luni, 24 septembrie 2012

Retete de ciorbe #2


Retete de ciorbe:

Ciorba de burta

  Ingrediente: 1 kg burtă 4-5 1 apă 2 cepe sare zarzavat de supă 2 ouă otet după gust pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Curăţăm burta şi o punem la fiert în 4-5 1 apă fierbinte cu o ceapă crestată. Lăsăm să fiarbă mult pe marginea maşi­nii (8—10 ore). De obicei fierbem...
Read more »

Bors de fasole uscata

  Ingrediente: 300 g lasolc boabe 2 1 apă 2 ceşti borş 1 mor­cov 1 pătrunjel 1 păsţarnac 2 cepc sare 1-2 linguri bulion de roşii leuştean cimbru 2-3 linguri ulei   Mod de preparare:   Alegem fasolea şi o muiem din ajun. A doua zi o punem la fiert şi după ce dă...
Read more »

Bors de urzici

  Ingrediente: 500 g urzici 1 1 apă 2 ceşti borş 1 ceapă 1 ar­iei gras un vîrf de cuţit boia roşie (paprica) 10 g orez sare 1 lingură ulei 1 lingură făină Mod de preparare:   Curăţăm urzicile şi le spălăm. Apoi le punem într-o oală cu apă clocotită să­rată. In timp ce...
Read more »

Ciorba de fasole verde grasa

Ciorba de fasole verde grasa
O reteta de ciorba de fasole verde grasa din: fasole verde, apa, faina, ceapa, sare, ardei gras, rosii, oua, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g fasole verde grasă 2 1 apă 75 g făină 2 linguri iăină pentru rîntaş 2 cepe sare 1 ardei gras 500 g roşii 1-2 ouă 75-100 g smîntînă...
Read more »

Bors de crap

  Ingrediente: 1 kg crap 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pă­trunjel 1 păstîmac 1 ceapă 25 g orez sare pătrunjel mărar leuştean Mod de preparare: Punem apa la fiert într-o oală şi, cînd clocoteşte, adăugăm ceapa tocată mărunt şi zarzavatul ras potrivit de mare, sau tăiat ca tăiţeii, deoarece pătrunjelul...
Read more »

Ciorba pescareasca

  Ingrediente: 1,5-2,5 kg ghiborfi sau obleti 1,250 kg peşte mare (crap sau somn) 2 cepe 400 g roşii 2 ardei graşi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină hrean aguridă corcoduşe verzi lămîie sau sare de lămîie pătrunjel leuştean sare piper Mod de preparare: Punem la fiert ghiborţi sau obleţi. Cînd au fiert bine peştii,...
Read more »

Bors de pui

  Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstarnac 2 cepe 25 g orez leuştean mărar pătrunjel sare puţin unt   Mod de preparare: Curăţăm puiul, îl spălăm, îl frecăm cu mălai, îl pîrlim şi îl spălăm din nou. Tă­iem puiul în 5 bucăţi, il sărăm...
Read more »

Ciorbă de pui, legume si ciuperci

  Ingrediente: 1 pui 1 ceapă 3-4- roşii 1 morcov 1 păstârnac 1 gulioară 3-4 ciuperci 3 căţei de usturoi 1 linguriţă zahăr 1-2 linguri oţet 2-3 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, gulia şi ciupercile, le tai pe toate mărurt, apoi speli puiul şi-l porţionezi. Il cureţi...
Read more »

Ciorbă de legume cu carne

  Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os (sau de vită) 3 cepe 3 morcovi 1 păstârnac 1 varză mică 3-4 cartofi 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar 1 legătură leuştean 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 1 ardei sare 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 2 linguri bulion...
Read more »

Ciorbă de agrişe

  Ingrediente: 1/4 kg agrişe o bucată de carne sau oase afu­mate 1 ceapă 2 linguri orez 1 gălbenuş 150 g smântână pătrun­jel sare   Mod de preparare: Carnea (sau oasele) le speli şi le pui la fiert’în apă rece o dată cu ceapa tocată mărunt. Când carnea este fiartă, adaugi orezul şi agrişele...
Read more »

Bors de fasole uscata

  Ingrediente: 300 g fasolc boabe 2 1 apă 2 ceşti borş 1 mor­cov 1 pătrunjel 1 păstîrnac 2 cepc sare 1-2 linguri bulion de roşii leuştean cimbru 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Alegem fasolea şi o muiem din ajun. A doua zi o punem la fiert şi după ce dă în cîteva...
Read more »

Ciorba de potroace

  Ingrediente: măruntaie şi bucăţele de carne de pasăre 1 1 apă 1 1 zeamă de varză acră zarzavat de supă 2 cepe 25 g orez sare ardei verde mic leuştean 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Turnăm într-o oală zeamă de varză în­doită cu apă. Cînd dă în fiert, adăugăm măruntaiele şi bucăţelele de...
Read more »

Bors de perisoare

  Ingrediente: 1 1 apă 1 1 borş un os cu măduvă sau cu sită 1 morcov 1 pătrunjel 1 păstîrnac 1 ceapă sare leuştean 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă Pentru tocătură : 400 g carne moale 1 ceapă mică 30 g orez piper pisat boia 1 ou 2 linguri apă Mod de preparare:...
Read more »

Ciorba de cartofi cu leustean

  Ingrediente: 725 g cartofi 1,5 1 apă zarzavat de supă 1 ceapă 125 g grăsime sare leuştean mărar pătrun­jel verde otet lămîie sau sare de lămîie Mod de preparare: Tăiem zarzavatul ca tăiţeii şi îl împărţim în două : jumătate îl punem în apă să fiarbă împreună cu ceapa, iar jumătate în grăsimea...
Read more »

Bors rusesc

    Ingrediente: 1 kg carne 1 os cu sită 1 os cu măduvă 1,5 1 apă 2 ceşti borş 125 g slănină 250 g zarzavat de supă 250 g varză 250 g sfeclă 1 ceapă 5 cartofi 5 linguri fasole (sau bob) 5-10 roşii 2 linguri făină 150 g unt 5 linguri smîntină...
Read more »

Bors de gaina (moldovenesc)

  Ingrediente: 1 găină mică (1 kg) 1 1 apă 1 1 borş pătrunjel mărar leuştean sare 1 legătură lobodă Pentru tăitei : 1 ou făină Mod de preparare: Curăţăm găina şi o spălăm bine. O pu­nem la fiert într-o oală cu apă rece, fără nici un zarzavat. Dintr-un ou şi făină (cît cuprinde)...
Read more »

Borş de viţel

  Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 1 apă 2 ceşti borş zarzavat de supă 1 ceapă sare pătrunjel leuşlean 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntină   Mod de preparare: Tăiem carnea de viţel în 5 bucăţi, o spălăm şi o punem la fiert. Luăm spuma şi adăugăm zarzavatul tăiat fin, ceapa to­cată, sarea....
Read more »

Ciorbă de dovlecei, cartofi si aripioare

Ciorbă de dovlecei, cartofi si aripioare
  Ingrediente: 500 g aripioare de pui 2 dovlecei 1 morcov 1 ardei gras roşu 3 cartofi 1-2 căni suc de roşii 1 lingură orez 1 ţelină mică 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean sare ulei 1 ou   Mod de preparare: Cureţi morcovul, ceapa, ţelina şi ardeiul gras, apoi dai morcovul...
Read more »

Ciorbă de spanac cu cartofi

  Ingrediente: 1 kg de spanac 2 cepe 1 mor­cov 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 2 cartofi 3 roşii din conservă sau 2 linguri de bulion un pahar de orez 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei 1 legătură de leuştean oţet sau sare de lămâie sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Ciorbă de lobodă cu cartofi

  Ingrediente: 1/2 kg frunze de lobodă 2 cartofi 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de leuştean 2-3 roşii din conservă oţet sau sare de lămâie ulei   Mod de preparare: Tai mărunt loboda curăţată ş spălată, ceapa şi cartofii tăiaţi cubuleţe ş le pui...
Read more »

Ciorbă de roşii cu hamsii si busuioc

  Ingrediente: 10 roşii mari coapte 200 g hamsii puţin orez 2-3 cepe 1-2 morcovi potriviţi 1 ardei gras 1 ardei iute 1 linguriţă condiment ulei puţin busuioc   Mod de preparare: Cureţi morcovii şi ceapa, dai morcovul pe râzătoare şi toci ceapa. Cureţi ardeiul gras, îl tai cubuleţe, toci şi ardeiul iute. Amesteci...
Read more »

Ciorba de fasole grasa cu slanină afumată

  Ingrediente: 1/2 kg fasole grasă 1 buca­tă de slănină afumată lată de 2 degete 1 legătură de ceapă verde 1-2 linguri de ulei 2 linguri făină 4-5 linguri de iaurt 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar   Mod de preparare: Cureţi fasolea de capete şi o pui la fiert în apă...
Read more »

Ciorba de verdeata

  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş o farfurie adâncă plină cu verdeaţă 3 linguri orez 1 bucăţică zahăr sare   un gălbenuş două linguri smântână Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă frunze de lobodă, frunze de sfeclă, cozi de ceapă verde, mărar, pătrunjel, după gust şi leuştean,...
Read more »

Ciorba de dovlecei

  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 3 dovlecei frumoşi 2 roşii verdeaţă sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână sau 1 lingură ulei şi 1 lingură făină   Mod de preparare: Se pun la fiert într-o oală cu apă, o ceapă tăiată mărunt, un morcov şi un pătrunjel întregi. Când...
Read more »

Ciorba de perisoare

  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă verdeaţă 3 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână 500 g carne porc 1 felie de pâine 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou sare piper   Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o...
Read more »

Ciorba de fasole verde

  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş zarzavat de supă 500 g fasole grasă verdeaţă 1 ardei gras 3 roşii mijlocii sare   Mod de preparare: Într-o oală cu apă clocotită, se pun la fiert un morcov, un pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă fasolea tăiată în bucăţi, verdeaţă, cozi de...
Read more »

Ciorba de burta

  Ingrediente: 4 1 apă 1 kg burtă 1 picior de viţel zarzavat de supă 2 foi de dafin 10 boabe piper 2 linguri oţet 2 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de...
Read more »

Borş de pui la gheaţă

  Ingrediente: 1 l lapte prins 3 sfecle roşii 1/4 l borş 4 ouă 2 castraveţi 1 legătură de verdeaţă (mărar şi pătrun­jel) 1/2 piept de pui 5 linguri smântână sare după gust   Mod de preparare: Ţii laptele la rece cât pregăteşti borşul. Pui la fiert borşul cu sfecla dată pe râzătoare. După...
Read more »

Ciorba de pui tanar

  Ingrediente: 1,5 l apă 1 l borş 1 pui mijlociu zarzavat de supă 3 linguri orez verdeaţă cozi de ceapă verde 2 roşii sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână   Mod de preparare: Într-o oală cu apă clocotită se pun la fiert un morcov, o rădăcină de pătrunjel şi o ceapă tăiată mărunt....
Read more »

Ciorba de berbec

  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 750 g carne de berbec 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 varză mică 500 g roşii 1 ardei gras sare   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi potrivite. Se fierbe în apă, cu un morcov şi un pătrunjel. Se ia spuma, se potriveşte de sare. Când...
Read more »

Bors de salata cu kaizer afumat

Bors de salata cu kaizer afumat
  Ingrediente: 2-3 căpăţâni de salată verde 2 legături ceapă verde 1 morcov 150 g kaizer 3 ouă 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 1 cană borş ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine salata, ceapa şi morcovul, apoi tai salata fâşii, toci ceapa şi dai morcovul pe râzătoare. Căleşti ceapa...
Read more »

Ciorba ruseasca cu smantana

  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 kg carne de vacă 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână fasole ţucără 1/4 varză mică 2 cartofi 2 roşii sfecla 1 galbenus 2 linguri smantana verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean) sare   Mod de preparare: Se taie carnea de vacă în bucăţi...
Read more »

Ciorbă ţăranească cu carne de vacă

O reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu carne de vita din: apa, bors, carne de vaca, ceapa, morcov, patrunjel, fasole, varza, cartofi, rosii, verdeata si sare. Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 kg carne de vacă 1 ceapa 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 mână fasole ţucără 1/4 varză mică 2...
Read more »

Ciorba de vitel

  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 kg carne de vitel 1 ceapă 1 morcov 1/4 varza mica 2 roşii verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean) sare   Mod de preparare: Se fierb bucăţile de carne şi se ia spuma. Se pune morcov, şi o rădăcină de pătrunjel, puţină varză şi ceapă tăiată mărunt,rosiile....
Read more »

Bors de hribi

  Ingrediente: 100 g hribi (manătărci) uscaţi 1 1 apa 2 ceşti de borş 500 g varză acră 1 ceapă 2 linguri făină 2 linguri ulei sare verdeaţă Mod de preparare: Fierbem hribii. Tăiem varza fin şi o prăjim în ulei, presărăm făină şi prăjim mai departe. Scoatem hribii fierţi din zea­mă, îi tăiem...
Read more »

Bor de stevie

  Ingrediente: 200 g ştevie 100 g măcriş 1 1 apă sau zeamă de carne 2 ceşti borş 1 ceapă 50 g unt 30 g orez piătrunjel leuştean sare piper Mod de preparare: Punem untul într-o oală şi prăjim ceapa tăiată mărunt. Opărim ştevia şi măcrişul, tăiem de cîteva ori cu cuţitul şi le...
Read more »

Ciorba de zarzavat cu zeama de varza

  Ingrediente: 1 1 apă 1 ceaşcă zeamă de varză 2 morcovi 1 pătrunjel 1 păstarnac 2 ardei graşi 2 roşii mari 2 cartofi mari 1 fir de praz 750 g varză acră sau dulce nestoarsă verdeaţă 125 g unt 5 linguriţe făină sare piper bulion de roşii 2 gălbenuşuri 5 linguri smantană  ...
Read more »

Ciorba de potroace

  Ingrediente: măruntaie şi bucăţele de carne de pasăre 1 1 apă 1 1 zeamă de varză acră zarzavat de supă 2 cepe 25 gr orez sare ardei verde mic leuştean 2 gălbenuşuri   Mod de preparare:   Turnăm într-o oală zeamă de varză în­doită cu apă. Cînd dă în fiert, adăugăm măruntaiele şi...
Read more »

Bors de stiuca

  Ingrediente: 1 kg ştiucă 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătr­unjcl 1 păstîmac o bucăţică telină putină varză 1 ceapă sare verdeaţă Mod de preparare: Tăiem subţire zarzavatul, varza şi ceapa şi le punem în apă cu puţină sare să fiarbă timp de o oră. După aceea adăugăm borşul. Curăţăm...
Read more »

Bors de loboda

  Ingrediente: 5 legături lobodă 1 1 apă 2 ceşti borş 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe sare 50 gr orez sau 2 cartofi 125 g unt mărar pătrunjel leuştean 2-3 fire ceapă verde 2 gălbenuşuri 100 g sman­tană Mod de preparare: Punem apă cu sare la fiert. Curăţăm zarzavatul, îl radem şi îl...
Read more »

Ciorbă de perişoare cu verdeaţă

Ciorbă de perişoare cu verdeaţă
  Ingrediente: 5 cepe verzi 3-4morcovi 1/2 kg carne tocată din piept de pui 4 cartofi fierţi 1 ou 3 linguri griş borş 100 g orz tarhon pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert apă într-o oală de 10 l, apoi adaugi 2 cepe verzi tocate mărunt, morcovii daţi pe râză­toare....
Read more »

Ciorbă de ciuperci

  Ingrediente: 1/2-1 kg ciuperci 3-4 mor­covi 1 pătrunjel 1 păstâmac 1 ceapă potri­vită 1 ardei gras 2 roşii 50 ml ulei 200 ml smântână 1 ou sare 1 lingură condimente 3-4 l apă   Mod de preparare: Cureţi pătrunjelul şi păstârnacul şi le tai mărunt, morcovii îi tai rondele, ardeiul îl tai fideluţă...
Read more »

Ciorbă de castraveţi si zarzare

  Ingrediente: 2-3 castraveţi (mai mari) 2 cepe 2 morcovi 1 varză mai mică 1 ceaşcă ulei 2-3 roşii 1 legătură mărar 2-3 flori de mărar (din acelea pentru murături) sare condimente   Mod de preparare: Pui 2-3 l de apă la fiert, cureţi cas­traveţii de coajă şi de seminţe dacă sunt mari, apoi...
Read more »

Ciorbă de primăvara din carne de porc

Ciorbă de primăvara din carne de porc
O reteta simpla de ciorba de primavara din carne de porc din: carne de porc, rosii, zarzavat de supa, cartofi, mazare, fasole, patrunjel, leustean, varza alba, ceapa, conopida, sare, zeama de lamaie si apa. Ingrediente: 600 g carne de porc 300 g roşii 300 g zarzavat de supă 500g cartofi 150 g mazăre 150...
Read more »

Ciorbă grecească de perişoare

    Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 kg oase (facultativ) 2 cepe 400 g zarzavat de supă (morcovi, felină, pătrunjel) sare 50 g orez 1 ou 150 g smantană 1 legătură pătrunjel zeamă de lămaie 2 gălbenuşuri 2 linguri de ulei 3 l apă   Mod de preparare: Oasele se pun la...
Read more »

Ciorbă grecească de vită

    Ingrediente: 600 g carne de vacă zarzavat de supă sare 50 g orez 2 gălbenuşuri lămîie sau sare de lămîie 1 legătură pătrunjel 2 1/2 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi mai mici egale şi se fierbe cu 2 1/21 apă şi sare. Se spumează pe parcurs, apoi...
Read more »

Borş moldovenesc de vită

    Ingrediente: 900 g came de vacă 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1varză dulce mai mică 1 sfeclă roşie 350 g cartofi mărar şi pătrunjel verde 2 ardei graşi 250 g roşii sau bulion 3 linguri smîntînă  3/4 l borş sare 3 l apă.   Mod de preparare: Carnea tăiată...
Read more »

Borş muntenesc din piept de vită

    Ingrediente: 900 g piept de vacă 1/2 l borş 2 legături de leuştean 1 legătură de mărar 1 morcov 1 păstimac 1/2 ţelină 1 pătrunjel 1 ceapă 250 g roşii 2 ardei graşi sare piper 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se pune la fiert...
Read more »

Borş de perişoare

    Ingrediente: 1 kg oase de vacă 500 g came de vacă 20 g orez 1 ou sare piper 1/2 l borş 1 morcov 1/2 ţelină 1 ceapă 1 albitură 200 g roşii 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 4 l apă   Mod de preparare: Oasele se fierb în 4...
Read more »

Ciorbă de urzici

Ciorbă de urzici
  Ingrediente: 1/2 kg urzici 1 legătură de ceapă 2-3 linguri de orez 2 ouă zeamă de lămâie dpă gust 1 linguriţă făină sare piper marar boia dulce   Mod de preparare: Intr-o oală vei pune cam 2 l de apă cu sare la fiert. Când dă în clocot pui urzicile (alese şi bine...
Read more »

Ciorba de salata verde

Ciorba de salata verde
  Ingrediente: 1 căpăţână de salată verde 2 linguri smântână 1 linguriţă de făină zeama de la 1/2 lămâie un praf de sare   Mod de preparare: Pui la fiert într-o oală circa 2 l de apă rece cu sare. Cureţi, speli şi tai salata fideluţă şi când clocoteşte apa adaugi salata. Când e...
Read more »

Ciorbă de verdeţuri cu fidea

Ciorbă de verdeţuri cu fidea
  Ingrediente: 1 kg verdeaţă (urzici, spanac, ştevie, măcriş) 3 – 4 cartofi 2 morcovi 2-3 cepe 100 g fidea sare 4 l apă 1 legă­tură leuştean 1 legătură mărar 1/2 l suc de roşii 4 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, morcovii şi ceapa, apoi tai cartofii cubuleţe, morcovii...
Read more »

Ciorbă de untişor

  Alegi un castron de frunze de untişor, le speli şi le pui la fiert în apă cu sare. Strecori untişorul şi îl toci fin. Păstrezi zeama rămasă, iar separat căleşti 6-7 fire de ceapă verde tăiată mărunt, le pui în zeama în care a fiert untişorul şi le fierbi din nou. Presari o...
Read more »

Ciorbă de lobodă cu crutoane

Ciorbă de lobodă cu crutoane
  Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu lobodă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2-3 căţei de ustu­roi 1 lingură făină 2-3 felii de pâine 1/2 l borş   Mod de preparare: Speli loboda în câteva ape, o tai mărunt o pui la fiert în apă cu sare. Desfaci făina într-o ceaşcă de apă,...
Read more »

Bors de loboda cu fidea

Bors de loboda cu fidea
  Ingrediente: 4 legături lobodă 1 morcov 2 fire de ceapă 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel o mână de fidea 1/2 l borş câteva fire de pătrunjel şi câteva de  leuştean sare condiment (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa mărunt, iar morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel le treci...
Read more »

Ciorba de crupe de porumb

  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă de crupe de porumb verdeaţă sare   Mod de preparare: Se spală o farfurie de crupe de porumb şi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă verdeţuri de tot felul tocate mărunt şi cînd totul este bine fiert, se toarnă...
Read more »

Ciorba de crap

  Ingrediente: 2 l apă 1 l borş 6 bucăţi de crap (cam 600 g) zarzavat de supă 3 linguri orez verdeaţă sare   Mod de preparare: Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel, ceapă. Se pun să fiarbă cu apă, adăugind orezul ales şi spălat. Se curăţă crapul, se scoate osul amar de...
Read more »

Sarbusca

  Ingrediente: 1 l apă 2 l zer 1 morcov mijlociu 1 ceapă 300 g cartofi 1 lingură mălai sare   Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov întreg şi o ceapă tăiată mărunt. Când a început să fiarbă, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite....
Read more »

Bors de urzici si spanac

Bors de urzici si spanac
  Ingrediente: 300 g urzici 2 linguri orez 2 oua 80 g smantana 1 legatura ceapa verde 1 salata verde 200 g spanac 1 l bors cateva fire de leustean sare Mod de preparare: Cureti urzicile, ceapa, salata si spanacul, le speli in mai multe ape si pui la fiert in 2 l de...
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu măsline

  Ingrediente: 3 dovlecei 150 g măs­line 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 ardei gras 2 ouă smantână leuştean sare borş 2 linguri făină   Mod de preparare: Toci ceapa şi morcovul, le căleşti împreună cu făina, apoi stingi cu apă. Separat, pui la fiert în apă...
Read more »

Ciorbă de burtă

  Ingrediente: 1,400 kg muchie de burtă de vacă 1 os de vacă 2 gălbenuşuri 2 linguri de oţet sare piper 2 linguri de smîntînă 1 foaie de dafin 1 ceapă 150 g zar­zavat 1 /4 lingură de făină 2 linguri de ulei 300 g gogoşari în oţet   Mod de preparare: Burta se...
Read more »

Ciorbă cu perişoare de peşte

  Ingrediente: l kg peşte 100 ml ulei 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cepe 3 ouă 11 borş 2 legatura leuştean sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală zarzava­tul, apoi se taie în cubuleţe. Se căleşte în 100 ml ulei, se stinge cu...
Read more »

Ciorbă de cartofi dreasa cu lapte

  Ingrediente: 4-5 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1-2 ardei sau gogoşari sare 3-4 roşii verdeaţă (pătrunjel, mărar, leuştean) 50 ml ulei 3-4 l apă 1 lingură făină 1 cană lapte   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii, le tai mărunt şi le căleşti în ulei, în oala pentru...
Read more »

Ciorbă de sfeclă rosie cu zeama de varza

  Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 150 g orez 1 lingură făină 100 ml ulei 1 legătură verdeaţă 1 l zeamă de varză sare   Mod de preparare: Cureţi sfecla, mor­covul, albitura şi ceapa, le speli, le tai cubuleţe, iar ceapa o toci mărunt. Le căleşti...
Read more »

Borş marinăresc cu gască sălbatică

  Ingrediente: 1 giscă sălbatică 30 midii sau scoici 1 ceapă 150 g rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 4 l apă 1/41 oţet diluat 1 l borş piper 3 joi dajin 3 gălbenuşuri 3 linguri smantană   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se pune, într-un vas cu oţet,...
Read more »

Ciorbă de legume cu spanac

  Ingrediente: 1 ceapă 3 morcovi 1 ardei gras 2 roşii mari 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 1 pahar ulei 300 g spanac opărit (din con­servă sau din congelator) 1 pahar orez frunze de ţelină 1 legătură pătrunjel 1 l borş de putină sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt...
Read more »

Ciorbă deasă de sfeclă

Ciorbă deasă de sfeclă
  Ingrediente: 3 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1 cartof 1 linguriţă făină 1/2 lămâie 80 g margarină sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovul şi carto­ful, le tai bucăţi şi le pui la fiert îr apă cu sare. După ce au fiert foarte bine, le strecori, dar păstrezi...
Read more »

Borş de rată

  Ingrediente: 1,200 kg raţă 2 1/2 l apă 1 /2 l borş sare piper 2 cepe 4 ardei graşi 2 ouă de raţă 1 legătură leuştean 1 păhărel rachiu de fructe de corcoduşe   Mod de preparare: Raţa se spală bine, se pune la fiert cu apă si sare, se spumează şi pe...
Read more »

Ciorbă cu perişoare din soia

Ciorbă cu perişoare din soia
  Ingrediente: 1/2 pachet de soia granule 1 ceapă mică 4 linguri orez 4 linguri făină 3-4 linguri ulei 1 cartof 1 ardei 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură leuştean zeama de la 2 lămâi sare     Mod de preparare: Pui soia să fiarbă în 500 ml apă cu puţină...
Read more »

Ciorbă de potroace

  Ingrediente: 1,200 kg pasăre (capul, gîtul, aripile, spinarea, pipota ) zarzavat de supă 1 legătură leuştean 30 g orez 2 1/2  apă zeamă de varză   Mod de preparare: Carnea se fierbe cu foarte puţină sare şi se spumează, după care se pune zarzavatul tăiat cuburi mici. După ce a fiert, se adaugă...
Read more »

Supă de dovlecei cu iaurt

  Ingrediente: 3-4 dovlecei 2 morcovi 2 lin­guri de orez 1 lingură ulei 1 pahar mic de iaurt (100 ml) 1 legătură de pătrunjel puţină sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli legumele şi tai dovleceii cubuleţe, iar morcovii îi dai pe răzătoarea mare. Pui la fiert morcovii cu orezul într-un litru de...
Read more »

Ciorbă de pasare cu orez

Ciorbă de pasare cu orez
  Ingrediente: 2 pulpe pui 2 l apa 4 rosii 1 morcov 1 ceapa 1 lingura orez 1/2 telina 1 ceasca bors 1 legatura patrunjel ulei   Mod de preparare: Speli carnea, o asezi la fiert in apa, iar separat fierbi orezul. Cureti morcovul, ţelina si ceapa, dai radacinoasele pe razatoarea cu ochiuri mari,...
Read more »

Ciorbă cu mai multe feluri de peşte

  Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, novac) 2 kg roşii lunguieţe 2 mor­covi potriviţi 1 ardei gras 1 ceapă mare 3 cartofi 1 ţelină potrivită 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 lingură condiment tip 1 căpăţână usturoi 1 lin­gură oţet puţin ulei sare şi piper după gust     Mod de preparare:...
Read more »

Ciorbă din carne de miel cu varză acră

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel mare sau batal 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper pisat mărar uscat 3 linguri smantană 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se fierbe cu 1 1 apă, sare, varza şi ceapa tăiate mărunt. Pe parcurs se...
Read more »

Borş de iepure de casă

  Ingrediente: 1,200 kg carne de iepure 2 1/2 l apă 1/2 l borş zarzavat de supă 2 cepe 1 lingură făină 1 legătură leuştean sare piper 3 linguri smantana   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se pune la fiert cu zarzavatul tăiat cuburi mici, cu apă şi sare. Se...
Read more »

Bors de legume

  Ingrediente: 2 ardei graşi 3-4 roşii 1 dovlecel 2 mor­covi 2 cartofi 1 ţelină 1/4 varză 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac o mână de fasole verde 1 l borş sare leuştean pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul şi îl speli. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ceapa le...
Read more »

Ciorbă cu carne afumată de iepure

Ciorbă cu carne afumată de iepure
  Ingrediente: 1/2 iepure de casă afumat 1 legătură de ceapă 2 mor­covi 2 linguri pastă de tomate 1 mână de orez 1 legătură leuştean 1 legătură mărar 1 cană de borş sare piper   Mod de preparare: Porţionezi iepurele şi îl pui la fiert în apă cu puţină sare pentru 1 oră. între...
Read more »

Borş de berbec cu bureţi

  Ingrediente: 1,200 kg carne de berbec 300 g mere acre pădureţe 2 cepe 1 linguriţă boia sare 300 g bureţi 4 căţei usturoi 1 lingură bulion pastă 2 legături verdeaţă 4 ardei graşi 3 l apă 1/2 l borş   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se opăreşte şi se pune...
Read more »

Ciorbă acra din oase de porc

  Ingrediente: morcovi ceapă roşii ţelină ardei pătrunjel (frunze şi rădăcină) tarhon oase de porc borş sau oţet ulei   Mod de preparare: Toci zarzavatul, îl căleşti, apoi îl pui la fiert. Speli oasele, le opăreşti şi le adaugi în ciorbă. Când a fiert carnea adaugi şi roşiile date pe râzătoare. La final, dregi...
Read more »

Ciorbă de fasole păstăi

  Ingrediente: morcovi ceapă ardei păstăi de fasole cimbru pătrunjel sare boia condimente 1 ou smântână     Mod de preparare: Tai morcovii şi ardeii cubuleţe, toci ceapa şi apoi le căleşti în ulei cu puţină boia. Torni apă şi le laşi să fiarbă, apoi adaugi fasolea tăiată, cimbrul, sarea şi puţine condimente. Când...
Read more »

Borş de spanac cu orez

  Ingrediente: 300 g spanac 1 ceapă 2 morcovi 1 lingură de ulei 1 cană de orez condimente 1 cană de borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi spanacul spălat şi tăiat. Pui apă clocotită peste spanac, apoi morcovii daţi pe...
Read more »

Ciorba de cap de miel

  Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 cutie smântână sare şi oţet dupi gust (dacă nu . îţi place cu oţet, poţi acri ciorba cu sare de lămâie sau cu borş)...
Read more »

Ciorbă de peşte cu castraveţi in saramură

  Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (de preferat şi crap) oceanic 1/21 zeamă de cas­traveţi în saramură 1 1/2l apă sau zeamă de peşte 1 legătură pătrunjel 1 le­gătură de leuştean 250 g castraveţi muraţi 20 g măsline fără samburi 1 ceapă 50 g ulei 1 /2 lingură de făină 200 g smantană  ...
Read more »

Ciorbă de peşte şi raci

  Ingrediente: 700 g peşte (preferabil şi crap) oceanic 20 raci 21/1 l supă sau zeamă de peşte 1fir de praz 1ceapă 1/4 linguriţă de boia roşie sare 200 g roşii 1 legătură pătrunjel 3 ouă 3 linguri smantană 1/2 lămîie   Mod de preparare: Peştele fără oase se spală, se taie bucăţi şi...
Read more »

Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi

Borş de miel cu pătrunjel si hasmaţuchi
  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel (cap, şi coaste) 5-6 fire de ceapă verde 25 g orez legătură de leuştean 1 legătură de hasmaţuchi 1 mor­cov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe mijlocii 2 linguri smân­tână 2 gălbenuşuri 1 l de borş 2 l de apă   Mod de preparare: Cureţi bine capul de...
Read more »

Ciorbă de peşte aromată

  Ingrediente: 1,500 kg peşte proaspăt (preferabil crap cu lapţi) 1 ceapă 250 g zarzavat de supă sare piper 1 legătură de leuştean 1 legătură pătrunjel 1 /2 lingură de făină 2 linguri oţet de vin 1 foaie de dafin cimbru 5 cuişoare 60 g unt 2 ardei graşi roşii 3 linguri de smantană...
Read more »

Ciorbă de peşte marin şi scoici

  Ingrediente: 1,500 peşte mic (guvizi, macrouri, cambulă) 25 scoici sau midii şo­fran sare 1/21 vin alb puţină boia iute 1 foaie de dafin 1 ceapă 200 g zar­zavat 200 g roşii 1 /2 lămaie 1 1/21 apă   Mod de preparare: Zarzavatul ras se pune la fiert în apă cu sare. După 35-...
Read more »

Ciorbă galbenă de peşte

  Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (preferabil şi crap) sare piper 250 g roşii 1 ceapă 200 g zarzavat de supă 1/2 lămaie 10 g şofran 300 g fileu de peşte 1 albuş 2 linguri lapte 3 linguri de smantană 1/2 pahar vin alb 2 l apă   Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa...
Read more »

Ciorba de miel ardelenească

  Ingrediente: 3 morcovi potrivit 2-3 cepe 3 bucati de pastarnac 1 telina 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 1 kg carne de miel 1 pahar orez 2 galbenusuri 2 foi de dafin 1 borcanel cu smantana piper condimente   Mod de preparare: Cepele tăiate mărunt, morcovii daţi pe răzătoarea mică şi carnea de...
Read more »

Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa

Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa
  Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş 1 legătură leuştean ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel roşii 1 ou sare făină   Mod de preparare: Dintr-un ou, sare şi făină cât cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe care-l laşi deoparte, să se usuce. Pui la foc...
Read more »

Ciorbă de perişoara de carne de griş

  Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cepe 2 ardei graşi 2 linguri gris 1 ou 1 lingură pastă de tomate pătrunjel verde 1 morcov 2 roşii, borş (sau sare de lămâie) sare piper condi­ment 100 g smântână   Mod de preparare: Cureţi ardeii, morcovul şi ceapa, le toci, le pui la fiert într-o...
Read more »

Borş de praz cu orez

  Ingrediente: 2 fire de praz 1 morcov 1 ceapă 1/2 de ţelină 1 ceşcuţă de orez 1-2 roşii 1 legătură leuştean 1/2 l borş proaspăt 1 linguriţă de ulei   Mod de preparare: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le tai bucăţele mici, ceapa o toci mărunt. Pui la fiert morcovul,...
Read more »

Borş de fazan

  Ingrediente: 1 fazan mic 1 ţelină 2 cepe cimbru piper sare 3 l apă 1/2 borş 400 g bureţi 2 legături mărar 3 linguri smantand   Mod de preparare: Fazanul se spală cu un şervet înmuiat în vin şi în oţet diluat. Se taie bucăţi egale si se fierb cu apă, sare şi...
Read more »

Borş de sfeclă

Borş de sfeclă
  Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 morcovi 2 cepe 3 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel o legătură de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper 1/2 l borş 2 l apă 1 lingură de bulion 2-3 linguri de ulei   Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le treci prin...
Read more »

Găluşte din carne de pui

  Ingrediente: 300 g carne de pui 2 ouă 3 linguri griş 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, apoi o laşi la răcit. O dai prin maşina de tocat şi o amesteci cu ouăle, grisul şi pătrunjelul tocat. Intr-o oală pui apă cu sare la...
Read more »

Ciorbă de dovleac de post

  Ingrediente: 1 kg dovleac 2 cepe 1 lingură orez 150 ml ulei 1 linguriţă făină 1 lin­guriţă condiment 3 linguri zarzavat de ciorbă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare sare de lămâie     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi dovleacul, tai ceapa mărunt şi dovleacul cubuleţe. Intr-o oală de 3 l...
Read more »

Borş pescăresc

  Ingrediente: 500 g peşte mărunt 1 kg peşte mare 2 cepe 2 morcovi rădăcină pătrunjel rădăcină păstâmac 1 legatura leuştean 1 kg borş   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele. Se pune la fiert peştele mic împreună cu zarzavatul tăiat cubuleţe. Se fierbe circa 30 de minute, se strecoară...
Read more »

Ciorbă de legume cu găluşte de făină

Ciorbă de legume cu găluşte de făină
  Ingrediente: 1 mororcov 1 păstârnac 1 ţelină 2 cepe 5 linguri făină 50 ml ulei boia dulce de ardei sare piper 1 cană borş sau zeamă de varză 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le tai mărunt şi le pui la fiart în apă cu sare, dar opreşti...
Read more »

Ciorbă din cuburi de soia

  Fierbi cuburile de soia în apă cu cimbru câteva clocote, apoi le scurgi. Cureţi o ceapă, o tai mărunt, cureţi şi un morcov, îl dai pe râzătoare, apoi le căleşti în ulei. După ce s-au rumenit, pui şi cuburile de soia. Când s-au rumenit toate le pui într-o oală cu apă şi le...
Read more »

Ciorbă de fasole cu sfecla rosie

  Ingrediente: 300 g fasole boabe (de preferat cu bobul mic) 1 sfeclă roşie (de 200-350 g) 1-2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 3-4 roşii borş sau zeamă de castraveţi muraţi leuştean frunze de ţelină 1 linguriţă condiment sare   Mod de preparare: Speli fasolea şi o laşi la înmuiat în apă rece...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu