joi, 7 februarie 2013

Retete de top #59


Retete de top:

Frigărui cu salsa de mango şi roşii

27 August 2011
Frigărui cu salsa de mango şi roşiiO reteta delicioasa de frigarui cu salsa de mango si rosii din: rosii, mango, ceapa verde, coriandru, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, piper, dovlecel, lamai, friptura de vitel si ulei de masline. Ingrediente: pentru salsa 300 g roşii 1/2 mango 3 cepe verzi 1/2 legătură coriandru 3 fire mentă 1 linguriţă ghimbir ras 1…
Read more »

Prăjitura cu mac şi piersici

27 August 2011
Prăjitura cu mac şi piersiciO reteta de prajitura cu mac si piersici din: unt, zahar, oua, faina, seminte de mac, lapte, bicarbonat, foaie de gelatina, suc de fructe, piersici, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 175g unt 175g zahăr 3 ouă 175g făină 3 linguri seminţe de mac 1 lingură lapte 1 linguriţă bicarbonat 1/2 foaie de gelatină 50ml…
Read more »

Sorbet delicios din fructe de pădure

27 August 2011
Sorbet delicios din fructe de pădureO reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe de padure, zahar, apa, zeama de lamaie, frunze de menta si fructe de padure. Ingrediente: 160 g fructe de pădure 65 g zahăr 140 ml apă 1 lămâie (zeama) pentru decor: frunzuliţe de mentă fructe de pădure   Mod de preparare: Spală fructele de pădure…
Read more »

Porumb copt cu unt aromat

27 August 2011
Porumb copt cu unt aromatO reteta simpla si delicioasa de porumb copt cu unt aromat din: porumb, sare, menta, unt, condimente tandoori, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb sare 4 fire de menta 120 g unt moale 2 lingurite de pasta de condimente Tandoori piper sucul de la jumatate de lamaie   Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu mere si zahăr ars

26 August 2011
Reteta zilei: Tort cu mere si zahăr arsO reteta de tort cu mere si zahar ars din: zahar, mere, oua, zahar, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca si cacao. Ingrediente: 10 linguri de zahăr 1 kg mere 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic praf de copt puţin bicarbonat stins cu oţet circa 10 linguri de făină câteva bucăţele de nucă 1…
Read more »

Ardei umplut cu ton şi feta

26 August 2011
Ardei umplut cu ton şi fetaO reteta de ardei umplut cu ton si feta din: ardei, ulei de masline, branza feta si ton in sos propriu. Ingrediente: 1 ardei 10 ml ulei de măsline 50 g brânză feta 50 g ton  în sos propriu   Mod de preparare: Tai ardeiul în patru şi îl pui la copt pe grila din…
Read more »

Budincă delicioasă de dovleac

26 August 2011
Budincă delicioasă de dovleacO reteta de budinca delicioasa de dovleac din: dovleac, cartofi, carnati, branza camembert, branza emmentaler, parmezan, ou, miez de nuca, unt, nuci caju, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente 1 dovleac mic (circa 800 g) 4   cartofi 200 g cârnaţi proaspeţi 100 g brânză Camembert 150 g brânză Cheddar 100 g brânză Emmentaler 5  linguri…
Read more »

Prăjitură delicioasa cu piersici

26 August 2011
Prăjitură delicioasa cu piersiciO reteta de prajitura delicioasa cu piersici din: oua, zahar tos, faina, nuci, rom, lamaie, lapte, unr si piersici. Ingrediente: 6 oua mari 120 g zahar tos 80 g faina 50 g nuci macinate fin 1 lingura rom 1 lamaie crema: 4 oua 300 g zahar 500 ml lapte 200 g unt ornare: 1 kg…
Read more »

Legume cu oregano

26 August 2011
Legume cu oreganoO reteta de legume cu oregano din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 150 g ceapă 150 g ardei gras roşu 300 g roşii mai mari 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri oregano sare şi piper   Mod de preparare: Spală…
Read more »

Orez cu lapte si pere

26 August 2011
Orez cu lapte si pereO reteta de orez cu pere din: orez, lapte, batond e vanilie, scortisoara, zahar, pere, si sare. Ingrediente: 1 cană de orez (250 g) 3 căni de lapte jumătate de baton de vanilie scorţişoară zahăr 2 pere 5 linguri zahăr un praf de sare   Mod de preparare: Alegi orezul, îi speli în mai multe…
Read more »

Ingheţată de mascarpone cu sirop si stafide

26 August 2011
Ingheţată de mascarpone cu sirop si stafideO reteta delicioasa de inghetata de mascarpone cu sirop si stafide din: vin de desert, stafide, zahar burn, pastaie de vanilie, lapte integral, glucoza, galbenusuri si mascarpone. Ingrediente: 120ml de vin de desert 120g de stafide 90g de zahăr brun 1/2 păstaie de vanilie pentru ingheatata: 300ml de lapte integral 5 linguri de glucoză lichidă…
Read more »

Chec cu zmeură

26 August 2011
Chec cu zmeurăO reteta simpla de chec cu zmeura din: zmeura, oua, zahar, margarina, faina, lapte, lamaie, zahar vanilat, praf de copt, sare si fulgi de migdale. Ingrediente: 300 g zmeură 3 ouă 200 g zahăr 150 g margarină 400 g făină 100 ml lapte 1 lămâie 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 linguriţă cu praf de…
Read more »

Pacheţele de lăptucă gratinate cu roşii şi seminţe de pin

26 August 2011
Pacheţele de lăptucă gratinate cu roşii şi seminţe de pinO reteta de pachetele de laptuca gratinate cu rosii si seminte de pin din: laptuca, cartofi, praz, ou, parmezan, amidon, ulei de masline, usturoi, patrunjel, rosii, semint de pin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 lăptucă mare 2 cartofi mari 1 fir de praz 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 lingură amidon 1 lingură…
Read more »

Cotlete în sos

26 August 2011
Cotlete în sosO reteta de cotlete in sos din: ghimbir, piper, vin de orez, sos de soia, sos de stridii, amidon, boabe de piper negru, coriandru, boabe de piper verde, rozmarin, cotlet cu os, ulei si sare de mare. Ingrediente: pentru sos: 1 bucata ghimbir 1-1/2 linguri piper 5 linguri vin de orez 100 ml supa 2…
Read more »

Tortine de vara

26 August 2011
Tortine de varaO reteta delicioasa de tortine de vara din: faina, unt, zahar, bicarbonat, oua, lapte, galbenusuri, zahar, lapte, nuci macinate, rom, ciocolata alba ci neagra de menaj, fructe de sezon si frunze de menta. Ingrediente: aluat: 400 g faina 100 g unt 150 zahar 1 lingurita bicarbonat 2 oua 50 ml lapte crema: 3 galbenusuri 300…
Read more »

Dovlecei şi roşii umplute

26 August 2011
Dovlecei şi roşii umpluteO reteta de dovlecei si rosii umplute din: dovlecei, rosii, ceapa, branza roquefort, carne tocata de vita, unt, telina, parmezan, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, oua, boia dulce, sare si piper, ardei gras verde, ceapa verde, masline negre, ardei iute si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 dovlecei sau zucchini (circa 250…
Read more »

Frigarui cu salsa picanta de mango

26 August 2011
Frigarui cu salsa picanta de mangoO reteta de frigarui cu salsa picanta de mango din: carne de curcan sau de porc, ulei, suc de lamaie, rozmarin, sare, piper, boia, mango, ceapa rosii, ardei iute rosu, rosii, castravete, coriandru, sare si piper. Ingrediente: pentru frigarui: 650 g carne de curcan sau de porc 4 linguri ulei 2 linguri suc de lamaie…
Read more »

Desert cu pepene roşu

26 August 2011
Desert cu pepene roşuO reteta de desert cu pepene rosu din: ulei, lapte, zahar, ou, sare, amoniac, esenta de vanilie, faina, pepene rosu, vin alb dulce, esenta de vanilie, zahar, frisca si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 4 linguri ulei 4 linguri lapte 4 linguri zahăr 1 ou 1 praf sare 1/6 linguriţă amoniac stins 1 esenţă de vanilie…
Read more »

Prăjitură răcoritoare cu lămâie si nuci

26 August 2011
Prăjitură răcoritoare cu lămâie si nuciO reteta de prajitura racoritoare cu lamaie si nuci din: faina, margarina, zahar, amoniac, ou, galbenus, smanata cu iaurt, nuci migdalata, lamaie, zahar, vanilie, esenta de rom, zahar pudra, cacao, unt si fructe de sezon. Ingrediente: 500 g faina 150 g margarina 200 g zahar 1 lingura cu varf amoniac 1 ou intreg 1 galbenus…
Read more »

Pacheţele de andive la cuptor

26 August 2011
Pacheţele de andive la cuptorO reteta de pachetele de andive la cuptor din: andive, sunca, branza emmentaler, unt, parmezan, lapte, unt, faina si nucsoara. Ingrediente: pentru pacheţele: 4 andive (circa 500 g) 200 g şuncă (bacon, kaiser, prosciutto) 100 g brânză Emmentaler 30 g unt 4 linguri parmezan ras pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 50 g unt 40…
Read more »

Prăjitură din pandişpan cu mure

26 August 2011
O reteta de prajitura din pandispan cu mure din: oua, zahar tos, rom, mure, unt si zahar. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr tos 15 ml rom 1 kg mure 200 g unt 200 g zahăr   Mod de preparare: Ungi o tavă mare emailată cu unt şi presari 150 g zahăr. Aşezi murele uniform,…
Read more »

Sirop delicios de zmeura

26 August 2011
Sirop delicios de zmeuraO reteta de sirop delicios de zmeura din: zahar si zmeura. Ingrediente: 1 kg zahar 1 kg zmeura   Mod de preparare: Pui zmeura o zi la macerat, la temperatura camerei, împreună cu un pahar de apă sau pui vasul pe foc până începe să fiarbă, apoi treci amestecul prin tifon şi pui sucul din…
Read more »

Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptor

26 August 2011
Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptorO reteta de pastai de fasole la cuptor din: pastai de fasole galbena, ceapa, morcovi, usturoi, marar, cas, oua, ulei, sare, smantana si aluat. Ingrediente: 1 kg păstăi de fasole galbenă 3 cepe 2 morcovi 1 căpăţână usturoi mărar 500 g caş 6 ouă 150 ml ulei sare 200 g smântână groasă 3 foi de…
Read more »

Prăjitură cu ciocolată şi dovlecei

26 August 2011
Prăjitură cu ciocolată şi dovleceiO reteta de prajitura cu ciocolata di dovlecei din: faina, cacao, amestec condimente, zahar fin, oua, esenta de vanilie, dovlecei, alune de padure, ciocolata neagra si smantana. Ingrediente: 350g făină cu agent de creştere 50 g de cacao pudră 1 linguriţă amestec de condimente pentru prăjitură 175 ml ulei de măsline extravirgin 375g de zahăr…
Read more »

Salată de vară cu năut

26 August 2011
Salată de vară cu năutO reteta simpla de salata de vara cu naut din: naut, ceapa rosie, ardei iute, lamai, ulei de masline, rosii, menta, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă de 400 g năut înmuiat î 1 ceapă mică roşie 1 ardei iute proas­păt 2 lămâi ulei de măsline 200 g roşii mici bine coapte 1 mână…
Read more »

Tarta cu trei fructe

26 August 2011
Tarta cu trei fructeO reteta delicioasa de tarta cu trei fructe din: faina, unt, sare, caise, nectarine, piersici, lamai, oua si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 80 g unt 150 g faina sare garnitura: 2 caise 2 nectarine 2 piersici 2 lamai 50 g unt 3 oua 100 g zahar pudra   Mod de preparare: Scoateti 50 g unt…
Read more »

Spanac cu carne de miel

25 August 2011
Spanac cu carne de miel  O reteta gustoasa de spanac cu carne de miel, ulei, ceapa, pasta de tomate, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 700 g ulei 200 g ceapă 100 g pastă de tomate 2,5 kg spanac lămâie Mod de preparare: Spanacul se spală sub jet de apă, se toacă şi se opăreşte în apă cu…
Read more »

Vinete pane cu garnitură de morcovi

25 August 2011
Vinete pane cu garnitură de morcoviO reteta de vinete pane cu garnitura de morcovi din: ceapa, morcov, ulei, usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel verde, vinete, oua, pesmet, boia iute, rosie si cascaval. Ingrediente: ceapă albă 1 morcov mare 3-4 lin­guri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 lingură făină 2-3 linguri pastă de tomate sare piper pătrunjel verde…
Read more »

Mancare de roşii cu carne

25 August 2011
Mancare de roşii cu carneO reteta simpla si delicioasa de mancare de rosii cu carne din: carne, ceapa, ulei, faina, suc de rosii, rosii, patrunjel, sare, usturoi si frunze de telina. Ingrediente: 300-400 g carne 100 g ceapă 100 ml ulei 25 g făină 250 ml suc de roşii 7-8 roşii mici 1/2 legătură pătrunjel 15 g sare 3…
Read more »

Pachete de vinete cu piept de pui

25 August 2011
Pachete de vinete cu piept de puiO reteta de pachete de vinete cu piept de pui din: vanata, piept de pui, rosii, cascaval, sare, piper verdeata si ulei. Ingrediente: 1 vânătă lungă 300-400 g piept de pui câteva roşii 100 g caşcaval sare piper verdeaţă ulei   Mod de preparare: Tai vânătă în fâşii subţiri pe ver­ticală, le sărezi şi le…
Read more »

Pilaf de berbec cu migdale

25 August 2011
Pilaf de berbec cu migdaleO reteta simpla si gustoasa de pilaf de berbec din: orez, ulei, pasta de rosii, ceapa, usturoi, stafide, migdale, zahar, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de berbec 300 g orez 125 ml ulei 20 g pastă de roşii 3 cepe usturoi dupa gust 3 linguri stafide 3 linguri migdale decojite 1 linguriţă de…
Read more »

Pui cu mujdei de usturoi

25 August 2011
Pui cu mujdei de usturoiO reteta simpla si delicioasa de pui cu mujdei de usturoi din: pui, ceapa, morcov, usturoi, untura, piper si sare. Ingrediente: 1 pui mai mare 1 ceapă 1 morcov 8-10 căţei de usturoi 3 linguri untură sau 100 ml ulei piper sare   Mod de preparare: Cureţi puiul, îl speli, îl scurgi de apă şi…
Read more »

Salată simpla de pui

25 August 2011
Salată simpla de puiO reteta delicioasa de salata din: carne de pui, praf de chili, miere, otet din vin rosu, salata rosie, salata verde creata, pepene verde, sare, piper, jeleu de portocale, ketchup, ulei de susan, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 6 linguri ketchup praf de chili 2 linguri miere 5…

Cocktail The Waikiki

25 August 2011
Cocktail The WaikikiO reteta simpla de Cocktail The Waikiki din: votca, suc de ananas si ananas. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl suc de ananas o felie de ananas   Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, si completam cu suc de ananas. Decoram cu o felie…
Read more »

Iepure în saramură

25 August 2011
Iepure în saramurăO reteta delicioasa de iepure in saramura din: iepure, usturoi, patrunjel, boia iute, chimion, oregano, cimbru, ulei de masline extravirgin, otet, sare, ardei iute rosu si sare. Ingrediente: 1 iepure 2  căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 vârf de cuţit de boia iute 1/2 linguriţă chimion 4 frunzuliţe de oregano 1 lingură cimbru…
Read more »

Merlucius cu rosii caramelizate

25 August 2011
Merlucius cu rosii caramelizateO reteta de merlucius cu rosii caramelizate din: file de merlucius, pulpa de rosii, rosii cherry, faina, ulei de masline, sare, de mare, cartof, capere, masline si oregano. Ingrediente: 300 g file de merlucius 400 g pulpă de roşii 4 roşii cherry 1 ceapă albă mare 1 lingură făină ulei de măsline sare de mare…
Read more »

Bocconcini de pui

25 August 2011
Bocconcini de puiO reteta delicioasa de bocconcini de pui din: piept de pui, mazare, morcovi, dovlecei, faina, ulei de masline extravirgin, unt, supa concentrata de legume, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g mazăre congelată 200 g morcovi 200 g dovlecei (zucchini) 2 linguri de faină 3 linguri ulei de…
Read more »

Salată de fasole verde cu ardei

25 August 2011
Salată de fasole verde cu ardei. O reteta delicioasa de salata din: fasole verde, ardei gras rosu, ardei gras galben, sare, dovlecel, salata creata, paine, ulei, usturoi, bacon afumat, supa, otet, piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben sare 1 dovlecel mic 1 salată creaţă 2 felii pâine toast 4 linguri ulei 1…
Read more »

Sorbet de kiwi

25 August 2011
Sorbet de kiwiO reteta delicioasa de sorbet de kiwi din: kiwi, suc de mere, apa si smantana. Ingrediente: 4 kiwi coapte 2   linguri suc de mere concentrat 100 ml apă 3   linguri smântână vegetală pentru decor: 1 kiwi   Mod de preparare: Incălzeşte într-o crăticioară apa împreună cu sucul de mere. Adaugă fructele, fierbe-le 2 minute, apoi…
Read more »

Reteta zilei: Supă delicioasă cu pipote de pui

25 August 2011
Reteta zilei: Supă delicioasă cu pipote de puiO reteta de supa delicioasa cu pipote de pui din: cartofi, pipote de pui, morcovi, patrunjel, ceapa verde, marar verde, sare, piper, buchetele de conopida, bors, smantana si ulei. Ingrediente: 400 g cartofi noi 200 g pipote de pui 3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1/2 legătură mărar verde sare piper 2-3…
Read more »

Salată verde cu nectarine si curcan

25 August 2011
Salată verde cu nectarine si curcan  O reteta gustoasa de salata din:  nectarine, samburi de pin, ceapa verde, patrunjel, cascaval, carne de curcan, salata verde, branza roquefort, piper, otet, ulei. Ingrediente: 50 g sâmburi de pin 2 cepe verzi 1 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 8 felii subţiri file de piept de curcan 3 inimi de salata verde 2 nectarine…
Read more »

Peltea de struguri

25 August 2011
Se iau boabe de stru­guri bine coapte şi dulci şi se zdrobesc. Se obţine un suc concentrat prin stoarcerea în sac sau tifon sau prin presare cu presa manuală. Din 10 kg de struguri se obţin 7 l de must. Se strecoară şi se dă la fiert într-un cazan, apoi se răstoarnă într-un vas de…
Read more »

Costite de miel cu vinete

25 August 2011
Costite de miel cu vineteO reteta de costite de miel cu vinete din: vinete, rosii, ceapa rosie, menta, busuioc, coaja de lamaie, sare, piper, otet de vin rosu, ulei de masline, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, boia, cotlete de miel si masline negre. Ingrediente: 2 vinete (cca 700 g) 8 roşii 1 ceapă roşie 4 fire mentă 4 fire…
Read more »

Reteta zilei: Lichior de zmeură

25 August 2011
Reteta zilei: Lichior de zmeurăO reteta simpla de lichior de zmeura din: zmeura, alcool, rom si zahar. Ingrediente: 1 kg zmeură 1 l alcool 100 ml rom 500 g zahăr   Mod de preparare: Alegi zmeură proaspătă, o pui într-o damigeană (sau borcan în­chis ermetic) împreună cu zahărul şi o ţii la soare timp de 5-6 zile, agitând damigeana…
Read more »

Salată de somon cu avocado

24 August 2011
Salată de somon cu avocadoO reteta delicioasa de salata de somon cu avocado din: portocale,otet, sare, piper, zahar, ulei, marar, file de somon, salata creata, salata rosiatica si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri oţet sare piper  1 praf zahăr 4 linguri ulei 2 fire mărar 200 g file de somon 1/2 căpăţână salată creaţă verde 1/2 căpăţână salată…
Read more »

Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pere

24 August 2011
Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pereO reteta de marmelada de mere, gutui si pere din: gutui, pere, zahar, apa si mere cretesti. Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg pere tari 4 kg zahăr (sau doar 2 kg, dacă doriţi o marmeladă acrişoară) 6 linguri apă 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari   Mod de preparare: Tai fructele felii…
Read more »

Şalău cu dovlecei la cuptor

24 August 2011
Şalău cu dovlecei la cuptorO reteta de salau cu dovlecei la cuptor din: file de salau, dovlecei, rosii si masline, lamaie, vin alb, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 800g file de şalău 6 dovlecei 500g roşii 100 g măsline fără sâmburi 1 lamaie 250 ml vin alb 100 ml ulei 100 g faina sare piper   Mod de…
Read more »

Ananas cu pui şi mere

24 August 2011
Ananas cu pui şi mereO reteta de anas cu pui si mere din: ananas, mar verde, fidea, ardei gras rosu, pulpe de pui, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 ananas 1 măr verde 4 rondele de fidea 1 ardei gras roşu 3-4 pulpe de pui dezosate ulei piper sare   Mod de preparare: Despici ananasul, scobeşti mijlocul şi îl…
Read more »

Cocktail cu pepene rosu si galben

24 August 2011
Cocktail cu pepene rosu si galbenO reteta de cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu, pepene galben, zmeura, iaurt si cuburi de gehata. Ingrediente: 1 kg miez de pepene roşu 1/2 pepene galben 1 cană zmeură 1 iaurt mare 1 cană cuburi gheaţă   Mod de preparare: Cureţi miezul de pepeni de sâmburi, îl tai în…
Read more »

Cod sărat

24 August 2011
Cod săratO reteta de cod sarat din: cod sarat, cartofi, ceapa, lamaie, galbenus, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, faina, masline negre, ou, ardei capia, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 300 g cod sărat 400 g cartofi albi 1 ceapă 1 lămâie 1 gălbenuş 1 pahar cu apă 1 căţel de usturoi 3 linguri…
Read more »

Frigărui de legume cu lipie

24 August 2011
Frigărui de legume cu lipieO reteta de frigarui de legume cu lipier din: dovlecel, vanata, sare, piper, ardei gras, castravete, ceapa, rosii cherry, ciuperci, ulei de masline, ardei iute si lipii. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă sare piper 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardeii gras verde 1/2 castravete 8 cepe mici albe şi roşii 8…
Read more »

Dulceaţă de caise cu levănţică

24 August 2011
Dulceaţă de caise cu levănţicăSe golesc de sâmburi 1,25 kg caise; se taie felii şi se aşa­ză într-un vas de lut. Se pune într-un tifon 1 mână flori de levănţică proaspete; tifonul se strânge boc­celuţă şi se leagă cu aţă. Se presară peste caise 1 kg zahăr. Se adaugă săculeţul cu levănţică şi sucul de la 2 lămâi. Se…
Read more »

Cocktail Moscow Mule

24 August 2011
Cocktail Moscow MuleO reteta simpla de Cocktail Moscow Mule din: votca, zeama de lamaie, ginger ale si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 1 strop de zeama de lamaie Ginger Ale o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar de whisky sau in paharul pentru bauturi lungi, peste…
Read more »

Raci umpluti

24 August 2011
Raci umplutiO reteta delicioasa de raci umpluti din: raci, ceapa, orez, pasta de tomate, supa de legume, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 18 raci mari 2 cepe 200 g orez 2 linguri pasta de tomate 50 ulei 500 ml supa de legume 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert într-o…
Read more »

Crap pe varză cu pasta de tomate la cuptor

24 August 2011
Crap pe varză cu pasta de tomate la cuptorO reteta de crap pe varza cu pasta de tomate la cuptor din: file de crap, varza, faina, ulei, pasta de tomate, cimbru, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de crap 1 varză mare (circa 2kg) 100 g făină 150g ulei 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă cimbru uscat ceapă 1…
Read more »

Gem de clementine, portocale si levantica

24 August 2011
Gem de clementine, portocale si levanticaSe fierbe un sirop din 250 g zahăr, 375 ml apă şi 1 linguriţă flori de levănţică. Se lasă să se răcească peste noapte, iar dimineaţa se strecoa­ră. Se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri 3 portocale. Se rade coaja de la 5 clementine. Se încălzeşte siropul şi se adaugă feliile de portocale…
Read more »

Scrumbie la grătar

24 August 2011
Scrumbie la grătarO reteta delicioasa de scrumbie de gratar din: scrumbii, lamai, cimbru, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 scrumbii 2 lămâi 1 linguriţă rasă cimbru mărunţit 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Evisceraţi şi curăţaţi bine scrumbiile, spălaţi-le şi scurgeţi- le bine de…
Read more »

Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval

24 August 2011
Antricot de vită cu anghinare şi caşcavalO reteta de antricot de vita cu anghinare si cascaval din: antricoate de vita, anghinare, cascaval, ulei de masline extravirgin, usturoi, rozmarin, frunze de salvie, patrunjel, cimbru, sare si piper. Inrgediente: 4 antricoate de vită (circa 900 g) 500 g anghinare 1 50 g caşcaval (sau mozzarella) 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel…
Read more »

Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verde

24 August 2011
Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verdeO reteta de supa de carne cu fasole verde din: piept de vaca, fasole verde, patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana si verdeata. Inrgediente: 750 g piept gras de vaca 500 g fasole verde tânără 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 lingură făină 100 ml smântână verdeaţă (pătrunjel, mărar)   Mod de preparare: Fierbi…
Read more »

Fructe de vara gratinate

24 August 2011
Fructe de vara gratinateSe încinge cuptorul la 200 °C. Se golesc de sâmburi şi se taie cuburi 3 piersici şi 8 prune. Se amestecă împreună cu 200 g mure şi 125 g zmeură; se aşază într-o formă de sufleu. Se prepară o glazură din 400 g mascarpone, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă coajă de lămâie rasă şi 3…
Read more »

Dovleac umplut cu arpacaş

24 August 2011
Dovleac umplut cu arpacaşO reteta de dovleac umplut cu arpacas din: dovleac, carne tocata de curcan, cascaval afumat, marar, cub concentrat de supa de pui, oua, arpacas, boia, piper alb, unt, faina si smantana. Ingrediente: 1 dovleac de 800-900 g 350 g carne tocată de curcan (pui) 100 g caşcaval ras afumat 1/2 legătură mărar tocat fin 1…
Read more »

Jeleu de fructe de pădure

24 August 2011
Jeleu de fructe de pădureO reteta de jeleu de fructe de padure din: fructe de padure, zahar, gelatina, baton de vanilie, amidon, lapte, galbenus si sare. Ingrediente: 750 g fructe de padure asortate 300 g zahar 1 plic gelatina granulata 1/2 baton de vanilie 20 g amidon 500 ml lapte 1 galbenus 1 praf sare   Mod de preparare:…
Read more »

Plachie de crap cu cimbru pasta de tomate

24 August 2011
Plachie de crap cu cimbru pasta de tomateO reteta de plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate din: crap, ceapa, ardei grasi, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg crap mare, fără cap şi eviscerat 1,5 kg ceapă 3 ardei graşi 300mi ulei 500 g roşii bine…
Read more »

Plăcintă cu brânză si verdeturi

24 August 2011
Plăcintă cu brânză si verdeturiO reteta de placinta cu branza si verdeturi din: aluat de paine, branza de burduf, telemea desarata, urda, marar verde, patrunjel verde, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de paine 200 g branza de burduf 100 g telemea desarata 100 g urda 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura…
Read more »

Pangalău

24 August 2011
PangalăuO reteta de pangalau din: aluat de paine, ileu de dovleac sau de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 500g aluat de pâine 4 linguri ulei de dovleac sau de floarea soarelui presat la rece sare grunjoasă   Mod de preparare: Impărţiţi aluatul în 4 bucăţi egale. întindeţi din fiecare câte o turtită rotundă cu grosimea…
Read more »

Cupă-desert cu fructe

24 August 2011
Cupă-desert cu fructeO reteta delicioasa de cupa desert cu fructe din: biscuiti, capsuni, zmeura, struguri, zmeura, zahar, crema mascarpone, iaurt natur, lapte batut, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti sau cuburi de napolitane 200 g capsuni 100 g zmeura 100 g struguri fara samburi 55 g zahar 100 g zmeura 100 g struguri…

Crochete cu fenicul şi brânză de capră

24 August 2011
Crochete cu fenicul şi brânză de caprăSe dizolvă 1/2 cub droj­die în cca 125 ml apă. Se frământă cu 200 g făină, 50 g griş, 3 linguri ulei, puţin zahăr şi sare. Aluatul se acoperă şi se lasă să crească cca 30 min. Se încinge cuptorul la 160 °C. Se mai frământă apoi o dată, încor­porând 1 linguriţă seminţe de feni­cul.…
Read more »

Somon la cuptor cu legume

24 August 2011
Somon la cuptor cu legumeO reteta de somon la cuptor cu legume din: file de somon, vin alb, unt, sare, piper, dovlecei, ardei gras rosu, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, otet de mere si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de somon 1 pahar vin alb 60 g unt sare şi piper pentru legume: 250 g dovlecei (zucchini) 1…
Read more »

Rites

24 August 2011
RitesO reteta de rites din: aluat de paine, ulei de dovleac si sare grunjoasa sau zahar. Ingrediente: 500 g aluat de paine 4 linguri de ulei de dovleac sare grunjoasa sau zahar   Mod de preparare: Impartiti aluatul in 4 bucati egale si din fiecare intindeti cate o foaie cat mai subtire. Ungeti foaie cu…
Read more »

Sorbet din struguri si grappa

24 August 2011
Sorbet din struguri si grappaO reteta de sorbet din struguri si grappa din: struguri, sirop de zahar, grappa, albus de ou si zeama de lamaie. Grappa este o băutură alcoolică de origine italiană pe bază de struguri Ingrediente: 300 g struguri albi dulci 1 lingură sirop de zahăr 1 lingură grappa albă din struguri muscat 1/2 albuş de ou…
Read more »

Tiramisu cu fructe de pădure

24 August 2011
Tiramisu cu fructe de pădureO reteta delicioasa de tiramisu cu fructe de padure din: afine, capsuni, piscoturi, espresso, crema mascarpone, lichior de cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g afine 200 g căpşuni 150 g pişcoturi 100 ml espresso tare, rece 500 g cremă mascarpone 50 ml lichior de cafea tare 100 g zahăr 200 g friscă dulce  …
Read more »

Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii

24 August 2011
Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşiiO reteta de tortellini umplute cu scoici si salsa calduta de rosii din: sofran, faina, ou, galbenus de ou, ulei de masline, scoici, frisca, ardei iute, coaja de lamaie, ceapa, rosii cherry, otet de vin alb si frunze de busuioc.. Ingrediente: pentru aluatul de paste cu sofran: 1 vârf de cuţit de firişoare de şofran…
Read more »

Curecheare

24 August 2011
CurecheareO reteta de curecheare din: aluat de paine, varza acra sau dulce, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de paine 500 g varza acra sau dulce 1 legatura marar verde ulei sare piper   Mod de preparare: Tocati varza cat mai marunt. Caliti-o in ulei, pana se inmoaie bine, apoi lasati-o…
Read more »

Tarte cu mere si levantica

24 August 2011
Tarte cu mere si levanticaSe încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază într-un bol 100 g stafide şi se acoperă cu suc de mere sau calvados. Se întinde o foaie din 500 g aluat fraged (refrigeraţi) şi se îmbracă 8 forme mici (a cca  10 cm) unse. Se înţeapă cu o furculiţă în mai multe locuri şi se coc…
Read more »

Aluat de paine de casă

24 August 2011
Aluat de paine de casăO reteta de aluat de paine de casa din: faina de grau, drojdie, zahar, sare, ulei si apa calda. Ingrediente: 1 kg făină de grâu 40g drojdie 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe sare 2 linguri ulei  apă caldă   Mod de preparare: Cerneţi făina într-un castron mai mare, faceţi în mijlocul ei o adâncitură în…
Read more »

Reteta zilei: Rulouri picante de viţel cu caşcaval

23 August 2011
Reteta zilei: Rulouri picante de viţel cu caşcavalO reteta delicioasa de rulouri picante de vitel cu cascaval din: vinete, cascaval, ulei, muschi de vitel, jambon, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete  100 g caşcaval 2 linguri ulei 4 felii muşchi de viţel 4 felii jambon crud uscat sare piper   Mod de preparare: Bateti carnea carnea de vitel (invelita intr-o folie) cu…
Read more »

Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume

23 August 2011
Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legumeO reteta delicioasa de lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume din: faina, drojdie, zahar, ulei de masline, sare, file de vita, sare, piper, crema de branza de vaci cu verdeata, branza de vaci, lapte, usturoi, verdeata, rucola, salata si rosii cherry. Ingrediente: aluat: 250 g faina 20 g drojdie 1 lingurita…
Read more »

Supa simpla de rosii

23 August 2011
Supa simpla de rosiiO reteta de supa simpla de rosii din: rosii, ulei, ceapa, morcovi, orez, telina, cub concentrat, zahar, ardei grasi, frunze de busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg roşii bine coapte 2 linguri ulei 3 cepe 2 morcovi 50g orez 1 ţelină mică cub concentrat 1 lingură zahăr 2 ardei graşi 4-5 frunze de…
Read more »

Peşte cu ghimbir la gratar

23 August 2011
Peşte cu ghimbir la gratarO reteta simpla si delicioasa de peste cu ghimbir la gratar din: peste, ghimbir, sos de soia, ardei iuti, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 peşti de cca 500 g 4cm rădăcină de ghimbir 2 lin­guri sos de soia 3 căţei de usturoi 2 ardei…
Read more »

Piept de raţă cu piersici în oţet balsamic

23 August 2011
Piept de raţă cu piersici în oţet balsamicO reteta de piept de rata cu piersici in otet balsamic din: piept de rata, bacon, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ienibahar, sare, piersici, unt, zahar otet balsamic, fire de civeta si frunze de salata verde. Ingrediente: 1 piept de raţă (circa 170 g) 50 g bacon (prosciutto) 1 căţel de usturoi 2 crenguţe…
Read more »

Spirale de bacon în aluat

23 August 2011
Spirale de bacon în aluatO reteta delicioasa de spirale de bacon in aluat din: faina, drojdie, lapte, sare, zahar, bacon si chimen. Ingrediente: 700 g făină 1 cub drojdie cca 425 ml lapte 2 linguriţe sare 2 linguriţe zahăr 350 g bacon 2 linguri chimen   Mod de preparare: Se cerne făina. Se face o gropiţă, se sparge cubul…
Read more »

Reteta zilei: Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi

23 August 2011
Reteta zilei: Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoiO reteta simpla si delicioasa de pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi din: pui, faina, sare grunjoasa, apa, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2 kg 1 kg faina 1 kg sare grunjoasa 600 ml apa Sare Piper Rozmarin 1 capatana usturoi 1 lingurita…
Read more »

Creme-brulee cu levănţică

23 August 2011
Creme-brulee cu levănţicăcrăticioară se toarnă ml frişcă. Se crestea- pe lung 1 baton de vanilie, se scoate miezul cu vârful cuţitului şi se aşază în crăti­cioară cu 2 linguriţe flori de levănţică us­cate şi 1 bucată coajă de portocală; se dau în clocot; se ia vasul de pe foc, se aco­peră şi se lasă să se marineze…
Read more »

Costite de miel cu sos picant

23 August 2011
Costite de miel cu sos picantO reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper si sare. Ingrediente: 1kg costiţe de miel sare piper sos: 4 roşii mari 1 lingură miere 2 căţei de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare   Mod de preparare: Tăiaţi costiţele în bucăţi…
Read more »

Bibilică la cuptor cu sos de citrice

23 August 2011
Bibilică la cuptor cu sos de citriceO reteta delicioasa de bibilica la cuptor cu sos de citrice din: bibilica, grepfrut, portocale, vin alb, ulei de masline extravirgin, rozmarin, frunze de salvie, amidon, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa 1 kg; sau 1 pui) 2 grepfruturi 2 portocale 1 pahar vin alb 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 crenguţe…
Read more »

Creveti la gratar cu lamaie

23 August 2011
Creveti la gratar cu lamaieO reteta de creveti la gratar din: creveti, ulei vegetal, ceapa verde, zeama de lamaie, patrunjel, busuioc, mustar uscat si sare. Ingrediente: 1 kg – creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei vegetal un sfert de cana de ceapa verde tocata marunt 3 linguri de zeama de lamaie 2 linguri de patrunjel…
Read more »

Cocktail Zanzibar

23 August 2011
Cocktail ZanzibarO reteta simpla de Cocktail Zanzibar din: votca, sirop de zahar, kiwi, zeama de lamaie, kiwi si migdale maruntite. Ingrediente: 1 cl votca 2 cl sirop de zahar 1 piure de kiwi zeama unui sfert de lamaie o felie de kiwi pentru crusta de migdale: zeama de lamaie si migdale maruntite   Mod de preparare:…
Read more »

Costiţe marinate la gratar

23 August 2011
Costiţe marinate la gratarO reteta de costite marinate la gratar din: costite, ceapa, usturoi, sirop de artar, sos de soia, sare, otet de vin alb, mustar cu boabe si pasta de ardei. Ingrediente: 1,6 kg costiţe 2 cepe 4 căţei de usturoi 100 ml sirop de arţar 100 ml sos de soia 50 ml ketchup 2 linguriţe sare…
Read more »

Mixed grill

23 August 2011
Mixed grillO reteta de mixed grill din: pulpe de pui, muschi de porc, dovlecei, ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei gras rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 felii muşchi de porc 1 dovlecei 2 cepe 2 ciorchini roşii cherry sau 4 roşii obişnuite 4 felii de pâine…
Read more »

Porc în stil mediteraneean

23 August 2011
Porc în stil mediteraneeanO reteta de porc in stil mediteraneean din: vanata, dovlecel, file de porc, ulei de masline, sare, piper si bacon. Ingrediente: 1 vânătă 1 dovlecel 400 g file de porc 2 ardei iuţi uscaţi 4 linguri ulei de măsline sare piper 100 g bacon feliat   Mod de preparare: Se pregătesc legumele. Se taie vinetele…
Read more »

Rulouri de calcan cu hribi, în sos cu mărar

23 August 2011
Rulouri de calcan cu hribi, în sos cu mărarO reteta de rulouri de calcan cu hribi, in sos de marar din: hribi, fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g hribi 8 fileuri de calcan fară piele 4 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Friptură de vită cu unt

23 August 2011
Friptură de vită cu untO reteta simpla si delicioasa de friptura de vita cu unt din: usturoi, rucola, unt, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, boia dulce si file de muschi de vita. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 g rucola 80 g unt moale 1 lingură suc de lămâie sare piper 5 linguri ulei de măsline…
Read more »

Ceafa de porc cu ananas

23 August 2011
Ceafa de porc cu ananasO reteta de ceafa de porc cu ananas din: ceafa de porc, ananas, ardei rgasi, lamaie, ulei, sos worchester, piper, cimbru si sare. Ingrediente: 800g ceafă de porc 1 ananas mare 2 ardei graşi 1 lămâie 50ml ulei 2 linguri sos Worchester 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat 1 linguriţă rasă cimbru uscat sare Mod…
Read more »

Ciuperci umplute la gratar

23 August 2011
Ciuperci umplute la gratarO reteta de ciuperci umplute la gratar din: ciuperci, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel 6-7 frunze de busuioc sare piper…
Read more »

Friptură de gâscă

23 August 2011
Friptură de gâscăO reteta delicioasa de friptura de gasca din: gasca, untura de gasca, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 ceşti untură de gâscă 4 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1 lingură piper negru râşnit   Mod de preparare: Tranşează gâscă, păstrând pulpele şi pieptul. Foloseşte doar pulpele şi…
Read more »

Pere cu Roquefort

23 August 2011
Pere cu RoquefortSe decojesc 2 pere, se taie jumătăţi şi se curăţă de căsuţele sâmburilor. Se încălzesc 125 ml suc de struguri albi cu 125 ml apă şi 1 fir levănţică. Se fierb perele înăuntru cca 3 min. Se lasă să se răcească în zeamă. Se pasează 75 g brânză Roquefort cu 100 g mascarpone, sare şi…
Read more »

Chifteluţe picante la gratar

23 August 2011
Chifteluţe picante la gratarO reteta simpla si delicioasa de chiftelute picante la gratar din: chifla, ceapa, ulei, carne tocata mixta, ou, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 1 ceapă 3 linguri de ulei 600 g carne tocată mixtă 1 ou 1 linguriţă muştar nu prea iute sare piper   Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »

Creveti la gratar cu usturoi

23 August 2011
Creveti la gratar cu usturoiO reteta simpla si delicioasa de creveti la gratar cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei de masline 6 catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt jumatate de lingurita de sare jumatete…
Read more »

Care sunt secretele unei alimentaţii echilibrate

23 August 2011
Care sunt secretele unei alimentaţii echilibrateUn stil de viaţă sănătos include înainte de orice o alimentaţie echilibrată şi diversificată, alături de activitatea fizică regulată, un program de somn de aproximativ 7-8 ore la adult, precum şi de limitarea factorilor de stres. Alimentaţia echilibrată presupune un aport optim între nutrienţi, explică dr. Mihaela Gologan, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice…

Bruschete de vara cu telemea

23 August 2011
Bruschete de vara cu telemeaO reteta simpla de bruschete de vara cu telemea din: paine, rosii, telemea, salata rucola, usturoi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4 felii pâine  2 roşii 100 g telemea grasă 100 g salată ruccola 1 căţel de usturoi mare 2 linguri ulei de măsline piper   Mod de preparare: Roşiile se curăţă de seminţe…
Read more »

Stiati ca …

23 August 2011
Carnea de vită, de oaie, berbecuţ şi chiar cea de porc primesc un gust mai bun dacă stau câteva ore în marinate alcătuite din oţeturi aromate, boabe de piper, de muştar, ceapă tocată, morcovi, frunze de ţelină. Pentru un plus de savoare se poate adăuga în marinate vin sau alcool – cognac sau rachiu…
Read more »

Aluat pentru Focaccia

23 August 2011
O reteta de aluat pentru focaccia din: faina, drojdie de bere, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare Modde preparare: Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaug-o ime­diat peste celelalte ingrediente şi frământă până când obţii…
Read more »

Creveţi la grătar

23 August 2011
Creveţi la grătarO reteta de creveti la gratar din: maioneza, mustar, capere, ceapa verde, sare, piper, usturoi, creveti si ulei de masline. Ingrediente: 100 g maioneză 2 linguri muştar 1 lingură capere 1 lingură rondele de ceapă verde sare piper 1 căţel de usturoi 16 crevete cu tot cu carapace 2 linguri ulei de măsline   Mod…
Read more »

Sorbet de căpşuni cu tofu

23 August 2011
Sorbet de căpşuni cu tofuO reteta de Sorbet de căpşuni cu tofu din: capsuni, tofu, lapte de orez, gelatina, malt, sirop de artar, pastaie de vanilie si capsuni. Ingrediente: 250 g căpşuni 200 g tofu 500 ml lapte de orez 2   linguriţe agar agar (2 linguri granule de gelatină) 3   linguriţe malţ 3 linguri sirop de arţar 1 păstaie…
Read more »

Ardei umpluţi la gratar

23 August 2011
Ardei umpluţi la gratarO reteta de ardei umpluti la gratar din: orez, sare, arde grasi, ceapa, verdeata, telemea, parmezan, ou, piper si ulei. Ingrediente: 200 g orez sare 8 ardei graşi 1 ceapă 2 linguri verdeaţă tocată 150 g telemea 2 linguri parmezan ras 1 ou piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se fierbe orezul în…
Read more »

Avocado picant cu tortillas

22 August 2011
Avocado picant cu tortillasO reteta de avocado picant cu tortillas din: piept de pui, avocado, ceapa, rosii, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, boia iute si tortillas. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 avocado coapte 1/2 ceapă 2 roşii 1 lămâie (zeama) 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare piper boia iute pentru decor: tortillas  …
Read more »

Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere

22 August 2011
Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capereO reteta delicioasa de Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere din: paste, muschi de vitel, capere, pasta de sardel, sunca, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste scurte (farfalle sau spirelli) 8 felii subţiri de muşchi de viţel (de 80 g fiecare) 1 lingură capere mici 2 linguriţe…
Read more »

Platou picant

22 August 2011
Platou picantO reteta de platou picant din: pulpe de pui, piept de pui, muschi de vita, muschi de porc, usturoi, cimbru, piper, ulei de masline, dovlecel, fenicul, ardei capia, ceapa rosie, sare si rosii cherry. Ingrediente: 2 pulpe de pui 2 fileuri de piept de pui 2 felii de muşchi de vită pentru steak 2 felii…
Read more »

Piept de curcan in stil italian

22 August 2011
Piept de curcan in stil italianO reteta de piept de curcan in stil italian din: piept de curcan, mustar cu hrean, usturoi, zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de porumb, parmezan, mascarpone, sare si piper. Ingrediente: 700g piept de curcan 2 linguri muştar cu hrean (tip Dijon) 2 căţei de usturoi 1 lingură zeamă de…
Read more »

Bruschete de vara

22 August 2011
Bruschete de varaO reteta de bruschete de vara din: chifle, rosii, masline, ulei de masline, telemea, sare, piper, busuioc si oregano. Ingrediente: 2 chifle graham 2 roşii 50 g măsline fără sâmburi 2 linguri ulei de măsline 50 g telemea proaspătă sare piper busuioc oregano   Mod de preparare: Se curăţă roşiile de seminţe şi se taie…
Read more »

Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vita

22 August 2011
Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vitaO reteta de bulete din orez cu carne de vita din: orez, ceapa, ciuperci, sunca, carne de vita, pasta de tomate, patrunjel verde, ulei de masline, oua, galbenusuri, ulei de floarea soarelui, faina, pesmet si sare. Ingrediente: 2 căni orez 2 cepe 200 g ciuperci 150 g şuncă 500 g carne de vită tocată 2…
Read more »

Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii

22 August 2011
Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşiiO reteta de rulada rece cu salsa de ardei si rosii din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, ceapa, oua, pesmet, oregano, cimbru, usturoi, rozmarin, ulei de masline, frunze de rucola, ardei rosii, ardei gralbeni, ardei iute, rosii, otet balsamic, zahar fin si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită…
Read more »

Ceafă de porc cu curry şi sos de mere

22 August 2011
Ceafă de porc cu curry şi sos de mereO reteta de ceafa de porc cu curry si sos de mere din: ceafa de porc, curry, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare, piper, mere si unt. Ingrediente: 1,2 kg ceafa de porc 2 linguriţe curry 2 linguri ulei de măsline extravirgin pesmet sare şi piper pentru sosul de mere: 6 mere 50 g unt…
Read more »

Pui â la Provence

22 August 2011
Pui â la ProvenceSe încinge cuptorul la 200 °C. Se freacă 1 pui (cca 1,2 kg) cu sare şi piper. Se umple cu 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru, şi se leagă cu aţă. Se toacă 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru şi se amestecă împreună cu 2 lin­guri ulei de măsline. Se unge puiul cu…
Read more »

Frigărui de pui cu ardei gras

22 August 2011
Frigărui de pui cu ardei grasO reteta de frigaruid e pui cu ardei gras din: piept de pui, ardei grasi, ceapa, boia de ardei dulce, maghiran, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500g piept de pui 2 ardei graşi (roşu, verde) 1 ceapă mare 1 linguriţă rasă boia de ardei dulce 1 linguriţă rasă pudră de maghiran 2-3…
Read more »

Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte

22 August 2011
Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapteO reteta delicioasa de Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte din: pulpa de pui, ardei grasi, rosii, ceapa verde, castraveti, ulei, cimbru uscat, miere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii 1 legatura de ceapa verde 2 castraveti…
Read more »

Desert racoros cu lamaie

22 August 2011
Desert racoros cu lamaieO reteta simpla de desert racoros cu lamaie din: lamai, oua, zahar pudra, gelatina si frisca. Ingrediente: 6 lămâi 3 ouă 150 g zahăr pudră 1 plic gelatină 150 g frişcă   Mod de preparare: Se rade coaja de la două lămâi, se stoarce zeama lor, apoi se strecoară. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi…
Read more »

Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurt

22 August 2011
Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurtO reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si iaurt din: pulpa de miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru, rozmarin, usturoi, lamai, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 1 kk pulpa de miel fara os 50 ml ulei din samburi de struguri 1 ceapa 1 telina mica 1 lingurita…
Read more »

Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc

22 August 2011
Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuiocO reteta de dorada in cursta de cartofi cu sos de busuioc din: fileuri de dorada, cartofi, ulei de masline, sare, frunze de busuioc, usturoi si sare. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 4  cartofi albi 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru sosul de busuioc: 10 frunze de busuioc 1 căţel de usturoi 5 …
Read more »

Cotlete de porc cu ceapă şi piersici

22 August 2011
Cotlete de porc cu ceapă şi piersiciO reteta delicioasa de cotlete de porc cu ceapa si piersici din: cotlete de porc, ceapa, piersici, ulei, zahar, chimen, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cepe mari 4 piersici 2-3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă rasă pudră de chimen 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Sorbet de piersici

22 August 2011
Sorbet de piersiciO reteta delicioasa de Sorbet de piersici din: piersici, malt, apa, zeama de lamaie si albus de ou. Ingrediente: 3 piersici 2 linguri malţ 300 ml apă 1/2 lămâie (zeama) 1/2 albuş de ou   Mod de preparare: Incălzeşte apa în care ai turnat malţul, apoi adaugă piersicile şi zeama de lămâie. Fierbe totul 2…
Read more »

Salata cu piept de curcan si porumb

22 August 2011
Salata cu piept de curcan si porumbO reteta delicioasa de salata cu piept de curcan si porumb din: piept de curcan, salata verde, ardei rgas, ceapa, poumb baby murat, stafide hidratate, mustar dulce, otet de mere, ulei de masline, supa de pasare, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de curcan fiert 4-5 frunze de salata verde 1 ardei gras rosu…
Read more »

Despre aroma carnurilor care se frig pe gratar

22 August 2011
Despre aroma carnurilor care se frig pe gratarPentru a aroma cărnurile care se frig pe grătar, puteţi arunca peste cărbunii încinşi condi­mente diverse, la alegere: piper, enibahar, coriandru, seminţe de ardei iute, frun­ze de rozmarin, cimbru etc. Rezultate mai bune se obţin dacă în timpul acestei operaţiuni acoperiţi carnea de pe grătar cu un capac sub care se va aduna mirosul aromat.…
Read more »

Cocktail Seventy Seven

22 August 2011
Cocktail Seventy SevenO reteta simpla de Cocktail Seventy Seven din: votca, gin, zeama de lamaie, limonada si lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl gin 1 cl zeama de lamaie limonada o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam cu cuburi de gheata votca, ginul si zeama de lamaie, intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu…
Read more »

Ciuperci cu sos de smantana

22 August 2011
Ciuperci cu sos de smantanaO reteta simpla de ciuperci cu sos de smantana din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, usturoi, smantana, cascaval, unt, sare si piper. Ingrediente: 7-8 ciuperci 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri smântână 50 g caşcaval 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt,…
Read more »

Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstârnac

22 August 2011
Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstârnacO reteta de vrabioara de vitel cu morcov si pastarnac din: vrabioara de vitel, morcovi, pastarnac, ulei de masline, ceapa, lamaie, cimbru, patrunjel, menta, oregano verde, sare si piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de viţel 4 morcovi 4 rădăcini de păstârnac 50ml ulei de măsline 1 ceapă mică 1 lămâie 4-5 fire de cimbru verde 5-6…
Read more »

Frigărui de miel cu pesto de mentă

22 August 2011
Frigărui de miel cu pesto de mentăO reteta de frigarui de miel cu pesto de menta din: pulpa de miel, seminte de coriandru, ceapa, ulei de masline, parmezan, rozmarin, patrunjel, menta, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500g pulpă de miel 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate 1 ceapă mare 50ml ulei de măsline 50g parmezan 4-5 fire de rozmarin…
Read more »

Salată de cepe fripte

22 August 2011
Salată de cepe fripteSe taie felii 4 cepe roşii, 3 cepe albe şi 12 cepe franţuzeşti. Toate se ung cu 3 linguri ulei de măsline, cu pensula şi se frig în tigaia-grill pe ambele feţe. Se sărea­ză, se piperează şi se aşază într-un castron, unde se stropesc cu 2 linguri oţet balsamic. Se presară 1 lingură pătrunjel tocat…
Read more »

Galuşte cu caise

22 August 2011
Galuşte cu caiseO reteta delicioasa de galuste cu caise din: caise, zahar brun scortisoara, branza de vaci, unt, zahar, faina, gris, galbenus, esenta de vanilie si miere. Ingrediente: 12 caise mici 6 linguri zahăr brun 1 lingură scorţişoară măcinată pentru aluat: 250 g brânză de vaci bine scursă 50 g unt 2 linguri zahăr 50 g griş…
Read more »

Pui în sos picant cu seminte de coriandru

22 August 2011
Pui în sos picant cu seminte de coriandruO reteta  de pui in sos picant cu seminte de coriandru din: pui, pasta de rosii, ardei iuti, ceapa alba, usturoi, ulei de masline extravirgin, hasmatuchi, seminte de coriandru si sare. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 250 g pastă de roşii 6 ardei iuţi mici 1/2 ceapă albă 1 căţel de usturoi 6 linguri…
Read more »

Paste cu creveţi, roşii şi chorizo

22 August 2011
Paste cu creveţi, roşii şi chorizoO reteta de paste cu creveti, rosii si chorizo din: ulei de masline, salote, carnati chorizo, rosii, paste, creveti si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 2 şalote, tăiate cubuleţe 120g de cârnaţi chorizo cruzi, feliaţi subţire (sau alţii cârnaţi iuţi) 6 roşii mari, tăiate 350 de paste elicoidali 200g de creveţi mari,…
Read more »

Ghiveci simplu de legume

22 August 2011
Ghiveci simplu de legumeSe taie bucăţi 2 dovlecei; 1 fir de praz se taie ron­dele. Se opăresc 8 roşii, se decojesc, se curăţă de cotoare şi seminţe şi putpase taie cuburi. Se curăţă 300 g fasole verde; 3 morcovi se taie felii. Se decojesc, se spală şi se taie cu­buri 3 cartofi. Legumele se aşază în- tr-o cratiţă…

Rulouri de curcan cu sparanghel

22 August 2011
Rulouri de curcan cu sparanghelO reteta de rulouri de curcan cu sparanghel din: piept de curcan, sparanghel, cascaval afumat, oua, parmezan, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 550 g piept de curcan 230 g sparanghel 160 g caşcaval afumat 2 ouă 120 g parmezan ras 20 g unt pesmet 100 ml ulei de măsline extravirgin 3-4…
Read more »

Prăjitură pufoasă cu piersici

22 August 2011
Prăjitură pufoasă cu piersiciO reteta de prajitura pufoasa cu piersici din: caise, oua, zahar pudra, faina, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 500 g caise 6 ouă 6 linguri zahăr pudră  6 linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie  coaja rasă de la o lămâie 1 praf de sare…
Read more »

Friptură de porc cu conopida

22 August 2011
Friptură de porc cu conopidaO reteta de friptura de porc cu conopida din: carne tocata, carne de porc, conopida, untura, ceapa, chimion, vin alb, jambon afumat, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocat ă 250 g carne de porc 500 g conopidă (sau varză albă) 2 linguri untură 2 cepe 1 lingură chimion 1 pahar vin alb 8…
Read more »

Reteta zilei: Placinta cu coacaze

22 August 2011
Reteta zilei: Placinta cu coacazeO reteta simpla si delicioasa de placinta cu coacaze din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, banae, suc de lamaie, migdale, coacaze, scortisoara si oua. Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr pudră 120 g unt 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit sare 2 banane sucul de la 1 lămâie 100 g migdale  300 g coacăze…
Read more »

Rulouri aromate

21 August 2011
Rulouri aromateO reteta de rulouri aromate din: muschi de vitel, carnati proaspeti, piept de porc, supa concetratata de legume, emmentaler, faina, ulei de masline extravirgin si frunze de salvie. Ingrediente: 4 felii muşchi de viţel (500 g) 200 g cârnaţi proaspeţi 4 felii piept de porc (prosciutto) 250 ml supă concentrată de legume 4 felii Emmentaler…
Read more »

Doradă cu fructe de mare

21 August 2011
Doradă cu fructe de mareO reteta simpla de dorada cu fructe de mare din: dorada, fructe de mare, rosie, masline, patrunjel, busuioc, maghiran, cimbru, civeta, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă (circa 1 kg) 300 g fructe de mare mixte (midii, creveţi, scoici albe) 1 roşie 2 linguri măsline negre 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4-5 fire de…
Read more »

Sorbet de struguri albi şi smochine

21 August 2011
Sorbet de struguri albi şi smochineO reteta de sorbet de struguri albi si smochine din: struguri albi dulci, zahar, apa, smochine si glucoza. Ingrediente: 1 ciorchine de struguri albi dulci, cu boabe mici (circa 450 g) 3 linguri zahăr 100 ml apă 3 smochine proaspete mici coapte 1 linguriţă glucoză   Mod de preparare: Fierbe apa cu zahărul timp de…
Read more »

Moristi cu branza

21 August 2011
Moristi cu branzaO reteta de moritsti cu branza din: faina, unt, ou, otet, sare, apa, nuca macinata, gem de caise si caise. Ingrediente: 300 g făină 250 g unt 1 ou 1 lingură oţet 3 linguri apă rece  1 praf de sare pentru umplutură: 100 g nucă măcinată gem de caise 4-5 caise proaspete   Mod de…
Read more »

Pui cu ciuperci champignon şi bere blonda

21 August 2011
Pui cu ciuperci champignon şi bere blondaO reteta de pui cu ciuperci si bere din: pui, ciuperci, bere, usturoi, patrunjel, ceapa, ulei de masline, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 300 g ciuperci champignon 1/2 pahar bere blondă 1 căţel de usturoi 4-5 fire de pătrunjel 1 ceapă mică 8 linguri ulei de măsline extravirgin 4 linguri…
Read more »

Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi

21 August 2011
Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţiO reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati din: faina, cartofi, apa, untura, drojdie de bere, ulei de masline, sare, carnati, cascaval afumat, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 150 g cartofi 180 ml apă 30 g untură 25 g drojdie de bere 1 lingură ulei de măsline…
Read more »

Quiche cu dovlecei si branza

21 August 2011
Quiche cu dovlecei si branzaO reteta delicioasa de quiche cu dovlecei si branza din: faina, margarina, apa, sare, branza de vaci, dovlecei, ceapa, oua, parmezan, ulei de masline extravirgin, cub concentrat de carne, sare si piper. Ingrediente: 100 g faina 125 margarina 20 ml apa sare pentru umplutura: 200 g branza de vaci 5 dovlecei 2 cepe 3 oua…
Read more »

Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguri

21 August 2011
Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguriO reteta de ficatei cu sos de struguri din: ficatei de pui, lapte, malai, faina, strugure, vin rosu si zahar. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 cană cu lapte 4 linguri cu mălai 1 lingură cu făină 1 ciorchine de strugure 1 cană cu vin roşu 1 lingură cu zahăr   Mod de preparare:…
Read more »

Limonada cu levantica

20 August 2011
Limonada cu levanticaSe amestecă 150 ml suc de lămâie cu 300 ml apă, 3 linguri coajă de lămâie rasă, 2 linguriţe flori de levănţică usca­te. Se lasă să se marineze peste noapte. Se fierbe un sirop din 120 g zahăr şi 300 ml apă; se lasă să se răcească. Se strecoară amestecul de lămâie şi se amestecă…
Read more »

Ciorba de legume cu bors de casa

20 August 2011
Ciorba de legume cu bors de casaO reteta de ciorba de legume cu bors de casa din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, praz, cartofi, ulei, smantana, patrunjel verde, bors de casa si sare. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 2 fire de praz 1 cartof potrivit 2 linguri ulei 150 ml smântână 2 tije…
Read more »

Cremă cu ness

20 August 2011
Cremă cu nessO reteta delicioasa de crema cu ness din: mascarpone, biscuiti, zahar pudra, ness, miere, cafes si sare. Ingrediente: 250 g mascarpone 250 g biscuiţi simpli 4 ouă 50 g zahăr pudră 3 linguriţe ness 2 linguri miere 150 ml cafea 1 praf de sare   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până…
Read more »

Retete de post: Cartofi dulci cu umplutura sarata

20 August 2011
Retete de post: Cartofi dulci cu umplutura sarataO reteta de post de cartofi dulci cu umplutura sarata din: cartofi dulci, ulei de masline, ceapa alba, usturoi, rozmarin, sare grunjoasa, ardei iute si branza tofu. Ingrediente: patru cartofi mari dulci o lingura de ulei de masline o ceapa alba, tocata marunt un catel usturoi, tocat fin o lingurita de rozmarin tocat marunt o…
Read more »

Rulouri cu carne de viţel în frunze de viţă

20 August 2011
Rulouri cu carne de viţel în frunze de viţăO reteta delicioasa de rulouri cu carne de vitel in frunze de vita din: carne tocata de vitel, vita de vie, ceapa, pesmet, ulei de masline extravirgin, patrunjel, menta, ou, supa concentrata de carne, vin rosu, concentrat de rosii, marsala, castravete, iaurt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne tocată de viţel 40 frunze…
Read more »

Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat

20 August 2011
Ştrudel cu legume şi caşcaval afumatO reteta de strudel cu legume si cascaval din: faina, unt, ou, sare, apa, dovlecei, ardei gras, cascaval afumat, parmezan, unt, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 250 g faină albă  50 g unt 1 ou 50 ml apă sare pentru umplutură: 3 dovlecei 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 150 g caşcaval afumat…
Read more »

Rulouri aperitiv

20 August 2011
Rulouri aperitivO reteta de rulouri aperitiv din: dovlecei, ulei de masline, branza sau cas de capra, frunze de menta si seminte de pin. Ingrediente: 3 dovlecei mari (tineri) 2 linguri ulei de măsline 250 g brânză proaspătă (sau caş de capră) frunze de mentă proaspătă 1 lingură seminţe de pin   Mod de preparare: Se taie…
Read more »

Mămăligă cu zacuscă de vară

20 August 2011
Mămăligă cu zacuscă de vară: Se încinge cuptorul la 200 °C. Se amestecă 175 g mălai, 200 g făină, 1 linguriţă praf de copt şi 1 linguriţă sare. Se adaugă 250 ml lapte, 1 ou, 50 g unt şi 1 lingură zahăr brun. Se aşază într-o formă mică de chec (15-20 cm) tapetată cu făină şi se coace 45…
Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verde

20 August 2011
Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verdeO reteta simpla de aripioare de pui cu sos verde din: aripioare de pui, vin alb, ceapa verde, boabe de coriandru, piper negru, mustar iute, sherry, frunze de menta verde, rozmarin, sare si ulei. Ingrediente: 8 aripioare de pui 2 căni cu vin alb 2 legături de ceapă verde 2 linguriţe cu boabe de coriandru…
Read more »

Tarta aromata cu caise

20 August 2011
Tarta aromata cu caiseO reteta delicioasa de tarta aromata cu caise din: faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, caise, unt, zahar brun, 100 g faina si migdale. Ingrediente: 300 g faina 1 pachet drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1 ou 2 linguri zahar 700 g caise pentru aluatul sfaramicios: 70 g unt 70 g zahar…
Read more »

Sorbet de fragi şi mere cu votca aromata

20 August 2011
Sorbet de fragi şi mere cu votca aromataO reteta de sorbet de fragi si mere din: fragi, apa, zahar, lamaie, votca aromata cu capsuni, gelatina, mar verde si sorbet de lamaie. Ingrediente: 250 g fragi 200 ml apă 30 g zahăr 1 lămâie 3 linguri votcă aromată cu căpşuni 3 g agar agar (sau 1/2 linguriţă granule de gelatină) pentru decor: 1…
Read more »

Totul despre pizza: Ingrediente si tehnici

20 August 2011
Totul despre pizza: Ingrediente si tehniciFăina. Pentru aluatul de pizza se foloseşte faina de grâu tip „000″, deoarece din ea se rea­lizează cu uşurinţă un aluat moale şi elastic. De asemenea, se poate folosi faină specială pentru pizza, care este realizată prin amestecarea mai multor tipuri de faină. Apa. Temperatura apei este importantă deoarece aceasta influenţează durata dospirii aluatului. O…
Read more »

Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci

20 August 2011
Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperciO reteta de Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci din: faina, margarina, apa, hribi, lapte, smantana, cartofi, oua, mozzarella, parmezan, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 140 g faină albă 175 g margarină 70 ml apă pentru umplutura: 300 g hribi 150 ml lapte 100 ml smântână 2 cartofi 2  ouă 100…
Read more »

Tarte cu anghinare şi anşoa

19 August 2011
Tarte cu anghinare şi anşoaO reteta de tarte cu anghinare si ansoa din: faina, unt, apa, sare, anghinare, cascaval, smantana, ou, fileuri de ansoa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina alba 100 g unt 100 ml apa sare pentru umplutura: 500 g anghinare 100 g cascaval 50 ml smantana 1 ou…
Read more »

Briose cu kaizer

19 August 2011
Briose cu kaizerO reteta delicioasa de Briose cu kaizer din: faina, lapte, ulei, oua, rosie, drojdie, cascaval, kaizer, masline negre, spanac, ou si sare. Ingrediente: 350 g făină 250 ml lapte 50 ml ulei 2 ouă 1 roşie 40 g drojdie 50 g caşcaval ras 100 g kaizer (sau costiţă afumată) 100 g măsline negre 100 g…
Read more »

Desert racoros

19 August 2011
Desert racorosO reteta simpla de desert delicios din: frisca, branza dulce, biscuiti, ciocolata, esenta de vanilie, fructe confiate si gelatina. Ingrediente: 400 g frişca lichidă 250 g brânză dulce 100 g zahăr 100 g biscuiţi 150 g ciocolată 150 g fructe confiate 1 esenţă de vanilie 2 pliculeţe gelatină pentru decor: 50 g ciocolată 50 g…
Read more »

Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie

19 August 2011
Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaieO reteta simpla si delicioasa de Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie din: faina, apa, oua, ulei, drojdie, sare, cimbru, dovlecei, ardei gras verde, branza de oaie, smantana, usturoi, oua, rosie, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 3 linguri apă călduţă 2 ouă 2 linguri ulei 15 g drojdie uscată 1…
Read more »

Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci

19 August 2011
Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperciO reteta de placinte rumene cu sparanghel si ciuperci din: foi de placinta, sparanghel, morcovi, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare, piper si bureti. Ingrediente: 250 g foi de plăcintă 500 g sparanghel 3 morcovi 2 hribi medii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru sare şi…
Read more »

Cotlete de miel in crusta de verdeata

19 August 2011
Cotlete de miel in crusta de verdeataSe taie cuburi  2 ardei graşi roşii, 1 vânătă şi 2 dovlecei. Se toacă 3 cepe şi 2 căţei de usturoi. Se călesc în 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă legumele pregătite şi se prăjesc puţin. Se adaugă 1 conservă roşii decojite (400 g) şi 300 ml supă de legume, urmate de 1 linguriţă…
Read more »

Clatite din dovlecei cu branza

19 August 2011
Clatite din dovlecei cu branzaO reteta de clatite din: dovlecei cu branza din: dovlecei, miez de nuca, branza de vaci, oua, faina, usturoi, ceapa verde, sare, piper, rosii si ulei. Ingrediente: 600 g dovlecei mici 50 g miez de nucă 200 g brânză de vaci proaspătă 2 ouă 100-120 g făină 1 catel de usturoi 2 legături ceapă verde…
Read more »

Blue Moon Cocktail

19 August 2011
Blue Moon CocktailO reteta simpla de Blue Moon Cocktail din: votca, curacao albastru, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Curacao albastru 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Amestecam cu gehata vitca, Curacao si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu