marți, 26 februarie 2013

Retete de Pasti


Retete de Paste

Tortilla cu dovleac

6 December 2010
Tortilla cu dovleacIngrediente : 1 kg dovleac 2 tulpini de praz 400 g cartofi fainosi 4 oua sare piper 40 g unt topit 12 felii foarte subtiri de sunca   Mod de preparare: Se taie dovleacul felii, se curata de coaja si de seminte, iar miezul (circa 700 g) se da pe razatoarea mare sau se taie…
Read more »

Tzatziki cu chimen

6 December 2010
Tzatziki cu chimenIngrediente: 2 castraveti 500 g iaurt 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita chimen 2 fire marar sare piper 1 castravecior murat Mod de preparare: Taiati castraveciorul murat cubulete si puneti-l deoparte. Curatati de coaja castravetii, dati-i pe razatoarea mare, puneti-i intr-un castron, presarati peste ei sare si lasati-i doua ore, ca sa…
Read more »

Cascaval pane

6 December 2010
Cascaval pane  Ingrediente: cascaval doua oua faina sare ulei sau unt   Mod de preparare: Se face un sos din cele doua oua batute cu putina sare si doua linguri de faina. Sosul trebuie sa fie putin mai gros. Se topeste untul in tigaie la foc mic si se prajesc feliile de cascaval trecute prin sosul…
Read more »

Sarlota alba cu fructe de sezon

6 December 2010
Sarlota alba cu fructe de sezonIngrediente: 1 pahar cu fructe (capsuni, zmeura ) 2 foi de gelatina 80 g zahar pudra 1 pumn de migdale (stifturi) cateva picaturi de esenta de migdale amare 3 iaurturi Mod de preparare: Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece. Se pune pe foc, intr-o craticioara, zaharul si o lingura cu apa…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 18 (video)

6 December 2010

Clafoutis cu piersici

6 December 2010
Clafoutis cu piersiciIngrediente: 1 kg piersici galbene 1 lamaie 3 oua 1 lingura faina 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate) 100 g zahar 1 zahar vanilat 300 ml lapte 20 g unt 1 varf de cutit de sare Ingrediente ornat:2 linguri nuca de cocos rasa, 50 g coaja de citrice confiata (lamaie, portocala sau grapefruit).…
Read more »

Supa galbena de ardei

6 December 2010
Supa galbena de ardeiIngrediente: 2 cepe mici (de arpagic) 1 catel de usturoi 1 kg ardei grasi (galbeni) 40 g unt sau margarina 75 g linte 150 g ciuperci sare piper 2 lingurite vegeta 1/2 lingurita coriandru (macinat) 1 lingurita zeama de lamaie 100 g frisca batuta 1/2 legatura marar 1 varf de cutit ghimbir Mod de preparare:…
Read more »

Galuste cu nectarine

6 December 2010
Ingrediente: 500 g branza de vaci 150 g gris 1 lamaie 3 nectarine 50 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 2 felii paine de graham (sau 2 linguri pesmet) 50 g unt 2 linguri zahar 1 lingurita scortisoara pisata Mod de preparare: Branza de vaci se lasa sa se scurga cateva ore…
Read more »

Afine cu crusta

6 December 2010
Afine cu crustaIngrediente: 500 g afine proaspete 500 g mere de vara 1 lamaie 100 g zahar tos 1 plic zahar vanilat 150+20 g unt 150 g zahar brun (sau tos) 150 g faina 20 g frisca nebatuta Mod de preparare:  Spalati si zvantati afinele fara sa le zdrobiti. Curatati merele de coaja si taiati-le in 4,…
Read more »

Cocktail Pussy Foot

6 December 2010
Cocktail Pussy Foot  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o felie de portocală, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 1/3 suc de lămâie 1/3 suc de portocale 1/3 suc de lămâie verde câteva…
Read more »

Ardei umpluti

6 December 2010
Ardei umplutiIngrediente: 4 ardei grasi (rosii) Ingrediente umplutura:1 vanata, 1 ceapa, 150 g rosii, 1 legatura busuioc, 250 g carne tocata, 150 g orez fiert (50 g crud), 100 g branza telemea, sare, piper. Ingrediente sos:1 cutie (285 g) rosii decojite, 100 ml suc de rosii, 100 g masline verzi umplute. Mod de preparare:  Se taie…
Read more »

Pui umplut cu ghiveci

6 December 2010
Pui umplut cu ghiveciIngrediente: 4 piepti de pui 24 masline verzi si negre (fara samburi) 2 catei de usturoi, 1 rosie 250 g paine veche 2 linguri patrunjel verde o lingura ulei de masline 15 g unt sare piper Ingrediente ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1…
Read more »

Taietei cu pesto de ardei

6 December 2010
Taietei cu pesto de ardeiIngrediente: 3 ardei grasi rosii 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 legatura busuioc 30 g migdale prajite si macinate 50 g cascaval ras 50 ml untdelemn sare piper 2 lingurite boia dulce 500 g taietei Mod de preparare: Se curata ardeii, se spala, se taie in patru si se dau prin masina…
Read more »

Vinete prajite cu frigarui de pui

6 December 2010
Vinete prajite cu frigarui de puiIngrediente: 4 vinete 4 pulpe de pui fara os taiate bucati 2 iaurturi 2 linguri sos iute (pasta de gogosari sau de chilli) zeama de lamaie sare piper ulei de masline 1 legatura coriandru proaspat   Mod de preparare: Se amesteca sosul iute (pasta) cu un iaurt si cu zeama de lamaie dupa gust, se…
Read more »

Retete de post: Vinete umplute

6 December 2010
Retete de post: Vinete umplute  Ingrediente : 3 vinete mijlocii 1 lingura sare 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi (zdrobiti) 3 cepe potrivite tocate marunt 4 rosii coapte taiate bucatele piper negru proaspat macinat 2 linguri patrunjel verde tocat 3 linguri zeama de lamaie 1/2 lingurita zahar 1/3 ceasca apa Mod de preparare: Se indeparteaza cozile,…
Read more »

Mamaliga cu pui

6 December 2010
Mamaliga cu puiIngrediente: 4 catei de usturoi 2 morcovi 4 linguri de ulei fin 600 g pulpe de pui sare piper 100 ml vin alb sec 100 g masline negre 2 crengute maghiran 50 g unt 300 g malai Mod de preparare: Confit-ul de pui .Se curata morcovii si se taie bucati lungi de 5 cm. Se…
Read more »

Gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc

6 December 2010
Gnocchi de dovleac cu rosii si busuiocIngrediente : 1 kg dovleac sare nucsoara rasa circa 125 g faina de grau 50 g parmezan ras proaspat 500 g rosii 2 linguri ulei de masline 40 g unt piper 2 linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare: Se taie dovleacul in felii, se curata de coaja si de seminte, se taie miezul in…
Read more »

Păstrăv cu fenicul şi roşii

6 December 2010
Păstrăv cu fenicul şi roşii  Ingrediente: 4 păstrăvi 4 roşii 500 g cartofi o bucată fenicul o lămâie 300 ml vin alb demisec o ţelină o lingură de miere o lingură de sos de soia doi căţei de usturoi seminţe de chimen sare piper sfeclă roşie varză roşie pătrunjel   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se…
Read more »

Tarta cu lapte de pasare

6 December 2010
Tarta cu lapte de pasareIngrediente : 1 pachet aluat fraged 400 ml lapte 300 ml frisca nebatuta 3 oua 150 g zahar 1 baton de vanilie 4 linguri Maizena (Zeamil) unt cat o nuca pentru uns forma Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200C si ungeti cu unt o forma de tarta. Intepati aluatul din loc in loc cu…
Read more »

Budinca de fructe cu sos de citrice

6 December 2010
Budinca de fructe cu sos de citriceIngrediente : 125 g unt 3/4 ceasca zahar foarte fin 2 oua batute usor 2 lingurite coaja rasa de portocala 1/2 ceasca fructe pasate 1 1/2 ceasca faina 1 lingurita praf de copt 1/4 ceasca lapte 1/4 ceasca zeama de portocala Ingrediente sos: 1 lingura zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca zeama de portocala, 1/2…
Read more »

Pui cu ravioli

6 December 2010
Pui cu ravioliIngrediente: 4 pulpe mari de pui 600 g ravioli (coltunasi de aluat, umpluti cu spanac sau branza, se gasesc de vanzare in pungi) 2 linguri pasta de tomate 1 cub concentrat de pasare 4 linguri ulei de masline 1 lingura usturoi tocat 200 ml smantana subtire 100 ml vin alb sec cateva frunze de busuioc…
Read more »

Cocktail Disaronno Driver

6 December 2010
Cocktail Disaronno Driver  Ingrediente: Disaronno 40 ml vot­că 70 ml suc de por­tocale o portocală   Preparare: Se prepară într-un pahar cu gheaţă, garnisindu-se cu o felie de portocală. Se serveşte cu paiul.
Read more »

Mamaliga cu ceapa caramelizata

6 December 2010
Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 1 ceapa mare 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar 1/8 l vin rosu piper pisat mare 100 g branza telemea de oaie 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Ceapa se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun la…
Read more »

Prăjitură cu mango

6 December 2010
Prăjitură cu mango  Ingrediente: 130 g unt 150 g zahăr tos 50 g zahăr brun două bucăţi de mango două ouă miere zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom praf de copt un sfert de linguriţă de sare o lămâie ingheţată frişcă nucă de cocos   Mod de preparare: Bucaţile de mango se curăţă de coajă…
Read more »

Chec cu ciocolata si fructe uscate

6 December 2010
Chec cu ciocolata si fructe uscateIngrediente: 60 g cacao pudra 200 g unt + 20 g pentru uns tava 200 g zahar 4 oua 200 g faina+10 g pentru tava 5 g praf de copt o bucatica de coaja de portocala glasata o bucatica de coaja de lamaie glasata cateva fructe uscate (caisa, piersica, para) 100 ml lichior de portocale…
Read more »

Prajitura cu mere si migdale

6 December 2010
Prajitura cu mere si migdaleIngrediente: 5 mere 125 g migdale taiate felii 160 g faina 160 g zahar pudra 100 g unt 4 linguri lapte 1 plic praf de copt 2 oua mari Mod de preparare: Se lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena (sau de pamant), pastrandu-se cel care…
Read more »

Mamaliga cu rosii si ciuperci

6 December 2010
Mamaliga cu rosii si ciuperciIngrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 250 g ciuperci 1 ceapa 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat 200 g rosii marunte 80 g branza de capra 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Legumele se curata ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca marunt.…
Read more »

Batoane de dovleac

6 December 2010
Batoane de dovleacIngrediente: 500 g dovleac 40 g unt 1/2 lingurita de chimen macinat 1/2 coriandru macinat 1/2 ghimbir macinat 1 lingurita zahar tos   Mod de preparare: Se curata dovleacul si se taie batoane subtiri. Se aseaza pe o tava tapetata cu folie de aluminiu si se ung cu untul topit. Se presara peste ele chimenul,…
Read more »

Rulouri cu ton

6 December 2010
Rulouri cu tonIngrediente : 250 g morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 6 linguri sos iute (de chili) 200 g smantana 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g) 8 bucati aluat de pizza (coapte) 1 lingura mirodenii (amestecate)   Mod de preparare:  Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mare. Patrunjelul spalat si…
Read more »

Macrou picant cu citrice

6 December 2010
Macrou picant cu citriceIngrediente: 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare) 2 lingurite de piper negru, proaspat macinat 2 lingurite praf de ghimbir 2 lingurite coriandru, macinat 1 lingurita boia dulce 1 portocala sucul si coaja rasa 1 lamaie sucul si coaja rasa Mod de preparare: Eviscerati pestele. Taiati si indepartati capul si aripioarele. Deschideti pestele,…
Read more »

Reţete de post: Supă de roşii cu fenicul si varza

6 December 2010
  Ingrediente: două cutii de roşii în bulion o rădăcină de pătrunjel un fenicul o ceapă fidea un morcov o jumătate de varză două linguri de ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte rapid în puţin ulei şi se stinge cu o cană de apă.…
Read more »

Frigărui de miel cu oregano si foi de dafin

6 December 2010
Frigărui de miel cu oregano si foi de dafin  Ingrediente: 800 g pulpă de miel 200 rnl ulei de măsline zeama de la o lămâie 200 ml vin alb sec sare piper 10 foi de dafin două linguri de oregano 8 beţisoare de lemn   Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi. Uleiul de măsline se amestecă cu zeamia de lămâie şi…
Read more »

Cremă de ciocolată cu fructe

6 December 2010
Cremă de ciocolată cu fructe  Ingrediente: 200 g zahăr tos 300 ml smântână 75 g unt 3 ouă 500 ml frişcă 200 g cioco­lată neagră 200 g ciocolată albă 6 smochine 4 kiwi două pliculeţe cu zahăr vanilinat două linguri de lichior de ciocolată sare   Mod de preparare: Se mixează 250 ml frişcă, se adaugă ciocolata neagră topită,…

Medalioane de vitel cu sote de castraveti

6 December 2010
Medalioane de vitel cu sote de castravetiIngrediente: 12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori murati (in otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) 50 ml vermut sec 1 lingurita curry 50 g unt 1 lingura ulei 2 fire marar sare piper Mod de preparare: Curatati castravetii, taiati-i in patru (pe lung),…
Read more »

Inel de cuşcuş cu pui

6 December 2010
Inel de cuşcuş cu pui  Ingrediente: 300 g cuşcuş două piepturi de pui doi ardei graşi roşii două cepe 300 g fasole verde 3 roşii boia dulce un ardei iute mic doi căţei de usturoi seminţe de susan sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel praz   Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se taie în cubuleţe şi…
Read more »

Rulouri de merluciu cu orez

6 December 2010
  Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau orez sălba­tic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Peştele se lasă la deconge­lat, care se va face numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie cu două…
Read more »

Salata de vinete cu coriandru

6 December 2010
Salata de vinete cu coriandruIngrediente : 2 vinete mici (taiate in doua pe lung) sare 3 dovlecei mici 2-3 linguri ulei de masline 1/2 ceasca frunze de coriandru 1-2 linguri zeama de lamaie 1-2 linguri zeama de portocala 1/2 lingurita piper negru Mod de preparare: Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele sare…
Read more »

Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş

6 December 2010
Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş  Ingrediente: un kg ciuperci 500 g creveţi decorticaţi 200 g cuşcuş un ardei gras roşu doi căţei usturoi 300 ml vin alb două cuişoare susan o legătură de ceapă verde ghimbir ras pătrunjel sare piper ulei de măsline sos de soia suc de lămâie   Mod de preparare Cuşcuşul se opăreşte cu apă fiartă,…
Read more »

Crema de portocale

6 December 2010
Crema de portocaleIngrediente : 1 cana suc de portocale 3 linguri de suc de lamaie 2/3 cana zahar praf cernut 1 lingura praf de gelatina 1/4 cana de apa 2 linguri lichior de portocale 3 albusuri 3/4 cana de frisca batuta usor Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul…
Read more »

Flan cu dovleac si coaja de portocala

6 December 2010
Flan cu dovleac si coaja de portocalaIngrediente : 800 g dovleac curatat de coaja si seminte 2 portocale mici 4 oua 350 g aluat fraged 200 ml lapte 45 g faina 180 g zahar tos fin 10 g unt 1 lingura zahar cristalizat sare Mod de preparare: Ungeti cu unt o forma de tarta (22 x 3 cm), imbracati-o cu aluatul…
Read more »

Friptură de vită marinată cu susan

6 December 2010
  Ingrediente pentru marinată: două lin­guri de sos de soia două linguri de mă­lai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de sherry puţin zahăr Ingrediente pentru sos: 4 linguri de sos de soia două linguri de sherry ulei de arahide o lingură de mălai 4 linguri de suc de…
Read more »

Medalion din carne de cerb

6 December 2010
  Ingrediente: 600 g carne de cerb 50 g untură 100 g ciuperci o ceapă 100 g unt 100 ml vin 30 ml coniac aspic pentru glasat sare piper măcinat   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se pune la înăbuşit într-o cratiţă cu untură. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şii sarea.…
Read more »

Cuiburi de macaroane cu somon

6 December 2010
Cuiburi de macaroane cu somonIngrediente : 125 g macaroane lungi sare 20 g seminte de pin 1 legatura de busuioc verde 1 catel de usturoi 30 g parmezan (sau cascaval) ras 3 linguri apa 200 g ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica 4 linguri de vin rosu dulce piper proaspat macinat 300 g somon (proaspat sau…
Read more »

Flanuri de dovlecei

6 December 2010
Flanuri de dovleceiIngrediente: 3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml smantana 1 lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru  sare piper negru o bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc mic.…
Read more »

Gulaş unguresc cu carne de vită

5 December 2010
Gulaş unguresc cu carne de vită  Ingrediente: 600 g carne de vită două cepe doi căţei de usturoi doi morcovi 3 cartofi doi ardei graşi o frunză de dafin o lingură de pudră de paprika o linguriţă de chimen sare piper negru două frunze de ţelină un păstârnac ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se călesc…
Read more »

Somon cu îngheţată de piper roz

5 December 2010
  Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un vârf de cuţit de zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie mărar   Mod de preparare: Ingheţata: In laptele încălzit se…
Read more »

Macaroane cu legume si sos de branza

5 December 2010
Macaroane cu legume si sos de branzaIngrediente: 300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa fiarta cu delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa sarata. Intre timp se curata morcovii,…
Read more »

Tempura cu legume

5 December 2010
Tempura cu legumeIngrediente : 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider 125 g broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 morcov potrivit 60 g fasole verde ulei pentru prajit Ingrediente sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup (iute). Mod de preparare: Se…
Read more »

Frittata cu pui si sparanghel

5 December 2010
Frittata cu pui si sparanghelIngrediente: 30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca lapte 2 lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt cascaval) ras Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie mare, se adauga…
Read more »

Tort de clatite cu carne de miel

5 December 2010
Tort de clatite cu carne de mielIngrediente clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375 ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1 ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata, 1 cutie…
Read more »

Legume mexicane

5 December 2010
Legume mexicaneIngrediente: mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1 rosie decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se bazeaza pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se inabusa timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt aproape gata…
Read more »

Friptura delicioasa din piept de pui

5 December 2010
Ingrediente: piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi   Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte mirodenii…
Read more »

Mincare de ciuperci cu telina

5 December 2010
Mincare de ciuperci cu telinaIngrediente: 1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa Ingrediente sos: 4 lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri sana,piper, sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod de preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate feliute, spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul.   Pofta…
Read more »

Sos picant de rosii cu masline

5 December 2010
Sos picant de rosii cu maslineIngrediente: suc de rosii masline cimbru oregano chilli piper negru dau rosu     Mod de preparare: Sucul de rosii se amestecat cu masline taiate marunt, cimbru, oregano, chilli, piper negru sau rosu.   Pofta buna!
Read more »

Gulii cu carne de porc

5 December 2010
Gulii cu carne de porcIngrediente : 2 gulii mai mici (circa 600 g) 2 rosii lunguiete 2 cepe (de arpagic) 1 legatura mare de patrunjel verde 300 g file de porc sare 3 linguri unt topit (sau unt amestecat cu ulei) 3-4 linguri de zeama concentrata de carne sau zarzavat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingura zeama…
Read more »

Sos tartar cu ciuperci

5 December 2010
Sos tartar cu ciuperciIngrediente: 1 kg castraveti murati 5 oua 50 g mustar 2,5 litri ulei 5 legaturi patrunjel verde 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion 200 g masline 5 capatani salata verde 20 g condimente 300 g sfecla rosie pentru ornament 300 g ceapa verde Mod de preparare: Castravetii se pun la desarat daca este cazul, se…
Read more »

Salata de ciuperci

5 December 2010
Salata de ciuperciIngrediente: 2 cutii conserve de ciuperci 3 linguri ulei de masline sau floarea soarelui 1 lingura de suc de lamaie 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel proaspat tocat marunt sare piper macinat   Mod de preparare: Desfa conservele, rastoarna continutul intr-o strecuratoare si spala ciupercile sub un jet de apa rece. Lasa-le sa…
Read more »

Tarta cu branza si dovlecei

5 December 2010
Tarta cu branza si dovleceiO reteta delicioasa de tarta cu branza si dovlecei din: aluat foietaj, telemea de oaie, dovlecei, untdelemn de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 rulou de aluat foietaj 250 g telemea de oi rasa 3 dovlecei 5 linguri de untdelemn de masline cimbru proaspat sare piper   Mod de preparare: Porniti cuptorul si scoateti-i…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 17 (video)

5 December 2010

Gerbeaud cu miere

5 December 2010
Gerbeaud cu miereIngrediente aluat: 150 g zahar 2 linguri de miere 0,5 dl lapte 1 lingurita de cacao 100 g margarina 1 ou 1lingura de bicarbonat de sodiu Ingrediente crema: 5 dl lapte,2 pachete de zahar vaniliat, 100 g gris, 200-200 g unt si zahar pudra Ingrediente glazura: 50 g unt,2 linguri mari cacao,100 g zahar,2 linguri…
Read more »

File de salau cu ragout de creveti

5 December 2010
Ingrediente: 900 g file salau 50 g unt 100 ml vin alb sec 150 g creveti 100 g ciuperci 1ceapa 150 g frisca lichida 0.50ml zeama de lamaie sare piper alb 50 g faina busuioc 1 leg.patrunjel verde Mod de preparare: Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb,se da prin faina.In…
Read more »

Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumat

5 December 2010
Supa groasa de cartofi cu piept de pui afumatIngrediente : 500 g cartofi fainosi 1 litru de apa fiarta cu Vegeta 250 g piept de pui afumat sau alta afumatura 2-3 linguri otet de vin sare piper macinat 1/2 castravete pentru salata 200 g smantana 1/2 legatura ceapa verde. Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie bucati si…
Read more »

Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii

5 December 2010
Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosiiO reteta delicioasa de tortellini cu kaizer si sos de rosii din: tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si cascaval. Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300 g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline cascaval ras Mod de preparare: Se pun la fiert…
Read more »

Aperitiv cu rosii si ardei

5 December 2010
Aperitiv cu rosii si ardeiIngrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie mare 2 ardei grasi rosii taiati cubulete 1 ardei gras verde taiat fasii 4 rosii mari curatate de pielita si taiate marunt   2 lingurite zahar sare Mod de preparare: Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana ce se inmoaie. Se…
Read more »

Ciorba de salata verde cu zer acru

5 December 2010
Ciorba de salata verde cu zer acruIngrediente: 4-5 salate 1/2 l  zer acru de la brinza de vaci 30 g slanina afumata sau untdelemn 5-6 catei de usturoi un galbenus 100 ml smintina sau 200 ml iaurt o ceapa boia marar leustean sare   Mod de preparare: Salata binespalata se ia in manunchi si se taie fisii late care se vor…
Read more »

Prăjitură cu ananas

5 December 2010
Prăjitură cu ananas  Ingrediente: 550 g făină un pliculeţ praf de copt 125 g unt 200 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă de vanilie 500 ml suc de portocale 10 g gelatină 500 ml frişcă o cutie compot de ananas   Mod de preparare:…

Tartă cu brânză de vaci şi portocale

5 December 2010
Tartă cu brânză de vaci şi portocale  Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 5 ouă 120 g zahăr tos 5 portocale două plicuri de budincă de vanilie griş 50 g stafide 80 g unt zahăr vanilinat praf de copt mentă pudră de scorţişoară cremă de vanilie   Mod de preparare: Branza de vaci se pune într-un vas şi se mixează împireună…
Read more »

Peste cu grapefruit

5 December 2010
Peste cu grapefruitIngrediente : 4 fileuri de peste (cod sau salau) a 150 g cateva picaturi de sos Worcester sare piper 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 400 g dovlecei 3-4 grapefruit-uri putina zeama de grapefruit 2 linguri unt Ingrediente sos: 2 galbenusuri, 2 linguri zeama de grapefruit, 1 lingurita mustar, 250 g iaurt,…
Read more »

Lipie cu legume

5 December 2010
Ingrediente: 1 ceapa mare 2 dovlecei 1 lipie 150 g cas proaspat 2 rosii mari 1 andiva 2 linguri seminte de floarea-soarelui Mod de preparare: Incingeti 2 linguri ulei de masline si caliti ceapa taiata felii si dovleceii taiati felii subtiri. Acoperiti vasul cu un capac si tineti-l pe foc mic timp de 10 minute,…
Read more »

Pulpa de miel cu salvie si tarhon

5 December 2010
Pulpa de miel cu salvie si tarhonIngrediente: 2 kg pulpa de miel 1/4 ceasca salvie proaspata taiata mai mare 2 linguri tarhon verde taiat mai mare 1 catel de usturoi 1 ceapa potrivita tocata marunt 1-2 linguri ulei 2 cesti vin alb 1/4 ceasca zeama concentrata de pui Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se curata carnea de…
Read more »

Clatite la cuptor cu gem de caise

5 December 2010
Clatite la cuptor cu gem de caiseIngrediente: 80 g faina 200 ml lapte 2 oua + un galbenus un varf de cutit de sare un varf de cutit de zahar unt pentru prajit Ingrediente umplutura:200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute, 150 g frisca batuta, 50 ml frisca lichida, 30 ml…
Read more »

Sfecla rosie gratinata

5 December 2010
Sfecla rosie gratinataIngrediente: 1 kg sfecle mici sare 5 linguri de frisca nebatuta  100 g smantana groasa 1 galbenus piper 1 lingurita de coriandru sau chimen Mod de preparare: Spalati sfecla cu o perie si puneti-o sa fiarba in apa foarte sarata, vreme de 35-40 de minute. Varsati fiertura, clatiti legumele cu apa rece si curatati-le de…
Read more »

Sfecla cu perisoare

5 December 2010
Ingrediente: 1 felie de franzela mai veche 1 ceapa mica (data pe razatoare) 400 g tocatura de vita si porc 1 ou sare piper macinat 1 foaie de dafin 3 boabe de ienupar 400 g sfecla rosie 400 g cartofi rezistenti la foc 4-5 cepe albe 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn 1 lingura…
Read more »

Friganele de mei

5 December 2010
Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapa 200 g mei 1/8 l concentrat de legume 100 g cascaval ras 2 galbenusuri pesmet sare 1 varf de cutit nucsoara 1 varf de cutit piper rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 1/8 l lapte 200 g cascaval taiat cubulete 1 lingurita patrunjel verde tocat Mod de preparare:…
Read more »

Friptura de porc cu varza creata

5 December 2010
Friptura de porc cu varza creataIngrediente: 1 ceapa 1 varza creata (1 kg) 4 linguri untdelemn 200 ml apa sare piper chimen 4 cotlete de porc (a 150 g fiecare) 200 ml smantana 2 linguri mustar   Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Se taie varza in doua, apoi inca o data in doua-trei si i…
Read more »

Carpaccio cu sfecla

5 December 2010
Carpaccio cu sfeclaIngrediente: o sfecla rosie de circa 500 g 1 ramurica de rozmarin 2 ramurele de cimbru 2 linguri de untdelemn fin 1 lingurita sare de mare 2 bucati de telemea a 50 g fiecare 40 ml otet rosu de vin 80 ml untdelemn fin sare piper macinat 1 lingura de nuci zdrobite in mojar Mod…
Read more »

Tortilla cu dovlecei

5 December 2010
Tortilla cu dovleceiIngrediente : 500 g dovlecei 12 oua 2 cepe 3 linguri de untdelemn de masline 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si dati-i pe razatoare. Spalati patrunjelul si tocati-l marunt. Curatati ceapa si tocati-o mai mare. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 3 linguri de untdelemn (pe foc…
Read more »

Sarlota de branza cu pere

4 December 2010
Ingrediente: 200 g branza de vaci neteda 3 pere 1 lamaie 4 galbenusuri + 1 albus 350 ml frisca nebatuta 50 g zahar pudra 1 baton de vanilie 5 foi de gelatina 200 g fructe de padure congelate fierte si pasate 50 g stifturi de migdale prajite Ingrediente sirop: 200 g zahar, 100 g miere,…
Read more »

Salata cu dovlecei crocanti

4 December 2010
Salata cu dovlecei crocantiIngrediente: 6 dovlecei mici 4 piepti de pui 2 felii de sunca 150 g parmezan sau cascaval ras 1 legatura de marar 5 linguri de ulei de masline 2 lamai piper sare Mod de preparare: Fierbeti pieptii de pui in putina apa, vreme de zece minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i afara, sarati-i…
Read more »

Tarta fina cu branza Camembert

4 December 2010
Tarta fina cu branza CamembertIngrediente : 4 oua 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g) 2 linguri smantana groasa 250 g aluat fraged 50 g unt + 10 g pentru uns forma sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de tarta cu diametrul de 26 cm. Puneti aluatul in forma…
Read more »

Eclere cu cremă de vanilie

4 December 2010
Eclere cu cremă de vanilie  Ingrediente: 275 ml apă 145 g unt 210 g făină 8 ouă 500 ml lapte dulce 150 g zahăr tos o păstaie de vanilie o jumătate de linguriţă de sare un vârf de linguriţă de pudră de anason 100 g zahăr pudră sucul de la o lămâie   Mod de preparare: Apa se fierbe…
Read more »

Rulada de omleta cu menta

4 December 2010
Ingrediente : 8 oua 150 g branza de burduf 50 g parmezan ras (sau cascaval) 4 fire de menta 40 g unt sare piper Mod de preparare: Pastrati cateva frunze de menta pentru ornat si taiati-le pe celelalte cu foarfeca. Puneti branza de burduf intr-un bol, sfaramati-o cu furculita, adaugati ouale, menta taiata, parmezanul ras,…
Read more »

Vrajitoriile lui JamieOliver 16 (video)

4 December 2010

Clatite cu crema de Roquefort si nuci

4 December 2010
Clatite cu crema de Roquefort si nuciIngrediente : 8 clatite gata facute 100 g Roquefort (sau Bucegi) 1 lingura frisca nebatuta (smantana) 1 tulpina telina 80 g nuci 20 g unt sare piper Mod de preparare: Spalati si curatati telina si taiati-o bastonase subtiri, inmuiati-o 5 minute in apa sarata clocotita si lasati-o sa se scurga. Zdrobiti nucile sau taiati-le bucati…
Read more »

File de peşte cu praz

4 December 2010
File de peşte cu praz  Ingrediente: 4 fileuri de peşte un fir de praz doi ardei capia verzi două cepe un ardei iute mic 100 g boabe de porumb doi ardei capia roşii 500 g roşii 250 ml vin alb mentă ulei de măsline scorţişoară sare piper ghimbir nucşoară o lămâie   Mod de preparare: Cepele se curăţă de…
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu pui

4 December 2010
Ciorbă de dovlecei cu pui  Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei două cepe un morcov un sfert de ţelină 200 g mazăre un ardei gras 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g orez 200 ml borş 3 linguri de ulei seminţe de chimen sare leuştean fidea   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală…
Read more »

Cremă cu vişine

4 December 2010
Cremă cu vişine  Ingrediente: 600 ml lapte dulce 5 gălbenuşuri 70 g amidon 5 linguri de miere 50 g unt 5 g gelatină un vârf de cuţit de sare un borcan compot de vişine frişcă fructe proaspete   Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat cu apa, se lasă să se umfle, apoi se topeşte la…
Read more »

Prajitura chinezeasca

4 December 2010
Ingrediente: 250 g. unt sau margarina 250 g. zahar 250 g. nuci macinate 6 oua 100 g. faina   Mod de preparare: Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina. Se coace compozitia in tava unsa si tapetata. Se freaca separat galbenusurile cu 200…
Read more »

Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză

4 December 2010
Salată cu peşte alb, ciuperci marinate şi maioneză  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte alb o ceapă albă un morcov un borcan de ciuperci marinate doi castraveţi muraţi două ouă 250 ml ulei o lămâie o frunză de dafin o jumătate de linguriţă de boabe de muştar sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Fileurile de peşte se fierb timp de zece…
Read more »

Biscuiţi cu limetă

4 December 2010
Biscuiţi cu limetă  Ingrediente: 125 g unt 80 g zahăr tos zahăr candel două ouă 100 ml lapte 100 g ciocolată albă 50 ml frişcă 400 g lăină zahăr vanilinat o limetă sare pudră de ghimbir un borcan de dulceaţă de limetă sos de vanilie frişcă   Mod de preparare: Ciocolata albă se taie în bucă­ţele şi…
Read more »

Cocktail Puccini

4 December 2010
Cocktail Puccini  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flîite Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 1/3 suc de mandarine 2/3 şampanie   A fost creat în 1948 de către barmanul Renato Hausmann de la Hotel Posta din Cortina d’Ampezzo. Singurul inconvenient este…
Read more »

Sandvişuri cu mozzarela

4 December 2010
Sandvişuri cu mozzarela  Ingrediente: o pâine rotundă 250 g roşii cherry 200 g ciuperci 200 g mozzarela doi mor­covi susan pastă de tomate ceapă verde doi căţei de usturoi pesto de bu­suioc ulei de măsline sare piper mărar sos de roşii picant iaurt mărar   Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se…
Read more »

Gogosele cu gem de caise

4 December 2010
Gogosele cu gem de caiseIngrediente: 250 g faina alba + 50 g 2 oua 100 g unt moale 30 g zahar pudra 3 linguri de zahar farin 15 g drojdie 50 ml lapte 5 g sare 4 linguri gem de caise grasime de prajit Mod de preparare: Amestecati faina, drojdia dizolvata in prealabil in lapte caldut, ouale, zaharul pudra…
Read more »

Tort cu struguri

4 December 2010
Tort cu struguri  Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr tos 120 g făină 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce un plic cu cremă de vanilie instant un borcan de compot de struguri 300 g struguri negri zahăr vanilinat praf de copt sare mentă proaspătă unt   Mod de preparare: lntr-un bol se mixează ouăle cu zahărul…
Read more »

Cârnaţi cu legume

4 December 2010
Cârnaţi cu legume  Ingrediente: 4 cârnaţi mai groşi un kilogram cartofi mai mici 500 g mazăre 5 roşii două cepe 3 căţei de usturo un ardei gras roşu un ardei iute mic ulei de floarea- soarelui pătrunjel verde pătrunjel uscat sare piper varză murată chimen   Mod de preparare: Cepele si usturoiul se curata si se toaca…
Read more »

Sos de capsuni cu galusti de albus

4 December 2010
Sos de capsuni cu galusti de albusIngrediente : 500 g capsuni 5 albusuri 150 g zahar tos 150 g zahar cristal zeama de la o lamaie un fir de menta Mod de preparare: Bateti albusurile spuma intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Puneti pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti cu doua…
Read more »

Calzone cu legume şi şuncă

4 December 2010
Calzone cu legume şi şuncă  Ingrediente: un ou ulei de măsline zahăr 400 ml apă 25 g drojdie 600 g făină 4 cârnaţi cabanos 300 g şuncă presată 300 g ciuperci 4 linguri de pastă de roşii 250 g caşcaval 200 g măsline negre fără sâmburi oregano sare piper un gălbenuş   Mod de preparare: Intr-un castronel se amestecă…
Read more »

Doradă cu broccoli

4 December 2010
Doradă cu broccoli  Ingrediente: 4 dorade mai mari un kilogram broccoli 500 ml vin alb demisec două cepe 4 căţei de usturoi 3 cm rădăcină de ghimbir două frunze de dafin două lămâi o linguriţă de seminţe de coriandru mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Peştii se curăţă, se evis- cerează, se spală şi se…
Read more »

Capsuni cu crema de vanilie

4 December 2010
Capsuni cu crema de vanilieIngrediente: 500 g capsuni 3-4 linguri de zahar pudra cateva migdale   Ingrediente crema de vanilie: 3 galbenusuri, 4 linguri zahar pudra, 3/4 l lapte, 2 pachetele zahar vanilat, 1 lingura faina. Mod de preparare: Se aseaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni presarat cu zahar pudra. Deasupra se imprastie cateva suvite…

Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto

4 December 2010
Ciuperci umplute cu brânză de vaci si sos pesto  Ingrediente: un kg ciuperci 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea doi ardei capia roşii 200 g roşii cherry o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi o lingură de sos pesto 3 ouă sare piper ulei de măsline salată verde suc de lămâie   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de…
Read more »

Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto

4 December 2010
Tort cu dovlecei, varza de bruxelles si sos pesto  Ingrediente: 450 g făină 20 g drojdie o linguriţă de zahăr tos 220 ml apă 3 ouă o linguriţă de sare 100 ml ulei de măsline 30 g boabe de porumb doi dovlecei o lingu­ră de sos pesto 4 căţei de usturoi piper ulei pentru tavă varză de Bruxelles   Ingrediente: lntr-un castron se…
Read more »

Prăjitură cu fulgi şi coacăze

4 December 2010
Prăjitură cu fulgi şi coacăze  Ingrediente: un pachet de foitaj 500 ml frişcă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce 250 g coacăze roşii zahăr vanilinat 150 g zahăr tos 500 ml apă esenţă de rom 100 g fulgi de porumb cu ciocolată pudră de scorţişoară   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se…
Read more »

Tarta cu sarlota si fructe

4 December 2010
O reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar, galbenusuri, pachete de sarlota si lapte. Ingrediente  aluat : 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 3 galbenusuri Ingrediente crema : 2 pachete de sarlota (vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata etc) 1 litru de lapte 6 linguri zahar sau dupa gust Mod…
Read more »

Crema de ciocolata

4 December 2010
Crema de ciocolataIngrediente: 125 g unt   200 g zahar pudra 1 ceasca de lapte 100 g ciocolata de menaj 1 pahar de frisca batuta 1 pliculet zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie Ingrediente decor :4 tablete de ciocolata (alba si/ sau neagra) 4 linguri frisca Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucatele si se pune…
Read more »

Parfe de fructe

4 December 2010
Ingrediente: 150 g zahar 150 ml lapte 500 g frisca batuta 250 g fructe de sezon (piersici, caise, mure, zmeura etc) 1 ou 2 pliculete zahar vaniliat Mod de preparare: Intr-o cratita, se amesteca zaharul, zaharul vanilat, laptele, galbenusul si albusul de ou si se pune sa fiarba, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase…
Read more »

Tarte cu crema si pere

4 December 2010
Tarte cu crema si pereIngrediente: 1 pachet aluat fraged 4 pere 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 4 frunze de menta   Ingrediente crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2 oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 g faina, 25 g unt, 4 linguri rachiu de pere. Mod de preparare: Despicati in doua…
Read more »

Pere cu costita si sos vinegreta

4 December 2010
Pere cu costita si sos vinegretaIngrediente: 4 pere 8 felii foarte subtiri de costita afumata 200 g cascaval ras 250 ml vin alb dulceag piper   Ingrediente garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper. Mod de preparare: Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in vinul alb, amestecat…
Read more »

Gogosele cu cascaval

3 December 2010
Gogosele cu cascavalIngrediente: 200 g cascaval 5 oua 150 g faina 80 g unt 250 ml lapte sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete 100 g de cascaval si radeti restul pe razatoarea fina. Puneti intr-o cratita laptele si untul, gustati de sare si lasati pe foc pana ce clocoteste. Luati cratita de pe foc, introduceti faina…
Read more »

Tortilla cu salam si verdeata

3 December 2010
Tortilla cu salam si verdeataIngrediente: 8 oua 2 dovlecei 8 felii salam de vara (sau italian) 2 cepe 1 legatura mare de verdeata (patrunjel, coriandru, tarhon, codite de ceapa verde) 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spalati, zvantati si taiati verdeata (cu foarfeca). Spalati dovleceii, stergeti-i cu un prosop, taiati-i mai intai in patru…
Read more »

Turta dulce cu mere

3 December 2010
Turta dulce cu mereIngrediente: 4 oua 200 g zahar 1 farfurie adanca cu mere rase 1/2 faina 2 linguri miere de albine 1 pahar untdelemn fin 1 lingurita de bicarbonat scortisoara cuisoare pisate  dupa gust   Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu galbenusurile, untdelemnul, mierea, merele cu zeama cu tot, bicarbonatul, faina, scortisoara si cuisoarele, introduse toate,…
Read more »

Salata turceasca cu sos de kefir

3 December 2010
Ingrediente: 250 g fasole verde 1/4 l concentrat de legume zeama de la o lamaie 250 g varza 1 lingura sare de mare 250 g telina 4 rosii 4 morcovi 1 castravete cateva picaturi ulei de masline piper macinat 500 g piept de pui Ingrediente sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o…
Read more »

Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut

3 December 2010
Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecutIngrediente: 6 coaste de berbecut sau de miel 750 g cartofi rezistenti la fiert 1 ardei rosu 2 linguri de patrunjel tocat 100 ml vin alb sec 100 ml supa de pasare  o lingura de untdelemn sare piper Mod de preparare: Ungeti cu untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un singur…
Read more »

Retete de post: Cornulete cu rahat

3 December 2010
Ingrediente: faina (circa 350 g) 1 pachet margarina 3 linguri apa o lingura otet rahat pentru umplut zahar pudra + 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, apoi se adauga apa si otetul, se framanta un aluat ceva mai vartos si se lasa…
Read more »

Copane de pui gratinate cu parmezan

3 December 2010
Ingrediente: 12 copane de pui 100 g parmezan (sau cascaval uscat) 100 g svaiter 100 ml vin alb sec 50 g unt 1 varf de cutit nucsoara rasa piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210C. Puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o tava. Lasati-le…
Read more »

Chec cu ceai verde si fructe de padure

3 December 2010
Chec cu ceai verde si fructe de padureIngrediente : 3 oua intregi 1 galbenus 150 g zahar pudra 200 g unt + 30 g pentru uns tava 160 g faina 100 g zmeura 100 g afine 1 lingurita cu varf de ceai verde 50 g boabe de fistic 1/2 plic praf de copt sare Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C si…
Read more »

Curry cu peste

3 December 2010
Curry cu pesteIngrediente: 800 g peste taiat felii (fara oase si pielita – salau) 3 cepe 1 rosie 1 lamaie 1 ardei iute  3 linguri ulei 250 ml frisca nebatuta (smantana) 2 linguri praf de curry 1/2 legatura coriandru sare piper macinat Mod de preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o bucatele. Incingeti uleiul intr-o…
Read more »

Crap cu legume la cuptor

3 December 2010
Ingrediente: 1 crap (circa 1 kg) 2 linguri ulei de masline 2 morcovi mari taiati marunt 2 tulpini de telina taiate rondele 2 lingurite bulion sare piper proaspat macinat 250 ml apa 1/2 legatura patrunjel verde tocat o rosie taiata felii subtiri 1 ceapa potrivita taiata rondele fine Mod de preparare: Se curata pestele, se…
Read more »

Oua cu sos si verdeturi

3 December 2010
Ingrediente: 5 oua 250 g smantana subtire 1-2 linguri mustar sare piper macinat cateva picaturi sos Worcester 2 cesti verdeturi tocate (patrunjel, marar, codite de ceapa verde, tarhon) 1 lingurita miere 1 varf de cutit boia iute 8 masline umplute 1/2 ardei gras rosu 50 g cascaval zeama de lamaie   Mod de preparare:  Se…
Read more »

Salata Tarama

3 December 2010
Ingrediente : 2 cartofi fainosi mari 120 g icre 80 ml zeama de lamaie 160 ml ulei de masline 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Cartofii taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa si se lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se fierb…
Read more »

Conopida cu branza Roquefort

3 December 2010
Conopida cu branza RoquefortIngrediente: 1 conopida 150 g branza Roquefort 100 ml frisca nebatuta (smantana) 2 linguri ulei de masline sare piper alb macinat Mod de preparare: Puneti pe foc 1 litru de apa cu sare. Curatati conopida, spalati-o sub jetul de apa rece, separati buchetelele si fierbeti-o 20 de minute in apa sarata. Puneti conopida fiarta in…
Read more »

Cremsnit cu visine a la Tisa

3 December 2010
Cremsnit cu visine a la TisaIngrediente: 210 g faina 350g unt 200 g zahar 50 ml vin alb bicarbonat de sodiu 50 g cacao   Ingrediente crema: ciocolata menaj, 50 g zahar, 300 ml lapte, 3 galbenusuri de ou, 30 ml rom, 500 g visine   Mod de preparare: Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar,…
Read more »

Reteta zilei: Castane coapte

3 December 2010
Reteta zilei: Castane coapteO reteta simpla de castane coapte din: castane, apa si sare. Ingrediente: castane apa sare   Mod de preparare: Se spala castanele in 2-3 ape si se cresteaza coaja in cateva locuri. Se pun in tava de aragaz si se stropesc din cand in cand cu apa foarte sarata. Dupa maximum 30 min se scot…
Read more »

Rulada cu crema si nuca

3 December 2010
Rulada cu crema si nuca  Ingrediente foaie: 125 g zahar pudra 75 g faina 3 oua intregi 4 galbenusuri 2 linguri de cacao 2 plicuri zahar vanilat un varf de cutit scortisoara pisata Ingrediente crema de nuca: 150 g miez de nuca, 60 g zahar, 200 ml lapte, 2 galbenusuri de ou, 150 g unt si 5g amidon (zeamil…
Read more »

Crema caramel

3 December 2010
Crema caramelIngrediente: 1/2 l lapte 4 linguri zahar 4 oua vanilie 5 linguri zahar pentru imbracat forma Mod de preparare: Se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste zaharul, apoi se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un castron…
Read more »

Crema de piersici

3 December 2010
Crema de piersiciIngrediente: 500 g de piersici 4 oua 150 g de zahar 1/2 pahar de vin 2-3 foi de gelatina Mod de preparare: Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros. Se adauga gelatina dizolvata in apa calda si galbenusurile. Se da jos de pe foc…
Read more »

Salata de orez

3 December 2010
Salata de orezIngrediente: 1 cana de orez 8 linguri de ulei de masline 3 linguri de otet de vin 1 catel de usturoi pisat 1 ceapa mica pisata sare piper 6 ardei grasi 2 lingurite de patrunjel tocat masline verzi si negre pentru ornat   Mod de preparare: Scoateti semintele din ardei si taiati unul dintre ei…
Read more »

Cocktail Prairie Oyster

3 December 2010
Cocktail Prairie Oyster  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – No-alcool-drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte dimineaţa şi după-amiaza   Ingrediente: un gălbenuş de ou o linguriţă de ketchup o linguriţă de sos Worcester 2 picături de oţet sare piper Celălalt nume atribuit cocktailului Prairie Oyster…
Read more »

Cornulete cu dulceata

3 December 2010
  Ingrediente: 1 ou 250 g de unsoare 150 g de zahar 2 linguri de otet 10 linguri de apa aroma faina cat cuprinde un borcan de dulceata dupa preferinta zahar pudra Mod de preparare: Din aceste ingrediente se face un aluat mai tare, care se da la frigider cel putin o jumatate de ora,…
Read more »

Vrajitoriile lui JamieOliver 15 (video)

3 December 2010

Rondele cu parmezan

3 December 2010
Rondele cu parmezan  Ingrediente: 350 g făină praf de copt sare piper o lingură de busuioc uscat 250 ml iaurt două ouă 75 g unt 175 g parmezan pudră de curry doi căţei de usturoi o legătură ceapă verde un măr salată verde mozzarela   Mod de preparare: Iaurtul se pune într-un castron, împreună cu un pliculeţ…
Read more »

Cartofi cu masline

3 December 2010
Cartofi cu maslineIngrediente : 1 kg cartofi marunti 250 g masline negre si verzi 100 ml vin alb sec o crenguta de rozmarin 4 catei de usturoi 4 linguri de untdelemn fin sare piper Mod de preparare: Curatati cartofii de coaja, spalati-i si uscati-i intr-un prosop daca nu gasiti cartofi mici, taiati-i in patru. Curatati cateii de…
Read more »

Tort cu pere si migdale

3 December 2010
Tort cu pere si migdaleIngrediente : 1 ceasca si 1/4 faina 1/4 ceasca zahar pudra 90 g unt taiat bucatele un galbenus batut usor 2 linguri apa de la gheata Ingrediente umplutura: 2 pere mari, 50 g unt, 1/4 ceasca zahar tos, 1 ou batut usor, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite faina, 50 g migdale macinate, 2…

Paella Valensiana

3 December 2010
Paella ValensianaIngrediente: rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat) costite de porc taiate marunt eventual carne de iepure fasole verde si alba un ardei rosu (capia) taiat in bucati mari orez sofran supa de pui sau apa calda 1 rosie taiata in bucati 2 samburi de usturoi ulei sare ardei iuti Mod de preparare: Se pune ulei…
Read more »

Ecler cu struguri şi cafea

3 December 2010
Ecler cu struguri şi cafea  Ingrediente: 250 ml apă 100 g unt 150 g făină 4 ouă un plic budincă de vanilie 450 ml lapte dulce un borcan compot de struguri o lămâie 150 g zahăr pudră un vârf de cuţit de sare 3 linguri de cafea granulată frişcă   Mod de preparare: Intr-o oală se pun apa, untul…
Read more »

Tarta cu ananas

3 December 2010
Tarta cu ananasIngrediente : 200 g faina un varf de cutit de sare coaja rasa de la 1/4 lamaie 80 g unt moale + inca putin pentru uns tava 100 g iaurt Ingrediente umplutura: 600 g ananas din conserva (rondele), 80 g unt, 3-4 linguri de miere. Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si coaja…
Read more »

Chec cu brânză şi verdeţuri

3 December 2010
Chec cu brânză şi verdeţuri  Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie un fir de praz 300 g brânză de vaci 200 g brânză telemea 3 ouă două linguri de ulei de măsline 3 linguri de ulei o lin­guriţă de seminţe de chimen mărar sare piper ceapă albă ceapă roşie   Mod de preparare: Prazul se…
Read more »

File de peşte cu legume

3 December 2010
File de peşte cu legume  Ingrediente: 4 fileuri de peşte doi cartofi 400 g fasole verde 400 g fasole galbenă un ardei capia roşu 100 g porumb 450 g broccoli doi dovlecei amidon ulei 3 lămâi 250 ml vin alb două roşii o ceaipă usturoi un beţişor scorţişoară sare piper   Mod de preparare: Broccoli, fasolea verde şii cea…
Read more »

Brioşe de mălai cu carne

3 December 2010
Brioşe de mălai cu carne  Ingrediente: 300 g mălai 750 ml apă 75 ml ulei o ceapă 3 căţei de usturoi un morcov un ardei gras roşu 250 g fasole verde 500 g carne de porc 200 g parmezan 50 g unt două roşii sare piper cimbru uscat smântână ardei iute     Mod de preparare: Morcovul se curăţă,…
Read more »

Chifteluţe de legume cu orez

3 December 2010
Chifteluţe de legume cu orezO reteta de chiftelute de legume cu orez din: conopida, orez, fasole, boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, usturoi, ceapa, parmezan, oua, ulei, pesmet, patrunjel, sare, piper si branza telemea. Ingrediente: 450 g conopidă 250 g orez 150 g fasole roşie boabe 250 g fasole verde 50 g boabe de porumb un ardei capia…
Read more »

Midii cu vin şi parmezan

3 December 2010
Midii cu vin şi parmezanO reteta de midii cu vin si parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: o jumătate de kilogrami de midii o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir de…
Read more »

Ciuperci a la greque

3 December 2010
Ciuperci a la grequeIngrediente : 500 g ciuperci mai mici 6 rosii marunte 6 cepe mici albe 2 morcovi 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 150 ml vin alb cateva crengute de ierburi aromate (cimbru, rozmarin) o lingura boabe de coriandru sare piper Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie in doua pe lung…
Read more »

Paste cu midii şi sparanghel

3 December 2010
Paste cu midii şi sparanghel  Ingrediente: 500 g paste cu spanac 200 g paste simple 500 g midii decorticate 500 g sparanghel o frunză de dafin 300 ml vin alb demisec 75 g unt sare piper o lămâie parmezan  Mod de preparare:   Midiile se decongelează, se pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, frunza de…
Read more »

Supă de legume cu paste

3 December 2010
Supă de legume cu paste  Ingrediente: doi dovlecei doi cartofi ulei de măsline doi litri apă două cepe usturoi doi morcovi o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină un ardei gras 300 g mazăre o salată verde cimbru 300 g paste 200 ml smântână sare piper   Mod de preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă…
Read more »

Mâncărică din piept de pui

3 December 2010
Mâncărică din piept de pui  Ingrediente: 500 g ficat de pui un piept de pui 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui doi ardei graşi roşii 500 ml apă o linguriţă de busuioc uscat sare piper mălai castraveţi muraţi   Mod de preparare: Ficăţeii se spală cu apă rece şi se pun la…
Read more »

Ciorbă cu hering

3 December 2010
Ciorbă cu hering  Ingrediente: 500 g fileuri de hering 200 g fasole roşie 150 g năut un sfert varză creaţă o ceapă un morcov un sfert de ţelină 3 roşii 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper leuştean smântână pâine neagră   Mod de preparare: Năutul şi fasolea roşie s.e pun la înmuiat cu…
Read more »

Peşte cu pilaf şi mazăre

3 December 2010
Peşte cu pilaf şi mazăre  Ingrediente: 500 g mazăre 75 g unt o ceapă 250 ml vin alb demisec 50 g parmezan sare piper ulei pentru prăjit făină caşcaval sărat pătrunjel   Mod de preparare: Mazărea se fierbe, se scurge şi se pune într-un castron. Ju­mătate din cantitatea de mazăre se pune într-un bol şi se pasează. Ceapa se…
Read more »

Tagliatelle cu smantana si busuioc

3 December 2010
Ingrediente : 1 dovlecel (300 g) 2 linguri ulei sare piper 100 ml smantana (sau frisca nebatuta) 200 ml lapte 200 ml zeama concentrata de carne de pasare 1 legatura busuioc 30 g unt 30 g faina 150 g mazare congelata 400 g Tagliatelle (taietei ceva mai lati) 100 g cascaval ras 1-2 linguri zeama…
Read more »

Conopida cu tocatura de pui

3 December 2010
Conopida cu tocatura de puiIngrediente: 1kilogram conopida 100 g unt 2 piepti de pui 100 g ciuperci verdeata putin piper 5 g sare putina nucsoara 25 g ceapa prajita 1 ou 50 g pesmet 150 g grasime Mod de preparare: Conopida fiarta se inabusa in unt. Se prepara apoi o tocatura din carne de pui (poate fi si de…
Read more »

Ruladă din muşchi de porc

3 December 2010
Ruladă din muşchi de porc  Ingrediente: un kg muşchi de porc un kg cartofi mici două roşii sos de roşii picant 300 g caşcaval pătrunjel doi căţei de usturoi 100 g măsline feliate 3 linguri de făină ulei de floarea-soarelui sare piper mujdei varză murată   Mod de preparare: Usturoiul se pisează. Se pune într-un castron, împreună cu sosul…
Read more »

Tarta gascona cu mere

3 December 2010
Tarta gascona cu mereIngrediente aluat: 220 g faina 60 g zahar tos 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma 50 g migdale pisate fin 1 ou Ingrediente umplutura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar tos.…
Read more »

Ruladă de porc cu grepfrut

3 December 2010
Ruladă de porc cu grepfrut  Ingrediente: un kilogram muşchi de porc doi ardei capia roşii o ceapă 4 căţei de usturoi 3 fire de mentă 300 g ciuperci 60 g unt 200 g caşcaval 3 fructe de grepfrut sare piper ulei de floarea-soarelui 4 roşii dovlecei   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se…
Read more »

Mâncare cu pui şi ardei

3 December 2010
Mâncare cu pui şi ardei  Ingrediente: 3 piepturi de pui doi ardei capia roşii doi ardei graşi verzi două cepe 4 căţei de usturoi o jumătate de ţelină 500 g conopidă 500 g spanac sare piper ulei de măsline 3 crenguţe busuioc verde o lămâie 250 g roşii cherry   Mod de preparare: Conopida se spală, se rupe în…
Read more »

Chiftele de vita in sos alb

3 December 2010
Chiftele de vita in sos albIngrediente: 400 g carne tocata de vita 100 piure de cartofi 1 ou 1 plic supa de ciuperci concentrata 150 ml lapte 100 ml smantana sare piper mirodenii Mod de preparare:  Combinati carnea tocata cu sarea si piperul, se adauga piureul de cartofi impreuna cu laptele si se amesteca temeinic. Adaugati oul si mirodeniile dupa…
Read more »

Ciuperci umplute cu slaninuta afumata

3 December 2010
Ciuperci umplute cu slaninuta afumata  O reteta de ciuperci umplute cu slaninuta afumata din: ciuperci, ulei de masline, slaninuta afumata, miez de paine, ceapa verde, parmezan, patrunjel verde si 1 ou. Ingrediente : 16 ciuperci mijlocii 3 linguri ulei de masline 2 felii de slaninuta afumata taiate cubulete 30 g miez de paine (proaspat) 1 catel de usturoi zdrobit…
Read more »

Cocktail Porto Flip

3 December 2010
Cocktail Porto Flip  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Wine drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă   Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: Versiunea tradiţională: 2 linguriţe de zahăr pudră un gălbenuş de ou 10 g brandy 50 g porto roşu Versiunea conform reţetarului IBA: 2/10…
Read more »

Minibrioşă

3 December 2010
Minibrioşă  Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3 ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe zahăr vanilinat 50 g stafide smântână sare o portocală topping de ciocolată decor de zahăr colorat   Mod de preparare: Portocala se spală, se dă…
Read more »

Tarta cu pere si castane

3 December 2010
Tarta cu pere si castaneIngrediente: 600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged 600 ml lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie Mod de preparare: Crestati fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja, cat si prin pielita si tineti-le 10 minute in apa clocotinda. Scurgeti-le, lasati-le sa se raceasca…
Read more »

Chiftelute din carne de pui si ciuperci

3 December 2010
Chiftelute din carne de pui si ciuperciIngrediente: 400 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 50 g paine feliata 200 g frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 600 g fileuri de piept de pui 3 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei, 5…
Read more »

Ciorba de ardei umpluti

3 December 2010
Ciorba de ardei umplutiIngrediente: 12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, oul,verdeata, sare si piper,…
Read more »

Ciorba de gogosari

3 December 2010
Ciorba de gogosari  Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea un clocot, dupa care adaugam…
Read more »

Midii cu pesto şi cartofi

3 December 2010
Midii cu pesto şi cartofi  Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4 căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g caşcaval sare piper o frunză de dafin 5 boabe de piper oţet balsamic mărar sos pesto roşii cherry   Mod de preparare: într-o oală se pun la*…
Read more »

File de peste cu varza acra

3 December 2010
File de peste cu varza acraIngrediente: 1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau)  2-3 linguri faina 100 g boabe de struguri (fara seminte) Mod de preparare: Se curata ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul incins.…
Read more »

Vis de ciocolata

3 December 2010
Ingrediente: 250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6 rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)   Mod…
Read more »

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

3 December 2010
  Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari 2 cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curata ciupercile si se taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se…
Read more »

Ravioli cu usturoi

2 December 2010
Ravioli cu usturoi  Ingrediente: ulei usturoi rosii sau sos tomat verdeata   Mod de preparare: Se fierb “al dente” pastele in apa cu sare si o lingurita de ulei (ca sa nu se lipeasca intre ele). Se incing doua linguri de ulei si se calesc 3 graunte de usturoi. Se adauga pasta de rosii (sau rosiile decojite…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu