luni, 17 septembrie 2012

Retete simple #39


Retete simple:

Ostropel din carne de raţă

  Ingrediente: 1,400 kg raţă 80 g ulei 1/2 lingură făină sare piper boia 1 lingură bulion 30 g usturoi 1 lingură oţet verdeaţă   Mod de preparare: Se taie carnea, se sotează cu ulei, se adaugă făină, apoi bulion, sare, boia, 3/4 1 apă si se fierbe circa 50 minute. Cînd este gata...
Read more »

Cotlete de mistreţ cu maioneză, la cuptor cu garnitură de mus de ficat cu aspic

  Ingrediente: 10-12 cotlete mari mistret sare piper cimbru faina ulei maioneza oua mustar   Mod de preparare: Cotletele se sotează în tigaie cu ulei, sare, piper, cimbru şi făină, circa 15 minute, apoi se dau la rece. Se prepară o maioneză din 4-5 gălbenuşuri, muştar şi 200 g ulei. Cotletele se aşază într-o...
Read more »

Potarnichii la frigare cu garnitură de varză de Bruxelles fiartă, dată în unt şi cartofi pai

  Ingrediente: 2 potarnichii 500 g cartofi 600 g varză de Bruxelles 250 g ulei 60 g unt sare piper 3-4 salate verzi   Mod de preparare: Se prepară potarnichile , şi se înfig pe frigare legate cu sarmă subţire, se dă sare şi piper. Se învartesc în jurul jăratecului circa 50 minute, ungindu-se...
Read more »

Prăjitură cu miere si cacao de post

  Ingrediente: 12 mere mari rase (cu coajă) 1 cană ulei 1 cană zahăr 2 căni făină 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau cu oţet 2-3 linguri cacao   Mod de preparare: Amesteci foarte bine toate ingredientele până obţii un aluat ca de chec. Tapetezi apoi o tavă cu făină, torni...
Read more »

Gască sălbatică în foitaj cu garnitură de cartofi noi fierţi şi daţi în unt

  Ingrediente: 1 gască a circa 3 kg ficatul şi pipota de la gîscă 200 g file sau piept afumat 2 cepe sare piper cimbru 300 g ciuperci 1 pahar vin 1 lingură bulion 200 g foitaj 2 gălbenuşuri 150 g untură gîscă 1 legătură pătrunjel 1 lingură sos Worcester 650 g cartofi noi...
Read more »

Ciorbă de cartofi dreasa cu lapte

  Ingrediente: 4-5 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1-2 ardei sau gogoşari sare 3-4 roşii verdeaţă (pătrunjel, mărar, leuştean) 50 ml ulei 3-4 l apă 1 lingură făină 1 cană lapte   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii, le tai mărunt şi le căleşti în ulei, în oala pentru...
Read more »

Găluşte din mămăliga umplute cu prune

  Ingrediente: 10 pahare apă 4 pahare griş 1 pahar făină albă 1 pahar mălai puţină sare 3-4 linguri pesmet 1 kg prune zahăr pudră   Mod de preparare: Pui apa cu puţină sare la fiert într-un ceaun şi când dă în clocot, pui în ploaie grisul, făina şi mălaiul amestecate în prealabil. Faci...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Watermelon Slice (video)

Cum se prepara Cocktail Watermelon Slice (video)
  Ingrediente: 15 ml grenadine syrup 15 ml vodka 15 ml rum 15 ml gin 15 ml triple sec 120 ml orange juice 120 ml cranberry juice 30 ml melon liqueur Some ice cubes 1 shot measure 1 hurricane glass
Read more »

Mazăre cu usturoi

  Ingrediente: 2 cutii de mazăre 4 linguri ulei 3 căţei de usturoi 1 legătură mărar 1 lingură zahăr sare   Mod de preparare: Mazărea o speli în apă călduţă, o scurgi şi o pui în uleiul încins. Adaugi zahărul, sarea, usturoiul pisat şi o ceaşcă de apă. O laşi la fiert şi, când...
Read more »

Supă de varză dulce

  Ingrediente: 1 varză mijlocie 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 4-5 roşii 1,5 l apă sare 2 linguri ulei 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Morcovul, ceapa şi pă­trunjelul le cureţi, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi le căleşti în ulei. Adaugi apa şi laşi să fiarbă...
Read more »

Prăjitură cu mere si lapte praf

Prăjitură cu mere si lapte praf
  Ingrediente: 1 cană făină, 1 cană gris, 1 cană şi 1/2 cană zahăr, 1 cană lapte praf, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 pachet de unt, 2 kg mere, 1 plic scorţişoară.     Mod de preparare: Amesteci foarte bine făina, grişul, zahărul vanilat, laptele praf cu o cană de zahăr şi le dai...
Read more »

Friptură de ţap marinată cu garnitură de varză roşie, cu costiţă afumată şi mere şi găluşte de făină

  Ingrediente: 1,400 kg carne macră (pulpă, cotlet sau spală) 1,200 kg varză roşie 80 g costiţă afumată 2 cepe 3 mere 150 g grăsime sare piper 2 ouă 250 g făină 100 g zarzavat 1/4 l vin 1/4 1 oţet diluat 2 foi dafin   Mod de preparare: Se lăsă carnea 24 ore...
Read more »

Cartofi natur cu sos din legume pasate

  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 3 cepe ţelină 4 ardei frunze de ţelină sare condi­mente picante 100 ml ulei boia dulce   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai în patru şi îi pui la fiert în apă cu sare, iar când sunt gata, îi scurgi şi îi dai deoparte. Ceapa o toci mărunt...
Read more »

Panada muşchi tocat de mistreţ cu garnitură de roşii umplute cu orez şi fasole fidea fiartă, dată în unt

  Ingrediente: 800 g carne macră dc mistreţ 6 ouă sare piper cimbru 200 g ficat 200 g ciuperci 200 g pesmet de casă 4 căţei usturoi 2 fire ceapă verde 1 păhărel coniac 10 roşii 120 g orez 1/2 l supă 2 linguri smantană 150 g unt 500 g fasole fidea 1 felie...
Read more »

Maioneză de post

  Ingrediente: 3 linguri făină 3 linguri muştar 200 ml ulei apă   Mod de preparare: Dizolvi făina în puţină apă, o pui pe foc şi amesteci bine până se îngroaşă. O dai deoparte, să se răcească, apoi adaugi treptat muştarul subţiat cu puţină apă şi uleiul până le încorporezi, amestecând într-un singur sens....
Read more »

Conopida si morcovi in saramura

  Mod de preparare: Se curăţă conopida şi se desface în buchete. De asemenea se curăţă morcovi în lungime cu cuţitul special, crestat, şi se taie rondele ceva mai groase. Se aşază la fundul borcanului foi de viţă, foi de ţelină şi puţin mărar. Apoi se aşază conopida şi morcovii, iar deasupra se mai...
Read more »

Cocktail Mai Tai

Cocktail Mai Tai
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi frunzuliţe de mentă Se serveşte la orice oră Ingrediente: 2/10 rom alb 2/10 rom ambrat 2/10 suc de lămâie verde 2/10 curagao 1/10 sirop de rodii 1/10 sirop de migdale...
Read more »

Ficăţei de pui cu sos de ciuperci

Ficăţei de pui cu sos de ciuperci
  Ingrediente: 1 pungă de ficăţei de pui 1 cutie de ciuperci 2 cepe 1 morcov 2 căţei de usturoi paste de tomate pătrunjel condiment   Mod de preparare: Speli foarte bine ciupercile şi le laşi într-o strecurătoare să se scurgă bine, iar ficăţeii îi cureţi foarte bine si ii speli. Faci un sos...
Read more »

Raţă cu măsline şi arpagic cu garnitură de cartofi natur

  Ingrediente: 1,800 kg raţă 250 g măsline 150 g ulei 1 pahar vin roşu piper sare 1 lingură bulion 1 lingură făină 200 g arpagic cimbru 3/4 l supă 500 g cartofi   Mod de preparare: Se frige raţa întreagă la cuptor iute, circa 20 min. Cînd este rumenită se scoate şi se...
Read more »

Pateu cald de ţap cu garnitură de soteu de legume

  Ingrediente: 800 g carne de ţap 250 g carne grasă de porc 350 g slănină crudă de porc 150 g ficat de ţap 150 g ciuperci 2 ouă sare piper puţine mirodenii de carnaţi 5 căţei usturoi puţin coniac   Mod de preparare: Se face o tocătură din carne de ţap, carnea de...
Read more »

Cornuri cu crenvursti

Cornuri_cu_crenvursti
O reteta de cornuri cu crenvursti din: lapte, ulei, faina, oua, zahar, drojdie, sare si crenvursti. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu lapte 1 ceşcuţă cu ulei 2 căni cu făină 2 ouă 2 linguri zahăr drojdie cât o nucă 1 praf de sare Umplutura: 8- 10 crenvursti   Mod de preparare: Din drojdie, o lin­gură...
Read more »

Ciorbă de burtă

  Ingrediente: 1,400 kg muchie de burtă de vacă 1 os de vacă 2 gălbenuşuri 2 linguri de oţet sare piper 2 linguri de smîntînă 1 foaie de dafin 1 ceapă 150 g zar­zavat 1 /4 lingură de făină 2 linguri de ulei 300 g gogoşari în oţet   Mod de preparare: Burta se...
Read more »

Raţă cu perişoare de ficat şi peşte afumat cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1 raţă mare 300 g ficat 2 ouă 200 g file de peşte afumat 1 ceapă 1 felie franzelă 100 g unt 150 g ulei 2 linguri făină 250 g orez 1/2 linguriţă boia sau şofran sare piper 1 pahar vin 1 păhărel coniac 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se...
Read more »

Turnedouri de urs la grătar cu garnitură de chiftele de cartofi, castane glasate şi mere coapte

  Ingrediente: 1,400 kg muşchi de urs de la spinare 300 g castane 300 g cartofi 2 ouă 2 linguri făină 150 g ulei sau margarina sare piper 50 g stafide 8 mere puţin zahăr 80 g şuncă afumată Se fac 12 chiftele (mai plate) de cartofi sau pireu de cartofi, 2 ouă, 11/2 lingură...
Read more »

Potarnichii la cuptor cu garnitură de mere coapte, varză roşie brezată şi sote de cartofi cu ceapă

  Ingrediente: 2 potarnichii 200g slănină afumată 1 linguriţă boia 2 linguri sos de vînat 3 linguri smantană sare 7 mere 1kg varză roşie 500 g cartofi 6 fire de ceapă verde 200 g grăsime 1/2 1 apă   Mod de preparare: Se prepară potarnichile si se învelesc cu felii subţiri de slănină afumată....
Read more »

Ciorbă cu perişoare de peşte

  Ingrediente: l kg peşte 100 ml ulei 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cepe 3 ouă 11 borş 2 legatura leuştean sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală zarzava­tul, apoi se taie în cubuleţe. Se căleşte în 100 ml ulei, se stinge cu...
Read more »

Cocoş de munte împănat cu garnitură de găluşte de cartofi, varză brezată, cu slănină şi bureţi sotaţi

  Ingrediente: 1 cocoş de munte 400 g bureţi 300 g cartofi 2 linguri făină 2 ouă sare piper 2 verze creţe 150 g slănină sare piper cimbru 6 boabe ienupar 1 pahar vin 1/4 l supă 1 lingură pastă bulion 2 cepe 100 g unt 1/4 pahar oţet 1 legătură mărar   Mod...
Read more »

Fazan cu conopidă cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi conopidă natur

  Ingrediente: 1fazan 300 g ciuperci 1 conopidă de circa 1 kg 1 ceapă 150 g zarzavat 1 lingură făină sare piper 180 g unt 3 linguri smantană Maggi 250 g orez 1 lingură oţet 1/2 l supă   Mod de preparare: După ce fazanul a fost curăţat si spălat cu un şervet înmuiat...
Read more »

Potarnichii la cuptor cu garnitură de vinete prăjite cu roşii sotate şi branză gratinate şi cartofi fierţi daţi în unt

  Ingrediente: 2 potîrniclii 6 vinete 500 g roşii 6 căţei usturoi 60 g unt 300 g ulei 500 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel sare piper 80 g slănină crudă 6 linguri sos friptură puţină brînză   Mod de preparare: Potarnichile se curăţă pe uscat, se trec prin flacără şi se scot intestinele....
Read more »

Raţa sălbatică marinată cu garnitură de piure de cartofi şi bureţi sotaţi cu ceapă

  Ingrediente: 2 raţe a 800-900 g 1 pahar vin roşu 100 g slănină afumată sare piper cimbru 100 g zarzavat 1 ceapa 1/2 lingură făină 500 g cartofi 1 pahar lapte 40 g unt 400 g bureţi   Mod de preparare: După ce raţele au fost bine curăţate, se pun într-un vas la...
Read more »

Fazan la cuptor cu castane cu garnitură de cartofi ducesa umpluţi cu piure de castane şi soteu de mazăre

  Ingrediente: 1 fazan sare piper cimbru 400 g castane 600 g cartofi 150 g unt 300 g mazăre fină 1/2 pahar vin roşu 10 g zahăr 1 lingură făină supă 2 ouă 3 linguri sos brun   Mod de preparare: Se curăţă fazanul, se trece prin flacără, se scot intestinele si se şterge...
Read more »

Muşchi de urs cu garnitură de varză rosie, cu costiţă şi mere şi găluşti de cartofi cu pesmet

  Ingrediente: 1,200 kg muşchi de la spinare (garf) 1/4 1 vin 2 cepe 200 g grăsime 2 ouă 2 linguri făină 100 g zarzavat sare piper cimbru 1 l supă sau apă puţin zahăr 3 mere 1 kg varză roşie 300 g cartofi pesmet 150 bureţi 80 g costiţă afumată   Mod de...
Read more »

Gască sălbatică împănată cu peşte afumat cu garnitură de măsline, roşii, ardei şi manătărci la cuptor şi pilaf

  Ingrediente: 1 gască de circa 3 kg 150 g peşte afumat sare piper cimbru 5 căţei usturoi 500 g roşii 6—8 ardei graşi 150 g măsline verzi 300 g mînătărci 150 g ulei 200 g orez 1 pahar vin puţin zahăr   Mod de preparare: Se împănează piepţii cu peştele afumat, se pune...
Read more »

Crap cu ciuperci şi roşii

  Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciu­perci proaspete 2 legatura pătrunjel 500g roşii 250ml vin alb sec 100 ml ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele, apoi se sărează şi se piperează. Ciupercile se spală, se taie feliuţe, se călesc, împreună cu...
Read more »

Muschi de porc in alut de clătite

Muschi de porc in alut de clătite
  Ingrediente: 750 g muşchi de porc 4 ouă 200 g făină 400 ml lapte 50 g caşcaval 2 cepe 200 g ciuperci ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli carnea, o usuci cu un şervet de bucătărie şi o tai felii pe care le baţi ca pentru şniţele. Le...
Read more »

Mancare de prune uscate

  Ingrediente: 500 g prune uscate 3-4 linguri ulei 1 lingură făină 2 linguri zahăr sare     Mod de preparare: Speli prunele în mai multe ape reci, apoi le pui să se înmoaie în apă caldă, cât să le acopere timp de o oră. Caramelizezi zahărul într-o tigaie, fără să-l arzi prea tare,...
Read more »

Cum se prepara: Desert cu fructe (video)

Read more »

Muşchi tocat de urs cu garnitură de piure de cartofi şi legume de sezon

  Ingrediente: 800 g came macră de urs 1 ceapă 2 fire ceapă verde 2 ouă 2 linguri făina sare piper 5 căţei usturoi 100 g şuncă afumată 120g unt 400 g cartofi 1 pahar lapte 150 g castraveciori acri 1 legătură mărar 1 pahar vin 1 felie franzelă cimbru puţin zahăr   Mod...
Read more »

Tarhon conservat in otet

  Mod de preparare: Se aleg frunze de tarhon proaspăt. Se pun într-un castron şi se presară bine cu sare. A doua zi se aşază într-un borcan mic, se apasă deasupra cu două scândurele aşezate cruciş, apoi se toarnă oţet cât să le cuprindă. Se leagă cu hârtie pergament şi se păstrează la rece....
Read more »

Cocktail Mary Pickford

Cocktail Mary Pickford
    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Rum drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după-amiază Ingrediente: 1/2 rom alb 1/2 suc de ananas câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Maraschino Luxardo   Drink american apărut în anii ’30, este...
Read more »
  Fierbi cuburile de soia în apă cu cimbru câteva clocote, apoi le scurgi. Cureţi o ceapă, o tai mărunt, cureţi şi un morcov, îl dai pe râzătoare, apoi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, pui şi cuburile de soia. Când s-au rumenit toate le pui într-o oală cu apă şi le...
Read more »

Chiftele din ceapa

  Ingrediente: 750 g ceapă 1 linguriţă sare 1 lin­guriţă chimen 1/2 linguriţă sofran 1 ardei iute 100 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 150 ml ulei piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o presari cu sare şi o pui deoparte 30 de minute să-şi lase sucul. Apoi o...
Read more »

Raţă sălbatică marinată cu arpagic şi ciuperci cu garnitură de găluşte de cartofi cu pesmet

  Ingrediente: 2 raţe a 800 g 300 g arpagic 100 g zarzavat 150 g ulei 300 g cartofi 2 ouă 2 linguri făina sare piper cimbru pesmet 1 pahar vin 250 g ciuperci 1 lingură bulion 1/21 supă   Mod de preparare: După ce raţele au stat în marinată, se usucă cu un...
Read more »

Prepeliţe la cuptor cu garnitură de cartofi chips

  Ingrediente: 9 prepeliţe sare piper 120 g ulei 180 g slănină crudă 500 g cartofi 1 le­gătura pătrunjel 1 păhărel coniac 3 linguri vin 9 crutoane prăjite   Mod de preparare: Se prepară prepeliţele ca la şi se prăjesc în tigaia bine încinsă, numai să se rumenească. Cînd s-au răcit se îmbracă cu...
Read more »

Sitari la cuptor cu garnitură de pilaf cu stafide, raci şi intestine de sitari cu costiţă, ou şi pesmet gratinate

  Ingrediente: 9 sitari 3 linguri smantană sare 1 linguriţă boia 2 linguri făină 3 ouă 400 g cartofi 40 g costiţă afumată 1 lingură pesmet 150 g unt 3/41 supă 300 g bureţi 1 legătură mărar 1 ceapă 12 crutoane triunghiulare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală sitarii, apoi se...
Read more »

Raţă cu portocale cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1,750 kg raţă 6 portocale 50 g zahăr 1 lingură făină 3/4 supă sau apă 1 pahar vin roşu 200 g orez 200 g unt sau ulei sare 1 bucată scorţişoară   Mod de preparare: Se frige raţa întreagă la cuptor incins circa 20 minute. Separat se face rintaş clin unt, făină,...
Read more »

Cum se prepara: Peşte rece in lipie (video)

Cum_se_prepara_Peşte_rece_in_lipie
O reteta video desspre cum se prepara peste rece in lipie.  
Read more »

Salată de mere

  Ingrediente: 1 kg mere 150 ml vin alb sec 50 g zahăr 1 vârf de cuţit de scorţişoară măcinată   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă, le tai felii de 1 cm grosime şi le aşezi în salatieră sau în castron. Fierbi vinul cu zahărul şi scorţişoara timp de 1 minut, apoi...
Read more »

Tort de cremă cu banane

  Ingrediente: 1 pahar zahăr 1 pahar sifon 1 şi 1/2 pahar făină 1/2 pahar ulei 1 lingură gem 1 lingură nucă măcinată 1 lingură pesmet 1 lingură cacao 1 esenţă de rom   Mod de preparare: Amesteci bine toate ingredientele apoi împărţi aluatul în două, pe care le coci separat într-o formă de...
Read more »

Salată de ţelină cu maioneză si mere

Salată de ţelină cu maioneză si mere
  Ingrediente: 3 ţeline 2 morcovi 2 mere 1 ou crud, unul fiert 50 ml ulei zeama de la o lămâie 1 linguriţă de muştar sare Pentru decorat ai nevoie de: măsline un albuş fiert 2-3 felii de ardei roşu, tăiate cubuleţe frun­ze de pătrunjel     Mod de preparare: Pregăteşti intai maioneza amestecând...
Read more »

Turtă dulce de post

  Ingrediente: 450 g făină 250 g zahăr 1 şi 1/2 pahar apă 1 lingură esenţă de rom 1 ceşcuţă ulei 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 vârf linguriţă scorţişoară 1 pahar nuci mărunţite 1 linguriţă coajă de portocală   Mod de preparare: Caramelizezi 150 g zahăr într-o cratiţă, stingi cu apă şi adaugi...
Read more »

Galatina de potarnichii cu garnitură de legume de sezon, aspic şi salată de sezon

  Ingrediente: 1 potarniche mare 500 g came de porc sau căprioară 160 g limbă afumată fiartă 80 g slănină sare piper 1/2 păhărel coniac 1 albuş 1/2 pahar lapte   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală potarnichea, şi cu un cuţit tăios se scoate pielea cu carnea, începand din spate, cu...
Read more »

Bomboane de biscuiţi cu vişine

  Ingrediente: 1 kg biscuiţi vişine din compot sau congelate 2-3 linguri nucă de cocos 2 linguri cacao 125 g margarină stafide 200 g zahăr Pentru sirop ai nevoie de: 250 ml apă cacao 2-3 linguri zahăr   Mod de preparare: Pui la fiert apa cu zahărul şi cacaua până obţii un sirop legat...
Read more »

Salată de ton

  Ingrediente: 1 conservă ton 100g orez 5 ml ulei de măsline 6 măsline mari 1 ceapă 1 ardei gras verde 1 morcov 1 lămâie 1 legatura pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se fierbe orezul împreună cu morcovul tăiat cubuleţe mai mari. Ceapa şi ardeiul gras se taie rondele, apoi se amestecă...
Read more »

Sarmale cu nuci

Sarmale cu nuci
  Ingrediente: 200 g miez de nucă măci­nat 250 g orez 250 g ceapă 150 ml ulei 100 g morcovi 50 ml suc de roşii 200 ml vin alb sec piper sare 1 varză mărişoară     Mod de preparare: Desfaci varza şi pui foile la desărat în apă rece pentru câteva ore. Cureţi...
Read more »

Desert cu mere, orez si frisca

  Ingrediente: 8 mere 1 cană orez 1 cană suc de mere (din compot) 1 esenţă de vanilie 1 linguriţă scorţişoară zahăr 100 g frişcă vegetală 2-3 linguri margarină     Mod de preparare: Tai merele felii, le coci în cuptor, apoi le laşi să se răcească. Intre timp, pui la fiert orezul cu...
Read more »

Plăcintă cu gutui

  Ingrediente: 350 g făină 1 pachet marga­rină 5 linguri apă minerală 1 linguriţă bicarbonat puţină sare 1 kg de gutui ulei pentru călit gutuile 5 linguri de zahăr     Mod de preparare: Cerni făina şi adaugi margarina, apa minerală, bicarbonatul şi sarea. Frămânţi bine, apoi împărţi aluatul în două şi faci două...
Read more »

Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci

Prăjitură cu gem de prune si branză de vaci
  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 8 linguri de ulei 6 linguri de lapte 100 g zahăr coaja rasă de la o lămâie 400 g făină 1 praf de copt 250 g gem de prune     Mod de preparare: Amesteci în:r-un castron brânza de vaci, bine stoarsă, cu oul, uleiul,...
Read more »

Ciorbă de fasole cu sfecla rosie

  Ingrediente: 300 g fasole boabe (de preferat cu bobul mic) 1 sfeclă roşie (de 200-350 g) 1-2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 3-4 roşii borş sau zeamă de castraveţi muraţi leuştean frunze de ţelină 1 linguriţă condiment sare   Mod de preparare: Speli fasolea şi o laşi la înmuiat în apă rece...
Read more »

Fazan umplut cu garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1 fazan de circa 1,700 kg 350 g came de porc sare piper cimbru 1 lingură făină 180 g unt 250 g orez 400 g ciuperci sau burcii 1 pahar vin roşu dulceag 1 ou l felie franzelă 1/2 l supă 1 ceapă verde   Mod de preparare: Se prepară fazanul cu...
Read more »

Potarnichii cu legume

  Ingrediente: 2 potarnichii 4 bucăţi cuişoare sare 1/41 vin 250 g bureţi uscaţi 300 g apagic 300 g roşii 1 legătură mărar 4 ouă 1/21 supă 200 g ulei 1 ardei iute cimbru 1 lămaie   Mod de preparare: Se curăţă, se spală potarnichile, se taie bucăţi şi se curăţă de oscioare mici...
Read more »

Ciorbă de legume cu găluşte de făină

Ciorbă de legume cu găluşte de făină
  Ingrediente: 1 mororcov 1 păstârnac 1 ţelină 2 cepe 5 linguri făină 50 ml ulei boia dulce de ardei sare piper 1 cană borş sau zeamă de varză 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le tai mărunt şi le pui la fiart în apă cu sare, dar opreşti...
Read more »

Gască sălbatică împănată cu şuncă cu garnitură de cartofi ducesa, chiftele de spanac, fasole şi ciuperci umplute

  Ingrediente: 1 gască de circa 3 kg l/4 l vin 1 păhărel de coniac sare piper cimbru 200 g făină 1,500 kg spanac 400 g fasole fidea 12 coşuleţe coapte din aluat fraged 1 cutie mare de crabi sau 25 cozi de raci 150 g file afumat 20 ciuperci mari 400 g cartofi...
Read more »

Raţă umplută cu pilaf de raci

  Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 1 cutie crabi sau raci (20 bucăţi) sare 1/2 linguriţă de boia 300 g orez 150 g unt 2 cepe 2 mere 1 lingură făină 2 linguri smantană 4 bucăţi cuişoare 60 g costiţă afumată   Mod de preparare: Se spală bine raţa şi se scot din...
Read more »

Prepeliţe la frigare cu garnitură de macaroane cu ciuperci, limbă, şuncă, caşcaval, şi roşii umplute cu ouă

  Ingrediente: 9 prepeliţe 6 roşii de umplut 3 ouă 250 g macaroane 50 g limbă afumată fiartă 50 g şuncă 200 g ciuperci 200 g unt 50 g parmezan sau caşcaval sare piper 1 păhărel de coniac 3 linguri oţet 1 legătură verdeaţă pesmet   Mod de preparare: Se prepară prepeliţele şi se...
Read more »

Sitari la cuptor cu garnitură de tarte umpulte cu ficat, midii, ciuperci, ouă şi intestinele de sitari, conopidă natur cu unt şi cartofi chips

  Ingrediente: 9 sitari 12 tarte de o persoană coapte din aluat fraged 300 g cartofi ulei de prăjit 160 g ficat 25 midii 3 ouă 1 ceapă 1 lingură făină 150 g unt 1 conopidă 1 lingură bulion 150 g ciuperci 1/2 pahar vermut 1 păhărel coniac   Mod de preparare: Se face...
Read more »

Pateu de soia

  Ingrediente: 200 g boabe de soia 2 cepe 150 ml ulei piper boia coriandru măcinat condiment sare     Mod de preparare: Alegi soia şi o pui la fiert cu puţină sare timp de 30-40 de minute în oala cu presiune. Intre timp, tai mărunt ceapa, o freci cu puţină sare şi o...
Read more »

Cocoş de munte rasol cu garnitură de varză de Bruxelles, tăiţei cu bureţi, şuncă şi branză

  Ingrediente: 1cocoş de munte 250 g tăiţei de casă 200 g bureţi 500 g şuncă 60 g caşcaval 150 g unt 400 g varză de Bruxelles 1 ceapă 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 30 g hrean 1 lingură făină 2 linguri smantană 1/4 pahar oţet puţin zahăr   Mod de preparare:...
Read more »

Salată de fasole albă cu morcovi

Salată de fasole albă cu morcovi
  Ingrediente: 2 căni de fasole uscată albă, fiartă 3-4 morcovi fierţi 1-2 cepe roşii 100 g măsline fără sâmburi ulei sare oţet după gust   Mod de preparare: Tai mărunt morcovii, ceapa şi măslinele, apoi le amesteci cu fasolea fiartă şi pui ulei, oţet şi sare după gust. Salată de fasole albă cu...
Read more »

Ştrudel cu dovleac

  Faci un aluat pentru foi astfel: Amesteci 1 kg făină cu 1 cană apă călduţă, 1 ceşcuţă ulei şi 1/2 linguriţă de sare şi frămânţi până obţii un aluat potrivit pe care-l laşi să se odihnească 30 de minute.   Mod de preparare: Cureţi 1 dovleac nai mare de coajă şi seminţe şi...
Read more »

File de şalău cu sos de vin

  Ingrediente: 4 fileuri de şalău ceapă 200 ml vin 50g unt 10g făină gălbenuş de ou 200ml smântână 1 legatura pătrunjel verde sare pi­per   Mod de preparare: Se rulează fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun la fiert într-o cratiţă cu ceapa tocată, vinul, pătrunjelul, piperul şi sarea. Se lasă să fiarbă acoperit...
Read more »

Conopidă cu cartofi

  Ingrediente: 1 conopidă 6 cartofi 2 linguri pesmet 4 linguri ulei sare pătrunjel mărar piper   Mod de preparare: Desfaci conopi­da în bucheţele şi o fierbi în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Cartofii îi fierbi în coajă, apoi îi cureţi şi îi tai felii. Ungi apoi tava cu ulei şi aşezi...
Read more »

Prăjitură cu foi si cremă din zahăr ars (de post)

  Ingrediente: Pregăteşti mai întâi un sirop astfel: Topeşti într-o cratiţă 300 g zahăr, stingi cu 250 ml apă şi laşi până se topeşte zahărul, apoi îl dai la rece. Mod preparare foi: In jumătate din acest sirop răcit, pui 300 g făină, 100 g margarină, 3 linguri zahăr şi un vârf de cuţit...
Read more »

Paste fainoase cu soia

  Ingrediente: 300 g pase (spirale sau melcişori) 1 pungă granule de soia (200 g) 3-4 roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper ulei   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare. Separat, fierbi în apă şi granulele de soia. Intre timp, decojeşti roşiile, le dai pe râzătoare şi le...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blue Balls (video)

Cum se prepara Cocktail Blue Balls (video)
  Ingrediente: 25 ml blue Curacao 25 ml light rum 150 ml raspberry syrup Some ice cubes 1 maraschino cherry 1 hurricane glass 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender 1 knife 1 chopping board 1 straw   Vezi mai multe video din Blog
Read more »

Peste cu kiwi si ardei iute

  Ingrediente: 4 felii de peşte gras (crap, somn,morun) 6 kiwi nu foarte coapte 1/4 leg. pătrunjel 1 ceapă mică 2 roşii mici 1 lingură suc de lămâie 1 ardei iute roşu 1linguriţă zahăr sare piper   Mod de preparare: Se curăţă kiwi şi se pun în vasul de blender 4 fructe tăiate bucăţi...
Read more »

Crap cu smantană şi cartofi

  Ingrediente: 1 crap (circa 2kg) 100 ml ulei 600g smantană l kg cartofi 100 ml lapte linguriţă piper boabe 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Se curăţă de solzi şi de măruntaie peştele, se spală bine, apoi se crestează pe ambele părţi şi se pune într-o tavă. Cartofii se curăţă de coajă,...
Read more »

Pilaf de prepeliţă cu garnitură de ciuperci sotate

  Ingrediente: 9 prepeliţe 300 g orez 12 ciuperci mari 250 g unt sare piper 1 l supă 1/2 lingură făină 2 linguri smîntînă Maggi 1 ceapă 3 linguri oţet   Mod de preparare: Se prepară prepeliţele  şi se prăjesc în frigare la foc iute 4 minute cu unt, sare, piper, apoi se fierb,...
Read more »

Marar verde conservat pentru iarna

  Mod de preparare: În sare Se alege mărarul ca pentru mâncare şi se aşază într-un borcan de 1/2 de kilogram, presărând sare între rândurile de mărar. Până a doua zi mărarul lăsându-se, se adaugă alt mărar, de asemenea presărat cu sare, până se umple borcanul. Se pun deasupra cruciş două scândurele, apăsând uşor,...
Read more »

Supă de ciuperci cu roşii

  Ingrediente: 250 g ciuperci 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 2 linguri ulei 2 linguri orez 1 lingură verdeaţă tocată sare puţin zahăr 1 borcan de roşii în bulion sau 1/2 l bulion   Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa le razi şi le pui la fiert într-un litru de apă până...
Read more »

Salată de ceapă ca în Maramureş

Salată de ceapă ca în Maramureş
  Ingrediente: 5 cepe 2 linguri ulei 1 lingură bulion sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli, o tai solzişori şi o strângi într-un prosop curat de bucătărie. O „baţi" apoi cu o lingură de lemn pină se înmoaie şi i se scurge zeama. O pui apoi într-o strecurătoare şi o...
Read more »

Cum se prepara: Pui in fulgi de porumb (reţete video)

Read more »

Fazan la cuptor cu garnitură la cuptor de mere şi dovlecei fierţi, anghinarea sotată în unt

  Ingrediente: 1 fazan 300 g nuci noi 12 mere mai mici 500 g dovlecei cu floare 8 bucăţi anghinare fără frunze sau 400 g napi 1 păhărel vodcă sare 1/2 l supă 2 linguri ceai de mentă 350 g unt 2 linguri smantană 2 gălbenuşuri 1 lingură oţet   Mod de preparare: Fazanul...
Read more »

Sarmale cu stafide

Sarmale cu stafide
  Ingrediente: 100 g stafide 200 g orez 200 ml ulei 150 g ceapa 100 g bulion 250 g morcovi 500 g rosii 2 legaturi verdeata sare piper   Mod de preparare: Cureti ceapa, o tai pestisori si o pui la calit in ulei. Pui orezul ales si spalat, morcovul ras, stafidele, sare, piperul,...
Read more »

Cocktail Manhattan

Cocktail Manhattan
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rye whiskey Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie în lichid   Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 7/70 rye whiskey 3 /10 vermut roşu o picătură de angostura Este una dintre primele băuturi combinate. Originea sa este incertă...
Read more »

Salată picantă de post

  Ingrediente: 2 ţeline 2 morcovi 1 ceapă roşie 2 gogoşari din oţet zeama de la o lămâie 1 linguriţă hrean răzălit ulei muştar 100 g măsline piper sare frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ţelina şi morcovii, apoi le dai pe răzătoarea mică. Tai foarte mărunt măs­linele şi un gogoşar...
Read more »

Ciorbă de dovleac de post

  Ingrediente: 1 kg dovleac 2 cepe 1 lingură orez 150 ml ulei 1 linguriţă făină 1 lin­guriţă condiment 3 linguri zarzavat de ciorbă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare sare de lămâie     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi dovleacul, tai ceapa mărunt şi dovleacul cubuleţe. Intr-o oală de 3 l...
Read more »

Budincă de peşte cu tăiţei

  Ingrediente: l kg peşte 500g tăiţei 3 ouă 2 linguri făină 100 ml lapte 250g smântână 200g caşcaval 200g unt linguriţă cimbrişor 6 căţei usturoi 5 roşii sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele, apoi se pune la fiert, cu jumătate din cantitatea de cimbru şi ustu­roi...
Read more »

Fazan

  Ingrediente: 1 fazan zarzavat 1 ceapă 150° ulei de porumb 100 g coniac 250 g ficat de pasăre 150 g unt 1 cutie ciuperci 1 ou fiert 250 g aspic 300 g mere şi pere crude 300 g cartofi 150 g telină 250 g maioneză 8 bucăţi tarte din aluat Mod de preparare:...
Read more »

Raţă sălbatică cu gutui cu garnitură de crochete de gris

  Ingrediente: 2 raţe a 800-900g 750 g gutui 1 pahar vin roşu 1 lingură făină 200 g ulei 40 g zahăr sare 80 g griş 1 /4 l lapte 59 gbranză rasă 2 ouă pesmet 1 lingură bulion 1/4 l supa   Mod de preparare: Se frig inăbuşite raţele cu sare, piper, cimbru,...
Read more »

Gască sălbatică umplută cu garnitură de piure de cartofi şi legume sotate

Ingrediente: 1 gască a 3 kg ficatul şi pipota de la gîsca 300 g carne porc 1 felie franzelă ouă sare piper cimbru 1 pahar vin 1/2 lingura făină 80 g costiţă afumată 2 cepe 100 g zarzavat 400 g carote 400 g mazăre 1 conopidă 600 g cartofi 1 le­gătură pătrunjel 100 g...
Read more »

Borş pescăresc

  Ingrediente: 500 g peşte mărunt 1 kg peşte mare 2 cepe 2 morcovi rădăcină pătrunjel rădăcină păstâmac 1 legatura leuştean 1 kg borş   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele. Se pune la fiert peştele mic împreună cu zarzavatul tăiat cubuleţe. Se fierbe circa 30 de minute, se strecoară...
Read more »

Raţă cu perişoare din aluat şi carne cu garnitură de perisoare cu mărar şi sote de mazăre

  Ingrediente: 1 raţă de circa 1,750 kg 300 g carne de porc sau mînzat 2 linguri aluat de ecler 1 ou 2 legături mărar 100 g zarzavat 2 cepe sare piper 150 g unt 400 g mazăre fină 3 linguri smîntînă 1/2 1 supă cimbru   Mod de preparare: Se frige inăbuşit raţa,...
Read more »

Raţă umplută cu garnitură de sote de bureţi şi varză roşie cu costiţă

  Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 300 g carne de porc 2 ouă sare piper 2 cepe 150 g costiţă afumată 400 g cartofi 800 g varză roşie 3 mere 300 g bureţi 150 g gră­sime puţin zahăr   Mod de preparare: Se prepară raţa pentru umplut. Cartofii se taie cuburi mici şi...
Read more »

Căprioară cu sos de smantană cu garnitură de piure de cartofi

  Ingrediente: 1,400 kg came macră de caprioară 2 cepe 1/2 lingură faină sare 1 lin­guriţă boia 150 g smantană 400 g cartofi 150 g unt 1/4 l lapte 4/3 l supă sau apă   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi mici egale, se sotează în unt cu ceapă tocată, apoi se pun...
Read more »

Sitari fripţi la cuptor cu garnitură de intestine, cu slănină şi pesmet la cuptor pe crutoane

  Ingrediente: 9 sitari 200 g slănină sare piper 12 crutoane triunghiulare coapte 2 linguri pesmet 1 ou 400 g cartofi ulei de prăjit 1 legătură creson sau foi de salată   Mod de preparare: Se curăţă sitarii cu gat, cu cap şi se scot intestinele. Capul cu gîtul, copanele şi pieptul se frig...
Read more »

Cum se prepara: Pui cu portocala, praz si sos caramelizat (reţete video)

Read more »

Ciuperci cu sfeclă

Ciuperci cu sfeclă
  Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete sau din conservă 1 sfeclă mare 2 cepe 3 căţei de usturoi ulei sare   Mod de preparare: Cureţi ciupercile proaspete sau le scurgi de zeamă, dacă sunt din conservă, le treci sub un jet de apă rece, le tai feliuţe şi pe cele proaspete le pui la...
Read more »

Tartă cu struguri

Tartă cu struguri
Ingrediente: Pentru aluat ai nevoie de: 250 g făină 125 g unt 1 lingură apă sare Pentru cremă ai nevoie de: 50 g unt 100 g zahăr pudră 3 ouă 50 g făină 1/4 l lapte 1 kg struguri albi şi negri   Mod preparare aluat: Frămânţi din toate ingredientele o cocă sfărâmicioasă pe...
Read more »

Cocktail Manhattan Dry

Cocktail Manhattan Dry
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rye whiskey Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cojiţă de iămâie în lichid   Se serveşte înainte de mese Ingrediente: 7/10 rye whiskey 3/10 vermouth dry o picătură de Angostura Bitter   Versiune sec a mai cele­brului Manhattan, este ofe­rit...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu