marți, 5 februarie 2013

Retete de top #52


Retete de top:

Eclere cu zmeura si migdale

13 October 2011
Eclere cu zmeura si migdaleO reteta delicioasa de eclere cu zmeura si migdale din: ulei, sare, faina, ouoa, frisca, zmeura, migdale si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 ml ulei 1/2 lingurita sare 500 faina 8-10 oua pentru umplutura: 600 ml frisca lichida 200 g zmeura 100 migdale uscate feliate zahar pudra pentru decor   Mod de preparare: Se…
Read more »

Prăjitură de ciocolată cu pere sau gutui

13 October 2011
Prăjitură de ciocolată cu pere sau gutuiO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu pere sau gutui din: oua, zahar praf, zahar tos, zahar vanilat, nuci, pesmet de biscuiti, ciocolata neagra, unt, faina, pere sau gutui, lapte, cacao si zahar. Ingrediente: 8 oua 250 g zahar praf 100 zahar tos 1 lingurita zahar vanilat 100 g miez de nuci macinate 2…
Read more »

Mâncare cubaneză

13 October 2011
Mâncare cubanezăO reteta de mancare cubaneza din: carne de porc, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, conopida, morcov, telina, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei de masline, supa de carne, chimen, sare, piper si orez cu bobul lung. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 3 ardei grasi (galben,…
Read more »

Ciorba de perisoare

13 October 2011
Ciorba de perisoareO reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: cartofi, oase de vitel, ceapa, morcovi, rosie, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare, carne tocata de vita, ceapa, orez, paine si ou. Ingrediente: 5-6 cartofi 1 kg oase de vitel 2 cepe 2 morcovi 1 rosie 1 ardei gras bors leustean patrunjel sare pentru perisoare: 500 g…
Read more »

Clatite cu afine

13 October 2011
Clatite cu afineO reteta delicioasa de clatite cu afine din: faina, oua, lapte, apa minerala, sare, afine, branza de vaci, smantana, zahar pudra, ulei si frunze de menta. Ingrediente: pentru aluat 125 g făină 2 ouă 200 ml lapte 50 ml apă minerală 1 praf de sare pentru umplutură: 300 g afine 200 g brânză de vaci…
Read more »

Şniţele de pui cu salată

13 October 2011
Şniţele de pui cu salatăO reteta de snitele de pui cu salata din: piept de pui, oua, faina, bere blonda, rosii, marar, patrunjel, ridichi, otet balsamic, sos de soia, piper, ulei de floarea soarelui, seminte de susan si fulgi de ardei iute. Ingrediente: un piept de pui 3 ouă 150 g făină 250 ml bere blondă 3 roşii o…
Read more »

Aperitiv cald

13 October 2011
Aperitiv caldO reteta de aperitiv cald din: ardei grasi, rosii, ciuperci, ceapa verde, orez, cascaval, oua, ulei de masline, paine, usturoi, frunze de telina, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei graşi roşii 2 ardei graşi (galben şi verde) 2 roşii 200 g ciuperci 2 fire de ceapă verde (sau 1 fir de praz, partea albă) 6…
Read more »

Strudel cu banane si arahide

13 October 2011
Strudel cu banane si arahideO reteta delicioasa de studel cu banane si arahide din: aluat de foitaj, banane, unt de arahide, stafide, nuca de cocos, portocala, limeta, pudra de scortisoara, pudra de cuisoare si zahar pudra. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 banane 200 g unt de arahide 30 g stafide douî linguri de nucă de cocos o…
Read more »

Prajiturele cu banane şi caramel

13 October 2011
Prajiturele cu banane şi caramelO reteta delicioasa de prajiturele cu banane si caramel din: faina, zahar brun, unt, oua, piure de banane, estenta de vanilie, zahar pudra, crema caramel, caramele si banane. Ingrediente: 125 g făină, plus un vârf de praf de copt 125g zahăr brun 12 5 g unt la temperatura camerei 2 ouă 75 g piure de…
Read more »

Clatite cu branza

13 October 2011
Clatite cu branzaO reteta simpal si delicioasa de clatite cu branza din: faina, lapte, oua, sare, ulei, branza de vaci, smantana, zahar cu aroma de vanilie si coaja rasa de portocala. Ingrediente: 6 linguri faina 250 ml lapte 2 oua 1 praf sare 2 linguri ulei pentru uns tigaie pentru umplutura: 300 g branza de vaci bine…
Read more »

Tartă cu surimi

13 October 2011
Tartă cu surimiO reteta de tarta cu surimi din: faina, drojdie, apa, branza de vaci, oua, smantana, cartof, batoane de surimi, ceapa verde, mazare, boabe de porumb, zahar tos, sare, marar si piper. Ingrediente: 500 g făină 10 g drojdie 250 ml apă 50 g brânză de vaci 3 ouă 75 ml smân­tână un cartof dulce un…
Read more »

Carne de vită cu sote de legume

13 October 2011
Carne de vită cu sote de legumeO reteta de carne de vita cu sote de legume din: carne de vita, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, suc de rosii, prez, sare, piper, sos de soia, zahar, ulei, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de vită (viţel) 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 morcovi 2 ardei graşi…
Read more »

Paste cu piept de pui

13 October 2011
Paste cu piept de puiO reteta de paste cu piept de pui din: spaghete, dovlecel, vanata, pipet de pui, ardei capia, usturoi, faina, vin alb demisec, rom, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, parmezan si nuci. Ingrediente: 500 g spaghete colorate un dovlecel o vânătă mică două piepturi de pui doi ardei capia 4 căţei de usturoi făină…
Read more »

Fursecuri din castane

13 October 2011
Fursecuri din castaneO reteta delicioasa de fursecuri din castane din: castane sau piure de castane, galbenusuri, unt, zahar, smantana, migdale si nuci. Ingrediente: 500g castane sau 400g piure de castane 2 gălbenuşuri 300g unt 150g zahăr 1 lingură smântână 150g migdale măcinate 50g nuci măcinate   Mod de preparare: Curăţaţi castanele de coajă şi fierbeti-le în lapte…
Read more »

Cotlete de peşte cu legume

13 October 2011
Cotlete de peşte cu legumeO reteta de cotlete de peste cu legume din: cotlete de peste alb, ardei capia, lamai, porumb baby, orez, telina, alune, sos de soia, sare, piper, salata rucola, seminte de fenicul si lamaie. Ingrediente: 4 cotlete peşte alb doi ardei capia două lămâi 300 g porumb baby o ţelină mai mică 200 g orez jasmine…
Read more »

Orez cu dovleac şi legume

13 October 2011
Orez cu dovleac şi legumeO reteta simpla si delicioasa de orez cu dovleac si legume din: orez jasmine, dovleac, mazare, porumb baby, ceapa, sos de soia, pudra de scortisoara, sare, piper, ulei de floarea soarelui, anghinare si fenicul. Ingrediente: 250 g orez jasmine 500 g dovleac de plăcintă 200 g mazăre 200 g porumb baby două frunze de salvie…
Read more »

Tarta cu ardei copti

13 October 2011
Tarta cu ardei coptiO reteta delicioasa de tarta cu ardei copti din: faina, unt, sare, ardei grasi, usturoi, ulei, mozzarella, busuioc verde, oua, lapte, sare si piper. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 praf de sare pentru umplutură: 5 ardei graşi roşii 2-3 căţei usturoi 2 linguri ulei 200 g mozzarella (sau alt tip de brânză)…
Read more »

Praline cu ciocolata si alune

13 October 2011
Praline cu ciocolata si aluneO reteta delicioasa de praline cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, faina, cacao, alune, crema de ciocolata, oua, migdale, crema caramel, frisca, ciocolata amaruie si ciocolata alba. Ingrediente: 140 g unt 80 g zahăr tos 200 g făină simplă 25 g cacao 40 g alune prăjite şi mârunţite 250 g cremă de ciocolată…
Read more »

Legume la gratar cu sos

13 October 2011
Legume la gratar cu sosO reteta delicioasa de legume la gratar cu sos din: sfecla, vanata, dovlecel, morcov, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, cartofi, broccoli, otet, zahar tos, sare, piper, spanac si sos de soia. Ingrediente: două sfecle roşii mai mici o vânătă un dovlecel un morcov 4 roşii o ceapă doi căţei de usturoi 100 ml ulei…
Read more »

Placinta cu pere, struguri si nuci

13 October 2011
Placinta cu pere, struguri si nuciO reteta delicioasa de placinta cu pere, struguri si nuci din: faina, sare, unt, apa, pere, nuci, suc de portocale, coaja de portocala, boabe de struguri, zahar tos si faina. Ingrediente: aluat: 300 g faina 1/2 lingurita sare 200 g unt aproximativ 125 ml apa foarte rece umplutura: 2-3 pere mari coapte 100 g nuci…
Read more »

Tarta cu piure si carnati cabanos

13 October 2011
Tarta cu piure si carnati cabanosO reteta de tarta cu piure si carnati cabanos din: cartofi albi, carnati cabanos, margarina, smantana, ardei gras, cascaval, faina, drojdie, apa calduta, zahar si condimente. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 2 carnati cabanos 2 linguri cu margarina 2 linguri cu smantana 1 ardei gras 100 g cascaval 500 g faina 25 g drojdie 250…
Read more »

Ciorba de peste

13 October 2011
Ciorba de pesteO reteta delicioasa de ciorba de peste din: cartofi rosii, peste, ceapa, morcov, telina, rosii, ardei gras, patrunjel, leustean, ardei iute si bors. Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 1 kg peste 2 cepe 1 morcov 1 telina 4 rosii 1 ardei gras 1 radacina de patrunjel 1 legatura de leustean 1 ardei iute bors dupa…
Read more »

Prajitura cu lamaie si vanilie

13 October 2011
Prajitura cu lamaie si vanilieO reteta delicioasa de prajitura cu lamaie si vanilie din: oua, zahar, lamaie, ulei, faina, amidon, praf de copt, zahar vanilat, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 ouă 400 g zahăr 1 lămâie 150 ml ulei 350 g făină 150 g amidon 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat pentru sirop: 300 ml…
Read more »

Melci cu mere si cacao

12 October 2011
Melci cu mere si cacaoO reteta de melci cu mere si cacao din: unt, ou, migdale, faina, mere, praf de copt, portocale, zahar pudra, pudra de cocos, sare, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt un ou 200 g migdale 350 g făină 3 mere o linguriţă praf de copt două portocale 100 g zahăr pudră două…
Read more »

Şniţele de porc cu legume

12 October 2011
Şniţele de porc cu legumeO reteta simpla de snitele de porc cu legume din: snitele de porc, dovlecel, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, cartofi si telina. Ingrediente: 4 şniţele de porc un dovlecel 4 roşii doi ardei capia o ceapă 3 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare piper cimbru cartofi ţelină…
Read more »

Crochete învelite in somon

12 October 2011
Crochete învelite in somonO reteta de crochete invelite in somon din: cascaval, faina, unt, oua, rozmarin, carpacio de somon, cascaval, praf de copt, limete, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 200 g caşcaval 200 g făină 200 g unt două ouă o lingură de rozmarin tocat 300 g carpacio de somon 300 g caşcaval feliat o linguriţă de…
Read more »

Cartofi dulci cu sos iute

12 October 2011
Cartofi dulci cu sos iuteO reteta delicioasa de artofi dulci cu sos iute din: cartofi, mozzarella, ulei de masline, unt, miere, alune, migdale, piper rosu, portocala, ardei, sare si salata rucola. Ingrediente: 3 cartofi dulci 200 g mozzarella două linguri de ulei de măsline 50 g unt 3 linguri de miere 100 g alune crude 50 g migdale crude…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi cremă de scortisoară

12 October 2011
Prăjitură cu nuci şi cremă de scortisoarăO reteta de prajitura cu nuci si crema de scortisoara din: oua, zahar vanilat, zahar praf, lamaie, miez de nuca, pesmet sau gris, unt si faina, galbenusuri, vanilie, scortisoara, lapte, frisca si nuci. Ingrediente: 12 oua 1 lingura zahar vanilat 250 g zahar praf 1 lamaie 250 g miez de nuci macinate 2 linguri faina…
Read more »

Cocktail Emanuella

12 October 2011
Cocktail EmanuellaO reteta simpla de Cocktail Emanuella din: jambosala, rachiu, siropde  grenadine, frisca, galbenus si ciocolata. Ingrediente: 3 cl Jambosala 2 cl rachiu obtinut din zmeura 2 cl sirop de grenadine 2 cl frisca 1 galbenus ciocolata rasa   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker, apoi turnam totul intr-un pahar de cocktail, Decoram cu…
Read more »

Gofre cu ciocolată si rodii

12 October 2011
Gofre cu ciocolată si rodiiO reteta delicioasa de gofre cu ciocolata si rosii din: faina, oua, unt, zahar, tos, lapte, ciocolata neagra, migdale, rodii, amidon, praf de copt, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 300 g făină 3 ouă 65 g unt 50 g zahăr tos 400 ml lapte dulce 200 g cioco­lată neagră 100 g migdale 3 rodii o…
Read more »

Cum se prepara Pui fript in 5 arome (video)

12 October 2011
Cum se prepara Pui fript in 5 arome (video)O reteta video despre cum se prepara pui fript in 5 arome:   Ingrediente: Pentrul sosul marinat: 1 lingura ulei de arahide 3 catei de usturoi, pisati 2 linguri ghimbir ras 1 lingura vin de orez 2 linguri sos de soia light 2 linguri pudra 5 arome 2 linguri miere Pentru pui: 1 kg pulpe…
Read more »

Tarte cu ciocolata alba

12 October 2011
Tarte cu ciocolata albaO reteta delicioasa de tarte cu ciocolata alba din: smantana, ciocolata alba, esenta de vanilie, ou, galbenus, blaturi de tarta, fructe si  gem de zmeura. Ingrediente: 150 ml smântână 100 g ciocolată alba, rupta bucăţi 1/2 linguriţa esenţa de vanilie 1 ou+ 1 gălbenuş un pachet cu 6-8 blaturi de tarta, gata  preparate 125g fructe,…
Read more »

Vinete cu carne de curcan

12 October 2011
Vinete cu carne de curcanO reteta delicioasa de vinete cu carne de curcan din: vinete, carne de curcan, usturoi, mozzarella, parmezan, ceapa, rosii, pasta de tomate, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 500 g carne de curcan 6 căţei de usturoi 150 g mozzarella 50 g parmezan o ceapă 5 roşii o lingură de…

Supa de morcovi cu frigaruie de creveti

12 October 2011
Supa de morcovi cu frigaruie de crevetiO reteta delicioasa de supa de morcovi cu frigaruid e creveti din: frigarui de creveti, fulgi de cocos, morcovi, ceapa, mar, lamaie verde, ulei, supa, sare, piper, pasta de curry si lapte de soia. Ingrediente: frigărui de creveţi (congelaţi) 50 g de fulgi de cocos 500 g de morcovi 1 ceapă 1 măr dulce-acrişor 1…
Read more »

Prajiturele

12 October 2011
PrajitureleO reteta delicioasa de prajiturele din: oua, zahar tos, esenta de vanilie, praf de copt, smantana, migdale, zahar pudra, lichior, gem de zmeura si zmeura. Ingredente: 3oua 100 g zahăr tos 1 linguriţa esenţa de vanilie 60 g fâina, plus un vârf de praf de copt 50 g migdale mâcinate 250 ml smântână 1 lingura…
Read more »

Bors de urzici

12 October 2011
Bors de urziciO reteta delicioasa de bors de urzici din: bors, ceapa rosie, orez, faina, unt, patrunjel, urzici, morcovi, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 ml borş o ceapă roşie 50 g orez o jumătate de lin­guriţă de făină două linguri de unt o legătură de pătrunjel 500 g urzici doi morcovi un ou sare piper Mod…
Read more »

Melci cu mere si alune

12 October 2011
Melci cu mere si aluneO reteta delicioasa de melci cu mere si alune din: zahar, faina, branza de vaci, unt, ulei, lapte, praf de copt, unt, sirop de caramel, coacaze sau merisoare, alune, mere acrisoare si scortisoara. Ingrediente: aluat: 100 g zahăr 500 g făină 250 g brânză de vaci 100 g unt 125 ml ulei 125 ml lapte…
Read more »

Reteta zilei: Omleta cu carnati, gogosari si rosii

12 October 2011
Reteta zilei: Omleta cu carnati, gogosari si rosiiO reteta delicioasa de omleta cu carnati, gogosari si rosii din: oua, carnati, ceapa, gogosari, rosii, sare, piper si ulei. Ingrediente: oua carnati ceapa gogosari rosii sare piper ulei Mod de preparare: Ceapa si carnati se taie si se pun la calit in tigaia incinsa. Intre timp se bat ouale bine si se adauga un…
Read more »

Ouă picante

12 October 2011
Ouă picanteO reteta delicioasa de oua picante din: oua, unt, lapte dulce, salam, costita afumata, rosie, ulei, sare, piper, mustar dulce si faina. Ingrediente: 4 ouă două linguri de unt o ceaşcă de lapte dulce două felii de salam 2-3 felii de costiţă afumată 2-3 felii de friptură rece o roşie mare o ceaşcă de ulei…
Read more »

Icre de fasole

12 October 2011
Icre de fasoleO reteta simpla de icre de fasole din: fasole, pastarnac, morcov, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: un sfert kilogram de fasole un păstârnac un morcov o ceapă o ceaşcă de ulei sare   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli în câte­va ape călduţe, acoperi cu apă rece şi dai în clocot câteva minute. Arunci…
Read more »

Cocktail Bonne Chance

12 October 2011
Cocktail Bonne ChanceO reteta simpla de Cocktail Bonne Chance din: grand marnier, coniac, zeama de lamaie, angostura si sifon. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 2 cl coniac 2 cl zeama de lamaie 1 strop de Angostura sifon   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata in shaker Grand Marnier cu coniac, zeama de lamaie si Angostura.…
Read more »

Paste la cuptor în stil grecesc

12 October 2011
Paste la cuptor în stil grecescO reteta de paste la cuptor in stil grecesc din: dovlecei, ulei de masline, sare, piper, ceapa, usturoi, carne tocata mixta, bulion, rosii, busuioc, paste, faina, unt, lapte, supa, nucsoara, iaurt, telemea si boia. Ingrediente: 400 g dovlecei 2 linguri ulei de măsline sare piper 1 ceapă 1 căţel de usturoi 250 g carne tocată…
Read more »

Colţunaşi cu brânză de oi şi busuioc

12 October 2011
Colţunaşi cu brânză de oi şi busuiocO reteta de coltunasi cu branza de oi si busuioc din: oua, faina, branza de oi, busuioc, galbenusuri, unt si sare. Ingrediente: patru ouă un sfert de făi­nă două coji de ou cu apă caldă 4-6 linguri de brânză de oi 4-6 frunze de busuioc două gălbenuşuri o lingură de unt topit sare   Mod…
Read more »

Eclere cu caramel

12 October 2011
Eclere cu caramelO reteta de eclere cu caramel din: unt, faina alba, oua, smantana, zahar pudra si caramel. Ingrediente: 600 g unt 800 faina alba 2 oua, batute pentru umplutura: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra 150 g caramel   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 6/ 200 C. Tapetează două tăvi de copt cu hârtie…
Read more »

Supa cu legume şi găluşte

12 October 2011
Supa cu legume şi găluşteO reteta delicioasa de supa cu legume si galuste din: minigaluste, amestec de legume, ulei, mazare, supa, sare, piper si crengute de asmatui. Ingrediente: 100 g de minigăluşte (pachet) 300 g amestec de legume (morcovi, broccoli, conopidă, ardei, dovlecel) 1 linguriţă de ulei 50 g de mazăre congela­tă 250 ml de supă sare piper cateva…
Read more »

Musaca de cartofi

12 October 2011
Musaca de cartofiO reteta delicioasa de musaca de cartofi din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne de vita, rosii, verdeata, sare, piper, unt, faina, supa, lapte, smantana, emmentaler, nucssoara si cartofi rosii. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de us­turoi 2 linguri ulei de măsline 500 g car­ne de vită tocată 450 g roşii decojite (con­servă) 1 lingură…
Read more »

Palatschinken

12 October 2011
PalatschinkenO reteta de palatschinken din: faina de grau, oua, lapte, zahar, sare, ulei, gem de capsuni si sirop de ciocolata. Ingrediente: 300 g faina de grau 3 oua 250 ml lapte 3 linguri zahar 1 praf de sare 50 ml ulei 1 borcan gem de capsuni sirop de ciocolata   Mod de preparare: Amestecati intr-un…
Read more »

Plăcintă cu mere şi aromă de migdale

12 October 2011
Plăcintă cu mere şi aromă de migdaleO reteta delicioasa de placinta cu mere si aroma de migdale din: amarettini, faina, sare, unt, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, mere, unt, scortisoara, zahar, peltea de gutui si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 100 g amarettini (pricomigdale italiene) 250 g făină 1 praf sare 100 g unt moale 50 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »

Chifteluţe gratinate cu sos tomat si crustă crocantă

12 October 2011
Chifteluţe gratinate cu sos tomat si crustă crocantăO reteta de chiftelute gratinate cu sos tomat si crusta crocanta din: paste, sare, ceapa, usturoi, carne tocata mixta, ou, piper, boia dulce, ulei, bulion, rosii, parmezan si emmentaler. Ingrediente: 400 g paste (penne rigate) sare 2 cepe 1 căţel de usturoi 500 g carne tocată mixtă 1 ou piper boia dulce 3 linguri ulei…
Read more »

Salata de dovleac cu branza feta

12 October 2011
Salata de dovleac cu branza fetaO reteta de salata de dovleac cu branza feta din: dovleac, ardei rosu, rosii cherry, branza feta, spanac, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, paine prajita si otet balsamic. Ingrediente: 1 dovleac turcesc 1 ardei rosu 200 g rosii cherry 200 g branza feta 50 g spanac 4 linguri ulei de floarea soarelui 2…
Read more »

Balmoş oltenesc

12 October 2011
Balmoş oltenescO reteta de balmos oltenesc din: zer, malai, smantana, sare, unt si cas. Ingrediente: un litru de jintiţă sau zer 500 g mălai un pahar de smântână sa­re două linguri de unt 300 g de caş   Mod de preparare: Pui jintiţa la foc într-un ceaun mare, laşi să se încălzească, sărezi du­pă gust şi…
Read more »

Despre Uleiul de carola (rapita)

12 October 2011
Despre Uleiul de carola (rapita)Datorită conţinutului foarte scăzut de acizi graşi saturaţi, acest ulei devenit vedetă printre cunoscători este foarte bun pentru scăderea nivelului de colesterol rău din sânge. Este cel mai bogat ulei în omega 3, fapt ce-l recomandă în dieta hipertensivilor, pentru normalizarea tensiunii arteriale, dar şi pentru prevenirea accidentelor cardiovasculare. Dacă vrei să te bucuri de…
Read more »

Piept de pui cu ceapă

12 October 2011
Piept de pui cu ceapăO reteta de piept de pui cu ceapa din: piept de pui, ceapa, ulei, varza rosie, ceapa rosie, telina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 3 cepe 50 ml ulei 1 varza rosie 2 cepe rosii 1 telina mica 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi carnea şi…
Read more »

Rizoto cu legume

12 October 2011
Rizoto cu legumeO reteta de rizoto cu legume din: ulei, ceapa, usturoi, orez, vin alb sec, mustar de dijon, supa concentrata, mazare, boabe de soia, spanac, coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: ulei ceapa catei de usturoi orez vin alb sec mustar de dijon supa concentrata mazare boabe de soia spanac coaja rasa de lamaie parmezan Mod…
Read more »

Pui gratinat cu arome de Provence

12 October 2011
Pui gratinat cu arome de ProvenceO reteta delicioasa de pui gratinat cu arome de provence din: lamaie, piept de pui, sare, piper, ulei de masline, ceapa verde, ardei gras galben, ardei gras verde, rosii cherry, rozmarin, mustar cu boabe, supa si cascaval. Ingrediente: 1 lămâie 4 fileuri de piept de pui sare piper 3 linguri ulei de măsline 1 legătură…
Read more »

Apfelstrudel

11 October 2011
ApfelstrudelO reteta de Apfelstrudel din: aluat de foitaj, mere, zahar, stafide, pesmet, scortisoara, lamaie, unt si ou. Ingrediente: 500 aluat de foitaj 4-5 mere 100 g zahar 100 g stafide 2 linguri pesmet 1 lingura scortisoara 1 lamaie 50 g unt 1 ou   Mod de preparare: Curăţaţi merele de coajă, tăiaţi-le în jumătate şi…
Read more »

Cum se prepara Ou Fu Yung cu ardei rosu si sos chilli (video)

11 October 2011
Cum se prepara Ou Fu Yung cu ardei rosu si sos chilli (video)O reteta video despre cum se prepara ou fu yung cu ardei rosu si sos chilli: Ingrediente: Pentru sosul de ardei iute si chilli dulce: ½ ardei iute rosu, fara seminte, taiat felii ulei de masline sare si piper negru proaspat macinat 5 linguri sos de chilli dulce 1 lingurita suc de lime Pentru oul…
Read more »

Supa indiană cu linte

11 October 2011
Supa indiană cu linteO reteta delicioasa de supa indiana cu linte din: linte galbena, supa, morcovi, smantana, usturoi, sare, piper, curcuma, curry, chimen si patrunjel sau coriandru. Ingrediente: 250 g de linte galbenă 1 l de supă 2 morcovi mari 200 ml de smântână 1 căţel de usturoi sare piper cca. 1 linguriţă de curcuma cca 1/2 linguriţă…
Read more »

Cartofi wedges cu chilii şi carne de porc

11 October 2011
Cartofi wedges cu chilii şi carne de porcO reteta de Cartofi wedges cu chilii şi carne de porc din: cotlet de porc, dovlecei, ardei iute, coaja rasa de lamaie, ulei de floarea soarelui, paprika, fasole boabe, rosii, cartofi si coriandru. Ingrediente: 400 g cotlet de porc, taiat cuburi 2 dovlecei, taiati cuburi 1 ardei iute rosu, tocat marunt coaja rasa de la…
Read more »

Mini-sufleuri cu conopidă

11 October 2011
Mini-sufleuri cu conopidăO reteta delicioasa de mini sufleuri cu conopida din: usturoi, conopida, sare, ceapa, unt, patrunjel, piper, sunca de praga, oua, lapte, frisca, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1 conopidă sare 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri pătrunjel tocat piper 150 şuncă de Praga 3 ouă 100 ml lapte 100 g frişca…
Read more »

File de peste cu capere

11 October 2011
File de peste cu capereO reteta delicioasa de file de peste cu pesmet alb, fulgi de orez, ulei de masline, mustar, tarhon, capere, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de peste 40 g pesmet alb 40g fulgi  de ovăz 4 linguri de măsline 2 linguriţe de muştar Dijon 2 linguri de tarhon 2 linguri de capere sare piper feliute…
Read more »

Salata cu capere

11 October 2011
Salata cu capere  O reteta delicioasa de salata de capere, rosii, ceapa verde, masline, boia iute, otet de mere, telina, usturoi, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 roşii 2 linguri capere murate 1 legătură ceapă verde 10 măsline 1 lingu­riţă boia iute 2 linguri oţet de mere 1 ţelină mică 1 căţel usturoi 4 linguri…
Read more »

Ardei la tigaie

11 October 2011
Ardei la tigaieO reteta de ardei la tigaie din: ardei gras, fenicul, mazare, kaizer afumat, ulei, sare, piper si oua. Ingrediente: câte 1 ardei gras roşu, galben şi verde 1 bulb de fenicul 150 g de mazăre congelată 50 g de kaizer afumat 2 linguri de ulei sare piper 4 ouă   Mod de preparare: Pregătiţi legumele.…
Read more »

Mere umplute cu prune

11 October 2011
Mere umplute cu pruneO reteta de mere umplute cu prune din: mere, prune sau stafide, zahar si scortisoara. Ingrediente: 3 mere potrivite 10 prune sau 300 g stafide 3 linguri zahar 2 lingurite scortisoara   Mod de preparare: Se spală merele, se taie un căpăcel la codiţă şi se scobesc de miez. Se presară în interior cu două…
Read more »

Carnati cu piure si sos pesto

11 October 2011
Carnati cu piure si sos pestoO reteta delicioasa de carnati cu piure si sos pesto din: cartofi, carnati de porc, mazare, boabe de soia, coaja de lamaie, smantana, sos pesto, ulei de floarea soarelui, supa concentrata de vita sau pui, mustar cu boabe, usturoi, ulei de masline si lapte. Ingrediente: 1,2 cartofi, curatati, taiati cuburi mari 8 carnati de porc…
Read more »

Cocktail Chapeau Blanc

11 October 2011
Cocktail Chapeau BlancO reteta simpla de Cocktail Chapeau Blanc din: grand marnier, coniac si frisca lichida. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl coniac frisca lichida   Mod de preparare: Turnam Grand Marnier-ul si coniacul peste cuburi de gheata intr-un pahar de mixare si amestecam bine. Turnam bautura intr-un pahar de vin si adaugam in final frisca…

Carnat alb (Weißwurst)

11 October 2011
Carnat alb (Weißwurst)O reteta delicioasa de carnat alb (Weißwurst) din: carne de vitel, slanina de porc, hrean, ceapa, ghimbir, nucsoara, patrunjel, coaja de lamaie rasa, mate de porc, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de viţel 550g slănină de porc 1 lingură hrean dat pe răzătoarea mică 1 ceapă mare 1 linguriţă ghimbir dat pe…
Read more »

Legume cu cuscus si creveti

11 October 2011
Legume cu cuscus si crevetiO reteta de legume cu cuscus si creveti din: morcov, tulpini de telina, praz, fructe de mare, cuscus, patrunjel, ulei de masline, usturoi, praf de chilli, sofran, rosii, vin alb sec, frunza de dafin si supa vegetala. Ingrediente: 1 morcov mare, taiat cubulete 2 tulpini de telina, taiate rondele 2 fire de praz, taiate rondele…
Read more »

Chitelute cu legume şi fidea

11 October 2011
Chitelute cu legume şi fideaO reteta de chiftelute cu legume si fidea din: carne de curcan, lapte, legume, taitei, albus, pasta de curry, ulei de floarea soarelui si ceapa. Ingrediente: 500 g carne de curcan, tocată 400 g lapte 300 g legume congelate, în amestec 200 g tăieţei, pentru servit 1 albuş 3 linguri pasta de curry 3 linguri…
Read more »

Lasagna de legume cu spanac şi roşii

11 October 2011
Lasagna de legume cu spanac şi roşiiO reteta delicioasa de lasagna de legume cu spanac si rosii din: rosii, rosii cherry, spanac, sare, busuioc, usturoi, ulei de masline, bulion, oregano, piper, urda dulce, foi de lasagna, smantana dulce si parmezan. Ingrediente: 1 kg roşii 150 g roşii cherry 400 g spanac sare 2 legături busuioc 2 căţei de usturoi 3 linguri…
Read more »

Placinta cu carne (Leberkasse)

11 October 2011
Placinta cu carne  (Leberkasse)O reteta delicioasa de placinta cu carne din: carne macra de vita, carne de porc, slanina, ceapa, piper alb, maghian, usturoi, coaja de lamaie, apa si untura. Ingrediente: 1 kg carne macra de vita 200 g carne de porc 100 g slanina 1 ceapa mare 1 lingurita piper alb 1 lingurita maghiran uscat 1 catel…
Read more »

Tocanita cu carne de vita

11 October 2011
Tocanita cu carne de vita  O reteta delicioasa de tocanita cu carne de vita, ceapa, ardei gras, morcov, pasta de tomate, ulei, patrunjel, piper, sare, busuioc uscat. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 3 cepe 2 ardei graşi 1 morcov 1 cutie pulpă de roşii din conservă 2 linguri pastă de tomate 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel piper…
Read more »

Supa de praz cu legume şi carne tocată

11 October 2011
Supa de praz cu legume şi carne tocatăO reteta delicioasa de supa de praz cu legume si carne tocata din: orez, sare, ceapa, ulei, carne tocata de vita, praz, supa, sare, piper si boia de ardei dulce. Ingrediente: 150 g de orez cu bobul lung sare 1 ceapă 2 linguri de ulei 400 g de carne tocată de vită 500 g de…
Read more »

Ruladă cu zmeură

11 October 2011
Ruladă cu zmeurăO reteta delicioasa de rulada de zmeura din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, zmeura, gelatina, suc de lamaie, zahar pudra, branza dulce de vaci si frisca. Ingrediente: 3 ouă 90 g de zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 90 g de făină 1 linguriţă de praf de copt umplutură: 300 g de…
Read more »

Cartofi la cuptor cu ton

11 October 2011
Cartofi la cuptor cu ton  O reteta delicioasa de cartofi cu ton, ulei de masline, rosii, pesmet, smatana, lapte, ceapa, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 conserve cu ton 400 g roşii în conservă 1 kg cartofi 1 lingură pesmet 150 ml smântână 500 ml lapte 1 ceapă 50 g parmezan ras sare piper  …
Read more »

Chiftelute din conopida

11 October 2011
Chiftelute din conopidaO reteta delicioasa de chiftelute din conopida din: conopida, ceapa, oua, paine, lapte, marar verde, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente: 1 conopidă potrivita 1 ceapă mare 2 ouă 2 felii de păine 1 ceaşcă lapte 1 lingură mărar verde sare piper făină sau pesmet ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se fierbe conopida…
Read more »

Despre uleiul de porumb

11 October 2011
Despre uleiul de porumbAre un conţinut de două ori mai mare de vitamina E de­cât cel de floarea-soarelui. Cunoscută şi sub denumirea de „vitamina tinereţii”, vitamina E încetineşte instalarea precoce a bătrâneţii. Consumul frecvent de ulei de porumb măreşte rezistenţa organismului la bolile infecţioase. Favorizează eliminarea din organism a excesului de colesterol şi acţionează ca un bun drenor…
Read more »

Sufleu de paste cu legume

11 October 2011
Sufleu de paste cu legumeO reteta de sufleu de paste cu legume din: paste, sare, legume, ceapa, unt, sunc de praga, lapte, faina, branza topita cu smantana, piper si branza gouda. Ingrediente: 500 g paste (de exemplu spirale) sare 600 g legume congelate asortate 2 cepe 2 linguri unt 250 g şuncă de Praga 100 ml lapte 2 linguriţe…
Read more »

Salata cu fasole si carnati

11 October 2011
Salata cu fasole si carnati  O reteta gustoasa de salata cu fasole rosie, orez, carnati afumati, ardei gras verde, telina, ceapa, patrunjel verde, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g orez 150 g fasole roşie 100 g cârnaţi afumaţi 2 ardei graşi verzi 2-3 tije de telină verde 1 ceapă potrivită pătrunjel verde Ingrediente sos vinegreta: 2…
Read more »

Tigaie picantă cu piept de rata

11 October 2011
Tigaie picantă cu piept de rataO reteta delicioasa de tigaie picanta cu piept de rata din: piept de rata, ardei iute, ardei grasi, morcovi, mazare tucara, sare, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, supa, sos de soia si sos chili. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de raţă (a 400g) 1 ardei iute 2 ardei graşi roşii 2 morcovi 300 g mazăre ţucără…
Read more »

Ciocanele de pui pane

11 October 2011
Ciocanele de pui paneO reteta de cioconele de pui pane din: ciocanele de pui, oua, lapte, faina, oregano, cimbrisor, sare, piper, pesmet picant si ulei. Ingrediente: 8-9 ciocănele de pui 2 ouă 500 ml lapte 4-5 linguri făină 1/2 linguriţă oregano uscat cimbrişor uscat sare piper pesmet picant ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se spală ciocănelele,…
Read more »

Prajitura cu crema de cocos

11 October 2011
Prajitura cu crema de cocos  O reteta delicioasa de prajitura cu crema de cocos,  oua, zahar, nuca, cacao, faina, praf de copt, branza de vaci, apa, unt, zahar, nuca, esenta de cocos, esenta de rom, esenta de vanilie, scortisoara, ciocolata de menaj. Ingrediente blat: 4 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri nucă măcinată 1 lingură cacao 3 linguri făină…
Read more »

Mere umplute cu nuci

11 October 2011
Mere umplute cu nuciO reteta delicioasa de mere umplute cu nuci din: mere, miez de nuca, scortisoara, zahar si miere. Ingrediente: 6 mere 100 g miez de nucă 2 linguriţe scorţişoară 2 linguri zahăr 1-2 linguri miere   Mod de preparare: Se taie un căpăcel la codiţa merelor şi se scobesc, îndepărtând casa seminţelor. Miezul scos se rade…
Read more »

Tortellini cu pui

11 October 2011
Tortellini cu puiO reteta de tortellini cu pui din: piept de pui, tortellini, smantana, faina, usturoi, patrunjel, parmezan, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui 300 g tortellini 200 g smântână de gătit 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 3 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline sare…
Read more »

Retete delicioase: Clătite cu spanac

11 October 2011
Retete delicioase: Clătite cu spanacO reteta delicioasa de clatite cu spanac din: faina, sare, oua, lapte, suc de lamaie, bacon, ulei, ceapa, usturoi, spanac, piper, nucsoara si branza feta. Ingrediente: 300 g de făină sare 4 ouă 500 ml de lapte 1 lingură de suc de lămâie 12 felii de bacon (kaizer afumat) 6 linguriţe de ulei 1 ceapă…
Read more »

Gustare caldă

11 October 2011
Gustare caldăO reteta simpla de gustare calda din: cartofi, oua, costita afumata, salam picant, usturoi, ulei, sare, piper si ceapa. Ingrediente: 2-3 cartofi mari, fierţi în coajă 4 ouă 100 g costiţă afumată 200 g salam picant usturoi o ceaşcă de ulei sare piper măcinat o ceapă   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o speli,…
Read more »

Pui thailandez cu sos de curry

11 October 2011
Pui thailandez cu sos de curryO reteta delicioasa de pui thailandez cu sos de curry din: pui, orez, ceapa, pasta de curry, ulei de masline, lapte de cocos, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 pui potrivit 250 g orez cu bobul lunguiet 1 ceapa potrivita praf sau pasta de curry 2 linguri ulei de masline 250 ml lapte de…
Read more »

Caramele cu scorţişoară şi ardei iute

11 October 2011
Caramele cu scorţişoară şi ardei iuteO reteta delicioasa de caramele cu scortisoara si ardei iute din: zahar, smantana dulce, miere, ciocolata menaj, unt, baton de scortisoara, ardei iute uscat si frunze de bambus. Ingrediente: 250 g zahăr 250 ml smântână dulce 15 g miere 150 g ciocolată menaj 15 g unt 1 baton de scorţişoară 1 ardei iute uscat pentru…
Read more »

Chutney din mere şi roşii

11 October 2011
Chutney din mere şi roşiiO reteta delicioasa de chutney din mere si rosii din: ceapa, stafide, mere, rosii, otet de mere, ghimbir ras, piper, frunze de busuioc, zahar. Ingrediente: 1 ceapă 450g stafide 450g mere 450g roşii 600ml oţet de mere 1 linguriţă ghimbir ras 1/2 linguriţă piper zdrobit 1 leg. frunze de busuioc 450g zahăr   Mod de…
Read more »

Fasole cu bureţi de toamnă

11 October 2011
Fasole cu bureţi de toamnăO reteta de fasole cu bureti de toamna din: fasole alba uscata, bureti de toamna, ceapa rosie, ardei gras, rosii, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba uscata 800 g bureti de toamna – iutari sau ghebe 1 ceapa rosie 1 ardei gras 2 rosii 100 ml ulei 1 lingura cimbru uscat…
Read more »

Legume în stil provensal

10 October 2011
Legume în stil provensalO reteta de legume in stil provensal din: cartofi, broccoli, morcovi, bulb de fenicul, fasole verde, ulei de masline si mirodenii de provence. Ingrediente: 750 g de cartofi 250 g de broccoli 2 morcovi 1 bulb de fenicul 250 g fasole verde 4 linguri de ulei de măsline 2 pacheţele de mirodenii de Provence  …
Read more »

Paste cu legume şi carne tocată

10 October 2011
Paste cu legume şi carne tocatăO reteta delicioasa de paste cu legume si carne tocata din: varza chinezeasca, usturoi verde, ciuperci, mazare tucara, usturoi, ghimbir, paste chinezesti, bambus, ulei, carne tocata, sos de soia, piper cayenne si sare. Ingrediente: 1/2 varza chinezeasca 2 fire de usturoi verde 200 g ciuperci champignon 150 g mazare tucara 2 catei de usturoi 3…
Read more »

Semifreddo cu iaurt şi mango

10 October 2011
Semifreddo cu iaurt şi mangoO reteta de semifredo cu iaurt si mango din: mango, zahar, lapte integral, iaurt integral, smantana dulce, galbenusuri, baton de vanilie, miere, anason stelat, scortisoara, cuisoare, zeama de lamaie si anason stelat. Ingrediente: pentru semifreddo: 200 g mango (pulpă) 120 g zahăr 100 ml lapte integral 100 ml iaurt integral 100 ml smântână dulce 4…
Read more »

Cocktail Vodka Tonic

10 October 2011
Cocktail Vodka TonicO reteta simpla de Cocktail Vodka Tonic din: votca, tonic si lamaie. Ingrediente: 4 cl votca tonic o felie de lamaie   Mod de preparare: Se pun patru cuburi de gehata intr-un pahar pentru bauturi lungi si se toarna peste ele votca. Se completeaza cu tonic si in final se adauga o jumatate de felie…
Read more »

Măruntaie de pui cu legume

10 October 2011
Măruntaie de pui cu legumeO reteta delicioasa de maruntaie de pui cu legume, maruntaie de pui, dovlecei, gulie, conopida, ceapa, vin aromat, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g maruntaie de pui: inimi, pipote, ficat 2 dovlecei 1 gulie 1 conopida 2 cepe 1 pahar de vin aromat 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi…
Read more »

Cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichi murate(video)

10 October 2011
Cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichi murate(video)O reteta video despre cum se prepara rata crocanta cu salata de ridichi murate:   Ingrediente: Pentru sosul marinat: ½ lingurita praf de scortisoara ½ lingurita ghimbir macinat ½ lingurita praf "Allspice" 2 linguri vin de orez Shaoxing 2 linguri miere 1 lingura sos de chilli 1 lingura sos de soia light 2 catei de…
Read more »

Cartofi şi ciuperci la tigaie

10 October 2011
Cartofi şi ciuperci la tigaieO reteta delicioasa de cartofi si ciuperci la tigaie din: cartofi, ciuperci, ceapa, oua, sare, piper, piper cayenne, chimen, bacon, ulei, arpagic verde. Ingrediente: 800 g de oartofi fierţi cu o zi înainte 100 g de ciuperci champignon 2 cepe 4 ouă sare piper piper cayenne chimen 6 felii de bacon (kaizer afu­mat) 3 linguri…
Read more »

Reteta zilei: Chec de ciuperci

10 October 2011
Reteta zilei: Chec de ciuperciO reteta simpla si delicioasa de chec cu ciuperci din: ceapa verde, ciuperci, oua, faina, smantana, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 legaturi ceapa verde 2 cutii ciuperci 5 oua 5 linguri faina 5 linguri cu smantana 1 legatura marar verde 3 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Căleşti în…
Read more »

Turtiţe cu tamarind

10 October 2011
Turtiţe cu tamarindO reteta de turtite cu tamarind din: faina integrala de orez, faina alba, oua, unt, bicarbonat, zeama de ghimbir, sare, tamarind, zahar brun, amidon si 1 ou. Ingrediente: 80 g faină integrală de orez 170 g faină albă 2 ouă 100 g unt 1/2 linguriţă bicarbonat 2 picături zeamă de ghimbir proaspăt sare pentru umplutură:…

Supa de pui ca la mama acasa

10 October 2011
Supa de pui ca la mama acasaPune intr-o oală carcasa de pui şi oasele, la un loc cu cuburi de morcov, ţelină, ceapă şi câteva boabe de piper, cu un pic de sare. Leagă un bucheţel de verdeaţă (dafin, pătrunjel şi cimbru) şi pune-l in oală. Acoperă cu apă rece. Lasă să dea in clocot, apoi să fiarbă uşor la foc…
Read more »

Tocana de berbecut

10 October 2011
Tocana de berbecutO reteta de tocana de berbecut din: carne grasa de berbecut, ceapa, cartofi, telina, patrunjel verde, vin, gogosari, ardei iute, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne grasa de berbecut 4 cepe 500 g cartofi 1 legatura telina 1 legatura patrunjel verde 200 ml vin 2 gogosari 1 ardei iute 4 linguri ulei sare…
Read more »

Placinta taraneasca

10 October 2011
Placinta taraneascaO reteta delicioasa de placinta taraneasca din: faina, otet, sare, apa calduta, conopida, branza de oi, oua, smantana, unt, nucsoara, seminte de anason, sare si piper. Ingrediente: aluat: 300 g faina 1 lingura otet 1.2 lingurita sare 200 ml apa calduta pentru umplutura: 1 conopida mare 100 g branza de oi 3 oua 3 linguri…
Read more »

Cocktail Festus

10 October 2011
Cocktail FestusO reteta simpla de Cocktail Festus din: votca, vermut rosu, grand marnier si masline. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl vermut rosu 2 cl Grand Marnier masline   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker si se toarna bautura printr-o strecuratoare de bar intr-un pahar de cocktail, Se decoreaza cu o…
Read more »

Aripioare glazurate

10 October 2011
Aripioare glazurateO reteta simpla si delicioasa de aripioare glazurate din: aripioare de pui, ulei de floarea soarelui, miere, mic de condimente, usturoi, coaja de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 linguri ulei de floarea soarelui 3linguri miere lichidă 1 linguriţă mix de condimente 2 căţei de usturoi, zdrobiţi coaja rasă de la…
Read more »

Despre uleiul de masline

10 October 2011
Despre uleiul de maslineFoarte bogat în acizi graşi nesaturaţi precum omega 3 şi omega 6, este un duşman declarat al colesterolului şi al cancerului. Aceste grăsimi reglează tensiunea arterială şi contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar. Este bine tolerat de stomac, fiind recomandat pentru afecţi­unile digestive. Scade riscul apariţiei cancerului de colon. Un studiu întreprins în Grecia…
Read more »

Tort de frisca

10 October 2011
Tort de frisca  O reteta delicioasa de tort de frisca, faina, zahar, ulei, oua, branza de vaci, gelatina, zahar vanilat, lamaie, serbet, unt, nuca. Ingrediente blat: 90 g făină 80 g zahăr 3 linguri ulei 3 ouă Ingrediente umplutură: 250 g brânză de vaci 250 g friscă 100 g zahăr 10 g gelatină 1 pliculeţ zahăr vanilat…
Read more »

Budinca de cocos

10 October 2011
Budinca de cocosO reteta delicioasa de budinca de cocos din: oua, zahar, nuca de cocos, amidon de porumb, lapte, zahar vanilat, cuburi de zahar si apa. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 100 g nucă de cocos rasă 30 g amidon de porumb 500 ml lapte 1 plic zahăr vanilat pentru caramel: 20 cuburi de zahăr 3…
Read more »

Chiperi la cuptor

10 October 2011
Chiperi la cuptorO reteta delicioasa de chiperi al cuptor din: ardei grasi, carne de oaie, berbec sau vita, carne de porc, slaninuta afumata, ceapa, ardei iute, morcov, zahar, orez, ulei, rosii, sare si piper. Ingrediente: 14 ardei grasi rosii 500 g carne de oaie, berbec sau vita 200 g carne de porc 100 g slaninuta afumata 4…
Read more »

Bulgare cu smantana

10 October 2011
Bulgare cu smantanaO reteta delicioasa de bulgare cu smantana din: conopida, smantana, cascaval, unt, masline, usturoi, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 1 conopidă mare, albă şi deasa pentru sosul de smântână: 500 g smântână dulce de gătit 150 g caşcaval ras 40 g unt 100 g măsline feliate 2 căţei usturoi mărar verde sare piper  …
Read more »

Crap in sos de vin

10 October 2011
Crap in sos de vinO reteta de crap in sos de vin din: cateva bucati de crap, vin alb, faina, pesmet, margarina, mustar, lamaie, patrunjel, boabe de piper, sare si ulei. Ingrediente: cateva bucati de crap (cam 550 g) 100 ml vin alb 1 lingura cu faina 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu margarina 2 lingurite cu mustar…
Read more »

Prajitura cu migdale

10 October 2011
Prajitura cu migdale  O reteta delicioasa de prajitura cu migdale,  biscuiti, unt, esenta de migdale, branza de vaci, zahar pudra, oua, lichior de migdale, ciocolata alba, ciocolata neagra, smantana, frunze de menta. Ingrediente blat: 150 g biscuiţi cu cereale 50 g migdale 50 g unt 1 linguriţă esenţă migdale Ingrediente umplutura: 700 g brânză de vaci 50…
Read more »

Gratin cu legume

10 October 2011
Gratin cu legumeO reteta delicioasa de gratin cu legume din: cartofi, conopida, morcovi, varza, ceapa verde, branza rasa, lapte, smantana, oua, sare, piper alb, nucsoara si patrunjel verde. Ingrediente: 750 g cartofi 1 conopidă potrivită 3 morcovi 1/2 varză mica 1 legătură ceapă verde 100 g brânză rasă 500 ml lapte 250 g smântână 6 ouă sare…
Read more »

Negresa cu frisca

10 October 2011
Negresa cu friscaO reteta delicioasa de negresa cu frisca, unt, zahar, cacao, biscuiti cu unt, biscuiti cu cacao, faina, oua, paraf de copt, sare, fulgi de cocos. Ingrediente: 170 g unt 150 g zahăr 3 oua 90 g făină 10 biscuiţi cucacao 5 biscuiti cu unt 30g cacao 1 praf de copt sare Ingrediente decor: 150g fulgi…
Read more »

Retete de post: Praz cu masline

10 October 2011
Retete de post: Praz cu maslineO reteta delicioasa de praz cu masline din: praz, masline, ceapa, ulei, pasta de tomate, vin alb, lamaie, otet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 100 g masline 2 cepe mari 100 ml ulei 1 lingura pasta de tomate 100 ml vin alb 1 lamaie 1 lingura cu otet 1 lingura de patrunjel…
Read more »

Ciorba de crap

10 October 2011
Ciorba de crapO reteta delicioasa de ciorba de crap din: capete si cozi de peste, bors, ceapa, ardei gras, rosii, pastarnac, morcov, orez, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: capetele si cozile de peste (cam 500 g) (crap) 400 ml bors 2 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 1 pastarnac 1 morcov 2 linguri cu orez leustean patrunjel…
Read more »

Hamburgeri

10 October 2011
HamburgeriO reteta gustoasa de hamburger din: carne de porc, kaizer, cascaval, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 250 g kaizer 250 g cascaval 3 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Caşcavalul se rade pe răzătoarea mică, iar kaizerul se curăţă de partea cu şorici şi se taie cubuleţe foarte…
Read more »

Pui cu paprika, mirodenii si cuscus

10 October 2011
Pui cu paprika, mirodenii si cuscusO reteta delicioasa de pui cu paprika, mirodenii si cuscus din: 2 copane si 2 pulpe, ulei de floarea soarelui, miere, paprika, suc de lamaie, cuscus, mazare, menta, coriandru, ceapa rosie, ardei iute si lamaie verde. Ingrediente: 2 copane si 2 pulpe 2 linguri ulei de floarea soarelui 3 linguri miere 1 lingurite paprika suc…
Read more »

Tocăniţă de bame cu curcuma

10 October 2011
Tocăniţă de bame cu curcumaO reteta delicioasa de tocanita de bame cu curcuma din: bame, curcuma, ceapa verde, lamai, ulei de arahide, supa concentrata de legume, amidon, ardei capia, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 400 g bame 1 linguriţă curcuma 3 fire de ceapă verde 2 lămâi 3   linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 1 polonic…
Read more »

Retete delicioase: Prajitura cu mere

10 October 2011
Retete delicioase: Prajitura cu mere  O reteta delicioasa de prajitura cu mere, faina, zahar, gris, unt, oua, sare, praf de copt, ulei, scortisoara, nuca de cocos, menta. Ingrediente blat: 200 g faina 200g gris 200g zahar 1 pachet unt 2 oua 1 praf de copt sare   Ingrediente umplutura: 1.5 kg mere 3-4 linguri zahăr 2 linguri ulei 1…
Read more »

Ton cu dovlecei şi ghimbir

10 October 2011
Ton cu dovlecei şi ghimbirO reteta delicioasa de ton cu dovlecei si ghimbir din: dovlecei, ton, otet alb, ghimbir, smantana, otet de visine, ulei extravirgin de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei (zucchini) 360 g ton conservat în ulei bine scurs 3 linguri oţet alb 1  lingură ghimbir (pulbere) 2   linguri smântână 3   linguri oţet de vişine…
Read more »

Piept de pui umplut cu sunca de Parma

10 October 2011
Piept de pui umplut cu sunca de ParmaO reteta de piept de pui umplut cu sunca de parma din: crema de branza, cimbru, piept de pui, sunca de parma, vin alb si supa concentrata de pui. Ingrediente: 50 g crema de branza 2 fire cimbru, doar frunzele 2 bucati de piept de pui 4 felii de sunca de Parma 50 ml vin…
Read more »

Snitel crocant din peste

10 October 2011
Snitel crocant din pesteO reteta delicioasa de snitel crocant din crap: crap frunze de salata, paine, castravete, rosii, smantana vegetala, zeama de lamaie, ulei si sare. Ingrediente: cateva bucati de crap (cam 350 g ) cateva frunze de loboda, spanac, salata 4 felii de paine 1 castravete 2-3 rosii 2 linguri cu smantana vegetala 2 linguri zeama de…
Read more »

Spaghetti Napoli

10 October 2011
Spaghetti NapoliO reteta delicioasa de spaghetti napoli din: spaghete, condimente, ceapa, ulei de masline, usturoi, carne fiarta de vita, rosii, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400g spaghete condimente 1 ceapă mare 50ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi 250g carne fiartă de vită 4 roşii bine coapte 6-7 frunze de busuioc sare piper…
Read more »

Pui cu legume

9 October 2011
Pui cu legumeO reteta delicioasa de pui cu legume din: seminte de coriandru, seminte de chimen, pui, ulei de masline, cartofi, tulpini de telina, ceapa, frunze de dafin, rosii, vin alb, sofran, masline negre si supa concentrata de pui. Ingrediente: 2 linguriţe seminţe de coriandru 1 linguriţă seminţe de chimen 1 pui întreg, dezosat 3 linguri ulei…
Read more »

Bezea cu pere şi ciocolata

9 October 2011
Bezea cu pere şi ciocolataO reteta de bezea cu pere si ciocolata din: albusuri, zahar tos, cacao, smantana, zahar pudra, lichior de pere, para si ciocolata amaruie. Ingrediente: 4 albusuri 170 g zahar tos 3 linguri cacao 200 ml smantana 2 linguri zahar pudra 2 linguri de lichior (preferabil de pere) 1 para mare, taiata felii subtiri 30 g…
Read more »

Satay de pui cu slănină

9 October 2011
Satay de pui cu slăninăO reteta delicioasa de satay de pui cu slanina din: piept de pui, slanina, ulei de masline extravirgin, usturoi, radacina de galangal, citronela, sos de peste, lapte de cocos, zahar de palmier, ulei dearahide, coriandru, piper alb, sos de peste, ardei iute, zahar de palmier si salata verde. Ingrediente: 4 piepţi de pui 120 g…
Read more »

Reteta zilei: Vitel cu vinete si ardei gras

9 October 2011
Reteta zilei: Vitel cu vinete si ardei grasO reteta delicioasa de vitel cu vinete si ardei gras din: spata de vitel, vanata, ceapa rosie, ardei gras rosu, ardei gras galben, ardei gras verde, ulei, vin alb sec, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g spata de vitel 1 vanata mare 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1…
Read more »

Cupe cu fructe

9 October 2011
Cupe cu fructeO reteta delicioasa de cupe cu fructe din: zmeura sau capsuni, zahar tos, foi de gelatina, frisca si afine. Ingrediente: 300 g zmeura sau capsuni 150 g zahar tos 4 foi de gelatina 200 ml frisca 200 g afine   Mod de preparare: Pune fructele într-un robot, împreună cu 400 ml apă, şi amestecă până…
Read more »

Cum se prepara Tofu picant cu boabe edamame

9 October 2011
Cum se prepara Tofu picant cu boabe edamameO reteta video despre cum se prepara Tofu picant cu boabe edamame: Pastaile de la edamame sunt boabe de soia timpurii.
Read more »

Peşte prăjit cu sos de ardei iute

9 October 2011
Peşte prăjit cu sos de ardei iuteO reteta de peste prajit cu sos de ardei iute din: dorade, ulei de masline extravirgin, faina alba, sare, piper alb, ardei iute, ardei gras rosu, ardei gras verde, usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa, sos de peste, zahar brun, busuioc si frunze de spanac. Ingrediente: 2 dorade (400 g fiecare) 250 ml ulei de…
Read more »

Pastramă de vită cu gulii

9 October 2011
Pastramă de vită cu guliiO reteta de pastrama de vita cu gulii din: pastrama de vita, gulii, morcovi, ardei gras verde, ceapa rosie, ulei si suc de rosii. Ingrediente: 500g pastramă de vită 6 gulii 2 morcovi 1 ardei gras verde 1 ceapă roşie mare 50ml ulei 250ml suc de roşii   Mod de preparare: Tăiaţi pastrama de vită…
Read more »

Despre Uleiul de soia

9 October 2011
Despre Uleiul de soiaUleiul de soia – Bogat  în vitaminele A, D şi E, uleiul de soia favorizează eliminarea depunerilor de grăsime de pe artere şi previne formarea colesterolului în sânge. Are un conţinut scăzut de grăsimi saturate, iar folosirea lui frecventă în alimentaţie previne apariţia bota cardio­vasculare. Da

Chec picant cu piept de pui

9 October 2011
Chec picant cu piept de puiO reteta delicioasa de chec picant cu pipept de pui din: piept de pui, oua, usturoi, ceapa, smantana, parmezan, paine, lapte, unt, pesmet, pasta de ardei si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 2-3 oua 5-6 catei de usturoi 1 ceapa 200 g smantana 100 g parmezan 3 felii de paine 100 ml lapte…
Read more »

Cocktail Froot Loop

9 October 2011
Cocktail Froot LoopO reteta simpla de Cocktail Froot Loop din: votca, calvados, rom alb, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Calvados 3 cl rom alb 15 cl suc de ananas o bucata de ananas cirese   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam intr-un pahar pentru…
Read more »

Porc în sos dulce-acrişor

9 October 2011
Porc în sos dulce-acrişorO reteta de porc in sos dulce acrisor din: carne slaba de porc, faina alba, untura, usturoi, ceapa, ardei iuti, castraveti, zahar, rosii, otet, sos de soia, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 400 g carne slaba de porc (felii de subtiri) 100 g faina alba 80 g untura 1 catel de usturoi 1…
Read more »

Rulada de toamna

9 October 2011
Rulada de toamnaO reteta delicioasa de rulada de toamna din: carne tocata, moecov, telina, mazare, ardei grasi, ceapa, pesmet, ulei, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne tocata (amestec vita/porc) 1 morcov 1 telina mica 100 g mazare 2 ardei grasi (verde, rosu) 1 ceapa 1 lingura pesmet 2 linguri ulei 2 oua 1 legatura…
Read more »

Salată mixtă

9 October 2011
Salată mixtăO reteta delicioasa de salata mixta din: morcovi, conopida, fasole pastai, germeni de soia, pasta de creveti, ulei de floarea soarelui, sos de soia, ceapa, boia iute, apa, sare si piper. Ingrediente: 80 g morcovi 80 g bucheţele de conopidă 80 g fasole păstăi 80 g germeni de soia 1 linguriţă pastă de creveţi 4…
Read more »

Prajitura cu nuca si vanilie

9 October 2011
Prajitura cu nuca si vanilieO reteta delicioasa de prajitura cu nuca si vanilie din: nuca, oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina, praf de copt, cacao, galbenusuri, lapte, unt si zahar vanilat. Ingrediente: 100 g nuca 4 oua 250 g zahar 200 ml ulei 200 ml suc de portocale 300 g faina 1 plic cu praf de copt 2…
Read more »

Ficăţei de pui cu dovleac

9 October 2011
Ficăţei de pui cu dovleacO reteta de ficatei de pui cu dovleac din: ficatei de pui, dovleac, ceapa, ardei gras, ulei, vin demisec, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 f ficatei de pui 800 g dovleac de toamna 1 ceapa 1 ardei gras 100 ml ulei 150 vin alb demisec 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Friganele cu verdeata

9 October 2011
Friganele cu verdeataO reteta delicioasa de friganele cu verdeata din: paine, oua, lapte, pesmet, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 8 felii de paine mai groase 2 oua 100 ml lapte 2 linguri cu pesmet 1 legatura cu patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Pune laptele la fiert cu un praf de sare, după care lasă-l să…
Read more »

Minirulouri cu crab şi cu legume

9 October 2011
Minirulouri cu crab şi cu legumeO reteta delicioasa de minirulouri cu crab si cu legume din: foi de placinta, carne de crab, dovlecel, telina, morcovi, sos de soia, hasmatuchi, ceapa verde si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 8 foi subţiri de plăcintă sau pentru wonton 250 g carne de crab conservată în suc propriu 1 dovlecel 1  ţelină (rădăcină) 2  …
Read more »

Salata de cartofi si ridichi

9 October 2011
Salata de cartofi si ridichiO reteta simpla si delicioasa de salata de cartofi si ridichi din: cartofi, ridichi, tulpini de telina, zeama si coaja de lamaie, paturnjel, rosii, smantana si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ridichi 2 tulpini de telina, taiate rondele zeama si coaja de la 1 lamaie 1/2 legătură de pătrunjel, tocată 4 roşii,…
Read more »

Supa crema cu ghimbir

9 October 2011
Supa crema cu ghimbirO reteta delicioasa de supa crema cu ghimbir din: cartofi, morcovi, telina, ceapa, sos de soia, ghimbir, smantana, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi 3-4 morcovi 1 telina 1 ceapa 2 linguri cu sos de soia 2 lingurite cu ghimbir ras 50 g smantana 2 fire de ceapa verde sare piper   Mod…
Read more »

Ghiveci de legume

9 October 2011
Ghiveci de legumeO reteta delicioasa de ghiveci de legume din: morcovi, vanata, telina, ardei grasi, cartofi, fasole verde, rosii, ulei, pasta de tomate, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 vânătă mare 1 ţelină 2 ardei graşi sau capia 3 cartofi 100 g mazăre 150g fasole verde 5-6 roşii mari bine coapte 70ml ulei 1 lingură…
Read more »

Reteta zilei: Snitel intepat

9 October 2011
Reteta zilei: Snitel intepatO reteta delicioasa de snitel intepat din: carne de porc, ciuperci, bacon, salata verde, ou, pesmet si ardei iute. Ingrediente: 500 g carne de porc slaba (piept de pui sau carne de vitel) 200 g ciuperci proaspete cu palarie mare 150 g bacon salata verde 1 ou pesmet asezonat: la 4 linguri de pesmet, adaugi…
Read more »

Salată din carne de porc cu papaya

9 October 2011
Salată din carne de porc cu papayaO reteta de salata din carne de porc cu papaya din: ardei iute, ceapa, usturoi, arahide, pasta de creveti, suc de tamarind, zahar de palmier, sare, citronela, miere, sos de peste, file de porc, papaya, morcovi, castraveti si ulei de arahide. Ingrediente: pentru sos: 80 g ardei iute roşu (proaspăt) 1 ceapă 4   căţei de…
Read more »

Tocana cu carnati de casa

9 October 2011
Tocana cu carnati de casaO reteta simpla si delicioasa de tocana cu carnati de casa din: carnati de casa, fasole boabe, costita, ceapa, ardei gras, patrunjel, usturoi, untura, sare si piper. Ingrediente: 5-6 carnati de casa usor afumati 200 g fasole boabe 100 g costita 1 ceapa 1 ardei gras 1 legatura de patrunjel 1 capatana de usturoi 1…
Read more »

Retete de post: Trufe de casa

9 October 2011
Retete de post: Trufe de casaO reteta delicioasa de trufe de casa din: ciocolata menaj de post, margarina, cacao, nuca, apa rece si esenta de rom. Ingrediente: 800 g ciocolată menaj de post 150 g margarina 200 g cacao 150 g nucă 2 linguri cu apă rece esenţă de rom   Mod de preparare: Zdrobeşte nucile cu sucitorul sau cu…
Read more »

Ostropel de miel

9 October 2011
Ostropel de mielO reteta de ostropel de miel din: carne de miel, ceapa, usturoi, ardei gras, rosii in bulion, cartofi, ulei, sare, piper, busuioc si rozmarin. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 3-4 cepe 8 catei de usturoi 1 ardei gras 1 cutie cu rosii in bulion 500 g cartofi ulei sare piper busuioc rozmarin   Mod…
Read more »

Vitel cu zbarciogi

9 October 2011
Vitel cu zbarciogiO reteta delicioasa de vitel cu zbarciogi din: mure de vitel, zbarciogi uscati, vin de porto, smantana, unt, concentrat de supa de vitel, sare si piper. Ingrediente: 900 g mure de vitel 100 g zbarciogi uscati 200 ml vin de Porto 100 ml zeama de trufe (la cutie) 100 ml smantana lichida 100 g unt…
Read more »

Rată cu varză roşie

9 October 2011
Rată cu varză roşieO reteta delicioasa de rata cu varza rosie din: piept sau pulpe de rata, varza rosie, ceapa, mare, morcov, seminte de chimen, enibahar, miere, untura de rata, sare si piper. Cantitatea mare de vitamina C conţinută de această legumă ajută inima şi sistemul cardiovascular să facă faţă febrei prin întărirea sistemului imunitar. De ase­menea, alergiile…
Read more »

Ciocanele de pui la cuptor

9 October 2011
Ciocanele de pui la cuptorO reteta delicioasa de ciocanele de pui la cuptor din: ciocanele de pui, zacusca de gogosari, pasta de curry, iaurt, menta si patrunjel. Ingrediente: 12 cioconele de pui 2 linguri de zacusca de gogosari 2 linguri pasta de curry 4 linguri iaurt cateva fire de menta, doar frunzele cateva fire de patrunjel, doar frunzele  …
Read more »

Gulas picant din rasol de vita

9 October 2011
Gulas picant din rasol de vitaO reteta de gulas picant din rasol de vita din: ceapa, usturoi, rasol de vita, ardei gras, rosii, morcov, cartofi, vin rosu sec, pasta de tomate, ulei, boia iute, chimion, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 ceapa 3 catei de usturoi 500 g rasol de vita 1 ardei gras 2 rosii 1 morcov 4 cartofi 1…
Read more »

Ananas cu orez

9 October 2011
Ananas cu orezO reteta delicioasa de ananas cu orez din: apa, orez, frunze de varza, ciuperci, ceapa, usturoi, ananas, ulei de arahide, curcuma, curry, zahar, sare si piper. Ingrediente: 600 ml apă 350 g orez Jasmine (orez parfumat thailandez) 200 g frunze de varză 100 g ciuperci 50 g ceapă 3   căţei de usturoi 1 ananas mare…
Read more »

Mancare de conopida cu carne de porc

8 October 2011
Mancare de conopida cu carne de porcO reteta de mancare de conopida cu carne de porc din: conopida, fleica de porc, ceapa, pasta de tomate, rosii in bulion, ulei, marar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg conopida 500 g fleica de porc 2 cepe 1 lingura pasta de tomate 400 g rosii in bulion 50 ml ulei 1 legatura marar…
Read more »

Wonton

8 October 2011
WontonO reteta de wonton din: foi pentru wonton, carne de vita, ceapa verde, ardei iute, radacina de galangal, usturoi, lime, frunze de coriandru, sos de soia, ulei de floarea soarelui, ou, albus, sare si piper. Ingrediente: 16 foi pentru wonton 100 g carne de vită 30 g ceapă verde 1 ardei iute roşu 10 g…
Read more »

Tocanita din pulpa de porc

8 October 2011
Tocanita din pulpa de porcO reteta de tocanita din pulpa de porc din: pulpa de porc impanata, morcov, ceapa, ardei grasi, rosii in bulion, untura, boabe de ienibahar, foaie de dafin, sare, piper si marar. Ingrediente: 600 g pulpa de porc mai impanata 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei grasi (verde si rosu) 1 cutie de rosii in bulion…
Read more »

Cocktail de vin cu fructe

8 October 2011
Cocktail de vin cu fructeIntr-o carafă, amestecă 1 sticlă de vin rose, răcit, cu 50 ml lichior de portocale, 75 ml ţuică de fructe, 1-2 piersici, tăiate felii subţiri, şi 1 măr roşu, tăiat felii subţiri. Tine la frigider până serveşti. Adaugă 700 ml limonadă răcită şi serveşte.
Read more »

Reteta zilei: Biban la tigaie cu broccoli şi vinegretă de lămâie

8 October 2011
Reteta zilei: Biban la tigaie cu broccoli şi vinegretă de lămâieO reteta delicioasa de biban la tigaie cu broccoli si vinegreta de lamaie din: fileuri de biban, broccoli, portocala, ulei de masline, capere, ansoa si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri, de 140g fiecare un broccoli mic o portocală 6 linguri de ulei de măsline 4 linguri de capere mici 6 anşoa, mărunţite o lămâie   Mod…
Read more »

Tartine cu peste, castraveţi şi capere

8 October 2011
Tartine cu peste, castraveţi şi capereO reteta delicioasa de tartine cu peste, castraveti si capere din: ulei de masline, tulpini de telina, suc de lamaie, zahar tos, castravete, marar, capere, somon afumat si paine de secara. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 3 tulpini de ţelină, tăiate rondele fine zeama şi sucul de la 1 lămâie 1/2 linguriţă zahăr tos…
Read more »

Gogosari umpluti

8 October 2011
Gogosari umplutiO reteta de gogosari umpluti din: gogosari, carne tocata, orez, ceapa, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 gogosari 600 g carne tocata (amestec vita/porc) 100 g orez 2 cepe 50 ml ulei 2 linguri pasta de tomate 500 ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel sare piper…
Read more »

Cum se prepara Creveti cu sos dulce-acrisor (video)

8 October 2011
Cum se prepara Creveti cu sos dulce-acrisor (video)  O reteta video despre cum se prepara creveti cu sos dulce acrisor: Cum se prepara Creveti cu sos dulce acrisor
Read more »

Fidea de orez cu pak-choi si creveti

8 October 2011
Fidea de orez cu pak-choi si crevetiO reteta de fidea de orez cu pak choi si creveti din: fidea de orez, ulei de floarea soarelui, pak choi, creveti decorticati, germeni de bambus, rosii cherry, ulei de arahide, ceapa verde, ghimbir, supa concentrata de pui, sos de soia, smidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 200 g fidea de orez ulei de…
Read more »

Pastrama de pui cu telina si sfecla rosie

7 October 2011
Pastrama de pui cu telina si sfecla rosieO reteta delicioasa de pastrama de pui cu telina si sfecla rosie din: pastrama de pui, telina, sfecla rosie, ceapa rosie, ulei, supa de pui, seminte de coriandru, marar, sare si piper. Ingrediente: pastrama de pui 400 g telina 300 g sfecla rosie fiarta 1 ceapa rosie 50 ml ulei 250 ml supa de pui…
Read more »

Paine prajita cu oua si icre rosii

7 October 2011
Paine prajita cu oua si icre rosiiO reteta delicioasa de paine prajita cu oua si icre rosii din: oua, ceapa, fire de marar, smantana, paine prajita si icre rosii. Ingrediente: 6 ouă 1 ceapă mică, tocată mărunt câteva fire de mărar, tocat 200 g smântână cu procent scăzut de grăsimi 8 felii de pâine prăjită 50 g icre negre sau roşii…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu