marți, 5 februarie 2013

Retete de top #50


Retete de top:

Chec festiv

25 October 2011
Chec festivO reteta delicioasa de chec din oua, zahar, faina, unt, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, rom, rahat, caise confiate, migdale, arahide, nuca, cirese confiate. Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr farin 250g unt coaja de la 2 lămâi un praf de sare 250 g făină 2 plicuri zahăr vanilat 150 g stafide 2-3 linguri…
Read more »

Cocktail Orient Express

25 October 2011
Cocktail Orient ExpressO reteta simpla de Cocktail Orient Express  din: whisky, drambuie, vermut sec si coaja de portocala. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Drambuie 2 cl vermut sec coaja de portocla   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul cu lichiorul, vermutu si cuburi de gehata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura in paharul de cocktail,…
Read more »

Bors de legume cu tofu si orez

25 October 2011
Bors de legume cu tofu si orezO reteta delicioasa de bors de legume cu tofu si orez din: tofu, orez, morcov, patrunjel, telina, ardei gras, bors, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 100 g tofu (branza de soia) bucati 1 cana de orez 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1 ardei gras rosu bors sare piper verdeata   Mod de…
Read more »

Retete delicoase: Pui la cuptor

25 October 2011
Retete delicoase: Pui la cuptorO reteta delicioasa de pui la cuptor cu sare, piper, boia iute, unt, varza de Bruxelles, dovleac, struguri negri, coacaze rosii, patrunjel, salata verde, vin rosu, usturoi. Ingrediente: 1pui mare sare piper boia iute 150 g unt 400 g varză de Bruxelles 300 g dovleac turcesc 300 g struguri negri 100 g coacăze roşii pătrunjel…
Read more »

Energizant cu hrean

25 October 2011
Energizant cu hreanSe spala foarte bine 12 oua, apoi se pun intr-un vas, cu coaja cu tot, si se tin timp de 12 ore in suc natural de lamaie (trebuie sa le acopere). Se scot ouale din sucul de lamaie, se sparg si se bat bine, dupa care se pun din nou in vasul cu suc de…
Read more »

Beneficiile ciocolatei

25 October 2011
Beneficiile ciocolateiChiar daca urmati o dieta puteti consuma ciocolata Dietele pot pastra ciocolata pe lista lor avind grija sa ia in calcul numarul total de calorii. O bucata de ciocolata contine in medie 250 de calorii. Proasta reputatie a ciocolatei se datoreaza de fapt continutului mare de grasimi saturate si cafeina pe care aceasta le contine.…
Read more »

Legume de primăvară

25 October 2011
Legume de primăvarăO reteta delicioasa de legume de primavara din: sparanghel verde, morcovi, fenicul, mazare, ulei de masline, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 fire de sparanghel verde 2 morcovi noi 2 feniculi mi­ci 100 g de mazăre verde o lingură de ulei de măsline 80 ml smântână pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţă…
Read more »

Cocktail Drambuie Swizzle

24 October 2011
Cocktail Drambuie SwizzleO reteta simpla de Cocktail Drambuie Swizzle  din: drambuie, lichior de lamaie, bitter lemon, lamaie si menta. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 cl lichior de lamaie sau limeta 1 strop de Bitter Lemon o felie de lamaie sau limeta menta proaspata   Mod de preparare: Turnam lichiorurile si Bitter Lemon-ul intr-un pahar, umplut pana la…
Read more »

Ciorbă de mazăre cu seminţe de susan

24 October 2011
Ciorbă de mazăre cu seminţe de susanO reteta simpla de ciorba de mazare cu seminte de susan din: salata verde, mazare, ceapa, ulei, sare, piper, supa de legume, bors, seminte de susan, marar si patrunjel. Ingrediente: 8 foi de salată verde 300 g mazăre congelată 1 ceapă 1 lingură ulei sare piper 400 ml supă de legume bors 2 linguri seminţe…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Shirly Temple (video)

24 October 2011
Cum se prepara Cocktail Shirly Temple (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Shirly Temple, un cocktail non-alcoolic din ghimbir,suc, grenadine, multa gheata si bineinteles un pahar inalt. Cum se prepara Cocktail Shirly Temple
Read more »

Pudding de orez cu nucă de cocos şi physalis

24 October 2011
Pudding de orez cu nucă de cocos şi physalisO reteta delicioasa de Pudding de orez cu nucă de cocos şi physalis din: orez, lapte, baton vanilie, oua, nuca de cocos, lamaie, unt, zahar si fructe physalis. Ingrediente: 250 g orez sau un pahar 1 litru lapte 1 baton vanilie 4 ouă 50 g nucă de cocos rasă 1 lămâie 100 g unt 200…
Read more »

Sangrita

24 October 2011
SangritaO reteta de sangrita din: suc de rosii, zeama de lamaie, portocale, ceapa verde, tabasco si cuburi de gheata. Ingrediente: 200 ml suc de roşii 2 lămâi (zeama) 6 portocale (zeama) 4 fire de ceapă verde 8 picături de tabasco cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Pune într-o carafa zeama de la citrice, sucul…
Read more »

Strudel cu ciuperci

24 October 2011
Strudel cu ciuperciO reteta delicioasa de strudel cu ciuperci, aluat foietaj, cascaval, marar, patrunjel, pesmet, oua, ceapa, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 500 g ciuperci proaspete 100 g caşcaval 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguri pesmet 1 ou pentru compoziţie 1-2 cepe sare piper 3-4 linguri ulei pentru călit 1 ou pentru…
Read more »

Crap la tava in sos de vin

24 October 2011
Crap la tava in sos de vinO reteta delicioasa de crap la tava in sos de vin, usturoi, cartofi, patrunjel, sare, piper, foi de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg crap sare piper măcinat şi boabe 1-2 foi dafin 50 ml ulei de măsline 400 ml vin alb demidulce 4 căţei usturoi 2 lămâi cartofi natur pentru garnitură pătrunjel  …
Read more »

Piept pane cu bulete de cascaval

24 October 2011
Piept pane cu bulete de cascaval  O reteta gustoasa de piept de pui pane cu bulete de cascaval, cartofi, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, legume, parmezan, mustar, susan, salata verde. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g caşcaval 3-4 cartofi 5 ouă 3 linguri făină 150 g pesmet ulei de floarea soarelui pentru prăjit sare piper 300 g…
Read more »

Mere pane

24 October 2011
Mere paneO reteta delicioasa de mere pane din: faina, oua, lapte, bere, mere, unt, zahar, scortisoara si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 160 g faină albă 4 ouă 100 ml lapte 80 ml bere 3 mere 50 g unt 100 g zahăr 1/2 linguriţă praf de scorţişoară ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)   Mod de preparare:…
Read more »

Retete vegetariene: Risotto cu nuci şi andive

24 October 2011
Retete vegetariene: Risotto cu nuci şi andiveSe topeşte 1 cub de unt într-o tigaie adâncă, se adaugă 1 ceapă tocată fin şi 1 căţel de usturoi strivit şi se prăjesc la foc iute. Se adaugă 400g de orez arborio, apoi se toarnă 1,5 litri supă de legume. Se amestecă bine şi apoi se aduce la fierbere. Se dă focul mic şi…
Read more »

Cozonac coroană (Gugelhupf)

24 October 2011
Cozonac coroană (Gugelhupf)O reteta delicioasa de cozonac coroana din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, oua, esenta de vanilie, lamaie, stafide, migdale, sare si zahar pudra. Ingrediente: 600 g faină albă 1 plic drojdie uscată 200 ml lapte 200 g zahăr 300 g unt 5 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 lămâie 100 g stafide 120 g…
Read more »

Salată de mango cu tequila şi scorţişoară

24 October 2011
Salată de mango cu tequila şi scorţişoarăO reteta delicioasa de salata de mango cu tequila si scortisoara din: mango, miere, tequila, lime, scortisoara si menta. Ingrediente: 2 mango 2 linguri miere 200 ml tequila 1 lime 3 batoane de scorţişoară 1 crenguţă de mentă proaspătă pentru decor: frunze de mentă 1 baton de scortisoară   Mod de preparare: Curăţă fructele de…
Read more »

Medalion de vită cu legume

24 October 2011
Medalion de vită cu legumeO reteta gustoasa de medalion de vita cu: telina, morcov, pastarnac, cartofi, broccoli, ciuperci, piper macinat, piper boabe, vin rosu, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 1 ţelină mare 2 bucăţi păstârnac 3 cartofi 4 morcovi broccoli 200 g ciuperci sare piper măcinat şi boabe 200 ml vin roşu 50 ml…
Read more »

Orez marocan cu sultanas

24 October 2011
Orez marocan cu sultanasO reteta delicioasa de orez marocan cu sultanas din: orez basmati, unt, curcuma, cuisoare, cardamom, scortisoara, stafide sultanas, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 250 g orez basmati 3 lingurite de unt 1/2 lingurita de curcuma 3 cuisoare 3 pastai de cardamom 1 caton scortisoara 100 g stafide sultanas sare piper patrunjel verde   Mod…
Read more »

Vin tonic cu hrean

24 October 2011
Vin tonic cu hreanIntr-un litru de vin rosu, natural, se pun 15 linguri de hrean dat prin razatoarea fina. Se astupa sticla si se lasa sa se macereze continutul vreme de 8-9 zile, dupa care se filtreaza. Se administreaza 3-4 linguri din acest vin tonic pentru imbunatatirea digestiei, pentru stimularea si reglarea activitatii cardiace, contra anemiei si pentru…
Read more »

Prajiturele picante de cocos, ciocolată şi rom

24 October 2011
Prajiturele picante de cocos, ciocolată şi romO reteta delicioasa de prajiturele picante de cocos, ciocolata si rom din: ricotta, ciocolata menaj, boia iute, zahar, fulgi de cocos, zahar vanilat si rom. Ingrediente: 250 g ricotta 100 g ciocolată menaj 1 vârf de cuţit boia iute 40 g zahăr 50 g fulgi de cocos 1 plic zahăr vanilat 1 lingură rom pentru…
Read more »

Supa de ciuperci cu orez, costita si parmezan

24 October 2011
Supa de ciuperci cu orez, costita si parmezanO reteta delicioasa de supa de ciuperci cu orez, costita si parmezan din: orez, ulei de masline, sunca, ciuperci, unt, morcovi, ceapa, telina, faina, supa de carne, rozmarin, parmezan, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung 1 lingura ulei de masline 80 g sunca 400 g ciuperci proaspete 60 g…
Read more »

Clatite cu branza si ceapa verde

24 October 2011
Clatite cu branza si ceapa verdeO reteta delicioasa de clatite cu branza si ceapa verde din: oua, ulei, apa minerala, lapte, branza de vaci, branza de oaie, sare, piper, ceapa, unt, marar si patrunjel. Ingrediente: 3 oua mari o ceasca de ulei o caita de apa minerala o cana lapte 200 g faina 300 g branza de vaci 150 g…
Read more »

Sirop de hrean

24 October 2011
Sirop de hreanSe da prin razatoare o radacina de hrean, se adauga 4 linguri de miere, se amesteca bine si se lasa cateva minute la macerat. Se strecoara, presand continutul cu un tifon. Se obtine siropul crud. Resturile care raman in tifon se pun la fiert cu putina apa (cat sa le acopere). Dupa fierbere, se strecoara…
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de fasole

24 October 2011
Reteta zilei: Ciorba de fasoleO reteta simpla si delicioasa de ciorba de fasole din: fasole uscata, ardei gras, ceapa, telina, miez de dovlecel, bulion si patrunjel. Ingrediente: ½ kg fasole uscata 1 ardei gras rosu 1 ceapa ½ telina miez de dovlecel bulion patrunjel   Mod de preparare: Se spala fasolea si se pune la fiert. Se curate si…
Read more »

Salata de fasole cu bacon

24 October 2011
Salata de fasole cu bacon  O reteta delicioasa de salata cu fasole, bacon, otet balsamic, sfecla rosie, ului de masline, praz, gogosari, sare, piper macinat, miere, patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole cu bobul mare 2-3 linguriţe oţet balsamic 200 g bacon 1 sfeclă roşie 2 linguriţe ulei de măsline 1 praz 2 gogoşari sare piper măcinat 1 linguriţă miere…
Read more »

Rulouri cu branza

24 October 2011
Rulouri cu branzaO reteta delicioasa de rulouri cu branza din: oua, telemea de vaca, marar, ceapa, pesmet, sare, smantana sau iaurt, castraveti, marar si usturoi. Ingrediente: 4 oua 350 g telemea de vaca o legatura de marar o legatura de ceapa 6-8 linguri pesmet sare (daca este nevoie) o cutie smantana sau iaurt gras 2 castraveti o…
Read more »

Crema de vanilie

24 October 2011
Crema de vanilieO reteta delicioasa de crema de vanilie din: zahar, lapte, zahar vanilat, galbenusuri, amidon de porumb, pastaie de vanilie, scortisoara si portocala. Ingrediente: 200 g zahăr 500 ml lapte 1  pliculeţ de zahăr vanilat 2   gălbenuşuri 1 lămâie 1 portocală amidon de porumb 1/2 păstaie de vanilie pentru decor: 4 păstăi de vanilie 4 batoane…
Read more »

Cum se prepara sos de rosii cu busuioc (video)

24 October 2011
Cum se prepara sos de rosii cu busuioc (video)O reteta video despre cum se prepara sos de rosii cu busuioc, un preparat authentic Italian usor si gustos. Cum se prepara sos de rosii cu busuioc
Read more »

Pilaf de orez cu ficatei de pui

24 October 2011
Pilaf de orez cu ficatei de puiO reteta gustoasa de pilaf de orez cu ficatei de pui, telina, ceapa, patrunjel, sare, piper, scortisoara, ulei de masline. Ingrediente: ulei de măsline 1 pahar de orez 2 morcovi 1/2 ţelină 1 ceapă pătrunjel 300 g ficat de pui sare piper scorţişoară Mod de preparare: Se călesc în ulei de măsline ceapa tăiată mărunt…
Read more »

Pachetele mexicane

24 October 2011
Pachetele mexicaneO reteta delicioasa de pachetele mexicane din: fasole rosie, lipii, porumb, otet balsamic, chili, ceapa verde, crutoane, mujdei de usturoi. Ingrediente: 400 g fasole roşie 4 lipii 300 g porumb 1-2 linguri oţet balsamic 2 linguriţe ulei de măsline un praf chili 4 fire ceapă verde crutoane mujdei de usturoi Mod de preparare: Se spală…

Curcan la cuptor

24 October 2011
Curcan la cuptorO reteta delicioasa de curcan la cuptor cu: ulei, coniac, rozmarin, salvie, mar, telina, ceapa, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan 20 ml ulei 25 ml de coniac 1/2 cană cu rozmarin 1/2 jumăta­te cană frunze de salvie 1 măr tăiat în trei sferturi 1 tulpină de ţelină tăiată în jumătate 1cea­pă mare tăiată în…
Read more »

Reteta zilei: Castraveti in saramura

24 October 2011
Reteta zilei: Castraveti in saramuraO reteta de castraveti in saramura din: castraveti, hrean, marar uscat, frunze de telina, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de mustar, mix pentru muraturi si usturoi. Ingrediente: 12 kg castraveti hrean marar uscat frunze de telina sare grunjoasa boabe de piper boabe de mustar mix pt muraturi usturoi     Mod de preparare: Se…
Read more »

Prajitura cu capsune si frisca

24 October 2011
Prajitura cu capsune si friscaO reteta delicioasa de prajitura cu capsuni, frisca, biscuiti, margarina, budinca, zahar pudra, gelatina. Ingrediente: 450 g de biscuiţi măcinaţi 300 g de margarina o budincă cu gust de frişcă 3 linguri de zahăr pudră 500 ml de frişcă 500 g de căpşune 2 plicuri de gelatină Mod de preparare: Se amestecă biscuiţii cu zahărul,…
Read more »

Sosuri: Sos mexican

24 October 2011
Sosuri: Sos mexicanO reteta delicioasa de sos mexican din: rosii, ceapa, zeama de lamaie, ardei iuti si coriandru. Ingrediente: 4 roşii medii 1 ceapă medie 1 lămâie (zeama) 4 ardei iuţi proaspeţi 4-5 fire de coriandru proaspăt   Mod de preparare: Spală roşiile şi taie-le cubuleţe. Spală şi toacă mărunt coriandrul şi ceapa. Taie ardeii iuţi pe…
Read more »

Plăcintă cu spanac

24 October 2011
Plăcintă cu spanacO reteta delicioasa de placinta cu spanac din: faina, unt sau margarina, sare, iaurt sau apa minerala, spanac, telemea de vaca, oua, sare si susan. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 100 g unt sau margarina un praf de sare 2 lingurite iaurt sau apa minerala pentru umplutura: 500 g spanac 200 g telemea de…
Read more »

Homar in sos de lamaie

24 October 2011
Homar in sos de lamaieO reteta delicioasa de homar cu sos de lamaie, ulei de masline, lamai, sare, piper alb, busuioc, telina. Ingrediente: 1 homar mare, proas­păt 1 tulpină de ţelină 1 cană cu ulei de măsline 2 lămâi mari zeama de la o lămâie sare piper alb busuioc Mod de preparare: Se spală homarul şi se astupă cu…
Read more »

Sufleu de branza

24 October 2011
Sufleu de branzaO reteta delicioasa de sufleu de branza din: oua, branza dulce, smantana, faina, esenta de vanilie, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 6 ouă 200 g de brânză dulce 4 linguri de smântână 1 lingură de făină esenţă de vanilie coajă de lămâie zahăr după gust   Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri.…
Read more »

Retete vegetariene: Pateuri picante cu cartofi

24 October 2011
Retete vegetariene: Pateuri picante cu cartofiSe fierb 8 minute 300g de cartofi curăţaţi de coajă şi tocaţi, până se înmoaie. Cu un minut înainte de a se închide focul se adaugă 100 g de mazăre congelată. Se scurge totul, apoi se pune deoparte. Intre timp, se încinge un pic de ulei într-o tigaie. Se prăjeşte 1 ceapă tăiată felii până…
Read more »

Pui cu conopidă

24 October 2011
Pui cu conopidăO reteta simpla de pui cu conopida din: pui, conopida, unt, faina, apa, smantana si sare. Ingrediente: 1 pui 1 conopidă mijlocie 1 lingură unt pentru sos: 1 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă apă 2-3 linguri smântână sare   Mod de preparare: Conopida o fierbi în apă cu sare, după ce ai cu­răţat-o…
Read more »

Fasole cu carnati

23 October 2011
Fasole cu carnatiO reteta gustoasa de fasole cu carnati, sare, marar, usturoi, ceapa rosie, foi de dafin, piper, boabe, piper macinat, pasta de rosii, rozmarin, ulei. Ingrediente: 600 g fasole albă cu bobul mic sare mărar 3-4 căţei usturoi 2-3 cepe roşii 2-3 foi de dafin boabe de piper piper măcinat 100 g pastă de roşii 600…
Read more »

Supă de mazăre cu măruntaie de pui

23 October 2011
Supă de mazăre cu măruntaie de puiO reteta simpla si delicioasa de supa de mazare cu maruntaie de pui din: maruntaie si spate de pui, patrunjel, morcov, gulie, mazare, ulei, faina, sare si taitei. Ingrediente: marunatie si spate de pui 1 legatura de patrunjel 1 morcov 1 gulie 200 g mazare 40 g ulei 40 g faina sare taitei pentru supa…
Read more »

3 cocktailuri

23 October 2011
3 cocktailuri  Cocktail Apricot Fizz O reteta simpla de Cocktail Apricot Fizz  din: apricot brandy, suc de portocale, zeama de lamaie, sifon, lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Apricot Brandy 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie sifon o felie de lamaie cirese Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu gheata lichiorul…
Read more »

Tarte cu legume şi caşcaval

23 October 2011
Tarte cu legume şi caşcavalO reteta delicioasa de tarte cu legume si cascaval din: faina, ou, unt sau margarina, apa minerala, sare, ceapa, marar, dovlecel, morcovi, piper, patrunjel, cascaval si unt. Ingrediente: pentru aluat: 125 faina un ou 60 g unt sau margarina o lingura apa minerala sau iaurt un praf de sare pentru umplutura: o legatura ceapa o…
Read more »

Guacamole (sos mexican de avocado)

23 October 2011
Guacamole (sos mexican de avocado)O reteta delicioasa de sos guacamole din: fructe de avocado, rosii, ardei iute, ceapa, zeama de lamaie, coriandru, sare si piper. Ingrediente:  4 fructe de avocado 2 roşii mici 1 ardei iute, mediu picant 1 ceapă mică 1/2 lămâie (zeama) 4-5 fire de coriandru proaspăt sare piper negru   Mod de preparare: Decojeşte fructele, taie-le…
Read more »

Cârnaţi cu varză murată

23 October 2011
Cârnaţi cu varză muratăO reteta delicioasa de carnati cu varza murata din: carnati de porc, varza, ulei de masline extravirgin, otet alb, miere, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 12 cârnaţi de porc 2 verze murate medii 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri oţet alb 1 linguriţă miere 3 linguri muştar dulce sare piper   Mod…
Read more »

Risotto cu ciuperci şi pui

23 October 2011
Risotto cu ciuperci şi puiO reteta delicioasa de risotto cu ciuperci si pui din: ceapa, orez, ulei de masline, vin alb, supa de legume, ciuperci, file de piept de pui, sare, piper, parmezan si tarhon. Ingrediente: 2 cepe frantuzesti 250 g orez cu bob rotund 2 linguri ulei de masline 150 ml vin alb 750 g supa de legume…
Read more »

Sufleu cu piept de pui

23 October 2011
Sufleu cu piept de puiO reteta delicioasa de sufleu cu piept de pui din: piept de pui, rosii, ceapa verde, crema de branza, sare, piper, cimbru, pesmet si oua. Ingrediente: 100 g piept de pui fiert 2 roşii decojite şi tocate 1 tijă de ceapă verde, tocată 50 g cremă de brânză 1 linguriţă cimbru tocat sare şi piper…
Read more »

Cocktail Hilton Fling

23 October 2011
Cocktail Hilton FlingO reteta simpla de Cocktail Hilton Fling  din: drambuie, dunonnet, bitter orange si coaja de portocala. Ingrediente: 2 cl Drambuie 4 cl Dunonnet 1 strop de Bitter Orange spirala din coaja de portocala   Mod de preparare: Turnam Drambuie si Dubonne intr-o cupa de sampanie, peste cuburi de gheata. Adaugam Bitter Orange si punem in…
Read more »

Avocado picant cu tortillas

23 October 2011
Avocado picant cu tortillasO reteta delicioasa de avocado picant cu tortillas din: piept de pui, avocado, ceapa, rosii, zeama de lamaie, boia iute, sare, piper si tortillas. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 fructe de avocado 1/2 ceapă 2 roşii 1 lămâie (zeama) boia iute sare piper pentru decor: tortillas   Mod de preparare: Taie fructele de…
Read more »

Chiftele hamburgheze

23 October 2011
Chiftele hamburghezeO reteta delicioasa de chiftele hamburgheze din: carne tocata, piept de porc, ceapa, usturoi, ou, chifle, ulei de floarea soarelui, nucsoara, maghiran, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocată (amestec vită şi porc) 100 g piept de porc 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ou 2  chifle mai vechi ulei de…
Read more »

Prajitura cu portocale

23 October 2011
Prajitura cu portocaleO reteta de prajitura cu portocale din: ou, unt, faina, sare, zahar, portocale si fulgi de migdale. Ingrediente: 6 ou 250 g unt 250 g făină un praf de sare 350 g zahăr coaja rasă de la 2-3 portocale 100 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Se pun într-un bol untul, zahărul şi…
Read more »

Retete vegetariene: Salată de orez roşu cu brânză feta şi seminţe

23 October 2011
Retete vegetariene: Salată de orez roşu cu brânză feta şi seminţeSe fierb 150g de orez roşu al dente, se scurg şi se clătesc în apă rece. Se răstoarnă într-un bol şi se amestecă cu 1 lingură de oţet de vin roşu, 2 linguri ulei de măsline extravirgin, sare şi piper. Se adaugă 50g de brânză feta cuburi, 2  morcovi tăiaţi bucăţi, 1 lingură seminţe de…
Read more »

Cum se prepara paste cu ton (video)

23 October 2011
Cum se prepara paste cu ton (video)O reteta video despre cum se prepara pasta de ton. Un preparat authentic Italian foarte delicious si usor de facut. Cum se prepara paste cu ton
Read more »

Friptură cu varză

23 October 2011
Friptură cu varzăO reteta delicioasa de friptura cu varza din: carne tocata, carne tocata de porc, varza alba sau conopida, untura, ceapa, chimen, vin alb, slanina sau kaizer, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 250 g carne de porc 500 g varză albă sau conopidă 2 linguri untură 2 cepe 1 lingură chimen 1 pahar…
Read more »

Tort cu frisca si cu portocale

23 October 2011
Tort cu frisca si cu portocaleO reteta delicioasa de tort cu frisca si cu portocale din: oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, mascarpone, galbenusuri, frisca, portocale si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 8 oua mici sau 6 mari 8 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat un praf sare 6 linguri faina pentru crema: o cutie mascarpone 3 galbenusuri 8 linguri zahar…
Read more »

Fileuri de anşoa picante

23 October 2011
Fileuri de anşoa picanteO reteta delicioasa de fileuri de ansoa picante din: fileuri de ansoa, porumb baby, ceapa verde, usturoi, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, fenicul, frunza de dafin, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de anşoa 500 g porumb baby o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi o lămâie 125 ml ulei de…
Read more »

Clătite umplute cu ciuperci şi cremă de urdă cu verdeaţă

23 October 2011
Clătite umplute cu ciuperci şi cremă de urdă cu verdeaţăO reteta delicioasa de clatite umplute cu ciuperci si crema de urda cu verdeata din: spanac, sare, urda, smantana, piper, smantana, piper, nucsoara, oua, faina, lapte, ulei, ciuperci de padure, unt, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 200 g spanac sare 200 g urda 2 linguri smantanana piper nucsoara 2 oua 350 g faina 500 ml lapte…
Read more »

Chili con carne

23 October 2011
Chili con carneO reteta delicioasa de chili con carne din: pulpa de vita, pulpa de porc, ceapa, usturoi, ardei gras, pulpa de rosii, fasole pestrita, ardei iute, ulei de masline extravirgin, chimen, sare si piper. Deşi denumirea chili con carne ne poate duce cu gândul că este vorba despre o mâncare mexicană, preparatul a fost pregătit pentru…
Read more »

Crochete de pui cu caşcaval

23 October 2011
Crochete de pui cu caşcavalO reteta delicioasa de crochete de pui cu cascaval din: carne tocata de pui, cascaval, ou, faina, pesmet, si condimente. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 300 g caşcaval 1 ou făină pesmet 100 ml lapte beţe pentru frigărui 1 condiment pentru carne de pui   Mod de preparare: Amesteci carnea de pui cu…
Read more »

Retete vegetariene: Sandviciuri cu ardei copt şi halloumi

23 October 2011
Retete vegetariene: Sandviciuri cu ardei copt şi halloumiSe taie în felii groase 200g de brânză halloumi. Se presară feliile cu oregano uscat. Se încinge un pic de ulei într-o tigaie de teflon, apoi se prăjeşte brânza pe fiecare parte, până prinde o culoare aurie, între timp, se încălzesc 2 lipii deasupra flăcării aragazului câteva secunde pe fiecare parte, ca să se încălzească.…
Read more »

Ketchup cu legume

23 October 2011
Ketchup cu legumeO reteta de ketchup cu legume din: rosii, sare grunjoasa, zahar, otet, foi de dafin, busuioc, cimbru, piper, ulei, ceapa, gogosari sau ardei si telina. Ingrediente: 6 kg roşii bine coapte 4 linguri sare grunjoasă 2 linguri zahăr 500 ml oţet 10 foi dafin busuioc cimbru piper 1 l ulei 1 kg ceapă 2 kg…
Read more »

Doradă cu linte şi praz

23 October 2011
Doradă cu linte şi prazSe fierb 75g de linte până ce devine fragedă, se adaugă 8 fire mici de praz în ultimele 2 minute de fierbere. Se scurg. Se amestecă 2 şalote tocate fin, 2 linguri de tarhon tocat grosier, 1 lingură oţet de vin alb şi 1/2 linguriţe muştar de Dijon cu 1/2 linguri ulei de măsline, nişte…
Read more »

Spătzle

23 October 2011
SpătzleO reteta delicioasa de spatzle din: faina, apa, oua, pesmet, unt si sare. Ingrediente: 320 g faină albă 150 ml apă călduţă 2 ouă 2 linguri pesmet 30 g unt sare   Mod de preparare: Pune într-un castron mare faina, sarea, ouăle şi apa călduţă şi frământă până când obţii un aluat omogen. Strânge-l în…

Cocktail La Meme Chose

23 October 2011
Cocktail La Meme ChoseO reteta simpla de Cocktail La Meme Chose  din: drambuie, whisky, vermut rosu, suc de portocale, albus si angostura. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky 1 cl vermut rosu 1 cl suc de portocale 1 albus 1 strop de Angostura   Mod de preparare: Toate ingredientele se mixeaza in shaker, apoi se toarna bautura…
Read more »

Piure cu broccoli şi salată

23 October 2011
Piure cu broccoli şi salatăO reteta delicioasa de piure cu broccoli si salata din: cartofi, broccoli, lapte dulce, ulei de masline, faina, ou, amestec de salata, ridichi, seminte de mac, sare, piper, sos de rosii picant si marar. Ingrediente: 500 g cartofi 500 g broccoli 100 ml lapte dulce 100 ml ulei de măsline 250 g făină un ou…
Read more »

Paste cu ciuperci

23 October 2011
Paste cu ciuperciO reteta simpla si delicioasa de paste cu ciuperci din: paste, ciuperci de padrure, usturoi, ulei de masline, oua, smantana, unt, nucsoara si patrunjel. Ingrediente: 400 g paste (de ex. linguine) 300 g ciuperci de pădure (chitarce sau bureţi de mesteacăn) 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 6 ouă 2 linguri smântână…
Read more »

Antricot de vită cu porumb crocant

23 October 2011
Antricot de vită cu porumb crocantO reteta delicioasa de antricot de ita cu porumb crocant din: antricot de vita, sos de soia, praz, usturoi, miere, otet, lime, ulei de masline extravirgin, sare, piper, porumb dulce, unt sarat si sare. Ingrediente: 500 g antricot de vită 3 linguri sos de soia 1/2 fir de praz 2 căţei de usturoi 1 lingură…
Read more »

Salată de somon, avocado şi castraveţi

23 October 2011
Salată de somon, avocado şi castraveţiSe condimentează cu sare şi piper 4 fileuri de somon fără piele, apoi se ung cu ulei. Se amestecă 4 linguri de mentă tocată cu coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie, 2 linguri de miere lichidă şi 3 linguri de ulei de măsline. Se curăţă de coajă şi de sâmbure şi se taie…
Read more »

Vinete coapte cu roşii

23 October 2011
Vinete coapte cu roşiiO reteta de vinete coapte cu rosii din: vinete, rosii, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 4 vinete 4 roşii 100 ml ulei de măsline sucul de la 1 lămâie 5-6 căţei de usturoi pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Coci vinetele direct pe flacără. Le decojeşti şi…
Read more »

Tartă olandeză cu sirop

23 October 2011
Tartă olandeză cu siropO reteta delicioasa de tarta olandeza cu sirop din: stafide, miez de nuca, faina, drojdie, scortisoara, zahar vanilat, sirop de zahar, bere blonda, unt si sare. Ingrediente: 200 g stafide 75 g miez de nucă 400 g faină albă 3 linguriţe drojdie uscată 1 linguriţă cu vârf scorţişoară 1 linguriţă cu vârf zahăr vanilat 3…
Read more »

Cod în sos de roşii

23 October 2011
Cod în sos de roşiiO reteta de cod in sos de rosii din: cod sarat, sos de rosii, ceapa, ceapa verde, foi de dafin, ardei iuti, ulei de masline extravirgin, coriandru si apa. Ingrediente: 1 kg cod sărat (sau batog de cod) 250 g sos de roşii 1  ceapă mare 2   fire de ceapă verde 2 foi de dafin…
Read more »

Cartofi umpluţi cu pui şi fasole

23 October 2011
Cartofi umpluţi cu pui şi fasoleO reteta delicioasa de cartofi umpluti cu pui si fasole din: cartofi, unt, ceapa, vin alb, bacon, pipet de pui, branza telemea, masline, ciuperci, fasole neagra sau rosie si ulei de masline. Ingrediente: 9 cartofi 20 g unt pentru uns tava umplutura: 2 cepe 1 pahar de vin alb 350 g de bacon 390 g…
Read more »

Salau cu garnitura de ciuperci

23 October 2011
Salau cu garnitura de ciuperciO reteta de salau cu garnitura de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, boabe de ienupar, untura de porc, boia, cimbru, otet de vin alb, bere neagra, supa de pasare, sare, piper, zahar, file de salau, chimen, ulei si marar. Ingrediente: 700 g ciuperci de padure 150 g ceapa frantuzeasca 1 catel de usturoi 3 boabe…
Read more »

Cum se prepara Paste Pomodoro (video)

22 October 2011
Cum se prepara Paste Pomodoro (video)O reteta video usor de preparat si deosebit de gustoasa. Un preparat indragit de toata lumea care necesita atat putine ingredient, cat si putin timp. Cum se prepara Paste Pomodoro
Read more »

Compot de dovlecei cu sirop de ananas

22 October 2011
Compot de dovlecei cu sirop de ananasO reteta simpla si delicioasa de compot de dovlecei cu sirop de ananas din: zahar, dovlecei, apa, zahar vanilat, sare de lamaie, sirop de ananas si aspirine sau conservant. Ingrediente: 800 g zahăr 6 kg de dovlecei, cântăriţi după ce s-au curăţat de coajă şi de seminţe, tăiaţi cubuleţe 6 litri apă 3 pachete de…
Read more »

Ciorba de peste cu rosii

22 October 2011
Ciorba de peste cu rosiiO reteta delicioasa de ciorba de peste cu rosii din: peste, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, rosii, bors, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 500 g peşte 50 g morcovi 50 g pătrunjel 100 g ţelină 100 g ceapă 75 g ardei gras 200 g roşii borş 50 ml ulei 1 legătură leuştean sare  …
Read more »

Tacos de pui cu chili şi sos de avocado

21 October 2011
Tacos de pui cu chili şi sos de avocadoO reteta delicioasa de tacos de pui cu chili si sos de avocado din: carne de pui, tortillas, ceapa, rosie, usturoi, ardei iute, sos de chili, ulei de masline extravirgin, avocado, coriandru, lamaie, ceapa si salata verde. Ingrediente: 200 g carne de pui 8 tortillas 1 ceapă medie 1 roşie 1 căţel de usturoi 1 …
Read more »

Ştrudel cu stafide şi migdale

21 October 2011
Ştrudel cu stafide şi migdaleO reteta delicioasa de strudel cu stafide si migdale din: foi de placinta, branza de vaci, orez, lapte dulce, oua, faina, lamaie, migdale, stafide, unt, zahar vanilinat, sare si sos de ciocolata. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 200 g brânză de vaci 60 g orez 500 ml lapte dulce 3 ouă 15 g făină…
Read more »

Retete delicioase: Crap la cuptor

21 October 2011
Retete delicioase: Crap la cuptorO reteta delicioasa de crap, ulei de masline, bulion, usturoi, rosii, suc de lamaie, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de crap 125 ml de ulei de măsline 100 g de bulion 25 g de ustu­roi 1 kg de roşii 100 ml de suc de lămâie 200 ml vin alb sare piper   Mod…
Read more »

Burritos cu legume

21 October 2011
Burritos cu legumeO reteta delicioasa de burritos cu legume din: faina, drojdie, apa, sare, fasole pestrita, boabe de porumb, ciuperci, ardei gras, ceapa, rosie, dovlecel, frunze de salata verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 200 g faină albă 1 lingură drojdie uscată (pulbere) 100 ml apă călduţă sare pentru burritos: 250 g fasole pestriţă…
Read more »

Salată marină

21 October 2011
Salată marinăO reteta simpla si delicioasa de salata marina din: calamari, rosii, fasole rosie, ceapa, apa, ardei gras, ardei iute, ulei de masline extravirgin, lamai, foaie de dafin, piper negru boabe, boia iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g calamari 200 g roşii 250 g fasole roşie (din conservă), bine scursă 2  cepe 500 ml…
Read more »

Supa de scoici

21 October 2011
Supa de scoiciO reteta delicioasa supe de scoici, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, foi de dafin, cimbru, coaja de lamie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de scoici 2 roşii 2 cepe 4 căţei de usturoi 10 fire de pătrunjel 2 foi de dafin o crenguţă de cim­bru o bucată de coajă de lămâie sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Apricot Fizz

21 October 2011
Cocktail Apricot FizzO reteta simpla de Cocktail Apricot Fizz  din: apricot brandy, suc de portocale, zeama de lamaie, sifon, lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Apricot Brandy 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie sifon o felie de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu gheata lichiorul si sucurile de…
Read more »

Saltimbocca cu tocanita de ciuperci asortate

21 October 2011
Saltimbocca cu tocanita de ciuperci asortateO reteta delicioasa de Saltimbocca cu tocanita de ciuperci asortate  din: galbiori, hribi, faina, usturoi, ardei iute, patrunjel, muschi de vitel, piper, sunca de parma, frunze de salvie, sare, ulei de masline, vin alb sec si unt. Ingrediente: 400 g galbiori 600 g hribi mici faina 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 1…
Read more »

Macrou la grătar cu salată de portocale

21 October 2011
Macrou la grătar cu salată de portocaleSe fierb 200g de cartofi până devin fragezi, cam 15-20 de minute. între timp, se ung 2 macrouri întregi cu ulei de măsline peste tot, se condimentează cu sare şi piper, apoi se dau sub gril 3-4 minute pe fiecare parte, până s-au pătruns. Se amestecă 2 portocale tăiate în felii, fără membrana albă, 1/2…
Read more »

Ciorbă de varză cu cartofi şi piept de porc

21 October 2011
Ciorbă de varză cu cartofi şi piept de porcO reteta de ciorba de varza cu cartofi si piept de porc din: varza, cartofi, carnat afumat, piept de porc, unt, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1  kg varză 2  kg cartofi 1 cârnat afumat 250 g piept de porc 75 g unt 100 ml lapte sare piper   Mod de preparare: Desfa foile verzei…
Read more »

Cum se prepara mancare din carne de porc si scoici (video)

21 October 2011
Cum se prepara mancare din carne de porc si scoici (video)O reteta video despre cum se prepara mancare din carne de porc si scoici, un preparat diferit, o mancare de iarna consistenta in care sunt combinate aromele de porc cu cele de peste. Ingrediente: 500 g pork spare ribs , cut into chunks 6 slices of bacon , chopped 1 onion , diced 2 carrots…
Read more »

Tartă cu mere

21 October 2011
Tartă cu mereO reteta delicioasa de tarta cu mere din: faina, unt, margarina, sare, mere, zahar, unt si praf de scortisoara. Ingrediente: 200 g faină albă 50 g unt 70 g margarină sare pentru umplutură: 400 g mere 100 g zahăr 20 g unt 2 linguriţe praf de scorţişoară   Mod de preparare: Curăţă merele de coajă…
Read more »

Coasta de porc cu cartofi picanti

21 October 2011
Coasta de porc cu cartofi picantiO reteta gustoasa de coasta de porc cu cartofi picanti, vin rosu, usturoi, boia iute, rozmarin, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 bucată coastă de porc 250 g cartofi 250 ml vin roşu câţiva căţei de usturoi boia iute rozmarin cimbru ulei sare piper Mod de preparare: Se spală coasta de porc, se condimentează cu…
Read more »

Rulouri de somon cu sos alb

21 October 2011
Rulouri de somon cu sos alb  O reteta delicioasa de rulouri de somon cu sos alb, salau, smantana, patrunjel verde, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 3 felii de somon afumat 250 g şa­lău 2-3 linguri smântână pă­trunjel verde 1 ceapă piper sare Ingrediente sos: 50 g unt 1 lin­guriţă făină 150 ml lapte Mod de preparare: Se curăţă, se spală, se…
Read more »

Muschi file de porc cu ceapa si morcovi

21 October 2011
Muschi file de porc cu ceapa si morcoviO reteta delicioasa de muschi file de porc cu ceapa, morcovi, unt, faina, usturoi, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi file 1 kg ceapă mică 500 g morcovi 100 g unt 3 linguri făină 5 căţei usturoi 500 ml supă de legu­me sare piper   Mod de preparare: Cureţi carnea de pieliţe…
Read more »

Supa-Crema de broccoli cu branza

21 October 2011
Supa-Crema de broccoli cu branza  O reteta delicioasa de supa-crema de broccoli cu branza Roquefort, ceapa, ulei de masline, cartof, supa de legume. Ingrediente: 1 ceapă mare, tocată 1 lingură ulei de măsline 1 cartof mare, tăiat cubuleţe 1 litru zeamă de supă de legume 300 g broccoli,-tocat mare 100 g brânză (preferabil Roquefort) sfărâmată Mod de preparare: Intr-o…
Read more »

Salata de broccoli cu sunca afumata

21 October 2011
Salata de broccoli cu sunca afumata  O reteta delicioasa de salata de broccoli, sunca afunata, ceapa rosie, ulei, maioneza. Ingrediente: 1 broccoli 1 ceapă roşie 100 g şuncă afumată 1 lingură ulei maioneză (sau/şi smântână) Mod de preparare: Broccoli,taiat bucatele amestecat cu cea­pa,taiata marunt se lasă la frigider de pe o zi pe alta. Şunca afumată se prăjeşte în ulei,…
Read more »

Plăcintă cu pui şi ciuperci

20 October 2011
Plăcintă cu pui şi ciuperciPlacinta cu pui si ciuperci din: pui, ciuperci, aluat foitaj, supa concentrata de carne, unt, ou, faina, ceapa, patrunjel, salvie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui fript (circa 800 g) 250 g ciuperci champignon 200 g aluat foitaj 400 ml supă concentrată de carne 80 g unt 1 ou 1 lingură faină albă 1 ceapă…
Read more »

Salată de pui şi calamari

20 October 2011
Salată de pui şi calamariO reteta de salata de pui si calamari din: calamari, morcov, ridiche, ceapa, usturoi, ghimbir, sherry, piept de pui, tahini, sos de soia, otet de orez, ghimbir,  usturoi, zahar, ulei de susan si seminte de susan. Ingrediente: 150 g calamari 1 morcov 1 ridiche albă 2 cepe mari 1 ceapă mică 2 căţei de usturoi…
Read more »

Cum se prepara coaste de porc (video)

20 October 2011
Cum se prepara coaste de porc (video)O reteta video usor de preparat si deosebit de gustoasa despre cum se prepara coaste de porc. Un preparat care impreuna cu orez alb ca si garnitura va fi minunat. Ingrediente: 1 ½ kg spare ribs, chopped in half 1 tbsp peanut oil 100 ml Chinese bbq sauce 2 tbsp soy sauce 2 tbsp sweet…

Ruladă cu carne şi cârnaţi

20 October 2011
Ruladă cu carne şi cârnaţiO reteta delicioasa de rulada cu carne si carnati din: foi de placinta, cascaval, carnati afumati, piept de pui, ceapa, usturoi, stafide, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel si legume de sezon. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 200 g caşcaval doi cârnaţi afumaţi un piept de pui o ceapă 4 căţei de usturoi…
Read more »

Americano Cocktail

20 October 2011
Americano CocktailO reteta simpa de Americano Cocktail din: vermut rosu, campari, portocala si apa minerala. Ingrediente:  5 cl vermut rosu 3 cl Campari 2 felii de portocala sifon sau apa minerala   Mod de preparare: Se mixeaza bine in shaker cu gheata vermutul si Campari, apoi se toarna bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi. O felie…
Read more »

Tartă cu hribi asezonată cu nuci tocate

20 October 2011
Tartă cu hribi asezonată cu nuci tocateO reteta delicioasa de tarta cu hribi asezonata cu nuci tocate din: faina, praf de copt, sare, ou, unt, hribi, ceapa, usturoi, piper, ceapa verde si nuci. Ingrediente: 200 g faina praf de copt sare 1 ou 155 g unt 550 g hribi 5 cepe frantuzesti 2 catei de usturoi piper 1/2 legatura ceapa verde…
Read more »

Păstrăv cu fenicul

20 October 2011
Păstrăv cu feniculO reteta delicioasa de pastrav cu fenicul din: pastravi, fenicul, rosii cherry, vin alb sec, dovlecel, vanata, broccoli, sare, piper, ulei de masline si orez. Ingrediente: 4 pastravi un fenicul 250 g rosii cherry 250 ml vin alb sec un dovlecel o vanata 500 g broccoli sare piper ulei de masline orez   Mod de…
Read more »

Omletă englezească cu carne de crab

20 October 2011
Omletă englezească cu carne de crabO reteta delicioasa de omleta englezeasca cu carne de crab din: carne de crab, germeni de soia, mazare, arpagic, sos de peste, zahar, oua, ulei de floarea soarelui, supa concentrata de pui si ulei de susan. Ingrediente: 200 g carne proaspătă de crab 100 g germeni de soia 50 g mazăre păstăi 15 fire de…
Read more »

Păstrăv afumat şi cartofi

20 October 2011
Păstrăv afumat şi cartofiSe fierb 500g de cartofi în apă cu sare 10-15 minute, până ce pot fi uşor străpunşi cu un cuţit. Se scurg şi se răcesc suficient pentru a fi mânuiţi; se taie în felii groase. Se amestecă 1 legătură mică frunze de tarhon tocate cu 1 şalotă tocată fin, 1 lingură oţet de vin roşu,…
Read more »

Sfeclă roşie în otet

20 October 2011
Sfeclă roşie în otetO reteta simpla si delicioasa de sfecla rosie in otet din: sfecla rosie, otet, sare, boabe de mustar, piper, hrean si foi de dafin. Ingrediente: 3 kg sfeclă roşie 300 ml oţet sare boabe de muştar piper boabe 1 rădăcină de hrean foi de dafin   Mod de preparare: Sfecla o coci la cuptor, apoi…
Read more »

Mamaliga in straturi

20 October 2011
Mamaliga in straturiO reteta delicioasa de mamaliga in straturi din: malai, apa, lapte dulce, unt, branza de vaci, oua, ciuperci, ardei capia, ardei iute, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: 350 g malai 500 ml apa 500 ml lapte dulce 100 g unt 500 g branza de vaci 6 oua 500 g ciuperci…
Read more »

Rulouri de calcan cu unt

20 October 2011
Rulouri de calcan cu untO reteta delicioasa de rulouri de calcan cu unt din: fileuri de calnca, unt, ceapa, coniac, smantana, faina, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de calcan curăţate 60 g unt sărat 1 ceapă mică 50 ml coniac 1 lingură smântână dulce 2 linguri faină albă sare piper pentru decor: câteva fire de pătrunjel proaspăt…
Read more »

Pui cu vinete

20 October 2011
Pui cu vineteO reteta simpla de pui cu vinete din: pui, ulei, ceapa, ardei grasi, rosii, vinete, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 3-4 linguri de ulei 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 2 vinete 4 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Porţionezi puiul, îl pudrezi cu sare şi piper şi îl…
Read more »

Chiftelute

20 October 2011
ChifteluteO reteta simpla de chiftelute din: carne tocata de vita, parmezan, miez de paine, ou, usturoi, coriandru, sare, piper, sos de rosii, usturoi, ulei de masline si coriandru. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 5 linguri parmezan ras 200 g miez de pâine 1 ou 1 căţel de usturoi coriandru proaspăt sare piper pentru…
Read more »

Plăcintă de batog afumat

20 October 2011
Plăcintă de batog afumatSe amestecă, într-un vas adânc rezistent la microunde, 400g de batog afumat, curăţat de piele şi tocat grosier, cu 1 praz tăiat în felii subţiri şi o mână de pătrunjel tocat. Se stropeşte cu 75ml de smântână pentru frişcă şi 5 linguri de apă. Se taie în felii foarte subţiri 2 cartofi şi se aşază…
Read more »

Fasole gătită

20 October 2011
Fasole gătităO reteta delicioasa de fasole gatita din: fasole pestrita, carnati picanti, ceapa, usturoi, ardei iute, ceapa verde, supa concentrata, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole pestriţă 200 g cârnaţi picanţi (sau salam) 1  ceapă 2  căţei de usturoi 1 ardei iute proaspăt 1  fir de ceapă verde 500 ml supă concentrată…
Read more »

Tartă cu roşii si fenicul

20 October 2011
Tartă cu roşii si feniculSe frământă un aluat din 300 g făină, 1 praf de sare, 100 g margarină, 1 ou, 50 ml apă; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat, se aşază într-o formă de tartă (0 24 cm) unsă şi se…
Read more »

Prăjitură cu mere şi gem

20 October 2011
Prăjitură cu mere şi gemO reteta delicioasa de prajitura cu mere si gem din: unt, zahar tos, oua, lapte dulce, faina, praf de copt, sare, mere, nuci, pudra de scortisoara, zahar vanilinat, gem de caise si frisca. Ingrediente: 130 g unt 370 g zahăr tos două ouă 120 ml lapte dulce 500 g făină un pliculeţ praf de copt…
Read more »

Ardei umpluţi cu vinete

20 October 2011
Ardei umpluţi cu vineteO reteta de ardei umpluti cu vinete din: ardei grasi, vinete, pesmet, ceapa, faina, ulei, ciuperci, sare, piper, margarina, rosii, ulei, faina, zahar, sare, marar si patrunjel. Ingrediente: 12 ardei graşi 3-4 vinete mijlocii 2 linguri de pesmet (sau 2 felii de pâine înmuiată) 1 ceapă 1 lingură de făină 3 linguri de ulei 1…
Read more »

Supă dulce de soc şi lămâie

20 October 2011
Supă dulce de soc şi lămâieSe scot boabele de la 400 g ciorchini de fructe de soc. Se decojesc 2 pere mari (cca 400 g) şi se curăţă de cotoare; se taie pulpa felii. Se dau în clocot 400 ml suc de coacăze negre cu 200 ml suc de mere, cca 150 ml apă şi 2 linguri miere. Se crestează…
Read more »

Cartofi cu unt şi brânză Cheddar

20 October 2011
Cartofi cu unt şi brânză CheddarO reteta delicioasa de cartofi cu unt si branza Cheddar din: cartofi, unt, branza cheddar, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi albi mari 80 g unt sărat 250 g brânză Cheddar sare piper   Mod de preparare: Spală bine cartofii, pune-i într-o cratiţă cu apă rece cu sare şi fierbe-i circa 30-35 de minute (este…
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de pui cu rosii

20 October 2011
Reteta zilei: Ciorba de pui cu rosiiO reteta simpla si delicioasa de ciorba de pui cu rosii din: pui, morcov, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ardei gras, bors, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 pui (sau 500 g măruntaie de pui) 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 kg roşii 1 ardei gras bors dupa gust sare piper pătrunjel verde…
Read more »

Cod pane cu cartofi prăjiţi

20 October 2011
Cod pane cu cartofi prăjiţiO reteta simpla si delicioasa de cod pane cu cartofi prajiti din: file de cod, oua, pesmet, cartofi, faina, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 500 g file de cod proaspăt 2 ouă 150 g pesmet 5 cartofi albi mari 2 linguri faină albă ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit) sare   Mod de preparare:…
Read more »

Pui picant cu salată de mere

20 October 2011
Pui picant cu salată de mereO reteta de pui picant cu salata de mere din: aripioare de pui, usturoi, otet balsamic, ulei de masline, portocale, apa, pasta de tomate, pasta de ardei iute, mere, nuci, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: un kg aripioare de pui 4 căţei de usturoi 100 ml oţet balsamic 100 ml ulei de măsline două portocale…
Read more »

Fileuri de peşte cu piure

20 October 2011
Fileuri de peşte cu piureO reteta de fileuri de peste cu piure din: fileuri de peste alb, cartofi, broccoli, ceapa rosie, masline, amestec de salata, lapte dulce, ridichi, unt, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: fileuri de peşte alb 3 cartofi 400 g broccoli o ceapă roşie măsline feliate un…
Read more »

Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt

20 October 2011
Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurtO reteta delicioasa de Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt din: scoici, smantana, unt, iaurt, brandy, faina, ulei de masline, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 16 scoici St. Jacques 2 linguri smântână fermentată 70 g unt sărat 1 linguriţă iaurt 1 lingură brandy 1 lingură faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Spaghettini cu crab, lămâie şi ardei iute

20 October 2011
Spaghettini cu crab, lămâie şi ardei iuteSe fierb 150 g de spaghettini sau spaghetti conform instrucţiunilor de pe pachet. Se călesc uşor 4 căţei de usturoi, 1 ardei iute roşu şi 5 şalote, toate tăiate în felii fine, în 50ml ulei de măsline extravirgin, până ce îşi eliberează aromele. Se adaugă coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie şi 1…
Read more »

Lichior de fructe de pădure

20 October 2011
Lichior de fructe de pădureO reteta simpla de lichior de fructe de padure din: mure, coacaze rosii, coacaze negre, afine, alcool si zahar. Ingrediente: 1/2 mure 300 coacaze rosii 300 g coacaze negre 300 g afine 1 l alcool 1kg zahar   Mod de preparare: Alegi fructe sănătoase şi fără impurităţi, le pui într-o strecură­toare şi le treci prin…
Read more »

Legume fripte cu fenicul

20 October 2011
Legume fripte cu feniculO retete delicioasa de legume fripte cu fenicul din: fenicul, vinete, dovlecei, broccoli, rosii, ceapa rosie, vin alb demisec, smantana, unt, seminte de fenicul, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: bucăţi de fenicul două vinete doi dovlecei 500 g broccoli 4 roşii două cepe roşii 600 ml apă 150 ml vin alb demisec…
Read more »

Tocană din carne de vită cu bere

20 October 2011
Tocană din carne de vită cu bereO reteta delicioasa de tocana din carne de vita cu bere din: carne de vita, slanina, ceapa, morcovi, bere, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 900 g carne de vită tăiată cuburi 2 felii de slănină 2 cepe 2 morcovi 150 ml bere 50 ml apă 2 linguri faină albă 1 lingură pătrunjel sare piper…
Read more »

Dovlecei cu măsline

20 October 2011
Dovlecei cu măslineO reteta de dovlecei cu masline din: dovlecei, ardei, rosii, ceapa, masline, marar si patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei 3 ardei 5 roşii 1 ceapă 200 g măsline câte 1/2 legătură mărar şi pătrunjel sare piper ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Speli legumele. Dovleceii îi cureţi de coajă şi îi…
Read more »

Prăjitură cu căpşune

19 October 2011
Prăjitură cu căpşuneO reteta delicioasa de prajitura cu capsune din: unt, zahar tos, miere, lapte dulce, oua, faina, praf de copt, capsune, sare, cacao, zahar vanilat si esenta de rom. Ingrediente: 250 g unt 350 g zahăr tos două linguri de miere 250 ml lapte dulce 4 ouă 250 g făină un pliculeţ praf de copt 500…
Read more »

Pui cu ananas

19 October 2011
Pui cu ananasO reteta delicioasa de pui cu ananas din: pui, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, ananas, ulei de masline extravirgin, cuisoare, foi de dafin, scortisoara, supa concentrata de pui, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 ardei gras roşu 1 ardei iute (nu foarte…
Read more »

Plăcinţele cu carne tocata de vita

19 October 2011
Plăcinţele cu carne tocata de vitaO reteta simpla de placintele cu carne din: faina, unt, apa, sare, carne tocata de vita, cartofi, ceapa, patrunjel, ou, sare si piper. Ingrediente: 300 g faină albă 125 g unt 2 linguri apă sare pentru umplutură: 250 g carne tocată de vită 2 cartofi 1 ceapă 2  linguri pătrunjel 1 ou sare piper  …
Read more »

Chiftele delicioase

19 October 2011
Chiftele delicioaseSe curăţă de membrană 8 cârnaţi de porc de bună calitate şi se modelează din carnea fiecăruia câte 3 chiftele. Se prăjesc într-un pic de ulei 5 minute, până devin aurii. Intre timp, se fierbe 1 kg de cartofi tăiaţi în felii groase 10 minute, până devin fragezi. Se adaugă în tigaie, alături de cârnaţi,…
Read more »

Budinca cu gris si vanilie

19 October 2011
Budinca cu gris si vanilieO reteta delicioasa de budinca cu gris si vanilie din: oua, zahar, gris, praf de copt, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 ouă 7 linguri zahăr 7-8 linguri griş 1 plic praf de copt 500 ml lapte 1 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu patru linguri de…

Cocktail Romeo si Julieta

19 October 2011
Cocktail Romeo si JulietaO reteta simpla de Cocktail Romeo si Julieta  din: campari, vin alb sec si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cl Campari 10 cl vin alb sec 2 stropi zeama de lamaie   Mod de preparare: Turnam Cmapari-ul in paharul de vin alb, cu talpa lunga, preracit; completam cu vinul alb si adaugam doi stropi de…
Read more »

Mancare de porc cu masline

19 October 2011
Mancare de porc cu maslineO reteta simpla si delicioasa de Mancare de porc cu masline  din: pulpa de porc, seminte de coriandru, piper negru boabe, zahar, condimente, ulei de masline, ceapa, vin rosu, masline verzi si negre, sare si coriandru. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6 linguri seminte de coriandru 1 lingurita piper negru boabe 1/2 lingurita zahar…
Read more »

Cum se prepara legume prajite (video)

19 October 2011
Cum se prepara legume prajite (video)O reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara legumele prajite. Un preparat ce poate fi servit fierbinte ca si garnitura sau ca fel principal pentru vegetarieni. Ingrediente: 1 small red pepper, sliced 1 small green pepper sliced 1 small yellow pepper sliced 1 red onion, sliced 3 carrots, cut into matchsticks…
Read more »

Supă de legume cu smântână

19 October 2011
Supă de legume cu smântânăSe prăjesc în ulei câteva minute 200g de ceapă, ţelină şi morcovi, tocaţi, şi 300g de cartofi tăiaţi cubuleţe, până încep să se înmoaie. Se acoperă cu 700ml supă de legume şi se lasă la fiert uşor 10-15 minute, până când legumele sunt fragede. Se mixează cu un blender până când se obţine un amestec…
Read more »

Oua in stil spaniol

19 October 2011
Oua in stil spaniol Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie cu capac. Se prăjesc 50g de chorizo tocat două minute. Se adaugă 400g de roşii bucăţi, din conservă, 1 ceapă tocată, 1 linguriţă de boia afumată şi 1 mână de măsline negre, apoi se lasă la fiert 8 minute, până se îngroaşă. Se fac patru adâncituri…
Read more »

Tarte cu roşii, brânză feta şi măsline

19 October 2011
Tarte cu roşii, brânză feta şi măslineSe încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se taie în 4 bucăţi un pachet de 375g de aluat de foitaj, se pun bucăţile pe o tavă antiaderentă (sau acoperită cu hârtie de copt) şi se înţeapă aluatul cu o furculiţă. Se presară 50g de brânză feta. Se pun 6 roşii tăiate felii deasupra, apoi iar…
Read more »

Plăcintă cu dovlec

19 October 2011
Plăcintă cu dovlecO reteta delicioasa de placinta cu dovleac din: faina, drojdie, sare, ulei, zahar, ou, lapte, smantana, dovlecel, zahar vanilat, gris si marar. Ingrediente: 750 g făină 1 cub drojdie puţină sare 50 ml ulei linguriţă zahăr 1 ou 200 ml lapte 2 linguri smântână pentru umplutură: 700 g dovlecel 200 g zahăr 2 plicuri zahăr…
Read more »

Tort cu whisky

19 October 2011
Tort cu whiskyO reteta delicioasa de tort cu whisky din: stafide, apa, unt, zahar, ou, whisky, faina, bicarbonat, nucsoara, zeama de lamaie, miez de nuca, sare, unt, lamaie, whisky si confetti de zahar. Ingrediente: 170 g stafide 230 ml apă 100 g unt 140 g zahăr 1 ou 2  linguri whisky 170 g faină albă 1 linguriţă…
Read more »

Anghinare cu sos vinegretă

19 October 2011
Anghinare cu sos vinegretăSe rup tulpinile de la 4 anghinare mari, cât mai aproape de bază, apoi se curăţă frunzele decolorate, într-o oală, se pune la fiert apă cu sare. Se adaugă 3 frunze de dafin, 1 lămâie tăiată pe jumătate şi stoarsă de zeamă, împreună cu zeama acesteia. Se pun anghinarele şi se ţin sub apă cu…
Read more »

Supă de ciuperci cu ardei iute si coriandru

19 October 2011
Supă de ciuperci cu ardei iute si coriandruO reteta delicioasa de supa de ciuperci cu ardei iute si coriandru din: ciuperci, pulpa de rosii, ceapa, supa concentrata de pui, ardei iute, ulei de masline extravirgin, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci champignon 500 g pulpă de roşii 1 ceapă 1 l supă concentrată de pui 1 ardei iute proaspăt 4…
Read more »

Friptură cu ardei copţi şi sos de coriandru

19 October 2011
Friptură cu ardei copţi şi sos de coriandruSe ung 2 steakuri de vită cu 1 linguriţă ulei de măsline şi 1 linguriţă de chimion măcinat, sare şi piper. Se taie în felii groase 1 ardei gras roşu şi unul galben. Se stropesc feliile de ardei cu 1 linguriţă ulei de măsline. Se coc feliile de ardei pe o tigaie-grătar pe ambele părţi…
Read more »

Oua in stil mexican

19 October 2011
Oua in stil mexicanO reteta delicioasa de oua in stil mexican din: oua, rosii, ceapa, ardei iute, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 4 roşii mici (circa 400 g) 1 ceapă medie 1 ardei iute proaspăt 2 linguri ulei de măsline extravirgin coriandru proaspăt sare piper negru   Mod de preparare: Curăţă ceapa şi…
Read more »

Cocktail Campari Sour

19 October 2011
Cocktail Campari SourO reteta simpla de Cocktail Campari Sour din: campari, zeama de lamaie proaspata, suc de portocale, sirop de zahar, coaja de portocala si cirese. Ingrediente: 8 cl Campari 2 cl zeama de lamaie proaspata 2 cl suc de portocale 2 cl sirop de zahar coaja de portocala cirese   Mod de preparare: Mixam bine cu…
Read more »

Pui crocant cu parmezan

19 October 2011
Pui crocant cu parmezanSe încinge grilul la treapta de mijloc şi se tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Se bate un albuş pe o farfurie, cu un pic de sare şi de piper. Se dau pe răzătoarea mică 5 linguri de parmezan deasupra unei alte farfurii. Se înmoaie 4 piepţi de pui, fără piele şi dezosaţi, mai…
Read more »

Muşchi de vită cu orez

19 October 2011
Muşchi de vită cu orezO reteta simpla si delicioasa de muschi de vita cu orez din: muschi de vita, ulei de masline, otet balsamic, sos de ardei iute, salvie, usturoi, rosii cherry, orez, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 800 g de muşchi de vită 100 ml ulei de măsline 100 ml oţet balsamic o lin­guriţă cu sos…
Read more »

Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă

19 October 2011
Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentăSe pun 4 cotlete de miel într-un bol. Se presară 2 linguriţe de boia afumată, 1/2 ceapă roşie tocată fin, 1 lingură de oţet de vin roşu, 1/2 lingură ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă într-un castron 200g de cuşcuş cu 5  linguri seminţe de pin prăjite, 8 curmale tocate fin, coaja rasă…
Read more »

Bame cu morcovi şi ardei iute

19 October 2011
Bame cu morcovi şi ardei iuteO reteta delicioasa de bame cu morcovi si ardei iute din: bame congelate, morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, telina, ardei iute, zahar tos, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, marar, sare, piper si orez. Ingrediente: 500 g bame congelate doi morcovi două cepe 5 căţei de usturoi o rădăcină de pătrunjel o ţelină mică…
Read more »

Biscuiţi cu unt

19 October 2011
Biscuiţi cu untO reteta simpla si delicioasa de biscuiti cu unt din: unt, zahar, faina alba, sare si zahar. Ingrediente: 300 g unt 200 g zahăr 500 g faină albă 1 linguriţă sare pentru decor: zahăr   Mod de preparare: A mestecă untul cu zahărul şi cu sarea. Adaugă faina albă cernută şi frământă ingredientele până când…
Read more »

Friptură de porc şi salată de cartofi cu muştar

19 October 2011
Friptură de porc şi salată de cartofi cu muştarSe fierb 200g de cartofi până devini fragezi. Se scurg, apoi se amestecă cu 4 cepe verzi tăiate felii şi 2 linguriţe oţet de vin roşu cât sunt calzi încă. Se ung 2  bucăţi şuncă de porc cu un pic de miere, sare şi piper, apoi se pun 3 minute pe fiecare parte sub grilul…
Read more »

Cupă cu zmeură şi cereale

19 October 2011
Cupă cu zmeură şi cerealeO reteta simpla de cupa cu zmeura si cereala din: smantana dulce, branza de vaci, zmeura, fulgi de ovaz, miere si whisky. Ingrediente: 150 ml smântână dulce 100 g brânză de vaci (dulce) 250 g zmeură 1 linguri fulgi de ovăz 2 linguri miere lichidă 2 linguri whisky   Mod de preparare: Prăjeşte câteva minute…
Read more »

Salată cu carne de raţă şi sirop de arţar

19 October 2011
Salată cu carne de raţă şi sirop de arţarSe încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pune o tavă mică antiaderentă în cuptor şi se lasă la încălzit câteva minute. Se crestează cu un cuţit pielea de pe 2 piepţi de raţă şi se condimentează bine cu sare şi piper, apoi se aşază în tavă, cu pielea în jos, şi se prăjesc…
Read more »

Plăcintă cu mere şi pere

19 October 2011
Plăcintă cu mere şi pereO reteta de placinta cu mere si pere din: mere, pere, faina, zahar tos, unt, oua, praf de copt, pudra de scortisoara, esenta de migdale, nuci, alune, sare si zahar pudra. Ingrediente: 500 g mere 500 g pere 380 g făină 200 g zahăr tos 200 g unt două ouă pliculeţ praf de copt două…
Read more »

Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă

19 October 2011
Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentăO reteta delicioasa de Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă din: prosciutto, mazare, mozzarela de bivolita, suc de portocala, ulei de masline si frunze de menta. Ingrediente: 4 felii de prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de mozzarella de bivoliţă (aprox. 125g), ruptă în bucăţi mari pentru…
Read more »

Dulceaţă de pepene galben

19 October 2011
Dulceaţă de pepene galbenO reteta simpla si delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pepene galben 1 kg zahăr 800 ml apă 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui apa împreună cu zahărul şi zahărul vanilat într-o cratiţă, la fiert. Separat, cureţi pepenele, îi îndepărtezi seminţele şi…
Read more »

Orez în stil mexican

19 October 2011
Orez în stil mexicanO reteta delicioasa de orez in stil mexican din: orez salbatic, pulpa de rosii, supa concentrata de pui, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, coriandru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez sălbatic 400 g pulpă de roşii 1 supă concentrată de pui 2 cepe mici 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de…
Read more »

Somon afumat cu dressing

19 October 2011
Somon afumat cu dressingSe amestecă 1 lingură de zahăr fin cu 1/2 ardei iute roşu tocat fin, coaja rasă de la 1 lămâie, 2 linguri zeamă de lămâie, 1/2 linguri ulei de susan şi 1 lingură sos de soia. Se aşază pe 4 farfurii somon afumat dintr-un pachet de 200g. Se amestecă 1 avocado curăţat şi tăiat cubuleţe,…
Read more »

Supă aztecă

18 October 2011
Supă aztecăO reteta simpla si delicioasa de supa azteca din: fasole pestrita, porumb boabe, ciuperci, kaizer, supa concentrata de pui, ceapa, telina, morcov, rosie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 250 g fasole pestriţă 200 g porumb boabe (din conservă) 100 g ciuperci champignon 30 g kaizer afumat 1 l supă…
Read more »

Rulouri cu creveţi şi legume

18 October 2011
Rulouri cu creveţi şi legumeSe încălzeşte cuptorul la 220°C/ gaz 7. Se fierbe un ghem (60g) de tăieţei de orez conform instrucţiunilor de pe pachet. Se încinge un pic de ulei într-un wok. Se prăjesc 3-4 minute un pachet de 300g amestec de legume, 1 bucăţică de ghimbir dat prin râzătoare şi 1 mână de tulpini de coriandru tocate.…
Read more »

Chiftele cu sos bechamel

18 October 2011
Chiftele cu sos bechamelO reteta delicioasa de chiftele cu sos bechamel din: carne de porc, carne de vita, cartofi, morcov, usturoi, ceapa, oua, paine, unt, faina, lapte dulce, smantana, sare, piper, marar si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de vită doi cartofi un morcov 4 căţei de usturoi o ceapă…
Read more »

Musaca dietetică

18 October 2011
Musaca dieteticăO reteta delicioasa de musaca dietetica din: ardei grasi, usturoi, carne tocata de vita, linte rosie, oregano, passata, vanata, rosii, ulei de masline, parmezan, iaurt grecesc si nucsoara. Ingrediente: 200 g de ardei graşi, tăiaţi felii 3 căţei de usturoi, striviţi 200 g carne tocată foarte slabă de vită 100 g de linte roşie 2…
Read more »

Turte cu măsline

18 October 2011
Turte cu măslineO reteta de turte cu masline din: faina, cubulet de drojdie, masline, sare, ulei, cimbru si busuioc. Ingrediente: un kilogram de făină un cubuleţ de drojdie 100 g măsline feliate sau tăiate foarte mărunt sare ulei cimbru busuioc   Mod de preparare: într-un vas adânc se cerne făină, se face o gaură în mijloc şi…
Read more »

Chiftele thailandeze de curcan cu salată de tăieţei

18 October 2011
Chiftele thailandeze de curcan cu salată de tăieţeiO reteta delicioasa de chiftelute thailandeze de curcan cu salata de taitei din: piept de curcan, lemongrass, usturoi, coaja si suc de lime, sos de soia, coriandru, taitei de grau, amestec de legume, ardei iute si sos dulce de chilli. Ingrediente: 400 g piept de curcan, tocat grosier 1 tijă de lemongrass, tocată fin 2 …
Read more »

Cocktail Angelo

18 October 2011
Cocktail AngeloO reteta simpla de Cocktail Angelo din: campari, suc de ananas, suc de portocale si vermut sec. Ingrediente: 6 cl Campari 4 cl suc de ananas 4 cl suc de portocale 2 cl vermut sec   Mod de preparare: mixam bine in shaker cu gheata Campari-ul, sucurile de fructe si vermutul. Apoi turna in cupa…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu