luni, 4 februarie 2013

Retete de top #39


Retete de top:

Pui umplut la cuptor

5 January 2012
Pui umplut la cuptorO reteta delicioasa de pui umplut la cuptor din: pui, orez, ciuperci, ceapa, pasta de toamte, morcov, cartofi, usturoi, boia, piper si sare. Ingrediente: 1 pui intreg o cana orez bob rotund 500 g ciuperci la caserola 1 ceapa mare pasta de tomate 1 morcov mare ½ kg cartofi 5 catei usturoi boia piper sare…
Read more »

Reteta zilei: Frigarui

5 January 2012
Reteta zilei: FrigaruiAproape oricine ştie ca succesul unui picnic este asigurat de frigărui si mititei. Dacă micii nu-s agreaţi însă de toată lumea, frigăruile reuşesc sa întrunească aprecieri aproape generale. Ele reunesc savoarea şi aspectul pe un băţ, dar şi gustul deosebit şi amuzamentul preparării. Fiind versatile, frigăruile se pot servi atât la un prânz pretenţios, cât…
Read more »

Prăjitură Blueberry Black Currant Tea

5 January 2012
Prăjitură Blueberry Black Currant TeaO reteta gustoasa de prajitura cu: lapte, ceai, faina, praf de copt, sare, margarina, zahar, ou, vanilie, afine. Ingrediente: 1 ceaşcă de lapte 3 infuzoare în formă de piramidă Black Currant Tea Forte 2 ceşti de făină cernută 2 linguriţe şi jumătate de praf de copt o jumătate de linguriţă de sare 1/3 de ceaşcă…
Read more »

Chec cu lămâie şi mentă

5 January 2012
Chec cu lămâie şi mentăO reteta delicioasa de chec cu: oua, faina, zahar pudra, ulei, coaja de lamaie, menta, unt. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri de făină 5 linguri de zahăr pudră 3 linguri de ulei coaja rasă de la 1/2 de lămâie frunze de mentă unt Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă,…
Read more »

Peşte la grătar cu tocăniă de fasole verde

5 January 2012
Peşte la grătar cu tocăniă de fasole verdeO reteta delicioasa de peste la gratar cu fasole verde, ulei de masline, ansoa, ardei iute, pasta de rosii, rozmarin, sare, piper negru, lamaie, patrunjel, busuioc, gremolata. Ingrediente: 600 g de fasole verde curăţată ulei de măsline 1 borcan de 100 g de file de anşoa în ulei 5 căţei de usturoi curăţaţi 1 ardei…
Read more »

Bomboane de ciocolata cu alune

5 January 2012
Bomboane de ciocolata cu aluneO reteta delicioasa de bomboane de ciocolata cu alune din: cacao, ciocolata neagra, alune, oua, unt, zahar, faina, cacao si praf de copt. Ingrediente: 100 g cacao 200 g de ciocolata neagra de menaj 175 g de alune neprajite si nesarate 4 oua 100 g unt 100 g zahar 75 g faina 25 g cacao…
Read more »

Piept de pui prajit cu rozmarin

5 January 2012
Piept de pui prajit cu rozmarinO reteta simpla si delicioasa de piept de pui prajit cu rozmarin din: piept de pui, ulei de masline, rozmarin, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de pui fara os 100 ml ulei de masline 30 g rozmarin proaspat sucul de la 2 lamai sare si piper   Mod de preparare:…
Read more »

Turnulete cu portocale

5 January 2012
Turnulete cu portocaleO reteta delicioasa de turnulete cu portocale din: faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de portocala, galbenus, unt, alune, portocale confiate, galbenus si zahar pudra. Ingrediente: 25 g faina 90 g zahar pudra un pachet zahar vanilat coaja de portocala un galbenus 150 g unt ingredinete pentru decor: 200 g alune 200 g portocale confiate…
Read more »

Retete savuroase: Raţă cu portocale

5 January 2012
Retete savuroase: Raţă cu portocaleO reteta delicioasa de rata cu portocale, otet balsamic, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g de unt 1 raţă de 3 kg 4 portocale 2 pahare de fresh de portocale 2 linguri de zahăr 2 linguri de otet balsamic 2 linguri de suc de lămâie sare piper Mod de preparare: Se încinge cuptorul…
Read more »

Paste cu piept de pui si kaizer

5 January 2012
Paste cu piept de pui si kaizerO reteta simpla si delicioasa de paste cu piept de pui si kaizer din: paste fainoase, kaizer, file piept de pui, mozzarela, smantana, rosii si sare. Ingrediente: 250 g paste fainoase 200 g kaizer 200 g file piept de pui 200 g mozzarella 170 g smantana 110 g rosii 5 g sare   Mod de…
Read more »

Praz umplut cu telemea de vacă

5 January 2012
Praz umplut cu telemea de vacăO reteta delicioasa de praz umplut cu telemea de vaca din: rosii, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare de mare, praz, tarhon, unt, telemea de vaca, coaja de lamaie, ou, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 500 g roşii 1 legătură de cimbru 2 căţei de usturoi 200 ml ulei de măsline sare de mare 3…
Read more »

Retete vegetariene: Plăcinte cu linte şi castane

5 January 2012
Retete vegetariene: Plăcinte cu linte şi castaneO reteta delicioasa de placinte cu linte si castane din: praz, unt, ciuperci, macis, frunze de cimbru, cartofi, linte, smantana, merisoare, ou, jeleu de coacaze rosii, faina si lapte. Ingrediente: 200 g praz, taiat in felii fine 25 g unt, plus inca 1 cub 100 g ciuperci, tocate marunt 4 varfuri cutit de macis macinat…
Read more »

Peşte gratinat cu sos bechamel

5 January 2012
O reteta delicioasa de peste gratinat cu sos bechamel din: file de salau, cartofi, pesmet, cascaval, ulei, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 300 g file de şalău 100 g cartofi 10 g pesmet 20 g caşcaval ras ulei pentru sos: 20 g unt 30 g făină 200 ml lapte nucşoară   Mod de preparare:…
Read more »

Pachetele de primavara

5 January 2012
Pachetele de primavaraO reteta delicioasa de pachetele de primavara din: foi de orez, pulpa de porc, ceapa, ceapa verde, gulii, fidea, mazare, oua, ulei, sare, piper, sos de soia si ciuperci. Ingrediente: 250 g foi orez 250 g pulpa de porc 350 g ceapa 500 g ceapa verde 70 g gulii 50 g morcovi 10 g fidea…
Read more »

Bacon umplut cu brânză de capră

5 January 2012
Bacon umplut cu brânză de caprăO reteta delicioasa de bacon umplut cu branza de capra din: branza de capra, piper, rozmarin, bacon, ulei de masline, usturoi si rozmarin. Ingrediente: 1-4 bucati mici de branza de capra de circa 60 g piper macinat 1 lingura rozmarin tocat 8 felii de bacon 4 rosii 2 linguri ulei de masline 8 catei de…
Read more »

Chec cu ghimbir cristalizat

4 January 2012
Chec cu ghimbir cristalizatO reteta delicioasa de chec cu ghimbir cristalizat din: unt, zahar, brun, miere, lapte, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, ghimbir, zahar pudra, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar brun 250 g miere 275 ml lapte 2 oua, batute 375 g faina 1 praf de copt 1…
Read more »

Morcovi cu marmeladă

4 January 2012
Morcovi cu marmeladăO reteta simpla si delicioasa de morcovi cu marmelada din: morcovi, marmelada, unt, zahar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg morcovi, taiati sub forma de bastonase 50 g marmelada de calitate 25 g de unt 25 g zahar fin patrunjel tocat, pentru servit   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele, în afară de pătrunjel, într-o…
Read more »

Tort de brânză cu fructe

4 January 2012
Tort de brânză cu fructeO reteta delicioasa de tort de branza cu fructe din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, branza de casa, galbenusuri de ou, suc de lamaie, zahar, gelatina, smantana, lichior de piersici, fructe si gem. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 100 g făină 40 g amidon 1 linguriţă praf de copt umplutură:  500 g…
Read more »

Mâncare înăbuşită de varză şi praz

4 January 2012
Mâncare înăbuşită de varză şi prazO reteta delicioasa de mancare inabusita de varza si praz din: unt, praz, varza creata si cidru. Ingrediente: 50 g de unt 4 fire de praz, taiate in felii groase, spalate 1 varza creata, taiata in bucati 200 ml de cidru sec   Mod de preparare: Se topeşte untul într-o tigaie mare, se răstoarnă prazul…
Read more »

Tocanita de miel

4 January 2012
Tocanita de mielO reteta de tocanita de miel din: pulpa de miel, spata de miel, morcov, varza, sos de rosii, usturoi, vin alb, unt, bouquet garni, ulei de porumb, faina, zahar pudra, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de miel fără os 600 g spată de miel fără os 2 cutii de morcovi noi 1 varză…
Read more »

Pudding cu cozonac

4 January 2012
Pudding cu cozonacO reteta delicioasa de pudding cu cozonac din: unt, coconaz cu cacao, ciocolata alba, oua, frisca, lapte, esenta de vanilie, zahar, zahar brun si ciocolata amaruie. Ingrediente: 75 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus pentru uns vasul 350 g cozonac cu cacao, taiat felii groase de 1,5 cm 25 g ciocolata alba, rupta bucati…
Read more »

Cocktail Summerday

4 January 2012
Cocktail SummerdayO reteta simpla de Cocktail Summerday din: suc de struguri albi, suc de grepfrut, suc de portocale, aperol sau capari, pepene galben, cirese si menta. Ingrediente: 6 cl suc de struguri albi 2 cl suc de grepfrut 4 cl suc de portocale 4 cl Aperol sau Campari pepene galben cirese un fir de menta  …
Read more »

Orez cu ciuperci

4 January 2012
Orez cu ciuperciO reteta simpla si delicioasa de orez cu ciuperci din: orez, ceapa, ulei, sare, piper, delikat, ciuperci si amestec de legume. Ingrediente: 700 g orez 150 g ceapa 30 l ulei 5 g sare 5 g piper 5 g delikat 250 g ciuperci 150 g amestec de legume   Mod de preparare: Se alege orezul…
Read more »

Retete savuroase: Pot au feu

4 January 2012
Retete savuroase: Pot au feuO reteta savuroasa de pot au feu din: piept de manzat, morcovi, ceapa, praz, telina verde, ridiche alba, cartofi, dovlecei, castraveti murati, mustar si bouquet garni. Ingrediente: piept de mânzat 2.5 kg morcovi 200 g ceapă 70 g praz 200 g telină verde 200 g ridichie albă 220 g cartofi 300 g dovlecei 250 g…
Read more »

Cheesecake cu fructe exotice

4 January 2012
Cheesecake cu fructe exoticeO reteta de Cheesecake cu fructe exotice din: biscuiti cu cocos, unt, branza de vaci, mascarpone, zahar, zeama si coaja de lamaie, gelatina, fructul pasiunii, gem de caise, manngo si fulgi de cocos. Ingrediente: 220 g biscuiti cu cocos 80 g unt, topit 300 g branza de vaci, grasa 250 g mascarpone 150 g zahar…
Read more »

Salata de fenicul cu sunca

4 January 2012
Salata de fenicul cu suncaO reteta savuroasa de salata de fenicul cu sunca din: bulbi de fenicul, sunca, ulei de masline, usturoi, vin alb, ardei rgas, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul 4 felii de şuncă 2 linguriţe ulei de măsline 1 căţel usturoi 1 pahar vin alb 1/2 ardei gras pătrunjel verde sare piper…
Read more »

Varză roşie cu vin fiert şi pere

4 January 2012
Varză roşie cu vin fiert şi pereO reteta delicioasa de varza rosie cu vin fiert si pere din: varza rosie, ceapa, vin de porto, scortisoara, cuisoare, anason, zahar brun, otet de vin rosu si pere. Ingrediente: 1 varza rosie mare, taiata sferturi curatata de cotor si taiata in felii subtiri 1 ceapa mare, taiata felii 200 ml vin de Porto 1…
Read more »

Supa de rosii

4 January 2012
Supa de rosiiO retetea delicioasa de supa de rosii din: rosii, morcovi, ceapa, smantana, ulei de masline, piper cayenne, chimion, sos tabasco, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg roşii 2 morcovi 1 ceapă 200 g smântână 1 lingură ulei de măsline 1 piper Cayenne 1 chimi­on pudră câteva picături de sos tabasco 2 crenguţe de pătrunjel…
Read more »

Conopida cremoasa la cuptor

4 January 2012
Conopida cremoasa la cuptorO reteta delicioasa de conopida cremoasa la cuptor din: lapte, ceapa, macis, frunze de dafin, conopida, unt, faina, nucsoara si pesmet. Ingrediente: 500 ml lapte integral 2 cepe mici, una taiata sferturi, cealata tocata fin 1 fasie de macis 4 frunze de dafin (proaspete), sfaramate 1 kg conopida, rupta in buchetele mari 85 g unt,…
Read more »

Orez cantonez

4 January 2012
Orez cantonezO reteta delicioasa de orez cantonez din: orez thai, sunca, ceapa, morcov, mazare, oua, sare, piper si soia. Ingrediente: 500 g orez thai 150 g sunca 100 g ceapa 100 g morcov 100 g mazare congelata 3 oua 20 g sare 5 g piper 10 g soia 2,5 l apa   Mod de preparare: Se…
Read more »

Cum se prepara fasole verde cu ceapa (video)

4 January 2012
Cum se prepara fasole verde cu ceapa (video)O reteta video despre cum se prepara fasole verde cu ceapa, un preparat francez delicios, usor de pregatit, sanatos si foarte gustos. Ingrediente: For the onions: 2 tbsp butter 2 or 3 yellow onions, sliced salt and pepper to taste 1 tbsp sherry vinegar (stirred into the onions after they are caramelized) For the white…
Read more »

Strudel cu fructe si nuci

4 January 2012
Strudel cu fructe si nuciO reteta deliciaosa de strudel cu fructe si nuci din: mere, unt, zahar brun, scortisoara, rom, curmale, foi de placinta, fistic si frisca. Ingrediente: 700 g mere acrisoare, curatate de coaja si seminte si taiate cuburi de 1 cm un cub de unt, plus 50 g 50 g zahar brun 1 lingura scortisoara 3 linguri…
Read more »

Supă de curcan şi mazăre

4 January 2012
Supă de curcan şi mazăreO reteta delicioasa de supa de curcan si mazare din: piept de curcan, morcovi, pastarnaci, telina, mazare verde, clatite, unt, usturoi, frunza de dafin, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 300 g piept de curcan 2 morcovi 2 pastarnaci 1 radacina de telina 1 mana de mazare verde 2 clatite sarate 1 lingura de unt 1…

Minisufleuri cu ierburi şi muştar

4 January 2012
Minisufleuri cu ierburi şi muştarO reteta delicioasa de minisufleuri cu ierburi si mustar din: faina, praf de mustar, lapte, cimbru, rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g faina 2 linguri mari praf de mustar 5 oua 400 ml de lapte frunzele de la 1 legatura de cimbru si de rozmarin 4 linguri ulei de floarea soarelui  …
Read more »

Terina de pepene galben

4 January 2012
Terina de pepene galbenO reteta delicioasa de terina de pepene galben din: vin rosu, zahar, gelatina, pepene galben si jeleu. Ingrediente: vin rosu 1 L zahar 200 g gelatina foaie 40 g pepene galben 600 g jeleu neutru 50 g   Mod de preparare: Fierbem vinul cu zaharul. Lasam sa se tempereze dupa care adaugam pepenele galben taiat…
Read more »

Cocktail Grand

4 January 2012
Cocktail GrandO retete simpla de Cocktail Grand  din: suc de grepfrut, suc de portocale, galbenus, zahar, grand marnier, sifon , portocala si grepfrut. Ingrediente: 3 cl suc proaspat de grepfrut 3 cl suc proaspat de portocale 1 cl Grand Marnier 1 galbenus 1 cl sirop de zahar sifon o felie de portocala si grepfrut   Mod…
Read more »

Snitel de vita Vienez

4 January 2012
Snitel de vita VienezO reteta delicioasa de snitel de vita vienez din: snitel de manzat, faina, ou, pesmet, ulei de palmier, lamaie, ansoa, ou si masline. Ingrediente: snitel rulat de mânzat 600 g făină 60 g ou 2 buc pesmet 100 g ulei de palmier 100 ml garnitură pentru decor, lămâie, ansoa, ou, măsline   Mod de preparare:…
Read more »

Salată verde cu piept de curcan

4 January 2012
Salată verde cu piept de curcanO reteta savuroasa de salata verde cu piept de curcan din: salata verde, para, morcovi, piept de curcan, iaurt, branza de mucegai, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 75 g salata verde 1 para 100 g morcovi 50 g piept de curcan feliat (fiert sau la gratar) 150 g iaurt cu 0% grasimi 30…
Read more »

Plăcintă cu tapioca, legume şi carne

4 January 2012
Plăcintă cu tapioca, legume şi carneO reteta delicioasa de placinta cu tapioca, legume si carne din: carne de vita, ulei, tapioca, supa de legume, ceapa verde, broccoli, porumb, ardei gras, cartofi, lapte, unt, patrunjel, sare, chili si piper. Ingrediente: 500 g carne de vită slabă 2 linguri ulei 1 lingură tapioca 200 ml supă de legume 2 fire ceapă verde…
Read more »

Reteta zilei: Cordon Bleu (varianta)

4 January 2012
Reteta zilei: Cordon Bleu (varianta)Bucătarii au secretele lor personale in prepararea acestui fel de mâncare foarte apreciat. O variantă uşor de preparat şi totodată plină de arome de vă va lăsa gura apă: Ingredinete pentru 2 persoane: 4 file din piept de pui; 2 linguri de muştar (după preferinţe: classic, dulce, picant, mustar Dijon etc); 4 feliuţe de caşcaval;…
Read more »

Supă-cremă de porumb

4 January 2012
Supă-cremă de porumbO reteta delicioasa de supa crema de porumb din: ceapa, usturoi, cartofi, rosii, unt, faina de porumb, vin alb, supa de legume, carne de moluste, sare, piper, lapte, porumb si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 1 căţel de usturoi 300 g cartofi fierţi 2 roşii 2 linguri unt 2 linguri faină de porumb 100 ml vin…
Read more »

Medalion de porc cu ciuperci

4 January 2012
Medalion de porc cu ciuperciO reteta delicioasa de medalion de porc cu ciuperci din: file de porc, ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb, smantana dulce, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 100 ml ulei 100 g ceapa tocata 20 g usturoi 400 g ciuperci 100 ml vin alb 250 ml smantana dulce 4 g cimbru…
Read more »

Musli cu mere, morcovi şi stafide

4 January 2012
Musli cu mere, morcovi şi stafideO reteta delicioasa de musli cu mere, morcovi si stafide din: fulgi de ovaz, morcovi, mere, portocala, stafide, nuci si iaurt. Ingrediente: 100 g fulgi de ovăz (mari) 2 morcovi 2 mere, fără coajă 1/2 portocală 4 linguri stafide 6 nuci (miezul tocat) 400 g iaurt natural   Mod de preparare: Morcovii se spală, se…
Read more »

Tarta de lamâie

4 January 2012
Tarta de lamâieO reteta delicioasa de tarta de lamaie din: faina, oua, zahar pudra, unt, pudra de migdale, lapte, zahar pudra, lamaie si amidon. Ingrediente: faina 300 g oua 5 buc zahar pudra 100 g unt 100 g pudra de migdale 20 g lapte 500 ml zahar pudra 175 g lamâie 80 g (1 buc.) amidon 80…
Read more »

Piure de varză de Bruxelles cu castane

4 January 2012
Piure de varză de Bruxelles cu castaneO reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru o garnitura de Piure de varză de Bruxelles cu castane din: varza de bruxelles, unt, smantana, nucsoara si castane. Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles, taiata in jumatate 50 g unt 100 ml smantana lichida 1/2 nucsoara data prin razatoare 200 g castane, tocate grosier   Mod de…
Read more »

Plachie de peşte

4 January 2012
O reteta delicioasa de plachie de peste din: ceapa, ardei, morcov, rosie, peste, sare, ulei si boabe de piper. Ingrediente: ceapă ardei rondele de morcov rondele de roşie peşte tăiat felii de 3-4 cm puţină sare ulei boabe de piper   Mod de preparare: Legumele cu puţină sare se prăjesc în ulei. Bucăţile de peşte…
Read more »

Steak de mânzat la gratar cu sos

4 January 2012
Steak de mânzat la gratar cu sosO reteta delicioasa de steak de manzat la gratar cu sos din: steak de manzar, ceapa, vin rosu, piper boabe, piper macinat, cimbru, foi de dafin si sare. Ingrediente: steak de mânzat 900 g ceapă echalote 40 g vin rosu 200 ml piper boabe, piper măcinat, cimbru, foi de dafin, sare după gust   Mod…
Read more »

Pere decojite cu quinoa si hasmaţuchi

4 January 2012
Pere decojite cu quinoa si hasmaţuchiO reteta delicioasa de pere decojite cu quinoa si hasmatuchi din: pere, vin alb, supa de legume, ulei, quinoa, ceapa, usturoi, sare, piper si hasmatuchi. Ingrediente: 4 pere mici, tari 250 ml vin alb 250 ml supă de legume 2 linguri ulei 250 g quinoa 1 ceapă 1 căţel de usturoi sare piper 1 legătură…
Read more »

Desert cu crema de ou si migdale

3 January 2012
Desert cu crema de ou si migdaleO reteta delicioasa de Desert cu crema de ou si migdale din: pricomigdale, compot de visine, gelatina, zahar, crema de ou, amidon, vin alb, frisca, fulgi de migdale si perle argintii. Ingrediente: 200 g pricomigdale 2×400 compot de visine scurse de lichid si stropite cu alcool 10 g gelatina 2 linguri zahar 500 ml crema…
Read more »

Cocktail Golden Dream

3 January 2012
Cocktail Golden DreamO reteta simpla de Cocktail Golden Dream din: suc de portocale, galliano, cointreau si frisca lichida. Ingrediente: 1,5 cl suc proaspat de portocale 1,5 cl Galliano 1,5 cl Cointreau 1,5 cl frisca lichida   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker, apoi se toarna in paharul de cocktail.
Read more »

Cartofi cu topping de branza

3 January 2012
Cartofi cu topping de branzaO reteta simpla si delicioasa de cartofi cu topping de branza din: carofi, unt, ceapa, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara, smantana, lapte si cascaval. Inrgediente: 8 cartofi 50 g unt 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, taiati felii 1 lingura cimbru 2 foi de dafin un praf de nucsoara 150 ml smantana 250…
Read more »

File de salau cu spuma de somon si sos de midii

3 January 2012
File de salau cu spuma de somon si sos de midiiO reteta delicioasa de file de salau cu spuma de somon si sos de midii din: fileuri de salau, somon, midii, smantana, vin alb, albusuri de ou, ceapa, lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de salau 300 g somon proaspat 300 g midii 250 ml smantana dulce 250 ml vin alb sec 2…
Read more »

Prăjitură de casă din musli, cu dulceaţă de portocale

3 January 2012
Prăjitură de casă din musli, cu dulceaţă de portocaleO reteta delicioasa de prajitura de casa din musli, cu dulceata de portocale din: cereala de ovaz, fructe zaharisite, nuci, migdale, seminte de susan, coaja de portocala, stafide, esenta de portocale, sare, miere, ulei de floarea soarelui, portocale si dulceata de portocale. Ingrediente: 100 g cereale de ovăz (întregi) 50 g cereale de ovăz (măcinate)…
Read more »

Consomé de vita

3 January 2012
Consomé de vitaO reteta delicioasa de consome de vita din: rasol cu os, ceapa, morcov, patrunjel verde, pastarnac, telina, rosii, ardei grasi, sare si piper. Ingrediente: rasol cu os de mânzat 1 kg ceapă 80 g morcov 150 g pătrunjel verde 1 legătură păstârnac 120 g telină mică 160 g rosii 160 g ardei grași 100 g…
Read more »

Salata de cruditati

3 January 2012
Salata de cruditatiO reteta simpla si delicioasa de salata de cruditati din: telina, zeama de lamaie, varza rosie, morcov, sfecla rosie, portocale, mustar cu boabe, miere, coaja de portocala, ulei de masline si otet de vin alb. Ingrediente:  1 telina mica, razuita zeama de lam 1 lamaie 1/2 varza rosie, tocata 1 morcov mare, razuit 250 g…
Read more »

Cum se prepara Supa Minestrone (video)

3 January 2012
Cum se prepara Supa Minestrone (video)O reteta video despre cum se prepara supa minestrone. Un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 oz pancetta 2 tbsp olive oil 1 diced onion 1 cup diced celery 4 minced garlic cloves 4 cups chicken broth 1 (28-oz) can plum tomatoes, crushed fine 2 cups water, plus more…
Read more »

Crap la cuptor cu legume

3 January 2012
Crap la cuptor cu legumeO reteta de crap la cuptor cu legume din: crap, ardei gras, rosii, vin alb, ceapa, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg crap intreg 0.5 kg ardei gras 0.4 kg rosii decojite 0.25 l vin alb 1 ceapa 1 lamaie 50 ml ulei de masline sare, piper   Mod de preparare:…
Read more »

Friptura glazurata de porc

3 January 2012
Friptura glazurata de porcO reteta delicioasa de friptura glazurata de porc din: jambon, ceapa, foi de dafin, cidru, cuisoare, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama de portocale si piper. Ingrediente: 2 kg jambon afumat de porc (de preferat cu sorici) 1 ceapa, taiata in patru 3 foi de dafin 500 ml cidru (poti inlocui cu bere)…
Read more »

Rizoto cu ciuperci şi castane

3 January 2012
Rizoto cu ciuperci şi castaneO reteta delicioasa de rizoto cu ciuperci si castane din: ulei de masline, telina, ceapa, usturoi, amestec de ciuperci, castane, foi de dafin, orez brun, patrunjel, supa de legume, unt, bureti si parmezan. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 3 codite de telina, tocate 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, taiati felii 500 g…
Read more »

Rotiţe de cârnaţi cu pancetta şi rozmarin

3 January 2012
Rotiţe de cârnaţi cu pancetta şi rozmarinO reteta delicioasa de Rotiţe de cârnaţi cu pancetta şi rozmarin din: carnaciori de bere, pancetta sau kaizer, rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 36 carnaciori de bere 18 felii de pancetta sau kaizer 18 fire de rozmarin, frunzele separate, iar tulpinile taiate in bete de 7,5 cm 1 lingura ulei de floarea soarelui…
Read more »

Pui cu smantana

3 January 2012
Pui cu smantanaO reteta delicioasa de pui cu smantana din: ulei de masline, copane de pui, usturoi, ceapa, vin alb, supa de legume, smantana, sturguri si tarhon. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 12 buc copane dezosate de pui, circa 1 kg 3 catei de usturoi, taiati felii 1 ceapa, tocata 200 ml vin alb, sec 300…
Read more »

Musli cu fructe de pădure şi iaurt cu vanilie

3 January 2012
Musli cu fructe de pădure şi iaurt cu vanilieO reteta delicioasa de Musli cu fructe de pădure şi iaurt cu vanilie din: musli de cereala cu alune, fructe de padure, iaurt cu vanilie si miere. Ingrediente: 100-150 g musli de cereale cu alune 250 g fructe de pădure roşii (coacăze roşii sau zmeură) 250 g fructe de pădure negre (coacăze negre sau mure)…
Read more »

Saramură de somn

3 January 2012
Saramură de somnSomnul se taie felii de 2-3 cm şi se coace pe grătar. Apoi se coc felii de roşii şi de ardei. Intr-un vas se pune apă la fiert. Se adaugă piper, boia, sare, foi de dafin. Se adaugă ardeii şi roşiile tăiate mai mari şi se fierb puţin. După ce s-a oprit focul, se adaugă…
Read more »

Cotlet de porc cu ardei gras si chilli

3 January 2012
Cotlet de porc cu ardei gras si chilliO reteta delicioasa de cotlet de porc cu ardei gras si chilli din: cotlet de porc, ardei gras, ceapa, sos chilli, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 0,5 kg ardei gras (taiat jullienne) 200 g ceapa alba (taiata pestisori) 50 g sos chilli 50 ml vin…
Read more »

Cocktail Orange Fizz

3 January 2012
Cocktail Orange FizzO reteta simpla de Cocktail Orange Fizz  din: suc de grepfrut, gin, curacao de portocale, zeama de lamaie si apa minerala. Ingredinte: 4 cl suc de grepfrut 2 cl gin 1 cl Curacao portocale 1 cl zeama de lamaie apa minerala   Mod de preparare: Ingredientele (cu exceptia apei minerale) se agita bine cu gheata…
Read more »

Ossobucco milanez

3 January 2012
Ossobucco milanezO reteta de ossobucco milanez din: ossobucco de manzat, pulpa de rosii, unt, vin alb, supa de pui, prosciutto, morcov, usturoi, ceapa, telina, patrunjel, coaja rasa de lamaie, piper si sare. Ingrediente: ossobucco de mânzat 700 g pulpă de rosii în conservă 180 g unt 50 g vin alb sec 200 ml supă de pui…

Ciorbă de somn

3 January 2012
Ciorbă de somnO reteta de ciorba de somn din: somn, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei grasi, rosii, bors, zeama de lamaie, leustean, ulei si sare. Ingrediente: un kg somn morcov pătrunjel ţelină o ceapă doi ardei graşi două roşii de mărime mijlocie borş zeamă de lămâie leuştean ulei sare   Mod de preparare: Peştele curăţat se taie…
Read more »

Păstârnac prăjit cu parmezan

3 January 2012
Păstârnac prăjit cu parmezanO reteta delicioasa de pastarnac prajit cu parmezan din: malai, parmezan, nucsoara, pastarnac si ulei de masline. Ingrediente: 6 linguri malai 100 g parmezan, dat prin razatoare 1 varf cutit de nucsoara, proaspat rasa 2 kg pastarnac, taiat in sferturi si curatat de cotor 6 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Se încinge…
Read more »

T-bone steak la gratar

3 January 2012
T-bone steak la gratarO reteta simpla si delicioasa de T-bone steak la gratar din: t bone de manzat, unt, ceapa alba, sare, piper boabe, foi de dafin, patrunjel verde si vin rosu. Ingrediente: T-bone de mânzat 880 g unt 100 g ceapă albă 40 g sare, piper boabe, foi de dafin, pătrunjel verde după gust vin rosu 60…
Read more »

Risotto cu şofran

3 January 2012
Risotto cu şofranO reteta de risotto cu sofran din: unt, ceapa, usturoi, orez, vin alb, sofran, sare, zeama de carne de pui, parmezan, piper negru si patrunjel. Ingrediente: 6 linguri de unt o ceapă medie tocată mărunt 3-4 căţei de usturoi zdrobit (opţional) două căni de orez o jumătate de cană de vin alb o linguriţă de…
Read more »

Reteta zilei: Budinca de paste

3 January 2012
Reteta zilei: Budinca de pasteAlternativa grozava a unei portii de gustare dulce, budinca de paste poate fi chiar o masa in sine: un mic- dejun sanatos sau o cina savuroasa. Ai nevoie de urmatoarele: Ingrediente: O mână de paste (spaghete, macaroane sau tăieţei) 6 ouă 500 g caşcaval sau brânză nesărată; (urdă) O cană de zahăr O mână de…
Read more »

Sarlota cu nectarine

3 January 2012
Sarlota cu nectarineO reteta delicioasa de sarlota cu nectarine din: lapte, zahar, gelatina, frisca, oua, nectarine, zahar vanilat si coaja de lamaie. Ingrediente: lapte 1000 ml zahar 500 g gelatina foaie 30 g frisca batuta 500 g oua 6 bucati nectarine 500 g zahar vanilat coaja de lamâie   Mod de preparare: Într-o cratit…a se pun la…
Read more »

Coltunasi cu legume

3 January 2012
Coltunasi cu legumeO reteta delicioasa de coltunasi cu legume din: blat de pizza, sos de pizza, mozzarella, porumb, ciuperci, rosii si ardei gras. Ingrediente: 200 g blat de pizza 20 g sos de pizza 50 g mozzarella 20 g porumb 30 g ciuperci 30 g rosii 30 g ardei gras   Mod de preparare: Se divizeaza bucatile…
Read more »

Copane de rata confiate, cu sos picant

3 January 2012
Copane de rata confiate, cu sos picantO reteta delicioasa de copane de rata confiate, cu sos picant din: copane de rata, sare grunjoasa, untura de rata sau de gasca, ulei de susan, ceapa, boia iute, vin rosu, amidon, supa clara, zahar si sos de stridii. Ingrediente: 6 copane de rata 70 g sare grunjoasa 900 g untura de rata sau de…
Read more »

Deserturi delicioase: Tarta cu visine

3 January 2012
Deserturi delicioase: Tarta cu visineO reteta delicioasa de tarta cu visine din: faina, oua, zahar, zahar pudra, visine, pudra de migdale, unt si lapte. Ingrediente: faina 300 g oua 300 g (5 buc.) zahar 100 g zahar pudra 50 g visine proaspete 1 kg pudra de migdale 125 g unt 225 g lapte 500 g   Mod de preparare:…
Read more »

Norimaki

3 January 2012
NorimakiO reteta de norimaki din: ou, ulei de alune, foi de alge, sumesushi, castraveti, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: un ou bătut o linguriţă de ulei de alune 4 foi de nori (foi de alge) uscate o cană de sumesushi doi castraveţi tăiaţi în patru pe lung o jumătate de ardei roşu gras 4…
Read more »

Paste cu macrou

3 January 2012
Paste cu macrouO reteta delicioasa de paste cu macrou din: paste penne, macrou, mustar cu seminte, patrunjel, ceapa, ardei gras, sos de soia, capere, usturoi, piper, sares, mantana si patrunjel. Ingrediente: 400 g paste penne colorate 4 trunchiuri de macrou 3 linguri de muştar cu seminţe pătrunjel două cepe doi ardei graşi două linguri de sos de…
Read more »

Varza de bruxelles cu salote

3 January 2012
Varza de bruxelles cu saloteO reteta delicioasa de varza de bruxelles cu salote din: ulei de masline, salote, zahar, stafide, vin rosu, varza de bruxelles, fulgi de migdale si boia. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 10 salote, taiate felii subtiri 1 varf mare de cutit de zahar fin 100 g stafide 4 linguri de vin rosu sau otet…
Read more »

Vrabioara la gratar cu sos de vin rosu

3 January 2012
Vrabioara la gratar cu sos de vin rosuO reteta delicioasa de vrabioara la gratar cu sos de vin rosu din: vrabioara de vita, ceapa, vin rosu, unt, demiglace, cimbru, foi de dafin, faina, sare si piper. Ingrediente: vrăbioară de vită 880 g ceapă 20 g vin rosu 80 ml unt 25 g demiglacé 100 g cimbru, foi de dafin, sare si piper…
Read more »

Pacheţele cu brânză şi roşii

3 January 2012
Pacheţele cu brânză şi roşiiO reteta delicioasa de pachetele cu branza si rosii din: faina, oua, pasta de rosii uscate, branza ricotta, ardei capia, busuioc, ulei de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g făină două ouă două linguri de pastă de roşii uscate 400 g brânză ricotta doi ardei capia 240 ml smântână o lingură de busuioc…
Read more »

Cocktail Bronx Dry

3 January 2012
Cocktail Bronx DryO reteta simpla de Cocktail Bronx Dry din: suc de portocale, gin si vermut sec. Ingrediente: 2 cl suc proaspat de portocale 2 cl gin 2 cl vermut sec   Mod de preparare: Ingredientele se agita rapid cu 2-3 cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa de cocktail.
Read more »

Clatite cu inghetata

2 January 2012
Clatite cu inghetataO reteta delicioasa de clatite cu inghetata din: inghetata, frisca, faina, lapte, oua, margarina sau unt, esenta de vanilie, zahar si sare. Ingrediente: 500 g inghetata de orice tip 200 g frisca pentru compozitia de aluat: 150 g de faina 300 ml de lapte 2 oua 3 lingurite de unt sau margarina vegetala o lingurita…
Read more »

Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc

2 January 2012
Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porcO reteta delicioasa de Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc din: carne de vita, sunca de porc, dovlecel, rosii, morcov, telina, ardei grasi, ceapa, ciuperci, bors, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de vită 200 g şuncă de porc un dovlecel 4 roşii un morcov…
Read more »

Antricot la gratar cu sos

2 January 2012
Antricot la gratar cu sosO reteta delicioasa de antricot la gratar cu sos din: antricot, ou, unt, tarhon, ceapa, otet, piper, vin alb si sare. Ingrediente: antricot dezosat feliat de mânzat 720 g ou 8 buc unt 60 g tarhon proaspăt 10 g ceapă 20 g otet 10 ml piper boabe 1 g vin alb 50 ml sare după…
Read more »

Retete vegetariene: Legume la cuptor

2 January 2012
Retete vegetariene: Legume la cuptorO reteta delicioasa de legume la cuptor din: cartofi, ulei de masline, ceapa, vinete, dovlecei, oua, patrunjel si marar, suc de rosii si usturoi. Ingrediente:  1,5 kg cartofi, taiati felii 4 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, taiata julien 2 vinete, taiate felii 2 dovlecei, taiati felii 4 oua, batute 1 lingura patrunjel si…
Read more »

Somon si fenicul in aluat fraged

2 January 2012
Somon si fenicul in aluat fragedO reteta delicioasa de somon si fenicul in alut fraged din: ulei de masline, fenicul, ceapa, foaie de dafin, coniac, lamaie, aluat, file de somon, pesmet, ou si lapte. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 bulbi fenicul, taiati felii 2 linguri ceapa, tocata 1 foaie de dafin 2 linguri coniac 1/2 lamaie 1 kg…
Read more »

Caltabosi de casa

2 January 2012
Caltabosi de casaO reteta delicioasa de caltabosi de casa din: carne de porc, ficat, orez, ceapa, bulion, piper boabe, frunze de dafin, coriandru, ienibahar, sare, piper si mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g ficat 200 g orez 200 g ceapă 2 linguri bulion piper boabe 2 frunze dafin coriandru ienibahar sare şi…
Read more »

Cupe cu crema

2 January 2012
Cupe cu cremaO reteta simpla si delicioasa de cupe cu crema din: biscuiti, galbenusuri, lapte, zahar vanilat, sare, faina, zahar tos, migdale, prune, suc de mere si sofran. Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 4 gălbenuşuri 500 ml lapte dulce zahăr vanilat un vârf de linguriţă de sare o lingură de făină 50 g zahăr tos 100 g…
Read more »

Mazăre cu scorţişoară

2 January 2012
Mazăre cu scorţişoarăO reteta delicioasa de mazare cu scortisoata din: mazare, ceapa, rosii, cuisoare, scortisoara, usturoi, ulei de floarea soarelui, ghimbir, boia iute, sare, piper, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 500 g mazăre o ceapă 4 roşii 3 cuişoare un baton de scorţişoară 4 căţei de usturoi 75 ml ulei de floarea-soarelui o linguriţă de ghimbir ras…
Read more »

Friptura din pulpa de porc cu crusta rumenită

2 January 2012
Friptura din pulpa de porc cu crusta rumenităO reteta delicioasa de friptura din pulpa de porc cu crusta rumenita din: cotlet de porc, otet de mere, sare grunjoasa, ienibahar, boia, oregano, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1,8 kg cotlet de porc, cu sorici crestat 1 lingura otet de mere 1 lingurita sare grunjoasa pentru glazura: 1/2 lingurita ienibahar 1/2…
Read more »

Cocktail Tropical Orange

2 January 2012
Cocktail Tropical OrangeO reteta simpla de Cocktail Tropical Orange din: suc de portocale, suc de grepfrut, lichior de cocos, zeama de lamaie, sirop de grenadine, portocala si menta. Ingrediente: 4 cl suc proaspat de portocale 4 cl suc proaspat de grepfrut 4 cl lichior de cocos 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de sirop de grenadine…
Read more »

Tort de mascarpone cu mure

2 January 2012
Tort de mascarpone cu mureO reteta delicioasa de tort de mascarpone cu mure din: lichior, foaie de blat, galbenus de ou, zahar, mascarpone, frisca, gelatina, decorgel si fistic. Ingrediente: lichior 1 ml foaie de blat  20 g galbenus de ou 20 g (1 buc.) zahar 25 g mascarpone 40 g frisca batuta 40 g gelatina foaie 2 g (1…
Read more »

Varza acra cu carnati la cuptor

2 January 2012
Varza acra cu carnati la cuptorO reteta delicioasa de varza acra cu carnati la cuptor din: varza murata, carnati, foi de dafin, piper si suc de rosii. Ingrediente: 1 varză murată 1/2 kg de cârnaţi 2-3 foi de dafin 1/2 linguriţă piper 300 ml suc de roşii   Mod de preparare: Toacă varza mărunt şi pune-o în tavă la cuptor.…
Read more »

Macrou cu cimbru si măsline

2 January 2012
Macrou cu cimbru si măslineO reteta delicioasa de macrou cu cimbru si masline din: macrou, masline, rosii, usturoi, zahar tos, ulei de floarea soarelui, vin alb, ardei grasi, ceapa verde, pasta de tomate, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 200 g măsline feliate 4 roşii 3 căţei de usturoi o ligură de zahăr tos 150 ml…
Read more »

Carpaccio de vita cu salata asortata

2 January 2012
Carpaccio de vita cu salata asortataO reteta simpla si delicioasa de carpacciod e vita cu salata asortata din: carpaccio, busuioc, salata, otet balsamic, vin rosu sec, zahar ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g carpaccio 30 g busuioc proaspat 400 g salata proaspata asortata 50 g otet balsamic 50 ml vin rosu sec 20 g zahar 30…
Read more »

Coaste de vita la cuptor cu sos de mustar

2 January 2012
Coaste de vita la cuptor cu sos de mustarO reteta delicioasa de coaste de vita la cuptor cu sos de mustar din: coaste de manzat, ceapa, praz, telina, mustar, faina, smantana, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, sare, piper macinat si unt. Ingrediente: coaste de mânzat 1000 g ceapă 60 g praz 40 g telină rădăcină 40 g mustar 50 g făină…
Read more »

Ciorba de porc cu zeama de varza

2 January 2012
Ciorba de porc cu zeama de varzaO reteta simpla si delicioasa de ciorba de porc cu zeama de varza din: carne de porc, ceapa morcov, patrunjel, rosii, ardei, orez, zeama de varza, leustean, smatana, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 ardei 50 g orez 1 l zeamă…
Read more »

Salata cu sfecla, mere si nuci

2 January 2012
Salata cu sfecla, mere si nuciO reteta delicioasa de salata cu sfecla, mere si nuci din: salata verde, mere, sfecla rosie, miez de nuca, parmezan, boabe de mustar, sare, oregano, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 1 salata verde 2 mere 1 conserva de sfecla rosie feliii 4 linguri cu miez de nuca 200 g parmezan fasii 2 lingurite cu…
Read more »

Pulpă de porc cu ceapă caramelizată

2 January 2012
Pulpă de porc cu ceapă caramelizatăO reteta delicioasa de pulpa de porc cu ceapa caramelizata din: pulpa porc, vin rosu, ceapa, unt, zahar brun, rozmarin, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa porc 250 ml vin rosu 8-10 cepe 20 g unt 2 lingurite cu zahar brun rozmarin macinat cimbru macinat ulei sare piper   Mod de preparare:…

Coşuleţe cu fructe uscate

2 January 2012
Coşuleţe cu fructe uscateO reteta delicioasa de cosulete cu fructe uscate din: aluat de foitaj, curmale, amestec de nuci, smochine uscate, stafide, lamaie, portocale, lapte, oua, zahar tos, zahar vanilat, unt si scortisoara. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 200 g curmale 200 g amestec de nuci 100 g smochine uscate 225 g stafide o lămâie o portocală…
Read more »

Vitel marmorat cu sos de menta

2 January 2012
Vitel marmorat cu sos de mentaO reteta delicioasa de vitel marmorat cu sos de menta din: pulpa de vitel, ierburi de provence, unt, ulei, sare, iaurt, maioneza, patrunjel, menta si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel ierburi de Provence 2 linguri cu unt 3 linguri cu ulei sare sfoara subtire sau ata de cusut pentru sosul de menta: 200…
Read more »

Rata cu dulceata de fructe

2 January 2012
Rata cu dulceata de fructeO reteta delicioasa de rata cu dulceata de fructe din: piept de rata, prune, dulceata de visine, zahar, vin rosu, otet balsamic, miere, unt si sare. Ingrediente: 2 piepti de rata 10 prune uscate 4 linguri cu dulceata de visine 3 linguri cu zahar 200 ml vin rosu sec 4 linguri cu otet balsamic 2…
Read more »

Cum se prepara Tort de turta dulce cu glazura de lamaie (video)

2 January 2012
Cum se prepara Tort de turta dulce cu glazura de lamaie (video)O reteta video despre cum se prepara Tort de turta dulce cu glazura de lamaie; un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos, foarte potrivit pentru sarbatorile de iarna. Ingrediente: 1 2/3 cups all-purpose flour (8-oz by weight) 1 1/4 teaspoon baking soda 2 rounded teaspoons ground ginger (3 if you like it spicier) 1…
Read more »

Reteta zilei: Varza calita cu orez si cartofi

2 January 2012
Reteta zilei: Varza calita cu orez si cartofiO reteta simpla si delicioasa de varza calita cu orez si cartofi din: varza, orez, cartofi, carnati, bulion, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: o varza 300 gr orez 6 cartofi 3-4 carnati bulion 3 oua 300 gr smantana sare piper   Mod de preparare: Varza se toaca, se pune la calit in ulei, se…
Read more »

Curry de pui cu alune şi orez

2 January 2012
Curry de pui cu alune şi orezO reteta delicioasa de curry de pui cu alune si orez din: piept de pui, fenicul, ardei grasi, usturoi, alune, lapte de cocos, orez, pudra de curry, sare, piper si lapte. Ingrediente: două piepturi de pui un fenicul doi ardei graşi doi căţei de usturoi 100 g alune prăjite 200 ml lapte de cocos 100…
Read more »

Panacotta

2 January 2012
PanacottaO reteta delicioasa de panacotta din: lapte, smantana, zahar, unt, frica, coaja de lamaie si zmeura. Ingrediente: lapte 30 ml smântâna lichida 30 ml zahar 10 g unt 5 g frica lichida 60 g coaja de lamâie 3 g zmeura proaspata 60 g   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele, smântâna, untul si…
Read more »

Fond de vita

2 January 2012
Fond de vitaO reteta delicioasa de fond de vita din: oase de vita, carne de vita, telina, morcovi, ceapa, rosii, usturoi, dafin, cimbru, rozmarin si sare. Ingrediente: oase de vită 1000 g carne de vită 500 g telină 50 g morcovi 50 g ceapă 50 g rosii 100 g usturoi 10 g dafin, cimbru, rozmarin 10 g…
Read more »

Cocktail Summer Night

2 January 2012
Cocktail Summer NightO reteta simpla de Cocktail Summer Night din: rachiu de zmeura, campari si suc de grepfrut. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl Campari 10 cl suc de grepfrut   Mod de preparare: Mixam bine cu gheta rachiul de zmeura, Campari-ul si sucul de fructe in shaker, apoi turnam in paharul pnetru bauturi lungi…
Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor

31 December 2011
Reteta zilei: Muschi de porc la cuptorO reteta delicioasa de muschi de porc la cuptor din: muschi de porc, bacon, usturoi, vin rosu, apa, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: : 1 kg muschi de porc 50 g bacon, taiat felii subtiri 2-3 graunte de usturoi, taiate felii subtiri 200 ml vin rosu 200 ml apa 50 ml ulei vegetal 1…
Read more »

Cocktail Golden River

31 December 2011
Cocktail Golden RiverO reteta simpla de Cocktail Golden River  din: galbenus, suc de ananas, frisca lichida, inghetata de fistic, crema de cacao si fistic. Ingrediente: 1 galbenus 12 cl suc de ananas 2 cl frisca lichida 1 glob de ingheatata de fistic 3 cl Creme de cacao (alb) fistic   Mod de preparare: Mixam galbenusul, sucul de…
Read more »

Steak frantuzesc

31 December 2011
Steak frantuzescO reteta delicioasa de steak frantuzesc din: manzat, salata verde, otet, ulei, mustar, apa minerala, sare si piper. Ingrediente: capac de mânzat 900 g salată verde 2 buc otet 50 ml ulei  100 ml mustar 30 g apă minerală 20 ml sare si  piper după gust   Mod de preparare: Capacul de mânzat se taie…
Read more »

Crostini cu cockteil de creveţi

31 December 2011
Crostini cu cockteil de creveţiO reteta delicioasa de crostini cu cocktail de creveti din: avocado, zeama de lamaie, creveti, ulei de masline, ciabatta, frunze de salata, piper cayenne, maioneza, ketchup, coniac si sos tabasco. Ingrediente: 2 avocado 1 lingură zeamă de lămâie 300g de creveţi, fierţi şi decorticaţi 2 linguri ulei de măsline 1 ciabatta mare, tăiată pe diagonală…
Read more »

Retete speciale pentru Revelion

31 December 2011
Retete speciale pentru RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete speciale pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete speciale pentru Revelion. Reteta zilei: Supa crema de ciuperci O reteta simpla si delicioasa…
Read more »

Tarta fina cu prune la cuptor

31 December 2011
Tarta fina cu prune la cuptorO reteta delicioasa de tarta fina cu prune la cuptor din: aluat, prune, premix crema de vanilie, decorgel si lapte. Ingrediente: aluat foietaj 600 g prune proaspete 500 g premix crema de vanilie 90 g decorgel neutru 100 g lapte 250 ml   Mod de preparare: Foietajul se întinde în strat de 1 cm si…
Read more »

Jamie Oliver: Craciun in familie – episodul 4 (video)

30 December 2011
Jamie Oliver: Craciun in familie – episodul 4 (video)Jamie Oliver: Craciun in familie – episodul 4 De acest Crăciun, Jamie n-a mai pregătit singur tot meniul, ci a apelat la sfatul şi gustul întregului clan Oliver, de la bunica de 90 de ani, la mezina familiei, de numai câteva luni. Cel mai iubit bucătar din lume şi familia lui reunită şi lărgită ne…
Read more »

Vrabioara de mânzat la gratar cu sos de vin

30 December 2011
Vrabioara de mânzat la gratar cu sos de vinO reteta delicioasa de vrabioara de manzat la gratar cu sos de vin din: vrabioara de manzat, ceapa, vin rosu, anason, foi de dafin, piper, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: vrăbioară de mânzat 900 g ceapă 30 g vin rosu 300 ml anason 0.5 g foi de dafin 0.2 g piper boabe 1 g…
Read more »

Tartă multifructe cu bezea si blat cu brânză de vaci

30 December 2011
Tartă multifructe cu bezea si blat cu brânză de vaciO reteta delicioasa de tarta multifructe cu bezea, faina, praf de copt, branza de vaci, lapte, ulei, zahar, sare, rubarba, zmeura, pesmet, zahar vanilat. Ingrediente blat: 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 50 g brânză de vaci 3 linguri lapte 3 linguri ulei de floarea-soarelui 2 linguri zahăr sare Ingrediente umplutura si bezea:…
Read more »

Jamie Oliver: Craciun in familie – ep.3 (video)

30 December 2011
Jamie Oliver: Craciun in familie – ep.3 (video)Jamie Oliver: Craciun in familie – episodul 3 De acest Crăciun, Jamie n-a mai pregătit singur tot meniul, ci a apelat la sfatul şi gustul întregului clan Oliver, de la bunica de 90 de ani, la mezina familiei, de numai câteva luni. Cel mai iubit bucătar din lume şi familia lui reunită şi lărgită ne…
Read more »

Clatite cu mandarine

30 December 2011
Clatite cu mandarineO reteta delicioasa de clatite cu gem de mandarine, faina, praf de copt, oua, zahar tos, lapte, apa minerala, esenta de vanilie, ulei, sare. Ingrediente: 450 g făină 1 plic praf de copt 3 ouă 6 linguri zahăr tos 200 ml lapte 200 ml apă minerală 1 esenţă de vanilie ulei sare 300 g gem…
Read more »

Linte cu piept de rata

30 December 2011
Linte cu piept de rataO reteta delicioasa de linte cu piet de rata, morcov, patrunjel, radacina de telina, ceapa, rosii, ulei, coriandru, piper, supa de legume, otet, busuioc verde, sare. Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 rădăcină ţelină 1 ceapă 4 roşii 2 linguri ulei 400 g de linte 1 vârf de cuţit coriandru 1 vârf de cuţit…
Read more »

Frigarui de vita cu lamâie si sos de rosii

30 December 2011
Frigarui de vita cu lamâie si sos de rosiiO reteta delicioasa de frigarui de vita cu lamaie si sos de rosii din: ceafa de manzar, rosii, usturoi, cimbru, lamaie, dovlecei, sare si piper. Ingrediente: ceafă de mânzat 800 g rosii în conservă 200 g usturoi 5 g cimbru 2 g ardei gras 100 g lămâie 100 g dovlecei 100 g rosii cherry 120…
Read more »

Cocktail Cassis Special

30 December 2011
Cocktail Cassis SpecialO reteta simpla de Cocktail Cassis Special  din: cassis, apa minerala si sorbet de lamaie. Ingrediente: 2 cl Cassis apa minerala 1 glob de sorbet de lamaie   Mod de preparare: Cassis-ul se toarna intr-un pahar inalt cu talpa, se completeaza cu apa minerala si se amesteca rapid. Adaugam sorbetul de lamaie si servim imediat.
Read more »

Deserturi: Banana split

30 December 2011
Deserturi: Banana splitO reteta delicioasa de banana split din: banane, zahar, frisca, cacao, zmeura si ingheatata de vanilie. Ingrediente: banane 120 g zahar 25 g frisca 65 ml cacao 10 g zmeura 20 g înghetata de vanilie 120 g   Mod de preparare: Taiem banana în doua pe diagonala iar în interior adaugam 3 cupe de înghetata…
Read more »

Spaghete cu sos de carne

30 December 2011
Spaghete cu sos de carneO reteta delicioasa de spaghete cu sos de carne, ceapa, morcov, ardei iute, ciuperci, ulei, pasta de rosii, usturoi, busuioc, unt, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 300 g spaghete 400 g carne tocată 1 ceapă potrivită 1 morcov potrivit 1/2 ardei iute 2-3 ciuperci 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 2 căţei de usturoi…
Read more »

Jamie Oliver: Craciun in familie – ep.2 (video)

30 December 2011
Jamie Oliver: Craciun in familie – ep.2 (video)Jamie Oliver: Craciun in familie – episodul 2 De acest Crăciun, Jamie n-a mai pregătit singur tot meniul, ci a apelat la sfatul şi gustul întregului clan Oliver, de la bunica de 90 de ani, la mezina familiei, de numai câteva luni. Cel mai iubit bucătar din lume şi familia lui reunită şi lărgită ne…
Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc cu unt de ciuperci

30 December 2011
Reteta zilei: Muschi de porc cu unt de ciuperciO reteta delicioasa de muschi de porc cu unt de ciuperci din: file de muschi de porc, unt, usturoi, ciuperci, rozmarin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de muschi de porc 100 g unt 3 catei de usturoi 3 ciuperci 1 crenguta de rozmarin ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, freacă…
Read more »

Prăjitură cu bezea

30 December 2011
Prăjitură cu bezeaO reteta delicioasa de prajitura cu bezea, oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, visine, zeama de lamaie, migdale. Ingrediente blat: 4 ouă 200 g zahăr 400 g făină 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie 600 g vişine fără sâmburi Ingrediente bezea: 4 albuşuri 8 linguri zahăr 1 lingură zeamă de…
Read more »

Desert cu visine

30 December 2011
Desert cu visineO reteta delicioasa de desert cu visine, faina, zahar, oua, unt, esenta de vanilie, lamaie, praf de copt, nuca. Ingrediente aluat 1: 300 g făină 200 g zahăr 3 ouă 200 g unt 1 esenţă de vanilie 1 lămâie 1 praf de copt Ingrediente aluat 2: 80 g unt 90 g făină 50 g nucă…
Read more »

Supă de roşii cu peşte spadă

30 December 2011
Supă de roşii cu peşte spadăO reteta delicioasa de supa de rosii cu peste spada, usturoi, patrunjel, paine, ulei de masline, sare, piper, supa. Ingrediente: 250 g peşte spadă 100 ml sos de roşii 5 g usturoi 10 g pătrunjel 3 felii de pâine 20 ml ulei de măsline sare piper 150 ml supă Mod de preparare: Peştele se taie…
Read more »

Jamie Oliver: Craciun in familie (video)

30 December 2011
Jamie Oliver: Craciun in familie (video)Jamie Oliver: Craciun in familie – episodul 1 De acest Crăciun, Jamie n-a mai pregătit singur tot meniul, ci a apelat la sfatul şi gustul întregului clan Oliver, de la bunica de 90 de ani, la mezina familiei, de numai câteva luni. Cel mai iubit bucătar din lume şi familia lui reunită şi lărgită ne…
Read more »

Cocktail Negresco

30 December 2011
Cocktail NegrescoO reteta simpla de Cocktail Negresco din: campari, vermut rosu, inghetata de alune, sifon, alune si scortisoara. Ingrediente: 8 cl Campari 8 cl vermut rosu 500 ml inghetata de alune sifon 4 lingurite de alune taiate scortisoara   Mod de preparare: Amestecam in paharul de amestecare Campari-ul cu vermut. Punem cate doua globuri de ingheatata…
Read more »

Retete cu carne de pui pentru Revelion

30 December 2011
Retete cu carne de pui pentru RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete cu carne de pui pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete cu carne de pui pentru Revelion. Pui la cuptor cu usturoi…

Pui la cuptor cu usturoi si cimbru

30 December 2011
Pui la cuptor cu usturoi si cimbruO reteta delicioasa de pui la cuptor cu usturoi si cimbru din: costita, puisori, usturoi, cimbru, uleid e masline, zeama de lamaie, vin alb, supa de pui, bulion, unt si faina. Ingrediente: 12 felii costita 6×450 g puisori 2 capatani usturoi, taiate in doua 6 fire cimbru 2 linguri ulei de masline zeama de la…
Read more »

Muşchi în crustă aromatică

30 December 2011
Muşchi în crustă aromaticăO reteta delicioasa de muschi in crusta aromatica din: muschi de porc, cimbru, oregano, boabe de mustar, ardei iute, piper, ulei, vin alb sec si sare. Ingrediente: 1 muschi de porc 2 lingurite cu cimbru 2 lingurite cu oregano 4 linguri cu boabe de mustar 1 ardei iute rosu 1/2 lingurita cu piper macinat 3…
Read more »

Sote de vita provencale

29 December 2011
Sote de vita provencaleO reteta delicioasa de sote de vita provencale din: spata, ceapa, usturoi, ciuperci, ardei gras, rosii, masline verzi, fond de vita, foi de dafin, cimbru, rozmarin, pasta de tomate, unt, sare, piper, ulei si faina. Ingrediente: spată mânzat muschiul gros 900 g ceapă 60 g usturoi 5 g ciuperci 200 g ardei gras 150 g…
Read more »

Salate pentru Revelion

29 December 2011
Salate pentru RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Salate pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Salate pentru Revelion. Salată de brie cu nuci caramelizate şi curmale O reteta delicioasa de salata…
Read more »

Crepes suzettes

29 December 2011
Crepes suzettesO reteta delicioasa de crepes suzettes din: faina, lapte, oua, unt, zahar, sare, portocale, suc de lamaie, esenta de vanilie si cointreau. Ingrediente: faina 150 g lapte 300 ml oua 100 g (2 buc.) unt 60 g zahar 130 g sare 1 g portocale 300 g suc de lamâie 100 ml esenta de vanilie 5…
Read more »

20 de Cocktailuri pentru Revelion

29 December 2011
20 de Cocktailuri pentru RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de 20 de Cocktailuri pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate 20 de Cocktailuri pentru Revelion. Shake de kiwi O reteta foarte simpla de shake…
Read more »

Tort cu fructe

29 December 2011
Tort cu fructeO reteta delicioasa de tort cu fructe, oua, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, amidon, praf de copt, gem de caise, gelatina, branza de vaci, mascarpone, suc de lamie, lichior de portocale, frisca, martipan, colorant alimentar. Ingrediente blat: 5 ouă 125 g zahăr 2 linguri zahăr vanilat 1 vârf de cuţit coajă de lămâie…
Read more »

Porc cu ceapă şi gogonele acre

29 December 2011
Porc cu ceapă şi gogonele acreO reteta delicioasa de porc cu gogonele acre, ceapa, ulei, faina, bulion, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 600g gogonele acre 800g carne de porc 6 cepe mări 100ml ulei 1 lingura faină 2 linguri bulion 1-2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Căliţi în ulei, timp de 10-15 mi­nute, carnea tăiată în…
Read more »

Ruladă cu mere

29 December 2011
Ruladă cu mereO reteta delicioasa de rulada cu mere, stafide, faina, lapte, oua, zahar, drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara, sare. Ingrediente: 1 kg mere 1 lingură stafide înmuiate  rom 500g făină 150ml lapte 2 ouă 200g zahăr 25g drojdie 1 linguriţa zahăr vanilat 20g coajă rasă de lămâie 10g scorţişoară sare Mod de preparare: Dizolvaţi…
Read more »

Negresă cu dovleac si gem

29 December 2011
Negresă cu dovleac si gemO reteta delicioasa de negresa cu dovleac, apa, zahar, faina, ulei, gem, cacao, bicarbonat, esenta de rom, sare. Ingrediente: 1 cana apa 1 cana zahar 1 cana ulei 2 cani faina 8 linguri gem de prune sau caise 300g cubulete de dovleac 2 linguri cacao 1 lingurita bicarbonat 25ml esenta de rom sare Ingrediente sirop:…
Read more »

Mâncare de cartofi cu telină

29 December 2011
Mâncare de cartofi cu telinăO reteta delicioasa de mancare de cartofi cu telina, ceapa, foi de dafin, boia, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 100g ceapa 1 telina 2 foi de dafin 1linguriţa boia 1 lingură făină 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Puneţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe intr-o cratiţă, acoperiţi-i cu apă…
Read more »

Supa de roşii cu grâu

29 December 2011
Supa de roşii cu grâuO reteta delicioasa de supa de rosii cu grau, ceapa, morcov, telina, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800g roşii în bulion 150g boabe de grâu 1 ceapa 1 morcov 1 telina 2 căţei de usturoi 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Alegeţi grâul şi puneti-l la fiert în 1 litru de apă şi…
Read more »

Calcan prajit cu coaja de citrice

29 December 2011
Calcan prajit cu coaja de citriceO reteta delicioasa de calcan prajit cu coaja de citrice din: calcan, portocala, lamai, zahar, otet de vin rosu, unt, ulei de masline, sare, piper, cartofi, unt, smantana si verdeturi. Ingrediente: 6 bucăţi de calcan, fără piele, de 200 g fiecare 1 portocală 2 lămâi (1 verde şi 1 galbenă) 30 g zahăr 2 linguri…
Read more »

Rulada cu gem de papaya

29 December 2011
Rulada cu gem de papayaO reteta delicioasa de rulada cu gem de papaya din: papaya, zahar, suc de lamaie, unt, lapte, scortisoara, oua, faina, zahar pudra si ulei. Ingrediente: papaya proaspat 150 g zahar 85 g suc de lamâie 10 ml unt 30 g lapte condensat 10 ml scortioara baton 5 g oua 1 buc. faina 35 g zahar…
Read more »

Terină de jambon cu muştar

29 December 2011
Terină de jambon cu muştarO reteta delicioasa de terina de jambon cu mustar din: jambon, ulei de floarea soarelui, mustar boabe, patrunjel, gelatina, capere, paine prajita, cidru, morcovi, tije de telina, ceapa, frunze de dafin, cimbru, anason si piper. Ingrediente: 2 bucati mici de jambon cam de 1kg fiecare ulei de floarea soarelui, pentru uns 2 linguri de mustar…
Read more »

Escalop de vita

29 December 2011
Escalop de vitaO reteta delicioasa de excalop de vita din: pulpa de manzat, smantana, unt, mere, calvados, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: pulpă de mânzat fără os 220 g smântănă 50 ml unt 15 g mere verzi 160 g rachiu de mere Calvados 50 ml ciuperci 60 g sare, piper după gust   Mod de preparare: Se…
Read more »

Chiftele de pui

29 December 2011
Chiftele de puiO reteta delicioasa de chiftele cu: carne de pui, paine, oua, ceapa rosie, patrunjel, pesmet, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 felii de pâine 2 ouă 1 ceapă roşie 800 g de piept de pui pătrunjel pesmet făină ulei de floarea-soarelui sare piper Mod de preparare: Se înmoaie în apă călduţă cele două felii de…
Read more »

Lichior de oua cu rom

29 December 2011
Lichior de oua cu romO reteta simpla si delicioasa de lichior de oua cu rom din: lapte, cuisoare, esenta de vanilie, scortisoara, galbenusuri, zahar, rom alb si nucsoara. Ingrediente: 4 căni lapte 5 cuişoare 2-1/2 linguriţe esenţă de vaniliei 1 linguriţă scorţişoar 12 gălbenuşuri 1-1/2 cană zahăr 2-1/2 căni rom alb (Havana) 1/2 linguriţă nucşoară   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de brie cu nuci caramelizate şi curmale

29 December 2011
Salată de brie cu nuci caramelizate şi curmaleO reteta delicioasa de salata de brie cu nuci caramelizate si curmale din: branza brie, curmale, rucola, crutone, miez de nuca, zahar, ulei de nuci si otet balsamic. Ingrediente: 600 g de brânză brie 85 g de curmale fără sâmburi, tăiate în bucăţele 20g de rucola 100 g de crutoane din comerţ, sfărâmate pentru nucile…
Read more »

Reteta zilei: Supa crema de ciuperci

29 December 2011
Reteta zilei: Supa crema de ciuperciO reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: supa de pui, ciuperci, unt, coniac, faina, smantana, sare, piper, rozmarin si ulei de trufe negre. Ingrediente: 6 cani supa de pui ciuperci uscate ciuperci proaspete 4 lg unt 1/4 ceasca coniac 2 lg faina 1/2 ceasca smantana sare piper frunze rozmarin ulei de…
Read more »

Tort special

29 December 2011
Tort specialO reteta delicioasa de tort special din: oua, zahar, cacao, nuca macinata, sare, faina, zahar vanilat, galbenusuri, esenta de vanilie, lapte, cafea instant, coniac, coaja de lamaie si mix de alune de padure. Ingrediente: pentru blat:  10 ouă 10 linguri zahăr 2 linguri cacao 6 linguri nucă măcinată un praf sare 3 linguri făină un…
Read more »

Chec cu nuci

29 December 2011
Chec cu nuciO reteta delicioasa de chec cu nuci, faina, zahar pudra, margarina, scortisoara, coaja de lamaie, praf de copt, bicarbonat. Ingrediente: 500g făină 150g zahăr pudră 150g miez de nuci 150g mărgarină său ulei 250ml zeamă de compot de fructe zahăr pentru pudrat 1 lingură scorţişoară 1 lingură coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă praf de…
Read more »

Parjoale cu fasole

29 December 2011
Parjoale cu fasoleO reteta gustoasa de parjoale din: fasole boabe, orez, ceapa, ulei, pesmet, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 400g fasole boabe 100g orez 2 cepe 150ml ulei 130g pesmet 3 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Puneţi fasolea aleasă la înmu­iat, de pe o zi pe alta şi fierbeţi- o schimbând apa de două, trei…
Read more »

Dulce de castane cu cafea

29 December 2011
Dulce de castane cu cafeaO reteta delicioasa de piure de castane cu: unt, cafea, zahar vanilat, frisca. Ingrediente: 500g de piure de castane 7 linguri unt 150 ml cafea concentrata 1 lingurita zahar vanilat 200ml frisca Mod de preparare: Amestecaţi piureul de castane cu cafeaua, adăugaţi untul înmuiat şi zahărul vanilat. Amestecaţi bine până obţineţi o pastă compactă şi…
Read more »

Supă cu afumătură şi ficat

29 December 2011
Supă cu afumătură şi ficatO reteta gustoasa de supa cu: ficat de porc, cartofi, ceapa, ulei, costita afumata, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 l apă 250g ficat de porc 500g cartofi 1 ceapa 50g ulei 150g costiţă afumata 200ml smântână sau iaurt 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi puneţi-i la fiert în…
Read more »

Tarta cu visine

29 December 2011
Tarta cu visineO reteta simpla si delicioasa de tarta cu visine din: frisca, dulceata de visine, faina, zahar, unt, oua, lapte si praf de copt. Ingrediente: 1 tub frisca 1 borcan cu dulceata de visine sau cirese pentru blat: 150 g faina 75 g zahar 75 g unt 2 oua 1 lingura cu lapte 1 pliculet praf…
Read more »

Cremă cu whisky

29 December 2011
Cremă cu whiskyO reteta delicioasa de crema cu whisky din: frisca, lapte, whisky, nes, ciocolata neagra, ciocolata alba, esenta de vanilie, esenta de migdale si nucsoara. Ingrediente: 1 cană frişcă obţinută din smântână foarte proaspătă cu 30 – 40% grăsime 500ml lap­te fierbinte 2 căni whisky 1 linguriţă nes 50g ciocolată neagră topită 150g ciocolată albă topită…
Read more »

Sos de visine si visinata

29 December 2011
Sos de visine si visinataIncălzeste 250 g visine congelate, fără sâmburi, 2 linguri zahăr (sau mai mult dacă doresti) si zeama si coaja rasă de la 1 portocală, la foc mic 10-15 minute, amestecând continuu, până când vişinele se strivesc. Lasă vasul deoparte si adaugă 4 linguri vişinata înainte de a servi. Dacă doresti, poţi înlocui vişmata cu lichior…
Read more »

Pere în vin rosu si scortisoara

29 December 2011
Pere în vin rosu si scortisoaraO reteta simpla si delicioasa de pere in vin rosu si scortisoara din: pere, vin rosu, zahar, scortisoara, anason, inghetata de vanilie, lapte, galbenus de ou si frisca. Ingrediente: pere 1000 g vin rosu 1500 ml zahar 300 g scor…isoara baton 1 buc vanilie baton 1 buc. anason 3 g înghetata de vanilie 300 g…
Read more »

Cocktail Sunrise

29 December 2011
Cocktail SunriseO reteta simpla de Cocktail Sunrise din: campari, zeama de lamaie, albusuri, inghetata de lamaie, tonic, frunze de menta si cirese. Ingrediente: 8 cl Campari 4 linguri de zeama de lamaie 2 albusuri 500 ml inghetata de lamaie tonic 8 frunze de menta 4 perechi de cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker…
Read more »

Rasol alb cu sos de hrean

29 December 2011
Rasol alb cu sos de hreanO reteta delicioasa de rasol alb cu sos de hrean din: rasol manzat, ceapa, telina, patrunjel, morcov, pastarnac, cimbru, foi de dafin, cuisoare, piper, hrean smantana, faina si sare. Ingrediente: rasol mânzat dezosat 1 kg ceapă 70 g telină 70 g pătrunjel rădăcină 30 g morcov 50 g păstârnac 40 g cimbru, foi de dafin,…
Read more »

Cookies cu cereale şi rodii

29 December 2011
Cookies cu cereale şi rodiiO reteta delicioasa de coockies cu cereala si rodii din: fulgi de ovaz, miere, faina, oua, stafide, ciocolata neagra, unt, frisca, zahar tos, rodii, sare, menta si ananas confiat. Ingrediente: 300 g fulgi de ovăz 120 ml miere 80 g făină două ouă 50 g stafide 200 g ciocolată neagră 75 g unt 100 ml…
Read more »

Retete culinare pentru Revelion

29 December 2011
Retete culinare pentru RevelionPentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Retete culinare pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete culinare pentru Revelion. Chiftelute de orez cu ierburi O reteta delicioasa de chiftelute…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu