marți, 26 februarie 2013

Retete de top #99


Retete de top:

Salata de cartofi cu ridichii si branza

14 December 2010
Salata de cartofi cu ridichii si branzaIngrediente: 1 kg cartofi 1/8 l zeama concentrata de legume sare piper zahar 5 linguri otet 1 legatura ridichi 1 mar 1 castravete 1 legatura codite de ceapa verde 1 legatura marar 150 g iaurt 150 g smantana 5 linguri lapte 80 g branza Bucegi (Roquefort)   Mod de preparare: Peste cartofii fierti si taiati…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 23(video)

14 December 2010

Pui cu unt si condimente

14 December 2010
Pui cu unt si condimente  Ingrediente: 300 g piept de pui 30 g unt verdeata  sare piper zeama de lamiie Mod de preparare: Pieptul de pui se scoate de pe os, lasindu-se doar osul cel mic. Se bate ca pentru snitele. Se presara cu sare si piper, se ruleaza punind inauntru unt amestecat cu verdeata si sare de lamiie.…
Read more »

Salata de cartofi cu hering marinat

14 December 2010
Salata de cartofi cu hering marinatIngrediente: 1 kg. cartofi fierti in coaja 250 gr. hering marinat 2 cepe 200 gr. maioneza 10 oua de prepelita sau 4 oua de gaina fierte tari 1 lamaie taiata felii subtiri sare piper Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mici, se adauga pestele taiat cuburi, ceapa taiata rondele…
Read more »

Pui cu smintina si cartofi la cuptor

14 December 2010
Pui cu smintina si cartofi la cuptor  Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smintina  1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se…
Read more »

Telina cu masline

14 December 2010
Telina cu masline  Ingrediente: 2 teline mari o ceapa 30 g de masline 8 linguri de ulei o lingura de faina 2 linguri de vin 1 pahar suc de rosii 1 lamâie o lingura de zahar o foaie de dafin piper Mod de preparare: Spalati ceapa, curatati-o si dati-o pe razatoare. Caliti-o apoi 1 minut in tot…
Read more »

Crap prajit

14 December 2010
Crap prajit  Ingrediente: 1 crap de cca 1 kg 1 dl ulei 1 lingura faina boia de ardei dulce patrunjel verde 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele curatat si spalat se taie in bucati potrivit de mari, se sareaza si se lasa sa stea 10-15 minute. Se zvinta apoi cu un servet, se da prin…
Read more »

Salata de cartofi cu mar si oua

14 December 2010
Salata de cartofi cu mar si ouaIngrediente: 1 kg cartofi 150 g maioneza 200 g iaurt 200 g castraveciori murati 5 linguri zeama de castraveti murati sare piper 1 mar 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Cartofii fierti si taiati se amesteca bine cu un sos preparat din maioneza, iaurt, zeama de castraveti murati, sare si piper. Castraveciorii se…
Read more »

Salata de cartofi cu sos verde

14 December 2010
Salata de cartofi cu sos verdeIngrediente: 1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa 2 oua rascoapte 5-6 ridichi de luna 1/4 kg spanac 1 lingurita mustar 1/2 pahar sos de maioneza (1 lingura maioneza vegetala si restul iaurt dietetic) Mod de preparare: Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii, se amesteca in salatiera cu ceapa taiata solzisori, ouale rascoapte…
Read more »

Cocktail Mango Frosty

14 December 2010
Cocktail Mango Frosty          Pasaţi 50 g mango şi îngheţaţi-l cu 1 lingură suc de lămâie verde. Puneţi-le în pahar împreună cu zmeură congelată, apoi turnaţi Prosecco.
Read more »

Salau cu sos de lamaie

14 December 2010
Salau cu sos de lamaie  Ingrediente: 200 g salau 1/2 morcov 1/2 patrunjel 1/4 telina sare 1/2 lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa fiarba incet 15-20 minute. Cind este fiert, pestele se scoate cu grija sa…
Read more »

Cartofi cu ciuperci

14 December 2010
Cartofi cu ciuperci  Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3 linguri faina 1 ceasca smintina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua verdeata citeva foi de ceapa verde pesmet sare piper Mod de preparare: Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se dau prin masina de tocat carne.…
Read more »

Fondue cu legume si file de vită

14 December 2010
  Ingrediente: 2 morcovi  2 legături ceapă verde 1 tulpină de praz 200 g ciuperci champignon 200 g Pak Choi sau frunze de spanac 200 g muguri de soia 1,5 l supă de legume sos de soia 600 g file de vită Mod de pregatire: Pregătiţi legumele, tăiaţi rondele morcovii, cea­pa verde, prazul şi ciupercile.…
Read more »

Fondue de ceapă

14 December 2010
  Ingrediente: Cremă de usturoi:  200 g cremă de brânză 150 g smântână sare, piper 2 căţei de usturoi, pisaţi Sos de muştar : 2 gălbe­nuşuri 2 linguriţe muştar 150 ml ulei de măsline 3 linguri oţet 150 ml lapte închegat sare piper Supă: 200 ml vin alb 1 l supă 1 lingură oţet 3…
Read more »

Salata de legume cu macrou afumat

14 December 2010
Salata de legume cu macrou afumat  Ingrediente: 500 gr. legume (morcov,mazare, porumb) 300gr. macrou afumat 1 ceapa 2 oua fierte 1 lingura stafide 200 gr. smatana 1 legatura marar 1 lingurita hrean sare piper Mod de preparare: Legumele se fierb, se racesc, se amesteca cu ceapa taiata marunt, stafidele, macroul se curata de pielita, oase, si taiat cuburi potrivite, smantana,…
Read more »

Pui cu sos ca la Buzau

13 December 2010
  Ingrediente: 2 pui potriviti 150 g de unt 4 rosii mari o capatina de usturoi sare piper l paharde vin alb Mod de preparare: Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate…
Read more »

Pilaf cu carne de berbec şi ceapă

13 December 2010
Pilaf cu carne de berbec şi ceapă  Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 pahar de orez 2 cepe 1 lingura untura Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt. Dupa ce carnea si ceapa s-au prajit, se sting cu apa cit sa…
Read more »

Carne de vita cu sos picant

13 December 2010
  Ingrediente: 500 g de carne 1 kg cartofi 3/4 pahar smintina 1 lingura de sos 2 cepe 1 lingura faina 3 linguri unt Mod de preparare: Se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si apoi se taie pai.…
Read more »

Supa de varza dulce cu smantana

13 December 2010
Supa de varza dulce cu smantana  Ingrediente: 1 varza 1-2 ceapa 2 morcov 1 pastarnac 1 patrunjel radacina 150 g smantana 60 g unt 2 l apa 2 linguri orez sare   Mod de preparare: Se curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se sting in…
Read more »

Pui cu vinete, ceapa si usturoi

13 December 2010
Pui cu vinete, ceapa si usturoi  Ingrediente: 1 pui de 1 kg 50 g de unt 3-4 linguri de ulei 1 ceapa 1 lamiie sare piper 350-400 g de vinete, conservate in congelator 2 catei usturoi Mod de preparare: Taiati puiul in bucati, spalati-le, zvintati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si ulei. Adaugati ceapa tocata…
Read more »

Supa de galuste si carne de vaca

13 December 2010
  Ingrediente: 3 l apa 1 kg carne de vita cu os sau sita 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 telina mica 1 ceapa 2-3 rosii citeva boabe de piper sare patrunjel verde Ingrediente galuste: 1 ou, 2 linguri grisi, sare Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu…
Read more »

Supa din carne macra de vitel si ou

13 December 2010
  Ingrediente: 400 g carne macra vitel 1ceapa 1 morcov 2-3 buc oase de vitel 1 ou 2 l supa de carne Mod de preparare: Se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si oasele…
Read more »

Medalion din piept de pasare

13 December 2010
  Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu lapte 1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o lingura de faina sare piper Mod de preparare: Dati prin masina de tocat pieptul de pasare fiert, apoi combinati-l cu pesmetul muiat in putin lapte, adaugati galbenusul,…
Read more »

Gulas din inima de vita

13 December 2010
Gulas din inima de vita  Ingrediente: 500 g de inima 1 lingura faina 1 lingura untura 100 g lingura bulion de rosii 1 ceapa foi de dafin Mod de preparare: Inima  se spala, se taie in cuburi de cite 30-40 g, se spala din nou, se presara cu sare si piper si se prajeste in tigaie, in untura incinsa…
Read more »

Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi

13 December 2010
Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi  Ingrediente: 500 g de carne de vita 800 g de cartofi 2-3 cepe 1 lingura faina 2 linguri grasime cuisoare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 g, se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si…
Read more »

Salata de cartofi cu telina si salam

13 December 2010
Salata de cartofi cu telina si salamIngrediente: 1 kg cartofi 1-2 radacini de telina (circa 500 g) 1 ceapa rosie mica 300-400 ml zeama calda de legume 6 linguri zeama de lamaie 1 lingura otet sare piper zahar 1 lingurita frunze de telina tocate 2 rosii 100 g masline negre 6 linguri ulei cu busuioc 100 g salam Mod de preparare:…
Read more »

Pui umplut cu orez

13 December 2010
Pui umplut cu orez  Ingrediente: pui de 1kg 100 g de orez 2 oua pipota si ficatul de la pui ( sau mai multe ) 1 ceapa piper patrunjel marar sare   Mod de preparare: Taiati pipota in cuburi mici , daca sint mai multe treceti-le prin masina de tocat. Tocati ceapa marunt si impreuna cu pipota (pipotele)…
Read more »

Salata de castraveti cu mere

13 December 2010
Salata de castraveti cu mereIngrediente: 2 castraveti verzi 2 mere mari 2 morcovi mijlocii 2 rosii o salata verde zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei sare piper     Mod de preparare: Castravetii si merele se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea de zarzavat.…
Read more »

Varza cu taitei

13 December 2010
Varza cu taitei  Ingrediente:  1 varza dulce de marime potrivita 300 g taitei 4 linguri 2 oua  Mod de preparare: Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1 lingura de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se sareaza si se adauga piper pisat. In acelasi timp se fierb taiteii (in cantitate…
Read more »

Chiftelute de ficat

13 December 2010
Chiftelute de ficat  Ingrediente: 500-600 g ficat de pasare 1 ceapa 1 felie mare de piine 2 oua 4 linguri ulei 2 linguri pesmet 2 linguri faina sare piper verdeata tocata   Mod de preparare: Se fierbe ficatul in apa clocotita, se lasa sa se raceasca si se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna…
Read more »

Salata de creveti cu paste fainoase

13 December 2010
Salata de creveti cu paste fainoase  Ingrediente: 250 gr.paste fainoase (farfalle) 250 gr.cozi de creveti decorticati 2 leg. ceapa verde 200 gr.ciuperci din conserva 200 gr. castraveti verzi 2 fire usturoi verde 1 salata verde 200 gr. maioneza 3 rosii 1 leg. marar 100 gr. capere sare piper 1 lingurita sos englezesc Mod de preparare: Pastele fainoase fierte si racite,…
Read more »

Panna cotta cu pere caramel

13 December 2010
Panna cotta cu pere caramel  Ingrediente: sucul de la 1-1/2 lămâie 240 g zahăr 1 baton de vani­lie 1 crenguţă mică de rozma­rin 300 ml frişcă 300 g mascarpone 4 foiţe de gelatină 4 pere 2 linguri unt 375 ml vin alb 1 baton de scorţişoară 4 fructe stea     Mod de preparare: Amestecaţi sucul de la o…
Read more »

Musaca de varza dulce

13 December 2010
Musaca de varza dulce  Ingrediente: 1 varza dulce  frumoasa 750 g de carne de vaca tocata 5-6 linguri smintina 1/2 kg rosii verdeata 1 ardei gras 3 linguri de grasime 1 ceapa mare sare piper zeama de carne pesmet   Mod de preparare: Carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper si verdeata…

Mincare cu cirnaciori si ciuperci

13 December 2010
  Ingrediente: 300 g de pulpa de porc 150 g de cirnaciori 250 g de creier 150 g de ciuperci 50 g pasta de rosii 100 ml de vin 150 ml de ulei sare piper usturoi verdeata Mod de preparare: Se taie carnea in fisii subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajeste impreuna in ulei.…
Read more »

Gaina cu sos de ceapa

13 December 2010
Gaina cu sos de ceapa  Ingrediente: 1 gaina 4-5 cepe mari 3 -4 ardei grasi 50 g de unt usturoi sare Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le cu faina. Taiati ardeii in rondele, tocati ceapa, puneti in cratita si deasupra acestora asezati bucatile de carne. Adaugati unt, acoperiti cratita si dati la cuptor. Din cind…
Read more »

Cocktail Scotch Holiday

13 December 2010
Cocktail Scotch Holiday    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioara de lămâie şi paie   Se serveşte  la orice oră   Ingrediente: 3 cl scotch whisky un cl Sangue Morlacco Luxardo un cl vermut roşu un cl suc proaspăt de lămâie Spre…
Read more »

Salata cu andive si ridichi

13 December 2010
Salata cu andive si ridichiIngrediente: 2-3 andive 2 legaturi ridichi o conserva porumb 3 linguri otet (zeama de lamaie) 3 linguri sos de chili sare piper 2 linguri ulei 2 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se taie andiva, ridichile si se adauga porumbul scurs. Intr-un castron se amesteca otet, sare, piper si ulei. Se adauga ingredientele de salata…
Read more »

Perisoare cu smantana

13 December 2010
Perisoare cu smantana  Ingrediente: 1 kg. de carne ( piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata ) 1 ou 100 g de ceapa 1 felie de piine ulei o lingurita de faina Ingrediente sos: ulei, unt sau untura, 1 ceapa rasa, 25 g de faina, zeama de lamiie sau otet, 100 ml de…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 22 (video)

13 December 2010

Salata de primavara cu untisor

13 December 2010
Ingrediente: 150 g paste fainoase (scoici) 300 g ton in ulei 1 castravete verde 2 leg. untisor 1 leg. marar 20 masline 2 linguri maioneza un varf cutit cu coriandru pisat sare piper Mod de preparare: Pastele fainoase se fierb in 1,5 litri de apa clocotita cu putina sare, timp de 8 minute, apoi se…
Read more »

Sote de berbec

13 December 2010
Sote de berbec  Ingrediente: 1 kg carne macra de berbec 1 lingura de untura 4 cepe cimbru 1 lingura bulion de rosii 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura de untura, cu ceapa taiata felii subtiri, piper, sare, cimbru si un pahar…
Read more »

Papanasi cu cartofi

13 December 2010
Papanasi cu cartofi  Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar faina 25 g drojdie 2 linguri grasime 1 lingura unt Mod de preparare: Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron se adauga drojdie de bere muiata in 1/4 pahar de apa rece, se sareaza,…
Read more »

Retete de post: Salata de rosii cu busuioc

13 December 2010
Retete de post: Salata de rosii cu busuiocIngrediente: 3 rosii medii taiate 2 linguri ulei de masline 1 lingura de busuioc tocat (preferabil proaspat) 1 lingura zeama de lamaie 1 catel de usturoi taiat marunt sare piper Mod de preparare: Amesteca mirodeniile si apoi adauga peste rosii. Lasa salata la rece timp de 1 ora si apoi serveste.   Pofta buna!
Read more »

Supa de limba

13 December 2010
  Ingrediente: 2 morcov 1 praz patrunjel 1-2 frunze varza 2-3 rosii piper sare apa 600 g limba de vaca 1 pastarnac ulei Mod de preparare: Se spala bine limba de mai multe ori in apa calda, frecind-o cu malai, pentru a inlatura orice murdarie care se gaseste intre porii mari ai limbii. Se clateste…
Read more »

Spaghete cu usturoi

13 December 2010
Spaghete cu usturoi  Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5 linguri sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute   Mod de preparare: Se fierb spaghetele  si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, sosul tomat, foaia de dafin si o lingurita de delikat. Dupa…
Read more »

Sarmale cu carne

13 December 2010
Sarmale cu carne  Ingrediente: 500 g carne 1 varza marisoara 1 ceasca orez 3 cepe 2 linguri bulion de rosii 2 linguri untura   Mod de preparare: Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura,…
Read more »

Salata de cruditati cu creveti

13 December 2010
Salata de cruditati cu creveti  Ingrediente: 300 grame creveti 1 morcov mari 1 telina 2 ardei grasi 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 100 g  maioneza sare piper 100 ml vin alb Mod de preparare: Crevetii se oparesc timp de 5 minute, in putina apa clocotita cu putina sare, boabe de piper, 1 foaie de dafin, 100 ml.…
Read more »

Varza cu smantana

13 December 2010
Varza cu smantana  Ingrediente: 1 varza 150 gr cascaval 1 lingura faina 2 pahare smintina 2 pahare lapte 200 gr unt sare 1 lingura pesmet Mod de preparare: Se taie varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu unt si presarata cu pesmet…
Read more »

Carne de porc cu usturoi si rosii

13 December 2010
Carne de porc cu usturoi si rosii  Ingrediente: 1 kg carne de porc macra 2 linguri ulei 5-6 catei de usturoi 4-5 rosii sare piper cimbru verdeata tocata Mod de preparare: Carnea taiata in bucati potrivite, se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si rosiile taiate foarte marunt. Se fierbe la foc mic 25 minute…
Read more »

Galuste de orez prajite

13 December 2010
Galuste de orez prajiteIngrediente: 50 g stafide 2 linguri vin dulce 750 ml lapte 1/2 lingurita sare 250 g orez 1 portocala 2 oua 2 linguri unt 1 lamaie 70 g zahar 50 g migdale zdrobite 1 lingura faina ulei (unt) pentru prajit zahar farin pentru pudrat Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se lasa…
Read more »

Gratin de cartofi la cuptor

13 December 2010
Gratin de cartofi la cuptor  Ingrediente: 1kg cartofi fierti in coaja 4 oua fierte 200g telemea de oaie 250g smantana putin unt marar 5 catei usturoi sare piper boia iute Mod de preparare: Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de iena, se cladeste compozitia : strat felli cartofi, felii oua, se…
Read more »

Cotlete cu sos picant

13 December 2010
Cotlete cu sos picant  Ingrediente: 6 cotlete de porc potrivite 3 linguri ulei 4 rosii 1 pahar vin cimbru menta  sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de pielita si seminte se dau intr-un clocot, se paseaza si se pun din nou la fiert cu vinul, sarea si…
Read more »

Sos de ciuperci cu oregano

13 December 2010
Sos de ciuperci cu oreganoIngrediente: 500 grame de ciuperci proaspete 2-3 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt 1/2 lingura oregano uscat 1-2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii taiate cubulete Mod de preparare: Fierbe ciupercile in apa cu putina sare, pana se inmoaie, apoi taie-le cubulete si pastreaza din lichidul ramas.…
Read more »

Supa de varza

13 December 2010
Supa de varza  Ingrediente: 1 buc. varza creata 2 buc. morcovi 2-3 felii de slanina 1 kg. de carne de vaca de preferinta piept 1 buc. ceapa 2 cuisoare sare Mod de preparare: Se alege o varza creata, se scoate primul rind de frunze, se taie varza in patru, se inlatura cotorul si partea tare din mijloc…
Read more »

Supa de curcan

13 December 2010
Supa de curcan  Ingrediente: 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri) 1 ceapa mica 4-5 morcovi mari si sanatosi 1 pastirnac 1 telina mai mica 1 gulie mica 2 cartofi 2 radacina de patrunjel 1/4 lingurita piper 1 lingurita sare   Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia…
Read more »

Pizza rapida

13 December 2010
  Ingrediente: 2 ouă 8 lg rase de făină 200gr salam ulei 200gr brânză rasă pasta de tomate bicarbonat   Mod de preparare: Se bat bine ouăle, se amestecă cu făina, bicarbonatul stins, salamul cubuleţe, 1/2din brânză. Într-o tavă se pune uleiul să se încingă bine, apoi se toarnă compoziţia care se coace pe ambele…
Read more »

Carnaţi ca la Buzău

13 December 2010
  Ingrediente: carne de porc proaspătă (pulpă sau spată) grăsime de porc proaspătă (20% din greutatea cărnii) sare piper negru măcinat usturoi românesc pisat ardei iute roşu uscat pisat maţe de porc   Mod de preparare: Carnea şi grăsimea se toacă cu maşina, prin sita cu găuri mari. Se frământă bine cu sare (minimum 2%…
Read more »

Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetala

13 December 2010
Retete de post: Praz cu sos de maioneza vegetalaIngrediente: 1 kg praz 250-300 iaurt degresat 2-3 linguri maioneza vegetala patrunjel marar   Mod de preparare: Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in strecuratoare pina cind se racesc. Se…
Read more »

Raţă cu castraveţi si ceapă

13 December 2010
Raţă cu castraveţi si ceapăIngrediente: o rata 6-8 castraveti mici murati 1/2ceasca de pasta de rosii 2-3 cepe 2 ardei grasi ulei piper Mod de preparare: Spalati castravetii si taiati-i in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, puneti un rind de felii de castraveti, peste acestea ceapa tocata, iar deasupra bucati de carne. Turnati pasta de…
Read more »

Cartofi umpluti cu carne de vita

13 December 2010
Cartofi umpluti cu carne de vita  Ingrediente: 8 cartofi mari 50 g de unt o ceapa 250 g de carne macra de vita 3 linguri de ulei patrunjel verde sare piper dupa gust 100 g miez de paine muiat in lapte dulce sau apa si bine stors 1 ou 100 ml de apa sau supa limpede de carne o lingura…
Read more »

Supa picanta de pui

13 December 2010
Supa picanta de puiIngrediente: 100 g piept de pui cate o jumatate de morcov ceapa cartof patrunjel radacina un sfert de telina 200 ml iaurt o foaie de dafin usturoi sare piper zeama de lamaie dupa gust verdeata tocata Mod de preparare: Pieptul se fierbe cu sare si foaia de dafin, se scoate din supa si se taie…
Read more »

Iepure cu sos alb

13 December 2010
Iepure cu sos alb  Ingrediente: 1 iepure de casa 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa piper boabe 1-2 foi de dafin   Mod de preparare: Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati, se aseaza in cratita, se toarna apa atit cit sa acopere carnea. Cind apa a inceput sa clocoteasca se ia spuma, se sareaza si se…
Read more »

Supă de pasare

13 December 2010
Supă de pasare  Ingrediente: 3-4 l apa 3-4 kg carne de gaina 1ceapa 1 morcov 2 pastarnac patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se aseaza intr-o oala in care se toarna 3-4 l apa, dupa marimea gainii, piperul si sarea.…
Read more »

Fondue franţuzesc cu lichior de vişine

13 December 2010
  Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 ml lichior de vişine 250 ml vin alb sec 1 kg brânză Gruyere (sau fondue de brânză) câte 1/2 ardei gras roşu şi verde boia de ardei dulce 1 salată verde 4 roşii 1 castravete 2 linguri oţet sare, piper zahăr 4 linguri ulei baghetă   Mod de…
Read more »

Rulada din piept de pui la cuptor

13 December 2010
Rulada din piept de pui la cuptor  Ingrediente: 1 piept pui dezosat, fara piele 1/3 conserva ciuperci foarte putin cascaval ras (cam 1 lingura) 1 albus de ou 1/3 cana morcov fiert taiat cubulete mici condimente (cimbru si marar) Mod de preparare: Se amesteca ciupercile bine scurse cu morcovii storsi de apa in plus cu cascavalul si albusul de ou si…
Read more »

Supa de legume de iarna

12 December 2010
Supa de legume de iarna  Ingrediente: 3 morcovi 1 telina 2 pastarnac 1ceapa patrunjel 2 foi varza 2 fire praz 2 l apa sare 200 g suc de rosii 1-2 ling.untdelemn piper Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput…

Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola

12 December 2010
Pateuri rafinate cu file de păstrăv afumat si gorgonzola  Ingrediente: 225 g aluat foitaj 50 g file de păstrăv afumat 50 g cremă de brânză 1/2 linguriţă hrean 1 linguriţă mărar sare pi­per 50 g şuncă afumată rucola 75 g gorgonzola miez de nucă.   Mod de pre­parare: Intindeţi aluatul şi tăiaţi-l în 12 pătrate. Coaceţi-le circa 10 minute la 200° C apoi…
Read more »

Tartă cu spanac si branză

12 December 2010
Tartă cu spanac si branză  Ingrediente: 1 pachet aluat cu drojdie 1 ceapă 2 căţei de ustu­roi 2 linguri ulei 600 g spanac sare piper curry 4 roşii 200 g brânză   Mod de preparare: Pregătiţi aluatul şi lăsaţi-l 30 de minute să crească. Tocaţi ceapa, usturoiul şi căliţi-le în ulei. Adăugaţi şi spanacul, apoi condimentaţi-l. Tapetaţi cu aluatul…
Read more »

Supă de mazare cu somon afumat si crutoane

12 December 2010
Supă de mazare cu somon afumat si crutoaneO reteta de supa de mazare cu somon afumat si crutoane din: ceapa, ulei, mazare, smantana, supa, sare, piper, paine, unt si somon afumat Ingrediente: 2 cepe 2 linguri ulei 300 g mazăre 200 ml smântâ­nă 1 l supă sare piper 4 felii pâine 2 linguri unt 125 g somon afumat   Mod de preparare:…
Read more »

Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmale

12 December 2010
Rulouri cu bacon, samburi de migdale si curmaleO reteta de rulori cu bacon, samburi de migdale si curmale din: bacon, samburi de migdale, usturoi, crumale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 felii bacon 200 g sâmburi de migdale 2 căţei de usturoi 20 curmale proaspete 2 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi baconul. Prăjiţi migdalele…
Read more »

Frigaruie de porc cu sos samba oelek

12 December 2010
Frigaruie de porc cu sos samba oelek  Ingrediente: 600 g carne de porc 2 linguri sos sambal oelek 2 linguri ulei 100 g unt de arahide 200 ml lapte de cocos 1 linguriţă curry 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă sos de soia   Mod de preparare: Ungeţi carnea foarte subţire cu sambal oelek, apoi tăiaţi-o cuburi. înfigeţi carnea în…
Read more »

Rulou cu şunca si branză gouda

12 December 2010
Rulou cu şunca si branză gouda  Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 pâine albă rotundă 100 g unt cu verdeaţă 4 felii brânză gouda 4 felii şuncă fiartă 1/2 salată iceberg piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa. Tăiaţi pâinea pe lung şi întindeţi-o dreptunghi. Ungeţi-o cu unt şi aşezaţi ceapa, brânza, şunca şi foile de salată. Piperaţi, apoi rulaţi pâinea…
Read more »

Fondue mediteraneean

12 December 2010
Fondue mediteraneean  Ingrediente: Sos de roşii: sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă muştar clasic sare piper Cayenne 1 lingură pastă de roşii 150 g ketchup de roşii Sos de verdeaţă: 1 legătură pătrunjel 100 g smântână 150 g iaurt slab 1 lingură coajă de lămâie •sare piper în plus: câte 200 g file…
Read more »

Salata de macaroane cu legume calite

12 December 2010
Salata de macaroane cu legume caliteIngrediente: 300 g macaroane scurte 1 vanata 2 ardei (rosu si galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc sare piper Mod de preparare: Ceapa curatata si tocata marunt se caleste in jumatate din cantitatea de ulei. Celelalte legume se spala si se zvanta.…
Read more »

Salata de spanac cu oua si peste afumat

12 December 2010
Salata de spanac cu oua si peste afumat  Ingrediente: 500 g spanac 250 g cartofi noi 4 oua 300 g somon (sau alt peste) afumat 100 g miez de nuca 2 cepe rosii 5 codite de ceapa verde 100 ml smantana 1 lingurita cu varf de mustar iute 2 linguri zeama de lamaie sare piper macinat Mod de preparare: Se spala cartofii…
Read more »

Salata verde cu rosii coapte pe gratar

12 December 2010
Salata verde cu rosii coapte pe gratarIngrediente: 8 rosii 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere  2 lingurite mustar 1 salata verde 100 g branza de burduf,sfaramata Mod de preparare: Tineti rosiile pe gratar timp de 10 minute, pana cand sunt bine fripte. Frecati uleiul cu mustarul si cu otetul si presarati un praf de sare. Spalati si…
Read more »

Ardeiul iute

12 December 2010
Ardeiul iuteArdeiul iute, Chilli, este cel mai popular condiment al tuturor timpurilor. De-a lungul vremii, oriunde a fost folosit, el a transformat bucatariile, aducând gust deosebit si savoare. În bucatariile din America Latina, Asia, Africa si Orient ardeiul iute sau chilli, cum este deseori întâlnit în cartile de bucate, este un condiment foarte des folosit, daca…
Read more »

Biftec cu cartofi copti si verdeata

12 December 2010
Biftec cu cartofi copti si verdeata  Ingrediente: 800 g cartofi noi 6 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura busuioc verde 100 g cascaval ras 1 catel de usturoi sare piper 4 biftecuri Mod de preparare: Se spala bine cartofii, se taie in doua si se aseaza cu taietura in jos pe o tava unsa cu o lingura de…
Read more »

Tort cu mure

12 December 2010
Tort cu mureIngrediente: 1 pachet aluat de foietaj (450 g) 1 galbenus 40 g migdale taiate felii 1 baton de vanilie (miezul ras cu cutitul) 300 ml lapte 1 pachet praf de budinca cu gust de vanilie 2 linguri miere 200 g frisca batuta 500 g mure zahar pudra. Mod de preparare: Se lasa aluatul sa se…
Read more »

Tarta dulce cu branza de vaci si menta

12 December 2010
Tarta dulce cu branza de vaci si mentaIngrediente aluat: 250 g faina 125 g unt 90 g zahar 1 ou 2-3 linguri lapte (sau apa) sare coaja rasa de lamaie Ingrediente umplutura: 400 g branza de vaci, 4 oua, 4 linguri cu varf de zahar pudra, 200 g stafide, 1 legatura menta proaspata. Mod de preparare: Untul taiat bucatele se amesteca cu…
Read more »

Risotto cu ardei

12 December 2010
Risotto cu ardeiIngrediente: 1 ardei gras mare si rosu 1 rosie mare (carnoasa) sare 1 catel de usturoi 2 fire de ceapa verde untdelemn fin 350 g orez Arborio 1 crenguta de cimbru 1 l apa fiarta cu delikat sau vegeta parmezan sau cascaval ras 1 lingura unt piper negru Mod de preparare: Se coace ardeiul, se…
Read more »

Penne cu sos de morcovi

12 December 2010
Penne cu sos de morcoviIngrediente : 400 g morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei de masline sare piper 1/8 l zeama concentrata de legume 400 g penne (macaroane scurte) 2 linguri patrunjel verde tocat 1 cutie rosii decojite (800 g) zahar Mod de preparare: Se curata morcovii si ceapa, se taie marunt si se calesc circa 3 minute in…
Read more »

Retete de post: Varza murata cu masline

12 December 2010
Retete de post: Varza murata cu masline  Ingrediente: 1 varza mare murata 3 linguri de ulei 150 g masline 1 lingurita de boia de ardei Mod de preparare: Daca varza murata este prea acra, se spala intii in apa. Se scurge bine si se taie fideluta. Se prajeste in ulei ceapa tocata marunt si se adauga varza. Cind incepe sa se…
Read more »

Legume crude cu sos de sardine

12 December 2010
Ingrediente: 2 bulbi de telina 2 ardei grasi 1 castravete 1 kg rosii marunte Ingrediente sosul de ansoa :250 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi, 100 g file de sardine (la sare), 1 lingurita otet, piper. Mod de preparare: Se spala, se curata si se taie marunt toate legumele si se asaza pe…
Read more »

Retete de post: Tocana de cartofi cu ciuperci si sos de stafide

12 December 2010
Retete de post: Tocana de cartofi cu  ciuperci si sos de stafide  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g ciuperci 100 g stafide 1 lingura faina 3 cepe mijlocii 50 g ulei condimente patrunjel verde Mod de preparare: Se caleste ceapa in ulei si se adauga ciupercile taiate marunt, se calesc apoi se introduc cartofii cubulete, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba pina se…
Read more »

Spuma de ciocolata alba

12 December 2010
Spuma de ciocolata albaIngrediente: 500 g ciocolata alba 40 cl frisca lichida 10 albusuri de oua 100 g zahar tos bucatele de ciocolata alba 2 linguri de fistic alune sau nuci pisate Mod de preparare: Rupeti ciocolata in bucatele, puneti-o sa se topeasca in frisca lichida, pe foc mic, amestecand intruna cu furculita. Lasati sa se raceasca, apoi…
Read more »

Salata L’Auvergnate

12 December 2010
Salata L’AuvergnateIngrediente: 3 salate verzi 300 g bacon 300 g cascaval 300 g alune decojite (sau miez de nuca) 100 g ceapa tocata cubulete mici 150 ml ulei de arahide 150 ml otet jumatate de mar mare   Mod de preparare: Spalati salata verde si curata-ti-o. Taiati cubulete cascavalul si baconul. Zdrobiti alunele sau nucile cu…
Read more »

Portocale sufle

12 December 2010
Portocale sufle  Ingrediente: 4 portocale mari 80 g zahăr pudră 4 ouă   Mod de preparare: Tăiaţi portocalele pe trei sferturi şi goliţi-le de interior cu ajutorul unei linguriţe. Treceţi pulpa portocalelor printr-o sită, apoi puneţi totul într-o cratiţă. Adaugaţi o linguriţă de coajă de portocală tăiată foarte fin. Adăugaţi zahărul şi puneţi totul la foc…
Read more »

Risotto cu dovlecei si lamaie

12 December 2010
O reteta simpla si delicioasa de risotto cu dovlecei si lamaie din: dovlecei, praz, buchet de verdeturi, lamaie, ceapa, untdelemn, orez, parmezan sau cascaval si o lingura de unt. Ingrediente: 500 g dovlecei mici si fragezi 1 fir de praz un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru) sare 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare)…
Read more »

Tochitură Pomana porcului

12 December 2010
  Ingrediente: carne de porc proaspătă mai grasă organe de porc (ficat, bojoci, rinichi) sare piper negru măcinat usturoi pisat vin   Mod de preparare: Cantitatea de carne ce se taie în bucăţi de circa 3-4 cm depinde de dărnicia sau de zgârcenia gospodarului. Aceasta se pune la prăjit într-un ceaun de fontă la foc…
Read more »

Cârnaţi în sos de roşii

12 December 2010
  Ingrediente: 200 g cârnaţi polonezi (kielbasa) două roşii 200 ml supă de vită 50 g făină o ceapă 50 g unt sare piper un vârf de linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se toacă foarte mărunt sau se dă pe râză­toare. Se încinge untul într-o tigaie şi se…
Read more »

Ciorbă de porc cu zeamă de castraveţi in saramură

12 December 2010
  Ingrediente: 500 g ceapă 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă) 500 g ficat de porc 2 l apă zeamă de castraveţi în saramură smântână boia   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei până începe să se coloreze, când se adaugă nişte boia de ardei bună, pentru culoare şi gust.…
Read more »

Vinete la cuptor cu usturoi si oregano

12 December 2010
Vinete la cuptor cu usturoi si oreganoIngrediente: 2 vinete mari (a 700 g fiecare) sare 700 g rosii coapte 3 cepe 4 catei de usturoi o legatura de patrunjel o lingurita de oregano 6 linguri de untdelemn de masline Ingrediente sos: o lingura de unt, 2 linguri de faina, 300 ml lapte, 130 g cascaval sau telemea rasa (uscata), piper alb,…
Read more »

Retete de post: Cartofi cu usturoi

12 December 2010
Retete de post: Cartofi cu usturoi  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 capatina usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Se aleg cartofii de aceeasi marime, se curata, se spala si se pun intr-o cratita cu ulei si putina apa. Se acopera cu capac si se introduce la cuptor sa fiarba inabusit. Cand cartofii se fac pufosi, se adauga usturoiul pisat,…
Read more »

Pui cu iaurt şi mentă

12 December 2010
Pui cu iaurt şi mentăIngrediente: 1 catel de usturoi 250 gr. iaurt 1 lingura de bulion 2 linguri de untdelemn sare piper un varf de cutit de paprica dulce 1 legatura de menta 2 copane de pui Ingrediente sos:250 gr. iaurt, 1 lingura de suc de lamaie, 1/2 legatura de menta. Mod de preparare: Se zdrobeste catelul de usturoi…
Read more »

Retete de post: Sarmale de post

12 December 2010
  Ingrediente: 1 pahar orez 3 cepe mari un morcov verdeata tocata 3-4 linguri bulion 1 varza mare murata 100 g stafide 100 g nuca sare piper Mod de preparare: Ceapa tocata se prajeste in ulei pina devine galbena(nu se caleste), apoi se adauga morcovul ras, si orezul ales si spalat. Se adauga 1-2 linguri…
Read more »

Risotto cu dovleac si ciuperci

12 December 2010
Risotto cu dovleac si ciuperciIngrediente: 400 g dovleac curatat si taiat bucati mai mari 2 crengute de rozmarin sau cimbru 1 catel de usturoi 1 punga de legume congelate (morcov, mazare etc.) 250 g ciuperci proaspete sau de la conserva 1 ceapa mica 5 linguri untdelemn fin piper 350 g orez 1 portocala Mod de preparare: Apa 1,5 l…
Read more »

Branză Raclette cu cartofi fierţi

11 December 2010
Branză Raclette cu cartofi fierţi  Ingrediente: 1,5 kg cartofi sare 1 linguriţă chimen 1,2 kg şvaiţer sau brânză franţuzească Raclette câte un borcan mic de castraveţi comişon, cepe mici, ştiuleţi de porumb dovleac dulce acrişor cca. 250 g carne slabă (şuncă) 1 legătură arpagic   Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i circa 20 de minute într-o oală, în…
Read more »

Retete de post: Cornulete si ineluse

11 December 2010
Retete de post: Cornulete si ineluseIngrediente aluat: 800 g faina 600 g margarina 10 linguri de apa clocotita + 5 linguri otet varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu 15 g coaja rasa de lamaie 1 g vanilina Ingrediente umplutura:250 g nuca,250 g gem ,10 g esenta de rom,120 g zahar pudra,200 g rahat. Mod de…

Ruladă din carne de porc cu oua şi legume

11 December 2010
Ruladă din carne de porc cu oua şi legumeDin pulpa de porc se taie carnea în aşa fel încât să iasă ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate şi se condimentează ca pentru grătar cu sare, piper. Se poate lăsa şi într-un baiţ timp de câteva ore. Pentru umplutură se folosesc carne tocată, ouă fierte tare, morcov, gogoşar roşu…
Read more »

Tobă simplă de porc

11 December 2010
Tobă simplă de porc  Ingredinete: cap de porc ureche şorici limbă inimă rinichi carne sare mare piper boabe foi de dafin morcov ceapă pătrunjel piper măcinat, boia de ardei dulce usturoi pisat foarte puţin mujdei pentru gust: sare măruntă   Mod de preparare: Se pun să fiarbă toate într-o oală cu apă rece, până când carnea se desprinde…
Read more »

Sos de oua cu masline

11 December 2010
Sos de oua cu maslineIngrediente : 3 oua fierte 10 masline 100 g smantana 3 linguri vin 3 linguri zeama de lamiie piper sare tarhon cimbru Mod de preparare: Ouale se cojesc, apoi albusurile se toaca marunt, iar galbunusurile se freaca cu smantana pina se obtine un sos alifios care se amesteca cu maslinele tocate marunt. Se adauga vinul,…
Read more »

Supă acră de secară

11 December 2010
  Ingrediente pentru cwas: 75 g făină de secară 600 ml apă fiartă un căţel de usturoi pentru supă: 250 ml supă de legume sau de carne două cepe 100 g bacon o conservă cu (ciuperci 300 ml smântână un căţel de usturoi 5 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de castraveţi cu lamaie

11 December 2010
Salată de castraveţi cu lamaie  Ingrediente:  un castravete mai mare 150 ml smântână o jumătate de lămâie o linguriţă de sare o legătură de mărar proaspăt   Mod de preparare: Castravetele se curăţă de coajă, se taie în feliiuţe foarte subţiri, se presară sare şi se pune într-o strecurătoare. După aproximativ o jumătate de oră se trrec rondelele sub…
Read more »

Mere prăjite

11 December 2010
Mere prăjite  Ingrediente: două ouă 40 g zahăr pu­dră 5 linguri de smântână dulce 110 g făină de grâu o lingură de făină de po­rumb 450 g mere 110 g unt zahăr tos   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile împre­ună cu smântână dulce şi zahărul pudră. Albuşurile se mixează până când com­poziţia se întăreşte. Se…
Read more »

Pacheţele de varză

11 December 2010
Pacheţele de varză  Ingrediente: o varză mai mare 175 g orez cu vârful lung două cepe 450 g ciuperci 50 g unt 1.500 ml suc de roşii sare piper condimente ulei   Mod de preparare: Varza se pune la fiert în apă cu sare. Când s-a înmuiat suficient, se scoate din apă şi se desfac frunzele cu…
Read more »

Cotlete de porc pane cu salată de legume

11 December 2010
  Ingrediente: 4 cotlete de porc 25 g făină două ouă 25 g pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală cotletele de porc, apoi se lasă deoparte pe un şervet absorbant ca să se usuce. Se bat cu un cio­can pentru şniţele până devin subţiri, apoi se presară sare…
Read more »

Ruladă cu brânză şi stafide

11 December 2010
Ruladă cu brânză şi stafide  Ingrediente: 800 g făină 350 ml lapte dulce 150 ml ulei 7 ouă 300 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilimat 400 g brânză de vaci o lămâie 75 g stafide 50 g miez de nucă o jumătate de linguriţă de sare o sticluţă de esenţă de lămâie 30 g drojdie   Mod…
Read more »

Colac

11 December 2010
  Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 200 g zahăr 200 ml lapte un cubuleţ de drojdie o lămâiie sare ulei 3 ouă 50 g nuci   Mod de preparare: In laptele călduţ se dizolvă drojdia, se lasă 20 de minute la dospit şi apoi se toarnă peste făină. Se adaugă zahărul şi un…
Read more »

Cartofi umpluţi cu peşte

11 December 2010
  Ingrediente: 4 cartofi 175 g ton în ulei (conservă) doi castraveţi muraţi sau în oţet o lingură de pătrunjel verde (tocat) o ceapă verde două linguri de ulei (e mai bine cu ulei de măsline) o lingură de zeamă de lămâie două măsline ne­gre (mamut) piper după gust   Mod de preparare: Mai întâi…
Read more »

Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic

11 December 2010
Ingrediente: 1 lingura rozmarin, tocat 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe razatoarea mare 1 galbenus un praf de sare piper ulei pentru prajit 4 bucati piept de pui, curatate de pielite 1 lingura ulei de masline 25 g unt 4 linguri otet balsamic 4 catei de usturoi, taiati felii Mod de preparare: Amestecati…
Read more »

Pui de baltă pane

11 December 2010
  Dacă aveţi pui de baltă proaspeţi, alegeţi picioarele din spate, jupuiţi-le, spălaţi-le bine, uscaţi-le cu un şervet sau hârtie absorbantă. Dacă sunt din comerţ, atunci aveţi grijă doar să fie spălate şi uscate. Puneţi puii de baltă într-un vas în care se află puţin ulei şi sucul de la o lămâie, şi îi lăsaţi…
Read more »

Heringi marinăreşti

11 December 2010
Heringi marinăreştiEste o reţetă de marinată cu specific dobrogean. Se pregăteşte din 10 heringi de mărime potrivită, o jumătate de litru de apă, o jumătate de litru de vin alb (sec), un sfert de litru de oţet de vin, două cepe mici, doi mor­covi, o căpăţână de usturoi, o legătură de pătrunjel verde şi condimente după…
Read more »

Retete de post: Spaghete cu ciuperci

11 December 2010
  Ingrediente: 300 g spaghete 500 g ciuperci 1 ceapa 150 g masline 2 linguri ulei un pahar suc de rosii sare piper Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa cu sare. Se toaca ceapa (ajutor)si se caleste impreuna cu ciupercile proaspete(curatate in prealabil), se adauga sucul de rosii, piper si sare. Maslinele se…
Read more »

Cocktail Rusty Nail

11 December 2010
Cocktail Rusty Nail  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Scotch whisky drinks Decoraţiune – esenţa stoarsă dintr-p coajă de lămâie   Se serveşte după cină   Ingrediente: 6/70 cl scotch whisky 4/10 cl Drambuie   Apărut în Statele Unite, în anii ’60, cocktailul Rusty Nail. în traducere literală „cui…
Read more »

Supă de praz

11 December 2010
Supă de prazSe aleg trei fire de praz şi o legătură mică de ceapă verde. Se curăţă şi se taie fin, apoi se călesc uşor în două lin­guri de ulei de măsline (ori în unt, ori în margarină). Se adaugă o lingură de făină (sau de pesmet pentru cei mai sensibili cu stomacul) şi se lasă doar…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 21(video)

11 December 2010

Tocana de soia

11 December 2010
Ingrediente: un pachet cu cuburi de soia o telina potrivita 2-3 morcovi potriviti 2-3 cartofi potriviti ulei pentru prajit + 50 ml ulei 3-4 cepe mari 2 linguri de bulion sau cateva rosii foarte coapte condimente o foaie de dafin (facultativ) vegeta 5 catei de usturoi o legatura de patrunjel o legatura de marar Mod…
Read more »

Salata cu parmezan si crutoane

11 December 2010
Salata cu parmezan si crutoaneIngrediente sos: 2 galbenusuri crude 150 ml ulei de masline sucul de la o lamaie 1 lingurita de mustar 1 catel de usturoi,curatat si pisat Ingrediente salata: 50 g parmezan (sau cascaval afumat) 2 salate verzi 100 g crutoane 4 fileuri de ansoa   Mod de preparare: Salata se rupe (se taie) bucati, parmezanul se…
Read more »

Retete de post: Cartofi cu sfecla

11 December 2010
Retete de post: Cartofi cu sfecla  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati sfecla rosie 2 cepe 100 ml ulei 2 linguri sau lamaie patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cartofii si sfecla se fierb in coaja, dar separat. Sfecla se poate coace in cuptor. Intre timp se curata ceapa, se taie marunt si se prajeste in ulei. Cartofii si…
Read more »

Salata de capere

11 December 2010
Salata de capereIngrediente : 3 cepe mari 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin) 150 g capere mari (se gasesc la borcane) o lingura de otet de vin sare piper o legatura de patrunjel tocat Mod de preparare: Se curata cepele, se taie in patru si apoi in feliute subtiri. Se incinge jumatate din untdelemn…
Read more »

Cozonac

11 December 2010
CozonacIngrediente : 1kg faina 7 galbenusuri 4 albusuri 300 g zahar 250 g unt 2 linguri de ulei lapte cit se cere (circa 1/2 l) 1 lingura de rom vanilie 50 g drojdie 1lingurita rasa de sare Mod de preparare: Se moaie drojdia cu putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste drojdia…
Read more »

Ciorba de varza alba cu sos romanesc

11 December 2010
Ciorba de varza alba cu sos romanescIngrediente : 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de cca 6-700 g o ceapa mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu virf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina cimbru marar sare   Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata…
Read more »

Retete de post: Cartofi cu varza murata

11 December 2010
Retete de post: Cartofi cu varza murata  Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g varza murata 100 ml ulel piper sare boia de ardei   Mod de preparare: Se pun cartofii in coaja la fiert. Intre timp se taie varza subtire(ajutor) si se pune la calit cu ulei. Se caleste 5 minute Se adauga cartofii fierti si taiati in felii, piper sau…
Read more »

Saleuri crocante

11 December 2010
Ingrediente : 1kg faina 1 l lapte 1/4 ulei 1/4 smintina 100 ml otet o lingurita cu bicarbonat 30 g sare Mod de preparare: Intr-un castron de 3 l, se pune uleiul si laptele, apoi se adauga faina, amestecata neaparat cu bicarbonatul si se freaca, cu dosul lingurii, pe marginea castronului, pina cind compozitia nu…
Read more »

Retete de post: Mancare de cartofi cu castraveti murati

11 December 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapa 500 g castraveti murati 100 ml ulel 50 g bulion 3 rosii marar sau patrunjel verde piper Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii si se prajesc putin in ulei incins in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt, pana…
Read more »

Salata cu cascaval, salam si sunca

11 December 2010
Salata cu cascaval, salam si suncaIngrediente: 2 morcovi sare 500 g cascaval 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g salam, in felii subtiri 2 ling. otet 4 ling. ulei piper negru macinat 1 salata mare verde 2 oua fierte tare Mod de preparare: Morcovii se taie bucati si se fierb in apa sarata clocotita. apoi se scot cu lingura…
Read more »

Fursecuri cu gem

11 December 2010
Fursecuri cu gem  Ingrediente: 300 g faina 125 g unt 125 g zahar 1 ou 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita cu coaja de portocală 150 g gem de portocale 100 g zahar pudra sare   Mod de preparare: Freaca untul cu zahărul până se topeşte. Adaugă apoi oul, zahărul vanilat, coaja de portocală, făina şi un…
Read more »

Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperci

11 December 2010
Retete de post: Dovlecei umpluti cu ciuperciIngrediente: 1 dovlecel mare 250 g ciuperci 2 cepe mijlocii 2 gogosari 1 vinata un catel usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Umplutura: se rade vanata, gogosarii pe razatoarea mare, se adauga ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Dovlecelul se curata si se taie in doua in lungul…
Read more »

Steluţe de ciocolată

11 December 2010
Steluţe de ciocolată  Ingrediente pentru blat: 180 g unt 180 g ciocolata neagra 3 oua 80 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 100 g faina 1 plic cu praf de copt pentru glazură: 250 g zahar 200 g unt 2 linguri cacao 6 linguri cu lapte   Mod de preparare: Topeşte ciocolata. Adaugă untul topit separat,…
Read more »

Retete de post: Snitel de cartofi si legume

11 December 2010
Retete de post: Snitel de cartofi si legumeIngrediente: 500 g cartofi 100 g ceapa 300 g legume 2 oua verdeata 50 g faina sare piper ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, la fel si legumele. Cartofii se curata, se dau prin masina de tocat impreuna cu legumele, se adauga ouale, verdeata tocata, sare, piper, faina si se amesteca, dupa…
Read more »

Ciorba de cartofi cu sos romanesc

11 December 2010
Ciorba de cartofi cu sos romanescIngrediente : 700-800 cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 10 – 100 ml smintina Mod de preparare: In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase…

Cozonac moldovenesc cu nuca

11 December 2010
  Ingrediente : 1 kg de faina 10 galbenusuri drojdie de bere 100 g untura 200 ml ulei sare 300 g zahar tos o lingura de zahar farin vanilie 300 de g nuci macinate 2 linguri de rom 100 g stafide 1 lingura cacao 3 linguri de zahar 500 ml lapte Mod de preparare: Se…
Read more »

Salata de pasare

11 December 2010
Salata de pasare  Ingrediente: 500 g piept de pui fiert 500 gr. morcov 500 gr. telina 300 gr. mere 250 gr. maioneza 2 lamai 2 ardei grasi sare piper 1/2 lingurita cu sos englezesc ridichii rosii pentru decor   Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cuburi mici, se adauga morcovul, telina, merele, ardeiul gras, ce…
Read more »

Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi

10 December 2010
Pulpe de pui la tava cu garnitura de cartofi  Ingrediente:  10-15 pulpe de pui 6-9 cartofi 2 cepe 4-5 catei de usturoi oregano boia dulce ulei piper sare bulion 1 legatura patrunjel Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert in apa cu putina sare. Dupa aproimatix 15 min se scot cartofii  si se pun in tava impreuna cu pulpele de pui unse…
Read more »

Escalop din snitel de vitel

10 December 2010
Ingrediente: 6 snitele 3-4 linguri untdelemn o lingurita cu virf de mustar 100 ml smintina 1/2 lingurita faina un virf de cutit de piper un virf de lingurita de sare Mod de preparare: Carnea curatata de pielite, taiata in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele…
Read more »

Ficat de porc impanat

10 December 2010
Ingrediente: 600 gr ficat de porc 200 gr slanina taiata fasii subtiri ulei sare piper faina 5 cartofi 1 ceapa 2 catei usturoi pisati Mod de preparare: Ficatul de porc se inteapa din loc in loc cu varful unui cutit ascutit, se introduce in aceste orificii slanina, se unge cu ulei si se introduce la…
Read more »

Perisoare cu smantana

10 December 2010
Ingrediente: 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un ou 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare Ingrediente sos: 30-50 g untdelemn,o lingurita de ceapa rasa, 25 g faina,15-20 ml zeama de lamiie, 100 ml smantana,marar,sare. Mod de preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si…
Read more »

Pulpe de pui gratinate

10 December 2010
Ingrediente: 4 bucati pulpe de pui ulei sare piper ghimbir frunze telina verde 1 lingura unt 3 linguri pesmet 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi pisat 4 felii cascaval Mod de preparare: Pulpele de pui se condimenteaza, se adauga putin ulei si se introduc la cuptor timp de 20 minute. Din pesmet se…
Read more »

Pui umplut

10 December 2010
Pui umplut  Ingrediente: 1 pui 150 gr carne tocata 100 gr ciuperci taiate morcov mazare praz 1 ou sare piper boia de ardei dulce 1 legatura patrunjel verde 2 felii costita slaba 150 ml vin alb   Mod de preparare: Puiul se dezoseasa cu ajutorul unui cutit mic cu farful ascutit, incepand de la sira spinarii…
Read more »

Ficat de vitel venetian

10 December 2010
Ficat de vitel venetianIngrediente: 600 gr. ficat de vitel 2 cepe rosii 4 linguri ulei de masline 1 lingura otet alb 2 linguri patrunjel verde sare piper salvie   Mod de preparare: Ficatul se condimenteaza, se taie bucati potrivite, apoi se prajeste in 1/2 din cantitatea de ulei. In restul de ulei, se caleste ceapa taiata felii subtiri,…
Read more »

Pui la cuptor cu legume

10 December 2010
Pui la cuptor cu legumeIngrediente: 1 pui 6-8 felii bacon 1 lingura ulei masline sare piper boia de ardei dulce 1 lamaie 500 gr legume sote 1 lingura margarina Mod de preparare: Puiul se unge cu ulei, se condimenteaza, se infasoara in feliile de bacon (slanina), se stoarce zeama de lamaie si se introduce la cuptor incalzit in prealabil,…
Read more »

Crap cu ciuperci

10 December 2010
Crap cu ciuperciIngrediente: 1 kg file de crap 800 gr ciuperci proaspete 2 cepe 400 gr rosii in bulion sare piper foaie dafin cimbru 1 legatura patrunjel verde 150 ml vin alb 2 linguri ulei Mod de preparare: Se portioneaza crapul, se condimenteaza apoi se introduce la cuptor 5 minute dupa care se adauga ceapa taiata pestisori,…
Read more »

Cocktail Rum Fix

10 December 2010
Cocktail Rum Fix  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie şi un ştir   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la lămâie verde o jumătate de linguriţă de zahăr pudră apă naturală câteva picături de…
Read more »

Pui cu lamaie si cartofi rosi

10 December 2010
Pui cu lamaie si cartofi rosiIngrediente: 1 pui 4 lamai 1 lingurita piper rosu si verde 1 lingura frunze de busuioc verde 1 kg cartofi 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Puiul se taie in patru, se adauga sucul extras din 2 lamai, se condimenteaza cu piperul, frunzele de busuioc taiate fin si cele 4 lingurite de ulei,…
Read more »

Creier cu sos de rosii

10 December 2010
Creier cu sos de rosiiIngrediente: 800 gr creier de vaca 2-3 cepe 500 gr suc de rosii 2-3 catei usturoi 1 llingurita unt cimbru sare piper vin alb foi de dafin 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Creierul se curata de pielite si se introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de piper,…
Read more »

Clopoţel de Craciun

10 December 2010
Clopoţel de Craciun  Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100 g stafide 1 lingura cu ulei   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert 5-6 minute. Freacă untul cu zahărul pudră. Adaugă apoi gălbenuşurile fierte…
Read more »

File de merlucius cu spanac

10 December 2010
File de merlucius cu spanacIngrediente: 1 kg file de merlucius 1 kg spanac oparit 50 gr unt 1 ceapa 3 oua 150 gr cascaval ras 2 catei usturoi 2 lamai sare piper nucsoara Mod de preparare: Fileul de peste se ruleaza sub forma de papiota, se condimenteaza, se adauga 1 lingura de ulei si se introduce la cuptor timp…
Read more »

Legume cu smantana si oua fierte

10 December 2010
Legume cu smantana si oua fierte  Ingrediente: 500-800 g legume fierte 3 oua fierte tari 150 ml smintina 50 g unt 30 g pesmet   Mod de preparare: Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si taiate in felii rotunde. Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si bucatele de unt.…
Read more »

Cocktail Royal Dab

10 December 2010
Cocktail Royal Dab  Calitate – slab alcoolizat  Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine   Se serveşte după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: un cl brandy o linguriţă de cremă de coacăze (cassis) câteva picături de suc de lămâie o jumătate de pahar de iaurt cu…
Read more »

Gulaş cu carnaţi afumaţi

10 December 2010
  Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g kaizer 300 g carnati afumati 1 ardei iute 1 ardei gras 2 cartofi 2 cepe 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia 3-4 catei de usturoi 1 lingura untura 200 ml vin sare piper Mod de prepararare: Taie carnea cubuleţe şi pune-o în vasul de…
Read more »

Omleta cu ficat de pasare

10 December 2010
Omleta cu ficat de pasare  Ingrediente: 4-5 oua 40-50 g unt 50 ml untdelemn sare piper 100 g ficat 1 ceapa mica patrunjel Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in unt sau untdelemn si se adauga ficatul taiat in fisii, lungi de 3-4 cm si groase de 1 cm. Se prajesc 8-10 min la foc…
Read more »

Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb

10 December 2010
Supă de peşte din crap cu condimente şi vin alb  Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic. Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează peştele cel mare şi se pune într-un tifon curat. In acelaşi tifon mai adăugăm cinci-şase cepe tăiate în sferturi şi condimente după gust: foi de dafin, cuişoare şi…
Read more »

Escalop de somon cu măcriş

10 December 2010
Escalop de somon cu măcriş  Ingrediente: 31.500 kg somon proaspăt tăiat în escalopuri fine 100 g măcriş înmuiat în apă sărată 1/4 l vin alb sec 1/2 l smântână l/4 kg peşte fume 100 ml ulei 80 g eşalote tăiate sare pîiper   Mod de preparare: Puneţi pe foc, într-o caserolă, vinul alb, peştele fume şi adăugaţi eşalotele tăiate.…
Read more »

Carnati

10 December 2010
Carnati  Ingrediente: spetele (pulpele din fata) de porc burta (bletul) ceafa de minzat condimente sare piper usturoi Mod de preparare: Carnatii se prepara in mod obisnuit numai din carne de porc. Aceasta se poate amesteca cu carne de vita tinara, care se procura cu 2-3 zile inainte de taierea porcului si, dupa ce s-a curatat…
Read more »

File de ton roşu la grătar cu sos de roşii, capere şi limete

10 December 2010
  Ingrediente: 200 g file de ton 3 felii de vinete o bucată radichio 3 dovle­cei zuchini o felie de roşie sare piper pentru sosul de roşii: o roşie o jumătate de căpăţână de usturoi sare piper coaja de la o limetă tăiată jullien capere   Mod de preparare: Fileul de ton roşu se trage…
Read more »

Jumari cu creier

10 December 2010
  Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 min, apoi se…
Read more »

Sarmale afumate

10 December 2010
Sarmale afumate  Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi 1 ceasca cu orez 2 cesti cu vin alb 100 g bulion 2 cepe cimbru foi de dafin piper marar patrunjel 1 lingura cu untura   Mod…
Read more »

Minisavarine

10 December 2010
Minisavarine  Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1 lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3 linguri de rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă omogenă. Adaugă pes­metul şi făina.…
Read more »

Crap cu menta

10 December 2010
  Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2 linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei de masline, sare, piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, se portioneaza si se sareaza. Se lasa 24 ore la frigider. Sosul se…
Read more »

Sarmale in foi de varza acra cu carne

10 December 2010
  Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1 foaie de dafin cimbru marar Mod de preparare: Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful frunzelor…
Read more »

Ficat de porc cu ciuperci si smantana

10 December 2010
Ingrediente: 500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt 200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de porc se taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga condimentele, ciupercile, ceapa, patrunjelul…
Read more »

Cârnăciori calzi a la lyonnaise

10 December 2010
  Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de cartofi cam de aceeaşi mărime   Mod de preparare: Puneţi într-o caserolă cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc şi lăsaţi-l acolo până când apa e gata să fiarbă. Menţineţi o căldură constantă, fără…
Read more »

Salată de varză albă cu susan

10 December 2010
Salată de varză albă cu susan  Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr acru 75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de muştar două linguri de oţet 4 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron un praf de sare, piper măcinat, muştar şi…
Read more »

Pui umplut cu bucaţi de pere si castane

10 December 2010
Pui umplut cu bucaţi de pere si castane  Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei culori Mod de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi exterior cu sare, piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei încins. Ai grijă să-l întorci pe…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu