luni, 25 februarie 2013

Retete de top #96


Retete de top:

Supă din coadă de bou

27 December 2010
Supă din coadă de bou  Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 tulpină de praz 600 g coadă de bou 1 lingură făină 1 liingură ulei  1 foaie de dafin câte 1 crenguţă cimbru şi rozmariin 3 boabe ienibahar 125 ml sos Madeira sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, peregătiţi legumele şi puneţi ju­mătate din ele deoparte. La…
Read more »

Spaghete cu ton

27 December 2010
Spaghete cu ton  Ingrediente: 200 g spaghete 1 conservă de 160 g de ton în ulei de masline 150 g smântână o linguriţă ulei de măsline busuioc oregano piper negru   Mod de preparare: Fierbe spaghetele timp de 6 minute într-o oală cu apă şi sare. In tim­pul acesta pune într-o tigaie ule­iul, smântână, oregano, piperul şi…
Read more »

Crema de lamaie

27 December 2010
Crema de lamaie  Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12 linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai   Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală de 21, se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.Ouăle se…
Read more »

Salată cu ficat de gâscă

27 December 2010
Salată cu ficat de gâscă  Ingrediente: 300 g frunze de salată 3 portocale 150 g struguri negri 2 arpagic 3 linguri oţet de mere 1 praf de scorţişoară sare piper 500 g ficat de gâscă sau de pui 4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Pregătiţi salata şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi porto­calele cu apă fierbinte. Uscaţi-le…
Read more »

Spumă de iaurt cu fructe

27 December 2010
Spumă de iaurt cu fructeIngrediente: 4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale 200 ml frişca 2 albuşuri 600 g amestec de fructe de pădure   Mod de preparare: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul vanilinat, 125 g…
Read more »

Supă-cremă cu ceapă şi roşii

27 December 2010
Supă-cremă cu ceapă şi roşiiIngrediente: 3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o ţelina un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se pun să fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare, acoperită…
Read more »

Supă de sfeclă şi cartofi

27 December 2010
Supă de sfeclă şi cartofi  Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de cuţit de zahăr pătrunjel   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Read more »

Ton cu roşii marinate si oua fierte tari

27 December 2010
  Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust   Mod de preparare: Primul pas este să fierbi ouăle timp de 9 minute, iar în acest timp tai roşiile în cuibulefe, tai fin felina…
Read more »

Prajitura cu lamaie

27 December 2010
Prajitura cu lamaieIngrediente pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml frişca naturală 10 linguri zahăr pudră 4 gălbenuşuri  zeama de la 1-2 lămâi un pliculeţ…
Read more »

Curcan cu fructe

27 December 2010
Curcan cu fructeIngrediente: 1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură roz­marin pătrunjel mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper   Mod de preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de fructe. Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele. Toarnă şi un pahar de vin alb, apoi acoperă tava…
Read more »

Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă

27 December 2010
Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţăIngrediente: 500 g ceapă roşie 4 lin­guri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100 ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate sare piper 1-2 linguri oţet balsamic 150 g ciuperci proaspete 2 linguri unt 50 g cuburi de pâine proaspătă şi prăjită 4 linguri verdeaţă tocată 4…
Read more »

Friptura cu sos de mango

27 December 2010
Friptura cu sos de mango  Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri oţet 150 ml supă   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C. Tocaţi mărunt boabele de…
Read more »

Rulada cu morcovi si pulpa de porc

27 December 2010
Rulada cu morcovi si pulpa de porc  Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură unt sare   Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele. Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele părţi. Fierbe morcovii câteva minute, apoi…
Read more »

Gutui la cuptor cu iaurt şi miere

27 December 2010
Gutui la cuptor cu iaurt şi miere  Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1 iaurt gras   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi stropeşte-le cu suc de lămâie. Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă mierea deasupra, din loc în…
Read more »

Friptură de gâscă în sos de vin roşu

27 December 2010
  Ingrediente: 30 g ciu­perci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2 crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de ustu­roi 500 ml vin roşu 1 lingură ulei de măsline 1 lingură unt sare piper   250 ml supă 1 morcov verdeaţa de la 1 telină 2 linguri pastă de roşii Mod de preparare:…
Read more »

Mancare scazuta de linte si orez

27 December 2010
Mancare scazuta de linte si orez  Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5 căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două linguri de ulei două linguri de margarina 200 ml supă de legume două linguri de boia de ardei dulce o lingură de chimem o lingură de coriandru măcinat…
Read more »

Supa de ciuperci cu ghimbir

27 December 2010
Supa de ciuperci cu ghimbir  Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o ceapă 100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva seminţe de chimen   Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în 1,2 litri apă cu sare.…
Read more »

Friptura cu gust picant

27 December 2010
Friptura cu gust picantIngrediente : 1/4 linguriţă boabe de pi­per negru, alb şi verde ienibahar 2 buc. muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2 linguriţă unt  sare Mod de preparare: Măcinaţi sau tocaţi mărunt boabele de piper şi ienibaharul. Tăvăliţi bucatile de muşchi de vită prin acest amestec, apoi presaţi-l…
Read more »

Steluţe de ciocolată cu cremă mocca

27 December 2010
Steluţe de ciocolată cu cremă mocca  Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 1 zahăr vanilat 80 g făină 60 g ami­don 60 g cacao Ingrediente cremă: 250 ml frişca 1 baton de vanilie 4 albuşuri 100 g zahăr 250 g unt 3 linguri ness 2 linguri rom Mod de preparare: Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile, jumătate de zahăr şi…
Read more »

Taitei de fasole cu pui

27 December 2010
  Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3 lin­guri de sos de peşte (fish sauce) 3 linguri sos de soia 2 ouă o ceaşcă de germeni de soia o ceaşcă ţelină tocată 4 cepe verzi tăiate…
Read more »

Cornulete fragede cu bors

27 December 2010
Cornulete fragede cu bors  Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, care include şi nuca măcinată, apoi se întinde o foaie, se taie pătrate, care se umplu cu gem amestecat cu nucă sau rahat. Se…
Read more »

Buseuri cu gem si frisca

26 December 2010
Buseuri cu gem si frisca  Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou Ingrediente aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu rom apă minerală 2 gălbenuşuri 1 lămâie sare   Mod de preparare: Frământă 400 g făină cu gălbenuşurile, romul, smântână, sare şi 2 ceşcuţe cu apă minerală. Amestecă…
Read more »

Rulouri de somon afumat cu smochine

26 December 2010
Rulouri de somon afumat cu smochine  Ingrediente: 4 smochine 40 ml whisky piper măcinat 200 g smântână 1 lingură ţelină rasă 400 g somon afumat 2-3 fire de arpagic 1 salată verde rucola chili pudră 1 lămâie mică   Mod de preparare: Smochinele se împunng mărunt cu un cuţit, se stropesc i cu whisky şi se presară cu piper. Se…
Read more »

Ruladă la tavă

26 December 2010
Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper 150 g cremă de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz 50 g bacon 1 legătură verdeaţă pentru supă 1 cutie…
Read more »

Indiana

26 December 2010
Indiana  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns forma 200 g frişcă glazură de cioco­lată   Mod de preparare: Punem într-un castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat. Adăugăm făina cernută. Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, le punem peste găl­benuşuri şi, cu o lingură,…
Read more »

Bavarez de visine

26 December 2010
Bavarez de visineIngrediente: 250—300 g vişine 250 g zahăr 5 fol gelatină 250 g frişcă   Mod de preparare: Alegem vişine coapte bine, le dăm crude prin sită şi turnăm zeama într-o cratiţă pe care o punem la foc cu za­hărul.Fierbem compoziţia, după aceea luăm cratiţa de la foc şi topim în ea gelatina ca de obicei.…
Read more »

Rulouri cu frisca

26 December 2010
Rulouri cu frisca  Ingrediente aluat: 250 g unt 300 g făină 2 găl­benuşuri 1/2 pahar apă 50 g zahăr 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 lingură rom sare Ingrediente umplutura : frisca   Mod de preparare: Preparăm un aluat franţuzesc. Intindem o foaie cît o muchie de cuţit. Infierbîntăm un cuţit pînă la roşu şi tă­iem din…
Read more »

Pizza cu legume şi brânză de capră

25 December 2010
Pizza cu legume şi brânză de caprăIngrediente: un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Ingrediente topping: o vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri 3 dovlecei mici, de asemenea, tăiaţi felii subţiri un ardei gras galben, tăiat în sferturi o ceapă roşie, tăiată rondele fine…
Read more »

Frigarui asortate

25 December 2010
Frigarui asortate  Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de porc 3-4 cârnaţi de porc de casă 100 şunculiţă de porc muştar salată verde castraveţi acrii şi gogoşari beţişoare pentru frigărui   Mod de preparare: Se pregătesc bucăţile de carne, se taie cubuleţe, se con­dimentează cu sare, piper, boia de ardei dulce şi iute, 1-2 fire de rozmarin, 1-2…
Read more »

Carnati la tava cu piure si acritura

25 December 2010
Carnati la tava cu piure si acritura  Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti rozmarin piper boabe 2-3 linguri de vin alb demidulce 2 linguri ulei 8 cartofi 20 g unt 100 ml lapte cald   Mod de preparare: Dacă sunt proaspăt făcuţi, câmaţii se şterg cu un prosop absor­bant de bucătărie, se înţeapă cu furculiţa să nu se umfle şi se aşază în…
Read more »

Tocana cu carnati si vin rosu

25 December 2010
Tocana cu carnati si vin rosuIngrediente: 2 linguri ulei 500 g cârnat proaspăt 225 g slănină tăi­ată bucăţele 225 g ceapă de mărime mică 350 g gulii tăiate felii 1 kg făină 3 dl vin roşu 1 căţel de usturoi tocat mărunt 2 foi de dafin 2 crenguţe de cimbrişor   Mod de preparare: Intr-o tigaie punem uleiul şi frigem…
Read more »

Prajitura cu vanilie

25 December 2010
Prajitura cu vanilieIngrediente foi : 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 10 linguri lapte 2 ouă făină cât cuprinde amoniac stins cu oţet Ingrediente cremă : 2 budinci de vanilie 1 l lapte zeama şi coaja de la 2 lămâi zahăr după gust 1 pachet de margarină   Mod de preparare: Topeşti zahărul în lapte, adaugi ouăle…
Read more »

Nuci umplute cu rema

25 December 2010
Nuci umplute cu remaIngrediente aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar ulei 500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce, 1 cană cu zahăr, 3-4 linguri făină, 3 linguri cu cacao, 1/2 pachet de margarină, zahăr vanilat, esenţe. Mod de preparare: Freci ouăle întregi cu praful de…

Crema de lamaie

27 December 2010
Crema de lamaie  Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12 linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai   Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală de 21, se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.Ouăle se…
Read more »

Salată cu ficat de gâscă

27 December 2010
Salată cu ficat de gâscă  Ingrediente: 300 g frunze de salată 3 portocale 150 g struguri negri 2 arpagic 3 linguri oţet de mere 1 praf de scorţişoară sare piper 500 g ficat de gâscă sau de pui 4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Pregătiţi salata şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi porto­calele cu apă fierbinte. Uscaţi-le…
Read more »

Spumă de iaurt cu fructe

27 December 2010
Spumă de iaurt cu fructeIngrediente: 4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale 200 ml frişca 2 albuşuri 600 g amestec de fructe de pădure   Mod de preparare: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul vanilinat, 125 g…
Read more »

Supă-cremă cu ceapă şi roşii

27 December 2010
Supă-cremă cu ceapă şi roşiiIngrediente: 3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o ţelina un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se pun să fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare, acoperită…
Read more »

Supă de sfeclă şi cartofi

27 December 2010
Supă de sfeclă şi cartofi  Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de cuţit de zahăr pătrunjel   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Read more »

Ton cu roşii marinate si oua fierte tari

27 December 2010
  Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust   Mod de preparare: Primul pas este să fierbi ouăle timp de 9 minute, iar în acest timp tai roşiile în cuibulefe, tai fin felina…
Read more »

Prajitura cu lamaie

27 December 2010
Prajitura cu lamaieIngrediente pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml frişca naturală 10 linguri zahăr pudră 4 gălbenuşuri  zeama de la 1-2 lămâi un pliculeţ…
Read more »

Curcan cu fructe

27 December 2010
Curcan cu fructeIngrediente: 1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură roz­marin pătrunjel mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper   Mod de preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de fructe. Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele. Toarnă şi un pahar de vin alb, apoi acoperă tava…
Read more »

Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă

27 December 2010
Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţăIngrediente: 500 g ceapă roşie 4 lin­guri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100 ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate sare piper 1-2 linguri oţet balsamic 150 g ciuperci proaspete 2 linguri unt 50 g cuburi de pâine proaspătă şi prăjită 4 linguri verdeaţă tocată 4…
Read more »

Friptura cu sos de mango

27 December 2010
Friptura cu sos de mango  Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri oţet 150 ml supă   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C. Tocaţi mărunt boabele de…
Read more »

Rulada cu morcovi si pulpa de porc

27 December 2010
Rulada cu morcovi si pulpa de porc  Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură unt sare   Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele. Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele părţi. Fierbe morcovii câteva minute, apoi…
Read more »

Gutui la cuptor cu iaurt şi miere

27 December 2010
Gutui la cuptor cu iaurt şi miere  Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1 iaurt gras   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi stropeşte-le cu suc de lămâie. Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă mierea deasupra, din loc în…
Read more »

Friptură de gâscă în sos de vin roşu

27 December 2010
  Ingrediente: 30 g ciu­perci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2 crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de ustu­roi 500 ml vin roşu 1 lingură ulei de măsline 1 lingură unt sare piper   250 ml supă 1 morcov verdeaţa de la 1 telină 2 linguri pastă de roşii Mod de preparare:…
Read more »

Mancare scazuta de linte si orez

27 December 2010
Mancare scazuta de linte si orez  Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5 căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două linguri de ulei două linguri de margarina 200 ml supă de legume două linguri de boia de ardei dulce o lingură de chimem o lingură de coriandru măcinat…
Read more »

Supa de ciuperci cu ghimbir

27 December 2010
Supa de ciuperci cu ghimbir  Ingrediente: 300 g ciuperci Champignons proaspete 2 cartofi mari 200 g albitură (ţelina, pătrunjel, păstâmac) 1 fir praz 30 g unt 50 g făină o ceapă 100 ml lapte 2 căţei usturoi 1 ghimbir sare pătrunjel câteva seminţe de chimen   Mod de preparare: Fierbe toate legumele mărunţite în 1,2 litri apă cu sare.…
Read more »

Friptura cu gust picant

27 December 2010
Friptura cu gust picantIngrediente : 1/4 linguriţă boabe de pi­per negru, alb şi verde ienibahar 2 buc. muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2 linguriţă unt  sare Mod de preparare: Măcinaţi sau tocaţi mărunt boabele de piper şi ienibaharul. Tăvăliţi bucatile de muşchi de vită prin acest amestec, apoi presaţi-l…
Read more »

Steluţe de ciocolată cu cremă mocca

27 December 2010
Steluţe de ciocolată cu cremă mocca  Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 1 zahăr vanilat 80 g făină 60 g ami­don 60 g cacao Ingrediente cremă: 250 ml frişca 1 baton de vanilie 4 albuşuri 100 g zahăr 250 g unt 3 linguri ness 2 linguri rom Mod de preparare: Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile, jumătate de zahăr şi…
Read more »

Taitei de fasole cu pui

27 December 2010
  Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3 lin­guri de sos de peşte (fish sauce) 3 linguri sos de soia 2 ouă o ceaşcă de germeni de soia o ceaşcă ţelină tocată 4 cepe verzi tăiate…
Read more »

Cornulete fragede cu bors

27 December 2010
Cornulete fragede cu bors  Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, care include şi nuca măcinată, apoi se întinde o foaie, se taie pătrate, care se umplu cu gem amestecat cu nucă sau rahat. Se…
Read more »

Buseuri cu gem si frisca

26 December 2010
Buseuri cu gem si frisca  Ingrediente: gem de căpsuni sau de cireşe 300 g frişca 1 ou Ingrediente aluat: 280 g margarina 475g făină 2 linguri cu smântână l lingură cu rom apă minerală 2 gălbenuşuri 1 lămâie sare   Mod de preparare: Frământă 400 g făină cu gălbenuşurile, romul, smântână, sare şi 2 ceşcuţe cu apă minerală. Amestecă…
Read more »

Rulouri de somon afumat cu smochine

26 December 2010
Rulouri de somon afumat cu smochine  Ingrediente: 4 smochine 40 ml whisky piper măcinat 200 g smântână 1 lingură ţelină rasă 400 g somon afumat 2-3 fire de arpagic 1 salată verde rucola chili pudră 1 lămâie mică   Mod de preparare: Smochinele se împunng mărunt cu un cuţit, se stropesc i cu whisky şi se presară cu piper. Se…
Read more »

Ruladă la tavă

26 December 2010
Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper 150 g cremă de brânză cu verdeaţă 1 lingură capere mici 1 tulpină de praz 50 g bacon 1 legătură verdeaţă pentru supă 1 cutie…
Read more »

Indiana

26 December 2010
Indiana  Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr pisat 3 linguri făină unt pentru uns forma 200 g frişcă glazură de cioco­lată   Mod de preparare: Punem într-un castron gălbenuşurile şi le frecăm bine cu zahărul pisat. Adăugăm făina cernută. Batem spumă albuşurile pînă se ţin de tel, le punem peste găl­benuşuri şi, cu o lingură,…
Read more »

Bavarez de visine

26 December 2010
Bavarez de visineIngrediente: 250—300 g vişine 250 g zahăr 5 fol gelatină 250 g frişcă   Mod de preparare: Alegem vişine coapte bine, le dăm crude prin sită şi turnăm zeama într-o cratiţă pe care o punem la foc cu za­hărul.Fierbem compoziţia, după aceea luăm cratiţa de la foc şi topim în ea gelatina ca de obicei.…
Read more »

Rulouri cu frisca

26 December 2010
Rulouri cu frisca  Ingrediente aluat: 250 g unt 300 g făină 2 găl­benuşuri 1/2 pahar apă 50 g zahăr 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 lingură rom sare Ingrediente umplutura : frisca   Mod de preparare: Preparăm un aluat franţuzesc. Intindem o foaie cît o muchie de cuţit. Infierbîntăm un cuţit pînă la roşu şi tă­iem din…
Read more »

Pizza cu legume şi brânză de capră

25 December 2010
Pizza cu legume şi brânză de caprăIngrediente: un cartof nu prea mare (circa 125 gr) o lingură ulei de măsline 225 gr făină 1/2 linguriţă sare o linguriţă drojdie granulată Ingrediente topping: o vânătă de dimensiuni medii, tăiată felii subţiri 3 dovlecei mici, de asemenea, tăiaţi felii subţiri un ardei gras galben, tăiat în sferturi o ceapă roşie, tăiată rondele fine…
Read more »

Frigarui asortate

25 December 2010
Frigarui asortate  Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de porc 3-4 cârnaţi de porc de casă 100 şunculiţă de porc muştar salată verde castraveţi acrii şi gogoşari beţişoare pentru frigărui   Mod de preparare: Se pregătesc bucăţile de carne, se taie cubuleţe, se con­dimentează cu sare, piper, boia de ardei dulce şi iute, 1-2 fire de rozmarin, 1-2…
Read more »

Carnati la tava cu piure si acritura

25 December 2010
Carnati la tava cu piure si acritura  Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti rozmarin piper boabe 2-3 linguri de vin alb demidulce 2 linguri ulei 8 cartofi 20 g unt 100 ml lapte cald   Mod de preparare: Dacă sunt proaspăt făcuţi, câmaţii se şterg cu un prosop absor­bant de bucătărie, se înţeapă cu furculiţa să nu se umfle şi se aşază în…
Read more »

Tocana cu carnati si vin rosu

25 December 2010
Tocana cu carnati si vin rosuIngrediente: 2 linguri ulei 500 g cârnat proaspăt 225 g slănină tăi­ată bucăţele 225 g ceapă de mărime mică 350 g gulii tăiate felii 1 kg făină 3 dl vin roşu 1 căţel de usturoi tocat mărunt 2 foi de dafin 2 crenguţe de cimbrişor   Mod de preparare: Intr-o tigaie punem uleiul şi frigem…
Read more »

Prajitura cu vanilie

25 December 2010
Prajitura cu vanilieIngrediente foi : 10 linguri zahăr 10 linguri ulei 10 linguri lapte 2 ouă făină cât cuprinde amoniac stins cu oţet Ingrediente cremă : 2 budinci de vanilie 1 l lapte zeama şi coaja de la 2 lămâi zahăr după gust 1 pachet de margarină   Mod de preparare: Topeşti zahărul în lapte, adaugi ouăle…
Read more »

Nuci umplute cu rema

25 December 2010
Nuci umplute cu remaIngrediente aluat: 3 ouă 1 pacheţel praf de copt 1 pahar zahăr pudră 1 pahar ulei 500 g făină vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă:1/2 l lapte dulce, 1 cană cu zahăr, 3-4 linguri făină, 3 linguri cu cacao, 1/2 pachet de margarină, zahăr vanilat, esenţe. Mod de preparare: Freci ouăle întregi cu praful de…
Read more »

Cod prăjit cu sos de usturoi

25 December 2010
Cod prăjit cu sos de usturoiIngrediente: 4-6 rămurele de rozmarin proaspăt o lămâie, tăiată în felii 4 fileuri groase de cod {175 gr fiecare) amestec de legume la alegere, pentru garnitură Ingrediente sosul de usturoi: 2 căţei de usturoi 1/4 linguriţă şofran sare piper un gălbenuş de ou 200 ml ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie Ingrediente marinată:…
Read more »

Friptură spaniolă de porc cu orez

25 December 2010
Friptură spaniolă de porc cu orezIngrediente: 2 linguri ulei de măsline 800 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi o ceapă mare, tăiată rondele 2 căţei de usturoi o lingură făină 450 gr roşii, decojite şi tăiate cuburi 175 ml vin roşu o lingură busuioc proaspăt, tocat fin un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri 50 gr măsline umplute cu…

Fursecuri cu nuci

25 December 2010
Fursecuri cu nuciO reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu nuci din: unt, zahar, oua, faina, nuci si gem. Ingrediente: 200 g unt 175 g zahăr 2 ouă 300 g făină 200 g nuci tăiate 5 linguri gem Mod de preparare: Amesteci untul cu zahărul şi cele 2 găl­benuşuri, încorporezi făina până rezultă un aluat consistent. Baţi…
Read more »

Vinete coapte siciliene

25 December 2010
Vinete coapte sicilieneIngrediente: o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii mari o linguriţă ulei de floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o lingură pastă de tomate 25 gr măsline verzi sare piper negru măcinat o lingură oţet de vin alb 2 linguriţe zahăr cu granulaţie fină o lingură busuioc verde tocat salată verde   Mod…
Read more »

Salată de macrou

25 December 2010
Salată de macrou  Ingrediente: 500 g fileuri de macrou 100 ml smântână 200 ml maioneză 4 castraveţi muraţi o conservă ton în ulei un ardei capia un morcov un cartof sare piper mărar pâine neagră pâine cu seminţe   Mod de preparare: Morcovul şi cartoful se curăţă de coajă, se spală şi se fierb cu puţină sare.…
Read more »

Tort din budinca de ciocolata

25 December 2010
Tort din budinca de ciocolataIngrediente:  350 g făină bună pentru prăjituri 1 vârf cuţit de sare 2 linguriţe praf de copt 160 g unt 200 g zahăr 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie 250 ml lapte (1 cană) 1/2 kg cireşe din compot scurse bine 100 g ciocolată amăruie dată pe râzătoare (fiartă la bain-marie este mai pufoasă…
Read more »

Muschi umplut

25 December 2010
Muschi umplut  Ingrediente: 1 kg de muşchi de porc 4-5 cârnaţi de porc 4-5 morcovi 2 fire de praz sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert carnaţii, morcovii întregi şi firele de praz curăţate. împărţi muşchiul de porc în două bucăţi pe lung. Baţi muşchiul bine, ca pentru şniţel, presari sare şi piper după…
Read more »

Prajitura cu cacao

25 December 2010
Prajitura cu cacao  Ingrediente: 2 căni apă caldă 2 căni zahăr 1 cană ulei 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 5-6 lin­guri de cacao 1 şi 1/2 plic praf de copt făină   Mod de preparare: Amesteci apa caldă cu zahărul până se topeşte, adaugi apoi uleiul, mirodeniile, praful de copt stins în oţet, cacaua…
Read more »

Omletă spaniolă cu peşte afumat

25 December 2010
Omletă spaniolă cu peşte afumat  Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe cu latura de 1 cm 2 cepe nu prea mari,tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un ardei gras roşu, mare, tăiat în fâşii subţiri 125 gr peşte afumat (cod, de preferinţă) sare piper negru măcinat 25 gr unt topit o lingură smântână 6…
Read more »

Salată de vinete cu chimen şi lipie

25 December 2010
Salată de vinete cu chimen şi lipieIngrediente: 4 lipii arăbeşti 2 vinete mari un căţel de usturoi 1/4 linguriţă ulei de susan o lingură zeamăde lămâie 1/4 linguriţă chimen măcinat sare piper negru măcinat 2 linguri pătrunjel verde tocat salată verde pentru ornat   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul cu circa un sfert de oră înainte de a vă apuca de…
Read more »

Rulada cu crema si banane

25 December 2010
Rulada cu crema si bananeIngrediente: 6 ouă 2 linguri zahăr 2 linguri cacao 5 linguri făină 1 lingură ulei banane   Mod de preparare: Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, cacao şi făină. Coci blatul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, apoi îl scoţi şi îl rulezi într-un prosop umed. Când s- a răcit, îl scoţi din prosop…
Read more »

Carnati

25 December 2010
CarnatiIngrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare   Mod de preparare: Toci carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10 foi de dafin în puţină apă, apoi o strecori şi o pui în compoziţie. Condimentezi după…
Read more »

Gogonele umplute cu fasole batura

25 December 2010
Gogonele umplute cu fasole baturaIngrediente: 12 gogonele murate 300 g fasole bătută 1-2 cepe 1/2 pahar de ulei frunze de salată verde Mod de preparare: Decupezi un căpăcel din gogonelele murate, la partea opusă codiţei, apoi scoţi miezul şi seminţele şi le aşezi cu gura în jos, pe un platou, pentru a se scurge de lichid. Umpli gogonelele cu…
Read more »

Prăjitură cu griş

24 December 2010
Prăjitură cu grişIngrediente: 3 ouă 6 linguri zahăr+ 50 g 9 linguri griş 500 ml lapte 1 lingură frişcă 1 lingură dulceaţă   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu cele 6 linguri de zahăr, adaugi apoi grisul şi albuşurile bătute spumă. Ungi o cratiţă sau o tavă mai mică cu unt, torni compoziţia şi o dai la…
Read more »

Mancarica de ciuperci cu costita afumata

24 December 2010
Mancarica de ciuperci cu costita afumataIngrediente: 400 g ciuperci 150 g cos­tiţă afumată 3-4 roşii din conservă ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai ciupercile felii şi costiţa cubuleţe, le prăjeşti în puţin ulei şi adaugi roşiile zdrobite cu o furculiţă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă pe foc potrivit 10-15 minute. Când…
Read more »

Sărătele cu brânză si chimen

24 December 2010
Sărătele cu brânză si chimenIngrediente :  800 g făină 500 g untură 8 linguri lapte caşcaval 2 linguri chimen sare 1 ou   Mod de preparare: Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o parte cu untura. în făina rămasă adaugi pe rând laptele, vinul, gălbenuşurile, frămânţi bine, apoi întinzi o foaie din alu­atul obţinut. Ungi foaia cu o…
Read more »

Ghiveci cu ciolan de porc

24 December 2010
Ghiveci cu ciolan de porcIngrediente: 1-2 ciolane de porc un morcov o ceapă un păstârnac o ţelină 1-2 vinete o conopidă mazăre păstăi de fasole verde suc sau pastă de roşii   Mod de preparare: Pui ciolanele la rumenit şi adaugi o ceapă tăiată mărunt şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit. Separat căleşti morcovul, păstârnacul şi ţelina.…
Read more »

Mancare de varza cu kaizar

24 December 2010
Mancare de varza cu kaizarIngrediente: 1 varză dulce potrivită 300 g kaizer 500 g roşii din conservă 250 ml  smântână 1 ceapă sare piper ulei mărar    Mod de preparare: Tai varza mărunt, o sărezi şi o laşi deoparte pentru 30 minute.In acest timp, tai kaizerul fâşii, îl rumeneşti în ulei, adaugi ceapa tocată mărunt, apoi varza pre­sată bine,…
Read more »

Plăcintele cu morcovi si nucă

24 December 2010
Plăcintele cu morcovi si nucăIngrediente: 1/2 pachet foi de plăcintă 4 morcovi 1 ceaşcă mare de nuci 100 g margarină 1 fiolă esenţă de vanilie 4 linguri zahăr 2 linguriţe zahăr pudră ulei   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi dai pe răzătoarea mică, apoi treci nucile prin maşina de măcinat. Baţi mar­garina spumă cu zahărul, adaugi morcovii presaţi…
Read more »

Plăcintă cu carne si bere

24 December 2010
Plăcintă cu carne si bere  Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 6 ouă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată de vită şi de porc 2 cepe 172 l bere ulei sare piper   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat gălbenuşurile şi berea şi pui sare şi piper după gust. Cureţi apoi ceapa şi usturoiul, tai…
Read more »

Pui cu dovleac şi praz

24 December 2010
Pui cu dovleac şi praz  Ingrediente: un piept de pui un fir de praz o felie de dovleac miere sare piper vin alb ulei scorţişoară cimbru rozmarin câteva fire de pătrunjel   Mod de preparare: Pieptul de pui se curăţă, se spală şi se lasă pe un şervet absorbant. Se presară sare, piper, cimbru şi rozmarin, apoi se unge…
Read more »

Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai

24 December 2010
Pizza cu legume, ciuperci si branză cu mucegai  Ingrediente: 500 g făină albă 300 ml apă 25 g drojdie zahăr tos sare 50 g unt 400 g ciu­perci 4 roşii 100 g măsline verzi feliate roşii uscate în ulei 150 g parmezan 100 g brânză cu mucegai piper oregano ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-un castron se pun apa căl­duţă,…
Read more »

Gulaş de carne cu cartofi si chimen

24 December 2010
Gulaş de carne cu cartofi si chimenIngrediente : 600 g carne de porc 1 kg cartofi 2 cepe 180 g untură 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper boia 1 linguriţă chimen   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o sărezi, o piperezi şi o prăjeşti într-o cratiţă cu grăsime. După ce s-a rumenit carnea, o scoţi într-un vas, iar…
Read more »

Ruladă cu cremă de castane

24 December 2010
Ruladă cu cremă de castane  Ingrediente: 100 g zahăr tos 5 ouă 50 g făină 50 g cacao praf de copt 50 g alune 250 g brânză de vaci 50 g ciocolată neagră 100 g piure de castane 100 g zahăr pudră 100 ml lichior de ciocolată sare cireşe confiate cremă de vanilie   Mod de preparare: Se pun…
Read more »

Paste cu carne de porc şi parmezan

24 December 2010
Paste cu carne de porc şi parmezan  Ingrediente: 500 g paste 800 g carne de porc 200 ml ulei de floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate 4 roşii două cepe 4 căţei de usturoi un ardei capia un vârf de linguriţă de pudră de ienibahar sare piper mărar parmezan   Mod de preparare: Carnea de porc se spală, se curăţă…
Read more »

Merluciu cu paste

24 December 2010
Merluciu cu paste  Ingrediente: un kg trunchiuri de merluciu o ceapă 4 roşii două linguri de roşii uscate două fileuri de anşoa 3 căţei de usturoi 300 ml vin alb sec două lămâi 300 g paste sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel capere piper murat   Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi…
Read more »

Plăcintă cu morcovi si cimbru

24 December 2010
Plăcintă cu morcovi si cimbru  Ingrediente: 600 g făină 400 g unt 4 ouă un kg morcovi un pliculeţ cu praf de copt o linguriţă de cimbru tocat un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară piper sare iaurt smântână   Mod de preparare: Intr-un castron se pun trei ouă, 350 g unt moale, praful de copt, sarea, pudra…
Read more »

Supă cu zdrenţe din ouă

24 December 2010
Supă cu zdrenţe din ouăIngrediente: 500 g carne de vită 2 ouă 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină mică sare 1 lingură pătrunjel uscat   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o pui la fiert în apă rece cu sare. Cureţi apoi morcovii, ceapa şi ţeli­nă, toci ceapa, tai morcovii şi ţelina felii mici şi le adaugi în…
Read more »

Cornulete cu caşcaval si chimen

24 December 2010
Cornulete cu caşcaval si chimenIngrediente: 1 kg făină 3/4 kg caşcaval 5 linguri mar­garină 6 linguri smântână 2 linguri chimen măcinat   Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina şi smântână, adaugi caşcavalul ras şi chimenul măcinat şi frămânţi bine până-ţi iese un aluat elastic şi mai moale. Laşi aluatul să se odihnească câteva ore. Formezi un sul subţire…
Read more »

Cotlete umplute cu branza proaspata

24 December 2010
Cotlete umplute cu branza proaspataIngrediente: 4 cotlete de porc 125 g brânză proaspătă 4-5 linguri smântână 3-4 linguri unt 125 ml vin alb 1 ceapă verdeaţa sare piper boia de ardei dulce   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai fin, apoi o amesteci cu brânza, 1 lingură de smântână şi verdeaţa tocată fin. Tai apoi în cotlet…
Read more »

Aperitiv cu pasta de telina si cartofi

24 December 2010
Aperitiv cu pasta de telina si cartofiIngrediente: 3-5 pâini 3 ţeline cu frunze 1 hrean mai mic l lingură muştar 2 cartofi 2 linguri margarină   Mod de preparare: Cureţi şi speli ţelina şi hreanul, apoi le dai prin răzătoarea mică sau prin maşina de tocat came, iar frunzele de ţelină le tai mărunt. Fierbi cartofii, îi pasezi şi îi amesteci…
Read more »

Jambon cu ţelină şi cartofi la cuptor

24 December 2010
Jambon cu ţelină şi cartofi la cuptorIngrediente: 1 ţelină 3 cartofi 100 g jambon afumat 1 ceapă 100 g caşcaval 1 cană lapte 200 g smântână sare piper 1 căţel de usturoi ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ţelina şi cartofii, tai felii mai mici ţelina şi cartofii, iar ceapa o toci. Căleşti apoi ceapa în ulei încins, adaugi celelalte…
Read more »

Cartofi cu praz şi afumătură la cuptor

24 December 2010
Cartofi cu praz şi afumătură la cuptorIngrediente :  5 cartofi 2 fire de praz 300 g muşchi afumat 1 cană lapte 1 lingură făină 3 linguri unt sare piper 1gălbenuş   Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi şi-i fierbi în apă cu sare 20-25 de minute. Cureţi apoi şi prazul, îl tai bucăţi pe care le înăbuşi în 2 linguri…
Read more »

Bors cu hribi uscati

24 December 2010
Bors cu hribi uscatiIngrediente: 300 g hribi uscaţi 1 varză mică acră 1 ceapă 2 linguri făină 1 cană borş verdeaţă sare   Mod de preparare: Speli hribii, îi fierbi, apoi îi laşi să se răcească. Speli şi varza acră în mai multe ape călduţe, o cureţi, o presezi hribi să se scurgă de zeamă şi o tai…
Read more »

Sufleu de cartofi cu carnati

24 December 2010
Sufleu de cartofi cu carnati  Ingrediente: 500 g cartofi 3 cepe 2 linguri untură 400 g cârnaţi suc de roşii sare piper 100 g caşcaval ras 1 linguriţă rozmarin grăsime pentru uns forma   Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii şi, între timp, rumeneşti ceapa tăiată în grăsime. Apoi tai cartofii şi cârnaţii în felii. într-o cratiţă unsă…

Ciorba de porc cu smantana si usturoi

24 December 2010
Ciorba de porc cu smantana si usturoiIngrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc fleică (1 kg de carne) 10 ouă 1 kg smântână 1 morcov oţet sare 2- 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, scoţi carnea şi o tai feli- uţe. Dai zeama într-un clocot şi adaugi carnea taiata.Separat baţi ouăle…
Read more »

Trigoane cu nucă şi rahat

24 December 2010
Trigoane cu nucă şi rahat  Ingrediente: 250 g făină 3 linguri smântână 1 ou 50 g nuci 50 g rahat 1 lingură zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci făina cu smântână şi oul, pui şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l întinzi într-o foaie subţire. O tai pătrate, pui pe fiecare…
Read more »

Salata de cartofi cu fasole alba si nuci

24 December 2010
Salata de cartofi cu fasole alba si nuci  Ingrediente: 5 linguri fasole albă 500 g cartofi 15 nuci 1 linguriţă muştar 172 căpăţână usturoi sare piper 100 ml untdelemn oţet 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Fierbi cartofii, iar separat, fierbi fasolea. Când s-au fiert le treci prin sită şi obţii un piure foarte fin. Amesteci nucile măcinate cu usturoiul…
Read more »

Ciocolata de casa

24 December 2010
Ciocolata de casa  Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar 50 ml apa 100 g cacao lapte praf Mod de preparare: Amesteci zahărul cu apa şi le fierbi pe foc mic până se formează un sirop gros. Adaugi apoi cacaua în laptele praf şi după ce le-ai amestecat, le adaugi treptat în siropul fierbinte, apoi încor­porezi şi…
Read more »

Cartofi cu pui si ciuperci

24 December 2010
Cartofi cu pui si ciuperci  Ingrediente: 7-8 cartofi 1 piept de pui 1 cutie mică de ciuperci 100 g caşcaval 1 ou 2 linguri de smântână sare  piper ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi, apoi îi pui la fiert în apă cu sare. Separat, pui la fiert piep­tul de pui după ce…
Read more »

Mancare de linte cu afumatura

24 December 2010
Mancare de linte cu afumatura  Ingrediente: 400-500 g ceafă sau costiţă afumată 300 g linte 2 foi de dafin 1 lingură făină 3-4 linguri smântână 3-4 căţei usturoi oţet   Mod de preparare: Lintea aleasă şi spălată o pui cu o seară înainte la înmuiat. A doua zi o pui la fiert în aceeaşi apă. Carnea, spălată şi desărată,…
Read more »

Supa–crema de praz

24 December 2010
Ingrediente: 2 fire de praz 4 cartofi mijlocii 2 ouă 1/4 pachet unt 1l supă de carne sau de oase sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi legumele, tai cartofii în sferturi şi prazul în bucăţi de 3-4 cm şi le pui la fiert în zeama de carne. Când s-au înmuiat, pasezi ingredientele…
Read more »

Snitel cu sos de smantana

24 December 2010
Snitel cu sos de smantana  Ingrediente: 1 kg carne de porc slabă 100 ml ulei 100 ml suc de roşii sare piper 1 linguriţă făină 3 linguri smântână   Mod de preparare: Tai carnea macră în felii subţiri, pe care le baţi pe ambele părţi. Tăvăleşti şniţelele prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Pe măsură ce le…
Read more »

Peste cu vin si usturoi la cuptor

24 December 2010
Peste cu vin si usturoi la cuptorIngrediente: 1 kg peşte 5 căţei de usturoi 200 ml ulei 250 ml vin alb foi de dafin piper 100 g bulion 1 lămâie   Mod de preparare: Speli peş­tele, îl aşezi într-o tavă, torni uleiul, vinul, pui ustu­roiul pisat, adaugi foile de dafin, 7 boabe de piper, apoi bulionul des­făcut într-o cană de apă.…
Read more »

Tăieţei cu varză murată în aluat

23 December 2010
Tăieţei cu varză murată în aluat  Ingrediente: 1 varză murată 600 g făină 3 ouă 400 g smântână ulei sare   Mod de preparare: Laşi mai întâi varza murată la desărat pentru o oră. în acest timp pregăteşti tăieţeii: Amesteci 400 g făină, 2 ouă, un praf de sare şi puţină apă caldă şi frămânţi o cocă elastică, pe care…
Read more »

Praz umplut cu brânză şi cartofi

23 December 2010
Praz umplut cu brânză şi cartofiIngrediente: 3 fire de praz 3 cartofi 200 g brânză de oaie (de burduf) 1 ou 250 ml lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl speli, îl tai bucăţi de 10 cm lungime şi le pui la fiert în…
Read more »

Prăjitură cu gem şi cremă de nucă

23 December 2010
Prăjitură cu gem şi cremă de nucă  Ingrediente blat: 300 g făină 100 g zahăr 200 g margarină 1 ou 3 linguri smântână 1 plic praf de copt coajă de lămâie Ingrediente cremă : 4 ouă + 1 albuş (rămas de la blat), 275 g zahăr, 200 g nuci măcinate, 4 linguri gem. Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul spumă,…
Read more »

Pui cu omletă şi gogoşari

23 December 2010
Pui cu omletă şi gogoşariIngrediente: 1 piept de pui mare 300 g spanac congelat 2 gogoşari muraţi în oţet 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli carnea, îndepărtezi pieliţa (fără să o tai), scoţi carnea de pe os şi o treci prin maşina de tocat. Potriveşti de sare şi piper după gust, întinzi…
Read more »

Prăjitură cu portocale şi ciocolată

23 December 2010
Prăjitură cu portocale şi ciocolată  Ingrediente: 1/2 kg făină 75 g margarină 60 g zahăr 25 g drojdie 150 ml lapte 2 linguri rase zahăr 2 portocale 100 g ciocolată de menaj 2 linguriţe lichior sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte, adaugi 60 g zahăr şi ploaie, margarina topită, frămânţi bine şi laşi aluatul la crescut.…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi două creme

23 December 2010
Prăjitură cu biscuiţi şi două cremeIngrediente blat: 6 linguri făină 6 ouă 250 g zahăr 150 g nucă măcinată 2 linguri cacao 1 plic praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă 3 linguri făină 250 g zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 2 lin­guri cacao 1 fiolă esenţă de vanilie 100 g nucă de cocos + 1 linguriţă nucă…
Read more »

Mâncare de arpacaş cu carne

23 December 2010
Mâncare de arpacaş cu carneIngrediente: 500 g carne de porc 250 g arpacaş 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel uscat   Mod de preparare: Alegi arpacaşul, îl speli, îl pui în 2 I de apă clocotită şi-l laşi astfel de seara până dimineaţa, când îl pui la fiert pentru 1 oră. Tai…
Read more »

Turtă cu jumări

23 December 2010
Turtă cu jumăriIngrediente: 500 g jumări 1/2 l lapte 1/2  apă 50 g drojdie 1 lingură untură 1 şi 1/2 kg făină 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Dai jumările prin maşina de tocat. Dizolvi apoi drojdia în laptele călduţ cu zahărul şi  îl torni într-o adâncitură făcută în mijlocul făinii.Incepi să frămânţi aluatul, adăugând treptat…
Read more »

Crochete cu brânză dulce

23 December 2010
  Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce 1 lin­gură smântână 2 cepe 4 linguri făină 3 lin­guri ulei boia oregano sare piper   Mod de preparare: Freci brânza cu smân­tână. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o adaugi în compoziţia de brânză împreună cu 2 linguri făină, boia, oregano, sare şi piper după gust. Formezi apoi…
Read more »

Orez şi carne la cuptor

23 December 2010
Orez şi carne la cuptor  Ingrediente:  200 g orez 200 g carne tocată de pui sau de porc 1 pahar suc de roşii 1 lingură ulei 60 g caşcaval sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Fierbi orezul cu 11 de apă şi sare timp de 20 de minute la foc potrivit. în acest timp, prăjeşti carnea tocată în…
Read more »

Ciorbă de afumături şi pepene murat

23 December 2010
Ciorbă de afumături şi pepene muratIngrediente: 2-3 cârnaţi afumaţi de porc 200 g carne de porc 1/2 pepene murat 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac boia cimbru sare leuştean sau pătrunjel, după gust   Mod de preparare: Speli carnea, o opăreşti în apă clocotită, o speli din nou şi o pui la fiert într-o oală cu apă…
Read more »

Smântânită

23 December 2010
SmântânităIngrediente foi : 250 g făină 200 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat 3 linguri smântână Ingrediente cremă: 200 g unt 200 g zahăr 250 ml lapte 3 linguri făină 2 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 1 linguriţă oţet, 2 linguri…
Read more »

Ciorba cu carnati afumati

23 December 2010
  Ingrediente: 300 g câmaţi afumaţi 2 mor­covi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 ţelină 1 gulie mică 4 linguri ulei 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă faină 200 ml smântână 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi tai zarzavatul cubuleţe, apoi îl căleşti în ulei cu ceapa tăiată. Presari şi boiaua, torni…
Read more »

Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci

23 December 2010
Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperciIngrediente chifteluţe: 600 g carne tocată de vită 2-3 felii de pâine 2 ouă 1 legătură verdeaţă sare piper Ingrediente sos : 200 g ciuperci 2 cepe 2-3 linguriţe ulei 2-3 linguri pastă de tomate verdeaţă   Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu feliile de pâine înmuiate în apă şi presate bine, verdeaţa tocată…
Read more »

Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat

23 December 2010
Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumatIngrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline 1 linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi tai bucăţi şi îi pui la fiert. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în unt,…
Read more »

Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahat

23 December 2010
Prăjitură cu foi dospite, gem şi rahatIngrediente foi: 600 g făină 200 g margarină 4 linguri lapte 4 ouă 4 linguri smântână 4 linguri ulei drojdie cât o nucă Ingrediente umplutură: 100 g nucă măcinată 500 g rahat colorat 200 g zahăr 1 borcan gem ( 400 g) 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Din margarină, gălbenuşuri, lapte, ulei,…
Read more »

Friptură de porc cu varză

23 December 2010
Friptură de porc cu varză  Ingrediente: 1.5 kg pulpă de porc 1 varză mică murată şi stoarsă bine 2 linguri muştar picant sucul stors de la 3 por­tocale 3 linguri zahăr 2 pahare vin alb 1 lingură praf de ghimbir 1 şir de cârnaţi afumaţi de porc 3 cartofi (facultativ) 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper 1 linguriţă busuioc…
Read more »

Ciorba de fasole cu costita si smantana

23 December 2010
Ciorba de fasole cu costita si smantana  Ingrediente: 300 g fasole 250 g costiţă afu­mată 1 lingură făină 100 g ceapă 150 ml smân­tână sare 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o pui la fiert într-o oală cu apă rece. Când este fiartă pe jumătate, o scurgi, o pui pe foc…
Read more »

Sufleu de şuncă

23 December 2010
Sufleu de şuncăIngrediente sufleu:  250 g şuncă presată 4 ouă 125 g smântână 1 lingură brânză rasă 2 lin­guri margarină sau unt sare piper Ingrediente sos: 4 ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină Mod de preparare: Freci margarina cu gălbe­nuşurile, smântână şi brânza rasă şi adaugi şunca tocată. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare,…
Read more »

Papiote de carne cu brânză şi sos alb

23 December 2010
  Ingrediente: 8 felii de carne de porc 100 g brânză proaspătă de vaci 1 căţel de usturoi 1 legătură mărar 1 cană lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 500 g legume congelate sare piper boia   Mod de preparare: Speli carnea, o baţi ca pentru şniţele, piperezi, sărezi şi presari boia. Amesteci brânza…
Read more »

Cocktail Le-Mon Amour

23 December 2010
Cocktail Le-Mon Amour  Pahar – Martini Garnitura: Stafide si o frunza de lemon gras   Ingrediente: 40 ml vodcă 30 ml De Kuyper Sour Apple 10 ml De Kuyper Parfait Amour 20 ml fresh lemon juice 2 linguriţe de stafide 10 g frunze de lemongrass   Mod de preparare: Zdrobiţi stafidele şi frunzele de lemongrass tăiate mărunt…
Read more »

Bisteeya

23 December 2010
BisteeyaPreparat specific marocan Ingrediente: 5 linguri de unt 100 g ceapă sare piper o jumătate de cană de migdale o lingură de zahăr două linguri de făină o jumătate de cană de suc de lămâie o legătură de pătrunjel verde o cană şi jumătate de supă de pui două gălbenuşuri doi pui un vârf de…
Read more »

Om de zăpadă (desert)

23 December 2010
Om de zăpadă (desert)  Ingrediente: Pentru blat: 350 g zahăr 70 g margarină 2 ouă 2 linguri cu miere 200 ml lapte 1 pliculeţ cu praf de copt 400 g făină Pentru glazură: 200 g zahar pudră 200 g margarină 100 ml lapte • 100 ml rom 2 linguri cu cacao Pentru decor: 200 g cocos câteva bomboane…
Read more »

Bors cu sfecla si slanina

23 December 2010
Bors cu sfecla si slaninaIngrediente: 500 g carne 400 g varză 4 cartofi 1 sfeclă roşie 172 pahar bulion de roşii 1/2 pahar smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1 felie slănină 1 cană borş 1 lingură unt 1 lingură făină 3 roşii din conservă sare piper 2 foi de dafin ienibahar 1 legătură pătrunjel   Mod…

Plăcintă cu carne de porc şi mere

23 December 2010
Plăcintă cu carne de porc şi mere  Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 felii şuncă afu­mată 2 mere 5 linguri ulei 1 ceapă 2 morcovi 1 ou 1 pachet foi de plăcintă sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o fierbi in apa cu sare timp de 10-15 minute, după care o scurgi şi o treci de două ori…
Read more »

Mancare de varza cu gogosele de cartofi

23 December 2010
Mancare de varza cu gogosele de cartofiIngrediente: 1 varză murată mică 250 g şunculiţă afu­mată 3 linguri ulei 1 pahar de vin alb 1 lingură mărar uscat piper boabe Ingrediente gogoşi de cartofi : 750 g cartofi 150 g făină 2 ouă pătrunjel verde piper boabe   Mod de preparare: Tai varza mărunt, o amesteci cu şunculiţă tăiată cubuleţe, adaugi ulei,…
Read more »

Crap cu sos de ţelină şi piper roşu

23 December 2010
Crap cu sos de ţelină şi piper roşu  Ingrediente: 1 bucată file de crap 1 ţelină mare 1 ceapă 3 linguri unt 200 g smântână 5 linguri ulei 1 lămâie sare piper roşu boabe   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti într-o lingură de unt şi adaugi ţelina curăţată şi tăiată felii. Pui sare, piper, o cană de…
Read more »

Limbă de porc cu sos de castraveţi muraţi

23 December 2010
Limbă de porc cu sos de castraveţi muraţi  Ingrediente: 600 g limba de porc 2 castraveti murati 2 oua 1lingura muştar 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 pahar de ulei oţet sare   Mod de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare şi puţin oţet pentru 1 oră. Pui la fiert şi un ou…
Read more »

Tort crocant

23 December 2010
Tort crocant  Ingrediente: Pentru blat: 100 g ciocolată 100 g unt 120 g fulgi de porumb 100 g alune Pentru cremă: 10 foi de gelatină câteva piersici din compot 500 ml iaurt de piersici 75 g zahăr 400 ml frişcă Pentru decor: 1 portocală 1 kiwi 200 g frişcă 50 g fulgi de porumb struguri  …
Read more »

Pljeskavica

23 December 2010
Pljeskavica  Ingrediente: carne de vită tocată 350 grame sare 7 grame   Mod de preparare: Carnea se întinde pe farfurie pentru a căpăta forma rotundă apoi se pune pe grătar pe jarul foarte încins.   Poftă bună!
Read more »

Aspic cu legume si tacamuri de curcan

23 December 2010
Aspic cu legume si tacamuri de curcan  Ingrediente: 1,5 kg tacamuri de curcan gelatină 500 g morcovi mititei fierţi 3-4 legături sparanghel proaspăt  20 ml coniac 10 boabe piper sare   Mod de preparare: Fierbe tacâmurile. Ai grijă să spumezi de câte ori este nevoie. Adaugă sare şi piper. După ce supa a scăzut la jumătate, strecoar-o uşor, pentru a se…
Read more »

Rulou din carne de vitel cu branza

23 December 2010
Rulou din carne de vitel cu branzaIngrediente: 1 şi 1/2 kg carne de viţel 300 g telemea 100 g unt 1 ceaşcă de vin 1 legătură pătrunjel sare cim­bru piper   Mod de preparare: Desfaci carnea cu cuţitul, astfel încât să-ţi iasă o foaie pe care o sărezi şi o piperezi. Tai telemeaua bucăţi mai mari, le aşezi în mijlocul foii…
Read more »

Frigărui transilvănene

22 December 2010
Frigărui transilvănene  Ingrediente: 2 rinichi 150 g slănină 100 ml lapte 1 legă­tură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi rinichii de pieliţe şi de grăsime, îi speli, îi opăreşti şi-i laşi în lapte fierbinte pentru 1/2 de oră. îi scoţi apoi, îi tai bucăţele pe care le înfigi pe beţe de frigărui, alternând cu…
Read more »

Supă ardelenească cu pâine şi brânză

22 December 2010
Ingrediente:  5 felii de pâine 200 g brânză sărată 2 cepe 200 g şunculiţă afumată 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dai brânza pe râzătoare, apoi aşezi pe fundul unei oale feliile de pâine şi presari brânza. Torni 3 l de apă caldă şi pui supa la fiert. Cureţi şi tai mărunt ceapa, tai…
Read more »

Schnitzel Karadjordjev

22 December 2010
Schnitzel Karadjordjev  Ingrediente: muşchiuleţ de porc 250 grame caimac de lapte 50 grame făină 20 grame pesmet 20 grame 2 ouă sos Tartar sare   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate, se bate împreună cu caimacul de lapte, se rulează, iar apoi se dă prin ou, făină şi pesmet. Se prăjeşte în ulei după…
Read more »

Aripioare de pui cu sos de muştar

22 December 2010
Aripioare de pui cu sos de muştarIngrediente:  500 g aripioare de pui 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 3 linguri muştar 1 pahar vin alb ulei sare piper ienibahar 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli aripioarele de pui, le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti în ulei încins 10 minute. Cât timp se rumenesc, pregăteşti…
Read more »

Prăjitură cu mălai

22 December 2010
Prăjitură cu mălaiIngrediente: 2 ceşti mălai 3 ceşti lapte 5 linguri ulei 3 linguri zahăr 100 g brânză de vaci 2 plicuri zahăr vanilat sare 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Amesteci laptele cald cu mălaiul şi-l laşi deoparte o oră. Adaugi apoi un praf de sare, bicarbonatul, uleiul şi zahărul. Torni compoziţia într-o tavă tapetată…
Read more »

Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean

22 December 2010
Ciolan afumat cu cartofi natur si sos de hrean  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 kg cartofi 3 bu­căţi hrean 1 linguriţă oţet 5-6 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine ciola­nul, îl opăreşti şi îl pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi cartofii, îi tai sferturi şi-i pui la fiert în altă oală. Dai hreanul…
Read more »

Cocktail El Calvador

22 December 2010
Cocktail El Calvador  Pahar: Martini Garnitură: Frunză de mentă   Ingrediente: 50 ml Busnel Calvados 20 ml Blue Earl Grey tea 25 ml Granny Smith Apple juice 5 ml gomme syrup (sirop de zahăr) 10. ml fresh lime juice 8 frunze de mentă proaspătă   Mod de preparare: Amestecaţi puternic cele şase ingrediente în shaker şi strecuraţi…
Read more »

Rulouri de aluat cu şuncă afumată

22 December 2010
Rulouri de aluat cu şuncă afumatăIngrediente aluat: 250 g făină drojdie cât o nucă 4 linguri ulei 4 linguri apă caldă Ingrediente umplutură:200 g şuncă afumată, 100 g caşcaval, 1 lingură margarină, 1 lin­gură făină, 2 linguri lapte, sare, piper, măghiran.   Mod de preparare: Amesteci făina cu uleiul, drojdia desfăcută în apă caldă şi frămânţi un aluat elastic pe…
Read more »

Gogosele umplute

22 December 2010
Gogosele umpluteIngrediente aluat: 500 g cartofi 1 cub drojdie de bere 1 ou 200 g făină 2-3 linguri lapte sare Ingrediente umplutură: caşcaval, salam, brânză.   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata, îi cureţi de coajă, îi cureti de coaja, ii zdrobesti cat sunt calzi, dar nu fierbinti, ca sa nu…
Read more »

Ciorbă cu ciolan de porc afumat

22 December 2010
Ciorbă cu ciolan de porc afumat  Ingrediente: un ciolan de porc afumat un morcov doi ardei graşi doi ardei capia 3 cepe doi cartofi 5 roşii un sfert de ţelină 100 g spaghete 250 ml borş 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel ouă smântână   Mod de preparare: Ciolanul de porc se spală, se pune într-o oală cu…
Read more »

Djej Emshmel

22 December 2010
Djej EmshmelPreparat specific marocan  Ingrediente: 50 ml ulei un kg carne de pui o ceapă tocată 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi o lingură de paprika două linguriţe de ghimbir ras o linguriţă de chimion măcinat 3-4 căni de supă sau apă o jumătate de lingură de pătrunjel sare piper un vârf de cuţit de şofran coajă…
Read more »

Ruladă Na Zaru

22 December 2010
Ruladă Na Zaru  Ingrediente: cotlet de porc 250 grame brânză topită 2 cubuleţe afumătură de porc 60 grame   Mod de preparare: Muşchiuleţul se taie pe jumătate apoi se rulează împreună cu brânza topită şi afumătura după care se pune pe grătar. Se serveşte ca atare.   Poftă bună!
Read more »

Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară

22 December 2010
Frigărui de legume cu ciuperci si pudra de scorţişoară  Ingrediente: 300 g ciuperci două cepe roşii 4 roşii o vânătă 24 frunze de dafin o căpăţână de usturoi un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 300 ml ulei 50 ml apă pu­dră de scorţişoară jumătate de lămâie sare piper boia iute ardei iute uscat   Mod de preparare: Vânătă se spală, se taie cuburi…
Read more »

Bărcuţe cu gem

22 December 2010
Bărcuţe cu gem  Ingrediente: gem de vinsine pentru aluat: 2 oua 59 g drojdie proaspata 100 g unt 100 g zahar sare 200 ml lapte 2 pahare cu faina   Mod de preparare: Topeşte untul la bain-marie, după care adaugă zahărul. Bate ouăle cu sare. Adaugă drojdia şi amestecă până se dizolvă. Toarnă treptat untul topit şi…
Read more »

Tartă cu ananas si mentă

22 December 2010
Tartă cu ananas si mentă  Ingrediente: 600 g făină 370 g unt praf de copt două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă 500 g brânză de vaci o conservă ananas două linguri de seminţe de mac sare o lingură de mentă tocată zahăr pidră   Mod de preparare: Intr-un vas mai mare se pun făina, un pliculeţ cu praf de…
Read more »

Macaroane cu legume si carne de porc

22 December 2010
Macaroane cu legume si carne de porc  Ingrediente: 500 g carne 500 g macaroane 2 mor­covi 1 ţelină 2 ră­dăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă mare 5-6 foi de dafin piper boabe sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele şi le pui la fiert într-o oală mare cu carnea, frunzele de dafin şi câteva boabe de piper.…
Read more »

Supă de hrean cu smântână

22 December 2010
  Ingrediente: 1 cană lapte 1 cană apă caldă 2 bucăţi hrean 1 lin­gură unt 2 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie 3 felii şunculiţă afu­mată 1/2 pâine 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi hreanul, îl dai pe râzătoare şi-l amesteci cu zeamă de lămâie ca să…
Read more »

File de macrou cu sos de roşii

22 December 2010
File de macrou cu sos de roşii  Ingrediente: un kilogram fileuri de macrou 300 ml vin alb sec 6 roşii doi ardei capia un ardei gras 100 ml ulei de floarea-soarelui o lămâie două cepe 5 căţei de usturoi o lingură de pastă de tomate sare piper pătrunjel orez   Mod de preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi…
Read more »

Briose cu mac şi gem de coacăze roşii

22 December 2010
Briose cu mac şi gem de coacăze roşii  Ingrediente: 4 ouă 150 g zahărtos două linguri de seminţe de mac 175 ml iaurt 200 g făină 80 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o lămâie o lingură de mentă tocată sare o linguriţă de praf de copt gem de coacăze roşii   Mod de preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron împreună cu…
Read more »

Savarina din gris cu frisca

22 December 2010
  Ingrediente: 6 ouă 14 linguri zahăr 200 g griş coajă rasă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie 2 plicuri gelatină roşie 1 pachet praf de frişcă 150 ml lapte   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi 6 linguri zahăr şi câteva picături de lămâie şi baţi în continuare…
Read more »

Tortilla cu legume si busuioc

22 December 2010
Tortilla cu legume si busuioc  Ingrediente: lipii arăbeşti 200 g mazăre 200 g fasole verde un sfert de ţelină 200 g fasole albă păstăi un morcov doi ardei capia busuioc praz 200 g ciuperci sare piper ulei de măsline ardei iute fasole roşie boabe   Mod de preparare: Fasolea verde, fasolea albă şi mazărea se pun la fiert cu…
Read more »

Negresă cu grapefruit

22 December 2010
Negresă cu grapefruit  Ingrediente: 200 g unt 200 g făină 350 g zahăr tos 100 g pudră de cacao 25 g amidon ali­mentar 100 ml suc de grapefruit un grapefruit 4 ouă un pliculeţ praf de copt sare zahăr vanilinat 100 g alune o lingură de esenţă de rom sos de ciocolată   Mod de preparare: Gălbenuşurile…
Read more »

Supă-cremă de pui

22 December 2010
Supă-cremă de pui  Ingrediente: 1 piept de pui 500 g cartofi 1 telina 1 morcov 250 ml lapte 1 ceapa patrunjel sare   Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi pune-l la fiert în apă cu sare. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă ceapa întreagă, cartofii, ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe. Lasă-le să fiarbă…
Read more »

Tarte cu ton si rozmarin

22 December 2010
Tarte cu ton si rozmarin  Ingrediente: 300 g tăiţei cu ou 3 conserve ton în ulei o salată verde două fire de rozmarin o lămâie două roşii o ceapă un căţel de usturoi 3 ouă 50 g parmezan o legătură ceapă verde ulei de măsline pesmet sare piper unt   Mod de preparare: Tăiţeii se fierb în apă cu…
Read more »

Budincă de cartofi

22 December 2010
Budincă de cartofi  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 oua 350 g cascaval 200 g smantana 300 g bacon 40 g unt patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. Apoi curăţă-i de coajă şi taie-i în bucăţi mari. Intr-un castron, bate bine ouăle cu un praf de sar

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu