duminică, 10 februarie 2013

Retete de top #65


Retete de top:

Miel cu vin rosu si linte

19 July 2011
Miel cu vin rosu si linteO reteta de miel cu vin rosu si linte din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, cotlete de miel, linte, vin rosu, supa de pui, patrunjel si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 lingura ulei floarea-soarelui 1 ceapa medie 1 catel usturoi 8 cotlete de miel 500 g linte fiarta 50 ml vin rosu 300…
Read more »

Pizza cu pastramă de vită şi salată verde

18 July 2011
Pizza cu pastramă de vită şi salată verdeO reteta de pizza cu pastrama de vita si salata verde din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, salata verde, pastrama de vita, parmezan, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »

Carpaccio de peşte cu roşii cherry

18 July 2011
Carpaccio de peşte cu roşii cherryO reteta de carpaccio de peste cu rosii cherry din: carpaccio de peste spada, rosii cherry, lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g carpaccio de peşte-spadă 12 roşii cherry 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1 lingură de oregano uscat câteva frunze de pătrunjel 1/z pahar de…
Read more »

Brioşe cu dovlecei şi migdale

18 July 2011
Brioşe cu dovlecei şi migdaleO reteta delicioasa de briose cu dovlecei si migdale din: faina alba, zahar, dovlecei, migdale, oua, ulei de masline extravirgin, stafide, unt, drojdie, scortisoara, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 200 g faină albă  200 g zahăr 180 g dovlecei (zucchini) 50 g migdale 2 ouă 8 linguri ulei de măsline extravirgin 40 g stafide 30g…
Read more »

Pizza cu cartofi şi bacon

18 July 2011
Pizza cu cartofi şi baconO reteta de pizza cu cartofi si bacon din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 500 g cartofi…
Read more »

Fursecuri dulci din cartofi

18 July 2011
Fursecuri dulci din cartofiO reteta de fursecuri dulci din cartofi din: faina alba, cartofi dulci, unt, ou, zahar, miere, drojdie si lamaie. Ingrediente: 250 g faină albă 100 g cartofi dulci 75 g unt 1 ou 50 g zahăr 2 linguri miere 1/2 plic drojdie 1/2 lămâie   Mod de preparare: Freacă untul spumă împreună cu zahărul şi…
Read more »

Biban de mare şi creveţi cu legume

18 July 2011
Biban de mare şi creveţi cu legumeO reteta de biban de mare si creveti cu legume din: fasole verde, cartofi, creveti, fileurid e biban de mare, lamaie, busuioc, seminte de pin, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasolică verde 200 g cartofi 8 creveţi mari decojiţi 500 g fileuri de biban de mare 1 lămâie…
Read more »

Salată de sparanghel cu ouă

18 July 2011
Salată de sparanghel cu ouăO reteta de salata de sparanghel cu oua din: oua, sparanghel verde, piept de curcan, rosii, ceapa verde, otet din vin rosu, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 700 sparanghel verde sare 250 g piept de curcan din saramură, tăiat felii groase 400 g roşii mici 2 leg. ceapă verde (partea verde)…
Read more »

Rechin cu ardei gras şi coriandru

18 July 2011
Rechin cu ardei gras şi coriandruO reteta de rechin cu ardei gras si coriandru din: rechin, ardei gras, ceapa, usturoi, vin alb sec, coriandru, patrunjel, ulei extravirgind e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin de 150 g fiecare 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 1 ceapă medie 1 căţel de usturoi 2 dl vin alb…
Read more »

Strosciata

18 July 2011
StrosciataO reteta delicioasa de strociata din: faina alba, ulei de masline extravirgin, zahar, vin marsala, drojdie si zahar. Ingrediente: 500 g faină albă 300 ml ulei de măsline extravirgin  175 g zahăr 120 ml vin Marsala 1 plic drojdie 2 linguri zahăr   Mod de preparare: Amestecă pe planşetă făina cu zahărul şi cu drojdia.…
Read more »

Cocktail Bourbon Sour

18 July 2011
Cocktail Bourbon SourO reteta simpla de Cocktail Bourbon Sour din: bourbon, coniac, curacao, zeama de lamaie, angostura amaruie si lamaita. Ingrediente: 6 cl Bourbon 1 cl coniac 1 cl Curacao 2 cl zeama de lamaie 1 strop de Angostura amaruie lamaita   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in shaker, apoi se toarna bautura…
Read more »

Somon cu sos de unt si lamaie

18 July 2011
Somon cu sos de unt si lamaieO reteta delicioasa de somon cu sos de unt si lamaie din: unt, suc de lamaie, cimbru, sare, piper, spanac, somon, rosie, ulei si lamaie. Ingrediente: 20 grame unt, la temperatura camerei o lingura suc proaspat de lamaie putin cimbru uscat sare si piper dupa gust 60 grame spanac tanar un file de somon de…
Read more »

Cannelloni cu vita si miel

18 July 2011
O reteta simpla de cannelloni cu vita si miel din: ulei de floarea soarelui, carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, morcov, boia dulce, nucsoara, rosii in conserva, fasole boabe, unt, faina, lapte, spanac, lasagna si branza feta. Ingrediente: 1 lingura ulei floarea soarelui 400 g carne tocata miel 400 g carne tocata…
Read more »

Pateuri calde cu pere

18 July 2011
Pateuri calde cu pereO reteta de pateuri calde cu pere din: pere, galbenusuri, zahar brun, scortisoara, stafide, zahar si zahar pudra. Ingrediente: pentru umplutură: 2 pere 2 gălbenuşuri 3 linguri zahăr brun 1 linguriţă scorţişoară 1 lingură stafide 1 lingură zahăr pentru decor: zahar pudra   Mod de preparare: Spală perele şi taie-le sferturi , scoate-le cotorul şi…
Read more »

Pizza cu ciuperci şi rucola

18 July 2011
Pizza cu ciuperci şi rucolaO reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ciuperci champignon, telemea, suc de rosii, rucola, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extra­virgin 1…
Read more »

Salată delicioasa de carnaţi

18 July 2011
Salată delicioasa de carnaţiO reteta simpla de salata delicioasa de carnati din: carnati polonezi, ceapa rosie, ridiche, ardei rosu, ceapa verde, zeama de carne, otet din vin, ulei de masline, sare, piper negru si zahar. Ingrediente: 450 g cârnaţi polonezi 1 ceapă roşie 1 ridiche albă (sau neagră) 1 ardei roşu câteva ridichi (roşii) 1 leg. ceapă verde…
Read more »

Brioşe cu migdale şi magiun de caise

18 July 2011
Brioşe cu migdale şi magiun de caiseO reteta delicioasa de Brioşe cu migdale şi magiun de caise din: faina alba, migdale, magiun de casa, lapte, fulgi de porumb, malt de porumb, ulei de masline extravirgin si drojdie. Ingrediente 200 g faină albă 100 g migdale 100 g magiun de caise (fară zahăr) 100 ml lapte 1 lingură fulgi de migdale 3…
Read more »

Tarta cu sardele si mazare

18 July 2011
Tarta cu sardele si mazareO reteta simpla de tarta cu sardele si mazare din: foi de placinta, sardele, ceapa, smantana, oua, mazare, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 5 foi de plăcintă subţiri, decongelate 500 g sardele 1 ceapă medie 1 dl smântână 2 ouă 200 g mazăre boabe 1 căţel de usturoi 5 linguri de…
Read more »

Cocktail Whisky Flip

18 July 2011
Cocktail Whisky FlipO reteta simpla de Cocktail Whisky Flip din: whisky, sirop de zahar, frisca lichida, albus si nucsoara. Ingrediente: 5 cl whisky 1 cl sirop de zahar 2 cl frisca lichida 1 albus nucsoara macinata   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata scurt si bine in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi.…
Read more »

Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar

18 July 2011
Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustarO reteta delicioasa de Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar din: mix de legume, cotlete de miel, fasole verde, cimbru, mustar dijon, crutoane cu usturoi, ulei de masline, masline, cimbru si oregano. Ingrediente: 600 g mix de legume 3 cotlete de miel 700 g pastai fasole verde cimbru proaspat 3 linguri mustar…
Read more »

Pizza picantă cu ceapă şi măsline

18 July 2011
Pizza picantă cu ceapă şi măslineO reteta de pizza picanta cu ceapa si masline din: faina alba, apa, drojdie de bere, uleid e masline extravirgin, zahar, mozzarella, suc de rosii, ceapa, masline negre, ardei iute, oregano si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »

Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi

18 July 2011
Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcoviO reteta simpla de ton aromat cu lamaie, cu garnitura de morcovi din: ton, lamai, morcovi, patrunjel, vin alb sec, frunzed e salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de ton de 150 g fiecare 2 lămâi netratate 2 morcovi medii 1 lingură de pătrunjel tocat 2 dl vin alb sec…
Read more »

Linguine cu nuci şi rucola

18 July 2011
Linguine cu nuci şi rucolaO reteta de linguine cu nuci si rucola din: linguine, nuci, rucola, supa de legume si ulei de masline extravirgin. Acest fel de mâncare este foarte simplu şi uşor, îmbinând dulceaţa nucilor cu gustul amar al rucolei. Dacă vrei să-i dai un plus de aromă, poţi adăuga feliuţe subţiri de pecorino sau de parmezan. Ingrediente…
Read more »

Fursecuri gustoase

18 July 2011
Fursecuri gustoaseO reteta de fursecuri gustoase din: faina, untura, zahar, miere, gris, migdale, seminte de susan, mandarine, scortisoara, cuisoare, lichior de anason si vin alb. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faină albă  120 g untură 120 g zahăr pentru umplutură: 1 kg miere 800 g griş 100 g migdale 80 g zahăr 75 g seminţe de…
Read more »

Cocktail Amor

18 July 2011
Cocktail AmorO reteta simpla de Cocktail Amor din: blackberry brandy, whisky scotian, rachiu, sampanie, portocala si lamaie. Ingrediente: 1 cl Blackberry Brandy 1 cl whisky scotian 1 cl rachiu (Weinbrand) sampanie jumatate de o felie de portocala jumatate o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine brandy-ul, whisky-ul si rachiul in shaker, turnam intr-o…
Read more »

Tartar de somon cu votcă

18 July 2011
Tartar de somon cu votcăO reteta de tartar de somon cu votca din: somon, votca, rucola, galbenusuri, ulei de mustar extravirgin, mustar, lamaie, ulei de floarea soarelui, civeta, sare, piper, ridichi si salata verde. Ingrediente: 400 g somon proaspăt 1 pahar votcă 250 g rucola 2 gălbenuşuri 3 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 linguriţă muştar 1 lămâie 150…
Read more »

Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata

18 July 2011
Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumataO reteta de friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata din: carne de miel, untura, usturoi, slanina afumata, rozmarin, vin alb, sare si piper. Ingrediente: carne miel taiat in bucati 6-7 linguri de untura(se poate folosi si ulei) 10 catei de usturoi slanina afumata rozmarin (proaspat sau uscat) 500 ml vin alb sare,…
Read more »

Tarte cu creveţi

18 July 2011
Tarte cu creveţiO reteta simpla de tarte cu creveti din: faina alba, ulei de masline extravirgin, vin alb, unt, ou, galbenus, sare, cozi de creveti, cicoare, patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluatul nisipos: 300 g faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2 linguri vin alb 150 g unt 1 ou 1 gălbenuş sare…
Read more »

Friptura simplă de miel

18 July 2011
Friptura simplă de mielO reteta simpla si delicioasa de friptura de miel din: pulpa de miel, slanina afumata, vin alb, usturoi, lamaie, cimbru, sare, piper boabe si ulei. Ingrediente: 2 kg. pulpa de miel 200 gr. slanina afumata 1 pahar cu vin alb usturoi 1/2 lamiie cimbru sare piper boabe 1 ceasca de ulei Mod de preparare: Se…
Read more »

Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi

18 July 2011
Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofiO reteta de Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi din: file de dorada, ulei de masline extravirgin, chimion, lamaie, sare, piper, cartofi si spanac. Ingrediente: pentru carpaccio: 200 g file de dorada pentru asezonare: 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură de chimion 1 lămâie sare şi piper pentru clătite: 350…
Read more »

Miel delicios cu spanac

18 July 2011
Miel delicios cu spanacO reteta de miel delicios cu spanac din: carne de miel, spanac, faina, untura, ceapa, bulion si sare. Ingrediente: 750 g. carne de miel 2 kg. spanac 1 lingurita faina 2 linguri untura 1 ceapa 1 lingura bulion sare Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit. Se adauga bucatile de…
Read more »

Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pin

17 July 2011
Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pinO reteta de frigarui de peste si sparanghel cu stafide din: peste spada, sparanghel, stafide, seminte de pin, usturoi, brandy, ulei extravirgin de masline, sare, piper, portocale, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g peşte-spadă tăiat felii subtiri 350 g sparanghel 50 g stafide 40 g seminţe de…
Read more »

Tartelete cu dovleac

17 July 2011
Tartelete cu dovleacO reteta delicioasa de tartelete cu dovleac din: faina alba, zahar, unt, galbenusuri, dovleac, lapte, lamaie, himbir si vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 100 g zahăr 150 g unt 2 gălbenuşuri pentru cremă: 300 g dovleac 180 g zahăr 4 gălbenuşuri 500 ml lapte 30 g faină albă 1 lămâie 1 bucăţică…

Pate de ton cu Marsala

17 July 2011
Pate de ton cu MarsalaO reteta de pate de ton cu marsala din: ton in ulei, unt, galbenus, pasta de ansoa, foaie de gelatina, otet balsamic, castraveciori in otet, paine toast, marsala sec si paine. Ingrediente: 160 g ton în ulei 100 g unt 1 gălbenuş 1 linguriţă pastă de anşoa 1 foaie de gelatină instant 1 lingură oţet…
Read more »

Reţete de supe: supa de legume, supa de praz, supa de bere

17 July 2011
Reţete de supe: supa de legume, supa de praz, supa de bereVa prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supă cu legume şi varietăţi de fasole O reteta de supa de legume si varietati de fasole din: bob, mazare, fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla, linte, grau, usturoi, ceapa, flori uscate de fenicul, frunze de salvie, supa de legume, ulei extravirgin de…
Read more »

Calamari umpluţi cu garnitură de roşii

17 July 2011
Calamari umpluţi cu garnitură de roşiiO reteta de calamari umpluti cu garnitura de rosii din: calamari, ceapa, ulei de masline extravirgin, vin alb, mazare, ceapa, ricotta, pesmet, parmezan, sare, piper si civeta. Ingrediente: 3 calamari mari (circa 600 g fiecare) 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 1/2 pahar vin alb pentru umplutură: 300 g mazăre boabe 1/2 ceapă…
Read more »

Miel cu ciuperci si smantana

17 July 2011
Miel cu ciuperci si smantanaO reteta de miel cu ciuperci si smantana din: carne de miel, ciuperci, unt sau untura, ceapa, zeama de carne, smantana, faina si sare. Ingrediente: 750g. carne de miel 400g. ciuperci 1 lingura de unt sau untura 1 ceapa mica 1 ceasca zeama de carne sau apa 2 linguri de smantana 1 lingurita de faina…
Read more »

Calamari şi creveţi cu portocale şi ghimbir

17 July 2011
Calamari şi creveţi cu portocale şi ghimbirO reteta de calamari si creveti cu portocale si ghimbir din: calamari, cozi de creveti, foaie de dafin, telina, ceapa, chimion, portocale, ghimbir, ulei de masline extravirgin, portocala, civeta, sare si piper. Ingrediente: 320 g calamari 130 g cozi de creveţi 1 foaie de dafin 30 g ţelină 20 g ceapă 1/2 linguriţă chimion pentru…
Read more »

TOP 10 cele mai scumpe bomboane de ciocolată din lume

17 July 2011
TOP 10 cele mai scumpe bomboane de ciocolată din lumeBomboanele de ciocolată sunt delicatese care bucură pe toată lumea. Iar dacă banii nu sunt o piedică în calea fericirii, atunci nu cred că a-ţi ezita să-i cumpăraţi persoanei iubite una dintre cele mai scumpe cutii de bomboane din lume. Iată un top al celor mai scumpe bomboane de ciocolată făcut de infobarrel.com. 10. Vosges…
Read more »

Turtă sărată cu sardele şi roşii

17 July 2011
Turtă sărată cu sardele şi roşiiO reteta de turta sarata cu sardele si rosii din: aluat pentru paine, ulei de masline extravirgin, rosii, ceapa, sardele, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat pentru pâine 4 linguri ulei de măsline extravirgin pentru asezonare: 500 g roşii bine coapte 1 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 300 g sardele sărate…
Read more »

Gogosi cu orez brun

17 July 2011
Gogosi cu orez brunO reteta simpla si delicioasa de gogosi cu orez brun din: orez brun, lapte, oua, scortisoara, zahar vanilat, lamaie, malt de porumb si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g orez brun 250 ml lapte 2 ouă 1/2 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1 lămâie 5 linguri malţ de porumb ulei de floarea-soarelui pentru…
Read more »

Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză

16 July 2011
Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varzăO reteta simpla de Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză din: frunze de varza, somon afumat, biban de mare, creveti, unt, supa de peste, vin alb sec, smantana, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 6 frunze mari de varză 200 g somon afumat, tăiat fâşiuţe subţiri 2 fileuri de biban de mare…
Read more »

Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburi

16 July 2011
Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburiO reteta de post de salata calda de cartofi cu ierburi din: cartofi, zeama de lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, rozmarin, uleid e masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi medii o lingura zeama de lamaie un catel de usturoi o lingura de oregano o lingura de patrunjel o lingurita de rozmarin doua linguri ulei de…
Read more »

Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir

16 July 2011
Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbirO reteta de briose cu mere, iaurt si ghimbir din: mere, iaurt, zahar, faina alba, ulei de floarea soarelui, oua, drojdie, unt si ghimbir. Iaurtul, aliment de origine bulgară obţinut prin fermenta­rea laptelui cu ajutorul unor microorganisme, conţine calciu, fosfor, magneziu şi proteine, precum şi vitamine din grupa B. Prezenţa lactobacililor favorizează menţinerea echilibrului florei…
Read more »

Cocktail Temptation

16 July 2011
Cocktail TemptationO reteta simpla de Cocktail Temptation din: lichior de oua, whisky scotian, rachiu de pere ci ciocolata. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 2 cl whisky scotian 1 rachiu de pere ciocolata rasa   Mod de preparare: Mixam lichiorul, whisky-ul si rachiul de pere in shaker, apoi turnam intr-o cupa de cocktail si in final…
Read more »

Paste cu ragu de miel

16 July 2011
Paste cu ragu de mielO reteta simpla de paste cu ragu de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, pulpa de miel, faina, salvie, rozmarin, supa de pui, pasta de tomate, sare si paste. Ingrediente: 3 linguri ulei masline 1 ceapa 2 morcovi 4 catei usturoi 500 g carne pulpa de miel 1 lingura faina 2 linguri salvie…
Read more »

Rechin împachetat

16 July 2011
Rechin împachetatO reteta delicioasa de rechin impachetat din: rechin, cartofi, ceapa alba, hamsii in ulei, tarhon, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin 2 cartofi de mărime medie 2 cepe albe 4 fileuri de hamsii în ulei 2 fire de tarhon 4 linguri de ulei extravirgin de măsline sare piper  …
Read more »

Spaghete cu midii şi sos de sepie

16 July 2011
Spaghete cu midii şi sos de sepieO reteta de Spaghete cu midii şi sos de sepie din: spaghete, midii, sepie, praz, vin alb, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru asezonare: 1 kg midii 200 g sepie 1 fir de praz 1/2 pahar vin alb 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel 4 linguri…
Read more »

Minitarte cu cireşe

16 July 2011
Minitarte cu cireşeO reteta de minitarte cu cirese din: cirese, lapte integral, smantana, zahar, oua, galbenus, unt, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: pentru minitarte: 30 cireşe 250 ml lapte integral 250 ml smântână pentru frişca 135 g zahăr 3 ouă 1 gălbenuş 20 g unt 1 plic zahăr vanilat pentru decor: zahăr pudră   Mod de…
Read more »

Salată de paste făinoase cu şuncă

16 July 2011
Salată de paste făinoase cu şuncăO reteta de salata de paste fainoase cu sunca din: paste, sare, ulei, otet, ceapa verde, rosii, sunca, usturoi, piper si boia de ardei dulce. Ingrediente: 500 g paste (melcişori, scoici, tăiţei) sare 10 linguri ulei 6 linguri oţet (din vin roşu) 1 leg. ceapă verde 4 roşii cărnoase 400 g şuncă fiartă 2 căţei…
Read more »

Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry

16 July 2011
Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherryO reteta delicioasa de dorada la cuptor, cu cartofi si rosii cherry din: dorada, cartofi, rosii cherry, pecorino, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă cam de 1 kg 6 cartofi de mărime medie 6 roşii cherry 80 g pecorino ras (brânză veche de oaie şi de capră) 10 linguri de…
Read more »

Spaghete cu icre uscate, alune şi măsline negre

16 July 2011
Spaghete cu icre uscate, alune şi măsline negreO reteta simpla si delicioasa de spaghete cu icre uscate, alune si masline negre din: spaghete, icre uscate, alune de padure, ulei de masline extravirgin, rosii, masline negre, unt, usturoi, smantana, vin alb, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala si sare. Ingrediente: 350 g spaghete pentru asezonare: 40 g icre uscate 40 g alune de…
Read more »

Supa gazpacho cu fructe de mare

16 July 2011
Supa gazpacho cu fructe de mareO reteta simpla si delicioasa de supa gaspacho cu fructe de mare din: creveti, midii, castraveti, ardei gras, rosie, suc de lamaie, ceapa, patrunjel, ulei de masline, sos tomat, usturoi, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 100 grame de creveti gatiti 100 grame midii gatite 100 grame de castraveti fara coaja un ardei gras o…
Read more »

Biscuiţi scoţieni

16 July 2011
Biscuiţi scoţieniO reteta de biscuiti scotieni din: faina alba, faina de orez, zahar, unt si unt sarat. Ingrediente: 125 g faină albă 75 g faină de orez 50 g zahăr 65 g unt 60 g unt sărat   Mod de preparare: Pune aluatul pe o suprafaţă presărată cu faină şi întinde cu sucitorul o foaie cu…
Read more »

Cocktail Highland Special

16 July 2011
Cocktail Highland SpecialO reteta simpla de Cocktail Highland Special din: whisky scotian, vermut sec, suc de portocale, nucsoara si jumatate de felie de portocala. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 1 cl suc de portocale nucsoara o jumatate de felie de portocala   Mod de preparare: Mixam cu cuburi de gheata whisky-ul, vermutul si…
Read more »

Miel copt in cuptor

16 July 2011
Miel copt in cuptorO reteta simpla de miel copt in cuptor din: miel, sare, piper negru, paprika si unt. Ingrediente: un miel sare piper negru paprika unt (se poate inlocui cu smantana sau maioneza) Mod de preparare: Mielul (de aproximativ 7-10 kg) se curata, se spala si apoi se freaca bine cu sare, piper negru si paprica. Se…
Read more »

Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde

16 July 2011
Cuiburi de somon aromate cu arpagic verdeO reteta delicioasa de cuiburi de somon aromate cu arpagic verde din: file de somon, praz, vin alb sec, arpagic verde, smantana, unt, lamai, sare si piper. Ingrediente: 300 g file de somon 1 fir mare de praz 1 dl vin alb sec 7 fire de arpagic verde 1 dl smântână 15 g unt 2…
Read more »

Paste cu măsline şi conopidă

16 July 2011
Paste cu măsline şi conopidăO reteta simpla de paste cu masline si conopida din: spaghete din faina sau grau dur, conopida, capere, masline verzi, ceapa, ulei extravirgin de masline, civeta, busuioc, seminte de floarea soarelui si sare. Pastele din faină de alac conţin mai multe fibre decât cele clasice, fiind foarte indicate pentru cei care ţin un regim alimentar…
Read more »

Salată de fasole boabe maro

16 July 2011
Salată de fasole boabe maroO reteta simpla si delicioasa de salata de fasole boabe maro din: fasole boabe, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei din samburi de struguri, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g fasole (boabe) maro din conservă 4 cepe mari 1 leg. pătrunjel (frunze) zeama de la o lămâie 4 lingurite oţet balsamic 8…
Read more »

Tartelete cu aspic de caise

16 July 2011
Tartelete cu aspic de caiseO reteta delicioasa de tartelete cu aspic de caise din: biscuiti uscati, miere, caise, suc de mere, gelatina, lamaie si capsuni. Ingrediente: 1 50 g biscuiţi uscaţi 1 lingură miere pentru aspic: 4 caise 1 pahar suc de mere strecurat 1 lingură gelatină granule 1/2 lămâie pentru decor: căpşuni   Mod de preparare: Spală caisele,…
Read more »

Costite de miel in sos de vin

16 July 2011
Costite de miel in sos de vinO reteta delicioasa de costite de miel in sos de vin din: broccoli, sare, ceapa, usturoi, costite de miel, boabe piper verde si vin rosu sec. Ingrediente: 500 gr. broccoli sare 4 cepe 2 catei usturoi 8 costite de miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper verde o cana de vin rosu sec Mod…
Read more »

Gnocchi cu carne

15 July 2011
Gnocchi cu carne  O reteta gustoasa de gnocchi cu carne, sare, piper alb, ulei de masline, ceapa rosie, zahar, usturoi, patrunjel, cimbru, busuioc verde, rosii. Ingrediente: 300 g gnocchi sare piper alb 3-4 linguri ulei de măsline 1-2 ceapă roşie 2 linguriţe zahăr 400 g carne tocată o căpăţână usturoi o legătură pătrunjel cimbru proaspăt busuioc verde…
Read more »

File de peşte cu mirodenii şi struguri

15 July 2011
File de peşte cu mirodenii şi struguriO reteta delicioasa file de peste cu mirodenii si struguri din: file de peste calugar, unt, ceapa rosie, struguri albi, cuisoare, nucsoara, praf de ghimbir, anason stelat, scortisoara, sare, piper alb si piper rosu. Ingrediente: 4 fileuri de peşte-călugăr de 150 g fiecare 80 g unt 4 cepe roşii 1 ciorchine mic de struguri albi…
Read more »

Budinca de ciocolata cu piscoturi

15 July 2011
Budinca de ciocolata cu piscoturiO reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu piscoturi din: lapte, esenta de vanilie, oua, zahar, ciocolata si piscoturi. Ingrediente: 8 dl lapte câteva picături de esenţă de vanilie 3 ouă 130 g zahăr 60 g ciocolată 60 g pişcoturi   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, puneţi laptele şi radeţi în el ciocolata. Amestecaţi bine…
Read more »

Supa-crema de porumb

15 July 2011
Supa-crema de porumb  O reteta delicioasa de supa-crema de porumb, telina, morcov, radacina de patrunjel, ceapa rosie, ceapa, verde, ardei capia, piper, marar, costita afumata, crutoane. Ingrediente: 4 ştiuleţi porumb proaspăt 1 ţelină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă roşie 1 legătură ceapă verde 1-2 ardei capia piper 1 legătură mărar crutoane aromate cu sos de…
Read more »

Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb

15 July 2011
Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumbO reteta de Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb din: lipii, ardei gras, porumb, smantana, ulei de masline extravirgin, unt, usturoi, foid e gelatina, amidon, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras verde 200 g porumb 220 ml smântână dulce 200 ml lapte…

Triunghiuri de pâine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir

15 July 2011
Triunghiuri de pâine prăjită cu inele de calamar şi ghimbirO reteta delicioasa de triunghiuri de paine prajita cu inele de calamar si ghimbir din: paine toast, inele de calamar, rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ghimbir, frunze de busuioc, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine toast întreagă (nefeliată) 600 g inele de calamar 350 g roşii 4 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Supa delicioasa de rosii cu orez

15 July 2011
Supa delicioasa de rosii cu orez  O reteta simpla si gustoasa de supa de rosii cu orez, sare, piper, boia dulce, prez, tarhon, morcov, cartofi, leustean. Ingrediente: 5 linguri de bulion sare piper boia dulce orez tarhon 1 morcov 1 cartof leuştean Mod de preparare: Se fierb împreună ore­zul, morcovul şi cartoful dat prin râzătoare, în doi litri de apă.…
Read more »

Spumă de ciocolată cu ardei iute

15 July 2011
Spumă de ciocolată cu ardei iuteO reteta delicioasa de spuma de ciocolata cu ardei iute din: ciocolata amaruie, zahar, frisca lichida, oua, lapte, migdale, frunze de menta si praf de ardei iute. Ingrediente: 300 g ciocolată amăruie 150 g zahăr 150 g frişca lichidă 3 ouă 1 dl lapte 1 lingură de migdale, curăţate de pielită câteva frunze de mentă…
Read more »

Biban de mare în crustă de sare

15 July 2011
Biban de mare în crustă de sareO reteta de biban de mare in crusta de sare din: bibani de mare, cimbrisor, patrunjel, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 2 bibani de mare de 600 g fiecare, curăţaţi de maţe, dar nu şi de solzi câteva rămurele de cimbrişor 4 fire de pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei…
Read more »

Compot de rubarba

15 July 2011
Compot de rubarba  O reteta racoritoare si energizanta cu o planta- minune!  Rubarba este saraca in calorii (are doar 16 Kcal la 100g petiol). In schimb, este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Gustul acrisor al rubarbei o face potrivita…
Read more »

Cocktail Mountain Skier

15 July 2011
Cocktail Mountain SkierO reteta simpla de Cocktail Mountain Skier din: drambuie, whisky scotian, angostura, albus, menta si lamaie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 1 stropd e Angostura 1 albus 1 fir de menta o felie de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mixare, apoi se toarna bautura…
Read more »

Cotlete de miel cu menta

15 July 2011
Cotlete de miel cu mentaO retea simpla de cotlete de miel cu menta din: cotlete de miel, apa, miere, otet, menta, sare si piper. Ingrediente 4 cotlete mari de miel jumatate de ceasca de apa calduta jumatate de ceasca de miere 1 lingura de otet 2 linguri de menta proaspata tocata sau 1 lingura de frunze de menta uscata…
Read more »

Ghiveci cu pulpa de porc

15 July 2011
Ghiveci cu pulpa de porc  O reteta delicioasa de ghiveci cu pulpa de porc, cartofi, vanata, dovleceil, morcov, mazare, fasole verde, ceapa, usturoi, ardei gras, patrunjel, sare, piper, bulion, ulei. Ingrediente:  1 kg pulpă de porc 1 kg cartofi 1  vânătă 1 dovlecel 1 morcov o mână de mazăre o mână de fa­sole verde o ceapă 3-4 căţei de…
Read more »

Linguine cu creveţi şi roşii

15 July 2011
Linguine cu creveţi şi roşiiO reteta simpla de linguine cu creveti si rosii din: linguine, creveti, rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g linguine pentru asezonare: 8 creveţi 20 roşii micuţe 2 căţei de usturoi 1/2 ardei iute 3 linguri ulei de măsline extravirgin câteva frunze de busuioc sare…
Read more »

Vitel picant

15 July 2011
Vitel picant  O reteta simpla si gustoasa de vitel picant din: carne de vitel, cartofi, busuioc, ardei iute, bulion, sare, piper, ulei, ceapa. Ingrediente:  1 kg carne de viţel 6 cartofi busuioc 1 ardei iute bulion sare pi­per ulei ceapă   Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi şi se pune la prăjit într-un ceaun…
Read more »

Salată de cuşcuş cu pătrunjel

15 July 2011
Salată de cuşcuş cu pătrunjelO reteta simpla de salata de cuscus cu patrunjel din: zeama de carne de pasare, cuscus, patrunjel, otet, sare, piper negru, chimen, ulei de masline si rosii. Ingrediente: 600 ml zeama de carne de pasare 300 g cuscus 4 legaturi de patrunjel 8 lingurite de otet sare piper negru macinat 1 lingurita chimen macinat 8…
Read more »

Colac umplut cu salam şi caşcaval

15 July 2011
Colac umplut cu salam şi caşcavalO reteta simpla de colac umplut cu salam si cascaval din: faina alba, drojdie, apa calduta, ulei de masline extravirgin, piper negru, cascaval si salam. Ingrediente pentru aluat: 500 g faină albă 25 g drojdie proaspătă 150 ml apă călduţă 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 linguriţă piper negru   pentru umplutura: 150 g…
Read more »

Păstrăv cu miez de nuci

15 July 2011
Păstrăv cu miez de nuciO reteta simpla si delicioasa de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, miez de nuca, rom, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 păstrăvi de 250 g fiecare 20 g miez de nucă făină 1/2 pahar de rom 10 g unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvul, clătiţi-l sub un jet de apă…
Read more »

Cocktail Miami Sunset

15 July 2011
Cocktail Miami SunsetO reteta simpla de Cocktail Miami Sunset din: whisky scotian, suc de mango, suc de portocale, cointreau, siropd e grenadine, cirese si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4 cl suc de mango 4 cl suc de portocale 1 cl Cointreau 1 cl sirop de grenadine 1 cireasa coaja de portocala   Mod…
Read more »

Costite de miel cu broccoli in sos de vin

15 July 2011
Costite de miel cu broccoli in sos de vinO reteta delicioasa de costite de miel cu broccoli in sos de vin din: broccoli, ceapa, usturoi, costite de miel, ulei, boabe de piper verde, vin rosu sec si sare. Ingrediente jumatate de kg. broccoli 4 cepe 2 catei usturoi 8 costite de miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper verde 250 ml vin…
Read more »

Somon cu flori de dovlecel

15 July 2011
Somon cu flori de dovlecelO reteta delicioasa de somon cu flori de dovlecel din: somon, flori de dovlecel, ceapa, dovlecel, morcov, telina, smantana, unt, supa de legume, nucsoara, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 bucăţi de somon de 150 g fiecare 12 flori de dovlecel 1 ceapă albă mică 1 dovlecel 1 morcov…
Read more »

Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi

15 July 2011
Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi  O reteta gustoasa de creier cu cartofi, morcovi, oua, faina, pesmet, piper, ulei, unt, zahar, sare Ingrediente:  500g de creier congelat 4 ouă 5 linguri de făină 5 linguri de pesmet 1 praf de piper ulei pentru prăjit 3 morcovi potriviţi 1 lingură de unt 1 praf de sare 2 linguri de zahăr câteva…
Read more »

Tarta delicioasa cu mere

15 July 2011
Tarta delicioasa cu mere  O reteta simpla si delicioasa de tarta cu mere, faina, praf de copt, unt, zahar pudra, galbenus, smantana, lamaie, scortisoara, nuca. Ingrediente aluat: 500 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 200 g unt 100 g zahăr pudră 1 gălbenuş 100 ml smântână Ingrediente umplutură: 1,5 kg mere 2 linguri cu zahăr pudră…
Read more »

Pere in ciocolata

15 July 2011
Pere in ciocolataO reteta delicioasa de pere cu ciocolata, zahar, unt, vin alb. Ingrediente: 6 pere de mărime mijlocie 250 g ciocolată cu lapte 100 g zahăr 50 g unt 100 ml vin alb   Mod de preparare: Spală perele, curăţă-le de coajă şi cu un cuţit ascuţit îndepărtează cotorul cu seminţe, lăsând fructele întregi. Separat, topeşte…
Read more »

Prajitura delicioasa cu gutui

15 July 2011
Prajitura delicioasa cu gutui  O reteta delicioasa de prajitura cu gutui, oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, zahar pudra, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 gutuie 2 ouă 1 cană cu zahăr 1/2 cană cu lapte 1/2 cană cu ulei 2 căni cu făină 1 pliculeţ cu praf de copt 2-3 linguri cu zahăr pudră esenţă de…
Read more »

Deliciu cu prune

15 July 2011
Deliciu cu prune  O reteta simpla si delicioasa cu prune, faina, unt, oua, zahar, zahar vanilat, lamaie, praf de copt, migdale, sare, pesmet, scortisoara. Ingrediente: 3 ouă 180 g făină 200 g unt 100 g zahăr 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 1 lămâie 2 linguriţe cu praf de copt 100 g migdale sare 1 lingură cu pesmet…
Read more »

Miel la cuptor cu glazura de fructe de padure

15 July 2011
Miel la cuptor cu glazura de fructe de padureO reteta de miel la cuptor cu glazura de fructe de padure din: pulpa de miel, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ceapa, vin rosu, suc si coaja de portocala, cartofi, morcovi, suc concentrat de fructe de padure si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel curatata de grasime 2 catei de usturoi taiati…
Read more »

Salată asiatică din orez

14 July 2011
Salată asiatică din orezO reteta simpla de salata asiatica de orez din: ciuperci, orez, supa de carne de pasare, sherry demisec, sos de soia, fasole verde, dovlecei, sare, crabi, ulei de susan si zahar. Ingrediente: 8 ciuperci (mai mari) 350 g orez 550 ml supă din carne de pasăre (din cuburi pentru supă de carne) 6 cl sherry…
Read more »

Tartine cu cremă de brânză şi prosciutto

14 July 2011
Tartine cu cremă de brânză şi prosciuttoO reteta simpla de tartine cu crema de branza si prosciutto din: paine toast, prosciutto, branza, miez de nuca, civeta sau ceaqpa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine toast 60 g prosciutto 80 g brânză nouă 2 linguri miez de nucă 50 g civetă sau ceapă verde sare şi piper pentru decor: …
Read more »

Cocktail Flush

14 July 2011
Cocktail FlushO reteta simpla de Cocktail Flush din: bourbon, lichior de banane verzi, apa minerala, coaja de lamaie, kiwi si cirese. Ingrediente: 4 cl bourbon 3 cl lichior de banane verzi apa minerala coaja de lamaie o felie de kiwi cirese   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker. Se toarna bautura…
Read more »

Felii de ton cu susan şi julien de legume

14 July 2011
Felii de ton cu susan şi julien de legumeO reteta de felii de ton cu susan si julien de legume din: felii de ton, morcovi, dovlecei, ceapa rosie, otet de vin alb, zahar, sos de soia, seminte de susan, foi de dafin, oregano uscat, hasmatuchi, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 felii de ton de 120 g fiecare, de preferat scoase…
Read more »

Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci

14 July 2011
Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuciO reteta de aluat umplut cu varza de bruxelles si nuci din: foitaj, ou, seminte de susan, varza de bruxelles, miez de nuca, carnati, cascaval, uleid e masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 1 ou 20 g seminţe de susan pentru umplutură: 280 g varză de Bruxelles 50 g miez de nucă…
Read more »

Mesfouf

14 July 2011
MesfoufO reteta simpla si delicioasa de Mesfouf din: faina de cuscus, fructe uscate, bobite ede rodie, unt, zahar si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 500 g făină de cuşcuş 150 g fructe uscate (stafide, curmale) câteva bobiţe de rodie 20 g unt 2 linguri de zahăr ulei extravirgin de măsline   Mod de preparare: Turnaţi…
Read more »

Tocana in dovleac

14 July 2011
Tocana in dovleac  O reteta delicioasa de tocana in dovleac, carne de porc, gogosari, chimen, sare, ulei, patrunjel, ceapa, cimbru. Ingrediente: 1 dovleac potrivit,bine copt 800 g carne de porc l-2gogoşari 1 linguriţă cu chimen pisat sare ulei pătrunjel pentru decor 3 cepe 1 lingurita cimbru uscat   Mod de preparare: Taie ceapa peştişori, gogoşarul fâşii, carnea…
Read more »

Chiftele cu peste

14 July 2011
Chiftele cu peste  O reteta delicioasa de chiftelute cu peste, oua, patrunjel, paine, ceapa, marar, lapte, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg crap sau somn 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 2 felii de pâine albă 2 cepe mici 1 legătură de mărar 1 ceşcuţă cu lapte 1 lingură cu făină sare piper ulei   Mod…
Read more »

Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere

14 July 2011
Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză GruyereO reteta simpla de Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere din: melcisori, supa de legume, branza gruyere, trufa neagra, sofran, unt si ulei de masline cu aroma de trufe. Ingrediente: 240 g melcişori pentru asezonare: 1,5 1 supă de legume 200 g brânză Gruyere 1 trufa neagră 1 plic de şofran unt cât o nucă…
Read more »

Cocktail Super Fox

14 July 2011
Cocktail Super FoxO reteta simpla de Cocktail Super Fox din: whisky, lichior de cirese, suc de limeta, nectar de rodii rosii, suc de grapefruit si ginger ale. Ingrediente: 4 cl whisky 1 cl lichior de cirese 1 lingurita suc de limeta nectar de rodii rosii suc de grapefruit Ginger Ale   Mod de preparare: Se pun doua…
Read more »

Bors de curcan

14 July 2011
Bors de curcan  O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt. Ingrediente: 2 aripi de curcan 2 morcovi 1 mâni de fasole verde 1 ceapă 2 pumni de fidea subţire 1 ţelină mică 1 ceaşcă de mazăre verde 1 păstârnac bors leuştean verde sare unt Mod…

Praz delicios cu masline

14 July 2011
Praz delicios cu masline  O reteta simpla si gustoasa de praz cu masline, suc de rosii, vin alb, ulei, zahar, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 5-6 fire de praz 300 ml suc de roşii 200 g măsline 1/2 pahar cu vin alb 3-4 linguri cu ulei 1 lingură cu zahăr 1 lămâie pătrunje Mod de preparare: Curăţă prazul de prima…
Read more »

Salata calda cu ciuperci

14 July 2011
Salata calda cu ciuperci  O reteta simpla si delicioasa de salata calda cu ciuperci, ceapa, usturoi, ardei, unt, ulei de masline, piper. Ingrediente: 1 cutie de ciuperci 1 ceapă 5 căţei de usturoi 1 ardei gras 2 linguri cu unt ulei de măsline piper   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi rumeneşte-o uşor în ulei. Adaugă usturoiul…
Read more »

Frigărui mediteraneene

14 July 2011
Frigărui mediteraneeneO reteta de frigarui mediteraneene din: midii, caracatita, cozi de creveti, rosii cherry, usturoi, menta, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g midii 400 g caracatiţă 24 cozi de creveţi 12 roşii cherry 1 căţel de usturoi 1 legătură de mentă 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie ulei extravirgin…
Read more »

Crema de rosii cu branza

14 July 2011
Crema de rosii cu branza  O reteta gustoasa de crema de rosii, morcov, albitura, branza roquefort, smantana, busuioc, crutoane, sare, piper. Ingrediente: l litru de apă 1,5 kg roşii potrivite 0,5 kg morcov 0,5 kg albitură 250 g brânză Roquefort 250 g smântână dulce 2-3 frunze de busuioc 250 g crutoane sare piper   Mod de preparare: Se pun…
Read more »

Friptura de miel la tava

14 July 2011
Friptura de miel la tavaO reteta de friptura de miel la tava din: carne de miel, untura, sare si usturoi. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpe) 1-2 linguri de untura sare cativa catei de usturoi Mod de preparare: Se spala carnea, se sareaza si se lasa sa stea jumatate de ora. Se unge o tava cu untura, se…
Read more »

Somon la grătar

14 July 2011
Somon la grătar  O reteta delicioasa de somon la gratar cu: piper, lamaie, usturoi pudra, sare, sos de soia, zahar brun, apa, ulei. Ingrediente:  650 g file de somon piper cu lămâie (se găseşte la marile magazine) pudră de usturoi sare 70 ml sos de soia 70 g zahăr brun 70 ml apă 50 ml ulei  …
Read more »

Salata cu Emmenthal, salam si sunca

14 July 2011
Salata cu Emmenthal, salam si suncaO reteta delicioasa de Salata cu Emmenthal, salam si sunca din: morcovi, sare, emmenthal, sunca, salam, otet, ulei, piper negru, salata si oua fierte. Ingrediente: 2 morcovi sare 500 g Emmenthal 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g salam, in felii subtiri 2 lingurite de otet 2 lingurite de ulei piper negru macinat 1…
Read more »

Ciorba taraneasca de vita

14 July 2011
Ciorba taraneasca de vita  O reteta delicioasa de ciorba taraneasca din antricot de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei, fasole verde, mazare, varza, cartofi, paste, ulei, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente:  500 g antricot vită 300 g morcovi 200 g ţelină 2 cepe 2 ardei 200 g fasole verde 200 g mazăre 200 g varză 2 cartofi 300 g…
Read more »

Stufat de miel

14 July 2011
Stufat de mielO reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, untura, faina, otet, bulion si sare. Ingrediente: 750 g carne de miel 40 de fire de ceapa verde 20 de fire de usturoi verde 2 linguri de untura o lingura de faina un pahar cu bors sau doua linguri de otet…
Read more »

Prăjitură de morcovi

14 July 2011
Prăjitură de morcovi  O reteta delicioasa de prajitura cu morcovi, zahar, ulei, oua, zahar vanilat, lapte batut, fulgi de cocos, ananas, faina, praf de copt, scortisoara, sare, alune, unt, branza, zahar pudra. Ingrediente:  2 ceşti de zahăr 3/4 ceaşcă de ulei 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 3/4 ceaşcă de lapte bătut 2 ceşti de morcov ras…
Read more »

Bruschete cu piure de năut, cârnaţi şi usturoi

14 July 2011
Bruschete cu piure de năut, cârnaţi şi usturoiO reteta simpla de bruschete cu piure de naut, carnati si usturoi din: paine taraneasca, naut, carnati, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă) 250 g năut (din conservă) 250 g cârnaţi proaspeţi 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 lingură pătrunjel 1…
Read more »

Reţete supe: supa de mariscos, supa de peste cu ardei gras, supa de morcovi cu sunca

14 July 2011
Reţete supe: supa de mariscos, supa de peste cu ardei gras, supa de morcovi cu suncaVa prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de mariscos Ingrediente: 150 g crevete 250 g midii 250 g scioci 150 g calamar 150 g rapane 1 ceapa potrivita 1 rosie mare 1 dovlecel 1 varf de cutit boia dulce 2-3 stigmate de sofran 2 l supa de peste 6…
Read more »

Inimioare din graham cu brânză de capră şi sfeclă

14 July 2011
Inimioare din graham cu brânză de capră şi sfeclă  O reteta deliciasa de inimioare din graham,otet, maioneza, branza de capra, sfecla, rozmarin. Ingrediente:   1 ceaşcă de oţet 1/2 ceaşcă de maioneză 2 felii de pâine graham 200 grame de brânză de capră tăiată în 4 felii 1/4 cană de sfeclă tăiată 1 lingură de rozmarin proaspăt tocat Mod de preparare: Se fierbe oţetul…
Read more »

Gratar de miel cu sos de branza

14 July 2011
Gratar de miel cu sos de branzaO reteta de gratar de miel cu sos de branza din: carne de miel, branza de burduf, untura, oua, suc de rosii, patrunjel verde, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cotlet dezosat) 200 g branza de burduf 50 g untura 2 oua 300 ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel…
Read more »

Scapece

14 July 2011
ScapeceO reteta de scapece din: ansoa, faina, otet de vin alb, fire de menta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g anşoa (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 80 g făină 2 dl oţet de vin alb 2 căţei de usturoi 2 fire de mentă 2 ardei iuţi ulei extravirgin de…
Read more »

Salata de telina cu alune

14 July 2011
Salata de telina cu aluneO reteta simpla de salata de telina cu alune din: telina, mere, alune, frisca, mustar picant, piper, sare, zahar, zeama de lamaie si frunze de telina. Ingrediente: 1 kg telina 6 mere 200 g alune 250 g frisca 4 lingurite de mustar picant sare piper negru 1 priza zahar zeama de la 3 lamai frunze…
Read more »

Pulpa de miel cu ardei iute si tarhon

14 July 2011
Pulpa de miel cu ardei iute si tarhonO reteta de pulpa de miel cu ardei iute si tarhon din: ceapa, ardei iute, usturoi, pulpa de miel, ulei, tarhon, vin alb sec, rosii decojite, sare si piper. Ingrediente: 700 g ceapa 3 ardei iuti mari (chilli) 6 catei de usturoi 2-3 kg pulpa de miel 45 ml ulei tarhon 75 cl vin alb…
Read more »

Pacheţele de clătite umplute cu creveţi

14 July 2011
Pacheţele de clătite umplute cu creveţiO reteta delicioasa de pachetele de clatite umplute cu creveti din: oua, malai, faina, apa, unt, ulei de arahide sau de floarea soarelui, creveti, smantana, ceapa verde, sare, rosii, ulei extravirgin de masline, otet alb si sare. Ingrediente: pentru clatite: 2 ouă 2 linguri mălai foarte fin 3 linguri făină albă 300 ml apă 20…
Read more »

Miel in sos de iaurt

14 July 2011
O reteta simpla si delicioasa de miel in sos de iaurt din: carne macra de miel, iaurt, zeama de lamaie, ulei, ceapa, boia iute, chimen, rosii, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne macra de miel 200 ml iaurt zeama de la o lamaie 2 linguri ulei 2 cepe, taiate felii 2…
Read more »

Dietă: Cum poţi slăbi cel puţin 10 kilograme în două săptămâni

13 July 2011
Dietă: Cum poţi slăbi cel puţin 10 kilograme în două săptămâniRegimul Mayo este unul din cele mai aspre regimuri şi trebuie respectat fără nicio abatere timp de 13 zile. Specialiştii în nutriţie susţin că persoanele care îl urmează cu sfiinţenie şi nu se lasă ispitiţi de dulciuri sau snacksuri vor slăbi cel puţin 10 kilograme în această perioadă. Regimul Mayo este unul din cele mai…
Read more »

Salata de mazare cu crabi si zeama de lamaie

13 July 2011
Salata de mazare cu crabi si zeama de lamaieO reteta simpla de salata de mazare cu crabi din: mazare, crabi, zeama de lamaie, maioneza, piper, zahar, piper Cayenne, patrunjel si oua fierte. Ingrediente: 1 kg mazare frageda 500 g crabi 2 lingurite zeama de lamaie 4-6 lingurite maioneza pentru salata piper negru macinat 1 praf de zahar 1 varf de cutit piper Cayenne…
Read more »

Chec de ciocolată cu banane

13 July 2011
Chec de ciocolată cu banane  O reteta delicioasa de chec de ciocolata cu banane, faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, unt, esenta de vanilie, ciocolata alba. Ingrediente:  250 g făină 4 linguri cacao 200 g zahăr tos 1 praf copt 1/4 linguriţă bicarbonat 1/4 linguriţă sare 2 ouă mari 120 g unt topit şi răcit 1…
Read more »

Paste cu carne de porc si legume

13 July 2011
Paste cu carne de porc si legume  O reteta simpla si gustoasa de paste cu carne de porc, ardei gras, dovlecei, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g paste 200 g carne slabă de porc 2 ardei graşi 2 dovlecei mici 4-5 roşii sau o cutie de roşii decojite 1 legătură de pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Pastele…
Read more »

Mancare de morcovi cu smântână

13 July 2011
Mancare de morcovi cu smântână  O reteta simpla si gustoasa de mancare de morcovi cu smnatana, unt, faina, zahar, ulei, patrunjel verde. Ingrediente:   500 g morcovi 1 lingură cu unt 1 linguriţă cu făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 100 g smântână pătrun­jel verde Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovii, se taie bucăţi de 4…
Read more »

Sardele delcioase

13 July 2011
Sardele delcioaseO reteta simpla si delicioasa de sardele delicioase din: sardele, seminte de pin, stafide, ceapa, faina, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardele 50 g seminţe de pin 50 g stafide 2 cepe 100 g făină 4 dl oţet ulei extravirgin de măsline sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »

Cocktail Sky Boat

13 July 2011
Cocktail Sky BoatO reteta simpla de Cocktail Sky Boat din: whisky scotian, drambuie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4 cl Drambuie 4 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam ingredientele in paharul pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, amestecam si decoram cu…
Read more »

Placinta cu caise

13 July 2011
Placinta cu caise  O reteta delicioasa de placinta cu caise, faina, unt, sare, apa, zahar, pesmet, oua, smantana, budinca de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 1/2 linguriţă sare 100 ml apă rece Ingrediente umplutura: 750 g caise 100 g zahăr pesmet sau alune măcinate Ingrediente crema: 2-3 ouă 2-3 linguri zahăr 150 ml smântână…
Read more »

Cum se prepara Paste linguine cu sos de homar si telina (video)

13 July 2011
Cum se prepara Paste linguine cu sos de homar si telina (video)O reteta video despre cum se prepara paste linguine cu sos de homar si telina din: paste linguine, homar, tulpina telina, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, pulpa de rosii si busuioc. Ingrediente: paste linguine homar o tulpina telina rosii cherry ceapa ulei de masline 150 ml pulpa de rosii busuioc   Mod de preparare:…
Read more »

Gogosi cu ciocolata alba

13 July 2011
Gogosi cu ciocolata alba  O reteta gustoasa de gogosi cu ciocolata alba, faina, zahar, coaja de lamaie, unt, lapte, galbenusuri, zahar vanilat, sare, drojdie. Ingrediente:  500 g faină 5 linguri zahăr coaja rasă de la o lămâie 50 g unt 400 ml lapte 3 gălbenuşuri 1 plic vanilat sare 1 cubuleţ drojdie 50 g ciocolată albă Mod de…
Read more »

Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleac

13 July 2011
Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleacO reteta de melcisori cu ciuperci si flori de dovleac din: paste melcisori, hribi, ciuperci, flori de dovleac, ceapa, smantana, amidon de cartofi, patrunjel, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste melcişori pentru asezonare: 150 g hribi 100 g ciuperci champignon 8 flori de dovleac 2 cepe mici 1 lingură smântână vegetală…
Read more »

Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă

13 July 2011
Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentăO reteta delicioasa de Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă din: foitaj, dovlecei, ardei gras rosu, ardei gras galben, mozzarella, unt, ou, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj pentru umplutură: 250 g dovlecei (zucchini) 100 g ardei gras roşu 100 g ardei gras galben 160 g mozzarella 40 g unt 1…
Read more »

Chifteluţe de anşoa

13 July 2011
Chifteluţe de anşoaO reteta simpla de chiftelute de ansoa din: fileuri de ansoa, paine uscata, lapte, ou, faina, seminte de fenicul, lamaie, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de anşoa curăţate (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 5 felii de pâine uscată 1 dl lapte 1 ou 100 g făină 1…
Read more »

Salam de ton

13 July 2011
Salam de tonO reteta de salam de ton din: ton in ulei, fileuri de ansoa, oua, pesmet, patrunjel, sare, piper, capere, ulei de masline extravirgin, otet, lamaie, frunze de busuioc si rosie. Ingrediente: 250 g ton în ulei (din conservă) 4 fileuri de anşoa sărate 2 ouă 1 legătură pătrunjel 4 linguri pesmet sare şi piper pentru…

Pulpa de porc cu rozmarin

13 July 2011
Pulpa de porc cu rozmarin  O reteta delicioasa de pulpa de porc cu rozmarin, slanina, unt, ceapa, rosii,ulei, vin alb, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 200 g slănină 100gunt 3 cepe 6 roşii potrivite 3 linguri ulei 500 ml vin alb 2 crenguţe rozmarin 3 foi de dafin sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Prajitura cu glazura de caramel

13 July 2011
Prajitura cu glazura de caramel  O reteta gustoasa de parjitura cu glazura de caramel din:oua, zahar, faina, nuci, branza de vaci, zahar pudra, pere, coaja de lamaie, miere de albine, apa, esenta de vanilie, unt, alune de padure. Ingrediente blat:  6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 3 linguri nuci măcinate Ingrediente umplutură: 500 g brânză proaspătă de…
Read more »

Pere cu sos de vin

13 July 2011
Pere cu sos de vin  O reteta delicioasa de pere cu sos de vin, zahar, coaja de portocala, lamaie, scortisoara, coniac. Ingrediente: 4 pere 4 linguriţe de zahăr 200 ml vin roşu sau roze coajă de portocală şi de lămâie felii de lămâie ca decor 1 baton de scorţişoară 1 păhăruţ de coniac Mod de preparare: Se pun la…
Read more »

Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella

13 July 2011
Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadellaO reteta de coltunasi cu ansoa, masline si mortadella din: faina alba, lapte integral, oua, drojdie, ulei de masline extravirgin, ulei de arahide, sare, masline verzi, rosii, mortadella, mozzarella, cascaval, file de ansoa, usturoi si piper. Ingrediente: pentru aluat: 650 g faină albă 250 ml lapte integral 4 ouă 35 g drojdie proaspătă 2 linguri…
Read more »

Sfaturi si metode pentru prepararea unui gratar

13 July 2011
Sfaturi si metode pentru prepararea unui gratarOpţiunea de a frige pe grătar o bucată bună de carne sau a legumelor este doar una dintre multe alte posibilităţi. De exemplu, sunt puţini cei care folosesc o metodă rafinată şi delicată, şi anume pre­pararea alimentelor pe jar. Această metodă de preparare presupune coacerea în spuză a ali­mentelor, învelite sau nu în folie de…
Read more »

Budinca de cartofi in straturi

13 July 2011
Budinca de cartofi in straturi  O reteta delicioasa de budinca de cartofi, kaizer, oua, ardei gras, cascaval, unt, lapte, oua, faina, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 10 cartofi 1/2 kg kaizer 5 ouă 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 100 g caşcaval o lingură unt Ingrediente sos: 500 ml lapte 1-3 ouă 2 linguri faină 4 căţei…
Read more »

Vinete in stil napoletan

13 July 2011
Vinete in stil napoletanO reteta de vinete in stil napoletan din: vinete, parmezan, mozzarella, busuioc, ulei, sos tomat si sare. Ingrediente: doua vinete mari 50 grame parmezan ras 125 grame mozzarella o legatura mica de busuioc 100 ml ulei 200 grame sos tomat sare   Mod de preparare: Se taie vinetele in feliute rotunde de jumatate de centimetru,…
Read more »

Reţete de supe: supă de vacuţă, supă de rosii, supă de găină

13 July 2011
Reţete de supe: supă de vacuţă, supă de rosii, supă de găinăVa prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de vacuta cu naut O reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei sare…
Read more »

Tagliatelle cu pui

13 July 2011
Tagliatelle cu pui  O reteta gustoasa de tagliatelle cu pui, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii cherry, busuioc, usturoi, ardei gras, seminte de susan, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tagliatelle 1 piept de pui, fără os şi fără piele 2 linguri ulei 1 ardei gras 3-4 roşii cherry 1 lingură busuioc uscat 2 căţei…
Read more »

Saslik

13 July 2011
SaslikO reteta de saslik din: carne de miel sau de oaie, slanina, rosii, ardei gras, sare, piper, ulei si lamaie. Ingrediente: 500 g carne de miel sau de oaie 150 g slanina 4 rosii 3 ardei gras sare, piper 3 linguri ulei 3 lamai Mod de preparare: Se taie carnea in bucatele mici si se…
Read more »

Tăieţei cu suc şi somon

13 July 2011
Tăieţei cu suc şi somonO reteta delicioasa de taitei cu suc si somon din: taitei, suc de fructul pasiunii, smantana, somon afumat, unt, patrunjel, votca si zahar. Ingrediente: 320 g tăieţei lungi, mai groşi pentru asezonare: 200 ml suc de fructul pasiunii 200 ml smântână dulce 200 g somon afumat 20 g unt 1 legătură de pătrunjel 1 păhărel…
Read more »

Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră

13 July 2011
Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de caprăO reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră din: paine toast, somon afumat, branza de capra, unt, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa verde, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 1 pungă pâine toast albă 200 g somon afumat 160 g brânză nouă de capră 40 g unt…
Read more »

Carne de berbec cu tocana de legume

13 July 2011
O reteta delicioasa de carne de berbec cu tocana de legume din: carne de berbec, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion de rosii, unt sau untura si faina. Ingrediente: 500 g de carne de berbec 600 g cartofi 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 2 linguri bulion de rosii 2 linguri unt sau untura 1 lingura…
Read more »

Rulouri de dovlecei cu creveţi mari

13 July 2011
Rulouri de dovlecei cu creveţi mariO reteta de Rulouri de dovlecei cu creveţi mari din: dovlecei, creveti, cimbru, rosii cherry, praz, capere, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 400 g creveţi mari 4 crenguţe cimbru 250 g roşii cherry 150 g praz 30 g capere 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper  …
Read more »

Tocana simpla de miel

13 July 2011
Tocana simpla de mielO reteta de tocana simpla de miel din: carne de miel, praz, morcovi, telina, cartofi, faina, cuisoare si lamaie. Ingrediente: 800 g carne miel 2 bucati praz 4 morcovi 1 telina 1 patrunjel 5 cartofi 1 lingura faina 6 cuisoare 1 lamaie Mod de preparare: Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa…
Read more »

Salata de ardei cu cas de oaie

13 July 2011
Salata de ardei cu cas de oaieO reteta delicioasa de salata de ardei cu cas de oaie din: ardei verzi si galbeni, usturoi, sare, piper rosu, piper negru, ceapa verde, frunze de patrunjel, otet, ulei de masline si cas de oaie. Ingrediente: cate 3 ardei verzi si galbeni 12 catei mari de usturoi 1 lingurita sare 4 boabe de piper rosu…
Read more »

Salată de paste cu germeni de soia

12 July 2011
Salată de paste cu germeni de soiaO reteta de salata de paste cu germeni de soia din: paste fusilli, anghinare, broccoli, pecorino, germeni de soia, ulei de masline extravirgin, seminte de sunsa, sare si piper. Ingrediente: 350 g paste fusilli pentru asezonare: 4 căpăţâni de anghinare 1 broccoli 60 g pecorino 4 linguri germeni de soia 4 linguri ulei de măsline…
Read more »

DIETĂ DE SLĂBIT: Cum poţi pierde kilogramele în plus în timpul verii

12 July 2011
DIETĂ DE SLĂBIT: Cum poţi pierde kilogramele în plus în timpul veriiOuăle, cerealele integrale sau ciupercile sunt recomandate deoarece contribuie la arderea grăsimilor din organism. În timpul verii, tot mai multe persoane sunt preocupate de silueta lor şi au tendinţa să adopte regimuri alimentare pentru a pierde în greutate, susţin medicii nutriţionişti. Potrivit experţilor, cele mai bune metode pentru a menţine o greutate normală şi pentru…
Read more »

Supa de vacuta cu naut

12 July 2011
Supa de vacuta cu nautO reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei sare ulei Mod de preparare: Se spală carnea, se cură­ţă de pieliţe, se taie bucăţi potrivite şi se…
Read more »

Farfalle cu hribi şi flori de dovleac

12 July 2011
Farfalle cu hribi şi flori de dovleacO reteta delicioasa de Farfalle cu hribi şi flori de dovleac din: farfalle, hribi, flori de dovleac, mazare, gorgonzola, civeta, vin alb, sofran, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente : 350 g farfalle pentru asezonare: 50 g hribi deshidrataţi 12 flori de dovleac (sau dovlecel) 150 g mazăre boabe congelată 50 g gorgonzola…
Read more »

Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocale

12 July 2011
Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocaleO reteta delicioasa de salata de homar cu fenicul si maioneza cu portocale din: homari, bulbi de fenicul, morcov, tije de telina, ceapa, foaie de dafin, otet, sare, ulei de arahide, oua, portocala, lamaie, sare, piper, masline negre, ulei extravirgin de masline si marar. Ingrediente: pentru salată: 3 homari (500-600 g fiecare) 3 bulbi de…
Read more »

Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză

12 July 2011
Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânzăO reteta simpla de Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză din: paine toast, crema de branza, telemea de vaca, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, rucola, frunze de cimrbu, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 200 g cremă de brânză 100 g telemea nouă de vacă 10 roşii cherry…
Read more »

Pâine umplută cu somon şi brânză

12 July 2011
Pâine umplută cu somon şi brânzăO reteta de paine umpluta cu somon si branza din: paine toast, somon afumat, branza de vaci, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine toast întreagă 400 g somon afumat (felii) 200 g brânză proaspătă de vaci 1 praf de nucşoară sare şi piper   Mod de preparare: Taie pâinea în aşa fel încât să…
Read more »

Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta

12 July 2011
Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi fetaO reteta delicioasa de Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta din: gnocchi din faina de grau dur, mazare boabe, jambon, ulei de masline extravirgin, ceapa, feta, sare si piper. Ingrediente: 350 g gnocchi din faină de grâu dur pentru asezonare: 170 g mazăre boabe extrafină 1 felie groasă de jambon afumat (30 g) 3…
Read more »

Chiftelute cu susan

12 July 2011
Chiftelute cu susan  O reteta simpla si delicioasa de chiftelute cu susan,carne tocata, oua, usturoi, ceapa, paine, sare, lapte, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 3-4 felii pâine sare lapte piper susan Mod de preparare: Carne se amesteca cu usturoiul zdrobit, cea­pa tocată mărunt, ouăle bătute, pâinea înmuiată…
Read more »

Frigărui caprese

12 July 2011
Frigărui capreseO reteta simpla si delicioasa de frigarui caprese din: mozzarella, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 10 biluţe mici de mozzarella 10 roşii cherry 20 frunze de busuioc 2 linguri ulei de măsline extra­virgin sare   Mod de preparare: Spală roşiile şi usucă-le cu hârtie absorbantă. Taie-le ju­mătăţi şi presară-le uşor cu…
Read more »

Ciorbă de pui cu smantană

12 July 2011
Ciorbă de pui cu smantană  O reteta simpla si gustoasa de ciorba de pui cu smantana,ceapa, morcov, ardei gras, telina, sare, galbenus, taietei. Ingrediente: 1 piept pui 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ţelină sare 3 linguri smântână 1 gălbenuş 100 g tăiţei laţi   Mod de preparare: Se curăţă legumele. Cea­pa…
Read more »

Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă

12 July 2011
Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidăO reteta de portofele calde umplute cu pastrav si conopida din: faina alba, ulei de masline extravirgin, ou, sare, file de pastrav, conopida, varza, vin alb ceapa, patrunjel, usturoi, sare si piper alb. Păstrăvul se poate prepara cu bune rezultate în toate modurile: fiert, fript pe grătar, prăjit, la cuptor. Ai grijă totuşi: nu îl…
Read more »

Spirale cu fructe de mare şi rucola

12 July 2011
Spirale cu fructe de mare şi rucolaO reteta de spirale cu fructe de mare si rucola din: paste spirala, fructe de mare, usturoi, uleid e masline extravirgin, vin alb, concentrat de legume, rosii cherry, rucola, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 350 g spirale pentru asezonare: 500 g fructe de mare 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră

12 July 2011
Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de caprăO reteta delicioasa de Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră din: dovlecei, somon afumat, ricotta, branza de capra, smantana, ulei de masline extravirgin, frunze de cimbru verde, civeta, frunze de ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei mari (zucchini) 200 g somon afumat 150 g ricotta (sau brânză proas­pătă de vaci) 100…
Read more »

Cocktail Rock

12 July 2011
Cocktail RockO reteta simpla de Cocktail Rock din: whisky, zeama de lamaie, suc de ananas, rachiu de cirese si curacao. Ingrediente: 1 cl whisky 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de ananas 1 cl rachiu de cirese 1 cl Curacao   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, poi se…
Read more »

Tocana din carne miel cu smantana

12 July 2011
Tocana din carne miel cu smantanaO reteta simpla de Tocana din carne miel cu smantana din: carne de miel, untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn circa 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamaie boia marar patrunjel sau tarhon taiat marunt sare Mod…
Read more »

Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi

12 July 2011
Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţiO reteta de sardele marinate la gratar cu piure de fenicul si cartofi prajiti din: sardele, cartofi, ulei, fenicul, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper, lamaie, piper, frunze de fetica si frunze de fenicul. Ingrediente: pentru sardele: 12 sardele 400 g cartofi 1 1 ulei pentru prăjit pentru piureul de fenicul: 1 fenicul…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu