vineri, 28 septembrie 2012

Retete culinare #94


Retete culinare:

Chiftelute din peste cu crusta de migdale

Ingrediente : 600 g peste alb zeama si coaja rasa de la o lamaie 150 g paine 1/8 l frisca nebatuta (smantana) 1 ceapa mica 1 lingurita ulei 1 ou 2 lingurite sare + piper 60 g migdale 40 g unt topit Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta, se taie bucatele si...
Read more »

Franjuri de pui cu fasole verde

Ingrediente : 400-500 g piept de pui 2 catei de usturoi frunzulite de busuioc 2 linguri de zeama de lamaie 3 linguri de ulei de soia sau de masline 600 g fasole verde 1 ceapa rosie mare un cubulet de unt sare piper macinat   Mod de preparare: Carnea spalata se taie fasii subtiri....
Read more »

Painisoare italienesti din cartofi

Painisoare italienesti din cartofi
Ingrediente: 125 g cartofi fainosi sare 300 g faina 1/2 pachetel de drojdie uscata 1/2 lingurita de zahar 50 g rosii uscate in untdelemn  1 legatura de busuioc 2 lingurite de chimen pisat 50 g sunca presata 150 g mozzarella sau cascaval moale   Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert...
Read more »

Salata de telina cruda

Salata de telina cruda
Ingrediente: 1 telina mare (600 g) sare zeama de la o lamaie 2 castraveti mijlocii in otet 100 g maioneza gata preparata zahar pudra   Mod de preparare: Telina se curata de coaja, se spala si se rade pe razatoare. Se amesteca imediat cu sare si zeama de lamaie sa ramana alba si se...
Read more »

Cuburi de ciocolata cu capsuni

Cuburi de ciocolata cu capsuni
Ingrediente : 4 oua 175 g ciocolata amaruie 120 g zahar 50 g faina 1 lingurita cacao (pudra) 20 de capsuni mai mici   Mod de preparare: Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Ciocolata sfaramata sau taiata bucatele se lasa sa se topeasca pe baie de apa. Se freaca bine cu...
Read more »

Lasagne cu verdeata si dovlecei

Ingrediente : 500 g lasagne 1 kg dovlecei 1 l sos bechamel 1 crenguta rozmarin 2 foi de dafin 4-5 frunze de salvie 1 legatura mica de busuioc 1 legatura mica de patrunjel 100 g parmezan ras sare piper putin unt ulei de masline Mod de preparare: Se taie verdeata marunt si se dunstuieste...
Read more »

Piept de pui cu alune

Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare 100 g alune decojite 2 linguri de alune zdrobite in piulita 1 lingura de faina 1 ou 2 linguri de miere de salcam 2 linguri de otet 40 g unt 3 linguri de untdelemn sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie, puneti sa...
Read more »

Supa de dovlecei cu crutoane de cartofi

Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei (600 g) 30 g unt sare piper 1/8 l vin alb 3/4 l concentrat de legume 400 g cartofi 20 g unt topit 2 linguri seminte de floarea-soarelui (curatate) 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se...
Read more »

Snitel din piept de curcan cu sos de mere

Ingrediente : 4 bucati de piept de curcan sare piper 20 g unt topit 2 mere 1 ceapa rosie 1/4 l concentrat de carne de pasare 2 linguri mustar potrivit de iute 1 pahar frisca nebatuta sau smantana subtire Mod de preparare:  Se spala carnea, se zvanta, se condimenteaza si se prajeste circa 7...
Read more »

Tortul reginei Mary

Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 2 linguri marmelada de caise 90 g unt 1/2 cana zahar fin 4 oua batute usor 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie glasate 1/4 cana stafide 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de praf de copt si cernute Modul de preparare:  Se porneste...
Read more »

Plăcintă dulce cu cuşcuş

Plăcintă dulce cu cuşcuş
  Ingrediente: 500 g făină 375 ml apă un kilogram de brânză de vaci 5 ouă 150 g cuşcuş 200 g zahăr tos stafide o lămâie o portocală 3 linguri de ulei o lingură de oţet o linguriţă de sare două pliculeţe zahăr vanilinat zahăr pudră   Mod de preparare: Făina se cerne şi...
Read more »

Supa de cartofi cu ardei

Ingrediente : 1 kg cartofi 1 ceapa 40 g unt sare piper 1 lingurita chimen 1 lingurita boia dulce 1,2 l zeama de zarzavat 2 ardei grasi rosii 4 felii de paine prajita 200 gr smantana acrisoara Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa curatata se...
Read more »

Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale

  Ingrediente : 8 fileuri de peste 1 lamaie sare 8-10 catei de usturoi 2 galbenusuri 250 ml ulei 1 varf de cutit piper 1-2 fire cimbru patrunjel verde 2-3 foi de dafin proaspete 20 g stifturi de migdale sau nuci Mod de preparare: Se spala pestele, se zvanta, se stropeste cu zeama de...
Read more »

Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin

  Ingrediente: 20 aripioare de pui 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 3 linguri zeama de lamaie piper sare 3 linguri ulei de masline 1 lingura ulei aromat 3 crengute rozmarin Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C. Se spala aripioarele, se zvanta si se aseaza in tava de aragaz. Se...
Read more »

Cartofi in crusta de ierburi

Ingrediente : 1 kg de cartofi mijlocii 400 g sare grunjoasa 400 g faina 1 albus de ou 2 fire de cimbru 2 fire de salvie 2 fire de rozmarin Mod de preparare: Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca.Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa, ierburile si albusul...
Read more »

Supa de rosii cu cartofi

  Ingrediente : 800 g cartofi 400 g morcovi 400 g telina (tulpini) 4 linguri ulei de masline sare piper 11/4 l zeama concentrata de legume 1/2 l suc de rosii 4 felii paine (toast) 40 g unt 1 catel de usturoi sos iute (Tabasco)   Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata...
Read more »

Peste alb in suc de legume

Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina) 2 linguri mari de unt 1 catel de usturoi 4 fileuri de cod sare piper 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita hrean ras amestecat cu otet (din comert sau preparat pe loc) Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca potrivit....
Read more »

Peste cu sos de smantana si mustar

Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa 20 g unt sare piper 250 ml concentrat de legume 150 g smantana 2 linguri mustar 1 lingura marar verde tocat 600 g peste alb (salau, merluciu) Mod de preparare:  Se curata castravetele de coaja, se taie mai intai in doua pe lung, se indeparteaza semintele si apoi se...
Read more »

Parjoale umplute cu branza

Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g branza telemea (de oaie) 800 g carne de vita (tocata) 1 ou sare piper boia dulce 1 lingurita oregano 5 linguri ulei 1 castravete 1 conserva mica cu boabe de porumb (285 g) 1/2 legatura marar verde 2 linguri otet alb Mod de preparare: Se...
Read more »

Spaghete cu sos de legume

Ingrediente: 3 tulpine de telina 3 morcovi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii decojite sare piper 1 lingurita busuioc uscat 400 g spaghete 40 g cascaval ras Mod de preparare: Se spala telina si morcovii, se curata si se taie cubulete, iar ceapa curatata se toaca marunt....
Read more »

Turte cu verdeaţă

Turte cu verdeaţă
  Ingrediente: 750 g făină 150 ml iaurt 200 ml apă 15 g drojdie două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos 300 g parmezan o legătură de mărar două ouă roşii cherry o linguriţă de sare piper pudră de curry unt   Mod de preparare: lntr-un vas mai mare se...
Read more »

Cascaval pane

Cascaval pane
  Ingrediente: 500 g. cascaval 2 oua un pahar bere drojdie uscata  zahar boia piper cimbru ulei o cana faina Mod de preparare: Se alege un cascaval cat mai gras, care se taie bucati mici. Acesta se tavaleste in urmatoarea compozitie: se bat doua oua, in care se adauga putin cate putin faina. Se...
Read more »

Biscuiţi cu piure de mere

Biscuiţi cu piure de mere
  Ingrediente: 4 mere 50 g alune două ouă 200 ml lapte dulce 200 g unt 200 g zahăr tos 300 g făină o linguriţă de praf de copt o jumătate de linguriţă de sare esenţă de vanilie o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară miezuri de nucă   Mod de preparare: Merele...
Read more »

Minitort cu cremă de caise

Minitort cu cremă de caise
  Ingrediente: 500 g caise un pachet de foitaj 300 g brânză de vaci 150 ml frişcă 40 g unt 60 g zahăr tos zahăr brun un gălbenaş esenţă de vanilie 50 g migdale o lingură de amidon două pliculeţe zahăr vanilinat mentă compot de caise   Mod de preparare: Foitajul dezgheţat se taie...
Read more »

Salată cu fructe de mare

Salată cu fructe de mare
  Ingrediente: 250 g surimi 200 g midii 100 g anşoa 300 ml vin alb 75 g capere pudră de cardamon pudră de scorţişoară seminţe de chimen curry două cepe o conserva de roşii usturoi un grepfrut un ardei iute amidon ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Bastonaşele de surimii se...
Read more »

Pui cu cartofi noi si cirese

Ingrediente: 500 g cartofi noi 150 g ceapa mica de arpagic 1/2 legatura de cozi de telina verde 2 linguri de untdelemn 1 lingurita de boia iute sare piper 4 copane mari de pui 2 lingurite de cimbru uscat sucul de la 2 portocale 2 pumni de cirese sau visine curatate de samburi si...
Read more »

Budinca de macaroane cu sunca

Budinca de macaroane cu sunca
Ingrediente: 300 g macaroane 150 g sunca de Praga 200 g parmezan sau cascaval 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce) 3 galbenusuri sare piper nucsoara Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se taie suncafelii si se rade parmezanul (cascavalul). Se amesteca bine frisca sau smantana cu galbenusurile si...
Read more »

Supa de cartofi cu ardei si crutoane

Ingrediente : 400 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt sau margarina 1 litru de apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper 200 g smantana proaspata Ingrediente crutoane: 10 felii de bagheta (paine alba lunga si subtire), 1 lingura de seminte de susan, 1 lingurita...
Read more »

Ficatei de pasare cu cartofi si varza

  Ingrediente: 6 cartofi mijlocii 4-5 morcovi mici sare 2 lingurite chimen 300 g varza 2 cepe mici 200 ml lapte degresat piper proaspat macinat 200 g ficatei de pasare 3 linguri ulei verdeata (patrunjel, frunze de telina) Mod de preparare:  Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele,se acopera cu apa...
Read more »

Prajitura englezeasca cu gem

  Ingrediente: 3 cani de faina amestecata 1 pachetel de praf de copt 2 linguri de zahar 60 g unt taiat bucatele 1 cana de lapte 1 ou batut pentru uns gem de capsuni,caise frisca Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210C. Se unge o forma cu untdelemn. Se cerne faina intr-un vas....
Read more »

Clatite cu zer si branza de vaci

Ingrediente clatitele : 1 lingura unt 1/4 l lapte 3 oua 75 g faina 1 lingura zahar Ingrediente umplutura :250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2 linguri sirop de fructe, 1-2 lingurite zeama de lamaie, 300 g capsuni. Mod de preparare: Se topeste untul si se bate bine cu laptele...
Read more »

Rulada cu crema si capsuni

Ingrediente aluatul: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 g zahar pudra 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt zahar pentru rulat. Ingrediente umplutura:300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine, 8 foi de gelatina, 200 g frisca batuta, 500 g capsuni. Mod de preparare:  Se sparg ouale si se...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)

Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)
  Ingrediente: 2 tsp sugar 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml lime juice 1 tsp lemon juice Some Ice cubes 1 saucer 1 cocktail glass 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 teaspoon 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve   Cum se...
Read more »

Budinca de cartofi cu salam

Ingrediente: 1 kg de cartofi 300-350 g de salam 4 oua 200 g de cascaval sare piper patrunjel verde taiat marunt 1 lingura de margarina   Mod de preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se dau pe razatoare si se amesteca cu ouale intregi, cascavalul taiat bucatele sau ras,...
Read more »

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

Tortulete cu capsuni si lichior de oua
Ingrediente aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit sare 1 ou 125 g unt rece grasime si zahar pentru forme Ingrediente umplutura:250 g branza de vaci, 50 g zahar, 2 oua, 100 ml lichior de oua, 2 linguri (cu varf) amidon, zeama de la 1/2 lamaie,...
Read more »

Budinca tricolora

Ingrediente: 5 oua 1 litru de lapte 125 g de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 5 linguri de faina unt (margarina) cat o nuca 50 g de ciocolata de menaj 100 g de visine sau cirese Mod de preparare: Cele 5 oua se separa iar pe galbenusuri se pun zaharul, zaharul vanilat, se...
Read more »

Orez cu spanac

  Ingrediente : 100 g margarina 200 g orez cu bobul lung 500 ml apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper macinat 2 linguri untdelemn 2 cepe mari tocate marunt 250 g spanac proaspat sau congelat Mod de preparare:  Se incinge margarina intr-o cratita. Se pune orezul si se lasa sa se caleasca...
Read more »

Mazare cu carne de vita

Ingrediente: 400 g muschi de vita taiat felii subtiri 3 linguri sos de soia 3 linguri ulei 200 g mazare verde proaspata 1/2 ceasca zeama concentrata de carne (de vita) 1/4 lingurita susan Mod de preparare: Se pune carnea intr-un castron si se stropeste cu sosul de soia. Intr-o tigaie se pune la incins...
Read more »

Reteta zilei: Chifteluţe de pui si vită la cuptor

Reteta zilei: Chifteluţe de pui si vită la cuptor
O reteta simpla si delicioasa de chiftelute de pui si vita la cuptor din: piept de pui, pulpa de vita, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, marar sau patrunjel, felii de franzela si ulei de masline. Ingrediente: piept de pui pulpa de vita 2 linguri de faina doua oua sare o ceapa ceapa mica 3...
Read more »

Coltunasi cu gutui si miere

Ingrediente: 1,5 kg gutui 500 g zahar 350 g faina cernuta 200 g unt moale 2 oua zeama de la o lamaie 1 varf de cutit anason 1 varf de cutit vanilie (baton ras) 4 linguri miere lichida sare Mod de preparare: Puneti faina impreuna cu un varf de cutit de sare pe planseta,...
Read more »

Supă cu parmezan

Supă cu parmezan
  Ingrediente: două cepe doi căţei de usturoi o conservă de boabe de porumb doi cartofi 500 ml lapte dulce 250 ml smântână 500 g ciuperci 150 g parmezan 50 g unt sare piper salată verde busuioc uscat ardei iute   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb....
Read more »

Cockteil cu tofu si creveti

Cockteil cu tofu si creveti
  Inrgediente: 200 g cuşcuş 400 g creveţi decorticaţi 300 g brânză tofu un morcov 200 g broccoli 300 ml vin alb anghinare ceapă verde un ardei iute ulei mărar pudră de curry o frunză de dafin suc lămâie muştar dulce sare piper   Mod de preparare: Intr-o crăticioară se încinge puţin ulei, se...
Read more »

Rulouri de kaizer cu piure

Rulouri de kaizer cu piure
  Ingrediente: 500 g kaizer feliat 500 g cartofi o conopidă o jumătate de ţelină un morcov 100 ml smântână 4 roşii o ceapă 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii pătrunjel sare piper o lămâie şuncă, muşchi de porc afumat   Mod de preparare: Conopida se fierbe, se scurge şi se...
Read more »

Ciorba americana de fasole si arahide

Ingrediente: 150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii ulei de arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de cimbru tocate cimbru tocat 800 g fasole uscata sare piper proaspat 5 picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel) Mod de preparare: Jumatate...
Read more »

Somon cu sos şi legume chinezeşti

Somon cu sos şi legume chinezeşti
  Ingrediente: 4 fileuri de somon un pachet legume chinezeşti congelate 4 cartofi cinci roşii un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi o frunză de dafin 4 boabe de piper o lămâie o portocală ulei de floarea-soarelui sare piper spanac   Mod de preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiiul se curăţă, se spală...
Read more »

Minipizza pe mămăligă

Minipizza pe mămăligă
  Ingrediente: 300 g mălai, 750 ml apă doi ardei capia un morcov 300 g fasole verde 350 g broccoli 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi 200 g unt 100 g porumb 300 g parmezan ghimbir ras sare piper busuioc brânză de capră brânză feta   Mod de preparare: Morcovul se curăţă de...
Read more »

Pui cu fasole albă păstăi

Pui cu fasole albă păstăi
  Ingrediente: un pui un kilogram fasole albă păstăi o linguriţă piper roşu pudră de chili pudră de ghimber sos de soia două linguri de miere o legătură usturoi verde o legătură ceapă verde sare piper ulei de măsline o lămâie pătrunjel   Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală şi se pune...
Read more »

Colţunaşi cu fileuri de peşte

Colţunaşi cu fileuri de peşte
  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 400 g făină 200 ml apă o ceapă un ou un sfert de morcov 4 boabe de piper o frunză de dafin ulei de floarea-soarelui pătrunjel sare piper roşii căţei de usturoi   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se...
Read more »

Amandine cu prune

Amandine cu prune
Ingrediente : 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g unt 100 g zahar pudra 2 oua Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C. Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii. Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra. Topiti 100 g unt, turnati-l...
Read more »

Sufleu de fenicul

Sufleu de fenicul
  Ingrediente: 4 bucăţi de fenicul praz 200 g măsline negre fără sâmburi 4 ardei capia 300 g brânză telemea 250 ml vin alb 4 linguri de ulei de măsline doi căţei de usturoi pudră de ghimbir 150 g caşcaval o lămâie sare piper sos de roşii   Mod de preparare: Feniculul se spală,...
Read more »

Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate

Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate
  Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate 300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se taie peştişori şi se pune într-un cas­tron. Broccoli se fierb,...
Read more »

Tort cu cremă ricotta

Tort cu cremă ricotta
  Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos două ouă esenţă de vanilie praf de copt lichior de ciocolată 150 ml apă o limetă sare sirop de căpşuni brânză de vaci mentă   Mod...
Read more »

Cocktail Planteur

Cocktail Planteur
  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – bucăţele de morcov pe o scobitoare şi o felie de ananas   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 40 g g suc de ananas 40 g suc de mandarine 80 g căpşune conservate...
Read more »

Somon afumat cu sos de curry

Somon afumat cu sos de curry
  Ingrediente: 4 fileuri somon afumat 300 g linte roşie sare un ardei iute 4 căţei de usturoi 5 cm rădăcină de ghimber două cepe două roşii doi morcovi două porto­cale 4 linguri de ulei de măsline curry salată verde piper ardei capia   Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă de foi,...
Read more »

Paste cu salata verde

Paste cu salata verde
Ingrediente: 400 g macaroane scurte 1 ardei gras rosu (gogosar) 1 ardei gras verde 150 g rosii-cireasa (cat mai marunte) 1/2 salata verde creata 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Se curata usturoiul si ardeii si se taie marunt. Rosiile se spala si...
Read more »

Roşii umplute cu şuncă

Roşii umplute cu şuncă
  Ingrediente: 8 roşii 150 g cuşcuş 4 linguri de ulei de măsline 150 ml vin alb 350 g şuncă 250 g roşii cherry doi ardei capia două cepe 3 căţei de usturoi salată verde sare piper pătrunjel costiţă afumată kaizer   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie un căpăcel şi...
Read more »

Tocăniţă cu fasole fava

Tocăniţă cu fasole fava
  Ingrediente: doi dovlecei 4 ardei capia 4 roşii două conserve cu fasole fava 50 g unt două linguri de ulei de măsline o ceapă o legătură de usturoi 300 g ciuperci sare piper busuioc parmezan caşcaval   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se...
Read more »

Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi

Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi
  Ingrediente: 350 g cartofi egipteni 175 g fileuri de anşoa praz 4 ouă un ardei gras galben 100 g roşii cherry două linguri de smântână boia dulce sare piper pătrun­jel ulei de măsline praf de copt o lingură de făină varză albă oţet mărar   Mod de preparare: Cartofii se spală şi se...
Read more »

Penne all arrabbiata

Ingrediente: 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina) 1-2 ardei iuti rosii 4 linguri ulei de masline 500 ml rosii decojite 1 legatura patrunjel 1 legatura busuioc sare piper macinat 1 varf de cutit zahar 500 penne (macaroane scurte)   Mod de preparare:  Se...
Read more »

Cârnaţi olteneşti cu legume

Cârnaţi olteneşti cu legume
  Ingrediente: 700 g câmaţi olteneşti două vinete doi ardei graşi doi dovlecei o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de curry 200 g roşii cherry galbene 200 g arpagic, 200 g măsline fără sâmburi două linguri de muştar cu boabe ulei sare piper busuioc   Mod de preparare: Dovleceii şi vinetele se spală,...
Read more »

Mâncare cu pui şi ardei

Mâncare cu pui şi ardei
  Ingrediente: 3 piepturi de pui doi ardei capia roşii doi ardei graşi verzi două cepe 4 căţei de usturoi o jumătate de ţelină 500 g conopidă 500 g spanac sare piper ulei de măsline 3 crenguţe busuioc verde o lămâie 250 g roşii cherry   Mod de preparare: Conopida se spală, se rupe...
Read more »

Chiftele de vita in sos alb

Chiftele de vita in sos alb
Ingrediente: 400 g carne tocata de vita 100 piure de cartofi 1 ou 1 plic supa de ciuperci concentrata 150 ml lapte 100 ml smantana sare piper mirodenii Mod de preparare:  Combinati carnea tocata cu sarea si piperul, se adauga piureul de cartofi impreuna cu laptele si se amesteca temeinic. Adaugati oul si mirodeniile...
Read more »

Ciuperci umplute cu slaninuta afumata

Ciuperci umplute cu slaninuta afumata
  O reteta de ciuperci umplute cu slaninuta afumata din: ciuperci, ulei de masline, slaninuta afumata, miez de paine, ceapa verde, parmezan, patrunjel verde si 1 ou. Ingrediente : 16 ciuperci mijlocii 3 linguri ulei de masline 2 felii de slaninuta afumata taiate cubulete 30 g miez de paine (proaspat) 1 catel de usturoi...
Read more »

Cocktail Porto Flip

Cocktail Porto Flip
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Wine drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: Versiunea tradiţională: 2 linguriţe de zahăr pudră un gălbenuş de ou 10 g brandy 50 g porto roşu Versiunea conform reţetarului IBA:...
Read more »

Minibrioşă

Minibrioşă
  Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3 ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g stafide smântână sare o portocală topping de ciocolată decor de zahăr colorat   Mod de preparare: Portocala se spală, se...
Read more »

Tarta cu pere si castane

Ingrediente: 600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged 600 ml lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie Mod de preparare: Crestati fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja, cat si prin pielita si tineti-le 10 minute in apa clocotinda. Scurgeti-le, lasati-le sa se...
Read more »

Chiftelute din carne de pui si ciuperci

Chiftelute din carne de pui si ciuperci
Ingrediente: 400 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 50 g paine feliata 200 g frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 600 g fileuri de piept de pui 3 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei,...
Read more »

Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti
Ingrediente: 12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, oul,verdeata, sare si...
Read more »

Ciorba de gogosari

  Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea un clocot, dupa care...
Read more »

Midii cu pesto şi cartofi

Midii cu pesto şi cartofi
  Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4 căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g caşcaval sare piper o frunză de dafin 5 boabe de piper oţet balsamic mărar sos pesto roşii cherry   Mod de preparare: într-o oală se pun...
Read more »

File de peste cu varza acra

File de peste cu varza acra
Ingrediente: 1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau)  2-3 linguri faina 100 g boabe de struguri (fara seminte) Mod de preparare: Se curata ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul...
Read more »

Vis de ciocolata

Ingrediente: 250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6 rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)  ...
Read more »

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

  Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari 2 cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curata ciupercile si se taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata,...
Read more »

Ravioli cu usturoi

Ravioli cu usturoi
  Ingrediente: ulei usturoi rosii sau sos tomat verdeata   Mod de preparare: Se fierb “al dente” pastele in apa cu sare si o lingurita de ulei (ca sa nu se lipeasca intre ele). Se incing doua linguri de ulei si se calesc 3 graunte de usturoi. Se adauga pasta de rosii (sau rosiile...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)

Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)
  Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml Cointreau/Triple Sec some ice cubes 30 ml lime juice 1 egg white 1 tsp caster sugar mint to garnish 1 shot measure 1 mixing glass 1 strainer (or a sieve) 1 old-fashioned glass 1 bar spoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Acapulco
Read more »

Tăiţei de orez cu legume

Tăiţei de orez cu legume
  Ingrediente: 300 g tăiţei de orez doi dovlecei 3 ardei capia o ceapă albă 100 g seminţe de susan ghimbir ras o lingură de miere două linguri de sos de soia piper un ardei iute mic mărar 50 ml ulei de susan alune seminţe de dovleac   Mod de preparare: Dolveceii se spală,...
Read more »

Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer

Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer
  Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3 roşii pastă de roşii ulei sare piper o frunză de dafin pătrunjel coriandru varză murată gogonele   Mod de preparare: Fasolea şi năutul se...
Read more »

Cocktail Planter’s Punch

Cocktail Planter’s Punch
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, 2 felii de porto­cală şi paie   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/70 rom ambrat 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de rodii sifon Băutură de succes în toată lumea,...
Read more »

Pizza cu dovlecei şi fenicul

Pizza cu dovlecei şi fenicul
  Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu drojdie uscată 275 ml apă 50 ml lapte un fenicul doi dovlecei 250 g roşii cherry 200 g boabe de porumb 350 g caşcaval sos de pizza un ardei iute miere ulei de măsline sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în laptele...
Read more »

Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă

Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă
  Ingerdiente: două piepturi de pui 400 g şuncă feliată 300 g orez un fir de salvie o ceapă 3 căţei de usturoi 200 g parmezan sare piper ulei de floarea-soarelui sos de roşii picant   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri...
Read more »

Tort cu pere si migdale

Ingrediente : 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat bucatele un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente umplutura: 2 pere mari, 50 g unt, 1/4 ceasca zahar tos, 1 ou batut usor, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite faina, 50 g migdale macinate,...
Read more »

Paella Valensiana

Ingrediente: rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat) costite de porc taiate marunt eventual carne de iepure fasole verde si alba un ardei rosu (capia) taiat in bucati mari orez sofran supa de pui sau apa calda 1 rosie taiata in bucati 2 samburi de usturoi ulei sare ardei iuti Mod de preparare: Se pune...
Read more »

Ecler cu struguri şi cafea

Ecler cu struguri şi cafea
  Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150 g zahăr pudră un vârf de cuţit de sare 3 linguri de cafea granulată frişcă   Mod de preparare: Intr-o oală se pun apa,...
Read more »

Tarta cu ananas

Ingrediente : 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4 lamaie 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt Ingrediente umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de miere. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si...
Read more »

Chec cu brânză şi verdeţuri

Chec cu brânză şi verdeţuri
  Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie un fir de praz 300 g brânză de vaci 200 g brânză telemea 3 ouă două linguri de ulei de măsline 3 linguri de ulei o lin­guriţă de seminţe de chimen mărar sare piper ceapă albă ceapă roşie   Mod de preparare: Prazul...
Read more »

File de peşte cu legume

File de peşte cu legume
  Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi cartofi 400 g fasole verde 400 g fasole galbenă un ardei capia roşu 100 g porumb 450 g broccoli doi dovlecei amidon ulei 3 lămâi 250 ml vin alb două roşii o ceaipă usturoi un beţişor scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Broccoli, fasolea verde şii...
Read more »

Brioşe de mălai cu carne

Brioşe de mălai cu carne
  Ingrediente: 300 g mălai 750 ml apă 75 ml ulei o ceapă 3 căţei de usturoi un morcov un ardei gras roşu 250 g fasole verde 500 g carne de porc 200 g parmezan 50 g unt două roşii sare piper cimbru uscat smântână ardei iute     Mod de preparare: Morcovul se...
Read more »

Chifteluţe de legume cu orez

Chiftelute_de_legume_cu_orez
O reteta de chiftelute de legume cu orez din: conopida, orez, fasole, boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, parmezan, oua, ulei, pesmet, patrunjel, sare, piper si branza telemea. Ingrediente: 450 g conopidă 250 g orez 150 g fasole roşie boabe 250 g fasole verde 50 g boabe de porumb un ardei...
Read more »

Midii cu vin şi parmezan

Midii_cu_vin_si_parmezan
O reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir...
Read more »

Ciuperci a la greque

Ciuperci a la greque
Ingrediente : 500 g ciuperci mai mici 6 rosii marunte 6 cepe mici albe 2 morcovi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 150 ml vin alb cateva crengute de ierburi aromate (cimbru, rozmarin) o lingura boabe de coriandru sare piper Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie in doua pe...
Read more »

Paste cu midii şi sparanghel

Paste cu midii şi sparanghel
  Ingrediente: 500 g paste cu spanac 200 g paste simple 500 g midii decorticate 500 g sparanghel o frunză de dafin 300 ml vin alb demisec 75 g unt sare piper o lămâie parmezan  Mod de preparare:   Midiile se decongelează, se pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, frunza...
Read more »

Supă de legume cu paste

Supă de legume cu paste
  Ingrediente: doi dovlecei doi cartofi ulei de măsline doi litri apă două cepe usturoi doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină un ardei gras 300 g mazăre o salată verde cimbru 300 g paste 200 ml smântână sare piper   Mod de preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se...
Read more »

Mâncărică din piept de pui

Mâncărică din piept de pui
  Ingrediente: 500 g ficat de pui un piept de pui 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii 500 ml apă o linguriţă de busuioc uscat sare piper mălai castraveţi muraţi   Mod de preparare: Ficăţeii se spală cu apă rece şi se pun...
Read more »

Ciorbă cu hering

Ciorbă cu hering
  Ingrediente: 500 g fileuri de hering 200 g fasole roşie 150 g năut un sfert varză creaţă o ceapă un morcov un sfert de ţelină 3 roşii 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper leuştean smântână pâine neagră   Mod de preparare: Năutul şi fasolea roşie s.e pun la înmuiat...
Read more »

Peşte cu pilaf şi mazăre

Peşte cu pilaf şi mazăre
  Ingrediente: 500 g mazăre 75 g unt o ceapă 250 ml vin alb demisec 50 g parmezan sare piper ulei pentru prăjit făină caşcaval sărat pătrunjel   Mod de preparare: Mazărea se fierbe, se scurge şi se pune într-un castron. Ju­mătate din cantitatea de mazăre se pune într-un bol şi se pasează. Ceapa...
Read more »

Tagliatelle cu smantana si busuioc

Ingrediente : 1 dovlecel (300 g) 2 linguri ulei sare piper 100 ml smantana (sau frisca nebatuta) 200 ml lapte 200 ml zeama concentrata de carne de pasare 1 legatura busuioc 30 g unt 30 g faina 150 g mazare congelata 400 g Tagliatelle (taietei ceva mai lati) 100 g cascaval ras 1-2 linguri...
Read more »

Conopida cu tocatura de pui

Conopida cu tocatura de pui
Ingrediente: 1kilogram conopida 100 g unt 2 piepti de pui 100 g ciuperci verdeata putin piper 5 g sare putina nucsoara 25 g ceapa prajita 1 ou 50 g pesmet 150 g grasime Mod de preparare: Conopida fiarta se inabusa in unt. Se prepara apoi o tocatura din carne de pui (poate fi si...
Read more »

Ruladă din muşchi de porc

Ruladă din muşchi de porc
  Ingrediente: un kg muşchi de porc un kg cartofi mici două roşii sos de roşii picant 300 g caşcaval pătrunjel doi căţei de usturoi 100 g măsline feliate 3 linguri de făină ulei de floarea-soarelui sare piper mujdei varză murată   Mod de preparare: Usturoiul se pisează. Se pune într-un castron, împreună cu...
Read more »

Tarta gascona cu mere

Ingrediente aluat: 220 g faina 60 g zahar tos 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma 50 g migdale pisate fin 1 ou Ingrediente umplutura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar...
Read more »

Ruladă de porc cu grepfrut

Ruladă de porc cu grepfrut
  Ingrediente: un kilogram muşchi de porc doi ardei capia roşii o ceapă 4 căţei de usturoi 3 fire de mentă 300 g ciuperci 60 g unt 200 g caşcaval 3 fructe de grepfrut sare piper ulei de floarea-soarelui 4 roşii dovlecei   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu