vineri, 22 februarie 2013

Retete de top #92


Retete de top:

Lasagna cu piept de pui

13 January 2011
Lasagna cu piept de pui  Ingrediente: 1 pachet foi lasagna panzzani 1 piept de pui ½ kg ciuperci proaspete 1 ceapa 4 catei usturoi 1 pahar vin rosu indoit cu 1 pahar apa 3-4 linguri bullion de rosii sare piper Ingrediente sos béchamel: ½ pachet de unt 1 lingura faina 1 cana lapte dulce ½ rotita cascaval 1 ou…
Read more »

Supă italiană de iarnă

13 January 2011
Ingrediente: 3 morcovi 1 gulie 1ţelină 2 roşii în bulion 100 g fasole albă fiartă ardei gras roşu sfeclă roşie 1 legătură pătrunjel 50 g caşcaval ulei dacă se poate din sâmburi de măsline   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi pe foc cu ulei şi puţină apă. Când s-a înmuiat, adaugi…
Read more »

Varza acra cu afumatura si crenvusti

13 January 2011
Varza acra cu afumatura si crenvustiO reteta delicioasa de varza acra cu afumatura si crenvusti din: varza, ceapa, vin rosu, crenvusti si afumatura. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 2 cepe 2 pahare vin rosu 4 crenvusti 200 g afumatura   Mod de preparare: Procedezi aşa: în funcţie de cât de sărată este varza, cu o seară înainte sau doar…
Read more »

Prăjitură cu pere si stafide

13 January 2011
Prăjitură cu pere si stafide  Ingrediente: un pachet de foitaj un kg pere 100 g stafide lichior de fructe 50 g unt 50 g zahăr două pliculeţe cu za­hăr vanilinat scorţişoară 100 g pesmet   Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, apoi se toacă mărunt. Stafi­dele se pun la înmuiat într-un vas cu lichior…
Read more »

Macrou umplut

13 January 2011
Macrou umplut  Ingrediente: 4 bucati de macrou 3 linguri de faina o lingura de pesmet o frunza de dafin 5 boabe piper 3 boabe ienibahar 50 ml otet 150 rosii uscate 50 g muguri de pin 2 catei de usturoi pesto de busuioc sare piper ulei de masline salata verde   Mod de preparare: Peştele se…
Read more »

Supă cu ciuperci

13 January 2011
Supă cu ciuperci  Ingrediente: două cepe 500 g ciuperci o salată verde doi căţei de usturoi o frunză de dafin 100 g paste mici 75 ml ulei de floarea-soarelui pătrunjel o lămâie sare piper smântână ardei iute   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă de foi…
Read more »

Rulada cu ciocolata si banane

13 January 2011
Rulada cu ciocolata si banane  Ingrediente aluat: 400 g biscuiţi cu cacao din cei moi 10 linguri zahăr 6 linguri ciocolată amăruie rasă 350 ml lapte Ingrediente cremă: 100 g ciocolată albă (fără cremă) rasă 1 pachet margarină 6 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie 2 bana­ne mari   Mod de preparare: Amesteci cio­colata cu biscuiţii daţi prin…
Read more »

Rulouri de foitaj cu kaizer

13 January 2011
Rulouri de foitaj cu kaizer  Ingrediente: un pachet de foitaj 500 g kaizer două cepe 125 ml vin alb o lingură de făină un ardei gras 50 g unt 150 ml smântână 150 ml sos de roşii două linguri de muştar cimbru sare piper un ou salată verde varză roşie   Mod de preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura…
Read more »

Tartă cu gem de prune

13 January 2011
Tartă cu gem de prune  Ingrediente: 300 g făină 80 g unt 50 g zahăr tos două ouă un borcan de gem de prune zahăr vanilinat o linguriţă de pudră de scorţişoară sare o jumătate de pliculeţ cu praf de copt fructe de sezon frişcă miezuri de nucă   Mod de preparare: Făina se cerne şi se toarnă într-un…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 50 (video)

13 January 2011

Salată de pepene rosu, branza feta si busuioc

13 January 2011
Salată de pepene rosu, branza feta si busuioc  Ingrediente: un kilogram pepene roşu 500 g brânză feta 100 g busuioc 50 g muguri de pin 4 linguri de ulei de măsline o limetă o portocală miere o linguriţă de oţet balsamic piper crakers seminţe de dovleac seminţe de floarea-soarelui   Mod de preparare: Pepenele roşu se curăţă de coajă şi seminţe, se…
Read more »

Ficat de vitei cu ouă si cartofi

13 January 2011
Ficat de vitei cu ouă si cartofi  Ingrediente: 1/2 kg ficat 6 cartofi potriviţi 5 ouă 100 g caşcaval sau telemea sare verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, îi tai cuburi şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi ficatul, îl tai şi pui feliile la prăjit. Baţi bine ouăle ca pentru omletă. Intr-un vas uns…
Read more »

Cremă cu pepene roşu

13 January 2011
Cremă cu pepene roşu  Ingrediente: un plic budincă de vanilie din comerţ 400 ml frişcă 400 ml lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de vanilie 200 g fulgi de ciocolată topping de cafea pepene roşu fulgi de cereale expandate traşi în ciocolată   Mod de preparare: Frisca se mixează, se acoperă cu folie alimentară şi se intro­duce la rece.…
Read more »

Sufle cu sunca si ciuperci

13 January 2011
Sufle cu sunca si ciuperciIngrediente: 100 g şuncă 100 g ciuperci 4 ouă 1 pahar mare cu smântână 1 linguriţă de unt 100 g făină 3-4 lin­guri pesmet 100 g caşcaval răzuit sare piper   Mod de preparare: Tai ciupercile (care pot fi crude şi călite puţin sau din conservă) şi şunca şi răzui caşcavalul. Le laşi deoparte şi…
Read more »

Broccoli cu şuncă

13 January 2011
Broccoli cu şuncă  Ingrediente: un kilogram broccoli 500 g fasole verde 300 g mazăre 400 g şuncă un avo­cado salată verde două linguri de ulei de măsline 3 căţei de usturoi 250 ml apă o lingură de amidon ardei iute 100 g parmezan sare piper mărar   Mod de preparare: Mazărea, fasolea verde şi broc­coli se pun…
Read more »

Salată chinezească cu tăiţei

13 January 2011
Salată chinezească cu tăiţei  Ingrediente: 400 g tăiţei chinezeşti cu ou 4 morcovi două fire de praz doi ardei graşi roşii două linguri de sos de sois piper sare ulei de măsline   Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu sare. în timp ce fierb, prazul şi ardeii se taie bucăţele, iar morcovii rondele. Morcovii şi…
Read more »

Perisoare fierte in aburi cu sos de smantana

13 January 2011
Perisoare fierte in aburi cu sos de smantanaIngrediente: 500 g carne vită fără os 250 g pâine albă fără sare 800 ml lapte degresat 80 g făină 80 g unt 170 g smântână cu puţine grăsimi   Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă clo­cotită. Fiartă, o treci prin maşină împreună cu pâinea  înmuiată şi bine pre­sată de apă. Amesteci…
Read more »

Clătite cu icre negre si somon afumat

13 January 2011
Clătite cu icre negre si somon afumat  Ingrediente: 300 g făină 550 ml lapte dulce două ouă 300 g brânză de vaci 100 ml smântână 400 g somon afumat 100 g icre negre sare piper busuioc ulei pentru uns sos de soia   Mod de preparare: Ouăle se pun într-un vas mai mare şi se amestecă bine cu laptele dulce şi…
Read more »

Ceai: Obiceiurile coreene şi tibetane

13 January 2011
Ceai: Obiceiurile coreene şi tibetaneIn jurul anului 820, oamenii din Ch’a Hsien, astăzi Coreea, au vrut să-şi cultive singuri ceaiul şi să nu-l mai importe mereu din China. Au trimis emisari în China pentru a se întoarce cu seminţe de plante de ceai, modul de cultivare şi tehnica de preparare a ceaiului. Coreenii nu şi-au elaborat propriul mod de…
Read more »

Salată cu ciuperci şi tarhon

13 January 2011
Salată cu ciuperci şi tarhon  Ingrediente: 500 g ciuperci 4 cartofi un ardei iute 4 ouă 100 g măsline negre fără sâmburi o ceapă 3 căţei de usturoi douăi lămâi sare piper ulei de măsline 5 boabe de piper tarhon sfeclă roşie   Mod de preparare: Se face un sos din ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ulei de măsline,…
Read more »

Ciorba de carnati

13 January 2011
Ciorba de carnati  Ingrediente: 2 cepe 2 cârnaţi 2 linguri făină sare oţet 2 ouă 100 g smântână verdeaţă după gust   Mod de preparare: Pui 2 l de apă rece să fiar­bă cu un praf de sare. Cureţi şi tai ceapa mărunt şi când fier­be apa din oală, adaugi ceapa. Cât fierbe ceapa, tai cârnaţii felioare…
Read more »

Biscuiţi din cereale

13 January 2011
Biscuiţi din cereale  Ingrediente: 130 g unt 125 g zahăr tos 120 g zahăr pudră 200 g fulgi de cocos 500 g fulgi de cereale 100 g fructe confiate o lingură de esenţă de rom două ouă zahăr vanilinat 300 g ciocolată neagră o lingură de ulei migdale alune   Mod de preparare: Untul se taie în…
Read more »

Bărcuţe de vinete cu chiftele

13 January 2011
Bărcuţe de vinete cu chiftele  Ingrediente: 4 vinete 200 g carne de porc 200 g carne de vită două cepe doi ardei graşi 200 g ciuperci, 4 căţei de usturoi o lingură de pesmet ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel smântână usturoi   Mod de preparare: Cepele se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea de vită şi cea de…
Read more »

Prăjitură cu caise, migdale si fulgi de ciocolata

13 January 2011
Prăjitură cu caise, migdale si fulgi de ciocolata  Ingrediente: 500 g caise 300 g unt 170 g zahăr tos 50 g migdale 500 g făină zahăr vanilinat sare praf de copt esenţă de migdale un plic budincă de cacao 450 ml lapte dulce două linguri de fulgi de ciocolată topping de ciocolată mentă   Mod de preparare: Se amestecă bine cu zahărul…
Read more »

Pizza cu avocado

13 January 2011
Pizza cu avocado  Ingrediente: 700 g făină două linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr 30 g drojdie două bucăţi de avocado un ardei iute 100 g boabe de porumb roşii în suc propriu 200 g parmezan sare pătrunjel o lămâie caşcaval   Mod de preparare: Drojdia se sfărâmă şi se pune într-un castronel cu…
Read more »

Budinca de mamaliga cu portocale

13 January 2011
Budinca de mamaliga cu portocaleIngrediente: 110 g unt 4 linguri de zahăr 2 ouă 200 g mălai fin 1 păhărel lichior de fructe 1 cub de drojdie 50 g coajă de portocale confiată sare   Mod de preparare: Pui 100 g unt într-un castron şi-l amesteci cu lingura de lemn adăugând puţin câte puţin zahărul. Separi ouăle şi pui…
Read more »

Frigărui cu chifteluţe de peşte

13 January 2011
Frigărui cu chifteluţe de peşte  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte un cartof doi morcovi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel 400 g brânză de vaci un ou o ceapă pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui roşii cherry 75 g unt o lămâie salată de sfeclă roşie   Mod de preparare: Rădăcina de pătrunjel şi ţelina se…
Read more »

Placintele impaturite

13 January 2011
Placintele impaturite  Ingrediente: 6 linguri ulei 6 linguri lapte 350 g făină sare 1 ou   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele şi faci un aluat pe care îl împărţi în 10 bucăţi. Fiecare dintre cele 10 bucăţi o întinzi şi o împătureşti de 3 ori. Apoi, după a treia împăturire, pui fiecare bucată să se…
Read more »

Papanasi din mamaliga

13 January 2011
Papanasi din mamaligaIngrediente: 200 g mămăligă (rece sau caldă, rămasă sau făcută chiar pentru papanaşi) 250 g brânză dulce 1 ou 1-2 linguri făină ulei sare   Mod de preparare: Fărâmiţezi mămăliga şi o amesteci cu brânza poţi pune dulce sau sărată, după gust, oul şi făina. Potriveşti de sare şi for­mezi papanaşii pe care îi prăjeşti.…
Read more »

Pui cu prune uscate

13 January 2011
Pui cu prune uscateIngrediente: 2 aripi de porţie 1/2 kg prune uscate 1 ceaşcă ulei 1 linguriţă zahăr sare   Mod de preparare: Speli prunele şi el laşi în apă rece timp g de o oră. Cureţi şi speli aripile foarte bine, le usuci cu şervete de hârtie, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Pui…
Read more »

Creveţi în două culori cu legume

13 January 2011
Creveţi în două culori cu legume  Ingrediente: 500 g creveţi un albuş o lingură de amidon 400 g legume congelate o linguriţă zahăr brun o lin­guriţă ghimbir tocat o linguriţă sos de soia iute (opţional) un fir de ceapă verde o lingură de sos de soia o lingură de vin de orez chinezesc o lingură de pastă de roşii ulei…
Read more »

Chec cu legume si un strop de ghimbir

13 January 2011
Chec cu legume si un strop de ghimbir  Ingrediente: 150 g mazăre doi morcovi doi dovlecei un ardei gras 4 ouă 150 g făină 100 ml lapte 50 ml smântână un cubuleţ de drojdie 120 g unt foarte puţin ghimbir sare piper 100 g caşcaval   Mod de preparare: Morcovii, dovleceii şi ardeiul gras tăiate cubuleţe împreună cu mazărea se pun la…
Read more »

Sufle de fructe confiate

13 January 2011
Sufle de fructe confiateIngrediente:  60 g unt 60 g făină 150 ml lapte 6 ouă 70 g zahăr pudră 2 linguri de fructe confiate pesmet   Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui laptele şi untul să fiarbă. Când dă în clocot, torn i toată făina odată. Amesteci cu o lingură de lemn până se dezlipeşte de cratiţă. Tragi…

Gogosele de cartofi cu cascaval

13 January 2011
Gogosele de cartofi cu cascavalIngrediente : 6-8 cartofi 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval 200 ml ulei pentru prăjit sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai felii şi îi fierbi în apă cu sare la foc iute. Fierţi, îi strecori şi îi laşi în strecurătoare 10-15 minute să se răcorească după care îi treci prin…
Read more »

Desert cu nuca de cocos si stafide

13 January 2011
  Ingrediente: 3 ceşti de nucă de cocos rasă o ceaşcă de zahăr două ceşti de lapte un praf de sare 3 ouă bătute spumă o jumătate de ceaşcă de stafide 3 linguriţe de rom   Mod de preparare: Se încălzeşte nuca de cocos, zahărul, laptele şi sarea la foc mediu, amestecând încontinuu. Se ia…
Read more »

Supa de gris rumenit

13 January 2011
  Ingrediente: 300g griş 1 l lapte 250 g morcovi 250 g păstârnac 100 g praz 1 legatura patrunjel verde sare 250 g paine fara sare   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul îl tai cubuleţe şi le pui la fiert în  apă clocotită cu puţină sare. Cat timp fierb legumele, într-o tigaie rumeneşti grişul, fără…
Read more »

Cârnati cu ouă si legume la tigaie

12 January 2011
Cârnati cu ouă si legume la tigaie  Ingrediente:  200 g cârnaţi cabanos 2 ardei graşi galbeni, roşii, verzi 4-5 cartofi 5 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri pastă de ardei (dacă ai, dacă nu, pune bulion deşi nu are acelaşi gust) 1/2 l supă 1 linguriţă cimbru 4 ouă   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi…
Read more »

Plachie de fasole verde cu lapte

12 January 2011
Plachie de fasole verde cu lapteIngrediente: 800 g fasole verde 2 cepe 3-4 ardei graşi 2 căpăţâni usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia de ardei 100 ml lapte 100 ml apă 2 roşii 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o tai bucăţi. Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt, le căleşti împreună,…
Read more »

Galuste cu malai si parmezan

12 January 2011
Galuste cu malai si parmezan  Ingrediente galuste: 300 g malai fin 30 g unt 50 g parmezan sare   Ingrediente sos: 400 g pulpa de rosii 1/2 ceapa ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Pui să fiarbă 1 l apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugi mălaiul amestecând energic ca să nu se formeze…
Read more »

Dovlecei cu smantana si chimen

12 January 2011
Dovlecei cu smantana si chimenIngrediente: 4 dovlecei 30 g unt 125 ml smântână 1/2 linguriţă chimen 2 linguri ulei sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi-i tai pe diagonală felii groase de 5 mm. Le rumeneşti apoi în unt şi când sunt gata le scoţi pe o farfurie pe şerveţele de…
Read more »

Salată ţărănească

12 January 2011
Salată ţărănească  Ingrediente :   1 salată verde 100 g cârnaţi afumaţi 1 ardei gras 1 ceapă 1 conopidă mică 2 roşii 2 linguri ulei 1 lin­guriţă oţet 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi 10 minute în apă clocotită cu sare şi după ce s-a răcit o desfaci în bucheţele.…
Read more »

Ingheţată cu biscuiţi

12 January 2011
Ingheţată cu biscuiţiIngrediente : 5 ouă 250 g zahăr 3 linguri făină 6 linguri pline cu vârf de nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă nes 1 lingură cacao 100 g biscuiţi nisipoşi simpli 100 g biscuiţi nisipoşi cu cacao 50 g ciocolată   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile…
Read more »

Chec fără grăsime

12 January 2011
Chec fără grăsimeIngrediente: 4 ouă 6 linguri rase de zahăr 6 linguri rase de amidon 2 1/2 linguri pline cu vârf cu făină 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până când amestecul devine spumos. Adaugi făina, amidonul şi la final albuşurile bătute spumă, apoi amesteci cu o lingură de…
Read more »

Ruladă din ouă cu orez

12 January 2011
Ruladă din ouă cu orezIngrediente foaie : 2 ouă 150 ml lapte 1 lingură unt 20 g făină Ingrediente umplutură : 3 linguri orez 1 ceapă mică 1 ou + 1 albuş crud sare piper   Mod de preparare: Baţi gălbenuşurile cu făina şi laptele, adaugi albuşurile bătute spumă şi torni compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu unt şi…
Read more »

Găluşte cu sos de roşii

12 January 2011
Găluşte cu sos de roşii  Ingrediente:  200 g griş 1 sare 1 linguriţă zahăr 1 l lapte 100 g unt 2 ouă 3 roşii   Mod de preparare: Fierbi laptele cu 50 g de unt şi un praf de sare şi când clocoteşte pui grisul în ploaie şi laşi până se îngroaşă. După ce a fiert şi s-a răcit…
Read more »

Pui marinat la gratar

12 January 2011
Pui marinat la gratarIngrediente: 6 pulpe de pui 2 linguri muştar 3 linguri miere 3 linguriţe susan 1 lin­gură cuişoare 3 linguri ulei zeama unei lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o crestezi şi o laşi deoparte până pregăteşti sosul. Amesteci mierea cu uleiul, muştarul şi zeama de lămâie, pui cuişoarele, susanul, sare şi piper…
Read more »

Găluşte cu pere şi alune

12 January 2011
Găluşte cu pere şi aluneIngrediente: 500 g cartofi 1 lingură unt 3 pere 1 ou 100 g griş 100 g făină 200 g alune nesărate coaja rasă a unei lămâi 2 linguri zahăr pudră scorţişoară 3 linguri zahăr cristale sare   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă şi cotoare şi le pui la fiert în 2 căni de…
Read more »

Şniţele de caşcaval

12 January 2011
Şniţele de caşcavalIngrediente:  300 g caşcaval 2 ouă 2 linguri muştar 1 ceapă 6 fire pătrunjel 4 felii pâine uscată sare   Mod de preparare: Tai caşcavalul în felii de 1 cm grosime şi le dai pentru 5 minute la congelator. Fărâmiţezi miezul de pâine, adaugi ceapa şi pătrunjelul bine tocat şi amesteci ca să obţii o…
Read more »

File de peste cu legume la cuptor

12 January 2011
File de peste cu legume la cuptorIngrediente: 1,5 kg crap file 2 kg cartofi roşii 3 ardei graşi 3 roşii 3 cepe 150 g slă­nină afumată 400 ml smântână 3 linguriţe boia dulce 3 linguri ulei   Mod de preparare: Crestezi fileurile de peşte, le împănezi cu slănină şi le prăjeşti în ulei încins. Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi…
Read more »

Ciorbă de pui cu legume

12 January 2011
Ciorbă de pui cu legumeIngrediente: carne de pui dupa gust 3 morcovi 2 cepe 1 jumatate de telina 2 ardei grasi 3 linguri bullion/suc de rosii 1 pliculet bors/1/2 kg bors 4 cartofi 1 pastarnac sare piper 2 linguri ulei 2 oua Delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 1 legatura patrunjel sau leustean Mod de preparare: Se da carnea in fiert…
Read more »

Chiftelute pane

12 January 2011
Chiftelute paneIngrediente:  500 g carne tocată de porc 2 căţei de usturoi 6 ouă 1 cană făină 1 ceapă 1 cartof mare 1 felie pâine 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartoful în coajă şi când e gata, îl cureţi şi-l pasezi. Cureţi apoi usturoiul şi ceapa, pisezi usturoiul şi tai ceapa…
Read more »

Ciorba de fasole cu carnati si tarhon

12 January 2011
Ciorba de fasole cu carnati si tarhonIngrediente : 500 g fasole albă 350 g cârnaţi afumaţi 1 lingură făină crenguţe tarhon 1linguriţă zahăr 100 g smântână ulei oţet sare după gust   Mod de preparare: Alegi şi cureţi fasolea şi o pui la înmu­iat de seara până dimineaţa. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi o…
Read more »

Panforte

12 January 2011
Panforte  Ingrediente: 125 g migdale 75 g alu­ne 235 g coajă de lămâie tocata 60 g făină o linguriţă de scorţişoară măci­nată o jumătate de linguriţă de cuişoare măcinate o jumătate de linguriţă de coriandru măcinat o jumătate de lin­guriţă de nucşoară măcinată o optime de linguriţă de piper alb măcinat 185 g de miere…
Read more »

Salata de vinete cu branza

12 January 2011
Salata de vinete cu branzaIngrediente: 4 vinete 1 dovle­cel 1 ceapă 3 linguri telemea rasă 3 linguri maioneză sare ulei Mod de preparare: Coci vinetele pe aragaz, apoi le presari cu sare şi le laşi să se răcească acoperite cu un prosop curat. Cureţi dovlecelul, îl fierbi în apă cu sare şi fiert îl pasezi. După ce s-au răcit…
Read more »

Cocktail cu 3 arome

12 January 2011
Cocktail cu 3 arome  Ingrediente: 20 ml lichior de cafea 40 ml cafea la filtru 20 ml whisky 100 ml frişcă lichidă 2-3 linguriţe cremă de whisky 40 ml lichior de curacao   Mod de preparare: In două pahare de coniac se toarnă whisky, lichiorul de cafea şi cafeaua caldă cam până la jumătatea paharelor, dar cu mare…
Read more »

Risotto milanez

12 January 2011
Risotto milanez  Ingrediente: un litru de supă un sfert de linguriţă de pudră de şofran 75 g de unt o ceapă de mărime medie foarte fin tocată 300 g orez arborio 120 ml vin alb sec 115 g brânză parmigiano reggiano foarte fin rasă   Mod de preparare: Se pune mai întâi supa la fiert. Şofranul…
Read more »

Portofele cu struguri

12 January 2011
Portofele cu struguriIngrediente aluat :  400 g făină 1 cană lapte 1 pachet margarină 2 linguri ulei sare Ingrediente umplutură : l strugure alb 1 strugure roşu 1 lingură de esenţă de rom 150 g brânză de  vaci 3 ouă 2 linguri zahăr pudră 2 linguri ulei scorţişoară   Mod de preparare: Opreşti 5 linguri de făină…
Read more »

Rulouri de ardei marinaţi

12 January 2011
Rulouri de ardei marinaţiIngrediente: 4 ardei graşi divers coloraţi 1 piept de pui 100 g smântână ulei cimbru sare piper 2-3 căţei de usturoi 2 linguri oţet 1 legătură mărar   Mod de preparare: Coci ardeii, îi presari cu sare, îi acoperi cu un prosop curat şi-i laşi să se răcească. îi cureţi apoi de pieliţe şi cotoare…
Read more »

Cocktail Curcubeu

12 January 2011
Cocktail Curcubeu  Ingrediente: 100 ml lichior de oua 50 ml cherry 50 ml suc de portocala cu pulpa 2 bete de napolitane caramel 2 felii de portocala 2 cirese, ca decor   Mod de preparare: Se toarna cherry in pahare. Este foarte important ca toate bauturile de fie reci atunci cand se folosesc. Se toarna sucul…
Read more »

Piroşti cu brânză şi pate

12 January 2011
Piroşti cu brânză şi pateIngrediente: 400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2 triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1 triunghi…
Read more »

Conopidă cu pui si nucsoara

12 January 2011
Conopidă cu pui si nucsoara  Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g ciu­perci şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă prăjită un ou 50 g pesmet 150 g grăsime   Mod de preparare: Conopida fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi şi…
Read more »

Balmus

12 January 2011
BalmusIngrediente: 400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare   Mod de preparare:  Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi mălaiul. Trebuie să-ţi iasă o mămăligă ceva mai moale. La final adaugi brânza şi amesteci bine până ce încorporezi toată brânza. Răstorni pe un platou…
Read more »

Prăjitură caramel

12 January 2011
Prăjitură caramelIngrediente: 1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni zahăr 500-600 ml lapte 4-5 lin­guri făină 100 g margarină Ingrediente glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 lin­guri cacao 50 g margarină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat elastic pe care-l împărţi în 8…
Read more »

Vinete umplute cu carne de vita

12 January 2011
Vinete umplute cu carne de vitaIngrediente: 3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2 gogoşar 1 cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 roşie sare piper ulei   Mod de preparare: Speli vinetele, le pui întregi în apă clo­cotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci sub…
Read more »

Răspândirea ceaiului în afara Chinei

12 January 2011
Răspândirea ceaiului în afara ChineiCeaiul a atins culmea modei în timpul dinastiei Tang şi cam în această perioadă a început să se răspândească în afara Chinei, mai întâi în Japonia şi Coreea, şi apoi în Orientul Mijlociu. Ceaiul a ajuns în Europa abia în secolul al şaisprezecelea, aproximativ opt sute de ani mai târziu, şi de multe ori este…
Read more »

Ingheţată de mere

12 January 2011
Ingheţată de mereIngrediente: 1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zea­ma de lămâie, adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi globuleţe cu lingura…

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 49 (video)

12 January 2011

Pui picant cu legume de toamnă

12 January 2011
Pui picant cu legume de toamnăIngrediente: 1 piept de pui 5 gogoşari 2 vinete roşii 1 ardei iute boia dulce sare piper 1 legă­tură marar   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le pră­jeşti în ulei încins cu sare şi piper după gust. Cureţi gogoşarii, îi speli, îi tai fideluţă, tai şi vinetele felii şi le adaugi peste carne…
Read more »

Salata cu legume si carne de vitel

12 January 2011
Salata cu legume si carne de vitel  Ingrediente: 2-3 ar­dei graşi 4 roşii 2 cepe 300 g carne de viţel 100 g caşcaval 2 căţei usturoi 1 legătură verdea­ţă 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi o oră pe foc mic în apă cu sare. Cureţi toate legu­mele, le speli, apoi…
Read more »

Crema din must si miez de nuca

12 January 2011
Crema din must si miez de nucaIngrediente :  1,5 l must 3 linguri făină 5 linguri miere 500 g nucă   Mod de preparare: Fierbi mustul până scade la un sfert din cantitate şi devine concentrat. Adaugi mierea, făina în ploaie şi amesteci până se îngroaşă. Laşi compoziţia să se răcească puţin. Pui miezul de nucă în 6 pahare. Torni crema…
Read more »

Piersici cu orez

12 January 2011
Piersici cu orezIngrediente: 4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez 2 gălbe­nuşuri 1 lingură unt 12 piersici 3 linguri zahăr + 4 lin­guri zahăr 4 albuşuri + 200 g zahăr   Mod de preparare: Fierbi orezul cu laptele şi după ce gata îl laşi să se răcească, apoi îi adaugi 3 linguri zahăr, untul şi gălbenuşurile. Faci un…
Read more »

Ţuşpais cu carne de porc

12 January 2011
Ingrediente: l dovlecel mare 1 kg carne de porc 5-6 căţei de usturoi 1 legătură mărar 4-5 roşii 4 linguri făină 11 lapte acru 100 ml ulei 2-3 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai în jumătate pe lungime, îl cureţi de seminţe (dacă e nevoie) şi-l…
Read more »

Crochete de carne cu ciuperci

12 January 2011
Crochete de carne cu ciuperciIngrediente:  250 g carne 200 g şuncă 1 ceapă 4-5 ciuperci 3 ouă 20 g unt 2 linguri pesmet 200 ml ulei 2 linguri făină sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Tai ciupercile bucăţele şi le înăbuşi în unt. Treci apoi carnea, şunca şi ceapa prin maşina de tocat, adaugi sare, piper după gust,…
Read more »

Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin

12 January 2011
Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin  Ingrediente: o pulpa de miel un pahar de vin roze piper boabe si macinat sare 3-4 catei de usturoi 4 cartofi feliute de sunca rozmarin 20 g unt 1-2 linguri pasta de rosii pesmet   Mod de preparare: Se sterge carnea cu un prosop absorbant de bucatarie, se inteapa cu un cutit foarte ascutit…
Read more »

Plăcintă cu vinete si măsline

12 January 2011
Plăcintă cu vinete si măslineIngrediente: 500 g vinete 2 roşii 50 g măsline negre 200 g făină 80 g unt 4 ouă 100 g caşcaval 200 g smântână busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Frămânţi făina cu untul, adaugi un ou, 50 g caşcaval ras şi un praf de sare. Obţii un aluat omogen pe care-l dai…
Read more »

Cocktail englezesc

12 January 2011
Cocktail englezesc  Ingrediente: 50 ml ceai de portocale 50 ml vin rosu dulce 100 ml sampanie zeama de la o jumatate de lamaie verde 2 felii de lamaie pentru ornat 3 lingurite miere   Mod de preparare: Se amestecă ceaiul de portocale cu vinul, şampania, zeama de lămâie şi mierea. Se lasă câteva minute să se…
Read more »

Cosulete cu branza feta si icre de crap

12 January 2011
Cosulete cu branza feta si icre de crap  Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml apă 50 ml ulei 100 g făină 3 ouă un praf sare Pentru umplutură: brânză feta măsline busuioc ulei de măsline icre de crap griş 100 ml apă 100 ml lapte apă minerală zeamă de lămâie sare ceapă verde ceapă uscată gogoşar ardei   Mod de preparare: Se pune…
Read more »

Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne

12 January 2011
Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carneIngrediente: 300 g came macră de vită 300 g piept de pui 4 cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 150 g mazăre 150 g fasole verde 1 ardei 1 gogoşar 4 ouă 200 g caşcaval ras 100 g unt sau margarină 200 ml lapte 1 lingură făină sare smântână pesmet   Mod de…
Read more »

Prajitura cu malai, branza si fulgi de cocos

12 January 2011
  Ingrediente: două căni de zahăr 4 căni de lapte o cană de brânză două căni de mălai două linguri de făină două linguri de margarină 4 ouă o lin­gură de praf de copt o linguriţă de seminţe de mărar fulgi de cocos   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron şi se…
Read more »

Bolinhos de Bacalhau

11 January 2011
Bolinhos de Bacalhau  Ingrediente: 450 g cod uscat şi desărat o linguriţă de unt două lin­guriţe de arpagic proaspăt tocat două linguriţe de pătrunjel proaspăt tocat 150 g ceapă tocată mărunt 240 ml lapte 450 g cartofi fierţi şi pisaţi 3 linguriţe de făină o jumătate de linguriţă de paprica 3 ouă bătute spumă ulei   Mod…
Read more »

Platou asortat

11 January 2011
Platou asortat  Ingrediente: 36 felii salam de Sibiu 4 galbenusuri 2 linguri mustar zeama de lamaie sare piper o lingurita smantana 2-3 linguri pate de ficat patrunjel verde 2 cartofi 6 felii de lamaie verde 6 bucati de somon afumat 6 felii paine prajita susan carne tocata sare piper 2-3 castraveciori acri marar   Mod de…
Read more »

Budinca de broccoli

11 January 2011
Budinca de broccoli  Ingrediente: 600 g broccoli 3 roşii 100 ml smântână 100 ml iaurt nucsoara 4 ouă unt pentru formă sare piper   Mod de preparare: Pui broccoli la fiert în apă clocoti­tă. Tot în apă clocotită pui roşiile, le laşi un minut, le scoţi, le înlături pieliţa după care le tai cuburi. Scoţi broccoli fiert…
Read more »

Orez cu legume, carnati si pasta de curry

11 January 2011
Orez cu legume, carnati si pasta de curry  Ingrediente: 200 g orez 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 cepe 1 morcov mare 2 linguri pasta de curry 400 g ciuperci (conserva) sare patrunjel supa 300 g carnati zeama de la 1 lamaie 1 cub de condimente   Mod de preparare: Orezul se spala si se fierbe in supa facuta dintr-un cub…
Read more »

Tort cu crema de gutui si iaurt

11 January 2011
Tort cu crema de gutui si iaurtIngrediente : 150 g pişcoturi tari 10 foi gelatină 125 g unt 700 g gutui (curăţate de coajă şi sâmburi) 400 g brânză de vaci 500 g iaurt 125 g zahăr 4 linguri suc de lămâie 300 ml frişcă 2 albuşuri 30 g nucă pisată boabe de struguri   Mod de preparare: Fărâmiţezi pişcoturile şi…
Read more »

Budincă de spaghete cu vinete

11 January 2011
Budincă de spaghete cu vinete  Ingrediente: 300 g spaghete 2 vinete 1/2 kg rosii 2 catei usturoi 150 g cascaval busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureti vinete, le tai feli pe lungime de 1 cm grosime, le presari cu sare si le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Oparesti rosiile, le cureti pielitele si le tai…
Read more »

Tort cu blat de cacao şi cremă de prune

11 January 2011
Tort cu blat de cacao şi cremă de pruneIngrediente blat:  6 ouă 6 linguri ulei 1 cană făină 3 linguri ami­don 3 linguri cacao 1 şi 1/2 pliculeţe praf de copt 1 esenţă migdale esenţă de vanilie 1 şi 1/2 cană zahăr lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente cremă : 750 g prune 2 plicuri gelatină 100 g zahăr linguri amidon 300 ml…
Read more »

Prăjitura celor mici

11 January 2011
Prăjitura celor mici  Ingrediente foi: 5 linguri ulei 5 linguri zahar 5 linguri lapte 3 oua 1 lingura amoniac 600 g faina   Ingrediente crema: 250 g fulgi de porumb 1/2 l lapte dulce 200 g zahar 3 mere 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie   Mod de preparare: Adaugi…
Read more »

Melci cu alune

11 January 2011
Melci cu aluneIngrediente: 1 ou 100 g unt 140 g zahăr 125 g brânză de vaci 1 plic zahăr vanilat 200 g făină sare 1 plic praf de copt 100 g alune măcinate 40 g miere 1 lin­guriţă esenţă de rom   Mod de preparare: Freci untul şi zahărul, adaugi brânza, vanilia şi gălbenuşul. Pui şi făina,…
Read more »

Pere coapte cu sos de piersici

11 January 2011
Pere coapte cu sos de piersiciIngrediente :  6 pere 2 piersici 1 şi 1/2 ceşti apă 1 şi 1/2 ceşti suc de pere din compot sau nectar 2 lin­guriţe zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2 linguri miere 1 plic zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Amesteci apa cu sucul de pere, scoţişoara şi…
Read more »

Struguri gratinaţi

11 January 2011
Struguri gratinaţiIngrediente: 400 g struguri negri şi albi 150 g smântână 125 ml lapte 2 ouă 80 g zahăr 1 lingură făină   Mod de preparare: Speli strugurii, cureţi boabele de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Freci ouăle cu zahărul, adaugi făina şi vanilia şi torni, puţin câte puţin, laptele încălzit cu…
Read more »

Rulouri cu mac si pere

11 January 2011
Rulouri cu mac si pereIngrediente aluat: 375 g făină 100 g unt 1 ou 1 gălbenuş 100 ml lapte 4 lin­guri zahăr 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură : 150 g mac 120 ml lapte 3 linguri zahăr 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 50 g nuci 1 albuş 4 pere 2 linguri zeamă de lămâie 100 g gem…
Read more »

Tort cu crema de ciocolata albă si fructe de toamnă

11 January 2011
Tort cu crema de ciocolata albă si fructe de toamnăIngrediente: 700 g ciocolată albă de menaj 400 g frişcă + 200 g frişcă pentru ornat 250 g brânză mascarpone 1 strugure 3 piersici 6 prune 200 g ciocolată cu cacao de menaj 50 g unt 1 plic gelatină de închegat   Mod de preparare: Tai ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de aburi.…
Read more »

Budincă de toamnă cu şuncă afumată

11 January 2011
Budincă de toamnă cu şuncă afumatăIngrediente: 3 gogoşari 1 conopidă mică 3 cepe 200 g şuncă afumată de pui 2 oua 100 g smântână 100 g caşcaval 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli conopida şi o fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute, după care o laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi gogoşarii şi…
Read more »

Tarte cu struguri

11 January 2011
Ingrediente aluat : 250 g făină 125 g unt 100 ml apă sare Ingrediente umplutură: 1 strugure alb 1 strugure negru 1 plic praf de budincă de vanilie 200 ml lapte 5 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul moale, apa călduţă şi un praf de sare şi…
Read more »

Legume cu brânză la cuptor

11 January 2011
Legume cu brânză la cuptorO reteta de legume cu branza la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei rosu, mozzarela, cascaval, cimbru, pesmet, albus, sare, piper si ulei. Ingrediente:  2 dovlecei 2 roşii 1 ardei roşu 100 g mozarella 2 linguri caşcaval ras 1 lin­gură cimbru uscat 2 linguri pesmet 1 albuş 2 căţei de usturoi sare piper ulei   Mod…
Read more »

Sufleu de legume cu cabanos

11 January 2011
Sufleu de legume cu cabanos  O reteta delicioasa de sufleu de legume cu cabanos din: dovlecei, cabanosi, rosii, oua, cascacal, paine, unt, lapte, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 4 cabanoşi 750 g roşii 4 ouă 250 g caşcaval 200 g pâine de o zi 3 linguri unt 400 ml lapte 2 linguri cimbru sare piper   Mod…
Read more »

Conopidă cu ciuperci la cuptor

11 January 2011
Conopidă cu ciuperci la cuptorIngrediente: 1 conopidă mare 200 g ciuperci 2 linguri făină 2 linguri unt 2 căni lapte 1 gălbenuş 1 lingură brânză   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare şi când e gata o desfaci bucheţele. Cureţi apoi ciupercile, le tai felii subţiri şi le înăbuşi în unt. Faci apoi un sos alb…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 48 (video)

11 January 2011
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 48 (video)  Vezi mai multe video din cum-sa
Read more »

Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaci

11 January 2011
Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaciIngrediente: 100 g brânză de vaci 80 g unt 2 gălbenuşuri + 1 ou 100 g făină 1 linguriţă zahăr puţin lapte rece 500 g prune 100 g pesmet 3 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Freci 50 g unt, adaugi gălbenuşurile şi oul, brânza de vaci, zahărul şi…

Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune

11 January 2011
Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune  Ingrediente: 300 ml lapte 500 ml smântână dulce pentru frişcă zahăr vanilat sau baton de vanilie 150 g zahăr pudră 2-3 linguri cacao 6 pişcoturi cu alune căpşuni   Mod de preparare: Se pune laptele să fiarbă cu batonul de vanile şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-a răcit, se…
Read more »

Vinete cu cârnati la cuptor

11 January 2011
Ingrediente:  2 vinete 3 roşii 3 ouă 2 cârnăciori afumat 1 cană suc de roşii 200 g caşcaval 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le prăjeşti pe ambele părţi. Fierbi şi ouăle şi când sunt gata, le cureţi şi le tai rondele, apoi tai la fel…
Read more »

Tocanita de pui cu legume si lamaie

11 January 2011
Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 2 cepe 2 ardei graşi 5 căţei de usturoi 2 roşii 2 felioare de lămâie 1 foaie dafin sare piper   Mod de preparare: Porţionezi puiul, îl prăjeşti în ulei încins, adaugi cepele tocate, ardeii copţi pe sobă, curăţaţi şi tăiaţi feliuţe şi căţei de usturoi pisaţi. După ce…
Read more »

Cocktail Rooms Frappe

11 January 2011
Cocktail Rooms Frappe  Ingrediente: îngheţată de vanilie cafea solubilă suc de portocale zahăr brun gheaţă pisată   Mod de preparare: Se adaugă îngheţata, cafeaua solubilă, sucul de portocale şi zahărul în blender. Se ornează buza paharului cu ciocolată rasă sau praf de cioco­lată şi interiorul paharu­lui cu topping de fructe. Se toarnă conţinutul, se adaugă frişcă şi…
Read more »

Rulouri de curcan cu vinete

11 January 2011
Rulouri de curcan cu vineteIngrediente :  1 piept de curcan 2 vinete 600 g roşii 6 linguri ulei 1 lingură unt 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi, le tai felii subţiri pe lungime, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. în acest timp dezosezi pieptul de curcan, îl tai felii pe…
Read more »

Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale

11 January 2011
Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale  Ingrediente: un piept mare de curcan 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura pattrunjel rozmarin 2-3 cepe sare piper 1-2 linguri pesmet o capatana de usturoi 3-4 felii de bacon 50 g unt un pahar de vin o lingurita de miere 100 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Se spala…
Read more »

Risotto pescatore

11 January 2011
Risotto pescatore  Ingrediente: 70 gr riso carnaroli 100 gr cozze 100 gr vongole 40 gr calamari 40 gr caracatita 40 gr creveti 6 ml ulei de masline 10 gr ceapa alba 2 gr patrunjel 60 gr rosii filetate sare piper   Mod de preparare: Se pun într-o tigaie ulei, ceapă şi pătrunjel se prăjesc puţin. Pe…
Read more »

Muschi de vitel cu salam si legume la cuptor

11 January 2011
Muschi de vitel cu salam si legume la cuptorIngrediente :  1 kg muşchi de viţel 150 g salam uscat 2 ardei roşii 2 ardei galbeni 2 căţei de ustu­roi 8 cepe mici rozmarin busuioc 100 ml vin alb ulei sare piper   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în ulei pânăse colorează frumos, apoi o scoţi pe o farfurie. înfigi…
Read more »

Ardei copţi umpluţi cu carne

11 January 2011
Ardei copţi umpluţi cu carneIngrediente:  3 ardei divers coloraţi 1/2 piept de pui 1 morcov mic 1 rădăcină de pătrunjel mică 1 roşie 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă ulei 1 fir de pătrunjel verde sare ulei   Mod de preparare: Coci ardeii pe o tablă pe aragaz şi când unt gata, îi presari cu sare şi îi…
Read more »

Ciorbă din Tara Moţilor

11 January 2011
Ciorbă din Tara MoţilorIngrediente: 1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în alt…
Read more »

Tort cu blat de nucă şi cremă de gutui

11 January 2011
Tort cu blat de nucă şi cremă de gutuiIngrediente blat:  200 g făină 150 g unt 150 g zahăr 3 ouă 100 g nuci 75 ml lapte 2 pliculeţe praf de copt Ingrediente crema : 750 g gutui 200 ml apă 1 plic praf de budincă de vanilie 2 plicuri zahăr vanilat 80 g zahăr 1 plic gelatină (pentru închegat) 1 plic gelatină…
Read more »

File de şalău cu sos de portocale

11 January 2011
File de şalău cu sos de portocale  Ingrediente: 6 bucati file de salau 3-4 portocale 50 g unt 1 lingura de zahar sare piper 1-2 linguri pesmet 2-3 linguri vin alb demidulce piper boabe rosu pastai de fasole marar pentru ornat   Mod de preparare: Se stropesc feliile de peşte cu zeama de la o portocală şi se lasă timp de…
Read more »

Conopidă cu carne la cuptor

11 January 2011
Conopidă cu carne la cuptorIngrediente: 1 conopidă mare 500 g carne de vită 200 g brânză telemea 4 cepe 1 ou 3 linguri pastă de tomate 1 legătură mărar şi una de pătrunjel 2-3 frunze de ţelină 250 g smântână sare piper   Mod de preparare: Speli conopida şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi…
Read more »

Chiftelute la gratar

11 January 2011
Chiftelute la gratarIngrediente: 100 g carne de vită 1/4 ouă 1 felie pâine de o zi 1 căţel de usturoi 1 cartof 1 lingură apă caldă 2-3 fire pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi cartoful, îl fierbi şi când e gata, îl treci prin maşina de tocat împre­ună cu carnea de vită şi felia de pâine…
Read more »

Vinete cu caşcaval la cuptor

11 January 2011
Vinete cu caşcaval la cuptorIngrediente: 2 vinete 3 roşii 100 g caşcaval 3 căţei de ustu­roi 1 legătură pătrunjel busuioc 2 linguriţe oţet ulei sare piper   Mod de preparare: Tai vinetele felii, le presari cu sare şi le prăjeşti în 3 linguri ulei, la foc iute. în acest timp amesteci oţetul cu jumătate de pahar de apă, îl…
Read more »

Cialada cu fructe şi cremă Chantily

11 January 2011
Cialada cu fructe şi cremă Chantily  Ingrediente: 50 gr unt 90 gr faina 90 gr zahar 2 galbenusuri de ou 50 g frisca 40 gr fructe de sezon   Mod de preparare: Se amestecă untul, făina şi zahărul, se obţine un amestec şi se pune la cuptor timp de 10 minute. Zahărul, făina, laptele împreună cu gălbenuşurile se ames­tecă până…
Read more »

Tartă cu ton şi spanac

11 January 2011
Tartă cu ton şi spanacIngrediente aluat:  200 g făină 100 g unt 1 gălbe­nuş 1 linguriţă apă rece sare Ingrediente umplutură: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la congelator 20 g unt 2 ouă 200 ml smântână 100 g caşcaval 3-4 fire pătrunjel sau busuioc sare   Mod de preparare: Faci o adâncitură în mijlocul făinii şi…
Read more »

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

11 January 2011
Ciolan de porc in aspic cu muraturi  Ingrediente: un ciolan de porc afumat  45 g gelatină 50 ml oţet de mere un vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5 morcovi acri s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Se spala ciolanul de porc si se pune la…
Read more »

Pui cu orez si conopida

11 January 2011
Pui cu orez si conopidaIngrediente: 1 piept de pui dezosat 1 ceapă potrivit de mare 1 conopidă mai mică (se poate folosi şi de la congelator) 250 g orez cu bobul lung rozmarin sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti într-o cratiţă în puţin ulei. Adaugi rozmarin, sare şi piper după gust. După…
Read more »

Cocktail Fruit Frappe

11 January 2011
Cocktail Fruit Frappe  Ingrediente: gheaţă pisată cafea îngheţată de vanilie sirop de fructe frişcă zahăr brun   Mod de preparare: Se amestecă în blender cafeaîua, îngheţata, frişca, siropul de fructe şi zahărul. Se ornează ipaharul cu topping de fructe, se toarnă conţinutul, se adauigă frişcă. Se decorează cu o felie de lime şi una de portocală.
Read more »

Musaca de dovlecei cu vinete

11 January 2011
Musaca de dovlecei cu vineteIngrediente: 2 dovlecei 4 vinete 5 ouă 3-4 cepe potrivite 2 linguri făină 2-3 căţei de ustu­roi 1 legătură pătrunjel busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai rondele, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După o jumătate de oră, le prăjeşti în ulei încins.…
Read more »

Roşii umplute cu brânză la cuptor

10 January 2011
Roşii umplute cu brânză la cuptorIngrediente: 4 roşii 100 g brânză frământată sau telemea 2 ouă Ingrediente sos: 200 g margarină 400 ml lapte 1 legătură mărar 20 g făină 100 ml suc de lămâie sare   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi sosul pentru care dizolvi făina în puţină apă rece. Fierbi laptele şi când clocoteşte adaugi făina dizolvată…
Read more »

Prăjitură cu prune si cremă de vanilie

10 January 2011
Prăjitură cu prune si cremă de vanilieIngrediente :  2 ouă 80 g unt sau margarină 150 g iaurt sau 150 ml lapte dulce 1 plic praf de de copt 2 căni făină 1 şi 1/2 căni zahăr 1 lingură zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 800 g prune Ingrediente cremă : 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră 1 plic…
Read more »

Obleti prajiti cu salata verde

10 January 2011
Obleti prajiti cu salata verdeIngrediente: 1 kg obleţi (peştişori) 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare făină ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi peştişorii foarte bine şi le dai sare după care îi pui la frigider pentru 2 ore. După acest timp, îi pui pe un şervet de hârtie ca să-şi lase…
Read more »

Apfeltorte (Tort de mere)

10 January 2011
Ingrediente: 2 ceşti făină 1 linguri­ţă zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 ceaşcă unt 2 linguriţe praf de copt 2/3 ceaş­că de lapte 4-5 mere Ingrediente glazură: 1 ceaş­că zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară 2 ouă 1 ceaşcă lapte   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, praful de copt, apoi adaugi untul şi laptele, frămânţi…
Read more »

Tartă cu sardine

10 January 2011
Ingrediente aluat: 300 g făină 25 g droj­die 45 ml ulei 150 ml apă sare Ingrediente umplutură: 2 cutii sardine în ulei 3 roşii 2 linguri ulei 1 lingură vin alb 2 linguri pesmet sare piper cimbru   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură făină şi laşi maiaua…
Read more »

Tartine cu pastă de măsline

10 January 2011
Ingrediente: 500 g măsline 2-3 linguri ulei 1 pâine de o zi 10 nuci   Mod de preparare: Tai pâinea felii, le tai în jumătate şi le prăjeşti. Cureţi apoi măslinele de sâmburi, le treci prin maşina de tocat (foarte bine scurse) şi amesteci pasta obţinută cu uleiul. Ungi feliile de pâine cu pasta de…
Read more »

Pui aromat la cuptor

10 January 2011
Pui aromat la cuptorIngrediente:  1 kg pulpe de pui 5 căţei usturoi 4 linguri caşcaval ras 4 linguri ulei 3 roşii 1 lingură cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, dezosezi doar partea superioară a fiecărei bucăţi şi le aşezi pe toate într-o cratiţă cu ulei. Cureţi usturoiul, îl tai fin şi-l adaugi…
Read more »

Supă de dovlecel cu mărar

10 January 2011
  Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 ardei gras 1 cană lapte 2 linguri făină 1 legătură mărar 1 linguriţă boia dulce ulei sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare şi-i pui la fiert cu apă cât să-i acopere. Adaugi şi ardeiul tocat şi laşi pe foc mic. Fierbi făina cu…
Read more »

Dovlecei cu mazăre şi verdeaţă

10 January 2011
Dovlecei cu mazăre şi verdeaţăIngrediente: 1/2 kg dovlecei 200 g mazăre verde 2-3 roşii 1 ceapă 1 legătură verdeaţă ulei sare   Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi cureţi şi-i tai cuburi. Speli apoi ceapa, o tai mărunt, apoi speli mazărea şi tai roşiile felii. Căleşti ceapa în puţin ulei, adaugi dovleceii şi roşiile şi le laşi să…
Read more »

Salată de legume cu mujdei

10 January 2011
Salată de legume cu mujdei  Ingrediente: 4 cartofi mari 3 roşii 3 cas­traveţi căpăţână de usturoi ulei oţet sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi decojeşti şi-i tai cuburi. Speli roşiile şi castraveţii, le tai felii şi le adaugi peste cartofi. Cureţi apoi usturoiul, îl pisezi cu puţină sare, apoi…
Read more »

Supă – cremă de legume cu frigănele

10 January 2011
Ingrediente: 4-5 bucheţele de conopidă 1 ceapă 1 morcov 1 mână de fasole verde congelată 6 gogoşari 1 rădăcină pătrunjel 100 g unt 150 g smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Ingrediente frigănele: 4 felii de pâine de o zi 2 ouă sare ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, 2 gogoşari şi rădăcina…
Read more »

Tocana de legume cu ciocanele de pui

10 January 2011
Tocana de legume cu ciocanele de puiIngrediente: 8 ciocanele de pui(sau 4 pulpe intregi) 1 vanata 1 morcov 2 cepe 4 cartofi 1 capatana usturoi sare piper delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 3 linguri bulion/suc de rosii Mod de preparare: Se da carnea in fiert si se arunca apa. Se curate legumele, vanata si cartofii se taie cubulete, morcovul felii, iar ceapa

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

10 January 2011
Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verziIngrediente: 200 g fasole boab e 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă corcoduşe 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Opăreşti fasolea, o scurgi de prima apă şi o pui la fiert cu apă rece. Cureţi şi toci morcovii şi păstârnacul, apoi îi adaugi în oală când fasolea e pe jumătate…
Read more »

Desert cu prune şi fulgi de orez

10 January 2011
Desert cu prune şi fulgi de orezIngrediente: 10-12 biscuiţi 172 kg prune 2 lămâi 2 linguri miere 1 lingură alune tocate 4 linguri fulgi de orez 2 linguri esenţă de rom   Mod de preparare: Stropeşti fulgii de orez cu zeama de lămâie şi cu esenţa de rom şi-i laşi să se  înmoaie. în acest timp, speli prunele, le cureţi de…
Read more »

Dovlecei cu roşii la cuptor

10 January 2011
Dovlecei cu roşii la cuptorIngrtediente:  4 dovlecei 500 g roşii 1 ceapă 100 g măsline negre 2 foi de dafin 1 căţel de usturoi 4 linguri caşcaval ras 2-3 frunze de ţelină cimbru busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în 2 linguri de…
Read more »

Aperitiv cu foi şi 4 umpluturi

10 January 2011
Aperitiv cu foi şi 4 umpluturiIngrediente foaie: 3 ouă 8 linguri ulei 13 linguri lapte 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 550 – 600 g făină sare Ingrediente umplutura: 100 g şuncă presată 100 g brânză de vaci 1 legătură mărar 200 g ciuperci 1 ceapă 3 castraveţi acri 2 ouă 100 g caşcaval 400 g smântână 1…
Read more »

Cocktail Ramos Fizz

10 January 2011
Cocktail Ramos Fizz  Pahar: old-fashioned Decor: felie de lime   Ingrediente: 75 ml gin 10 ml lapte 10 ml double cream (frişca lichidă) 15 ml fresh limejuice 15 ml fresh lemon juice 15 ml sugar syrup 1/2 albuş de ou Top-up soda (apă gazoasă)   Mod de preparare: Amestecaţi puternic toate ingredientele, excluzând apa gazoasă, în Boston…
Read more »

Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi

10 January 2011
Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi  Ingrediente: 800 g piept de pui 4 portocale o lămâie 2-3 kiwi sare un praf de piper 50 g gelatină maioneză kiwi pentru decor   Mod de preparare: Se desfac toate pielitele de pe pieptul de pui, se spala, apoi se pune sa fiarba intr-o oala cu apa, sare si putin piper alb. Se…
Read more »

Galuste de capsuni in sos de cacao

10 January 2011
Galuste de capsuni in sos de cacaoIngrediente: 600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g căpşuni 7 lin­guri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră Ingrediente sos: 400 ml lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri făină scorţişoară 1 lin­guriţă zahăr 1 linguriţă cacao Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pasezi cât sunt calzi, adaugi făina, un…
Read more »

File de şalau in aspic cu legume

10 January 2011
File de şalau in aspic cu legume  Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2 lămâi zeama de la o lămâie 50 g gelatină   Mod de preparare: Se spala fileul de peste si se pune sa fiarbă în apă cu puţină…
Read more »

Tort cu cremă de iaurt şi vişine

10 January 2011
Ingrediente blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g iaurt 2 linguri zahăr 1 lămâie 300 ml frişcă 200 g gem de vişine 300 g vişine proaspete sau din compot 2 plicuri gelatină (de închegat)  …
Read more »

Spuma de vanilie cu piure de portocale

10 January 2011
Spuma de vanilie cu piure de portocale  Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de vanilie 500 ml frişcă 4 linguri zahăr tos un pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri un baton de vanilie 300 ml lapte   Mod de preparare: Intr-o crăticioară de un litru se pun, praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos, batonul de vanile şi laptele cald.…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi nucă

10 January 2011
Prăjitură cu biscuiţi şi nucăIngrediente:  1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri cacao 100 g miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare   Mod de preparare: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte adaugi rahatul tăiat bu­căţele şi îl laşi pe foc mic 1 oră. Strecori apoi laptele…
Read more »

Recado de adobo

10 January 2011
Recado de adobo  preparat specific mexican Ingrediente: o lingură de piper 12 frun­ze de oregano sau o lingură de oregano uscat tocat o căpăţână mică de usturoi fript pe grătar 6 cuişoare o linguriţă plină de chimion măcinat o linguriţă de seminţe de coriandru puţin şofran o lin­gură de scorţişoară măcinată o linguriţă de sare sucul de…
Read more »

Snitel de cas

10 January 2011
Snitel de casIngrediente: 1/2 kg caş de oaie 1 ou 6 linguri făină 1 ceaşcă apă 3 linguri pesmet ulei sare   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie de clătite din ou, 3 linguri făină, apă şi un praf de sare. Tai caşul felii de 1 cm grosime, le treci mai întâi prin făină, apoi…
Read more »

Mâncare de mazăre cu cârnaţi

10 January 2011
Mâncare de mazăre cu cârnaţiIngrediente: 1 kg mazăre verde 3 linguri de ulei 4 linguri făină 600 ml lapte 1-2 cârnaţi afumaţi de casă sare piper   Mod de preparare: Speli mazărea, o fierbi în apă clocotită cu sare şi când e gata, o strecori. O prăjeşti apoi în ulei, adaugi în ploaie făina, torni laptele şi amesteci. După…
Read more »

Tort cu 3 creme de brânză si fructe

10 January 2011
Tort cu 3 creme de brânză si fructeIngrediente blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt Ingrediente crema: 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină (de închegat) 4 linguri dulceaţă de afine 200 g zahăr 300 ml iaurt 8 linguri dulceaţă de caise 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 300 g căpşuni 500 g frişcă 1 compot…
Read more »

Dovleac pane

10 January 2011
Dovleac paneIngrediente :  1 dovleac potrivit 2 ouă 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de sâmburi şi coajă, îl tai felii de 1 cm grosime pe care le fierbi în apă cu puţină sare timp de 30-35 de minute. Fiert, îl laşi să se răcească într-o…
Read more »

Cocktail Mint Latte

10 January 2011
Cocktail Mint Latte  Ingrediente: Sirop de mentă Lapte Spumă de lapte Cafea   Mod de preparare Se pune laptele rece într-un pahar, se adaugă siropul de mentă şi apoi spu­ma de lapte. La sfârşit se toarnă cafeaua, care se va strecura sub spuma de lapte. Se ornează cu o frunză proaspătă de mentă.
Read more »

Chifteluţe din pate

10 January 2011
Chifteluţe din pateIngrediente :  200 g pate 2 felii pâine 1 legătură pătrunjel 1 ou 100 g brânză de vaci ulei pesmet   Mod de preparare: Amesteci pateul cu pâinea înmuiată în apă caldă şi presată bine, brânza de vaci, oul şi pătrunjelul tocat. Formezi apoi chiftelele pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti în…
Read more »

Cozi de creveţi cu flan de sparanghel

10 January 2011
Cozi de creveţi cu flan de sparanghel  Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti black tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper   Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul, :se face un piure până capătă consiistenţa dorită, se pune într-o formă iar apoi se lasă în frigider. Creveţii se trag în tigaie…
Read more »

Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate

10 January 2011
Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate  Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina alba 1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20 gr ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se filetează păstrăvul proaspăt. Se pun împreună făina de porumb şi oul şi se obţine…
Read more »

Dovlecei cu sos de lamaie

10 January 2011
Dovlecei cu sos de lamaieIngrediente:  3-4 dovlecei 1 legătură ceapă verde cu căpăţână 2 linguri ulei 1 linguriţă cu vârf făină (15 g) 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi de 3-4 cm lun­gime. Tai mărunt ceapa şi o înăbuşi în ulei cu puţină apă,…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 47 (video)

10 January 2011

Ruladă de peşte cu legume

10 January 2011
Ruladă de peşte cu legume  Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 mor­cov 1/2 ţelină 1 felie caşcaval 100 g kaizer 1 cea­pă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper ulei unt   Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte, le usuci cu un prosop uscat, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le presari…
Read more »

Cocktail Elixir

10 January 2011
Cocktail Elixir  Pahar: highball Decor: frunză de mentă   Ingrediente: 45 ml green Chartreuse 15 ml fresh lime juice 7 frunze proaspete de mentă 20 ml sugar syrup Top-up soda   Mod de preparare: Zdrobiţi uşor menta în paharul de shake, adăugaţi cele­lalte ingrediente excluzând apa gazoasă, shake puternic, după care se strecoară conţinutul în paharul…
Read more »

Salata cu telemea si ardei iute

10 January 2011
Salata cu telemea si ardei iuteIngrediente: 2 căpăţâni de salată verde 3 roşii 1 ardei iute verde 1 castravete 300 g brânză telemea 1 ceapă 20 măsline ne­gre 4 linguri ulei piper 1 lingură suc de lămâie felii de lămâie pentru ornat   Mod de preparare: Speli bine salata şi o rupi bucăţi mai mici, pe care le pui într-un…
Read more »

Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana

10 January 2011
Ciorba dereasa cu iaurt sau smantanaIngrediente : 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare piper 4 linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt   Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l apă. Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi le…
Read more »

Sufleu de mentă

10 January 2011
Sufleu de mentăIngrediente : 1/2 l lapte + 2 linguri lapte 1 mână frunze de mentă proaspătă 2 linguri amidon 3 ouă 2 linguri zahăr   Mod de preparare: Pui la fiert laptele cu zahărul şi cand clocoteste adaugi menta spalata, stingi focul si acoperi cratiţa cu un capac. Strecori laptele, adaugi amidonul desfăcut în cele 2…
Read more »

Sufleu de carne cu maghiran

10 January 2011
Sufleu de carne cu maghiran  Ingrediente: 150 g carne de vită maghiran 1 linguriţă unt 1 ou 1 lingură griş 1 morcov mic sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă şi apoi o treci de 2-3 ori prin maşina de tocat. O amesteci cu 2 lin­guri din zeama în care a fiert, pui morcovul tăiat fideluţă şi…
Read more »

Ciorbă din Tara Oaşului

10 January 2011
Ciorbă din Tara OaşuluiIngrediente: 500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi coloraţi 1 roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 g fasole verde 200 g varză dulce 1 dovlecel mic 2 cartofi mari 2 linguri orez 1 legătură verdeaţă (leuştean, pătrunjel, frunze de ţelină) 2 căni borş sare piper…
Read more »

Chec cu cireşe

10 January 2011
Chec cu cireşeIngrediente: 100 g margarina 100 g zahăr pudră 3 ouă 200 g făină 50 ml lapte 1 linguriţă cacao 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lingură de smântână 500 g cireşe 2 linguri gem de caise 1 lingură de nucă de cocos sare   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul…
Read more »

Prăjitură cu cremă de dovleac

10 January 2011
Prăjitură cu cremă de dovleacIngrediente blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă: 500 g dovleac 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 picături esenţă de vanilie 100 ml frişcă 100 g miez de nucă  …
Read more »

Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz

10 January 2011
Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La PazO reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi, rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi, crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari, tăiate două cepe medii, tăiate…
Read more »

Rasol de vită cu sos de mărar

10 January 2011
Rasol de vită cu sos de mărarIngrediente :  600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă 2 ore sau la oala sub presiune 20 de minute. Cureţi în acest timp morcovul, pătrunjelul şi ceapa, le tai bucăţi…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu