duminică, 16 septembrie 2012

Retete culinare #77


Retete culinare:

Muşchi de cerb cu garnitură de varză roşie cu costiţă şi mere şi găluşte de cartofi

  Ingrediente: 1.200 kg muşchi de la spinare 250 g slănină 1 kg varză roşie 300 g car­tofi 80 g făină 100 g grăsime 3 mere 80 g costiţă afumată 1 pahar vin 2 linguri smantană 1/4 l supă sau apă 1 lingură oţet 1 ceapă puţin zahăr   Mod de preparare: Se curăţă...
Read more »

Cocktail Kir Royal

Cocktail Kir Royal
  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 9/10 şampanie 1/10 cremă de coacăze Reprezintă evoluţia şi cel mai bun amestec rezultat din clasicul Kir. Este o combinaţie nobilă, potrivită nu numai ca aperitiv eficient, ci...
Read more »

Musaca de cartofi cu zacuscă

  Ingrediente: 6-7 cartofi 1 borcan de zacuscă de vinete 2 linguri margarină vegetală 2 linguri pastă de roşii pesmet 1 linguriţă zahăr sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai cuburi sau felii şi îi fierbi în apă cu sare, ca pentru piure. Când sunt gata, îi...
Read more »

Pastă cu branză dulce si maioneză

Pastă cu branză dulce si maioneză
  Ingrediente: 250 g brânză dulce de vaci 1 ceapă potri­vită 2 ouă ulei sare 1-2 linguri muştar 1 ardei 1 roşie câteva măsline pentru decorat   Mod de preparare: Pui un ou la fiert pentru maioneză şi când e gata îl cureţi şi amesteci gălbenuşul fiert cu cel crud şi ulei până obţii...
Read more »

Ficat de gască în aspic

  Ingrediente: 1,200 kg ficat de gască 200 g unt puţin coniac sare piper 3/4 l aspic madera ciuperci 20 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou de gîscă) 5 lin­guri vin 5 salate verzi   Mod de preparare: Ficatul intreg se fierbe 20 minute cu apă într-un vas cu capac, puţin unt...
Read more »

Cartofi dulci-acrişori

Cartofi dulci-acrişori
  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 2 ardei iuţi 2 căţei de usturoi 1 lingură de bulion 1 lin­gură zahăr 4 roşii 1 pahar de vin alb 1 legătură pătrunjel ulei sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli bine, îi aşezi într-o tavă în care ai pus 2-3 linguri de ulei...
Read more »

Rosii conservate in borcan

  Mod de preparare: Se aleg roşii coapte, dar nu stricate. Se spală, se introduc o clipă cu ajutorul unei site în apă clocotită, se curăţă de pieliţe, se taie în patru şi se îndepărtează seminţele. Se pun într-un castron adăugând la 1 kg de roşii 2 g de acid salicilic şi sare după...
Read more »

Prepararea suncii

  Ingrediente:  10 kg de carne 500 g sare 25 g silitră Se scoate frumos pulpa, fără să se rupă carnea şi se taie câte puţin din margini ca să capete formă rotundă. Se amestecă sarea cu silitra. Cu un cuţit îngust şi bine ascuţit se fac în şuncă mai multe înţepături până la...
Read more »

Zarzavat uscat pentru ciorba

  Mod de preparare: În cantităţi mari, zarzavatul se usucă în cuptoare anume de uscat. Pentru trebuinţele casei se poate, cu oarecare grijă, usca şi pe grătare în cuptorul maşinii. Morcovii se aleg din varietăţile cu rădăcina mică, care sunt mai fragezi şi mai dulci. Se rad, se spală şi se taie felii subţiri....
Read more »

Cum se prepara Cocktail Banana Slip (video)

Cum se prepara Cocktail Banana Slip (video)
  Ingrediente: 25 ml banana liqueur 25 ml baileys 1 teaspoon 1 shooter glass  
Read more »

Rata in aspic cu garnitură de ouă cu mus de ficat

  Ingrediente: 1 raţă 1,750 kg 7 joi gelatină sare piper 1 ceapa 1/2 ţelină 5 căţei usturoi 1/2 pahar vin cimbru 1 ouă 2 albuşe 200 g ficat unt   Mod de preparare: Se fierbe raţa cu sare, ceapă, ţelină, cimbru şi cîteva boabe de piper. Cînd este fiartă se dă la rece....
Read more »

Gască la cuptor cu garnitură de castane glasate, varză de Bruxelles sotată, carnăciori prăjiţi şi coşuleţe umplute cu ficat

  Ingrediente: 1 gască a 3,500 kg 600 g castane 200 g carnăciori cabanos sau crenvurşti 400 g varză de Bruxelles 20 coşuleţe coapte din aluat fraged 250g ficat de gîscă sare piper 150 g unt cimbru 1 pahar vin roşu 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Se frige la cuptor gasca înăbuşită...
Read more »

Pui umplut cu midii şi ficat

  Ingrediente: 1 pui mare sare 20 midii sau scoici 1 păhărel coniac 1 lingură sos Worcester sare boia de ardei 2 linguri sos alb 1 ceapă 250 g orez 1/2 l supă 250 g ciuperci 180 g unt 80 g şuncă 1 felie franzelă piper   Mod de preparare: Se umple puiul pe...
Read more »

Fricandou de căprioară cu castraveţi muraţi, roşii şi fasole boabe cu garnitură de colţunaşi cu branză

  Ingrediente: 1,400 kg fricandou (capac, nucă, pulpă) 400 g castraveţi în saramură piper sare cimbru 400 g roşii 5 căţei usturoi 100 g ulei 1/2 pahar rom 1 legătură tarhon   Mod de preparare: Fricandou prăjit în tigaie , se aşază într-o tavă adîncă cu ulei, castraveţii (curăţaţi, scoase seminţele, spălaţi şi tăiaţi...
Read more »

Pulpă da căprioara marinata cu garnitură de varză roşie, cu slănină, ceapă şi mere şi tocăniţă de bureţi cu ceapă

Ingrediente: 1 pulpă de căprioară 1/2 l vin 100 g zarzavat 1 foaie dafin piper boabe sare 200 g slănină afumată 1,250 kg varză roşie 3 mere 1 kg bureţi 12-14 cartofi 150 g grăsime 2 linguri smantană 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Se parează şi împănează pulpa cu 100 g slănină....
Read more »

Rosii si ardei pentru ciorba

  Mod de preparare: Se aleg roşii coapte şi sănătoase, se taie în două, apoi în felii subţiri. De asemenea se taie ca fideaua câţiva ardei graşi, precum şi frunză verde de mărar şi de pătrunjel. Se face un amestec în proporţiile dorite, într-un vas, adăugând sare după gust (ca pentru orice mâncare). La...
Read more »

Taiţei cu varză si mărar

Taiţei cu varză si mărar
  Ingrediente: o varză o pungă cu tăieţei laţi 100 ml ulei sare piper mărar   Mod de preparare: Tai varza cât mai fin cu un cuţit bine ascuţit sau o treci pe râzătoare, o pui intr-un castron mai mare şi o presari cu sare. O laşi aşa circa 1/2 oră, după care o...
Read more »

Umplerea borsului

  Mod de preparare: Borşul se pregăteşte de obicei în putini de stejar (butoaie mici, mai largi în fund decât în partea de sus) de 8-10 litri. Se spală bine putina şi, dacă este necesar, se opăreşte. Se poate însă înlocui cu un borcan mare de pământ. Se umplu pe un sfert cu tărâţe...
Read more »

Rulade de căprioară cu garnitură de piure de cartofi, castane glasate şi soteu de mazăre şi ciuperci prăjite

  Ingrediente: 1,500 kg pulpă de căprioară 1 felie franzelă 2 ouă sare piper 14-15 felii de piept afumat 400 g mazăre 400 g castane 1 ceapă 300 g cartofi 14 ciuperci potrivite 1/4 l vin 3/4 l supă sau apă 2 linguri sos brun 250 g unt sau margarina 1 lingură bulion  ...
Read more »

Salată orientală (reţete video)

Read ore »

Budincă de cafea cu orez

  Ingrediente: 250 g orez 1 l cafea făcută 150 g unt 200 g zahăr 12 ouă zahăr pudră   Mod de preparare: Pui să fiarbă orezul ales, spălat şi scurs în litrul de cafea exact aşa cum faci orez cu lapte. Il laşi să fiarbă până se îngroaşă şi pe urmă tragi oala...
Read more »

Fricandou de căprioară cu legume cu garnitură de sparanghel sau anghinare natur

  Ingrediente: 1,400 kg fricandou de căprioară (capac, nucă, pulpă) sare piper cimbru 1 ceapă 5 căţei urturoi 150 g ulei 400 g roşii 300 g arpagic 80 g măsline verzi 100 g şuncă afumată 1 cutie crabi sau 24 cozi de raci 1 legătură tarhon 1/4 l vin roşu dulceag 6 ardei graşi...
Read more »

Porumbei marinaţi cu orez cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 9 porumbei 1/4 l vin roşu 1 foaje dafin sare piper 1 ceapă 100 g zarzavat 150 g unt 200 g orez 150 g piept afumat 1/2 1 supă   Mod de preparare: Se curăţă bine porumbeii şi se pun la marinat 24 ore cu vin, zarzavatul şi ceapa tăiată. Se întorc...
Read more »

Iepure de casă pregătit vanătoreşte

  Ingrediente: 1 iepure 200 g ulei 150 g vin alb 200 g ceapă 30 g pastă de bulion 100 g morcov 50 g păstarnac 50 g ţelină 250 g ciuperci 50 g unt piper măcinat sare cimbru 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Se tranşează iepurele, se spală bine, se condimentează...
Read more »

Cocktail Lemon Twist

Cocktail Lemon Twist
    Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – felii de lămâie şi câteva frunze de ţelină   Se serveste la orice oră Ingrediente: 20 g sfeclă fiartă şi tocată mărunt 80 g ţelină rădăcină crudă tăiată în felii 10 cl suc...
Read more »

Musaca de cartofi cu ciuperci si măsline

Musaca de cartofi cu ciuperci si măsline
  Ingrediente: 8 cartofi măricei o cutie cu ciu­perci 2 cepe potrivite 150 g măsline 2 linguri bulion un ardei gras o lingură margarină sare piper pătrunjel ulei   Mod de preparare: Speli cartofii cu tot cu coajă şi îi pui la fiert în apă rece. Cât se fierb cartofii, scoţi sâmburii măslinelor şi...
Read more »

Ciorbă deasă de sfeclă

Ciorbă deasă de sfeclă
  Ingrediente: 3 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1 cartof 1 linguriţă făină 1/2 lămâie 80 g margarină sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovul şi carto­ful, le tai bucăţi şi le pui la fiert îr apă cu sare. După ce au fiert foarte bine, le strecori, dar păstrezi...
Read more »

Cum se prepara: Pui cu taitei de orez si condimente (video)

Read more »

Piept de gască umplut cu garnitură de pilaf cu stafide

  Ingrediente: 1 gască de 3,500 kg 1 felie franzelă 3 ouă 6 căţei usturoi 1 morcov 1 fir praz 2 mere sare boia 500 g orez 100 g unt 150 g stafide 1 pahar vin 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Gasca se curăţă, se spală şi se şterge cu un şervet....
Read more »

Cotlete de cărpioară cu şuncă de casă cu garnitură de budincă şi tăiţei, cu limbă afumată, ciuperci şi caşcaval, mazăre şi arpagic sotate şi salata

  Ingrediente: 1,200 kg cotlet de căprioara 200 g şuncă afumată (costiţă) 100 g unt un pahar lapte 1 lingură jăină pesmet alb 4 oua sare piper 200 g tăiţei de casă 80 g limbă afumata fiartă 150 g ciuperci 50g caşcaval 100 g ulei 2 sa­late 300 g mazăre fină 200 g arpagic...
Read more »

Pilaf din carne de gască

  Ingrediente: 1 gască  3,500 kg 300 g orez 1 kg bureţi de fag 30 g hrean 1 lingură oţet sare piper boabe zahăr cimbru 150 g unt 2 cepe   Mod de preparare: Gîsca se spală bine şi se pune la fiert cu 1 ceapă, sare, piper boabe şi cimbru. După ce a...
Read more »

Muraturi pentru iarna

Muraturi pentru iarna
O reteta delicioasa de muraturi pentru iarna din: apa, sare, otet, varza rosie, conopida, morcovi, telina, gogonele, ardei, boabe piper, usturoi, foi de dafin si marar uscat. Ingrediente: 9 l apa 1/2 kg sare 1/2l otet varza rosie conopida morcovi telina gogonele ardei lungi boabe piper 1-2 capatani usturoi foi de dafin marar uscat...
Read more »

Drob de orez cu legume

Drob de orez cu legume
  Ingrediente: 200 g orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de ţelină 2 cartofi 150 g măs­line 5 linguri pesmet 2 linguri condiment 100 g margarină 2 legături pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri boia sare piper     Mod de preparare: Alegi şi speli orezul pe care îl pui în cantitate triplă...
Read more »

Cotlete de iepure la tigaie cu garnitură cu budincă de conopidă cu branză şi soteu de mazare

  Ingrediente: 2 kg spinare şi pulpă de iepure 150 g unt sare piper 1conopidă mare 1pahar lapte 11/2 lingură făină 1 lingură smantană 400 g mazăre fină 1 legătură mărar 30 g caşcaval sau brînză rasă 1gălbenuş 1păhăul vin   Mod de preparare: Se prepară cotletele, fără oscioare. Se fierbe conopida, bine spălată...
Read more »

Pui umplut

  Ingrediente: 1 pui mare (1,750 kg) 200 g carne de viţel sau porc 200 g ficat (pasăre, porc, viţel) 1 ceapă sare piper 1 felie franzelă 2 ouă 500 g ciuperci 2 mărule mari 50 g costiţă afumată 500 g cartofi noi 150 g unt 1/2 l supă sau apă   Mod de...
Read more »

Gască împănată cu garnitură de budincă de conopidă şi mere coapte umplute cu măruntaie de gască

Ingrediente: 1 gască  3,500 kg 1 kg conopidă 100 g caşcaval 3 ouă 150 g unt 1 1/2 lingură făină sare piper cimbru 1 ceapă 1/4 l lapte 12 cartofi mari ficat şi pipotă de gască 1 pahar vin 100 g file afumat mere Mod de preparare: Se împănează piepţii cu file afumat şi se...
Read more »

Castraveti mici in otet

  Mod de preparare: Se aleg castraveţi mici şi foarte proaspeţi. Se spală, se taie puţin la capete şi se scurg bine de apă. De asemenea se pregătesc câţiva morcovi tăiaţi cu cuţitul special, în rondele crestate, câteva frunze de ţelină şi după gust, câţiva căţei de usturoi. În acest timp se fierbe oţetul...
Read more »

Turnedou de cerb la grătar cu garnitură de cartofi pai şi salată de sezon

  Ingrediente: 1,400 kg muşchi de cerb sare piper 50 g unt 400 g cartofi ulei de prăjit   Mod de preparare: Se taie 6 bucăţi de carne, groase cat degetul, sau 12 mai mici, se parează (rotunjesc) să fie aspectuoase, apoi se ung cu unt, sare şi se frig pe grătar în­cins, pe...
Read more »

Cotlete de iepure la tigaie cu garnitură de castane glasate

  Ingrediente: 2 kg spinare si pulpă de iepure 500 g castane 150 g foitaj 2 linguri sos brun 1/4 l supă sau apă sare piper 1 lingură făină 150 g unt   Mod de preparare: Se prepară cotletele întocmai ca la cotletele, fără oscioare. Se frig în unt date prin sare, piper şi...
Read more »

Porumbei la frigare cu garnitură de sote de arpagic şi mazăre şi cu cartofi chips

  Ingrediente: 12 porumbei tineri 12 crutoane prăjite de mărimea unui porumbel 300 g cartofi ulei de prăjit sare piper 300 g mazăre 200 g arpagic 80 g unt lăp­tuci sau salată verde 1 lingură oţet   Mod de preparare: Se curăţă bine porumbeii, se spală şi se şterg cu un prosop, se înfig...
Read more »

Nucă de căprioară cu ciuperci cu garnitură de cartofi noi cu unt şi dovlecei umpluţi cu orez

Ingrediente: 1 nucă de căprioară de circa 1,400 kg 500 g ciuperci 120 g smantană 1 lingură făină 1 legătură mărar 150 g unt 1 ceapă 2 linguri sos brun 40 g caşcaval 5 dovlecei potriviţi 180 g orez 400 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 1/2 pahar vin puţin lapte Mod de preparare:...
Read more »

Spinare de căprioară cu tocătură de ficat şi ceapă cu garnitură de gulioare sotate, şi cartofi noi cu unt

Ingrediente: 1,800 kg spinare de căprioara 300 g ficat 1 ceapă 1 ou 1 felie franzelă sare piper 12 ciuperci mari 12 crutoane prăjite 400 g gulioare 500 g cartofi noi 150 g unt 1 legătură pătrunjel 1 pahar vin roşu 2 linguri sos de friptură puţină supă sau apă 1/2 lingură făina 30...
Read more »

Gulii cu maioneză de pufuleti

Cureţi 2 gulii, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici şi le presari cu sare după gust. Le laşi 30 de minute deoparte ca să-şi lase zeama, apoi le presezi ca să se scurgă. Pregăteşti apoi maioneza din pufuleţi. Zdrobeşti pufuleţii, torni o ceaşcă deapă caldă şi amesteci până obţii o pastă. Incorporezi ulei,...
Read more »

Prajitură cu marmeladă si nuci

Ingrediente: 3 linguri marmeladă 2 linguri de miere 1 vârf de linguriţă de bicarbonat 200 g făină 4 linguri de ulei 20 g drojdie 1 praf de sare 3 linguri nuci măcinate 2 linguri zahăr Mod de preparare: Intr-o cratiţă, pe foc mic, freci mierea cu un vârf de linguriţă de bicarbonat, până ce...
Read more »

Garf de mistreţ tanăr la tavă cu garnitură de pilaf cu ficat şi bureţi sotaţi

  Ingrediente: 1,500 kg garf de mistreţ tînăr 200 g orez 300 g ficat sare piper şofran 1 păhărel coniac 1/4 l vin 2 mere 5 bucăţi cuişoare 1 l supă din oase 150 g unt 400 g bureţi de fag 1 ardei iute   Mod de preparare: Se frige înăbuşit circa 1 oră...
Read more »

Cocktail Lady Lake

  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o rămurică de mentă şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 cl brandy un pahar de iaurt cu aromă de cafea câteva picături de sirop de zahăr câteva picături de cremă de...
Read more »

Aperitive de toamnă

Aperitive de toamnă
  Ingrediente: 4 roşii 4 ouă 50 g unt 4 tri­unghiuri brânză topită 1 ardei verde 1 ceapă 200 g brânză dulce 5-6 măsline negre sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, după care le cureţi, le tai în jumătate, le scoţi gălbenuşurile şi le amesteci cu jumătate din cantitatea de unt...
Read more »

Fricandou de căprioară umplut cu ciuperci cu garnitură de cartofi sote şi fasole sote, fidea şi gulioare

  Ingrediente: 1 fricandou de căprioară de circa 1,400 kg (capac, nucă, pulpă) 400 g ciuperci 1 ceapă sare piper 150 g unt 8 funduri de anghinare sau gulioare 400 g fasole fidea 300 g cartofi nucşoară 6 ouă 2 linguri sos alb 250 g foitaj 1/4 l vin roşu dulceag 1/4 1 supă...
Read more »

Cum se prepara: Tortellini cu sos de smantana dulce si bacon (video)

Read more »

Frigărui de mistreţ cu salam, bureţi şi arpagic cu garnitură de varză roşie brezată

  Ingrediente: 800g carne de porc mistreţ 300g salam afumat 400g bureţi 300g arpagic 40g untură cimbru sare piper 12 frigărui   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, salamul felii, bureţii bucăţi şi arpagicul opăriţi tăiat în două. Se pun intercalate pe frigărui, se ung cu untură, se dă sare şi piper...
Read more »

Porumbei umpluţi cu ficat cu garnitură de ciuperci umplute şi cu sote de mazăre, salată şi arpagic

  Ingrediente: 12 porumbei tineri 300 g ficat de viţel pasăre 1 felie franzelă 2 ouă sare piper 1 legătură tarhon 1 pahar vin roşu 2 linguri sos brun 1/2 1 supă 50 g afumătură 1 ceapă 100 g zarzavat 15 ciuperci mari 300 g mazăre fină 1 salată verde 150—200 g arpagic 10...
Read more »

Fricandou de mistreţ umplut cu garnitură de tăiţei cu ciuperci şi supă brezată cu costiţă afumată

Ingrediente: 1 fricandou de mistreţ de circa 1,400 kg 200 g ficat 2 ouă 1 felie franzelă 1 ceapă 200 g tăiţei de casă 300 g ciuperci 150 g unt 1 kg varză creaţă 80 g costiţă afumată 2 linguri smantană 100 g zarzavat   Mod de preparare: Fricandoul se taie în lung cu...
Read more »

Rulada de căprioară cu aspic cu garnitură de salată rusească

  Ingrediente: 1,400 kg pulpă de căprioară 1 felie franzelă 2 ouă sare piper 15 feli de piept afumat 2 cartofi 2 mere 1 morcov 1 castravete 2 roşii 50 g fileuri afumate de porc 1 ceapă 1 /4 l vin 250 g ulei 1/2 linguriţă muştar 1 fir ceapă verde 1 litru aspic...
Read more »

Raţă cu castraveţi muraţi cu garnitură de cartofi ducesa

  Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 500 g castraveţi muraţi 2 legături mărar 400 g roşii sau 1 lingură bulion pastă sare piper cimbru 400 g cartofi 1 1/2 lingură făină 1 ou 150 g unt ulei 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Raţa se frige la cuptor încins, circa 20 minute...
Read more »

Cotlete de căprioară cu garnitură de foitaj cu piure de castane şi bureţi sotaţi cu mărar

  Ingrediente: 1,400 kg spinare de căprioară (cotlete) 400 g castane 150 g foitaj 400 g bureţi 150 g unt 1 pahar lapte sare piper zahăr 1 legătură mărar 1 lingură făină puţin vin dulceag   Mod de preparare: Cotletele cu osciorul respectiv se bat (se platează) puţin, se rotunjesc, se pune sare, piper,...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blood Clot Shooter (video)

Cum se prepara Cocktail Blood Clot Shooter (video)
  Ingrediente: 15 ml grenadine syrup 15 ml light rum 15 ml double cream 1 teaspoon 1 shooter glass  
Read more »

Mancare de gutui cu vin

Mancare de gutui cu vin
  Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 g zahăr 100 ml ulei 100 ml vin alb 50 g făină 250 ml apă   Mod de preparare: Speli gutuile, le ştergi, le cureţi de sâm­buri şi le tai felii mai groase. Le dai apoi prin făină, le rumeneşti în ulei şi le pui pe un şerveţele...
Read more »

Ciorbă de legume cu spanac

  Ingrediente: 1 ceapă 3 morcovi 1 ardei gras 2 roşii mari 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 1 pahar ulei 300 g spanac opărit (din con­servă sau din congelator) 1 pahar orez frunze de ţelină 1 legătură pătrunjel 1 l borş de putină sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt...
Read more »

Iepure de casă umplut şi fiert

  Ingrediente: 1 iepure de casă 250 g rinichi de viţel sau de porc 250 g franzelă 200 g lapte 3 ouă 50 g sare 10 g piper 5 g nucşoară 1 foaie dafin 50 g ceapă 250g seu de viţel sau uger   Mod de preparare: Iepurele se desface şi i se lasă...
Read more »

Mancare de cartofi cu ciuperci

Mancare de cartofi cu ciuperci
  Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete sau de la congelator 150 g orez 2 morcovi 1 ţelină 2 cepe 4 linguri ulei 300 m suc de roşii 2 legături pătrunjel 50 g margarină sare piper     Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii, ţelina, ceapa şi ciupercile. Tai apoi cartofii feii subţiri şi le...
Read more »


Garf de mistreţ tanăr cu arome cu garnitură de budincă de spanac şi macaroane cu limbă afumată şi branză

  Ingrediente: 1,500 kg garf de mistreţ tanăr 100 g zarzavat 1 ceapă 50 g grăsime sare piper 4 căţei usturoi nucşoară 1,500 kg spanac 2 linguri sos alb 2 ouă 120 unt 200 g macaroane 80 g limbă afumată 40 g branză   Mod de preparare: Se pune garful în tavă cu sare,...
Read more »

Vinete impanate in otet

  Mod de preparare: Se aleg vinete tinere şi nu prea mari. Se taie codiţa şi se despică în lung pe ambele părţi, dar nu de tot. Se pun în apă fierbinte şi se lasă să clocotească până încep să se moaie. Se scot şi se aşază pe masă unele lângă altele, iar peste...
Read more »

Iepure cu bureţi şi smantană cu garnitură de gogoşi de cartofi

  Ingrediente: 1,500 kg carne de iepure 1 linguriţă boia 2 1/2 lingură smantană 1 lingură mare de mărar 1 ceapă 11/2 lingură făina 400 g bureţi sau ciuperci 300 g cartofi 2 ouă 150 g unt 1 l supă sau apă   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale. Se sotează cu...
Read more »

Fursecuri cu bomboane

  Ingrediente: 250 g zahar pudra 1 lingurita scortisoara 350 g alune 3 albusuri bombonele colorate   Mod de preparare: Bati albusurile spuma cu sare si dupa ce s-au intarit adaugi za­harul in ploaie. Opresti o ceasca din aceasta compozitie, iar in restul pui alunele marinate si scorti­soara. In tava cuptorului in­tinzi o foaie...
Read more »

Raţă cu fasole boabe cu garnitură de vinete prăjite şi foitaj

  Ingrediente: 1 raţă de circa 1,750 kg 400 g fasole uscată cu bobul mare 2 cepe 100 g zarzavat sare piper dafin 1 lingură bulion 200 g ulei sau untură 60 g cos­tiţă afumată 2 vinete potrivite 2 linguri făină 1 pahar vin roşu   Mod de preparare: Se frige raţa înăbuşită (circa...
Read more »

Pilaf din carne de gasca cu stafide

  Ingrediente: 1 giscă 3,500 kg 200 g făină 2 ouă 200 g ulei sare piper cimbru magheran 80 g unt 1/4 l lapte 250 g orez 80 g stafide 50 g fistic 1 pahar vin roşu dulce 2 cepe 3 vinete 80 g caşcaval   Mod de preparare: Se frige gasca înăbuşită la...
Read more »

Fricandou de căprioară cu garnitură de clătite umplute cu ficat, cartofi ducesa şi pere la cuptor

  Ingrediente: 1,400 kg fricandou de căprioară (capac, nucă, pulpă) 1/4 l vin roşu sare piper 100 g zarzavat 5 cuişoare 300 g ficat de căprioară 5 ouă 1 foaie dafin 250 g făină 1/2 pahar lapte 150 g unt 40 g brînză 300 g cartofi 6 pere 3 linguri sos alb Mod de...
Read more »

Cum se prepara:Legume la tigaie cu icre negre (video)

Read more »

Cotlete de ţap cu legume in sos aromat cu garnitură de ardei umpluţi cu orez

  Ingrediente: 1,400 kg cotlet de ţap 1 ceapă 5 căţei usturoi 4 castraveciori muraţi 1/2 legătură tarhon 1 lingură bulion sare piper 1/2 lingură făină 1/2 1 supă din oase de ţap 1 ardei iute 8 ardei graşi 150 g orez 200 g bureţi sau ciuperci 150 g ulei   Mod de preparare:...
Read more »

Porumbei umpluţi cu carne de berbec cu garnitură de roşii umplute cu ouă şi ciuperci pe crutoane

  Ingrediente: 9 porumbei 400 g came de berbec 1 ceapă 5 căţei usturoi sare piper 80 g costiţă afumată 10 roşii potrivite 4 ouă 1 lingură sos alb 12 ciuperci 1/4 vin roşu 5 salate verzi 150 g unt 12 crutoaue sare piper puţin pesmet sos de friptură 1 legătură pătrunjel   Mod...
Read more »

Prăjitură glazurată cu miere

Prăjitură glazurată cu miere
  Ingrediente: 200 g zahăr 5 linguri miere 150 ml apă în care ai dizolvat o linguriţă de amoniac 100 ml ulei 500 g făină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele de mai sus şi compoziţia rezultată o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pergament sau hârtie specială pentru copt. Dai...
Read more »

Cotlete de iepure la tigaie cu garnitură de budincă de cartofi şi perişoare din carne

  Ingrediente: 2 kg spinare şi pulpă de iepure 3 ouă 400 g cartofi 150 g unt 11/2 lin­gură făină sare piper nucşoară 400 g mazăre fină 2 linguri smintină 3 legă­turi mărar 1/2 pahar vin roşu 2 linguri sos brun 1 felie franzelă   Mod de preparare: Se scot muşchii de la spinare,...
Read more »

Fursecuri glazurate cu alune

  Ingrediente: 250 g unt nesarat 500 g faina 125 g zahar 250 g alune zahar vanilat un praf de sare 200 g ciocolata de menaj   Mod de preparare: Freci untul cu zaharul pana ce s-a topit za­harul. Adaugi faina, alunele, vanilia si sarea si amesteci pana ce totul este omogenizat. Dai coca...
Read more »

Fazan la cuptor cu garnitură de pilaf cu stafide, cartofi ducesa şi ananas

  Ingrediente: 1 fazan 6 felii de ananas 1 pahar vin dulce sare 250 g unt 250 g orez 60 g stafide 500 g cartofi 2 oua 1/2 lingură făină 3/4 l supă 40 g zahăr nuc­şoară 1 lingură oţet   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală fazanul cu un şervet înmuiat...
Read more »

Muşchi de cerb in foitaj umplut cu ficat cu garnitură de legume de sezon şi cartofi

  Ingrediente: 1,200 kg muşchi de cerb 400 g ficat 1ceapă sare piper 3 ouă 80 g ulei 1/4 lingură faina 1/5 l vin roşu 200 g foitaj legume de sezon şi cartofi   Mod de preparare: Se frige muşchiul înăbuşit cu puţin ulei şi puţină apă. Cînd este gata se scoate şi se...
Read more »

Porumbei umpluţi cu ficat cu garnitură de sufleu de cartofi, ciuperci pe crutoane şi sote de mazăre

  Ingrediente: 9 porumbei 300 g ficat 14 ciuperci mari 400 g mazăre 150 g unt 80 g ulei sare piper 1 legătură mărar 400 g cartofi 2 ouă 1 felie franzela 1/2 pahar vin roşu 2 cepe 2 linguri sos brun 1/2 lingură făină 14 crutoane rotunde prăjite   Mod de preparare: Se...
Read more »

Cocktail Long Island Ice Tea

Cocktail Long Island Ice Tea
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3 cl tequila 3 cl gin 3 cl rom alb o linguriţă de Cola  ...
Read more »

Racitură cu chiftelute din cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 legătură pătrunjel sare ulei boia de ardei dulce Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai pe răzătoarea mică şi îi presezi într-o sită ca să se scurgă zeama. Pui apoi zeama într-un alt vas cu puţină apă rece şi o laşi 5 minute deoparte....
Read more »

Cartofi cu ardei la cuptor

Ingrediente: 2 linguri ulei 500 g cartofi 1 ceapă 1 ardei verde 1 linguriţă muştar 100 pastă de roşii 300 ml supă de legume 1 legă­tură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, tai cartofii felii groase şi ceapa peştişori şi le căleşti în ulei încins. Când ceapa s-a înmuiat,...
Read more »

Sarmale cu arpacas

Ingrediente: 250 g arpacaş 2 verze mari murate 300 g ciuperci 4 cepe 1 linguriţă condiment con­centrat de supă sare piper 150 ml ulei Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl speli şi îl opăreşti cu 2 l de apă clocotită, cu o seară înainte să-l prepari. Il acoperi şi-l laşi până a doua zi,...
Read more »

Plăcintă aperitiv cu roşii la cuptor

Plăcintă aperitiv cu roşii la cuptor
  Ingrediente: 250 g făină 50 g unt sau margarină 1 cub mic de drojdie (de 25 g) 1 lingură pesmet 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură ai nevoie de: 5-6 roşii 2 cepe 2 felii şuncă 2 ouă 100 g caşcaval 100 ml smân­tână cimbru măghiran rozmarin sare piper   Mod preparare aluat: Topeşti...
Read more »

Spinare de căprioară cu ciuperci cu garnitură de coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci şi mazăre sotate

  Ingrediente: 1,400 kg spinare de căprioară 400 g ciuperci 2 cepe 200 g smantană 120 g unt sare piper 1 legătură mărar 1/2 lingură făină 6 coşuleţe coapte din foi­taj 300 g mazăre fină 1/4 l supă 300 g ficat de căprioara 2 ouă 1 felie franzelă 300 g şvaiţer   Mod de...
Read more »

Garf de mistreţ tanăr la tavă cu ciuperci, măsline, napi şi anghinare cu ganitură de pilaf

  Ingrediente: 1,500 kg garf de mistreţ tînăr 150 g măsline verzi 200 g arpagic 400 g napi sau funduri de anghinară 1/4 l vin dulceag 300 g ciuperci mici 1 legătură pătrunjel 120 g ulei sare piper 1 lămaie 250 g orez 30 g unt   Mod de preparare: Se pune garful într-o...
Read more »

Prăjitură cu ness si cappucino

  Ingrediente: Pentru blat ai nevoie de: 5 ouă 2 lin­guri apă 7 linguri zahăr 7 linguri făină 2-3 pătrăţele de ciocolată menaj (dată pe râzătoare) Pentru cremă ai nevoie de: 5 gălbenuşuri 12 lin­guri zahăr 6 linguri lapte 2 plicuri ness 2 plicuri cappuccino cu aromă de alune 1 pachet margarină Pentru spumă...
Read more »

Cremă acrişoara de cartofi

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2 litru de borş 1 ceapă sare şi piper după gust   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cât să-i acopere. îi laşi să fiarbă mult, ca să fie cât mai uşor de pregătit. Ii pasezi, apoi amesteci piureul obţinut cu apa...
Read more »

Ruladă de cartofi

  Fierbi în coajă 1 kg de cartofi, îi cureţi, apoi faci un piure mai tare pe care-l întinzi în foaie subţire pe o folie de plastic unsă cu ulei. Ungi apoi foaia cu o lingură cu pastă de tomate, pui un praz tocat, 1- 2 morcovi fierţi, fasole verde fiartă (sau orice altă...
Read more »

Cocoş de munte la cuptor cu garnitură de ficat prăjit şi pilaf cu bureţi

  Ingrediente: 1 cocoş de munte 150 g grăsime 100 g unt 1/2 lingură făină 1 linguriţă boia 3 lnguri smantana 300 g ficat 300 g bureţi 200 g orez 2 cepe 1 ou pesmet sare 1/4 pahar oţet   Mod de preparare: Se prepară cocoşul  apoi se frige la cuptor încins, cu sare,...
Read more »

Chiftele din pastarnac si nuci

  Ingrediente: 1 kg păstârnac 3 cartofi 1 ceapă mică 2 căţei de usturoi 1 cană nucă măcinată 3-4 lin­guri pesmet cimbru piper sare ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Cureţi păstârnacul, usturoiul şi ceapa de coajă, apoi dai păstârnacul pe răzătoarea mică, ceapa...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Russianator (video)

Cum se prepara Cocktail Russianator (video)
  Ingrediente: 25 ml vodka 10 ml Malibu 10 ml rum 10 ml cola 1 ice cube 1 rocks glass (or short glass)  
Read more »

Ciorbă de praz cu orez

  Ingrediente: 1 kg praz orez (fiecare cât doreşte) 100 g zarzavat de la borcan 2-3 cepe 3 ardei puţin ulei 1-2 linguri de făină zeamă de varză pentru acrit   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai rondele cât vrei de subţiri şi îl pui la fiert într-o oală cu apă rece. După...
Read more »

Tarte cu gutui

Tarte cu gutui
  Ingrediente: 500 g făină 250 gmargarină 150 g zahăr pudră 2 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală sare 1/2 linguriţă bicarbonat Pentru cremă ai nevoie de: 500 g făină 1 l apă 250 g margarină 250 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 3 gutui     Mod preparare aluat: Freci...
Read more »

Iepure impănat cu garnitură de salată umplută cu carne, napi sotaţi în unt şi cartofi fierţi daţi prin unt

  Ingrediente: 1,600 kg carne de. iepure 300 g carne de porc 300 g cartofi noi 400 g napi 8 bucăţi salată verde 2 ouă 1 felie franzelă sare piper 100 g slănină afumată 100 g unt 100 g zarzavat 1 ceapă cimbru 1 pahar vin negru 8 crutoane ovale prăjite 40 g ulei...
Read more »

Friptură de pastarnac cu sos de roşii

  Ingrediente: 4 bucăţi mai mari de păstârnac 1 cană suc de roşii 2 linguri ulei 4-6 căţei de usturoi 2 linguriţe sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Speli păstâmacii şi îi coci pe grătarul cup­torului, la foc mijlociu, până sunt bine pătrunşi. Intre timp, fierbi sucul de roşii cu usturoi,...
Read more »

Iahnie de cartofi cu masline

  Cureţi 1 kg cartofi, îi tai pe lung în felii groase. Le speli, le zvânţi cu un şervet, le sărezi, le căleşti pe rând în ulei bine încins, numai cât să se înmoaie, le scoţi şi le dai deoparte, în uleiul rămas prăjeşti 4 cepe tăiate mărunt, iar când s-au aurit, adaugi 2...
Read more »

Mancare simplă de ciuperci

  Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 ardei 1 roşie 1 ceapă ulei sare piper condiment     Mod de preparare: Pui ciupercile la fiert cu o cană cu apă şi 2-3 linguri ulei. Adaugi ceapa tocată mărunt şi ardeiul tăiat cubuleţe şi potriveşti de sare, piper şi condiment. Când legumele s-au înmuiat pui roşia...
Read more »

Ciuperci marinate

 
  Mod de preparare: Se aleg ciuperci mărunte şi închise. Se spală în câteva ape. Se pun la foc într-o cratiţă cu ulei, în proporţie de 100 g ulei la 1 kg de ciuperci, şi puţină sare. După ce au dat în clocot, se mai ţin 10 minute. Se adaugă câteva linguri de oţet,...
Read more »

Prajitură Irina (de post)

Prajitură Irina (de post)
  Ingrediente: 4 cartofi fierţi şi pasaţi 1/2 kg biscuiţi sfărâmaţi 1 pachet margarină 200 g nuci măcinate 200 g zahăr esenţă de migdale după gust   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până la omogenizarea completă şi apoi pasta obţinută o întinzi pe un platou, o nivelezi şi o dai la rece. După...
Read more »

Frigărui de urs cu garnitură de cartofi pai

  Ingrediente: 1 kg came de la muşchi 250 g garf de urs afumat 200 g bureţi sau ciuperci 10 ardei graşi sare piper cimbru 400 g cartofi 300 g ulei 12 frigărui mujdei   Mod de preparare: Se taie din muşchi 24 bucăţi egale, 24 feliuţe de garf afumat, 24 rondele de bureţi,...
Read more »

Iepure civet cu sos de vin, arpagic, ciuperci şi costiţă

  Ingrediente: 1,800 kg came de iepure (spată ,piept sau pulpă) 1 ceapă 100g zarzavat 1/2 l vin 1 foaie dafin 1 lingură bulion 120 g costiţă afumată 300 g ciuperci 1/2 l supă de iepure sau apă 200 g arpagic   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi şi se sotează în ulei...
Read more »

Gogosari in otet

  Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, nevătămaţi şi proaspeţi. Se spală şi se lasă pe un şervet să se zvânte, sau se şterg cu o cârpă moale. Se înţeapă fiecare cu un ac, de 2-3 ori. Se aşază în borcane. Se fierbe oţetul, adăugând la fiecare litru 60 g de sare, două...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu