sâmbătă, 23 februarie 2013

Retete de top #94


Retete de top:

Limbă de mare marinată cu orez

7 January 2011
Limbă de mare marinată cu orez  Ingrediente: 200 g limbă de mare 1 lingură sos marinat 40 g orez cu bobul lung sare 8 ciuperci champignon 3 linguri unt piper 1 linguriţă fulgi de migdale 1/2 linguriţă verdeaţă tocată 75 ml sos de peşte (borcan) 1 lingură smântână 50 ml şampanie  zahăr 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă unt…
Read more »

Chiftele din cartofi cu tarate

7 January 2011
Chiftele din cartofi cu tarate  Ingrediente: 2 cartofi 50 g tărâţe 40 ml lapte 20 g unt 1/2 ou   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi şi îi pasezi. Amesteci laptele cu 40 g de tărâţe, laşi deoparte com­poziţia 10-15 minute, apoi adaugi cartofii pasaţi, jumătatea de ou şi jumătate din unt.…
Read more »

Cremă de ciocolată cu urdă

7 January 2011
Cremă de ciocolată cu urdă  Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 300 g urdă 100 g unt 20 g zahăr o mână de cireşe   Mod de preparare: Tai mărunt ciocolata şi o topeşti pe baie de aburi. Freci urda cu untul până obţii o cremă fină pe care o adaugi în ciocola­ta topită. Amesteci şi dai crema la…
Read more »

Salata cu legume, mar si maioneza

7 January 2011
Salata cu legume, mar si maioneza  Ingrediente : 2 morcovi 1/2 ţelină 4-5 castraveţi 1 măr 1/2 varză albă 1 ardei capia roşu maioneză din 3 ouă 1 lămâie 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi legumele, le tai felii cât mai subţiri, tai şi varza fideluţă, apoi stropeşti cu zeamă de lămâie morcovul, mă­rul şi ţelina ca să…
Read more »

File de peşte cu sos de ardei

7 January 2011
File de peşte cu sos de ardei  Ingrediente: 600 g cartofi 1 cutie anghinare (390 g) sare piper 2 căţei de us­turoi 400 ml smântână 500 g ardei gras roşu 2 cepe 5 lin­guri ulei 100 ml vin alb 200 ml supă 1 legătură cimbru zahăr 4 file de peşte cu piele (de exemplu, somon) 2 linguri unt 1 lingură zeamă…
Read more »

Ochiuri pe roşii marinate

7 January 2011
Ochiuri pe roşii marinate  Ingrediente: 2 roşii mari 4 ouă sare piper ulei oţet   Mod de preparare: Din ulei, oţet, sare şi piper pregăteşti un sos. Speli roşiile, le tai în jumătate şi le laşi în această marinată pentru 10 minute. Pregăteşti ouăle ochiuri, apoi aşezi roşiile pe un platou şi deasupra fiecăreia câte un ou.  …
Read more »

Chifle umplute

7 January 2011
Chifle umplute  Ingrediente: 4 chifle 1 ceapă roşie 200 g telemea 200 g şunculiţă afumată 50 g unt sare piper boia 1-2 linguri lapte   Mod de preparare: Tai chiflele în jumătate, fără să le desprinzi de tot, apoi le scoţi miezul pe care-l amesteci cu laptele. Dai brânza pe răzătoarea mică, tai ceapa mărunt, tai…
Read more »

Prăjitură cu mac si branza de vaci

7 January 2011
Prăjitură cu mac si branza de vaci  Ingrediente: Blat: 180 g făină 60 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 gălbenuşuri Cremă: 100 g mac 180 ml lapte 1 lingură zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat 1 lingură griş 4-5 linguri frişcă 1/2 linguriţă coajă de lămâie circa 40 g zahăr 1 ou 1 abuş 100 g zahăr pudră…
Read more »

Boboci cu migdale

7 January 2011
Boboci cu migdale  Ingrediente: 250 g migdale 150 g zahăr tos 150 g unt 400 g aluat de cozonac   Mod de preparare: Migdalele se curăţă, se prăjesc, apoi se toacă mă­runt şi se amestecă cu zahărul. Din aluat se fac crochete mici de 5 cm, se ung cu unt şi se tăvălesc prin migdalele măcinate. Se…
Read more »

Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval

7 January 2011
Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval  Ingrediente: 1 kg ardei graşi sau capia 250 g caşcaval 1 ou 2-3 linguri făină sare piper ulei   Mod de preparare: Coci ardeii întregi şi când sunt gata, îi presari cu sare şi îi laşi acoperiţi 20 minute. Ii cureţi apoi de coajă, cotoare şi semin­ţe şi-i pui într-un prosop curat de hârtie…
Read more »

Paste cu ciuperci, arpagic si branza gouda

7 January 2011
Paste cu ciuperci, arpagic si branza gouda  Ingrediente: 300 g paste spiralate sare 4 ouă 300 g ciuperci 1 legătură arpagic 1 lingură unt  100 ml supă 150 g smântână piper 150 g brânza gouda, rasă   Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Fierbeţi ouăle tari, turnaţi apă rece pe ele, apoi curăţaţi-le…
Read more »

Cartofi copţi cu sos de muştar

7 January 2011
Cartofi copţi cu sos de muştar  Ingrediente: 20 de cartofi 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei boia dulce după gust sare piper Ingrediente sos: 2 gălbenuşuri 1 borcan de muştar (270 g) 2 linguriţe zahăr 2 linguri oţet sare ulei 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi ungi cu ulei, îi aşezi într-o cratiţă sau o…
Read more »

Ciuperci cu brânză topită

6 January 2011
Ciuperci cu brânză topităIngrediente:   500 g ciuperci proaspete 2 tuburi brânză topita 1 legătură mărar piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le căleşti în ulei. Le laşi pe foc descoperite până scade toată zeama. Adaugi brânza topită, piper după gust şi dai într-un clocot, două. La final presari mărarul tocat.…
Read more »

Grătar de legume cu ficăţei

6 January 2011
Grătar de legume cu ficăţei  Ingrediente: 500 g ficăţei 1 vânătă 1 dovle­cel 3-4 roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 200 g ciuperci 2 cepe roşii   Mod de preparare: Speli vânătă, roşiile şi dovlecelul, cureţi ardeii graşi, ciupercile şi cepele, apoi tai vânătă şi dovlecelul felii subţiri pe lungime, ardeii bucăţi, cepele rondele şi roşiile…
Read more »

Cocktail Vergin Lea

6 January 2011
Cocktail Vergin Lea    Calitate – fără alcool  Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Familie – Cocktailuri dietetice Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie groasă din fructul pasiunii   Se sereveşte la orice oră   Ingrediente: 5/10 suc de rosii proaspat 3/10 ardei gras galben taiat felii 2/10 suc de fructul pasiunii…
Read more »

Praz cu orez şi suc de roşii

6 January 2011
Praz cu orez şi suc de roşii  Ingrediente:   ½ kg praz 1 cana orez 3 linguri bullion/suc de rosii 2 linguri ulei sare piper Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor   Mod de preparare Se spala prazul, se taie felii. Se pune la foc in ulei cu putina apa pana se inmoaie. Se adauga orezul spalat, bulionul sau sucul de rosii,sare, piper, cuburile…
Read more »

Păstrăv cu varză

6 January 2011
Păstrăv cu varză  Ingrediente: garnitură: 1 măr 1 morcov 1 ceapă 2 linguri ulei 500 g varză murată 100 ml vin alb sec  2 linguri gem de gutui sare 1 vârf de cuţit piper cayenne Pentru peşte: 600 g păstrăv 2 linguri ulei 2 linguriţe su­san negru sare piper sucul de la o jumătate de lămâie  …
Read more »

Tort cu mac si nuci

6 January 2011
  Ingrediente: Blat: 5 ouă 100 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilinat 125 g făină 2 linguri ami­don 75 g mac măcinat Umplutură şi ornament: 150 g miere lichidă 7 linguri zahăr 300 g miez de nucă, măci­nat 500 ml frişcă 2 plicuri întăritor frişcă 200 g mar­meladă de portocale câteva cireşe   Mod de…
Read more »

Salată cu parizer, ouă si smantana

6 January 2011
Salată cu parizer, ouă si smantanaIngrediente:  250 g parizer 2 ouă 4 roşii 2 ardei 1 castravete 1 salată verde 4 linguri ulei 2 linguri oţet 2 linguri smântână 1 legă­tură pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, apoi le cureţi şi le tai în sferturi. Cureţi ardeii, cas­travetele şi roşiile, le tai felii, speli bine salata…
Read more »

Legume verzi umplute

6 January 2011
Legume verzi umplute  Ingrediente: 6 ardei verzi 4 gulii 1 dovlecel 10 frunze de tei 300 g carne tocată 250 g orez sare piper cimbru boia mărar pătrunjel tocat bulion 2 ouă 1 ceapă   Mod de preparare: Cureţi ardeii, scoţi miezul guliilor, tai şi dovlecelul în jumătate şi îi scoţi miezul. Le speli pe toate şi…
Read more »

Prăjitură cu urdă şi piersici

6 January 2011
Prăjitură cu urdă şi piersici  Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 50 ml ulei 5 linguri făină 2 linguri cacao 1 praf de copt 1 plic de zahăr vanilat   Ingrediente cremă : 300 g urdă 2 plicuri zahăr vanilat 1 pachet margarină 1 kg pier­sici 250 g zahăr pudră Ingrediente glazură: 1 pachet gelatină roşie 2 linguri zahăr…
Read more »

Spaghete cu sos de roşii si smântână

6 January 2011
Spaghete cu sos de roşii si smântână  Ingrediente:  1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 400 g roşii bucăţi 100 ml vin roşu sec (sau supă) 500 g spaghete sare câte 1/2 legătură busuioc şi pătrunjel 100 ml smântână piper   Mod de preparare:  Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt. Incingeţi uleiul într-un vas, căliţi ceapa…
Read more »

Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara

6 January 2011
Sufleu de macaroane cu branza gouda si nucsoara  Ingrediente: 400 g macaroane sare 1 ceapă 100 g şuncă afumată 100 g brânză gouda 1 dovlecel 50 g unt piper 2 linguri făină 500 ml lapte nucşoară   Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lăsaţi-le să se scurgă. Tocaţi ceapa. Tăiaţi şunca bucăţi, apoi…
Read more »

Salată cu hamsii marinate

6 January 2011
Salată cu hamsii marinateIngrediente: 2 kg cartofi 200 g hamsii marinate 4 ouă 2 cepe 100 g măsline 100 ml ulei sare oţet   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi. Separat pui la fiert 2 ouă. Cureţi ceapa, o tai solzişori, apoi scoţi sâmburii măslinelor. Din cele 2 gălbenuşuri crude faci o maioneză…
Read more »

Cremă de pepene galben

6 January 2011
Cremă de pepene galbenIngrediente: 1 pepene galben de 1 kg 1 portocală 2 linguri esenţă de rom 150 g brânză dulce de vacă 200 g frişcă 3 linguri zahăr pudră 1 plic gelatină 1 lingură unt   Mod de preparare: Tai pepenele în jumătate, pui o parte la frigider, iar din cealaltă parte scoţi miezul şi-l tai bucăţele.…
Read more »

Salată de heringi afumaţi

6 January 2011
Salată de heringi afumaţiIngrediente:  500 g heringi afumaţi 1 pahar lapte 2 ouă 1 castravete murat 1 ceapă roşie 2 linguriţe muştar 4 cartofi 4 linguri ulei 2 lingurite otet   Mod de preparare: Speli pestele si-l lasi in lapte pentru 2-3 ore ca sa se desareze. Fierbi cartofii în coajă şi apoi îi cureţi şi-i tai cubuleţe.…
Read more »

Cocktail Toro Loco

6 January 2011
Cocktail Toro Loco  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – Mezcal Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără   Se serveşte după cină Ingrediente: 7/10 Mezcal 3/10 lichior de cafea Un cocktail sud-american bun de consumat după cină, este preferat de o clientelă în special masculină, datorită dozei de alcool destul de ridicata…
Read more »

Farfalle cu somon

6 January 2011
Farfalle cu somon  Ingrediente: 400 g file de somon 2 linguri suc de lămâie 1 ceapă mică 2 legături arpagic 400 g farfalle sare 1 lingură ulei de măsline 200 ml smântână piper   Mod de preparare: Spălaţi peştele, uscaţi-l pe un şervet de bucă­tărie, apoi tăiaţi-l cuburi. Stropiţi-l cu suc de lămâie. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 44 (video)

6 January 2011

Parfe de nes si scortisoară

6 January 2011
Parfe de nes si scortisoară  Ingrediente: 300 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 5 linguri zahăr 1 lingură nes 1 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Freci nesul cu 2 linguri de apă caldă până se dizolvă şi îi adaugi scorţişoara. Baţi gălbenuşurile pe baie de aburi până devin spumoase, opreşti focul, dar laşi vasul pe baie de aburi. Amesteci…
Read more »

Musaca de dovlecei cu salam

6 January 2011
Musaca de dovlecei cu salamIngrediente: 4 dovlecel 400 g salam 2 cepe 3 ouă 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi 2 dovlecei, îi dai pe răză- toarea mare, îi presari cu sare şi-i laşi într-o strecură­toare să se scurgă pentru 30 de minute. Pe ceilalţi 2 îi cureţi de coajă şi-i tai…
Read more »

Penne cu porumb şi carnaţi cabanos

6 January 2011
Penne cu porumb şi carnaţi cabanos  Ingrediente: 250 g cârnaţi cabanos 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură pastă de tomate 500 g roşii (cutie) 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă zahăr sare piper 1/2 linguriţă oregano boia de ardei dulce 200 g boabe de porumb (cutie) 400 g penne   Mod de…
Read more »

Musaca rădăuteană

6 January 2011
Musaca rădăuteanăIngrediente: 1 kg cartofi 1/2 morcovi 300 g spanac congelat 1 varză dulce 6 roşii 700 g telemea 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 5 ouă sare piper 2 linguri margarină   Mod de preparare: Fierbi cartofii întreg şi curăţaţi în apă cu sare şi apoi îi tai rondele. Dai morcovii şi varza curăţate prin…

Chifteluţe cu mămăligă şi carne

6 January 2011
Chifteluţe cu mămăligă şi carneIngrediente : 200 g mălai 200 g carne tocată 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 3 ouă 1 felie caşcaval sare piper 2 lin­guri pesmet 2 linguri făină   Mod de preparare: Faci o mămăliguţă din mălai, sare şi apă şi când e gata o laşi să se răcească. Cureţi…
Read more »

Snitele cu mac, susan si pesmet

6 January 2011
Snitele cu mac, susan si pesmet  Ingrediente: 6 felii came de porc 50 g susan 50 g mac 50 g pesmet sare piper 100 ml ulei de prăjit 1 cană făină 3 ouă   Mod de preparare: Baţi bine camea cu ciocanul pentru şniţele, păstrezi 3 felii întregi, iar pe 3 le tai în 2 pe lăţime şi astfel obţii…
Read more »

Plăcintă cu ton şi legume

6 January 2011
Plăcintă cu ton şi legumeIngrediente aluat:  500 g făină 250 ml apă minerală 2 linguri ulei 2 linguri vin alb 2 linguri oţet 1 pachet margarina sare Ingrediente umplutură : 3 cutii de ton mărunţit 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii mari 2 linguri bulion 10 măsline 3 ouă 2 linguri lapte 1 legătură pătrunjel sare piper  …
Read more »

Paste cu broccoli

6 January 2011
Paste cu broccoliIngrediente: 400 g paste 400 g broccoli 400 g roşii 2 căţei de usturoi 100 g caşcaval sare boia ulei   Mod de preparare: Pui la fiert în vase dife­rite, cu apă clocotită cu sare, pastele şi broccoli. Speli apoi şi tai roşiile felii, cureţi usturoiul şi-l tai mărunt. Căleşti usturoiul câteva minute, apoi adaugi…
Read more »

Rulada cu ficatei

6 January 2011
Rulada cu ficateiIngrediente: 600-700 g ficăţei 4 ouă 4 linguri ulei 4 linguri făină 1 praf de sare 2 cepe 50 g măsline   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi gălbenuşurile frecate cu ulei şi făină pusă în ploaie. Amesteci lejer, ca să nu se lase albuşurile. întinzi compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt…
Read more »

Friptură de pulpa împănată cu porumb

6 January 2011
Friptură de pulpa împănată cu porumb  Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 ştiulete porumb 2 ardei graşi divers coloraţi  100 ml ulei 1 ceapă mare roşie 4-5 căţei de usturoi 2 linguri mari de miere 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură oregano uscat   Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, le presari cu sare şi piper şi le…
Read more »

Tort colorat de îngheţată

6 January 2011
Tort colorat de îngheţatăIngrediente: 6 ouă 350 g zahăr 800 g smântână 100 g nuci 2 linguri cacao 300 g zmeură 3-4 piersici foarte coapte 1 lin­guriţă esenţă migdale 1 plic praf de budincă de căpşuni 1 plic praf de budincă de vanilie 2 linguri lapte Ingrediente decor: 100 ml frişcă lichidă 1 mână de zmeură 1 piersică…
Read more »

Gulaş de vară

6 January 2011
Gulaş de vară  Ingrediente: 3 roşii 5 ardei 500 g cartofi 3 linguri cuşcuş 1/2 linguriţă chimen 1 linguriţă boia dulce sare piper ulei 1 legătură pătrunjel 500 g carne de vită 3 cepe 3 căţei usturoi Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi carnea tăiată cubuleţe, boiaua de ardei…
Read more »

Sandviciuri cu roşii si cas

6 January 2011
Sandviciuri cu roşii si cas  Ingrediente: 1 baghetă pâine 200 g caş de capră sau de vacă 10 roşii-cireşele 2 castraveţi 100 g şunculiţă sare piper 2-3 fire verdeaţă 3-4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare:  Tai pâinea felii subţiri pe care le aşezi pe grătarul cuptorului şi le laşi să se rumenească 8-10 minute. După ce…
Read more »

Tarte cu îngheţată şi afine

6 January 2011
Ingrediente: 3 pahare făină 200 g margarină 8-10 linguri apă rece sare Ingrediente îngheţată : 400 ml frişcă lichidă 3 ouă 3 linguri zahăr 1 esenţă vanilie 200 g afine 3-4 linguri sirop de zmeură 50 g ciocolată   Mod de preparare: Cerni făina, adaugi margarina de la frigider, o fărâmiţezi cu fur­culiţa şi amesteci…
Read more »

Ciorbă de salată verde cu cârnaţi afumati

6 January 2011
Ciorbă de salată verde cu cârnaţi afumati  Ingrediente: 4 salate 400 g carnati afumati 5 fire usturoi verde 2 ardei grasi 2 roşii 1 dovlecel 4 ouă 50 ml ulei 200 g smântână 2 cartofi 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel mărar verde sare piper   Mod de preparare: Speli usturoiul, îl tai mărunt, îl răjeşti în ulei, adaugi făina şi…
Read more »

Prajitura de gris cu zmeura

6 January 2011
Prajitura de gris cu zmeura  Ingrediente: 100 g griş 750 ml lapte 150 g zahăr 200 g smântână 500 g zmeură   Mod de preparare: Fierbi laptele, pui grisul în ploaie, adaugi zahărul şi amesteci bine până se îngroaşă. Dai deoparte vasul, iar când grisul s-a răcorit puţin adaugi smântână şi freci bine până devine cremos. Il torni pe…
Read more »

File de somon cu lamaie si cartofi natur

6 January 2011
File de somon cu lamaie si cartofi natur  Ingrediente: 600 g somon 100 ml ulei măsline 3 cartofi o lămâie mărar verde tocat 10 g Delicat de legume sare   Mod de preparare: Fileul de peşte se unge cu ulei, se presară cu Delicat de legume şi sare, se pune într-o tavă la cuptor (220 °C). Se lasă până se pătrunde bine,…
Read more »

Piept de curcan cu suc de mere

6 January 2011
Piept de curcan cu suc de mere  Ingrediente: 4 fileuri piept de curcan 1 si 1/2 cană suc de mere două linguriţe esenţă de rom două linguriţe miere o lingură amidon de porumb două linguri apă rece un măr tăiat felii   Mod de preparare: Se prepară o marinată din 1/2 cană suc de mere, o linguriţă esenţă de rom, sare…
Read more »

Piscoturi de sampanie

6 January 2011
Piscoturi de sampanieIngrediente: 6 ouă 150 g zahăr pudră 150 g făină vanilie   Mod de preparare: Gălbenuşurile se aleg cu atenţie şi se amestecă împreună cu zahărul şi cu vani­lia. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă încet cu gălbe­nuşurile şi cu făina cernută. Se toarnă cu şpriţul pe o tavă cu hârtie – de…
Read more »

Legume umplute

6 January 2011
Legume umplute  Ingrediente: 125 g brânză de vaci 125 g telemea de vaci 1 ţelină mică 3-4 morcovi potriviţi 2 gălbenuşuri crude 50 g unt 3/2 pachet boia dulce 7 linguri pline cu vârf pulbere de cereale 1 pahar iaurt 1 pahar smântână 1 căţel de usturoi sare piper 4 roşii 4 gogoşari   Mod de…
Read more »

Prăjitură cu fructe de pădure

6 January 2011
Prăjitură cu fructe de pădure  Ingrediente blat: 250 g unt 250 g zahăr 1 ou 500 g făină 1 plic zahăr vani­lat 3 linguri lapte 1 plic praf de copt Ingrediente cremă : 250 g brânză de vaci 300 g afine 100 g unt 1 plic zahăr vanilat 3 ouă 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lămâie…
Read more »

Cozonac moldovenesc cu vanilie

6 January 2011
Cozonac moldovenesc cu vanilie  Ingrediente: 1 kg făină 12 ouă 200 g unt 250 g lapte 50 g drojdie 250 g zahăr 1/4 ba­ton de vanilie o linguriţă rom o linguriţă sare coajă de lămâie şi portocală 50 g ulei   Mod de preparare: Făina şi ouăle trebuie să stea 12 ore la căldura camerei. Maiaua: O mână…
Read more »

Legume cu piure la cuptor

6 January 2011
Legume cu piure la cuptor  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g mazăre 400 g fasole verde păstăi 3 morcovi raşi 3 ardei 200 g varză dulce 300 g ciuperci 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi fierţi îi faci piure. Cureţi ardeii, varza, ciupercile, păstăile şi mazărea, tai mărunt varza,…
Read more »

Salata de vinete cu ardei copti

6 January 2011
Salata de vinete cu ardei coptiO reteta simpla de salata de vinete cu ardei gras, sare, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, ulei, ardei copti decorata cu felii de rosii, masline si patrunjel. Ingrediente: 3-4 vinete potrivite 3-4 ardei (gras sau capia, de preferinţă roşu pentru aspect) sare ulei 1 ceapă potrivită 1-2 căţel ustu­roi cimbru 1 gălbenuş de ou 150 ml…
Read more »

Supă dulce de legume

6 January 2011
Supă dulce de legumeIngrediente: două cepe doi morcovi o ţelină 300 g mazăre un ardei gras ardei iute o frunză de dafin 3 fire de mărar 3 fire de pătrunjel un fir de ţelină o linguriţă de pudră de curry sare piper ulei de măsline verdeaţă tocată smântână crutoane   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi,…
Read more »

Cremă de pere cu gris

6 January 2011
Cremă de pere cu gris  Ingrediente: 2-3 pere 3 linguri zahăr 1 pahar lapte 1 linguriţă griş 1 linguriţă sirop de zmeură   Mod de preparare: Fierbi un sirop dintr-un pahar de apă şi 2 linguri de zahăr în care adaugi perele curăţate şi le laşi să fiarbă. După ce s-au înmuiat, scoţi perele din sirop şi le treci…
Read more »

Salată cu paste, brânză şi măsline

5 January 2011
Salată cu paste, brânză şi măsline  Ingrediente:  200 g paste 150 g tele­mea 6 măsline 1 ceapă roşie 1 castravete 3 linguri suc de lămâie 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură busuioc 1 roşie sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă şi când sunt gata, le scurgi. Cureţi ceapa, o toci, apoi tai felii castravetele şi…
Read more »

Cocktail Tom and Jerry

5 January 2011
Cocktail Tom and Jerry  Calitate – alcoolic Pahar – termorezistent sau tumbler Categorie – Milk drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă   Se serveşte după-amiazâ, seara şi noaptea   Ingrediente: un gălbenuş de ou un albuş 3 cl rom alb 2 cl brandy 4-5 cl lapte fierbinte Acest cocktail, energizant şi întăritor, apare în…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 43 (video)

5 January 2011

Chiftelute de patison

5 January 2011
Ingrediente : 2 linguri făină 2-3 bucăţi dovlecel patison 100 g caşcaval sau brânză telemea 2 ouă 1 pahar sos picant roşii 6 linguri ulei 1 legă­tură pătrunjel verde piper sare   Mod de preparare: Fierbi pati­sonul spălat şi curăţat de coajă în apă cu sare, apoi îl scurgi bine şi îl pasezi. Piureul rezultat…
Read more »

Chifteluţe cu piure de morcovi

5 January 2011
Chifteluţe cu piure de morcoviIngrediente: 500 g carne de vită 2 felii pâine de o zi 100 ml ulei 250 ml lapte 50 g unt 1 kg morcovi 1 legătură verdeaţă 50 g griş 2 ouă 2 cartofi   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi treci de 3 ori împreună cu carnea şi pâinea înmuiată…
Read more »

Salată de piept de pui cu porumb şi sos de maioneză

5 January 2011
Salată de piept de pui cu porumb şi sos de maioneză  Ingrediente: 1 piept de pui 1 ştiulete porumb 1 mână mazăre verde 1 gălbenuş 50 g smântână boia sare piper 2-3 foi de salată 2-3 fire mărar ulei   Mod de preparare: Cum procedezi: în 3 vase diferite pui la fiert carnea de pui, porumbul şi mazărea. In acest timp pregăteşti sosul de maioneză:…
Read more »

Mancare de varza alba cu carne de vita

5 January 2011
Ingrediente: 300-400 g carne de vacă 1 ceapă mare 5 linguri untdelemn 1 varză mijlocie 1 ardei gras 4-5 roşii potrivite 1 legătură mărar 1 praf de cimbru 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 2-3 linguriţe condiment universal de legume   Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti 2 minute în ulei,…
Read more »

Specialitate cu vinete si ardei gras

5 January 2011
Specialitate cu vinete si ardei gras  Ingrediente: 3-4 vinete 10 ardei graşi 4 cepe 4 roşii 5 căţei de usturoi 4 albuşuri 150 g caşcaval ras ulei sare 1 legă­tură pătrunjel mărar   Mod de preparare: Coci ardeii şi vinetele, le presari cu sare, le laşi acoperite să se răcească, apoi le cureţi de coajă. Desfaci apoi în fâşii şi…
Read more »

Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor

5 January 2011
  Ingrediente: 500 g bame mijlocii oţet piper boabe dafin 2 căpăţâni usturoi 200 g costiţă afu­mată ulei pentru prăjit 2 cepe 50 g făină 2 linguri bulion 500 g piure de cartofi 150 g brânză telemea, mai uscată 1 ou 1 roşie 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi bamele, le speli…
Read more »

Salata de vinete cu nuca

5 January 2011
Salata de vinete cu nucaIngrediente :  5 vinete 100 g nu­că 1 ceapă 2 roşii 2 căţei de usturoi legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le aşezi într-o tavă mare pe care o dai la cuptor, la foc potrivit până ce vinetele se înmoaie. Le scoţi, le laşi să se răcească, apoi le cureţi şi…
Read more »

Prăjitură cu prune şi frişcă

5 January 2011
Prăjitură cu prune şi frişcăIngrediente aluat : 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr Ingrediente cremă : 1/2 kg prune 250 g frişcă 100 g zahăr 250 g brânză dulce de vacă 100 g smântână 2 plicuri zahăr vanilat zeama unei lămâi 2 plicuri gelatină (de închegat)   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, baţi albuşurile spumă,…

Peste rasol cu frunze de sfecla alba

5 January 2011
Peste rasol cu frunze de sfecla albaIngrediente:  2-3 peşti (păstrăv, plătică) 1-2 legături frunze sfeclă albă sau roşie 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 2 legături ceapă verde sare piper borş ulei   Mod de preparare: Speli toate verdeţurile şi le tai mărunt. Torni într-o cratiţă 100 ml ulei, apoi aşezi un strat de verdeţuri, peştele curăţat şi…
Read more »

Ciorba de gaina cu taietei

5 January 2011
Ciorba de gaina cu taietei  Ingrediente: apa sare gaina (de tara) un morcov o ceapa o telina mica o radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi un ou faina sare ulei de masline   Mod de preparare: Gaina se transeaza si se pune la fiert pentru ciorba doar spatele, gatul si aripile. Restul (bucatile carnoase) se foloste…
Read more »

Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant

5 January 2011
Spaghete Bolognese cu un delicios sos picant  Ingrediente: felie şuncă afumată 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 400 g came tocată, de vită 150 g legume pentru supă 400 g roşii pasate, cu verdeaţă 150 ml supă 400 g spaghete sare piper pătrunjel eventual, busuioc   Mod de preparare: Tăiaţi şunca fâşii, apoi prăjiţi-o într-un vas…
Read more »

Sărmăluţă din varză acră

5 January 2011
Sărmăluţă din varză acră  Ingrediente: 800 g carne tocată amestec (vacă şi porc) o ceaşcă orez 4 cepe piper sare foi de varză (pentru circa 40 buc. sarmale medii) foi de dafin două linguri ulei   Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în puţin ulei. După ce se răceşte se amestecă împreună cu carnea…
Read more »

Papă de porodici

5 January 2011
Papă de porodici  Ingrediente: 4-5 porodici (aşa li se spune pe la noi roşiilor) 1 ceapă 1 ardei gras 100 ml ulei sare piper 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti în ulei. Tai fideluţă ardeiul curăţat şi spălat, îl adaugi peste ceapă şi pui şi roşiile curăţate de…
Read more »

Fasole verde grasa cu soia si rosii

5 January 2011
Fasole verde grasa cu soia si rosiiIngrediente :  1 kg fasole grasă 4 linguri soia granule 400 g roşii bine coapte 4 cepe 4 lin­guri de ulei 1 lingură margarină câte 1 de legătură mărar şi pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa solzi şi o căleşti cu uleiul, margarina, apoi adaugi 3-4 căni de apă caldă, sare şi…
Read more »

Supa de pui cu usturoi

5 January 2011
Supa de pui cu usturoiO reteta extrem de simpla de supa cu pulpe de pui, usturoi, rosii, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente : 4-5 pulpe de pui 5-10 gră­unţe de usturoi (depinde de mărime) 3-4 ro­şii sare piper 1 legătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie prăjeşti uşor carnea şi după ce e rumenită pe ambele părţi…
Read more »

Paste de orez cu legume si brânză

5 January 2011
  Ingrediente: 400 g paste de orez 1 ardei gras galben ardei gras verde 1 dovlecel 4 roşii 1 ceapă 200 g mozzarella oregano busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai ardeii fideluţădovlecelul cubuleţe şi ceapa mărunt. Căleşti ceapa în ulei încins, adaugi legumele tăiate, le laşi să se prăjească…
Read more »

Ciorbă de potroace de pasare

5 January 2011
Ciorbă de potroace de pasare  Ingrediente: aripile, gâtul, pipota şi o parte de la spatele unei păsări 2 morcovi un pătrunjel un păstârnac jumătate de ţelină două linguri de orez zeamă de varză leuştean sare   Mod de preparare: Se fierb bucăţile de pasăre. Se ia spuma şi se adaugă zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate fideluţă. Se lasă să…
Read more »

Pilaf cu hrişcă

5 January 2011
Pilaf cu hrişcă  Ingrediente: 1 cana hrisca 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 2 cepe 1 ardei gras 3-4 linguri ulei sare piper verdeata   Mod de preparare: Speli hrisca si o lasi la inmuiat in apa rece pentru 30 de minute. Cureti toate legumele, le speli, le tai rondele sau cubulete si le calesti in ulei…
Read more »

Salata de varza rosie cu crenvusti

5 January 2011
Salata de varza rosie cu crenvustiIngrediente : 1 varză roşie 2-3 crenvurşti sare oţet pi­per după gust 4 lin­guri ulei   Mod de preparare: Tai varza fideluţă, o freci cu sare, adaugi uleiul şi potriveşti de oţet şi piper. Tai crenvurştii feliuţe, îi prăjeşti în ulei după care îi adaugi în salată şi amesteci.   Poftă bună!
Read more »

Tobă de porc cu ienibahar

5 January 2011
  Ingrediente: capul de porc stomacul bine spălat şi curăţat limba rinichii inimă şorici 3 boabe de ienibahar două foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Carnea se spală foarte bine. Capul se taie în bucăţi mici; inima, şoriciul, limba şi rinichii se pun la fiert cu foile de dafin şi sare. Se…
Read more »

Carnati proaspeti de porc

5 January 2011
Carnati proaspeti de porc  Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g grăsime 200 g carne de vită usturoi piper un vârf cuţit mirodenii pentru cârnaţi sare   Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se spală şi se taie în bucăţi. Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare, adăugându-se puţină apă. Carnea şi grăsimea se trec prin…
Read more »

Salata cu masline si oua

5 January 2011
Salata cu masline si oua  Ingrediente: 100 g măsline 5 ouă 1 varză (mică) albă 3 roşii 3 cepe 2 castraveţi 2 ar­dei graşi 2 morcovi sare ulei oţet   Mod de preparare: Speli varza, o tai fideluţă, o freci cu sare şi o laşi să se înmoaie. Speli roşiile, cureţi ceapa, ardeii, castraveţii şi mor­covii, apoi tai roşiile…
Read more »

Prăjitură cu pâine şi prune

5 January 2011
Prăjitură cu pâine şi prune  Ingrediente:  500 g prune coapte 1 cană zahăr 1/2 cană apă 8 felii pâine neagră 1/2 lin­guriţă scorţişoară 2 linguri margarină 2 ouă 2 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 2 căni smântână   Mod de preparare: Fierbi jumătate de cană de zahăr cu apă şi când siropul s-a legat adaugi prunele fără sâmburi…
Read more »

Prajitura speciala cu nuca

5 January 2011
Prajitura speciala cu nuca  Ingrediente: Pentru foi: două ouă 100 g ulei 100 g miere de albine 100 g zahăr făină cât cuprinde o lin­guriţă amoniac Pentru cremă: 800 g smântână 3 cani nuci măcinate o cană de zahăr esenţa de rom   Mod de preparare: Foile: se amestecă toate ingredientele si aluatul rezultat se împarte în trei…
Read more »

Cocktail Tiziano

5 January 2011
Cocktail Tiziano  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Familie – Sparkling Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 1/3 suc de struguri roşii 2/3 vin spumos clasic sau sec Printre cocktailurile Sparkling, Tiziano reprezintă toamna prin folosirea strugurilor. Dacă este…
Read more »

Crevete pane cu sos iute

5 January 2011
Crevete pane cu sos iute  Ingrediente: 350 g crevete decorticate 300 ml smântână o linguriţă de sos iute două ouă 3 linguri de făină 50 ml lapte dulce un praf de bicarbonat 50 g muguri de soia 25 g seminţe de susan sare piper oregano ulei de măsline o lămâie   Mod de preparare: Crevetele se spală şi se…
Read more »

Mâncărică de morcovi cu smântână

5 January 2011
Mâncărică de morcovi cu smântână  Ingrediente: 600 g morcovi 150 ml ulei 250-300 ml lapte 100 g smântână 1 lingură făină 1 lin­guriţă zahăr 2 legături pătrunjel 1 lingură unt sare   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai felii subţiri şi-i înăbuşi în ulei cu puţină apă. Laşi să fiarbă înăbuşit pe foc mic, dar adaugi din când…
Read more »

Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala

5 January 2011
Prajitura cu zmeura, coaja rasa de lamaie si portocala  Ingrediente: 200 g zmeură 6 ouă 1 cană cu zahăr 2 căni cu făină 1 linguriţă coajă rasă de portocală şi lămâie 1 praf de copt   Mod de preparare: Baţi albuşul spumă cu zahărul şi adaugi gălbenuşurile unul câte unul. încorporezi apoi făina pe jumătate, după care pui praful de copt stins cu…
Read more »

Bulete cu legume şi boia

5 January 2011
Bulete cu legume şi boia  Ingrediente: 350 g brânză telemea apă 25 g drojdie 650 g făină 100 ml lapte bătut 4 lin­guri de ulei de măsline sare o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă de zahăr tos doi ardeii graşi un praf de boia iute piper salată verde iaurt de băut   Mod de preparare: lntr-un vas…
Read more »

Salată de vară cu cartofi

5 January 2011
Salată de vară cu cartofiIngrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 castravete 2 ardei graşi 3 roşii 1 legătură mărar 1 lămâie 2 linguri ulei sare 2-3 frunze de salată verde   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi în apă sărată şi când sunt gata îi tai rondele. Cureţi ceapa, ardeii şi castravetele, tai ceapa mărunt, ardeii fideluţă,…
Read more »

Broccoli cu roşii gratinate

5 January 2011
Broccoli cu roşii gratinate  Ingrediente:  500 g broccoli 300 g roşii 100 g caşcaval 3-4 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei 50 g măsline negre sare piper cimbru oregano 1 legă­tură pătrunjel condiment cu gust de legume   Mod de preparare: Fierbi apă cu sare şi când clo­coteşte adaugi broccoli desfăcut în bucăţele şi laşi acoperit la fiert…
Read more »

Inghetata de piersici

5 January 2011
Inghetata de piersiciIngrediente:  600 g pier­sici 150 ml vin dulce 100 g zahăr pudră 300 ml apă 350 g zahăr obişnuit zeama de la 3 lămâi   Mod de preparare: Cureţi pier­sicile de coajă, le tai felii subţiri, le presari cu zahăr pudră, le stropeşti cu vin şi le laşi deo­parte. După 3-4 ore scurgi zea­ma pe…
Read more »

Cupe de pepene galben cu fructe

5 January 2011
Cupe de pepene galben cu fructeIngrediente: 4-5 pepeni mici galbeni 2 banane 3 piersici 1 cutie compot de ananas 2 struguri de diferite culori 250 g zahăr pudră 250 g frişcă   Mod de preparare: Tai pe­penii în jumătate, le scoţi miezul cu o lingură, apoi îl tai cubuleţe. Obţii astfel din jumătăţile de pepene galben 8-10 cupe. Cureţi bananele…
Read more »

Salata cu pui prajit si masline

5 January 2011
Salata cu pui prajit si masline  Ingrediente: 1 piept de pui măsline negre 1 salată verde potri­vită 3-4 roşii 2-3 castraveţi 1 fir ceapă verde 1 ardei gras mare brânză feta (sau altă telemea, dar să fie bine scursă) 1 lămâie   Mod de preparare: Tai carnea felii ca pentru şniţele şi le prăjeşti. Cureţi şi speli legumele, apoi rupi…
Read more »

Tort inimă cu fructe

5 January 2011
Tort inimă cu fructe  Ingrediente: 200 ml frişca un pliculeţ drojdie uscată 50 ml apă 100 ml lapte 300 g făină 60 g zahăr tos sare 80 g unt două ouă o conservă de cockteil de fructe o lingură de cafea instant esenţă de rom decor pentru prăjituri ulei 3 linguri de miere   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »

Ciorbă de fasole galbenă cu lapte prins

5 January 2011
Ciorbă de fasole galbenă cu lapte prins  Ingrediente: 2 maine de fasole galbena 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 2 rosii 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 l lapte prins sare   Mod de preparare: Speli fasolea, o rupi bucati si o pui la fiert in 2 l de apa clocotita cu sare. Cureţi morcovul, ceapa şi ardeiul gras,…
Read more »

Ardei grasi cu branza si sunca

5 January 2011
Ardei grasi cu branza si suncaIngrediente : 4 ardei graşi 200 g brânză proas­pătă 200 g şuncă presată 100 g smântână 1 ceapă 2 castraveţi sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Speli ardeii, îi cureţi şi îi tai în jumătăţi. Tai ceapa mărunt, iar castraveţii îi speli, îi cureţi şi îi tai cubuleţe. Pasezi brânza proaspătă şi o amesteci…
Read more »

Salată de pui cu avocado si muguri de pin

5 January 2011
Salată de pui cu avocado si muguri de pin  Ingrediente: două piepturi de pui două bucăţi de avocado o salată verde 100 g măsline verzi 50 g muguri de pin mărar pătrunjel sare piper ulei de măsline două limete muştar iaurt   Mod de preparare: Piepturile dej pui se spală, se lasă puţin deoparte să se scurgă, se ung c;u ulei şi se…
Read more »

Trigoane cu cremă şi curmale

5 January 2011
Trigoane cu cremă şi curmale  Ingrediente: 300 g biscuiţi o lămâie 150 g zahăr tos 250 ml frişcă 150 ml iaurt 50 g curmale două pliculeţe cu zahăr vanilinat 80 g unt o lingură de miere 100 ml apă 5 g gelatină 80 g ciocolată neagră topping de căpşuni ciocolată albă căpşuni   Mod de preparare: Gelatina se pune…
Read more »

Prajitura cu fructe

5 January 2011
Prajitura cu fructeIngrediente: 500 g făină 500 g zahăr 10 ouă 11 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat 1 esenţă rom 1 plic praf de copt 3 linguri zahăr pudră 1 kg caise (piersici, prune, struguri)   Mod de preparare: Baţi albu­şurile cu puţină sare, apoi adaugi zahărul în ploaie şi baţi în continuare până se topeşte…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 42 (video)

5 January 2011
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 42 (video)

Salată ţărănească de vinete

5 January 2011
Salată ţărănească de vinete  Ingrediente : 2-3 vinete 2 ardei graşi 2 cepe 2 roşii sare ulei   Mod de preparare: Coci vinetele şi ardeii şi când sunt gata presari legumele cu sare, le acoperi cu un prosop curat şi le laşi aşa 30 de minute. Le cureţi apoi de coajă şi le pui să se scurgă într-o…
Read more »

Ficat cu costita

5 January 2011
  Ingrediente: 800 g ficat de porc sau de vită costiţă afumată 1 legătură pătrunjel margarină piper Mod de preparare: Speli ficatul şi îl tai în bucăţi de circa 2-3 cm. Costiţa o tai felii subţiri. Fiecare felie de costiţă o piperezi. Pui o frunză de pătrunjel peste fiecare bucată de ficat, apoi o pui…
Read more »

Patison umplut

5 January 2011
Patison umplut  Ingrediente: 8-10 bucăţi patison (sau 3-4 dovlecei clasici ) 1/2 kg carne tocată porc, vită sau pasăre) 1 ceaşcă orez 1 bucată ceapă 1 legătură mărar sare piper 1 lingură bulion   Mod de preparare: Speli patisonul, tai fiecărei bucăţi un căpăcel şi cu o linguriţă îi scoţi miezul. Amesteci apoi carnea cu orezul,…
Read more »

Tort cu nucă de cocos, lămâie şi cremă de fructe de pădure

4 January 2011
Tort cu nucă de cocos, lămâie şi cremă de fructe de pădure  Ingrediente:  125 g nucă de cocos 1 lămâie 100 g unt + unt cât o nucă pentru uns tava 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură făină 4 ouă 8 biscuiţi 100 g zahăr 2 linguri zahăr pudră 300 ml frişcă lichidă 2-3 linguri sirop de căpşuni sau zmeură 300 g mure 300 g afine…
Read more »

Salată de ton cu mazăre

4 January 2011
Salată de ton cu mazăre  Ingrediente: 200 g mazăre 100 g orez două cutii cu ton în ulei 150 g parmezan o lingură de busuioc uscat o lingură de seminţe de susan sare piper două portocale o lămâie 4 linguri de ulei de măsline porumb din conservă   Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, se…
Read more »

Pizza cu pui

4 January 2011
Pizza cu puiIngrediente aluat:  150 făină 75 g unt 1 praf de sare 2-3 linguri apa   Ingrediente umplutura: 500 g carne de pui fiartă 1 lingură de ceapă tăiată mărunt 2 linguri pastă de tomate puţin unt sau ulei 50 g caşcaval ras   Mod de preparare: Prepari aluatul şi-l laşi să se odihnească 2 ore,…
Read more »

Prajitura cu mere umplute

4 January 2011
Prajitura cu mere umpluteIngrediente blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente umplutură: mere margarină  pentru uns tava 3-4 linguri zahăr vişine nuci stafide dulceaţă de pepene sau de care ai în cămară   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le scoţi cotorul. Ungi tava cu margarină, presari…
Read more »

Carne de porc cu cuscus

4 January 2011
Carne de porc cu cuscusIngrediente: 500 g carne de porc mai grasă 500 g cuşcuş (paste făinoase mărunte) sare curry Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe şi o pui la fiert cu puţină sare la foc mic. 0 fierbi până scade apa, apoi o prăjeşti în untura lăsată de ea până când se formează o crustă. Pui apoi 500…
Read more »

Tocanita de ciuperci cu usturoi

4 January 2011
Tocanita de ciuperci cu usturoiIngrediente :  2-3 cepe 2 ardei roşii (din conservă) ciuperci 2-3 căţei de usturoi pătrun­jel Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi şi ardeiul tocat mărunt, apoi pui ciu­percile tăiate mărunt. Adaugi puţină apă şi le fierbi la foc mic, acoperite cu capac. Completezi cu apă puţin câte puţin, până sunt fierte ciupercile, apoi pui şi…
Read more »

Salata de pastarnac

4 January 2011
Salata de pastarnacIngrediente: 500 g păstârnac 4-5 lin­guri ulei 1 lămâie (sau oţet) 250 g praz sare după gust   Mod de preparare: Păstârnacul îl speli bine, îl cureţi şi îl tai fâşii subţiri (julien) şi îl dai pe râzătoare. Cureţi prazul, îl speli şi îl tai fâşii subţiri (julien). Apoi amesteci prazul cu păstâr­nacul într-o salatieră,…
Read more »

Ciuperci cu arpacasi

4 January 2011
Ciuperci cu arpacasiIngrediente : 1-2 cutii de ciuperci 700 g arpacaş 2-3 cepe ulei pastă de tomate cimbru verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Arpacaşul îl fierbi cu puţină sare în apă multă. Ceapa tăiată mărunt o căleşti cu ulei, adaugi ciupercuţele tăiate şi date prin ulei sau margarină şi stingi cu puţină apă. Adaugi piperul,…
Read more »

Pastrama de oaie cu legume

4 January 2011
Pastrama de oaie cu legume  Ingrediente: 800 g came de oaie doi morcovi 500 g fasole verde 300 g mazăre 100 g boabe de porumb 200 g orez o ceapă o jumătate de linguriţă de boia iute sare piper ulei de floarea-soarelui rozmarin usturoi iaurt muştar   Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se cură­ţă codiţele şi se…
Read more »

Pui in sos de iaurt

4 January 2011
Pui in sos de iaurtIngrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri de ulei 4 linguri de migdale 2 căţei de usturoi 2 păhărele de iaurt condimente pentru carnea de pui   Mod de prepapare: Speli pulpele de pui, le ştergi, le presari cu condimente şi le prăjeşti pe toate părţile în untură. Dai mai întâi focul tare, apoi îl…
Read more »

Pilaf cu carnati si sos de rosii

4 January 2011
Pilaf cu carnati si sos de rosiiIngrediente: 3 ceşcuţe de orez 2 cepe mici 500 g cârnaţi afumaţi 50 g unt condimente 1 lingură pastă de roşii 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o rumeneşti în unt. Adaugi orezul şi laşi câteva minute, apoi pui 9 ceşcuţe cu apă şi condimentele şi laşi să fiarbă. Cureţi cârnaţii…
Read more »

Salata de cartofi cu sos de cartofi

4 January 2011
Salata de cartofi cu sos de cartofi  Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 linguriţă oţet 150 ml ulei 3 linguri muştar 100 g măsline sare piper   Mod de preparare: Cartofii îi speli bine şi îi fierbi în coajă. Când sunt gata, îi cureţi şi îi tai felii. Ceapa o tai peştişori, muştarul îl amesteci cu ulei şi oţet. Torni…
Read more »

Legume cu peşte şi sos de soia

4 January 2011
Legume cu peşte şi sos de soia  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte o ţelină doi morcovi 500 g ciuperci 300 g fasole mange- tout ceapă verde doi ardei capia o gulie ardei iute sos de soia o lămâie ulei sare piper ghirmbir murat 3 căţei de usturoi două felii de ananas crevete   Mod de preparare: Fileurile de peşte se…
Read more »

Tortellini cu sos de ciuperci

4 January 2011
Tortellini cu sos de ciuperci  Ingrediente: 450 g tortellini cu brânză 300 g ciuperci 60 g capere murate două cepe usturoi o jumătate de cană de smântână 100 g parmezan 45 g unt ulei de măsline sare piper pătrunjel cimbru roşii   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în feliuţe subţiri. Se…
Read more »

Tartă de biscuiţi cu struguri

4 January 2011
Tartă de biscuiţi cu struguriIngrediente: 400 g biscuiţi sim­pli 2 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 pachet margarină Ingrediente umplutură: 75 g fulgi de porumb 2 căni apă 1 esenţă vanilie 5 linguri zahăr 1 ciorchine de strugure negru   Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu margarina topită, zahărul şi scorţişoara. întinzi…
Read more »

Cocktail Tintoretto

4 January 2011
Cocktail Tintoretto  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 suc de rodii 7/10 vin spumos clasic sau sec   Această băutură Sparkling a apărut în regiunea Veneto, în anii ’60; este cocktailul…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 41 (video)

4 January 2011

Mâncare de dovleac si telină

4 January 2011
Mâncare de dovleac si telină  Ingrediente:  700 g dovleac 1 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1 lingură făină ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl speli, îl tai fâşii, îl presari cu sare şi-l laşi 20-30 de minute să se scurgă. Cureţi ceapa, morcovul, ţelina, toci ceapa, dai pe râzătoare morcovul şi ţelina…
Read more »

Cartofi cu costita si smantana

4 January 2011
Cartofi cu costita si smantanaIngrediente: 1/2 kg cartofi 2-3 cepe 2 fire de praz 80 g unt (4 linguri) 1 pahar lapte (200 ml) un pahar zeamă Biovegeta 120 g smântâna sare piper după gust pătrunjel   costita de porc Mod de preparare : Cureţi cartofii, îi tai rondele şi îi rumeneşti în unt (untură sau ulei). Prazul (numai partea…
Read more »

Varza cu smantana si cascaval

4 January 2011
Varza cu smantana si cascavalIngrediente: 2 kg varză albă 100 ml lapte 2 linguri făină 100 g caşcaval 3 g nucşoară 200 ml smântână 1-2 linguri sare 15 g pesmet 50 g unt  Mod de preparare: Cureţi varza, apoi o împărţi în 6 părţi egale. O opăreşti cu apă sărată şi lapte. După ce s-a scurs, o aşezi într-o…
Read more »

Chifteluţe de cartofi copţi şi morcovi

4 January 2011
Chifteluţe de cartofi copţi şi morcoviIngrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină  4 linguri făină 1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli cartofii şi îi coci în coajă, în cuptorul încins. In acest timp, cureţi morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina şi le pui la fiert în apă cu sare. După ce s-au…
Read more »

Prajitura cu portocale

4 January 2011
Prajitura cu portocale  Ingrediente blat: 7 ouă 100 g nucă măcinată 70 g făină 150 g zahăr coajă rasă de portocală   Ingrediente sirop: 100 ml apă 100 g zahăr puţină zeamă de portocală 50 ml rom   Ingrediente crema: 300 g unt 4 gălbe­nuşuri 4 linguri zeamă de porto­cale 200 g zahăr şi puţină coajă de…
Read more »

Ciuperci în cuiburi de cartofi

4 January 2011
Ciuperci în cuiburi de cartofiIngrediente : 1 cutie fulgi de cartofi 8 ciuperci 1 ceapă 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci fulgii de cartofi cu apă fierbinte, adaugi mărarul tocat şi pui piureul obţinut într-o formă unsă cu ulei. Cureţi apoi ciuper­cile, 4 le păstrezi întregi, iar pe celelalte le tai mărunt şi le…
Read more »

Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi

4 January 2011
Ciolan afumat de porc cu varza si cartofiIngrediente: 2 picioare de porc afumate 1 kg cartofi 1 varză murată 2 linguri untură 1 lingură chimen zarzavat pentru supă (1 mor­cov, 1 păstârnac, 1 ceapă, 1 ţelină mică) 1 pahar smântână boia de ardei dulce sau iute Mod de preparare: Pui la fiert în aceeaşi oală picioarele de porc şi zarzavatul tocat în…
Read more »

Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii

4 January 2011
Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii  Ingrediente: 1 pachet soia granule 8 ciu­perci 1 ceaşcă orez 1 lingură bulion sare Ingrediente sos: 7 roşii 1 lingură făină 1 lingură bulion ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le pui la fiert în apă rece cu sare, iar în altă oală fierbi soia Darling. Cureţi…
Read more »

Carne cu telina la cuptor

4 January 2011
Carne cu telina la cuptor  Ingrediente: 300 g carne de porc tocata 2 teline ulei piper sare 1 legătură pătrunjel 150 g orez 300 ml supă (dintr-un cub) 200 ml iaurt 1 ou margarină 100 g caşcaval ras Mod de preparare: Cureti  telina, o tai felii subţiri, o fierbi în apă cu sare până se înmoaie.Intre timp, încingi uleiul…
Read more »

Colţunaşi cu spanac

4 January 2011
Colţunaşi cu spanacIngrediente: 250 g făină 150 ml apă 500 g spanac congelat 100 g caşcaval de post sau brânză sare ulei piper   Mod de preparare: Din făină, apa călduţă şi 3 lin­guri ulei frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi să se odihnească. Decongelezi apoi spanacul, îl laşi să se scurgă, apoi îl căleşti într-o…
Read more »

Budincă de dovleac cu brânză si marar

4 January 2011
Ingrediente :   500 g dovleac 150 ml lapte 150 g brânză de vaci 100 g margarină 150 g făină 100 g smân­tână 5 ouă 3 felii pâine 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai bucăţele şi îl fierbi în apă cu puţină sare. După ce a fiert, îl zdrobeşti cu…
Read more »

Carnati de casa afumati, cu fasole batuta

4 January 2011
Carnati de casa afumati, cu fasole batutaIngrediente : 600 g cârnat afumat 500 g fasole albă 200 ml ulei 200 g ceapă 25 g usturoi 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine şi o pui la fiert. După ce dă în clocot, o scurgi de apă şi o pui din nou la fiert, cu altă apă…
Read more »

Pateuri umplute cu soia

4 January 2011
Pateuri umplute cu soia  Ingrediente :  1 pachet aluat special pentru pateuri 100 g soia granule 100 g brânză de soia tăiată cuburi 2 linguri ulei 1 ceaşcă (de ceai) cu suc de  roşii 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr 2 linguri Vegeta piper   Mod de preparare: Fierbi soia într-o cantitate suficientă de apă, timp de 10…

Tocanita cu ardei copti si masline

4 January 2011
Tocanita cu ardei copti si masline  Ingrediente: 2 cepe 4-5 linguri bulion 1 pahar apa 3-4 catei usturoi piper sare 9-10 ardei capia 200 g masline   Mod de preparare: Toci 2 cepe potrivite, le pui la prăjit, după care pui 4-5 linguriţe de bulion şi 1 pahar cu apă. Le laşi câteva minute să fiarbă mai bine ceapa, apoi…
Read more »

Castraveţi umpluţi cu mazăre

4 January 2011
Castraveţi umpluţi cu mazăreIngrediente :  10 castraveţi muraţi 1 morcov 1 ţelină 100 g mazăre congelată sau din conservă 2 linguri făină 1 ceaşcă suc de roşii 1 ceaşcă de ulei sare piper   Mod de preparare: Tai castraveţii în jumătăţi pe lungime, le scoţi miezul şi-i laşi să se scurgă. Cureţi morcovul şi ţelina, le dai pe…
Read more »

Piftie de cartofi

4 January 2011
Piftie de cartofi  Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 morcovi 3-4 felii de pâine înmuiate în apă 100 g granule de soia usturoi 2-3 linguri făină delikat   Mod de preparare:  Cartofii şi morcovii îi dai separat prin maşina de tocat şi la fel, separat, îi storci de zeamă. Sucul de la morcov îl poţi bea, iar amidonul…
Read more »

Tort de biscuiti cu crema de cacao

4 January 2011
Tort de biscuiti cu crema de cacao  Ingrediente: 400 g biscuiti 2 pachete crema pentru prăjituri cu gust de cacao 250 g nuci măcinate 1 cană cafea preparată mai slabă 2 linguri cacao 100 g frişcă 1 esenţă rom   Mod de preparare: Baţi mai întâi praful de cremă cu gust de cacao din ambele pachete cu 400 ml apă rece…
Read more »

Tocana de ficat de pasare

4 January 2011
Tocana de ficat de pasareIngrediente: 500 g de ficat de pasăre 2 fire de praz 50 g de pastă de tomate sare piper o legătură de pătrunjel  vin alb Mod de preparare: Căleşti ficăţeii, îi condi­mentezi, adaugi prazul tăiat mărunt şi pasta de roşii, apoi le fierbi înăbuşit 15 minute. Torni vinul şi mai laşi să fiarbă încă 5…
Read more »

Crochete din sfeclă şi peşte

4 January 2011
Crochete din sfeclă şi peşteIngrediente : 2 kg sfeclă roşie 1/2 kg cod 1 legă­tură verdeaţă 1 lingură făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o dai prin maşina de tocat împreună cu peştele spălat. Adaugi făina, verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi piper şi amesteci compoziţia. Formezi apoi crochete pe care…
Read more »

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

4 January 2011
Sarmalute in foi de vita cu sos de mararIngrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente sos: 50 ml ulei 1 lingură făină 1 linguriţă bulion 100 ml apă 2 linguriţe mărar Mod de preparare: Scoţi foile de viţă din borcan, le speli…
Read more »

Pastrav cu sos de unt si verdeata

4 January 2011
Pastrav cu sos de unt si verdeata  Ingrediente :  1 păstrăv 2 linguri făină 2 linguri unt 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli, îl tai în jumătate pe lungime şi îl dezosezi. Treci apoi bucăţile de peşte prin făina amestecată cu un praf de sare şi le prăjeşti în unt încins. Când sunt…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcă

4 January 2011
Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcăIngrediente:  500 g biscuiţi populari 5 mere 300 ml apă 250 g zahăr 2 plicuri praf de budincă gust de vanilie 1 linguriţă scorţişoară 1 plic frişcă 150 ml lapte pentru frişcă   Mod de preparare: Cureţi merele, le dai pe râzătoare şi le amesteci cu scorţişoara. Pui apa cu zahărul la fiert şi când…
Read more »

Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocos

4 January 2011
Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocosIngrediente: 500 g porumb (din conservă) 100 g orez 300 ml apă 1 praf de sare 1 morcov 50 g nucă de cocos 1 lingură ulei   Mod de preparare: Pui la fiert orezul în apă cu sare împreună cu morcovul tăiat steluţe ori cubuleţe şi uleiul, după care îl laşi să dea în câteva…
Read more »

Mancare de gogosari copti cu soia

4 January 2011
Mancare de gogosari copti cu soiaIngrediente: 6 gogoşari 1 pachet soia cuburi 1 ceapă 4 roşii 1 ceaşcă ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Coci gogoşarii pe o tablă, pe aragaz, şi când sunt gata, îi presari cu sare, îi acoperi şi îi laşi puţin să se înmoaie şi să se răcească. îi cureţi apoi şi-i…
Read more »

Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncă

3 January 2011
Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncăIngrediente:  1 dovlecel mare 1 vânătă 8 felii şuncă de Praga 250 g brânză de vaci 2 cepe 1 legătură mărar 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 100 ml vin alb 4 linguri oţet 1 lingură zahăr 1/2 lămâie 2 roşii ulei sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul şi vânătă…
Read more »

Cocktail Tequila Sunrise

3 January 2011
Cocktail Tequila Sunrise    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 tequila 6/10 suc de portocale 1/10 sirop de rodii Această băutură a apărut în anii ’50, contribuind într-o…
Read more »

Minuturi din paste şi carne

3 January 2011
Minuturi din paste şi carne  Ingrediente: 250 g paste scoică 100 g măsline verzi 100 g brânză telemea 200 g carpaccio doi ardei graşi 3 ouă mărar sare piper ulei de măsline usturoi smântână   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă fierbinte în care se adaugă o lingură de sare şi o lingură de ulei, ca să…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 40 (video)

3 January 2011

Gaufre cu cremă de cafea

3 January 2011
Gaufre cu cremă de cafea  Ingrediente: 3 ouă 450 g făină 460 ml lapte dulce praf de copt 60 g zahăr tos 5 bucăţi de zahăr cubic un plic cu cremă de vanilie cafea instant două bucăţi de kiwi două portocale 50 g migdale sare pudră de ghimbir pudră de cuişoare unt   Mod de preparare: O portocală se…
Read more »

Legume în sos dulce-acrişor

3 January 2011
Legume în sos dulce-acrişor  Ingrediente: doi morcovi 500 g broccoli 250 g fasole mange-tout 150 g boabe de porumb 4 stiuleţi de porumb o ţelină două roşii o jumătate de lămâie ardei iute un ardei capia o legătură de ceapă verde sare piper oregano ulei   Mod de preparare: Ceapa verde :se curăţă, se spală şi se toacă…
Read more »

Peşte cu parmezan şi vinete

3 January 2011
Peşte cu parmezan şi vinete  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte două vinete 400 g fasole verde 100 g arpagic murat ulei de măsline o lămâie cimbru o ceapă doi căţei de usturoi o lingură de sos pesto busuioc sare piper smântână usturoi 100 g parmezan   Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă patru linguri de ulei de…
Read more »

Salata de radacinoase cu ghimbir

3 January 2011
Salata de radacinoase cu ghimbir  Ingrediente: 1 gulie mică 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă roşie 2 mere 1 bucată ghimbir sare 2 linguri ulei 1/2 lămâie   Mod de preparare: Cureţi gulia, morcovul, ţelina şi ceapa, dai gulia, morcovul şi ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar ceapa o tai solzişori. Speli merele, le tai felii sau cubuleţe…
Read more »

Spuma de mere cu frisca

3 January 2011
Spuma de mere cu friscaIngrediente:  4 mere 3 linguri frişcă bătută 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi 3 mere de coajă şi cotor, le tai felii şi le pui la fiert în apă cu zahărul vanilat. După ce au fiert, le scurgi bine, le pasezi sau le mixezi şi le amesteci cu frişca bătută. Pui spuma…
Read more »

Plăcinta cu carne de viţel şi legume

3 January 2011
Plăcinta cu carne de viţel şi legume  Ingrediente foaie: 400 g făină 50 g unt 4 linguri smântână 2 ouă apă sare Ingrediente umplutură: 500 g came de viţel 3 morcovi 2 cepe 2 linguri bulion 2 linguri mălai cimbru boabe de muştar sare ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi de 2-3 cm, le treci prin mălai şi 16…
Read more »

Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume

3 January 2011
Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume  Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g carne tocată 1 felie jambon afumat 2 felii şuncă presată 1 morcov 1 mână fasole verde congelată 1 ou 1 ceapă 2 pahare vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Desfaci carnea de porc astfel încât să obţii o foaie, apoi o baţi cu…
Read more »

Budincă de ciuperci

3 January 2011
Budincă de ciuperciIngrediente :  500 g ciuperci 2 felii pâine 1 ceapă 1 lingură margarină 1 lingură făină sare piper ulei 1 cub condiment cu gust de legume 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Speli bine ciupercile, cureţi ceapa, tai mărunt şi ceapa şi ciupercile şi le căleşti împreună în  puţin ulei. Topeşti apoi margarina, rumeneşti…
Read more »

Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci

3 January 2011
Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci  Ingrediente :  1 păstrăv 2 pahare vin alb 150 g ciuperci 2 cepe 2 linguri unt 1 legatură pătrunjel 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi-l pui la fiert pentru 15 minute în vin alb şi o bucăţică de unt. După ce a fiert, îl scoţi pe un…
Read more »

Brioşă cu şunca şi praz

3 January 2011
Brioşă cu şunca şi prazIngrediente : 200 g şuncă 2 fire de praz 300 g făină 2 ouă 125 ml lapte 125 g smântana 80 g unt 1 şi 1/2 plicuri praf de copt sare 1 linguriţă piper boabe   Mod de preparare: Tai şunca bucăţele, cureţi prazul şi-l tai rondele şi le laşi deoparte până aluatul. Amesteci apoi…
Read more »

Fursecuri cu cascaval si iaurt

3 January 2011
Fursecuri cu cascaval si iaurt  Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 125 g telemea 1/2 ceaş­că iaurt 1 ou 50 g caşcaval   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul, telemeaua rasă, iaurtul, gălbe­nuşul şi frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare pe care o laşi să se odih­nească 2-3 ore. O întinzi apoi într-o foaie nu…
Read more »

Şunca fiarta in otet cu boia si cimbru

3 January 2011
Şunca fiarta in otet cu boia si cimbruIngrediente : 1 bucată de şuncă proaspătă, nea­fumată 1 pahar oţet 2 căni apă boabe de piper 1 foaie de dafin 1 crenguţă busuioc 1 crenguţă cimbru boia dulce cimbru mărunţit   Mod de preparare: Pui la fiert şunca cu apa, oţetul, piperul, foaia de dafin, busuiocul şi crenguţa de cimbru. După ce a fiert…
Read more »

Covrigei cu ciocolată

3 January 2011
Covrigei cu ciocolată  Ingrediente: 300 g făină 150 g unt 60 g zahăr brun două linguri de miere o portocală un ou două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de praf de copt un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un praf de sare 100 g ciocolată neagră mentă   Mod de preparare: un castron se…
Read more »

Cocktail Sweet Martini

3 January 2011
Cocktail Sweet Martini  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie   Se serveşte înainte mese Ingrediente: 8/10 gin 2/10 vermut roşu   Are aceeaşi origine ca Dry Martini, în cataloagele IBA figurează ca strămoş al celor cincizeci de cocktailuri mondiale din 1961.…
Read more »

Cozonac alsacian

3 January 2011
Cozonac alsacian  Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 ouă 150 g stafide 1/4 l lapte 20 g drojdie 100 g migdale 50 g zahăr pudră   Mod de preparare: Din drojdie şi puţină apă faci o maia pe care o laşi puţin să crească şi apoi adaug…
Read more »

Gulaş de varză şi carne de porc

3 January 2011
Gulaş de varză şi carne de porcIngrediente: 1 kg pulpă de porc 1 şi 1/2 kg varză acră 150 g untură 450 g smântână 4 cepe 6-7 căţei de usturoi 1 lingură boia l lin­gură făină 1 lingură pastă de ardei sare piper 1 ardei gras roşu pentru decor   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, cureţi ceapa şi o tai…
Read more »

Dovlecei cu carne de porc

3 January 2011
Dovlecei cu carne de porc  Ingrediente: 4 dovlecei 5 cartofi 500 g carne de porc o ceapă 3 căţei de usturoi 300 g mazăre o conservă cu roşii o lingură de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui o legătură de leurdă sare piper mărar pătrunjel legume de sezon   Mod de preparare: Cartofii se ciurăţă de coajă, se spală…
Read more »

Rulouri de şuncă umplute cu legume

3 January 2011
Rulouri de şuncă umplute cu legumeIngrediente: 3-4 felii de şuncă slabă de viţel sau de pasăre 1 morcov 1 cartof 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură fasole verde de la congelator 3 linguri lapte 1 lingură făină 2-3 frunze salată verde   Mod de preparare: Cureţi morcovul, cartoful, rădăcina de pătrunjel şi le pui la fiert în apă cu sare.…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu