până devin ca o cremă. Tai mărarul mărunt, îl adaugi în compoziţia pe care o dai la rece...
Read more »

Prăjitură cu miere, nuci şi banane

  Ingrediente: 2-1/2 căni făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă sare 1cană unt 2-1/4 cană miere 3 linguri smântână lingură coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 2 banane 1 cană nuci zdrobite   Mod de preparare: Se amestecă faina, praful de copt, bicarbonatul şi sarea...
Read more »

Budincă de cartofi cu branză de vaci

  Ingrediente: 1 kg cartofi fierţi în coajă 500 g brânză de vaci 4 ouă, puţină margarină 4 linguri de smântână sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi tai rondele. Freci brânza de vaci cu sare, 2 linguri de smântână şi 2 ouă. Ungi un vas cu margarină şi aşezi...
Read more »

Buşeuri cu peşte

     Ingrediente foitaj: 600g făină 250-300 ml apă 500g margarină 2 linguriţe oţet 10 ml alcool 1/2 gălbrnusi de ou 20g sare Umplutura: 300g peşte congelat (macrou, cod ) ,100g ceapă ,l00ml ulei,2 ouă,sare,  piper. Mod de preparare:  Se fierbe peştele în apă sărată, se dezosează şi se dă prin maşina de tocat,...
Read more »

Ghiveci de crap

  Ingrediente: 1,200 kg crap 1 morcov 1lingura faina 250 g mazăre 6 ardei graşi 150 g fasole jidea 200 g conopidă 500 g roşii 2 legături de mărar 2 cartofi 1 ceapă sare piper 100 g ulei cimbru 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Zarzavatul se taie bucăţi egale şi se sotează...
Read more »

Lufar la cuptor cu garnitură de pilaf cu rosii

  Ingrediente: 1,400 kg lufar 200 g unt 150 g orez sare piper 300 g roşii 1/4 l supă 1 legătură de pătrunjel 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Lufarul se curăţă, se spală şi se pune într-o tavă cu unt, sare şi piper. Se dă la cuptor circa 25 minute. Cînd este...
Read more »

Pastă de şuncă

Pastă de şuncă
  Ingrediente: 300 g suncă presata 3 oua 100 g unt sare piper dupa gust   Mod de preparare: Pui ouale sa firba in apa rece cu sare. Intre timp, treci de doua ori sunca prin masina de tocat carne si tocatura o freci foarte bine pe urma cu untul si galbenusurile fierte tari....
Read more »

Pulpe de pui cu ciuperci

Pulpe de pui cu ciuperci
  Ingrediente: 3 copane de pui 1 cutie ciuperci 1 cartof 1-2 morcovi 1/2 linguriţă mărar 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Cureţi cartoful şi morcovii, tai felii subţiri cartoful, iar morcovii rondele. Scurgi ciupercile de zeamă şi le treci sub un jet de apă rece, apoi speli carnea şi o crestezi...
Read more »

Şalău cu garnitură de orez şi de legume

Şalău cu garnitură de orez şi de legume
  Ingrediente: 1 şalău (de 600 g) 200 g făină 1 lămâie 100 g orez 3 ardei graşi sau 2 linguri pastă de ardei 2-3 morcovi 3-4 linguri margarină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare condimente   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli bine şi îl tai bucăţi pe care le presari...
Read more »

Piftie bănaţeană

Piftie bănaţeană
  Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 ţelină 1 radăcină patrunjel 200 g mazare 5 ouă 3 plicuri gelatină 2 linguri boabe de mustar sare   Mod de preparare: Tai carnea, cureti morcovii, telina si radacina de patrunjel si le pui pe toate la fiert in apa cu sare si boabele de...
Read more »

Friptură de curcan la tavă

  Ingrediente: 1 curcan (3-3,5 kg) 100 ml ulei 50 ml rom 2-3 mere 2 morcovi 1/2 ţelină 1 ceapă sare piper măcinat Pentru garnitură ai nevoie de: 2,5 kg varză murată 150 g untură piper boabe   Mod de preparare: Cureţi curcanul şi-l speli, îl ungi cu ulei şi-l umpli cu sferturi de...
Read more »

Miel din cocă de cozonac

  Ingrediente: 2 kg făină 150 ml ulei 500 g zahăr 250 ml lapte 6 ouă drojdie cât o nucă esenţă de lămâie sau coaja rasă de la o lămâie sare   Mod de preparare: După ce ai făcut maiaua, amesteci bine ouăle, făina, zahărul, laptele şi un pic de sare, apoi laşi la...
Read more »

Ruladă de peşte oceanic cu pilaf şi raci

  Ingrediente: 1,400 kg peşte oceanic 50 buc cozi de raci fierţi 3 gălbenuşuri 1/2 lămaie sare piper alb 2 linguri de smantană 150 g orez 150 g unt 1 ceapă 1/2 l supă 1/2 lingură de făină zeamă de peşte   Mod de preparare: Din fileuri se fac 14 rulade, se aşază intr-o...
Read more »

Cod cu ciuperci

  Ingrediente: 800g cod 2 fire praz 400g ciu­perci din conservă 2 linguri bulion 3 căţei de usturoi 100g măsline 100 ml ulei lămâie 100 ml vin alb 1 leg. pătrunjel verde 1linguriţă nucşoară sare piper   Mod de preparare: Se taie codul bucăţi, se pune într-o tavă, se adaugă peste el uleiul, prazul...
Read more »

Dovlecei cu midii sau scoici şi bureţi de pădure

  Ingrediente: 900 g dovlecei 30 midii sau scoici 300 g bureţi 220 g ulei 300 g roşii 6 căţei de usturoi 1 legătură de verdeaţă sare 3/4 pahar vin   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă, se taie bucăţi, se scot seminţele şi se sotează in ulei şi sare. Se pun apoi într-o...
Read more »

Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi

Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi
  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel (cap, şi coaste) 5-6 fire de ceapă verde 25 g orez legătură de leuştean 1 legătură de hasmaţuchi 1 mor­cov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe mijlocii 2 linguri smân­tână 2 gălbenuşuri 1 l de borş 2 l de apă   Mod de preparare: Cureţi bine capul de...
Read more »

Ciorbă de peşte aromată

  Ingrediente: 1,500 kg peşte proaspăt (preferabil crap cu lapţi) 1 ceapă 250 g zarzavat de supă sare piper 1 legătură de leuştean 1 legătură pătrunjel 1 /2 lingură de făină 2 linguri oţet de vin 1 foaie de dafin cimbru 5 cuişoare 60 g unt 2 ardei graşi roşii 3 linguri de smantană...
Read more »

Vinete umplute I

  Ingrediente: 5 vinete 100 g ulei 3 cepe 2-3 roşii 1 ljngură făină puţin lapte 1 lingură caşcaval sau parme­zan 2 oua sare piper Mod de preparare: Alegem vinete de mărime mijlocie, egale între ele. Le tăiem în două în lung şi le scoatem cu lingura jumătate din miez. Le dăm puţină sare...
Read more »

Vinete pane

  Ingrediente: 3 vinete 3 linguri unt 75 g caşcaval sau parme­zan 2 ouă pesmet 10 linguri sos de roşii sau 5 linguri de scordolea un praf de sare Mod de preparare: Alegem vinete potrivite, nu prea mari. Le tăiem în lung în 3-4 felii late de un deget. Le lăsăm cu coajă. Curăţăm...
Read more »

Vinete impanate

  Ingrediente: 5 vinete 15-20 cătei de usturoi 250 g ulei 2-3 cepe 500 g roşii(sau 75 g bulion de roşii) 1 legătură pătrunjel boia sare Mod de preparare: Alegem vinete mici, lunguieţe. Cu­răţăm coaja în şuviţe vrîstate (şuviţele de coajă vor fi mai late decît cele albe, ca să ţină miezul). Le opărim...
Read more »

Vinete gratinate

  Ingrediente: 4 vinete 2 linguri făină 100 g ulei 2 linguriţe unt 125 g caşcaval sau parmezan pesmet sare Mod de preparare: Tăiem vinetele în felii .rotunde sau lungi. Le presărăm cu sare. După 10 mi­nute le ştergem cu o cîrpă. Apoi le batem în făină şi le prăjim în ulei. Ungem cu...
Read more »

Vinete si dovlecei cu scordolea

  Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 1 lingură untură l 1/2 lingură făiniă 5 linguri scordolea sare Mod de preparare: Curăţăm dovleceii, îi tăiem în felii nu prea subţiri, în lungime, şi îi punem în­tr-o farfurie. La fel tăiem şi vinetele, punîndu-le în altă farfurie. Presărăm sare. Ştergem cu şervetul feliile ca să se...
Read more »

Calcan pane cu garnitură de cartofi pai

Ingrediente: 2,500 kg spinare de. calcan 2 ouă sare piper 50 g făină 250 g pesmet de casă 1 lămaie 1 legătură de pătrunjel 300 g ulei 400 g cartofi   Mod de preparare: Calcanul se opăreşte 1 minut in apă clocotită, se scoate şi cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de...
Read more »

Creier gratinat cu sos alb cu garnitură de cartofi ducesa

Ingrediente: 1,200 kg creier de vacă 3 linguri de făină 100 g unt 1 pahar lapte 3 ouă sare piper 60 g caşcaval 1 lingură de oţet 400 g cartofi   Mod de preparare: Creierul se fierbe ca în reţeta. Cînd s-a răcit se taie bucăţi. Se unge cu 20 g unt un platou...
Read more »

Tocană din ficat cu garnitură de mamaliga

  Ingrediente: 300 g ficat de vită 300 g bureţi 2 cepe 1/2 lingură de făină 1 lingură bulion sare piper 150 g cabanos 150 g costiţă afumată 50 g ulei 300 g mălai   Mod de preparare: Se taie bucăţi ficatul, costiţa, cabanosul, bureţii şi se sotează în ulei împreună cu ceapa tocată....
Read more »

Inimă cu smantană cu garnitură de salată

  Ingrediente: 1 kg inimă de vită sau porc 100 g unt 11/2 lingură de făină zare piper 3 cepe 200 g smantană salată de sezon puţin ulei   Mod de preparare: Inima se curăţă, se spală şi se taie felii, apoi se înăbuşă cu ceapa to­cată. Se stinge cu apă şi se pune...
Read more »

Prăjitură cu nuci şi cireşe

  Ingrediente: 100g unt 200g zahăr pudră 4 ouă 200g nuci măcinate 2 lin­guri rom 80g făină 300g cireşe   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul până se obţine o compoziţie ca o cremă. Se adaugă gălbenuşurile, nucile, romul, făina şi se bate bine compoziţia pentru omogenizare. Se bat albuşurile şi când...
Read more »

Prăjitură cu cremă de nuci şi frişcă

Ingrediente foaie: 100g zahăr 100ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat,20ml esenţă de rom   Mod de preparare: Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul,...
Read more »

Piept de pui in sos de roşii

  Ingrediente: 3-4 bucăţi piept de pui dezosat 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi pătrunjel verde 250 ml suc de roşii sare piper busuioc 50 ml vin alb   Mod de preparare: Tai pieptul în bucăţi, îl amesteci cu vinul, sarea, piperul, busuiocul, îl laşi deoparte circa 30 de minute ca să se marineze,...
Read more »

Rinichi la grătar cu costiţă şi roşii la grătar

  Ingrediente: 800 g rinichi 150 g costiţă afumată 200 g roşii sare   Mod de preparare: Rinichiul se curăţă, se spală apoi, se taie felii mai mari. Se sărează, se pun pe grătarul încins şi se garnisesc cu felii de costiţă afumată şi felii de roşii fripte pe grătar.   Pofta buna!
Read more »

Crap gătit ţărăneşte

  Ingrediente: 1 crap (circa l,5kg) ceaşcă ulei 250rnl supă de pui sau vin alb 6 roşii 2-3 căţei de usturoi 1legegatura pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală, se taie în felii de 2cm grosime, se sărează, se piperează, se pune într-o tavă cu ulei şi se dă la cuptor....
Read more »

Prăjitură cu miere, lămâi şi nuci

    Ingrediente: 4 albuşuri 200g zahăr 150g nuci zdrobite 6 ml frişcă 100g miere de albine 2 lămâi   Mod de preparare: Se pregătesc 3 tăvi rotunde cu diametrul de 23cm, se ung cu unt şi se tapetează cu hârtie specială pentru copt. Se bat albuşurile până când se formează o spumă consistentă,...
Read more »

Ciorbă de peşte cu zeamă ae varză

  Ingrediente: 500g peşte 500 ml apă 500 ml zeamă de varză 1 morcov pătrunjel 1ceapă 1 leg. leuştean sare   Mod de preparare: Se pune la fiert în apă sărată tot zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat potrivit, şi când este aproape fiert, se adaugă zea­ma de varză. Se potriveşte după gust, adăugând apă...
Read more »

Borş de peşte

  Ingrediente: 600 g peşte (de preferat şi crap, somn şi păstrugă) 1,500 kg resturi de peşte (cap, şiră, peşte mic) 300g zarzavat 350g roşii 1 ceapă 5fire ceapă verde 30 g orez sare piper 3/41 borş 1 legătură leustean 21 apă   Mod de preparare: Se pun să fiarbă încet resturile de peşte,...
Read more »

Umplutură de marmeladă

  Ingrediente: marmeladă esenţă de portocale dulceaţă de zmeură sau de căpşune   Mod de preparare: Incălzeşti puţin marmelada, o amesteci bine şi dacă este prea legată adaugi puţin sirop de zahăr. Dacă vrei, poţi adăuga câteva linguriţe de dulceaţă de zmeură sau de căpşune sau câteva picături de esenţă de portocale.   Poftă...
Read more »

Napi cu scoici sau cu midii şi bureţi

  Ingrediente: 800 g napi 300 g bureţi sau ciuperci 25 midii sau scoici 150 g ulei sare piper 1 legătură de pătrunjel 4 fileuri de anşoa 250 g roşii 1 1/2 lingură făină usturoi   Mod de preparare: Napii se curăţă, se taie felii groase, se dau prin făină şi se sotează cu...
Read more »

Peşte oceanic cu smantnă cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1,400 kg peşte oceanic 1/2 linguriţă pudră de  boia de ardei sare 1/2 lingură de făină 120 g unt 40 g afumătură 1 ceapă 1 măr 4 cuişoare 200 g orez 3/4 l supă   Mod de preparare: Se fierb ingredientele şi afumătura. Se taie 12-14 escalopuri din peşte şi se prăjesc...
Read more »

Pateu cald din rinichi si carne de porc

  Ingrediente: 180 g rinichi 180 g pulpă porc 200 g ceapă 1 ou 1 legatura pătrunjel verde 150 g vin alb piper sare joitaj   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie ceapa. Separat se taie carnea şi rinichii. Se inabusesc in ulei carnea apoi rinichii la care se adaugă ceapa călită...
Read more »

Prăjitură cu nuci şi ness

  Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite şi măcinate 3 linguri făină linguriţă zahăr vanilat un vârf de cuţit sare Ingrediente crema :6 gălbenuşuri,6 lin­guri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g margarina   Mod de preparare: Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri, se adaugă zahărul, treptat, şi se continuă baterea....
Read more »

Prăjitură cu miere

  Ingrediente blat: 300g făină 120g miere 120g zahăr 2 oua 1 linguriţă bicarbonat Ingrediente crema: 250ml smântână proaspătă , 300 g nuci măcinate ,200g zahăr pudră vanilat.   Mod de preparare: Se amestecă ingredientele pentru blat şi se lasă de seara până dimineaţa la rece. Se împarte compoziţia în trei bucăţi egale, din...
Read more »

Sufleu de vinete

  Ingrediente: 5 vinete 1 ceapă 1/2 lingură unt topit sau 3 lin­guri uni proaspăt 1 lingură făina 2-3 linguri caşcaval sau parmezan ras 2 ouă lapte sare piper Mod de preparare: Alegem vinete egale, le spălăm şi le potrivim forma, retezîndu-le puţin vîrful şi coada. Tăiem în lung o felie de vînătă din...
Read more »

Plachie de vinete

  Ingrediente: 4 vinete 2-3 linguri făină 100 g ulei 2 cepe 1 căpăţină usturoi 4 roşii 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Spălăm şi tăiem vinetele în felii ro­tunde. Le sărăm şi le lăsăm să stea o oră. Apoi le punem în apă rece. le spă­lăm, le stoarcem uşor. Le tăvălim...
Read more »

Piure de vinete

  Ingrediente: 3 vinete mari sau 5 mici 2 ceşti lapte 1 lingură unt zahăr sare piper Mod de preparare: Coacem vinetele la foc bun.. Le cură­ţăm frumos ca să nu rămînă pie ele coji negre. Le scoatem seminţele. Le tocăm bine cu satirul de lemn. Punem laptele la fiert intr-o cratiţă. Cînd se...
Read more »

Imambaildi

  Ingrediente: 5 vinete 300 g ulei 3 cepe mari 625 g roşii 1 legătură pătrunjel 5 căţei de usturoi zahăr sare piper Mod de preparare: Scoatem coada vinetelor, le spălăm bine, le crestăm în lung, adînc (fără să le străpungem), punem puţină sare la crestătură şi le lăsăm să stea 15 minute. Apoi...
Read more »

Ruladă afumată din fleică de porc

  Ingrediente: 1 bucată de fleică mai subţire, cât se poate mai apropi­ată de forma unui dreptunghi 1/2 kg sare grunjoasă mujdei dintr-o căpăţână de usturoi 100 ml oţet boabe de piper ienibahar după gust 2-3 foi de dafin   Mod de preparare: Presari bine cu sare grunjoasă toată bucata de fleică, o aşezi...
Read more »

Cum se prepara: Pui cu ciuperci si taitei de orez (video)

Read more »

Vinete umplute II

  Ingrediente: 5 vinete 1 ceaşcă orez 1 ceapă 6 linguri ulei 1 legă:ură mărar 5 roşii 1 lingură bulion de roşii 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Pregătim umplutura : alegem şi spă­lăm orezul, apoi îl punem într-un castron, într-o tigaie prăjim în ulei ceapă tocată mărunt şi o punem în...
Read more »

Tocană din ficat cu garnitură de pilaf cu branză

  Ingrediente: 900 g ficat de vită sare piper 1/41 vin roşu 1 foaie de dafin 1 lingură de bulion pastă 100 g stafide 30 g zahar 100 g şuncă 1 l supă şofran 280 g orez 200 g unt 1 lingură de făină 50 g telemea   Mod de preparare: Ficatul se taie...
Read more »

Cocktail Old Pal

Cocktail Old Pal
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rye whiskey Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Campari drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 1/3 rye whiskey 1/3 vermouth dry 1/3 Bitter Campari   Apărut în Statele Unite, în anii ’50, acest cocktail pre dinner a făcut parte...
Read more »

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 100 g costiţă afumată 100 g şuncă presată 2 ouă 1 legătură ceapă 2 cepe 3-4 căţei de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le îndepărtezi picioruşele, le presari cu sare şi le laşi deo­parte să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o...
Read more »

Chefal la cuptor cu roşii, măsline si icre de chefal

  Ingrediente: 6 chefali (circa 1,400 kg) 400 g roşii 1/2 pahar vin roşu sare cimbru 150 g ulei 150 g măsline verzi 1 legătură de pătrunjel 4 căţei de usturoi 150 g icre de chefal   Mod de preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi se usucă pe un şervet. Se dă sare...
Read more »

Calcan cu midii, bureţi şi roşii

Ingrediente: 1calcan de circa 3,500 kg 25 midii sau scoici 1 pahar vin 300 g bu­reţi 500 g roşii 5 căţei de usturoi 300 g napi sare piper 150 g ulei ver­deaţă   Mod de preparare: Calcanul se opăreşte 1 minut în apă clocotită. Cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi,...
Read more »

Chefal pane cu cartofi pai şi fasole fiartă

  Ingrediente: 1,200 kg chefaii 1-2 ouă sare piper pesmet de casă 40 g făină 400 g cartofi 300 g ulei 30 g unt 400 g fasole fidea   Mod de preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi se fac fileuri. Se dă sare, se dau prin fă­ină, ou bătut şi pesmet şi se...
Read more »

Ciorbă de peşte şi raci

  Ingrediente: 700 g peşte (preferabil şi crap) oceanic 20 raci 21/1 l supă sau zeamă de peşte 1fir de praz 1ceapă 1/4 linguriţă de boia roşie sare 200 g roşii 1 legătură pătrunjel 3 ouă 3 linguri smantană 1/2 lămîie   Mod de preparare: Peştele fără oase se spală, se taie bucăţi şi...
Read more »

Supă de macrou

  Ingrediente: 2-3 bucăţi macrou 2-3 cepe morcov păstârnac rădăcină pătrunjel 4-5 cartofi 3 linguri bidion linguriţă boia dulce 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Ceapa, zarzavatul, cartofii se curăţă, se taie şi se călesc în ulei, se presară cu boia şi se adaugă apoi apă, după care se...
Read more »

Prăjitură cu miere şi alune

  Ingrediente: 1 cană miere 1 cană unt 1cană vin roşu sec 2 ouă 3 căni făină 2 linguriţe rase bi­carbonat 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 linguriţă pulbere de enibahar 1 linguriţă pulbere de ghimbir sau ghimbir proaspăt ras 1 linguriţă sare 1cană alune zdrobite   Mod de preparare: Se amestecă mierea,...
Read more »

Pui de baltă pane cu cartofi pai şi sos tartar

  Ingrediente: 30 pui de baltă 150 g ulei 1-2 ouă 50 g făină sare piper 1 legătură de pătrunjel 300 g cartofi pesmet de casă 1/2 lămaie   Mod de preparare: Copanele curăţate de piele se spală bine şi se usucă pe un şervet. Se să­rează, se dau prin făină, ou bătut si...
Read more »

Friptură de miel cu omletă

  Ingrediente: 4 bucăţi de carne de miel 4 ouă 1 legătură pătrunjel verde sare şi piper după gust   Mod de preparare: Prăjeşti carnea în ulei şi pe o parte şi pe alta până se albeşte, apoi adaugi o cană cu apă, sarea şi piperul. Le laşi să fiarbă şi să se prăjească,...
Read more »

Frigărui de ovine, piept afumat, rinichi cu ciuperci

  Ingrediente: 750 g carne fragedă de berbec sau miel 250 g piept ajumat 300 g ciu­perci sau mînătărci opărite sare piper 40 g unt cimbru mujdei 300 g ficat de berbec 200 g rinichi de berbec 200 g momiţe de viţel 600 g cartofi ulei pen­tru prăjit cartofii 12 frigărui   Mod de...
Read more »

Creier gratinat cu sos de roşii

  Ingrediente: 1,200 kg creier de vaca sau porc 200 g sos de roşii 30 g unt 30 g par­mezan 1 /2 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de oţet   Mod de preparare: Creierul se fierbe şi cînd s-a răcit se taie felii. Se unge cu unt un vas de gratinat, se...
Read more »

Prăjitură cu miere

  Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguri unt   Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul, adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine...
Read more »

Umplutură de ciocolată

  Ingrediente: 5 ouă 125 g zahăr 2 linguri cu vârf de cacao câteva nuci sfărâmate esenţă de rom şi de vanilie o bucăţică mică de drojdie 25 g de unt   Mod de preparare: Freci bine untul, gălbenuşurile, zahărul şi drojdia ca să-ţi iasă o cremă, apoi adaugi cacaua, albuşurile bătute spumă şi...
Read more »

Tarte aperitiv

Tarte aperitiv
  Ingrediente: 250 g piure (simplu, din cartofi fierţi şi pasaţi) 250 g făină 250 g margarină sare Pentru umplutură ai nevoie de: o cutie cu ciuperci 3-4 cepe o legătură cu mărar condimente ulei Mod de preparare aluatul de tarte: Din cartofii pasaţi, făină, sare după gust şi margarină faci un aluat omogen,...
Read more »

Cocktail Palm Beach

Cocktail Palm Beach
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu sau cupă dublă de cocktail Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o felie de ananas pe margine, paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 1/5 gin 1/5 Bitter Campari 3/5 suc de ananas   Această băutură a apărut în anii...
Read more »

Ciulama de pui de baltă cu de pilaf

  Ingrediente: 36 pui de baltă 1 lingură de făină sare piper 2 cepe 1 pahar vin 2 gălbenuşuri 80 g unt 1/4 lămaie 200 g orez 2 pahare supă   Mod de preparare: Copanele se curăţă de piele, se spală şi se fierb cu apă, vin, ceapă şi sare. Se face un sos...
Read more »

Calcan prăjit cu garnitură de cartofi pai

  Ingrediente: 2,500 kg spinare de calcan 300g ulei 100 g făină sare 2 linguri lapte piper 400 g cartofi 1 lămaie   Mod de preparare: Calcanul se opăreşte 1 minut în apă clocotită, se scoate şi cu un cuţitaş se curăţă de piele şi de ghimpi. Se spală din nou şi se usucă...
Read more »

Frigărui de carne de porc, momite şi bureţi

  Ingrediente: 300 g muşchi de porc 240 g momiţe 210 g piept ajumat 300 g bureti cartofi sotaţi cu unt fasole verde sote morcovi sote 2 bucăţi salată verde piper cimbru sare Mod de preparare: Muşchiul de porc se taie în bucăţi egale, momiţele şi pieptul afumat se condimentează. Bureţii se spală, se...
Read more »

Pui umplut cu cartofi prajiţi

  Ingrediente: 1 pui 500 g cartofi 1 căpăţână de usturoi untură ulei sare piper     Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai pai şi-i rumeneşti puţin în ulei. Speli puiul, îl condimentezi, apoi îl ungi cu untură sau ulei pe exterior şi prin inte­rior, îl crestezi din loc în loc şi-l împănezi...
Read more »

Prăjitură cu nuci şi biscuiţi

  Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 100g rom un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune cacaoa, apoi se adaugă gălbenuşurile bătute şi biscuiţii pisaţi. Se amestecă bine, apoi se pune miezul...
Read more »

Pască umplută cu branză

Pască umplută cu branză
  într-o tavă de tartă unsă cu margarină sau unt, pui un strat de 1/2 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care îmbraci şi pereţii tăvii. Deasupra torni umplutura făcută astfel: freci 50 g unt cu 100 g zahăr. Adaugi 3 ouă pe rând, 1/2 kg brânză, un praf de sare,...
Read more »

Prăjitură cu miere şi morcovi

  Ingrediente: 1/2 cană margarină 1 cană miere 2 ouă 2 căni morcovi 1/2 cană stafide 1 cană nuci zdrobite 1cană suc de portocale lămâie 2 linguriţe vanilie cană făină cană pesmet 2 linguriţe praf de copt linguriţă bicarbonat dti sodiu 2 linguriţe scorţişoară măcinată fin 1/2linguriţă ghimbir ras 1 linguriţă nucşoară rasă 1...
Read more »

Cocktail Orange Blossom

Cocktail Orange Blossom
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail sau goblet Categorie – Gin drinks Decoratiune – fără   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 1/2 gin 1/2 suc de portocale (se recomandă portocalele din varietăţile Bella Donna sau Paglino   Denumirea sa înseamnă în limba engleză...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu