vineri, 15 februarie 2013

Retete de top #76


Retete de top:

Pulpă de miel umplută cu ficat

23 April 2011
Pulpă de miel umplută cu ficatO reteta delicioasa de pulpa de miel umpluta cu ficat din: pulpa de miel, ficat de pasare, ficat de miel, ceapa, usturoi, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin dulce, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi de miel 1-2 legături…
Read more »

Musaca de cartofi cu peste

23 April 2011
Musaca de cartofi cu peste  O reteta delicioasa de musaca de cartofi, peste, ceapa, morcovi, telina, rosii, usturoi, marar, pesmet, faina, unt, oua, pasta de rosii, zahar si cimbru. Ingrediente: 1 kg file peşte (macrou, stavrid) 1 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 600 g roşii puţin usturoi mărar 50 g pesmet 50 g făină 50…
Read more »

Cocktail Blue Eyes

23 April 2011
Cocktail Blue EyesO reteta simpla de Cocktail Blue Eyes din: fin, vermut alb, curacao albastru si tonic. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl vermut alb 1 cl Curacao albastru tonic   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele alcoolice cu gheata in shaker, apoi turnam bautura obtinuta intr-un pahar decorativ, pe gheata zfrobita. Completam cu tonic si decoram…
Read more »

Ciorbă clasică de miel

23 April 2011
Ciorbă clasică de mielO reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet. Ingrediente: 400 g carne de miel 1 ceapa medie 2 morcovi medii 1 telina mica 1 pastarnac mic 1 legatura ceapa verde 1 lingura untura 1/3…
Read more »

Curry de miel şi dovleac

23 April 2011
Curry de miel şi dovleacO reteta delicioasa de curry de miel si dovleac din: pulpa de miel, pudra de curry, usturoi, ghimbir, ulei de masline, supa de legume, dovleac, mazare, lipier si chutney de mango Ingrediente: 400 g pulpă de miel, dezosată, curăţată de grăsime, tăiată cubuleţe 2 linguriţe pudră de curry 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 bucată…
Read more »

Strudel cu legume

23 April 2011
Strudel cu legume  O reteta delicioasa de strudel cu legume, aluat de foi, morcovi, broccoli, unt, lapte, mazare, crema de branza, ou, sare, piper, mustar, suc de lamaie si tarhon. Ingrediente: 225 g aluat de foi 1/2 gulie 2 morcovi 175 g broccoli 1 lingură unt 200 ml lapte 100 g mazăre 200 g cremă de brânză…
Read more »

Piept de pasare cu ardei umpluti

23 April 2011
Piept de pasare cu ardei umpluti  O reteta delicioasa de piept de pasare cu ardei umpluti, ceapa, dovlecei, castravete, rosii, ulei de masline, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 4 ardei 1 ceapă 1 dovlecel 1 vânătă 1 castravete 4 roşii 4 linguri ulei măsline sare piper 4 crenguţe rozmarin 2 bucăţi piept de pasăre Mod de preparare: Pieptul de pa­săre…
Read more »

Friptură de miel cu slanina afumata la tavă

23 April 2011
Friptură de miel cu slanina afumata la tavăO reteta delicioasa de friptura de miel cu slanina afumata la tava din: carne de miel, slanina afumata, vin alb, supa de legume, lamaie, usturoi, ulei, delikat si boabe de piper. Ingrediente: 2 kg carne de miel 200 g slănină afumată 1 pahar cu vin alb 1 ceaşcă supă din concen­trat de legume 1/2 lămâii…
Read more »

Pulpă de miel la tavă

23 April 2011
Pulpă de miel la tavăO reteta clasica de pulpa de miel la tava din: pulpa de miel dezosata, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru uscat, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Este important sa frecati pulpa de miel bine cu amestecul aromat de mirodenii, altfel riscati sa obtineti o friptura prea putin aromata. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata…
Read more »

Friptura cu legume

23 April 2011
Friptura cu legume  O reteta delicioasa de friptura cu legume, piept de pui, vinete, rosii, ceapa, morcovi, telina, usturoi, ardei gras si vin. Ingrediente: 1/2 kg piept de pui 2 vinete 4 roşii 2 cepe potrivit de mari 2-3 morcovi 1 ţelină 2-3 căţei usturoi 2 ardei graşi vin   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi…
Read more »

Coroană umplută cu miel

23 April 2011
Coroană umplută cu mielO reteta gustoasa de coroana umpluta cu miel din: margarina, oua, apa, faina, carne de miel fara os, usturoi, ceapa, sare, piper, mazare, morcovi si rosii. Ingrediente: aluat: 400 g margarina 2 oua 10 linguri apa 1 kg faina umplutura: 1 kg carne de miel fara os 2 catei de usturoi 1 ceapa sare piper…
Read more »

Cum se prepara File din biban de mare cu orez si dovlecel (video)

23 April 2011
Cum se prepara File din biban de mare cu orez si dovlecel (video)O reteta video despre cum se prepara file din biban de mare cu orez si dovlecel din: biban, orez, rosii, dovleac, unt, vin, smantana si busuioc. Ingrediente: biban orez rosii dovleac unt vin smantana busuioc   Mod de preparare: Orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se scoate fileul. Pestele proaspat nu se sareaza…
Read more »

Frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki

23 April 2011
Frigarui delicioase de miel cu sos tzatzikiO reteta gustoasa de frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki din: carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, delikat, ardei rosu, ardei galben, ardei verde, ceapa rosie, chilli, castravete, iaurt, usturoi, si sare. Ingrediente: 300 g carne de miel 1/2 lamaie 4 linguri de ulei de masline 3 fire de patrunjel verde 1…
Read more »

Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

23 April 2011
Stufat de miel cu ceapa si usturoi verdeO reteta declioasa de stufat de miel cu ceapa si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, marar, patrunjel, pasta de rosii, supa de vita, faina, ulei, vin alb, sare si piper. Secretul unui stufat de miel reusit sta in fierberea ingredientelor la foc mic. Ingrediente: 1 kg carne de miel…
Read more »

Pui picant

23 April 2011
O reteta cu specific bolivian de pui picant din: pui, cartofi, orez, morcov, nap, patrunjel, paine, ceapa, sofran, ulei, boia rosie, chimen, piper si sare. Ingrediente: 1 pui de mărime mijlocie 8 cartofi albi 2 ceşti orez 1 morcov 1 nap pătrunjel 1 lingură pâine mărunţită 1 ceapă 1 linguriţă şofran 3 linguri ulei 125…
Read more »

Friptură de viţel în sos de alune

23 April 2011
Friptură de viţel în sos de aluneO reteta delicioasa de friptura de vitel in sos de alune din: pulpa de vitel, paine uscata, vin alb sec, marsala, busuioc, patrunjel, rozmarin, salvie, unt, albus, smantana, morcovi, dovlecei, fasole, ceapa verde, fasole verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de pulpă de viţel cam de 1 kg 40 g…
Read more »

Sos de usturoi cu dovlecei

23 April 2011
Sos de usturoi cu dovlecei  O reteta simpla si gustoasa de sos de usturoi cu dovlecei, ulei, rosie, ardei gras, sare, patrunjel si otet. Ingrediente: 1 căpăţână usturoi dovlecei ulei 1 roşie (mai mare şi cărnoasă) 1 ardei gras sare pătrunjel verde puţin oţet Mod de preparare: Zdrobeşti foarte bine usturoiul, îl ames­teci cu puţină sare, apoi torni uleiul…
Read more »

Pateuri cu ciuperci

23 April 2011
Pateuri cu ciuperci  O reteta simpla si gustoasa de pateuri cu ciuperci, ceapa, patrunjel si aluat. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 cepe pătrunjel aluat pentru pateuri Mod de preparare: Ceapa toca­tă o căleşti cu ciupercile mărunţite. Adaugi sare, piper şi pătrunjel. Formezi pateuri şi le coci la foc iute, timp de 10-15 minute.   Pofta buna!
Read more »

Cocktail Imperial

23 April 2011
Cocktail ImperialO reteta simpla de Cocktail Imperial din: gin, vermut sec, maraschi si cirese. Ingrediente: 2,5 cl gin 2,5 cl vermut sec 3 stropi  de Maraschino cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu cuburile de gheata intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar pentru Martini racit anterior. Se serveste cu cirese.
Read more »

Carne de porc cu mămăliguţă

23 April 2011
O reteta simpla de carne de porc cu mamaliguta din: malai, carne afumata de porc, ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 g mălai 2,5 1 apă 500 g carne afumată de porc 2 cepe tăiate mărunt 50 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Din mălai şi apă se face o…
Read more »

Miel cu cartofi zdobiţi

23 April 2011
Miel cu cartofi zdobiţiO reteta delicioasa de miel cu cartofi zdrobiti din: mustar cu boabe, otet din vin rosu, miere, pulpa de miel, pesmet, coaja de lamaie, ulei de masline, cartofi si broccoli. Ingrediente: 2 linguri de muştar cu boabe 1 linguriţă de oţet din vin roşu 2 linguriţe de miere 2 bucăţi dintr-o pulpă de miel, tăiate…
Read more »

Pască delicioasă cu branză

23 April 2011
Pască delicioasă cu branzăO reteta de pasca delicioasa cu branza din: aluat de cozonac, unt, branza de vaci, zahar, oua, faina, sare, stafide, smantana dulce,esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie sau de portocala. Pasca, desertul traditional al acestei sarbatori, ar trebui consumata cu un vin alb, dulce sau cu un vin spumant demidulce. Ingrediente:…
Read more »

Drob de miel în aluat

23 April 2011
O reteta de drob de miel in aluat din: maruntaie de miel, faina, oua, ulei, ceapa verde, verdeata, miez de franzela, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg măruntaie de miel 400 g făină 5 ouă 250 ml ulei 2 legături de ceapă verde 2 legături verdeaţă miezul de la o franzelă 100 ml lapte…
Read more »

Galuste delicioase cu prune

23 April 2011
Galuste delicioase cu prune  O reteta delicioasa de galuste cu prune, cartofi, faina, zahar, zahar pudra, ulei, ou, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 150 g făină (6 linguri) 750 g prune 2 linguri zahăr tos 300 g pesmet 6 linguri zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 4 linguri ulei 1 ou sare   Mod de…
Read more »

Varza calita cu paste si carne

23 April 2011
Varza calita cu paste si carne  O reteta gustoasa de varza calita cu paste, carne de vita, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg melcişori 2 verze potrivite 1/2 kg carne tocată de vită sare piper ulei   Mod de preparare: Tai mărunt varza, o presari cu sare şi după 10 minute o presezi de apă şi o pui cu…
Read more »

Budinca de legume cu carne

23 April 2011
  O reteta gustoasa de budinca de legume, carne de vita, morcovi, telina, cartofi, ceapa, dovlecel, rosii, ardei gras, oua, smantana si cascaval. Ingrediente: 300 g carne vită 3-4 morcovi 1/2 ţelină potrivită 250 g cartofi 2 cepe 1 dovlecel 3-4 roşii 2-3 ardei graşi 3 ouă 1 lingură smântână 100 g caşcaval ras sau…
Read more »

Bors cu carne de oaie

23 April 2011
O reteta delicioasa de bors cu carne de oaie din: carne de oaie, bors, orez, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, ardei iute, verdeata, otet de mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,6 kg carne de oaie 1/2 l borş 3 linguri de orez 2-3 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ardei iute…
Read more »

Pui cu orez si legume

23 April 2011
Pui cu orez si legumeO reteta simpla si delicioasa de pui cu orez si legume din: pui, delikat, boia dulce, unt, ulei, miere, rozmarin, orez, ceapa verde si dovlecei. Ingrediente: 1 pui mare 2 linguriţe Delikat Legume 1 linguriţă boia dulce 50 gunt 4linguri ulei 3 linguri miere rozmarin 150 g orez 1 legătură ceapă verde 2 dovlecei  …
Read more »

Cartofi cu carne tocată si chimen

23 April 2011
Cartofi cu carne tocată si chimen  O reteta gustoasa de cartofi cu carne tocata, ceapa, castraveti, oua, lapte, ulei si chimen. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg carne tocată 2 cepe 2 castraveţi mari 2 ouă lapte ulei chimen Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai felii, în ulei puţină ceapă, adaugi carnea tocată, chimen,…
Read more »

Varză de Bruxelles cu branză

23 April 2011
O reteta simpla de varza de bruxelles cu branza din: varza, unt, branza si sare. Ingrediente: 1 kg varză 2 linguri unt 5 linguri brânză rasă sare Mod de preparare: Se fierbe varza în multă apă şi se lasă la scurs. Se unge cu unt un vas de Jena şi se presară cu brânză rasă…
Read more »

Retete delicioase de Paşte

23 April 2011
Retete delicioase de PaşteVa prezentam o serie de retete delicioase de Paşte, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paşte! Drob delicios de miel Tocăniţă de miel cu tarhon verde Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin Pască delicioasă cu smantană Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin Miel…
Read more »

Drob delicios de miel

22 April 2011
Drob delicios de mielO reteta gustoasa de drob delicios de miel din: prapur de miel, ceapa uscata, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar, oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 prapur de miel spălat şi curăţat 1 kg de organe de miel 1 ceapă uscată 2 legături de ceapă verde 1 legătură de usturoi verde…
Read more »

Tocăniţă de miel cu tarhon verde

22 April 2011
Tocăniţă de miel cu tarhon verdeO reteta de tocanita de miel cu tarhon verde din: carne de miel, tarhon, ceapa, patrunjel verde, sare, boia dulce, piper, ulei, apa, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne de miel, proaspata fara os un pumn tarhon verde 2 cepe mari albe 1 legatura de patrunjel verde sare boia dulce piper ulei apa faina…

Retete de post: Vinete pe grill marinate in cimbru si chilli

22 April 2011
Retete de post: Vinete pe grill marinate in cimbru si chilliO reteta de post simpla si delicioasa de vinete pe grill marinate in cimbru si chilli din: vanata, cimbru, ulei de masline, fulgi de chilli, sare si piper. Ingrediente: o vanata mare patru fire de cimbru ulei de masline 1/2 lingurita de fulgi de chilli sare piper   Mod de preparare: Taie vanata in felii…
Read more »

Pulpă de porc cu legume, tarhon si usturoi verde

22 April 2011
Pulpă de porc cu legume, tarhon si usturoi verdeO reteta simpla de pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde din: pulpa de porc, conopida, morcovi, ceapa, ardei gras, vin alb, patrunjel, verde, tarhon, usturoi verde si ulei. Ingrediente: 1 kg de pulpă de porc 1 conopidă mică 2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Retete de post: Dovlecei, ardei si rosii la cuptor

22 April 2011
Retete de post: Dovlecei, ardei si rosii la cuptorO reteta de post de dovlecei, ardei si rosii la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei gras, ceapa, sare, piper, busuioc si uleid e masline. Ingrediente: trei dovlecei medii doua rosii medii un ardei gras verde, taiat fasii 1/2 ceapa alba tocata marunt 1/2 lingurita sare un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat 1/2…
Read more »

Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin

22 April 2011
Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pinO reteta de frigarui de miel si cuscus cu caise si seminte de pin din: pulpa sau spata de miel, harissa, ulei de masline, caise, cuscus, ceapa verde, seminte de pin, supa de legume, menta, suc de lamaie si iaurt grecesc. Ingrediente: 750g de pulpă sau spată de miel, dezosată, tăiată în cubuleţe 1 lingură…
Read more »

Pască delicioasă cu smantană

22 April 2011
Pască delicioasă cu smantanăO reteta simpla de pasca cu smantana din: oua, zahar, faina, sare, smantana, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare si albusuri. Ingrediente: blat: 8 oua 8 linguri de zahar 8 linguri faina sare umplutura: 1 kg smantana 6 linguri zahar 3 plicuri zahar vanilat coaja de la o lamaie 3 linguri faina un praf de…
Read more »

Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin

22 April 2011
Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarinO reteta de coaste de miel marinate cu mustar si rozmarin din: rozmarin, usturoi, mustar de dijon, ulei de masline ci cotlete de miel. Ingrediente: 2 crenguţe de rozmarin, tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 4 linguri muştar de Dijon ulei de măsline 3 şiruri de cotlete de miel (a câte 6 cotlete fiecare)  …
Read more »

Cima alla genovese

22 April 2011
Cima alla genoveseO reteta absolut delicioasa de cima alla genovese din: burta de vitel, pulpa de vitel, momite, unt, cascava, oua, mazare, usturoi, seminte de brad, frunze de maghiran, mirodenii, ciuperci, supa, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg burtă de viţel 100 g pulpă de viţel, tocată 100 g momiţe (glanda timus) de viţel 300 g…
Read more »

Friptura clasica de miel

22 April 2011
Friptura clasica de mielO reteta delicioasa de friptura clasica de miel din: carne de miel, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia, mustar, vin rosu, apa, ulei si rozmarin. Ingrediente: 1 kg carne de miel 3-4 catei de usturoi 3-4 cepe rosii sare piper boia mustar 1 pahar vin rosu 1 pahar apa ulei rozmarin   Mod de preparare:…
Read more »

Miel delicios la cuptor

22 April 2011
Miel delicios la cuptorO reteta simpla de miel delicios la cuptor din: carne de miel, cartofi, ceapa, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg carne miel 400 g cartofi 200 g ceapă 2 linguriţe oregano sare piper 4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-un vas mai înalt ce poate fi pus ta…
Read more »

Cum se prepara Somon cu flori de salcam (video)

22 April 2011
Cum se prepara Somon cu flori de salcam (video)O reteta video despre cum se prepara somon cu flori de salcam din: somon, cartofi noi, morcovi, mazare, lime, lamaie, unt, flori de salcam, vin alb, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: somon cartofi noi morcovi mazare lime lamaie unt flori salcam miere ulei de masline vin alb sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Tocăniţă de pastrav

22 April 2011
Tocăniţă de pastrav  O reteta delicioasa de tocanita de pastrav, ceapa, ardei, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 2 kg peşte fără cap 1 kg ceapă 1 kg ardei gras 1 kg roşii ulei sare piper rozmarin pătrunjel Mod de preparare: Căleşti ceapa cu ardeiul, adaugi roşiile. Peş­tele porţionat îl dai prin făina de grâu…
Read more »

Barbusa cu fructe de padure

22 April 2011
Barbusa cu fructe de padure  O reteta deliciasa  de barbusa cu fructe de padure, faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, coaja de lamaie si scortisoara. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr pudră 6 ouă 50 ml smântână 1 kg prune coajă de lămâie scorţişoară Mod de preparare: Amesteci făina + untul cu 3 gălbenuşuri şi…
Read more »

Cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitură

22 April 2011
Cotlete delicioase de miel la cuptor cu garniturăO reteta simpla de cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitura din: cotlete de miel, ulei, vin rosu, sare, piper, condimente, caise, castravete, piure de cartofi, nucsoara si ceapa verde. Ingrediente: 6 cotlete de miel 5 linguri ulei 1/2 pahar de vin roşu sare piper condimente pentru garnitură: 3-4 caise din compot 1 castravete…
Read more »

Sabusca de cartofi si pastai

22 April 2011
Sabusca de cartofi si pastai  O reteta delicioasa de sabusca de cartofi, pastai, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, iaurt, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 5 cartofi 1 pumn păstăi 1 cană iaurt pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi legu­mele şi le speli. Ceapa şi rădăcinoasele tocate le căleşti în puţin ulei, adaugi cartofii…
Read more »

Tocană uşoară

22 April 2011
Tocană uşoarăO reteta simpla de tocana usoara din: carnati, carnaciori, usturoi, carne de porc, varza, telina, morcov, ceapa, vin alb sec, supa de carne, unt, sare si piper. Ingrediente: 150 g cârnaţi 150 g cârnăciori 2 căţei de usturoi 600 g carne de porc 1 varză 1 tulpină de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1/2pahar de…
Read more »

Cocktail Aga Khan

22 April 2011
Cocktail Aga KhanO reteta simpla de Cocktail Aga Khan din: gin, apricot brandy, suc de portocale, suc de anans si ananas. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 Apricot Brandy 5 cl suc de portocale 1,5 cl suc de ananas ananas   Mod de preparare: Turnam sucul de portocale racit intr-un pahar mare de doua cuburi de gheata. Celelalte…
Read more »

Stufat clasic de miel

22 April 2011
Stufat clasic de mielO reteta simpla si delicioasa de stufat clasic de miel din: carne de miel, ceapa uscata, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, piper, faina, ulei si apa calduta. Stufatul de miel este unul dintre felurile de mâncare pregătite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Ingrediente: 2,5 kg carne de miel 100 g ceapă uscată 1,1 kg ceapă…
Read more »

Lista grăsimilor sănătoase pentru organism. Nutriţioniştii explică importanţa lor

22 April 2011
Grăsimile fac parte dintr-o dietă echilibrată, afirmă medicii nutriţionişti. Potrivit specialiştilor, acestea sunt o sursă importantă de energie şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, a diabetului sau a obezităţii. În plus, grăsimile furnizează organismului acizi graşi esenţiali – Omega 3 şi Omega 6, pe care organismul nu îi poate sintetiza, dar îi sunt necesari pentru…
Read more »

Antricot de vita cu bere si legume

22 April 2011
Antricot de vita cu bere si legume  O reteta delicioasa de antricot de vita cu bere si legume din: antricot de vita,  morcovi, ceapa, foi de dafin, cartofi, verdeata, coaja de lamaie, grasime, cimbru, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g antricot de vită 2-3 morcovi 1 ceapă foi de dafin 2-3 cartofi verdeaţă 250 ml bere coajă de lămâie 25…
Read more »

Tagine de miel cu cartofi dulci şi curmale

22 April 2011
Tagine de miel cu cartofi dulci şi curmaleO reteta delicioasa de tagine de miel cu cartofi dulci si curmale din: uleid e masline, ceapa, radacina de ghimbir, spata de miel dezosata, chimion, coriandru, scortisoara, pulpa de rosii, cartofi dulci si curmale. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline 4 cepe, tăiate în felii subţiri 2 linguri rădăcină de ghimbir, tocată 2 kg spată…
Read more »

Tagine de miel

22 April 2011
Tagine de mielO reteta delicioasa de tagine de miel din: ulei de masline, carne macra de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ras el hanout, rosii, naut, caise uscate, supa, seminte de rosie si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 500 g de carne macră de miel, tăiată în cuburi 1 ceapă mare, tăiată grosier 2 morcovi mari,…
Read more »

Ruladă delicioasă din pulpă de miel

22 April 2011
Ruladă delicioasă din pulpă de mielO reteta gustoasa de rulada delicioasa din pulpa de miel din: pulpa de miel, oua, ceapa, sare, piper, verdeata, morcov, frunze de spanac, marar verde si ulei. Ingediente: pulpa din spate şi 1 kg carne de miel 6 ouă 2 cepe mari sare piper verdeaţă 1 morcov mare fiert, frunze de spanac opă­rite mărar verde…
Read more »

Musaca de fasole galbena

22 April 2011
Musaca de fasole galbena  O reteta delicioasa de musaca de fasole galbena, carne tocata, ceapa, ulei, oua, pasta de tomate, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe ulei 4 ouă 3 linguri pastă tomate diluată cu o cană jumătate de apă o linguriţă cu vârf zahăr tos sare piper Mod…
Read more »

Reteta zilei: Ciorbă dreasă de viţel

22 April 2011
Reteta zilei: Ciorbă dreasă de viţelO reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper, frunze de telina si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de vitel cu os 3-4 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac…
Read more »

Cocktail Concorde

22 April 2011
Cocktail ConcordeO reteta simpla de Cocktail Concorde din: gin, arpicot brandy, campari, sirop de grenadine, sifon, cirese si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl gin 1 cl Apricot Brandy 1 cl Campari 1 cl sirop de grenadine sifon cirese o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingrediente in shaker, apoi…
Read more »

Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi

22 April 2011
Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofiO reteta delicioasa de cotlete de miel cu rozmarin si cartofi din: ulei de masline, cotlete de miel, cartofi, rozmarin, usturoi, rosii si otet balsamic. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 4 crenguţe de rozmarin 4 căţei de usturoi, întregi 250 g de roşii cireaşă…
Read more »

Budinca de gris

22 April 2011
Budinca de gris  O reteta simpla si gustoasa de budinca de gris, lapte, zahar, unt, oua, zahar vanilat si gem. Ingrediente:  200 g lapte 40 g griş 60 g zahăr 20 g unt 2 ouă 1/4 pachet zahăr vanilat 50 gem mai acrişor Mod de preparare: Pui laptele la fiert şi când clocoteşte, torni grişul sub formă…
Read more »

Pui delicios cu vinete

22 April 2011
Pui delicios cu vinete  O reteta simpla si delicioasa de pui cu vinete, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, marar si patrunjel verde. Ingrediente: 1 pui potrivit de mare 2 vinete 2 cepe 3-4 roşii ulei sare piper mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Porţionezi pieptul, îl speli şi îl laşi să se scurgă. Tai vinetele în cuburi, sărezi…
Read more »

Mancarica de vinete

22 April 2011
Mancarica de vinete  O reteta simpla si gustoasa de mancarica de vinete, ceapa si rosii. Ingrediente: 1 kg vinete 4 cepe uscate, mijlocii 3-4 roşii Mod de preparare: Coci vinetele, apoi le cureţi şi le dai prin maşina de tocat carne sau robotul de bucătărie. Şi ceapa se dă prin maşină. Amesteci toată compoziţia. Cine doreşte poate…
Read more »

Cum se prepara gratar de miel cu chifle (video)

22 April 2011
Cum se prepara gratar de miel cu chifle (video)O reteta despre cum se prepara gratar de miel cu chifle. Este o reteta alternativa pentru traditionalul hamburger.         Ingrediente: 400 g minced lamb 2 medium slices white bread , crusts removed 1 medium onion, finely chopped 1 medium garlic clove, finely chopped 4 tbsp parsley, chopped 1 tbsp cumin salt and…
Read more »

Mancare de dovlecei

22 April 2011
Mancare de dovlecei  O reteta simpla si gustoasa de mancare de dovlecei, ulei, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, marar si tarhon. Ingrediente: 1 kg dovlecei 50 ml ulei 300 g roşii 100 g ceapă 10 g usturoi pătrunjel cimbru mărar tarhon Mod de preparare: Adaugi dovle­ceii peste ceapa înăbuşită şi îi fierbi cu 1 l de apă.…
Read more »

Dovlecei umpluti cu telina si rosii

22 April 2011
Dovlecei umpluti cu telina si rosii  O reteta gustoasa de dovlecei umpluti cu telina, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei frumoşi 200 g ţelină rasă 500 g roşii 5-6 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovle­ceii de coajă, îi tai în felii pe lungime şi îi prăjeşti în ulei. Separat, ţelina rasă o căleşti în…
Read more »

Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă

22 April 2011
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentăO reteta delicioasa de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan ras   Mod…

Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă

22 April 2011
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentăO reteta delicioasa de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan ras   Mod…
Read more »

Borş de miel cu tarhon ţinut in oţet

22 April 2011
Borş de miel cu tarhon ţinut in oţetO reteta absolut delicioasa de bors de miel cu tarhon tinut in otet din: coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana, galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet. Ingrediente: 1 kg coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului) 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 1 ceapa…
Read more »

Rosii cu oua

22 April 2011
Rosii cu oua  O reteta simpla si delicioasa de rosii, oua, otet, ulei, sare, piper, masline si salata. Ingrediente: 6 roşii rotunde 5 ouă tari 2 linguri oţet 5 linguri ulei sare fină o jumătate linguriţă piper Ingrediente garnitura: salată sau pătrunjel tocat 50 g măsline Mod de preparare: Speli şi ştergi roşiile, apoi cu un cuţit…
Read more »

Pulpă rumenită de miel cu ienupăr şi rozmarin

21 April 2011
Pulpă rumenită de miel cu ienupăr şi rozmarinO reteta delicioasa de pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin din: usturoi, rozmarin, boabe de piper, boabe de ienupar, ulei de masline, pulpa de miel si vin alb. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin, tocate 1 linguriţă boabe de piper negru, zdrobite 3 boabe de ienupăr…
Read more »

Reţete culinare pentru masa de Paşte

21 April 2011
Reţete culinare pentru masa de PaşteVa prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paste! File de miel Frigarui de miel cu tzatziki Coaste de miel in sos de vin Miel în stil mediteraneean Supa de miel cu tarhon Cotlete de miel cu legume Tocanita de miel Drob de…
Read more »

Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar

21 April 2011
Souvlaki de miel cu lămâie şi mărarO reteta delicioasa de souvlaki de miel cu lamaie si marar din: usturoi, sare de mare, ulei de masline, lamaie, carne macra de miel si pita sau lipie pentru servit. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul de la o lămâie…
Read more »

Spaghete integrale cu carne de pui

21 April 2011
Spaghete integrale cu carne de puiO reteta simpla si delicioasa de spaghete cu carne de pui din: spaghete integrale, piept dezosat de pui, ceapa, usturoi, praf de curry, pasta de rosii si salvie. Ingrediente: spaghete integrale piept dezosat de pui o ceapa 2-3 catei de usturoi praf de curry 2-3 linguri pasta de rosii verdeata: salvie   Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Los Angeles

21 April 2011
Cocktail Los AngelesO reteta simpla de Cocktail Los Angeles din: grand marnier, gin, zeama de lamaie, suc de portocala si un strop de sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl Grand Mernier 2 cl gin 1 cl zeama de lamaie 4 cl suc de portocala 1 strop de sirop de grenadine   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele…
Read more »

Arpagic cu pulpa de miel

21 April 2011
Arpagic cu pulpa de mielO reteta gustoasa de arpagic cu pulpa de miel din: pulpa de miel, lamaie, arpagic, rosii decojite, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi, ulei de masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lamaie mare 200 g arpagic 1 cutie de rosii decojite 1 lingurita boia dulce cateva frunze de tarhon, busuioc, 4 catei…
Read more »

Cum se prepara Frigarui Caprese (video)

21 April 2011
Cum se prepara Frigarui Caprese (video)O reteta video despre cum se prepara frigarui caprese din: rosii, mozzarella, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: rosii busuioc mozzarella ulei de masline   Mod de preparare: Intr-un mojar se bate busuiocul, alaturi de ulei de masline. Apoi se pun pe frigarui bucatile de mozzarella si de rosii date prin sosul de busuioc. Poftă…
Read more »

Carne tocata cu crusta de cascaval

21 April 2011
Carne tocata cu crusta de cascaval  O reteta delicioasa de carne tocata cu crusta de cascaval, ceapa, paine, mustar, oua, pesmet, boia dulce, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită şi porc 1 ceapă mare 1 legă­tură ceapă verde 3 felii pâine 2 linguriţe muştar 2 ouă + 1 albuş ou 2 linguri pesmet boia…
Read more »

Frigărui asortate de miel

21 April 2011
Frigărui asortate de miel  Pulpă de miel afumată, coastă de miel, cârnăcior de oaie afumat şi picant, roşii, ceapă, măsline. Tai cubuleţe totul, condimentezi cu ienibahar, busuioc şi cimbru, le pui pe crenguţe de brad, câte o bucăţică din fiecare. Le pui pe grătarul încins cu jar de lemn, de preferinţă, de tei (dă o culoare deosebită cărnii)…
Read more »

Orez cu legume delicioase

21 April 2011
Orez cu legume delicioase  O reteta simpla de orez cu legume delicioase din: dovlecel, ardei gras si ceapa. Ingrediente: 1 ceaşcă orez 3 ceşti apă 1 dovlecel potrivit 1 ceapă 2-3 ardei grasi divers colorati Mod de preparare: Căleşti cea­pa tăiată mărunt împreu­nă cu ardeiul tăiat feliuţe. Speli orezul, dovleceii îi tai cubuleţe, şi îi adaugi peste ceapă.…
Read more »

Pască cu glazură si stafide

21 April 2011
Pască cu glazură si stafideO reteta de pasca cu glazura si stafide din: faina, zahar pudra, ou, margarina, cacao, zahar vanilat, lapte, praf de copt, branza de vaci, coaja rasa de lamaie, stafide, cacao, unt si cocos. Ingrediente: pentru aluat: 1 pahar faina 1/2 pahar zahar pudra 1 ou 100 g margarina 2 linguri cacao 1 plic zahar vanilat…
Read more »

Papricaş de miel

21 April 2011
Papricaş de mielO reteta simpla si delicioasa de papricas de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, bulion de tomate, boia dulce, cartofi, cimbru, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel 150 g ulei 400 g ceapa 50 g bulion de tomate putina boia dulce cartofi fire de cimbru 1 legatura verdeata piper sare…
Read more »

Salata delicioasa de cruditati

21 April 2011
Salata delicioasa de cruditati  O reteta simpla si gustoasa de salata de cruditati: mere, morcovi, varza alba, zahar, ulei, otet, ardei si rosie. Ingrediente: 300 g mere 500 g morcovi 500 g varză albă zahăr ulei oţet 1 măr 1 ardei 1 roşie   Mod de preparare: 300 g mere bi­ne spălate, le dai pe răzătoarea mare, 500…
Read more »

Tarta cu prune

21 April 2011
Tarta cu prune  O reteta delicioasa de tarta cu prune, faina, unt, zahar, oua, rom, praf de copt si  vanilie. Ingrediente: 160 g făină 150 g unt (margarină) 160 g zahăr + 2 linguri pentru deasupra 3 ouă 1 lingură rom sau coniac 20 prune 1 praf de copt vanilie sau coajă de lămâie rasă Mod de…
Read more »

Roşii umplute cu carne tocată de miel, mărar şi orez

21 April 2011
Roşii umplute cu carne tocată de miel, mărar şi orezO reteta delicioasa de rosii umplute cu carne tocata de miel, marar si orez din: rosii, zahar, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa de pui, marar, patrunjel si menta. Ingrediente: 4 roşii 1 praf de zahăr 4 linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus extra…
Read more »

Castraveti umpluti cu peste

21 April 2011
Castraveti umpluti cu peste  O reteta delicioasa de castraveti umpluti cu peste, smantana, albusuri, unt, masline verzi, vin alb sec, boia, marar si ceapa. Ingrediente:  3 castraveţi potriviţi ca mărime 200 g fileuri dezosate de peşte (peşte alb, cum ar fi şalăul sau ştiuca) 200 g smântână 2 albuşuri unt 100 g măsline verzi fără sâmburi Ingrediente sos:…
Read more »

Friptură de miel cu cimbru sălbatic

21 April 2011
Friptură de miel cu cimbru sălbaticO reteta simple si delicioasa de friptura de miel cu cimbru salbatic din: pulpa de miel, ulei de masline, piper boabe, prad de ardei iute, sare, cimbru, vin alb si usturoi. Ingrediente: un jigou (pulpa din spate de la miel) 2-3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de piper boabe, proaspăt măcinat 1 linguriţă…
Read more »

Miel marocan in cuşcus

21 April 2011
Miel marocan in cuşcusO reteta delicioasa de miel marocan in cuscus din: boia iute, chimion, coriandru, nucsoara, file slab de miel, ulei de masline, vinete, ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 linguri boia iute 1/4 lingură praf chimion 1/4 lingură praf coriandru 1 vârf cuţit nucşoară 120 g file slab de miel – partea de la gât – tăiat…
Read more »

Gulii umplute cu maioneza si sunca

21 April 2011
Gulii umplute cu maioneza si sunca  O reteta gustoasa de gulii umplute cu maioneza, sunca, smantana, patrunjel, ciuperci, cartofi, oua, mustar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 gulii albe 200 g şuncă 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel 200 g ciuperci 2 cartofi potriviţi 2 ouă pentru maioneză 2 linguri muştar ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi guli­ile, nu…
Read more »

Friptură din pulpă de porc cu cremă de gutui

21 April 2011
Friptură din pulpă de porc cu cremă de gutuiO reteta delicioasa de friptura de porc cu crema de gutui din: pulpa slaba de porc, vin alb sec, miere, salvie, rozmarin, cimbrisor, foi de dafin, mustar picant, lamaie, unt si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă slabă de porc 3 gutui 2 pahare de vin alb sec 3 linguri de miere 1 rămurică de salvie…
Read more »

File de porc cu cartofi noi la cuptor

21 April 2011
File de porc cu cartofi noi la cuptorO reteta delicioasa de file de porc cu cartofi noi la cuptor din: carne de porc cu os, rozmarin, patrunjel, usturoi, cartofi noi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 2 rămurele de rozmarin 1 legătură de pătrunjel 1 căţel de usturoi 400 g cartofi noi 2…
Read more »

Cocktail Normandy Golden Dawn

21 April 2011
Cocktail Normandy Golden DawnO reteta simpla de Cocktail Normandy Golden Dawn din: calsvados, gin, sirop de grenadine, suc de piersici, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl Calvados 3 cl gin 1 cl sirop de grenadine 3 cl suc de piersici 3 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare:…
Read more »

Crema de afine

21 April 2011
Crema de afine  O reteta delicioasa de crema de afine, apa, amidon si zahar. Ingrediente: 800 g afine 200 ml apă 60 g amidon 80 g zahăr Mod de preparare: Cu o mănuşă pe mână alegi afinele, le speli, le scurgi şi le treci prin sită. Pentru a păstra vita­minele din afine, laşi de-o parte 50 ml…
Read more »

Reţete culinare pentru masa de Paşti

21 April 2011
Reţete culinare pentru masa de PaştiVa prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de preparat, delicioase si potrivite pentru masa de pasti! Drob de miel cu ficat de pui Ciorba de linte cu miel Frigărui de miel cu tarhon Miel caramelizat cu usturoi marinat Tocana cu carne de miel Miel marocan Arpagic cu miel Tarta cu…
Read more »

Salată de cartofi cu roşii si ardei gras

21 April 2011
O reteta simpla de salata de cartofi cu rosii si ardei gras din: cartofi, rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, ulei, otet si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 300 g roşii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 2 castraveţi 2 cepe 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă rece…
Read more »

Prajitura cu prune

21 April 2011
Prajitura cu prune  O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu prune, gris, zahar, nuca de cocos, margarina, oua, iaurt si sare. Ingrediente: 1 cană griş 1 cană zahăr 1 cană nucă de cocos răzuită 2/3 cană margarină topită 2 ouă 1 iaurt mic (125 g) simplu puţină sare 200 g prune Ingrediente sirop: 1 cană zahăr…
Read more »

Friptură cu sos barbecue

21 April 2011
Friptură cu sos barbecueO reteta simpla de friptura cu sos barbecue din: antricoate de miel sau vita, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup de rosii, sos worcestershire, muscovado si otet de vin rosu. Ingrediente: 4 antricoate de miel (sau de vită, dacă preferaţi) 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, plus o cantitate mică pentru prăjit 1 ceapă, tăiată…
Read more »

Sufleu de coacaze

21 April 2011
Sufleu de coacaze  O reteta simpla si gustoasa de sufleu de coacaze, zahar si albusuri. Ingrediente: 500 g coacăze 20-30 g zahăr 3 albuşuri Mod de preparare: Fierbi fruc­tele cu zahărul şi puţină apă, până scad. Le pui apoi într-un vas uns cu puţin unt şi le acoperi cu albuşurile bătute spumă împreună cu puţin zahăr pudră.…
Read more »

Cum se prepara Piept de gasca cu portocale (video)

21 April 2011
Cum se prepara Piept de gasca cu portocale (video)O reteta video despre cum se prepara pipet de gasca cu portocale din: piept de gasca, rucola, portocala, scortisoara, coniac, miere, ulei de masline si suc de portocala. Ingrediente: piept gasca rucola portocala scortisoara coniac miere ulei de masline suc de portocala   Mod de preparare: Pieptul de gasca se cresteaza, se da cu sare,…
Read more »

Sufleu de legume

21 April 2011
Sufleu de legume  O reteta delicioasa de sufleu de legume din: cartofi, morcovi, conopida, fasole verde, telina, ulei, faina, oua, lapte si smantana. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 conopidă 1 mână de fasole verde 1 ţelină mică 100 ml ulei 50 g făină 3 ouă 1/2 I lapte 200 g smântână Mod de preparare:…

Salată albă

21 April 2011
O reteta delicioasa de salata alba din: castraveti, branza de vaci, smantana, nuci, usturoi, ulei, oua si sare. Ingrediente: 3 castraveţi 2 pahare brânză de vaci 1 pahar smântână 1 ceaşcă nuci 3 căţei usturoi ulei 3 ouă sare Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se amestecă bine cu…
Read more »

Ostropel delicios de pui

21 April 2011
Ostropel delicios de pui  O reteta delicioasa de ostropel de pui din: pulpa de pui, ulei, ceapa, faina, bulion, usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin si otet. Ingrediente: 1 pulpă de pui 1 lingură ulei 3 cepe verzi 1/2 lingură făină 1 lingură bulion 2 căţei usturoi sare piper boabe (negru, roşu, verde, după gust) 1 frunză…
Read more »

Olympia Cocktail

21 April 2011
Olympia CocktailO reteta simpla de Olimpya Cocktail din: gin, aperol, zeama de lamaie, sirop de zahar si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Aperol 2 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker ingredientele cu gheata, apoi turnam in paharul de cocktail. Adaugam cirese,
Read more »

Ţelină cu ciuperci si ceapă

21 April 2011
Ţelină cu ciuperci si ceapă  O reteta delicioasa de telina cu ciuperci, ceapa, faina, vin alb, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 2 ţeline mici 2 cepe 1 lingură făină 100 ml vin alb 200 g ciuperci piper sare foi dafin Mod de preparare: O ţelină mai mare sau două mai mici, le cureţi, le speli şi le…
Read more »

Mancare de cartofi cu branză

21 April 2011
Mancare de cartofi cu branzăO reteta delicioasa de mancare de cartofi cu branza din cartofi, ceapa, branza si untura. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 6 felii brânză untură Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se trec prin râzătoare. Se sărează şi alături de ceapa tăiată fideluţă se prăjesc în untură bine încinsă. Când…
Read more »

Branză in pergament

21 April 2011
O reteta simpla de branza in pergament din: branza, unt si piper rosu. Ingrediente: 500 g brânză 75 g unt 1 linguriţă piper roşu, măcinat fin Mod de preparare: Pc pergamentul bine uns cu unt se aşează felii de brânză, groase de un centimetru. Se pune deasupra feliilor câte o linguriţă cu unt şi se…
Read more »

Cotlet cu ciuperci si mazare

21 April 2011
Cotlet cu ciuperci si mazare  O reteta delicioasa de cotlet cu ciuperci, mazare, ceapa verde, mustar, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 4 felii de cotlet 600 g mazăre din conservă 200 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 lingură muştar 1/2 legătură frunze de pătrunjel ulei piper sare Mod de preparare: Cu o zi îna­inte de preparare, sărezi…
Read more »

Supă de grau cu carne de vacă

21 April 2011
O reteta delicioasa de supa de grau cu carne de vaca din: carne de vaca, grau, morcov, boabe de cafea, mazare, patrunjel, ceapa, cartofi, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 250 g grâu 1 morcov 1 nap 1 farfurioară boabe de cafea şi mazăre 1 crenguţă ţelină 1 legătură pătrunjel 1 ceapă…
Read more »

Pulpa de vită cu sos de hrean

21 April 2011
Pulpa de vită cu sos de hreanO reteta de pulpa de vită cu sos de hrean din: sos de hrean, pulpa de vita, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: sos de hrean 1 bucată pulpă de vită 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 2 linguri piper negru, măcinat mare Mod de preparare: Pulpa dc vită se scoatc de…
Read more »

Pateu de miel

21 April 2011
Pateu de mielO reteta de pateu de miel din: maruntaie de miel, carne de miel tocata, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, piper, scortisoara, nucsoara si sunca. Ingrediente: 500 g de măruntaie miel 250 g carne de miel tocată 1 legătură de usturoi verde 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 linguriţă de piper măcinat…
Read more »

Sote de morcovi cu piept de pui

20 April 2011
Sote de morcovi cu piept de puiO reteta simpla si gustoasa de sote de morcovi cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, morcovi, dovlecel, verdeata, zahar, patrunjel si telina. Ingrediente: un piept de pui o ceapa 2-3 morcovi un dovlecel verdeata tocata doua linguri de zahar optional: o radacina de patrunjel, o telina mica Mod de preparare: Pieptul de…
Read more »

Ciorba mexicana

20 April 2011
Ciorba mexicanaO reteta delicioasa de ciorba mexicana din: carne de porc, ceapa, fasole, rosii in bulion, sare, piper, otet, zahar, ulei si ardei iute. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 3 cepe mari 1 doză fasole albă (420 g) 1 doză fasole colo­rată (420 g) 1 doză roşii în bulion decojite (420 g) 1 linguriţă sare 1/2…
Read more »

Cocktail Empire

20 April 2011
Cocktail EmpireO reteta simpla de Cocktail Empire din: dry gin, calvados sau coniac, apricot brandy si cirese. Ingrediente: 2,5 cl dry gin 1,2 cl Calvados sau coniac 1,2 cl Apricot Brandy cirese   Mod de preparare: Se toarna ingredientele impreuna cu gheata in paharul de mixare si se amesteca bine. Se toarna in paharul de cocktail…
Read more »

Cum se prepara Crema de broccoli (video)

20 April 2011
Cum se prepara Crema de broccoli (video)O reteta video despre cum se prepara crema de broccoli din: broccoli, cartofi, ceapa, oua, unt, chilli, concentrat de legume si struguri. Ingrediente: broccoli cartof ceapa oua unt chilli concentrate de legume struguri   Mod de preparare: Pentru inceput, puneti putina apa la fiert, in care dizolvati un cubulet de concentrate de legume. In alt…
Read more »

Ciorbă de miel delicioasă

20 April 2011
Ciorbă de miel delicioasăO reteta simpla si gustoasa de ciorba de miel delicioasa din: miel, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, orez, smantana, stevie, salata, leurda, macris, untisor, boabe de piper si 2 oua. Ingrediente: 1 cap miel, gât, coadă, câteva bucăţi de carne cu os (în afară de muşchii spatelui, pulpe şi măruntaie) 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1-2…
Read more »

Crap sarbesc la tavă

20 April 2011
Crap sarbesc la tavă  O reteta delicioasa de crap sarbesc din: crap romanesc, ulei, ceapa, cartofi, ardei gras, bulion, vin, cimbru, patrunjel, boia, zeama de peste si sare. Ingrediente: 1 kg crap românesc 200 g ulei 500 g ceapă 1 kg cartofi 500 g ardei gras 100 g bulion 100 g vin 2 fire de cimbru 1 legătură…
Read more »

Plachie de crap cu vin roşu

20 April 2011
Plachie de crap cu vin roşu  O reteta delicioasa de plachie de crap cu vin rosu, ulei, ceapa, vin rosu, bulion, faina, lamaie, foi de dafin si piper boabe. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 3 cepe mijlocii 1 pahar vin roşu 1 lingură bulion 2 linguri de făină 6 felii lămâie 2 foi de dafin 5…
Read more »

Tocana siciliana

20 April 2011
Tocana siciliana  O reteta gustoasa de tocana siciliana din: carne de porc sau vita, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb si masline. Ingrediente: 800 g carne (porc şi viţel) 3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3 ardei 1 legătură pătrunjel…
Read more »

Cartofi umpluti in varza

20 April 2011
Cartofi umpluti in varza  O reteta delicioasa de cartofi umpluti in varza din: cartofi, carne, chifle, oua, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 400 g carne 3 chifle 2 ouă 2 cepe 3-4 căţei de usturoi sare piper 1-2 verze mari Mod de preparare: Cureţi carto­fii, îi speli şi îi scobeşti cu o linguriţă. Freci…
Read more »

Drob de miel delicios

20 April 2011
Drob de miel deliciosO reteta simpla si gustoasa de drob de miel delicios din: organe de miel, ceapa, oua, verdeata si prapur de miel. Ingrediente: organe de miel ceapa, oua verdeata prapur de miel   Mod de preparare: Speli bine organele de miel, le pui la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat. Separat, căleşti ceapa, pe…
Read more »

Clatite cu mere coapte

20 April 2011
Clatite cu mere coapte  Alegi cate un mar de persoana, il scobesti si il umplu cu dulceata de zmeura amestecata cu nuca. Pui merele astfel umplute la copt pe o tava unsa. Separat faci o clatita foarte subtire dintr-un aluat din ou, sare, lapte, faina, zahar vanilat si putin ulei. Când este caldă clătita,  pui mărul copt la…
Read more »

Placinta cu nuci si gem de caise

20 April 2011
Placinta cu nuci si gem de caise  O reteta simpla si gustoasa de placinta cu nuci, gem de caise, zahar, praf de copt, faina, coaja de lamaie, zeama de lamaie si oua. Ingrediente: 4 ouă 200 g margarină 350 g făină 1 praf de copt 300 g zahăr coaja şi zeama de la o lămâie 50 ml apă 150 g nucă…
Read more »

Tartă cu miel şi fenicul

20 April 2011
Tartă cu miel şi feniculO reteta gustoasa de tarta cu miel si fenicul din: faina, unt, ulei de masline, galbenus, sare, piper, pulpa de miel, fenicul, vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel, ulei si seminte de susan. Ingrediente: pentru aluat: 300 g făină 100 g unt 3 linguri ulei de măsline 1 gălbenuş sare piper pentru umplutură: 600 g pulpă…
Read more »

Sos de pui cu smantana

20 April 2011
Sos de pui cu smantanaO reteta gustoasa de sos de pui cu smantana din: carne de pui, smantana, unt, faina, sare si foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg de pulpe 500 g smântână 150 g unt 2 linguri făină sare după gust 1 foaie dafin     Mod de preparare: Speli car­nea, o pui la fiert, bucăţile să fie…
Read more »

Miel cu orez si migdale

20 April 2011
Miel cu orez si migdaleO reteta simpla de miel cu orez din: orez, vin rosu, carne de miel tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, foaie de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 200 ml vin rosu 300 g carne de miel tocata 1 ceapa mare 1 ardei 20 g migdale maruntite 3 catei de usturoi…
Read more »

Aperitiv cu legume

20 April 2011
Aperitiv cu legume  O reteta simpla si gustoasa de aperitiv din: ceapa, cartofi, usturoi, ciuperci, cascaval, oua, ulei, rosii, ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 legătură de ceapă tulpină şi frunze 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel 150-200 g ciuperci 150 g caşcaval 3-4 cartofi noi 3 ouă întregi 100-150 ml ulei 1-2 roşii (coaja, fără miez)…
Read more »

Drob la pahar

20 April 2011
Drob la paharO reteta simpla de drob la pahar din: maruntaie de miel, oua, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 kg măruntaie de miel (inimă, plămâni, ficat) 2-3 ouă 1 lingură smântână verdeata (marar, patrunjel, ceapa verde) sare piper   Mod de preparare: Fierbi măruntaiele de la miel şi le treci prin maşină de tocat. Adaugi…
Read more »

Drob cu măruntaie si branză de oaie

20 April 2011
Drob cu măruntaie si branză de oaieO reteta delicioasa de drob cu maruntaie si branza din: ficatei de pasare, pipote si inimi de pasare, oua, ulei, branza de oaie, pesmet, ceapa uscata, ceapa verde, marar, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 500 g pipote şi inimi  de pasăre 10 ouă 150 ml ulei 150 g brânză de oaie…
Read more »

Retete de post: Salata de portocale si fenicul

20 April 2011
Retete de post: Salata de portocale si feniculO reteta de post de salata de portocale si fenicul din: portocale, bulbi de fenicul, ceapa rosie, masline verzi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: doua portocale mari doi bulbi de fenicul o ceapa rosie 50 grame masline verzi 6 linguri ulei de masline sare, piper dupa gust   Mod de preparare: Curatati portocalele…
Read more »

Ouă de Paşti vopsite natural

20 April 2011
Ouă de Paşti vopsite naturalŞtiai că ouăle de Paşti se pot vopsi şi cu ajutorul florilor şi legumelor? Pe lângă faptul că sunt mai sănătoase decât cele vopsite cu coloranţii din magazine, le poţi face şi diverse modele cu ajutorul frunzelor de trifoi, florilor sau pur şi simplu cu ceară. Înainte să te apuci, ţine seama de un amănunt…
Read more »

Mancarica de oua

20 April 2011
Mancarica de oua  O reteta simpla si gustoasa din: oua, ceapa, ardei, morcov, ulei, usturoi, faina, boia, piper, patrunjel verde si lapte. Ingrediente: 3 ouă 1 ceapă 1 ardei 1 morcov ulei usturoi 1 lingură făină boia piper pătrunjel verde 1 cană lapte Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, razi morcovul, le căleşti în puţin ulei, adaugi…
Read more »

Cocktail Martini Sweet

20 April 2011
Cocktail Martini SweetO reteta simple de Cocktail Martini Sweet din: gin, vermut rosu, vermut sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 5 cl gin 2,5 cl vermut rosu 1 cl vermut sec coaja de lamaie   Mod de preparare: Se amesteca bine ingredientele cu gheata in paharuld e mixare, se toarna bautura in paharul de cocktail, apoi se…
Read more »

Peste cu sos de ceapa

20 April 2011
Peste cu sos de ceapaO reteta gustoasa de peste cu sos de ceapa, ardei iuti, foi de dafin, rosii, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte 2 ardei iuţi 2 foi dafin 1 kg ceapă 1 kg roşii 3 căţei usturoi oregano sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, după care îl prăjeşti. Separat faci…

Tartă de pui cu mazare

20 April 2011
Tartă de pui cu mazareO reteta delicioasa de tarta de pui cu mazare din: pui, coca de placinta, ceapa, telina, morcovi, mazare, cimbrisor, faina, lapte, supa de legume, lamaie, ulei extravirgin de lamaie si sare. Ingrediente: 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi 300 g cocă de plăcintă 1 ceapă 2 tulpini de ţelină 2 morcovi 300 g mazăre…
Read more »

Budinca cu nuci si carne de vita

20 April 2011
Budinca cu nuci si carne de vita  O reteta delicioasa de budinca cu nuci, carne de vita, paine, lapte, ceapa, zahar, lamaie, oua, unt, frunze de dafin, piper si sare. Ingrediente: 700 g carne de vită tocată 120 g miez de pâine 1 pahar lapte 3 cepe 1 lingură zahăr 2 linguri miez de nucă 1 lămâie 2 ouă 80 g…
Read more »

Cum se prepara Ospatul vanatorului (video)

20 April 2011
Cum se prepara Ospatul vanatorului (video)O reteta video despre cum se prepara ospatul vanatorului din: carne de cerb, cartofi, ciuperci, ardei, usturoi, pasta de tomate, ierburi aromate, oua, faina, supa de legume, vin rosu, untura de porc, sare si piper. Ingrediente: carne de cerb cartofi ciuperci ardei usturoi pasta tomate ierburi aromate oua faina supa legume vin rosu untura porc…
Read more »

Cum se prepara Calamari umpluti cu ansoa (video)

20 April 2011
Cum se prepara Calamari umpluti cu ansoa (video)O reteta video despre cum se prepara calamari umpluti cu ansoa din: calamari, ulei de masline, usturoi, ceapa, piper si vin alb. Ingrediente: calamari ansoa ulei de masline usturoi ceapa piper vin alb   Mod de preparare: Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi fructele…
Read more »

Chec cu ciocolata si vin

20 April 2011
Chec cu ciocolata si vin  O reteta simpla si gustoasa de chec cu ciocolata, vin rosu, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, scortisoara, cacao si zahar pudra. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 4 ouă 200 g unt 100 g zahăr 250 g făină 1/2 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe cacao 125 ml vin roşu…
Read more »

Budinca de visine

20 April 2011
Budinca de visine  O reteta delicioasa de budinca de visine, unt, oua, zahar, pesmet si scortisoara. Ingrediente: 500 g vişine 150 g unt 6 ouă 150 g zahăr 1 ceaşcă pesmet 1 linguriţă de scorţişoară pesmet pentru tapetat Mod de preparare: Cureţi vişinile de sâmburi, le pre­sari cu o lingură de zahăr, le laşi să stea o…
Read more »

Placinta cu foi

20 April 2011
Placinta cu foi  O reteta delicioasa de placinta cu foi din: branza, zaharina, stafide, oua, ulei, coaja de lamaie, sare, piersici. Ingrediente: 1 pachet foi plăcintă 7-800 g brânză de vaci proaspătă 12-15 tablete îndulcitor (nu zaharină) 100 g stafide 4 ouă 4 linguri ulei coajă de la o lămâie sare piersici   Mod de preparare: Zdrobeşti…
Read more »

Cocktail Martini Medium

20 April 2011
Cocktail Martini MediumO reteta simple de Cocktail Martini Medium din: gin, vermut rosu, vermut sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl gin 1 cl vermut rosu 1 cl vermut sec coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata in paharul de mixare, turnam continutul in cupa de cocktail si adaugam o coaja de…
Read more »

Legume umplute pe pat de varza

20 April 2011
Legume umplute pe pat de varza  O reteta delicioasa de legume umplute, carne tocata, orez, sare, piper, castravete, dovlecel, ardei gras, rosie, varza si ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată la alegere 1 ceşcuţă (de cafea) cu orez sare piper 1 castravete 1 dovlecel 1 ardei gras 1 roşie 1/2 capaţână de varză ulei 2 roşii pentru capac Mod de…
Read more »

Prăjitură fină cu zmeură

20 April 2011
Prăjitură fină cu zmeură  O reteta delicioasa de prajitura fina cu zmeura, faina, margarina, zahar, oua, sare, nuca de cocos si zahar pudra. Ingrediente:  300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr 2 ouă sare 400 g cocos 400 g zmeură zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina, zahărul, margarina şi 300 g cocos, adaugi sarea. Amesteci…
Read more »

Alivenci cu mure

20 April 2011
Alivenci cu mure  O reteta delicioasa de alivenci cu mure, branza, zahar pudra, zahar vanilat, oua, faina, malai, unt si nuca de cocos. Ingrediente: 1/2 branză 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 2 linguri făină 4 lin­guri mălai unt făină pen­tru tapetat tava 3-4 linguri dulceaţă de mure 1-2 linguri nucă de cocos…
Read more »

Lagua de porumb

20 April 2011
Lagua de porumbO reteta cu specific bolivian de lagua de porumb din: carne de vita, porumb, morcov, nap, boabe de mazare, patrunjel, frunze de telina, ceapa, cartofi, ardei gras, sare si oregano. Ingrediente: 500 g carne de vită 1 ceaşcă porumb mărunţit 1 morcov 1 nap 1 cană boabe de mazăre pătrunjel tocat frunze de ţelină 1…
Read more »

Ciorba de burtă (ranga ranga)

20 April 2011
Ciorba de burtă (ranga ranga)O retea de ciorba de burta din: burta de vaca, cartofi, patrunjel, supa, usturoi, boia galbena, piper, sare si sarza. Ingrediente: 1 bucată mare de burtă de vacă 8 cartofi mari pătrunjel tăiat fin 1 ceaşcă supă 3 căţei de usturoi 8 linguri boia galbenă măcinată piper şi sare, după gust sarza   Mod de…
Read more »

Aji de burtă

20 April 2011
O reteta cu specific bolivian de aji de burta din: burta de vaca, orez, cartofi, mazare, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia galbena, usturoi, chimen, piper, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg burtă de vacă 1 cană orez 4 cartofi 1 ceşcuţă mazăre 3 cepe 1 foaie dafin ulei 2 linguri boia galbenă măcinată 3…
Read more »

Cocktail Noddy

19 April 2011
Cocktail NoddyO reteta simpla de Cocktail Noddy din: gin, bourbon si pernod. Ingrediente: 2,5 cl gin 1,5 cl Bourbon 1 cl Pernod   Mod de preparare: Ingredientele se pun in shaker, se mixeaza bine, apoi se toarna in paharul de cocktail.
Read more »

Miel cu rozmarin şi miere

19 April 2011
Miel cu rozmarin şi miereO reteta absolut delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceapa, ulei de masline, miere, rozmarin si o pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe, taiate rondele ulei de masline 1 lingura de miere (alegeti o miere cu parfum de flori pentru aroma); 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mici o pulpa de miel…
Read more »

Reţete de Paşte

19 April 2011
Reţete de PaştePentru ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si delicioase pentru masa de Paste: Perişoare de miel cu sos de lamaie Ciulama delicioasă de miel Pulpă de berbec inăbuşită Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE…
Read more »

Pulpe superioare de pui la cuptor cu frunze de salvie

19 April 2011
Pulpe superioare de pui la cuptor cu frunze de salvieO reteta simpla si delicioasa de pulpe superioare de pui la cuptor cu frunze de salvie  din: pulpe superiaore de pui, cartofi, ulei de masline, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: pulpe superioare de pui- 8 bucati pentru 4 persoane 3-4 cartofi de marime medie ulei de masline frunze de salvie sare piper  …
Read more »

Cocktail Gin Daquiri

19 April 2011
Cocktail Gin DaquiriO reteta simpla de Cocktail Gin Daquiri din: dry gin, zeama de lamaie si maraschino. Ingrediente: 4 cl dry gin 1 cl zeama de lamaie 1 cl Maraschino   Mod de preparare: Mixam bine ginul cu gheata, suc de fructe si cu lichior in shaker, apoi turnam bautura printr-o strecuratoare de bar in paharul de…
Read more »

Perişoare de miel cu sos de lamaie

19 April 2011
Perişoare de miel cu sos de lamaieO reteta delicioasa de perisoare de miel cu sos de lamaie din: carne de miel tocata, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, lamaie, albus de ou, concentrat de legume, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de miel tocată 50 g orez 1 ceapă 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel verde 1 lămâie 1 albuş…
Read more »

Supa de visine cu galuste de gris

19 April 2011
Supa de visine cu galuste de gris  O reteta gustoasa de supa de visine cu galuste, gris, zahar, scortisoara, faina, lapte dulce, sare si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg vişine spălate şi curăţate de sâmburi 6 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoara 1,5 I apă 2 linguri făină Ingrediente găluşte: 250 ml lapte dulce 2 linguri zahăr un praf de sare 3 linguri…
Read more »

Cum se prepara Ciuperci umplute pane (video)

19 April 2011
Cum se prepara Ciuperci umplute pane (video)O reteta video despre cum se prepara ciuperci umplute pane din: ciouperci, kaizer, oua, cascaval, pesmet, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: ciuperci kaizer oua cascaval pesmet ceapa ulei sare piper Mod de preparare: Astazi gatim ciuperci umplute pane. Ceapa, kaizerul si ciupercile trebuiesc curatate si taiate marunt, apoi calite intr-o tigaie cu putin ulei,…
Read more »

Ciulama delicioasă de miel

19 April 2011
Ciulama delicioasă de mielO reteta simpla si gustoasa de ciulama de miel din: carne de miel, apa, morcov, ceapa, patrunjel, unt, faina, sare, tarhon sau marar, lapte si felii de franzela. Ingrediente: pentru sos: 1 kg carne de miel 1 l apă 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură unt 1 lingură făină sare tarhon sau…
Read more »

Cordon bleu din vinete si caşcaval

19 April 2011
Cordon bleu din vinete si caşcaval  O reteta de cordon bleu din vinete, cascaval, jambon, oua, piper si ulei. Ingrediente:  2 vinete (400 g) 200 g  caşcaval 12 felii jambon fiert 2 ouă piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Tai codiţele vinetelor, le speli şi le tai în 24 de felii subţiri şi rotunde. Caşcavalul îi tai în 12…
Read more »

Salata de fasole pastai

19 April 2011
Salata de fasole pastai  O reteta simpla si gustoasa de salata de fasole pastai, usturoi, galbenusuri si ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 căpăţână mijlocie usturoi 2 gălbenuşuri ulei pentru maioneză Mod de preparare: Speli fasolea, o cureţi de capete şi o fierbi în apă sărată. Odată fiartă, o strecori şi o laşi la răcit, după care o…
Read more »

Cocktail Orange Blossom Special

19 April 2011
Cocktail Orange Blossom SpecialO reteta simpla de Cocktail Orange Blossom Special din: dry gin si suc de portocale. Ingrediente 3 cl dry gin 3 cl suc de portocale   Mod de preparare: Umplem shakerul pe jumatate cu bucati de gheata, adaugam gin si suc de fructe; mixam bine. Turnam bautura prin strecuratoarea de bar in paharul de cocktail.
Read more »

Prajitura cu 2 creme

19 April 2011
Prajitura cu 2 creme  O reteta delicioasa de prajitura cu doua creme din: oua, zahar, faina si unt. Ingrediente blat: 6 albuşuri 6 linguri de  zahăr 6 gălbenuşuri 6 linguri făină Ingrediente crema 1: 6 gălbenuşuri 6 linguri zahăr tos 200 g unt Ingrediente crema 2 : 6 albuşuri 10 linguri zahăr 8 linguri de zahăr Mod de…
Read more »

Pulpă de berbec inăbuşită

19 April 2011
Pulpă de berbec inăbuşităO reteta delicioasa de pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec, slanina afumata, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin alb, zeama de carne si 1 frunza de dafin. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50 g slănină afumată 1 căpăţână de usturoi 1 lingură de untură sare piper 3 cepe 1 pahar cu…
Read more »

Salata de rosii si iaurt

19 April 2011
Salata de rosii si iaurt  O reteta simpla si delicioasa de salata de rosii cu iaurt, patrunjel, mustar dulce, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 roşie 1/2 pahar de iaurt 2 fire de pătrunjel 1/4 linguriţă muştar dulce 1 linguriţă ulei de măsline sare Mod de preparare: Amesteci într-un castron iaurtul cu muştarul, pătrunjelul spălat şi fin tocat,…
Read more »

REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasă

19 April 2011
REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasăDrobul se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. La prepararea drobului se…
Read more »

Curcan cu portocală si anghinare

19 April 2011
Curcan cu portocală si anghinareO reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de curcan 4 anghinare 2 fire de praz 1 căţel de usturoi 1 portocală netratată 1…
Read more »

Prajitura cu branza si piersici

19 April 2011
Prajitura cu branza si piersici  O reteta delicioasa de prajitura cu branza, piersici, faina, zahar, margarina, cacao, coaja de lamaie, gelatina, oua, praf de copt si zahar vanilat. Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 2 linguri cacao 6 linguri făină 50 ml ulei 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat hârtie de copt pentru tavă Ingrediente crema:…
Read more »

Cocktail New Orleans

19 April 2011
Cocktail New OrleansO reteta simpla de Cocktail New Orleans din: gin, albus, zahar si frisca lichida proaspata. Ingrediente: 4 cl gin 1 lingurita de albus 2 lingurite de sirop de zahar 3 lingurite de frisca lichida proaspata   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi strecuram bautura intr-un pahar de cocktail.

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu