vineri, 14 septembrie 2012

Retete magice #32


Retete magice:

Crema de castane

Retete_3
O reteta de crema de castane din: piure de castane, unt, cafea, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 7 linguri unt 150 ml cafea concentrata 1 lingurita zahar vanilat 200 ml frisca   Mod de preparare: Amestecaţi piureul de castane cu cafeaua, adăugaţi untul înmuiat şi zahărul vanilat. Amestecaţi bine...
Read more »

Retete culinare: Creveti cu orez

Creveti_cu_orez
O reteta de creveti cu orez din: orez, creveti, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente:  250 g orez integral 500 g creveti curatati 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g rosii 100 ml supa de legume sau vin...
Read more »

Minitorturi cu pere

Minitorturi_cu_pere
Minitorturi cu pere din: lamaie, vin rosu, zahar, scortisoara, pere, gelatina, branza de vaci, iaurt, zahar vanilat, frisca si bezele. Ingrediente: 1/2 lamaie 350 ml vin rosu 75 g zahar 1/2 baton de scortisoara 2 pere 6 foi gelatina 200 g branza de vaci 100 g iaurt natur 2 linguri zahar vanilat 120 g...
Read more »

Scoici cu rosii coapte

Scoici_cu_rosii_coapte
O reteta de scoci cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper...
Read more »

Porc cu mere

Retete_1
O reteta de porc cu mere din: mere, carne de porc, ceapa, ulei, faina, bulion, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g mere acrisoare 800 g carne de porc 6 cepe mari 100 ml ulei 1 lngura faina 2 linguri bulion 1-2 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Căliţi...
Read more »

Viţel cu ceapă şi sos de roşii

Vitel_cu_ceapa_si_sos_de_rosii
O reteta de vitel cu ceapa si sos de rosii din: carne de vitel, ceapa, ulei de masline, otet de mere, rosii, rozmarin, foaie de dafin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 bucati carne de vitel (de 250 g fiecare) 1 kg ceapa mica, dar mai mare decat arpagicul 100 ml ulei de masline...
Read more »

Ardei copti cu rosii si ansoa

Ardei_copti_cu_rosii_si_ansoa.png
O reteta delicioasa de ardei copti cu: ansoa, rosii, usturoi, rozmarin, ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei roşii, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi 5g de anşoa în ulei, scurşi 8 roşii mici, tăiate pe jumătate 2 căţei de usturoi, tăiaţi fin 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare:...
Read more »

Pui crocant iute cu salată guacamole şi tortilla

Pui_-crocant_-iute_-cu_-salata_-guacamole_-si_tortilla.png
O reteta delicioasa de pui crocant cu:tortilla chips, boia de ardei iute, ou, avocado, rosii, ceapa rosie, lamaie. Ingrediente: 4 piepţi de pui fără piele o pungă 200g de tortilla chips 1 1/2 linguriţă boia de ardei iute 1 ou, bătut 2 avocado 4 roşii 1/2 de ceapă roşie zeama de la 1 lămâie...
Read more »

Ciorba de gasca

Ciorba_de_gasca
O reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardie grasi, taitei de casa, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de gasca 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 telina mica 2 ardei grasi 150 g taitei de casa cu ou 1 l bors 1 legatura...
Read more »

Falafel, tabbouleh şi iaurt cu lămâie

Falafel_-tabbouleh_-si_-iaurt_-cu_-lamie.png
O reteta delicioasa de falafel cu: cuscus, lamai, ulei de masline, ceapa verde, castravete, menta, patrunjel, iaurt. Ingrediente: 16 bucăţi de falafel, gata preparate 200g cuşcuş sucul de la 2 lămâi şi coaja rasă de la una singură 3 linguri ulei de măsline 1 legătură de ceapă verde, tocată mărunt 1 castravete, tăiat pe...
Read more »

Kebab englezesc

Kebab_englezesc.png
O reteta delicioasa de kebab englezesc cu:ulei de masline, miere, mustar boabe, bacon, carnati, ciuperci, rosii cherry, salata, sos de rosii. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 lingură de miere 1 lingură de muştar cu boabe întregi 8 felii subţiri de bacon, tăiate pe jumătate 8 câmaţi mici (alegeţi o varietate mai condimentată),...
Read more »

Retete culinare: Ghiveci de legume

Ghiveci_de_legume
O reteta de ghiveci de legume din: broccoli, conopida, unt, lamaie, usturoi, pesmet, oua, sare si piper. Ingrediente:  250 g broccoli 250 g conopida 50 g unt sau 4 linguri ulei de masline 1/2 lamaie 2 catei de usturoi 2 linguri pesmet 2 oua fierte tari sare piper   Mod de preparare: Desfaceti conopida...
Read more »

Paste cu usturoi, bacon si castane

Retete_1
O reteta de Paste cu usturoi, bacon si castane din: paste, usturoi, ceapa, ulei, bacon, faina, pasta de tomate, vin alb, castane, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 4 catei de usturoi 1 ceapa mare 100 ml ulei 300 g bacon 1 lingura faina 2 linguri pasta de tomate 150 ml vin alb...
Read more »

Cheesecake cu limeta

Cheesecake_cu_limeta
O reteta de Cheesecake cu limeta din: fursecuri cu unt, cantuccini, unt, zahar vanilat, gelatina, branza de vaci, mascarpone, zahar pudra, rom alb, limete si frisca. Ingrediente: 120 g fursecuri cu unt 50 g cantuccini (fursecuri italienesti) 125 g unt 1 plic zahar vanilat 7 foi gelatina alba 500 g branza de vaci degresata...
Read more »

Mancare de praz

Mancare_de_praz
Mancare de praz din: praz, morcovi, telina, ceapa, rosii, frunza de dafin, scortisoara, otet de mere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 5 morcovi 1 telina 1 ceapa 1 kg rosii 1 frunza de dafin 1/2 lingurita scortisoara 500 ml otet de mere 150 ml ulei de masline sare piper...
Read more »

Porc dulce-acrişor la foc iute

Porc_-dulce-acrisor_-la_-foc_-iute.png
O reteta delicioasa de prtc dulce-acrisor din: ananas, amidon, pasta de tomate, sos de soia, zahar brun, otet de orez, carne de porc, ardei rosu, ceapa verde. Ingrediente: 227g felii de ananas la conservă, scur şi tăiate, se păstrează sucul 1 lingură amidon 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă sos de soia 1...
Read more »

Somon cu legume

Somon_cu_legume
O reteta de somon cu legume din: fileuri de somon, ardei grasi, spanac, usturoi, ulei de masline, mustar, miere, suc de grepfrut, sare si piper. Carnea de peşte este bogată în grăsimi polinesaturate denumite Omega 3. Omega 3 asigură o protecţie sigură a muşchiului inimii şi a vaselor sanguine şi de asemenea, ajută la...
Read more »

Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry

Cotlete_în_crusta_de_mustar_cu_miere_si_rosii_cherry
Minicotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc, mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4 linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac proaspat   Mod...
Read more »

Frigarui cu vinete

Frigarui_cu_vinete
O reteta de frigarui cu vinete din: vinete, ardei grasi, cartofi, usturoi, patrunjel verde, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei grasi rosii 9 cartofi noi 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 10 frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei...
Read more »

Ciorba delicioasa de perisoare

Ciorba_delicioasa_de_perisoare
O reteta de ciorba delicioasa de perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorbe, rosii, ceapa, ou, bors, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata 500 g zarzavat amestecat pentru ciorbe 5 rosii bine coapte 1 ceapa 1 ou 50 g bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod...
Read more »

Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla

Perisoare_cu_legume_si_fâsii_crocante_de_tortilla
O reteta de Perişoare cu legume şi fâşii crocante de tortilla din: boabe de porumb, ardei copti, ciuperci, suc de limeta, sos samba oelek, sare, piper, supa, usturoi, carne de vita tocata, ou, pesmet, avocado, tortilla si ulei. Ingrediente: 1 conserva boabe de porumb (285 g) 100 g ardei copti (de la borcan) 80...
Read more »

Curechi dulce

Curechi_dulce
O reteta de curechi dulce din: cartofi, ceapa, rosii, morcovi, orez, varza, marar verde, ulei, smantana, sare, piper si boia. Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant şi tonifiant şi este preferabil să fie consu­mată în stare crudă, pentru a i se păstra proprietăţile şi virtuţile tămăduitoare. Un consum regulat de varză are...
Read more »

Paste cu smântână şi ciuperci

Paste_cu_smântâna_si_ciuperci
O reteta de paste cu smantana si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, taitei, sare, unt, oregano, supa, amidon, smantana, patrunjel si piper. Ingrediente: 1 conserva ciuperci Champignon feliate (850 ml) 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g taitei lati sare 2 linguri unt 1/2 lingurita oregano uscat 100 ml supa 1 lingurita amidon...
Read more »

Zacuscă din gogoşari cu măsline

Zacusca_din_gogosari_cu_masline
O reteta de zacusca din gogosari cu masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, masline, pasta de rosii, ulei, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg ceapa alba 1 kg ceapa rosie 300 g masline negre fara samburi 4 linguri pasta de rsoii 600 ml ulei...
Read more »

Piept de pasăre cu prune

Piept_de_pasare_cu_prune
O reteta de piept de pasare cu prune din: piept de pui, prune, ulei de masline, nuci, marar si sare. Ingrediente: 800 g piept de pui (curcan) 20 prune 2 linguri ulei de masline 10 nuci 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Tăiaţi carnea de pui în fâşii. Condimen- taţi-le cu sare...
Read more »

Salată cu friptură

Salata_cu_friptura
Salata cu friptura din: carne de vita, rosii cherry, salata verde, ulei de masline, sare, piper, maioneza, iaurt, gorgonzola, suc de lamaie si germeni de soia. Ingrediente: 600 g felii de carne de vita marinate (se pot folosi si felii de porc sau de piept de pasare) 300 g rosii cherry 200 g salata...
Read more »

Cocktail Rose Royal

Cocktail_Rose_Royal
O reteta simpla de Cocktail Rose Royal din: sirop de trandafir si sampanie. Usor de preparat, dulce spre demisec, o varianta deosebinta a vestitutlui Kir Royale. Ingrediente: 15 ml sirop de trandafir 100 ml sampanie sau vin spumant   Mod de preparare: Se toarna ingredientele cu mare atentie in pahar, pe rand, amestecand usor...
Read more »

Paste cu ţelină, măsline si fasole roşie

Paste_cu_telina_masline_si_fasole_rosie
O reteta de paste cu telina, masline si fasole rosie din: paste, cascaval, fasole rosie, masline, usturoi, rosii, ulei de masline, telina, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 100 g cascaval 1 cana fasole de boabe rosie fiarta 1 cana masline 2 catei de usturoi 2 cani rosii taiate in cubulete 2...
Read more »

Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei

Chiftelute_in_stil_italian_cu_garnitura_de_gnocchi_si_dovlecei
O reteta de Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei din: usturoi, carne de vita, ou, oregano, pesmet, sare, piper, ulei, rosii, mozzarella, gnocchi, dovlecel, unt, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 catel de usturoi 500 g carne de vita tocata 1 ou 1 lingurita oregano tocat 4 linguri pesmet sare piper...
Read more »

Picioici noi cu chimion

Pecioici_noi_cu_chimion
Pecioici nou cu chimion din: cartofi, seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, castarveti, patrunjel verde, sare si boia dulce. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 1 lingura seminte de chimion 6 linguri ulei de masline 1 ceapa alba 2 cepe rosii 500 g castraveti 1 legatura patrunjel verde sare boia dulce   Mod de...
Read more »

Păstrăvi cu cartofi

Pastravi_cu_cartofi
O reteta de pastravi cu cartofi din: pastravi, ulei, lamaie, marar verde, patrunjel verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 linguri ulei 1 lamaie 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 400 g cartofi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i bine şi ştergeţi-i cu...
Read more »

Muşchi de viţel gratinat

Muschi_de_vitel_gratinat
Muschi de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel, mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2 linguri parmezanproaspat ras sare piper boia...
Read more »

Cocktailuri: Sangria

Sangria
O reteta de sangria din: sangria sirop, fresh de lamaie, vin rosu, portocala, lamaie si lime. Dulce acrişor, sec, un cocktail bogat în arome! Cocktail-urile pe bază de vin încep să revină în atenţia clienţilor. Sunt uşor de preparat şi sunt foarte potrivite pentru sezonul cald. In plus, vinul – o băutură nobilă, le...
Read more »

Mâncare de roşii cu ochiuri

Mâncare_de_rosii_cu_ochiuri
O reteta de mancare de rosii cu ochiuri din: rosii, ceapa, branza feta, ardei grasi, ardei iute, oua, usturoi, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 500 g rosii 2 cepe 300 g branza Feta 2 ardei grasi 1 ardei iute 4 oua 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc sare   Mod...
Read more »

Punci de muscata

Cocktail
O reteta de punci de muscata din: ceai de muscata, candel, vin rosu, zeama de lamaie si arrak. Ingrediente: 4 plicuri de ceai de muscata 300 g candel 1 sticla de vin rosu zeama unei jumatati de lamaie 1/8 l Arrak   Mod de preparare: Turnam 1 l apa fiarta peste plicurile de ceai...
Read more »

Inghetata de rom

Inghetata_de_rom
O reteta de inghetata de rom din: rom, smantana, albusuri, zahar pudra, zahar vanilat, stafide si lamaie. Ingrediente: 100 ml rom 400 ml smantana dulce 2 albusuri 200 g zahar pudra 2 pliculete cu zahar vanilat 100 g stafide 1 lamaie   Mod de preparare: Pune stafidele la înmuiat în rom. După circa două...
Read more »

Pilaf cu vinete si roşii la cuptor

Pilaf_cu_vinete_si_rosii_la_cuptor
O reteta de pilaf cu vinete si rosii la cuptor din: orez, vinete, ulei, rosii, ceapa, supa de legume, patrunjel, pesmet, usturoi, smantana, sare si piper. Ingrediente: 150 g orez 4 vinete potrivite ca marime 100 ml ulei 250 g rosii 2 cepe 500 ml supa de legume 1 legatura patrunjel 50 g pesmet...
Read more »

Turte de vara

Turte_de_vara
O reteta de turte de vara din: faina, unt, zahar, ou, sare, zahar, faina, fructe de vara si zahar. Ingrediente: foaia I: 300 g faina 100 g unt 100 g zahar 1 ou sare foaia II: 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina umplutura:   800-1 kg fructe de vara: caise, piersici, zmeura,...
Read more »

Pastrav umplut la gratar

Pastrav_umplut_la_gratar
O reteta de pastrav umplut la gratar din: pastravi, ciuperci, ceapa rosie, ulei, rosii cherry, patrunjel, marar, coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 300 g ciuperci 1 ceapa rosie 500 ml ulei 200 g rosii cherry 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 legatura coriandru 1 lamaie sare piper   Mod de...
Read more »

Supă de roşii cu praz şi mirodenii

Supa_de_rosii_cu_praz_si_mirodenii
O reteta de supa de rosii cu praz si mirodenii din: rosii, telina, ardei gras, usturoi, ceapa, suc de rosii, tarhon, seminte de chimen, cimbru, frunze de dafin, ulei de masline, praz, sare, piper si otet. Ingrediente: 1 kg rosii 1 telina 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 4 cepe 1 l...
Read more »

Salată cu paste şi vinete

Salata_cu_paste_si_vinete
O reteta de salata cu paste si vinete din: vinete, sare, ulei de masline, piper, paste, rosii, usturoi, zahar, oregano, busuioc si mozzarella. Ingrediente: 300 g vinete sare 5 linguri ulei de masline piper 300 g paste scurte 500 g rosii 2 catei de usturoi 2 linguri zahar 1/2 legatura oregano 2 crengute busuioc...
Read more »

Frigaruie picanta de carnaciori

Frigaruie_picanta_de_carnaciori
O reteta de firgaruie picanta de carnaciori din: boabe de ienupar, cuisoare, foaie de dafin, cimbru, rozmarin, ulei, carnaciori, ardei gras, ceapa verde, sare, piper, smantana, hrean si suc de lamaie. Ingrediente: 4 boabe de ienupar 1 lingurita boabe de piper negru 2 cuisoare 1 foaie de dafin 1/2 lingurita cimbru 1 varf de...
Read more »

File de somon si cartofi

File_de_somon_si_cartofi
O retete de file de somon si cartofi din: file de somon, sare grunjoasa, piper, lamaie, ulei de masline, frunze marar, cartofi, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare grunjoasa piper negru macinat si boabe o lamaie 2-3 linguri ulei de masline 3-4 frunze marar un kg cartofi mici...
Read more »

Paste cu mazăre la tigaie

Paste_cu_mazare_la_tigaie
O reteta de paste cu mazare la tigaie din: mazare, chifla, amestec de carne tocata, ou, ceapa, mustar, sare, piper, unt, ardei grasi, sos de vita, amidon, farfalle si brandy. Ingrediente: 500 g mazare proaspata (pastai) 1 chifla veche de 1 zi 300 g amestec de carne tocata 1 ou 1 ceapa mica 1-2...
Read more »

Carne tocată pe grătar

Carne_tocata_pe_gratar
O reteta de carne tocata la gratar din: usturoi, cimbru, boia de ardei dulce, sare, piper, carne tocata, pesmet, seminte de anason, fruct stea, rosie, branza feta, ou si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru uscat boia de ardei dulce sare piper 1 kg carne tocata 2 linguri pesmet...
Read more »

Aperitiv cu dovlecei

Aperitiv_cu_dovlecei
O reteta de aperitiv cu dovlecei din: dovlecei, marar, oua, crema de branza, unt, malai, sare grunjoasa, piper, ceapa verde, ou, smantana, mustar, ulei de masline si rosii. Ingrediente: 3 dovlecei 2 legaturi marar 2 oua 150 g crema de branza 150 g pesmet 50 g unt 3 linguri malai sare grunjoasa piper negru...
Read more »

Ficăţei de curcan la cuptor

Ficatei_de_curcan_la_cuptor
O reteta de ficatei de curcan la cuptor din: ficat de curcan, lapte, ulei de masline, otet balsamic, unt, ceapa rosie, sare, susan, coniac, ardei, orez, supa si busuioc. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 300 ml lapte 2-3 linguri ulei de masline 2-3 linguri otet balsamic 100 g unt o ceapa rosie sare...
Read more »

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake_cu_fructe_de_padure
O reteta de Cheesecake cu fructe de pădure din: biscuiti, unt, gelatina, afine, mure, zmeura, branza de vaci, iaurt, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti integrali 125 g unt topit 8 foi gelatina 300 g afine 300 g mure 300 g zmeura 800 g branza de vaci 300 g iaurt...
Read more »

Tarte cu mure şi cremă de vanilie

Tarte_cu_mure_si_crema_de_vanilie
Tarte cu mure şi cremă de vanilie din: faina, coaja de lamaie, zahar, sare, unt, mure, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, amidon si frisca. Ingrediente: blat: 350 g faina 1 lingurita coaja de lamaie rasa 120 g zahar sare 240 g unt in plus: 250 g mure 85 gg zahar 250 ml lapte miezul...
Read more »

Reteta zilei:Fondue picant cu branza cheddar

Fondue_picant_cu_branza_cheddar_8
O reteta de fondue picant cu branza cheddar din: vin alb, amidon de porumb, branza cheddar, branza pepper chesse, boia de ardei, ardei jalapeno si usturoi. Ingrediente: 1 ceasca de vin alb sec 2 linguri amidon de porumb branza Cheddar tocata branza pepper chesse 1 lingurita boia de ardei 3-4 ardei jalapeno prajiti, tocati...
Read more »

Ficătei îmbrăcaţi în bacon

Ficatei_îmbracati_în_bacon
O reteta de ficatei in bacon din: ficatei de pui, lapte, rozmarin, boabe de piper, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, dulceata de ceapa si bacon. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 300 ml lapte 2 crengute de rozmarin 2-3 boabe piper 30 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper negru macinat...
Read more »

Supă-cremă de ardei gras

Supa_crema_de_ardei_gras
O reteta de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi, ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare, piper, zahar, busuioc si smantana. Ingrediente:  4 cepe frantuzesti 5 ardei grasi (portocalii sau roșii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire cimbru 250 g rosii decojite (conservă) 1 foaie...
Read more »

Chiftele cu legume – un adevarat deliciu

Chiftele_cu_legume
O reteta de chiftele cu legume din: morcovi, ceapa, cartofi, fasole verde, ulei, supa, rosii, patrunjel, carne tocata de vita, mustar, pesmet, oua, sare si piper. Ingrediente:  2 morcovi 2 cepe 250 g cartofi 250 g fasole verde 2 linguri ulei 100 g fasole verde 750 ml supa 250 g rosii 1 legatura patrunjel...
Read more »

Cocktail Berry Wine

Cocktail_Berry_Wine
O reteta simpla de Cocktail Berry Wine din: sirop de mure, vin alb si suc de mere. O combinatie reusita, fara a avea un volum mare de alcool, vine in intampinarea amatorilor de vin alb cu un mix bun de arome, mar si mure. pahar: flute decor: mura Ingrediente: 20 ml sirop de mure...
Read more »

Tort de cafea si mure

Tort_de_cafea_si_mure
O reteta de tort de cafea si mure din: cafea solubila, cacao, oua, zahar, sare, faina, amidon, praf de copt, mure, frisca, gelatina, zahar pudra si drajeuri de ciocolata. Ingrediente: 2 lingurite cafea solubila 1 lingurita cacao 4 oua 150 g zahar 1 praf sare 75 g faina 75 g amidon 1/2 lingurita praf...
Read more »

Busuiocul: parfum proaspăt

Busuiocul
Din bucătăria gurmandului nu ar trebui să lipsească un ghiveci cu busuioc. Ast­fel, va avea mereu la dispoziţie frunze proaspete, gata să-i umple de aromă cele mai diverse preparate. Frunzele proaspete de busu­ioc nu se pun însă la fiert cu mâncarea, deoarece aroma are mult de suferit. Ele se adaugă numai după ce mâncarea...
Read more »

Minitarte cu legume

Minitarte_cu_legume
O reteta de minitarte cu legume din: spanac, sare, ardei grasi, rosii, dovlecei, mozzarella, aluat de foi, galbenus, piper si ulei de masline. Ingrediente: 150 g spanac sare 2 ardei grasi rosii 4 rosii 2 dovlecei 200 g moazzarella 400 g aluat de foi (refrigerat) 1 galbenus piper 2 linguri ulei de masline  ...
Read more »

Zacuscă cu spanac

Retete_3
O reteta de zacusca cu spanac din: spanac, ceapa, ardei capia, gogosari, ulei, usturoi, ardei iute, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac fiert, scurs, racit 2 kg ceapa 1 kg ardei capia 1 kg gogosari 1 l ulei 5 capatani de usturoi 3 ardei iuti 2 foi de dafin sare...
Read more »

Peşte cu cartofi prăjiţi (Fish and chips)

Peste_cu_cartofi_prajiti_11
Fish and chips este considerată mâncarea naţională a britanicilor. într-adevăr, peştele cu cartofi prăjiţi a devenit un adevărat simbol naţional încă din perioada victoriană, câştigându-şi popularitatea datorită faptului câ se putea lua la pachet. Cu toate că britanicii au experimentat în perioada de după război şi gusturi mai exotice, aceasta a rămas o mâncare...
Read more »

File de porc cu fasole şi roşii

File_de_porc_cu_fasole_si_rosii
O reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos hollandaise, unt si branza gouda. Ingrediente: 600 g fasole verde sare 600 g file de porc 2 linguri ulei piper 2 cepe 250 g rosii cherry 100 g gorgonzola...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu