duminică, 16 septembrie 2012

Retete magice #35


Retete magice:

Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi noi daţi prin unt, crochete de midii si sote de spanac

  Ingrediente: 1,600 kg spinare de miel 300 g ficat de miel 1 ceapă 1 felie franzelă 2 ouă 2 linguri făină 20 midii sau scoici pesmet 150 ulei 80 g unt 300 g car­tofi noi 1 legătură pătrunjel 1 kg spanac 1/2 pahar vin roşu 1/4 litru supă   Mod de preparare: Spinarea...
Read more »

Clapon umplut cu garnitură de dovlecei umpluţi cu orez şi ciuperci prăjite pe crutoane

  Ingrediente: 1 clapon de circa 1,300 kg 200 g ficat 100 g şuncă 4 linguri sos alb 2 ouă sare piper alb 18 ciuperci 18 crutoane rotunde 6 dovlecei potriviţi 100 g orez 40 g parmezan sau caşcaval 200 g unt 1 legătură de pătrunjel 1/2 pahar vin dulceag 2 linguri sos brun...
Read more »

Legume cu orez la cuptor

Legume cu orez la cuptor
  Ingrediente: 1 conopidă mică 200 g fasole verde 3-4 morcovi 2 gulii 1 cană orez 100 g unt sau margarină 300 g smântână sare câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi conopida, fasolea verde, morcovii şi guliile şi le pui la fiert separat în apă cu sare. Speli apoi orezul, îl...
Read more »

Curcan la cuptor cu garnitură de castane glasate, ţelină umplută cu măruntaie şi gogoşi de cartofi

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 300 g slănină crudă 300 g cartofi 100 g caş­caval sau brînză 3 ouă 150 g făină sare piper cimbru 150 g zarzavat 2 cepe 12 feline potrivite 400 g castane 1 pahar vin roşu 200 g ciuperci 3 linguri sos brun 250 g ulei pentru...
Read more »

Biscuiţi cu cacao

  Ingrediente: 100 g unt 80 g zahăr pudră 1 ou 180 g făină 2 linguri coajă de lămâie 50 g cacao   Mod de preparare: Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi oul bătut bine, făina, cacaua şi coaja de lămâie. Frămânţi aluatul bine, îl întinzi într-o foaie pe care apoi o tai...
Read more »

Omletă cu branză si cartofi

  Ingrediente: 1 cartof mai mare 2 ouă 2 linguri brânză rasă 1 lingură smân­tână ulei sare piper condimente   Mod de preparare: Cureţi cartoful, îl razi şi îl căleşti în 2 linguri ulei, apoi adaugi ouăle bătute cu brânză şi smântână. Potriveşti gustul de sare, piper şi condiment şi rumeneşti omleta pe ambele...
Read more »

Pulpă de miel cu legume cu garnitură de legume, sote de fasole fidea şi cartofi natur

  Ingrediente: 1 pulpă miel (1,800 kg) 300 g morcovi 2 telina 80 g unt 1 fir praz sare 250 g fasole fidea 350 g cartofi noi 1 varză mare creaţă 2 gălbenuşuri 1 /2 lin­gură făină 1/2 lămîie 50 g capere 1 lingură smantană   Mod de preparare: Pulpa se pune la fiert...
Read more »

Pulpă de miel cu ciuperci cu garnitură de crochete de cartofi

Ingrediente: 1 pulpă de miel (circa 1,800 kg) 100 g măsline verzi 1/2 pahar vin 400 g roşii 5 ardei graşi 250 g ciuperci 50 g capere sare piper 80 g ulei ulei pentru crochete 2 ouă 250 g cartofi 1 lingură făină pesmet 5 căţei usturoi cimbru puţin zahăr   Mod de preparare:...
Read more »
Spumă de fructe
  Ingrediente: 1 pahar de zmeură 2 albuşuri 1/2 pahar de zahăr pudră   Mod de preparare: Speli bine zmeura, o laşi să se scurgă, apoi o zdrobeşti cu o lingură de lemn. Separat baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul, bătând în conti­nuare până obţii o bezea pe care o torni peste fructele zdrobite....
Read more »

Supă de dovlecei cu iaurt

  Ingrediente: 3-4 dovlecei 2 morcovi 2 lin­guri de orez 1 lingură ulei 1 pahar mic de iaurt (100 ml) 1 legătură de pătrunjel puţină sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi tai dovleceii cubuleţe, iar morcovii îi dai pe răzătoarea mare. Pui la fiert morcovii cu orezul într-un litru de...
Read more »

Turtiţe delicioase

  Ingrediente: făină cât cuprinde 1 lingură de zahăr tos 1 linguriţă sare 1 cub de drojdie amestecată cu puţin lapte 1 ou 1 plic zahăr vanilat     Mod de preparare: Frămânţi din toate ingredientele o cocă potrivită pe care o laşi puţin să crească, întinzi aluatul, apoi tai turtiţele şi le prăjeşti...
Read more »
  Ingrediente: 1 lingură ulei 1 ceapă (poţi folosi ceapă de apă) tăiată peştişori 4 jumătăţi de piept de pui fără piele (circa 750 g) 1/2 linguriţă sare 1/4 lin­guriţă piper proaspăt măcinat 1 cană suc de mere şi zmeură 3/4 cană zmeură proaspătă     Mod de preparare: Incălzeşti uleiul într-o tigaie de...
Read more »

Supa-cremă de ciuperci ardelenească

  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2 linguri de margarină 1 cană de morcovi tăiaţi mărunt 1 cană de ţelină tocată sau 1 cană de pătrunjel tocat mărunt amestecat cu frunze de ţelină 1 cană de ceapă tocată mărunt 1 căpăţână de usturoi 6 căni de supă de pui sau vită (sau 1 cub...
Read more »

Mâncare de bame cu pui

Mâncare de bame cu pui
  Ingrediente: 500 g bame 1 pipet pui 2 linguri margarina 4 rosii 1 l bors 1 ceapa 1 legatura verdeata   Mod de preparare: Pui borsul la fiert, apoi speli bamele, le cureti de codite si adaugi in oala sa fiarba in bors. Le lasi cam 30-40 minute, apoi le dai deoparte. Apoi...
Read more »

Găină chaud-froid cu aspic cu garnitură de salată de sezon

  Ingrediente: 1,500 kg carne de găină tînără 1 1/2 lingură făină 1 ceapă sare piper boabe Maggi 100 g frişca lichidă 80 g unt 6 foi gelatină 1-2 albuşuri pentru limpezit aspicul   Mod de preparare: Găina se curăţă, se spală şi se fierbe circa 25 minute cu 2 1 apă, sare, piper...
Read more »

Clapon cu salată rusească si aspic

  Ingrediente: 1 clapon de circa 1,400 kg 300 g ulei 2 oua 1/2 lămaie 1 linguriţă de muştar 2 cartofi 2 mere 2 ţeline 3 fileuri de anşoa 20 cozi raci 10 foi (30g) gelatină 1/2 pahar vin sare piper 1 ceapă 1 legăutră de pătrunjel 1 fir de ceapă verde   Mod...
Read more »

Bibilică la cuptor cu garnitură de costiţă afumată, cartofi, mere la cuptor şi bureţi sotaţi

  Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 150 g costiţă afumată 500 g bureţi de pădure 600 g cartofi noi 4 mere care nu sfarimă 1 /2 pahar vin sare piper 200 g unt 1 /2 l supă zahăr   Mod de preparare: Bibilica se frige înăbuşită la cuptor cu sare, unt şi...
Read more »

Prăjitură cu 3 fructe

  Ingrediente: 300 g de smochine uscate 200 g de prune uscate, fără sâmburi 200 g de caise uscate 10 cl de rom 50 g de alune întregi 50 g de migdale întregi 100 g de praf de migdale 50 g praf de alune 1/2 linguriţă de scorţişoară 25 cl de smântână degresată 3...
Read more »

Pilaf cu cascaval

Pilaf cu cascaval
  Ingrediente: 1 ceasca orez (100 g) 1 ceapa 4 rosii 2-3 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 felie cascaval cimbru piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci, iar roşiile le opăreşti, le decojeşti şi le tai mărunt. Speli orezul şi îl pui să se rumenească în ulei. Separat căleşti ceapa...
Read more »

Găină în aspic cu garnitură de salată rusească cu muştar şi raci

Ingrediente: 1,800 kg carne de găină tînără 1 ceapă 10 foi gelatină sare piper 30 gaturi raci sau 1 cutie marc de crabi sau crevete 1 lingură faina 50 g unt 1/2 linguriţă boia 1 morcov 2 cartofi 2 cornişoni 2 mere puţină mazăre 1 linguriţă muştar 2 ouă 1/4 lămaie 100 g ulei...
Read more »

Supă de piept de găină

  Ingrediente: 2 piepţi de pasăre 1 salată verde potrivită 100 g tapioca (sau gris) 2 găl­benuşuri 1/2 pahar lapte 50 g frişcă lichidă 1 albuş 1 ceapă 3 l apă   Mod de preparare: Un piept de pasare se fierbe 15 minute într-un 1 supă de pasăre, 1/2 1 apă, sare şi 1 ceapă....
Read more »

Mâncare de ciuperci cu pipote

Mâncare de ciuperci cu pipote
  Ingrediente: 750 g ciuperci proaspete 500 g pipote şi inimi 5 cepe 4 roşii 2 linguri ulei sau unt 1 pahar smântână 1 legătură verdeaţă 1 lingură făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ciupercile, le tai mărunt, apoi aureşti ceapa în ulei împreună cu ciuper­cile mărunţite. Speli bine măruntaiele...
Read more »

Pilaf in aluat

  Ingrediente: 500-600 g carne de pasăre (carne şi os) 1 ceapă zarzavat de supă 250 g orez boabe de piper 25-50 g unt sare Aluatul il prepari din: 200 g făină 100 ml ulei 1 praf de sare şi apă cât cuprinde pentru un aluat bun de întins   Mod de preparare: Pui...
Read more »

Tocinei pufoşi

Tocinei pufoşi
  Ingrediente: 4 cartofi nu foarte mari 1 ou 2 lin­guri de făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici. Scurgi zeama care se lasă, adaugi oul, făina şi un praf de sare. Amesteci bine şi iei cu lingura din compoziţie şi...
Read more »

Plăcinta (clafoutis) cu zmeură

  Ingrediente: 3 ouă întregi 125 g de smântână degresată 30 g de fructoză + puţină fructoză pentru forma de copt 4 cl de rachiu de zmeură (din rom, coniac sau 1/2 linguriţă de extract natural de vanilie) 300 g de zmeură ulei de măsline pentru forma de copt Mod de preparare: Incălziţi cuptorul...
Read more »

Cum se prepara Sangria (video)

Cum se prepara Sangria (video)
O reteta video simpla despre cum se prepara Sangria:
Read more »

Friptură de viţel in vin cu verdeturi

  Ingrediente: 800 g carne macră de viţel 100 g slănină 2 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb sare piper rozmarin mărar   Mod de preparare: Impănezi carnea de viţel cu bucăţele de slănină şi usturoi tăiat felioare, o rulezi şi o legi cu aţă. O pui să se frigă într-o tigaie...
Read more »

Mâncare de legume şi carne de viţel

Mâncare de legume şi carne de viţel
  Ingrediente: 500 g carne de viţel 3 cepe 4 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină 300 g fasole verde 4 cartofi 1 conopidă mică 100 g unt 1 lingură făină 1 cană lapte sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare...
Read more »

Găină in aluat cu garnitură de legume

  Ingrediente: 1,400 kg (pui) găină 200 g piept afumat 300 g manătărci sare piper 1 ceapa sos englezesc Worcester 1/4 lingură bulion 1 legătură pătrunjel 150 g foitaj sau aluat fraged 1 lingură făină   Mod de preparare: Găina se taie în 12 bucăţi egale, se curăţă de oscioare, se sotează cu ceapă...
Read more »

Pui la frigare

  Ingrediente: 2 pui de circa 800—900 g sare unt   Mod de preparare: Puii se spală bine, se usucă cu un şervet, se înfig pe frigare legaţi cu sîrmă subţire apoi se frig la jar învartindu-se încet 50 minute. Pe parcurs, se ung cu unt şi la cerere şi cu mujdei. Se servesc...
Read more »

Curcan la frigare cu garnitură de cartofi pai

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg sare piper alb 80 g unt sau ulei 400 g cartofi ulei pentru prăjit cartofii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Curcanul se spală bine, se usucă cu un şervet, se dă sare şi piper alb şi se înfige pe o frigare solidă de metal....
Read more »

Ciulama de carne de găină cu garnitură de mămăliguţă

  Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 200 g zarzavat de supă 2 cepe 200 g unt sau ulei sare piper boabe 300 g mălai 3-6 linguri de făina puţin lapte   Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul curăţat intreg, ceapa tăiată...
Read more »

Supă din carne de găină cu bureţi

  Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 400 g bureţi 1 lingură de făină 60 g unt sare piper 3 linguri de smantană 1 ceapă 2 legături de mărar 2 ouă 1 os de porc 3 l apă   Mod de preparare: Se pune găina la fiert (poate să fie numai cap, aripi, oase)...
Read more »

Sarmale cu păstrav

Sarmale cu păstrav
  Ingrediente: 1 kg peşte 1 ceşcuţă cu orez 1/2 kg ceapă 3-4 morcovi cimbru bulion 1 varză murată     Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei pui să se prăjească peştele pe o parte şi pe alta ca să-i poţi curăţa pielea. Apoi îl cureţi de oase şi treci prin maşina de...
Read more »

Spinare de miel la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi, fasole sotată în unt şi ficat pe crutoane

  Ingrediente: 1,600 kg spinare de miel 400 g cartofi 300 g ficat 6 crutoane prăjite sare piper ulei pentru cartofi 100 g unt 400 g fasole fidea 4 căţei usturoi   Mod de preparare: Spinarea se spală, se usucă cu un şervet, se ia o frigare de m tal şi se bagă în...
Read more »

Salată picantă cu crenvurşti si ciuperci

Salată picantă cu crenvurşti si ciuperci
  Ingrediente: 500 g cartofi 300 g ciuperci (din conservă) 1 castravete 100 g crenvurşti 1 ardei iute 1 legătură mărar 2 linguri smântână 1 lin­gură oţet de mere 3 ouă 4-6 felii de salam cu şuncă sau parizer 1 lingură maioneză foi de salată verde 2 fire de ceapă verde   Mod de...
Read more »

Rasol de găină cu garnitură de legume şi sos de hrean

  Ingrediente: 1 găină de circa 1,500 kg sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Găina se spală bine şi se pune la fiert cu apă rece....
Read more »

Pui impănat

  Ingrediente: 1,750 kg pui 80 g şuncă 80 g limbă ajumată 1 kg spanac 2 ouă 8-10 coşuleţe coapte din foitaj sau aluat fraged 300 g ciuperci 100 g zarzavat 2 linguri sos brun 1 pahar vin dulceag 2 linguri făină sare piper 1 legătură mărar 2 linguri smantană 150 g unt  ...
Read more »

Supă din carne de găină cu castraveţi murati

  Ingrediente: 1 găină mică 350 g castraveţi în saramură 1 ţelină 2 cepe sare 3 cartofi 3 linguri de smantană 2 gălbenuşuri 3 l apă   Mod de preparare: Se pune găina la fiert, se spumează, apoi se pun zarzavatul şi castraveţii curăţaţi, fără seminţe tăiaţi bucăţele egale. Cînd găina este fiartă se...
Read more »

Pui la ceaun

  Ingrediente: 3 pui de 600 g sare piper mujdei 400 g ulei   Mod de preparare: Se încinge uleiul în ceaun, se bagă puii daţi cu sare şi piper şi se acoperă cu capac. Se frig la foc iute, pe ambele părţi, 25 minute. Se servesc fierbinţi, cu mujdei, cartoii pai şi salate...
Read more »

Curcan umplut cu carne cu garnitură de coşuleţe de foitaj umplu­te cu piure de castane şi mazăre sotată

Ingrediente: 1 curcan (sau curcă) de circa 3,500 kg 400 g carne albă de viţel sau porc 1 felie franzelă sare piper Maggi 2 ouă 400 g castane 500 g mazăre 1 pahar de lapte 150 g unt 1 păhărel vin roşu 1/2 lingură de făină 1/2 l supă din oase de curcan 14...
Read more »

Pui a la Hanul lui Manuc

  Ingrediente: 2 pui (circa 1,750 kg) 400 g roşii 6 ardei graşi 4 fire ceapă verde 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură tarhon 200g ciuperci 200 g orez 200 g ficat 150 g unt sare cimbru apă 1/2 l supă 10 g zahăr   Mod de preparare:...
Read more »

Conopidă cu ciuperci la cuptor

Conopidă cu ciuperci la cuptor
  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 200 g ciuperci 1 ceapă 100 g unt 1 lingură făină 1 cană lapte 2 ouă 100 g caşcaval 5-6 roşii sare piper   Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi...
Read more »

Omleta condimentată

  Baţi bine ouăle (2-3, cât doreşti) până fac spumă, apoi adaugi condimentele, după gust, şi le torni repede în tigaia cu ulei încins. Laşi omleta pe foc până se rumeneşte frumos, o întorci cu o paletă şi o laşi să se prăjească şi pe cealaltă parte. O mănânci cu pâine şi cu salată...
Read more »

Mămăliguţă cu branză

  Ingrediente: 300 ml lapte 2 linguri mălai 2 lin­guri brânză dulce 25-30 g unt     Mod de preparare: Fierbi laptele până clocoteşte, adaugi puţină sare şi mălaiul în ploaie. Fierbi bine mămăliga, apoi o dai la o parte, adaugi untul, brânza dulce şi amesteci până devine ca o pastă.   Poftă bună!
Read more »

Ruladă de cartofi cu peşte

  Fierbi în apă cu sare aproximativ 1 kg de cartofi curăţaţi şi tăiaţi. După ce au fiert, îi zdrobeşti şi adaugi puţină smân­tână sau maioneză. întinzi o folie de aluminiu şi pui piureul pregătit. Scurgi uleiul dintr-o con­servă de peşte, mărunţeşti peştele cu furculiţa, apoi îl amesteci cu 2 ouă fierte, tăiate mărunt,...
Read more »

Iepure de casă in frigărui

  Ingrediente: 1 iepure 8-10 frigărui sare puţin cimbru 200 g costiţă afumată 330 g ciuperci puţin mujdei 1 legătură verdeaţă 150 g margarină   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţele, în mărimi egale şi se înfig pe frigăruie inter­calate 1 bucată carne, 1 de ciuperci, 1 de costiţă tăiată. Se frige pe...
Read more »

Ingheţată cu piersici

  Ingrediente: 4 pier­sici 100 g zahăr 150 ml apă 1-2 lămâi   Mod de preparare: Fierbi apa cu zahărul până se leagă siropul. Cureţi piersi­cile de coajă şi de sâmburi şi le pasezi printr-o sită, apoi răstorni piureul obţinut peste siropul răcit. Adaugi şi zeama de lămâie, ames­teci uşor şi dai îngheţata la...
Read more »

Salată de fructe

  Ingrediente: 1/4 pepene galben 1 felie pepene verde 1 pahar cu zmeură 2 piersici 1 linguriţă de zahăr pudră 1 linguriţă zeamă de lămâie   Mod de preparare: Cureţi pepenele şi piersicile de coajă şi de sâmburi şi le tai cubuleţe, apoi le amesteci uşor cu zmeura, zahărul pudră şi zeama de lămâie....
Read more »

Suc de rosii

  Ingrediente: 4-5 roşii 1 legătură pătrunjel verde 1 ţelină mică 1 măr 1/2 lămâie cuburi de gheaţă     Mod de preparare: Dai roşiile prin maşina de roşii, apoi amesteci sucul obţinut cu mărul şi ţelina date pe răzătoarea mică şi cu pătrunjelul tocat mărunt, îl torni apoi în pahare şi-i adaugi 2...
Read more »

Spinare de miel la frigare cu garnitură de sote de varză de Bruxelles, cartofi prăjiţi şi coşuleţe din foitaj umplute cu sote de ficat

  Ingrediente: 1,600 kg spinare de miel 120 g unt sare piper 6 coşuleţe coapte din foi­taj 300 g rinichi sau ficat de miel 1 ceapă 1/2 pahar vin 350 g varză de Bruxelles 300 g cartofi 1/4 lingură făină ulei de prăjit   Mod de preparare: Spinarea de miel se frige la frigare...
Read more »

Pilaf cu dovlecei si mărar

  Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 1 cană de orez 4-5 linguri de ulei 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Speli şi tai ceapa fideleţă şi o pui să se călească. După ce s-a aurit pui 4 căni de apă şi le laşi să dea în clocot, apoi torni orezul spălat. Il fierbi...
Read more »

Gască la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa umpluţi cu vişine şi cireşe glasate şi ciuperci sotate

  Ingrediente: 1 gască a 3 500 kg 1 kg cireşe pietroase 500 g vişine coapte 400 g cartofi 2 ouă 15 g unt 40 g zahăr sare 1 lingură făină 1 pahar Cotnar 10 g amidon 3 linguri sos brun 1 morcov 20 ciuperci oase de gască   Mod de preparare: Se frige...
Read more »

Curcan umplut cu castane cu garnitură de anghinare umplute cu mazăre şi pilaf

Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 400 g castane 2 linguri sos alb 2 ouă 2 linguri de făină 6 portocale 12 funduri de anghinare 40 g zahăr sare piper alb 1 pahar vin negru 300 g mazăre fină 250 g orez 150 g unt   Mod de preparare: Curcanul se prepară pentru...
Read more »

Ghiveci de legume

  Ingrediente: 1 vanată 1 dovlecel 2 cartofi 2 cepe 1 conopidă mică 1 mână de fasole verde 1 mână de mazăre 2 căpăţâni de usturoi 1/2 căpăţână de varză mică 3 roşii 2 ardei 1 morcov 1 pahar de ulei  Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai mărunt vânătă, dovleceii, cartofii, cepele, fasolea...
Read more »

Sufleu de prune

Sufleu de prune
  Ingrediente: 3/2 kg prune 1 fiolă esenţă rom 200 ml lapte 3 linguri miere 2 linguri făină 50 g unt sare   Mod de preparare: Speli bine prunele, apoi le opăreşti 5 minute, le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi le pasezi bine. Fierbi apoi laptele cu mierea şi puţină sare. Desfaci făina...
Read more »

Supă de piersici cu vin dulce

  Ingrediente: 4 piersici galbene mari 2 piersici albe mari 1 legătură de mentă proaspătă 1 pahar de vin glace monbazillac, barsac sau pacherenc 4 linguriţe de fructoză   Mod de preparare: Puneţi piersicile în apă fiartă. Treceţi-le sub un jet de apă rece. Păstraţi piersicile galbene la rece. Tăiaţi piersicile albe în bucăţele...
Read more »

Anghemacht din carne de găină cu garnitură de cartofi natur

Ingrediente: 1,200 kg came de găina 150 g zarzavat de supă 2 cepe 120 g unt sau ulei 4 linguri de făină zeamă de lămaie 1/2 lămiie sare 500 g cartofi   Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul cu- râţat intreg, cu...
Read more »

Curcan împănat cu garnitură de cartofi chips, ciuperci umplute şi coşuleţe din aluat umplute cu midii sau scoici şi crevete sau raci

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 30 bucăţi midii sau scoici 1 cutie crevete 200 g fileu sare piper 500 g ciuperei 14 coşuleţe coapte din aluat fraged 400 g cartofi 150 g unt 2 linguri de smantană 1 ceapă 1 morcov 1 păhărel de coniac   Mod de preparare: Piepţii curcanului...
Read more »

Blanchet din carne de găină cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 150 g zarzavat de supă 2 cepe 200 g unt sau ulei 4 linguri de făină puţină zeamă de lămaie sare 2 gălbenuşuri 250 g orez   Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul curăţat întreg,...
Read more »

Smantină cu carne de găină cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 250 g smîntînă 1 lingură de făina 140 g unt sare 1/2 pahar lapte 250 g orez 1/2 l supă de pasăre sau apă 1/2 ceapă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sosează şi se înăbuşă cu 100 g unt. Carnea se scoate şi...
Read more »

Pui fripţi

Ingrediente: 2 pui a circa 800— 900 g sare piper 100 g unt ulei sau margarina   Mod de preparare: Puii se spală bine, se usucă cu un şervet, se controlează interior şi exte­rior, copanele să fie bine ataşate de partea de ia capătul pieptului. Se dă sare ,piper se aşază într-o tavă unsă,...
Read more »

Pilaf cu ficat de gasca cu garnitură de sos Maggi si caşcaval

  700 g orez 2 cepe 2 ficaţi de gască sare piper 300 g untură de gască 2 lin­guri făină 1 1/2 l supă 5 linguri smantană 80 g cascaval   Mod de preparare: Ficatul spălat, cu sare şi piper, se pune la înăbuşit cu untură de giscă. Separat se sotează ceapa cu untură...
Read more »

Pilaf iranian din carne de găină

  Ingrediente: 1,200 kg găină 250 g orez 180 g unt sare 10 g sofran 10 g chimen 40 g parmezan sau caşcaval   Mod de preparare: Găina se curăţă şi se spală, se taie în 8 bucăţi egale şi se scot oasele mici posibile. Apoi se sotează in puţin unt şi se pune...
Read more »

Curcan umplut cu carne cu garnitură de sote de cartofi, dovlecei şi bureti

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 100 g frişcă lichidă 250 g carne albă de porc 400 g bureţi mari sau ciuperci 600 g dovlecei 500 g cartoji noi 1 legă­tură pătrunjel 150 g unt 16 crutoane rotunde prăjite 1 ceapă 1/2 lingură de făină un pahar vin roşu 2 ouă pesmet...
Read more »

Supă din carne de gască cu ciuperci şi sparanghel

  Ingrediente: 1,200 kg carne de gască 300 g ciuperci 250 g sparanghel 1/2 pahar vin roşu nucşoară rasă 120 g ficat de pasăre 2 linguri smantană 3 l apă 1 ceapă 1 linguriţă făină de cartofi verdeaţă   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert cu apă, sare şi se spumează. Cind...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bob Marley (video)

Cum se prepara Cocktail Bob Marley (video)
  Ingrediente: 25 ml peppermint liqueur 25 ml dark rum 1 teaspoon 1 shooter glass  
Read more »

Iepure de casă la frigare

  Ingrediente: 1 iepure mare 200 g grăsime puţin mujdei   Mod de preparare: Se aşază iepurele pe frigare şi se frige la foc din mangal, circa 50 minute, ungîndu-se cu grăsime, se stropeşte cu mujdei. Cînd este gata se aşază pe platou, garnisit cu cartofi prăjiţi şi cu salată verde.   Pofta buna!
Read more »

Găină cu găluşte

  Ingrediente: 1,500 kg găină 1 linguriţă boia dulce sare 2 cepe 150 g faină 2 oua 150 g unt sau margarină 200 g smantană   Mod de preparare: Carnea se taie in 12 bucăţi egale, se sotează cu ceapă tocată, se fierb circa 35 minute cu 1/2 1 supă sau apă, boia, 1/2...
Read more »

Rata cu castraveţi muraţi cu garnitură de cartofi natur

  Ingrediente: 1,400 kg raţă 1 ceapă 1 legătură mărar 300 g roşii sau 1/2 lingură bulion pastă 1/2 lingură făină 400 g castraveţi acri 100 g ulei sare piper boia   Mod de preparare: Se taie raţa bucăţi egale, se prăjeşte cu ulei şi se pune în cratiţă să fiarbă cu apă. între...
Read more »

Păstrăv la grătar

Păstrăv la grătar
  Cureţi cu mare grijă păstrăvul (căci este fraged) atât la exterior, cât şi în inte’ior. îl ungi bine cu untdelemn şi apoi coci întreg sau tăiat în bucăţi pe un grătar dublu ca să nu se usuce prea mult. Infăşori păstrăvul în hârtie perga­ment (sau în orice hârtie mai groasă) unsă bine cu...
Read more »

Supă de piept de găină cu anghinare

  Ingrediente: 1 piept de pasăre 2 l supă de pasăre 6 bucăţi anghinare sau napi 250 g castraveţi verzi sare piper alb 1/4 pahar frişcă 2 gălbenuşuri sos Maggi 70 g unt 1 lingură făină 2 lnguri vin roşu   Mod de preparare: Se face supa cu untul şi făina. Cînd începe să...
Read more »

Pui pe crutoane şi sos picant

  Imgrediente: 2 pui de circa 700 g 200 g ulei 1 linguriţă muştar 4 gălbenuşuri sare 200 g orez 10 g chimen 1 ceapă 1/21 supă de la oasele de pui 12 ciuperci mari 1/2 lingură făină 12 crutoane mici egale prăjite sare 80 g unt 1/4 lămaie sos Worcester   Mod de...
Read more »

Crochete de conopidă cu piure de morcovi

Crochete de conopidă cu piure de morcovi
  Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 4-5 ciuperci 2 linguri unt 1 lingură pesmet 3 linguri faina 1 legătură pătrunjel sare piper  Cum procedezi pentru crochete: 8 morcovi 1 lingură de unt 4 linguri lapte sare   Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare pentru...
Read more »

Supă din carne de gască afumată

  Ingrediente: 1,200 kg gascâ afumată 2 ouă 100 g făină 4 gogoşari verzi 2 fire praz 100 g caşcaval ras 1 ceapă 1/2 pahar lapte 100 g pesmet alb sare 40 g unt 1 foaie dafin 3 l apă Mod de preparare: Gasca se taie bucăţi mari şi se fierbe în apă. Pe...
Read more »

Sarmale mexicane din carne de găină in foi de vită

  Ingrediente: 1.200 kg came de găină 1 ceapă 3 linguri sos alb 250 g mălai 5 ouă circa 50 foi de viţă sau de porumb 200 g smantană 20 g unt   Mod de preparare: Carnea se fierbe cu 1 ceapă şi sare. Cind este fiartă se scot oasele, carnea se taie mărunt...
Read more »

Legume cu carne de găină

  Ingrediente: 1 găină de circa 1,500 kg 150 g morcovi 150 g ţelină 300 g bureti 150 g costiţă afumată 1 linguriţă boia sare piper 200 g arpagic 3 linguri smîntînă 200 g cartofi 200 g roşii 2 legături mărar 150 g ulei sau unt   Mod de preparare: Găina curăţată, spălată, se...
Read more »

Supă de piept de găină, raci, scoici sau midii

  Ingrediente: l supă piept de pasăre fiert sau fript 25 bucăţi raci sau crabi, ori midii 1 pahar vin piper sare gogoşele cu caşcaval de dobrogea tarhon   Mod de preparare: Se pune supa la foc şi cind începe să fiarbă se pun intai racii la fiert 10 minute. Se adaugă pieptul fiert...
Read more »

Curcan cu tocatura cu garnitură de dovlecei umpluţi cu orez şi ciuperci şi ficat prăjit

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 300 g ficat 20 ciuperci mari 6 dovlecei potriviţi 250 g orez 150 g frişcă 2 linguri sos alb 1 pahar vin roşu dulceag 150 g unt 1/2 lingură de făină 3 ouă sare piper 1 lingură de verdeaţă   Mod de preparare: Carnea de pe...
Read more »

Gască la cuptor cu garnitură de clătite umplute cu ficat şi mere coapte

  Ingrediente: 1 giscă de 3,500 kg 12 mere de aceeaşi mărime 40 g zahăr sare piper cimbru 60 g costiţă afumată 150 g făină 2 ouă ficatul de la gască 1 felie fran­zelă 1/2 lapte 30 g caşcaval 1 pahar vin 3 linguri sos alb   Mod de preparare: Se frige gasca înăbuşită...
Read more »

Ciorbă de potroace

  Ingrediente: 1,200 kg pasăre (capul, gîtul, aripile, spinarea, pipota ) zarzavat de supă 1 legătură leuştean 30 g orez 2 1/2  apă zeamă de varză   Mod de preparare: Carnea se fierbe cu foarte puţină sare şi se spumează, după care se pune zarzavatul tăiat cuburi mici. După ce a fiert, se adaugă...
Read more »

Supă de oase de vinat cu linte şi ciuperci

  Ingrediente: 1,200 kg oase de vinat 400 g linte sau mazăre uscată 40 g unt 300 g bu­reţi de pădure 1 lingură jăină 50 g ulei 2 joi dafin 3 l apă 100 g afumătură 1 ceapă mare 3 linguri smantană 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Se sparg oasele cu satirul,...
Read more »

Pui la grătar

  Ingrediente: 2 pui de circa 800— 900 g 100 g unt ulei sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Puii se spintecă pe spinare, de la cap la coadă, se scoate şira şi oscioarele de prisos şi se platează puţin cu bătătorul. Se ung cu ulei, se dă sare şi se frig...
Read more »

Supă rece de carne de pui şi sfeclă

  Ingrediente: 500 g carne de pui 1 1/2 l supă tare zeamă de sfeclă crudă 80 g arpacaş 1/4 l zeamă de castraveţi muraţi 3 ouă fierte 8 minute 1 legătură leuştean 2-3 ardei graşi 1 ceapă 180 g smantană   Mod de preparare: Se spală bine arpacaşul şi se fierbe în apă...
Read more »

Gască la cuptor cu garnitură de budincă de cartofi, varză roşie cu costiţă şi mere şi carnăciori sotaţi

  Ingrediente: 1 gască  3,500 kg 250 g carnăciori afumaţi 100 g costiţă afumată sare piper 1 1/2 varză roşie 2 cepe 700 g catofi 200 g grăsime 3 mere puţin zahăr 2 ouă 2 linguri oţet   Mod de preparare: Se frige la cuptor gasca înăbuşită cu sare, piper, grăsime şi puţină apă...
Read more »

Plăcintă cu măsline

Plăcintă cu măsline
  Ingrediente: 3 căni cu făină 2 ceşti apă călduţă un praf de sare. Pentru umplutură ai nevoie de: 200 g măsline fără sâmburi, tocate mărunt o ceşcuţă cu ulei 2 cepe tocate mărunt o legătură de mărar sare piper după gust   Mod preparare foaie: Amesteci ingredientele şi frămânţi coca pentru câteva minute....
Read more »

Iepure de casă florentin

  Ingrediente: 1 iepure sare piper nucşoară 5căţei usturoi 250 g margarină 1 1/4 kg spanac 3 ouă 1 lingură făină 1 pahar lapte 80 g afumătură   Mod de preparare: Se taie iepurele bucăţi, se aşază în cratiţă cu 100 g margarină costiţa se frige pe plită în cratiţă cu capac, la foc...
Read more »

Fricandou de cerb marinat cu garnitură de castane glasate, crochete de cartofi şi vişine cu sos de vanat

  Ingrediente: 1,400 kg fricandou (capac, nucă, pulpă) 1/5 l vin 100 g slănină 100 g zarzavat 1/2 ceapă 1 foaie dajin 1 lingură zahăr sare piper 400 g vişine dulci sau cireşe 400 g castane 300 g cartofi 2 ouă 130 g unt sau margarină   Mod de preparare: Se împănează fricandoul cu...
Read more »

Varza acra

  Mod de preparare: Se taie varza ca fideaua, se pune într-un vas, presărând sare ca pentru mâncare. Se amestecă uşor cu mâna, până începe să se moaie. Se aşază îndesat în borcan, punând între straturile de varză tocată şi foi întregi, care se pot folosi la sarmale. Deasupra se apasă cu două scândurele...
Read more »

Vinete umplute la cuptor

Vinete umplute la cuptor
  Ingrediente: 1 kg vinete 7 ouă 200 g telemea sau caşcaval 200 g şuncă presată 6 roşii 250 ml ulei sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Pui 6 ouă la fiert, apoi tai vinetele în două pe lungime, le scoţ miezul şi-l stropeşti cu zeamă de lămâie ca să rămână alb....
Read more »

Tort de biscuiti cu nuca de cocos

  Ingrediente: 2 pachete de biscuiţi cu nucă de cocos  sau aproxi­mativ 200 g biscuiţi 3 pahare lapte (fiert şi răcit) 1 pachet cremă pentru prăjituri (cu cacao) 1 pachet frişca 2 plicuri zahăr vanilat 1 banană pentru ornat   Mod de preparare: Pregăteşti crema şi frişca după instrucţiunile de pe plic. Amesteci zahărul...
Read more »

Supă din carne de raţă cu prune

  Ingrediente: 1,200 kg raţă 3 l apă 1 os de viţel sau vacă 1 pahar vin roşu 330 g praz sare piper 350 g prune uscate 25 g zahăr 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Raţa bine spălată se pune la fiert cu osul, se spumează bine şi pe par­curs se adaugă...
Read more »

Porumbei umpluţi şi glasaţi cu garnitură de pilaf cu ciuperci

  Ingrediente: 12 porumbei tineri 300 g ficat 1/2 ceapă sare piper 1/4 l vin roşu 1 lingură bulion cimbru 150 g ulei 250 g ciuperci 1/2 l supă 2 ouă 1 felie fran­zelă 4-5 foi gelatină 1 lingură făină aspic 10 crutoane 200 g orez 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se...
Read more »

Frigărui de căprioara cu garnitură de crutoane de caşcaval penteleu

  Ingrediente: 1,250 kg carne fragedă de căprioară 200 g piept afumat 400 g ficat şi rinichi de căprioara 350 g ciuperci sare piper mujdei 12 felii crutoane 100 g unt 200 g caşcaval de penteleu 12 frigărui   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale, ciupercile opărite, pieptul afumat, ficatul şi rinichii,...
Read more »

Prăjitură cu caise si smantana degresata

  Ingrediente: 600 g de caise 4 ouă întregi + 1 gălbenuş 70 g de fructoză 25 cl de smântână degresată ulei de măsline pentru forma de copt   Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 170°C (treapta 5/6). Ungeţi cu ulei vasul care merge la cuptor (de preferinţă, un vas metalic, rotund, antiaderent). Tăiaţi...
Read more »

Cum se prepara: Tagliatelle cu legume (video)

Read more »

Cum se prepara: Varza cu carne de porc, praz si ardei rosu (video)

Read more »

Prăjitură cu struguri

Prăjitură cu struguri
  Ingrediente: 300 g făină 250 g zahăr 150 g smântână 120 g margarină 2 ouă 1 linguriţă rasă de bicarbonat 1/2 lămâie 1 kg struguri     Mod de preparare: Freci zahărul cu margarina până se topeşte, apoi adaugi ouăle bătute şi amesteci în continuare. Pui apoi coaja şi zeama de lămâie, adaugi...
Read more »

Tocană din carne de găină cu garnitură de pilaf cu ciuperci

  Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 300 g ciuperci 200 g unt 150 g orez 1 lingură făină sare piper 2 linguri smantană 2 gălbenuşuri 1/2 lămaie 1 1/2 ceapă   Mod de preparare: Carnea se spală bine, se taie în 12 bucăţi egale, se mai curăţă de oscioare, se sotează tără se...
Read more »

Bulion de rosii

  Mod de preparare: Se aleg roşii coape, de preferinţă rotunde, deoarece sunt cărnoase şi au mai puţine seminţe. Se spală, se rup în două, iar jumătăţile se strâng între degete, astfel încât să se scurgă tot miezul apos din ele (având mai puţină zeamă, se vor lega mult mai uşor la fiert). Se...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu