luni, 18 februarie 2013

Retete de top #83


Retete de top:

Ciorba de papadie

13 March 2011
Ciorba de papadie  O reteta gustoasa de ciorba de papadie cu orez, ou, smantana, costita, ulei, usturoi verde, marar si otet. Ingrediente: 1/2 kg păpădie 2 linguri orez 1 ou 3 linguri smântână 100 g costiţă 1 lingură ulei 3-4 fire usturoi verde 1 legătură mărar 2-3 linguri oţet   Mod de preparare: Tai costiţa cât mai…
Read more »

Retete de post: Supă de praz

13 March 2011
Retete de post: Supă de prazO reteta de post de supa de praz din: praz, ceapa, cartofi, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 500 g praz doi morcovi o ceapă 3 cartofi o legătură de pătrunjel verde sare facultativ: 100 ml untdelemn, 4 linguri de smântână, crutoane   Mod de preparare: Prazul se curăţă de foile exterioare şi de partea verde…
Read more »

Bors de primavara cu tarhon

13 March 2011
Bors de primavara cu tarhon  O reteta delicioasa de bors din:gulii, morcovi, tarhon, ceapa, cartofi noi, faina si oua. Ingrediente: 2-3 gulii 1 legătură morcovi noi 2-3 fire ceapă 300 g cartofi noi 60-100 g făină 1-2 ouă tarhon Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai mărunt şi le pui 1 la fiert în apă cu sare.…
Read more »

Supă de mere cu tăiţei

13 March 2011
Supă de mere cu tăiţeiO reteta de post de supa de mere cu taitei din: mere, faina de grau, zahar, taitei, cuisoare, sare si chimen. Ingrediente: 6- 7 mere (mai tari şi mai acrişoare) o lingură rasă de făină de grâu două linguriţe de zahăr 50 g tăiţei două cuişoare sare o jumătate de linguriţă de chimen facultativ: 3…
Read more »

Ciuperci umplute cu sunca presata

13 March 2011
Ciuperci umplute cu sunca presata  O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu sunca presata, oua, margarina, sare si piper. Ingrediente: 300 g şuncă presată 3 ouă 10 ciuperci albe 100 g margarină sare piper după gust   Mod de preparare: Pui ouăle să fiarbă în apa rece cu sare. între timp, tai şunca  şi o treci prin maşina de…
Read more »

Zacuski de vinete cu ardei

13 March 2011
Zacuski de vinete cu ardeiO reteta absolut delicioasa de zacuski de vinete cu ardei din: vinete, rosii, ceapa, ardei capia, morcov, foi de dafin, patrunjel verde, untdelemn, sare si piper boabe. Ingrediente: un kg vinete un kg roşii 200 g ceapă 5-6 ardei capia câţiva căţei de usturoi un morcov foi de dafin pătrunjel verde 50 ml untdelemn sare…
Read more »

Fursecuri cu zahar pudra

13 March 2011
Fursecuri cu zahar pudra  O reteta usoara de fursecuri din: oua, sare, zahar vanilat, zahar pudra, faina, lapte, praf de copt si ulei. Ingrediente: 3 ouă 1 vârf cuţit de sare 1 pacheţel zahăr vanilat 50 g zahă 250 g făină 150 ml lapte 2 linguriţe rase praf de copt 2-3 linguri ulei 2 linguri zahăr pudră  …
Read more »

Friptură de vinete

13 March 2011
Friptură de vineteO reteta foarte gustoasa de friptura de vinete din: vinete, ardei, rosii, pasta de tomate, faina, untdelemn, sare si usturoi. Ingrediente: 2-3 vinete mai mici 3 ardei 3 roşii mici o lingnră de pastă de tomate o lingnră de făină untdelemn sare facultativ: 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de…
Read more »

Retete de post: Supă de roşii

13 March 2011
Retete de post: Supă de roşiiO reteta de post de supa de rosii din: morcovi, telina, ceapa, sare, piper, suc de rosii, taitei, frunze de patrunjel si zahar. Ingrediente: doi morcovi o ţelină mică o ceapă sare piper un litru suc de roşii (de casă) tăiţei de supă (din apă, făină şi sare frun­ze de pătrunjel zahăr facultativ: untdelemn  …
Read more »

Retete de post: Ciorbă de zarzavat

13 March 2011
O retete de post de ciorba de zarzavat din: ceapa, rosii, morcov, pastarnac, orez, sare, patrunjel verde, leustean si bors. Ingrediente: 4 cepe 4 roşii un morcov un păstârnac o lingură de orez sare pătrunjel verde leuştean proaspăt borş de putină fa­cultativ: untdelemn, un ou, două linguri de făină   Mod de preparare: Ceapa se…
Read more »

Chiftelute de peste la cuptor

12 March 2011
Chiftelute de peste la cuptorO reteta delicioasa si foarte simpla de chiftelute de peste la cuptor din: peste alb, ceapa, usturoi, cartof, paine, patrunjel verde, ou, faina, sare si piper. Ingrediente:  1/2 kg peste alb, de preferinta file o ceapa 2-3 catei de usturoi un cartof mic 2 felii de paine patrunjel verde un ou putina faina sare si…
Read more »

Cum se prepara Creveti saganaki (video)

12 March 2011
Cum se prepara Creveti saganaki (video)O reteta video foarte gustoasa despre cum se prepara creveti saganaki din: creveti, branza, oregano, ceapa, vin, usturoi, patrunjel, ulei, rosii in bulion, sare si piper. Ingrediente: creveti branza oregano ceapa vin usturoi patrunjel ulei rosii in bulion sare piper   Mod de preparare: Se folosesc creveti proaspeti, care se curata de mantia exterioara, apoi…
Read more »

Caviar de vinete

12 March 2011
Caviar de vineteO reteta delicioasa de caviar de vinete din: vinete, rosii, untdelemn, usturoi, patrunjel, cimbru, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 4 roşii 4 linguri de untdelemn 3-4 căţei de usturoi un buchet garni (pătrunjel, cimbru, foaie de dafin) sare piper   Mod de preparare: Vinetele se spală şi se şterg, după care…
Read more »

Supă de mazare cu slănină si crutoane

12 March 2011
Supă de mazare cu slănină si crutoaneO reteta foarte simpla de supa de mazare cu slnina si crutoane din: slnina, mazare, gris de porumb, cartofi, ceapa, si o felie de paine. Ingrediente: 50 gr slănină 150 gr mazăre 40 gr gris (de porumb) 2 cartofi 1 ceapă 1 felie de pâine   Mod de preparare: Vasul îl încălzim, frigem slănina tăiată…
Read more »

Retete de post: Musaca de vinete

12 March 2011
Retete de post: Musaca de vineteO reteta de post foarte gustoasa de musaca de vinete din: vinete, rosii, ceapa, untdelemn, sare, piper, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente: un kg vinete un kg roşii 200g ceapă 50 ml untdelemn sare piper pătrunjel verde pesmet   Mod de preparare: Se curăţă vinetele, se taie rondele, se presară sare, ca să-şi lase zeama.…
Read more »

Cocktail Cognac Framboise

12 March 2011
Cocktail Cognac FramboiseO reteta de cocktail cognac framboise din: zmeura conservata in coniac, suc de compot de zmeura si spumant sau champagne. Ingrediente: 1 lingură de zmeură conservată în coniac 1 lingură de suc de compot de zmeură spumant sec sau champagne   Mod de preparare: Aşezăm zmeura şi sucul de zmeură într-un pahar de şam­panie, apoi…
Read more »

Supă de usturoi cu lapte si smantană

12 March 2011
Supă de usturoi cu lapte si smantanăO reteta delicioasa de supa de usturoi cu lapte si smantana din: usturoi, morcovi, cartofi, ceapa, paine, unt, lapte, smantana, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 100 gr morcovi 100 gr ceapă 200 gr cartofi 4 felii de pâine 50 gr unt 300 ml lapte 100 gr smântână 1/2 legătură de pătrunjel 20…
Read more »

Retete de post: Vinete la grătar

12 March 2011
Retete de post: Vinete la grătarO reteta de post foarte gustoasa de vinete de gratar din: vinete, usturoi, patrunjel verde si untdelemn. Ingrediente: 3-4 vinete o căpăţână de usturoi o legătură de pătrunjel verde untdelemn   Mod de preparare: Vinetele se spală, se elimină cotorul şi se taie felii groase de un deget. Se presară sare şi se lasă 10…
Read more »

Retete de post: Praz cu măsline în sos de roşii

12 March 2011
Retete de post: Praz cu măsline în sos de roşiiO reteta de post delicioasa de praz cu masline in sos de rosii din: praz, masline, untdelemn, otet sau zeama de lamaie, pasta de tomate, sare, piper si facultativ o lingurita de zahar. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g măsline 3 linguri de untdelemn 3 lin­guriţe de oţet (sau zeamă de lămâie) 3 linguri…
Read more »

Retete de post: Ciorbă aită de ciuperci

12 March 2011
Retete de post: Ciorbă aită de ciuperciO retete de ost de ciorba aita de ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde oţet piper…
Read more »

Supă de varză dulce cu cartofi

12 March 2011
Supă de varză dulce cu cartofiO reteta foarte simpla de supa de varza dulce din: varza, cartofi, ceapa si faina. Ingrediente: 1/2 kg varză timpurie 300 gr cartofi 2 cepe 50 gr făină   Mod de preparare: Incălzim vasul pentru fierbe­rea mocnită, punem ceapa tăiată cubuleţe mărunte şi varza dulce tăiată tăiţei şi le fierbem înăbuşit. După 15 minute, mărim…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Astoria (video)

12 March 2011
Cum se prepara Cocktail Astoria (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Astoria din: gin, dry vermouth si orange bitters. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Dry Vermouth Dash of Orange Bitters
Read more »

Piperchi dinjicate sau mâncare de ardei gras

12 March 2011
Piperchi dinjicate sau mâncare de ardei grasO reteta delicioasa de mancare de ardei gras din: ardei gras, rosii, branza de oaie, oua, untdelemn si sare. Ingrediente: două kg ardei gras un kg roşii 700 g brânză de oaie 5 ouă 4 linguri de untdelemn sare   Mod de preparare: Ardeii se curăţă de seminţe şi codiţe, se spală, se lasă la…
Read more »

Retete de post: Mancare de ceapă

12 March 2011
Retete de post: Mancare de ceapăO reteta de post de mancare de ceapa din: pasta de tomate, ceapa, sare, piper, zahar, untdelemn, cimbru, busuioc si boia de ardei dulce. Ingrediente: un kg ceapă 4 lingnri de pastă de tomate sare piper puţin zahăr două linguri de untdelemn facultativ: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce   Mod de preparare: Ceapa se…
Read more »

Cocktail Summertime

12 March 2011
Cocktail SummertimeO reteta simpla de Cocktail Summertime din: coniac, cassis, suc de lamaie, ginger ale, o felie de portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl coniac 1 cl Cassis 1 cl suc proaspat de lamaie 10 cl Ginger Ale o jumtate de felie de portocala 2 cirese de cocktail   Mod de preparare: Turnam coniacul, Cassis-ul si…
Read more »

Conopidă gratinată cu cascaval

12 March 2011
Conopidă gratinată cu cascavalO reteta simpla si delicioasa de conopida gratinata cu cascaval din: conopida, unt, faina de grau, lapte, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: un kg conopidă 150 g unt 100 g făină de grâu 250 g lapte 3 ouă 100 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Conopida se curăţă de frunze şi, întreagă,…
Read more »

Ciorbă americană de fasole şi arahide

12 March 2011
Ciorbă americană de fasole şi arahideO reteta de ciorba americana de fasole si arahide din: arahide, fasole uscata, ceapa, telina, rosii, ulei, sos tabasco, sare si piper alb. Ingrediente: 150 gr arahide 100 gr fasole uscată 100 gr ţelină 100 gr ceapă 100 gr roşii 30 ml ulei 10 ml sos tabasco 20 gr sare 2 gr piper alb  …
Read more »

Retete de post: Ardei umpluţi cu vinete

12 March 2011
Retete de post: Ardei umpluţi cu vineteO reteta de post de ardei umpluti cu vinete: vanata, ardei capia, usturoi, sare, faina, rosii, patrunjel verde, untdelemn si facultativ cateva linguri de smantana. Ingrediente: o vânătă mare 10 ardei capia două căpăţâni de usturoi sare o jumătate de cană de făină două roşii câteva fire de pătrunjel verde untdelemn (pentru prăjt) facultativ: câteva…
Read more »

Retete de post: Ciorbă de fasole cu taitei de casă

12 March 2011
Retete de post: Ciorbă de fasole cu taitei de casăO reteta de post de ciorba de fasole cu taitei de casa din: fasole boabe, untdelemn, ceapa, morcovi, boia dulce, malai, patrunjel, marar, sare, piper, otet, taitei de casa si facultativ smantana. Ingrediente: 400 g fasole boabe (albă) o lingură de untdelemn o ceapă doi morcovi o linguriţă de boia dulce o lingură de mălai…
Read more »

Cât costă pe piaţa neagră o sticlă goală de vin scump

12 March 2011
Cât costă pe piaţa neagră o sticlă goală de vin scumpIn China, după ce terminaţi o sticlă de vin scump trebuie să o spargeţi, avertizează specialiştii care atrag atenţia că un Chateau Lafite Rothschild din 1982 costă în jur de 6000 de dolari, iar sticla goală valorează pe piaţa neagră 1500 de dolari. Potrivit CNN, cinci procente din piaţa de vinuri estimată la 13,7 mii…
Read more »

Cartofi la cuptor, cu brânză şi smântână

12 March 2011
Cartofi la cuptor, cu brânză şi smântânăO reteta simpla si delicioasa de cartofi la cuptor cu branza si smantana din: cartofi, branza de vaca, telemea, smantana, unt, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari patru linguri de brânză de vacă două linguri de telemea rasă 6 linguri de smântână 25 g unt o legătură de pătrunjel verde sare   Mod…
Read more »

Retete de post: Crochete cu cartofi

12 March 2011
Retete de post: Crochete cu cartofiO reteta de post de crochete de cartofi din: cartofi, oua, sare, untdelemn, cascava sau branza de burduf, ou si pesmet. Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 4 ouă sare untdelemn 250-300 g caşcaval sau brânză de burduf ou pesmet   Mod de preparare: Cartofii se fierb şi se pasează. Se amestecă toate ingredientele, iar din…
Read more »

Retete de post: Salată de sfeclă cu hrean si chimen

12 March 2011
Retete de post: Salată de sfeclă cu hrean si chimenO reteta de post de salata de sfecla cu hrean si chimen din: radacina de hrean, sfecla rosie, otet, miere, sare si chimen. Ingrediente: 2-3 rădăcini de hrean o sfeclă roşie (mică) 3 lingnri de unt­delemn 3 lingnri de oţet 3 lingnri de miere un vârf de cuţit de sare o linguriţă de chimen  …

Salată de carnati si caşcaval cu ardei si porumb

12 March 2011
Salată de carnati si caşcaval cu ardei si porumbO reteta simpla de salata de carnati si cascaval cu ardei si porumb din: carnati, branza sau cascaval, ardei verzi, ceapa, porumb, otet, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 250 gr cărnaţi 200 gr brânză/caşcaval 2 ardei verzi 2 cepe 300 gr porumb (din congelator) 2 linguri de oţet sare piper 2 linguri de untdelemn  …
Read more »

Cocktal Coniac Tropical

12 March 2011
Cocktal Coniac TropicalO reteta simpla de Cocktail Coniac Tropical din: coniac, lichior de portocale, suc de lamaie sau limeta, suc de portocale, suc de ananas, felii de portocale, menta si nucsoara. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl lichior de portocale 2 cl suc de lamaie sau limeta, proaspat 4 cl suc de portocale 4 cl suc de…
Read more »

Retete de post: Salată de ţelină

12 March 2011
Retete de post: Salată de ţelinăO reteta de post de salata de telina din: radacina de telina, morcov, mere, untdelemn, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: 3 rădăcini de ţelină (de dimensiune potrivită) un morcov două mere 200 g untdelemn o lămâie câteva fire de pătrunjel verde facultativ: un gălbenuş de ou, 70 ml untdelemn, un praf de sare   Mod…
Read more »

Salată de ţelina cu ceapa si untdelemn

12 March 2011
Salată de ţelina cu ceapa si untdelemnO reteta foarte simpla de salata de telina cu ceapa si untdelemn din: radacina de telina, apa, sare, zahar, otet, ceapa, untdelemn si piper. Ingrediente: 2 rădăcini de ţelină 1/4 l de apă sare 2 cuburi de zahăr 2 linguri de oţet 1 ceapă mai mică 3 linguri de untdelemn piper   Mod de preparare:…
Read more »

Retete de post: Cartofi fierţi cu usturoi

12 March 2011
Retete de post: Cartofi fierţi cu usturoiO reteta de post de cartofi fierti in usturoi din: usturoi, untdelemn, apa minerala, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi 4-5 căţei de usturoi (sau 4-5 fire de usturoi verde) două linguri de untdelemn două linguri de apă minerală sare piper   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi apoi se fierb în…
Read more »

Retete de post: Ardei copţi

12 March 2011
Retete de post: Ardei copţiO reteta de post de ardei copti din: ardei capia, usturoi, sare, otet si facultativ untdelemn. Ingrediente: 8-10 ardei capia usturoi sare oţet facultativ: untdelemn (pentru prăjit)   Mod de preparare: Ardeii se prăjesc în untdelemn sau se coc pe tablă, la foc mic. Se pun apoi într-o oală cu apă, după care se jupoaie…
Read more »

Salată de cicoare cu iaurt si portocale

12 March 2011
O reteta simpla de salata de cicoare cu iaurt si portocale din: iaurt, untdelemn, suc de lamaie, zahar, sare, portocale si tulpini de cicoare. Ingrediente: 1 iaurt 2 linguri de untdelemn sucul de la o lămâie o lingură de zahăr puţină sare 2 portocale tăiate cubuleţe mărunte 4 sau 5 tulpini de cicoare   Mod…
Read more »

Retete de post: Cartofi natur

12 March 2011
Retete de post: Cartofi naturO reteta de post de cartofi natur din: cartofi, untdelemn, sare si paturnjel verde. Ingrediente: un kg cartofi untdelemn (sau unt) sare pătrunjel verde facultativ: usturoi verde, ceapă verde   Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se fierb în apă cu sare. Când sunt gata, se strecoară şi se pun într-un…
Read more »

Retete de post: Borş de iarnă

11 March 2011
Retete de post: Borş de iarnăO reteta simpla de bors de iarna din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, dovleac, leustean, orez, bors, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 3-4 cepe 2-3 morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) pătrun­jel (rădăcină şi frunze) o felie de dovleac plăcintar o legătură de leuştean două linguri de orez o jumătate de litru de borş sare piper…
Read more »

Supă de creier de viţel

11 March 2011
O reteta foarte simpla de supa de creier de vitel din: creier de vita, radacina de telina, morcovi, patrunjel si smantana. Ingrediente: 1/2 creier de viţel 2 rădăcini de ţelină 2 morcovi 1 legătură de pătrunjel 2 ceşcuţe de smântână   Mod de preparare: Fierbem morcovii şi pătrunjelul. Adăugăm creierul de viţel, mai fierbem 2-3…
Read more »

Retete de post: Borş de cartofi

11 March 2011
Retete de post: Borş de cartofiO reteta de pot de bors de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, leustean, sare, piper, bors si facultativ 3 linguri de untdelemn. Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapă 100 g morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) două legături de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper un litru borş facultativ: 3 linguri…
Read more »

Retete de post: Salată de ciuperci cu sfeclă şi usturoi

11 March 2011
Retete de post: Salată de ciuperci cu sfeclă şi usturoiO reteta de post de salata de ciuperci cu sfecla si usturoi din: ciuperci albe, sfecla rosie, ceapa, usturoi, untdelemn, sare, piper si otet. Ingrediente: 600 g ciuperci albe (de câmp sau de cultură) 3 căpăţâni mijlocii de sfeclă roşie 200 g ceapă o căpăţănă de usturoi 100 ml untdelemn sare piper oţet   Mod…
Read more »

Supă rece de roşii

11 March 2011
Supă rece de roşiiO reteta simpla de supa rece de rosii din: rosii, usturoi, castravete, untelemn si otet. Ingrediente: 600 gr roşii 2 căţei de usturoi 1 castravete untdelemn otet   Mod de preparare: Roşiile coapte la fierbem înăbuşit 5 minute, adăugăm usturoiul, oţetul şi untdelemnul şi amestecăm până cănd se îngroaşă ca piureul. Le răcim şi garmisim…
Read more »

Retete de post: Salată de varză cu mere

11 March 2011
Retete de post: Salată de varză cu mereO reteta de post de salata de varza cu mere din: varza, mere, untdelemn, zahar, otet, sare, ceapa si cimbru uscat. Ingrediente: o jumătate de varză dulce 3 mere două linguri de unt­delemn o jumătate de linguriţă de zahăr două linguri de oţet sare o ceapă o jumătate de linguriţă de cimbru uscat   Mod…
Read more »

Retete de post: Salată de fasole boabe

11 March 2011
Retete de post: Salată de fasole boabeO reteta de post de salata de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, rosii, usturoi, zahar, otet, untdelemn, foi de dafin, cimbru, marar, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 300g fasole boabe (grasă, albă sau pestriţă) o ceapă două roşii 3-4 căţei de usturoi o linguriţă de zahăr două linguri de oţet două linguri de untdelemn…
Read more »

Supă cremă de peşte

11 March 2011
Supă cremă de peşteO reteta foarte gustoasa de supa crema de peste din: peste, morcovi, telina, smantana, ceapa, ou, ardei iute, leustean, vegeta si sare. Ingrediente: 500 gr peşte 100 gr morcovi 100 gr ţelină 100 gr smântână 100 gr ceapă 1 ou 1 ardei iute 1/2 legătură de leuştean 20 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 10…
Read more »

Cocktail Cherry Blossom

11 March 2011
Cocktail Cherry BlossomO reteta simpla de Cocktail Cherry Blossom din: brandy, cherry brandy, cointreau, suc de lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl cherry brandy 1 cl cointreau 1 cl suc de lamaie 1 cl sirop de grenadine   Mod de preparare: Toate ingredientele se agita intr-un shaker umplut cu gheata, apoi turnam…
Read more »

Supa de soia cu ciuperci

11 March 2011
Supa de soia cu ciuperciO reteta simpla de supa de soia cu ciuperci din: ciuperci, soia, ceapa, usturoi, patrunjel si un pahar de vin. Ingrediente: 100 gr ciuperci (champignons) 250 gr soia 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură ăe pătrunjel, un pahar de vin   Mod de preparare: Soia o fierbem în apă. Spălăm ciupercile şi le…
Read more »

Fileuri de peşte coapte în pâine

11 March 2011
Fileuri de peşte coapte în pâineO reteta gustoasa de fileuri de peste coapte in paine din: chifle, sardine in ulei, ceapa, bacon, lamaie, menta, sare si piper. Ingrediente: chifle 200 gr sardine în ulei 50 gr unt 50 gr ceapă 50 gr bacon 1/2 lămâie 1/2 legătură de mentă 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: Untul…
Read more »

Supa de bere cu scortisoara

11 March 2011
Supa de bere cu scortisoaraO reteta absolut delicioasa de supa de bere cu scortisoara din: bere, paine toast, faina, unt, smantana, zahar, patrunjel, scortisoara, piper si sare. Mod de preparare: 1 l bere 200 gr pâine toast 70 gr faină 50 gr unt 100 gr smântână 30 gr zahăr 2 fire de pătrunjel 2 gr scorţişoară 4 beţişoare de…
Read more »

Salată de ţelină si cartofi

11 March 2011
Salată de ţelină si cartofiO reteta foarte simpla de salata de telina cu cartofi din: cartofi, radacina de telina, ou, mar, sare, piper, otet si untdelemn Ingrediente: 1/2 kg cartofi o rădăcină de felină 1 ou fiert 1 măr acru sare piper oţet şi untdelemn   Mod de preparare: Curăţăm ţelina şi cartofii, le tăiem cubuleţe şi le fierbem…
Read more »

Găluşte de Gris – Noques au Semoule

11 March 2011
Găluşte de Gris – Noques au SemouleO reteta foarte simpla de galuste de gris pentru supe din: ou, unt, gris, apa, sare si nucsoara. Ingrediente: un ou (50 g) unt 50 g gris 100 g proporţii 1/1/2 o lingură de apă sare şi nucşoară după gust   Mod de preparare: Untul moale (la temperatura camerei) se amestecă bine cu oul, apa…
Read more »

Supă de oase cu ţelină si păstarnac

11 March 2011
O reteta simpla de supa de oase cu telina si pastarnac din: oase si maduva, morcovi, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, praz, ceapa, boabe de piper si sare dupa gust. Acest semipreparat se foloseşte la prepararea supelor, cremelor şi sosurilor. Ingrediente: oase cu măduvă şi sită 3 kg morcovi 200 g ţelină 200 g păstârnac…
Read more »

Şniţel de vinete cu dovlecei

11 March 2011
Şniţel de vinete cu dovleceiO reteta simpla si delicioasa de snitel de vinete cu dovlecei din: vinete, dovlecei, cascaval, oua, faina, pesmet, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 gr vinete 200 gr dovlecei 100 gr caşcaval 2 ouă 50 gr faină 50 gr pesmet 4 căţei de usturoi 100 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper  …
Read more »

Salată de sfeclă cu chimen

11 March 2011
Salată de sfeclă cu chimenO reteta foarte simpla de salata de sfecla cu chimen din: sfecla, untdelemn, otet, zahar, chimen si sare. Ingrediente: 1/2 kg de sfeclă 4 linguri de untdelemn 2 linguri de oţet 1/2 lingură de zahăr 1/2 lingură de chimen sare după gust   Mod de preparare: Sfecla o fierbem în vas. După aceea, o tăiem…
Read more »

Cocktail Cognac Sour

11 March 2011
Cocktail Cognac SourO reteta simpla de cocktail Cognac Sour din: coniac, suc de lamaie, sirop de zahar, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl suc de lamaie 1 cl siropd e zahar sifon o jumatate de felie de lamaie   Mod de preparare: Se toarna coniacul, sucul de lamaie, si siropul de…
Read more »

Verzişoare de Bruxelles cu bacon

11 March 2011
Verzişoare de Bruxelles cu baconO reteta simpla si gustoasa de verzisoare de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, bacon, ulei de masline, ardei iute, lamaie, sare, piper alb si chimen. Ingrediente: 400 gr varză de Bruxelles 100 gr bacon 30 ml ulei de măsline 1 ardei iute 1/2 lămâie 10 gr sare 2 gr piper alb 2 gr…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bourbon Dynasty (video)

11 March 2011
Cum se prepara Cocktail Bourbon Dynasty (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail bourbon dynasty din: bourbon, lillet blanc, creme de cassis, paychaud’s bitters. Ingrediente: 2 oz Bourbon 1 oz Lillet Blanc 1 barspoon Creme De Cassis 2 dashes Peychaud’s Bitters
Read more »

Salată de ciuperci cu struguri si ceapa

11 March 2011
Salată de ciuperci cu struguri si ceapaO reteta simpla de salata de ciuperci cu struguri si ceapa din: struguri, salata verde ciuperci, otet de vin, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 300 gr struguri o salată verde mai mică 375 gr ciuperci (champignons) 1 ceapă mai mică 2 linguri de oţet de vin sare piper 2 linguri de untdelemn   Mod de…
Read more »

Ouă Soubise

11 March 2011
Ouă SoubiseO reteta delicioasa de oua soubise din: graham, oua, frisca lichida, zahar, ceapa, unt, faina, ulei, ketchup, sare si piper alb. Ingrediente: 8 felii de pâine graham 4 ouă 150 ml frişcă lichidă 1 cub de concentrat de supă de vită 20 gr zahăr 500 gr ceapă 75 gr unt 20 gr făină 30 ml…
Read more »

Lipie fantezie

11 March 2011
Lipie fantezieO reteta simpla si delicioasa de lipie fantezie din: faina, cartofi, sunca, ardei masline, cascaval, oua, ketchup, ulei, drojdie, sare si piper. Ingrediente: 300 gr faină 100 gr cartofi 100 gr şuncă presată 50 gr ardei roşu 100 gr măsline feliate 50 gr caşcaval 3 ouă 30 gr ketchup 50 ml ulei 10 gr drojdie…
Read more »

Salată indiană de orez

11 March 2011
Salată indiană de orezO reteta de salata indiana din: ceapa, untdelemn, pui, salata verde, visine, orez, mandarine si boabe de stafide. Ingrediente: 2 cepe de mărime mijlocie 3/10 de untdelemn 1/2 pui fără pulpe 1/2 salată verde tăiată câteva vişine fără sâmburi 1/2 cutie de mandarine o pungă de orez, fiert repede şi răcit kiri iute câteva boabe…
Read more »

Supă Cremă Ambasador – Potage Ambassadeur

11 March 2011
Supă Cremă Ambasador – Potage AmbassadeurO reteta delicioasa de supa crema ambasador din: unt, costita afumata, morcovi, ceapa, usturoi, mazare verde, orez, smantana, salata verde si sare. Ingrediente: unt 50 g costiţă afumată 80 g praz (partea verde) 80 g morcovi 80 g ceapă 60 g un căţel de usturoi mazăre verde (proaspătă sau din conservă) 600 g orez 40…

Frigărui din soia

11 March 2011
Frigărui din soiaO reteta gustoasa si simpla de frigarui din soia din: cuburi de soia, ardei gras, rosii, castraveti, usturoi, tarhon, ulei, sare, vegeta, pipet si boia dulce. Ingrediente: 100 gr cuburi de soia 100 gr ardei gras 200 gr roşii 100 gr castraveţi 4 căţei de usturoi 2 crenguţe de tarhon 30 ml ulei 20 gr…
Read more »

Tăiţei cu roşii şi măsline

11 March 2011
Tăiţei cu roşii şi măslineO reteta simpla de taitei cu rosii si masline din: ceapa, slanina, rosii, masline, boabe de mazare, sare, piper, maghiran si spaghete Ingrediente: 2 cepe 50 gr slănină cărnoasă 1 lingură de untdelemn 750 gr roşii curăţate de coajă şi condimentate 75 gr măsline negre 150 gr boabe de mazăre din congelator sare piper maghiran…
Read more »

Rosii umplute cu crema de sardele

11 March 2011
Rosii umplute cu crema de sardeleO reteta simpla de rosii umplute cu crema de sardele din: rosii, sardele in ulei, lamaie, maioneza, unt, patrunjel si piper. Ingrediente: 6 roşii 250 gr sardele în ulei 100 ml maioneză 1 lămâie puţin unt pătrunjel piper   Mod de preparare: Roşiile se spală bine şi se scobesc pentru a se goli interiorul. Sardelele…
Read more »

Sepie umplută

11 March 2011
Sepie umplutăO reteta simpla si delicioasa de sepie umpluta din: sepie, orez, ceapa, usturoi, oua, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sepie 150 gr orez 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 ouă 100 ml ulei de măsline 100 ml vin alb pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţăm…
Read more »

Salată zacuscă

11 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata zacusca din: rosii, gogosari, vinete, usturoi, patrunjel, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 1 kg roşii 1 kg gogoşari 1 /2 kg vinete un usturoi pătrunjel sare piper untdelemn   Mod de preparare: Se coc gogoşarii, se curăţă, se decojesc roşiile, vinetele, se toacă toate prin maşina de tocat…
Read more »

Tăiţei verzi cu sos de gorgonzola

11 March 2011
O reteta foarte simpla de taitei verzi cu sos de gorgonzola din: taitei cu spanac, ceapa, untdelemn, smantana, gorgonzola, sare, piper alb, suc de lamaie si rosii. Ingrediente: 250 gr tăiţei verzi (cu spanac) 1 ceapă 1 lingură ăe untdelemn 400 gr smântână 150 gr gorgonzola (brânză) sare piper alb suc de la o jumătate…
Read more »

Budinca dulce de paste cu branza

10 March 2011
Budinca dulce de paste cu branzaO reteta delicioasa de budinca dulce de paste cu branza din: paste integrale, branza dulce, zahar, stafide, esenta de rom sau zahar vanilat, oua, unt si sare. Ingrediente: paste integrale (sau nu neaparat); (se pot folosi macaroane, spaghete, fussili) 1/2 kg branza dulce 10 linguri de zahar o mana de stafide esenta de rom si/…
Read more »

Cocktail Capri

10 March 2011
Cocktail CapriO reteta simpla de cocktail Capri din: coniac, vermut rosu, angostura, sirop de grenadine si cirese. Ingrediente: 3 cl coniac 1 cl vermut rosu 1 strop de Angostura o lingurita de sirop de grenadine cirese   Mod de preparare: Amestecam ingredientele intr-un shaker, pe urma turnam intr-un pahar de cocktail. Servim cocktailul cu cirese.
Read more »

Fasole sarbeasca (prebranat)

10 March 2011
Fasole sarbeasca (prebranat)O reteta simpla si gustoasa de fasole sarbeasca din: fasole alba, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia, sare, piper ai ardei rosii. Ingrediente: 320 gr fasole albă 1 kg ceapă foaie de dafin 2 linguri de boia ulei sare piper 2-3 ardei roşii   Mod de preparare: Vasul se încălzeşte pentru fierbere aşa cum este…
Read more »

Cum se prepara Rulou de pui cu sparanghel si sos de cocos (video)

10 March 2011
Cum se prepara Rulou de pui cu sparanghel si sos de cocos (video)O reteta video despre cum se prepara rulou de pui cu sparanghel si sos de cocos din: piept de pui, sparanghel, foietaj, fulgi de cocos, smantana, ou, patrunjel, ulei de nuci, sare si piper. Ingrediente: piept de pui sparanghel foietaj fulgi de cocos smantana ou patrunjel ulei nuci sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie…
Read more »

Chifteluţe din roşii

10 March 2011
Chifteluţe din roşii  O reteta delicioasa de chiftelute din: rosii, patrunjel, scortisoara, praf de copt, ceapa verde, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente:  1 kg roşii coapte 1 legătură pătrunjel 3 linguri scorţişoară un praf de copt 1 legătură ceapă verde 1 linguriţă sare piper făină cât cuprinde ulei încins   Mod de preparare: Tai mărunt pătrunjelul,…
Read more »

Piftele cu spanac si cartofi

10 March 2011
Piftele cu spanac si cartofi  O reteta simpla de piftele cu spanac, cartofi, oua, faina, branza, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi mai mari fierţi,în coajă 2 ouă făină 50 g brânză 300 g spanac 1ceapă sare piper   Mod de preparare: Razi carto­fii pe răzătoarea mică şi îi amesteci cu celelalte ingre­diente. Formezi piftele pe care le…
Read more »

Ceapa umpluta cu carnati, ciuperci si carne uscata

10 March 2011
Ceapa umpluta cu carnati, ciuperci si carne uscataO reteta absolut delicioasa de ceapa umpluta cu carnati, ciuperci si carne uscata din: ceapa, carnati, ciuperci, patrunjel, bere, carne uscata, rosii, sare si piper. Ingrediente: 6 cepe curăţate 300 gr cârnaţi 150 gr ciuperci (de stâncă) 1 legătură de pătrunjel 2 linguri de bere 8 felii de carne uscată (afumată sau deshidratată), tăiată mărunt…
Read more »

Sandvisuri italiene la cuptor

10 March 2011
Sandvisuri italiene la cuptorO reteta de sandvisuri italiene la cuptor din: paine, cascaval, slanina, magheram. sare, piper si ulei Ingrediente: 1/2 baghetă de pâine pentru sandvişuri 200 gr caşcaval topit 4 roşii 4 felii de slănină magheran măsline sare piper ulei   Mod de preparare: Bagheta de pâine se taie în felii subţiri pe care le ungem cu…
Read more »

Sparanghel rulat

10 March 2011
Sparanghel rulatO reteta simpla si gustoasa de sparanghel rulat din: sparanghel, sunca, branza, patrunjel, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 400 gr sparanghel 10 felii de şuncă 10 felii de brânză 1 legătură de pătrunjel suc de lămâie 400 ml smântână   Mod de preparare: Sparanghelul bine spălat se fierbe la foc slab în vas, apoi…
Read more »

Humus

10 March 2011
HumusO reteta delicioasa de Humus cu: naut, ulei de masline, castraveti, rosii, sare si piper alb. Intr-o epocă nu demult apusă, năutul avea o reputaţie proastă de cafea falsă. Insă boabele’sale sunt mai gustoase decât soia şi capabile de revigorări instantanee. Ingrediente: 300 gr năut 50 ml ulei de măsline 50 gr castraveţi 50 gr…
Read more »

Supa de bere

10 March 2011
Supa de bere  O reteta gustoasa de supa de bere din: bere, unt, faina, smnatana, sare, piper si paine prajita. Ingrediente: 1 sticlă bere 50 g unt 60 g făină 1 pahar cu smântână sare piper pâine prăjită   Mod de preparare: Faci un rântaş slab din făină şi unt pe care îl stingi cu bere ,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail De Rigueur (video)

10 March 2011
Cum se prepara Cocktail De Rigueur (video)O reteta video simpla despre cum se prepara cocktail de riguer din: whiskey, runny honey si grapefruit juice. Ingrediente: 2 oz Whiskey 1 oz Runny Honey 1 oz Grapefruit Juice
Read more »

Supă Cremă de Raci – Creme d’Ecrevisses

10 March 2011
Supă Cremă de Raci – Creme d’EcrevissesO reteta absolut delicioasa de supa crema de raci din: raci, unt, ulei, ceapa, praz, telina, albitura, morcov, pasta de tomate, coniac, vin alb, galbenus de ou, smantana dulce, sare si unt. Ingrediente: raci (minim) 12 buc unt 50 g ulei 50 g ceapă 50 g praz 50 g ţelină 50 g albitură 50 g…
Read more »

Legume cu tapioca

10 March 2011
Legume cu tapiocaO reteta gustoasa de legume cu tapioca din: legume mexicane, conopida, faina de tapioca, unt, usturoi, patrunjel, sare, vegeta si piper alb. Ingrediente: 400 gr legume mexicane 200 gr conopidă 100 gr faină de tapioca 50 gr unt 4 căţei de usturoi 4 fire de pătrunjel 10 gr sare 10 gr bază pentru mâncăruri (ex.…
Read more »

Cocktail Bermuda Highball

10 March 2011
Cocktail Bermuda HighballO reteta simpla de cocktail bermuda highball din: coniac, gin, ginger ale si felii de portocale. Ingrediente: 3 cl coniac 2 cl gin 1 strop de Ginger Ale, suc de portocale amarui felii de portocale   Mod de preparare: Amestecam intr-un shaker coniacul si ginul si cu sucul de prtocale amarui, apoi il turnam intr-un…
Read more »

Taieţei cu spanac

10 March 2011
Taieţei cu spanac  O reteta rapida de taietei cu spanac din: faina, oua, sare, unt,bicarbonat si spanac. Ingrediente: 1 kg făină 2 ouă 1/2 kg spanac sare unt cât o nucă 1 vârf de cuţit bicarbonat Mod de preparare: Spanacul curăţat şi spălat bine îl fierbi cu bicarbonat, 6-8 minute. După fierbere, îl strecori şi-l laşi să…
Read more »

Ficatei de pui cu mere si salată verde

10 March 2011
Ficatei de pui cu mere si salată verde  O reteta delicioasa de ficatei de pui cu mere salata verde, ceapa rosie, otet de mere, sare, piper, maghiran uscat, faina, mustar, nuca si ulei. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 150 g salată verde 3 mere 1 ceapă roşie 4 linguri oţet de mere sare piper 1/2 lingurite măghiran uscat un vârf de…
Read more »

Glosarul băuturilor scurte

10 March 2011
Glosarul băuturilor scurte    Amaretto: Lichior pe bază de piersici şi migdale, completat cu arome de plante medicinale. (28% Voi). Angostura amar: Băutură amară, aromatizată cu plante medicinale, care provine din Ciudad Bolivar, din fostul loc numit în preze zent Trinidad. Anisette: Lichior francez din pl plante medicinale. Aperol: Aperitiv italian amar cu rubarbă, chinină, solanum  rantonetti,…
Read more »

Consome de Raţă – Enteessenz

10 March 2011
Consome de Raţă – EnteessenzO reteta delicioasa ed consome de rata din: rata, ulei, morcov, praz, telina, pasta de tomate, salvie, supa, carne de pui, albusuri de ou, sherry, gheata si sare dupa gust. Ingrediente: o raţă ulei 50 ml morcov 50 g praz 50 g ţelină 50 g o lingură de pastă de tomate salvie 2 g supă…
Read more »

Supă cremă de conopidă – Veloute Dubarry

10 March 2011
Supă cremă de conopidă – Veloute DubarryO reteta delicioasa de supa crema de conopida din: unt, praz, conopida, faina, smantana, galbenus de ou, sare, piper alb si nucsoara. Ingrediente: unt 100 g praz (numai partea albă) sau ceapă 100 g ţelină 50 g conopidă 4-500 g faină 80 g supă 1,8 1 smântână 200 g un gălbenuş de ou sare piper…
Read more »

Sushi delicios

10 March 2011
Sushi deliciosO reteta delicioasa de sushi din: orez, alge nori, ardei kapia, morcovi, castraveti, creveti, somon afumat, caviar, pasta wasabi, sos de soia, otet de orez si sare. Dacă e susbi, e Japonia. O mâncare elaborată care înseamnă, simplificat, peşte crud cu orez. Ingrediente: 200 gr orez pentru sushi 2 foi de alge nori 50 gr…
Read more »

Ruladă de vitel cu spanac si stafide

10 March 2011
Ruladă de vitel cu spanac si stafide  O reteta gustoasa de rulada de vitel cu spanac, stafide, ciuperci, ceapa, usturoi, nucsoara, piper, vin rosu, smantana, mustar iute, rosii, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 felii pulpă de viţel sau 4 vrăbioare 500 g spanac 100 g stafide 100 g ciuperci feliate 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi nucşoară măcinată piper 1/8 l…
Read more »

Toci la minut

10 March 2011
Toci la minut  O reteta simpla de toci la minut cu:cartofi, faina, oua, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g făină 2 ouă ulei sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi cartofii, după care  îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mari . Adaugi făina, ouăle bătute şi potriveşti de sare. încingi ule­iul într-o tigaie…
Read more »

Piept de pui cu şuncă în aspic

9 March 2011
Piept de pui cu şuncă în aspicO reteta gustoasa de piept de pui cu sunca in aspic din: piept de pui, sunca presata, oua, morcovi, castraveti murati, gelatina, sare, vegeta si piper alb. Ingrediente: 200 gr piept de pui 200 gr şuncă presată 2 ouă 100 gr morcovi 100 gr castraveţi muraţi 2 pacheţele de gelatină 10 gr sare 20 gr…
Read more »

Fasole verde cu pui si bulion

9 March 2011
Fasole verde cu pui si bulionO reteta foarte simpla si gustoasa de fasole verde cu pui si bulion din: pui, fasole verde, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper. Ingrediente: 5-6 bucati de pui 3 pungi fasole verde congelata 1 ceapa ½ capatana usturoi bulion sare piper Mod de preparare: Se spala bucatile de pui si se pun la fiert intr-o…
Read more »

Placinta cu pui si jambon

9 March 2011
Placinta cu pui si jambon  O reteta delicioasa de placinta cu piept de pui, jambon, faina, oua, drojdie, ulei, sare, ceapa, smantana, cimbru, tarhon si piper. Ingrediente: 500 g făină l ou 100 ml ulei 1 cub drojdie apă caldă sare Ingrediente umplutura: piept de pui 100 g jambon 2 legături de ceapă 400 ml smântână 3 ouă 1…
Read more »

Ou in smantana

9 March 2011
Ou in smantana  O reteta simpla si gustoasa de ou in smantana si sare. Ingrediente: 4 ouă 1/2 kg smântână sare   Mod de preparare: Intr-un vas pui smântână şi în ea spargi ouăle cu atenţie ca să rămână întregi. Presari sare numai pe albuş şi le dai la cuptor, la foc potrivit, până la coagularea albuşurilor.…

Papara cu carne

9 March 2011
Papara cu carne  O reteta simpla si gustoasa de papara cu carne, paine, lapte, ceapa, oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine de 1/2 kg 1/2 l lapte 350 g carne de porc 3-4 cepe 3 ouă 150 g unt sare piper   Mod de preparare: Tai pâinea felii pe care le înmoi în lapte amestecat…
Read more »

Pui cu legume si smantana

9 March 2011
Pui cu legume si smantana  O reteta simpla de pui cu legume din: ceapa, morcov, ardei gras, patrunjel, untura, rosii, fasole verde, mazare, faina, smantana, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 pui 2 linguri untură (sau ulei, sau unt) 1 ceapă tocată mărunt 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 2 roşii 1 mână fasole verde 1 ceaşcă mazăre verde…
Read more »

Mancare de salata verde

9 March 2011
Mancare de salata verde  O reteta de manacare de salata verde, ulei, ceapa, faina, supa de zarzavat, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 250 g salată verde 25 ml ulei 15 g ceapă 5 g făină 100 ml supă de zarza pătrunjel iaurt   Mod de preparare: Speli salata, frunză cu frunză, o tai fâşii  şi o înăbuşi cu ceapa…
Read more »

Cum se prepara Salata de pui cu struguri (video)

9 March 2011
Cum se prepara Salata de pui cu struguri (video)O reteta video simpla despre cum se prepara salata de pui cu struguri din: piept de pui, oua, salata verde, ruccola, rosii, struguri, nuci, ulei de masline, iaurt, smantana si tarhon. Ingrediente: piept de pui oua salata verde ruccola rosii struguri nuci ulei de masline iaurt smantana tarhon   Mod de preparare: Pieptul de pui,…
Read more »

Supă de vişine cu scortişoară

9 March 2011
Supă de vişine cu scortişoarăO reteta foarte gustoasa de supa de visine cu scortisoara din: zahar, sare, razatura de lamaie, scortisoara, faina, galbenusuri de ou, smantana dulce si visine. Ingrediente: zahăr 60 g puţină sare şi răzătură de lămâie scorţişoară 3 g două linguri de făină două găl­benuşuri de ou smântână dulce nefermentată (frişcă lichidă) 100 m vişine 600…
Read more »

Carne tocată cu roşii la cuptor

9 March 2011
Carne tocată cu roşii la cuptorO reteta simpla si delicioasa de carne tocata cu rosii la cuptor din: rosii, carne tocata, paine, ceapa, ulei, oua, usturoi, faina, frunze de telina, busuioc, oregano, unt, piper, sare, grasime si pesmet pentru uns tava. Ingrediente: 6 roşii 800 g carne tocată 2 felii de pâine 2 ce­pe 1 lingură de ulei 2 ouă…
Read more »

Puding de cocos

9 March 2011
Puding de cocosO reteta absolut delicioasa de puding de cocos din: lapte de cocos, lapte, frisca, pudra de cocos, zahar pudra, foi de gelatina, frunze de menta si samburi de rodie. Ingrediente: 250 ml lapte de cocos 250 ml lapte 200 frişca 60 g pudră de cocos 150 g zahăr pudră 6 foi  de gelatină pentru decor:…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Camden (video)

9 March 2011
Cum se prepara Cocktail Camden (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Camden din: gin, lillet blanc si cointreau. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Lillet Blanc 1 oz Cointreau
Read more »

Frigărui de pui cu ardei

9 March 2011
Frigărui de pui cu ardeiO reteta simpla de frigarui de pui cu ardei din: piept de pui, ardei galben, ardei rosu, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 5 piepţi de pui 1 ardei galben 1 ardei roşu 12 cepe tip arpagic 2 legături de pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Taie piepţii de pui în bucăţi…
Read more »

Rulada cu lamaie

9 March 2011
Rulada cu lamaie  O reteta de rulada cu lamaie, faina, zahar, oua, amidon, praf de copt, gelatina, smantana si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr 75 g făină 75 g amidon alimentar 1 lingură praf de copt 6 foi gelatină albă 100 ml suc lămâie 400 g smântână 75 g zahăr coajă rasă de…
Read more »

Supa cremă de fetică cu ciuperci

9 March 2011
Supa cremă de fetică cu ciuperciO reteta simpla si gustoasa de supa crema de fetica cu ciuperci din: fetica, ceapa, hasmaţuchi, zahar pudra, supa de pui, smantana, ciuperci, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g de fetică (salata mielului) 3 cepe 1 legătură de hasmaţuchi 2 linguriţe de zahăr pudră 750 ml supă de pui 250 ml smântână…
Read more »

Salată Cezar cu creveţi

9 March 2011
Salată Cezar cu creveţiO reteta absolut delicioasa de salata cezar cu creveti din: ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, galbenus de ou, mustar fara zahar, sos worcestershire, otet de vin, parmezan, bacon, salata verde, crevet, sare si piper. Ingrediente: sos vinaigrette: 2 linguri ulei de măsline 2 fileuri de anşoa 1 căţel de usturoi strivit 1 gălbenuş…
Read more »

Supă cremă de spanac cu nucşoară

9 March 2011
Supă cremă de spanac cu nucşoarăO reteta absolut delicioasa de supa crema de spanac cu nucsoara din: unt, ceapa, faina, supa, spanac, galbenus de ou, smantana, usturoi, sare, piper, nucsoara si crutoane de paine prajitra. Ingrediente: unt 100 g ceapă 60 g două linguri de faină supă 1,5 1 spanac 4-500 g un gălbe­nuş de ou smântână 100 g un…
Read more »

Cremă de dovlecei cu parmezan şi tarhon

9 March 2011
Cremă de dovlecei cu parmezan şi tarhonO reteta foarte gustoasa de crema de dovlecei cu parmezan si tarhon din: dovlecei, supa de legume, tarhon, parmezan, smantana, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlecei 1/2 – 1 supă de legume 4 fire de tarhon 80 g fulgi de parmezan 150 ml de smântână ulei de măsline sare piper măcinat  …
Read more »

Spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola

9 March 2011
Spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucolaO reteta simpla si foarte gustoasa de spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola din: sos bolognese, ulei, ceapa, vinete, carne tocata, paste, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 1 borcan de sos bolognese cu ceapă si usturoi 2 linguri de ulei 1 ceapă mare tocată 250 g vi­nete, tăiate cubuleţe 500 g carne…
Read more »

Piure de cartofi cu spanac

9 March 2011
Piure de cartofi cu spanac  O reteta simpla de piure de cartofi cu spanac, unt si lapte. Ingrediente: 300 g cartofi 1/2 kg spanac 20 ml lapte 5 g unt   Mod de preparare: Alegi şi speli foarte bine spanacul după care, într-o cratiţă, pui un strat gros de circa 20-30 cm de frunze de spanac. Peste ele torni…
Read more »

Ravioli

9 March 2011
Ravioli  O reteta foarte gustoasa de ravioli din:  faina, oua, ceapa, carne tocata, ciuperci, ulei, pesmet, unt, parmezan, sare si piper. Ingrediente: l/2kg făină 4 ouă 2 cepe 400 g carne tocată 200 g ciuperci 100 ml ulei 50 g pesmet 100 g unt 50 g parmezan sare piper   Mod de preparare: Intâi faci…
Read more »

Piure de macris

9 March 2011
Piure de macris  O reteta de piure de macris cu faina, unt, lapte, ou si sare. Ingrediente: 1/2 linguri făină 1 lingură unt 1/2 pahar cu lapte 1 ou de porţie sare Mod de preparare: Cureţi măcrişul, îl speli şi-l pui la fiert la foc iute. După ce a fiert, îl strecori şi îl toci mărunt. Faci…
Read more »

Spanac ardelenesc

9 March 2011
Spanac ardelenesc  O reteta delicioasa de spanac ardelenesc cu: untura, faina, orez, lapte, marar, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri untură 1 ingură făină 200 g orez 2 linguri lapte 1 legătură mărar 2-3 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Alegi spanacul, îl speli şi-l fierbi în apă cloco tită…
Read more »

Loboda cu cas la cuptor

9 March 2011
Loboda cu cas la cuptor  O reteta de loboda cu cas, ceapa, marar, paine, faina, ou, margarina si ulei. Ingrediente: 4 legături lobodă 300 g caş scurs foarte bine 3 legături ceapă 2 legături mărar 2 felii pâine (mai groase) 1 lingură făină l ou 50 g margarină ulei   Mod de preparare: Opăreşti loboda  şi o amesteci cu…
Read more »

Salata verde oparita

9 March 2011
Salata verde oparita  O reteta delicioasa de salata verde oparita cu: usturoi, slanina afumata, lapte acru si sare. Ingrediente: 3 căpăţâni de salată 3 căţei de usturoi 100 g slănină afumată 1 ceaşcă mare lapte acru sare   Mod de preparare: Tai slănina mărunt şi o prăjeşti. Adaugi  usturoiul şi, după ce s-a îngălbenit puţin, stingi cu…
Read more »

Supă de mere cu razatura de lamaie

9 March 2011
Supă de mere cu razatura de lamaieO reteta foarte gustoasa de supa de mere cu razatura de lamaie din: mere, razatura de lamaie, zahar, vin alb, galbenus de ou, faina, smatana dulce si putina sare. Ingrediente: mere 10-12 buc (aprox. 800 g) puţină răzătură de lămâie zahar 50 g vin alb superior 100 ml gălbenuş de ou 2 buc două linguri…
Read more »

Peste la aburi cu ciuperci shiitake

9 March 2011
Peste la aburi cu ciuperci shiitakeO reteta delicioasa de peste la aburi cu ciuperci shiitake din: telina, file de somon, biban de mare sau halibut, ciuperci shiitake, ceapa verde, ghimbir, sare, piper alb, sos de soia, amidon de porumb, ulei de sunan si frunze de coriandru. Ingrediente: 350 g ţelină 500 g file de somon biban de mare sau peşte…
Read more »

Plăcintă cu ceapă şi cimbru

9 March 2011
Plăcintă cu ceapă şi cimbru  O reteta de placinta cu ceapa, bulion, faina, ulei, drojdie, margarina, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg ceapă 3 linguri bulion 100 ml ulei 1 kg făină 1/2 pachet margarină 172 cub drojdie (25 g) sare piper cimbru   Mod de preparare: Frămânţi din făină, drojdie, apă caldă, un praf de sare şi…
Read more »

Budinca de castraveti si macris

9 March 2011
Budinca de castraveti si macris  O reteta de budinca cu castraveti, macris, lapte, oua, piper, unt, iaurt, ceapa si  ulei de masline . Ingrediente: 200 g miez de pâine 200 ml lapte 20 g unt piper macinat iaurt pentru servit 2 kg castraveţi 2 cepe albe 250 g măcriş 4 linguri ulei de măsline 6 ouă   Mod de…
Read more »

Supă cremă de mazare cu ţelina si albitură

8 March 2011
Supă cremă de mazare cu ţelina si albiturăO reteta foarte simpla si gustoasa de supa crema de mazare din: unt, ceapa, telina, albitura, supa, mazare verde, galbenus de ou, smantana, sare, piper si crutoane de paine prajita. Ingrediente: unt 100 g ceapă 60 g ţelină şi albitură 100 g supă 1,5 1 mazăre verde (proaspătă sau din conservă) 400 g un gălbenuş…
Read more »

Piure de telină

8 March 2011
Piure de telină  O reteta simpla de piure de telina, cartofi ulei si sare. Ingrediente:  6 ţeline 4 cartofi 6 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi ţelinele, le tai în sferturi şi le pui la fiert în apă cu sare. Separat fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi decojeşti. Scurgi ţelinele fierte şi…
Read more »

Paste cu stevie si branza

8 March 2011
Paste cu stevie si branza  O reteta de paste cu stevie, cepa verde, salata, usturoi, oua, smnatana, branza telemea, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g ştevie 500 g paste 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi 2 cepe vechi 4 ouă 300 g smântână 2 felii telemea piper cimbru verdeaţă ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele…
Read more »

Supa de hasmatuchi

8 March 2011
Supa de hasmatuchi  O reteta de supa cu hasmatuchi, unt, faina, oua, smantana, crutoane. Ingrediente: 2-3 legături hasmaţuchi 1,5 I supă de Zarzavat 50 g unt 1 lingură făină 2 ouă 3 linguri smântână crutoane   Mod de preparare: Alegi hasmaţuchi, îl speli şi-l tai mărunt. îl căleşti uşor în unt, adaugi făina şi puţină apă. Le…
Read more »

Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii

8 March 2011
Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosiiO reteta simpla si delicioasa de ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii din: carne de vaca, dovlecel, telina, ceapa, pastarnac, rosii in bulion, bors, sare si 2 oua. Ingrediente: 300-400 g carne de vaca 1 dovlecel 1 bucata telina 2 cepe 1 pastarnac 1 cutie rosii in bulion bors sare 2 oua…
Read more »

Ruladă cu soia

8 March 2011
Ruladă cu soia  O reteta de rulada cu soia, faina, margarina, sifon, praf de copt, otet, nuca, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente foi :  700 g făină 1 pachet margarină 1 cană sifon 1 vârf de cuţit praf de copt 1 linguriţă condiment cu gust de legume oţet Ingrediente umplutură : 1 pachet soia granule…
Read more »

Salata de cartofi cu hasmatuchi

8 March 2011
Salata de cartofi cu hasmatuchi  O reteta de salata cu cartofi, hasmatuchi, ulei, si zeama de lamaie. Ingrediente: 800 g cartofi 2-3 linguri hasmaţuchi tăiat mărunt 4 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie (sau oţet)   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui să fiar­bă, cu tot cu coajă, în apă sărată care a dat în clocot.…
Read more »

Cocktail Gin Safari

8 March 2011
Cocktail Gin SafariO reteta simpla de Cocktail Gin Safari din: gin, lichior Amarula, tonic, lamaie si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl gin 2 stropi de lichior Amarula tonic lămâie cireşe de cockteil   Mod de preparare: Punem cuburi de gheaţă în paharul de whisky, adăugăm ginul şi lichiorul Amarula. Completăm cu gin tonic rece. Servim cu…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu