joi, 7 februarie 2013

Retete de top #58


Retete de top:

Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu

7 September 2011
Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofuO reteta de tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu din: cuscus, tofu, ceapa, dovlecei, morcovi, usturoi, rosie, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc, ghimbir, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 100 g tofu 1  ceapă albă 2  dovlecei (zucchini) 2 morcovi 1 lămâie (zeama) 1 căţel de usturoi 1 roşie 4…
Read more »

5 cocktailuri pentru sarbatori

7 September 2011
5 cocktailuri pentru sarbatori  O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si coaja de lamaie. O reteta simpla de Cocktail French 75 din: siropd e zahar, sampanie, suc de lamaie, gin si sirop de rodii. O reteta de cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu, pepene galben, zmeura, iaurt si…
Read more »

Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano

7 September 2011
Ciorbiţă cremă de peşte cu oreganoO reteta delicioasa de ciorbita crema de peste cu oregano din: peste file, ceapa, ardei gras, rosii, dovlecel, telina, concentrat de legume, iaurt, sare, piper alb, marar verde, oregano, ulei de masline, vin alb si zeama de lamaie. Ingrediente: 900 g peşte file 1 ceapă mare 1 ardei gras roşu 5 roşii coapte 1 dovlecel…
Read more »

Terină de carne şi vinete în crustă de aluat

7 September 2011
Terină de carne şi vinete în crustă de aluatO reteta de terina de carne si vinete in crusta de aluat din: vinete, carne tocata de porc, rosii, ceapa, patrunjel, boia dulce, ulei de masline extravirgin, sare, piper, oua, iaurt, bicarbonat de sodiu, faina si sare. Ingrediente: 450 g vinete 550 g carne tocată de porc 5 roşii 1 ceapă 4-5 fire de pătrunjel…
Read more »

Supă de găină cu tăieţei de casă

7 September 2011
Supă de găină cu tăieţei de casăO reteta de supa de faina cu taitei de casa din: gaina sau pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare, ou si faina. Ingrediente: 1/2 găină sau 1 pui mare 3-4 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel cu frunze 1 ţelină 10-12 boabe de piper 1 legătură de pătrunjel verde sare pentru tăieţei:…
Read more »

Brownies cu multa ciocolata

7 September 2011
Brownies cu multa ciocolataO reteta de Brownies cu multa ciocolata din: unt, ciocolata, cacao, faina, praf de copt, sare, zahar si extract de vanilie. Ingrediente: 6 linguri de unt nesarat, plus un pic pentru uns tava 160 grame ciocolata semi-dulce, taiata bucatele 1/4 cana cacao neindulcita 3/4 cana faina 1/4 lingurita praf de copt 1/4 lingurita de sare…
Read more »

Chiftea delicioasa

7 September 2011
Chiftea delicioasaO reteta de chiftea delicioasa din: carne tocata de vita, mortadella, parmezan, hribi, oua, miez de nuca, stafide, pesmet, lapte, usturoi, patrunjel, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 150 g mortadella 150 g miez de pâine 150 g parmezan 80 g hribi deshidrataţi 4 ouă…
Read more »

Somon cu ierburi aromatice (terina)

7 September 2011
Somon cu ierburi aromatice (terina)O reteta de somon cu ierburi aromatice din: file de somon, cartofi, marar, vin alb, fistic, ulei de masline extravirgin, ou, sare, piper alb, faina alba, unt, ceapa, ierburi aromatice si sare. Ingrediente: 900 g file de somon 450 g cartofi 4 fire de mărar 1 pahar vin alb 40 g fistic 6 linguri ulei…
Read more »

Supe si ciorbe

7 September 2011
Supe si ciorbeSupe: O reteta de supa potage crecy din: ceapa, morcovi, cartof, supa de pui, patrunjel, zahar, unt si smantana. O reteta simpla si delicioasa de supa de peste cu ardei gras din: usturoi, ceapa, ardei gras galben, ardei gras rosu, file de crap, unt sau margarina, concentrat de legume, sofran, sare si piper. O reteta…
Read more »

Salata de vinete cu lapte dulce

7 September 2011
Salata de vinete cu lapte dulceO reteta delicioasa de salata de vinete cu lapte dulce din: vinete, dovlecel, lapte dulce, ceapa, ulei, sare si o rosie. Ingrediente: 4-6 vinete mijlocii 1 dovlecel mare 1 ceşcuţă lapte dulce 1 ceapă albă mijlocie 4-5 linguri ulei sare pentru decor: 1 roşie mare   Mod de preparare: Aşază o tablă pe flacăra aragazului…
Read more »

Timbale de cod sărat

7 September 2011
Timbale de cod săratO reteta delicioasa de timbale de cod sarat din: cod sarat, cartofi, paine veche, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa, usturoi, sare si piper, naut, rosii, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod sărat 1 kg cartofi 100 g pâine veche 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1 lapte 1  ceapă 2  căţei de…
Read more »

Muraturi: Zacuscă de vinete

7 September 2011
Muraturi: Zacuscă de vineteO reteta de zacusca de vinete din: vinete, ardei gogosari, ceapa, rosii, sare grunjoasa, boabe de piper ardei iute, boabe de coriandru si foi de dafin. Ingrediente: 6 kg vinete 6 kg ardei gogoşari 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură boabe de piper 1 ardei iute 1/2 l ulei…
Read more »

Tiramisu racoros cu zmeura si lichior

6 September 2011
Tiramisu racoros cu zmeura si lichiorO reteta de tiramisu racoros cu zmeura si lichior din: galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, branza mascarpone, iaurt, lichior de zmeura, piscoturi, menta si zahar. Ingediente: 3 galbenusuri medii 100 grame zahar pudra 1/2 lingurita extract de vanilie 450 grame branza mascarpone 150 ml iaurt 125 ml framboise (lichior de zmeura) 18 piscoturi 350…
Read more »

Supă de roşii cu găluşte

6 September 2011
Supă de roşii cu găluşteO reteta simpla si delicioasa de supa de rosii cu galuste din: rosii, ceapa, usturoi, morcovi, unt, patrunjel, zahar, oua, gris si ulei. Ingrediente: 2 kg roşii 2 cepe 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 lingură unt 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 legătură de pătrunjel pentru găluşte: 2 ouă 4-6 linguri cu griş…
Read more »

Doradă cu legume

6 September 2011
Doradă cu legumeO reteta delicioasa de dorada cu legume din: dorada, ulei de masline extravirgin, cartofi, morcovi, suc de rosii, usturoi, dovlecei, ceapa, ardei gras, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 650 g doradă 4 linguri ulei de măsline extravirgin pentru legume: 250 g cartofi 250 g morcovi 2 pahare suc de roşii 1 pahar apă 1…
Read more »

Reteta zilei: Supă cremă bulgărească de vară

6 September 2011
Reteta zilei: Supă cremă bulgărească de varăO reteta de supa crema bulgareasca de vara din: castraveti, usturoi, ulei de floarea soarelui, nuci, iaurt, marar, cimbru, smantana, ardei gras rosu, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg castraveţi 2-3 căţei de usturoi ulei de floarea soarelui (circa 100 ml) 100 g nuci 500 g iaurt gras mărar verde cimbru 250 g smântână…
Read more »

Medalioane de păstrăv cu cartofi

6 September 2011
Medalioane de păstrăv cu cartofiO reteta de medalione de pastrav cu cartofi din: medalioane de pastrav, ceapa, smantana, unt, brandy, ulei de masline extravirgin, piper rosu, sare, faina, cartofi, oua, parmezan, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 8 medalioane de păstrăv (circa 350 g) 1 ceapă mică 2  linguri smântână dulce 15 g unt 1  lingură brandy 3 …
Read more »

Budincă cu sparanghel şi şuncă

6 September 2011
Budincă cu sparanghel şi şuncăO reteta de budinca cu sparanghel si sunca din: sparanghel, oua, sunca, parmezan, ceapa, unt, lapte, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 400 g sparanghel 5 ouă 80 g şuncă presată 6 linguri parmezan ras 1 ceapă mică 50 g unt 100 ml lapte 1 lingură pesmet sare şi piper   Mod de preparare: Îndepărtează partea…
Read more »

Vinete cu legume

6 September 2011
Vinete cu legumeO reteta de vinete cu legume din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 vinete 6  cepe 3 rosii 8 catei de usturoi 4 lingurite de zahar 1 pahar de ulei de masline extravirgin 1 pahar cu apa sare pentru decor: 4-5 fire de patrunjel   Mod de…
Read more »

Sepie cu germeni de soia şi legume

6 September 2011
Sepie cu germeni de soia şi legumeO reteta de sepie cu germeni de soia si legume din: sepie, germeni de soia, morcovi, tije de telina, ulei de masline extravirgin, usturoi, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 500 g sepie 250 g germeni de soia 200 g morcovi 150 g tije de ţelină 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1…
Read more »

Retete traditioanale: Ciorbă de burtă

6 September 2011
Retete traditioanale: Ciorbă de burtăO reteta delicioasa de ciorba de burta din: burta de bovine, rasol de vita sau picioare de porc, malai, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, galbenusuri, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 2 kg burtă de bovine 1  rasol de vită sau 2 picioare de porc 2-3 linguri mălai (facultativ) 2   morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel…
Read more »

Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec

6 September 2011
Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grecO reteta de ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi, ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean, piper negru si sare. Ingrediente: 1 pui mai mic 500 ml borş 100 g smântână 2 morcovi 1 ceapă 50 ml ulei 4 roşii 2 ardei 2-3 linguriţe porumb 2-3 cartofi 1…
Read more »

Salată de varză roşie cu nuci

6 September 2011
Salată de varză roşie cu nuciO reteta de salata de varza rosie cu nuci din: varza rosie, nuci, branza de capra, mere, otet, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză roşie mare 10-14 nuci întregi 200 g brânză de capră 2  mere 1 lingură oţet 3  linguri ulei de măsline 2-3 tije de busuioc sau de salvie…
Read more »

Cuscus cu legume

6 September 2011
Cuscus cu legumeO reteta de cuscus cu legume din: rosii, vinete, morcovi, dovlecei, ceapa, usturoi, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, boia iute, scortisoara, sofran, sare, piper, cuscus, stafide si patrunjel tocat. Ingrediente: 500 g roşii 200 g vinete 150 g morcovi 150 g dovlecei (zucchini) 1  ceapă 2   căţei de usturoi 1 polonic supă…
Read more »

File de peşte prăjit cu ierburi aromatice

6 September 2011
File de peşte prăjit cu ierburi aromaticeO reteta delicioasa de file de peste prajit cu ierburi aormatice din: file de peste alb, vin alb, rozmarin, cimbru, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper, morcovi, dovlecei, ardei rgas, anghinare si otet alb. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 1/2pahar vin alb 2  crenguţe de rozmarin 3  crenguţe de…
Read more »

Salată de ţelină cu morcov şi măr

6 September 2011
Salată de ţelină cu morcov şi mărO reteta de salata de telina cu morcov si mar din: telina, morcovi, lamaie, mere, oua, ulei, mustar, sare si frunze de patrunjel. Ingrediente: 2 ţeline mijlocii 2 morcovi 1 lămâie mică 2 mere 2 ouă 1 cană ulei 2 linguri de muştar sare pentru decor: frunze de pătrunjel felii de măr   Mod de…
Read more »

Ton prăjit cu salată de andive

6 September 2011
Ton prăjit cu salată de andiveO reteta de ton prajit cu salata de andive din: ton, ulei de masline extravirgin, seminte de mac sau de susan, cimbru, sare, piper, lamaie si andive. Ingrediente: 450 g ton 3  linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură seminţe de mac sau de susan 1 crenguţă cimbru sare şi piper pentru salată: 1 lămâie…
Read more »

Coroniţă cu fasole verde

6 September 2011
Coroniţă cu fasole verdeO reteta de coronita de fasole verde din: fasole verde, morcovi, cascaval, lapte, faina alba, unt, oua, sare si piper. Ingrediente: 700 g fasole verde 250 g morcovi 150 g caşcaval (afumat) 400 ml lapte 50 g faină albă 90 g unt 4 ouă sare piper   Mod de preparare: Topeşte pe foc 60 g…
Read more »

Reteta zilei: Salata de vara

6 September 2011
Reteta zilei: Salata de varaO reteta simpla si delicioasa de salata de vara din: ardei grasi, vinete, iaurt, lamaie, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei graşi 2 vinete 1 borcan iaurt 1 lămâie 3 linguri ulei 3 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare: Ungi ardeii şi vinetele cu puţin ulei şi apoi îi coci.  …
Read more »

Musaca de fasole verde

6 September 2011
Musaca de fasole verdeO reteta simpla si delicioasa de musaca de fasole verde din: fasole verde, branza sau cascaval, lapte, smantana, oua, patrunjel verde, pesmet, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 1 kg fasole verde 250 g branza sau cascaval 100 ml lapte 150 ml smantana 3 oua patrunjel verde 2 linguri pesmet ulei sare piper condiment…
Read more »

Prăjitură delicioasa cu fructe proaspete

6 September 2011
Prăjitură delicioasa cu fructe proaspeteO reteta de prajitura delicioasa cu fructe proaspete din: margarina, faina, oua, zahar pudra, praf de copt, sare, fructe, unt si faina. Ingrediente: 200 g margarină 300 g făină 6 ouă 100 g zahăr pudră 1 plic praf de copt 3-4 g sare fructe proaspete (vişine fără sâmburi, caise sau piersici tăiate felioare) 1 lingură…
Read more »

Terină de spanac cu sos de caşcaval

6 September 2011
Terină de spanac cu sos de caşcavalO reteta de terina de spanac cu sos de cascaval din: spanac, ricotta, apa, pesmet, parmezan, oua, unt, cascaval, faina, lapte, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac 200 g ricotta (sau brânză de vaci) 200 ml apă 100 g pesmet 4 linguri parmezan ras 2 ouă 20 g unt pentru sos: 200 g caşcaval…
Read more »

Peşte cu garnitură de legume

6 September 2011
Peşte cu garnitură de legumeO reteta de peste cu garnitura de legume din: peste, ulei de masline, sare, piper, morcovi, dovlecei, ceapa verde si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g peşte-pescar (bucăţi) 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru legume: 200 g morcovi 2

Rasol din muschi de vita

6 September 2011
Rasol din muschi de vitaO reteta delicioasa de rasol din muschi de vita din: muschi de vita, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, sfecla rosie, salata verde si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 rădăcină ţelină 4 cartofi 2 linguri ulei de măsline 1 sfeclă roşie mică fiartă salată verde sare   Mod de…
Read more »

Briose cu vişine si ciocolată

6 September 2011
Briose cu vişine si ciocolatăO reteta de briose cu visine si ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara. Ingrediente: 80 g ciocolată 75 g unt moale 100 g zahăr 4 ouă 30 g făină 2 linguriţe praf de copt 3 linguri lapte 200 g alune măcinate 200 g vişine prospete…
Read more »

Ardei graşi umpluţi cu carne de pui

6 September 2011
Ardei graşi umpluţi cu carne de puiO reteta de ardei grasi umpluti cu carne de pui din: ardei grasi, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, sos de rosii, piept de pui tocat, pesmet, lapte, ou, parmezan si sare. Ingrediente: 1 ardei gras galben (mare) 1  ardei gras roşu (mare) 2   fire ceapă verde 10-15 frunze de busuioc 1/2 pahar vin alb…
Read more »

3 cocktailuri pentru sarbatori

6 September 2011
3 cocktailuri pentru sarbatori  O reteta simpla de Cocktail Gimlet din: dry gin, lime juice si sirop de zahar. O reteta simpla de Cocktail Frozen Caruso din: creme de menthe si gin. O reteta simpla de Cocktail Tropical Red din: lichior de portocale, gin, zeama de grapefruit si suc de portocale.
Read more »

Reteta zilei: Supă cremă de peşte (merluciu)

6 September 2011
Reteta zilei: Supă cremă de peşte (merluciu)O reteta simpla si delicioasa de supa crema de peste din: ceapa, morcovi, cartof, telina, pastarnac, lamaie, bulion, sare, merluciu si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 1 cartof 1 ţelină 1 păstârnac 1 lămâie bulion sare 1/2 kg peşte merluciu smântână   Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi cartoful,…
Read more »

Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşii

6 September 2011
Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşiiO reteta de fileuri de calcan cu menta, lamaie, si rosii din: fileuri de calcan, faina, frunze de menta, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de calcan (220 g fiecare) 1, 5 g faină albă 10 frunze de mentă 1 lămâie 1 căţel de usturoi…
Read more »

Cappuccino de mazăre cu mentă

6 September 2011
Cappuccino de mazăre cu mentăO reteta de cappuccino de mazare cu menta din: mazare, sare, piper, boia, creveti, scortisoara, ceapa, unt, sherry sec, vin alb, supa de legume, smantana, iaurt, branza de vaci si menta. Ingrediente: 200 g mazăre congelată sare piper boia 250 g creveţi mari congelaţi scorţişoară măcinată 60 g ceapă tocată 30 g unt 100 ml…
Read more »

Tartă de afine cu fructe

6 September 2011
Tartă de afine cu fructeO reteta delicioasa de tarta cu afine si fructe din: faina, zahar, ou, unt, afine, smantana, amidon si zahar. Ingrediente: 300 g făină 100 g zahăr 1 ou 200 g unt umplutură: 500 g afine 4 ouă 250 g smântână dulce 150 g smântână fermentată 1 lingură amidon 4 linguri zahăr   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de fasole boabe cu sos de muştar

6 September 2011
Salată de fasole boabe cu sos de muştarO reteta de salata de fasole boabe cu sos de mustar din: fasole cu boabe mari, morcovi, pastarnac, patrunjel verde, ceapa, gogosar murat, sare, mustar, otet sau lamaie, ulei de masline si ceapa. Ingrediente: 1/2 kg fasole cu boabe mari 2 morcovi 1 păstârnac 4-6 fire de pătrunjel verde 1 ceapă albă mare 1 gogoşar…
Read more »

Muraturi: Castraveti in saramura

6 September 2011
Muraturi: Castraveti in saramuraO reteta simpla de castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare, zahar, morcovi, conopida, frunze de visin si marar uscat. Ingrediente: 5 kg castraveţi 6 l apă 6 linguri sare 6 linguri zahăr 2-4 morcovi 1 conopidă mică frunze de vişin mărar uscat   Mod de preparare: Spală castraveţii şi lasă-i în apă rece 10…
Read more »

Ulei de catina

6 September 2011
Ulei de catinaO reteta simpla de ulei de catina din: fructe de catina si ulei de floarea soarelui. Uleiul de cătină este indicat în trata­rea acneei, a bolilor de piele, a iritaţii- lor provocate de arsuri, a insolaţiilor. Rănile se acoperă cu cataplasme înmu­iate în acest ulei. Mai mult, el este fo­losit şi pentru producerea unor creme…
Read more »

Brioşe cu afine coapte în formă

5 September 2011
Brioşe cu afine coapte în formăO reteta delicioasa de briose cu afine coapte in forma din: faina, unt, zahar, ou, foi de gelatina, afine, ciocolata alba, branza de vaci, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 75 g zahăr 1 ou în plus: 10 foi de gelatină 500 g afine 150 g ciocolată albă 750 g…
Read more »

Reteta zilei: Platou vegetarian

5 September 2011
Reteta zilei: Platou vegetarianO reteta de platou vegetarian din: dovleac, vanata, ardei gras rosu, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, usturoi si cimbru sau oregano. Ingrediente: 1 dovleac 1 vânătă mare 1 ardei gras roşu sau 1 ardei capia 7-8 ciuperci mari 1 kg roşii 1 lingură ulei de măsline sare piper 1 -2 căţei de usturoi cimbru…
Read more »

Salată de scrumbie sărată

5 September 2011
Salată de scrumbie săratăO reteta delicioasa de salata de scrumbie sarata din: fasole verde, cartofi, scrumbii sarate sau afumate, ulei de masline, otet, lamaie, piper, castraveti murati, marar, masline si ceapa rosie. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde (păstăi subţiri sau late) 1/2 kg cartofi mici 2 scrumbii sărate sau afumate 2 ouă fierte tari 2 linguri ulei de…
Read more »

Sosuri picante

5 September 2011
Sosuri picanteChutney, Relish si Salsa sunt sosurile care dau preparatelor din carne o nota aparte. Sosurile garantează o aromă exotică şi pican­tă: fructele şi legumele, preparate cu oţet, zahăr şi mirodenii, sunt foarte căutate de bucătari şi sunt apreciate la petrecerile cu grătar. Chutney. Sosul rece, dulce-picant provine din India. De obicei, fructele tăiate mă­runt, dar…
Read more »

Prajitura cu branza si afine

5 September 2011
Prajitura cu branza si afineO reteta delicioasa de prajitura cu branza si afine din: faina, zahar, ou, unt, afine, branza slaba de vaci, zahar, zahar vanilat, praf de budinca de vanilie si oua. Ingrediente: 175 g făină 75 g zahăr 1 ou 100 g unt umplutură: 200 g afine 500 g brânză slabă de vaci 75 g zahăr 1/2…
Read more »

Salata

5 September 2011
SalataO reteta simpla si delicioasa de salata din: cartofi, sardele, masline negre, usturoi, lamaie, mustar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g sardele din conservă 10-12 măsline negre fără sâmburi 1 căpăţână de usturoi 1/2 de lămâie 1 lingură muştar 3 linguri ulei sare piper pentru decor: rozmarin 1/2 lamaie   Mod…
Read more »

Ruladă delcioasa de creier

5 September 2011
Ruladă delcioasa de creierO reteta de rulada delicioasa de creier din: creier, ciuperci, ceapa verde, unt, verdeata, sare, piper, cascaval, aluat, unt, faina si lapte. Ingrediente: 250 g creier 100 g ciuperci 1 ceapă verde 50 g unt verdeaţă sare piper 50 g caşcaval 1 pachet aluat franţuzesc (foitaj) pentru sos: 25 g unt 25 g făină 100…
Read more »

Ciorbă de gâscă

5 September 2011
Ciorbă de gâscăO reteta delicioasa de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, patrunjel, morcov, varza, ardei gras, rosii, otet de vin alb, smantana fermentata, salata verde, patrunjel, leustean, boabe piper negru si sare. Ingrediente: 500 g carne de gâscă 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 250 g varză 1 ardei gras 1 pahar…
Read more »

Friptură înăbuşită de pui

5 September 2011
Friptură înăbuşită de puiO reteta de friptura inabusita de pui din: pui, sare, piper, ceapa, morcov, radacina de telina, ceapa verde, ulei, bulion, otet balsamic, vin rosu, supa de pasare, bouquet garni, bacon afumat, unt si amidon. Ingrediente: 1 pui (cca 1,2 kg) sare piper 120 g cepe franţuzeşti 1 morcov 150 g rădăcină de ţelină 1 legă­tură…
Read more »

Tocană de capră

5 September 2011
Tocană de caprăO reteta delicioasa de tocana de capra din: ceapa rosie, slanina afumata, boia, sare, gogosari rosii, carne de capra, foi de dafin, frunze de stevie, boabe de coriandru si usturoi. Ingrediente: 1 ceapă roşie 100 g slănină afumată boia sare 2 gogoşari roşii 1 kg carne de capră 100 ml vin roşu 4 foi de…
Read more »

Reteta zilei: Omleta cu verdeturi

5 September 2011
Reteta zilei: Omleta cu verdeturiO reteta simpla de omleta cu verdeturi din: oua, lapte, sare, unt sau untura si verdeata. Ingrediente: 6 ouă 2 linguri lapte sare unt sau untură 2 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar, ceapă verde).   Mod de preparare: Baţi ouăle, adaugi laptele şi sarea, apoi verdeaţa tocată mărunt. Torni compoziţia într-o tigaie, coci omleta pe o…
Read more »

Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi

5 September 2011
Plăcintă cu carne îmbrăcată în foiO reteta de placinta cu carne imbracata in foi din: file de porc, cartofi, morcovi, ceapa, masline, ulei, supa, sare, piper, foi de placinta si unt topit. Ingrediente: 300 g file de porc 150 g cartofi 2 morcovi mici 1 ceapă 2 linguri măsline fără sâmburi 2 linguri ulei 100 ml supă sare piper 20…
Read more »

Muraturi: Gogonele în saramură

5 September 2011
Muraturi: Gogonele în saramurăO reteta de gogonele in saramura din: gogonele, morcovi, telina cu frunze, usturoi, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 5 kg gogonele 1/2 kg morcovi 2 ţeline cu frunze usturoi ardei iute sare apă   Mod de preparare: Curăţă legumele, iar morcovii şi ţelinele taie-le felii sau în figuri geometrice şi aşază-le pe pereţii borcanului.…
Read more »

Retete traditionale romanesti: Salată de boeuf

5 September 2011
Retete traditionale romanesti: Salată de boeufO reteta delicioasa, perfecta pentru orice ocazie de salata de boeuf din: cartofi, morcovi, mazare, telina, castraveti murati, carne de vita, mustar, oua, ulei, lamaie, gogosari, sare, masline, albus fiert si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1  kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 kg mazăre din conservă 2   ţeline 1/2 kg castraveţi muraţi 1/2 kg carne…
Read more »

Ardei copti cu rosii si ansoa

5 September 2011
Ardei copti cu rosii si ansoaO reteta simpla si delicioasa de ardei copti cu rosii si ansoa din: ardei rosii, ansoa, rosii, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei rosii, taiati pe jumatate si curatati 50 gr de ansoa in ulei, scursi 8 rosii mici, taiate pe jumatate doi catei de usturoi, taiati fin doua linguri ulei de masline…
Read more »

Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoi

5 September 2011
Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoiO reteta delicioasa de salata de fasole verde cu usturoi din: fasole verde pastai, apa, usturoi, ulei de masline, lamaie sau otet si marar. Ingrediente: 1 kg fasole verde păstăi 1 cană apă 5-6 căţei usturoi 3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie sau 1 lingură oţet 4-6 fire de mărar   Mod de preparare:…
Read more »

Cannelloni umplute cu sos bolognez

5 September 2011
Cannelloni umplute cu sos bolognezO reteta delicioasa de cannelloni umplute cu sos bolognez din: ceapa, zarzavat supa, ulei, carne de vita tocata, rosii pasate, boia de ardei iute, verdeturi tocate, sare, piper, faina, unt, lapte, nucsoara, paste cannelloni si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 1 legătură zarzavat de supă 2 linguri ulei 500 g carne de vită tocată 750 g…
Read more »

Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet

5 September 2011
Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otetO reteta simpla si delicioasa de gogosari umpluti cu conopida in otet din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, marar, cimbru, tarhon, boabe de piper, foi de dafin si conopide. Ingrediente: 30 gogoşari mari 1 l oţet 3 l apă 3 linguri sare 6 linguri de zahăr mărar cimbru tarhon boabe de piper foi de dafin…
Read more »

Friptură de vită în marinată picantă

5 September 2011
Friptură de vită în marinată picantăO reteta de friptura de vita in marinata picanta din: boabe de piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, coniac, vin rosu, pulpa de vita, zarzavat de supa, ulei, cimbru, supa, ceapa, unt, morcovi, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 linguriţă boabe de piper 1/2 lin­guriţă nucşoară măcinată 1/2 linguriţă cuişoare măcinate 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 50 ml…
Read more »

Chiftele in sos de iaurt

5 September 2011
Chiftele in sos de iaurtO reteta de chiftele in sos de iaurt din: bulgur, sare, castraveti, menta, iaurt, usturoi, piper, ceapa, patrunjel, carne de vita, bulion, fulgi de ardei, scrotisoara, chimen, ienibahar si ulei de masline. Ingrediente: 220 g bulgur instant sare 2 castraveţi 1 legătură mentă 500 g iaurt 5 căţei de usturoi piper 2 cepe 1 le­gătură…
Read more »

Paella marinera

5 September 2011
Paella marineraO reteta de paella marinera delicioasa din: midii, scoici vongole, creveti, rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, sare, piper, orez, supa foaie de dafin, sofran, rondele de sepie sau calamar si mazare congelata. Ingrediente: 8 midii 8 scoici vongole 8 creveţi uriaşi 2 roşii 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 1 căţel…
Read more »

Dulceata de catina

5 September 2011
Dulceata de catinaO reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa de cătină îţi oferă energie şi vita­litate. Acest preparat este delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei. Ingrediente: 2 kg cătină 2 kg zahăr 2 căni apă   Mod de preparare: Fierbe un sirop din apă şi zahăr,…

Ravioli de sepie şi fructe de mare

2 September 2011
Ravioli de sepie şi fructe de mareO reteta de raviolii de sepie si fructe de mare din: andiva, seminte de pin, stafide, ulei de masline extravirgin, paine, ansoa, usturoi, rosii cherry, sepii, fructe de mare, sare, piper, supa concentrata de legume, frunze de busuioc si foaie de dafin. Ingrediente: 1 andivă creaţă 30 g seminţe de pin 20 g stafide 4…
Read more »

Orez cu legume si condimente

2 September 2011
Orez cu legume si condimenteO reteta delicioasa de orez cu legume si condimente din: patrunjel, ardei, dovlecel, ananas, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ulei de masline, telina, ceapa, condimente, orez, concentrat vegetal si rosii cherry. Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel, tocat 1 ardei rosu, 1 ardei galben si 1 verde, taiati cuburi 1 dovlecel mare 300 g felii…
Read more »

Tartar de vitel

2 September 2011
Tartar de vitelO reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper, vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou. Ingrediente: 400 g carne de vitel sare piper 125 ml vermut 1 gulie 70 ml smantana 1 foaie gelatina 1 ou   Mod de preparare: Se fierbe vermutul până ce-şi reduce volumul la 30%.…
Read more »

Chiftele de curcan in lipie

2 September 2011
Chiftele de curcan in lipieO reteta de chiftele de curcan in lipie din: carne de curcan, lipii, humus, salata, condimente, seminte de susan, ceapa rosie, zeama de lamaie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 g carne de curcan, tocata 4-8 lipii 200 g humus o capatana de salata condimente asortate 3 linguri seminte susan 1 ceapa mica rosie,…
Read more »

Ardei umpluti cu file de peste

2 September 2011
Ardei umpluti cu file de pesteO reteta delicioasa de ardei umpluti cu file de peste din:. Ingrediente: 250 g file de peste sare piper 8 ardei grasi rosii 1 ceapa 3 catei de usturoi 50 g pesmet 150 ml ulei de masline 150 ml smantana 1 ou 1/2 legatura patrunjel zahar faina   Mod de preparare: Se coc ardeii pe…
Read more »

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

2 September 2011
Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vineteO reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada, rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare, piper alb, vinete, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 doradă 5 roşii 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 lămâi 3 portocale 3-4 fire civetă (sau ceapă verde) sare şi piper alb…
Read more »

Salată Ratatouille

2 September 2011
Salată RatatouilleO reteta delicioasa de salata ratatouille din: ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecel, ulei de masline, sare, piper, rosii, busuioc si otet balsamic. Ingrediente: 4 cepe roşii 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 1 dovlecel 4 fire rozmarin 4 linguri ulei de măsline sare piper 6 roşii 4 fire…
Read more »

Salată de cartofi cu fasole

1 September 2011
Salată de cartofi cu fasoleO reteta de salata de cartofi cu fasole din: cartofi, sare, fasole verde, cimbrisor, fasole boabe rosie si alba, ceapa rosie, rosii, mustar, supa, otet de vin alb, piper, zahar, ulei de masline si bacon. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g fasole verde 1 legătură cimbrişor 1 conservă mică boabe de fasole albă 1…
Read more »

Friptura cu glazura de muştar şi miere

1 September 2011
Friptura cu glazura de muştar şi miereO reteta de friptura de porc cu glazura de mustar si miere din: cartofi noi, pulpa de porc, amestec de fasole verde si mazare, miere, mustar cu boabe, ulei de masline, usturoi, rosii si zahar. Ingrediente: 600 g cartofi noi, prajiti in unt si condimente (marar, patrunjel, etc) 1 kk pulpa de porc, portionata in…
Read more »

Doradă la grătar

1 September 2011
Doradă la grătarO reteta de dorada la gratar din: ardei grasi, rosii, usturoi, ardei iute, arahide prajite, ulei de masline, sare, piper, doara si lamaie. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 600 g roşii 1 căţel de usturoi 1 ardei iute roşu 1/2 legătură pătrunjel 60 g arahide prăjite şi tocate 1 lingură oţet 4 linguri ulei de…
Read more »

Salata cu creveti

1 September 2011
Salata cu crevetiO reteta de salata cu creveti din: creveti fierti, marar, avocado, mango, suc de lamaie, salata ruccola, castraete, rosii cherry, smantana si frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g creveţi fierţi, congelaţi sau proaspeţi 1 lingură mărar proaspăt 1 avocado mare 1 mango, tăiat cuburi mici 80 g salată ruccola sucul de la 1 lămâie, din…
Read more »

Halloumi cu piersici şi ruccola

1 September 2011
Halloumi cu piersici şi ruccolaO reteta simpla si delicioasa de halloumi cu piersici cu ruccola din: ruccola, lamaie, sare, piper, ulei de masline, piersici si branza halloumi. Halloumi este o spe­cialitate de brânză din Cipru; se prepară din lapte de capră, vacă sau oaie, fiind un caş pus la saramură şi frământat. Adesea este condi­mentat cu mentă. Se poate…
Read more »

Spaghete cu peste

1 September 2011
Spaghete cu pesteO reteta de spaghete cu peste din: smantana, fileuri de peste, patrunjel, spaghete, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate si lamaie. Ingrediente: 250 ml smantana 200 g fileuri de peste (somon) o legatura de patrunjel, proaspat tocat 350 g spaghete ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 2 linguri pasta de tomate coaja rasa…
Read more »

Frigarui de pui cu dovlecel si vinete

1 September 2011
Frigarui de pui cu dovlecel si vineteO reteta de frigaruid e pui cu dovlecel si vinete din: file de piept de pui, ulei de masline, piper, mustar, ierburi de provence, dovlecei, vinete si sare. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 4 linguri ulei de măsline piper 1 linguriţă muştar 1  linguriţă ierburi de Provence 2  dovlecei mici subţiri 2…
Read more »

Chiftelute de peste alb cu legume

1 September 2011
Chiftelute de peste alb cu legumeO reteta de chiftelute de peste alb cu legume din: fileuri de peste alb, fructe de mare, patrunjel, legume congelate, taitei, ceapa, pasta de curry, ou, sos teriyaki, suc de lamaie verde si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g fileuri de peşte alb (cod, macrou) 250 g fructe de mare 1 legătură pătrunjel, proaspăt…
Read more »

Bruschetta cu cremă de mazăre

1 September 2011
Bruschetta cu cremă de mazăreSe toacă 1 ceapă şi se căleşte în 1 lingură unt. Se toarnă 250 ml supă de le­gume şi se lasă să dea în clocot. Se decojeşte 1 cartof mare şi se taie cuburi; se adaugă la ceapă, împreună cu 2 linguriţe frunze de cimbru proaspăt şi se lasă să fiarbă 8 min. Se adaugă…
Read more »

Creveţi în crustă de tăieţei de orez

31 August 2011
Creveţi în crustă de tăieţei de orezO reteta de creveti in crusta de taitei de orez din: creveti, taitei de orez, dovlecel, vanata, ardei gras, pastai de fasole verde, sparanghel, morcov, stafide, seminte de pin si fistic, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, piper, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamon, foaie de dafin si boia iute. Ingrediente: 16 creveţi 50 g tăieţei de…
Read more »

Cartofi cu şuncă si castraveti

31 August 2011
Cartofi cu şuncă si castravetiCartofi cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt, smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie si marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 castraveţi 2 cepe roşii 20 g unt 100 g smântână 200 g şuncă sare piper 1 cub supă concentrată de legume zeamă de lămâie 1 legătură…
Read more »

Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc

31 August 2011
Reteta zilei: Piept de pui moldovenescO reteta de piept de pui moldovenesc din: piept de pui, felii de jambon, unt, smantana, fasole verde, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 800 g piept de pui 150 g felii de jambon 150 g unt 100 g smântână 300 g fasole verde 200 g mazăre 1 legătură ceapă verde   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Anghilă în sos cu varză călită

31 August 2011
Anghilă în sos cu varză călităO reteta delicioasa de anghila in sos cu varza calita din: anghile, ceapa, pasta de rosii, otet de vin alb, ulei de arahide sau masline, sare, piper alb, varza alba, ceapa, unt si malai. Ingrediente: 4 anghile (150 g fiecare) 50 g ceapă 30 g pastă de roşii concentrată 2 linguri oţet de vin alb…
Read more »

Frittata cu tofu, mazăre şi cartof

31 August 2011
Frittata cu tofu, mazăre şi cartofSe încing 2 linguri de pastă de curry într-o tigaie, se adaugă 1 ceapă feliată şi se călesc 4 minute, până se înmoaie. Se adaugă 200g de cartof fiert, tăiat cubuleţe, şi 100 g de mazăre congelată. Se călesc 4 minute. Se zdrobesc 350g de tofu şi se amestecă cu 2 ouă bătute, se toarnă…
Read more »

Falafel cu cartofi

31 August 2011
Falafel cu cartofiIntr-un robot, mărunţeste 2 lipii, rupte bucăţi, 1 linguriţă seminţe de chimen, 60 g seminţe de susan, 2 linguriţe coriandru măcinat si o linguriţă paprika afumată. Coace la cuptorul cu microunde 600 g cartofi în coajă, până se înmoaie, apoi scoate miezul copt cu o lingură, pune-l în robot, adaugă 400 g mazăre din conservă,…
Read more »

Sos de iaurt gras

31 August 2011
Sos de iaurt grasPune o bucată de tifon într-o sită ne­metalică ţi umple-o cu 450 g iaurt gras. Lasă la frigider peste noapte. Varsă zerul ţi toarnă iaurtul într-un castron. Presară 100 g ridichi rase, 1 castravete, curăţat de seminţe si tocat, 2 linguri seminţe de floarea soarelui, câteva fire de pătrunjel sau mentă, tocate grosier, si stropeste…
Read more »

Cannelloni cu tofu şi spanac

31 August 2011
Cannelloni cu tofu şi spanacO reteta delicioasa de cannelloni cu tofu si spanac din: ceapa, usturoi, rosii, seminte de pin, spanac, nucsoara, tofu, lasagna si pesmet. Ingrediente: 1 ceapă, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 2 conserve de 400g de roşii tocate 50g seminţe de pin, tocate grosier 400g de spanac proaspăt 1 vârf de cuţit de nucşoară…
Read more »

Tocană dulce sau picantă

31 August 2011
Tocană dulce sau picantăO reteta de tocana dulce sau picanta din: ceapa, ardei, carne de porc, carne de vita, carnati, untura de porc, smantana si boia dulce sau iute. Ingrediente: 3 cepe 2 ardei 400 g carne de porc 300 g carne de vită 200 g cârnaţi 200 g untură de porc 300 g smântână 1 plic de…
Read more »

Vinete şi humus la cuptor

31 August 2011
Vinete şi humus la cuptorIncinge grillul la medium-high. înţeapă cu un cuţit 2 vinete medii, apoi coace-le pe grill 15-20 min, întorcându-le până când se înmoaie. Lasă să se răcească. Desfă vinetele ţi scoate miezul cu o lin­gură. Pune-l într-un robot, împreună cu 2 x 400 g conserve de mazăre, clătită ţi scursă, 3 căţei de usturoi, zdrobiţi, 4…
Read more »

File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli

31 August 2011
File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoliO reteta de file de ton caramelizat cu vinete si broccoli din: file de ton, supa de peste, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, zahar, sake, ghimbir, zahar pudra, sare, broccoli, vinete, faina alba, vin, patrunjel si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg file de ton 150 g supă de peşte 3 linguri…
Read more »

Trufe in crusta de migdale

31 August 2011
Trufe in crusta de migdaleO reteta de trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj, migdale si rom. Ingrediente: 200 g  cozonac 150 g ciocolată menaj 80 g migdale 3 linguri rom   Mod de preparare: S fărâmă cozonacul într-un castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi modelează din el mai multe biluţe. Topeşte…
Read more »

Fasole cu branza la cuptor

31 August 2011
Fasole cu branza la cuptorincinge cuptorul la 4/180 C. Scurge şi clăteşte 2×400 g conserve cu fasole fiartă, incinge într-o tigaie 100 ml ulei de măsline şi căleşte 2 cepe mici, tocate, şi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi, până se înmoaie. Adaugă 400 g roşii din conservă, tocate, şi 2 linguri pastă de tomate şi lasă să se încălzească…
Read more »

Reteta zilei: Bobotie

30 August 2011
Reteta zilei: BobotieO reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou. Inrgediente: 2 felii de paine alba 2 cepe, tocate 25 g unt 5 catei de usturoi, dintre care 2 zdrobiti 1 kg…
Read more »

Punguţe din aluat umplute cu mere

30 August 2011
Punguţe din aluat umplute cu mereO reteta de pungute din aluat umplute cu mere din: faina, ou, ulei de masline extravirgin, marsala, zahar, scortisoara, mere, dulceata de prune, stafide, scortisoara, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 350 g faină albă 1 ou 10 linguri ulei de măsline extravirgin 1  pahar Marsala 2   linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere pentru umplutură: 500…
Read more »

Plăcinta cu spanac şi ceapa

30 August 2011
Plăcinta cu spanac şi ceapaIncinge cuptorul la 4/180″C. Topeşte 650 g frunze de spanac, apoi stoarce-le cât mai bine. Adaugă 4 cepe verzi, tocate, 3 linguri pătrunjel tocat, 2 linguri mărar tocat, 200 g brânză feta mărunţită, 1 ou bătut şi 2 linguriţe seminţe de chimen. Asezonează bine. Unge cu unt o tavă de copt pătrată, cu latura de…
Read more »

Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie

30 August 2011
Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâieO reteta delicioasa de Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie din: lapte, unt, oua, faina, sare, fragi, ingheatata de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 250 ml lapte 100 gunt 4 ouă 150 g faină albă un praf de sare pentru umplutură: 250 g fragi 1 lingură zahăr 350 g îngheţată de lămâie Pentru decor: zahăr…

Pui caramelizat cu pasta dukkah

30 August 2011
Pui caramelizat cu pasta dukkahPentru dukkah, pune într-o tigaie 50 g alune, tocate mărunt, 50 g migdale, toca­te mărunt, 25 g seminţe de susan, 25 g se­minţe de dovleac, 3 seminţe de coriandru, 1 lingură seminţe de chimen şi 2 linguriţe seminţe de fenicul şi prăjeşte-le la foc potrivit 3-5 min, agitând tigaia. Lasă la răcit câteva minute. Pune…
Read more »

New York cheesecake

30 August 2011
New York cheesecakeO reteta delicioasa de New York cheesecake din: unt, biscuiti, zahar tos, branza, zahar fin, esctract de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie, oua, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 85 ml de unt topit, plus extra pentru uns forma 40g de biscuiţi digestivi, sfărâmaţi 1 lingură de zahăr tos pentru umplutura: 900g de…
Read more »

Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon

30 August 2011
Rulouri de calamar cu sparanghel şi baconO reteta de rulouri de calamar cu sparanghel si bacon din: calamar, sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g calamar 600 g sparanghel 150 g bacon (felii) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 400 g roşii 1 pahar vin alb sare şi…
Read more »

Frigarui cu peste si carnaciori chorizo

30 August 2011
Frigarui cu peste si carnaciori chorizoIntr-un castron, amestecă 450 g fileuri de peşte (macrou, cod, somon), tăiate în cca 20 cuburi, 2 linguri ulei de măsline, linguriţă rozmarin tocat şi coaja rasă de la 1 lămâie. Lasă la marinat timp de minimum 30 min până la câteva ore. Inmoaie 10 frigărui de lemn în apă călduţă, apoi înfige alternativ bucăţi…
Read more »

Ceai de mere usor alcoolizat

30 August 2011
Ceai de mere usor alcoolizatRacoritor si aromatizat, rezulta circa 12 pahare. Prepara o infuzie din 2 pliculete de ceai, 2 batoane de scortisoara si 500 ml apa clocotita, lasa la infuzat 5 minute. Scoate pliculetele de ceai, adauga 1 lingura zahar si lasa la racit. Torna intr-o carafa, adauga 1 l suc de mere, cateva frunze de menta, zdrobite,…
Read more »

Perle de mere în sos

30 August 2011
Perle de mere în sosO reteta delicioasa de perle de mere in sos din: oua, faina, mere, zahar, pesemt, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, ou, zahar pudra, vin rosu si menta. Ingrediente: 2 ouă 2   linguri faină albă 3   mere 50 g zahăr 1 castron cu pesmet 1 pahar lapte ulei de floarea-soarelui pentru prăjit un praf de…
Read more »

Reteta zilei: Rulade mici cu ficatei

30 August 2011
Reteta zilei: Rulade mici cu ficateiO reteta delicioasa de rulade mici cu ficatei din: piept de pui, paine, slanina, ficatei, ou, sare, piper, ceapa, morcov, untura, vin alb, tije de telina, marar verde si supa de carne. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 1 felie de paine 50 g slanina proaspata 50 g ficatei 1 ou sare piper 2 cepe…
Read more »

Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde

30 August 2011
Reteta zilei: Cotlet cu fasole verdeO reteta delicioasa de cotlet cu fasole verde din: cotlet, fasole verde, faina, ulei sau untura, ceapa, slanina afumata, rosii, ardei grasi, smantana, sare si boia. Ingrediente: 5 felii de cotlet lung 500 g fasole verde 50 g făină 2 linguri ulei sau 30 g untură 1 ceapă 50 g slănină afumată 2 roşii 2…
Read more »

Peşte cu legume în sos dulce-acrişor

29 August 2011
Peşte cu legume în sos dulce-acrişorO reteta de peste cu legume in sos dulce acrisor din: peste, ulei de masline extravirgin, sare, piper, telina, ceapa, morcov, dovlecei, ardei gras galben, foaie de dafin, patrunjel, otet de vin alb, vin alb sec, zahar si faina alba. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (120 g fiecare) 2   linguri ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »

Branza la gratar cu dressing de lamaie si capere

29 August 2011
Branza la gratar cu dressing de lamaie si capereTaie 500 g branza halloumi in felii groase de circa 1 cm, apoi lasa-le sa se scurga pe un servetel de hartie. Incinge o tigaie, grill-ul sau gratarul si frige feliile cate 2 minute pe fiecare parte. Pune-le pe un platou. Amesteca zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura capere scurse, 2…
Read more »

Cocktail de fructe cu votca

29 August 2011
Cocktail de fructe cu votcaZdrobeste cateva frunze de busuioc într-un vas, impreună cu 1-2 linguriţe de zahăr brun şi câteva sferturi de lămâie. Amestecă-le şi zdrobeşte-le cu o lingură, apoi adaugă putină votcă. Umple vasul cu gheată zdrobită şi acoperă cu suc de rodie sau fructe de pădure (cca 1 litru). Cocktail de fructe cu votca
Read more »

Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miere

29 August 2011
Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miereTaie un ananas pe jumătate, apoi fiecare jumătate în 4 felii, cu tot cu codiţă. Amestecă 2 linguri zahăr tos, câte 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată şi ghimbir măcinat şi presară peste feliile de ananas. Frige pe grătar cca 2-3 min pe fiecare parte. Pentru sos, amestecă la mixer sucul şi coaja rasă de la 1…
Read more »

Inghetată de mango

29 August 2011
Inghetată de mangoIntr-un robot, mărunţeşte felii de mango în sirop (cca 400 g). Toarnă piureul de fructe în forme de lollypop. Dă-le la congelator 1 oră, apoi înfige beţe de lollypop. Amestecă 200 ml lapte de cocos cu 100 ml suc de mere şi toarnă în forme. Tine la cuptor peste noapte. Inghetată de mango Pofta buna!…
Read more »

Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras

29 August 2011
Bruschete cu boabe de soia si cascaval rasFierbe 5 minute 250 g boabe de soia, scurge-le si pune-le intr-un castron. Zdrobeste-le usor cu un zdrobitor de cartofi si adauga 1 catel de usturoi zdrobit, 1 ceapa mica tocata, 3 linguri ulei de masline si 1 lingura otet balsamic. Asezoneaza. Unge cu ulei de masline o bagheta de paine, taiata in 12 felii,…
Read more »

Spumă de somon şi andivă

29 August 2011
Spumă de somon şi andivăO reteta de spuma de somon si adniva din: carne de somon, masline negre, capere desarate, unt, andiva, ceapa, maioneza, ardei iute, vin alb sec, sare si piper si frunze de salata creata. Ingrediente: 400 g carne de somon 60 g măsline negre fără sâmburi 30 g capere desărate (din conservă) 40 g unt 1…
Read more »

Reteta zilei: Snitel ardelenesc

29 August 2011
Reteta zilei: Snitel ardelenescO reteta simpla si delicioasa de snitel ardelenesc din: carne de vitel, faina, zahar, ceapa, untura, rosii, telina si sare. Ingrediente: 900 g carne de viţel 80 g făină 25 g zahăr 2 cepe 100 g untură 2 roşii 1 ţelină 25 g sare   Mod de preparare: Cureţi carnea de vine şi de pieliţe,…
Read more »

Supă Laksa de creveţi

29 August 2011
Supă Laksa de creveţiO reteta delicioasa de Supă Laksa de creveţi din: taitei de orez, pasta laska, lapte de cocos, supa de pui, creveti, germeni de fasole, castravete si coriandru. Ingrediente: 50g tăiţei de orez medii 2-3 linguri de pastă laksa 1 conservă de 400ml lapte de cocos 500ml supă de pui 150g de creveţi mari, fierţi 1…
Read more »

Crumble cu rubarbă şi cireşe

29 August 2011
Crumble cu rubarbă şi cireşeO reteta delicioasa de crumble cu rubarba si cirese din: rubarba, cirese, faina, unt, zahar, biscuiti si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 tije de rubarbă 250g de cireşe 50g de făină 75 g de unt 50 g de zahăr 50 g de biscuiţi condimentaţi (sau turtă dulce) 1 linguriţă cu esenţă de vanilie   Mod…
Read more »

Paine prajita cu crema de branza si peste

29 August 2011
Paine prajita cu crema de branza si pesteAmesteca 350 g macrou afumat, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie, 4 linguri smantana degresata, 2 linguri capere tocate, 1 lingura marar tocat. Asezoneaza bine si mai adauga zeama de lamaie daca e cazul. Da la frigider pana servesti. Unge cu ulei de masline o bagheta, taiata in 12 felii, pe fiecare parte.…
Read more »

Sardine cu felii de portocală

29 August 2011
Sardine cu felii de portocalăO reteta de sardine cu felii de portocala din: sardine, ceapa verde, usturoi, ardei iute, rozmarin, portocala si frunze de salata. Ingrediente: 6 sardine proaspete, în jur de 50-75 g fiecare 3 cepe verzi 1 căţel de usturoi 1 ardei roşu iute 1 mână mică de pătrunjel frunzele de la 1 rămurică de rozmarin 2…
Read more »

Iepure cu sos de smantana

29 August 2011
Iepure cu sos de smantanaO reteta de iepure cu sos de smantana din: muschiulet de iepure, smantana, untura sau unt, vin alb sau rosu si sare. Ingrediente: 2 muschiuleti de iepure 150 ml smantana 50 g untura sau unt 150 ml vin alb sau rosu sare   Mod de preparare: Se lasă muşchiuleţii de iepure o zi la marinat…
Read more »

Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline

29 August 2011
Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măslineO reteta delicioasa de Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline din: salau, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, malai, apa, cascaval afumat, sare, piper alb, midii, masline negre, supa de peste si vin alb. Ingrediente: 4 bucăţi de şalău (150 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă pentru mămăligă: 400…
Read more »

Terina de praz cu branza

29 August 2011
Terina de praz cu branzaO reteta de terina de praz cu branza din: praz, rosii, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, foi de gelatina, telemea de capra, ulei de masline, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 1,3 g praz 200 g rosii 3 linguri ulei de masline 2 cepe verzi 1 legatura patrunjel 500 ml apa 50 g…
Read more »

Coaste afumate

29 August 2011
Coaste afumatePune 1 kg de coaste de porc intr-o punga. Presara inauntru 3 linguri zahar brun, 3/4 lingurita de paprika afumata, un varf de cutit de fulgi de chilli, 3 catei de usturoi zdrobiti, 3 linguri rom si 3 linguri sos de soia. Lasa la marinat in frigider ce putin 6 ore sau cel mult 2…
Read more »

Pateu din ficăţei de pui cu mere

29 August 2011
Pateu din ficăţei de pui cu mereO reteta delicioasa de Pateu din ficăţei de pui cu mere din: unt, mar, ceapa, ficatei de pui, rachiu de mere, cimbru, smantana, sare si piper. Ingrediente: 200g unt 1 măr galben aromat 50 g ceapă 450 g ficăţei de pui 50 ml rachiu de mere (Calvados), coniac sau whisky 1 linguriţă cimbru uscat 50…
Read more »

Stridii in sos tartar

29 August 2011
Stridii in sos tartarO reteta delicioasa de stridii in sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou 1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »

Pulpe de pui umplute la gratar

29 August 2011
Pulpe de pui umplute la gratarAsezoneaza 8 pulpe mici de pui, dezosate. Intr-un castron, amesteca 100 g crema de branza cu 2 catei de usturoi, zdrobiti, busuioc si rozmarin tocat, 75 g masline feliate si 1 ardei, tocat marunt. Cresteaza pulpele de pui, pune cate putina umplutura si infasoara carnea ca sa se formeze un rulou. Fixeaza cu scobitori si…
Read more »

Lipii cu pastă de avocado şi fasole albă

29 August 2011
Lipii cu pastă de avocado şi fasole albăIncalzeste 6 lipii intr-un toast. Taie-le jumatati, apoi fasii, asezoneaza si pune-le pe o tava de copt. Coace-le la cuptor, la cea mai mica temperatura pana devin crocante. Pentru pasta amesteca intr-un robot zeama si sucul de la 1 lamaie, 1 avocado mare, tocat, 1 catel de usturoi zdrobit, cateva picaturi de sos Tabasco, 400…
Read more »

Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie

29 August 2011
Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşieO reteta delicioasa de dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, vin negru, otet balsamic, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 400 g zahăr 300 ml vin negru 50 ml oţet balsamic 5 linguri ulei condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o speli. Apoi o…
Read more »

Vinegretă

29 August 2011
VinegretăO reteta de vinegreta din: mustar, lamai, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 14 linguri mustar 2 lămâi 12 căţei de us­turoi 2 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l mărunt şi săraţi-l, apoi frecaţi-l cu uleiul adăugat treptat. Când aţi obţinut o pastă omogenă, adăugaţi muştarul şi diluaţi…
Read more »

Cartofi cu hrean

29 August 2011
Cartofi cu hreanPrăjeşte 1,2 kg cartofi noi, puţin unt, in care ai pus 2 cătei de usturoi zdrobiţi. Scoate-i  într-un castron şi zdrobeşte- cu o furculiţă. Pune peste ei 2 linguri de sos de hrean, amestecă bine şi serveşte-i calzi sau reci. Cartofi cu hrean Pofta buna!
Read more »

Reteta zilei: Tort lapte de pasare

29 August 2011
Reteta zilei: Tort lapte de pasareO reteta delicioasa de tort lapte de pasare din: faina, zahar vanilat, zahar, margarina, unt, lapte condensat, zahar vanilat, gelatina si lamaie. Ingrediente: 140 g făină 20 g zahăr vanilat 110 g zahăr 110 g margarină pentru cremă: 200 g unt 100 ml lapte condensat 20 g zahăr vanilat pentru sirop: 130 ml apă 300…
Read more »

Terină de viţel, porc şi pui

28 August 2011
Terină de viţel, porc şi puiO reteta de Terină de viţel, porc şi pui din: carne de vitel, carne de porc, ficatei de pui, portocala, lamaie, usturoi, cimbru, otet, ulei de masline, vin rosu, pudra de gelatina, sare si piper. Ingrediente: 500g carne de viţel 200 g carne grasă de porc 250g ficăţei de pui 1 portocală 1 lămâie 2…

Rulouri cu branza feta si menta

28 August 2011
Rulouri cu branza feta si mentaIncinge o tigaie sau gratarul. Taie 2 vinete pe lungime si unge-le pe ambele parti cu ulei de masline. Frige feliile de vinete circa 3 minute pe fiecare parte. Amesteca 200 g branza feta, maruntita, cateva legaturi de menta, tocata grosier, 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt si 2 linguri ulei;…
Read more »

Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi

28 August 2011
Reteta zilei: Dulceaţă de prune verziO reteta delicioasa de dulceata de prune verzi din: prune verzi, zahar, lamaie, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g prune verzi 1 kg zahăr 1/2 lămâie 2 pahare apă 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Alegi prune verzi şi le tai puţin la am­bele capete, le speli, le pui într-un tifon şi…
Read more »

Frigarui de cartofi noi cu usturoi

28 August 2011
Frigarui de cartofi noi cu usturoi  Amesteca 2 catei de usturoi, zdrobiti, cateva fire de rozmarin, tocate, 3 linguri ulei de masline, si asezoneaza. Infinge cate 3 cartofi noi, fierti in prealabil, pe cate o frigarui, inmuiata in apa, apoi unge cu uleiul si usturoiul. Frige la grill sau pe gratar circa 5 minute, ungand cu ulei pe masura ce…
Read more »

Creveti crocanti cu nuca de cocos

28 August 2011
Creveti crocanti cu nuca de cocosIncinge cuptorul la 6/200C. Amesteca 200 g creveti cruzi, curatati, cu 1 lingura sos de chilli. Amesteca 50 g fulgi de cocos si 25 g pesmet alb cu zeama de la 1 lamaie; asezoneaza. Infige cate 2 creveti pe fiecare frigaruie, trece prin pesmet si pune apoi frigaruile pe o tava unsa cu ulei. Coace…
Read more »

Sos Satay

28 August 2011
Sos SatayIntr-o tigaie amesteca 100 g unt de arahide, zeama de la 1 lamaie, 2 linguri sos de chilli dulce, 1 lingura sos de soia si 3-4 linguri de apa; se fierbe la foc micc pana se ingroasa. Daca servesti rece, adauga putin apa – sosul se va ingrosa pe masura ce se raceste. Sos Satay…
Read more »

Carnaciori cu susan

28 August 2011
Carnaciori cu susanIncinge cuptorul la 6/200′ C. Amestecă 600 g cârnăciori cu 1 lingură miere lichidă şi 1 lingură sos de soia până sunt complet acoperite. Pune pe o tavă de copt unsă şi coace 15-20 min, întorcând o dată sau de două ori.Presară fiecare cârnăcior cu 3 linguri seminţe de susan şi serveşte cu sos de…
Read more »

Ciuperci umplute cu bacon

28 August 2011
Ciuperci umplute cu baconO reteta simpla si delicioasa de ciuperci umplute cu bacon din: ciuperci, oua, ulei, marar verde, slanina, sare si piper. Ingrediente: ciuperci de cultura mari 4 oua ulei 1 legatura marar verde 4 felii slaninuta, bacon sau sunca sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, tăiaţi-le picioruşele şi spălaţi-le. Opăriţi-le apoi timp de 3…
Read more »

Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale

28 August 2011
Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdaleO reteta delicioasa de Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale din: aluat de tarte, galbenus, esenta de vanilie, fulgi de migdale, zahar, crema de vanilie, lichior limoncello, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 375 g aluat de tarte, gata preparat 1 gălbenus câteva picături de esenţă de vanilie 25 g fulgi de migdale 2…
Read more »

Placinta delicioasa de vinete

28 August 2011
Placinta delicioasa de vineteO reteta de placinta delicioasa vinete din: vinete, ceapa, usturoi, parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 2 cepe 4 catei de usturoi 100 g parmezan 50 g pesmet 4 oua 50 g unt 50 ml ulei 1 lingura faina sare piper   Mod de preparare: Coaceţi vinetele şi…
Read more »

Salata cu ceapa verde, dovlecei si mazare

28 August 2011
Salata cu ceapa verde, dovlecei si mazareîncinge o tigaie cu puţin ulei, pune 2 dovlecei, tăiaţi rondele subţiri, şi căleşte-i puţin până se înmoaie. Căleşte apoi în tigaie 1 legătură de ceapă verde, curăţată şi tăiată pe lung. Amestecă dovleceii cu ceapa şi 250 g mazăre congelată, decongelată şi opărită 1 min. Lasă la temperatura camerei. Toacă mărunt câteva fire de…
Read more »

Ardei Piedmont

28 August 2011
Ardei Piedmontîncinge cuptorul la semnul 5/190′ C, Pune pe o tavă de copt 3 ardei graşi, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi de seminţe. Amestecă 3 linguri de ulei de măsline, 1 căţel de usturoi zdrobit, 10 roşii cherry, tăiate jumătăţi, şi 6 fileuri de anşoa, tocate, apoi împarte amestecul în cele 9 jumătăţi de ardei. Coace…
Read more »

Dovlecei cu sos de usturoi

28 August 2011
Dovlecei cu sos de usturoiO reteta delicioasa de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, faina, ulei, usturoi, lamaie si marar verde. Ingrediente: 8 dovlecei 4 linguri faina 4 linguri ulei 1 capatana de usturoi 1 lamaie 1 legatura marar verde   Mod de preparare: Tăiaţi dovleceii în rondele, treceţi-le prin făină şi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi. Scoateţi-le…
Read more »

Porc Kiev cu usturoi

28 August 2011
Porc Kiev cu usturoiO reteta delicioasa de porc Kiev cu usturoi din: muschiulet de porc, unt cu usturoi, verdeturi, oua, pesmet cu usturoi si rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 buc x 50 g muşchiuleţ de porc 75 g unt cu usturoi 1 lingură verdeţuri congelate (pătrunjel, cimbru, mărar) 2 ouă, bătute 12 5 g pesmet…
Read more »

Salată de paste cu varză

28 August 2011
Salată de paste cu varzăO reteta de salata de paste cu varza din: paste, ardei varza dulce, ceapa, ulei, sare, rosie si verdeata. Ingrediente: 300 g paste 1 ardei 700 g varză dulce 1 ceapă ulei sare piper 1/2 roşie verdeaţă pentru decor   Mod de preparare: Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgi, le treci prin…
Read more »

Spuma de ness

28 August 2011
Spuma de nessO reteta delicioasa de spuma de ness din: frisca, lapte rece, ness, albusuri, zahar, portocala si putin ciocolata. Ingrediente: 200 g frişcă lichidă 2 linguri lapte rece 2 linguri ness, gata preparat 4 albuşuri 150 g zahăr pentru decor: 1 portocală dulce-acrişoară puţină ciocolată   Mod de preparare: Baţi frişca împreună cu laptele într-un vas…
Read more »

Mini tarte cu peste si creveti

28 August 2011
Mini tarte cu peste si crevetiO reteta de mini tarte cu peste si creveti din: forma de tarta, peste afumat, creveti, oua, smantana, seminte de fenicul, frunze de salata, dressing si sferturi de lamaie. Ingrediente: 6 forme de tartă, gata pregătite 100 g peşte afumat (somon, macrou) 100 gcreveţi 2 cepe verzi, tăiate rondele 2 ouă, bătute 5 linguri smântână…
Read more »

Baba Ghanooj

28 August 2011
Baba GhanoojO reteta de baba ghanoj din: vinete, usturoi, pasta de susan, lamaie, ulei de masline, chimen, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 3-4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de susan (tahini) 1 lămâie 110 ml ulei de măsline 1 linguriţă rasă chimen măcinat sare piper   Mod de preparare: Frigeţi vinetele pe o tablă…
Read more »

Reteta zilei: Dulceata de pepene rosu

28 August 2011
Reteta zilei: Dulceata de pepene rosuO reteta de dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene roşu 1,5 kg zahăr tos 1 lămâie 1 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Speli pepenele, îl tai în opt, cureţi seminţele şi coaja şi porţionezi apoi pepenele…
Read more »

Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure

28 August 2011
Crema de zahăr ars, cu fructe de pădureO reteta de crema de zahar ars, cu fructe de padure din: ciocolata alba, smantana, lapte integral, esenta de vanilie, oua, malai, fructe de padure si zahar tos. Ingrediente: 150 g ciocolata alba, rupta bucati mici 200 ml smantana cu continut redus de grasime 200 ml lapte integral 1 lingura esenta de vanilie 2 oua…
Read more »

Maklouba

28 August 2011
MakloubaO reteta de maklouba din: vinete, ulei, ceapa, pulpa de miel, orez, usturoi, condiment 7 pipere, cardamon, scortisoara, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 150 ml ulei 3 cepe mari 500g pulpă de miel 500g orez 5 căţei de usturoi 2 linguriţe condiment 7 pipere 10 boabe de cardamon 1 baton…
Read more »

Prăjitură cu piersici la gheaţă

28 August 2011
Prăjitură cu piersici la gheaţăO reteta de prajitura cu piersici la gheata din: piersici, zahar, apa, biscuiti, frisca, unt si pesmet. Ingrediente: 20 piersici 20 g zahar 4 linguri apa 40-50 biscuiti pisati 30 g frisca putin unt pesmet   Mod de preparare: Tai piersicile sferturi, le amesteci cu zahar, apoi le fierbi timp de 10 minute, pana se…
Read more »

3 cocktailuri delicioase

28 August 2011
3 cocktailuri delicioase  O reteta simpla de Cocktail Pineapple Daiquiri din: rom alb sau brun, ananas, lamaie si sirop de ananas. O reteta simpla de Cocktail Yokohama Harbour din: vodca, midori melon liquer, frunze busuioc, citroen ver, fresh honey melon. O reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla, scortisoara, suc de grepfrut, portocale, limeta, ceai negru.
Read more »

Budincă de pere

28 August 2011
Budincă de pereO reteta de budinca de pere din: pere, oua, zahar, unt, lapte, faina si praf de copt. Ingrediente: 4 pere mari 2 ouă 175 g zahăr 50 g unt 125 ml lapte 200 g făină 1 linguriţă praf de copt   Mod de preparare: Tai perele în jumătate, le cureţi de coajă şi sâmburi şi…
Read more »

Paella cu pui, carnati chorizo si creveti

28 August 2011
Paella cu pui, carnati chorizo si crevetiO reteta delicioasa de paella cu pui, carnati chorizo si creveti din: ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, pulpe de pui, ardei, orez, sofran, supa concentrata de pui, rosii si creveti. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 225 g cârnaţi chorizo, tăiaţi rondele groase 4 căţei de usturoi, tocaţi…
Read more »

Muhammara

28 August 2011
MuhammaraO reteta de Muhammara din: miez de nuca, ardei grasi, crutoane de paine, ardei iute, chimen, usturoi, lamaie, ulei de masline, suc de rodii, ulei de masline, menta, sare si piper. Siria Ingrediente: 200 g miez de nuca 3 ardei grasi 100 g crutoane de paine prajita 1 ardei iute 1 lingurita rasa chimen macinat…
Read more »

Sparanghel calit cu ceapa rosie

28 August 2011
Sparanghel calit cu ceapa rosieO reteta de sparanghel calit cu ceapa rosie din: ceapa, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sparanghel, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă mare, tăiată rondele groase 2 cepe roşii, tăiate rondele groase 2 linguri ulei de măsline 1 lingura oţet balsamic 2 50 g sparanghel cateva fire de busuioc, tocate marunt câteva fire…
Read more »

Mansaf

28 August 2011
MansafO rereta delicioasa de Mansaf din: lapte de capra, carne de miel cu os, ceapa, orez basmati, migdale, seminte de pin, chimen, condiment si lipii arabesti. Iordania Ingrediente: 1,5kg lapte de capră 1,5kg carne de miel cu os 1 ceapă mare 250g orez Basmati fiert 150g migdale 100 g seminţe de pin 100 g unt…
Read more »

Spanac cu usturoi şi lamaie

28 August 2011
Spanac cu usturoi şi lamaieO reteta simpla de spanac cu usturoi din: seminte de floarea soarelui, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, spanac si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 linguri seminte de floarea soarelui 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingura otet balsamic 250 g spanac, bine spalat coaja rasa de la 1 lamaie  …
Read more »

Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetata

28 August 2011
Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetataO reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise, nectarine, fructe de padure, coacaze   Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în două jumătăţi, eliminaţi seminţele, scoateţi cu o lingură miezul,…
Read more »

Paine cu usturoi

28 August 2011
Paine cu usturoiO reteta simpla de paine cu usturoi din: patrunjel, busuioc, unt sau margarina, usturoi si paine. Ingrediente: 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de busuioc 40 g unt sau margarina 4 catei usturoi, zdrobiti 2 bagete de paine   Mod de preparare: Incinge cuptoru la semnul 6/200C/ Intr-un robot, amesteca verdeturile, untul si usturoiul si…
Read more »

Prajitura cu branza si fructe de padure

28 August 2011
Prajitura cu branza si fructe de padureO reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, zahar, unt, galbenus, sare, oua, lamaie, zahar, branza de vaci, esenta de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 100 g faina 80 g zahar 80 g unt 1 galbenus un cutit varf de sare crema: 7 oua 1 lamaie (coaja si sucul) 8…
Read more »

Sorbeto de lamaie si menta

27 August 2011
Sorbeto de lamaie si mentaO reteta de sorbeto de lamaie si menta din: suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze verzi de menta, apa si zahar. Ingrediente: 2 cani suc de lamaie obtinut din 7-8 lamai 2 linguri coaja rasa de lamaie 12-15 frunze verzi de menta 500 ml apa 200 g zahar   Mod de preparare: Fierbeţi un…
Read more »

Frigărui cu salsa de mango şi roşii

27 August 2011
Frigărui cu salsa de mango şi roşiiO reteta delicioasa de frigarui cu salsa de mango si rosii din: rosii, mango, ceapa verde, coriandru, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, piper, dovlecel, lamai, friptura de vitel si ulei de masline. Ingrediente: pentru salsa 300 g roşii 1/2 mango 3 cepe verzi 1/2 legătură coriandru 3 fire mentă 1 linguriţă ghimbir ras 1…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu