luni, 4 februarie 2013

Retete de top #48


Retete de top:

Retete delicioase: Rulada cu ciuperci

7 November 2011
Retete delicioase: Rulada cu ciuperciO reteta delicioasa de rulada de ciuperci, unt, cimbru, migdale, ou, pulpa de porc, ardei rosi, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci champignon 50 g unt 4 crenguţe cimbru 150 g migdale feliate 1ou 600 g pulpa de porc 2 ardei rosi 1 dovlecel 1 ceapa alba 1…
Read more »

Cum se prepara pui cu Curry (video)

7 November 2011
Cum se prepara pui cu Curry (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu curry, un preparat Indian aromat,picant, rapid si delicios. Serviti-l cu orez si il veti gasi minunat. Ingrediente: Chicken – 2.5lb, washed and cut to bite size Masala for Grinding: Cinnamon – 1.5″ Cloves – 4 Green Cardamom – 3 Dry Red Chili – 7-8 or to…
Read more »

Piept de pui cu sos de cascaval

7 November 2011
Piept de pui cu sos de cascavalO reteta gustoasa de piept de pui cu sos de cascaval, lapte, amidon, unt, cascaval, nucsoara, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui mare Ingrediente sos: 500 ml lapte 2 linguri amidon alimentar 2 linguri unt 150 g caşcaval 1 praf nucşoară 150 g ciuperci de pădure conservate sare piper Mod de preparare: Pieptul…
Read more »

Ciorbe si borsuri: Bors de miel cu smantana

7 November 2011
Ciorbe si borsuri: Bors de miel cu smantanaO reteta gustoasa de bors de miel cu smantana, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa verde, rosii, leustean, sare, galbenusuri. Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 telină 2 legături ceapă verde 200 fi roşii din conservă 500 ml borş 1 legătură leuştean sare 3 gălbenuşuri 200 g smântână Mod…
Read more »

Tort cu crema de caramel

7 November 2011
Tort cu crema de caramelO reteta delicioasa de tort cu crema de caramel, oua, zahar, faina, cacao, nuca, lapte, amidon, frisca, gelatina, esenta de migdale. Ingrediente blat: 8 oua 8 linguri de zahar 5 linguri faina 2 linguri cacao 2 linguri nuca macinata Ingrediente crema: 10 linguri zahăr 200 ml lapte 3 gălbenuşuri 2 linguri amidon 250 ml friscă…
Read more »

Fursecuri cu alune de padure

7 November 2011
Fursecuri cu alune de padureO reteta delicioasa de fursecuri cu alune de padure, faina, unt, ou, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g făină 150 alune de pădure nesărate 100 g unt 1ou 100 g zahăr pudră 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat Ingrediente bezea: 1 albuş 1 lingură…
Read more »

Supa-Crema cu costita afumata

7 November 2011
Supa-Crema cu costita afumataO reteta delicioasa de supa- crema cu costita afumata, ceapa, ardei gras, telina, mazare, radacina de patrunjel, morcov, tarhon uscat, patrunjel verde, ulei, sare. Ingrediente: 200 g costită afumată 2 cepe 2 ardei graşi verzi 1 telină 100 g mazăre congelată 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 1 linguriţă tarhon uscat 1 lingură pătrunjel verde…
Read more »

Piept de pui in stil italian

7 November 2011
Piept de pui in stil italianO reteta gustoasa de piept de pui cu: ceapa, rosii, curry, zahar brun, ardei iute, usturoi, seminte de chimion, ulei, patrunjel, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ceapa 8 roşii 2 linguriţe pulbere de curry 1 lingură zahăr brun 1 ardei iute tăiat mărunt 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe…
Read more »

Rulouri de macrou marinat

7 November 2011
Rulouri de macrou marinatO reteta delicioasa de rulouri de macrou marinat cu apa, ulei, otet, foi de dafin, piper boabe, usturoi, lamaie, sare, castraveti murati, galbiori, ceapa rosie, salvie, ceapa verde. Ingrediente: 1 kg macrou Ingrediente sos: 2 căni apă 100 ml ulei 1 cană otet foi de dafin piper boabe 3-4 căţei de usturoi 1 lămâie sare…
Read more »

Cod pane cu ceapa caramelizata

7 November 2011
Cod pane cu ceapa caramelizataO reteta delicioasa de cod pane cu ceapa caramelizata, ceapa, oua, bere, faina, zahar, ulei, sare. Ingrediente: 4 bucăti de cod 2 cepe 3 ouă 150 ml bere 4 linguri făină 1 lingură zahăr ulei pentru prăjit sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spa­lă, se pudrează cu pu­ţină sare şi piper şi se…
Read more »

Pastrav umplut cu legume

7 November 2011
Pastrav umplut cu legumeO reteta gustoasa de pastrav umplut cu orez, ceapa verde, usturoi, ulei, faina, sofran, sare, morcovi, pastarnac, ulei, lamaie, seminte de floarea soarelui decojite. Ingrediente: 2 pastravi 4 linguri orez 2 fire ceapă verde 3 căţei usturoi 2 linguri, ulei 2 linguri făină 1 vârf lingurita de sofran sare Ingrediente garnitura: 2 morcovi 2 rădăcini…
Read more »

Tarta cu portocale

7 November 2011
Tarta cu portocaleO reteta delicioasa de tarta cu portocale, faina, unt, ou, apa, sare,  mascarpone, zahar pudra, gelatina rosie. Ingrediente: 200 g faina 125 g unt 1 gălbenuş 2 linguri apă sare Ingrediente crema: 250 g mascarpone 6 portocale 6 linguri zahăr pudră 1 plic gelatină roşie Mod de preparare: Făina se pune într-un bol, se adaugă…
Read more »

Fond de miel

7 November 2011
Fond de mielCa bază pentru sosuri şi supe, se poate folosi aşa-numitul fond de miel, o supă concentrată preparată din oase de miel, legume, bulion, mirodenii şi vin roşu. Prin fierbere, fondul capătă o intensitate specială.
Read more »

Cum se prepară / Retete video

6 November 2011
Cum se prepară / Retete videoCum se prepara ciuperci toast O reteta video despre cum se prepara ciuperci toast. Un mic dejun sanatos, delicios si rapid din ciuperci,ceapa si ardei gras usor prajite care poate fi servit pe paine prajita. Cum se prepara Sos Mornay O reteta video usoara si rapida, deliciosa si gustoasa despre cum se prepara sosul mornay.…
Read more »

Ciocanele de pui cu cartofi

6 November 2011
Ciocanele de pui cu cartofiO reteta delicioasa de ciocanele de pui, lamaie, mere, ulei de masline, vin alb sec, cartofi, ceapa, paine, ou, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, menta, sare, piper. Ingrediente: 3 ciocănele de pui mari 1 lămâie 2 mere 4 linguri ulei de măsline 1 pahar de vin alb sec 2 cartofi mari 1 ceapă 2 felii…
Read more »

Deserturi delicioase: Prajitura cu fructe

6 November 2011
Deserturi delicioase: Prajitura cu fructeO reteta gustoasa de prajitura cu fructe din: oua, apa, zahar, faina, zahar vanilat, visine. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri apă caldă 300 g zahăr 350 g făină 1 pliculeţ zahăr vanilat 250 g vişine (congelate sau din compot) 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor Mod de preparare: Se bat albuşurile…
Read more »

Miel în sos de ceapă cu garnitura de dovlecei si cartofi

6 November 2011
Miel în sos de ceapă cu garnitura de dovlecei si cartofiO reteta delicioasa de miel in sos de ceapa cu garnitura de dovlecei si cartofi din: pulpe de miel, vin alb, ceapa verde, pasta de rosii, usturoi verde, sare, piper, dovlecei si cartofi.  Ingrediente: 2 pulpe de miel 200 ml vin alb 2 legaturi ceapa verde 125 g pasta pasta de rosii 2 legaturi de…
Read more »

Cartofi crocanţi cu chilii şi usturoi

6 November 2011
Cartofi crocanţi cu chilii şi usturoiIncinge cuptorul la 7/ 220 G. Fierbe 1,2 kg cartofi in apă clocotită, usor sărată, timp de 15 min, până se înmoaie. Scurge-i si pune-i pe o tavă de copt. Zdrobeste-i uţor cu o furculiţă, presară 1 ardei rosu iute si 2 căţei de usturoi, tăiaţi rondele, asezonează si stropeste cu 3 linguri ulei. Coace…
Read more »

Omletă cu de toate

6 November 2011
Omletă cu de toateO reteta delicioasa de omleta cu de toate din: oua, ardei rosu, ardei verde, masline, rosie, sare, piper, busuioc, plante aromatice, amstec picant, kaizer, carnacior, patrunjel verde, ulei de masline si branza. Ingrediente: 4 oua 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde cateva masline 1/2 rosie sare piper busuioc plante aromatice amestec picant 2 felii kaizer…
Read more »

Supe si ciorbe: Supă de peşte cu orez

6 November 2011
Supe si ciorbe: Supă de peşte cu orezO reteta simpla si delicioasa de supa de peste cu orez din: orez, file de peste, unt, rosie, zucchini, hasmatuchi, lamaie, zeama de peste, sare si piper. Ingrediente: 100 g orez 250 g file de peşte 25 g unt 1 roşie 1/2 zucchini de mărime mijlocie 3-4 frunze de hasmaţuchi 1 lămâie 1 l zeamă…
Read more »

Fazan copt in vas de lut

6 November 2011
Fazan copt in vas de lutO reteta delicioasa de fazan copt in vas de lut din: fazani, faina, sare, piper, ulei vegetal, kaizer afumat, salate, morcovi, pastarnac, usturoi, cimbru, maghiran, frunze de dafin, vin sau sherry, vin rosu, supa de pui si zahar. Ingrediente: 2 fazani, legati 1 lingura de faina normala, asezonata cu sare si piper 50 ml de…
Read more »

Cocktail Green Summer

6 November 2011
Cocktail Green SummerO reteta simpla de Cocktail Green Summer din: lichior de banane verzi, suc de ananas, bitter lomn, carambola si cirese. Ingrediente: 4 cl lichior de banane verzi 4 cl suc de ananas Bitter Lemon o felie de carambola cirese   Mod de preparare: Turnam lichiorul si sucul de fructe in paharul pentru bauturi lungi, peste…
Read more »

Reteta zilei: Tocanita de vitel

6 November 2011
Reteta zilei: Tocanita de vitelO reteta delicioasa de tocana de vitel din: ceafa de vitel, frunze de telina, ardei capia, ceapa, patrunjel, pastarnac, usturoi, patrunjel, boia dulce, foi de dafin, bulion si sare.  Ingrediente: 4 bucati ceafa de vitel frunze de telina 2 ardei capia 1 ardei galben 3 cepe 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 capatana usturoi…
Read more »

Cum se prepara ciuperci toast (video)

6 November 2011
Cum se prepara ciuperci toast (video)O reteta video despre cum se prepara ciuperci toast. Un mic dejun sanatos, delicios si rapid din ciuperci,ceapa si ardei gras usor prajite care poate fi servit pe paine prajita. Ingrediente: Oil – 1 Tbsp Mustard Seeds – 1/2 tsp Curry Leaves – 1 sprig Onion – 1/2 medium, chopped Salt – to taste Mushrooms…
Read more »

Sos de paine

6 November 2011
Sos de paineO reteta simpla si delicioasa de sos de paine din: lapte integral, ceapa, boabe de piper, frunza de dafin, paine alba, unt sarat si nucsoara. Ingrediente: 600 ml lapte integral 1 ceapa curatata, intreaga, in care s-au infipt 3 cuisoare 6 boabe de piper 1 frunza de dafin 8 felii de paine alba veche, fara…
Read more »

Friptura de porc in crusta, cu sos de cidru

6 November 2011
Friptura de porc in crusta, cu sos de cidruO reteta delicioasa de friptura de porc in crusta cu sos de cidru din: burta de porc, boabe de piper, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare de mare, supa vegetala sau de porc, cidru si faina. Ingrediente: 1,8 kg burta de porc, crestata 2 lingurite boabe de piper, zdrobite 1 ceapa, taiata rondele 6 catei…
Read more »

Tocanita cu fasole boabe

6 November 2011
Tocanita cu fasole boabeO reteta delicioasa de tocanita cu fasole boabe din: conopida, morcovi, fasole boabe, naut, ceapa, patrunjel, telina, ulei de masline, supa de legume, zeama de lamaie, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida potrivita 2 morcovi mari 200 g fasole boabe alba fiarta separat (sau din conserva) 100 g naut din conserva 1 ceapa…
Read more »

Placinta cu verdeturi

6 November 2011
Placinta cu verdeturiO reteta delicioasa de placinta cu verdeturi din: unt, faina, praf de mustar, branza cheddar, cartofi, broccoli, conopida, mazare si ceapa. Ingrediente: 50 g unt 50 g faina 2 lingurite praf de mustar 600 ml lapte 200 g branza maturata Cheddar rasa 2 cartofi mari, taiati rondele inflorescentele de la o capatana de broccoli inflorescentele…
Read more »

Tort de ciocolata cu glazura

6 November 2011
Tort de ciocolata cu glazuraO reteta delicioasa de tort de ciocolata, faina, oua, zahar, miez de nuca, cacao, unt, zahar vanilat, sare, ciocolata neagra, smatana dulce, ness. Ingrediente blat: 200 g făină 6 ouă 150 g zahăr 150 g miez de nucă zdrobit 3 linguri pudră de cacao 50 g unt 1 pachetel zahăr vanilat 1 praf de sare…
Read more »

Cum se prepara Sos Mornay (video)

5 November 2011
Cum se prepara Sos Mornay (video)O reteta video usoara si rapida, deliciosa si gustoasa despre cum se prepara sosul mornay. Acest preparat il puteti pregati usor acasa si il puteti folosi mai multe zile daca il tineti la frigider. Cum se prepara Sos Mornay
Read more »

Cocktail Green Widow

5 November 2011
Cocktail Green WidowO reteta simpla de Cocktail Green Widow din: curacao albastru, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Se pun 2-3 cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, se toarna deasupra Curacao si se completeaza cu suc de portocale. Se aseaza…
Read more »

Dovleac umplut cu amestec de chili picant

5 November 2011
Dovleac umplut cu amestec de chili picantO reteta delicioasa de dovleac umplut cu amestec de chili picant din: dovleac, ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, chimion, carne de vita, bulion, fasole boabe, coriandru si spanac. Ingrediente: 2 dovleci plăcintari mici, înjumătăţiţi pe lungime şi curăţaţi de seminţe o lingură ulei de măsline o ceapă roşie, tăiată 2 ardei iuţi roşii,…
Read more »

Muşchi de miel cu măsline

5 November 2011
Muşchi de miel cu măslineO reteta delicioasa de muschi de miel cu masline din: usturoi, lamaie, ulei de masline, muschi de miel, sare, piper, menta si masline negre. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 lamaie 5 linguri ulei de masline 800 g muschi de miel sare piper 2 fire menta 100 g masline negre fara samburi   Mod de…

Retete gustoase: Conopida gratinata

5 November 2011
Retete gustoase: Conopida gratinataO reteta gustoasa de conopida gratinata din: conopida, ceapa, usturoi, cartofi, bacon, ulei de masline, cascaval, unt, supa de legume, patrunjel verde si sare. Ingediente:  1 conopida potrivita 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 3 cartofi mari 200 g bacon 2 linguri ulei de masline 150 g cascaval ras 50 g unt 200 ml…
Read more »

Pate de peste afumat, cu marar

5 November 2011
Pate de peste afumat, cu mararO reteta delicioasa de pate de peste afumat cu marar din: pastrav afumat sau somon afumat, creveti, marar, seminte de fenicul, zeama de lamaie, capere, crema de branza si paine prajita. Ingrediente: 150 g pastrav afumat sau somon afumat 200 g creveti fierti curatati, decongelati daca sunt congelati 1/2 legatura de marar, tocat 1/2 lingurita…
Read more »

Placinta cu ciuperci si castane

5 November 2011
Placinta cu ciuperci si castaneO reteta delicioasa de placinta cu ciuperci si castane din: ulei vegetal, morcovi, ceapa, usturoi,  rozmarin, pasta de tomate, marmite, rosii, vin alb, supa de legume, hribi, castane, cartofi, pastarnac, morcovi, telina, unt si lapte. Ingrediente: 2 linguri ulei vegetal 2 morcovi, tocati 1/2 nap, tocat 12 cepe foarte mici, curatate sau 3 mai mari…
Read more »

Supe si ciorbe: Supă-cremă de legume

5 November 2011
Supe si ciorbe: Supă-cremă de legumeO reteta simpla si delicioasa de supa crema de legume din: rosii, morcovi, ardei capia, ardei gralbeni, patrunjel, telina, ceapa, frunze de telina, busuioc verde, cimbru verde, ulei de masline, unt si sare. Ingrediente: 5 roşii 5 morcovi 5 ardei capia 5 ardei galbeni 5 gogoşari 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă…
Read more »

Tartă cu brânză şi struguri

5 November 2011
Tartă cu brânză şi struguriO reteta delicioasa de tarta cu branza si struguri din: pesmet de biscuiti, zahar, unt, branza de vaci, zahar, coaja rasa de lamaie, oua, faina, smantana, foi gelatina si piersici. Ingrediente: 200 g pesmet de biscuiti 100 g zahar 100 g unt pentru umplutura: 450 g branza de vaci 100 g zahar 1 lingura coaja…
Read more »

Cotlete de miel cu glazura de miere

5 November 2011
Cotlete de miel cu glazura de miereO reteta delicioasa de cotlete de miel cu glazura de miere din: cotlete de miel, sare, piper, ulei, cimbru si miere. Ingrediente: 4 cotlete de miel sau berbecuţ (a cca 250 g, cu oase şi piele) sare piper 2 linguri ulei 4 fire cimbru 5 linguri miere Mod de preparare: Se decupează coastele, astfel în­cât…
Read more »

Cocktail Exotic Blue

5 November 2011
Cocktail Exotic BlueO reteta delicioasa de Cocktail Exotic Blue din: curacao albastru, frisca, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru 2 cl frisca lichida 8 cl suc de ananas bucata de ananas cirese   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata Curacao-ul cu frisca lichida si cu sucul de fructe in shaker, apoi…
Read more »

Reteta zilei: Tocanita de pui cu ciuperci si rosii

5 November 2011
Reteta zilei: Tocanita de pui cu ciuperci si rosiiO reteta delicioasa de tocanita de pui cu ciuperci si rosii din: pulpe superioare de pui, ciuperci, ceapa, ardei rgas rosu, ardei gras galben, usturoi, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6-8 pulpe superioare de pui 3 borcane  ciuperci 1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 capatana usturoi suc…
Read more »

Chiftelute de linte

5 November 2011
Chiftelute de linteO reteta delicioasa de chiftelute de linte din: ceapa, ardei iute, linte galbena, bulgur, bulion de tomate, pasta de ardei, ienibahar, ardei rosu, patrunjel si menta. Ingrediente:  2 cepe frantuzesti 2 ardei iuti 30 g unt 160 linte galbena 240 g bulgur fin 1 lingura bulion de tomate 1 lingura pasta de ardei 1 varf…
Read more »

Tocanite delicioase

5 November 2011
Tocanite delicioaseTocăniţă de iepure O reteta delicioasa de tocanita de iepure din: prune uscate, coniac, zahar, brun, iepure, ulei vegetal, kaizer afumat, morcovi, ceapa, telina, usturoi, cimbru, foaie de dafin, vin rosu, supe de pui, patrunjel si orez salbatic. Ingrediente: 140g de prune uscate 50ml de coniac 50g de zahăr brun 2  iepuri, tăiaţi în bucăţi…
Read more »

Piept de pui cu sos de muştar şi tarhon

5 November 2011
Piept de pui cu sos de muştar şi tarhonO reteta delicioasa de piept de pui cu sos de mustar si tarhon din: ulei de floarea soarelui, piept de pui, creme fraiche, mustar dijon, mustar boabe si tarhon. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 2 piepturi de pui de pui dezosate si fara pielita 200 ml creme fraiche semidegresata mustar Dijon si mustar…
Read more »

Cum se prepara Pui Frankies (video)

5 November 2011
Cum se prepara Pui Frankies (video)O reteta video despre cum se prepara pui frankies, un preparat indian delicios si indragit de multa lume. Servit fierbinte este deosebit de gustos. Ingrediente: For the Filling: Chicken – 1.5 lb (approx 700gms), boneless, skinless thighs Oil – 1 tbsp Onions – 1/2 cup, finely chopped Ginger – 1 tsp Garlic – 1 tsp…
Read more »

Sufleu de roşii cu macaroane

5 November 2011
Sufleu de roşii cu macaroaneO reteta delicioasa de sufleu de rosii cu macaroane din: macaroane, sare, usturoi, sardele in ulei, busuioc, mascarpone, parmezan, coaja rasa de lamaie, ceapa, mozzarella, rosii, oregano, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g macaroane sare 2 căţei de usturoi 3 filleuri de sardele în ulei (conservă) 1 legătură busuioc 80 g mascarpone 5…
Read more »

Prajitura cu mere

5 November 2011
Prajitura cu mereO reteta delicioasa de prajitura cu mere din: mere, oua, zahar, unt, faina, lamaie, sare si praf de copt. Ingrediente: 5-6 mere pentru aluat: 7 oua 300 g zahar 100 g unt 350 g faina 1 lamaie 1 praf de sare 1 pliculet praf de copt   Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă,…
Read more »

Mâncare de fasole cu salam picant

5 November 2011
Mâncare de fasole cu salam picantO reteta delicioasa de mancare de fasole cu salam picant din: fasole verde, fasole galbena, cartofi rosii, ardei gras, rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, salam chorizo si cimbru. Ingrediente: 500 g fasole verde fideluta 500 g fasole fideluta galbena 400 g cartofi rosii 1 ardei gras rosu 5 rosii…
Read more »

Mere in aluat

5 November 2011
Mere in aluatO reteta simpla si delicioasa de mere in aluat din: mere, faina, zahar, apa, oua, scortisoara, nucsoara, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 3-4 mere 5-6 linguri faina 150 g zahar 200 ml apa 3 oua 1 lingurita scortisoara 1 praf de nucsoara ulei pentru prajit zahar pudra pentru decor   Mod de preparare: Se bat…
Read more »

Placinta cu legume

5 November 2011
Placinta cu legumeO reteta delicioasa de placinta cu legume din: aluat, cartof, ceapa rosie, praz, ulei de masline, frunze de salvie, sos bechamel, cascaval si ardei iute. Ingrediente: 350 aluat fraged 1 cartof, taiat cuburi 1 ceapa rosie, taiata segmente 1 fir de praz, taiat segmente de 5 cm fiecare 2 linguri ulei de masline 1 lingura…
Read more »

Muschi aromat

5 November 2011
Muschi aromatO reteta delicioasa de muschi de porc, sare, piper, miere, rozmarin, cimbru, usturoi, vin alb demisec. Ingrediente: un kg muşchi de porc sare piper boabe şi măcinat 2 linguriţe miere 2-3 crenguţe rozmarin 1-2 crenguţe cimbru ulei de măsline 3-4 căţei usturoi 200 ml vin alb demidulce Mod de preparare: Se pun într-un bol plantele…
Read more »

Cum se prepara Gogosi cu unt de alune (video)

4 November 2011
Cum se prepara Gogosi cu unt de alune (video)O reteta video delicioasa despre cum se prepara gogosi cu unt de alune:   Cum se prepara Gogosi cu unt de alune
Read more »

Tonic de macese

4 November 2011
Tonic de maceseO reteta simpla de tonic de macese din: macese salbatice si zahar fin. Ingrediente: 1 kg de măceşe sălbatice, spălate şi tocate grosier 350 g de zahăr fin Mod de preparare: Se pun măceşele într-o oală şi se toarnă peste ele 2 litri de apă clocotită. Se aduce apa la punctul de fierbere, apoi se…
Read more »

Minigulguf cu sos de prune

4 November 2011
Minigulguf cu sos de pruneO reteta delicioasa de minigulguf cu sos de prune din: oua, zahar, unt, ciocolata alba, lichior de portocale, migdale, faina, praf de copt, pesmet, prune, vin rosu si fulgi de migdale. Ingrediente: 3 oua 50 g zahar 30 g unt 80 g ciocolata alba 30 ml lichior de portocale 70 g migdale 30 g faina…
Read more »

Supa de mazăre cu kaizer

4 November 2011
Supa de mazăre cu kaizerO reteta delicioasa de supa de mazare cu kaizer din: mazare, kaizer, supa concentrata de legume, zarzavat, ulei de masline, cartofi rosii, sare si piper. Ingrediente: 250 g mazare congelata 800 g kaizer 250 ml supa concentrata de legume 2 legaturi zarzavat de supa 40 ml ulei de masline 400 g cartofi rosii sare piper…
Read more »

Cocktail Southern Wheeler

4 November 2011
Cocktail Southern WheelerO reteta simpla de Cocktail Southern Wheeler din: southern comfort, whisky, lichior de migdale, suc de portocale, zeama de lamaie, menta, cirese, portocala si carambola. Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 2 cl whisky 1 cl lichior de migdale 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie menta cirese portocala carambola   Mod de…
Read more »

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

4 November 2011
File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarinO reteta delicioasa de file de peste crocant cu alamie si rozmarin din: fileuri de peste, rozmarin, paine, coaja de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peşte (de preferat merluciu) frunzele tocate de la 2 fire de rozmarin sau o linguriţă de rozmarin uscat 50g de pâine (aprox. 2 felii) făcută bucăţele…
Read more »

Peşte cu struguri

4 November 2011
Peşte cu struguriO reteta delicioasa de peste cu struguri din: salau, struguri, lamai, apa, sare si ulei. Ingrediente: 500 g şalău file 500 g struguri 2 lămâi 1 ceaşcă de apă sare ulei Mod de preparare: Speli peştele şi îl sărezi. Aşezi peştele în tava unsă cu ulei. Pui boabele de struguri (spălate) de jur-împrejurul peştelui, torni…
Read more »

Supa de legume cu galuste de cascaval

4 November 2011
Supa de legume cu galuste de cascavalO reteta simpla si delicioasa de supa de legume cu galuste de cascaval din: unt, cascaval, ou, faina, sare, piper, ardei grasi, vanata, ceapa, ulei, curry, supa, sare si piper. Ingrediente: galuste: 60 g unt rece 100 g cascaval ras 1 ou circa 75 g faina sare piper supa: 2 ardei grasi rosii 2 ardei…
Read more »

Tocăniţă de iepure

4 November 2011
Tocăniţă de iepureO reteta delicioasa de tocanita de iepure din: prune uscate, coniac, zahar, brun, iepure, ulei vegetal, kaizer afumat, morcovi, ceapa, telina, usturoi, cimbru, foaie de dafin, vin rosu, supe de pui, patrunjel si orez salbatic. Ingrediente: 140g de prune uscate 50ml de coniac 50g de zahăr brun 2  iepuri, tăiaţi în bucăţi la încheieturi făină…
Read more »

Placinta cu peste

4 November 2011
Placinta cu pesteO reteta delicioasa de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, file de peste alb, peste afumat, lapte, sos de branza, oua, piure de cartofi si branza cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz, taiate rondele 500 g file de peste alb (cod, salau) 300 g peste afumat 300 ml…
Read more »

Ciulama de pui

4 November 2011
Ciulama de puiO reteta de ciulama de pui din: copane de pui, ceapa, morcov, telina, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 copane pui (găină) 1 ceapă mică 1 morcov 1/2 ţelină mică 2 linguri unt 2 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o pui la fiert în apă rece. lei spuma…
Read more »

Retete de ciorbe

4 November 2011
Retete de ciorbeCiorba taraneasca O reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: ardei, ceapa, morcov, porumb, telina, cartofi, mazare, dovlecel, sare, piper, ulei, suc de rosii, smantana, patrunjel, bors. Ingrediente: 2 ardei 2 cepe 2 morcovi 100 g porumb 50 g ţelină 3-4 cartofi 50 g mazăre fiartă un dovlecel sare piper o lingură… Citeste tot » Ciorba…
Read more »

Gratin cu roşii si vinete

4 November 2011
Gratin cu roşii si vineteO reteta delicioasa de gratin cu rosii si vinete din: vinete, sare, rosii, smantana, oua, piper, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 4 vinete sare 4 roşii cărnoase 500 g smântână 6 ouă piper nucşoară 200 g caşcaval Mod de preparare: Se spală vinetele, se curăţă şi se taie pe lung, în felii groase de cca 1/2…
Read more »

Reteta zilei: Salata de cruditati cu ton

4 November 2011
Reteta zilei: Salata de cruditati cu tonO reteta simpla si delicioasa de salata de cruditati cu ton din: rosii, castraveti, ceapa verde, ardei iute, ardei gras rosu, frunze de salata verde, usturoi, ton, zeama de lamaie, sare si patrunjel. Ingrediente:  2 rosii 2 castraveti 3 fire ceapa verde 2 ardei iuti ½ ardei gras rosu cateva frunze de salata verde 5-6…
Read more »

Tocanita de vitel cu legume

4 November 2011
Tocanita de vitel cu legumeO reteta delicioasa de tocanita de vitel cu legume din: piept de vitel, foi de dafin, boabe de ienibahar, sare, morcovi, dovlecel, cartofi, gulie, broccoli, marar si piper. Ingrediente: 600 g piept de vitel 2 foi de dafin 3 boabe de ienibahar sare 200 g morcovi 1 dovlecel 500 g cartofi 1 gulie medie 200…

Dulceaţă din smochine

4 November 2011
Dulceaţă din smochineO reteta simpla si delicioasa de dulceata din smochine din: smochine, zahar, lamaie si apa rece. Ingrediente: 1 kg smochine 1 kg zahar 1 lamaie 500 ml apa rece   Mod de preparare: Treci smochinele sub jetul de apă rece, apoi le laşi să se zvânte şi le cureţi de codiţe. Cele mai mari le…
Read more »

Ciuperci cu roşii pentru iarnă

4 November 2011
Ciuperci cu roşii pentru iarnăO reteta delicioasa de ciuperci cu rosii pentru iarna din: ciuperci, ceapa, ardie gras, rosii, ulei, foaie de dafin, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ciuperci champignon 1-2 kg ceapa 1 kg ardei gras 2 kg rosii 1/2 l ulei 1 foaie de dafin marar patrunjel sare piper   Mod de preparare: Alegi…
Read more »

Sandviş Sloppy Joe

4 November 2011
Sandviş Sloppy JoeO reteta delicioasa de Sandviş Sloppy Joe din: carne de vita, ceapa, ulei de masline, chimion, praf de chilli, rosii, supa de vita si paine cu usturoi. Ingrediente: 500g carne slabă de vită, tocată 2 cepe, tăiate grosier 2 linguriţe ulei de măsline 2 linguriţe de chimion (se găseşte la plafar) 1-2 linguriţe praf de…
Read more »

Cum se prepara Peste cu iaurt (video)

4 November 2011
Cum se prepara Peste cu iaurt (video)O reteta video despre cum se prepara peste cu iaurt, un preparat indian, rapid, delicios care poate fi servit cu garnitura de orez sau Chapati. Cum se prepara Peste cu iaurt
Read more »

Cocktail Fling High

4 November 2011
Cocktail Fling HighO reteta simpla de Cocktail Fling High din: lichior de banane, distilat de grau, zeama de lamaie, sifon si portocala. Ingrediente: 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 3 cl distilat de grau 2 cl zeama de lamaie sifon o felie de portocala   Mod de preparare: Amestecam cu cuburile de gheata lichiorul, distilatul…
Read more »

Retete delicioase: Mancare de porc cu masline

4 November 2011
Retete delicioase: Mancare de porc cu maslineO reteta delicioasa de mancare de porc cu masline din: pulpa de porc, seminte de coriandru, piper negru boabe, zahar, condimente, ulei de masline, ceapa, vin rosu, masline, sare si coriandru. Ingrediente:  800 g pulpa de porc 6 linguri seminte de coriandru 1 lingurita piper negru boabe 1/2 lingurita zahar 1 lingurita condimente de gratar…
Read more »

Placinta cu carne tocata de vita

4 November 2011
Placinta  cu carne tocata de vitaO reteta delicioasa de placinta cu carne tocata de vita din: ulei de masline, carne tocata de vita, ceapa verde, nucsoara, sos de rosii, concentrat de vita, piure de cartofi si lapte. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g carne tocata de vita 3 legaturi cu ceapa verde, tocata un praf de nucsoara 300…
Read more »

Ciuperci la gratar cu branza de capra

4 November 2011
Ciuperci la gratar cu branza de capraO reteta delicioasa de ciuperci la gratar cu branza de capra din: ciuperci, usturoi, branza de capar, sunca, ulei de masline, seminte de pin, patrunjel, lipie si salata verde. Ingrediente: 8 ciuperci maronii mari, cu tulpinile retezate aproape de baza 2 catei de usturoi, tocati fin 150 g branza de capra 4 felii de sunca,…
Read more »

Salată de struguri şi ciuperci

4 November 2011
Salată de struguri şi ciuperciO reteta simpla si delicioasa de salata de struguri si ciuperci din: struguri, ciuperci, ceapa rosie, otet de vin, ulei de masline, sare, piper si patrunjel Ingrediente: 500 g struguri de masa 600 g ciuperci 1 ceapa medie rosie 2 linguri otet de vin 3 linguri ulei de masline sare piper patrunjel   Mod de…
Read more »

Friptură de porc cu garnitură de fasole bătută

3 November 2011
Friptură de porc cu garnitură de fasole bătutăO reteta delicioasa de friptura de porc cu garnitura de fasole batuta din: carne de porc, ulei de masline, ceapa, usturoi, fasole boabe, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 bucată de carne de porc pentru friptură, fără grăsime 1 lingură de ulei de măsline 0   ceapă mică sau o haşmă, tocată un căţel de…
Read more »

Pui la tigaie

3 November 2011
Pui la tigaieO reteta delicioasa de pui la tigaie din: ulei de masline, pulpe de pui, cartofi, pastarnac, mustar boabe si vin. Ingrediente: 1  lingură ulei de măsline 2   pulpe de pui superioare, curaţate de pieliţă 200 g de cartofi, tăiaţi cubuleţe 2 morcovi, tăiaţi mărunt 1  păstârnac, tăiat mărunt 2  linguriţe de muştar boabe un pahar…
Read more »

Risotto cu praz, salvie şi kaizer crocant

3 November 2011
Risotto cu praz, salvie şi kaizer crocantO reteta delicioasa de risotto cu praz, salvie si kaizer crocant din: ulei de masline, rpaz, salvie, orez, vin alb, supa de legume, kaizer si parmezan. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 fire de praz, tocate 4 frunze de salvie tocată sau un vârf de cuţit dacă este sub formă de pulbere 85 g…
Read more »

Prune murate

3 November 2011
Prune murateO reteta simpla si delicioasa de prune murate din: prune, apa, otet, zahar, coaja de scortisoara, cuisoare si sare. Ingrediente: 3 kg prune 1 l apă 0,5 l oţet 250 g zahăr 1 linguriţă coajă de scorţişoară 3 cuişoare întregi 10 g sare   Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le pui…
Read more »

Cocktail Red Kiss

3 November 2011
Cocktail Red KissO reteta simpla de Cocktail Red Kiss din: lichior de visine, nectar de piersici si suc de grepfrut. Ingrediente: 3 cl lichior de visine 3 cl nectar de piersici 1 cl suc de grepfrut   Mod de preparare: Mixam bine in shaker lichiorul si sucurile de fructe, apoi servim intr-o cupa de cocktail fara gheata.…
Read more »

Ou cu roşii şi cartofi

3 November 2011
Ou cu roşii şi cartofiO reteta simpla si delicioasa de ou cu rosii si cartofi din: ulei de masline, cartofi, rosii cherry, ceapa verde, ou si frunze de busuioc. Ingrediente: 1  lingură ulei de măsline 2-3 cartofi fierţi, feliaţi câteva roşii cherry, tăiate pe jumătate 2  cepe verzi, mărunţite 1 ou câteva frunze de busuioc   Mod de preparare:…
Read more »

Prajitura de toamna

3 November 2011
Prajitura de toamnaO reteta simpla si delicioasa de prajitura de toamna din: faina, zahar, lapte, unt, oua, zahar vanilat, praf de copt si prune. Ingrediente: 400 g faina 200 g zahar lapte 150 g unt 3 oua 2 pliculete zahar vanilat 1 plic praf de copt 600 g prune   Mod de preparare: Intr-un bol mare, pui…
Read more »

Friptura de pui

3 November 2011
Friptura de puiO reteta delicioasa de friptura de pui cu cartofi din: lamai, ulei de floarea soarelui sau de masline, unt, pui, frunze de dafin, rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 2 lamai necerate 2 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline 50 g unt moale 1 pui 6 frunze de dafin un buchetele rozmarin 2 catei…
Read more »

Plăcintă cu gutui

3 November 2011
Plăcintă cu gutuiO reteta delicioasa de placinta cu gutui din: unt, gutui, miez de nuca, zahar vanilat, pesmet, scortisoara, lapte, ulei, praf de copt, otet alb, apa minerala si faina. Ingrediente: 50 g unt 3 gutui mari 3 linguri miez de nuca sfaramat 1 plic zahar vanilat 1 lingura pesmet 1 lingurita scortisoara macinata pentru aluat: 200…
Read more »

Mămăligă la cuptor cu legume

3 November 2011
Mămăligă la cuptor cu legumeO reteta delicioasa de mamaliga la cuptor cu legume din: supa de legume, malai, rosii, vinete, ardei gras, morcovi, ceapa, ulei de masline, sare, piper, usturoi, unt, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 1 l supă de legume 400 g mălai 400 g roşii 200 g vinete 1 ardei gras roşu 100 g morcovi 2 cepe 3…
Read more »

Clătite cu caise şi unt cu miere

3 November 2011
Clătite cu caise şi unt cu miereO reteta delicioasa de clatite cu caise si unt cu miere din: unt, miere, faina, bicarbonat de sodiu, zahar pudra, ou, lapte, caise uscate si ulei. Ingrediente: 100 g unt moalte 2 linguri miere pentru clatite: 140 g faina un strop de bicarbonat de sodiu 25 g zahar pudra un ou 150 ml lapte o…
Read more »

Supă de pui cu găluşte de griş

3 November 2011
Supă de pui cu găluşte de grişO reteta delicioasa de supa de pui cu galuste de gris din: pulpe si piept de pui, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, patrunjel verde, oua, gris si sare. Ingrediente: 2 pulpe si 1 piept de pui 2 morcovi 1 telina potrivita 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 2 cartofi patrunjel verde tocat marunt…
Read more »

Fantezie cu aroma de cafea

3 November 2011
Fantezie cu aroma de cafeaO reteta delicioasa de fantezie cu aroma de cafea din: oua, zahar, ulei, amidon, cacao, faina, nuca, praf de copt, sare, lapte praf, frisca, cafea instant, gelatina, ciocolata alba, unt, ciocolata neagra. Ingrediente blat: 6 ouă 150 g zahăr 3 linguri ulei 40 g amidon alimentar 20 g pudră de cacao 100 g făină 100…
Read more »

Mancare de toamnă

3 November 2011
Mancare de toamnăO reteta delicioasa de mancare de toamna din: ardei, vanata, ceapa, cartofi, rosii, fasole verde, patrunjel, pastarnac, dovlecel, sfecla rosie, ulei, mazare, chimen, sare, piper, porumb, ciuperci si cascaval. Ingrediente: 1 ardei 1 vanata 3 cepe 2 cartofi 4 rosii 1 mana fasole verde 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 1 dovlecel 1 sfecla rosie ulei…
Read more »

Desert cu magiun

3 November 2011
Desert cu magiunO reteta simpla si delicioasa de desert cu magiun din: foitaj, magiun, esenta de rom, nuca, zahar pudra si galbenusuri. Ingrediente: 1 pachet foitaj 400 g magiun 1 esenta de rom 6 linguri nuca 50 g zahar pudra 2 galbenusuri   Mod de preparare: Se amestecă magiunul cu zahărul pudră până se omogenizează, apoi se…
Read more »

Broccoli, chorizo şi ouă

3 November 2011
Broccoli, chorizo şi ouăO reteta delicioasa de broccoli, chorizo si oua din: ulei de masline, chili, usturoi, chorizo, otet balsamic, broccoli si oua. Ingrediente: ulei de măsline chili roşu, o jumătate, mărunţită usturoi, un căţel, feliat chorizo, 6 felii, tăiate fâşii 2 linguri oţet balsamic sau oţet din vin roşu broccoli, 200g, opărit aprox. 2 minute 2 ouă…
Read more »

Carne de porc cu cartofi

3 November 2011
Carne de porc cu cartofiO reteta delicioasa si simple de carne de porc cu cartofi din: carne de porc, cartofi, mazare verde, ceapa, usturoi, supa de legume, ulei, cimbru, rozmarin, aptrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc 4 cartofi mari 100 g boabe de mazare verde 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 150 ml…
Read more »

Vinete gratinate provensale

3 November 2011
Vinete gratinate provensaleO reteta de vinete gratinate provensal din: vinete, dovlecei, ulei de masline, usturoi, ceapa verde, rosii, parmezan, ardei nucsoara, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete subtiri, lunguiete potrivite ca marime 2 dovlecei (zucchini) tineri 2 linguri ulei de masline 3-4 catei de usturoi 2 fire de ceapa verde 4-5 rosii bine coapte 2 linguri…
Read more »

Penne cu sos de ciuperci

3 November 2011
Penne cu sos de ciuperciO reteta gustoasa de penne cu sos de ciuperci, cascaval, unt, smantana, sare, piper, spanac, miez de nuca. Ingrediente: un pachet de paste penne 150 g caşcaval ras 50 g unt 150 ml smântână sare piper 400 g ciuperci 200 g spanac 50 g miez de nucă Mod de preparare: Pastele se pun să fiarbă…
Read more »

Supa de cartofi cu ceapa

3 November 2011
Supa de cartofi cu ceapaO reteta delicioasa de supa de cartofi si ceapa din: cartofi, morcovi, telina, gulie, unt, supa de legume, smantana, sare, piper, nucsoara, ceapa, ulei de floarea soarelui si cimbru. Ingrediente: 600 g cartofi 2 morcovi 200 g telina 1 gulie 2 linguri unt 1 l supa de legume 200 ml smantana sare piper nucsoara 1…
Read more »

Cum se prepara crab cu sos de ardei iute si taitei de ou (video)

3 November 2011
Cum se prepara crab cu sos de ardei iute si taitei de ou (video)O reteta video despre cum se prepara crab cu sos de ardei iute si taitei de ou: Ingrediente: Pentru sosul de ardei iute: 250ml apa 5 linguri ketchup rosii 2 linguri sos de soia light 1 lingura zahar 2 lingurite malai Pentru crab: 4 linguri ulei de arahide 6 catei de usturoi, tocati fin 2…
Read more »

Placinta de cartofi, fenicul si ciuperci

3 November 2011
Placinta de cartofi, fenicul si ciuperciO reteta delicioasa de placinta de cartofi, fenicul si ciuperci din: unt aromat cu usturoi, ciuperci, cartofi, verdeata, fenicul, nuci, alune, seminte, branza de capra si gogosari murati. Ingrediente: 75 g unt aromat cu usturoi, topit 300 g amestec de ciuperci 750 g cartofi circa 100 g verdeata asortata 1 bulb fenicul de circa 300…
Read more »

Zacusca de smochine

3 November 2011
Zacusca de smochineO reteta delicioasa de zacusca de smochine din: smochine, ceapa, ardei gras rosu, conopida, fasole verde, cimbrisor, zahar, boabe piper alb, rozmarin, ulei de floarea soarelui si sare. Smochinele sunt foarte bogate în magneziu şi în vitaminele A, B şi C Ingrediente: 1 kg smochine proaspete 100 g ceapa 1 ardei gras rosu 1-1/2 conopida…
Read more »

Rulouri cu somon afumat

3 November 2011
Rulouri cu somon afumatO reteta delicioasa de rulouri de somon afumat, oua, faina, lapte, sare, marar, cascaval, unt, branza mascarpone. Ingrediente omleta: 6 ouă 2 linguri făină 3-4 linguri lapte sare o legătură mărar 50 g caşcaval ras 30 g unt Ingrediente crema de brânză: 200 g brânză mascarpone o legătură mărar 200 g somon file afumat Mod…

Rulouri cu somon afumat

3 November 2011
Rulouri cu somon afumatO reteta delicioasa de rulouri de somon afumat, oua, faina, lapte, sare, marar, cascaval, unt, branza mascarpone. Ingrediente omleta: 6 ouă 2 linguri făină 3-4 linguri lapte sare o legătură mărar 50 g caşcaval ras 30 g unt Ingrediente crema de brânză: 200 g brânză mascarpone o legătură mărar 200 g somon file afumat Mod…
Read more »

Lasagna cu vinete şi ton

3 November 2011
Lasagna cu vinete şi tonO reteta delicioasa de lasagna cu vinete si ton din: vinete, cascaval, telemea, ton, usturoi, rosii, ulei de masline, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 250 g cascaval 120 g telemea 1 cutie ton 1 capatana de usturoi 6 rosii 7 linguri ulei de masline putin sos de rosii sare piper  …
Read more »

Reteta zilei: Mancare de conopida cu carne de pui

3 November 2011
Reteta zilei: Mancare de conopida cu carne de puiO reteta simpla si delicioasa de mancare de conopida cu carne de pui din: pulpe de pui, conopida, bulion, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 conopida potrivita Bulion Sare Piper   Mod de preparare: Se spala bine carnea de pui si se pune la fiert pentru a putea arunca prima apa. Conopida…
Read more »

Garnitura cu spanac

3 November 2011
Garnitura cu spanacO reteta delicioasa de spanac cu cartofi, ceapa, usturoi, ardei verde, sare, piper, ulei de masline, rosii. Ingrediente: 6 cartofi 2 kg spanac 2 cepe 2-3 căţei usturoi un ardei verde sare piper 3-4 linguri ulei de măsline 2-3 roşii proaspete Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu…
Read more »

Retete cu carne de vita

3 November 2011
Retete cu carne de vitaPlacinta cu carne de vita O reteta delicioasa de placinta cu carne de vita din: ulei de masline, costita afumata, carne de vita, ceapa, morcovi, vin rosu, concentrat de vita, cimbru, aluat de foitaj si ou. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g costita afumata, taiata bucati 600 g carne de vita fara… Citeste…
Read more »

Pui umplut cu stafide

3 November 2011
Pui umplut cu stafideO reteta delicioasa de pui umplut cu stafide, sare, piper, unt, orez, sofran, usturoi, portocale, migdale, pesmet, salata verde, patrunjel. Ingrediente: un pui grill sare piper alb şi negru 80 g unt pentru uns Ingrediente umplutură: 100 g orez un praf şofran 200 g stafide 4-5 căţei usturoi 20 g unt topit 2 portocale 50…
Read more »

Mancare greceasca

3 November 2011
Mancare greceascaO reteta gustoasa de mancare greceasca din: carne de vita, sare, piper negru, patrunjel, miere, ceapa, orez, pasta de masline negre, ulei de masline, cimbru, chili, sofran, unt, legume, rosii, vin rosu. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită sare piper negru pătrunjel o lingură miere 2-3 cepe 250 g orez 50 g pastă măsline…
Read more »

Tort cu branza si capsuni

3 November 2011
Tort cu branza si capsuniO reteta delicioasa de tort cu branza de vaci, capsuni, oua, faina, nuca, zahar, esenta de rom, frisca, smantana, esenta de vanilie, gelatina, alune. Ingrediente blat: 6 ouă 4 linguri făină 2 linguri nuca măcinată 6 linguri zahăr 1 esenţă de rom Ingrediente crema: 300 g branza de vaci 300 g friscă 100 g smântână…
Read more »

Retete delicioase: Legume in sos picant

2 November 2011
Retete delicioase: Legume in sos picantO reteta delicioasa de legume in sos picant din: rosii, vanata, patrunjel, dovlecel, rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, ulei, condimente, piper si vin. Ingrediente:  2 rosii 1 vanata patrunjel 1 dovlecel pentru sos: 1 k rosii 1 ardei iute 5 catei de usturoi 1 ceapa ulei condimente piper 1 pahar cu vin   Mod de…
Read more »

Salata marocana

2 November 2011
Salata marocanaO reteta delicioasa de salata marocana din: vanata, ulei de masline, ardei capia, rosii, ceapa verde, usturoi, masline, busuioc verde, patrunjel verde, ulei de masline, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă mare, lunguiaţă şi subţire 3-4 linguri ulei pentru prăjit 1-2 ardei capia 2 roşii fără pieliţe 1 fir de ceapă verde…
Read more »

Turtiţe cu şuncă şi pătrunjel

2 November 2011
Turtiţe cu şuncă şi pătrunjelO reteta delicioasa de turtite cu sunca si patrunjel din: sunca afumata, faina, branza, frunze de cimbru, patrunjel, oua, lapte si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 100 g sunca afumata, maruntita 100 g faina 50 g branza maturata rasa 1 lingurita de frunze proaspete de cimbru sau 1/2 lingurita de cimbru uscat 2 lingurite de…
Read more »

Cocktail Cherry Light

2 November 2011
Cocktail Cherry LightO reteta delicioasa de Cocktail Cherry Light din: lichior de visine, nectar de coacaze negre, pulco si lamaie. Ingrediente: 3 cl lichior de visine 3 cl nectar de coacaze negre 1 cl Pulco o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine in shaker, apoi se toarna fara gehata intr-o cupa de…
Read more »

Piure de cartofi cu piept de pui umplut

2 November 2011
Piure de cartofi cu piept de pui umplutO reteta delicioasa de piure de cartofi cu piept de pui umplut din: cartofi, sare, lapte, unt, nucsoara, piept de pui, cascaval, piper de curcan, piper, faina, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 kg cartofi albi sare 250 ml lapte 4 linguri unt nucşoară 4 fileuri de piept de pui (cca 160 g…
Read more »

Tort cu nucă

2 November 2011
Tort cu nucăO reteta delicioasa de tort cu nuca din: oua, sare, vanilie, praf de copt, cacao, faina, pesmet, nuci, zahar tos, coaja de lamaie, unt, crema de ciocolata, lapte, vanilie, zahar pudra si cacao. Ingrediente: 3 oua putina sare 1 vanilie 1/2 praf de copt 1 lingura cacao 1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura…
Read more »

Placinta cu carne de vita

2 November 2011
Placinta cu carne de vitaO reteta delicioasa de placinta cu carne de vita din: ulei de masline, costita afumata, carne de vita, ceapa, morcovi, vin rosu, concentrat de vita, cimbru, aluat de foitaj si ou. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g costita afumata, taiata bucati 600 g carne de vita fara os (de la ceafa), taiata cuburi…
Read more »

Salată crocantă de cartofi

2 November 2011
Salată crocantă de cartofiO reteta delicioasa de salata crocanta de cartofi din: cartofi, unt, sare, piper, rosii cherry, ceapa rosie, verdeata, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 400 g cartofi roşii 3 linguri unt moale sare, piper 200 g roşii cherry 1 ceapă roşie 1/2 legătură verdeaţă la alegere (ceapă verde, busuioc) 4 linguri ulei de măsline…
Read more »

Friptura cu omleta

2 November 2011
Friptura cu omletaO reteta delicioasa de friptura cu omleta din: carne macra de porc, oua, branza sau cascaval, patrunjel verde, ulei, piper si condimente. Ingrediente: kg carne macră de porc 5 ouă 100 g brânză sau caşcaval 1 legătură pătrunjel verde 1 cană ulei piper condimente, după gust   Mod de preparare: Carnea, bine spălată, o desfaci…
Read more »

Friptura de miel cu sparaghel si cartofi cu rozmarin

2 November 2011
Friptura de miel cu sparaghel si cartofi cu rozmarinO reteta delicioasa de friptura de miel cu sparanghel si cartofi cu rozmarin din: carne de miel, sparanghel, bacon, unt, cartofi, miere, rozmarin, patrunjel verde, cimbru uscat, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: carne de miel, în funcţie de preferinţe – cel mai bine, pulpa două buchetele de sparanghel câteva felii de bacon două linguri…
Read more »

Cartofi şi gulii cu perişoare

2 November 2011
Cartofi şi gulii cu perişoareO reteta delicioasa de cartofi si gulii si perisoare din: gulii, cartofi, carne de porc, gris, galbenus, condiment vegetal, ulei, unt, faina, lapte si cascaval. Ingrediente: 2 gulii 2 cartofi mai mari 300 g carne de porc tocată 2 linguri griş 1 gălbenuş sare şi piper puţin condiment vegetal 2 linguri ulei 1 lingură cu…
Read more »

Salata de andive cu nuca si branza Roquefort

2 November 2011
Salata de andive cu nuca si branza RoquefortO reteta delicioasa de Salata de andive cu nuca si branza Roquefort din: andive, branza roquefort, miez de nuca, mar, ceapa verde, rucola, ulei de masline extravirgin, vin rosu, mustar de dijon, miere de rapita, sare si piper. Ingrediente: 6 andive medii, proaspete 6 felii de brânză Roquefort 1 ceşcută cu miez de nucă 1…
Read more »

Pachetel cu pui

2 November 2011
Pachetel cu puiO reteta delicioasa de pachetel cu pui din: piept de pui, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, cimbru verde, frunza de dafin, vin alb, vinete, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 dovlecei mici 8 rosii 2 cepe 2 catei de usturoi ulei de masline 1 lingura cimbru verde tocat 1…
Read more »

Rulouri cu sunca si parmezan

2 November 2011
Rulouri cu sunca si parmezanO reteta simpla si delicioasa de rulouri cu sunca si parmezan din: dovlecei, vanata, ceapa verde, branza de vaci, parmezan, sunca, rosii, ulei de masline, cimbru, piper alb si sare. Ingrediente: 2 dovlecei mici (400 g) 1 vanata mica (circa 200 g) 3 dire ceapa verde 200 g branza de vaci 100 g parmezan ras…
Read more »

Salata de spanac cu mozzarella si rosii cherry

2 November 2011
Salata de spanac cu mozzarella si rosii cherryO reteta delicioasa de Salata de spanac cu mozzarella si rosii cherry din: rosii cherry, spanac, mozzarella, sfecla rosie, patrunjel verde, lemon grass, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sos de soia si piper. Ingrediente: 8-10 roşii cherry 300 g spanac proaspăt (baby spinach, de preferat) 8-10 bucăţi de mozzarella de dimensiunea unei roşii cherry…
Read more »

Cum se prepara mere perfect caramelizate (video)

2 November 2011
Cum se prepara mere perfect caramelizate (video)  O reteta video despre cum se prepara mere perfect caramelizate: Cum se prepara mere perfect caramelizate
Read more »

Retete de ciorbe si borsuri

2 November 2011
Retete de ciorbe si borsuriBors moldovenesc cu ciuperci O reteta delicioasa de bors cu ciuperci, varza, ardei, gogosar, ceapa rosie, cartofi, rosii, morcovi, marar, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 500 g varză un ardei un gogoşar o ceapă roşie 3-4 cartofi 100 g roşii prunişoare 2 morcovi 2 legături mărar o căniţă orez 2… Citeste tot…
Read more »

Reteta zilei: Gratar mixt cu mujdei de usturoi

2 November 2011
Reteta zilei: Gratar mixt cu mujdei de usturoiO reteta delicioasa de gratar mixt cu mujdei de usturoi din: piept de porc, ceafa de porc, pulpe de pui, usturoi, ulei, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de porc 5 bucati ceafa de porc 10 pulpe de pui dezosate 1 capatana de usturoi ½ lingurita ulei 1 iaurt sare piper   Mod…
Read more »

Cocktail Cacao Flip

2 November 2011
Cocktail Cacao FlipO reteta simpla de Cocktail Cacao flip din: creme de cacao, frisca, galbenus si praf de ciocolata. Ingrediente: 4 cl Creme de Cacao (lichior de cacao brun) 2 cl frisca lichida proaspata 1 galbenus praf de ciocolata   Mod de preparare: Mixam bine lichiorul, frisca si galbenusul in shaker, apoi turnam bautura in paharul de…
Read more »

Deserturi delicioase: Baclava

2 November 2011
Deserturi delicioase: BaclavaO reteta delicioasa de baclava din: faina, amidon, ou, margarina, miez de nuca sau fistic, ulei de masline extravirgin, sare, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente:  250 g faina alba 200 g amidon 1 ou 300 g margarina 1-1/2 pahar miez de nuca sau fistic (curatat si zdrobit) 1 lingurita ulei de masline extravirgin 1…
Read more »

Retete delicioase: Pot-au-feu

2 November 2011
Retete delicioase: Pot-au-feuO reteta delicioasa de pot au feu din: os de vita, rasol de vita sau de porc, supa de gaina, ceapa, foi de dafin, coniac, morcovi, telina, gulie, varza de bruxelles, praz, cimbru, patrunjel verde, leustean, sare si piper. Ingrediente:  500 g de os de vita cu maduva 1 kg rasol de vita sau de…
Read more »

Rata cu portocale

2 November 2011
Rata cu portocaleO reteta delicioasa de rata cu portocale din: unt, rata, portocale, fresh de portocale, zahar, otet balsamic, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 100 g unt 1 rata de 3 kg 4 portocale 2 pahare de fresh de portocale 2 linguri de zahar 2 linguri de otet balsamic 2 linguri suc de lamaie sare…
Read more »

Cornulete delicioase cu nucă

2 November 2011
Cornulete delicioase cu nucăO reteta delicioasa de cornulete delicioase cu nuca din: albusuri, zahar pudra, zahar vanilat, esenta rom, nuca, ciocolata si ulei. Ingrediente: 5 albusuri 150 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 esenta rom 400 g nuca macinata 150 g ciocolata menaj 1 lingurita ulei   Mod de preparare: Baţi albuşul bine, adaugi zahă­rul pudră…
Read more »

Vinete cu ulei

2 November 2011
Vinete cu uleiO reteta delicioasa de vinete cu ulei din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar, ulei de masline extravirgin, patrunjel si sare. Ingrediente: 6 vinete 6 cepe 1  roşii mari 8 căţei de usturoi 2   linguriţe zahăr 1 pahar ulei de măsline extravirgin câteva fire de pătrunjel sare   Mod de preparare: Taie ceapa peştişori şi căleşte-o…
Read more »

Piersici la gratar cu urda si miere

2 November 2011
Piersici la gratar cu urda si miereO reteta delicioasa de piersici la gratar cu urda si miere din: piersici, urda, coniac, zahar si scortisoara Ingrediente: 8 piersici 200 g urda dulce sau branza de vaci proaspata sau crema mascarpone 50 ml coniac 50 g zahar 1/2 lingurita scortisoara miere   Mod de preparare: Alegi piersicile coapte, dar sa fie tari, le…

Bors moldovenesc cu ciuperci

1 November 2011
Bors moldovenesc cu ciuperciO reteta delicioasa de bors cu ciuperci, varza, ardei, gogosar, ceapa rosie, cartofi, rosii, morcovi, marar, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 500 g varză un ardei un gogoşar o ceapă roşie 3-4 cartofi 100 g roşii prunişoare 2 morcovi 2 legături mărar o căniţă orez 2 linguri ulei sare piper 1 l…
Read more »

Borş oltenesc cu praz

1 November 2011
Borş oltenesc cu prazO reteta gustoasa de bors cu praz, morcovi, ardei, rosii, cartofi, fasole, slanina, boia iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 3 fire de praz 3 morcovi 2 ardei 3-4 roşii 3 cartofi 200 g fasole fideluţă 250 g slănină cu boia 1 l bors un praf boia iute sare piper o legătură pătrunjel Mod de preparare:…
Read more »

Kiymali Pide

1 November 2011
Kiymali PideO reteta delicioasa de Kiymali Pide  din: faina, oua, unt, lapte, zahar, drojdie, sare, carne tocata de oaie, unt, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina alba 3 oua 30 g unt 200 ml lapte 1 lingura zahar 1 lingura drojdie sare pentru umplutura: 250 g carne tocata de oaie 80 g unt…
Read more »

Diples

1 November 2011
DiplesO reteta delicioasa de diples din: faina, oua, coniac, drojdie, zahar, miez de nuca, scortisoara, ulei de floarea soarelui, miere si apa. Ingrediente: 400 g faină albă 3 ouă 4 linguri coniac 1 linguriţă drojdie 2 linguri zahăr 150 g miez de nucă scorţişoară (pulbere) ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit) pentru sirop: 180 g miere…
Read more »

Plăcintă cu brânză

1 November 2011
Plăcintă cu brânzăO reteta delicioasa de placinta cu branza din: aluat, feta, branza kefalotiri, lapte, unt, oua, patrunjel si piper. Kefalotiri este o brânză tipic grecească, fiind produsă din lapte crud de capră şi de oaie. Se consumă doar maturată şi, datorită consistenţei sale, se poate rade uşor. Ingrediente: 50 g aluat foitaj 500 g feta 250…
Read more »

Piersici umplute cu nuci

1 November 2011
Piersici umplute cu nuciO reteta simpla si delicioasa de piersici umplute cu nuci din: piersici, nuci, miere, scortisoara, frisca si rom. Ingrediente: 7-8 piersici coapte 150 g nuci 150 g miere scortisoara 1/2 pahar frisca batuta si indulcita 2-3 linguri de rom   Mod de preparare: Cureţi piersicile şi le desfaci în două. Le scoţi sâmburii şi le…
Read more »

Placinta cu ciuperci si dovleac

1 November 2011
Placinta cu ciuperci si dovleacO reteta delicioasa placinta cu ciuperci si dovleac din: dovleac, ulei de masline, ciuperci, unt, praz, faina, mustar dijon, lapte, smantana dulce, aluat si ou. Ingrediente: 200 g de dovleac, taiat cubulete 2 linguri ulei de masline 300 g ciuperci, taiate in doua (sau in patru, daca sunt mari) 50 g unt 2 fire mici…
Read more »

Bors cu smantana

1 November 2011
Bors cu smantanaO reteta gustoasa de bors cu smantana, morcovi, ardei, dovlecel, ardei iute, pulpa de rosii, salata verde, ulei, patrunjel, usturoi, leustean, sare, piper, smantana, sunca. Ingrediente: 3 morcovi 2 ardei 2 dovlecei un ardei iute 300 g pulpă de roşii 2-3 frunze salată verde 2-3 linguri ulei 4-5 căţei usturoi o legătură pătrunjel 2-3 frunze…
Read more »

Ouă greceşti

1 November 2011
Ouă greceştiO reteta delicioasa de oua grecesti din: oua, feta, ardei iuti murati, file de ansoa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, masline negre si salata verde. Ingrediente: 6 ouă 80 g feta 60 g ardei iuţi muraţi 1 file de anşoa 2  linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă pătrunjel tocat pentru decor: 12 masline negre…
Read more »

Cum se prepara Copanele de pui picante (video)

1 November 2011
Cum se prepara Copanele de pui picante (video)  O reteta video despre cum se prepara copanele de pui picante: Cum se prepara Copanele de pui picante
Read more »

Cocktail Guadalupa

1 November 2011
Cocktail GuadalupaO reteta simpla de Cocktail Guadalupa din: tequila, lichior de coacaze, siropd e zahar, coacaze, gheata si lime. Ingrediente: 50 ml tequila 30 ml lichior de coacăze 10 ml sirop de zahăr 1 ciorchine de coacăze 4 cuburi de gheaţă pentru decor: 1 lime 1 ciorchine de coacăze   Mod de preparare: Sparge cuburile de…
Read more »

Desert cu ananas, cocos şi miere

1 November 2011
Desert cu ananas, cocos şi miereO reteta delicioasa de desert cu ananas, cocos si miere din: ananas, zahar din trestie, unt, rom, fulgi de cocos, miere, capsuni, fulgi de cocos si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 ananas 2 linguri zahăr din trestie-de-zahăr 50 g unt 3 linguri rom 10 g fulgi de cocos 2 linguri miere pentru decor: câteva căpşuni…
Read more »

Tartă de dovlecei

1 November 2011
Tartă de dovleceiO reteta delicioasa de tarta cu dovlecei din: faina, ulei de masline extravirgin, apa, sare, lamaie, dovlecei, cartofi, ricotta, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina alba 3 linguri ulei de masline extravirgin 150 ml apa 1 lingurita sare 1 lamaie pentru umplutura: 500 g dovlecei 400 g cartofi 400 g ricotta…
Read more »

5 Cocktailuri delicioase

1 November 2011
5 Cocktailuri delicioaseCocktail Deansgate O reteta simpla de Cocktail Deansgate din: rom alb, drambuie, suc de limeta, coaja de lamaie si portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Drambuie 2 cl suc de limeta coaja de lamaie o felie de portocala   Mod de preparare: Se amesteca romul, lichiorul si sucul de fructe intr-un pahar umplut…
Read more »

Limba cu porumb

1 November 2011
Limba cu porumbO reteta gustoasa de limba cu porumb, sare, piper, ulei de masline, mazare, unt, ridichii, marar. Ingrediente: 500 g limbă de vită sare piper 1-2 linguri ulei de măsline 200 g porumb dulce 200 g mazăre fiartă 50 g unt 4-5 ridichii o legătură mărar proaspăt Mod de preparare: Se spală limba şi se pune…
Read more »

Reteta zilei: Ostropel de dovlecei

1 November 2011
Reteta zilei: Ostropel de dovleceiO reteta delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel verde si faina. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 căpăţână usturoi 1 ceapă tocată 2 linguri pastă de tomate 100 ml ulei sare pătrunjel verde tocat 2 linguri făină   Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai în…
Read more »

Legume in sos alb

1 November 2011
Legume in sos albO reteta delicioasa de legume in sos alb cu cartofi, morcovi, telina, ceapa verde, unt, smantana, cascaval, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 4-5 morcovi o ţelină 2 fire ceapă verde Ingrediente sos: 50 g unt 100 ml smântână 100 g caşcaval ras sare piper zeama de la o lămâie 2-3…
Read more »

Retete simple si delicioase cu cartofi

1 November 2011
Retete simple si delicioase cu cartofiCartofi natur Se decojesc 800 g cartofi roşii şi se taie bucăţi. Se fierb în apă cu sare 15-20 min., în funcţie de mărime. Se scurg şi se lasă să se răcorească puţin, apoi se servesc cu verdeaţă. Cartofi fierţi în coajă Se spală bine 800 g cartofi roşii şi se fierb în apă cu…
Read more »

Budincă portugheză de orez

1 November 2011
Budincă portugheză de orezO reteta delicioasa de budinca portugheza de orez din: orez, lapte, unt, oua, zahar, migdale, faina si lamaie. Ingrediente: 100 g orez 250 ml lapte 30 g unt 3 ouă 120 g zahăr 50 g migdale 1 lingură faină albă 1 lămâie   Mod de preparare: Fierbe orezul 20 de minute în apă cu sare…
Read more »

Chiftelute de cartofi in stil elvetian

1 November 2011
Chiftelute de cartofi in stil elvetianO reteta delicioasa de chiftelute de cartofi in stil elvetian din: cartofi, ceapa, verdeata asortata, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 1 ceapa 100 g verdeata asortata (ceapa verde, patrunjel, alior, hasmatuchi, lamaita, leustean) 2 oua sare piper 4 linguri ulei   Mod de preparare: Se decojesc cartofii, se spală şi…
Read more »

Prajitura Moara de vant

1 November 2011
Prajitura Moara de vantO reteta delicioasa de prajitura moara de vand din: faina, margarina, untura de porc, lapte, drojdie, sare, zahar, oua, lamaie, dulceata de caise, zeama de lamaie, albusuri, scortisoara si prune. Ingrediente: 1 kg faina 1 margarina 2 linguri untura de porc 250 ml lapte 1 cub drojdie sare 3 linguri zahar 3 oua 1 lamaie…
Read more »

Salată catalană de creveţi

1 November 2011
Salată catalană de creveţiO reteta delicioasa de salata catalana de creveti din: rosii, cozi de creveti, ridichi, ceapa verde, busuioc, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg roşii micuţe 1 kg cozi de creveţi 24 ridichi 6 fire de ceapă verde 2 tije de ţelină 1 legătură de busuioc 4 linguri ulei…
Read more »

Supa greceasca

1 November 2011
Supa greceascaO reteta delicioasa de supa greceasca din: piept de pui, telina, unt, ceapa, ardei verde, orez, sare, piper alb, oua, lamaie, smantana, patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui o ţelină 50 g unt o ceapă 1 ardei verde 100 g orez cu bobul lung sare piper alb 4 gălbenuşuri 2-3 lămâi 200 g smântână…
Read more »

Tort cu migdale şi fructe tropicale

1 November 2011
Tort cu migdale şi fructe tropicaleO reteta delicioasa de tort cu migdale si fructe tropicale din: faina, migdale, zahar, ulei de floarea soarelui, iaurt, drojdie, smantana, zahar pudra, unt, sare, fructe tropicale si gelatina. Ingrediente: 1 50 g faină albă 50 g migdale 40 g zahăr 80 ml ulei de floarea-soarelui 100 g iaurt 1  plic drojdie uscată 100 ml…
Read more »

Cocktail Deansgate

1 November 2011
Cocktail DeansgateO reteta simpla de Cocktail Deansgate din: rom alb, drambuie, suc de limeta, coaja de lamaie si portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Drambuie 2 cl suc de limeta coaja de lamaie o felie de portocala   Mod de preparare: Se amesteca romul, lichiorul si sucul de fructe intr-un pahar umplut cu gheata.…
Read more »

Tort sărat în două culori

1 November 2011
Tort sărat în două culoriO reteta delicioasa de tort sarat in doua culori din: fasole pestrita, naut, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, ardei iute, oua, smantana dulce, cimbru, salvie, sare, piper si fistic. Ingrediente: 150 g fasole pestriţă 150 g năut 1 căpăţână de usturoi roşii 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei iute roşu 2 ouă…
Read more »

Ciuperci cu usturoi pe paine prajita

1 November 2011
Ciuperci cu usturoi pe paine prajitaO reteta delicioasa de ciuperci cu usturoi pe paine prajita din: ulei vegetal, ciuperci, usturoi, crema de branza, supa de legume si baghete. Ingrediente: 2 linguri ulei vegetal 500 g ciuperci, taiate jumatati 2 catei de usturoi pisati 150 g crema de branza cu usturoi si ierburi 150 ml supa de legume fierbinte 2 baghete…
Read more »

Cartofi cu carne tocata

1 November 2011
Cartofi cu carne tocataO reteta delicioasa de cartofi cu carne tocata din: cartofi, sare, carne tocata, ulei, usturoi, bulion, rosii, zahar, parmezan, rosii cherry, busuioc si piper. Ingrediente: 8 cartofi rosii sare 400 g carne tocata 4 linguri ulei 1 catel de usturoi 2 linguri bulion 1 cutie rosii decojite zahar 70 g parmezan ras 12 rosii cherry…
Read more »

Reteta zilei: Dulceata de gutui

1 November 2011
Reteta zilei: Dulceata de gutuiO reteta de dulceata de gutui din: gutui, fructoza, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 kg gutui 1500 g fructoza 3 l apa zeama de la 1 lamaie   Mod de preparare:   Se spala bine gutuile de puf. Se curate de cotoare. Se dau prin razatoarea mare. Apa se pune la fiert intr-o…
Read more »

Friptura de curcan cu mazare dulce

1 November 2011
Friptura de curcan cu mazare dulceO reteta delicioasa de friptura de curcan cu mazare dulce din: pulpa dezosata de curcan, praz, ardei capia, usturoi, vin rosu, cimbru, rosie, spanac, sare, piper, boia dulce, concentrat de pui, pasta de rosii, mazare si zahar. Ingrediente: 500 g pulpa dezosata de curcan 1 praz 1 ardei capia rosu 5 catei de usturoi 1…
Read more »

Supe si ciorbe: Supa de ceapa

1 November 2011
Supe si ciorbe: Supa de ceapaO reteta delicioasa de supa de ceapa din: unt, faina, supa de pui, cascaval, ceapa, vin alb, paine, sare si piper. Ingrediente: 75 g unt 25 g faina 2 l supa de pui 100 g cascaval ras 4 cepe 2 linguri vin alb 4 felii de paine sare piper   Mod de preparare: Se toacă…
Read more »

Ropa vieja

1 November 2011
Ropa viejaO reteta delicioasa de ropa vieja din: carne de porc sau vita, carne de pui, cartofi, mazare, vin rosu, rosii, ceapa, usturoi, foaie de dafin, sofran, boia iute, patrunjel, ulei de masline extravirgin, cimbru, ulei de floarea soarelui. piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de vită sau de porc 500 g carne de pui…
Read more »

Musaca cu ciuperci

1 November 2011
Musaca cu ciuperciO reteta delicioasa de musaca cu ciuperci,  ardei, oua, telemea de oaie, susan, smantana, unt, pesmet, patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci 2-3 ardei 4 ouă 250 g telemea de oaie 50 g susan prăjit 100 g smântână 50 g unt 2-3 linguri pesmet pentru tapetat tava 3-4 fire pătrunjel verde   Mod de preparare: Se…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu