luni, 11 februarie 2013

Retete de top #69


Retete de top:

Colţunaşi cu pui în sos de susan

16 June 2011
Colţunaşi cu pui în sos de susanO reteta de coltunasi cu pui in sos de susan din: carne de pui, ceapa verde, castane de apa, coriandru verde, sos de soia, ghimbir, piper, aluat, sos de soia, ulei de susan si zahar pudra.  Aceşti colţunaşi chinezeşti sunt săraci în grăsimi pentu că sunt fierţi si nu prăjiţi. Textura castanelor de apă face…
Read more »

Cannelloni cu carne de crab

16 June 2011
Cannelloni cu carne de crabO reteta simpla de cannelloni cu carne de crab din: ruccola, carne de crab, branza ricotta, coaja de lamaie, parmezan, sare, piper, cannelloni si smantana. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g carne de crab (sau surimi) 250 g brânză ricotta (sau urdă) 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă 200 g parmezan ras sare…
Read more »

Friptura delicioasa de vitel

16 June 2011
O reteta de friptura delicioasa de vitel din?: carne de vitel, usturoi, marar, castravete, slanina, condimente, sare, vin alb si faina. Ingrediente: 800 gr. carne de vitel (muschi) 3-4 catei de usturoi frunze de marar un castravete murat slanina condiment (piper, nucsoara..) sare un pahar de vin alb 2-3 linguri de faina Mod de preparare:…
Read more »

Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă

16 June 2011
Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albăO reteta de tort de capsuni cu mac si ciocolata alba din: ciocolata alba, frisca, faina, praf de copt, mac, sare, unt, zahar, coaja si suc de lamaie, oua, lapte, capsuni, gem de capsuni si zahar vanilinat. Ingrediente: 100 g ciocolată albă 600 ml friş­ca 225 g făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguri…
Read more »

Ciuperci brune umplute cu salam de pui

16 June 2011
Ciuperci brune umplute cu salam de puiO reteta de ciuperci brune umplute cu salam de pui din: ciuperci brune, pesmet alb, parmezan, salam de pui, ceapa, ardei rosu si piper. Deşi ciupercile nu conţin multe vitamine şi minerale, cercetările actuale demonstrează ca ele sunt bogate în fitochitmice cu efect benefic pentru sănătate.Cele mai sănătoase ciuperci sunt ciupercile shiitake. Ingrediente: 12 ciuperci…
Read more »

Retete de post: Cornulete delicioase de post

16 June 2011
O reteta de post de cornulete delicioase de post din: margarina, nuca tocata, zahar vanilat, faina, zahar pudra si zahar vanilat Ingrediente: coca: 200 gr. margarina 100 gr. nuca tocata marunt 100 gr. zahar tos un pliculet zahar vanilat 300 gr. faina pentru pudrat: 150-200 gr. zahar pudra 3 pliculete zahar vanilat Mod de preparare:…
Read more »

Frigărui cu pastramă condimentată şi maioneză aromată

16 June 2011
Frigărui cu pastramă condimentată şi maioneză aromatăO reteta delicioasa de frigarui cu pastrama condimentata si maioneza aromata din: carne tocata de manzat, pastrama condimentata, coriandru, chimion, patrunjel, maioneza cu ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, ardei iute si piper. Ingrediente: 350 g carne tocată de mânzat, slabă 50 g pastramă condimentată 1 gălbenuş 1 vârf de linguriţă coriandru 1…
Read more »

Supă pasată de fasole albă cu ceapă

16 June 2011
Supă pasată de fasole albă cu ceapăO reteta de supa pasata de fasole alba cu ceapa din: fasole alba, supa de pui, smantana, cimbrisor, ceapa, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole albă, mare, fiartă 0,5 l supă de pul 1 dl smântână 1 lingură de frunzuliţe de cimbrişor proaspăt 1 ceapă de mărime potrivită 4 linguri de făină…
Read more »

Ouă umplute delicioase

16 June 2011
Ouă umplute delicioaseO reteta de oua umplute delicioase din: oua, crema de branza, ceapa verde, ardei verde, ardei rosu, mustar de dijon si patrunjel. Conţinutul lor sărac în grăsimi saturate, nivelul ridicat de proteine, faptul că sunt convenabile ca preţ şi se pot prepara în multe feluri le face extrem de utile în planul de alimentaţie sănătoasă.…
Read more »

Tonic de ghimbir si citronella

16 June 2011
Tonic de ghimbir si citronellaO reteta de tonic cu ghimbir si citronella din: radacina de ghimbir, siropd e ghimbir, piure de citronella, apa minerala si gheata. Ingrediente: 175 g rădăcină de ghimbir, conservată 4 linguri sirop de ghimbir, conservat 1 lingură piure de citronella 2 litri apă minerală cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Se pun ghimbirul, siropul…
Read more »

Pizza de ciuperci portobello

16 June 2011
Pizza de ciuperci portobelloO reteta de pizza de ciuperci portobello din: portobello, fasole pestrita, busuioc verde, parmezan, piper si mozzarella slaba. Fasolea este unul dintre alimentele cele mai bogate în fibre pe care puteţi să o consumaţi. încercaţi să cumpăraţi fasole la conservă fără adaos de sare sau zahăr, în cazul în care nu găsiţi, clătiţi bine fasolea…
Read more »

Friptură de manzat cu soia şi susan, pe pat de legume crocante

16 June 2011
Friptură de manzat cu soia şi susan, pe pat de legume crocanteO reteta de friptura de manzat cu soia si susan, pe pat de legume crocante din: antricot de manzat, dovlecei, morcovi, frunze de salata creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de susan, sare si piper. Sosul de soia se obţine din seminţe de soia, plantă erba­cee cultivată din vechime în regiunile…
Read more »

Ciorbă de miel tradiţională

16 June 2011
Ciorbă de miel tradiţionalăO reteta de ciorba de miel traditionala din: cap si gat de miel, morcovi, oase de miel, ceapa, orez, galbenusuri de ou, bors, smantana, sare, piper, patrunjel, tarhon si leustean. Ingrediente: cap si gat de miel 2 morcovi 2-3 oase de miel 1 ceapa 1 lingura de orez 3 galbenusuri de ou bors 100 ml…
Read more »

Rulada cu varza rosie

16 June 2011
Rulada cu varza rosieO reteta de rulada cu varza rosie din: varza rosie, sare, otet, oua, piper si mustar. Ingrediente: 1 buc. varza rosie sare otet 3 oua piper mustar Mod de preparare: Se curata varza si se stropeste fiecare frunza cu apa sarata, in care s-a diluat putin otet. Se da prin masina de tocat salamul, apoi…
Read more »

Salata berlineza cu carne de vita

16 June 2011
O reteta simpla de salata berlineza cu carne de vita din: carne de vita fiarta, cartofi, ceapa, castraveti acri, ardei gras, maioneza, ketchup, mustar, boia, sare si piper. Ingrediente: carne de vita fiarta cartofi fierti 2 cepe taiate marunt castraveti acri taiati cuburi ardei gras taiat cuburi pentru sos: maioneza ketchup mustar boia sare piper…
Read more »

Mini-rulouri cu salată de pui

15 June 2011
Mini-rulouri cu salată de puiO reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui, ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta verde si arahide.  Aceste aperitive în stil chinezesc nu conţin niciun pic de grăsime. Puiul este fiert în supă de legume, tăiat fâşii şi dat prin sos…
Read more »

Cremă galbenă cu păstrăv salmonat

15 June 2011
Cremă galbenă cu păstrăv salmonatO reteta de crema galbena cu pastrav salmonat din: pastrav salmonat, curry, sofran, faina, supa de legume, lamai, smantana, patrunjel, ulei extravirgind e masline, sare si piper nergu. Păstrăvul zis salmonat, cu carnea roz intens, este de fapt un păstrăv obişnuit în alimentaţia căruia se introduc crustacee care-i colorează carnea. în orice caz, este mai…
Read more »

Satay de vită cu sos de ghimbir

15 June 2011
Satay de vită cu sos de ghimbirO reteta de satay de vita cu sos de ghimbir din: muschi de vaca, ardei, ceapa verde, otet de orez, ardei rosu, zahar pudra, esalota, ghimbir, sos de chilli si usturoi si coaja rasa de lamaie. Carnea roşie poate face parte dintr-un plan de alimentaţie sănătos, atât timp cât este consumată cu moderaţie, în porţii…
Read more »

Cocktail Red Cooler

15 June 2011
Cocktail Red CoolerSe prepară ceai din 3 linguri hibiscus us­cat şi 900 ml apă clocotită; se lasă să se infuzeze cca 7 min. Se strecoară şi se lasă să se răcească. Se introduce în frigider timp de cel puţin 3 ore. Se repartizează în 4 pahare cuburi de gheaţă. Se toarnă în fiecare pahar câte 1 lingură…
Read more »

Rulouri cu ardei copt

15 June 2011
Rulouri cu ardei coptO reteta de rulouri cu ardei copt din: ardei rosii, naut, iaurt degresat, ulei de susan, coaja de lamaie, zeama de lamaie si tortilla. Ardeii se numără printre cele mai bune surse naturale de vitamina C. Ardeii confir o dată şi jumătate mai multă vitamină C decât aceeaşi cantitate de suc proaspăt de portocale. Ardeii…
Read more »

Medalioane din piept de pui la grătar

15 June 2011
Medalioane din piept de pui la grătarO reteta simpla de medalioane din piept de pui la gratar din: piept de pui, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper rosu, cartofi, ciuperci champignon si rozmarin. Ingrediente: 250 g piept de pui 1/2 lămâie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper roşu pentru garnitura: 400 g cartofi 150 g ciuperci champignon…
Read more »

Curcan cu ciuperci şi hrean

15 June 2011
Curcan cu ciuperci şi hreanO reteta simpla de curcan cu ciuperci si hrean din: fileuri de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, faina, hrean, patrunjel, sare si piper negru. Ingrediente: 450 g fileuri de curcan, fără piele 1 lingură ulei de floarea-soarelui 75 g ceapă, tocată 225 g ciuperci, tăiate felii 50 g faină albă 600 ml lapte…
Read more »

Mini-pizze cu două feluri de brânză

15 June 2011
Mini-pizze cu două feluri de brânzăO reteta delicioasa de mini pizze cu doua feluri de branza din: faina alba, zahar pudra, drojdie uscata, ulei de masline extravirgin, piper, rosii cherry, branza fotina sau cheddar, parmezan, masline si oregano. Această reţetă reprezintă un bun exemplu despre felul cum se utilizează alimentele cu continut mare de grăsimi şi bogate în sodiu în…
Read more »

Sandviş cu pui şi mozzarella

15 June 2011
Sandviş cu pui şi mozzarella  Se taie în două pe lung 1/2 baghetă mare şi se scobeşte de miez. Se taie cuburi 3 roşii. Se taie bucăţele 350 g piept de pui fiert sau fript pe grătar. Se rad 150 g morcovi. Partea de jos a pâinii se unge cu 3 linguri maioneză şi se aşază deasupra frunze de…
Read more »

Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline

15 June 2011
Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măslineO reteta de supa crema rece de dovlecei, rosii uscate si masline din: dovlecei, supa de legume, frunze de maghiran, smantana, rosii uscate, masline, ulei extravirgin si sare. Ingrediente: 500 g dovlecei mici 0,5 l supă de legume 1 praz 10 frunze de maghiran proaspăt 1 lingură de smântână fermentată 12 roşii uscate, conservate în…
Read more »

Tartă cu fructe şi suc de caise

15 June 2011
Se prepară o budincă din 2 plicuri praf de budincă de vanilie, 75 g zahăr şi 750 ml lapte. Se acoperă şi se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 170 °C. Se amestecă 200 g unt cu 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, 3 linguri lapte şi 4 ouă; se înglobează 400…
Read more »

Frigărui de curcan cu sos picant

15 June 2011
Frigărui de curcan cu sos picantO reteta de frigarui de curcan cu sos picant din: piept de curcan, lamai, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, capere, mustar, usturoi, ceapa verde, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: pentru frigărui: 500 g piept de curcan 2 lămâi 4 linguri ulei de măsline extravirgin oregano sare şi piper pentru sosul picant: 30…
Read more »

Salată delicioasă in straturi

15 June 2011
Salată delicioasă in straturiSe curăţă 1 fir de praz şi partea albă se taie rondele. Se taie fâşii 175 g şuncă de Praga. Se lasă să se scurgă 125 g cuburi de ananas, 125 g fâşii de ţelină şi 100 g boabe de porumb (toa­te din conserve). Se decojeşte şi se taie felii subţiri 1 măr; se stro­peşte…
Read more »

Legume cu curcan în vin

15 June 2011
Legume cu curcan în vinO reteta de legume cu curcan in vin din: sare, piper, curcan, bacon, ulei de masline, ciuperci, telina, morcovi, ciuperci, esalote, bulion de pui, usturoi, bouquet garni si patrunjel. Ingrediente: sare şi piper negru 500 g felii de curcan 2 felioare bacon, fără şorici 2 linguri ulei de măsline 250 g morcovi mici 1 tijă…
Read more »

Turtă de mălai

15 June 2011
Turtă de mălaiO reteta simpla si delicioasa de tura de malai din: stiulete de porumb, faina simpla, malai, praf de copt, lapte semidegresat, ulei de masline, ou si miere. Scoasă caldă din cuptor, turta de mălai este pur şi simplu irezistibilă. Această variantă are boabe de porumb, care o fac şi mai gustoasă. Va acompania perfect orice…
Read more »

Cocktail Rum Hawaii

15 June 2011
Cocktail Rum HawaiiO reteta simpla de Cocktail Rum Hawaii din: rom alb, crema de cocos, suc de ananas, albus si cointreau. Ingrediente: 2 cl rom alb 3 cl crema de cocos 1 cl suc de ananas 1 albus 2 stropi de Cointreau   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna fara gheata…
Read more »

Bors de miel 1

15 June 2011
Bors de miel  1O reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenus de ou, smantana, bors, sare si leustean. Ingrediente 1 kg de carne de miel (coastele si gatul) 2 legaturi zdravene de ceapa verde o ceasca de orez 2 galbenusuri de ou 200 gr. smantana bors si sare dupa gust leustean din…
Read more »

Supă crema rece de castraveţi cu chefir

15 June 2011
Supă crema rece de castraveţi cu chefirO reteta de supa crema rece de castraveti cu chefir din: castraveti, chefir, marar, paine de tara, usturoi, lamaie, ulei extravirgin de masline si sare. Chefirul este o băutură cu gust plăcut, acidulată şi revigorantă, originară din Caucaz, obţinută din lapte fermentat. Ingrediente: 2 castraveţi tari 500 g chefir (sau iaurt cu puţină grăsime) 2…

Frigărui ţărăneşti cu carnaţi si ciuperci

15 June 2011
Frigărui ţărăneşti cu carnaţi si ciuperciO reteta simpla si delicioasa de frigarui taranesti cu carnati si ciuperci din: carnati proaspeti de porc, ciuperci, ardei gras, galben, ardei gras verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 350 g cârnaţi proaspeţi de porc, groşi 5 ciuperci mari champignon 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras verde 3 linguri ulei de…
Read more »

Salată de paste scurte

15 June 2011
Salată de paste scurteSe fierb separat în apă cu sare 250 g paste scurte şi 125 g fasole verde cca 10 min. Se trec prin jet de apă rece şi se scurg. Se taie cuburi 125 g şuncă de Pra­ga. Se toacă 1 ceapă. Se taie mă­runt 2 frunze salată. Toate se ames­tecă împreună cu 2 linguri nuci…
Read more »

Supa de ţelina si cartofi

15 June 2011
Supa de ţelina si cartofiO reteta simpla si delicioasa de supa de telina si cartofi din: telina, cartofi, margarina, smantana, branza telemea, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 gr. telina 500 gr. cartofi 50 gr. margarina 1 pahar smantina 250 gr. branza telemea sare piper patrunjel Mod de preparare: Se taie cartofii si telina in cubulete mici, se pun…
Read more »

Ciorba de miel cu leustean

15 June 2011
O reteta de ciorba de miel din: ceapa verde, orez, smantana, carne de miel, morcov, leustean, patrunjel verde, ou, sare, piper, telina, apa si bors. Ingrediente: 3 fire ceapă verde 1 ceaşcă orez 1 ceaşcă smântână 500 g carne de miel 1 morcov 1/2 legătură leuştean proaspăt 1/2 legătură pătrunjel verde 1 ou sare, piper,…
Read more »

Chifteluţe cu smantană

14 June 2011
Chifteluţe cu smantanăSe înmoaie în apă 1 chiflă veche de-o zi şi se stoarce. Se toacă 2 cepe verzi, 1 ardei iute roşu şi 1 căţel de usturoi; se frământă cu 2 linguri pătrunjel, 1 ou, sare, piper, boia şi 600 g carne tocată. Cu mâinile umede, se modelează chifteluţe rotunde şi se prăjesc în 3 linguri…
Read more »

Panna cotta cu conopidă

14 June 2011
Panna cotta cu conopidăSe înmoaie în apă rece 4 foi de gelati­nă. Se fierb în apă cu sare 100 g bucheţele de cono­pidă cca 10 min. Se scurg şi se pasează cu 150 ml smântână. Se încălzesc 200 ml lapte şi se dizolvă înă­untru gelatina. Se înglobează 75 g brânză gorgonzola tăiată cuburi. în piureul de conopidă se…
Read more »

Cocktail Hemingway’s Rum

14 June 2011
Cocktail Hemingway’s RumO reteta simpla de Cocktail Hemingway’s Rum din: rom alb, cointreau, champagne si o felie de portocala. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl Cointreau 6 cl Champagne o felie de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca usor cu gheata intr-un pahar de bar, apoi se toarna in paharul de sampanie. Se decoreaza…
Read more »

Ciorba de miel (cu bors)

14 June 2011
Ciorba de miel (cu bors)O reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, orez, ceapa verde, bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, leustean, galbenus, smantana si sare. Ingrediente: 1 – 1/2 kg. carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada) 100 g. orez 100 g. ceapa verde tocata marunt 750 g. bors 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de…
Read more »

Tartine cu camembert

14 June 2011
Tartine cu camembertSe taie pe câte 2 niveluri 8 rondele mici de camembert: jumătăţile inferioare se piperează şi se ung cu 60 g gem de căpşuni. Se pisează 60 g fistic. Restul de jumătăţi de camambert se presează cu partea tăiată în fistic şi se aşază pe jumătăţile unse cu gem, cu partea cu fisticul în sus.…
Read more »

Şniţele cu tzatziki

14 June 2011
Şniţele cu tzatzikiSe taie în două, pe orizontală, 4 fileuri de piept de pui (a cca 140 g). Se bat, se sărează şi se piperează; se tăvălesc prin făină, apoi prin 2 ouă bătute şi în cele din urmă prin pesmet; se prăjesc de jur împrejur în 4 linguri ulei. Se lasă să se scurgă de ulei…
Read more »

Frigărui de pui cu ghimbir şi legume cu susan

14 June 2011
Frigărui de pui cu ghimbir şi legume cu susanO reteta de frigarui de pui cu ghimbir si legume cu susan din: piept de pui, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, piper negru, lamaie, cimbru, rozmarin, maghiran, ghimbir, praz, morcovi, mazare mangetout sau fasole verde si sare. Mazărea mangetout este o varietate de mazăre ce se consumă cu păstăi cu tot. Este…
Read more »

Fish Chips cu lamaie

14 June 2011
Fish Chips cu lamaieO reteta simpla de Fish Chips cu lamaie din: faina, bere blonda, ou, sare, piper, albus, cartofi rosii, grasime, fileuri de peste, suc de lamaie si felii de lamaie. Ingrediente: 200 g făină cca 250 ml bere blondă 1 ou sare, piper 1 albuş 800 g cartofi mari roşii cca 1,5 kg grăsime pentru fritat…
Read more »

Sparanghel cu vinegretă

14 June 2011
Sparanghel cu vinegretăO reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, sare, zahar, unt, portocala, parmezan, otet balsamic, sare, piper, mustar, ulei de masline, rosii, oua, seminte de pin si tarhon. Ingrediente: pentru sparanghel: 1 kg sparanghel sare 1 linguriţă zahăr 2 linguri unt 1 felie porto­cală 150 g parmezan ras pentru vinegretă: 7 linguri oţet balsamic sare…
Read more »

Rulouri de porc cu tartar de ananas dulce-picant

14 June 2011
Rulouri de porc cu tartar de ananas dulce-picantO reteta de rulouri de porc cu tartar de ananas dulce picant din: file de porc, piept de porc, ananas, sos tabasco, praz, lime, frunze de menta, miere, zahar, ulei de masline exstravirgin, sare si piper. Ingrediente: file de porc (circa 450 g) 5 felii piept de porc 1/2 ananas 2 picături sos tabasco 1…
Read more »

Supa de miel cu paste

14 June 2011
O reteta delicioasa de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza de dafin, cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente 4 bucati de costite de miel 200 g paste (fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4 catei de usturoi…
Read more »

Cocktail Pink Elephant

14 June 2011
Cocktail Pink ElephantO reteta simpla de Cocktail Pink Elephant din: rom brun, zeama de lamaie, sirop de grenadine, bold cremes de bananes si nectar de maracuja Ingrediente: 4 cl rom brun 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de grenadine 2 cl Bold Cremes de Bananes 6 cl nectar de maracuja   Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »

Chifteluţe de miel cu salată verde

14 June 2011
O reteta de chiftelute de miel cu salata verde din: carne, ceapa, miez de paine, patrunjel verde, faina, grasime, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne 1 ceapa 1 bucatica miez de paine patrunjel verde putina faina grasime pentru prajit sare piper Mod de Preparare Scoatem oasele de la o pulpa de miel si o…
Read more »

Rosii umplute cu carne de miel

14 June 2011
Rosii umplute cu carne de mielO reteta delicioasa de rosii umplute cu carne de miel din: rosii, carne de miel tocata, orez, ulei, ceapa, usturoi, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente 9 rosii 300 g carne de miel tocata 1/2 pahar orez 1/2 ceasca ulei 1 ceapa 3 graunti de usturoi 4 linguri cascaval ras 1 legatura patrunjel verde…
Read more »

Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere

13 June 2011
Cotlete la grătar cu varză roşie şi mereO reteta delicioasa de cotlete la hratar cu varza rosie si mere din: cotlet de porc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, varza rosie, mere, lamaie, unt, otet de vin rosu si nucsoara. Ingrediente: 600 g cotlet de porc 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru garnitură: 80 g ceapă 1…
Read more »

Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi

13 June 2011
Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţiO reteta simpla de supa crema de vara cu pepene galben si creveti din: pepene galben, seminte de fenicul, creveti, patrunjel, lichior sec de anason, vermut sec, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pepene galben mare, copt 1/2 linguriţă de seminţe de fenicul 12 cozi de creveţi 1 legătură de pătrunjel pastis sau lichior sec…
Read more »

Salata din creier de miel si de vitel

13 June 2011
O reteta de salata din creier de miel si de vitel din: creier de miel, creier de vitel, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, ulei, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente creierul de la miel plus 300g creier de vitel 6 oua fierte tare 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 150ml…
Read more »

Ciocănele de pui glasate cu muştar şi lămâie

13 June 2011
Ciocănele de pui glasate cu muştar şi lămâieO reteta de ciocanele de pui glasate cu mustar si lamaie din: ciocanele de pui, lamaie, seminte de mustar, miere, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocănele de pui 2 lămâi 1 linguriţă seminţe de muştar 2 linguri muştar dulce 1 linguriţă miere sare şi piper   Mod de preparare: Crestează puţin, pe diagonală,…
Read more »

Curcan cu sos de ardei iuti afumaţi

13 June 2011
Curcan cu sos de ardei iuti afumaţiO reteta delicioasa de curcan cu sos de ardei iuti afumati din: ardei uscati, usturoi, ceapa, rosii, bulion de pui sau legume, file de curcan, sare, piper si cateva crengute de cimbru. Ingrediente: 6 ardei uscati 4 catei de usturoi 50 g ceapa tocata 300 g rosii tocate, din conserva 300 ml bulion de pui…
Read more »

Ingheţată de piersici cu topping de caramel

13 June 2011
Ingheţată de piersici cu topping de caramelO reteta de ingheatata de piersici cu topping de caramel din: piersici, zahar, albus si frisca vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahăr 1 albuş 250 ml frişcă vegetală   Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi le fierbi…
Read more »

Drob din măruntaie de miel

13 June 2011
O reteta de drob din maruntaie de miel din: prapur miel, maruntaie de miel, oua, lapte, ulei, ceapa verde, marar, patrunjel verde, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 prapur miel 1,2 kg măruntaie de miel 4 ouă 40 ml lapte 40 ml ulei 30 g ceapă verde 30 g mărar 30 g pătrunjel verde sare…
Read more »

Coroană de curcan cu mere şi prune

12 June 2011
Coroană de curcan cu mere şi pruneO reteta de coroana de curcan cu mere si prune din: ulei de masline, piept de curcan, ceapa, mere, zahar, prune, sare, piper negru, vin alb sec si bulion de curca sau de pui. Ingrediente: 1-1/2 linguri ulei de masline 1,8 piept de curcan 400 g ceapa, taiata in sferturi 4 mere de desert, curatate…
Read more »

Cocktail Chocolate Rum

12 June 2011
Cocktail Chocolate RumO reteta simpla de Cocktail Chocolate Rum din: lichior de ciocolata, golden rum, lichior de cafea si frisca calda. Ingrediente: 3 cl lichior de ciocolata 2 cl Golden Rom 2 cl lichior de cafea si frisca calda   Mod de preparare: Turnam lichiorul de ciocolata in paharul de sherry, adaugam romul, iar in final completam…
Read more »

Plăcinţele cu verdeaţă si brânză Cheddar

12 June 2011
Plăcinţele cu verdeaţă si brânză CheddarO reteta de placintele cu verdeata si branza Cheddar din: faina cu praf de copt, ceapa verde, cimbru verde, bicarbonat de sodiu, unt, branza cheddar, lapte batut si un albus. Laptele bătut nu conţine multe grăsimi şi cu ajutorul lui se pot prepara foarte bine numeroase retete. Aceste plăcintele sunt foarte uşoare datorită laptelui bătut.…
Read more »

Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi

12 June 2011
Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribiO reteta de piept de rata cu vin, crema de praz si hribi din: piept de rata, vin, ceapa, praz, cartof, hribi, usturoi, ulei de masline, supa de legume, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de raţă 200 ml vin ceapă mică 1 fir de praz 1 cartof galben 3 hribi 1 căţel…
Read more »

Supă cremă de dovlecei şi avocado

12 June 2011
Supă cremă de dovlecei şi avocadoO reteta de supa crema de dovlecei si avocado din: dovlecei, ceapa, seminte de fenicul, supa de legume, avocado, iaurt natural, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si boabe de piper verde. Ingrediente: 800 g dovlecei cu floare 4 cepe 1 lingură de seminţe de fenicul 1 l supă de legume 1 avocado copt 10…
Read more »

Frigărui de curcan şi ciuperci cu mentă

12 June 2011
Frigărui de curcan şi ciuperci cu mentăO reteta delicioasa de frigarui de curcan si ciuperci cu menta din: file de piept de curcan, usturoi, miere, coaja si suc de lamaie verde, menta, iaurt, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de piept de curcan, slab 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 linguriţe miere limpede coaja rasă şi sucul de la…
Read more »

Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat

12 June 2011
Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizatO reteta de inghetata de fistic, cu ananas caramelizat din: galbenusuri, zahar, lapte, smantana, fistic fara sare, migdale, esenta de migdale, rom, colorant alimentar, ananas si cirese. Ingrediente: 6 galbenusuri 250 g zahăr 500 ml lapte 100 g smântână 100 g fistic fără sare 50 g migdale 1/2 fiolă esenţă de migdale 4 linguriţe rom…
Read more »

Cocktail Rom Aperitiv

12 June 2011
Cocktail Rom AperitivO reteta de Cocktail Rom Aperitiv din: rom, vermut sec, sirop de grenadine si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl rom 2 cl vermut sec 1 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se toarna in shaker umplut cu gheata, apoi se mixeaza bine. In final se apoi…

Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide

12 June 2011
Fripturică de porc cu piper şi unt de arahideO reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare. Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper râşnit (amestec de piper negru, alb, verde) 1 praf de usturoi 2 linguri unt de arahide sare…
Read more »

Brioşe ţărăneşti cu şuncă şi mozzarella

12 June 2011
O reteta briose taranesti cu sunca si mozzarella din: faina alba, cartofi, drojdie de bere, lapte, ulei extravirgin de masline, oua, sunca, mozzarella si sare. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g cartofi 1 cub drojdie de bere proaspătă 150 ml lapte 3 linguri ulei de măsline extravirgin 3 ouă 150 g şuncă fiartă 150…
Read more »

Pâine cu nucă şi sirop de arţar

12 June 2011
Pâine cu nucă şi sirop de arţarO reteta de paine cu nuca si sirop de artar din: faina cu praf de copt, unt, siropd e artar, ou, lapte degresat, esenta de vanilie si nuci prajite. Există dovezi conform cărora nucile nesărate ar contribui la scăderea tensiunii arteriale. Nucile si alunele conţin în genere grăsimi mononesaturate benefice pentru organism şi sunt bogate…
Read more »

Aripioare de pui delicioase şi picante

12 June 2011
Aripioare de pui delicioase şi picanteO reteta de aripioare de pui delicioase si picante din: aripioare de pui, usturoi, boia iute, boia dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 1 lingură praf de usturoi 1 lingură boia iute 1 linguriţă boia dulce 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Pârleşte aripile de pui la…
Read more »

Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc

12 June 2011
Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuiocO reteta delicioasa de Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc din: spanac, unt, galbenusuri, smantana, parmezan, supa, busuioc, boia dulce de ardei si sare. Spanacul este o plantă de grădină originară din Persia şi adusă în Europa de arabi între secolele IX-X. Ar trebui consumat în câteva ore de la recoltare, altfel…
Read more »

Sufleu de andive cu şuncă

12 June 2011
Sufleu de andive cu şuncăO reteta de sufleu de andive cu sunca din: andive, unt, faina alba, lapte, sunca, parmezan, oua, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 600 g andive 60 g unt 40 g faină albă 200 ml lapte 100 g şuncă fiartă 4 linguri parmezan ras 3 ouă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1/2 pahar…
Read more »

Ingheţată de căpşune

12 June 2011
Ingheţată de căpşuneO reteta de ingheatata de capsune din: iaurt, smantana, zahar pudra si capsune. Ingrediente: 150 g iaurt 200 g smântână 100 g zahăr pudră 150 g căpşune sau alte fructe roşii   Mod de preparare: Pui fructele în strecurătoare şi le speli, apoi le cureţi de codiţe şi le laşi să se scurgă. Păstrezi câteva…
Read more »

Iepure pane cu cimbru

12 June 2011
Iepure pane cu cimbruO reteta de iepure pane cu cimbru din: spinari de iepure, pesmet, cimbru, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, feliute de lamaie si crengute de cimbru. Ingrediente: 2 spinări de iepure (circa 650 g) 150 g pesmet 2 crenguţe de cimbru 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru decor:…
Read more »

Paine cu piersici şi cremă de branză

12 June 2011
Paine cu piersici şi cremă de branzăO reteta de paine cu piersici si crema de branza din: piersici, faina laba, faina integrala, germeni de grau, zahar pudra, crema de branza, ou, galbenusuri, ulei de masline light si esenta de migdale. Piersicile conţin foarte multă vitamina C – 100 g furnizează 77% din doza zilnică recomandată. Ingrediente: 2 piersici mijlociii 215 g…
Read more »

File de mistreţ cu capere şi măsline

12 June 2011
File de mistreţ cu capere şi măslineO reteta de file de mistret cu capere si masline din: file de mistret, capere, fructe de capere, rosii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Plantele de capere cresc de-a lungul litoralului mediteraneean? Caperele sunt bobocii nedeschişi ai florilor aces­tor plante. Fructele plantei de capere, numite în italiană cucunci, au forma…
Read more »

Cocktail Tutu Rum Punch

12 June 2011
Cocktail Tutu Rum PunchO reteta de Cocktail Tutu Rum Punch din: rom jamaica, suc de grapefruit, suc de ananas, sirop de cocos, frisca lichida si sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl rom Jamaica 3 cl suc de grapefruit 3 cl suc de ananas 3 cl sirop de cocos 5 cl frisca lichida 3 cl sirop de grenadine  …
Read more »

Salam de vită cu salată verde şi hribi

12 June 2011
Salam de vită cu salată verde şi hribiO reteta de salam de vita cu salata verde si hribi din: muschi sau pulpa de vita, branza montasio, vin alb, boabe de coriandru, scortisoara, sare, piper, frunze de salata verde, ulei de masline extravirgin, hribi, galbiori si otet balsamic. Ingrediente: pentru salamul de vită: 200 g muşchi sau pulpă de vită 100 g brânză…
Read more »

O noua reteta de drob de miel

12 June 2011
O reteta de drob de miel din: organe de miel, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper, oua si delikat. Ingrediente: organele de miel ceapa verde 6 legaturi patrunjel marar cat mai mult sare piper oua delikat Mod de preparare: Se fierb organele de miel, se dau prin masina de tocat,se amestaeca foarte bine cu ouale…
Read more »

Supă-cremă de pătlăgele verzi

11 June 2011
Supă-cremă de pătlăgele verziO reteta de supa crema de patlagele verzi din: patlagele, usturoi, zahar, branza, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pătlăgele verzi 2 cătei de usturoi proaspăt 1 lingură de zahăr 1 l supă de legume 200 g brânză nouă 1 dl smântână lichidă 20 frunzuliţe de busuioc 6-8 inflorescenţe de…
Read more »

Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine

10 June 2011
Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine  Ingrediente: 500 g sparanghel verde 380 ml supă de pasăre 1 linguriţă fulgi de migdale 125 ml smântână sare piper 1 linguriţă sos Worcester eventual tabasco 2 linguri unt 60 g carne de crab   Mod de preparare: Tijele de sparanghel se decojesc în dreptul treimii inferioare şi se taie capetele. Se pune sparan­ghelul…
Read more »

Sparanghel cu crevete în sos de smântână

10 June 2011
Sparanghel cu crevete în sos de smântână  Ingrediente: 500 g creveţi congelaţi 500 g sparanghel alb sau verde 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 150 ml vin alb sec 400 g tăiţei înguşti sare 200 ml smântână piper coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze creveţii şi se spală; se şterg…
Read more »

Frigărui de pui cu fistic

10 June 2011
Frigărui de pui cu fisticO reteta simpla de frigarui de pui cu fistic din: piept de pui, rosii, fistic, albus, ulei de masline extravirgin, rozmarin, lamaie, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 100 g fistic 1 albuş 3 linguri ulei de măsline extravirgin 8 crenguţe de rozmarin 1/2 lămâie busuioc sare şi piper  …
Read more »

Briose cu mere si mirodenii

10 June 2011
Briose cu mere si mirodeniiO reteta de briose cu mere si mirodenii din: faina, zahar brun, ovaz, bicarbonat de sodiu, unt si mirodenii. Ovăzul este extraordinar de nutritiv. Este bogat în fibre solubile, vitamine B si vitamina E, la fel ca si în minerale care contribuie la sănătatea inimii. Ovăzul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge.…
Read more »

Ingheţată cu lapte si vişine

10 June 2011
Ingheţată cu lapte si vişineO reteta de ingheatata cu lapte si visine din: visine, lapte si zahar tos. Ingrediente: 1,5 kg vişine 750 ml lapte 300 g zahăr tos   Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi păstrezi câteva fructe pentru decor. Restul le mixezi sau le pasezi printr-o sită. Zdrobeşti în piuliţă sâmburii…
Read more »

Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi

10 June 2011
Frigărui cu coriandru şi cartofi falşiO reteta de frigarui cu coriandru si cartofi falsi din: pulpa tocata de vita, ulei de masline extravirgin, coriandru, parmezan, usturoi, sare, piper, faina alba, ou, patrunjel si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: pentru frigărui: 400 g pulpă tocată de vită 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură coriandru măcinat 2 linguri parmezan ras…
Read more »

Sparanghel în manta de şuncă

10 June 2011
Sparanghel în manta de şuncă  Ingrediente: 1,5 kg sparanghel alb sare 125 g roşii cherry 200 g şuncă 1 legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 1 ou 200 ml lapte 80 g parmezan ras piper Mod de preparare: Se decojeşte sparanghelul şi se taie capetele din partea de jos. Tijele se pun la fiert în apă cloco­tită;…
Read more »

Supă-cremă de mazăre şi creson

10 June 2011
Supă-cremă de mazăre şi cresonO reteta simpla de supa crema de mazare si creson din: mazare, creson, cartofi, faina, praz, supa de legume, smantana, unt, paine, sare si sare. Ingrediente: 300 g mazăre boabe 200 g creson 200 g cartofi 1 praz 1 lingură de făină 1,51 supă de legume 2 gălbenuşuri 1 dl smântână lichidă 40 g unt…
Read more »

Cocktail Rumba II

10 June 2011
Cocktail Rumba IIO reteta simpla de Cocktail Rumba II din: rom alb, vermut alb si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl vermut alb zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gehata in shaker, apoi se toarna bautura prin strecuratoare de bar in paharul de cocktail si in final…
Read more »

Pui pane cu umplutură de brânză

10 June 2011
Pui pane cu umplutură de brânzăO reteta de pui pane cu umplutura de branza din: piept de pui, branza degresata, pesmet, galbenus, maghiran, piper negru, faina alba, albus, boia si patrunjel. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi şi fără piele, de aproximativ 175 g fiecare pentru umplutură: 100 g cremă de brânză degresată 15 g pesmet alb 1 gălbenuş 2…
Read more »

Rulade de omletă cu orez

10 June 2011
Rulade de omletă cu orezO reteta simpla de rulade cu omleta cu orez din: orez basmati, sare, piper, usturoi, ceapa verde, ardei gras rosu, ulei, iaurt, ierburi de provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente: 150 g orez basmati sare piper 1 căţel de usturoi 1 fir de ţelină 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras…
Read more »

Şalău cu sparanghel

10 June 2011
Şalău cu sparanghelO reteta de salau cu sparanghel din: sparanghel verde, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, zahar pudra, frunze de cimbru, seminte de pin, salau, faina, busuioc si unt Ingrediente: sparanghel verde 1 kg roşii cherry 6 linguri ulei de măsline sare piper 1 linguriţă zahăr pudră 1 lingură frunze de cimbru 2 linguri seminţe…
Read more »

Sparanghel cu sos verde

10 June 2011
Sparanghel cu sos verdeO reteta de sparanghel cu sos verde din: cartofi, sare, sparanghel alb, unt, zahar, lamaie, oua, verdeata asortata, lapte, maioneza si sunca. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 1 kg sparanghel alb 1 linguriţă unt 1 linguriţă zahăr 2 linguri suc de lămâie 4 ouă 3 legături verdeaţă asortată (pătrunjel, mărar, ceapă verde) 200 ml maioneză…
Read more »

Frittata cu ardei şi cartofi

10 June 2011
Am plecat de la reteta asta. Se folosesc 3 ardei graşi şi 2 cepe; fără porumb. Porumbul este o sursă bogată de fibre alimentare, de vitamine A şi C şi acid folie. Porumbul dulce din conservă îşi pierde unele vitamine, spre deosebire de cel congelat care le păstrează pe toate. Cartofii si ardeii contribuie, la…
Read more »

Tartă cu măsline şi şuncă

10 June 2011
Tartă cu măsline şi şuncăO reteta de tarta cu masline si sunca din: sunca, faina, branza gruyere, ricotta, unt, aprmezan, masline, oua, vin alb, drojdie, sare si piper. Ingrediente: 200 g şuncă fiartă (bucată întreagă) 150 g faină albă 100 g brânză Gruyere 50 g ricotta 50 g unt 5 linguri parmezan ras 30 măsline verzi, fără sâmburi 4…
Read more »

Supă cremă de ceapă albă

10 June 2011
Supă cremă de ceapă albăO reteta delicioasa de supa crema de ceapa alba din: ceapa, lapte, galbenusuri, unt, parmezan, patrunjel, baheta, sare si piper. Ingrediente: 10 cepe albe 1,5 1 lapte 3 gălbenuşuri 50 g unt 40 g parmezan ras 1 legătură de pătrunjel 1 baghetă sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cepele şi feliaţi-le foarte subţire. Căliţi-le…
Read more »

Tartă de dovlecei, bacon şi brânză de capră

10 June 2011
Tartă de dovlecei, bacon şi brânză de caprăO reteta de tarta de dovlecei, bacon si branza de capra din: faina alba, unt, ou, ulei de masline extravirgin, sare, dovlecei, bacon, muguri de pin, aprmezan, oua, lapte, smantana, usturoi, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faină albă 100 g unt 1 ou 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de…
Read more »

Pui la cuptor cu cartofi

10 June 2011
Pui la cuptor cu cartofiO reteta simpla si gustoasa de pui la cuptor cu cartofi din: pui, sare, piper, usturoi, frunze de salvie, foi de dafin, sunca, cartofi rosii si ulei de masline. Ingrediente: pui 600 g fiecare sare piper 4 căţei de usturoi 18 frunze de salvie 4 foi de dafin 4 felii şuncă 800 g cartofi roşii…
Read more »

Ingheţată cu trei straturi

10 June 2011
Ingheţată cu trei straturiO reteta de ingheatata cu trei staturi din: oua, zahar, cacao, ciocolata, fructe, firsca, ness si miez de nuca. Ingrediente: 6 ouă 180 gzahăr 1 lingură cacao 50 g ciocolată 250 g fructe 100 ml frişcă lichidă 1 lingură nes 50 g miez de nucă   Mod de preparare: Primul strat: Separi albuşurile a 3

Pui picant cu roşii şi spanac

10 June 2011
Pui picant cu roşii şi spanacO reteta delicioasa de pui picant cu rosii si spanac din: pulpe de pui, ceapa, cardamon, chilii, baton de scortisoara, usturoi, ghimbir, curcuma, iaurt, sare, spanac, rosii, branza proaspata si garam masala. Ingrediente: 500 g pulpe de pui, dezosate şi curăţate de piele 150 g ceapă, tocată fin 4 teci de cardamon, desfăcute sus 1/2…
Read more »

Briose cu cireşe si ovăz

10 June 2011
Briose cu cireşe si ovăzO reteta gustoasa de briose cu cirese si ovaz din: fulgi de ovaz, faina alba, faina integrala, germeni de grau, praf de copt, zahar pudra, bicarbonat de sodiu, ulei de masline, coaja rasa de portocala si cirese uscate. Aceste brioşe sunt o sursă bogată în fibre, deci merită să fie servite la micul dejun. Utilizând…
Read more »

Cocktail Tropical Sun

10 June 2011
Cocktail Tropical SunO reteta simpla de Cocktail Tropical Sun din: rom alb, zeama de lamaie, sirop de grenadine, zahar, scewppes tropical bitter si felii de limeta. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de grenadine zahar 2 cl Scweppes Tropical Bitter felii de limeta   Mod de preparare: Mixam bine cu…
Read more »

Supă cremă de morcovi cu măr galben

10 June 2011
Supă cremă de morcovi cu măr galbenO reteta delicioasa de supa crema de morcovi cu mar galben din: morcovi, ceapa, ghimbir, mar, iaurt, zeama de lamaie, patrunjel, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 8 morcovi mari 1 ceapă mică albă 1 lingură de ghimbir ras 1 măr galben sau verde 8 linguri de iaurt natural dens 1…
Read more »

Miel marinat cu mentă şi ghimbir

10 June 2011
Miel marinat cu mentă şi ghimbirO reteta delicioasa de miel marinat cu menta si ghimbir din: coaste de miel, frunze de menta, ghimbir, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ghimbirul este o plantă erbacee originară din regiunile tropicale ale Asiei. In bucătărie se foloseşte doar partea subterană, rizomul, cu forme neregulate şi cu coaja alb-gălbuie. Pulpa…
Read more »

Toast cu sunca si ochiuri romanesti

10 June 2011
Toast cu sunca si ochiuri romanestiO reteta simpla de toasta cu sunca si ochiuri romanesti din: oua, paine toast, sunca, cascaval, sare, piper, otet vin alb, masline si ochiuri romanesti. Ingrediente: 8 oua 8 felii pâine toast 8 felii şuncă 8 felii caşcaval sare piper 6 linguri oţet vin alb 16 măsline negre fără sâmburi ochiuri româneşti Mod de preparare:…
Read more »

Drob de miel in aluat 3

10 June 2011
O reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, prapure, oua, paine, smantana, verdeata, ceapa verde, sare, piper, untura, oua, faina, untura si sare. Ingrediente: Pentru tocatura : 500g. maruntaie de miel (inima, ficat, plamani) 1 prapure 2 oua 1 felie de paine 1 lingura smantana 1 lingura verdeata tocata 2 fire de ceapa…
Read more »

Tăitei lati cu sos carbonara

10 June 2011
Tăitei lati cu sos carbonaraO reteta simpla de taitei lati cu sos carbonara din: taitei, patrunjel, parmezan, usturoi, ulei de masline, bacon, piper si carbonara. Ingrediente: 400 g tăiţei laţi proaspeţi (refrigeraţi) 1/2 legătură pătrunjel 100 g parmezan 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline 100 g bacon piper carbonara   Mod de preparare: Se fierb pastele…
Read more »

Drob de miel 5

10 June 2011
O reteta simpla si delicioasa din: maruntaie de miel, ou, sare, piper, ceapa, marar, patrunjel, unt si salata verde. Ingrediente maruntaiele de la un miel (inima, ficatul, bojocii) si praporul 1 ou sare piper ceapa marar patrunjel 1 lingura unt salata verde Mod de Preparare Se fierb maruntaiele si apoi se toaca marunt. Se adauga…
Read more »

Bulete delicioase de caşcaval

9 June 2011
Bulete delicioase de caşcavalO reteta foarte simpla si rapida, dar foarte gustoasa din: cascaval, oua, faina si un varf de cutit de praf de copt. Ingrediente: cascaval- 500 g doua oua doua linguri de faina un varf de cutit de praf de copt   Mod de preparare: Se rade cascavalul, se amesteca apoi cu cele doua oua. Faina…
Read more »

Pui fiert înăbuşit cu sos de lămâie şi ciuperci

9 June 2011
Pui fiert înăbuşit cu sos de lămâie şi ciuperciO reteta de pui fiert inabusit cu sos de lamaie si ciuperci din: ulei de floarea soarelui, piepti de pui, sare, piper negru, suc de lamaie, ciuperci, bulion de pui,m cimbru sau maghiran si fire de ceapa verde. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 4 piepţi de pui, dezosaţi şi curăţaţi de piele, de aproximativ…
Read more »

Brioşe cu afine şi glazură de lămâie

9 June 2011
Brioşe cu afine şi glazură de lămâieO reteta delicioasa de briose cu afine si glazura de lamaie din: faina cu praf de copt, zahar pudra, lapte semidegresat, oua, branza proaspata, esenta de vanilie, afine, zahar si coaja rasa de lamaie. Afinele sunt unele dintre fructele cele mai bogate în antioxidanti de calitate. De fapt, chiar pigmenţii care dau culoare afinelor –…
Read more »

Cocktail San Juan

9 June 2011
Cocktail San JuanO reteta simpla de Cocktail San Juan din: rom alb, sirop de grenadine si ananas. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl sirop de grenadine 8 cl ananas   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata intr-un pahar de mixare si prin strecuratoare de bar se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »

Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie

9 June 2011
Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaieO reteta de ingheatata de banane cu coaja rasa de lamaie din: banane, galbenusuri, zahar, lamaie verde si zahar vanilat. Ingrediente: 3 banane 3 gălbenuşuri 150 g zahăr 1/2 lămâie verde 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi şi pasezi fin o banană şi jumătate. în piureul de banane, încorporezi pe rând 1…
Read more »

Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructe

9 June 2011
Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructeO reteta de chermoula de pui si cuscus de fructe din: piepti de pui, ulei de masline extravirgin, praf de chilli, coriandru, cumin, usturoi, suc de lamaie, boie, patrunjel, sare, piper negru, cuscus, piersici uscate, stafide si rosii. Chermoula este un amestec nord-african de condimente care dă o aromă caldă acestui pui servit pe un…
Read more »

Friptură de vită cu salată mixtă

9 June 2011
Friptură de vită cu salată mixtăO reteta de friptura de vita cu salata mixta din: antricot de vita, sare grunjoasa, salata verde, cicoare si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 bucată antricot de vită groasă de 4 cm sare grunjoasă pentru salată: 1 salată verde 1 cicoare roşie (radicchio) 4 linguri ulei de măsline extravirgin   Mod de preparare: Dacă…
Read more »

Gogoşele cu parmezan şi ceapă verde

9 June 2011
Gogoşele cu parmezan şi ceapă verdeO reteta delicioasa de gogosele cu parmezan si ceapa verde din: faina, parmezan, piper, oua, albus, lapte semidegresat, unt si ceapa verde. Folosind o brânză foarte aromată în cantităţi mici, gustul rămâne la fel de plăcut, conţinutul de grăsimi şi sodiu va fi în schimb minim. Ceapa verde, la fel ca mulţi alţi componenţi ai…
Read more »

Broccoli cu spumă de şuncă

9 June 2011
Broccoli cu spumă de şuncăO reteta simpla de broccoli cu spuma de sunca din: cartofi, broccoli, sunca, smantana, ulei de masline extravirgin, sare, piper si pasta de masline negre Ingrediente: 500 g cartofi 300 g broccoli 250 g şuncă fiartă 100 ml smântână proaspătă 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper Pentru decor: 2 linguri pastă de…
Read more »

Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii

9 June 2011
Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşiiO reteta simpla si delicioasa de Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii din: fasole alba uscata, rosii, cepsoare, usturoi, busuioc, paine de tara, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g fasole albă uscată, mare 6 roşii lunguieţe, bine coapte 2 cepşoare 2 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc cu frunze mici…
Read more »

Risotto traditional cu rosii

9 June 2011
Risotto traditional cu rosiiIngrediente: 1 ceapă 4 roşii 3 linguri ulei de măsline 250 g orez pentru risotto (cu bob rotund) 1lingură bulion 200 ml vin alb 1/2 linguriţă cimbru uscat 750 ml supă de legume fierbinte 100 g parmezan 50 g roşii uscate în ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se toacă ceapa. Se…
Read more »

Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptor

9 June 2011
Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptorIngrediente: 500 g paste (penne, macaroane sau sedani rigati) sare piper 200 g bacon feliat 2 căţei de usturoi 3 ouă 350 ml smântână 50 g parmezan ras 1 linguriţă cimbru uscat nucşoară rasă 1lingură unt   Mod de preparare: Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe am­balaj.…
Read more »

Pâine cu portocale, stafide şi nucă

9 June 2011
Pâine cu portocale, stafide şi nucăO reteta de paine cu portocale, stafide si nuca din: faina alba, zahar pudra, drojdie, sare, lapte semidegresat, unt, ou, nuci, stafide, coaja rasa de portocala, zahar si suc de portocale. Deoarece aceste pâini cu fructe sunt preparate în casă, cantitătile de grăsimi, sare sau zahăr pot fi controlate. Metoda aceasta de a găti doar…
Read more »

Prăjitură delicioasă cu afine

9 June 2011
Prăjitură delicioasă cu afineO reteta de prajitura delicioasa cu afine din: afine, zahar brun, scortisoara, unt, zahar pudra, ou, albus, coaja rasa de lamaie, faina de grau si lapte semidegresat. Afinele conţin foarte puţine calorii şi multă vitamină C. De asemenea, au calităţi foarte bune de antioxidanţi. Ingrediente: 375 g afine proaspete sau congelate 70 g zahăr brun…
Read more »

Pui la gratar cu broccoli si paste gratinate

9 June 2011
Pui la gratar cu broccoli si paste gratinateO reteta delicioasa de pui la gratar cu broccoli si paste gratinate din: paste, sare, piper negru, broccoli, supa de rosii, lapte degresat, pui, pesmet si verdeturi de Provence. Ingrediente: 175 g paste (fusilli) sare piper negru 225 buchetele de broccoli 300 g supa de rosii cu continut redus de grasime lapte degresat 350 g…
Read more »

Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei

9 June 2011
Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovleceiO reteta delicioasa de Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei din: carne tocata de vita, mozzarella, paine toast, dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 4 felii de mozzarella 4 felii de pâine toast 2 dovlecei mari (zucchini) 2 linguri ulei de măsline…
Read more »

Chifteluţe cu sos picant şi garnitură de legume

9 June 2011
Chifteluţe cu sos picant şi garnitură de legume  Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 2 ouă 1 linguriţă muştar 2 ardei iuţi tocaţi 2 linguriţe maghiran uscat 1 linguriţă boia sare 1 morcov  1 dovlecel 1 fir de praz 100 ml sos de soia 2 linguri miere   Mod de preparare: Chifla se înmoaie în apă rece. Se toacă ceapa şi…
Read more »

Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb

9 June 2011
Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumbO reteta delicioasa de costite de porc cu sos tabasco si porumb aromat cu ierburi din: costite de porc, sos tabasco, ulei de masline, vin rosu, rozmarin, porumb dulce, unt sarat, ierburi aromatice si piper. Ingrediente: pentru costite: 16 costiţe de porc 1 lingură sos tabasco 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de…
Read more »

Piepţi de pui cu sos de struguri

9 June 2011
O reteta delicioasa de piepti de pui cu sos de struguri din: struguri, coaja si suc de lamaie, piepti de pui, sare, piper negru, usturoi, esalote, faina si patrunjel. Ingrediente: 1 kg struguri albi mari coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g fiecare…
Read more »

Cocktail Pontresina

9 June 2011
Cocktail PontresinaO reteta simpla de Cocktail Pontresina din: rom alb, campari, vermut alb, gin si suc de limeta. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl Campari 2 cl vermut alb 1 cl gin 1 cl suc de limeta   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar…
Read more »

Sos Tabasco

9 June 2011
Sos TabascoTabasco este un sos preparat din ardei iute, oţet, sare, zahăr şi arome? Se comercializează îmbuteliat în sticle, din el folosindu-se doar câteva picături pentru condimentarea mâncărurilor, a cărnii şi,a anumitor tipuri de cocktailuri.
Read more »

Cremă de andive cu ceapă nouă

9 June 2011
Cremă de andive cu ceapă nouăO reteta delicioasa de crema de andive cu ceapa noua din: andive, cepsoare, cartof, lapte, unt, arpagic verde, nucsoara, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 400 g andive 6 cepşoare noi 1 cartof mare, făinos 0,750 lapte 40 g unt 2 linguri de arpagic verde, tăiat mărunt nucşoară crutoane sare piper negru   Mod de preparare:…
Read more »

Ingheţată de banane cu miere

9 June 2011
Ingheţată de banane cu miereO reteta delicioasa de inghetata de banane cu miere din: banane, miere, nuca de cocos, zeama de lamaie, zahar vanilat, smantana, muschi si kiwi sau nuca de cocos. Ingrediente: 500 g banane 150 g miere de salcâm 50 g nucă de cocos 1 lingură zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 250 g smântână 100…
Read more »

Gofre cu cereale si sos de mere si zmeură

9 June 2011
Gofre cu cereale si sos de mere si zmeurăO reteta de gofre cu cereala si sos de mere si zmeura din: seminte de in, faina integrala, faina de hrisca, faina alba, zahar brun, praf de copt, ou, lapte batut, albusuri, suc de mere, mere, esenta de vanilie si zmeura. Uleiul din seminţe de in este o sursă importantă de acizi graşi Omega-3, care…

Macaroane cu brânză

9 June 2011
Macaroane cu brânzăIngrediente: 250 g macaroane sare 200 g roşii cherry 1 ceapă 2 linguri ulei 5 ouă 250 ml sos de roşii de la borcan piper 100 g caşcaval ras   Mod de preparare: Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indi­caţiilor de pe ambalaj. Se spală roşiile şi se taie jumătăţi.…
Read more »

Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute

9 June 2011
Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iuteO reteta delicioasa de friptura de vita la gratar cu ardei, capere si ardei iute din: antricot de vita, ulei de masline, ardei grasi, ardei iuti, capere, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1 antricot de vită, cu grosimea de 4-5 cm 4 linguri ulei de măsline extravirgin 200 g ardei graşi galbeni şi roşii 150…
Read more »

Risotto cu spanac

9 June 2011
Risotto cu spanac  Ingrediente: 400 g sganac verde 2 cepe 2 căţei  usturoi 5 linguri margarină 250 g orez risotto 2 linguri oţet balsamic alb 2 linguri bulion piper sare 750 ml supă de legume fierbinte nucşoară   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală spanacul. Se curăţă ceapa şi usturoiul; se toacă mărunt. Se încinge…
Read more »

Cocktail Rum Screw Driver

9 June 2011
Cocktail Rum Screw DriverO reteta simpla de Cocktail Rum Screw Driver din: rom alb, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc de proaspat de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam sucul de portocale in paharul pentru bauturi lungi peste cuburi de gehata. Adaugam romul si…
Read more »

Drob de miel 4

9 June 2011
Drob de miel 4O reteta simpla de drob de miel din: maruntaie de miel, prapure, paine, ceava pverde, smantana, verdeata, sare, piper si untura. Ingrediente: 500g. maruntaie de miel (inima, ficat, plamani) 1 prapure 3 oua 1 felie de paine 3 fire de ceapa verde 2 lingura smantana 1 lingura verdeata tocata sare, piper 1 lingura untura Mod…
Read more »

Sufleu de somon cu spanac

9 June 2011
Sufleu de somon cu spanac  Ingrediente: 500 g cartofi roşii 1 mână spanac sare 2 căţei de usturoi 2 cepe roşii 2 linguri unt 2 linguri făină 100 ml vin alb 400 ml supă de legume 150 g brânză de vaci 4 linguri parmezan ras 2 linguri smântână piper nucşoară suc de lămâie 600 g file de somon (fără…
Read more »

Cordon-bleu cu spanac si mozzarella

9 June 2011
Cordon-bleu cu spanac si mozzarella  Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 180 g) 500 g spanac 100g mozzarella 2 căţei de usturoi sare piper 1 ou 8 linguri pesmet 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spală şi se şterg bucăţile de carne şi i se face fiecăreia câte un buzunar. Se curăţă spanacul şi se…
Read more »

Cartofi noi la cuptor cu pulpe de pui

8 June 2011
Cartofi noi la cuptor cu pulpe de puiSe încinge cuptorul la 180 °C. Se ung 8 pulpe de pui (cca 125 g) cu un amestec din 1 lingură miere, 1 lingură oţet balsamic, 1 lingură boia, sare, piper şi 4 linguri ulei de măsline. Se aşază într-o formă de sufleu. Se spală şi se taie jumătăţi 800 g cartofi noi şi se…
Read more »

Salată de heringi cu ruccola

8 June 2011
Salată de heringi cu ruccolaSe opăresc 300 g roşii cherry şi se decojesc. Se decojeşte 1 fruct de mango, pulpa se taie în felii de pe sâmbure şi apoi se taie fâşii. Se rup fâşii 120 g ruccola. Se încinge grilul cuptorului, se taie felii 200 g pâine ciabatta, se unge cu 3 linguri ulei şi se frige pe…
Read more »

Pui la grătar cu sos balsamic

8 June 2011
Pui la grătar cu sos balsamicO reteta de pui la gratar cu sos balsamic din: piept de pui, unt, usturoi, sare, piper, miere, suc de lamaie si otet balsamic Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi şi curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g fiecare 1 lingură unt, topit 1 căţel de usturoi, zdrobit sare şi piper negru 2 linguri miere…
Read more »

Cremă de sparanghel cu creson

8 June 2011
Cremă de sparanghel cu cresonO reteta delicioasa de crema de sparanghel cu creson din: sparanghel, creson, ceapa, supa de legume, smantana, unt, crutoane de paine, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg sparanghel subţire 1 legătură de creson 1 ceapă albă mică 0,75 1 supă de legume 250 ml smântână lichidă 30 g unt crutoane de pâine sare piper…
Read more »

Salată de fructe exotice cu îngheţată

8 June 2011
Salată de fructe exotice cu îngheţatăO reteta de salata de fructe exotice cu ingheatata din: kiwi, ananas, physalis, limeta, zahar pudra, zahar vanilat si ingehatata. Ingrediente: 2 kiwi 1/2 ananas 150 g physalis 1 limetă (lămâie verde) 1 linguriţă zahăr pudră 1/2 plic de zahăr vanilat 1 cutie de îngheţată   Mod de preparare: Cureţi şi tai kiwi felii. Cureţi…
Read more »

Pui fiert cu legume de primăvară

8 June 2011
Pui fiert cu legume de primăvarăO reteta simpla si delicioasa de pui fiert cu legume de primavara din: piept de pui, bulion de pui, sherry sec sau vin alb sec, bouqet garni, legume si patrunjel. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g fiecare 900 ml bulion de pui 3 linguri sherry sec sau vin…
Read more »

Foie gras cu spumă din lichior de ouă

8 June 2011
Foie gras cu spumă din lichior de ouăO reteta de foaie gras cu spuma din lichior de oua din: foie gras, otet balsamic, ghimbir, zahar, lichior de oua, albusuri si otet balsamic. Ingrediente: 4 felii de foie gras de gâscă (câte 90 g fiecare) 1/2 linguriţă oţet balsamic 50 g ghimbir 20 g zahăr pentru spumă: 200 ml lichior de ouă 4…
Read more »

Cocktail Sombrero Cooler II

8 June 2011
Cocktail Sombrero Cooler IIO reteta simpla de Cocktail Sombrero Cooler II din: rom alb, suc de ananas, suc de grapefruit, portocala si lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb 6 cl suc de ananas 6 cl suc de grapefruit o felie de portocala o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se toarna in paharul pentru bauturi lungi,…
Read more »

Drob de miel 3

8 June 2011
O reteta simpla de drob de miel din: prapur, maruntaie de la mie, ceapa verde, marar, patrunjel verde, paine alba, galbenusuri, ou, sare, piper, late si grasime Ingrediente 1 prapur, maruntaie de la un miel 3 fire ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel verde putin miez de paine alba muiat in lapte 3…
Read more »

Supă de sfecla cu branză de vaci

8 June 2011
Supă de sfecla cu branză de vaciO reteta de supa de sfecla cu branza de vaci din: branza de vaci, sfecla, supa de carne, ceapa, telina, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g brânză de vaci foarte proaspătă 500 g sfeclă 1 l supă de carne 1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă 80 g parmezan ras…
Read more »

Gofre cu parmezan

8 June 2011
Am plecat de la reteta asta. Se scot din compoziţie scorţişoara, zahărul si nucile pecan. în făina se adaugă un vârf de cuţit de piper negru si de boia foarte iute si sare după gust. Se adaugă 2 linguri de parmezan proaspăt ras, înaint» de a se amesteca cu albuşul. Se renunţă şi la sosul…
Read more »

Ingheţată Banana split

7 June 2011
Ingheţată Banana splitO reteta de inghetata banana split din: banane, inghetata, coniac si topping de caramel. Ingrediente: 2 banane 150 g îngheţată 50 ml coniac 50 g topping de caramel   Mod de preparare: Decojeşti bananele şi le tai în fâşii, pe lungul acestora. într-o tigaie, pui coniacul şi bananele. Laşi bananele foarte puţin în această compoziţie,…
Read more »

Terină de găină cu oţet balsamic

7 June 2011
Terină de găină cu oţet balsamicO reteta delicioasa de terina de gaina cu otet balsamic din: gaina, galbenusuri, smantana, ulei de masline extravirgin, cartof, morcov, tija de telina, rosie, ceapa, foi de gelatina, otet balsamic, seminte de mac si seminte de susan. Ingrediente: 1 găină (circa 2 kg) 2 gălbenuşuri 150 ml smântână 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »

Pui rece cu sos de roşii şi verdeaţă

7 June 2011
Pui rece cu sos de roşii şi verdeaţăO reteta delicioasa de pui rece cu sos de rosii si verdeata din: piept de pui, lamaie, frunza de dafin, piper, vin alb sec, sherry, verdeturi, pasta de rosii, iaurt, sare, piper, hasmatuchi si salata. Ingrediente: 4 piepţi de pui, fără piele, dezosaţi, de aproximativ 125 g fiecare 1 lămâie 1 frunză de dafin, fărâmiţată…
Read more »

Supă picantă de ciuperci

7 June 2011
Supă picantă de ciuperciO reteta delicioasa de supa picanta de ciuperci din: ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, ardei iute, pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, cimbrisor, paine de tara, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g ciuperci de diferite soiuri 1 morcov 1 telină mică 1 ceapă albă 1 căţel de usturoi 2 ardei iuţi…
Read more »

Cocktail Orange Malibu

7 June 2011
Cocktail Orange MalibuO reteta simpla de Cocktail Orange Malibu din: rom brun, malibu, sirop de zmeura, zeama de lamaie, suc de portocale si suc de maracuja. Ingrediente: 2 cl rom brun 3 cl Malibu 2 cl sirop de zmeura zeama de lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl suc de maracuja   Mod de preparare: Turnam…
Read more »

Tartelete cu prosciutto şi andive

7 June 2011
Tartelete cu prosciutto şi andiveO reteta delicioasa de tartelete cu prosciutto si andive din: faina alba, unt, sare, apa, andive, ou, lapte, usturoi, unt, sare, piper si prosciutto crudo. Ingrediente: pentru tartelete: 125 g făină albă 85 g unt 2 linguri apă 1 praf de sare pentru umplutură: 2 andive 2 ouă 1 pahar lapte 1 lingură amidon 1/2…
Read more »

Ingheţată cu brânză dulce şi căpşune

7 June 2011
Ingheţată cu brânză dulce şi căpşuneO reteta de ingheatata cu branza dulce si capsune din: branza dulce, smantana, zahar si capsune. Ingrediente: 250 g brânză dulce 150 g smântână 150 g zahăr 400 g căpşune   Mod de preparare: Speli şi cureţi căpşunele. Păstrezi 100 g căpşune pentru decor, iar restul le pasezi prin sită sau în blender. Baţi smântână…
Read more »

Miniştrudel cu pere şi parmezan

7 June 2011
Miniştrudel cu pere şi parmezanO reteta delicioasa de ministrudel cu pere si parmezan din: foi de placinta, bacon, miez de nuca, parmezan, pere, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi subţiri de plăcintă 150 g bacon feliat 50 g miez de nucă 60 g parmezan 2 pere tari 2 linguri ulei de…
Read more »

Puişori umpluţi cu legume şi fructe picante

7 June 2011
Puişori umpluţi cu legume şi fructe picanteO reteta delicioasa de puisori umpluti cu legume si fructe picante din: puisori, unt, praf de curry, piure de ghimbir, piure de usturoi, iaurt, piper negru, sare, seminte de mac, seminte de susan, unt, ardei iute, ceapa, fulgi de orez, caise uscate, stafide, porumb, coriandru, branza si ciuperci. Ingrediente: 2 puişori, curăţaţi, de aproximativ 400…
Read more »

Supă de miez de dovleac, cartofi si praz

7 June 2011
Supă de miez de dovleac, cartofi si prazO reteta delicioasa de supa de miez de dovleac, cartofi si praz din: miez de dovleac, cartofi, praz, speck, usturoi, patrunjel, paine de tara, branza groviera, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g miez de dovleac 300 g cartofi 200 g praz 60 g speck, într-o singură bucată 2…
Read more »

Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos

7 June 2011
Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocosO reteta de Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos din: pulpe d epui, ceapa, piure de usturoi, piure de ghimbir, curcuma, iaurt degresat, ardei iute, scortisoara, sare, praf de nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, usturoi, ardei iute, coriandru si suc de lamaie. Ingrediente: 8 pulpe de pui, fără piele, cam…
Read more »

Cocktail Bahia Frape

7 June 2011
Cocktail Bahia FrapeO reteta simpla de Cocktail Bahia Frape din: rom, suc de ananas si crema de ananas. Ingrediente: 6 cl rom 6 cl suc de ananas 2 lingurite de crema de ananas   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata zdrobita in mixer, apoi bautura se serveste intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Gofre cu nuci şi sos de arţar, pere şi mure

7 June 2011
Gofre cu nuci şi sos de arţar, pere şi mureO reteta gustoasa de gofre cu nuci si sos de artar, pere si mure din: faina alba, scortisoara, praf de copt, zahar pudra, ou, lapte degresat, unt, nuci pecan, para, sirop de artar si afine. Ingrediente: 125 faina alba 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita scortisoara macinata 1 lingura zahar pudra 1 ou mare…
Read more »

Ingheţată cu rom

7 June 2011
Ingheţată cu romO reteta delicioasa de ingheatata cu rom din: frisca lichida sau smantana, zahar pudra, ceai negru, galbenusuri, rom, fructe proaspete si rulouri de napolitana. Ingrediente: 500 ml frişca lichidă sau 500 g smântână 150 g zahăr pudră 1 pliculeţ ceai negru 5 gălbenuşuri 50 ml rom câteva fructe proaspete şi rulouri de napolitană cu cremă,…
Read more »

Supă de trufandale

7 June 2011
Supă de trufandaleO reteta simpla si delicioasa de supa de trufandale din: fasole verde, morcovi, cepsoare, cartofi, rosii cherrym ierburi aromatice, busuioc, menta, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper.  Alegerea ierburilor aromatice, în afară de mentă şi de busuioc, necesare pentru a parfuma această supă de primăvară, depinde de gustul fiecăruia: puteţi alege…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu