vineri, 15 februarie 2013

Retete de top #74


Retete de top:

Cocktail Southern Mama

5 May 2011
Cocktail Southern MamaO reteta simpla de Cocktail Southern Mama din: rom alb, rom brun, lichior de portocale, nectar de mango, nectar de maracuja si zeama de portocala. Ingrediente: 5 cl rom alb 3 cl rom brun 3 cl lichior de portocale 4 cl nectar de mango 2 cl nectar de maracuja zeama unei portocale   Mod de…
Read more »

Totul despre vinuri 3

5 May 2011
Totul despre vinuri 3Vinul de astăzi provine fie din Lumea Veche, fie din cea Nouă. Europa, numită şi Lumea Veche, este leagănul creşterii viţei-de-vie, locul unde viticultura a evoluat începând cu anul 7000 Î.Hr. Regiunile viticole din Franţa, Italia şi Spania sunt cele mai importante şi însumează tot ceea ce este tradiţional în producerea vinului din cele mai…
Read more »

Cum se prepara Salata de macrou afumat cu andive (video)

5 May 2011
Cum se prepara Salata de macrou afumat cu andive (video)O reteta simpla despre cum se prepara salata de macrou afumat cu andive: macrou afumat, mar, morcov, ceapa, andive, portocala, cascaval, lamaie, sare si piper. Ingrediente: macrou afumat mar morcov ceapa andive portocala cascaval lamaie sare piper   Mod de preparare: Pestele fiert si afumat se curata de piele, de oase si se taie file.…
Read more »

Cocktail Black Daiquiri

5 May 2011
Cocktail Black DaiquiriO reteta simpla de Cocktail Black Daiquiri din: rom brun, zeama de lamaie, sirop de zahar, marachino si menta proaspata. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl zeama de lamaie 1-2 lingurite de sirop de zahar 1 strop de lichior de Maraschino menta proaspata   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in…
Read more »

Porumbei cu struguri

5 May 2011
O reteta delicioasa de porumbei cu struguri din: porumbel, struguri, ulei de masline si slanina. Ingrediente: 1  porumbel 125 g struguri albi 2 linguri ulei de măsline 4 felii slănină Mod de preparare: Porumbelul se curăţă bine, se spală şi se umple cu boabele de strugure. Se înfaşoară în feliile lungi şi subţiri de slănină…
Read more »

Budincă cu carne şi migdale

5 May 2011
O reteta de budinca cu carne de migdale din: carne, miez de paine alba, lapte, unt, ceapa, zahar, migdale, oua, lamaie, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 150 g miez de paine albă 1 pahar lapte dulce 100 g unt 4 cepe 3 linguriţe zahăr 150 g migdale dulci…
Read more »

Salată de paste cu feta si ardei gras

5 May 2011
Salată de paste cu feta si ardei grasO reteta simpla de salata de paste cu feta si ardei gras din: paste, branza feta, lamaie, ardei gras, usturoi, busuioc, ulei de masline, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste-fundiţe 200 g brânză feta 2 lămâi conservate în ulei 1 conservă de ardei gras, roşu, curăţat 2 căţei de ustu­roi 1 legătură de…
Read more »

Fidea prăjită cu mazare

5 May 2011
Fidea prăjită cu mazareO reteta delicioasa de fidea prajita cu mazare din: mazare, fidea, supa de pasare, supa de vita, otet balsamic, ulei de masline, hsmatuchi, patrunjel, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 800 g mazăre proaspătă 400 g mazăre mange tout 400 g fidea 2 cubuleţe de supă de pasăre 1 cub de supă de vită 2 linguri…
Read more »

Supă rece de praz, pere şi cartofi

5 May 2011
Supă rece de praz, pere şi cartofiO reteta delicioasa de supa rece de praz, pere si cartofi din: ulei de masline, praz, cartofi, pere, bobite de sofran, sare, piper, fire de chives si iaurt degresat. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 225 g praz, tocat fin 125 g cartofi, tăiaţi cubuleţe 2 pere de desert, descojite, fără sâmburi, tăiate cubuleţe 10-12…
Read more »

Cremă de ceapă

5 May 2011
Cremă de ceapăO reteta delicioasa de crema de ceapa din: supa de carne, orez, ceapa, morcovi, telina, smantana, unt, sos picant, sare, piper si nuci pisate. Ingrediente: 3 1 supă de carne 100 g orez 200 g ceapă 200 g morcovi 1 ţelină 1 cană smântână 50 g unt 1 lingură sos picant sare piper, după gust…
Read more »

Ţelină cu năut

5 May 2011
Ţelină cu năutO reteta simpla de telina cu naut din: telina, unt, ceapa, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline si menta. Ingrediente: 1 kg ţelină 500 g unt 3 cepe 6 căţei usturoi sucul de la o lămâie 8 linguri ulei de măsline mentă verde Mod de preparare: Ţelina, curăţată, tăiată cubuleţe, se pune într-un vas…
Read more »

Pui in pesmet

5 May 2011
O reteta simpla si delicioasa de pui in pesmet din: pui, pesmet, faina alba, oua, ulei, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 2  pui 3 pahare pesmet 1 pahar faină albă 4 ouă ulei ienibahar sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă puii, se taie bucăţi în potrivite, se spală bine şi se…
Read more »

Salata delicioasa de vara cu seminte de pin

4 May 2011
Salata delicioasa de vara cu seminte de pinO reteta simpla de salata delicioasa de vara cu seminte de pin din: castraveti, rosie, ceapa rosie, salata verde, frunze de menta, seminte de pin, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 2 castraveti mari 1 rosie 1 ceapa rosie 1 salata verde frunze de menta 20 g seminte de pin 1 lingura…
Read more »

Paste cochilie cu sardele si capere

4 May 2011
Paste cochilie cu sardele si capereO reteta de paste cochilie cu sardele si capere din: paste, rosii, ton in ulei, fileuri de sardele, capere, ulei de masline, sare grunjoasa, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 400 g paste-cochilie 5 roşii 200 g ton în ulei 2 fileuri de sardele în ulei 2 lin­guri capere 3 linguri ulei de măsline sare grunjoasă…
Read more »

Placinta picanta cu varza

4 May 2011
Placinta picanta cu varzaO reteta simpla si gustoasa de placinta picanta cu varza din: faina, ulei, branza tofu, sare, apa, varza alba, ceapa, ardei gras rosu, rosii, piper, marar, boia de ardei iute si iaurt de soia. Ingrediente: 300 g faina 100ml ulei 60 g branza tofu 1 lingurita sare 5-6 linguri apa Umplutura: 1/2 kg varza alba,…
Read more »

Supa crema de orez cu carne de pui

4 May 2011
Supa crema de orez cu carne de puiO reteta simpla de supa crema de orez cu carne de pui din: piept dezosat de pui, orez, ceapa, sare, piper, verdeata si smantana. Ingrediente: o gaina de tara sau un piept dezosat de pui doua cescute de orez o ceapa sare, piper si verdeata dupa gust smantana (optional)   Mod de preparare: Se pune…
Read more »

Cum se prepara Duet de vita cu pui si dulceata de ceapa (video)

4 May 2011
Cum se prepara Duet de vita cu pui si dulceata de ceapa (video)O reteta video despre cum se prepara duet de vita cu pui si dulceata de ceapa din: muschi de vita, bacon, pui, unt, cimbru, ulei de masline, cartofi, salvie, ceapa rosie, miere, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita bacon pui unt cimbru ulei de masline cartofi salvie ceapa rosie miere de albine sare si…
Read more »

Pateu de mazăre uscată

4 May 2011
  O reteta simpla si gustoasa de pateu din mazare uscata, ceapa, ulei, suc de rosii, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 cană mazăre uscată 2 cepe mari 100 ml ulei 100 ml suc de roşii 1 legătură pătrun­jel verde sare piper Mod de preparare: Laşi mazărea la înmuiat pentru 12 ore în apă…
Read more »

Fusilli cu legume

4 May 2011
Fusilli cu legumeO reteta simpla si delicioasa de fusilli cu legume din: legume congelate, fusilli, cimbrisor, busuioc, maghira, sare si piper. Ingrediente: 1 kg legume congelate (pentru ghiveci) 400 g fusilli 5 linguri ulei de măsline 2 fire de cimbrişor proaspăt 2 fire de busuioc 2 fire de maghiran sare piper   Mod de preparare: Incingeţi uleiul…
Read more »

Totul despre vinuri 2

4 May 2011
Totul despre vinuri 2La sfârşitul secolului XX, peste 8 milioane de hectare erau cultivate cu viţă-de-vie şi se produceau aproape 300 de milioane de hectolitri de vin. In prezent, vinul este produs aproape în toată lumea, începând din Chile până în Africa de Sud, Noua Zeelandă sau China. Podgoriile sunt situate între 32° şi 51° latitudine în emi­sfera…
Read more »

Cocktail Black Daisy

4 May 2011
Cocktail Black DaisyO reteta simpla de Cocktail Black Daisy din: rom brun, sirop de zmeura, zeama de lamaie, sifon si zmeura. Ingrediente: 5 cl rom brun 3 cl sirop de zmeura zeama unei jumatati de lamaie sifon bucati de zmeura   Mod de preparare: Amestecam in shaker romul, siropul si zeama de lamaie, apoi turnam intr-un pahar…
Read more »

Mancare delicioasă de ţelină cu pastă de tomate

4 May 2011
Mancare delicioasă de ţelină cu pastă de tomateO reteta gustoasa de mancare de telina, morcovi, dovlecel, ceapa, pasta de tomate, foi de dafin, patrunjel, margarina, sare, ulei si piper. Ingrediente: 2 ţeline mari 2 morcovi 1 dovlecel 2 cepe 3 linguri pastă de tomate 1 foaie de dafin 1 legătură pătrunjel 1 lingură margarină sare ulei piper Mod de preparare: Cureţi ţelina,…
Read more »

Corabioare cu ciuperci

4 May 2011
Corabioare cu ciuperci  O reteta gustoasa de corabioare cu ciuperci, patrunjel, piper, ulei, zeama de lamaie, faina, margarina si sare. Ingrediente umplutura: 1 kg ciuperci 2 lin­guri pătrunjel tocat 1 linguriţă piper 3 linguri ulei 2 linguriţe zeamă de lămâie Ingrediente aluat: 400 g făină apă 200 g margarină sare Mod de preparare: Din făină, margarină, sare…
Read more »

Paste cu scoici

4 May 2011
Paste cu scoiciO reteta simpla si gustoasa de paste cu scoici din: paste, scoici, moluste, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste mari şi striate 1 kg scoici de apă dulce 1 kg moluşte marine 1 kg moluşte de estuar 4 roşii uscate, conservate în ulei 1 ardei iute…
Read more »

Ciorbă de perişoare cu borş

4 May 2011
Ciorbă de perişoare cu borş  O reteta gustoasa de ciorba de perisoare din: bors, morcov, pastranac, telina, patrubjel, sare, piper, carne de pui, orez, ou si paine. Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac o jumătate de ţelină frunze de pătrunjel sare piper 200 g carne pui tocată 1 lingură orez l ou 1 felie înmuiată în lapte Mod de preparare:…
Read more »

Ardei umpluţi cu orez si legume

4 May 2011
Ardei umpluţi cu orez si legume  O reteta gustoasa de ardei umpluti cu orez, legume, morcov, telina, ceapa, nuca, ulei, condimente, patrunjel verde si suc de rosii. Ingrediente: 20 ardei 1 cană orez 1 morcov 1 ţelină 4 cepe mari 1 lingură nucă sau pateu de soia 3 linguri ulei 2 linguri condimente 1 legătură pătrunjel verde 300-400 ml suc…
Read more »

Gulii delicioase cu ciuperci

4 May 2011
Gulii delicioase cu ciuperciO reteta simpla si gustoasa de gulii cu ciuperci, orez, ceapa, patrunjel, cartof, sare, piper si  ulei. Ingrediente: 5-6 gulii 400 ciuperci 1 lingură orez 1 ceapă 1 legătură pă­trunjel 1 cartof sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi gulii­le de coajă şi scoţi miezul. Tai mărunt ciupercile şi le căleşti în ulei împreună cu…
Read more »

Supă rece de pepene galben

4 May 2011
Supă rece de pepene galbenO reteta simpla si delicioasa de supa rece de pepene galben din: pepene galben, sherry, otet balsamic, menta si sunca de Parma. Ingrediente: 1,5 kg pepene galben dulce 2 linguri sherry 1 linguriţă oţet balsamic 1 linguriţă mentă proaspătă tocată ornare: 3 felii şuncă de Parma, parţial degresată   Mod de preparare: Se taie pepenele…
Read more »

Toast cu usturoi, roşii şi anşoa

4 May 2011
Toast cu usturoi, roşii şi anşoaO reteta simpla de toast cu usturoi, rosii si ansoa din: fileuri de ansoa, lapte degresat, usturoi, suc de lamaie, paine, rosii, ulei de masline, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 fileuri de anşoa 2 linguri lapte degresat 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linguriţă suc de lămâie 2 felii de pâine, tăiate dintr-o…
Read more »

Piept de pui cu sos de mere si şuncă

4 May 2011
Piept de pui cu sos de mere si şuncă  P reteta delicioasa de piept de pui cu sos de mere, sunca, unt, ceapa rosie, mere, fructe de ienupar, cidru de mere, maghiran, piper, foi de dafin si sare de mare. Ingrediente: 200 g şuncă 200 g piept de pui 6 linguri unt 1 ceapă roşie 6 me­re fructe de ienupăr 300 ml cidru…
Read more »

Paste cochilie cu scoici

4 May 2011
Paste cochilie cu scoiciO reteta absolut delicioasa de paste cochilie cu scoici din: paste cochilie, scoici, moluste, ulei de masline, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper macinat. Ingrediente: 300 g paste cochilie (in forma de scoica) 1 kg scoici 1 kg moluste 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 ardei iute 1 lingura patrunjel…
Read more »

Cocktail Carribbean Nightmare

4 May 2011
Cocktail Carribbean NightmareO reteta simpla de Cocktail Carribbean Nightmare din: rom brun, crema de cocos si cola. Ingrediente: 2 cl rom brun 2 cl crema de cocos cola   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata romul si crema de cocos in shaker, apoi turnam paharul pentru bauturi lungi. Completam cu cola.
Read more »

Salată delicioasa de măsline

4 May 2011
Salată delicioasa de măsline  O reteta simpla si gustoasa de salata de masline din: masline, ceapa rosie, lamaie, ulei de masline, marar, foaie de dafin, piper si cimbru. Ingrediente: 300 g măsline 1 ceapă roşie 1 lămâie 25 ml ulei măsline 1 le­gătură mărar 1 foaie de dafin piper cimbru Mod de preparare: Speli măsli­nele cu apă călduţă,…

Sufleu de conopida si pui

4 May 2011
Sufleu de conopida si pui  O reteta delicioasa de sufleu de conopida, piept de pui, ciuperci, rosii, unt, faina, lapte, mustar, cascaval, paste si ceapa. Ingrediente: 250 g paste 1 ceapă 4 bucăţi piept de pui 500 g conopidă 200 g ciuperci 1 conservă roşii în suc propriu 100 g unt 2 linguri făină 50 ml lapte 3 linguri…
Read more »

Cum se prepara Scoici si creveti in cochilie gratinate (video)

4 May 2011
Cum se prepara Scoici si creveti in cochilie gratinate (video)O reteta video despre cum se prepara scoici si creveti in cochilie gratinate din: schoici in cochilie, creveti, tagliatelle, rosii cherry, rozmarin, usturoi, patrunjel, parmezan, patrunjel, sofran, pesmet, rozmarin si vin alb. Ingrediente: scoici in cochilie creveti tagliatelle rosii cherry rozmarin usturoi patrunjel parmezan sofran smantana pesmet rozmarin vin alb   Mod de preparare: Mai…
Read more »

Chiftelute cu masline

4 May 2011
Chiftelute cu masline  O reteta simpla si gustoasa de chiftelute cu masline verzi, carne de porc, paine, ou, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne de porc tocată 20 bucăţi măsline verzi 1 felie pâine l ou 150 g făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Inmoie pâi­nea în apă călduţă. Cu­reţi, speli şi toci ceapa…
Read more »

Cocktail Old San Juan

4 May 2011
Cocktail Old San JuanO reteta simpla de Cocktail Old San Juan din: rom brun, suc de ananas, sirop de grenadine, zeama de lamaie sau limeta. Ingrediente: 4 cl rom brun 1 cl suc de ananas 1 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie sau limeta   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata in paharul…
Read more »

Porkolt -tradiţional unguresc

4 May 2011
Porkolt -tradiţional ungurescO reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov, telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g muşchi de vită 2 cepe 1 morcov 50 g ţelină 1 foaie dafin ardei iute 2 linguri pastă de roşii 1 lingură făină sare piper 50 g…
Read more »

Lista REMEDIILOR NATURALE împotriva ALERGIILOR

4 May 2011
Lista REMEDIILOR NATURALE împotriva ALERGIILORSpecialiştii în alergologie precizează că puful de la copaci, praful şi polenul sunt doar câteva dintre cauzele apariţiei alergiilor. Primăvara este sezonul în care multe persoane acuză iritaţii la nivelul căilor respiratorii, strănută sau le curge nasul – semne ale alergiei, spun medicii. Potrivit statisticilor de specialitate, 25 la sută din populaţia Europei suferă de…
Read more »

Fusilli cu sos provensal

4 May 2011
Fusilli cu sos provensalO reteta delicioasa de fusilli cu sos provensal din: fusille, broccoli, conopida, fasole verde, morcovi, dovlecei, patrunjel, sare, piper, ulei, condiment provensal, sardele in ulei si otet de vin. Ingrediente: 250 gfusilli (paste răsucite)  250 g broccoli 150 g conopidă 150 g fasole verde congelată 200 g morcovi 250 g dovle­cei 1 lingură pătrunjel tocat…
Read more »

Tocăniţă de pui cu găluşte cu smântână

4 May 2011
Tocăniţă de pui cu găluşte cu smântână  O reteta delicioasa de tocanita de pui cu galuste, ceapa, usturoi, untura, boia, gogosar, piper, sare, faina, oua si smantana. Ingrediente: 1 pui po­trivit ca mărime 2 cepe 2-3- căţei de usturoi 100 g untu­ră 1 linguriţă boia 1 gogoşar piper sare 2 linguriţe făină Ingrediente găluşte: 2 ouă 200 g smântâna sare făină…
Read more »

Salată cu fundiţe şi creveţi

3 May 2011
Salată cu fundiţe şi creveţiO reteta de salata cu fundite si creveti din: paste, creveti roz, eglefin afumat, porumb, marar, maioneza, smantana, ketchup, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste-fundite 300 g creveti roz 150 g eglefin afumat 2 dovlecei mici 1 conserva mica de porumb 2 fire de marar 100 g maioneza 100 ml smantana lichida 6…
Read more »

Totul despre vinuri 1

3 May 2011
Totul despre vinuri 1Se crede că vinul este originar din munţii Caucaz din Georgia, fiind parte integrantă a culturii lumii încă de la apariţia primelor dovezi istorice. Unul dintre cei mai îndrăgiţi zei ai vechilor greci era Dionysos (adoptat de romani sub numele de Bachus), în cinstea căruia vinul era băut de sărbători, licoarea magică fiind un ingredient…
Read more »

Cocktail Rum Collins

3 May 2011
Cocktail Rum CollinsO reteta simpla de Cocktail Rum Collin din: rom alb, sirop de zahar, lamaie, sifon si cirese. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 lingurita de sirop de zahar zeama unei jumatati de lamaie sifon cirese felii de lamaie   Mod de preparare: Siropul, sucul de fructe si romul se toarna intr-un pahar de whisky peste…
Read more »

Covrig cu somon afumat şi brânză de vaci

3 May 2011
Covrig cu somon afumat şi brânză de vaciO reteta simpla si delicioasa de covrig cu somon afumat si branza de vaci din: branza de vaci, suc de lamaie, covrig, somon afumat, piper negru si cateva fire de marar tocate. Feliile fine de somon afumat sunt partenerul ideal pentru brânza de vaci, care conţine puţină grăsime. Ingrediente: 50 g brânză de vaci 1…
Read more »

Fundiţe italiene cu măsline

3 May 2011
Fundiţe italiene cu măslineO reteta de fundite italiene cu masline din: farfalle, mozzarella, masline negre, jambon de parma, rosii, ardei gras verde, capere, busuioc, sare, ulei de masline, otet si piper macinat. Ingrediente: 500 g farfalle 250 g mozzarella 100 g masline negre 4 felii de jambon de Parma 2 rosii 1 ardei gras verde 3 linguri capere…
Read more »

Ciorba cu galuste de ficat

3 May 2011
Ciorba cu galuste de ficat  O reteta delicioasa de ciorba de galuste din ficat de vita, os de vita, pastarnac, morcov, ou, faina, ceapa, lamaie, smantana, sare, piper, patrunjel si telina. Ingrediente: 1 bucată os de vită 1 ficat vită 1 păstârnac 1 morcov 1 ou 2-3 linguri făină 1 ceapa 1 lămâie smântână sare piper câteva frunze de…
Read more »

Jeleu de lamaie

3 May 2011
Jeleu de lamaie  O reteta simpla si gustoasa de jeleu de lamaie din: gelatina, zeama de lamaie, zahar tos si apa. Ingrediente: 20 g gelatină 1/4 pahar zeamă de lămâie 1 pahar zahăr tos 1 pahar apă caldă 2 linguri apă rece Mod de preparare: Ţii gelatina în apă rece 30 de minute, apoi o dizolvi în…
Read more »

Pui pe pat de legume

3 May 2011
Pui pe pat de legumeO reteta gustoasa de pui cu legume: cartofi, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, ulei, ulei, sare si piper. Ingrediente:  1 pui 10 cartofi 2 morcovi 1ceapă 1 ardei gras 2-3 roşii ulei apă sare piper Mod de preparare: Speli carnea. Speli legumele şi le cureţi. Le tai pe fiecare după caz: cartofii şi morcovii ronde­le,…
Read more »

Mamaliga cu stafide

3 May 2011
Mamaliga cu stafide  O reteta simpla si gustoasa de mamaliga cu stafide, malai, faina, zahar, ulei, lapte, oua, bicarbonat, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 600 g mălai 200 g făină 250 g zahăr 200 ml ulei 11 lapte 150 g stafide 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Opăreşti cu laptele clocotit…
Read more »

Salată italiană de paste cu peşte

3 May 2011
Salată italiană de paste cu peşteO reteta delicioasa de salata italiana de paste cu peste din: paste, ton, sardele, masline verzi, capere, rosii, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 400 g paste fundite 200 g ton in suc propriu 800 g fileuri de sardele, in ulei de masline 120 g masline verzi, umplute cu ardei…
Read more »

Sandwich cu friptură şi salată de ceapă

3 May 2011
Sandwich cu friptură şi salată de ceapăO reteta simpla si delicioasa de Sandwich cu friptură şi salată de ceapă din: ceapa, bagheta, frunza de salata, rosie, friptura de vita, ulei vegetal, sare si piper. Pentru o gustare adevărată încercaţi acest sandwich clasic, din friptură la grătar şi pâine crocantă. Ingrediente: 60 g ceapă, tăiată solzişori 1 baghetă mică sau două cornuri…
Read more »

Cocktail Rum Julep

3 May 2011
Cocktail Rum JulepO reteta simple de Cocktail Rum Julep din: rom brun, zahar, sifon si menta proaspata. Ingrediente: 4 cl rom brun 1 lingurita zahar sifon menta proaspata   Mod de preparare: Se piseaya intr-un pahar de whisky cateva frunze de menta si zaharul cu o lingurita de bar. Se adauga romul si sifonul. Se completeaza cu…
Read more »

Macaroane gratinate cu coadă de vită

3 May 2011
Macaroane gratinate cu coadă de vităO reteta delicioasa de macaroane gratinate cu coadă de vită din: macaroane, coada de vita, vin rosu, ceapa, usturoi, verdeturi asortate, lapte, svaiter, smantana, sare, piper, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 200 g macaroane lungi 1 kg coadă de vi­tă, bucăţi 1 l vin roşu 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură de verdeţuri…
Read more »

Budinca de taietei cu stafide

3 May 2011
Budinca de taietei cu stafide  O reteta delicioasa de budinca de taietei cu stafide, oua, faina, zahar pudra, branza de vaci, telemea, zahar vanilat, ulei, unt, smantana si sare. Ingrediente: 1 pachet tăieţei laţi 2 ouă 2 linguri făină 150 g zahăr pudră 200 g brânză vaci 100 g telemea 2-3 plicuri zahăr vanilat 1-2 linguri stafide 1 lingură…
Read more »

Painici cu banane

3 May 2011
Painici cu bananeO reteta gustoasa de painici cu banane, faina, apa, miere, sare, drojdie si nuci. Ingrediente:   3 căni fă­ină albă 1/2 cană făină integrală 1/2 cană apă 2 linguri miere 2-3 linguri ulei 1 lin­guriţă sare 1 şi 1/2 linguriţă drojdie uscată 4 banane 1/2 cană nuci măcinate Mod de preparare: Dizolvi droj­dia în apă călduţă…
Read more »

Cum se prepara Salata de fasole verde cu foie gras (video)

3 May 2011
Cum se prepara Salata de fasole verde cu foie gras (video)O reteta video despre cum se prepara salata de fasole verde cu foie gras din: fasole verde, ceapa, piept de rata afumat, foie gras, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: fasole verde ceapa piept de rata afumat foie gras rosii cherry ulei de masline otet balsamic sare piper   Mod…
Read more »

Supă de roşii cu pui

3 May 2011
Supă de roşii cu puiO reteta delicioasa de supa de rosii cu pui, orez, ceapa, patrunjel, sare si zahar. Ingrediente: 2 pulpe de pui 3 linguri orez 1/2 kg de roşii proas­pete sau din conservă 1 ceapă 1 legătură pătrunjel puţină sare zahăr Mod de preparare: Porţionezi pulpele de pui şi le fierbi în apă rece cu ceapa curăţată…
Read more »

Piure de mere

3 May 2011
Piure de mere  O reteta simpla si delicioasa de piure de mere din: zeama de lamaie, zahar vanilat, albus, fulgi de ovaz, miere de albine si suc de mere. Ingrediente: 4 mere 2 linguri zeamă de lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 albuş 4 linguri fulgi de ovăz 2 linguriţe miere de albine 2 linguri suc de…
Read more »

Macaroane delicioase gratinate

3 May 2011
Macaroane delicioase gratinateO reteta de macaroane delicioase gratinate din: macaroane, emmenthal, lapte, smantana, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g macaroane 200 g Emmenthal ras 300 ml lapte 250 ml smantana lichida 20 g unt putina nucsoara sare piper   Mod de preparare: Fierbeti intr-o cratita smantana lichida cu laptele si turnati acest amestec intr-un castron…
Read more »

Langos cu varza

3 May 2011
Langos cu varza  O reteta simpla si gustoasa de langos cu varza din: varza, faina, drojdie, sare, piper si ulei. Ingrediente:  500 g varză 500 g făină 30 g drojdie sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 2 linguri de făină şi 20 ml apă călduţă, acoperi şi laşi maiaua la crescut 15 minute.…
Read more »

Tarta cu dovleac si ciuperci

3 May 2011
Tarta cu dovleac si ciuperci  O reteta simpla si gustoasa de tarta cu dovleac, ciuperci, faina, margarina, apa, sare, masline, nucsoara, cascaval, ulei si cascaval de post. Ingrediente: 200 g făină 125 g margarina 4 linguri apă sare Ingrediente umplutură: 1 kg dovleac 400 g ciuperci 1 mână măsline fără sâmburi 1/2 linguriţă nucşoară 150 g caşcaval de post…
Read more »

Cum se prepara Pastrav umplut cu nuci si sos de mustar (video)

3 May 2011
Cum se prepara Pastrav umplut cu nuci si sos de mustar (video)O reteta video despre cum se prepara pastrav umplut cu nuci si sos de mustar din: pastrav, capere, nuci, usturoi, morcov, ou, ulei de masline, ardei gras, mustar, verdeturi, rozmarin, condimente, sare si piper. Ingrediente: pastrav capere nuci usturoi morcov ou ulei de masline ardei gras mustar verdeturi lamaie rozmarin condimente sare piper   Mod…
Read more »

Supa de grapefruit si portocale

3 May 2011
Supa de grapefruit si portocale  O reteta gustoasa de supa de grapefruit, portocala, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar si suc de portocale. Ingrediente: coaja rasă de la 1 portocală coaja rasă de la 1 lămâie 1 cană apă 85 g zahăr sucul de la 1 portocală şi de la 1 grepfrut roz 1 grepfrut roz   Mod…
Read more »

Mix de ciuperci cu ciabatta

3 May 2011
Mix de ciuperci cu ciabattaO reteta simpla si delicioasa de mix de ciuperci cu ciabatta din: usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, ciuperci, rosii, rozmarin, patrunjel, salvie si paine ciabatta. Amestecul de ulei de măsline, usturoi şi rozmarin dă o aromă mediteraneeană ciupercilor. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguriţe suc de lămâie…
Read more »

Ciorba falsa de burta

3 May 2011
Ciorba falsa de burta  O reteta delicioasa de ciorba falsa de burta din: gogosar, usturoi, pleurotus, ou, morcov, otet, ceapa, ulei, smnatana si sare. Ingrediente: 1 bucată gogoşar acru 1 căţel usturoi 300 g pleurotus 1 gălbenuş 1 morcov oţet 1 ceapă ulei 50 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul şi le tai mărunt. Le…

Şefrito delicios

3 May 2011
O reteta simpla de sefrito delicios din: carne de vita, ulei de masline, lamai, sofran, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 5 linguri ulei de măsline 2 lămâi şofran piper şi sare, după gust Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi potrivite şi se prăjeşte pe ambele feţe în ulei bine…
Read more »

Porumbei umpluţi cu carne tocata de viţel

3 May 2011
O reteta de porumbei umpluti cu carne tocata de vitel din: porumbei, carne tocata de vitel, chifle, ou, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 porumbei 250 g carne tocată de viţel 2 chifle 1 ou 1 ceapă mică 2 linguri unt pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se prepară…
Read more »

Salată de ţelina şi morcov cu maioneză

2 May 2011
Salată de ţelina şi morcov cu maionezăO reteta simpla de salata de telina si morcov cu maioneza din: oua, ulei, telina, morcov, mustar, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2 oua 400 ml ulei 1 bucata de telina 1 morcov mustar sare piper suc de lamaie Mod de preparare: Prepararea maionezei: Se separa abusurile de galbenurusuri. Galbenusurile se pun intr-un…
Read more »

Cocktail Orange Daiquiri

2 May 2011
Cocktail Orange DaiquiriO reteta simpla de Cocktail orange Daiquiri din: rom alb sau brun, zeama de portocala, sirop de zahar si felii de portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun zeama unei jumatati de portocala 1 lingurita de sirop de zahar felii de portocale   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata zdrobite romul, sucul de…
Read more »

Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi (video)

2 May 2011
Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi (video)O reteta video simpla despre cum se prepara piept de pui cu smantana si ierburi din: piept de pui, unt, rozmarin, patrunjel, menta, cimbru, smantana, busuioc, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, ardei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui unt rozmarin patrunjel menta cimbru smantana busuioc usturoi ulei de masline rosii cherry ardei sare…
Read more »

Pastă de somon afumat

2 May 2011
Pastă de somon afumatO reteta de pasta de somon afumat din: fasole boabe alba, verdeturi, suc de lamaie, somon afumat, sare si piper. Din bucăţele de somon afumat amestecate cu verdeţuri aromate şi fasole albă se obţine un pate delicios. Inlocuind brânza dulce şi moale cu fasole albă, obţineţi un produs cu un conţinut mai mic de grăsimi,…
Read more »

Crap portughez

2 May 2011
Crap portughez  O reteta gustoasa de crap cu ceapa, ulei, rosii, vin alb, faina, patrunjel, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg crap fără cap 250 g ceapă 250 g ulei 2 kg roşii 100 ml vin alb 50 g făină pătrunjel verde 50 g pastă de tomate sare piper Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Eglefin afumat cu ouă

2 May 2011
Eglefin afumat cu ouăO reteta delicioasa de eglefin afumat cu oua din: file de eglefin afumat, lapte degresat, oua, otet si piper negru. Ingrediente: 2 fileuri micuţe de eglefin afumat, cam 175 g fiecare 275 ml lapte degresat 4 ouă 2 linguriţe oţet opţional: piper negru   Mod de preparare: Se clăteşte peştele, se tamponează cu un şervet…
Read more »

Tartine delicioase cu pasta de sardele

2 May 2011
Tartine delicioase cu pasta de sardele  O reteta gustoasa de tartine cu pasta de sardele, margarina, paine, marar, masline verzi, lamaie, sare si  piper. Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g margarină câteva felii de pâine mărar 3-4 bucăţi de măsline verzi 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Freci marga­rina cu sardelele sfărâmate, adaugi sare, piper şi ames­teci bine.…
Read more »

Clătite de porumb cu sos de iaurt

2 May 2011
Clătite de porumb cu sos de iaurtO reteta delicioasa de clatite de porumb cu sos de iaurt din: malai, faina alba, praf de copt, ulei vegetal, porum, coriandru, albusuri de ou, iaurt degresat, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 75 g mălai 75 g faină albă 2 linguriţe praf de copt sare şi piper negru 1 lingură ulei vegetal,…
Read more »

Crap umplut cu orez

2 May 2011
Crap umplut cu orez  O reteta delicioasaa de crap umplut cu orez, ceapa, supa de legume, paine, ulei si verdeata. Ingrediente: 1 crap 1 ceapă 1 ceaşcă orez supă de legume miez de pâine 50 g ulei verdeaţă Mod de preparare: Cureţi, speli, toci şi căleşti ceapa tocată mărunt. Adaugi ceaşca de orez şi supa de legume. Laşi…
Read more »

Chiftele de curcan cu roşii şi ciuperci

2 May 2011
Chiftele de curcan cu roşii şi ciuperciO reteta de chiftele de curcan cu rosii si ciuperci din: ulei de masline, ardei gras verde, usturoi, praf de cumin, sare, piper, carne tocata de curcan, ciuperci, rosii, busuioc si condimente. Carnea de curcan slabă, dar condimentată este un bun substitut pentru tradiţionalii cârnaţi de la micul dejun. Se adaugă roşii şi ciuperci şi…
Read more »

Cocktail Kiwi Colada

2 May 2011
Cocktail Kiwi ColadaO reteta simpla de Cocktail Kiwi Colada din: kiwi, lamaie, zahar pudra, lapte de cocos si rom alb. Ingrediente: pentru 4 pahare 4-5 bucati de kiwi 1 lamaie 2 lingurite de zahar pudra 1/8 l lapte de cocos 1.8 l rom alb 4 felii de kiwi   Mod de preparare: Se curata fructele, se taie…
Read more »

Orez sarbesc cu legume

2 May 2011
Orez sarbesc cu legume  O reteta simpla si gustoasa de orez sarbesc din: supa de legume, ulei, sare, piper, patrunjel, ceapa, morcov, ardei rosu, ardei  verde si ciuperci. Ingrediente: 250 g orez supă legume (sau apă fierbinte) ulei sare piper pătrunjel 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 1 morcov 1 ardei roşu 1 ardei verde 200 g ciuperci…
Read more »

Friptură de pui

2 May 2011
O reteta de friptura de pui din: pui, ulei, ceapa, ardei iute, smantana, zahar, sare, piper si sofran. Ingrediente: 1 pui mai mare 5 linguri ulei 3 cepe mici 1 ardei iute 1 cană smântână zahăr sare piper şi şofran, după gust. Mod de preparare: Puiul bine spălat se tranşează în bucăţi potrivite şi se…
Read more »

Macaroane cu vinete şi mozzarella

2 May 2011
Macaroane cu vinete şi mozzarellaO reteta delicioasa de macaroane cu vinete si mozzarella din: macaroane, vinete, rosii, mozzarella de bivolita, parmezan, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g macaroane lungi 500 g vinete 500 g rosii coapte (sau 300 g rosii din conserva) 200 g mozzarella de bivolita 60 g de parmezan 3 fire de…
Read more »

Prăjitură delicioasă cu dovleac şi caise

2 May 2011
Prăjitură delicioasă cu dovleac şi caiseO reteta simpla de prajitura delicioasa cu dovleac si caise din: caise uscate, dovleac, praf de copt, bicarbonat de soiu, scortisoara, sare, zahar fin, oua si ulei. Ingrediente: 85 g caise uscate 500 g dovleac 450 g făină simplă 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 2 linguriţe scorţişoară măcinată 1/2 linguriţă…
Read more »

Macaroane cu raţă in untură

2 May 2011
Macaroane cu raţă in unturăO reteta de macaroane cu raţă in untura din: macaroane, pulpe de rata, smantana, lapte, foi de dafin, cascaval, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g macaroane lungi 4 pulpe de raţă în untură 300 ml smântână lichidă 200 ml lapte 2 foi de dafin 100 g caşcaval nucşoară sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Salata delicioasa de fructe

2 May 2011
Salata delicioasa de fructe  O reteta simpla de salata de fructe din: portocala, mere, prune, kiwi, banane, struguri, lichior si frisca. Ingrediente: 1 portocală 2 mere 2 prune 2 kiwi 2 banane 1-2 ciorchini struguri 50 ml lichior (sau coniac 100 g frişcă Mod de preparare: Cureţi fructe­le de coajă, le tai în bucăţele mici şi le pui…
Read more »

Parjoale de praz

2 May 2011
Parjoale de praz  O reteta gustoasa de parjoale de praz, cartofi, faina, ulei, cascaval de post, sare si piper. Ingrediente: 600 g praz 600 g cartofi 100 g făina 150 g ulei 60-100 g caşcaval de post sare piper după gust Mod de preparare: Cureţi pra­zul, îl speli şi îl tai în bucăţi nu prea mari şi…
Read more »

Tocana spaniolă cu macaroane

2 May 2011
Tocana spaniolă cu macaroaneO reteta gustoasa de tocana spaniola din: ceafa de porc dezosata, macaroane, ceapa, rosii, pasta de tomate, sofran, usturoi, patrunjel, svaiter, sare, ulei si piper. Ingrediente: 600 g ceafa de porc dezosata 350 g macaroane 2 cepe 1 conserva mica de rosii decojite 1 lingurita pasta de tomate cateva pistiluri de sofran 2 catei de…
Read more »

Salată cu măsline si cartofi

2 May 2011
Salată cu măsline si cartofiO reteta gustoasa de salata din: ceapa, cartofi, maioneza, masline verzi, masline negre, rosii, mustar, oua, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:  1 ceapă 500 kg cartofi 5- 10 linguri maioneză 10-15 măsline negre 10-15 măsline verzi 1-2 roşii potrivite Ingrediente maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă de muştar 150 ml unt zeamă de…
Read more »

Prăjitură cu fructe asortate

2 May 2011
O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu fructe asortate din: faina, drojdie uscata, zahar pudra, oua, unt, coaja de lamaie, coaja de portocala, smantana si fructe asortate. Ingrediente: 100 g faină albă 10 g drojdie uscată 250 g zahăr pudră 2 ouă 100 g unt topit coaja rasă de la o lămâie coaja rasă…
Read more »

Prăjitură Ruxandra

2 May 2011
Prăjitură Ruxandra  O reteta gustoasa de prajitura din: oua, zahar, faina, ulei, esenta de vanilie, coaja de lamaie, lapte, budinca de vanilie, mere,lamaie si frisca. Ingrediente blat :  8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 lingu­ră ulei 1 esenţă vani­lie coajă de lămâie Ingrediente cremă : 600 ml lapte 8 linguri zahăr 2 plicuri…
Read more »

Cum se prepara Tarta de mere si dulceata de gutui (video)

2 May 2011
Cum se prepara Tarta de mere si dulceata de gutui (video)O reteta video despre cum se prepara tarta de mere si dulceata de gutui din: mere, dulceata de gutui, foietaj de placinta, zahar si zahar pudra. Ingrediente: doua mere 100 grame dulceata de gutui foietaj de placinta zahar zahar pudra   Mod de preparare: Se intinde o foaie de placinta pe fundul unei tavi intoarse.…
Read more »

Porumbei fripţi

2 May 2011
O reteta de porumbei fripti din: porumbei, boia de ardei, slanina, unt si sare dupa gust. Ingrediente: 5 porumbei boia de ardei 200 g slănină 2 linguri unt sare, după gust Mod de preparare: Se curăţă porumbeii, li se taie ghearele şi capetele, se despică, se curăţă, se spală bine şi se dau cu puţină…
Read more »

Pui fript cu lamaie si cimbru

2 May 2011
Pui fript cu lamaie si cimbruO reteta delicioasa de pui fript cu lamaie si cimbru din: pui, lamai, ulei, vin alb, usturoi, cimbru, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 pui intreg 3 lamai ulei 100 ml vin alb 6 catei de usturoi cimbru proaspat 1 lingurita mustar sare piper Cum se prepara: Ungem puiul cu mustar si ulei. Il asezam…
Read more »

Cocktail Konfetti

2 May 2011
Cocktail KonfettiO reteta simpla de Cocktail Konfetti din: drambuie, rom alb, suc de grapefruit si limonada. Ingrediente: 3 cl drambuie 3 cl rom alb 3 cl suc de grapefruit limonada   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata in shaker romul Drambuie si suc de fructe, apoi turnam bautura in paharul pentru bauturi lungi. Completam cu…
Read more »

Pui delicios umplut cu ciuperci

2 May 2011
Pui delicios umplut cu ciuperciO reteta delicioasa de pui cu ciuperci, ceapa, pesmet, cascaval, morcovi, ardei rosu, ardei verde, cartofi, ulei de masline, unt, vin alb, patrunjel, marar, sare si  piper. Ingrediente: 1 pui 1kg ciuperci 3 cepe mijlocii 100 g pesmet 150 g caşcaval 2-3 morcovi 1 ardei roşu 1ardei verde 2-3 cartofi 50 ml ulei de măs­line…
Read more »

Budincă cu stafide si nuci

2 May 2011
O reteta gustoasa de budinca cu stafide si nuci din: lapte, smantana, zahar pudra, nuci, scortisoara, stafide, rom, unt si sare. Ingrediente: 1 l lapte 2 kg smântână proaspătă 500 g zahăr pudră 5 linguri nuci pisate 3 linguriţe scorţişoară pisată 1 pahar stafide 2 linguri rom 3 linguriţe unt sare Mod de preparare: Stafidele…
Read more »

Prăjitură cu dulceaţă de căpşuni

2 May 2011
Prăjitură cu dulceaţă de căpşuniO reteta delicioasa de prajitura cu dulceata de capsuni, zahar, ulei, faina, praf de copt, apa minerala si sare. Ingrediente: 250 g zahăr 200 ml ulei 400 g făină 1 plic praf de copt 150 ml apă minerală 1 borcan dulceaţă de căpşuni sare Mod de preparare: Intr-un cas­tron amesteci apa minerală cu zahărul până…
Read more »

Supa delicioasă de pui

2 May 2011
Supa delicioasă de puiO reteta simpla si gustoasa de supa delicioasa de pui din: piept de pui, morcovi, frunze de spanac, telina, taitei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 100 g frunze de spanac 1 radacina de telina 100 g taitei sare Mod de preparare: Curatam legumele si le punem la fiert intregi, impreuna cu…
Read more »

Cocktail Golden Rum Shake

1 May 2011
Cocktail Golden Rum ShakeO reteta simpla de Cocktail Golden Rum Shake din: rom brun, sirop de grenadine, suc de grapefruit, cirese si felii de grapefruit. Ingrediente: pentru 2 pahare 6 cl rom brun 2 cl sirop de grenadine suc de grapefruit cirese felii de grapefruit   Mod de preparare: Romul si siropul de grenadine se mixeaza cu gheata…

Chiftele de pui si ciuperci

1 May 2011
Chiftele de pui si ciuperciO reteta delicioasa de chiftele de pui si ciuperci din: carne tocata de pui, ciuperci, ou, ceapa, cartofi, unt, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 300 g ciuperci 1 ou 1 ceapa 1 cartof 50 g unt pătrunjel verde ulei pentru prajit sare piper Cum se prepara: Curatam cartoful…
Read more »

Supă provensală cu pistou

1 May 2011
Supă provensală cu pistouO reteta pur si simplu delicioasa de supa provensala cu pistou din: boabe de fasole, fasole verde, dovlecei, cartofi, rosii, macaroane, slanina, sare, piper, usturoi, busuioc, galbenus, ulei de masline, svaiter si parmezan. Ingrediente: 800 g boabe proaspete de fasole (roşii şi albe) 500 g fasole verde 3 dovlecei 3 cartofi 2 roşii mari 200…
Read more »

Cum se leaga o bucata de carne pentru a pregăti o friptură

1 May 2011
Cum se leaga o bucata de carne pentru a pregăti o fripturăCând carnea are o formă neregulată, legarea ei e folositoare pentru a-i da formă, strângând mai mult acolo unde bucata este mai groasă şi mai puţin acolo unde este mai subţire. Cum se procedează Legaţi bucata, fără să strângeţi prea mult, pe toată lungimea ei, făcând un nod pe partea stângă a cărnii; duceţi apoi…
Read more »

Cum se prepara Bruschette din focaccia cu ton (video)

1 May 2011
Cum se prepara Bruschette din focaccia cu ton (video)O reteta video despre cum se prepara bruschette din focaccia cu ton din: apa, sare, ulei de masline, faina, drojdie, morcov, porumb, ton, masline verzi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: apa sare ulei de masline faina drojdie pentru bruschette: ulei de masline morcov porumb ton masline verzi lamaie sare piper   Mod de…
Read more »

Salată de penne ghiveci

1 May 2011
Salată de penne ghiveciO reteta delicioasa de salata de penne ghiveci din: penne, vanata, ardei grasi, dovlecei, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 300 g penne 1 vanata 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2 catei de usturoi busuioc…
Read more »

Aripioare fripte

1 May 2011
Aripioare fripteO reteta de aripioare fripte din: aripioare, pasta de rosii, zahar, ulei, otet, piper rosu si sare. Ingrediente: 8 aripioare 50 g pasta de rosii 1 lingura zahar 2 linguri ulei 1 lingura otet 1 lingurita piper rosu zdrobit 1 lingurita sare Mod de preparare: Preparam sosul. Incingem uleiul Intr-o craticioara, punem pasta de rosii,…
Read more »

Penne cu dovlecei

1 May 2011
Penne cu dovleceiO reteta de penne cu dovlecei din: penne, dovlecei, rosii, mozzarella, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 4 dovlecei 3 roşii 200 g mozzarella 4 linguri ulei de măs­line 5 fire de busuioc sare piper   Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi roşiile. Tăiaţi apoi dovleceii, fără a-i curăţa, în…
Read more »

Orez cu ton şi curry

1 May 2011
Orez cu ton şi curryO reteta delicioasa de orez cu ton si curry din: ceapa, orez alb cu bob lung, ou, 2 albusuri, sare, piper, patrunjel, ton, unt, faina, curry, iaurt degresat, lapte degresat, suc de lamaie si branza cedar. Bucăţile de orez cu ton peste care s-a ras brânză constituie o gustare copioasă. Ingrediente: 50 g ceapă rasă…
Read more »

Cocktail Rum Tonic

1 May 2011
Cocktail Rum TonicO reteta simple de Cocktail Rum Tonic din: rom alb sau brun, tonic si jumatate de felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun de Jamaica tonic o jumatate de felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam romul si cuburile de gheata in paharul pentru bauturi lungi, adaugam jumatate de felie de…
Read more »

Ruladă speciala cu peşte

1 May 2011
O reteta simpla de rulada speciala cu peste din: cartofi, branza de vaci, peste, ardei gras, patrunjel, branza rasa si putin iaurt. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g brânză de vaci 600 g peşte 2 linguri ardei gras verde 1 lingură pătrunjel tocat mărunt 3 linguri brânză rasă puţin iaurt Mod de preparare: Se fierb…
Read more »

Frigarui de pui cu salata de avocado

1 May 2011
Frigarui de pui cu salata de avocadoO reteta de frigarui de pui cu salata de avocado din: piept de pui, ulei, patrunjel, sare, piper, avocado, ardei gras rosu, ulei de masline si suc de lamaie. Ingrediente 1 piept de pui ulei pătrunjel verde sare piper Salata: 1 avocado 1 ardei gras rosu ulei de masline suc de lamaie Cum se prepara:…
Read more »

Tocană corsicană

1 May 2011
Tocană corsicanăO reteta delicioasa de tocana corsicana din: penne, ceafa de porc, jambon, pulpa de rosii, vin alb sec, supa de pasare, ceapa, masline, ulei, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 600 g ceafă de porc 150 g jambon 300 g pulpă de roşii 200 ml vin alb sec 1/2 tabletă de supă…
Read more »

Cum se prepara Porc cu unt de arahide (video)

1 May 2011
Cum se prepara Porc cu unt de arahide (video)O reteta video despre cum se prepara porc cu unt de arahide din: unt de arahide, file de porc, ghimbir, usturoi, ardei gras, ceapa, orez, morcov, sos soia, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: unt de arahide file de porc coriandru ghimbir usturoi ardei gras ceapa orez morcov sos soia ulei de masline sare…
Read more »

Brioşe hi-veg

1 May 2011
Brioşe hi-vegO reteta delicioasa de briose hi-veg din: dovleac sau cartov, dovlecei, ardei gras rosu, spanac sau broccoli, porumb, branza cedar, ulei, sare, piper, faina si oua. Aceste brioşe aromate sunt foarte săţioase. Ingrediente: 100 g dovleac sau cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe 100 g dovlecei raşi 250 g ceapă rasă 100 g ardei…
Read more »

Penne cu manătarci şi parmezan

1 May 2011
Penne cu manătarci şi parmezanO reteta simpla si delicioasa de penne cu manatarci si parmezan din: penne, manatarci, parmezan, patrunjel, unt, ulei, sare grunjoasa, piper si sare. Ingrediente: 400 g penne 500 g mânătărci mici, proaspete 150 g parmezan 5 fire de pătrunjel 40 g unt 2 linguri ulei sare grunjoasă sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi mânătărcile…
Read more »

Cocktail Costa Del Sol

1 May 2011
Cocktail Costa Del SolO reteta de Cocktail Costa Del Sol din: rom alb, vermut rosu, sirop de zahar, zeama de lamaie, sifon si felii de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl vermut rosu 1 lingurita de sirop de zahar zeama unei jumatati de lamaie sifon felii de lamaie   Mod de preparare: Se pun 4-5 cuburi…
Read more »

Majarete cu branză

1 May 2011
O reteta simpla de masarete cu branza din: branza dulce de vaci, zahar, sare, stiuleti porumb de lapte, lapte, vanilie si scortisoara. Ingrediente: 200 g brânză dulce de vaci 450 g zahăr 1 linguriţă sare 12 ştiuleţi porumb de lapte 1 l lapte 1 linguriţă vanilie scorţişoară Mod de preparare: Exceptând vanilia, se amestecă bine…
Read more »

Pacheţele cu pui în stil latino-american

1 May 2011
Pacheţele cu pui în stil latino-americanO reteta de pachetele cu pui in stil latino american din: piept de pui, sare, piper, mazare, ardei iute, usturoi, iaurt degresat, coriandru, suc de lamaie verde, fasole boabe, rosii, ceapa verde si tortillas. Ingrediente: 2 piepţi de pui, fără piele şi oase, cam 125 g fiecare sare şi piper negru 150 g mazăre congelată…
Read more »

Penne cu mazare si jambon alb

1 May 2011
Penne cu mazare si jambon albO reteta simpla si delicioasa de penne cu mazare si jambon alb din: penne, mazare congelata, jambon alb, parmezan, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 200 g mazăre congelată 300 g jambon alb 100 g parmezan 250 ml smântână lichidă sare piper măcinat   Mod de preparare: Intr-o oală cu copac, într-o cantitate…
Read more »

Toast cu jumări de ouă picante

1 May 2011
Toast cu jumări de ouă picanteO reteta delicioasa de toasta cu jumari de oua picante din: paine integrala, unt, ardei verde, pasta de curry, usturoi, ghimbir, ceapa verde, rosii, coriandru, suc de lamaie verde, sare, piper negru si iaurt degresat. Ingrediente: 4 felii groase de pâine integrală 1 lingură unt 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe, tocat 2 linguriţe…
Read more »

Penne cu busuioc si cremă de ardei gras

1 May 2011
Penne cu busuioc si cremă de ardei grasO reteta de penne cu busuioc si cremă de ardei gras din: penne, ardei gras, ardei rosu, busuioc, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline si cimbrisor. Ingrediente: 400 g penne 3 ardei grasi 1 ardei rosu 8 fire de busuioc 1 ceapa 1 catel de usturoi 150 ml smantana lichida 2 linguri ulei de masline…
Read more »

Fripturas (chifteluţe) a la Cubana

1 May 2011
O reteta de Fripturas (chifteluţe) a la Cubana din: peste uscat si desaract, faina, ceapa, patrunjel verde, usturoi, rosii, oua si salata. Ingrediente: 1 kg peşte uscat şi desărat 500 g faină 115 g ceapă 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt 3 căţei de usturoi 500 g roşii 6 ouă 1 salată Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Gin & It

1 May 2011
Cocktail Gin & ItO reteta simpla de Cocktail Gin & It din: gin, vermut alb si tonic. Ingrediente: 5 cl gin 2 cl vermut alb tonic   Mod de preparare: Mixam bine vermutul si ginul cu gheata in shaker, turnam bautura in paharul pentru bauturi lungi si completam cu tonic.
Read more »

Churros

1 May 2011
ChurrosO reteta simpla de Churros din: lapte, sare, unt, faina si zahar pudra. Ingrediente: 2 ceşti lapte 1 linguriţă sare 1 lingură unt 2 ceşti făină zahăr pudră Mod de preparare: Se pun într-un vas laptele, sarea şi untul şi se lasă la foc mic. Se adaugă faina şi se amestecă continuu până ce totul…
Read more »

Omletă din albuşuri cu sparanghel

1 May 2011
Omletă din albuşuri cu sparanghelO reteta de omleta din albusuri cu sparanghel din: sparanghel, sare, piper, albusuri si ulei de floarea soarelui.Aroma delicată a sparanghelului înlocu­ieşte gustul gălbenuşului în această varian­tă light de omletă, fără pic de colesterol. Ingrediente: 100 g sparanghel curăţat sau vârfuri de sparanghel sare şi piper negru 4 albuşuri 1/2 linguriţă ulei de floarea-soarelui  …
Read more »

Pateu de pui

1 May 2011
O reteta de pateu din pui din: piept de pui, ficatei de pui, unt, oua, castraveciori, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de pui 350 g ficăţei de pui 150 g unt 3 ouă tari 4 castraveciori 1 lingură vegeta nucşoară sare şi piper, după gust Mod de preparare: Carnea se spală şi…
Read more »

Mancare delicioasa de ţelină

1 May 2011
Mancare delicioasa de ţelinăO reteta de mancare delicioasa de telina din: telina, cartofi, unt, branza de burduf, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ţelină 1 kg cartofi 250 g unt 500 g brânză de burduf 1 pahar smântână sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă şi se taie rondele egale cartofii şi ţelina. Se…
Read more »

Friganele cu fructe

1 May 2011
Friganele cu fructeO reteta delicioasa de friganele cu fructe din: lapte degresat, albusuri, sare, piper, unt, paine alba, gem de mere sau pere, zahar demerara si praf de scortisoara. Ingrediente: 2 linguri lapte degresat 2 albuşuri sare şi piper negru 3 felii de pâine albă, veche de o zi 1 -2 linguriţe unt 4 linguri gem de…
Read more »

Pui cu mere si afine

1 May 2011
O reteta delicioasa de pui cu mere si stafide din: pui, smantana, unt, cimbru, foaie de dafin, slanina, mere, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 500 g smântână 50 g unt 1 linguriţă cimbru 1 foaie dafin 200 g slănină 500 g mere 1 pahar afine 3 cepe mijlocii sare şi piper, după gust…
Read more »

Mâncare de mazăre cu gulii

30 April 2011
Mâncare de mazăre cu gulii  O reteta simpla si gustoasa de mancare de mazare, gulii, morcovi, ulei, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  1 kg ma­zăre din conservă 4 morcovi 2 gulii 3 linguri ulei 2 linguri rase de făină 1 legătură pă­trunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi mor­covii şi guliile, le tai cubuleţe şi le căleşti împreună…
Read more »

Sărmăluţe cu ciuperci şi telină

30 April 2011
Sărmăluţe cu ciuperci şi telină  O reteta gustoasa de sarmale cu ciuperci, telina, ceapa, morcovi, verdeata, malai, varza, ulei, sare si piper.   Ingrediente: 500 g cea­pă 3 morcovi 1 ţelină mare 2 rădăcini de pătrunjel 750 g ciu­perci proaspete 1 legătură de verdeaţă 1 lingură mălai 1 varză murată 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Vinete cu roşii şi usturoi la cuptor

30 April 2011
Vinete cu roşii şi usturoi la cuptorO reteta delicioasa de vinete cu rosii, ceapa, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, telina, marar, patrunjel, usturoi, faina, ulei, zahar, sare si  piper. Ingrediente: 3 vinete potrivite 500 g roşii 13 cepe 1 morcov 3 ardei graşi 1 rădă­cină pătrunjel 1 ţelină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 căpăţână ustu­roi 2 linguri făină…
Read more »

Budincă de cartofi cu sos de roşii

30 April 2011
Budincă de cartofi cu sos de roşii  O reteta delicioasa de budinca de cartofi cu sos de rosii, ceapa, margarina, bulion, sare si piper. Ingrediente:  1 kg cartofi 4 linguri griş 2 linguri ulei 3-4 roşii 2 cepe 1 lingură margarină 1 lingură bulion sare piper Mod de preparare: Speli cartofii şi-i pui la fiert în coajă, după care-i cureţi şi-i…

Cartofi cu măsline

30 April 2011
Cartofi cu măsline  O reteta delicioasa de cartofi cu masline, ceapa, ulei, bulion, marar, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg car­tofi 200 g măsline 2 cepe 3 linguri ulei 3 linguri bulion 1 legă­tură mărar 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Cureţi cea­pa, o tai mărunt şi o înăbuşi în ulei…
Read more »

Mâncare de legume cu ulei de soia

30 April 2011
Mâncare de legume cu ulei de soia  O reteta simpla si gustoasa de mancare de legume din: morcov, vanata, dovlecel, conopida, ceapa rosie, ceapa alba, ardei gras, ulei de soia, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1 vânătă 1 dovlecel 1 sfert conopidă 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 3 ardei graşi (de diferite culori) ulei de soia (îl găseşti în…
Read more »

Snitel de soia cu muştar

30 April 2011
Snitel de soia cu muştar  O reteta gustoasa de snitel de soia cu mustar, faina, apa, condimente si ulei. Ingrediente:  1 pachet şni­ţele din soia 3 linguri făina 2 linguri muştar 1 lingură vegeta 4 lin­guri apă condimente după preferinţă 2 linguri ulei Mod de preparare: Fierbi şni­ţelele în apă clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să…
Read more »

Vită Stroganoff cu paste proaspete

30 April 2011
Vită Stroganoff cu paste proaspeteO reteta delicioasa de vita stronganoff cu paste prospete din: pulpa de vita, tagliatelle, coniac, smantana, patrunjel, boia, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de vită, pentru grătar 250 g tagliatelle proaspete 100 ml coniac 200 ml smântână  4 linguri frunze de pă­trunjel 1 linguriţă boia 20 g unt 1 lin­gură ulei…
Read more »

Supă de mazăre cu conopidă

30 April 2011
Supă de mazăre cu conopidă  O reteta gustoasa de supa de mazare, conopida, cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, margarina, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1/2 cono­pidă 400 g mază­re din conservă 6 cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 2 linguri margarină sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar Mod de preparare: Cureţi car­tofii,…
Read more »

Strudel delicios cu mere si nuci

30 April 2011
Strudel delicios cu mere si nuciO reteta delicioasa de strudel cu mere, nuci, faina, drojdie, ulei, otet, sare, zahar, scortisoara, ulei si zahar pudra. Ingrediente aluat: 600 g făină 200 ml apă călduţă drojdie cât o nucă 2 linguri ulei 1 linguriţă oţet sare Ingrediente umplutura: 6 mere mari 1 cană zahăr 1 lingură scorţişoară 200 g miez de nucă…
Read more »

Coaste de miel la cuptor alia romana

30 April 2011
Coaste de miel la cuptor alia romanaO reteta de coaste de miel la cuptor alia romana din: miel de lapte, paine de toast, pancetta afumata, orez, parmezan, anghinare, cartofi, cimbrisor, usturoi, vanata, patrunjel, rozmarin, busuioc, sos de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de miel de lapte de 1,2 kg 120 g pâine de toast…
Read more »

Guguluf cu mac

30 April 2011
Guguluf cu mac  O reteta delicioasa de guguluf cu mac, margarina, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca, lichior de portocale si zahar pudra. Ingrediente: 2 lămâi 250 g margarină 150 g zahăr 4 ouă 400 g făină 1 plic praf de copt 100 ml frişcă 100 g mac 2 linguri lichior de portocale 250 g zahăr…
Read more »

Limbă de mare in cuiburi de paste, cu tarama

30 April 2011
Limbă de mare in cuiburi de paste, cu taramaO reteta de limba de mare in cuiburi de paste cu tarama din: fileuri de limba de mare, icre de morun afumate, icre roz, tagliatelle fine, tagliatelle fine cu spanac, ulei de masline, smantana, usturoi, lamaie, piper rosu, hasmutachi, sare si piper. Ingrediente: 12 fileuri de limba de mare 200 g icre de morun, afumate…
Read more »

Jamie Oliver in America 12 (video)

30 April 2011

Cum se prepara Penne cu fructe de mare (video)

30 April 2011
Cum se prepara Penne cu fructe de mare (video)O reteta video despre cum se prepara penne cu fructe de mare din: paste penne, scoici, unt, vin alb, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: paste penne scoici unt vin alb rosii cherry usturoi ulei de masline patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul…
Read more »

Tagliatelle cu peşte afumat

30 April 2011
Tagliatelle cu peşte afumatO reteta de tagliatelle cu peste afumat din: tagliatele cu spanac si sofran, somon afumat, cambula, pastrav afumat, smantana, unt, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g tagliatelle (natur, cu spanac şi şofran) 150 g somon afumat 100 g cambulă afumată 100 g păstrăv afumat 200 ml smântână lichidă 50 g unt 6 fi­re de…
Read more »

Covrigi cu cartofi

30 April 2011
Covrigi cu cartofi  O reteta simpla si gustoasa de covrigi cu cartofi, faina, margarina, sare si drojdie. Ingrediente: 150 g cartofi fierţi şi raşi 500 g făină 1/4 pachet margarină sare 300 ml apă căldu­ţă drojdie cât o nucă Mod de preparare: Dizolvi droj­dia în apă şi o laşi să creas­că la cald. într-un vas încă­pător amesteci…
Read more »

Cum se dezoseaza o pulpă de miel

30 April 2011
Cum se dezoseaza o pulpă de mielOasele menţin carnea mai fragedă în timpul pregătirii, însă în anumite cazuri (de exemplu, atunci când se doreşte umplerea unei bucăţi) este necesar să fie scoase. In cazul pulpei, partea centrală e mai groasă, aşadar, dacă este pregătită întreagă, cele două extremităţi s-ar face prea mult. lată cum se procedează pentru a evita inconvenientul. Cum…
Read more »

Mancare de cartofi cu ouă

30 April 2011
O reteta de mancare de cartofi cu oua din: cartofi, ulei, crenvursti, ceapa, usturoi, ardei gras, pasta de rosii, patrunjel, apa, vin sec, piper si oua. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri ulei 250 g crenvurşti 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi 1 cană pastă de roşii 1 legătură pătrunjel proaspăt 500…
Read more »

Salată de porumb si mazare

30 April 2011
Salată de porumb si mazare  O reteta simpla si delicioasa de salata de porumb, ardei gras, rosii, ceapa, hrean, mazare, mustar, zeama de lamaie, zahar, sare si piper. Ingrediente:   600 g po­rumb din conservă 2 ardei graşi 6 roşii 1 ceapă 4 linguri hrean ras 3 linguri mază­re din conservă 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă muş­tar zeamă de lămâie…
Read more »

Omletă cu costiţă si creveţi

30 April 2011
Omletă cu costiţă si creveţiO reteta de omleta cu costita si creveti din: cartofi, costita afumata, creveti, unt, oua, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 6 felii costiţă afumată 250 g creveţi curăţaţi şi tăiaţi în două 3 linguri unt 4 ouă pătrunjel verde tocat fin sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Salată de vinete prăjite

30 April 2011
Salată de vinete prăjiteO reteta gustoasa de salata de vinete prajite din: vinete, ardei gras, ceapa, ulei, sare, piper, faina si usturoi. Ingrediente:  4 vinete potrivite 2 cepe 4-5 căţei de usturoi sare piper ulei 3-4 linguri de faina 2 ardei graşi (verde si rosu) Mod de preparare: Tai vinetele rondele, le presari cu sare şi le laşi…
Read more »

Cartofi umpluti cu branza telemea

29 April 2011
Cartofi umpluti cu branza telemea  O reteta gustoasa de cartofi umpluti cu branza telemea, gris, ou, unt, rosii, marar si sare. Ingrediente: 6 cartofi 300 g brânză telemea de vacă 50 g griş fiert în 150 ml lapte l ou 1 lingură unt 2-3 roşii 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Pui cartofii la fiert în coajă, iar…
Read more »

Tarta cu gutui si mere

29 April 2011
Tarta cu gutui si mere  O reteta gustoasa de tarta cu gutui, mere, faina, margarina, sare si zahar. Ingrediente aluat: 150 g făină 70 g margarină de post 4 linguri apa sare Ingrediente umplutură: 3 gutui 2 mere 70 g zahăr 100 g margarină de post Mod de preparare: Amesteci făi­na cu margarină, apă, sa­re şi frămânţi un aluat…
Read more »

Chec cu morcovi

29 April 2011
Chec cu morcovi  O reteta gustoasa de chec cu morcovi, mar, zahar ulei, stafide, suc de portocale, faina, bicarbonat, praf de copt, scortisoara, coniac si coaja de portocala. Ingrediente: 1 ceaşcă morcov ras 1 ceaşcă măr ras 250 g zahăr 250 g ulei 1/2 ceaşcă stafide 1/2 ceaşcă suc de portocale 3 ceşti făină 1 linguriţă bicarbonat…
Read more »

Retete de post: Icre de post

29 April 2011
Retete de post: Icre de post  O reteta simpla si gustoasa de icre din: ulei, sare, piper, gris, suc de rosii si ceapa. Ingrediente: 1 ceaşcă griş 3 ceşti suc dulce de roşii 2-3 cepe 1 ceaşcă ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de roşii îl pui la foc mic să clocoteas­că. Adaugi în ploaie grisul, amesteci cu grijă…
Read more »

Pui tikka masala

29 April 2011
Pui tikka masalaO reteta de pui tikka masala din: pulpe de pui, suc de lamaie, boia dulce si iute, seminte de chimen, boabe de coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, curry, ulei de masline, rosii, pasta de rosii, patrunjel, zahar, iaurt si sare. O reteta foarte aromata, deosebita, cu o savoare speciala datorita numeroaselor ingrediente folosite. Cu…
Read more »

Sarmale cu nuca

29 April 2011
Sarmale cu nuca  O reteta delicioasa de sarmale cu nuca, foi de varza, orez, morcovi, telina, ceapa, verdeata, sare, ulei, foi de dafin, cimbru si suc de rosii. Ingrediente: 20 de foi de varză crudă sau murată 250 g orez 2 morcovi 1 ţelină mijlocie 4 cepe mici 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă sare 2 linguri ulei…
Read more »

Cum se prepara Orez cu sos ragu (video)

29 April 2011
Cum se prepara Orez cu sos ragu (video)O reteta video despre cum se prepara orez cu sos ragu din: orez basmati, curry, ghimbir, salvie, rozmarin, ceapa, carne tocata de pui/porc, pasta de tomate, ulei de nuci si sare. Ingrediente: orez basmati curry ghimbir salvie rozmarin ceapa carne tocata de pui/porc pasta tomate ulei de nuci sare Mod de preparare: Se pune orezul…
Read more »

Cocktail Nice Adventure

29 April 2011
Cocktail Nice AdventureO reteta simpla de Cocktail Nice Adventure din: gin, calvados, suc de grapefruit, bitter lemon, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Calvados 3 cl suc de grepfruit Bitter Lemon felii de lamaie cirese   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata ginul cu Calvados si suc de grapefruit in…
Read more »

Clătite cu muştar, roşii, ouă şi bacon

29 April 2011
Clătite cu muştar, roşii, ouă şi baconO reteta delicioasa de clatite cu mustar, rosii, oua si bacon din: bacon, rosii, sare, piper, verdeturi aromate, faina alba, praf de copt, ou, mustar cu boabe, iaurt natural si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 feliuţe de bacon, fără coajă 4 roşii, tăiate jumătăţi sare şi piper negru 1/2 linguriţă verdeţuri aromate uscate 4…
Read more »

Ghiveci calugaresc

29 April 2011
Ghiveci calugaresc  O reteta simpla si gustoasa de ghiveci din: mazare, cartofi, fasole verde, conopida, bame, ardei gras, telina, morcovi, ceapa, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel si marar. Ingrediente: 200 g mazăre 400 g cartofi 200 g fasole verde 1 conopidă mică 100 g bame 2 ardei graşi 1 ţelină 2 morcovi 300 g ceapă…
Read more »

Băutură răcoritoare cu grapefruit roşu şi struguri

29 April 2011
Băutură răcoritoare cu grapefruit roşu şi struguriO reteta simpla si delicioasa de bautura racoritoare cu grapefruit rosu si struguri din: grapefruit rosu, struguri negri, suc de struguri si iaurt natural. Un suc acidulat, cu bucăţi de struguri şi grapefruit proaspăt, poate constitui cel mai bun început pentru o zi. Il puteţi consuma simplu sau cu iaurt. Ingrediente: 1 grepfrut roşu 125…
Read more »

Cocktail Old Opera

29 April 2011
Cocktail Old OperaO reteta simpla de Cocktail Old Opera din: gin, campari, zeama de lamaie, albus si sifon. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Campari 3 cl zeama de lamaie 1 albus 1 cl sifon   Mod de preparare: CU exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se torna in paharul pentru…
Read more »

Clătite canadiene

29 April 2011
Clătite canadieneO reteta delicioasa de clatite canadiene din: ananas, jambon, sirop de artar, faina, hrisca, bicarbonat de sodiu, sare, ou si lapte degresat. Ingrediente: 2 felii ananas proaspăt, groase de 1 cm 2 felii de jambon neafumat, cam 75 g fiecare 4 linguri sirop de arţar pentru aluat: 75 g faină pentru prăjituri 25 g hrişcă…
Read more »

Paste proaspete cu anghinare

29 April 2011
Paste proaspete cu anghinareO reteta de paste proaspete cu anghinare din: anghinare, tagliatelle, usturoi, rosie, frunze de busuioc, ulei de masline, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 8 anghinare in sos cu piper 400 g tagliatelle proaspete 4 catei de usturoi 1 rosie 10 frunze de busuioc 3 linguri ulei de masline sare piper amestecat 50 g parmezan (pentru…
Read more »

Ciuperci umplute cu soia

29 April 2011
Ciuperci umplute cu soia  O reteta gustoasa de ciuperci umplute cu soia, margarina, soia, ceapa, rosii, pasta de tomate, ardei gras, patrunjel, sare, piper si masline. Ingrediente: 1 pungă soia granule 2 ardei grasi sare piper măsline sâmburi pentru ornat 1/2 kg ciuperci margarina 1-2 cepe 2 rosii 1 lingura pasta de tomate 1 legatura de patrunjel  …

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu