sâmbătă, 23 februarie 2013

Retete de top #93


Retete de top:

Prăjitură cu cremă de dovleac

10 January 2011
Prăjitură cu cremă de dovleacIngrediente blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă: 500 g dovleac 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 picături esenţă de vanilie 100 ml frişcă 100 g miez de nucă  …
Read more »

Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz

10 January 2011
Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La PazO reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi, rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi, crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari, tăiate două cepe medii, tăiate…
Read more »

Rasol de vită cu sos de mărar

10 January 2011
Rasol de vită cu sos de mărarIngrediente :  600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă 2 ore sau la oala sub presiune 20 de minute. Cureţi în acest timp morcovul, pătrunjelul şi ceapa, le tai bucăţi…
Read more »

Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură

10 January 2011
Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeurăO reteta simpla de profiterol cu oua, lapte, zahar, esenta de vanilie, ciocolata de menaj, cacao, frisca, faina, oua, margarina, sare, sos de ciocolata si dulceata de zmeura Ingrediente îngheţată : 4 ouă 600 ml lapte 100 g zahăr 2 esenţe de vanilie 60 g ciocolată de menaj sau 1 lingură cacao 6 lin­guri frişcă…
Read more »

Supă de dovlecei cu lapte

10 January 2011
Ingrediente : 1 dovlecel de 250 g 350 ml lapte 10 g griş 172 linguriţă unt 1 linguriţă miere 1-2 fire pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe şi îl înăbuşi în apă până este pe jumătate gata. Adaugi laptele fierbinte, torni grisul în ploaie şi laşi să fiarbă pe foc…
Read more »

Tiramisu

10 January 2011
Ingrediente: 500 g brânză mascarpone 3 ouă 3 linguriţe zahăr cafea caldă pentru 6 persoane 1 pachet biscuiţi sau i pachet pişcoturi 2 linguriţe cacao   Mod de preparare: Amesteci brânza cu gălbenuşurile, zahărul, albuşurile bătute spumă într-un castron până  obţii o cremă omogenă ( crema obţinută este suficientă  pentru un tiramisu cu 2 straturi…
Read more »

Tăietei cu şuncă si legume

10 January 2011
Ingrediente: 200 g tăieţei 100 g şuncă 1 ceapă 1 ardei gras sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa şi ardeiul, le tai peştişori şi le căleşti în 2-3 linguri ulei. După ce s-a înmuiat…
Read more »

Spaghete cu smântână şi peşte

10 January 2011
Spaghete cu smântână şi peşteIngrediente :   200 g spaghete sau maca­roane 200 g peşte în ulei 200 g smântână 2 cepe 3 căţei de usturoi ulei sare 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare 10 minute şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se…
Read more »

Cocktail Milk & Honey Martini

9 January 2011
Cocktail Milk & Honey Martini  Pahar: martini Decor: nucşoară rasă Ingrediente: 60 ml scotch blended whisky 2 linguriţe de bar miere 15 ml lichior de miere 10 ml double cream 10 ml lapte   Mod de preparare: Se amestecă puternic toate ingredientele în Boston shaker, se strecoară double străin în paharul martini răcit în prealabil. Descriere: Deosebita aromă a…
Read more »

Avocado umplut

9 January 2011
Avocado umplut  preparat specific mexican Ingrediente: pentru avocado: 1/4 de cană de oţet o lin­gură de suc de lămâie sare piper 1/2 de cană de ulei de măsline sau ulei vegetal 3 avocado mari, curăţate, fără sâmburi tăiate în două pentru umplutură: 1/4 de cană de ulei de măsline 5 linguri şi 1/3 de unt o…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 47 (video)

9 January 2011

Salsa pico de gailo (salsa mexicana)

9 January 2011
Salsa pico de gailo (salsa mexicana)  preparat specific mexican – sos mexican Ingrediente: o cană şi 1/2 de ceapă albă tocată mărunt 4 ro­şii mai mari (cam de un kg), descojite, fără seminţe şi tocate mărunt 2-4 chiles serranos tocaţi 1/2 cană de coriandru tocat sare sucul de la o lămâie două linguri de ulei de măsline.   Mod de…
Read more »

Prăjitură cu cremă de rahat

9 January 2011
Prăjitură cu cremă de rahatIngrediente: 1 pachet foi de prăjitură 1 kg rahat 1 lămâie mare 1 pachet unt 1 cană apă 2 linguriţe zahăr 1 esenţă de vanilie   Mod de preparare: Tai lămâia felii, o cureţi de sâmburi şi o dai împreună cu rahatul şi untul prin maşina de tocat, fierbi apoi un sirop din apă, zahăr…
Read more »

Prăjitură Vassilopita

9 January 2011
Prăjitură VassilopitaIngrediente aluat: 350 g făină 70 g zahăr 50 g unt topit 80 ml lapte cald 10 g drojdie proaspătă 2 ouă 1 portocală 1 lămâie sare scorţişoară coriandru Ingrediente glazură: 1 gălbenuş 50 ml smântână 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie (pentru glazură) 20 g migdale 50 ml zeamă de portocale  …
Read more »

Placinta slovena

9 January 2011
Placinta slovenaIngrediente aluat: 300 g făină 5 linguri apă caldă 4 linguri vin 1 lingură zahăr 2 linguri unt topit sare Ingrediente umplutura de mac: 400 g seminţe de mac 200 g zahăr 1 ceaşcă de lapte cald scorţişoară Ingrediente umplutura de mere : 500 g mere rase, 200 g zahăr, 1 lămâie, scorţişoară. Ingrediente umplutura…
Read more »

Salata cu spanac, cascaval si sana

9 January 2011
Salata cu spanac, cascaval si sanaIngrediente: 2 salate verzi 1 mână spanac 1 ceapă verde 1 ardei 1 roşie 1 castravete 2 ridichi 150 g şuncă 100 g caşcaval 100 ml sana sau chefir ulei sare 2 ouă   Mod de preparare: Speli salata şi spana­cul şi le rupi bucăţele. Tai felii roşia şi cas­travetele, tai ardeiul fâşii şi toci…
Read more »

Prăjitură cu fulgi de ciocolată

9 January 2011
Prăjitură cu fulgi de ciocolatăIngrediente: 7 ouă 1 pahar zahăr 1/2 lămâie 1 pahar ulei 250 g făină 200 g ciocolată de menaj 1 plic praf de copt sare   Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu zeama de lămâie, uleiul şi praful de copt. Baţi apoi albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Dai ciocolata pe răzătoarea…
Read more »

Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval

9 January 2011
Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval  Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 50 g unt sau margarina 250 g cascaval 4 oua sare 100 ml smantana 300 g carnati de casa o cutie de iaurt frunzulite de busuioc   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu pu­ţină sare. Separat, într-un ibric,…
Read more »

Creveti mari pe pat de spanac

9 January 2011
Creveti mari pe pat de spanac  Ingrediente: 3 creveti mari 150 g spanac 50 g pasta filo 30 g sos thai ulei extravirgin de masline sare piper   Mod de preparare: Creveţii se înfăşoară în pasta filo (foaie de aluat), iar după aceea se prăjesc în ulei. Se căleşte spanacul în puţin ulei, se adaugă sare şi piper Se aşază…
Read more »

Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad

9 January 2011
Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad  preparat specific thailandez   Ingrediente: 300 g orez cu gluten, ţinut în apă timp de o oră şi scurs 500 ml lapte de cocos gros 4 linguri de zahăr un vârf de cuţit de sare 100 g de fasole roşie uscată, pusă la înmuiat de seara, apoi fiartă în 3 ceşti de apă până se…
Read more »

Tăiţei din orez prăjit amestecat cu vită tocată – Kway-tiaow nuea sab

9 January 2011
O reteta de taitei din orez prajit cu ceapa, carne de vita, sos de soia, sos de peste, faina de porumb, usturoi, sos negru de soia, oua de prepelita, frunze de salata si ardei iute. preparat specific thailandez Ingrediente: 3 linguri de ulei două cepe eşalote tocate 150 g de carne de vită două linguri…
Read more »

Fasole verde cu pui şi brânză

9 January 2011
O reteta de fasole verde cu lapte, smantana, cascaval, branza telemea, unt, oua, faina, piept de pui, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1,5 kg fasole verde 200 ml lapte 300 g smântână 150 g caşcaval 300 g telemea 100 g unt 7-8 ouă 50 g făină 2 bucăţi piept de pui piper ulei pesmet  …
Read more »

Pane de varză cu şuncă şi caşcaval

9 January 2011
Pane de varză cu şuncă şi caşcavalIngrediente: 1 varză dulce 150 g şuncă 150 g caşcaval 4 linguri făină 4 linguri pesmet 3-4 ouă sare   Mod de preparare: Opăreşti varza în apă clocotită cu sare şi după ce s-a răcit şi s-a scurs îi desfaci frunzele. Tai apoi şunca şi caşcavalul felii subţiri. Aşezi apoi o frunză de varză, o…
Read more »

Salată de ridichi cu branza telemea

9 January 2011
Salată de ridichi cu branza telemeaIngrediente: 2 legături ridichi 200 g brânză telemea 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi ridichile şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Adaugi brânza rasă şi mărarul tocat. Torni apoi puţin ulei, potriveşti de sare şi piper şi dai salata la frigder pentru jumătate de oră.  …
Read more »

Salată de morcovi şi avocado

9 January 2011
Salată de morcovi şi avocado  Ingrediente: 50 g stafide 4 morcovi 2 fructe de avocado zeamă de lămâie 150 ml suc de por­tocale ulei de măsline praf de ghimbir sare şi piper   Mod de preparare: Se pun la înmuiat stafi­dele în apă caldă. Se curăţă morcovii şi se dau pe râzătoare. Se taie fructele de avocado în două,…
Read more »

Friptură de vită cu garnitură

9 January 2011
Friptură de vită cu garnitură  Ingrediente: 4 felii carne de vita (preferabil fleica) sare piper boia de ardei dulce fasole verde cartofi prajiti masline negre ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se bate cu ciocanul de şni­ţele carnea de vită, se freacă cu puţin unt şi se lasă să stea la frigider 1-2 ore. Intre timp se pregătesc…
Read more »

Prajitura cu branza si caise fara aluat

9 January 2011
Prajitura cu branza si caise fara aluatIngrediente: 500 g brânză moale de vaci 300 g caise 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lingură făină 1 lămâie 1 lingură zahăr pudră sare   Mod de preparare: Speli caisele, le pui în apă clocotită pentru câteva minute, apoi le scoţi şi le…
Read more »

Pui umplut cu ardei copt

9 January 2011
Pui umplut cu ardei coptIngrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 bucăţi piept de pui 100 g şunculiţă afumată 100 g carne tocată 11 supă de legume ulei sare piper oţet rozmarin   Mod de preparare: Speli ardeii, îi usuci şi îi pui la copt pe o tăblie, pe aragaz. Desfaci camea de pui şi o baţi cu ciocanul…
Read more »

Borş cu perişoare de dovlecel

9 January 2011
Borş cu perişoare de dovlecelIngrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 1 ceaşcă orez 1 cană borş Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1 legătură mărar 1 ceapă 1 legătură leuştean verde sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai apoi pe râzătoare morcovii şi…
Read more »

Ciupercute umplute cu cascaval

9 January 2011
Ciupercute umplute cu cascavalO reteta delicioasa de ciuperci umplute cu cascaval din: ciuperci, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval, pesmet, ceapa, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura de patrunjel sare piper 150 g cascaval ras 2 linguri pesmet o ceapa potrivita ulei pentru prajit 2-3 fire patrunjel   Mod de preparare: Se…
Read more »

Fasole verde cu crochete de cartofi

9 January 2011
Fasole verde cu crochete de cartofiIngrediente: 1/2 kg fasole verde 2 cartofi mari 1 ou 3 linguri făină 2 cepe 2 linguri bulion sare piper zahăr ulei pesmet   Mod de preparare: Cureţi fasolea, ceapa şi cartofii. Tai mărunt 1 ceapă şi o pui la fiert în apă cu sare împreună cu fasolea. în alt vas fierbi cartofii. Când fasolea…
Read more »

Lasagna delicioasă

9 January 2011
Lasagna delicioasă  Ingrediente: 1 morcov 2 tulpini de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă oregano 1 cutie roşii (850 ml) sare piper 2 linguri făină 3 linguri unt 750 ml lapte 150 g brânză rasă nucşoară 200 g foi de lasagna…
Read more »

Pulpa de miel cu cartofi

9 January 2011
Pulpa de miel cu cartofi  Ingrediente: 600 g pulpa de miel sare piper rozmarin usturoi cimbru ulei de masline 8 cartofi ulei pentru prajit vin rosu   Mod de preparare : Se împarte pulpa de miel în patru, se spală şi se şterge cu un prosop absor­bant de bucătărie. Se condimentează cu sare şi piper, se unge cu puţin…

Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi

10 January 2011
Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi  Ingrediente: 800 g piept de pui 4 portocale o lămâie 2-3 kiwi sare un praf de piper 50 g gelatină maioneză kiwi pentru decor   Mod de preparare: Se desfac toate pielitele de pe pieptul de pui, se spala, apoi se pune sa fiarba intr-o oala cu apa, sare si putin piper alb. Se…
Read more »

Galuste de capsuni in sos de cacao

10 January 2011
Galuste de capsuni in sos de cacaoIngrediente: 600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g căpşuni 7 lin­guri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră Ingrediente sos: 400 ml lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri făină scorţişoară 1 lin­guriţă zahăr 1 linguriţă cacao Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pasezi cât sunt calzi, adaugi făina, un…
Read more »

File de şalau in aspic cu legume

10 January 2011
File de şalau in aspic cu legume  Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2 lămâi zeama de la o lămâie 50 g gelatină   Mod de preparare: Se spala fileul de peste si se pune sa fiarbă în apă cu puţină…
Read more »

Tort cu cremă de iaurt şi vişine

10 January 2011
Ingrediente blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g iaurt 2 linguri zahăr 1 lămâie 300 ml frişcă 200 g gem de vişine 300 g vişine proaspete sau din compot 2 plicuri gelatină (de închegat)  …
Read more »

Spuma de vanilie cu piure de portocale

10 January 2011
Spuma de vanilie cu piure de portocale  Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de vanilie 500 ml frişcă 4 linguri zahăr tos un pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri un baton de vanilie 300 ml lapte   Mod de preparare: Intr-o crăticioară de un litru se pun, praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos, batonul de vanile şi laptele cald.…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi nucă

10 January 2011
Prăjitură cu biscuiţi şi nucăIngrediente:  1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri cacao 100 g miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare   Mod de preparare: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte adaugi rahatul tăiat bu­căţele şi îl laşi pe foc mic 1 oră. Strecori apoi laptele…
Read more »

Recado de adobo

10 January 2011
Recado de adobo  preparat specific mexican Ingrediente: o lingură de piper 12 frun­ze de oregano sau o lingură de oregano uscat tocat o căpăţână mică de usturoi fript pe grătar 6 cuişoare o linguriţă plină de chimion măcinat o linguriţă de seminţe de coriandru puţin şofran o lin­gură de scorţişoară măcinată o linguriţă de sare sucul de…
Read more »

Snitel de cas

10 January 2011
Snitel de casIngrediente: 1/2 kg caş de oaie 1 ou 6 linguri făină 1 ceaşcă apă 3 linguri pesmet ulei sare   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie de clătite din ou, 3 linguri făină, apă şi un praf de sare. Tai caşul felii de 1 cm grosime, le treci mai întâi prin făină, apoi…
Read more »

Mâncare de mazăre cu cârnaţi

10 January 2011
Mâncare de mazăre cu cârnaţiIngrediente: 1 kg mazăre verde 3 linguri de ulei 4 linguri făină 600 ml lapte 1-2 cârnaţi afumaţi de casă sare piper   Mod de preparare: Speli mazărea, o fierbi în apă clocotită cu sare şi când e gata, o strecori. O prăjeşti apoi în ulei, adaugi în ploaie făina, torni laptele şi amesteci. După…
Read more »

Tort cu 3 creme de brânză si fructe

10 January 2011
Tort cu 3 creme de brânză si fructeIngrediente blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt Ingrediente crema: 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină (de închegat) 4 linguri dulceaţă de afine 200 g zahăr 300 ml iaurt 8 linguri dulceaţă de caise 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 300 g căpşuni 500 g frişcă 1 compot…
Read more »

Dovleac pane

10 January 2011
Dovleac paneIngrediente :  1 dovleac potrivit 2 ouă 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de sâmburi şi coajă, îl tai felii de 1 cm grosime pe care le fierbi în apă cu puţină sare timp de 30-35 de minute. Fiert, îl laşi să se răcească într-o…
Read more »

Cocktail Mint Latte

10 January 2011
Cocktail Mint Latte  Ingrediente: Sirop de mentă Lapte Spumă de lapte Cafea   Mod de preparare Se pune laptele rece într-un pahar, se adaugă siropul de mentă şi apoi spu­ma de lapte. La sfârşit se toarnă cafeaua, care se va strecura sub spuma de lapte. Se ornează cu o frunză proaspătă de mentă.
Read more »

Chifteluţe din pate

10 January 2011
Chifteluţe din pateIngrediente :  200 g pate 2 felii pâine 1 legătură pătrunjel 1 ou 100 g brânză de vaci ulei pesmet   Mod de preparare: Amesteci pateul cu pâinea înmuiată în apă caldă şi presată bine, brânza de vaci, oul şi pătrunjelul tocat. Formezi apoi chiftelele pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti în…
Read more »

Cozi de creveţi cu flan de sparanghel

10 January 2011
Cozi de creveţi cu flan de sparanghel  Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti black tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper   Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul, :se face un piure până capătă consiistenţa dorită, se pune într-o formă iar apoi se lasă în frigider. Creveţii se trag în tigaie…
Read more »

Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate

10 January 2011
Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate  Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina alba 1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20 gr ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se filetează păstrăvul proaspăt. Se pun împreună făina de porumb şi oul şi se obţine…
Read more »

Dovlecei cu sos de lamaie

10 January 2011
Dovlecei cu sos de lamaieIngrediente:  3-4 dovlecei 1 legătură ceapă verde cu căpăţână 2 linguri ulei 1 linguriţă cu vârf făină (15 g) 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi de 3-4 cm lun­gime. Tai mărunt ceapa şi o înăbuşi în ulei cu puţină apă,…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 47 (video)

10 January 2011

Ruladă de peşte cu legume

10 January 2011
Ruladă de peşte cu legume  Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 mor­cov 1/2 ţelină 1 felie caşcaval 100 g kaizer 1 cea­pă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper ulei unt   Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte, le usuci cu un prosop uscat, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le presari…
Read more »

Cocktail Elixir

10 January 2011
Cocktail Elixir  Pahar: highball Decor: frunză de mentă   Ingrediente: 45 ml green Chartreuse 15 ml fresh lime juice 7 frunze proaspete de mentă 20 ml sugar syrup Top-up soda   Mod de preparare: Zdrobiţi uşor menta în paharul de shake, adăugaţi cele­lalte ingrediente excluzând apa gazoasă, shake puternic, după care se strecoară conţinutul în paharul…
Read more »

Salata cu telemea si ardei iute

10 January 2011
Salata cu telemea si ardei iuteIngrediente: 2 căpăţâni de salată verde 3 roşii 1 ardei iute verde 1 castravete 300 g brânză telemea 1 ceapă 20 măsline ne­gre 4 linguri ulei piper 1 lingură suc de lămâie felii de lămâie pentru ornat   Mod de preparare: Speli bine salata şi o rupi bucăţi mai mici, pe care le pui într-un…
Read more »

Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana

10 January 2011
Ciorba dereasa cu iaurt sau smantanaIngrediente : 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare piper 4 linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt   Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l apă. Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi le…
Read more »

Sufleu de mentă

10 January 2011
Sufleu de mentăIngrediente : 1/2 l lapte + 2 linguri lapte 1 mână frunze de mentă proaspătă 2 linguri amidon 3 ouă 2 linguri zahăr   Mod de preparare: Pui la fiert laptele cu zahărul şi cand clocoteste adaugi menta spalata, stingi focul si acoperi cratiţa cu un capac. Strecori laptele, adaugi amidonul desfăcut în cele 2…
Read more »

Sufleu de carne cu maghiran

10 January 2011
Sufleu de carne cu maghiran  Ingrediente: 150 g carne de vită maghiran 1 linguriţă unt 1 ou 1 lingură griş 1 morcov mic sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă şi apoi o treci de 2-3 ori prin maşina de tocat. O amesteci cu 2 lin­guri din zeama în care a fiert, pui morcovul tăiat fideluţă şi…
Read more »

Ciorbă din Tara Oaşului

10 January 2011
Ciorbă din Tara OaşuluiIngrediente: 500 g carne de porc 2 cepe mari 1 gogoşar 2 ardei graşi coloraţi 1 roşie 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 g fasole verde 200 g varză dulce 1 dovlecel mic 2 cartofi mari 2 linguri orez 1 legătură verdeaţă (leuştean, pătrunjel, frunze de ţelină) 2 căni borş sare piper…
Read more »

Chec cu cireşe

10 January 2011
Chec cu cireşeIngrediente: 100 g margarina 100 g zahăr pudră 3 ouă 200 g făină 50 ml lapte 1 linguriţă cacao 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lingură de smântână 500 g cireşe 2 linguri gem de caise 1 lingură de nucă de cocos sare   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul…
Read more »

Prăjitură cu cremă de dovleac

10 January 2011
Prăjitură cu cremă de dovleacIngrediente blat : 200 g făină 1 lingură nucă măcinată 3 ouă 30 g unt 2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră 1/2 plic praf de copt Ingrediente cremă: 500 g dovleac 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 picături esenţă de vanilie 100 ml frişcă 100 g miez de nucă  …
Read more »

Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La Paz

10 January 2011
Supă de fructe de mare – Sopa de mariscos estilo La PazO reteta de supa de fructe de mare din: ulei de masline, unt, usturoi, rosii, ceapa, oregano, telina, coriandru, piper, sare, peste, crabi, crevete, homar si fileuri de peste. Ingrediente: 1/2 cană de ulei de măsline 5 şi 1/2 linguri de unt 8 căţei de usturoi întregi 6 roşii mari, tăiate două cepe medii, tăiate…
Read more »

Rasol de vită cu sos de mărar

10 January 2011
Rasol de vită cu sos de mărarIngrediente :  600 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 4 linguri făină 4 linguri ulei 1/2 legătură mărar   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă 2 ore sau la oala sub presiune 20 de minute. Cureţi în acest timp morcovul, pătrunjelul şi ceapa, le tai bucăţi…
Read more »

Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeură

10 January 2011
Profiterol cu sos de ciocolată şi dulceaţă de zmeurăO reteta simpla de profiterol cu oua, lapte, zahar, esenta de vanilie, ciocolata de menaj, cacao, frisca, faina, oua, margarina, sare, sos de ciocolata si dulceata de zmeura Ingrediente îngheţată : 4 ouă 600 ml lapte 100 g zahăr 2 esenţe de vanilie 60 g ciocolată de menaj sau 1 lingură cacao 6 lin­guri frişcă…
Read more »

Supă de dovlecei cu lapte

10 January 2011
Ingrediente : 1 dovlecel de 250 g 350 ml lapte 10 g griş 172 linguriţă unt 1 linguriţă miere 1-2 fire pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe şi îl înăbuşi în apă până este pe jumătate gata. Adaugi laptele fierbinte, torni grisul în ploaie şi laşi să fiarbă pe foc…
Read more »

Tiramisu

10 January 2011
Ingrediente: 500 g brânză mascarpone 3 ouă 3 linguriţe zahăr cafea caldă pentru 6 persoane 1 pachet biscuiţi sau i pachet pişcoturi 2 linguriţe cacao   Mod de preparare: Amesteci brânza cu gălbenuşurile, zahărul, albuşurile bătute spumă într-un castron până  obţii o cremă omogenă ( crema obţinută este suficientă  pentru un tiramisu cu 2 straturi…
Read more »

Tăietei cu şuncă si legume

10 January 2011
Ingrediente: 200 g tăieţei 100 g şuncă 1 ceapă 1 ardei gras sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi tăieţeii în apă cu puţină sare şi când sunt gata îi laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi ceapa şi ardeiul, le tai peştişori şi le căleşti în 2-3 linguri ulei. După ce s-a înmuiat…
Read more »

Spaghete cu smântână şi peşte

10 January 2011
Spaghete cu smântână şi peşteIngrediente :   200 g spaghete sau maca­roane 200 g peşte în ulei 200 g smântână 2 cepe 3 căţei de usturoi ulei sare 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare 10 minute şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se…

Cocktail Milk & Honey Martini

9 January 2011
Cocktail Milk & Honey Martini  Pahar: martini Decor: nucşoară rasă Ingrediente: 60 ml scotch blended whisky 2 linguriţe de bar miere 15 ml lichior de miere 10 ml double cream 10 ml lapte   Mod de preparare: Se amestecă puternic toate ingredientele în Boston shaker, se strecoară double străin în paharul martini răcit în prealabil. Descriere: Deosebita aromă a…
Read more »

Avocado umplut

9 January 2011
Avocado umplut  preparat specific mexican Ingrediente: pentru avocado: 1/4 de cană de oţet o lin­gură de suc de lămâie sare piper 1/2 de cană de ulei de măsline sau ulei vegetal 3 avocado mari, curăţate, fără sâmburi tăiate în două pentru umplutură: 1/4 de cană de ulei de măsline 5 linguri şi 1/3 de unt o…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 47 (video)

9 January 2011

Salsa pico de gailo (salsa mexicana)

9 January 2011
Salsa pico de gailo (salsa mexicana)  preparat specific mexican – sos mexican Ingrediente: o cană şi 1/2 de ceapă albă tocată mărunt 4 ro­şii mai mari (cam de un kg), descojite, fără seminţe şi tocate mărunt 2-4 chiles serranos tocaţi 1/2 cană de coriandru tocat sare sucul de la o lămâie două linguri de ulei de măsline.   Mod de…
Read more »

Prăjitură cu cremă de rahat

9 January 2011
Prăjitură cu cremă de rahatIngrediente: 1 pachet foi de prăjitură 1 kg rahat 1 lămâie mare 1 pachet unt 1 cană apă 2 linguriţe zahăr 1 esenţă de vanilie   Mod de preparare: Tai lămâia felii, o cureţi de sâmburi şi o dai împreună cu rahatul şi untul prin maşina de tocat, fierbi apoi un sirop din apă, zahăr…
Read more »

Prăjitură Vassilopita

9 January 2011
Prăjitură VassilopitaIngrediente aluat: 350 g făină 70 g zahăr 50 g unt topit 80 ml lapte cald 10 g drojdie proaspătă 2 ouă 1 portocală 1 lămâie sare scorţişoară coriandru Ingrediente glazură: 1 gălbenuş 50 ml smântână 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie (pentru glazură) 20 g migdale 50 ml zeamă de portocale  …
Read more »

Placinta slovena

9 January 2011
Placinta slovenaIngrediente aluat: 300 g făină 5 linguri apă caldă 4 linguri vin 1 lingură zahăr 2 linguri unt topit sare Ingrediente umplutura de mac: 400 g seminţe de mac 200 g zahăr 1 ceaşcă de lapte cald scorţişoară Ingrediente umplutura de mere : 500 g mere rase, 200 g zahăr, 1 lămâie, scorţişoară. Ingrediente umplutura…
Read more »

Salata cu spanac, cascaval si sana

9 January 2011
Salata cu spanac, cascaval si sanaIngrediente: 2 salate verzi 1 mână spanac 1 ceapă verde 1 ardei 1 roşie 1 castravete 2 ridichi 150 g şuncă 100 g caşcaval 100 ml sana sau chefir ulei sare 2 ouă   Mod de preparare: Speli salata şi spana­cul şi le rupi bucăţele. Tai felii roşia şi cas­travetele, tai ardeiul fâşii şi toci…
Read more »

Prăjitură cu fulgi de ciocolată

9 January 2011
Prăjitură cu fulgi de ciocolatăIngrediente: 7 ouă 1 pahar zahăr 1/2 lămâie 1 pahar ulei 250 g făină 200 g ciocolată de menaj 1 plic praf de copt sare   Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu zeama de lămâie, uleiul şi praful de copt. Baţi apoi albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Dai ciocolata pe răzătoarea…
Read more »

Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval

9 January 2011
Budinca de cartofi cu carnati si sos de cascaval  Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 50 g unt sau margarina 250 g cascaval 4 oua sare 100 ml smantana 300 g carnati de casa o cutie de iaurt frunzulite de busuioc   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu pu­ţină sare. Separat, într-un ibric,…
Read more »

Creveti mari pe pat de spanac

9 January 2011
Creveti mari pe pat de spanac  Ingrediente: 3 creveti mari 150 g spanac 50 g pasta filo 30 g sos thai ulei extravirgin de masline sare piper   Mod de preparare: Creveţii se înfăşoară în pasta filo (foaie de aluat), iar după aceea se prăjesc în ulei. Se căleşte spanacul în puţin ulei, se adaugă sare şi piper Se aşază…
Read more »

Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad

9 January 2011
Prăjiturele de orez cu gluten la aburi cu banane – Khao tom mad  preparat specific thailandez   Ingrediente: 300 g orez cu gluten, ţinut în apă timp de o oră şi scurs 500 ml lapte de cocos gros 4 linguri de zahăr un vârf de cuţit de sare 100 g de fasole roşie uscată, pusă la înmuiat de seara, apoi fiartă în 3 ceşti de apă până se…
Read more »

Tăiţei din orez prăjit amestecat cu vită tocată – Kway-tiaow nuea sab

9 January 2011
O reteta de taitei din orez prajit cu ceapa, carne de vita, sos de soia, sos de peste, faina de porumb, usturoi, sos negru de soia, oua de prepelita, frunze de salata si ardei iute. preparat specific thailandez Ingrediente: 3 linguri de ulei două cepe eşalote tocate 150 g de carne de vită două linguri…
Read more »

Fasole verde cu pui şi brânză

9 January 2011
O reteta de fasole verde cu lapte, smantana, cascaval, branza telemea, unt, oua, faina, piept de pui, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1,5 kg fasole verde 200 ml lapte 300 g smântână 150 g caşcaval 300 g telemea 100 g unt 7-8 ouă 50 g făină 2 bucăţi piept de pui piper ulei pesmet  …
Read more »

Pane de varză cu şuncă şi caşcaval

9 January 2011
Pane de varză cu şuncă şi caşcavalIngrediente: 1 varză dulce 150 g şuncă 150 g caşcaval 4 linguri făină 4 linguri pesmet 3-4 ouă sare   Mod de preparare: Opăreşti varza în apă clocotită cu sare şi după ce s-a răcit şi s-a scurs îi desfaci frunzele. Tai apoi şunca şi caşcavalul felii subţiri. Aşezi apoi o frunză de varză, o…
Read more »

Salată de ridichi cu branza telemea

9 January 2011
Salată de ridichi cu branza telemeaIngrediente: 2 legături ridichi 200 g brânză telemea 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi ridichile şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Adaugi brânza rasă şi mărarul tocat. Torni apoi puţin ulei, potriveşti de sare şi piper şi dai salata la frigder pentru jumătate de oră.  …
Read more »

Salată de morcovi şi avocado

9 January 2011
Salată de morcovi şi avocado  Ingrediente: 50 g stafide 4 morcovi 2 fructe de avocado zeamă de lămâie 150 ml suc de por­tocale ulei de măsline praf de ghimbir sare şi piper   Mod de preparare: Se pun la înmuiat stafi­dele în apă caldă. Se curăţă morcovii şi se dau pe râzătoare. Se taie fructele de avocado în două,…
Read more »

Friptură de vită cu garnitură

9 January 2011
Friptură de vită cu garnitură  Ingrediente: 4 felii carne de vita (preferabil fleica) sare piper boia de ardei dulce fasole verde cartofi prajiti masline negre ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se bate cu ciocanul de şni­ţele carnea de vită, se freacă cu puţin unt şi se lasă să stea la frigider 1-2 ore. Intre timp se pregătesc…
Read more »

Prajitura cu branza si caise fara aluat

9 January 2011
Prajitura cu branza si caise fara aluatIngrediente: 500 g brânză moale de vaci 300 g caise 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de budincă de vanilie 1 lingură făină 1 lămâie 1 lingură zahăr pudră sare   Mod de preparare: Speli caisele, le pui în apă clocotită pentru câteva minute, apoi le scoţi şi le…
Read more »

Pui umplut cu ardei copt

9 January 2011
Pui umplut cu ardei coptIngrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 bucăţi piept de pui 100 g şunculiţă afumată 100 g carne tocată 11 supă de legume ulei sare piper oţet rozmarin   Mod de preparare: Speli ardeii, îi usuci şi îi pui la copt pe o tăblie, pe aragaz. Desfaci camea de pui şi o baţi cu ciocanul…
Read more »

Borş cu perişoare de dovlecel

9 January 2011
Borş cu perişoare de dovlecelIngrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 1 ceaşcă orez 1 cană borş Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1 legătură mărar 1 ceapă 1 legătură leuştean verde sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai apoi pe râzătoare morcovii şi…
Read more »

Ciupercute umplute cu cascaval

9 January 2011
Ciupercute umplute cu cascavalO reteta delicioasa de ciuperci umplute cu cascaval din: ciuperci, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval, pesmet, ceapa, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura de patrunjel sare piper 150 g cascaval ras 2 linguri pesmet o ceapa potrivita ulei pentru prajit 2-3 fire patrunjel   Mod de preparare: Se…
Read more »

Fasole verde cu crochete de cartofi

9 January 2011
Fasole verde cu crochete de cartofiIngrediente: 1/2 kg fasole verde 2 cartofi mari 1 ou 3 linguri făină 2 cepe 2 linguri bulion sare piper zahăr ulei pesmet   Mod de preparare: Cureţi fasolea, ceapa şi cartofii. Tai mărunt 1 ceapă şi o pui la fiert în apă cu sare împreună cu fasolea. în alt vas fierbi cartofii. Când fasolea…
Read more »

Lasagna delicioasă

9 January 2011
Lasagna delicioasă  Ingrediente: 1 morcov 2 tulpini de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 1 linguriţă oregano 1 cutie roşii (850 ml) sare piper 2 linguri făină 3 linguri unt 750 ml lapte 150 g brânză rasă nucşoară 200 g foi de lasagna…
Read more »

Pulpa de miel cu cartofi

9 January 2011
Pulpa de miel cu cartofi  Ingrediente: 600 g pulpa de miel sare piper rozmarin usturoi cimbru ulei de masline 8 cartofi ulei pentru prajit vin rosu   Mod de preparare : Se împarte pulpa de miel în patru, se spală şi se şterge cu un prosop absor­bant de bucătărie. Se condimentează cu sare şi piper, se unge cu puţin…
Read more »

Anghinare prăjită

9 January 2011
Anghinare prăjită  Se curata 4 bucati anghinare, se taie partea de dedesubt, apoi varful. Se scobeste fiecare bucata si se taie in patru. Se dau prin faina si ou. Se prajesc in ulei si se scurg si se sareaza. Se servesc calde.   Poftă bună!
Read more »

Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval

9 January 2011
Cartofi frantuzesti cu carnati si cascaval  Ingrediente: 1 kg de cartofi 4 oua o cutie de smantana o cutie de iaurt 2 carnati 50 g unt 300 g cascaval   Mod de preparare: Se spală cartofii cu coajă cu tot şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Se acoperă cu un capac şi se încearcă…
Read more »

Tarte cu crema şi frişcă

9 January 2011
Tarte cu crema şi frişcă  Ingrediente: 300 g făina 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 linguriţă zahăr vanilat un vărf de cutit sare 500 g cremă de vanilie 200 ml lapte 200 g frişcă 2 foi de gelatină fructe din compot   Mod de preparare: Amestecaţi făina, untul, zahărul pudră, sarea şi vanilia. Puneţi aluatul obtinut la…
Read more »

Peste cu solzi de cartofi

9 January 2011
Peste cu solzi de cartofi  Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat 3 cartofi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 lămâie 125 g unt pentru gătit 50 g unt pentru final sare piper   Mod de preparare: Cureţi macroul, îl tai pe jumătate şi îi scoţi şira spinării. îl speli, îl presari cu sare şi îl laşi aşa la rece.…
Read more »

Salată de ton cu paste şi maioneză

9 January 2011
Salată de ton cu paste şi maionezăIngrediente: 2 cutii ton în ulei 2-3 castraveţi verzi 2 ardei graşi 2-3 linguri maioneză 250 g paste sare piper coriandru 2-3 frunze de salată   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi castraveţii…
Read more »

Chiftelute de varza

9 January 2011
Chiftelute de varzaIngrediente: 1 varză nouă 3 mor­covi 2 rădăcini păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 căpăţână de usturoi 2 ouă piper condimente frunze de mărar şi pătrunjel făină ulei   Mod de preparare: Speli şi tai varza mărunt, apoi o fierbi în apă sărată, o scurgi şi o pasezi. Adaugi rădăcinoasele date pe răzătoarea…
Read more »

Salată de orez cu ardei si ton

9 January 2011
Salată de orez cu ardei si tonIngrediente: 200 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 roşii 10 măsline verzi 1 conservă ton cu ulei 1 lămâie sare piper busuioc ulei de masline   Mod de preparare: Fierbi orezul spălat în apă clocotită cu sare timp de 15 minute. Nu trebuie fiert ca la pilaf îl răstorni apoi…
Read more »

Salata de vinete cu ulei si sare

8 January 2011
Salata de vinete cu ulei si sare  Ingrediente: 3 kg vinete sare ulei cat cuprinde Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs.   Dupa ce s-au scurs se toaca, se adauga sare si ulei pana se fac ca o pasta, dupa care se servesc. Salata de vinete    Pofta buna!

Taitei cu pui si legume

8 January 2011
O reteta de taitei din orez cu pui, creveti, oua, boabe de soia, ridichi, ueli, ceapa, usturoi, chili rosu, otet, boabe de fasole, lamaie, varza alba si alune macinate Ingrediente: 250 g tăieţei de orez 100 g pui tăiat în fâşii subţiri 4 creveţi 2 ouă 1 ceaşcă boabe de soia 1 lingură ridiche albă…
Read more »

Bărcute cu chiftelute de carne si cartofi

8 January 2011
Bărcute cu chiftelute de carne si cartofiIngrediente: 500 g came tocată 2 felii pâine de o zi 2 ouă 4 cartofi 1 legătură pătrunjel 250 g brânză de vaci 3 linguri unt 3 roşii 1 legătură ceapă verde cimbru sare piper   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi chifteluţele de carne.Inmoi pâinea în apă, presezi bine să se scurgă de apă,…
Read more »

Supa crema de legume cu crutoane

8 January 2011
O reteta de supa crema de legume cu crutoane, telina, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, cartofi, lapte, frunze de telina si sare. Ingrediente: 200 g telină (rădăcină) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 2 cepe 200 g cartofi 400 ml lapte 2 frunze de telină sare   Mod de preparare: Curăţaţi legumele de coajă,…
Read more »

Ciorba de stevie cu smantana

8 January 2011
Ciorba de stevie cu smantanaIngrediente: 500 g ştevie 2 l apă 11 borş 1 cea­pă 1 lingură ulei 1 cană de smântână 1/2 lingură faina 3 linguri orez sau 2 cartofi mari sare   Mod de preparare: Alegi şi speli ştevia, o pui la fiert, daugi orezul şi după 15 minute borşul fiert separat şi recurat. Prăjeşti ceapa tocată…
Read more »

Varza acra cu costita afumata

8 January 2011
O reteta de varza acra cu marar verde, ceapa rosie, boia dulce de ardei, sare, piper, ulei si costita afumata Ingrediente: 2 verze murate marar verde tocat marunt ceapa rosie boia dulce de ardei sare piper praf si boabe putin ulei 6-8 felii de costita afumata Mod de preparare: Se scoate varza murată din butoi…
Read more »

Orez cu conopidă la cuptor

8 January 2011
Orez cu conopidă la cuptorIngrediente: 300 g orez 1 conopidă 200 g caşcaval 2 căni de supă de legume 2 linguri făină 4 linguri unt 2 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Speli orezul şi-l pui la fiert cu 5 căni de apă, şi sepa­rat fierbi conopida în apă clocotită cu sare. în acest timp pregăteşti sosul…
Read more »

Punguţe de foitaj cu ciocolată

8 January 2011
Punguţe de foitaj cu ciocolată  Ingrediente: un pachet de foitaj 300 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată neagră 50 g miez de nucă 50 g migdale 50 g nucă de cocos o lingură de esenţă de rom două pliculeţe cu zahăr vanilinat pudră de ghimbir   Mod de preparare: Frişca lichidă se pune la fiert la bain-marie împreună cu…
Read more »

Cocktail Vodka Sling

8 January 2011
Cocktail Vodka Sling  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4 ci votcă un ci suc de lămâie o linguriţă de zahăr pudră sifon câteva picături de Cherry Brandy Sangue Morlacco…
Read more »

Salată de fasole cu brânză

8 January 2011
Ingrediente: 1 kg fasole verde 250 g telemea de vacă 1 lămâie sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea, o rupi bucăţi şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. După ce a fiert, o scurgi şi o laşi să se răcească. Dai brânza pe răzătoarea cu ochiuri mari…
Read more »

Creveţi în foitaj – Goong hom sabai

8 January 2011
Creveţi în foitaj – Goong hom sabai  Ingrediente: 8 creveţi decorticaţi o lingură de sos de soia o lin­guriţă de zahăr piper alb măcinat 8 foi de aluat pentru rulouri un gălbenuş 500 ml ulei pentru pastă: 6 creveţi piper alb măcinat zahăr sos de soia   Mod de preparare: Se amestecă sosul de soia cu zahărul şi piperul alb şi…
Read more »

Salată cu pui şi brânză Feta

8 January 2011
Salată cu pui şi brânză FetaIngrediente:  1 piept de pui 100 g brânză Feta 100 g măsline negre 1 salată verde 4 roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o fierbi în apă cu sare şi când e gata, o dezosezi şi o tai bucăţele. Speli salata, o…
Read more »

Supă de varză cu smântână şi orez

8 January 2011
Supă de varză cu smântână şi orezIngrediente: 1 varză dulce 1 ceapă 1 morcov 3 linguri orez 4 linguri smân­tâna 50 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în unt. Adaugi morcovul ras şi stingi cu o ceaşcă de apă. Speli varza, o tai fideluţă şi o pui într-o…
Read more »

Carne de porc cu sos de ierburi – Nam prik ong

8 January 2011
Carne de porc cu sos de ierburi – Nam prik ong  Preparat specific thailandez Ingrediente: 4 bucăţi de galangal, tăiate fin 8 ardei iuţi uscaţi, fără seminţe şi înmuiaţi în apă caldă 5 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi o ceapă eşalotă tăiată fin 1/2 linguriţă sare o linguriţă de pas­tă de crevete 15 roşii cherry, tăiate jumătăţi două lin­guri de ulei vege­tal 300 g…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 46 (video)

8 January 2011

Omleta cu legume

8 January 2011
Omleta cu legumeIngrediente : 2 ouă 1 lingură făină 1 ceapă 2 ardei graşi (1 roşu, 1 ver­de) 2 roşii sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ardeii, tai mărunt ceapa şi o căleşti în ulei. Adaugi ardeii tăiaţi şi după ce s- au înmuiat, pui şi roşiile decojite şi tocate. După ce s-au…
Read more »

Dovlecei umpluti cu branza

8 January 2011
Dovlecei umpluti cu branzaIngrediente :  2 dovlecei 150 g telemea 1 felie pâine integrală 5-6 ciuperci 40 g măsline verzi 30 g nucă sare piper   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi fierbi întregi 10 minute după care îi scoţi şi îi laşi să se răcească. îi tai în jumătate pe lungime, le scoţi miezul şi mai tai…
Read more »

Supă de creveţi

8 January 2011
Supă de creveţiO reteta de supa de creveti decorticati cu taitei de orez, ghimbir, ceapa, usturoi, morcov, telina, fasole mange tout, ardei capia, ciuperci, porumb baby, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, marar si ardei iute. Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 200 g tăiţei de orez ghimbir o ceapă doi căţei de ustu­roi un morcov…
Read more »

Corn cu fructe exotice

8 January 2011
Corn cu fructe exotice  Ingrediente: 375 g făină 280 ml lapte dulce 80 g zahăr tos o jumătate de linguriţă de sare 40 g unt 15 g drojdie 50 g alune două ouă o linguriţă de pudră de scorţişoară o conservă de ananas dulceaţă de carambole   Mod de preparare: Se amestecă bine cu pu­ţin lapte călduţ, o…
Read more »

Sărăţele cu legume

8 January 2011
Sărăţele cu legume  Ingrediente: două ouă 400 g făină 220 ml lapte dulce 70 g unt 180 g brânză telemea o linguriţă de zahăr un fir de praz 50 g măsline verzi o salată verde 200 g mozzarella sare piper două linguri de ulei de măsline smântână cimbru   Mod de preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron…
Read more »

Pui cu sos de soia, legume si pudra de curry

8 January 2011
Pui cu sos de soia, legume si pudra de curry  Ingrediente: două piepturi de pui doi dovlecei 3 cartofi doi ardei capia 100 g porumb sos de soia o linguriţă de zahăr tos 4 căţei de usturoi o lingură de oţet de mere pudră de curry o frunză de dafin ulei de măsline piper pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă,…
Read more »

Salată de legume cu sos

8 January 2011
Salată de legume cu sos  Ingrediente: doi ardei graşi verzi doi ardei capia roşii două cepe albe 400 g ciuperci 200 g fasole mange-tout un sfert de ţelină două linguri de sos de soia muştar dulce pudră de curry sare piper ulei de măsline legume de sezon   Mod de preparare: lntr-un bol se pun o linguriţă de muştar,…
Read more »

Supa iute-acrisoara de creveti

8 January 2011
Supa iute-acrisoara de crevetiIngrediente: 750 ml apă sau supă de pui 250 g creveţi decorticaţi 2 căţei usturoi tăiaţi mărunt 2 cepe 5 frunze de lămâi verde 3 felii subţiri (proaspete sau uscate) de galangal 1/4 ceaşcă sos de peşte 2 tulpini de iarbă de lămâie tăiate în bucăţi de 2-3 cm 5 ardei iuţi thailandezi câteva ciuperci…
Read more »

Calcan cu morcovi

8 January 2011
Calcan cu morcovi  Ingrediente: 800 g morcovi mici 1 lingură boabe de piper la borcan 2 linguri unt cu verdeaţă sare piper  îndulcitor lichid 150 ml suc de morcovi 1 vârf de cuţit şofran 4 buc. file de calcan (a 200g) 2 linguri unt 1 lingură suc de lămâie 120 g brânză emmentaler  2 linguri pesmet 3…
Read more »

Chec cu cireşe confiate

8 January 2011
Chec cu cireşe confiate  Ingrediente: 200 g unt 160 g zahăr tos 3 ouă 320 g făină 150 ml lapte dulce 100 g cireşe confiate 50 g migdale zahăr vanilinat sare esenţă de migdale pudră de scorţişoară o jumătate de pliculeţ de praf de copt dulceaţă de kiwi frişcă   Mod de preparare: Intr-un bol se pun untul…
Read more »

Blinii cu salam şi oregano

8 January 2011
Blinii cu salam şi oregano  Ingrediente: 180 g făină 200 ml lapte dulce două ouă 125gunt 300 g salam picant o jumatate de linguriţă de drojdie uscată un vârf de linguriţă de sare o lingurita de oregano tocat piper ulei de floarea soarelui sefcla rosie varza rosie   Mod de preparare: Drojdia uscată se presară în laptele călduţ, se…
Read more »

Omletă cu alune şi kaizer

8 January 2011
Omletă cu alune şi kaizer  Ingrediente: 5 ouă 200 g brânză tofu cu ardei 200 g kaizer 50 g alune prăjite 50 g porumb din conservă o lingură de smântână două linguri de apă un sfert de ardei iute o lingură de muguri de soia sare piper cimbru ulei sos de roşii   Mod de preparare: Brânza tofu se…
Read more »

Supa de rosii cu ou

8 January 2011
O retete de supa de rosii cu ou, pastarnac, morcovi, ardei gras, ceapa, ulei, orez si condimente. Ingrediente: 1 kg roşii 1 păstarnac 2-3 morcovi 2-3 ardei graşi 2-3 cepe 3 linguri ulei 1 legă­tură de pătrunjel verde orez condimente 1 ou   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le speli, apoi tai ceapa mărunt,…
Read more »

Ingheţată cu ciocolată şi fructe

8 January 2011
Ingheţată cu ciocolată şi fructeIngrediente: 140 g ciocolată de menaj cu cacao 6 gălbenuşuri 200 g miez de nucă 20 g unt 150 g zahăr obişnuit 400 ml + 2 linguri frişcă lichidă 1 lingură lapte 140 g zahăr pudră 2 linguri lichior de fructe 1/2 lingură ulei 1 portocală   Mod de preparare: Cureţi portocala de coajă, apoi…
Read more »

Peşte cu fidea şi legume

8 January 2011
Peşte cu fidea şi legume  Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 4 cartofi un dovlecel doi ardei capia doi ardei graşi 100 g boabe de porumb un ardei iute mic 250 g fidea de orez 50 g măsline verzi feliate sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel sos de roşii picant   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă,…
Read more »

Spaghete cu rosii si vinete

8 January 2011
Spaghete cu rosii si vinete  Ingrediente: 200 g spaghete de mălai 2 vinete 4 căţei de usturoi 4 roşii 4 linguri ulei 100 g caşcaval 150 ml supă 1 linguriţă condimente cu gust de legume 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi vinetele, le tai cubuleţe, le sărezi şi le laşi deoparte. Cureţi şi tai fin usturoiul, îl…
Read more »

Creveţi cu legume picante

8 January 2011
Creveţi cu legume picante  Ingrediente: 400 g creveţi decorticaţi 250 g tăiţei de orez un pachet de legume pentru wok un fir de praz 5 roşii un ardei gras un ardei capia un ardei iute ghimbir ras un căţel de usturoi oţet de orez sare piper ulei de măsline mărar sos de soia   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »

Ton cu fidea de orez si menta proaspata

8 January 2011
  Ingrediente: două conserve de ton în ulei 150 g fidea de orez un ardei iute o legătură de ceapă verde 100 g ciuperci ghimbir murat 100 g porumb baby murat capere ulei de măsline sos de soia sare piper mentă verde   Mod de preparare: Fideaua de orez se opăreşte cu apă clocotită şi…
Read more »

Paste cu sos fin de arahide si broccoli

8 January 2011
Paste cu sos fin de arahide si broccoli  Ingrediente: 400 g broccoli sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 100 ml vin 150 ml smântână piper 1 lingură suc de lămâie nucşoară 400 g spaghetti 4 linguri fulgi de arahide   Mod de preparare: Tăiaţi broccoli bucheţele şi fierbeţi-le în apă cu sare 2-3 minute. Turnaţi apă rece, apoi…

Paste cu sos fin de arahide si broccoli

8 January 2011
Paste cu sos fin de arahide si broccoli  Ingrediente: 400 g broccoli sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 100 ml vin 150 ml smântână piper 1 lingură suc de lămâie nucşoară 400 g spaghetti 4 linguri fulgi de arahide   Mod de preparare: Tăiaţi broccoli bucheţele şi fierbeţi-le în apă cu sare 2-3 minute. Turnaţi apă rece, apoi…
Read more »

Supă de legume cu busuioc si ardei iute

8 January 2011
O reteta de supa de legume, dovlecei, ciuperci, fasole verde, porumb baby, rosii, ceapa, usturoi, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de masline, busuioc si ardei iute. Ingrediente: doi dovlecei 500 g dovleac de plăcintă 300 g ciuperci 200 g fasole verde 200 g porumb baby 4 roşii o ceapă doi…
Read more »

Pui cu bacon si cimbru

8 January 2011
Pui cu bacon si cimbru  Ingrediente: 8 ciocănele de pui 8 felii de bacon 500 g ciuperci 120 g făină o lingură de pesmet 3 ouă 100 ml lapte dulce o linguriţă de muştar o linguriţă de hrean ras 200 ml smântână 4 căţei de usturoi cimbru sare piper ulei   Mod de preparare: Smântână se pune într-un cas­tron…
Read more »

Frigărui fantezie

8 January 2011
Frigărui fantezieIngrediente: 150 g brânză de vaci frunze de busuioc proaspete 2 ardei graşi divers coloraţi 10 măsline verzi 2 felii de pâine de o zi, sare piper 2 roşii   Mod de preparare: Amesteci brânza de vaci cu sare, piper şi câteva frunze de busuioc tocate. Tai pâinea cubuleţe şi o prăjeşti în tigaie, fără…
Read more »

Prăjitură cu ananas şi cocos

8 January 2011
Prăjitură cu ananas şi cocos  Ingrediente: 500 g brânză de vaci 115 g unt 5 ouă 190 g făină 250 g zahăr tos 100 g zahăr pudră 175 ml iaurt 100 g nucă de cocos o lămâie 100 g ananas confiat 100 g cireşe confiate 100 ml frişcă praf de copt zahăr vanilinat sare scorţişoară mentă   Mod de…
Read more »

Legume la cuptor cu oregano si curry

7 January 2011
Legume la cuptor cu oregano si curry  Ingrediente: doi morcovi 400 g fasole verde 400 g fasole albă păstăi 200 g mazăre o jumătate de ţelină doi ardei capia un ardei gras 500 g broccoli ceapă verde 4 căţei de usturoi 100 ml ulei curry sare pipe oregano smântână   Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi…
Read more »

Cocktail Vodka Sour

7 January 2011
Cocktail Vodka Sour  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o cireaşă din alcool   Ingrediente: 6/70 votcă 2/10 suc proaspăt de lămâie 2/10 sirop de zahăr Este un amestec apărut de curând, foarte apreciat de o mulţime de con­sumatori bărbaţi datorită calităţilor sale. Preparare:…
Read more »

Biscuiţi cu cocos si cafea

7 January 2011
Biscuiţi cu cocos si cafea  Ingrediente: 250 g faina 170 g unt 100 g zahar 75 g nuca de cocos 2 oua sare o lingura de boabe de cafea 2 pliculete de zahar vanilinat o lingurita de praf de copt 50 ml apa pudra de scortisoara inghetata crema de lamaie   Mod de preparare: Untul şi zahărul pudră se…
Read more »

Salata cu ciuperci, cascaval si porumb

7 January 2011
Salata cu ciuperci, cascaval si porumb  Ingrediente:  250 g ciuperci proaspete 100 g porumb 100 g caşcaval 2 felii muşchi afumat 1 castravete 1 ardei capia roşu 3 linguri maioneză sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi ciupercile, apoi le pui la fiert în apă cu sare şi când sunt gata, le tai mărunt. Tai caşcavalul şi muşchiul…
Read more »

Salată de macrou cu cartofi

7 January 2011
Salată de macrou cu cartofiIngrediente : 1 conservă macrou în ulei 500 g cartofi 2 roşii 250 g fasole verde 200 g ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras gal­ben 50 g măsline oţet sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi după ce se răcesc puţin îi cureţi şi îi tai felii. Fierbi…
Read more »

Salata ardeleneasca cu sunca si oua

7 January 2011
Salata ardeleneasca cu sunca si ouaIngrediente: 250 g caşcaval 8 ouă 500 g şuncă maioneză din 2 ouă   Mod de preparare: Fierbi cele 8 ouă să fie cât mai tari, chiar răscoapte şi după ce s-au răcit foarte bine le decojeşti şi le răzui pe răzătoarea cu ochiuri mari. La fel procedezi şi cu şunca şi caşcavalul. Pe o…
Read more »

Pilaf cu fasole verde

7 January 2011
Pilaf cu fasole verdeIngrediente :  200 g orez 500 g fasole verde 2 cepe medii 120 ml ulei 1 lingură zahăr verdeaţă piper sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea, apoi o pui în apă clocotită cu puţină sare şi zahăr şi o laşi să fiarbă. Când e gata, o laşi să se scurgă, dar păstrezi…
Read more »

Tartă cu cas

7 January 2011
O reteta foarte simpla de tarta cu cas de oaie, marar, ceapa, sare, piper si unt. Ingrediente: 250 g caş de oaie 1 legătură mărar 2 cepe sare piper unt   Mod de preparare: Căleşti ceapa în unt până se aureşte, pui sare şi piper după gust. Aşezi ceapa într-o formă de tartă, feliile de…
Read more »

Flan cu ciuperci

7 January 2011
Flan cu ciuperci  Ingrediente: 250 g ciuperci 75 g margarină 3 felii şuncă 4 linţ guri făină 4 ouă 1/2 l lapte sare piper   Mod de preparare: Topeşti margari­na, adaugi ciupercile tăiate felii şi le căleşti puţin, baţi apoi ouăle spumă, adaugi făina, laptele, sare, piper după gust, şunca tăiată bucăţele şi ciupercile şi amesteci. Ungi…
Read more »

Crema de ciocolata alba cu lamaie

7 January 2011
Crema de ciocolata alba cu lamaie  Ingrediente: 250 g ciocolată albă 1 lămâie 150 ml smântână 4 albuşuri   Mod de preparare: Topeşti ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte, amesteci să se răcească puţin apoi încorporezi smântână. Baţi albuşurile spumă şi le adaugi în crema de ciocolată, apoi amesteci cu grijă, de sus în jos ca să nu…
Read more »

Ruladă necoaptă cu nucă

7 January 2011
Ruladă necoaptă cu nucăIngrediente :  3 ouă 280 g zahăr pudră + 4 linguri zahăr pudră 400 g nucă 4 linguri cacao 200 g unt (sau margarină)   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul pudră, apoi încorporezi nuca prăjită şi măcinată şi cacaua. întinzi compoziţia pe o folie de plastic unsă cu unt şi pudrată cu…
Read more »

Paste cu 2 sosuri

7 January 2011
Paste cu 2 sosuriIngrediente:  200 g paste sub formă de orez linguri unt sare Ingrediente sosul de maioneză verde: o mână de spanac 2 ouă sare piper ulei Ingrediente sosul picant: 2 ouă 3 linguri ulei 1 lingură muştar 2 linguri zeamă de lămâie 1 castravecior murat 3 fire pătrunjel verde sare piper cimbru   Mod de preparare:…
Read more »

Ciorbă cu perişoare din pate de soia

7 January 2011
Ciorbă cu perişoare din pate de soia  Ingrediente: 1 lingură pate de soia 2 linguri orez 1 lingură nucă pisată 1 ceapă mare 2 legături pătrunjel 1 ou 1 lingură ulei 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi 1/2 ţelină   Mod de preparare: Cureţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi ţelina, le tai după cum îţi place şi le pui…
Read more »

Cimbrul

7 January 2011
Cimbrul  Înca din antichitate cimbrul a fost cultivat în zona mediteraneeana. Mai întâi au fost descoperite si apreciate virtutile medicale ale plantei si abia apoi aceasta a fost folosita în gastronomie ca planta aromata, condimentara. Soiuri de cimbru: Cimbrul comun, de câmp (Thymus vulgaris) are frunze mai lungi, cu marginile rasucite, pe fata inferioara, scurtpa…
Read more »

Vinete cu dovlecei si cascaval

7 January 2011
Vinete cu dovlecei si cascavalIngrediente : 3 vinete 4 dovlecei 4 roşii 2 pachete brânză topită sau 250 g caşcaval 1 le­gătură pătrunjel 100 ml ulei 2 linguri făină 2 lin­guri pesmet sare piper   Mod de preparare: Cureţi vinetele şi dovleceii în stil pijama, (o fâşie da, una nu), le tai apoi felii şi le pre­sari cu sare.…
Read more »

Rulada cu cascaval

7 January 2011
Rulada cu cascaval  Ingrediente: 180 g margarină 4 linguri făină 1/2 I lapte 4 ouă 250 g caşcaval   Mod de preparare: Topeşti margarina, adaugi făina, tomi laptele şi amesteci până se omogenizează şi se îngroaşă. O dai la rece, apoi adaug pe rând gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o tavă de aragaz…
Read more »

Spaghete cu file de pui si rucola

7 January 2011
Spaghete cu file de pui si rucola  Ingrediente: 200 g spaghete sare 60 g rucola 250 g file de pui 1 lingură ulei Pentru sos: 1 lingură ulei 150 g şuncă 200 g smântână în plus: 150 g mazăre piper 1/4 linguriţă amestec de verdeaţă   Mod de preparare:  Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Pregătiţi…
Read more »

Ciorbă de perişoare din peşte (cod)

7 January 2011
Ciorbă de perişoare din peşte (cod)Ingrediente: 300 g file de cod 1 ardei gras 1 morcov 1 fir de ceapă verde 1 felie de pâine albă 1 cană bulion sau 3 roşii 1 legătură pătrunjel 1 ou   Mod de preparare: Speli peştele, îl fierbi în apă şi când e gata scoţi şi-l laşi deoparte. Cureţi ardeiul, morcovul şi ceapa…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 45 (video)

7 January 2011

Prăjitură cu fructe şi glazură

7 January 2011
Prăjitură cu fructe şi glazură  Ingrediente: 350 g făină 200 ml lapte 250 g zahăr 100 ml ulei 4 ouă 6 piersici 2 mâini vişine 50 g pesmet sau griş coajă rasă de la o lămâie 1 plic zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt sare 200 g ciocolată de menaj   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu 100…
Read more »

Pilaf cu carne si morcov

7 January 2011
Pilaf cu carne si morcovIngrediente :  1 kg orez 500 ml ulei 500 g carne 1 kg morcov 1-2 cepe 2 linguri sare condimente 11 apă   Mod de preparare: Intr-o oală (sau ceaun) torni uleiul şi îl laşi să se încingă bine. Căleşti ceapa tăiată, adaugi carnea tăiată bucăţele mici şi laşi totul să se prăjească puţin. Adaugi…
Read more »

Inghetata de fragute si cappucino

7 January 2011
Inghetata de fragute si cappucino  Ingrediente: 12 oua 24 linguri zahar 1 l frisca 300 g fragute 2 plicuri cappucino   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu 12 ling. zahar. Adaugi fragutele pasate (opresti cateva pentru decor), apoi incorporezi albusurile cu 1/2 l frişcă bătută, torni compoziţia într-un vas şi o dai la congelator. Pregăteşti şi cealaltă compoziţie…
Read more »

Cocktail Vodka Martini

7 January 2011
Cocktail Vodka Martini  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – votcă Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă dintr-o coajă de lămâie şi o măslină verde   Se serveşte înainte de mese   Ingrediente: 8/10 votcă 2/10 vermouth dry Este o variantă foarte apreciată a cocktailului Dry Martini şi a apărut…
Read more »

Mancare de vinete cu carnati

7 January 2011
O reteta foarte simpla de mancare de vinete cu carnati afumati, ardei gras, rosii decojite, ulei, sare si piper Ingrediente : 5 vinete potrivite 3 ardei graşi 300 g cârnaţi afumaţi 500 g roşii decojite ulei sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai rondele, le sărezi, le laşi să se scurgă 10…
Read more »

Chifteluţe pentru cei mici

7 January 2011
Chifteluţe pentru cei mici  Ingrediente:  200 g carne de pui sau vită 3 cartofi 2 ouă 100 g caşcaval ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar carnea o fierbi în alt vas. După ce au fiert pasezi cartofii, treci carnea fiartă prin maşina de tocat şi le amesteci.…
Read more »

Chiftelute de cereale si cas

7 January 2011
Chiftelute de cereale si casIngrediente:  300 g pulbere integrală de grâu orez secară 200 g caş de vacă 4 cartofi 200 g caş de oaie 4 ouă 1 salată verde   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mare şi-i presari cu sare. Speli orezul, îl fierbi 10 minute, apoi îl adaugi peste cartofi împreună…
Read more »

Supă de creveţi black tiger

7 January 2011
Supă de creveţi black tigerO retete de supa de creveti black tiger cu ulei de palmier, fond de legume, ardei iute, lamaie, lemongrass, tumeric, ghimbir tocat, frunze de lime, zahar de palmier, ciuperci shiitake, germeni de soia, sos de peste si menta. Ingrediente: 300 g creveţi black tiger (nefierţi) o lingură de ulei de palmier 1,5 l apă (sau…
Read more »

Supă de fasole verde cu chisătură

7 January 2011
Supă de fasole verde cu chisăturăIngrediente : 1/2 kg fasole verde 1 ceapă 100 g slănină afu­mată 2 roşii 1 legătură pătrunjel 2-3 linguri smântână sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare.Intre timp pregăteşti chisătură care nu este altceva decât slănină tăiată foarte mărunt, amestecată…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu