marți, 18 septembrie 2012

Retete culinare #82


Retete culinare:

Compot de caise verzi

  Ingrediente: 750 g caise verzi 2 pahare apă 200 g zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Se pune la fiert apa. zahărul, vanilia şi caisele tăiate în două şi cu simburii scoşi. Se fierb la foc domol 4-5 minute, apoi se dă la rece cu puţină zeamă de lămîie.  ...
Read more »

Compot de gutui

  Ingrediente: 1 kg gutui 225 g zahăr vanilie   Mod de preparare: Gutuile se spală bine, se taie în 8 sferturi şi se scoate mijlocul cu sîmburi, să aibă format de semilună. Se fierb cu 3/4 1 apă şi vanilie circa 35 minute şi cînd sînt aproape fierte se pune şi zahărul.  ...
Read more »

Crap înfăşat în praz şi morcovi

  Ingrediente: 800g file de crap 3 fire de praz 4 morcovi l50 ml ulei 1 vârf cuţit curry 2 linguri busuioc 2 pahare vin alb demidulce sare piper   Mod de preparare: Se spală peştele şi se condimen­tează după gust cu curry, busu­ioc, sare şi piper. Prazul se spală, se curăţă şi se...
Read more »

Găluşte cu ceapă

  reţetă ungurească Dai pe râză­toare 5 cartofi bine spălaţi, îi scirgi şi îi amesteci cu sare, piper, pătrunjel verde fin tocat şi făină cât cuprinde ce să fie mai tare. Dacă aluatul e bine frământat găluştele nu se desfac la fiert. Din aluat vei lua cu lingura de supă şi le vei da...
Read more »

Marinată de crap

  Ingrediente: 1 kg crap 100ml ulei 1 morcov potrivit 2 cepe portrivite 1ţelină 1 păstărnac 50g bulion 1 lin­guriţă boia dulce 100g oţet 1 linguriţă făină 3-4 foi de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 lămâie sare Mod de preparare: Crapul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite, care se...
Read more »

Fasole verde cu măsline

Fasole verde cu măsline
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 600 g roşii 200 g măs­line 2 ardei graşi 2 cepe 120 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea, apoi o opăreşti în apă cu sare. Decojeşti ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în jumătate din ulei. După ce...
Read more »

Biscuiţi cu mălai

  Ingrediente: 300 g mălai 300 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 150 ml apă mine­rală 1 linguriţă bicarbonat 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii o cocă pe care o dai pentru o oră la frigider. Intinzi apoi o foaie pe care o tai pătrate...
Read more »

Compot de castane

  Ingrediente: 1 kg castane 200 g zahăr vanilie lămîie lichior   Mod de preparare: Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă cu mare atenţie, să rămină întregi. Pieliţa se scoate uşor opărind castanele (cîtc 5—6 bucăţi odată). Se pune să fiarbă 1 1/2 pahar apă, zahărul şi vanilia şi cînd clocotesc se bagă...
Read more »

Salată de castraveti cu usturoi

  Ingrediente: 1/2 kg castraveţi 3 căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă ulei puţin oţet sare mărar 1 cană apă piper măcinat   Mod de preparare: Speli castraveţii, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele subţiri. Cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl adaugi peste cas­traveţi împreună cu mărarul tocat. Torni uleiul şi apa, potriveşti...
Read more »

Zacusca de gogosari si popinci

Ingrediente: 5 kg gogosari 3 kg ceapa 2 kg morcovi 3 kg popinci 1 l suc de rosii 3 linguri pasta de tomate 1.5 l ulei 2 linguri zahar piper foi de dafin boabe de enibahar Mod de preparare: 5 kg gogoşari curăţaţi şi daţi prin maşină, 3 kg ceapă călită în ulei şi...
Read more »

Salată de hering cu legume

  Ingrediente: 500g heringi săraţi 800g cartofi 300g ceapă 300g castraveţi acri 3 ouă 150g măsline 50ml oţ et de mere 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Heringii se ţin în apă ca să se desăreze bine, apoi se scot, se scurg şi se taie în cubuleţe. Car­tofii se fierb întregi,...
Read more »

Salată cu paste si ardei

Salată cu paste si ardei
  Ingrediente: 200 g paste (fundiţe) 200 g caşcaval 200 g şuncă presată 2 ardei graşi roşii 100 g măsline sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi fierte le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi ardeii,...
Read more »

Zacusca de gogosari

Ingrediente: 2 kg ceapă 4 kg roşii bine coapte 50 de ardei graşi  sau 30 de gogoşari frumoşi 250 g măsline 500 ml ulei conservant sare aspirine   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei până se înmoaie, roşiile se fierb şi se strecoară, ardeii sau gogoşarii se coc...
Read more »

Parfeu de banane

  Ingrediente: 350 g banane coapte 2 ouă 120 g zahăr 350 g frişca bătută   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-a răcit, se amestecă cu bananele date prin sită şi cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi se dă la frigider...
Read more »

Ştiucă picantă

  Ingrediente: l kg ştiucă 4 linguri ulei 10 ciu­perci albe de cultură 3 cepe 2 foi de dafin cateva boabe de ienibahar 1 pahar vin alb 1 linguriţă miere sare piper   Mod de preparare: Se pune uleiul într-o tavă şi se tapetează fundul tăvii cu ceapa tăiată solzişori. Peste ceapă se adaugă...
Read more »

Zacusca de fasole

Ingrediente: 2 kg fasole fierta 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă călită 3 kg gogoşari copţi sau cruzi 1,5 kg suc de roşii 2 l de ulei sare foi de dafin piper cimbru   Mod de preparare: Morcovul, ceapa şi gogoşarii se toacă prin maşina de tocat carne, apoi se pun la fiert...
Read more »

Tartă cu ton si cascaval

Ingrediente: 250 g făină 50 ml ulei 1/2 praf de copt 100 ml iaurt 1 praf  de sare   Mod de preparare: Amesteci iaurtul şi uleiul, adaugi făina amestecată cu praful de copt şi sarea, apoi întinzi o foaie pe care o aşezi într-o tavă rotundă unsă cu ulei. Ridici puţin aluatul şi pe...
Read more »

Crap în sos de vin

  Ingrediente: 4 bucăţi file de peşte 200ml vin alb sec 250g smântână 1 gălbenuş de ou 1lingură zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel 50ml ulei 1 leg. ceapă verde sare piper   Mod de preparare: Se curăţă fileul de peşte, apoi se presară cu sare şi piper. Se prăjeşte fileul de crap în...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Aviation (video)

Cum se prepara Cocktail Aviation (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Aviation Ingrediente: 1 Slice of lemon some Some sugar 50 ml gin 25 ml lemon juice 25 ml maraschino liqueur 5 ml gomme (sugar) syrup some ice cubes 1 Cocktail shaker 1 Cocktail strainer 1 Martini glass 1 25ml (1fl oz) shot measure 1...
Read more »

Chiftele din icre cu ceapă si usturoi

  Ingrediente: 200 g icre 2 cepe 100 ml ulei 2 felii pâine 300 g făină sare şi piper după gust 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă bicarbonat de sodiu   Mod de preparare: Freci icrele cu ceapa tăiată solzişori şi bicarbonatul, apoi cu uleiul până ce devine o pastă albă, după care...
Read more »

Supă de roşii cu ciuperci

  Ingrediente: 5 căni roşii tăiate 3 căni apă 1 cană ciuperci proaspete tăiate felii (sau din conservă) 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 ardei gras 1/4 cană orez integral 1/2 ţelină răzuită 1/4 cană suc proaspăt de lămâie 1/2 linguriţă coajă de lămâie 1 lingură miere 5-6 căţei de usturoi răzuit 2 linguri...
Read more »

Salata cu păstrăv afumat

  Ingrediente: 1 salată verde 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 1 lămâie 300 g iaurt 250 g păstrăv afumat (sau orice alt peşte afu­mat) 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Speli salata, o tai fâşii, iar mărarul şi pătrunjelul le tai mărunt. Dezosezi peştele, îl tai şi îl adaugi peste...
Read more »

Garnitura delicioasa pentru friptura

Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg ardei gras 1 kg ardei kapia 1 kg ţelină 1 kg gogonele 1 kg ceapă 1 bucată de hrean   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoare, apoi ardeii, gogonelele şi ceapa se taie julien, după care toate se pun în cratiţă....
Read more »

Parfeu de ciocolată

  Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 115 g zahăr 1 plic vanilină 150 g ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă s-au răcit apoi se...
Read more »

Păstrăvi cu sos

  Ingrediente: 7 păstrăvi medii 1 ceapă mare 2 căpăţâni de usturoi 2 leg. pătrunjel 1 morcov l/2 ţelină 1 păstărnac 8 ciuperci 100 ml vin alb demisec 50 ml ulei 100 g unt 50 ml bulion 1 rădăcină de pătrunjel 21 boabe de piper 2 foi de dafin l/2 lămâie sare piper măcinat...
Read more »

Chec cu caise

Chec cu caise
  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat sare 500 g caise   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până obţii o bezea. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, un praf de sare şi za­hărul vanilat. încorporezi compoziţia de...
Read more »

Conopidă cu orez şi legume

Conopidă cu orez şi legume
  Ingrediente: 1 conopidă mică 50 g orez 50 g margarină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 cartof mare 1 mână fasole verde 1 mână mazăre verde 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 ţelină mică   Mod de preparare: Cureţi morcovii, pătrunjelul, cartofii, mazărea, fasolea, ţelina şi ardeii, le tai bucăţi, iar conopida...
Read more »

Mazăre cu maioneză de cartofi

Mazăre cu maioneză de cartofi
  Ingrediente: 2 cartofi 200 g mazăre (din conservă) 1 lingură bulion câteva fire de mărar sare 100 ml ulei piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă îi pui la fiert în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi strecori şi îi pasezi ca pentru piure, apoi îi freci cu...
Read more »

Kebab in vinete (Kebab Miluki)

Kebab in vinete (Kebab Miluki)
  Ingrediente: 1/2 kg orez 1/2 kg carne de vită tocată 3 vinete mari 3 legături de pătrunjel 1/2 kg de ceapă albă curry piper 1 borcan de bulion de 400 g 4 roşii 1/2 l ulei   Mod de preparare: Laşi orezul la înmuiat în apă cu sare pentru 6 ore. Il scurgi,...
Read more »

Salata picantă cu legume orez si branză

  Treci o ceaşcă de orez sub un jet de apă rece, apoi fierbi orezul cu 4 ceşti de apă şi un praf de sare. Speli şi cureţi 2 morcovi, îi dai prin râzătoare, apoi speli o varză roşie, o tai fideluţă şi le amesteci cu 100 g brânză tăiată cubuleţe şi cu orezul...
Read more »

Ardei iuti pentru iarna

Mod de preparare: Ardeii iuţi se spală cu apă rece, apoi se aşează în borcane mici de 400 g, după care se toarnă peste ei un sirop format dintr-o parte de oţet, o parte de apă, sare şi boabe de piper. Se fierbe un clocot, apoi călduţ se toarnă peste ardei. La sfârşit, legăm...
Read more »

Parfeu de cafea

  Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 plic vanilie 4 linguri esenţă de cafea 130 g zahăr 400 g frişca   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat se iau de pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit. Se încorporează cu frişca...
Read more »

Biban umplut

  Ingrediente: 4 bibani 1 ceapă 2 căţel de us­turoi roşii 1 lingură unt 1 lingură ulei de măsline 2 linguri pesmet lingură zeamă de lămâie 1 leg. cimbru verde sare piper   Mod de preparare: Incingeţi untul şi uleiul căliţi ceapa şi usturoiul, tocate mă­runt. Tăiaţi roşiile în cubuleţe şi amestecaţi-le cu cimbrul...
Read more »

Dulceaţă de afine

  Ingrediente: 1 kg afine 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Afinele se aleg, se spală, se strecoară şi se pun într-un vas cu zahărul şi cu vanilia. Se amestecă încet, din cînd în cînd, pînă ce zahărul s-a topit, apoi le punem la fiert 45-50 minute. Cînd începe...
Read more »

Şuba – salată cu hamsii

  Ingrediente: 1sfeclă 1 morcov mai mare l ceapă 1ou l cartof 100g hamsii 250g maioneză sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert, cu coajă cu tot, sfecla, morcovul, cartoful şi oul. Intr-un castron de salată se aşază un strat de hamsii tăiate în bucăţi mai mici. Peste aces­tea se rade...
Read more »

Ardei grasi la borcan

Mod de preparare: Se coc ardeii, se curăţă de pieliţe şi cotoare, se aşează în borcane de 800 g, aproximativ trei sferturi de borcan, apoi se face baiţul din oţet, apă, sare, foi de dafin, iar după ce s-au răcit, se toarnă peste ardei. Deasupra se pune un centimetru de ulei şi se sterilizează...
Read more »

Zacusca de telina

Ingrediente: 500 g ceapă călită 500 ml ulei 1,5 kg gogoşari 2 ţeline mari fierte piper foi de dafin sare usturoi 1 kg bureţi fierţi   Mod de preparare: Se dau toate prin maşina de tocat, apoi se fierb până se ridică uleiul. Se pun în borcane, pe care le sigilăm, apoi le sterilizăm...
Read more »

Compot din dovlecei

Ingrediente: 5 kg dovlecei 300 g zahar 30 g sare de lamaie lamaie vanilie aspirina   Mod de preparare: 5 kg dovlecei, curăţaţi de coajăşi de sâmburi, se taie cubuleţe care se pun într-o cratiţă, se stropesc cu 300 g zahăr, 30 g sare de lămâie şi se lasă să stea timp de 4-5...
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise

Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise
  Ingrediente: 40 de biscuiţi simpli 2 pahare lapte 1/2 fiolă esenţă de rom 100 g unt 100 g zahăr + 2 lin­guriţe zahăr 100 g miez de nucă 1 gălbenuş 1 plic zahăr vanilat 10 caise 1 pahar frişcă 2 caise pentru ornat   Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul şi...
Read more »

Zacusca de patlagele verzi

Ingrediente: 1 kg ceapă 3 kg pătlăgele 1,5 kg gogoşari 500 ml ulei sare piper puţin zahăr   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un amestec făcut din 250 ml de ulei şi 250 ml de apă. După ce s-a înmuiat bine, se adaugă pătlăgelele tăiate în rondele groase şi...
Read more »

File de salau cu sos de capere

Ingrediente:  6 bucăţi de filé 2 ouă 2 linguri de făină de grâu 200 g ulei 2 lămâi 500 g cartofi 3 limguri capere patrunjel   Mod de preparare: Peştele se condimenteazăşi se lasă să stea timp de o jumătate de oră, apoi se dă prin făină, prin ou bătut şi se frige în...
Read more »

Zacusca de macrou

Ingrediente:  6 kg macrou curăţat 10 kg gogoşari copţi 3 kg morcovi fierţi 3 kg ceapă călită 1,5 l ulei foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat, apoi amestecăm cu peştele. Peştele se pune la fiert, într-o cratiţă, cu 1 l de apă, 200 ml de...
Read more »

Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor

Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor
  Ingrediente: 300 g spanac 6 ouă 250 ml smântână 50 g caşcaval ulei sare piper 1 lingură făină 1 lingură margarină   Mod de preparare: Speli spanacul, îl fierbi şi când e gata, îl scurgi şi-l căleşti puţin în ulei. Separat, fierbi 4 ouă timp de 3-4 minute, ca să fie moi. Pui...
Read more »

Zacusca de gogosari cu ciuperci

Ingrediente: 3 kg ciuperci fierte 2 kg ceapă călită 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov fiert 2 ţeline mari fierte 2 kg ardei gras roşii 1,5 kg suc de roşii sare piper coriandru enibahar foi de dafin 1,8 l de ulei   Mod de preparare: Se dau toate prin maşina...
Read more »

Dulceaţă englezească de portocale

  Ingrediente: 1 kg portocale 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie   Mod de preparare: Cu un cuţit se curăţă coaja de la portocale, apoi se taie felii, ca de com­pot, fără sîmburi, fibre şi pieliţă. Se mai taie în 2-3 bucăţi şi se pun la fiert, la foc iute, cu zahărul, vanilia,...
Read more »

File de peste

Ingrediente: 1 kg filé de peşte (crap, macrou sau cod) 1/2 de ceaşcă ulei 1 lămâie 2 căţei de usturoi sare 1 linguriţă de muştar piper oregano 11/2 cană de orez 1 ceapă 1 ţelină 100 ml smântână   Mod de preparare: Zeama de lămâie, uleiul, muştarul, usturoiul zdrobit, sarea, piperul şi oregano se...
Read more »

Ton cu ardei copţi

  Ingrediente: 4fileuri de ton 11 apă l lămâie 6 linguri ulei de măsline 8 ardei kapia 12 măsline 1linguriţă oţet sare pătrunjel   Mod de preparare: Se pun fileurile de ton în apa în care s-a stors 1 lămâie. După 15 minute, se scot bucăţile de peşte, se şterg şi se ung cu...
Read more »

Salată cu ardei copţi, orez şi măsline

Salată cu ardei copţi, orez şi măsline
  Ingrediente: 1/2 piept de pui 100 g măsline 2 ardei graşi 3 roşii 100 g orez 3 linguri ulei 1 lin­guriţă oţet sare piper   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce a fiert carnea, o scurgi...
Read more »

Zacusca de vinete cu gogosari

Ingrediente: 500 g roşii 2 vinete mijlocii 4 gogoşari 1ceapă mare 500 ml ulei 1 lingură de zahăr sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Gogoşarii şi vinetele se coc şi se toacă mărunt, apoi roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţe şi se taie mărunt. Ceapa se înmoaie în ulei, după...
Read more »

Cod în sos de whisky cu mere şi ţelină caramel

  Ingrediente: 500g file de cod 2OOml whisky 1 măr 1 ceapă 1 ţelină 4 lin­guri zahăr linguri unt 1 lin­guriţă praf de scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Se alege o ceapă potrivită, care se taie mărunt şi apoi se căleşte în unt. Peste ceapă se adaugă cam 150 ml whisky. Peştele...
Read more »

Marinata de stavrid

  Ingrediente: l kg stavrid 100ml ulei 1 mor­cov 1 telină mică 1 ceapă mare 4 cartofi potriviţi 2 ardei graşi roşu şi verde 2 foi de dafin 1 lingură oţet 2 linguri zeamă de lămâie 100ml vin alb sec 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Stavridul se curăţă, se înlătură...
Read more »

Morun siberian

  Ingrediente: 4 fileuri de morun 400g salată a la Russe 50g morcov 50g gogoşari roşii muraţi 100g maio­neză 1ceapă mică 1rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 telină mică 2 foi de dafin 10- 12 boabe de piper sare   Mod de preparare: Fileul de morun se spală, se scurge de apă,...
Read more »

Supă de varză dulce cu crutoane

  Ingrediente: 1 varză mai mică 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel sare 4 felii de pâine   Mod de preparare: Tai varza în sferturi, o laşi 30 de minute în apă rece cu sare, o scurgi, apoi o tai fâşii şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi morcovii şi...
Read more »

Gogosari cu mustar

Ingrediente: 5 kg gogoşari tăiaţi 500 ml de ulei 250 ml de oţet 600 ml de bulion 6 linguri de muştar 8 linguri de zahăr sare după gust boabe de muştar piper foi de dafin   Mod de preparare: Se fierbe baiţul cu mirodenii timp de zece minute, apoi se adaugă gogoşarii se fierb...
Read more »

Dulceaţă de coacăze

  Ingrediente: 1 kg coacăze 1,100 kg zahăr vanilie   Mod de preparare: Zahărul cu vanilia se pun la fiert cu 1 1/2 pahar apă. Cînd s-a legat, se pun coacăzele bine spălate, se mai fierb 40 minute şi cînd s-a răcit se pune in borcane. Dacă sînt bine coapte, se pune şi foarte,...
Read more »

Castraveţi in otet

Mod de preparare: Spălăm castraveţi sănătoşi, care nu au pete, apoi se pun într-o oală mare peste care turnăm o soluţie din apăşi puţină sare, o fierbem timp de două minute şi, fierbinte, o turnăm peste castraveţi. Îi lăsăm timp de o oră, apoi îi scoatem, aruncăm apa şi punem castraveţii în borcane, intercalat...
Read more »

Clătite pane cu pui si mazare verde

Clătite pane cu pui si mazare verde
  Ingrediente: 300 ml lapte 4 ouă 1 cană făină 3 linguri pesmet 1 piept de pui 1 ceapă 2 linguri smântână 300 g mazăre verde 2 linguri unt, 3-4 fire de mărar sare piper   Mod de preparare: Faci aluatul de clătite din lapte, 2 ouă şi făină şi apoi le prăjeşti cât...
Read more »

Crap marinăresc

  Ingrediente: 800g file de crap 2 cepe potrivite 3 ardei graşi (de preferat de diverse culori) 2 ouă 1 crenguţă cimbru 1 cutie roşii în bulion 2 roşii 100ml ulei 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Fileul de crap se spală, se scurge de apă şi se condimentează cu sare...
Read more »

Piure de fasole verde

  Ingrediente: 500 g fasole verde 2 felii franzelă 3 linguri smântână 1/4 lămâie (zeama) 1-2 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Speli fasolea verde, o cureţi şi o pui la fiert în apă clocotită. Când e fiartă foarte, foarte bine o treci prin sită, adaugi miezul de pâine înmuiat în apă...
Read more »

Ardei capia pentru iarna

Mod de preparare: Ardeii kapia se spală cu apă rece, apoi se pun la borcan, intercalat cu mărar, tarhon, usturoi şi cimbru. Soluţia se face din 25 l de apă, 1 l de oţet din vin, 5 g piper boabe şi frunze de dafin. Se pune la fiert timp de zece minute, apoi călduţă,...
Read more »

Pastrav umplut

Ingrediente: 6 păstrăvi 2 linguri de oţet 2 căţei de usturoi 2 fire de usturoi verde 2 fire de ceapă verde 1 ou 2 linguri de orez fiert 4 linguri de ulei 2 fire de pătrunjel 2 fire de ţelină 50 g unt 200 g hribi sare piper   Mod de preoarare: Peştele se...
Read more »

Parfeu de praline

  Ingrediente: 150 g alune sau migdale 1 plic vanilie 2 ouă 2 gălbenuşuri 120 g zahăr 400 g frişcă   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain mărie) cu 80 g zahăr şi vanilie. Se caramelizează 40 g zahăr şi se amestecă cu alunele prăjite şi cînd s-au răcit se...
Read more »

Marinata din macrou

Ingrediente: 1,5 kg macrou 700 g ceapă 150 g măsline 100 g ulei 150 ml oţet sare piper boabe enibahar foi de dafin 300 ml de vin alb   Mod de preparare: Peştele curăţat şi tăiat felii, presărat cu sare şi stropit cu oţet îl lăsăm să stea timp de o oră. Apoi clătim...
Read more »

Gogosari in otet

Ingrediente:  10 kg gogoşari 1 kg oţet 1 kg zahăr 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar 50 g boabe de muştar 200 g sare mare frunze de ţelină 4-5 fire de hrean foi de dafin   Mod de preparare: Sunt foarte gustoşi şi uşor de făcut pentru că nu trebuie opăriţi. Siropul...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequila Rose (video)

O reteta video despre cum se prepara Cocktail Tequila Rose Cum se prepara Cocktail Tequila Rose
Read more »

Zacusca cu morcovi

Ingrediente: 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov 1,5 kg păstârnac 2,5 kg ceapă 1,5 – 2 l de ulei 2 l de bulion sare piper foi de dafin 2 linguri de oţet   Mod de preparare: Se coc, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat, apoi se dau...
Read more »

Macrou pe pat din legume

Ingrediente: 1,2 kg macrou 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ardei gras 2 cartofi 3 roşii 100 ml ulei 150 ml vin alb   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se stropeşte cu oţet şi se sărează, apoi lăsăm să stea o jumătate de...
Read more »

Roşii umplute cu omletă

Roşii umplute cu omletă
  Ingrediente: 6 roşii 4 ouă 2 linguri ulei 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Tai un căpăcel roşiilor, le scoţi  miezul, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi miezul roşiilor şi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o...
Read more »

Gogoşele de dovlecei

Gogoşele de dovlecei
  Ingrediente: 3 dovlecei 2 ouă 1 pahar de lapte 3 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 pliculeţ cu bicarbonat 100 g zahăr pudră 100 g făină sare ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari şi-i laşi într-o strecurătoare să se scurgă bine. Baţi ouăle cu...
Read more »

Fasole verde cu smântână

Fasole verde cu smântână
  Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 200 g smân­tână 1/2 căpăţană de usturoi l00 ml ulei 2 linguri făină 1 legătură verdeaţă sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. Când e gata, o scurgi, dar nu arunci zeama şi o laşi să se...
Read more »

Zacusca de peste

Ingrediente: 6 kg peşte (crap curăţat şi viscerat) 1,5 l ulei 2,5 kg gogoşari copţi 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă sare piper foi de dafin boabe de muştar cimbru enibahar   Mod de preparare: Se pun la fiert 1 l de apă, 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, două linguri...
Read more »

Ardei umpluti cu varza

Mod de preparare: 4 kg de ardei graşi se spalăşi se curăţă de cotor şi seminţe. 5–6 kg de varză albă sau roşie tăiatăşi 200 g de sare grunjoasă se amestecă uşor şi se lasă să stea timp de 2 ore. Se stoarce apoi varza bine, după care se umplu ardeii. Se fierb apoi...
Read more »

Compot de mere

  Ingrediente: 1 kg mere 180—200 g zahăr vanilie lămîie   Mod de preparare: Merele se curăţă, se taie în două sau în patru (după mărime) şi se scoate mijlocul cu seminţele. Intre timp se pun la foc 2 pahare apă, zahărul şi vanilia şi cînd fierb se pun merele spălate. Se fierb cu...
Read more »

Parfeu de căpşuni

  Ingrediente: 350 g căpşuni 2 ouă 150 g zahăr 1 praf vanilie 350 g frişcă bătută   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul şi cu vanilia se bat cu telul (la bain-marie). Cînd s-au răcit, se amestecă cu căpşunile (bine spălate, stoarse puţin şi date prin sită fină) şi cu frişca bătută spumă....
Read more »

Macrou cu lamaie

Ingrediente: 5 bucăţi de macrou 4 linguri de ulei 150 ml apă sare piper delicat zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Macroul se curăţă, se spalăşi se sărează, apoi se stropeşte cu oţet, după care se lasă să stea timp de două ore şi se clăteşte la jet de apă. După...
Read more »

Pateu de nuci

  Ingrediente: 6 linguri de nuci măcinate 300 g brânză de vaci 4 linguri de smântână 1 lin­guriţă sare 4-5 căţei de usturoi 1 lingură de pastă de roşii (sau 2 de bulion) 1/2 linguriţă de coriandru măcinat frunze de ţelină mărunţite   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până ce obţii o pastă...
Read more »

Bulgăraşi cu vişine

  Ingrediente: 1 kg biscuiţi populari 1 pachet de margarină 1 cană zahăr + 4 linguri zahăr 200 g nucă măcinată 1 plic za­hăr vanilat 2-3 lin­guri cacao 3 linguri gem 1 cană apă 1 cană cafea pre­parată nucă de co­cos 1/2 kg vişine   Mod de preparare: Cureţi vişi­nele de sâmburi, le presari...
Read more »

Salată de dovlecei cu maioneză

  Ingrediente: 1-2 dovlecei 2 ouă 1 ceapă ulei sare 1 legătură pătrunjel sau mărar 2-3 căţei de usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de seminţe şi coajă, îi fierbi în apă cu sare, apoi îi dai pe răzătoarea mare şi-i laşi să se scurgă foarte bine, să nu mai rămână apă...
Read more »

Salată de peşte cu ouă

  Ingrediente: 500 g peşte 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie 2 ouă 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper 1 salată verde   Mod de preparare: Speli peştele, îl pui la fiert în apă cu sare şi separat fierbi ouăle. Speli bine salata, o scurgi de apă şi aşezi frunzele pe...
Read more »

Gogosari cu sos de bulion

Ingrediente: 3,5 kg gogoşari tăiaţi 6 linguri de bulion 3 linguri de zahăr 2 linguri de sare 300 g ulei oţet piper foi de dafin   Mod de preparare: Se pune sosul la fiert şi, atunci când clocoteşte, se opăresc gogoşarii pe rând, după care se pun în borcane de 800 g. Se pune...
Read more »

Legume cu smântână şi pesmet

Legume cu smântână şi pesmet
  Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 2 păstârnaci 2 rădăcini de pătrunjel 100 g ciuperci 1 gulie sare piper 200 ml smântână 50 g unt 30 g pesmet   Mod de preparare: Cureţi legumele, tai cartofii cuburi, morcovii rondele, ţelina, păstârnacul, gulia şi pătrunjelul bucăţele, ciupercile felii şi...
Read more »

Pui cu legume, ouă şi iaurt

Pui cu legume, ouă şi iaurt
  Ingrediente: 1 pui mare 1 kg roşii 3 ardei graşi 2 ouă 120 g iaurt 3 cepe 3 mor­covi 1 rădăcină pătrunjel 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 legătură verdeaţă condiment tip Delikat sare piper   Mod de preparare: Speli puiul, îl porţionezi, ungi fiecare bucată cu ulei, le aşezi într-o...
Read more »

Peste in ulei cu maioneza

Ingrediente: 2 cutii de sardine 1 lămâie 500 g ceapă 200 g măsline oţet sare 2 foi de dafin 1 lingură de zahăr maioneză   Mod de preparare: Peştele se scurge de lichidul din conservăşi se pune pe platou. Se pune ceapa tăiată peştişori şi fiartă cu sare, oţet, zahăr, foi de dafin, iar...
Read more »

Chec cu verdeţuri si ouă fierte

Chec cu verdeţuri si ouă fierte
  Ingrediente: 1/2 kg spanac 2 salate 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 lingură pesmet 2 linguri orez 7 ouă 50 g caşcaval sare piper condi­ment tip Vegeta ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi salata şi spanacul şi le pui la fiert în...
Read more »

Ciorbă aită (cu usturoi)

Ciorbă aită (cu usturoi)
  Ingrediente: 1/2 kg aripioare sau ciocănele de pui 2 linguri orez 1 ardei gras de la congela­tor sau 1 lingură pastă de ardei 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1/2 căpăţână usturoiului 1 gălbenuş 1 lingură făină tarhon sare piper ulei oţet smântână (facultativ)     Mod de preparare: Cureţi şi speli ari­pioarele,...
Read more »

Sufleu de fasole verde

Sufleu de fasole verde
  Ingrediente: 500 g fasole verde 250 ml lapte 4 ouă 150-200 g telemea 4 linguri ulei 4 lin­guri făină sare piper   Mod de preparare: Cureţi, speli fasolea verde şi o fierbi în apă cu sare. Rumeneşti făina în ulei, stingi cu lapte şi laşi sosul pe foc până se îngroaşă, dar ai...
Read more »

Peste cu sos unguresc

Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 1 ardei verde 2 roşii 2 cartofi 200 g arpagic 200 g suc de roşii sau 2 linguri de bulion 1 lingură de făină de grâu sare piper boia dulce   Mod de preparare: Se curăţă toate, se călesc în ulei, apoi se adaugă puţină apăşi se fierb bine....
Read more »

Salată de mere cu nuci

Salată de mere cu nuci
  Ingrediente: 5 mere 1 morcov 1 lingura miez de nuca maruntit 1 lingura miere 1 lingura scortisoara   Mod de preparare: Speli merele, le dai pe razatoare cu tot cu coaja, speli si razi morcovul, apoi le amesteci pe toate cu nuca, mierea si scortisoara. Omogenizezi bine salata si o dai la frigider...
Read more »

Peste cu capac de zarzavat

Ingrediente: 200 g unt 800 g filé de şalău 1 ceapă roşie 1 ardei 1 lămâie 1/2 de ţelină rasă 1leg. ceapă verde sare delicat piper capere 1 legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se topesc 100 g unt şi când este încins punem peştele si-l prăjim pe ambele părţi, după care...
Read more »

Pizza cu salată verde si costiţă afumată

Pizza cu salată verde si costiţă afumată
  Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie un praf de sare Ingrediente umplutură: 250 g telemea 250 g costiţă afumată 1 salată verde sare ulei Ingrediente sos: 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pastă de tomate 50 g unt 50 ml ulei 2 lin­guriţe zahăr 1 lingură făină cimbru piper sare   Mod...
Read more »

Budincă de spanac cu ciuperci

Budincă de spanac cu ciuperci
  Ingrediente: 1 kg spanac 300 g ciuperci proaspete 4 ouă 2 linguri făină 150 g caşcaval 150 g unt 1 lingură pesmet 1 căţel de usturoi nucşoară sare   Mod de preparare: Speli şi fierbi spanacul în apă cu sare. Ciupercile le cureţi şi le căleşti în 50 g unt. După ce a...
Read more »

Ciorbă de salată cu usturoi si omletă

  Speli 4 salate mari, le cureţi şi le tai fâşii. în oala în care vei face ciorba prăjeşti 100 g slăninuţă afumată tăiată felii şi o scoţi pe o farfurie. Căleşti în grăsimea rămasă 3 legături de usturoi tocat, apoi adaugi slănina, salata, completezi cu apă şi laşi să fiarbă. Potriveşti apoi gustul...
Read more »

Peşte cu lamaie şi garnitură de legume la cuptor

  Ingrediente: 1 kg file de merluciu 3 lămâi 3 linguri zahăr 100 g margarină condimente pentru peşte 3 cartofi 3 morcovi 1 ţelină 400 g mazăre verde sare piper 1 pahar vin roşu ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli bucăţile de peşte, le ungi cu ulei, apoi le treci prin condi­ment...
Read more »

Şalău rasol cu piure de legume

Şalău rasol cu piure de legume
  Ingrediente: 1 şalău (de circa 600 g) 1 kg cartofi 1/2 căpăţână de usturoi 2 morcovi 1 ţelină 1 legă­tură mărar sare ulei 1/2 lamaie 5-6 măsline pentru ornat   Mod de preparare: Cureţi bine şalăul (fără să-i îndepărtezi capul), îl speli, îl presari cu puţină sare şi-l laşi deo­parte. Cureţi şi cartofii,...
Read more »

Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană

  Ingrediente: 500 g cartofi 50 g unt 300 ml lapte 4 ouă 4 linguri făină 4 roşii 2 căţei de usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi fierbi în apă cu sare. în acest timp, amesteci 250 ml lapte cu făina şi 2 ouă. Pui un...
Read more »

Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Palao

Kebab cu carne de miel cu orez  – Kabuli Palao
  Ingrediente: 1 kg orez basmati 1 kg carne de miel 1/2 kg de morcov 200 g stafide 200 g migdale 3 linguri de zahăr 3 linguri sare ulei   Mod de preparare: Lsi orezul in apa cu 3 linguri de sare pentru o ora. Apoi pui sa fiarba 2 l de apa si...
Read more »

Castraveti murati

Ingrediente: 10 kg castraveţi 6 l de apă 6 linguri de sare 1 lingură de piper 1 ardei iute 1 ţelină 2 morcovi 2 crenguţe de cimbru 1 crenguţă de tarhon mărar 2 crenguţe de vişin 4 rădăcini de hrean 1 căciulie de usturoi 100 ml de oţet 1 lingură de zahăr   Mod...
Read more »

Supă-cremă de fasole verde

Supă-cremă de fasole verde
  Ingrediente: 300 g fasole verde 3 ouă 1 ceapă 2 lin­guri unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o fierbi în apă cu sare timp de 40 de minute. Separat, fierbi ouăle tari. Când fasolea este fiartă foarte bine, strecori zeama (dar nu o arunci),...
Read more »

Dulceaţă de prune

  Ingrediente: 1 kg prune brumării 1,150 kg zahăr vanilie zeamă sau sare de lămîie   Mod de preparare: Prunele curăţate de pieliţă, se scot sîmburii pe la capete, ca pruna să rămînă întreagă, apoi se pune în apă de var limpezită, 45 minute, zahărul se pune la fiert cu 1 pahar apă şi...
Read more »

Pasta de peste afumat

Ingrediente: 250 g peşte afumat 250 g cartofi fierţi pasaţi 150 g smântână groasă sare piper delicat zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Se amestecă toate la un loc, după care se aşează într-o tavă de chec tapetată cu celofan. Aceasta se dă la frigider timp de trei până la patru...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu