marți, 19 februarie 2013

Retete de top #86


Retete de top:

Cocktail White Spider

22 February 2011
Cocktail White SpiderO reteta de cocktail White Spider din votca si lichior de menta alba. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fshioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente: 5/70 votcă 5/10 cremă de mentă albă   O foarte simplă băutură, On the…
Read more »

Supa crema de praz cu dovlecei

22 February 2011
Supa crema de praz cu dovleceiO reteta de supa crema de praz cu dovlecei din: fire de praz, dovlecel, cartofi, ardei, sare, piper, patrunjel verde, frunze de telina, crutoane de paine si ulei de masline. Ingrediente: 2-3 fire praz un dovlecel o telina mare 3 cartofi 2-3 ardei sare piper patrunjel verde frunze de telina crutoane de paine 1-2 linguri…
Read more »

Sufleu cu legume si nucsoara

22 February 2011
Sufleu cu legume si nucsoaraO reteta foarte simpla si extrem de delicioasa de sufleu de legume din: morcovi, bulb de telina, cartofi, sare, cimbru, mozarella, oua, smantana, usturoi, piper si nucsoara rasa. Ingrediente: 500 g morcovi 500 g bulb de ţelină 500 g cartofi sare 4 crenguţe cimbru 300 g mozarella 2 ouă 200 ml smântână 1 căţel de…
Read more »

Placinta cu mere aurii

22 February 2011
Placinta cu mere auriiO reteta de placinta cu mere aurii din: faina, unt sau margarina, sare, smantana, mere, zahar, coaja de lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 200 g unt sau margarina un praf de sare 2 linguri smantana (sau apa minerala, daca vreti sa fie de post) pentru umplutura: un kilogram de mere…
Read more »

Sărmăluţe moldovenesti

22 February 2011
Sărmăluţe moldovenestiO reteta de sarmalute moldovenesti din: pulpa de porc, ceapa, orez, sare, piper, foi de dafin, rosii in bulion, marar, leustean, zeama de varza, varza, costita afumata, ou si ulei. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2-3 cepe 2 linguri orez sare piper foi de dafin rosii in bulion marar o legatura leustean 2 cani…
Read more »

Cotlet de porc cu ananas si cartofi umpluti

22 February 2011
Cotlet de porc cu ananas si cartofi umplutiO reteta de cotlet de porc cu ananas ci cartofi umpluti din: cotlet de porc, compot de ananas rondele sau un ananas, rozmarin, cimbru, miere, zeama de lamaie, sare, piper, vin alb, cartofi, urda, telemea de vaca, marar, ou, migdale si ulei de masline.  Ingrediente: 600 g cotlet de porc un compot de ananas rondele…
Read more »

Supă cu frecăţei si patrunjel verde tocat

22 February 2011
O reteta foarte simpla de supa cu frecatei si patrunjel verde tocata din: supa, ceapa, morcov, telina, piper macinat, patrunjel verde, ou, faina si putina sare. Ingrediente: supă  2 1 ceapă 50 g morcov 50 g ţelină 50 g piper măcinat pătrunjel verde pentru frecăţei: un ou faină 100 g puţină sare   Mod de…
Read more »

Tuburi de varza cu peste

22 February 2011
O reteta de tuburi de varza cu peste din: aluat de placinta, orez, varza murata, file de peste, galbenusuri, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: un pachet de aluat de plăcintă o ceşcuţă de orez 200 gra­me de varză murată fiartă 100 gra­me file de peşte două găl­benuşuri 4 cozi de ceapă ver­de sare piper…
Read more »

Cocktail White Russian

22 February 2011
Cocktail White RussianO reteta de cocktail White russian din votca, lichior de cafea si frisca. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente: 5/70 votcă 3/10 lichior de cafea 2/10 frişca   Apărut în anii ’60, este varianta…
Read more »

Cum se prepara Chapatti (video)

22 February 2011
Cum se prepara Chapatti (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Chapatti. Chapatti este o pâine nedospită de bază folosita ca acompaniament pentru multe feluri de mâncare reprezentand o alternativă la orez sau paine naan. Ingrediente: 500 g Atta , (half wholemeal half plain flour) 1 tsp salt 4 cups (1000ml) water , or enough to make…
Read more »

Rulada de vita umpluta cu ficat

22 February 2011
Rulada de vita umpluta cu ficatO reteta de rulada de vita umpluta cu ficat din: muschi sau pulpa de vita, piept de pui, ficat de pui, ciuperci, oua, sare, piper, unt, ceapa, pesmet si rozmarin. Ingrediente: un kilogram muschi sau pulpa de vita 300 g piept de pui 300 g ficat de pui 150 g ciuperci 3 oua sare piper…
Read more »

Varza acra cu carnati

22 February 2011
Varza acra cu carnatiO reteta delicioasa de varza acra cu carnati din: varza murata, sare, piper, ceapa, foaie de dafin, carnati subtiri, carne de porc, boia de ardei dulce si iute, ulei de masline, rosii in bulion si ciuperci. Ingrediente: o varza murata mare sare piper o ceapa o foaie de dafin 3-4 carnati subtiri 300 g carne…
Read more »

Cocktail White Lady

22 February 2011
Cocktail White LadyO reteta de cocktail White Lady din gin, Cointreau si suc de lamaie Calitate – alcoolic Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente: 5/10 gin 3/10 Cointreau 2/10 suc de lămâie   Numeroase ţări revendică paternitatea amestecului White Lady, pentru…
Read more »

Sufleu cu spanac şi ciuperci

22 February 2011
Sufleu cu spanac şi ciuperciO reteta foarte simpla de sufleu cu spanac, ciuperci, unt, sare, piper, ciuperci champignon, faina, lapte, smantana, branza cu verdeata, gorgonzola si camembert. Ingrediente: 300 g penne 300 g spanac 4 linguri unt sare, piper 500 g ciuperci champignon 2 linguri făină 500 ml lapte 50 g smântână 100 g brânză cu verdeaţă câte 100…
Read more »

Supă ţărănească cu colţunaşi

22 February 2011
Supă ţărănească cu colţunaşiO reteta de supa taraneasca cu coltunasi si ceapa, morcov, telina si albitura, cartofi si patrunjel verde. Ingrediente: supă 1,5 1 ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g cartofi 400 g colţu­naşi  400 g pătrunjel verde   Mod de preparare: Zarzavatul se taie mărunt şi se pune la fiert în oala…
Read more »

Placinta delicioasa cu nuci

22 February 2011
Placinta delicioasa cu nuciO reteta absolut delicioasa de placinta cu nuci din: unt, faina, apa minerala, sare, stafide, zahar, nuca macina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 7 linguri apa minerala 7 linguri unt topit 300 g faina sare pentru compozitie: 200 g stafide 250 g zahar 500 g nuca…
Read more »

Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana

22 February 2011
Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantanaO reteta de ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana din: ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, dovlecei, praz, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, bors sau zeama de varza, ou, smantana, sare si leustean. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 60 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras 100 g dovlecei…
Read more »

Pasca cu orez

22 February 2011
Pasca cu orezO reteta de pasca cu orez, oua, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, stafide, si zahar vanilat. Ingrediente aluat:  2 ouă + 1 gălbenuş pentru uns 5 lin­guri zahăr 4 linguri ulei 6 linguri lapte 7 linguri făină 1 plic praf de copt Ingrediente umplutură: 125 g orez 750 ml lapte 50 g stafide…
Read more »

Chapatti

22 February 2011
ChapattiO reteta de chapatti din faina integrala, sare, unt si apa. Chapatti este o pâine nedospită de bază folosita ca acompaniament pentru multe feluri de mâncare reprezentand o alternativă la orez sau paine naan. Ingrediente: 225 g făină integrală sare 50 g unt 150 ml apă o lingură de unt   Mod de preparare: Pune…
Read more »

Ciorbă de ciocănele cu leustean

22 February 2011
O ciorba de ciocanele specifica zonei Moldovei din: picioare, cozi, urechi si limba de purcel, ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, bors sau zeama de varza, sare, knorr si leustean Ingrediente: picioare, cozi, urechi şi limbă de purcel 1,2 kg ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 60 ml orez…
Read more »

Cocktail Whiskey Sour

21 February 2011
Cocktail Whiskey SourO reteta de cocktail Whisky Sour din whisky bourbon, suc proaspat de lamaie, sirop de zahar si cateva picaturi de albus de ou. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – bourbon whiskey Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Whiskey drinks Decoraţiune – o cireaşă conservată în alcool   Se serveste seara şi noaptea  …
Read more »

Reteta zilei: Pulpe de pui la tava cu garnitura de piure de cartofi

21 February 2011
Reteta zilei: Pulpe de pui la tava cu garnitura de piure de cartofiO reteta foarte simpla si absolut delicoasa de pulpe de pui la tava cu garniture de piure de cartofi din: pulpa de pui, usturoi, condimente, sare, piper, bulion si cartofi. Ingrediente: 7-8 pulpe de pui 1 capatana usturoi condimente sare piper bulion 4-5 cartofi   Mod de preparare: Se spala pulpele de pui si se…
Read more »

Chiftelute de morcovi in sos tomat

21 February 2011
Chiftelute de morcovi in sos tomat  O reteta de chiftele de morcovi cu sos tomat, cartofi, gris, margarina, usturoi, ceapa, piper si ulei. Ingrediente :  800 g morcovi 2 cartofi 2 linguri rase griş 200 g margarină 2 linguri pastă de tomate 4 căţei usturoi 1 ceapă mică sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli,…
Read more »

Curcan cu legume

21 February 2011
Curcan cu legumeO reteta de curcan u legume din: copane de curcan, morcovi baby, broccoli, ardei capia, ardei iute, pudra de curry, miere, ceapa, usturoi, frunze de dafin, vin alb demisec, patrunjel, sare, piper, mazare si ulei. Ingrediente: 4 copane de curcan 300 g morcovi baby 500 g broccoli 200 g orez doi ardei capia un ardei…
Read more »

Cum se prepara Spaghete Carbonara (video)

21 February 2011
Cum se prepara Spaghete Carbonara (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara spaghete Carbonara. Un preparat specific italian din spaghete, bacon, oua si branza. Se serveste cu un strop de parmesan si paine prajita. Ingrediente: 200 g dried spaghetti 2 tbsp olive oil 6 bacon slices, chopped 2 egg yolks 35 g parmesan cheese 4 tbsp cream salt…
Read more »

Mămăligă ţăraneasca

21 February 2011
Mămăligă ţăraneascaO reteta foarte simpla si delicioasa de mamaliga taraneasca din: apa, malai grisat, sare si doua linguri de ulei. Ingrediente: 1,5 litri apă 500 g mălai grişat sare două linguri de ulei   Mod de preparare: Se pune apa la fiert într-un ceaun sau într-o oală, iar când fierbe, se adaugă sarea şi uleiul. Se…
Read more »

Sarmale ca la mama acasa

21 February 2011
Sarmale ca la mama acasaO reteta de sarmale foarte delicioasa din: carne tocata, varza murata, ceapa, ulei, orez, bulion, delikat de legume, cimbru, sare, marar uscat si foi de dafin.  Ingrediente: 1 kg de car­ne tocată două verze mari murate trei cepe 100 ml ulei 100 g orez 100 g bulion două linguriţe de delikat de legume cimbru sare…
Read more »

Budincă de verdeţuri

21 February 2011
Budincă de verdeţuri  O reteta de budinca de verdeturi cu spanac, loboda, salata verde, faina, paine, pesmet, patrunjel si marar. Ingrediente :  500 g spanac 4 legături lobodă 2 salate 2 linguri făină 2-3 felii pâine 2-3 linguri pesmet 1 legătură pătrunjel 1 legă­tură mărar 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Speli spanacul, loboda şi…
Read more »

Varză cu tăiţei

21 February 2011
Varză cu tăiţeiO reteta foarte simpla de varza cu taitei din: varza, taitei, unt si doua sau patru oua. Ingrediente: varză de mărime potrivită 300 grame tăiţei patru lin­guri de unt două sau patru ouă   Mod de preparare: Se spală foarte bine varza şi se toacă. Se pune într-o cratiţă, se adaugă o lingură de unt…
Read more »

Prajitura cu gem si nuca

21 February 2011
Prajitura cu gem si nuca  O prajitura cu gem de caise, nuca, faina, unt, ou, praf de copt, smantana, pesmet si stafide. Ingrediente: 400 g făină 100 g unt 100 g zahăr praf 1 ou 1 plic praf de copt 4 linguri smântână 200 g gem caise (1/2 borcan de 400 g) Ingrediente umplutură : 8 ouă 200 g…
Read more »

Cuscus cu ciuperci

21 February 2011
Cuscus cu ciuperci  O reteta de cuscus cu ciuperci, ulei, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 250 g cuşcuş 300 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le căleşti în ulei. Adaugi cuşcuşul şi laşi să se călească până îşi schimbă…
Read more »

Bulete de varza cu caşcaval

21 February 2011
O reteta de bulete de varza cu cascaval din: varza, cascaval sau branza, oua, rosii, marar, faina si smantana. Ingrediente: o varză o jumătate de kilogram de caşcaval sau brânză 4 ouă 4 roşii o legătură de mărar o ceaşcă de făină smântână   Mod de preparare: Se desface varza în foi şi se fierbe…
Read more »

Cartofi la cuptor cu pui

21 February 2011
Cartofi la cuptor cu puiO reteta de cartofi la cuptor cu pui din: ceapa, piept de pui, usturoi, smantana, oua, marar, ulei de floarea soarelui, pudra de curry, sare, piper, muraturi si ardei capia. Ingrediente: două cepe două piepturi de pui un kilogram de cartofi 4 căţei de usturoi 300 ml smântână 3 ouă o legătură de mărar ulei…

Rulouri de pui cu salvie si rosii

21 February 2011
Rulouri de pui cu salvie si rosiiO reteta de rulouri de pui cu salvie si rosii din: spanac congelat, sare, rosii cherry, salvie, piept de pui, unt cu verdeata, salam uscat, supa, paste late, vin alb, amidon si piper. Ingrediente: 40 g spanac congelat sare 50 g roşii cherry 1 crenguţă salvie 2 bucati piept de pui (a 75 g) 30…
Read more »

Bors cu sfeclă si carne de vită

21 February 2011
Bors cu sfeclă si carne de vităO reteta de bors de sfecla si carne de vita din: ceapa carne de vita, morcov, telina si albitura, ulei, ardei gras, varza alba, sfecla rosie, cartofi, rosii, bors, smantana, sare si patrunjel. Ingrediente: carne de vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml ardei gras…
Read more »

Ciorbă cu gogosar murat

21 February 2011
Ciorbă cu gogosar murat  O reteta de ciorba de gogosar murat, ceapa, usturoi, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, cartofi, bors si sare. Ingrediente: 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 mor­covi 2 rădăcini pătrunjel + frunzele 2 linguri suc de roşii 2-3 foi de dafin 5-6 cartofi 1 gogoşar murat 1 cană borş sau 3 linguri…
Read more »

Vinete tocate cu orez

21 February 2011
Vinete tocate cu orezO reteta de vinete tocate cu orez din vinete, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei, turmeric, chimen, sare, iaurt, zahar si orez cu bobul lung. Ingrediente: un kg de vinete 40 g unt 3 cepe mijlocii tăiate 4 căţei de usturoi zdrobiţi o rădăcină de 5 cm de ghimbir curăţată şi mărunţită doi ardei verzi curăţaţi…
Read more »

Prăjitură glazurată cu blat din gem

21 February 2011
Prăjitură glazurată cu blat din gem  O prajitura glazurata cu gem, faina, zahar, stafide, ulei, praf de copt, vanilie, cacao, margarina, nuca si apa. Ingrediente aluat : 2 căni făină 1 cană zahăr 100 g stafide 1 cană apă 4 lin­guri ulei 4 linguri gem 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie Ingrediente glazură : 6 linguri zahăr 4…
Read more »

Somon la cuptor

21 February 2011
Somon la cuptorO reteta foarte delicioasa de somon la cuptor din: somon, ceapa verde, fasole rosie, patrunjel, ulei de masline, vin alb demisec, sare, piper si praz. Ingrediente: 4 bucăţi de somon două legături de ceapă verde 200 g fasole roşie o legătură de pătrunjel o lămâie două linguri de ulei de măsline 100 ml vin alb…
Read more »

Tartine de mămăligă

21 February 2011
Tartine de mămăligăO reteta de tarine de mamaliga din: apa, malai, morcovi baby, usturoi, stafide, slata rucola, vin alb demidulce, sos de soia, pudra de curry, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: un litru apă 230 g mălai 400 g morcovi baby o căpăţână de usturoi 50 g stafide 100 g salată rucola 500 ml vin…
Read more »

Taitei cu dulceata

21 February 2011
Taitei cu dulceata  O reteta de taitei cu dulceata, nuci, oua, scortisoara, unt si zahar. Ingrediente: 300 g taitei 250 g nuci măcinate 3 ouă 4-5 linguri dulceaţă 1 lingura scorţişoară 30 g unt 40 g zahăr   Mod de preparare: Fierbi fideaua în apă cu un praf de sare, le scurgi bine şi le amesteci cu…
Read more »

File de peşte la cuptor cu smântână sau mujdei de usturoi

21 February 2011
File de peşte la cuptor cu smântână sau mujdei de usturoiO reteta de file de peste la cuptor cu smantana sau mujdei de usturoi din: peste alb, praz, rosii, usturoi, ceapa verde, pudra de nucsoara, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper si smantana. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb două fire de praz 4 roşii 8 căţei de usturoi o legătură ceapă verde un…
Read more »

Prăjitură cu marţipan si migdale macinate

21 February 2011
Prăjitură cu marţipan si migdale macinateO reteta de prajitura cu martipan si migdale macinate din: unt, oua, migdale macinate, miere, sare, esenta de vanilie, lichior de portocale, coaja de portocala, faina, praf de copt, gem de portocale si ciocolata cu lapte. Ingrediente: 200 g migdale decojite, măcinate 150 g miere lichidă 200 g unt moale 5 ouă puţină sare 1/2…
Read more »

Paste cu broccoli si brânză

21 February 2011
Paste cu broccoli si brânzăO reteta de paste cu broccoli si branza din: oua, faina, broccoli, branza cu mucegai, spanac, branza de vaci, caise confiate, sare, piper, ulei de masline, sos pesto si nuci. Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 500 g broccoli 200 g brânză cu mucegai 200 g spanac 200 g brânză de vaci 100 g caise…
Read more »

Prajitura cu aluat din branza de vaci si umplutura de mamelada

21 February 2011
Prajitura cu aluat din branza de vaci si umplutura de mamelada  O reteta de prajitura cu aluat de branza de vaci, marmelada, smantana, ou, faina, zahar vanilat, nuca, sare si coaja rasa de lamaie. Ingrediente : 100 g margarina 1 ceaşcă smântână grasă 100 g brânză de vaci 1 ou 200 g făină 2 plicuri zahăr vanilat 100 g nucă măcinată 400 g marmeladă coaja…
Read more »

Jamie Oliver in America 5 (video)

21 February 2011

Carne de vită cu roşii

21 February 2011
Carne de vită cu roşiiO reteta de carne de vita cu rosii si ceapa, fenicul, ardei gras, ardei iute, ardei capia, vin alb demisec, zahar tos, sare, piper, ulei de floarea soarelui si tarhon. Ingrediente: 800 g carne de vită 3 cepe o bucată de fenicul doi ardei graşi un ardei iute mic un ardei capia 4 roşii 300…
Read more »

Frigărui de vită cu sos hoisin

21 February 2011
O reteta de frigarui de vita cu sos hoisin din: usturoi, ghimbir ras, suc de limete, piept de vaca, sos hoisin si ketchup. Ingrediente: 32 de frigărui de lemn 4 căţei de usturoi două linguri de ghimbir ras 110 ml suc de limete 500 g piept de vacă 110 ml sos hoisin două linguri de…
Read more »

Muschi de vita cu piper si sos de hrean

21 February 2011
Muschi de vita cu piper si sos de hrean  O reteta de muschi de vita cu piper negru, piper alb, sos de hrean, smantana si sare. Ingrediente: 1/2 kg muşchi de vită 10 linguri muştar 2 linguri piper negru 2 linguri piper alb ulei 100 m smântână 3 linguri hrean ras sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi potrivite pe…
Read more »

Supă berlineză de cartofi

21 February 2011
Supă berlineză de cartofiO reteta de supa berlineza de cartofi din: faina de cartofi, legume, ceapa, unt, supa de carne, maghiran, sare, piper, smantana, paine, sunculita afumata, unt si patrunjel. Ingrediente: 750 g făină de cartofi, legume pentru supă (doi morcovi, două legături de ţelină, o legătură de pătrunjel, un praz), o ceapă, o lingură de unt clarificat,…
Read more »

Frigarui imbatate

21 February 2011
Frigarui imbatate  O reteta de frigarui de miel cu rosii, ardei gras, ceapa rosie, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 20 bucăţi de carne de miel de aproximativ 3-4 cm 1 pahar mic de vin 1-2 ardei graşi 2 roşii 1 ceapă roşie cimbru sare piper   Mod de preparare: Pui carnea într-un castron şi o condimentezi…
Read more »

Cotlet de miel cu spanac

21 February 2011
Cotlet de miel cu spanac  O reteta de cotlete de miel cu spanac, usturoi, faina, lapte, zeama de lamaie, ceapa si ulei. Ingrediente: 4 cotlete miel 600 g spanac 2 linguriţe ulei 1 căţel usturoi 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/4 ceapă 4 linguri lapte 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi, într-un vas…
Read more »

Sufleu cu paste şi nuci

21 February 2011
Sufleu cu paste şi nuciO reteta de sufleu cu macaroane, miez de nuca, sare, crema de branza, vin alb sec, smantana, branza emmentaler si patrunjel pentru ornat. Ingrediente: 500 g macaroane sare 50 g miez de nucă 2 cutii cremă de brânză (a 150 g) 100 ml vin alb sec 200 ml smântână piper 100 g brânză emmentaler rasă…
Read more »

Prăjitură cu umplutură de cocos

21 February 2011
Prăjitură cu umplutură de cocosO reteta de prajitura cu umplutura de cocos din praf de cocos, seminte de cardamom, zahar brun, stafide, ou, aluat fraged si unt.  Ingrediente: 50 g praf de cocos înmuiat în 75 ml de lapte o jumătate de linguriţă de seminţe de cardamom (cu aromă puternică şi astringentă) pisate 50 g zahăr brun rafinat 50…
Read more »

Tort sah

21 February 2011
O reteta de tort cu ciocolata amaruie, faina, margarina, oua, zahar, esenta de vanilie, praf de copt, cacao si frisca lichida. Ingrediente aluat: 350 g făină 250 g margarină 275 g zahăr pudră 6 ouă 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic praf de copt 25 g cacao Ingrediente cremă : 300 g ciocolată amăruie…
Read more »

Fursecuri cu ananas

20 February 2011
Fursecuri cu ananasO reteta de fursecuri cu ananas din faina, pudra de cacao, ananas confiat, praf de copt, unt, zahar tos, oua, zahar vanilinat, sare, esenta de rom si sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 50 g pudră de cacao 100 g ananas confiat un pliculeţ praf de copt 150 g unt 125 g zahăr tos…
Read more »

Ciorba de peste cu rozmarin sau marar tocat

20 February 2011
Ciorba de peste cu rozmarin sau marar tocatO reteta de ciorba de peste din: patrunjel, peste, morcov, telina, ceapa, praz, usturoi, rosii, ardei gras, fasole rosie, boabe de porumb, pasta de tomate, marar, rozmarin si ulei. Ingrediente: un kilogram de peşte pătrunjel un morcov un sfert de ţelină o ceapă un fir de praz usturoi 4 roşii un ardei gras 100 g…
Read more »

Ardei capia umplut

20 February 2011
Ardei capia umplutO reteta de ardei capia umplut cu orez, ceapa, usturoi, ardei iute, coriandru, pudra de curry, suc de lamaie, nuca de cocos, seminte de mustar, ulei de masline, sare, piper si sos de rosii. Ingrediente: 275 g orez 8 ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi un ardei iute mic coriandru tocat pudră de…
Read more »

Bezele cu migdale

20 February 2011
Bezele cu migdaleO reteta de bezele cu migdale din: albusuri, zahar tos, zahar pudra, suc de lamaie, unt, migdale, sare, dulceata de gutui, frisca. Ingrediente: 4 albuşuri 280 g zahăr tos 75 g zahăr pudră o lingură de suc de lămâie 50 g unt 200 g migdale un vârf de linguriţă de sare dulceaţă de gutui frişcă…
Read more »

Piure de cartofi cu sos

20 February 2011
Piure de cartofi cu sosO reteta de piure de cartofi cu sos din: cartofi, lapte, unt, ceapa, rosii, ardei gras, patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: un kilogram cartofi 200 ml lapte dulce 100 g unt 3 cepe 4 roşii doi ardei graşi pătrunjel ulei de floarea-soarelui sare piper Mod de preparare: Cepele se curăţă de…
Read more »

Tagliatele cu midii

20 February 2011
Tagliatele cu midiiO reteta de tagliatele cu midii din: oua, faina, spanac, morcovi, salata rucola, midii, salata lolo rossa, busuioc, lamaie, frunza de dafin, vin alb demisec, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 3 ouă 400 g făină 200 g spanac doi morcovi fierţi 100 g salată rucola 500 g midii o salată lolo rossa busuioc…
Read more »

Supă cu fenicul şi pui

20 February 2011
Supă cu fenicul şi puiO reteta foarte delicioasa de supa cu fenicul si pui din: pipet de pui, ardei capia, ardei gras, fenicul, morcov, telina, frunza de dafin, orez, cimbru, pasta de tomate, ulei de floarea soalreui, sare, piper si smantana. Ingrediente: două piepturi de pui doi ardei capia un ardei gras o bucată de fenicul un morcov un…
Read more »

Rulouri cu kiwi

20 February 2011
Rulouri cu kiwiO reteta de rulorui de kiwi din: unt, zahar pudra, oua, faina, kiwi, frisca, gelatina, branza de vaci, lamaie, zahar vanilinat, sare si sos de ciocolata. Ingrediente: 100 g unt 210 g zahăr pudră două ouă 100 g făină 4 kiwi 300 ml frişcă 5 g gelatină 200 g brânză de vaci o lămâie două…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Swedish Pinch (video)

20 February 2011
Cum se prepara Cocktail Swedish Pinch (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Swedish Pinch Ingrediente: 2 oz Karlsson’s Gold Vodka 1 oz Lillet Blanc 2 dashes – Orange Bitters
Read more »

Salata de andive cu alune pecan

20 February 2011
Salata de andive cu alune pecanO reteta de salata de andive cu nuci pecan din: zahar, unt, alune pecan, zeama de lamaie, rozmarin, para, otet alb din vin, mustar dijon, ulei din samburi de strugure, foi de salata, branza si andive. Ingrediente: o lingură şi jumătate de zahăr 2 linguri unt o lingură de alune pecan o jumătate lingură zeamă…
Read more »

Ouă fierte cu cartofi prăjiţi şi sos verde

20 February 2011
Ouă fierte cu cartofi prăjiţi şi sos verdeO reteta de oua fierta cu cartofi prajiti si sos verde din: cartofi, unt, ceapa, sare, piper, oua, maioneza, smantana, mustar dulce, sare, piper, castraveciori si ierburi verzi. Ingrediente: 8 cartofi fierţi în coajă cu o zi înainte două linguri de unt clarificat două cepe sare şi piper 8 ouă pentru sos: 100 g maioneză…

Somon rulat în varză chinezească cu sos de ardei, ghimbir şi ceapă verde

20 February 2011
Somon rulat în varză chinezească cu sos de ardei, ghimbir şi ceapă verdeO reteta de somon rulat in varza chinezeasca cu sos de ardei, himbir si ceapa verde din: fileuri de somon, frunze de varza chinezeasca, ciuperci negre, amestec de sare si piper, ghimbir, ardei gras, ceapa verde, supa de pui sau de peste, lamaie, suc de portocala, sare, piper alb, coaja de portocala si uleid e…
Read more »

Supa Cioppino

20 February 2011
Supa CioppinoO reteta de supa cioppino din unt, ceapa, usturoi, patrunjel, 2 canserve de rosii, supa de pui, frunze de dafin, busuioc uscat, cimbru, oregano, vin alb, carne de crab, file de cod, creveti, scoici saint jaques, scoici si midii. Ingrediente: 175 g unt două cepe doi căţei de usturoi zdro­biţi o legătură de pătrunjel două…
Read more »

Plăcintă cu branză de capră şi nuci

20 February 2011
Plăcintă cu branză de capră şi nuciO reteta de placinta cu branza de capra si nuci din: pesmet, nuci, miez de nuca, unt, sare, piper, branza de capra, crema de branza, ou, arpagic si ardei gras rosu. Ingrediente: o jumătate de cană de pesmet o jumătate de cană de nuci date prin maşină nouă miezuri de nucă pentru decor o lingură…
Read more »

Salată de grapefruit şi avocado

20 February 2011
Salată de grapefruit şi avocadoO reteta de salata de grapefruit si avocado din: salata, grapefruit, avocado, maioneza, zahar, lapte si seminte de mac. Ingrediente: o salată o cană de grapefruit tăiat în bucăţi de mărime medie un avocado copt pentru sosul de seminţe de mac o jumătate de cană de maioneză două linguri de oţet o treime de cană…
Read more »

Supă de pasăre cu tăiţei de casă

20 February 2011
O reteta de supa de pasare cu taitei de casa din: carne de pasare, ceapa, morcov, telina si albitura, knorr, piper boabe, patrunjel, sare si taitei de casa. Ingrediente: carne de pasăre 500 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g o linguriţă de knorr piper boabe o legătură de pătrunjel…
Read more »

Friptură de muşchi de vită cu unt

20 February 2011
Friptură de muşchi de vită cu untO reteta de friptura de muschi de vita cu unt din: muschi de vita, ulei de masline, sare, piper, maduva de os, ceapa, vin alb sec, unt nesarat, suc de lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un muşchi de vită de aproximativ 2-3 kg două linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat pentru…
Read more »

Supa frantuzeasca de rosii

20 February 2011
Supa frantuzeasca de rosiiO reteta de supa frantuzeasca de rosii din: ceapa, ulei, pasta de rosii, vin alb sec, ardei iute, dafin, zahar, sare, piper, pulpe de pui, unt, paine toast, crengute de cimbru, branza de oaie, anghinare, paine alba si ulei. Ingrediente: supă: 1 ceapă 2 linguri ulei 2 lin­guri pastă de roşii 200 ml vin alb…
Read more »

File de curcan in stil asiatic

20 February 2011
File de curcan in stil asiaticO reteta absolut delicioasa de file de curcan in stial asiatic din: rondele de ananas, file de curcan, muguri de soia, ulei de germeni, mirodenii pentru curcan, suc de ananas si alune sarate. Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas 400 g file de curcan 120 g muguri de soia 1 lingură ulei de germeni 1…
Read more »

Pui la tigaie cu sos de curry

20 February 2011
Pui la tigaie cu sos de curryO reteta foarte simpla si delicioasa de pui la tigaie cu sos de curry din: piept de pui, ceapa verde, caise, ulei de germani, curry si mirodenii pentru pui. Ingrediente: 250 g piept de pui 1 legătură ceapă verde 1 cutie caise jumătăţi (425 ml) 1 linguriţă ulei de germeni 1-2 linguriţe curry pudră 1…
Read more »

Cum se prepara Pui dulce acrisor (video)

20 February 2011
Cum se prepara Pui dulce acrisor (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara puiul dulce acrisor. Un preparat specific chinezesc delicios prezentat pas cu pas. Ingrediente: ½ kg chicken breast ¼ cups (60ml) corn starch 1 green pepper 4 pineapple slices 1 medium onion Sauce: 3 tbsp vinegar 4 tbsp sugar 4 tbsp ketchup 5 tbsp water 2 tsp…
Read more »

Totul despre uleiuri. Cele mai utilizate uleiuri

20 February 2011
Totul despre uleiuri. Cele mai utilizate uleiuriVarietatea uleiurilor este în creştere. în general, ceea ce ar trebui să ne intereseze sunt urmăroarele aspecte: uleiul de plante presat la rece este bogat în vi­tamine şi în acizi graşi care scad nivelul colesterolului. Este ideal pentru preparatele reci. Uleiurile ieftine sunt încălzite la presă şi îşi păstrează puţine proprietăţi. De multe ori, dimensiunea…
Read more »

Ruladă cu migdale

20 February 2011
Ruladă cu migdaleO reteta de rulada cu migdale din faina, drojdie proaspata, lapte, zahar, unt, sare, martipan, albusuri, migdale macinate, rom, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: Aluat: 500 g făină 30 g drojdie proaspătă 250 ml lapte călduţ 50 g zahăr 80 g unt topit 1 praf de sare Umplutură: 200 g marţipan 2 al­buşuri…
Read more »

Ciorbă de potroace cu zeama de varză sau bors

20 February 2011
O reteta de ciorba de potroace cu zeama de varza sau bors din maruntaie de pasare, knorr, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, bors sau zeama de varza, rosii proaspete, pasta de tomate, sare si o legatura mica de leustean. Ingrediente: măruntaie de pasăre (aripi, spinare, pipote, inimă) 600 g o linguriţă de Knorr ceapă…
Read more »

Tort Krantz cu alune si nuci caramelizate

20 February 2011
Tort Krantz cu alune si nuci caramelizateO reteta de tort krantz cu alune si nuci caramelizate din unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, nuga si dulceata. Ingrediente: 150 g unt moale 75 g zahăr sare 2 ouă 100 g faină 1/2 linguriţă praf de copt 3 linguri alune măcinate 125 g nuga 2 linguri dulceaţă 5 linguri amestec de…
Read more »

Paste cu legume, şuncă şi ciuperci

20 February 2011
Paste cu legume, şuncă şi ciuperciO reteta absolut delicioasa de paste cu legume, sunca si ciuperci din: manatarci, morcovi, tulpini de praz, ceapa, ciuperci champignon, sunca, paste, unt, supa, sare, piper, smantana, lapte si oua. Ingrediente: 10 g mânătărci 3 morcovi 2 tulpini de praz 1 ceapă 400 g ciuperci champignon 40 g şuncă 350 g paste 1 lingură unt…
Read more »

Sufleu turcesc cu carne tocata de vita

20 February 2011
Sufleu turcesc cu carne tocata de vitaO reteta de sufleu turcesc cu carne tocata de vita si ou, pesmet, oragano tocat, sare, piper, boia de ardei, ceapa, usturoi, ulei de masline, lipie, iaurt, galbenusuri, rosii, si branza telemea Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 1 ou 3 linguri pesmet 1 lingură oregano tocat sare piper boia de ardei 1 ceapă…
Read more »

Borş Moldovenesc

20 February 2011
Borş MoldovenescO reteta de bors moldovenesc din carne de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, castraveti murati, bors, sare, knorr, patrunjel verde si leustean. Ingrediente: carne de vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g castraveţi muraţi 150 g borş 3-400 ml sare şi knorr după gust pătrunjel verde şi…
Read more »

Sufleu de paste şi roşii

20 February 2011
Sufleu de paste şi roşiiO reteta de sufleu de paste (farfalle) si rosii, ardei gras, rozmarin, carne tocata de vita, ulei, piper, pasta de rosii, lapte, smantana, supa si branza cu verdeata. Ingrediente: 250 g farfalle sare 2 ardei graşi roşii 300 g roşii 4 crenguţe rozmarin 300 g carne tocată, de vită 1 lingură ulei piper 1 lingură…
Read more »

Varza murata cu afumatura si foi de dafin

20 February 2011
Varza murata cu afumatura si foi de dafinO reteta de varza murata cu carne de porc, costita de porc afumata, morcov, marar, ceapa, foi de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 1 varza murata 500 g carne de porc 1 costita de porc afumata mai slaba 1 morcov 1 legatura de marar 2 cepe untura 2 foi de dafin ulei sare   Mod…
Read more »

Ghiveci ardelenesc

20 February 2011
O reteta de ghiveci ardelenesc din ceapa, orez, ardei gras, dovlecel, ciuperci, marar, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 2 cepe 1 cană orez 1 ardei gras din borcan sau con­gelat 1 dovlecel proaspăt sau din congelator 1 borcan ciuperci 1 legătură mărar sare piper caşcaval pentru presărat deasupra   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi…
Read more »

Banane cu bezea

20 February 2011
O reteta de banane cu bezea si zahar, baton de vanilie, orez, lapte, oua, gelatina de fructe si unt. Ingrediente: 3 banane medii 150 g zahăr un baton vanilie 4 linguri orez 1 lapte două bucăţi de za­hăr două ouă o lingură gelatină de fructe 30 g unt   Mod de preparare: Faci un sirop…
Read more »

Pulpa de porc la cuptor

19 February 2011
Pulpa de porc la cuptorO reteta foarte simpla si extrem de delicioasa de pulpa de porc la cuptor cu sare, piper, oregano, cimbru, vin, bulion si usturoi. Ingrediente: 1 bucata pulpa de porc sare piper oregano cimbru 2 pahare de vin 4 linguri bulion 1 capatana usturoi Mod de preparare: Se spala carnea, se condimenteaza, se impaneaza cu usturoi…
Read more »

Cum se prepara Spaghete Bolognese (video)

19 February 2011
Cum se prepara Spaghete Bolognese (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara spaghete bolognese. Daca va plac spaghetele bolognese nu uitati de sosul special pentru spaghete bolognese.
Read more »

Lasagne cu spanac si rosii

19 February 2011
Lasagne cu spanac si rosiiO reteta de lasagne cu spanac si rosii din ceapa, usturoi, ulei, carne tocata de vita, rosii, sunca, verdeata, spanac, mozzarella, smantana, oua, parmezan, sare, piper, foi de lasagna si pasta de rosii. Ingrediente: 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei 400 g carne tocată, de vită 500 g roşii bucăţi (pachet) 50…
Read more »

Ciorba de porc cu legume si agurida

19 February 2011
Ciorba de porc cu legume si aguridaO reteta de ciorba de porc cu legume si agurida din carne de porc, ceapa, morcov, telina si albitura, praz, varza alba, cartofi, ardei gras, dovlecei, smantana, sare, knorr, agurida si o legatura mica de patrunjel. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g praz 100…
Read more »

Sufleu de pui si varză murată

19 February 2011
Sufleu de pui si varză muratăO reteta foarte simpla de sufleu de pui cu sare, piper, boia de ardei dulce, vartofi, varza murata, coacaze, foi de dafin, supa, vin alb, emmentaler si pesmet. Ingrediente: 400 g file din piept de pui sare piper boia de ardei dulce 400 g cartofi 500 g varza murata 4 coacaze 2 foi de dafin…
Read more »

Cannelloni cu spanac si umplutură cremoasă de brânză

19 February 2011
Cannelloni cu spanac si umplutură cremoasă de brânzăO reteta absolut delicioasa de cannelloni cu spanac, branza ricotta, sare, oua, piper, nuscoara, sos de rosii si branza telemea rasa. Ingrediente: 300 g brânză ricotta sau cremă de brânză 400 g spanac sare 3 ouă piper nucşoară 12 cannelloni 400 ml sos de roşii 100 g brânză telemea, rasă   Mod de preparare: Scurgeţi…
Read more »

Bors de legume delicios

19 February 2011
Bors de legume deliciosO reteta de bors de legume absolut delicios din oase de porc, rosii, cartofi, morcovi, ardei gras, dovlecel, telina, fasole, ceapa, patrunjel, bors, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg oase de porc 3-4 rosii 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 dovlecel 1 telina 150 g fasole congelata 100 g fasole boabe 2…
Read more »

Biscuiti cu magiun

19 February 2011
Biscuiti cu magiunO reteta foarte simpla de biscuiti cu magiun din faina, zahar oua, frisca si unt rece. Ingrediente: 1 borcan magiun 300 g faina 100 g zahar 2 oua 3 linguri frisca 200 g unt rece   Mod de preparare: Din făină, zahăr, 1 ou, 2 lingudcu frişcă şi cubuleţe de unt, frământă un aluat potrivit…
Read more »

Piept de pui cu sos de ceapa

19 February 2011
Piept de pui cu sos de ceapaO reteta de piept de pui cu sos de ceapa din masline verzi, piept de pui, ceapa, usturoi, vin, ulei de masline, lamaie, salvie uscata, rozmarin uscat, miere si usturoi. Ingrediente: 1 kg piept de pui 300 g ceapa 100 g masline verzi 5 catei de usturoi 100 ml vin pentru marinata: 100 ml ulei…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Dickens Martini (video)

19 February 2011
Cum se prepara Cocktail Dickens Martini (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Dickens Martini Ingrediente: 3/4 oz Dry Vermouth 2.5 oz London Dry Gin
Read more »

Budinca de macaroane cu carne tocata de vita

19 February 2011
Budinca de macaroane cu carne tocata de vitaO reteta de budinca de macaroane cu carne tocata de vita, morcov, ceapa, oua, cascaval, smantana, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet macaroane 500 g carne tocata de vita 1 morcov 2 cepe 2 oua 150 g cascaval 200 g smantana 1 lingura cu unt 1 lingura cu pesmet ulei sare piper…
Read more »

Supă de gaină cu zdrenţe de ouă

19 February 2011
O reteta de supa de gaina cu zdrente de oua si ceapa, morcov, telina si albitura, knorr, boabe de piper, oua, cascaval, sare, sare de lamaie si patunjel verde. Ingrediente: carne de găină (pasăre) 0,8-1 kg ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g o linguriţă de knorr câteva boabe de piper…

Aluat franjurat

19 February 2011
Aluat franjuratO reteta foarte simpla de aluat franjurat din faina, unt, branza de vaci, sunca, cascaval si ciuperci Ingrediente: 250 g faina 250 g unt 250 g branza de vaci umplutura: 200 g sunca 150 g cascaval 150 g ciuperci   Mod de preparare: Freci branza de vaci cu unt si un praf de sare. Adaugi…
Read more »

Plăcintă cu varză murată si carne tocata

19 February 2011
Plăcintă cu varză murată si carne tocataO reteta de placinta cu varza murata, carne tocata, ceapa, galbenus, ulei, sare, lapte, drojdie si faina. Ingrediente: 1 varza murata 400 g carne tocata 2 ceapa 1 galbenus ulei sare pentru aluat: 200 ml lapte 1 galbenus 25 ml ulei sare 1 lingura cu drojdie 500 g faina   Mod de preparare: Dizolvă drojdia…
Read more »

Retete de post: Prajitura cu biscuiti

19 February 2011
Retete de post: Prajitura cu biscuitiO reteta de prajitura cu buscuiti de post din zahar, rahat, stafide, zahar vanilinat, nuca, rom, apa, cacao, ciocolata de post si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g biscuiti simpli 150 g zahar 3 pliculete cu zahar vanilat 500 g rahat 50 g stafide 100 g nuca 150 ml rom 150 ml apa 50 g…
Read more »

Budinca de varză murată cu ciuperci

19 February 2011
Budinca de varză murată cu ciuperciO reteta de budinca de varza murata cu ciuperci, taitei, ceapa, pesmet, vin alb, cascaval, ulei, sare si unt. Ingrediente: 200 g taitei 1 varza murata 700 g ciuperci proaspete 2 cepe 2 linguri pesmet 1 pahar cu vin alb 100 g cascaval ulei sare 25 g unt   Mod de preparare: Pune tăiţeii lâ…
Read more »

Ciorbă de batal cu legume

19 February 2011
O reteta de ciorba de batal (berbec) cu ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, cartofi, varza alba, rosii, pasta de tomate, sare, bors si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de berbec 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g car­tofi 150 g varză albă 150…
Read more »

Varză umplută

19 February 2011
Varză umplutăO reteta foarte simpla de varza umpluta cu carne tocata, slanina, ceapa, usturoi, oua, ulei, morcov, ardei gras, cimbru, sare si supa de oase. Ingrediente: 1 varza marunta 500 g carne tocata 200 g salnina 3 cepe 6 catei de usturoi 2 oua ulei 1 morcov 1 ardei gras cimbru sare 600 ml supa de…
Read more »

Perisoare cu verdeţuri si sos de roşii

19 February 2011
O reteta de perisoare cu verdeturi si sos de rosii din carne, ceapa, paine alba, patrunjel verde, oua, marar, cartof, slanina de porc, rosii in bulion, ulei, frunze de tarhon si supa de carne. Ingrediente: pentru perişoare: 600-700 g carne 1 ceapă de mărime mijlocie 1 fe­lie de pâine albă 1 legătură de pătrunjel verde…
Read more »

Vită cu sos de oţet şi spanac

18 February 2011
Vită cu sos de oţet şi spanacO reteta de vita cu sos de otet si fruze de spanac, margarina, otet balsamic si ceapa rosie. Ingrediente: 1 muschi de vita 1/2 ceasca de vin rosu 150 g frunze de spanac margarina slaba 1 lingura otet balsamic 1 ceapa mare rosie   Mod de preparare: Spală bine frunzele de spanac şi lasă-le la…
Read more »

Sendvis – surpriza

18 February 2011
Sendvis – surprizaO reteta de sandiv surpriza din paine graham, branza slaba de capra, ardei gras, frunze de spanac proaspat si margarina slaba. Ingrediente: 4 felii de paine graham 2 felii de branza slaba de capra 2 ardei grasi 4 frunze de spanac proaspat margarina slaba   Mod de preparare: Pune pe grătar ardeiul tăiat felii subţiri…
Read more »

Gustare cu dovlecei

18 February 2011
Gustare cu dovleceiO reteta de gustare cu dovlecei din faina integrala, faina normal de grau, praf de copt, scortisoara, margarina, zahar tos, zahar brun, oua, iaurt de vanilie degresat si dovlecei. Ingrediente: 1/2 ceaşcă cu făină integrală 1/2 ceaşcă cu făină normală de grâu 1 linguriţă de praf de copt 1 linguriţă praf de scorţişoară 1 praf…
Read more »

Friptura de porc cu ananas

18 February 2011
Friptura de porc cu ananasO reteta de friptura de porc cu ananas din pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare, piper, usturoi, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 2 cani de apa 3 catei de usturoi 2 cepe 100 g unt cateva felii de ananas 2 foi de…
Read more »

Supă-cremă de spanac cu muştar

18 February 2011
Supă-cremă de spanac cu muştarO reteta de supa crema de spanac din ceapa, unt, usturoi, faina, iaurt, mustar, vin alb, sare, piper si spanac congelat. Ingrediente: 250 g spanac congelat 1 ceapa 2 linguri unt 1 catel usturoi 2 linguri faina 150 g iaurt 1 lingura mustar 1 cescuta cu vin alb sare piper alb   Mod de preparare:…
Read more »

Ceapa umpluta

18 February 2011
Ceapa umplutaO reteta de ceapa umpluta cu amestec de carne tocata, ciuperci, unt, paine, smantana, vin alb sec, supa de pui, patrunjel, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 4-6 cepe mijlocii 300 g amestec de carne tocata 150 g ciuperci 1 lingur unt 2-3 felii de paine 2 linguri de smantana 50 ml vin alb sec 100…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Tequini (video)

18 February 2011
Cum se prepara Cocktail Tequini (video)  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Tequini. Ingrediente: 2 oz Cielo Reposado Tequila 1/2 oz Vermouth 1/2 oz Orange Bitters
Read more »

Merluciu pane cu sos

18 February 2011
Merluciu pane cu sosO reteta de merluciu pane cu sos din oua, faina, morcov, andive, praz, sare, piper, ulei, unt, lamaie, patrunjel si 500 g merluciu. Ingrediente: 500 g merluciu 3 oua 5 linguri cu faina 1 morcov 1 andiva 1 fir de praz sare piper ulei pentru sos: 100 g unt 1 lamaie 1 legatura patrunjel  …
Read more »

Pizza cu buline

18 February 2011
Pizza cu bulineO reteta de pizza cu buline din aluat de paine, sos de rosii, rosii, mozzarella, usturoi, busuioc, parmezan, seminte de pin, ulei de masline si sare. Ingrediente: 300 g aluat de paine 30 g sos de rosii 5 rosii mici 200 g mozzarella 4 catei usturoi 6 fire busuioc 120 g parmezan 50 g seminte…
Read more »

Chifle delicioase

18 February 2011
Chifle delicioaseO reteta de chifle delicioase din aluat de paine, amestec de carne tocata, morcov, ardei gras, ceapa, galbenusuri, cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 800 g aluat de paine 500 g amestec de carne tocata 1 morcov 1 ardei gras 1 ceapa 2 galbenusuri 200 g cascaval ulei sare   Mod de preparare: Taie ceapa mărunt…
Read more »

Lipie marmorata

18 February 2011
Lipie marmorataO reteta de lipie mormorata din aluat de paine, dovlecel, ardei capia sau ardei gras, ceapa, branza de vaci, smantana si sare. Ingrediente: 300 g aluat de paine 1 dovlecel 2 ardei capia sau ardei grasi 1 ceapa 200 g branza de vaci 3-4 linguri cu smantana mai grasa sare   Mod de preparare: Din…
Read more »

Tocanita de ficat de pui cu piure

18 February 2011
Tocanita de ficat de pui cu piureO reteta de tocanita de ficat de pui cu piure din ficat de pui, ceapa rosie, ulei ardei, piper, boia dulce, vegeta, cartofi, margarina, lapte si un cub de knorr de pui. Ingrediente: 250 g ficat de pui 3 cepe mari roşii 3 linguri de ulei un ardei mic roşu un vârf cuţit de piper…
Read more »

Cotlet in sos de cafea

18 February 2011
Cotlet in sos de cafeaO reteta de cotlet in sos de cafea din ceapa, ulei, sare, piper, zeama de oase, coniac, zahar, cafea solubila, smantana, faina si unt. Ingrediente: 4 cepe 4 felii de cotlet cu os 4 linguri ulei sare piper 600 ml zeama de oase 1-1/2 lingura de coniac 1 lingura zahar 2 lingurite de cafea solubila…
Read more »

Ouă frigănele

18 February 2011
O reteta de oua friganele din ceapa, unt, chifla, patrunjel, lapte, carne tocata, oua, sare, piper, ulei si andive. Ingrediente: 1 ceapă 40 g unt 1 chiflă mai veche 125 ml lapte cald 1/2 legătură pătrunjel 500 g carne toca­tă 2 ouă crude 1/2 linguriţă măghiran sare piper 8 ouă fierte tari 4 linguri ulei…
Read more »

Pastă de jumări si caşcaval

18 February 2011
O reteta de pasta de jumari cu cascaval sin oua, jumari, maioneza, ceapa, mustar, margarina, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g jumări 4 ouă fierte 1 lingu­ră maioneză 1 ceapă 1 linguriţă muştar 50 g margarină 2 linguri caşcaval ras sare piper   Mod de preparare: Dai jumări­le împreună cu ouăle fier­te şi ceapa…
Read more »

Cartofi cu carne tocată

18 February 2011
Cartofi cu carne tocatăO reteta de cartofi cu carne tocata si ceapa rosie, usturoi, ulei, pasta de tomate, cascaval, smantana, patrunjel, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 6 cartofi mari 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei 500 g carne tocată 5-6 linguri pastă tomate 25 g caşcaval 1 cană smântână pătrunjel sare piper boia…
Read more »

Crema de fructe cu frisca

18 February 2011
O reteta de crema de fructe cu frisca si smochine, curmale, prune uscate, stafide, zeama de lamaie si nuci proaspete. Ingrediente: 130 g smochine 130 g curmale fără sâmburi 130 g prune uscate fără sâmburi 100 g stafide zeamă la o lămâie mare 3 linguri nuci măcinate 100 g frişcă proaspătă   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de fructe cu frisca

17 February 2011
Salată de fructe cu friscaO reteta salata de fructe cu frisca din portocala, zahar pudra, gelatina de coacaze, compot de cirese, nuci, mere, stafide si frisca. Ingrediente: o portocală 1/4 ceaşcă zahăr pudră două linguri gelatină de coacăze un borcan compot de cireşe o linguriţă nuci tăiate două mere 50 g stafide 100 g frişcă     Mod de…
Read more »

Ciuperci umplute, pane

17 February 2011
Ciuperci umplute, paneO reteta de ciuperci umplute, pane din unt, patrunjel, ceapa, sare, otet, piper, faina, lapte, ulei si pesmet. Ingrediente: 500 g ciuperci 20 g unt o legătură pătrunjel tocat mărunt o lingură ceapă tocată mărunt sare piper o lingură oţet 2 linguri făină 100 ml lapte 2 ouă ulei pesmet   Mod de preparare: Se…
Read more »

Crochete de cartofi si caşcaval

17 February 2011
Crochete de cartofi si caşcavalO reteta de crochete de cartofi si cascaval din ton in ulei, cartofi, patrunjel, usturoi, piper, ou, baghete scurte de cascaval si pesmet. Ingrediente: 300 g cartofi 300 g peşte (ton în ulei) pătrun­jel tocat 1 căţel de usturoi zdrobit piper 1 ou 12 baghete scurte de caşcaval pesmet   Mod de preparare: Fierbi car­tofii…
Read more »

Tocanita de fasole cu carne de porc

17 February 2011
Tocanita de fasole cu carne de porcO reteta de tocanita de fasole cu ceafa de porc, kaizer, ceapa, fasole cu bobul mare, vin rosu, busuioc uscat, patrunjel, ulei si zahar. Ingrediente: 500 g ceafă porc 5 felii kaizer 1 ceapă 2 roşii 1 kg fasole cu bobul mare 200 ml vin roşu busuioc uscat pătrunjel 3 linguri ulei 1 lingură zahăr…
Read more »

Paste cu sos delicios de legume

17 February 2011
Paste cu sos delicios de legumeO reteta de paste cu un sos delicios de legume din ceapa, morcovi, telina, gulie, sare, piper, ulei, suc de rosii, smantana, pasta de ardei sau putin praf de chilii. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi potriviţi 1 ţelină mică 1 gulie sare piper 5 linguri ulei 500 ml suc de roşii 1 lingură smântână pastă…
Read more »

Ciuperci cu pastă de brânză, si şuncă la cuptor

17 February 2011
Ciuperci cu pastă de brânză, si şuncă la cuptorO reteta de ciuperci cu pasta de branza si sunca la cuptor din ciuperci, branza proaspata de vaci, smantana, sare, condimente, oua, sunca si ceapa. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1/2 branza proaspata de vaci 300 ml smantana sare condimente 2 oua cateva feliute de sunca 1 ceapa mica   Mod de preparare: Cureţi ciu­percile de…
Read more »

Bors de cartofi si carnati de casa

17 February 2011
Bors de cartofi si carnati de casaO reteta de bors de cartofi si carnati de casa cu foi de dafin, patrunjel uscat, marar uscat, morcov, pasta de tomate, zacusca, smantana si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg car­tofi 1/2 kg cârnaţi de casă 3 foi dafin 1 lin­gură pătrunjel uscat 1 lingură mărar uscat 1 mor­cov 2 linguri pastă tomate 4 linguri zacuscă…
Read more »

Supă de ceapă cu perisoare si busuioc

17 February 2011
O reteta de supa de ceapa cu perisoare si busuioc din ceapa, usturoi, sare, faina, ulei, vin alb, praz, carne macra, oua si paturnjel. Ingrediente: pentru supa: 3 cepe 4 căţei de usturoi sare 1 lingu­ră făină 50 ml ulei 1 cub concentrat de supă 100 ml vin alb 1 praz pentru perişoare: 500 g…
Read more »

Bărcuţe din ouă umplute

17 February 2011
Bărcuţe din ouă umpluteO reteta de barcute din oua umplute cu sunca, maioneza, oua, ceapa, gogosari murati, mustar, ulei, sare, piper si frunze de marar. Ingrediente: 250 g sunca 100 g maioneza 6 oua 1 ceapa 4-5 fasii de gogosari murati 1 lingura mustar ulei sare piper frunze de marar   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, le…

Ciorbă de văcuţă cu legume

17 February 2011
Ciorbă de văcuţă cu legumeO reteta de ciorba de vacuta cu legume din carne sau rasol de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, smantana, bors, sare si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne sau rasol de vită 450 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Fitzgerald (video)

17 February 2011
Cum se prepara Cocktail Fitzgerald (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Fitzgerald Ingrediente: 1/2 oz Gin 1 oz Simple Syrup 3/4 oz Lemon Juice 2 Dashes Angostura Bitters
Read more »

Şefrito

17 February 2011
ŞefritoO reteta de sefrito cu carne de vaca, ulei de masline, lamaie, piper, sofran si sare. Ingrediente: 1/2 kg carne vacă 2 linguri ulei de măsline 1 lămâie 3/4 l apă caldă 1 vârf cuţit de piper 1 vârf cuţit şofran sare   Mod de preparare: Tai carnea în cuburi de mărime potri­vită. într-o cratiţă…
Read more »

Biftec californian

17 February 2011
Biftec californianO reteta de biftec californian din carne de porc, portocala, usturoi, ciuperci, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 1 portocala 3-4 catei de usturoi 7-8 ciuperci marar sare piper   Mod de preparare: Cu­reţi usturoiul şi îl pisezi, apoi freci bucăţile de porc cu el. Stropeşti cu sucul de porto­cale, sărezi…
Read more »

Placinta cu pastrama, carnaciori si cascaval

17 February 2011
Placinta cu pastrama, carnaciori si cascavalO reteta de placinta cu pastrama, carnaciori, cascaval, oua, ceapa, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250 g cârnăciori 250 g pastrama 300 g caşcaval 5 ouă 2 cepe 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa de coajă, o speli şi otai mărunt. Speli mărarul…
Read more »

Ficat de porc dat prin ou

17 February 2011
Ficat de porc dat prin ouO reteta foarte simpla de ficat de porc dat prin ou si lapte, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 500 g ficat de porc 1/2 lapte 1 ou pesmet ulei sare   Mod de preparare: Speli ficatul cu apă rece, îl ştergi cu un şervet de bucătărie şi îl tai felii groase. Cureţi bucăţile de pieliţă…
Read more »

Cotlet de porc cu visine

17 February 2011
Cotlet de porc cu visineO reteta de cotlet de poc cu visine, zahar, amidon, vin rosu, unt, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi carne porc 1 borcan compot de vişine 1 linguriţă zahăr 50 ml vişinată 1 lingură amidon 4 linguri unt topit 4 linguri vin roşu 5-6 linguri supă de carne sare piper   Mod…
Read more »

Merluciu cu maioneza

17 February 2011
Merluciu cu maionezaO reteta foarte simpla de file de merluciu cu maioneza, morcovi, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati file de merluciu 3-4 morcovi 1 cana maioneza sare patrunjel verde   Mod de preparare: Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, impreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele cand s-a fiert, il scurgi de…
Read more »

Ciorbă de coadă de vacă

17 February 2011
O reteta de ciorba de coada de vaca cu usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean. Ingrediente: 1 kg coadă de vacă 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă mare 1 morcov mai mare 3 foi de dafin 5 ouă 5 linguri de smântână 3 lin­guri oţet piper boabe…
Read more »

Cartofi cu afumatura

16 February 2011
Cartofi cu afumaturaO reteta de cartofi cu afumatura si branza topita, ceapa, oua, rosii, ulei de masline, smantana, boia dulce, nucsoara, sare, piper, cimbru si busuioc. Ingrediente: 60 g brânză topită 150 g cartofi fierţi 2 cârnaţi afumaţi 1 ceapă 3 ouă 3 roşii 3 linguri ulei de măsline 3 linguri smântână boia dulce nucşoară sare piper…
Read more »

Ardei umpluti cu carne tocata

16 February 2011
Ardei umpluti cu carne tocataO reteta foarte simpla de ardei umpluti cu carne tocata si rosii, ulei, bulion, orez, ou, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei mari 300 g carne tocata 200 g rosii 100 ml ulei 2 linguri bulion 1 ceasca orez 1 ou sare piper   Mod de preparare: Amesteci orezul cu carnea si oul, potrivesti gustul…
Read more »

Peste umplut la cuptor

16 February 2011
Peste umplut la cuptorO reteta de peste umplut la cuptor cu ciuperci, ceapa, usturoi, faina, ulei de masline, oua, bulion, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper negru, vina alb sec si sare. Ingrediente: 1 peşte mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 căţei de usturoi 1 lingură faină 4 linguri ulei…
Read more »

Supă cremă de legume cu crutoane de paine prajita

16 February 2011
Supă cremă de legume cu crutoane de paine prajitaO reteta de supa crema de legume cu ceapa, morcov, telina, praz, cartofi, mazare, smantana, galbenus de ou, unt, sare, patrunjel verde si crutoane de paine prajita Ingrediente: supă 1,5 1 ceapă 60 g morcov 100 g ţelină 50 g praz 100 g cartofi 300 g mază­re 100 g smântână 150 g un gălbenuş de…
Read more »

Mancare mexicana

16 February 2011
Mancare mexicanaO reteta de mancare mexicana din cartofi, sunca, ciuperci, smantana, oua, porumb boabe, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g sunca 250 g ciuperci 200 g smantana 2 oua 250 g porumb boabe ulei piper sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert cu coajă. Dai morcovii pe…
Read more »

Mamaliga ciobaneasca

16 February 2011
Mamaliga ciobaneascaO reteta de mamaliga ciobaneasca din malai, unt, branza burduf, urda, cascaval, cas, smantana, apa si sare. Ingrediente: 1 kg malai 200 g unt 200 g branza burduf 200 g urda 200 g cascaval 200 g cas 200 g smantana 3 l apa sare Mod de preparare: Pui la fiert 3 l apă şi o…
Read more »

File de vitel si pui cu lamaie

16 February 2011
File de vitel si pui cu lamaieO retete de file de vitel cu file de piept de pui, supa de pui, foi de dafin, coaja de lamaie, suc de lamaie, morcovi, mazare, unt, zahar si sare. Ingrediente: 800 g file de vitel 800 g file de piept de pui 2 l supa de pui foi de dafin coaja rasa de la…
Read more »

Aperitiv din cascaval cu frisca

16 February 2011
Aperitiv din cascaval cu friscaO reteta foarte simpla de aperitiv din cascaval cu faina, unt, sunca, oua, sare, piper si apa. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 200 g sunca 3 oua 250 g cascaval 1/2 lingurita sare piper apa   Mod de preparare: Din făină, unt, sare şi apă faci un aluat. îl împătureşti în folie de…
Read more »

Paine cu ardei

16 February 2011
Paine cu ardeiO reteta soarte simpla de paine cu ardei rosu, ardei galben, faina, drojdie, apa, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 600 g faina 1 cub mic de drojdie 250 ml apa 1 lingura zahar 4-5 linguri ulei sare   Mod de preparare: Pui într-un vas adânc de bucătărie făina, iar…
Read more »

Choux-uri umplute cu icre

16 February 2011
Choux-uri umplute cu icreO reteta foarte simpla de choux-uri umplute cu icre si oua, faina, unt si sare. Ingrediente: 1/2 pahar apa 3 oua 125 g faina 150 icre 60 g unt sare   Mod de preparare: Fierbi apa cu sare şi unt până dă în clocot. Adaugi făina şi amesteci până se încorporează. Laşi deoparte să se…
Read more »

Rulada de pui cu prune uscate

16 February 2011
Rulada de pui cu prune uscateO reteta de rulada de pui cu prune uscate, miere, sare, piper rosu, smantana, vin alb, unt, ciuperci, ulei, faina si oua. Ingrediente: rulada: 4 bucăţi piept de pui 1 lingură miere 10-12 prune uscate fără sâmburi sare piper pentru sos: 1 lingură boabe piper roşu şi negru 100 ml smântână 100 ml vin alb…
Read more »

Mancarica de ardei cu orez

16 February 2011
Mancarica de ardei cu orezO reteta foarte simpla de mancarica cu ardei, ceapa, orez, rosii, ulei, sare, piper si cateva frunze de patrunjel. Ingediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei verde 2 cepe 150 g orez cateva rosii ulei sare piper cateva frunze de patrunjel   Mod de preparare: Ardeii îi cureţi de seminţe, îi speli şi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Gloria (video)

16 February 2011
Cum se prepara Cocktail Gloria (video)  O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Gloria   Ingrediente: 2 oz Tequila 1 oz Lemon Juice 1 oz Simple Syrup Champagne
Read more »

Sufleu din varza acra si cartofi

16 February 2011
Sufleu din varza acra si cartofiO reteta de sufleu din vatza acra, cartofi, unt, sunca, lapte, smantana, ceapa, ulei, maghiran, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi 1 lingura unt 350 g şuncă 125 ml lapte 500 g varză acră 300 g smântână 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 linguriţă măghiran 125 ml vin alb sare piper  …
Read more »

Spaghete bologneze

16 February 2011
Spaghete bolognezeO reteta de spaghete bologneze cu carne de vita tocata, praz, morcov, ceapa, usturoi, ulei, rosii, bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne vită tocată 400 g spaghete 1 bucată praz 1 morcov 1 ceapă 1 căţel usturoi 4 linguri ulei 1 conservă roşii întregi 3 linguri bulion pătrunjel verde tocat sare piper…
Read more »

Ciorba de peste Clarias

16 February 2011
Ciorba de peste ClariasO reteta de ciorba de peste din medalioane de peste Clarias, ceapa, cartofi, leustean, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi medalion peşte Clarias 1 ceapă 3-4 cartofi 2-3 roşii leuştean mărar borş sare piper   Mod de preparare: Cureţi de coa­jă ceapa şi cartofii, le speli şi le toci mărunt. Le pui la…
Read more »

Cuiburi de carne tocata

16 February 2011
Cuiburi de carne tocataO reteta de cuiburi de carne tocata cu lapte, drojdie, sare, faina, ceapa, morcov, ou, sare, piper, verdeata si unt. Ingrediente: 250 ml  lapte drojdie cât o nucă sare făină cât cuprinde umplutură: 300 g carne tocată 1 ceapă 1 morcov 1 ou sare piper verdeaţă tocată 1 linguriţă unt   Mod de preparare: Dizolvi…
Read more »

Pui cu mere si portocale

16 February 2011
O reteta de pui cu mere, portocale, cartofi, ceapa, fosie de dafin, patrunjel, telina, cuisoare, ienibahar, sare, piper, ulei de masline, pesmet si patrunjel Ingrediente: 4 pui mici de circa 500 g 700 g cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri 350 g mere verzi, curăţate, fără seminţe şi tăiate felii 1 ceapă mare curăţată şi…
Read more »

Tocăniţă de vită cu vin roşu

16 February 2011
Tocăniţă de vită cu vin roşuO reteta foarte simpla de tocanita de vita cu vin rosu, ceapa rosie, boia, rosii, ardei rosu, ulei chimen, piper si sare. Ingrediente: 800 g carne de vită 500 g ceapă roşie 250 g bo­ia 250 g roşii 1 ardei roşu 200 ml vin roşu 2 lin­guri ulei chimen piper sare   Mod de preparare:…
Read more »

Chec cu ton si ardei

16 February 2011
Chec cu ton si ardeiO reteta de chec cu ton, ardei rosii, ardei verde, cascaval, faina, lapte, ulei, oua, drojdie, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 con­servă de 200 g ton în suc propriu 500 g ardei roşii 100 g ardei verde 150 g caşcaval ras 150 g făină 150 ml lapte 100 ml ulei 4 ouă…
Read more »

Pui fript cu varză de Bruxelles

16 February 2011
O reteta de pui fript cu varza de bruxelles si unt, cascaval, faina, lapte, smantana, bulion, sare si piper. Inrgediente: 1 kg pui 100 g unt 1,5 varză de Bruxelles 100 g caşcaval 50 g făină 300 ml lapte 200 g smântână 25 g bulion piper sare   Mod de preparare: Cureţi puiul, îl tai…
Read more »

Orez cu prune uscate

15 February 2011
O reteta foarte simpla de orez cu prune uscate si zahar. Ingrediente: 400 g prune uscate 1 cană de orez 300-400 g zahăr   Mod de preparare: Speli foarte bine prunele uscate şi le pui la fiert până se umflă şi se fierb foarte bine. Când s-au fiert, adaugi orezul spălat în prealabil şi amesteci…
Read more »

Ciorbă de peste cu hribi

15 February 2011
Ciorbă de peste cu hribiO reteta foarte simpla de ciorba de peste cu ceapa, hribi uscati, zeama de varza si piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 3-4 cepe mari 200 g hribi uscaţi 2 l zeamă de varză piper     Mod de preparare: Pui zeama de varză în oală şi mai adaugi 2 l de apă. Adaugi ceapa…
Read more »

Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume

14 February 2011
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legumeO reteta simpla de pachetele de foietaj din varza, ardei verde, ardie galben, rosii, telina, usturoi, morcovi, boia dulce, sos de soia, sare, piper si 3 oua. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj 1/2 varza 1 ardei verde 1 ardei galben 1/2 telina 2 cepe rosii 1 capatana usturoi 3 morcovi vegeta boia dulce sos de…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu