miercuri, 6 februarie 2013

Retete de top #55


Retete de top:

Cocktail Crista Solar

27 September 2011
Cocktail Crista SolarO reteta simpla de Cocktail Crista Solar din: votca, curacao triple sec, vin de bordeaux, vermut, angostura si arpagic. Ingrediente: 3 cl votca 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl vin de bordeaux 1 cl vermut sec 2 stropi de Angostura Arpagic   Mod de preparare: Se amesteca cu gheata votca, Curacao, vinul si Angostura,…
Read more »

Budincă de dovleac cu scorţişoară

27 September 2011
Budincă de dovleac cu scorţişoarăO reteta de budinca de dovleac cu scortisoara din: miez de dovleac, apa, zahar pudra, oua, unt Ingrediente: 250 g miez de dovleac 250 ml apă 150 g zahăr pudră 12 ouă 50 g unt un vârf de cuţit scortisoara pisata sare frisca pentru ornat   Mod de preparare: Fierbeţi sau coaceţi dovleacul şi faceţi…
Read more »

Retete delicioase: Sushi

27 September 2011
Retete delicioase: SushiO reteta de sushi din: orez, otet alb, zahar, sake, sare, file de ton, somon, peste, radacine de ghimbir, hrean, alga, castravete si sos de soia. Ingrediente: 400 g orez 3 linguri oţet alb 1 lingură zahăr 1 lingură sake 1 linguriţă sare pentru peşte: 120 g file de ton proaspăt 120 g file de…
Read more »

Reteta zilei: Tartă cu caşcaval şi pere

27 September 2011
Reteta zilei: Tartă cu caşcaval şi pereO reteta delicioasa de tarta cu cascaval si pere din: aluat de foietaj, pere, bacon, cascaval, ceapa, vin rosu, ulei si baza pentru mancaruri. Ingrediente: 200 gr aluat de foietaj 400 gr pere 150 gr bacon 100 gr caşcaval 100 gr ceapă 50 ml vin roşu 30 ml ulei 10 gr bază pentru mâncăruri  …
Read more »

Pastravi umpluti

27 September 2011
Pastravi umplutiO reteta delicioasa de pastravi umpluti din: radacina de patrunjel, telina, morcovi, ceapa verde, busuioc, sare, piper, pastravi, ulei de masline, lamaie si unt. Ingrediente: 1 rădăcină de pătrunjel 1 fir de ţelină 2 morcovi 2 cepe verzi 4 linguri busuioc tocat sare piper 4 păstrăvi 5 linguri ulei de măsline 2 lămâi 2 linguri…
Read more »

Gogoşari în oţet cu miere

27 September 2011
Gogoşari în oţet cu miereO reteta delicioasa de gogosari in otet cu miere din: gogosari, usturoi, ulei, otet de masa, miere de albine, sare, foi de dafin, boabe de piper negru, crenguta de telina si leustean. Ingrediente: 5 kg gogosari 400 g usturoi 1 l ulei 0,5 l otet de masa 150 g miere de albine 2 lingurite cu…
Read more »

Salată cu alge şi germeni de soia

27 September 2011
Salată cu alge şi germeni de soiaO reteta de salata cu alge si germeni de soia din: germeni de soia, morcovi, alge dulse, nasturel, miez de nuca, sare, mandarine si sos de soia. Dulse este o algă roşie-purpurie. Este foarte bogată în fier, potasiu, magneziu, iod şi fosfor. Se consumă atât crudă, bine spălată, cât şi preparată. Are un gust picant…
Read more »

Retete delicioase: Crema de iaurt

27 September 2011
Retete delicioase: Crema de iaurtSe decojeşte 1 castra­vete lung şi se taie în două pe lung; se goleşte de seminţe cu linguriţa. Pulpa se rade, ca şi pulpa de la 4 ridichi. Se presară puţină sare şi se lasă să stea 10 min., să-şi lase zeamă. Se amestecă 500 g iaurt cu 2 linguri mărar tocat, 1 linguriţă coajă…
Read more »

Sufleu de orez cu vanilie şi lămâie

27 September 2011
Sufleu de orez cu vanilie şi lămâieO reteta simpla de sufleu de orez cu vanilie si lamaie din: lapte, orez, baton de vanilie, oua, lamaie, unt, zahar, sare si zahar pudra. Ingrediente: 1 l lapte 200 g orez cu bob rotund 1 baton de vanilie 4 ouă 1 lămâie 80 g unt 70 g zahăr 1 praf de sare zahăr pudră…
Read more »

Desert sfaramicios

27 September 2011
Desert sfaramiciosO reteta de desert sfaramicios din: prune, zahar, scortisoara, aluat, unt, faina, zahar si frunze de menta. Ingrediente: 15 prune 12 lingurite zahar 1 lingurita scortisoara macinata pentru aluatul sfaramicios: 150 g unt 150 g faina 150 zahar frunze de menta (pentru decor)   Mod de preparare: Se spală fructele, se taie în două, se…
Read more »

Raţă în sos dulce-acrişor cu prune uscate

27 September 2011
Raţă în sos dulce-acrişor cu prune uscateO reteta delicioasa de rata in sos dulce acrios cu prune uscate din: pulpa de rata, ceapa alba, ulei de susan, prune, pasta de ardei capia, otet de orez, sake, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpă de raţă dezosată 1  ceapă albă 4   linguri ulei de susan (sau de floarea-soarelui) 8 prune dulci japoneze…
Read more »

Galuste de toamna

27 September 2011
Galuste de toamnaO reteta delicioasa de galuste de toamna din: prune, unt, faina, zahar pudra, ou, drojdie, lapte, sare, coaja de lamaie, unt, mac, lapte, zahar pudra si unt. Ingrediente: 5 prune mari pentru aluat: 50 g unt 250 g faina 100 g zahar pudra 1 ou 25 g drojdie 100 ml lapte 1 varf cutit sare…
Read more »

Falafel

27 September 2011
FalafelSunt chifteluţe vegetariene – se pot servi în zilele de post. Se mărunţesc cu robotul de bucătărie 250 g boabe de năut din conservă, 2 căţei de us­turoi curăţaţi, 1 ceapă curăţată, boia de ardei, pătrunjel verde, coriandru, sare şi piper. Pasta obţinută se mo­delează sub formă de biluţe, care se tăvălesc prin boabe de…
Read more »

Supe si ciorbe: Supă cremă de dovleac

26 September 2011
Supe si ciorbe: Supă cremă de dovleacO reteta delicioasa de Supă cremă de dovleac din: dovleac, ceapa, rasol de vita, faina, unt, oua, lapte, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 600g dovleac 100 g ceapă 700 g rasol de vită 1 l lingură făină 80 g unt 12 ouă 200ml lapte 100 ml smântână 1 leg. pătrunjel verde sare   Mod…
Read more »

Ghiveci de toamna cu mozzarella

26 September 2011
Ghiveci de toamna cu mozzarellaO reteta delicioasa de Ghiveci de toamna cu mozzarella cu mozzarella din: vinete, rosii, ardei grasi, ceapa rosie, mozzarella, cimbru, ulei de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 2 vinete mari 2 rosii mari 2 ardei grasi rosii 2 cepe mari rosii 400 g mozzarella sau cas dulce cimbru ulei de masline sare piper macinat…
Read more »

Sufleu de broccoli cu roşii şi chifteluţe

26 September 2011
Sufleu de broccoli cu roşii şi chifteluţeO reteta de Sufleu de broccoli cu roşii şi chifteluţe din: morcovi, cartofi, buchetele broccoli, sare, piper, rosii cherry, carne tocata, pesmet, oua, smantana si cascaval. Ingrediente: 2 morcovi 400 g cartofi fierţi în coajă 250 g bucheţele de broccoli sare piper 250 g roşii cherry 400 g carne tocată 2 linguri pesmet 3 ouă…
Read more »

Murături asortate cu usturoi şi ardei iute

26 September 2011
Murături asortate cu usturoi şi ardei iuteO reteta de muraturi asortate cu usturoi si ardei iute din: sfecla rosie, varza, conopida, morcovi, telina, gogonele, frunze de telina, otet, piper boabe, usturoi, foi de dafin, ardei iute, apa, sare grunjoasa, crengute de visin si amestec de condimente. Ingrediente: 2 sfecle rosii 2 verze 2 conopide 5-6 morcovi 2 teline mici 2 kg…
Read more »

Retete delicioase: Vinete la cuptor

26 September 2011
Retete delicioase: Vinete la cuptorO reteta de vinete la cuptor din: vinete, ardei grasi, telina, ceapa, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete mari 4 ardei grasi rosii, kapia sau gogosari 1 telina cu frunze de tot 2 cepe 2 catei de usturoi 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Coaceţi ardeii, presăraţi-i cu sare fină şi…
Read more »

Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume

26 September 2011
Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legumeO reteta delicioasa de Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume din: taitei de orez, ciuperci shitake, morcovi, telina, ceapa alba, miso de orez, ceapa verde, ulei de susan si apa. Miso este un aliment japonez tradiţional, care se prezintă sub forma unei paste fermentate, cu un gust foarte sărat, având un conţinut ridicat…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu rom si fructe

26 September 2011
Reteta zilei: Tort cu rom si fructeO reteta delicioasa de tort cu rom si fructe din: fulgi de cocos, faina, praf de copt, sare, oua, ulei de floarea soarelui, baton de vanilie, gelatina alba, menta, oua, suc de maracuja, lapte de cocos, rom alb, unt, frisca, pepene verde, pepene galben si fruct de maracuja. Ingrediente: 100 g fulgi de cocos 30…
Read more »

Cocktail Plaza

26 September 2011
Cocktail PlazaO reteta simpla de Cocktail Plaza din: votca, suc de maracuja, crema de cocos, sifon, limeta, frunze de menta si zahar. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl suc de maracuja 2 cl crema de cocos sifon o felie de limeta frunze de menta zahar   Mod de preparare: Mixam bine votca, sucul de maracuja si…
Read more »

Conopidă şi broccoli sub crustă

26 September 2011
Conopidă şi broccoli sub crustăO reteta simpla si delicioasa de conopida si broccoli sub crusta din: morcovi, broccoli, conopida, sare, piper, oua, smantana, cascaval, usturoi si nucsoara. Ingrediente: 2 morcovi 400 g bucheţele de broccoli 400 g bucheţele de conopidă sare piper 2 ouă 150 ml smântână 100 g caşcaval 1 căţel de usturoi nucşoară   Mod de preparare:…
Read more »

Cartofi gratinaţi în stil franţuzesc

26 September 2011
Cartofi gratinaţi în stil franţuzescO reteta de cartofi gratinati in stil frantuzesc din: cartofi rosii, usturoi, smantana, cascaval, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g cartofi roşii 1 căţel de usturoi 400 ml smântână 50 g caşcaval ras sare piper nucşoară   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C. Se decojesc cartofii şi se spală; se taie…
Read more »

Tarta cu radacinoase

26 September 2011
Tarta cu radacinoaseO reteta de tarta cu radacinoase din: faina, unt, iaurt, lapte, piper, cascaval, sofran, morcovi, telina, pastarnac, miere si sare. Ingrediente: 600 g faina 300 g unt 100 ml iaurt sau smantana sos: 1 litru lapte 60 g unt 60 g piper 50 g cascaval sau branza de burduf 1 lingurita sofran garnitura: 4 morcovi…
Read more »

Salata cu telina, mere si nuci

26 September 2011
Salata cu telina, mere si nuciO reteta de salata cu telina, mere si nuci din: telina, mere, nuci, otet balsamic, ulei de masline, miere de albine, sare, piper si boabe de enibahar. Ţelina este o rădăcinoasă mult folosită în bucătărie. Puţini ştiu însă că ea are virtuţi vindecă­toare în afecţiuni reumatismale, gută, artrită, obezitate, cistită şi infecţii urinare. Ingrediente: 1…
Read more »

Muraturi: Ardei umpluţi cu varza

26 September 2011
Muraturi: Ardei umpluţi cu varzaO reteta de ardei umpluti cu varza din: varza, ardei, morcov, telina, sare, piper boabe, crengute de visin, otet, zahar, sare, foaie de dafin, piper boabe si amestec de condimente. Ingrediente: 5 kg varză 4  kg ardei 0,5 kg morcov 1 ţelină cu tot cu frunze 5  linguri cu sare piper boabe crenguţe de cimbru…
Read more »

Calamari umpluţi cu orez negru

26 September 2011
Calamari umpluţi cu orez negruO reteta de calamari umpluti cu orez negru din: calamari, orez negru, supa concentrata de peste, ceapa, ciuperci shitake, sos de soia si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 4 calamari medii 100 g orez negru 1 ceapă mică 1  l supă concentrată de peşte 2   ciuperci shitake uscate 2 linguri sos de soia ulei de…
Read more »

Reteta zilei: Iceberg cu ciocolată

26 September 2011
Reteta zilei: Iceberg cu ciocolatăO reteta delicioasa de iceberg de ciocolata din: fursecuri cu ciocolata, unt, ciocolata alba, branza de vaci, zahar, cacao, oua, frisca, gelatina si jeleu transparent. Ingrediente: 400 gr fursecuri cu ciocolată 100 gr unt 150 gr ciocolată albă 200 gr brânză de vaci 50 gr zahăr 10 gr cacao 2 ouă 100 gr frişcă 1…
Read more »

Peşte gratinat cu cartofi şi ardei gras

26 September 2011
Peşte gratinat cu cartofi şi ardei grasO reteta de peste gratinat cu cartofi si ardei gras din: cartofi rosii, ceapa, ulei de rapita, sare, piper, file de peste, suc de lamaie, ardei gras rosu, supa si unt. Ingrediente: 750 g cartofi roşii 2 cepe 1 lingură ulei de rapiţă sare piper 500 g file de peşte (somon, şalău) 2 linguri suc…
Read more »

Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia

26 September 2011
Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soiaO reteta delicioasa de Tăieţei de soia cu creveţi şi germeni de soia din: taitei de soia, cozi de creveti, ceapa verde, ulei de arahide, pasta de creveti, varza chinezeasca, germani de soia, ardei capia, coriandru si sare. Ingrediente: 5 cuiburi de tăieţei de soia (circa 350 g) 300 g cozi de creveţi 1 ceapă…
Read more »

Cocktail Kamikaze

26 September 2011
Cocktail KamikazeO reteta simpla de Cocktail Kamikaze din: votca, zeama de lamaie, lime juice, curacao triple sec si o curmala. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl zeama de lamaie 2 cl Lime Juice Curacao Triple Sec 1 curmala de cocktail   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata, apoi se toarna bautura…
Read more »

Cannelloni cu umplutura bologneza

26 September 2011
Cannelloni cu umplutura bolognezaO reteta delicioasa de Cannelloni cu umplutura bologneza din: morcovi, praz, usturoi, ulei de masline, sos bolognez, sare, piper, cannelloni, ceapa, unt, faina, lapte, smantana, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 200 g morcovi 200 g praz 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 500 ml sos bolognez (de la borcan) sare piper 16 cannelloni…
Read more »

Sarlota cu ingheatata si piscoturi

26 September 2011
Sarlota cu ingheatata si piscoturiO reteta de sarlota cu ingheatata si piscoturi din: oua, zahar fin, zahar vanilat, faina, amidon, zahar pudra, zmeura, ingheatata de zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 2 ouă 60 g zahăr fin 1 plic zahăr vanilinat 50 g făină 30 g amidon 1 lingură zahăr pudră umplutură 250 g zmeură 300 g îngheţată de zmeură…

Tempura de fructe de mare şi legume

26 September 2011
Tempura de fructe de mare şi legumeO reteta delicioasa de tempura de fructe de mare si legume din: fructe de mare, vanata, sparanghel, dovlecei, ceapa, faina de orez, faina alba, panko, bicarbonat, apa minerala, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 300 g fructe de mare (calamari, sepii mici, caracatiţă) 1 vânătă 6 fire de sparanghel 3 dovlecei 1 ceapă 150…
Read more »

Salata cu pere, macris si rucola

26 September 2011
Salata cu pere, macris si rucolaO reteta simpla de salata cu pere, macris si rucola din: pere, macris, rucola, masline negre, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 pere 100-200 g macris si rucola masline negre 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Stoarceţi lămâia şi bateţi bine sucul cu uleiul, cu sare şi piper până când obţineţi o emulsie…
Read more »

Cum se prepara Vita in sos de stridii (video)

26 September 2011
Cum se prepara Vita in sos de stridii (video)O reteta video despre cum se prepara vita in in sos de stridii: Ingrediente: 350g file de vita 1 lingurita sos de soia light 1½ lingura sos de stridii un varf de zahar sare si piper negru proaspat macinat 2 linguri ulei de arahide 3 catei de usturoi, taiati marunt 1 ardei iute, fara seminte,…
Read more »

Gogoşari cu conopidă şi struguri

26 September 2011
Gogoşari cu conopidă şi struguriO reteta de Gogoşari cu conopidă şi struguri din: gogosari, conopida, struguri, foi de dafin, hrean, sare, zahar, otet, piper boabe si amestec de condimente. Ingrediente: 4 kg gogoşari 1  conopidă 0,5 kg struguri 2  fire de hrean 4-5 foi de dafin 10 linguri cu sare 20 linguri cu zahăr 0,5 l oţet piper boabe…
Read more »

Ce este Hummus-ul

26 September 2011
Ce este Hummus-ulE o pastă asemănătoare fasolei bă­tute; se prepară din boabe de năut fierte, pastă de susan, usturoi, miro­denii şi suc de lămâie. în mod tradi­ţional, se serveşte cu lipie, acompa­niat de salate pe bază de cuşcuş.
Read more »

Curry de peste cu mazare

26 September 2011
Curry de peste cu mazareO reteta delicioasa de Curry de peste cu mazare din: usturoi, ghimbir, lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia alb, boia, suc de limette, migdale, supa de legume, ceapa verde, morcovi, mazare, file de peste, creveti si sos de peste. Ingrediente: 2 căţei de usturoi o bucăţică de cca 2 cm de ghimbir…
Read more »

Secrete la borcan (muraturi)

26 September 2011
Secrete la borcan (muraturi)Oricum alegi sa le prepari, legumele murate dau un gust delicios oricarui fel de mancare. Legumele sau fructele puse la murat în saramură sunt mai gustoase şi chiar mai sănătoase decât alte varietăţi, întrucât îşi păstrează o parte mai mare din conţinutul de vitamine. Fie că pui la murat castraveţi, pepene, gogonele, varză sau cono­pidă,…
Read more »

Salată din varză, prune şi nuci

26 September 2011
Salată din varză, prune şi nuciO reteta de salata din varza, prune si nuci din: varza, prune, nuci, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper si enibahar. Nucile sunt printre cele mai nutritive fructe ale toamnei, bogate în proteine, lipide, glucide, în magneziu, fosfor, calciu, cupru, zinc, iod, dar şi în Vitaminele A, C, complexul B, PP. Ingrediente: 1/2 varza…
Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu nuci

26 September 2011
Reteta zilei: Fursecuri cu nuciO reteta delicioasa de fursecuri cu nuci din: miez de nuca, unt, zahar pudra, faina, oua, zahar vanilat, ciocolata menaj si sare. Ingrediente: 200 gr miez de nucă 200 gr unt 100 gr zahăr pudră 300 gr făină 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 50 gr ciocolată menaj 5 gr sare   Mod de preparare:…
Read more »

Piept de pui cu mazăre mange-tout

26 September 2011
Piept de pui cu mazăre mange-toutO reteta delicioasa de piept de pui cu mazare mange tout din: ardei iuti, usturoi, otet, miere, suc de lamaie, piept de pui, seminte de anason, boabe de piper, sare, ulei, fasole verde, mazare mange tout, bob, mazare si sparanghel. Ingrediente: 4 ardei iuţi roşii 2 căţei de usturoi 50 ml oţet 50 g miere…
Read more »

Cocktail Eastwind

26 September 2011
Cocktail EastwindO reteta simpla de Cocktail Eastwind din: votca, vermut sec, vermut rosu si limeta. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl vermut sec 2 cl vermut rosu limeta   Mod de preparare: Mixam cu multa gheata votca si vermutul in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi. Adaugam putin zeama si bucati de limeta…
Read more »

Ciocolata cu inghetata

26 September 2011
Ciocolata cu inghetataO reteta de ciocolata cu ingheatata din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, tos, faina, frisca, ingehatata, sirop de ciocolata si ciocolata rasa pentru ornat. Ingrediente: 250 g ciocolată amăruie 150 g unt 6 ouă 200 g zahăr tos 80 g făină 200 ml frişcă 500 ml îngheţată sirop de ciocolată ciocolată rasă pentru ornat  …
Read more »

Creveţi crocanţi

25 September 2011
Creveţi crocanţiO reteta delicioasa de creveti crocanti din: cozi de creveti, faina alba, faina de orez, oua, panko si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 32 cozi de creveţi (proaspete) 100 g făină albă 50 g faină de orez 3 ouă 200 g panko (pesmet japonez) sau alt pesmet cu granulaţie mare ulei de floarea-soărelui (pentru prăjit)…
Read more »

Ciorba nefiarta de legume

25 September 2011
Ciorba nefiarta de legumeO reteta de ciorba nefiarta de legume din: morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, pastarnac, patrunjel, telina, zeama de varza acra, patrunjel verde, sare si piper. Ciorbele fără foc se pot prepara prin adăugarea legumelor preferate, rase, tocate mărunt sau tăiate în felii mai mari, în suc de roşii, zeamă de varză, iaurt, lapte acru, zer…
Read more »

Ruladă albă cu zmeură

25 September 2011
Ruladă albă cu zmeurăO reteta de rulada alba cu zmeura din: oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, amidon, foi de gelatina, zmeura si frisca. Ingrediente: 4 ouă 120 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilinat sare 90 g făină 45 g amidon 5 foi gelatină 300 g zmeură 500 g frişcă   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la…
Read more »

Linguine cu somon afumat şi mazăre

25 September 2011
Linguine cu somon afumat şi mazăreO reteta de linguine cu somon afumat si mazare din: mazare, sare, zahar, paste, somon afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de peste, smantana, suc de lamaie, vermut si piper. Ingrediente: 500 g mazăre boabe în păstăi sare zahăr 400 g paste (de ex. linguine) 200 g somon afumat feliat 1 ceapă 1 căţel…
Read more »

Blat de pandispan cu ciocolata

25 September 2011
Blat de pandispan cu ciocolataO reteta de blat de pandispan cu ciocolata din: ciocolata amaruie, amidon, oua, zahar, zahar vanilinat si faina. Ingrediente: 150 g ciocolată amăruie 80 g amidon 6ouă 140 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat 120 g făină   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 170 °C. Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se lasă…
Read more »

Fajitas de pui cu ouă

25 September 2011
Fajitas de pui cu ouăO reteta delicioasa de fajitas de pui cu oua din: lipii, piept de pui, oua, morcov, mazare, fasole verde, ardei gras, ceapa, sos tabasco, cimen, oregano, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii mari 400g piept de pui 4 ouă 1 morcov 100 g mazăre 100 g fasole verde 1 ardei gras 1 ceapă 1…
Read more »

Reteta zilei: Gogosari umpluti cu vinete

25 September 2011
Reteta zilei: Gogosari umpluti cu vineteO reteta delicioasa de gogosari umpluti cu vinete din: gogosari, vinete, telina, usturoi, otet, apa, zahar, sare de mare, boabe de piper si amestec de condimente. Ingrediente: 3 kg gogoşari 1 kg vinete 1 ţelină cu tot cu frunze 1 căpăţână de usturoi 1 l oţet 3 l apă 1 lingură cu zahăr 1 lingură…
Read more »

Salată cu mazăre şi brânză

25 September 2011
Salată cu mazăre şi brânzăO reteta de salata cu mazare si branza din: salata verde, mazare, sare, piper, zahar, ceapa rosie, branza feta, otet balsamic, suc de lamaie, miere si ulei. Ingrediente: 1 salată verde 600 g mazăre proaspătă (în păstăi) sare piper 1 linguriţă zahăr 1 ceapă roşie 250 g brânză feta sau telemea 4 linguri oţet balsa­mic…
Read more »

Ingheţată de ghimbir prăjită

25 September 2011
Ingheţată de ghimbir prăjităO reteta de inghetata de ghimbir prajita din: ingheatata cu smantana, ghimbir, faina de orez, faina alba, bicarbonat, drojdie, zahar pudra, apa minerala, ulei de floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 400 g îngheţată cu smântână 5 cm rădăcină de ghimbir pentru aluat: 120 g faină de orez 150 g faină albă 1  linguriţă bicarbonat…
Read more »

Spirale de pui cu porumb şi ardei

25 September 2011
Spirale de pui cu porumb şi ardeiO reteta de spirale de pui cu porumb si ardei din: piept de pui, porumb murat, ardei grasi, ulei, parmezan, sos de rodie, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 500g porumb mic murat 2 ardei graşi 50 ml ulei 50g parmezan 50ml sos de rodie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »

Cum se prepara Porc dulce acrisor (video)

25 September 2011
Cum se prepara Porc dulce acrisor (video)O reteta video despre cum se prepara porc dulce acrisor:   Ingrediente: pentru porc: 3 linguri boabe de soia prajite piper alb macinat 1 lingurita chilli uscat pisat 2 muschi de porc, fara grasime 2 linguri ulei de arahide pentru sosul dulce-acrisor: 125g ananas in conserva, in suc natural 125ml suc de ananas 3 linguri…
Read more »

Cocktail Colonel Kremlin

25 September 2011
Cocktail Colonel KremlinO reteta simpla de Cocktail Colonel Kremlin din: votca, suc de limeta si sirop de zahar. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl suc de limeta 1 cl sirop de zahar   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gehata in shaker. Se toarna bautura printr-o strecuratoare de bar intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »

Tartă cu mazăre mange-tout

25 September 2011
Tartă cu mazăre mange-toutO reteta de tarta cu mazare mange tout din: unt, faina, sare, mazare mange tout, ceapa, kaizer, rosii uscate, usturoi, busuioc, menta, oua, smantana, lapte, piper, nucsoara si seminte de pin. Ingrediente: 100 g unt 375 g faina sare 500 g mazare mange-tout 150 g ceapa 50 g kaizer împă­nat afumat 50 g roşii uscate…
Read more »

Viţel dulce acrisor cu sos picant

25 September 2011
Viţel dulce acrisor cu sos picantO reteta delicioasa de vitel dulce acrisor cu sos picant din: vrabioara de vitel, ulei, sos warchester, rosii, ceapa, boia de ardei dulce, sos tabasco, usturoi, limete, paturnjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 100 ml ulei 3 lingurite sos Worchester 500 g rosii bine coapte 1 ceapa mare 1 lingurita rasa…
Read more »

Pui în crustă de orez şi lămâie

25 September 2011
Pui în crustă de orez şi lămâieO reteta delicioasa de pui in crusta de orez si lamaie din: piept de pui, orez basmati, apa, ou, faina, ulei de floarea soarelui, sare, lamai, amidon, ulei de susan, zahar si felii de lamaie. Ingrediente: 2   piepţi de pui 60 g orez basmati 120 ml apă 1  ou 3   linguri faină ulei de floarea-soarelui…
Read more »

Tort de zmeura

25 September 2011
Tort de zmeuraO reteta delicioasa de tort de zmeura din: oua, zahar, amaretto, faina, amidon, cacao, foi de gelatina, mascarpone, branza de vaci, lichior de oua, frisca, zmeura, glazura de gelatina, zahar si suc de mere. Ingrediente: 4 oua 4 linguri zahar 50 ml Amaretto 3 linguri faina 3 linguri amidon 1 lingura cacao crema: 3 foi…
Read more »

Supa de mazare cu busuioc

25 September 2011
Supa de mazare cu busuiocO reteta de supa de mazare cu busuioc din: mazare, busuioc, praz, telina, ceapa, usturoi, unt, supa de legume, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 mazare proaspata (in pastai) 1 legatura busuioc 1 fir praz 150 g radacina de telina 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri unt circa 800 ml supa de…
Read more »

Burritos cu fasole rosie si piept de pui

25 September 2011
Burritos cu fasole rosie si piept de puiO reteta delicioasa de burritos cu fasole rosie si piept de pui din: lipii, piept de pui, faosle rosie, ardei gras rosu, boabe de porumb, salata verde, ceapa, ulei, rosii, sos de rosii picant, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii subtiri 400 g piept de pui 200 g fasole rosie fiarta 1 ardei rgas…
Read more »

Porc cu sos dulce-acrişor

25 September 2011
Porc cu sos dulce-acrişorO reteta delicioasa de porc cu sos dulce acrisor din: pulpa de porc, ananas, ou, praz, ardei gras verde, amidon de porumb, sake, faina alba, ulei de masline extravirgin, otet alb, zahar brun, ketchup, sos de soia si sos worchester. Ingrediente: 750 g pulpă de porc 100 g ananas 1 ou 1 fir de praz…
Read more »

Cupă de vară cu fructe şi înghetata

25 September 2011
Cupă de vară cu fructe şi înghetataO reteta delicioasa de cupe de vara cu fructe si ingheatata din: pepene galben, ingheatata, sare, frisca, albusuri, ciocolata alba, rom, zahar pudra si fructe pentru ornat. Ingrediente: 1 pepene galben 500 ml îngheţată 1 praf de sare 100 ml frişcă 6 albuşuri 300 g ciocolată albă 50 ml rom 1 lingură zahăr pudră căpşuni…
Read more »

Reteta zilei: Chutney de dovlecei

25 September 2011
Reteta zilei: Chutney de dovleceiO reteta delicioasa de chutney de dovlecei din: ceapa, rosii, dovlecei, mere, zahar tos, otet de vin alb, piper negru si alb, boabe de mustar, ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 cepe mari 4 roşii potrivite, coapte bine 3-4 dovlecei potriviţi (cei mari sunt aţoşi) 2 mere creţeşti (mai acrişoare) 250 g zahăr tos 300 ml…

Cocktail Almond Cooler

25 September 2011
Cocktail Almond CoolerO reteta simpla de Cocktail Almond Cooler din: votca, amaretto si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Amaretto 6 cl suc de portocale   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine impreuna cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura fara gheata intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Omleta cu somon la cuptor

25 September 2011
Omleta cu somon la cuptorO reteta delicioasa de omleta cu somon la cuptor din: file de somon, spanac, mozzarella, usturoi, smantana, sare, piper, unt si oua. Ingrediente: 300 g file de somon congelat 100 g spanac 200 g mozzarella 1 căţel de usturoi 2 linguri smântână sare, piper 1 lingură unt 4 ouă   Mod de preparare: Se lasă…
Read more »

Tartă cu fructe de pădure şi frisca

25 September 2011
Tartă cu fructe de pădure şi friscaO reteta delicioasa de tarta cu fructe de padure si frisca din: faina, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, unt, fructe de padure asortate, zahar, oua, unt, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 225 g faina 50 g zahar sare coaja rasa de la 1/2 lamaie 150 g unt crema si umplutura: 400 g fructe de…
Read more »

Pui cu pesto si dovlecei

25 September 2011
Pui cu pesto si dovleceiO reteta simpla si delicioasa de pui cu pesto si dovlecei din: dovlecei, busuioc, file de piept de pui, sare, piper, pesto, sunca uscata si ulei de masline. Ingrediente: 600 g dovlecei 1/2 legătură busuioc 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 3 linguri pesto 8 felii şuncă uscată 4…
Read more »

Piept de pui cu porumb fiert şi sos de roşii

25 September 2011
Piept de pui cu porumb fiert şi sos de roşiiO reteta de piept de pui cu porumb fiert si sos de rosii din: piept de pui, porumb, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 siuleti de porumb fierti 1 ceapa 4-5 rosii bine coapte 1 ardei gras 50 ml ulei 1 lingurita rasa de…
Read more »

Salata de scoici cu caviar

25 September 2011
Salata de scoici cu caviarO reteta de salata de scoici cu caviar din: scoici, caviar, radicchio, andiva, galbiori, hasma, ulei de masline, ulei de arahide, otet de cirdu, sofran, sare si piper. Ingrediente: 12 scoici saint-jacques, mai mari 2 linguri caviar 1 căpăţână mică de radicchio (cicoare) 1 andivă 150 g gălbiori mici 1 haşmă 5 linguri ulei de…
Read more »

File de peşte cu rozmarin

25 September 2011
File de peşte cu rozmarinO reteta de file de peste cu rozmarin din: limetta, file de peste pangasius, sare, piper, rozmarin, usturoi, kaizer afumat si capere. Ingrediente: 1 limettă 4 fileuri de peşte Pangasius (a cca 150 g) sare piper 3 fire rozmarin 2 căţei de usturoi 100 g kaizer afumat tăiat cuburi 2 linguri capere (de la borcan)…
Read more »

Penne cu legume

25 September 2011
Penne cu legumeO reteta simpla si delicioasa de penne cu legume din: rosii, dovlecei, vinete, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, cimbru, paste si busuioc. Ingrediente: 6 roşii 3 dovlecei 200 g vinete 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 150 ml supă de legume sare piper 1 lingură cimbru tocat 500…
Read more »

Retete traditionale: Drob de miel

25 September 2011
Retete traditionale: Drob de mielO reteta traditionala de drob de miel din: maruntaie de miel, prapur de miel, ficat, de pui, carne macra de pui sau de vita, ceapa verde, marar, patrunjel, oua, usturoi, paine, sare si piper. Ingrediente: măruntaiele de miel (ficat, plă­mân, inimă şi rinichi) 1  prapur de miel 1/2 kg ficat de pui 1/2  kg carne…
Read more »

Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici

24 September 2011
Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoiciO reteta delicioasa de Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici din: fasole alba, cartofi, usturoi, ceapa, foaie de dafin, ulei de masline extravirgin, sare si piper, creveti, scoici, usturoi, busuioc si sare. Ingrediente: 250 g fasole albă la conservă 100 g cartofi 2 căţei de usturoi 50 g ceapă 1 foaie de dafin…
Read more »

Vita in crusta de mustar

24 September 2011
Vita in crusta de mustarO reteta delicioasa de vita in crusta de mustar din: patrunjel, cartofi, mustar, tarhon verde, ulei, vin rosu, apa, piper negru boabe, miere, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 1 legătură pătrunjel verde 4 cartofi 3 linguri muştar 2 linguriţe tarhon verde sau uscat 6 linguri ulei 1 pahar vin roşu 1…
Read more »

Muschi de porc pe varza

24 September 2011
Muschi de porc pe varza  O reteta delicioasa de muschi de porc cu  usturoi, sare, cimbru uscat, rozmarin uscat, salvie, piper, ulei, varza murata, ulei, cimbru, mere. Ingrediente: 1 muşchi de porc Ingrediente sos marinat: 1 căpătână de usturoi 1 linguriţă sare grunjoasă 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă rozmarin uscat 3-4 frunze de salvie 1 linguriţă piper negru…
Read more »

Frigarui cu cuscus si creveti

24 September 2011
Frigarui cu cuscus si crevetiO reteta de frigarui cu cuscus si creveti din: cuscus, rosii, dovlecel, creveti, usturoi, lamai, sare, piper, ulei de masline, supa de legume si chimen. Ingrediente: 250 g cuşcuş (instant) 2 roşii • 1 dovlecel • 400 g creveţi proaspeţi (decorticaţi, curăţaţi, fără cap) 12 căţei de usturoi 2 lămâi sare piper 4 linguri ulei…
Read more »

Prajitura cu nes

24 September 2011
Prajitura cu nesO reteta delicioasa de prajitura cu nes, oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, zahar vanilat, zahar pudra, nuca, ciocolata neagra. Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 150 g nuci prăjite si măcinate 1 lingură făină 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat Ingrediente crema: 200 g zahăr pudră…
Read more »

Pui picant in stil italian

24 September 2011
Pui picant in stil italianO reteta de pui picant in stil italian din: piept de pui, ghimbir, usturoi, coriandru, chimen, boia, iaurt, sare, suc de lamaie, bulion, ceapa si ulei. Ingrediente: 1,5 kg piepţi de pui 1 linguriţă ghimbir proaspăt, ras 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă coriandru măcinat 1/2 linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă boia 3 linguri iaurt…
Read more »

Prajitura cu coniac

24 September 2011
Prajitura cu coniac  O reteta delicioasa de prajitura cu coniac, faina, sare, unt, oua, zahar, gelatina, ciocolata, lapte, frisca, cacao. Ingrediente: 150 g făină 1 1 praf de sare 50 g unt 3 ouă 150g zahăr 150 ml coniac Ingrediente crema: 12g gelatină 250 g ciocolată pralinată 4 ouă 1 lingură cu lapte 250 ml friscă lichidă…
Read more »

Pui la cuptor cu ardei gras şi salam picant

24 September 2011
Pui la cuptor cu ardei gras şi salam picantO reteta de pui la cuptor cu ardei gras si salam picant din: ceapa, usturoi, ardei gras, rosu, ardei rgas galben, ardei iute, rosii cherry, chorizo, cimbru, pui, supa de pasare, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei iute…
Read more »

Mere umplute

24 September 2011
Mere umpluteO reteta de mere umplute din: mere, branza dulce de vaci, zahar praf, unt, nuci, stafide, sirop de fructe si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 4 mere 100 g branza dulce de vaci 1 lingura zahar praf 1 lingura unt 2 nuci 1 lingura stafide 2 linguri sirop de fructe coaja rasa de lamaie  …
Read more »

Braduti

24 September 2011
BradutiO reteta simpla si gustoasa de braduti din:, unt, zahar, praf de copt, ou, sare, zahar vanilat, faina, biscuiti, lapte, cacao, rom, margarina, nuca de cocos, bomboane Ingrediente fursecuri: 100 g unt 100 g zahăr 100 ml lapte 1 pliculeţ praf de copt 1 ou 1 vârf cutit de sare 2 pliculeţe zahăr vanilat făină…
Read more »

Pulpă de porc împănată

24 September 2011
Pulpă de porc împănatăO reteta delicioasa de pulpa de porc impanata din: pulpa de porc, slanina, usturoi, cimbru, vin alb, cartofi, boia de ardei, sare si boabe de piper. Ingrediente: 1 pulpă de porc 300 g slănină 1 căpăţână usturoi 1 lingură cimbru 1 pahar vin alb 1  kg cartofi 2  căni cu apă 1 linguriţă boia de…
Read more »

Fantezie cu nuci

24 September 2011
Fantezie cu nuciO reteta delicioasa cu  nuci, oua, zahar, zahar vanilat, rom, faina, praf de copt, mac, frisca, cirese confiate . Ingrediente blat: 5 ouă 150g zahăr 1 plic zahăr vanilat 250 g nuci măcinate 2 linguri rom 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 3 linguri cu mac Ingrediente umplutura: 300 g friscă Ingrediente decor:…
Read more »

Retete traditionale: Saramură de peste

24 September 2011
Retete traditionale: Saramură de pesteO reteta de saramura de peste din: peste, ardei grasi, usturoi, rosii, lamaie, apa, malai, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de peste 2 ardei grasi 5 catei de usturoi 3 rosii mari 1 lamaie 1 l apa 300 g malai sare piper   Mod de preparare: Curatati peştele, spălaţi-l şi apoi scurgeţi-l de apă.…
Read more »

Ardei iute murat

24 September 2011
O reteta simpla de ardei iute murat din: ardei iuti verzi, ceapa alba, zahar, otet si sare de mare. Ingrediente: 1 kg ardei iuţi verzi 1/2 kg ceapă albă 200 g zahăr 100 ml oţet 1 linguriţă cu sare mare   Mod de preparare: Pui ardeii curatati de codite si ceapa taiata cat mai fin…
Read more »

Frigărui de porc cu ceapă şi ardei gras

24 September 2011
Frigărui de porc cu ceapă şi ardei grasO reteta simpla de Frigărui de porc cu ceapă şi ardei gras din: carne de porc, ceapa rosie, ardei grasi rosii, suc de limetta, sos de soia, ulei, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de porc (de ex. muşchi) 3 cepe roşii 2 ardei graşi roşii sucul de la 1 limettă 3 linguri sos…
Read more »

Sos Chutney de dovleac si rosii

24 September 2011
Sos Chutney de dovleac si rosiiO reteta de Sos Chutney de dovleac si rosii din: dovleac, rosii, ceapa, usturoi, zahar brun, zahar alb, sare, ghimbir, piper alb, ienibahar, otet de vin si stafide. Ingrediente: 2,3 kg dovleac 1  kg roşii 0,5 kg ceapă 2  căţei de usturoi 400 g zahăr brun 400 g zahăr alb 2 linguri cu sare 2…
Read more »

Supa-cremă de fasole cu creveţi

24 September 2011
Supa-cremă de fasole cu creveţiO reteta de supa crema de fasole cu creveti din: fasole alba, scoici, creveti, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, patrunjel, sare, piper si paine prajita. Ingrediente: 2 conserve cu fasole albă 250 g scoici 250 g creveţi 1 căţel de usturoi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ardei iute 1/2 legătură pătrunjel…
Read more »

Retete traditioanale: Stufat de miel

24 September 2011
Retete traditioanale: Stufat de mielO reteta delicioasa de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, suc de rosii, ulei, otet, supa concentrata de zarzavat si faina. Stufatul de miel e un preparat specific Sărbătorilor Pascale, care se prepară din carne de miel cu os. Deoarece mielul este un animal foarte tânăr, carnea lui necesită la…
Read more »

Retete traditionale: Tobă

24 September 2011
Retete traditionale: TobăO reteta traditionala de toba din: capatana de porc, sorici, ureche, picioare, carne macra, limba si inima, slanina, boabe de piper, stomac, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1/2 căpăţână de porc 3-4 fâşii şorici 1 ureche 2 picioare 1 kg carne macră limba şi inima porcului 500 g slănină 2-3 foi de dafin 10-12 boabe…
Read more »

Orez în stil cantonez

23 September 2011
Orez în stil cantonezO reteta de orez in stil cantonez din: orez basmati, oua, sunca, mazare, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez basmati 2 ouă 150 g şuncă presată (nefeliată) 200 g mazăre ulei de măsline extravirgin sare piper   Mod de preparare: Spală orezul într-o sită cu ochiuri mici şi pune-l într-o…
Read more »

Tartă cu mere si smantana

23 September 2011
Tartă cu mere si smantanaO reteta de tarta cu mere si smantana din: faina, zahar, unt, ou, sare, mere, suc si coaja de lamaie, scortisoara, smantana, oua si amidon. Ingrediente: 250 g făină 80 g zahăr 160 g unt 1 ou sare umplutură: 1 kg mere sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie scorţişoară 130 gzahăr 300 g…
Read more »

Penne cu ton

23 September 2011
Penne cu tonO reteta delicioasa de penne cu ton din: penne, ton in ulei, usturoi, masline, pasta de ansoa, capere, rosii in bulion, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400g penne 300g ton în ulei (conservă) 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline 1 lingură pastă de anşoa 2 linguri capere 400g roşii în bulion…
Read more »

Tort de orez cu topping de visine

23 September 2011
Tort de orez cu topping de visineO reteta de tort de orez cu topping de visine din: baton de vanilie, orez cu bob rotund, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocala, lapte, foi de gelatina, visinata, frisca, visine, vin de porto, batond e scortisoara, suc de visine si amidon. Ingrediente: 1 baton de vanilie 125 g orez cu bob rotund 50…
Read more »

Cocktail Lightday

23 September 2011
Cocktail LightdayO reteta simpla de Cocktail Lightday din: votca, anisette, bitter orange si albus. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl Anisette 3 stropi Bitter Orange 1 albus   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de cocktail, racita in prealabil.

Sarmale din peşte în foi de vită

23 September 2011
Sarmale din peşte în foi de vităO reteta de sarmale din peste in foi de vita din: file dezosat de peste, ceapa, ardei gras, ardei iute, marar verde, orez, vin, lamaie, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file dezosat de peşte 1 ceapă 1 ardei gras 1/2 ardei iute 1 leg. mărar verde 200g orez 4 linguri ulei…
Read more »

File de cod cu ciuperci

23 September 2011
File de cod cu ciuperciO reteta de file de cod cu ciuperci din: fileuri de cod, ciuperci de padure, cartofi, frunze de spanac, salata, usturoi, ulei de masline, seminte de chimen, marar, patrunjel, sare si amestec de piper Ingrediente: 4 fileuri de cod 400g ciuperci de pădure: bureţi, mânătărci, gălbiori 200g cartofi frunze de spanac salată 2 căţei de…
Read more »

Ochiuri domnesti cu ciuperci

23 September 2011
Ochiuri domnesti cu ciuperciO reteta delicioasa de ochiuri domnesti cu ciuperci din: vanata, ceapa, ciuperci, cartofi, oua, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata 1 ceapa 150 g ciuperci champignon 500 g cartofi noi fierti de-o zi 4 oua 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se spala vanata, se curata si…
Read more »

Fidea de orez cu somon

23 September 2011
Fidea de orez cu somonO reteta simpla de fidea de orez cu somon din: fidea de orez, somon, mazare, ceapa verde, ulei de masline, extravirgin, sos de soia, icre de somon, marar si sare. Ingrediente: 350 g fidea de orez 200 g somon proaspăt 150 g mazăre proaspătă 1 fir de ceapă verde 4 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Cocktail Happy Fin

23 September 2011
Cocktail Happy FinO reteta simpla de Cocktail Happy Fin din: votca, lichior de piersici, suc de portocale si limeta. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl lichior de piersici suc de portocale limeta   Mod de preparare: Intr-un pahar pentru bauturi lungi amestecam bine ingredientele alcoolice apoi completam totul cu suc de portocale. In final adaugam bucatica de…
Read more »

Retete traditionale: Chifteluţe marinate

23 September 2011
Retete traditionale: Chifteluţe marinateO reteta de chiftelute marinate din: carne de vita, carne de porc, ciuperci, oua, faina, ulei, usturoi, marar verde, miere, vin rosu, ceapa, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 100 g carne de porc 300 g ciuperci proaspete de cultura sau de padure 3 oua 1 lingura faina 3…
Read more »

Supa de midii si fasole pestrita

23 September 2011
Supa de midii si fasole pestritaO reteta delicioasa de supa de midii si fasole pestrita din: midii, fasole pestrita, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, patrunjel, lamaie, paine, sare si piper. Ingrediente: 1  kg midii 150 g fasole pestriţă uscată 300 g roşii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2  căţei de usturoi 1 foaie de dafin…
Read more »

Salata de vara cu dressing de miere

23 September 2011
Salata de vara cu dressing de miereO reteta delicioasa de Salata de vara cu dressing de miere din: salata verde, ruccola, castravete, tomate, rosii uscate in ulei, ceapa verde, miere, otet de vin alb, ulei de samburi de struguri, sare si piper. Ingrediente: 100 g salată verde 1 legătură ruccola 1 castravete 100 g tomate cherry galbene 100 g tomate cherry…
Read more »

Vinete cu carne la cuptor

23 September 2011
Vinete cu carne la cuptorO reteta de Vinete cu carte la cuptor din: piept de pui, vinete, ulei, rosii, supa de legume, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 200 g piept de pui fiert 400 g vinete 1 lingura ulei 2 rosii 100 ml supa de legume 2 linguri de smantana cateva fire de patrunjel verde sare   Mod…
Read more »

Ciorba de vita

23 September 2011
Ciorba de vitaO reteta de ciorba de vita din: carne de vita, cartofi, rosii, ceapa, telina, pastarnac, smantana, leustean, otet aromat cu tarhon, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita-rasol, piept 4 cartofi mai mari 3 rosii 2 cepe 1 telina 1 pastarnac 100 ml smantana 1 legatura leustean 3 linguri otet aromat cu tarhon…
Read more »

Sos Chutney de mango şi mere

23 September 2011
Sos Chutney de mango şi mereO reteta simpla de Sos Chutney de mango şi mere din: otet de vin, apa, ardei iute, zahar, usturoi, ghimbir, stafide, migdale si sare. Ingrediente: 230 ml oţet de vin/mere 230 ml apă 1/2 ardei iute roşu 300 g zahăr 4 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ghimbir ras 4 linguriţe cu stafide mari 8…
Read more »

Pateu de fazan cu foie gras

23 September 2011
Pateu de fazan cu foie grasO reteta de pateu de fazan cu foie gras din: fazan, piept de porc, ceafa de porc, foie gras, prapur de porc, oua, hasme, usturoi, unt, granule de gelatina, sare si piper. Ingrediente: 1 fazan 100 g piept de porc 350 g ceafă de porc dezosată 200 g foie gras de raţă, semi- preparat 1…
Read more »

Frigărui de curcan

23 September 2011
Frigărui de curcanO reteta delicioasa de frigarui de curcan din: limetta, usturoi, rosii uscate, ulei, salvie, sunca presata, orez, piept de curcan si rosii cherry. Ingrediente: 1 limettă 2 căţei de usturoi 60 g roşii uscate, conservate în ulei 6 linguri ulei 4 fire salvie 6 felii şuncă uscată 200 g orez 6 felii de piept de…
Read more »

Spaghete de soia cu peşte şi legume preparate la wok

23 September 2011
Spaghete de soia cu peşte şi legume preparate la wokO reteta delicioasa de Spaghete de soia cu peşte şi legume preparate la wok din: spaghete de soia, cozi de creveti, calamari, ou, ceapa, morcov, boabe de mazare, varza, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 350 g spaghete de soia 10 cozi de creveţi 4 calamari mici (proaspeţi)…
Read more »

Retete delicioase: Cârnaţi de casă

23 September 2011
Retete delicioase: Cârnaţi de casăO reteta delicioasa de carnati de casa din: carne de porc, carne de vita, cimbru, usturoi, boia iute de ardei, intestine de porc, sare si piper macinat. Ingrediente: 700 g carne de porc grasă 350 g carne de vită 2-3 crenguţe cimbru uscat 3- 4 căţei usturoi 1/2 linguriţă boia iute de ardei intestine de…
Read more »

Parfait de cirese si ciocolata

23 September 2011
Parfait de cirese si ciocolataO reteta delicioasa de Parfait de cirese si ciocolata din: cirese, baton de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar, rom alb, ciocolata alba, frisca, mascarpone, ciocolata rasa si alune. Ingrediente: 400 g cireşe 1 baton de vanilie 400 ml lapte 5 gălbenuşuri 100 g zahăr 4 linguri rom alb 100 g ciocolată albă 250 ml frişcă 150…
Read more »

Creme brulee cu coacăze

23 September 2011
Creme brulee cu coacăzeO reteta delicioasa de creme brulee cu coacaze din: lapte, smantana dulce, zahar, galbenusuri, baton de vanilie si zahar brun. Ingrediente: 140 ml lapte 380 ml smântână dulce 3 linguri zahăr 5 gălbenuşuri miezul de la 1/2 baton de vanilie zahăr brun   Mod de preparare: Se amestecă într-un castron laptele, smântână dulce, zahărul, gălbenuşurile…
Read more »

Retete delicioase: Caltaboş

23 September 2011
Retete delicioase: CaltaboşO reteta delicioasa de caltabos din: carne grasa, maruntaie de porc, ceapa, intestine de porc, untura, usturoi, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne grasă 1 kg măruntaie de porc 300 g ceapă 1 pahar cu orez intestine groase de porc 1 lingură untură 2-4 căţei usturoi 1/2 linguriţă ienibahar sare piper   Mod…
Read more »

Supă-cremă de ardei cu creveti

23 September 2011
Supă-cremă de ardei cu crevetiO reteta de supa crema de ardei cu creveti din: creveti, ceapa, tija de telina, morcov, faina de grau integral, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute si patrunjel Ingrediente: 600 g creveţi 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 morcov pentru aluat: 500 g faină de grâu integral 500 ml apă…
Read more »

Budincă de legume

23 September 2011
Budincă de legumeO reteta de budinca de legume din: cartofi, morcovi, conopida, faina, unt, lapte, ou, telemea desarata, pesmet si sare. Ingrediente: 100 g cartofi 100 g morcovi 100 g broccoli 100 g conopida 1 lingura faina 1 lingura unt 100 ml lapte 1 ou 150 g telemea desarata 1 lingura pesmet sare   Mod de preparare:…
Read more »

Tarta cu chutney de ceapa rosie

23 September 2011
Tarta cu chutney de ceapa rosieO reteta de tarte cu chutney de ceapa rosie din: faina, margarina, zahar pudra, oua si sare. Ingrediente: 250 g făină 100 g margarină 130 g zahăr pudră 2 ouă sare   Mod de preparare: Intr-un bol, amestecă ouăle cu zahărul şi un praf de sare. Când zahărul s-a topit, adaugă margarină şi omogenizează compoziţia.…
Read more »

Pacheţele de primăvară cu legume dulci

23 September 2011
Pacheţele de primăvară cu legume dulciO reteta delicioasa de Pacheţele de primăvară cu legume dulci din: foi de woton, morcovi, tije de telina, mazare boabe, ceapa alba, sparanghel verde, ulei de arahide si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 8 foi pentru wonton congelate (sau foi de plăcintă) 3 morcovi 2 tije de ţelină 150 g mazăre boabe 1 ceapă albă…
Read more »

Supe, ciorbe si borsuri: Bors de miel

23 September 2011
Supe, ciorbe si borsuri: Bors de mielO reteta de bors de miel din: cap de miel, coaste, morcovi, ceapa verde, usturoi cu frunze, bors, orez, smantana, ou, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1  cap de miel 1/2 kg coaste 2  morcovi 6-8 cepe verzi 4 fire usturoi cu frunze 1 l borş 1 pahar orez 1 pahar smântână 1 ou crud…
Read more »

Clătite cu mere

23 September 2011
Clătite cu mereO reteta de clatite cu mere din: oua, faina, lapte, unt, sare, mere, zahar, zahar vanilat si ulei. Ingrediente: 2 oua 50 g faina 500 ml lapte 20 g unt topit sau ulei un varf cutit sare 500 g mere 3 linguri zahar 1 lingurita zahar vanilat 2 linguri ulei pentru copt   Mod de…
Read more »

Mucenici moldoveneşti

23 September 2011
Mucenici moldoveneştiO reteta delicioasa de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera, ulei, drojdie, miere, nuca, sare, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg faină 1 cană apă minerală sau sifon 1/2 cană ulei 1 cub drojdie 1 cană miere 1/2 kg nucă 1/2 lingură sare pentru sirop: 1 cană zahăr 1 cană apă   Mod de preparare:…
Read more »

Retete traditionale: Colivă

23 September 2011
Retete traditionale: ColivăO reteta de coliva din: grau sau arpacas, zahar, nuca macinata, esenta de rom, sare, cacao, zahar pudra, nuca si bomboane. Ingrediente: 1/2 kg grâu bătut sau arpacaş 300 g zahăr 300 g nucă măcinată 1-2 sticluţe esenţă de rom sare pentru decor: 1 lingură cacao zahăr pudră 4-8 jumătăţi de nucă bomboane mici colorate…
Read more »

Sos Chutney de mere si ceapa

22 September 2011
Sos Chutney de mere si ceapaO reteta simpla de Sos Chutney de mere si ceapa din: mere, ceapa alba, stafide, ghimbir, zahar, zahar candel, otet de vin, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg mere 500 g ceapă albă 100 g stafide 1 linguriţă cu ghimbir ras 100 g zahăr 300 g zahăr candel 250 ml oţet de vin 1…
Read more »

Chipsuri de creveti cu sos de ardei dulce-acrişor

22 September 2011
Chipsuri de creveti cu sos de ardei dulce-acrişorO reteta delicioasa de Chipsuri de creveti cu sos de ardei dulce-acrişor din: chipsuri de creveti, ulei de arahide, ardei grasi rosu, ardei iute, otet de orez, zahar, ceapa alba, amidon si sare. Ingrediente: 1 cutie cu chipsuri de creveţi ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) pentru sos: 1 ardei gras roşu 1  ardei iute…
Read more »

Budincă din griş cu lapte

22 September 2011
O reteta de budinca din gris cu lapte din: lapte, gris, oua, zahar, unt, pesmet de biscuiti dulci, frisca, pere si sare. Ingrediente: 500 ml lapte 3 linguri gris 3 oua 4 linguri zahar 1 lingura unt 1 lingura pesmet de biscuiti dulci 3 linguri frisca 2 pere sare   Mod de preparare: Spargeti ouale…
Read more »

Terina cu doua feluri de somon

22 September 2011
Terina cu doua feluri de somonO reteta delicioasa de terina cu doua feluri de somon din: file de somon, somon afumat, avocado, foid e gelatina, cupa de peste, marar, zeama de lamaie, smantana, hrean, boabe de piper rosu, sare si piper. Ingrediente: 1 file de somon (600 g) 6felii de somon afumat 2 avocado 12 foi de gelatină uscată 1…
Read more »

Cornulete delicioase

22 September 2011
Cornulete delicioaseO reteta simpla de cornulete delicioase din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, sare, zahar vanilat si struguri. Ingrediente: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar pudra 2 galbenusuri un varf cutit sare 1 lingurita zahar vanilat ornare: 1 lingura zahar praf 200 g struguri   Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul, câteva…
Read more »

Cocktail Northpole

22 September 2011
Cocktail NorthpoleO reteta simpla de Cocktail Northpole din: votca, drambuie, zahar, campari si coaja de limeta. Ingrediente: 3 cl votca 1 cl Drambuie zahar 1 cl Campari coaja de limeta   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de cocktail ornata cu crusta de zahar. Se…
Read more »

Farfalle cu spanac si telemea

22 September 2011
Farfalle cu spanac si telemeaO reteta simpla si delicioasa de le cu spanac si telemea din: ceapa, bacon, ardei iute, spanac, branza telemea, paste, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 150 g bacon 1 ardei iute roşu 300 g spanac 150 brânză telemea sau feta 400 g paste scurte (de ex. farfalle) 2 linguri ulei de…

Reteta zilei: Chec cu pere

22 September 2011
Reteta zilei: Chec cu pereO reteta delicioasa de chec cu pere din: oua, unt, faina, zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si pere. Ingrediente: 6 oua 200 g unt 400 g faina 500 g zahar 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingura zahar vanilat 1 lingura coaja rasa de lamaie 4…
Read more »

Sos Chutney de dovleac şi ghimbir

22 September 2011
Sos Chutney de dovleac şi ghimbirO reteta delicioasa de Sos Chutney de dovleac şi ghimbir din: dovleac, seminte de mustar, cuisoare, ardei iute rosu, ghimbir, vin alb, zahar brun, gem de caise si sare de mare. Ingrediente: 1 kg dovleac 1 linguriţă cu seminţe de muştar 3 cuişoare 1 ardei iute roşu 2  linguri cu ghimbir proaspăt ras 300 ml…
Read more »

Peşte la grătar pe pat de mămăligă

22 September 2011
Peşte la grătar pe pat de mămăligăO reteta de peste la gratar pe pat de mamaliga din: malai, sare, piper, supa de pui, verdeturi, ceapa, zahar brun, vin rosu, unt, fileuri de peste si ulei de masline. Ingrediente: 200 g mălai sare piper 800 ml supă de pui 1 lingură verdeţuri tocate (busuioc, ma­ghiran, pătrunjel) 2 cepe fran­ţuzeşti 2 bucăţi zahăr…
Read more »

Porc dulce-acrisor

22 September 2011
Porc dulce-acrisorO reteta simpla si delicioasa de porc dulce acrisor din: carne de porc, ceapa verde, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de arahide, ghimbir, supa de legume, otet, zahar brun, sos de soia, amidon si sos de chili. Ingrediente: 400 g carne de porc tăiată fâşii 1 legătură ceapă verde 2 cepe 1 căţel de usturoi…
Read more »

Spaghetti cu sos de rosii si vinete

22 September 2011
Spaghetti cu sos de rosii si vineteO reteta de spaghetti cu sos de rosii si vinete din: vanata, ceapa, usturoi, telina verde, ulei de masline, supa de legume, rosii, spaghetti, sare, busuioc, masline negre, piper si zahar. Ingrediente: 1 vânătă 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 g ţelină verde 3 linguri ulei de măsline 50 ml supă de legume 400…
Read more »

Deserturi delicioase: Tarta cu struguri

22 September 2011
Deserturi delicioase: Tarta cu struguriO reteta delicioasa de tarta cu struguri din: unt, faina, smantana, boabe de struguri si zahar. Ingrediente: 200 g unt 500 g faina 100 ml smantana garnitura: 800 g – 1 kg boabe de struguri 250 g zahar   Mod de preparare: Amestecati untul cu smantana si faina pana cand obtineti un aluat mai tare,…
Read more »

Retete delicioase: Piftie de cocoş

22 September 2011
Retete delicioase: Piftie de cocoşO reteta delicioasa de piftie de cocos din: cocos, malai, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, patrunjel, gogosar murat si usturoi. Piftia este un aperitiv gustos, care se serveşte la mese festive lângă pâine albă sau mămăligă. Ingrediente: 1 cocoş 3- 4 linguri mălai 4- 5 morcovi 1 păstârnac 1  ceapă 2  ţeline 4-6 tije de pătrunjel…
Read more »

Cocktail Aviation

22 September 2011
Cocktail AviationO reteta simpla de Cocktail Aviation din: votca, apricot brandy, zeama de lamaie, suc de ananas, limeta si zahar. Ingrediente: 3 cl votca 0,5 cl Apricot Brandy 1,5 cl zeama de lamaie 1,5 cl suc de ananas 2 felii de limeta zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gehata in shaker, apoi turnam…
Read more »

Ruladă cu nuci si alune

22 September 2011
Ruladă cu nuci si aluneO reteta de rulada cu nuci si alune din: oua, zahar, faina, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, lapte, alune, nuci, cafea, pesmet si coaja de lamaie. Ingrediente: 6 ouă 160 g zahăr 140 g făină 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă zahăr vanilat crema: 250ml lapte 60 g nuci 60 g alune…
Read more »

Paste cu mazare si bacon

22 September 2011
Paste cu mazare si baconO reteta simpla de paste cu mazare si bacon din: paste, sare, mazare, bacon, usturoi, ulei de masline, supa de legume, smantana, piper si parmezan. Ingrediente: 400 g paste scurte (de ex. penne) sare 150 g mazăre congelată 150 g bacon 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 150 ml supă de legume…
Read more »

Frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolata

22 September 2011
Frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolataO reteta de frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolata din: suc de maracuja, suc de portocale, suc de limette, zahar, miere, ardei iute, ciocolata amaruie, frisca, ananas, papaya, banane, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: 100 ml suc de maracuja suc de la 2 portocale 2 linguri suc de limette 100 g…
Read more »

Cum se prepara: Fish and Chips in stil chinezesc (video)

22 September 2011
Cum se prepara: Fish and Chips in stil chinezesc (video)O reteta video delicioasa despre cum se prepara: Fish and Chips Pentru stripsurile de egrefin: 1 lingura vin de orez Shaoxing 1 lingura ghimbir proaspat, ras 1 ceapa verde, tocata 340g file de egrefin, taiat fasii 1 lingura fulgi de ardei iute 1 lingurita sare de mare 1 lingurita piper alb 100g pesmet 100g faina…
Read more »

Rosii umplute cu carne tocata

22 September 2011
Rosii umplute cu carne tocataO reteta de rosii umplute cu carne tocata din: rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, ulei de masline, carne tocata, ou, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 6 roşii mari 2 cepe 1 căţel de usturoi 1/2 legătură pătrunjel 2 fire cimbru 3 linguri ulei de măsline 400 g carne tocată 1 ou 1 lingură pesmet sare…
Read more »

Salata caprese cu oregano

22 September 2011
Salata caprese cu oreganoO reteta de salata caprese cu oregano din: rosii, rosii cherry, mozzarella, oregano, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g tomate roşii şi galbene 200 g roşii cherry 250 g mozzarella 4 fire oregano 4 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se spală toate tomatele; cele galbe­ne şi roşii…
Read more »

Retete delicioase: Pui cu legume

22 September 2011
Retete delicioase: Pui cu legumeO reteta delicioasa de pui cu legume din: pui, zarzavat de supa, foaie de dafin, boabe piper, smantana, vin alb, sos waorcester, suc de lamaie, morcovi, dovlecei, ulei de masline, otet de vin rosu si sare. Ingrediente: 2 pui (a 450 g) 1 legătură zarza­vat de supă 1 foaie de dafin 5 boabe piper 400…
Read more »

Cotlete cu piper si salsa de rosii

22 September 2011
Cotlete cu piper si salsa de rosiiO reteta de cotlete cu piper si salsa de rosii din: tomate, piersici, limetta, menta, ulei de masline, sare, piper, zahar, cotlete de porc si boabe de piper. Ingrediente: 300 g tomate cherry galbene şi roşii 2 piersici 1 limettă 1 lingură mentă tocată 6 linguri ulei de măsline sare piper zahăr 4 cotlete de…
Read more »

Supă picantă de creveţi şi fasole albă

22 September 2011
Supă picantă de creveţi şi fasole albăO reteta de supa picanta de creveti si fasole alba din: cozi de creveti, fasole alba, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute rosu, patrunjel, rosii cherry, paine, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g cozi de creveţi 250 g fasole albă cu bobul mic 1 ceapă mică 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »

Terina de rosii cu mozzarella

22 September 2011
Terina de rosii cu mozzarellaO reteta delicioasa de terina de rosii cu mozzarella din: rosii, sare, piper, mozzarella, busuioc, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 12-14 roşii sare piper 500 g mozzarella 1 legătu­ră busuioc ulei de măsline oţet balsamic   Mod de preparare: Se ţin roşiile vertical şi se taie cotorul spre partea de sus şi din…
Read more »

Rosii umplute in stil oriental

22 September 2011
Rosii umplute in stil orientalO reteta delicioasa de rosii umplute in stil oriental din: cuscus, morcovi, patrunjel, rosii, branza de vaci, stafide, suc de lamaie, chimen, sare si piper. Ingrediente: 200 g cuşcuş instant 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 8 roşii cărnoase 250 g brânză de vaci 100 g stafide sucul de la 1 lămâie chimen sare piper  …
Read more »

Prajitura cu nuci si caramel

22 September 2011
Prajitura cu nuci si caramelO reteta de prajitura cu nuci si caramel din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, nuci, unt, zahar, galbenusuri, faina, lapte, unt si ciocolata neagra de menaj. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri cacao 1 linguriţă praf de copt 250 g nuci zdrobite 150g unt sau margarină 200 g…
Read more »

Sos Chutney de mere si merisoare

22 September 2011
Sos Chutney de mere si merisoareO reteta de Chutney de mere si merisoare din: mere ionatane, merisoare, ceapa, ghimbir, piper, zahar si otet de mere. Ingrediente: 1,5 kg mere ionatane 500 g merişoare 450 g ceapă 50 g rădăcină de ghimbir 1 linguriţă cu piper 500 g zahăr 250 ml oţet de mere   Mod de preparare: Spala si curata…
Read more »

Supa de rosii cu avocado si ardei iute

22 September 2011
Supa de rosii cu avocado si ardei iuteO reteta delicioasa de supa de rosii cu avocado si ardei iute din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa, sare, piper, zahar, oregano, ardei iute, avocado si suc de limetta. Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 5 linguri ulei de măsline 1  supă sare piper zahăr 2 linguri oregano uscat…
Read more »

Mucenici munteneşti

22 September 2011
Mucenici munteneştiO reteta delicioasa de mucenici muntenesti din: faina, apa calda, sare, zahar, nuca si scortisoara. Ingrediente: 1 kg faină 1/2 l apă caldă 1 linguriţă cu sare pentru fierbere: 300 g zahăr 300 g nucă 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 linguriţă sare 1-1/2 l apă   Mod de preparare: Framanta un aluat din faină, apă…
Read more »

Sarmale în foi de varză

22 September 2011
Sarmale în foi de varzăO reteta de sarmale in foi de varza din: carne grasa de porc, carne de vita sau de curcan, costita afumata, cartofi, ceapa, bulion, sorici, orez, sare si piper, foi de dafin, varza murata si untura. Ingrediente: 1  kg carne grasă de porc 1/2 kg carne de vită sau de curcan 300 g costiţă afumată…
Read more »

Retete de post: Rosii uscate la cuptor cu usturoi

22 September 2011
Retete de post: Rosii uscate la cuptor cu usturoiO reteta de rosii uscate la cuptor din: rosii, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g roşii cărnoase sau prunişoare 4 fire cimbru 5 căţei de usturoi 6 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se spală roşiile, se taie în două pe lung şi se golesc de…
Read more »

Imunitatea pentru iarnă se pregăteşte din toamnă

22 September 2011
Imunitatea pentru iarnă se pregăteşte din toamnă  Puneţi în cămară multe fructe de pădure uscate, murături şi magiunuri pe care să le consumaţi constant în sezonul rece.A rămas mai puţin de o lună până la sezonul virozelor obişnuite, iar pericolul gripei porcine nu a dispărut nici el, aşa că nu strică să fiţi prevăzători şi să vă puneţi imunitatea la punct.…
Read more »

Ardei iuţi muraţi

22 September 2011
Ardei iuţi muraţiO reteta de ardei iuti murati din: ardei iuti rosii, ardei iuti verzi, otet de vin, sare, zahar si piper boabe. Ingrediente: 1 kg ardei iuti rosii 1 kg ardei iuti verzi 500 ml otet de vin 2 lingurite rase cu sare 2 lingurite cu zahar piper boabe apa   Mod de preparare: Spala ardeii,…
Read more »

Reteta zilei: Chutney de ceapa

21 September 2011
Reteta zilei: Chutney de ceapaO reteta delicioasa de Chutney de ceapa din: ceapa, zahar tos, otet de vin, vin rosu si scortisoara. Ingrediente: 8 cepe mari roşii 100 g zahăr tos 100 ml oţet de vin roşu 100 ml vin roşu 1 pliculeţ cu scorţişoară   Mod de preparare: Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un tigaie…
Read more »

Supă-cremă de mazăre cu sepie călită

21 September 2011
Supă-cremă de mazăre cu sepie călităO reteta de supa crema de mazare cu sepie calita din: ceapa, pastai de mazare, cartof, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare, piper, sepii, si ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă 300 g păstăi de mazăre 1 cartof mic 1 căţel de usturoi 2  linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper 4 sepii medii 2…
Read more »

Cornuleţe din nuci

21 September 2011
Cornuleţe din nuciO reteta delicioasa de cornulete din nuci din: oua, albusuri, zahar, nuci, lapte, faina, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 6 ouă mari 4 albuşuri 250g zahăr 400g nuci 1 lingură lapte 1 lingură făină 1 linguriţă zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Amestecaţi zahărul cu 150g…
Read more »

Cocktail Sangrita Mary

21 September 2011
Cocktail Sangrita MaryO reteta simpla de Cocktail Sangrita Mary din: votca, sangrita si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 12 cl Sangrita o felie de lamaie   Mod de preparare: Se pun cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Se adauga votca si Sangrita, apoi se amesteca cu o lingura de bar. Se aseaza…
Read more »

Supă mediteraneană de peşte

21 September 2011
Supă mediteraneană de peşteO reteta delicioasa de supa mediteraneana de peste din: chefal, dorada, biban, calamari, calcan, rosii, ceapa alba, paste, ulei de masline extravirgin, oregano, frunze de fenicul, busuioc, ardei iute, vin rosu, sare, morcovi, telina, vin alb si piper negru. Ingrediente: 1 chefal (1 kg) 1 doradă (750 g) 1 biban mic 3  calamari 1 calcan…
Read more »

Reteta zilei: Sos Chutney de rosii

21 September 2011
Reteta zilei: Sos Chutney de rosiiO reteta de sos chutney de rosii din: rosii, ardei grasi, ceapa, sare, otet alb, zahar, seminte de mustar, faina, boia, curcuma si apa.Chutney denumeste un sos (pasta) picant ce acompaniaza un fel principal de mancare. Se potriveste foarte bine cu legume ori carne de porc, vita sau pui, dar si cu branza. Are gust…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu