luni, 10 septembrie 2012

Retete magice #25


Retete magice:

Placinte cu telemea proaspata

Placinte_cu_telemea_proaspata
O reteta de placinte cu telemea proaspata din: faina, telemea, oua, lapte acru, untura de porc si sare. Ingrediente: 1 kg faina 500 g telemea proaspata putin sarata 10 oua 150 ml lapte acru 150 g untura de porc sare   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu apă şi puţină sare, ca să obţineţi...
Read more »

Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţe

Pappardelle_cu_tocanita_de_chiftelute
O reteta de pappardelle cu tocanita de chiftelute din: pappardelle, unt, parmezan, carne tocata, ardei iute, cortisoara, nucsoara, usturoi, sare de mare, ou, parmezan, coaja de lamaie, usturoi, busuioc, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 600 g pappardelle uscate de calitate bună un cubuleţ de unt o mână de parmezan proaspăt ras Pentru...
Read more »

Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

Chiftelute_de_spanac_si_cartofi_cu_raita_de_castraveti
O reteta de Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti din: cartofi, sare de mare, piper, ulei vegeal, spanac, seminte de mustar negru, seminte de chimion, piper cayenne, faina, iaurt, castravete si zahar tos. Ingrediente: 2  cartofi medii, aproximativ 500 g, curăţaţi sare demare şi piper negru 3  linguri de ulei vegetal,...
Read more »

Mancare de ceapă cu smantana

Mancare_de_ceapa_cu_smantana
O reteta de mancare de ceapa cu smantana din: ceapa, smantana, ulei, lapte, vin alb, nuci, paine neagra, marar verde, sare si piper. Consumul zilnic de ceapă crudă scade glicemia, prevenind şi chiar tratând diabetul. Din acest motiv, ceapa nu trebuie să lipsească din dietele diabeticilor, dar şi ale celor care vor să ajungă...
Read more »

Cocktail Wild Flowers

Cocktail
O reteta simpla de Cocktail Wild Florwers din: lapte, gem de macese, iaurt si sampanie. Ingrediente: 0,5 l lapte 150 g gem de macese 1 cutie de iaurt natur 1 sampanie piccolo   Mod de preparare: Mixam  laptele, gemul si iaurtul. Indulcim dupa gust. Impartim in pahare si completam cu sampanie. Punem deasupra cate...
Read more »

10 retete culinare

restaurantedelux.ro_45.jpg [auto]
10 retete culinare:   Paste fusilli cu cârnati O reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Restul il gasiti aici.   Pui cu măsline şi cartofi O...
Read more »

Vinegretă de zmeură

Vinegreta_de_zmeura
O reteta de vinegreta de zmeura din: zmeura, otet de vin alb, zahar si ulei de porumb. Ingrediente: 100 g zmeura, proaspata sau congelata 50 ml otet de vin alb o lingura de zahar, sau zahar dupa gust 200 ml ulei de porumb sau ulei de salata de buna calitate   Mod de preparare:...
Read more »

Cotlete de porc cu miere si fructe

Cotlete_de_porc_cu_miere_si_fructe
O reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc, ananas, miere, suc de anans si mustar. Ingrediente: 4 cotlete de porc 1 cescuta cu bucatele de ananas 1/2 cescuta cu miere 1/4 cescuta cu suc de ananas 1 lingura mustar   Mod de preparare: Intai pregatim carnea: in fiecare...
Read more »

Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi_alla_sorrentina
O reteta de Gnocchi alla sorrentina din: gnocchi, mozzarella, suc de rosii, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg gnocchi de cartofi 200 g mozzarella 700 ml suc de rosii 100 g parmezan 3-4 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Taiati mozzarella in cubulete si presarati-le cu piper...
Read more »

Arroz con coco

Arroz_con_coco_7
Arroz con coco este o budincă dulce din orez cu multă nucă de cocos rasă. Este o mâncare obişbisnuita pe coasta caraibiana a Columbiei şi Venenezuelei; de asemenea, este foarte populară in Porto Rico şi în Cuba. In în mod tradiţional, din nuca de cocos se scocoate miezul, care este dat pe râzătoare şi...
Read more »

Paste cu carne de raţă

Paste_cu_carne_de_rata
O reteta de paste cu carne de rata din: rata, ulei de masline, sare de mare, piper, portocala, paste, unt, parmezan, patrunjel, coaja si zeama de portocala, otet de vin rosu, ulei de masline, pancetta, ceapa rosie, morcovi, tulpini de telina, rozmarin, baton de scortisoara, usturoi, vin rosu fructat, stafide si seminte de pin....
Read more »

Rulouri cu ciocolata alba si caise

Rulouri_cu_ciocolata_alba_si_caise
Intr-un bol mic, stropeşte 250 g caise deshidratate cu 3 linguri lichior de portocale incălzit. Amestecă şi lasă să se imbibe peste noapte in vasul acoperit. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Intinde foile de plăcintă pe suprafaţa de lucru şi taie-le in câte 3 fâşii. Intr-un bol mic, topeşte 50 g unt şi...
Read more »

Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri

Bhaji_de_ceapa_cu_sos_iute_cu_verdeturi
O reteta de Bhaji de ceapă cu sos iute cu verdeţuri din: ceapa, sare de mare, coriandru, seminte de chimion, frunze de curry, faina de naut, apa, ulei vegetal, frunze de menta, frunze de coriandru, usturoi, ardei iute, sare de mare, zahar tos, zeama de lamaie si apa. Pentru acest preparat cu ceapa, usor...
Read more »

Lasagne cu peşte

Lasagne_cu_peste
O reteta de lasagne cu peste din: unt, ceapa, morcovi, telina, fenicul, patrunjel, fir de dafin, vin alb, creveti, lapte, faina, sare de mare, piper, nucsoare, file de peste, rosii cherry, parmezan, foi de lasagna, rucola, pesmet si coaja de lamaie. Este o mâncare de peşte la cuptor în stil veneţian, cu totul deosebită....
Read more »

Omletă cu cimbru

Omleta_cu_cimbru
O reteta de omleta cu cimbru din: oua, smantana, cimbru, frunze de patrunjel, sare, piper, rosii, unt si masline. Ingrediente: 8 oua 4 lingurite smantana 2 lingurite cimbru taiat marunt 4 lingurite frunze de patrunjel taiat marunt sare piper negru macinat 4 rosii rascoapte 6 lingurite unt 8-12 masline negre   Mod de preparare:...
Read more »

Reteta zilei: Sos de ciuperci

Sos_de_ciuperci_09
O reteta de sos de ciuperci din: morcov, ceapa, ulei de masline, ciuperci, unt, faina, apa, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov ras fin 1/4 cana ceapa tocata marunt 3 linguri ulei de masline 300g ciuperci taiate in felii subtiri 4 linguri unt 3 1/2 linguri faina 1 1/2 cana apa 1 1/2...
Read more »

Ceai de maracuja cu inghetata

Cocktail
O reteta simpla de Ceai de maracuja cu inghetata din: ceai de maracuja, apa, lichior de rodie si inghetata de maracuja. Ingrediente: 10 linguri de ceai de maracuja 3/4 l apa 8 linguri de lichior de rodie 250 g inghetata de maracuja   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceaiul de maracuja, lasam...
Read more »

Chiftele de cartofi

Chiftele_de_cartofi
O reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, zarzavat, flori de nucsoara, sare, piper, ulei si oregano. Folosiţi cartofi fainoşi. Aceştia au un conţi­nut mare de amidon şi se poate face un aluat bine legat. Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 4 lingurite zarzavaturi proaspete taiate marunt (usturoi verde, frunza de patrunjel, hasmatuchi, cimbru, busuioc, rozmairn)...
Read more »

Tagliatelle alla carbonara

Tagliatelle_alla_carbonara
O reteta de Tagliatelle alla carbonara din: tagliatelle, galbenusuri, cascaval de oaie, piept de porc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 5 galbenusuri 1 ou 150 g cascaval de oaie 250 g piept de porc crud uscat 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Taiati pieptul...
Read more »

Sos pesto pentru paste

Sos_pesto_pentru_paste
O retetea de sos pesto pentru paste din: busuioc, rucola, patrunjel verde, nuci, ulei de masline, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper si apa. Ingrediente: 50 g busuioc 100 g rucola 2 legatura patrunjel verde 50 g nuci 1-2 linguri ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie putina ceapa si putin...
Read more »

Fasole verde cu unt si migdale

Fasole_verde_cu_unt_si_migdale
Fierbe in apa cu sare 400 g fasole verde, curatata de codite 5-6 minute, pana cand se patrunde. Intre timp, intr-un cas incinge 30 g unt si adauga 1 catel de usturoi zdrobit, si 25 g fulgi de migdale. Scurge fasolea de lichid si adauga in vas.Amesteca pentru a se unge uniform si serveste....
Read more »

Reteta zilei: Cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza

Cupe_de_mamaliga_umplute_cu_oua_spanac_si_branza_7
O reteta de cupe de mamaliga umplute cu oua, spanac si branza din: malai, lapte, apa, frunza de dafin, rozmarin, parmezan, sare, piper, spanac, ulei de masline, ceapa, branza si oua. Ingrediente: 1 cana malai 2 cani de lapte 1 1/2 cani de apa 1 frunza de dafin rozmarin tocat 1/2 cana parmezan sare,...
Read more »

Vinegretă de citrice

Vinegreta_de_citrice
O reteta de vinegreta de citrice din: zeama si coaja de portocala, zeama si coaja de lamaie, zeama si coaja de grepefruit si ulei. Acest dressing este ideal pentru salatele ce însoţesc carnea de gâscă, porc sau raţă chinezească. Ingrediente: zeama şi coaja rasă fin de la o portocală zeama şi coaja rasă fin...
Read more »

Zuppa sarda di pane

Zuppa_sarda_di_pane
O reteta de zuppa sarda di pane din: paine veche, supa de legume, suc de rosii, ulei de masline, ceapa, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine veche 500 ml supa de legume 800 g suc de rosii 50 ml ulei de masline 1 ceapa 4-5 frunze de busuioc 50...
Read more »

Lasagne cu dovleac prăjit

Lasagne_cu_dovleac_prajit
O reteta de lasagne cu dovleac prajit din: foi de lasagne, seminte de coriandru, ardei iute, seminte de fenicul, scortisoara, dovleac, ulei de masline, sare de mare, piper, ierburi, zeama de legume, unt, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: paste sau foi de lasagne o linguriţă seminţe de coriandru 1-2 ardei iuţi roşii...
Read more »

Supă rece cu morcovi şi ghimbir

Supă_rece_cu_morcovi_şi_ghimbir
O reteta de supa rece cu morcovi si ghimbir din: ceapa, ghimbir, morcovi, supa de pui, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 1 ceapă mică, tocată fin o bucată de 4 centimetri de ghimbir cojit şi dat pe răzătoare 6 morcovi mari, tăiaţi în jumătate pe lungime şi apoi în bucăţi de 1 centimetru...
Read more »

Costine alla nonna

Costine_alla_nonna
O reteta de costine alla nonna din: coaste de porc, usturoi, fire de rozmarin, vin rose, suc de rosii, pasta de tomate si lamaie. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc 4 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 500 ml vin rose 500 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 1 lamaie...
Read more »

Arroz a la tumbada

Arroz_a_la_tumbada_3
Gastronomia de pe coastele Golfului Mexic, unde îşi are originea această mâncare, este evident influenţată de vecinătatea mării. Cel mai vechi şi mai mare oraş din Mexic, Veracruz, este renumit pentru mâncărurile pe bază de fructe de mare. Arroz a la tumpada seamănă cu paella sau cu risotto, incluzând diferite fructe de mare (creveţi,...
Read more »

Vinegretă de castravete

Vinegreta_de_castravete
O reteta de vinegreta de castravete din: castravete, otet de vin alb, mustar de dijon si ulei light. O variaţiune interesantă la vinegretă clasică. Delicioasă la păstrăv afumat. Ingrediente: o jumătate de castravete, circa 100 g 3 linguriţe de oţet de vin alb 3 linguriţe de muştar de Dijon 100 ml ulei light pentru...
Read more »

Pita cu dovlecei si urda

Pita_cu_dovlecei_si_urda
O reteta de pita cu dovlecei si urda din: faina, ou, urda, unt, smantana, dovlecei, marar, sare, piper si chimen. Ingrediente: 250 g faina 1 ou 200 g urda 2 linguri unt 200 ml smantana 4 dovlecei 1 legatura marar sare piper chimen   Mod de preparare: Faceti un aluat idn faina, unt, urda...
Read more »

Pui Madras

Pui_Madras
O reteta de pui madras din: piept de pui, ulei vegetal, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, ardei iute, chimion, coriandru, curcuma, boia de ardie iute, frunze de ardei iute, sare de mare, piper, rosii, garam masala si frunze de coriandru. Acesta este omniprezentul curry din meniurile restaurantelor din India. De obicei, este un curry...
Read more »

Cartofi si ceapa rumenita cu glazura de mustar si miere

Cartofi_si_ceapa_rumenita_cu_glazura_de_mustar_si_miere
Preincălzeşte cuptorul la semnul 6/200C. In tava de copt, aşază 1,2 kg de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi sferturi, împreună cu 2 cepe mici, curăţate de coajă şi tăiate sferturi, şi 4 căţei de usturoi intregi. Stropeşte cu 4 linguri ulei de floarea soarelui şi amestecă pentru a se unge uniform. Presară sare...
Read more »

Turte prajite

Turte_prajite
O reteta de turte prajite din: lapte, apa, unt, branza de burduf, urda, malai si sare. Ingrediente: 1,5 l lapte 1 l apa 200 g unt sau untura 250 g branza de burduf 50 g urda sarata 500 g malai sare   Mod de preparare: Puneti la fiert laptele ames­tecat cu apa şi adăugaţi...
Read more »

Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran

Pappardelle_cu_iepure_salbatic_masline_si_maghiran
O reteta de Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran din: cimbru, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie, iepure, ulei de masline, unt, sare de mare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, vin alb, paste, masline, maghiran si parmezan. Ingrediente: o legătură mică de cimbru proaspăt 6 căţei de usturoi, cu tot cu coajă, zdrobiţi...
Read more »

Retete pentru weekend #14

restaurantedelux.ro_11.jpg [auto]
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Hominy grits   Un mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un terci de mălai cremos şi crccrocant, făcut din...
Read more »

Tilapia la cuptor

Tilapia_la_cuptor
O reteta de tilapia la cuptor din: fileuri de tilapia, sare de mare, piper, ulei vegetal, ardei iute, usturoi, radacina de ghimbir, boia de ardei iute, coriandru, rosii, zeama de lamaie, coriandru si lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de tilapia, fiecare de aproximativ 130-150 g sare de mare şi piper negru 2 linguri de ulei...
Read more »

Retete internationale: Arroz con pollo

Arroz_con_pollo_7
Orice masă la care se serveşte această mâncare cubaneză populară se poate transforma într-un adevărat festin. Dacă se foloseşte orezul de tip Valencia, cu bobul scurt (un bun înlocuitor al acestuia fiind orezul italian arborio), mâncarea va semăna foarte mult cu paella spaniolă. Spre deosebire de paella, însa, care se găteşte în cuptor şi...
Read more »

Pui rumenit la cuptor

Pui_rumenit_la_cuptor
O reteta de pui rumenit la cuptor din: ceapa, telina, lamai, pui, ulei de masline, cimbru, vin alb, faina si supa de pui. Ingrediente: 1 ceapa mina, taiata julien 3 codite de telina, taiate bucati 2 lamai, una curatat de coaja si coaja rasa de la una 1 pui circa 1,4 kg 1 lingura...
Read more »

Sos gribiche

Sos_gribiche
O reteta de sos gribiche din: vinegreta, castraveti, capere, ceapa verde si ou. Bun în special la însufleţirea mâncărurilor necondimentate. încercaţi să serviţi acest sos la anghinare sau sparanghel alb. Ingrediente: 250 ml vinegretă clasică o jumătate de lingură castraveţi mărunţiţi o jumătate de lingură capere mărunţite o jumătate de lingură ceapă verde mărunţită...
Read more »

Ceai cu sampanie

Cocktail
O reteta de ceai cu sampanie din: ceai negru, apa, cuburi de zahar, lamai si sampanie. Ingrediente: 4 linguri de ceai negru 1/4 l apa 12 bucati cuburi de zahar 2 lamai 2 sticle de sampanie   Mod de preparare: Turnam apa fiarta pe ceai, adaugam cubul de zahar si lasam 5 minute. Racim...
Read more »

Frappe de ciocolata

Frappe_de_ciocolata
O reteta de frappe de ciocolata din: cacao, rachiu, frisca, inghetata de vanilie si praf de cacao. Ingrediente: 3/4 l cacao rece 1 paharel de rachiu (Weinbrand) 3 linguri de frisca lichida dulce 4 globuri de inghetata de vanilie praf de cacao   Mod de preparare: Cufundam marginea paharelor in apa si apoi le...
Read more »

Reteta zilei: Focaccia

Focaccia_8
O reteta de focaccia din: drojdie, zahar, faina, sare, apa calda, ulei de masline si rozmarin. Ingrediente: 1 pachet drojdie uscată 1 lingura zahăr 4 căni făină 1 1/2 lingura sare 1 1/4 cani de apa calda ulei de măsline rozmarin tocat   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în 1/4 cana de apa...
Read more »

La pignolata siciliana

La_pignolata_siciliana
O reteta de La pignolata siciliana din: faina, zahar, miere, oua, ulei, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 450 g faina 200 g zahar 120 g miere 5 oua 200 ml ulei (pentru prajit) 1 lingurita coaja de lamaie rasa un varf de cutit sare   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina cu...
Read more »

Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucola

Tocanita_delicioasa_cu_cartofi_si_pernite_umplute_cu_rucola
O reteta de tocanita delicioasa cu cartofi si pernite umplute cu rucola din: carne de vitel, ulei de masline, sare de mare, piper, morcovi, ceapa rosie, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, faina, vin alb, rosii, paste, ulei de masline extravirgin, cartofi, nucsoara, parmezan, unt, rucola si zeama si coaja rasa de la o lamaie. O...
Read more »

Halva cu morcovi si nucă de cocos

Halva_cu_morcovi_si_nuca_de_cocos
O reteta de halva cu morcovi si nuca de cocos din: morcovi, lapte praf, zahar granulat, pastai de cardamom, fistic, migdale si nuca de cocos. Ingrediente: 2 kg de morcovi, curăţaţi 500 ml de lapte praf 500 g de zahăr granulat 50 g de unt nesărat seminţele de la 2 păstăi de cardamon, măcinate...
Read more »

Minestrone cu legume de vară

Minestrone_cu_legume_de_vara
O reteta de minestrone cu legume de vara din: ulei de masline, praz, telina, dovlecei, usturoi, supa de legume, sparanghel, mazare, fasole verde, busuioc si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 fire de praz, tocate fin 2 tulpini de ţelină, tocate fin 2 dovlecei, tăiaţi în sferturi pe lungime, apoi tocaţi...
Read more »

Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentă

Ravioli_cu_pecorino_cartofi_si_menta
O reteta de ravioli cu pecorino, cartofi si menta din: aluat de paste, cartofi, sare de mare, piper, unt, pecorino, nucsoara, coaja rasa de lamaie si menta. Ingrediente: aluat de paste 500 g cartofi sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 100 g unt, plus 2 cubuleţe 1-2 mâini de brânză pecorino (brânză...
Read more »

Hotdogs cu sos dulce de chilii

Hotdogs_cu_sos_dulce_de_chilii
O reteta de Hotdogs cu sos dulce de chilii din: carnati, ceapa, sos dulce de chilli si chifle. Ingrediente: 4 carnati grosi (picanti, daca iti plac) 2 cepe – rosii, albe sau una din fiecare 4 linguri sos dulce de chilli 2 linguri pasta de tomate 4 chifle pentru hotdogs   Mod de preparare:...
Read more »

Parjoale de ovaz cu salata de porumb

Parjoale_de_ovaz_cu_salata_de_porumb
O reteta de parjoale de ovaz cu salata de porumb din: ceapa, praz, unt, supa de legume, sare de mare, cimbru, maghiran, fulgi de ovaz, oua, mustar, boabe verzi de piper, usturoi verde, pesmet, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, boabe de porumb, unt, smantana, praf de curry, boia de ardei dulce, tabasco si...
Read more »

Vinegretă â l’ancienne

Vinegreta_a_l_ancienne
O reteta de Vinegretă â l’ancienne din: mustar, otet de vin alb si ulei. Numele acestui dressing provine de la muştand cu seminţe integrale utilizat, cunoscut ca moutard â l’ancienne. Este prezentat aici alături de o salată de cartofi cu arpagic. Ingrediente: o lingură de muştar cu seminţe întregi 50 ml oţet de vin...
Read more »

Paste cu ricotta, busuioc si masline negre

Paste_cu_ricotta_busuioc_si_masline_negre
O reteta de paste cu ricotta, busuioc si masline negre din: aluat de paste, busuioc, ricotta de bivolita, nucsoara, masline negre, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii si otet balsamic. Ingrediente: aluat de paste o legătură mare de busuioc proaspăt 250 g ricotta de bivoliţă 1/4 nucşoară rasă o...
Read more »

Kulfi cu scortisoară

Kulfi_cu_scortisoara
O reteta de kufli cu scortisoara din: lapte intergal, batoane de scortisoara si zahar granulat. Avand in compozitie doar trei ingrediente – lapte cu un conţinut scăzut de lactoză, zahăr şi aromă naturală sub formă de scorţişoară -, aceasta este o reţetă de kulfi (îngheţată indiană) uimitor de simplă. Imi place să congelez compoziţia...
Read more »

Coaste de porc şi sos de chives

Coaste_de_porc_si_sos_de_chives
O reteta de Coaste de porc şi sos de chives din: coaste de porc, cola, seminte de susan, ketchup, zahar, sos de soia, sos warcestershire, sos dulce de chilli, boia, smantana, maioneza, chives si ceapa verde. Ingrediente: 2 şiruri coaste de porc 2 cutii de cola 2 linguriţe seminţe de susan (opţional) pentru sos:...
Read more »

Jambalaya

Jambalaya_11
Originară din sudul Statelor Unite, această mâncare cu nume exotic îmbină influentele culinare europene, africane şi americane de la sfârşitul secolului XVII. In mod tradiţional, jambalaya se făcea într-o singură cratiţă,, în care se puneau laolaltă diverse feluri de carne, legume şi orez. Modul de preparare — orezul se adaugă în mâncare în timpul...
Read more »

Ciuperci cu ceapa verde şi usturoi

Ciuperci_cu_ceapa_verde_si_usturoi
O reteta de ciuperci cu ceapa verde si usturoi din: mazare, ciuperci, ulei de masline, feta, usturoi, patrunjel, coaja si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g mazare boabe 6 palarii de ciuperci mari 3 linguri ulei de masline 40 g feta, sfaramata 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingura patrunjel proaspat, tocat coaja rasa...
Read more »

Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici

Cocktail_cu_suc_de_maracuja_si_lichior_de_piersici
O reteta simpla de Cocktail cu suc de maracuja si lichior de piersici din: lapte, suc de maracuja, zeama de lamaie, lichior de piersici, sorbet de lamaie, carambola si lamaita. Ingrediente: 3/8 l lapte 1/8 l suc de maracuja zeama unei jumatati de lamaie 1 paharel de lichior de piersici 250 ml sorbet de...
Read more »

Morzello catanzarese

Morzello_catanzarese
O reteta de morzello catanzarese din: burta, ficat de vita, plaman de vita, rinichi de vita, ardei iute, foi de dafin, oregano, pasta de tomate, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g burta prefiarta 200 g ficat de vita 200 g plaman de vita 1 rinichi de vita 1...
Read more »

Dhal

Dhal
O reteta de dhal din: linte, apa, frunze de curry, rosii, curcuma, boia de ardei iute, sare de mare, unt, panch phoran si ardei iute. Mancare de linte picanta sau dhal este un preparat indian comun şi se corsumă de obicei ca garnitură, cu orez sau pâine. Boabele şi mirodeniile alese variază de a...
Read more »

Conopida cu branza si patrunjel

Conopida_cu_branza_si_patrunjel
Opareste 1 conopida, desfacuta buchete, pana cand se patrunde. Intr-un vas mic, pune pe foc 300 ml lapte, 25 g unt si 25 g faina. Amesteca si lasa sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. Adauga 1 nucsoara razuita si 50 g cascaval razuit, amesteca si tine pe foc pana cand cascavalul se topeste....
Read more »

Biryani cu miel

Biryani_cu_miel
O reteta de biryani cu miel din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, fulgi de migdale, ulei vegetal, sare de mare, piper, apa, seminte de chimion, seminte de coriandru, scortisoara, seminte de cardamom, boabe de piper, orez basmati, unt, curcuma, frunza de dafin, cuisoare si anason stelat. Biryani este un preparat compus...
Read more »

Prajitura cu inghetata de cirese

Prajitura_cu_inghetata_de_cirese
O reteta de prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de ciocolata alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de vanilie. Ingrediente:  100 ml frisca batuta din smantana 2 linguri unt 350 g fulgi de ciocolata alba 1 lingurita esenta de vanilie 1 kg cirese 300 g pesmet din biscuiti de...
Read more »

Gnocchi

Gnocchi_4
In italiană, gnocchi înseamnă „cocoloaşe” şi se pot face în mai multe moduri. In Toscana, se prepară cu ricotta şi condimente. La Roma, pentru a prepara gnocchi alia romana, se decupează bucăţi de aluat din făină semiluna, care se acoperă apoi cu brânză şi se prăjesc sau se frig pe grătar. Dar cele mai...
Read more »

Blue Moon

Cocktail_blue_moon
O reteta simpla de Cocktail Blue Moon din: rom alb, curacao albastru, inghetata de vanilie, frisca, lapte si menta proaspata. Ingrediente:  4 cl rom alb 2 cl Curacao albastru 1 glog de inghetata de vanilie 2 cl frisca lichida 10 cl lapte menta proaspata   Mod de preparare: Mixam romul, Curacao, frisca, laptele si...
Read more »

Orez Pilau

Orez_Pilau_3
Există nenumărate variante ale acestei reţete internaţionale, după cum există şi nenumărate denumiri care i se dau: pillaw, pilaf, pulau sau plov. Pilau provine din Uzbekistan, unde se crede câ este una dintre cele mai vechi metode de preparare a orezului, datând din secolul XVII. Oricare ar fi numele sub care este cunoscută, mâncarea...
Read more »

Lipie de legume

Lipie_de_legume
O reteta de lipie de legume din: faina, lapte, oua, sare, ulei de masline, ciuperci, rosii, mazare, boabe de porumb, piper, oregano, ulei de plante, mozzarella si usturoi verde. Ingrediente: 100 g faina integala 125 ml lapte 4 oua sare 1 lingurita ulei de masline 125 g ciuperci Champignon 2 rosii 150 g mazare...
Read more »

Inghetata de fructe cu branza

Inghetata_de_fructe_cu_branza
O reteta de inghetata de fructe cu branza din: zahar, oua, frisca, esenta de vanilie, crema de branza, suc de lamaie, coaja de lamaie si fructe. Ingrediente: 500 g zahar 4 oua 200 ml frisca batuta din smantana 2 lingurite esenta de vanilie 250 g crema de branza, mascarpone 2 linguri suc de lamaie...
Read more »

Friptură de vită cu sos chimichurri

Friptura_de_vita_cu_sos_chimichurri
O reteta de friptura de vita cu sos chimichurri din: patrunjel, oregano, usturoi, salota, fulgi de chilli, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de vin rosu, steak de vita, cartofi prajiti si salata. Ingrediente: 1 legatura mica de patrunjel, tocat grosier 1/2 lingurita de oregano, proaspat sau uscat 2 catei de usturoi 1...
Read more »

Raviolini cu telină si cimbru

Raviolini_cu_telina_si_cimbru
O reteta de raviolini cu telina si cimbru din: faina, piure de spanac, oua, ulei de masline, telina, cimbru, sare de mare, piper negru, usturoi, ardei iute, unt, parmezan si trufa. Ingrediente: 600 g făină 50 ml piure de spanac 5 ouă ecologice mari ulei de măsline o rădăcină mare de ţelină, curăţată şi...
Read more »

Chiftelute de crab

Chiftelute_de_crab
O reteta de chiftelute de crab din: carne de crab alb, ceapa, telina, mustar de dijon, maioneza, sos worcestershire, patrunjel, mirodenii, ulei vegetal, maioneza, lamaie si frunze de salata. Ingrediente: 500 g de carne de crab albă 1 ceapă mică, curăţată şi tocată mărunt 1 tulpină de ţelină, curăţată şi tocată mărunt 1 lingură...
Read more »

Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru

Tortellini_cu_pui_si_gorgonzola_în_supa_aromata_cu_cimbru
O reteta de Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru din: pui, telina, morcovi, praz, fenicl, cimbru, foi de dafin, aluat de paste, sare de mare, piper, branza gorgonzola, patrunjel, zeama de lamaie, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un pui de 1,5 kg, preferabil ecologic 5 tulpini de ţelină,...
Read more »

Mini tarte cu crema de lamaie si bezea

Mini_tarte_cu_crema_de_lamaie_si_bezea
O reteta de mini tarte cu crema de lamaie si bezea din: mini tarte, crema de lamaie, coaja rasa de lamaie, albusuri si zahar tos. Ingrediente: 8 mini tarte – preparate dinainte 350 g crema de lamaie – de cumparat 2 lamai, coaja rasa 3 albusuri 175 g zahar tos   Mod de preparare:...
Read more »

Sos de mărar

Sos_de_marar
O reteta de sos de marar din: mustar integral, mustar de dijon, zahar, ulei de arahide, otet de vin alb si marar. Acest sos uşor dulce este garnitura cea mai răspândită la somonul marinat scandinav din imagine, sau la orice alt peşte afumat. Ingrediente: o lingură cu vârf de muştar integral o lingură cu...
Read more »

Orez cu sofran

Orez_cu_sofran_7
Şofranul este cel mai scump condiment din lume, o uncie de şofran costând mai mult decât una de aur. Şofranul este obţinut din pistilurile galben-portocalii ale micii brânduşe purpurii (Crocus sativus). De la fiecare floare se obţin doar trei pistiluri, care se culeg cu mâna şi apoi sunt lăsate să se usuce. însă, pentru...
Read more »

Desert cu sos de lamaie si fructe

Desert_cu_sos_de_lamaie_si_fructe
O reteta de desert cu sos de lamaie si fructe din: biscuiti de ovaz, capsune, frisca, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie si unt. Ingrediente: 200 g biscuiti de ovaz sau 4 felii de cozonac sau de pandispan 250 g capsune sau alte fructe de sezon 400 ml frisca batuta din smantana...
Read more »

Dovleac gratinat cu parmezan

Dovleac_gratinat_cu_parmezan
O reteta de dovleac gratinat cu parmezan din: dovleac, cartofi, ceapa rosie, parmezan, smantana, supa de pui, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1 dovleac, curatat si taiat felii 500 g cartofi noi, taiati felii 2 cepe mici rosii, curatate si taiate felii 50 g parmezan razuit 300 ml smantana 150 ml supa limpede de pui...
Read more »

Paste ravioli cremoase cu ou

Paste_ravioli_cremoase_cu_ou
O reteta de paste ravioli cremoase cu ou din: aluat pentru paste, branza ricott, nucsoare, sare de mare, piper, trufa neagra, oua, unt si parmezan. Această mâncare stârneşte întotdeauna exclamaţii de apreciere, deoarece gălbenuşurile sunt încă moi atunci când băgaţi furculiţa în ravioli — arată superb. Ingrediente: aluat pentru paste 250 g brânză ricotta...
Read more »

Prajitura cu branza si fructe

Prajitura_cu_branza_si_fructe
O reteta de prajitura cu branza si fructe din: biscuiti de ovaz, unt, zahar, branza de vaci dulce, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, oua, smantana, fructe si jeleu de coacaze. Ingrediente: 350 g biscuiti de ovaz sau amaretto pisati 150 g unt 100 g zahar umplutura: 750 g de branza de...
Read more »

Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie

Cod_înfasurat_în_pancetta_si_cartofi_aromati_cu_lamâie
O reteta de Cod înfăşurat în pancetta şi cartofi aromaţi cu lămâie din: cartofi, fasole verde, masline, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline, fileuri de cod, pancetta si tarhon. Ingrediente: 300 g de cartofi noi 100 g de fasole verde 1 mana de masline kalamata coaja rasa si zeama de la 1...
Read more »

Dressing de brânză cu mucegai

Dressing_de_brânza_cu_mucegai.
O reteta de dressing de branza cu mucegai din: branza cu mucegai, vin alb, ulei light de masline si patrunjel. Foarte versatil, acest dressing fără egal poate fi servit cu legume, pere sau avocado, ca in cazul de faţă. Ingrediente: 80 g brânză cu mucegai fărâmicioasă (brânzele Roquefort sau Stilton sunt ideale) 80 ml...
Read more »

Burgeri din pui cu ghimbir

Burgeri_din_pui_cu_ghimbir
O reteta de burgeri din pui cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, ceapa verde, pui, coriandru, sos de peste, ulei de floarea soarelui, taitei cu ou, legume, sos de soia si sos dulce de chilli. Ingrediente: 1  căţei de usturoi, tocaţi grosier 1  bucată de ghimbir cât degetul mare, tocat 2  fire de ceapă verde,...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu