sâmbătă, 23 februarie 2013

Retete de top #95


Retete de top:

Legume la cuptor cu sos

3 January 2011
Legume la cuptor cu sos  Ingrediente: doi dovlecei doi ardei graşi roşii o vânătă 200 g smântână o lingură de muştar cu boabe ulei de măsline sare piper zeamă de lămâie oregano   Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă smântână, muştarul, o lin­gură de ulei de măsline, sarea, piperul şi puţină zeamă de lămâie. Dovleceii şi vânătă se…
Read more »

Muşchi de viţel împănat

3 January 2011
Muşchi de viţel împănat  Ingrediente: 400 g muşchi de viţel 100 g slănină proaspătă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi muşchiul de viţel, îl freci cu lămâie, apoi îl împănezi cu bucăţele de morcov şi de usturoi şi-l presari cu puţină sare. Tai slănina felii mai lungi, înfăşori…
Read more »

Tort de biscuiţi îmbrăcat în ciocolată albă

3 January 2011
Tort de biscuiţi îmbrăcat în ciocolată albă  Ingrediente: 750 g biscuiţi măcinaţi 1 cană zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 3 linguri cacao 2 linguri zahăr pudră 5 linguri nucă măcinată 3-4 linguri dulceaţă 1 lingură stafide 100 g rahat 100 g ciocolată albă de menaj 1 linguriţă ulei 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 2-3 fâşii de…
Read more »

Burger cu somon

3 January 2011
Burger cu somon  Ingrediente: 4 chifle 700 g file de somon o ceapă 2 linguriţe suc de lămâie 2 linguri brânză de vaci un ou 6 linguri făină sare piper ulei 200 g iaurt 2 legături verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel) frunze de salată o lămâie   Mod de preparare: Frige somonul la grătar, apoi taie-l bucăţele.…
Read more »

Chiftele de linte roşie

3 January 2011
Chiftele de linte roşieIngrediente: 300 g linte roşie 2 felii de pâine 3 linguri făină 1 ceapă 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Laşi lintea la înmuiat 2-3 ore în apă rece, apoi o fierbi în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei până se aureşte, apoi o…
Read more »

Frigărui din carne de porc cu cimbru

3 January 2011
Frigărui din carne de porc cu cimbruIngrediente: 400 g de piept de porc sare piper cimbru boia ulei   Mod de preparare: Tai carnea fâşii, apoi le treci prin ulei, le presari cu sare, piper, cimbru şi boia. Rulezi fâşiile de carne, le înfigi pe beţele de frigărui şi le aşezi într-o tavă cu apă şi ulei. Dai frigăruile la cuptor…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 39 (video)

3 January 2011

Tocăniţă de ardei cu peşte

3 January 2011
Tocăniţă de ardei cu peşte  Ingrediente: 8 fileuri de cod alb 4 ardei graşi roşii 500 g roşii o vânătă două cepe 80 g capere 200 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper o lingură de busuioc uscat pătrunjel doi căţei de usturoi Mod de preparare: Fileurile de cod se spală şi se taie în bucăţi mai mici.…
Read more »

Budincă dulce de cartofi

3 January 2011
Budincă dulce de cartofiIngrediente: 4 cartofi 300 g zahăr 60 g unt 150 g smântână 2 ouă 1 lingură făină 40 g stafide 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr pudră sare   Mod de preparare: Laşi stafidele pentru 20 de minute în apă caldă să se înmoaie. Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi…
Read more »

Ciupercuţe cu spanac şi praz

3 January 2011
Ciupercuţe cu spanac şi praz  Ingrediente: un kilogramn de ciuperci champignons 500 g spanac un fir de praz 200 g brânză de vaci două ouă un vârf de cuţit de praf de nucşoară sare piper ulei de măsline pătrunjel o lămâie sos de roşii picant   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se puni într-un vas…
Read more »

Cartofi taranesti cu marar

3 January 2011
Cartofi taranesti cu mararIngrediente: 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 lingură boia dulce 4-5 căţei de usturoi ulei sau margarina 1 legă­tură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, pui cartofii la fiert, iar ceapa o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Presari peste ceapă sare şi după ce s-a înmuiat, adaugi cartofii fierţi…
Read more »

Fursecuri cu mac

3 January 2011
Fursecuri cu mac  Ingrediente: un plic cu budincă de vanilie 300 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 100 ml lapte un pliculeţ cu praf de copt 50 g seminţe de mac sare o jumătate de linguriţă cu pudră de scorţişoară zahăr vanilinat o lămâie fructe de sezon   Mod de preparare: Seminţele…
Read more »

Chec cu halva şi glazură de ciocolat

3 January 2011
Chec cu halva şi glazură de ciocolat  Ingrediente :  300 g făină 100 g unt 250 g halva cu cacao 100 ml lapte 2 ouă 200 g ciocolată menaj 100 g frişcă 1 esenţă vanilie   Mod de preparare: Freci untul spumă, apoi adaugi jumătate din halva fărâmiţată şi vanilia şi amesteci până obţii o compo­ziţie omogenă. încorporezi apoi treptat făina…
Read more »

Borş de pui şi ardei iute

2 January 2011
Borş de pui şi ardei iute  Ingrediente: 800 g piept de pui 800 g roşii doi ardei graşi două cepe 3 cartofi un ardei iute o ţelină două linguri de ulei de măsline 350 ml borş sare piper leuştean smântână mălai   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în bucăţi. Cartofii se curăţă…
Read more »

Cocktail Strawberry Dawn

2 January 2011
Cocktail Strawberry DawnCalitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie retezate la jumătate   Se serveşte după-amiaza Ingrediente: 3 cl gin 3 cl cremă de cocos 3 căpşune tăiate în bucăţele Apare în Anglia, în anii ’60. cu un mod…
Read more »

Tartă cu roşii uscate

2 January 2011
Tartă cu roşii uscate  Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g roşii uscate o conservă de anghinare 500 g brânză de vaci 150 g sâmburi caju 4 ouă o legătură de mărar sare piper unt pentru tavă o lămâie   Mod de preparare: Brânza de vaci se amestecă bine cu 150 g roşii uscate scurse de ulei şi…
Read more »

Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nucă

2 January 2011
Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nucă  Ingrediente: 8 pulpe de pui 5 cartofi 150 g caise confiate 200 g miezuri de nucă o linguriţă de oregano uscat o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui castraveţi muraţi varză murată   Mod de preparare: Se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se taie apoi în cubuleţe şi…
Read more »

Inel din orez cu peşte

2 January 2011
Inel din orez cu peşte  Ingrediente: 500 g macrou marinat 300 g broccoli 3 ardei capia două cepe o jumătate de ţelină o vânătă 4 roşii sare piper mărar ulei de măsline o linguriţă de pudră de curry 300 g orez   Mod de preparare: Vanata se spală, se toacă cuburi şi se pune într-un cas­tron. Se presară sare…
Read more »

Tarte cu mango

2 January 2011
Tarte cu mango  Ingrediente: 3 fructe de mango 300 g făină două pliculeţe cu jeleu 250 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 300 g unt 170 g zahăr tos două ouă praf de copt esenţă de lămâie sare o lămâie cireşe confiate unt budincă de vanilie mentă   Mod de preparare: Se omogenizează untul, zahărul…
Read more »

Salată cu ouă de prepeliţă

2 January 2011
Salată cu ouă de prepeliţăO reteta delicioasa de salata cu oua de prepellita din: oua de prepelita, castravete murat, oua de gaina, smantana, mustar, suc de lamaie, sare, piper, oregano si mustar cu seminte. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă un castravete murat două ouă de găină 300 ml ulei de floarea-soarelui 50 g smântână o linguriţă de muştar suc…
Read more »

Peşte afumat cu legume

2 January 2011
Peşte afumat cu legume  Ingrediente: 500 g peşte afumat 300 g orez 200 g mazăre 200 g fasole verde 150 g boabe de porumb din conservă doi morcovi o ceapă o lămâie 100 g unt sare piper pătrunjel salată de sfeclă roşie   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Fasolea…
Read more »

Fursecuri cu zahăr brun

2 January 2011
Fursecuri cu zahăr brun  Ingrediente: 120 g unt 120 g unt de alune 100 g zahăr tos 130 g zahăr brun două ouă 100 g făină 80 g fulgi de ovăz 250 g alune un pliculeţ cu praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat sare esenţă de rom fructe de sezon frişcă   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »

Budincă din carne de vită

2 January 2011
Budincă din carne de vită  Ingrediente: 500 g paste spiralate 800 g carne de vită 4 ouă doi ardei capia 80 g unt 70 g pesmet o linguriţă de boia dulce sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui smântână iaurt   Mod de preparare: Carnea de vită se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie în cuburi. Se condimentează…
Read more »

Orez picant cu ciuperci şi pipote de pui

2 January 2011
Orez picant cu ciuperci şi pipote de pui  Ingrediente: 2 cani orez 500 g pipote de pui 500 g baby carrote 2 fire de praz 1 cutie de ciuperci sare paprika ulei piper boabe   Mod de preparare: Căleşte prazul cu sare şi piper după gust. Adaugă ciupercile şi pipotele tăiate. Adaugă morcovii şi puţină apă. Lasă 10 minute să fiarbă înăbuşit.…
Read more »

Cartofi franţuzeşti cu ouă, smantana si pesmet

2 January 2011
Cartofi franţuzeşti cu ouă, smantana si pesmet  Ingrediente: 750 g cartofi noi 4 ouă fierte 300 g smântână 50 g unt 30 g pesmet sare   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi fierbe-i în coajă, în apă cu sare. După ce s-au fiert, lasă-i să se răcească puţin. Curăţă-i apoi de coajă şi taie-i în felii. Intr-o tavă termorezistentă unsă…
Read more »

Paste spirală cu sos alb

2 January 2011
Paste spirală cu sos alb  Ingrediente: 400 g paste spirală 100 g pesmet 50 g unt 50 g făină 200 ml lapte 300 g smântână 300 g roşii mici sare piper   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, căleşte pesmetul în puţin unt. Separat, topeşte res­tul de unt. Adaugă făi­na şi căleşte fără s-o…
Read more »

Budincă cu busuioc, oregano si parmezan

2 January 2011
Budincă cu busuioc, oregano si parmezan  Ingrediente: 200 ml suc de roşii 1 pâine 1 vânătă 500 g roşii 1 ardei gras 200 g caşcaval 100 g parmezan 2 cepe 25 g unt ulei oregano busuioc sare   Mod de preparare: Căleşte ceapa. Adaugă roşiile decojite şi tocate. Toarnă o ceşcuţă cu apă. Lasă să fiarbă la foc mic. Condimentează…
Read more »

Pulpe in sos de vin

2 January 2011
Pulpe in sos de vin  Ingrediente: 4-6 pulpe de pui 2 roşii 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 5 căţei de usturoi 2 pahare cu vin alb ulei sare piper   Mod de preparare: împănează pulpele cu ron­dele de usturoi. Condimentează-le cu sare şi piper şi rumeneşte-te în ulei. Adaugă ceapa, ardeiul gras şi mor­covul, tăiate în bucăţi…
Read more »

Trufe de ciocolată cu Grand Marnier

2 January 2011
Trufe de ciocolată cu Grand Marnier  Ingrediente: 4 linguri unt topit 1/2 ciocolata neagră 1/2 ciocolată cu lapte 4 linguri Grand Mamier 4 gălbenuşuri de ou 1 şi 1/4 ceaşcă zahăr pudră 2 lin­guriţe esenţă de portocale Mod de preparare: Incinge untul într-o tigaie mică, apoi ia de pe foc ţi adaugâ ciocolata. Amestecă continuu până se topeşte şi se…
Read more »

Panzanella cu ciuperci salbatice

2 January 2011
Panzanella cu ciuperci salbatice  Ingrediente: 8 felii de pâine de secară 1 ceapă roşie de apă salată verde rucola sau un altfel de salată aromată 300 g ciuperci sălbatice (uscate sau conservate) ulei de măsline sare piper busuioc o lingurita muştar iute 1-2 lingurite otet de mere sau pere   Mod de preparare: Taie pâinea cubulete şi prăjeşte-le…
Read more »

Tartă cu cremă de lămaie şi bezea

2 January 2011
Tartă cu cremă de lămaie şi bezea  Ingrediente: pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut pentru cremă: 3 ouă mari 80 ml suc de lămâie proaspăt stors 150 g zahăr 4  linguri unt, tăiat cubulete, la temperatura camerei 1 kg coajă rasă de lămâie pentru bezea: 4 albuşuri mari…
Read more »

Gratin de cartofi cu bacon şi parmezan

2 January 2011
Gratin de cartofi cu bacon şi parmezan  Ingrediente: 4 cartofi mari, fierţi în coajă şi curăţaţi 8 felii de bacon, rumenite o felie groasă de blue cheese 8 lin­guri de parmezan ras sare piper rozmarin uscat   Mod de preparare: Taie cartofii felii groase si aşază jumătate într-o cratiţă sau o tavă mică, unsă cu puţin ulei sau unt. Sărează, pipereiază,…
Read more »

Cocktail Strawberry Daiquiri

2 January 2011
Cocktail Strawberry Daiquiri  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie retezate la jumătate   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 căpşune întregi 1/10 suc de lămâie sau de lămâie verde 3/10 lichior de căpşune 6/10 rom alb   Acest…

Cocktail Strawberry Daiquiri

2 January 2011
Cocktail Strawberry Daiquiri  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie retezate la jumătate   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 căpşune întregi 1/10 suc de lămâie sau de lămâie verde 3/10 lichior de căpşune 6/10 rom alb   Acest…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 38 (video)

2 January 2011

Burger cu tofu

2 January 2011
Burger cu tofu  Ingrediente: 3 cepe tocate 3 linguri unt 150 g pesmet 500 ml supă de legume 100 g tofu 1-2 linguri amidon pătrunjel 50 g caşcaval ras două ouă sare piper 4 chifle cu susan o roşie o ceapă roşie frunze de salată ketchup maioneză   Mod de preparare: Căleşte ceapa în puţin unt, adaugă…
Read more »

Varză cu carne de porc

2 January 2011
Varză cu carne de porc  Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 verze 3 linguri grăsime 2-3 cepe 3 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Se taie varza fideluţă şi se ţine în apă 30 de minute. Se stoarce şi se pune în cratiţă, împreună cu carnea tăiată cubuleţe, pasta de roşii subţiată cu o ceaşcă de…
Read more »

Cotlet de porc cu cartofi si smantană

2 January 2011
  Ingrediente: 1 kg cotlet de porc cu os 1 kg cartofi 3 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 200 g smântână 60 g unt sare piper ulei   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la temperatura de 180 ° C. Se porţionează cotletul, se sărează şi piperează. Se prăjesc bucăţile de carne pe fiecare parte.…
Read more »

Papricaş de porc

2 January 2011
Papricaş de porc  Ingrediente: 750 g carne de porc 700 g ceapă 200 g ulei 50 g bulion boia 50 g făină 800 g ciuperci proaspete 200 g ardei gras 150 g morcovi 300 g smântână piper sare   Mod de preparare: Se taie carnea cubuleţe, se sărează, se prăjeşte şi se scoate pe platou. în uleiul…
Read more »

Budincă de tăiţei cu fructe

2 January 2011
Budincă de tăiţei cu fructe  Ingrediente: pachet de tăieţei lungi 250 g branzică de vaci 40 g zahăr pudră 1 pachet de zahăr vanilat 4 ouă 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie 40 g stafide unt pesmet pentru tavă   Mod de preparare: Se fierb tăieţeii în apă sărată până când se înmoaie. Se scurg…
Read more »

Sparanghel venezuelean

2 January 2011
Sparanghel venezuelean  Ingrediente: 600 g sparanghel 1 lingură ulei de măsline 1 dovlecel 2 linguri unt 2 linguri muştar 200 ml vin alb 1/2 lămâie piper măcinat  1 lingură zahăr 1/2 lingură sos Worchester sare   Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul cu un cuţit special pentru car­tofi. Se începe de la capătul de sus în…
Read more »

Susanul

2 January 2011
SusanulDenumirea botanica: Sesanum indicum Familia : Pedaliaceae Numele de susan a fost pentru prima oara întâlnit în forma sesemt într-o însemnare descoperita de egiptologul german Ebers pe un papirus ce dateaza aproximativ din anul1800 î.Chr. Nu se stie sigur daca susanul este originar din Africa sau din India, dar cert este ca semintele acestei plante…
Read more »

Cuşcuş cu roşii şi vinete

2 January 2011
Cuşcuş cu roşii şi vinete  Ingrediente: 1 ceapă mare 80 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 4 frunze de dafin 800 g roşii 1 lingură zahăr scorţişoară 1 steluţă anason 8 cuişoare 1 linguriţă curry 1 lingură suc de lămâie sare de mare piper alb 1 crenguţă busuioc proaspăt 200 g cuşcuş 150 ml supă de legume…
Read more »

Supă de roşii şi coriandru

2 January 2011
Supă de roşii şi coriandru  Ingrediente: 1 kg roşii sau conservă 1 castravete 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 morcov 1 ţelină 1 lămâie seminţe de coriandru 10 rămurele de corian­dru proaspăt 3 linguri ulei de măsline sare piper măcinat   Mod de preparare: Se decojesc roşiile, se taie în două şi se scot sâmburii. Se pasează pulpa.…
Read more »

Ouă cu fenicul

2 January 2011
Ouă cu fenicul  Ingrediente: 4 oua 1/2 lingurita knorr 2 bulbi de fenicul 2 linguriţe ulei 1 căţel usturoi 1 pahar vin alb sare piper   Mod de preparare: Se taie feniculul în jumătăţi sau sferturi, dacă bulbul este mai mare. Se aranjează într-o cratiţă cu tăietura în sus. Se pisează usturoiul, se adaugă uleiul de măsline…
Read more »

Orez cu portocale si cotlet de porc

1 January 2011
Orez cu portocale si cotlet de porcO reteta de orez cu portocale si sare, piper alb, visine, cotlete de porc, rozmarin, busuioc verde sau uscat si unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund sare piper alb macinat si boabe 2-3 portocale visine din compot 4 cotlete de porc rozmarin busuioc verde sau uscat 50 g unt   Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail tonic cu anason

1 January 2011
Cocktail tonic cu anason  Ingrediente: 1/2 cană de zeamă proaspătă de lămâie 1/2 cană de zahăr 1/2 linguriţă seminţe de anason 3 căni cuburi de gheaţă 4 bucăţi anason stelar   Mod de preparare: Intr-un blender se toarnă zea­ma de lămâie, se adaugă semin­ţele de anason, zahărul şi se amestecă până când seminţele de anason se mărunţesc (fără…
Read more »

File de porc cu risotto si fenicul

31 December 2010
File de porc cu risotto si fenicul  Ingrediente: 500 g file de porc 2 linguri seminţe de fenicul măcinate 1 lingură coriandru măcinat 1/3 cană supă 2 căţei de usturoi tocat 1 lingură ulei Pentru risotto: 200 g orez cu bob ascuţit 700 ml supă de pui 1 ceapă tocată 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 lingu­riţă…
Read more »

Cocktail Stinger

31 December 2010
Cocktail StingerCalitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă mică de cocktail sau old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 7/10 brandy 3/10 cremă de mentă albă Apărut acum optzeci de ani, în Marea Britanie, este unul dintre strămoşii băuturilor combinate. Pe parcursul îndelungatei…
Read more »

Somon cu sos de usturoi

31 December 2010
Somon cu sos de usturoiIngrediente: 2-3 bucăţi de somon 1/4 cană de ulei de măsline 1 lingură muştar 1 lingură suc de lămâie 1 căţel de usturoi pisat 1 lingură ghimbir pisat 1/4 linguriţă piper    Mod de preparare: Amesteci uleiul cu muştarul, sucul de lămâie, usturoiul şi ghimbirul, torni sosul peste peşte, pui totul într-o pungă de plastic…
Read more »

Tort cu frisca si dulceata de caise

31 December 2010
Tort cu frisca si dulceata de caiseIngrediente: 9 ouă 22 linguri zahăr 18 linguri făină 1 esenţă vanilie 1 plic cremă la rece 500 ml frişcă 1 borcan de 400 g dulceata de caise   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi rând cele 18 linguri de zahăr, apoi tot pe rând pui gălbenuşurile, făina şi esenţa de vanilie. Pui amestecul…
Read more »

Gusa de curcan umpluta

31 December 2010
Gusa de curcan umpluta  Ingrediente: guşa (pielea de pe gât) ficatul şi pipota unui curcan 100 g ciuperci piper cimbru 1 cea­pă 1-2 ouă   Mod de preparare: Fierbi ficatul şi pipota, apoi le treci prin maşina de tocat. Tai ceapa mărunt, o căleşti şi o treci apoi prin maşină împreună cu ciupercile. Amesteci compoziţiile tocate, presari condimente…
Read more »

Friptura de curcan cu sos de gutui

31 December 2010
Friptura de curcan cu sos de gutui  Ingrediente : 2 pulpe de curcan 1 kg gutui 200 g costiţă afumată 1 cană de supă pe care o faci dintr-o aripă de curcan fiartă 1 ceaşcă ulei 2 linguri zahăr 2-3 roşii în bulion piper boabe 1 pahar de vin alb   Mod de preparare: Tai felioare subţiri costiţa şi cu aceasta…
Read more »

Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie

31 December 2010
Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie  Ingrediente: 1 raţă mică (1-2 kg) bureţi de la congelator sau de la sare 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 măr verde nucşoară 1 frunză de dafin 50 g unt 2 roşii din bulion 50 ml vin roşu sec sare piper   Mod de preparare: Căleşti bureţii (desăraţi sau decongelaţi) cu ceapa în…
Read more »

Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa

31 December 2010
Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapaIngrediente:  800 g pulpă de viţel 2 cepe 2 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie 1 fir de busuioc sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Cureţi carnea de partea cu grăsime, o speli, o ştergi de surplusul de apă şi o pre­sari cu sare şi piper. O rulezi şi o laşi aşa.…
Read more »

Oua umplute cu pasta de macrou

31 December 2010
Ingrediente : 10 ouă 400 g macrou 1 ceapă 2 linguri de oţet 50 ml ulei 100 g unt muştar sare piper 1 lămâie măsline frunze de pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Tai ceapa în patru, o pui la fiert în apă cu sare şi o lingură de oţet şi după o jumătate…
Read more »

Placinta cu burta de vita

31 December 2010
  Ingrediente: 1 kg burtă de vită fiartă şi apoi tocată 500 g foi de plăcintă 1 ceapă 2-3 linguri mărar verde tocat 2 linguri pătrunjel verde tocat miez de pâine înmuiat în lapte 4 gălbe­nuşuri albuş 1 ou 75 g unt sare piper 1 lingură smântână   Mod de preparare: Amesteci tocătura cu ceapa…
Read more »

Rulada cu crema

30 December 2010
Rulada cu crema  Ingrediente: 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 100 g zahăr 100 g făină 1 lingură de unt topit 1 pahar cu cremă Cremisa   Mod de preparare: Freci spumă gălbenuşurile cu ntenottie zahărul până ce acesta se dizolvă complet şi toată com- poziţia devine albicioasă. Adaugi făina, albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi…
Read more »

Salata de boeuf cu maioneza dietetica

30 December 2010
Salata de boeuf cu maioneza dietetica  Ingrediente: 1 piept de pui 7 cartofi 4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 5 castraveţi muraţi 1 borcan de 400 g gogoşari muraţi Ingrediente maioneză: 50 ml sos alb (50 g făină, 100 ml lapte, 100 ml apă) 1 găl­benuş 50 ml ulei suc de lămâie sare Mod de preparare: Cureţi, speli…
Read more »

Piersici umplute cu cremă de brânză

30 December 2010
Piersici umplute cu cremă de brânzăIngrediente: 8 jumătăţi de piersici din compot 3 lin­guri brânză dulce de vacă 4 linguri iaurt 1 lingură zahăr 1 lingură nuci măcinate   Mod de preparare: Amesteci brânza cu iaurtul şi zahărul până obţii o cremă omogenă. Umpli jumătăţile de piersici cu crema de brânză şi le dai la frigider pen­tru 30 de minute.…
Read more »

Tartă cu ananas

30 December 2010
Tartă cu ananasO reteta de tarta cu anananas, faina, unt, zahar pudra, ou, galbenusuri, lamaie, nuca macinata si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente : 80 g făină 110 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1 lingură nucă măcinată 1 cutie compot de ananas rondele zahăr pudră cu aromă de…
Read more »

Rulada de carne in prapur de porc

30 December 2010
Rulada de carne in prapur de porcIngrediente: 800 g came de porc 400 g came de vacă 100 ml ulei 2 cepe potrivite 3 ouă piper măghiran sare 1 prapur de porc   Mod de preparare: Treci toată carnea prin maşina de tocat, apoi tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Amesteci carnea cu ceapa, uleiul, ouăle, piperul, măghiranul şi…
Read more »

Cocktail Spritzer

30 December 2010
Cocktail Spritzer  Calitate – slab alcoolizat  Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi un ştir (facultativ)   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6-9 cl vin alb sec sifon Apărută în Germania, în anii ’20, acest amestec foarte simplu este una dintre băuturile…
Read more »

Tort cu cremă de nucă şi cafea

30 December 2010
Tort cu cremă de nucă şi cafeaIngrediente: 250 g faină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 esenţă de rom  Ingrediente cremă: 200 g margarină 150 g zahăr pudră 5 linguri cafea preparată 1 ceaşcă nuci măcinate Ingrediente ornat: 200 ml frişcă vege­tală, 2 linguri nucă măcinată.   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul, adaugi făina,…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie 37 (video)

30 December 2010

Tort cu ciocolată si alune

30 December 2010
Tort cu ciocolată si aluneIngrediente: 200 g zahăr 7 linguri apă 4 linguri cacao 150 g zahăr pudră 1 pachet unt 4 linguri făină 5 ouă 1 plic praf de copt 100 g alune nesărate   Mod de preparare: Fierbi pe foc mic timp de 5 minute zahărul obişnuit cu apa şi cacaua şi dai siropul deoparte să se…

Ciorbă de porc cu zeamă de murături

30 December 2010
Ciorbă de porc cu zeamă de murăturiIngrediente: 1 kg came de porc cu os 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 mână tăieţei de casă 1/2 l zeama  de muraturi 1 legătură leuştean sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în apă , rece cu sare pentru două ore şi…
Read more »

Salata de peste cu morcovi

30 December 2010
Salata de peste cu morcovi  Ingrediente: 1 conservă de peşte în ulei 1 ceapă mică 1 morcov potrivit sare zeama de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi adaugi un praf de sare. Scoţi peştele din conservă (dar nu arunci uleiul), îl dezosezi şi-l adaugi peste ceapă. Cureţi morcovul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri…
Read more »

Cascaval umplut cu ciuperci si nuca

30 December 2010
Cascaval umplut cu ciuperci si nucaIngrediente : 1 rotiţă de caşcaval afumat 300 g ciuperci 150 g şuncă presată 1 lingură făină 1 legătură mărar ulei sare  piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai mărunt, tai bucăţele şi şunca, le căleşti în ulei şi potriveşti gustul de sare şi piper. Presari şi mărarul şi mai laşi pe foc…
Read more »

Colţunaşi cu aluat din cartofi

30 December 2010
Colţunaşi cu aluat din cartofi  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 căni făină 2 ouă 2 linguri smântână sare piper ulei pătrunjel uscat   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata, îi pasezi. Tai mărunt ceapa curăţată, o căleşti în uleiul încins. Opreşti 3 linguri din piureul de cartofi, iar…
Read more »

Crochete de creier

30 December 2010
Crochete de creierIngrediente: 600 g creier 80 g unt 3 lin­guri smântână 2 ouă 1/2 lingură făină o lămâie 1 foaie de dafin 1/2 lingură oţet sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Cureţi creierul, îl laşi în apă rece pentru 2-3 ore, apoi îl pui la fiert 10 minute în apă cu sare, dafin şi…
Read more »

Friptură de porc la tavă

30 December 2010
Friptură de porc la tavăIngrediente:  172 kg pulpă de porc 1 pahar vin alb 3 căţei de usturoi 2-3 roşii din bulion condiment pentru friptură de porc 1 legătură mărar ulei   Mod de preparare: Tai carnea felii potrivite, le aşezi într-o tavă, apoi pregăteşti sosul: tai mărunt roşiile, le amesteci cu condimentul spe­cial Fain condiment pentru frip­tura de…
Read more »

Ciorba cu sunca afumata

30 December 2010
Ciorba cu sunca afumata  Ingrediente: 400 g şuncă afumată 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 gulie 1-2 bucheţele de conopidă 1 ceapă puţină varză roşie 1 legătură pătrunjel 100 ml vin roşu 200 g smântână 1 lingură hrean ras 1 lingură făină sare Mod de preparare: Laşi şunca în apă rece o noapte. A doua zi…
Read more »

Ceapă umplută cu ciuperci, măsline si nuci

30 December 2010
Ceapă umplută cu ciuperci, măsline si nuciIngrediente : 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conservă 150 g măsline fără sâmburi 100 g nuci 2 morcovi 1 ţelină 6 linguri ulei 2 lin­guri pastă de tomate sare piper   Mod de preparare: Cureţi cepele, le opăreşti 10 minute în apă clocotită şi după ce s-au înmuiat le laşi să se…
Read more »

Ruladă de legume

30 December 2010
Ruladă de legumeIngrediente: 500 g făină + 1 lingură făină 100 g mazăre congelată 100 g fasole verde con­gelată 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă sare piper praf de copt 150 g margarină   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai bucăţele morcovul, ţelina şi ceapa, adaugi şi fasolea verde (tăiată bucăţi) mazărea şi le pui la…
Read more »

Cârnaţi de casă

30 December 2010
Cârnaţi de casăIngrediente: 2 kg carne de porc 500 g slănină 1 kg carne de vită 1 plic condiment pentru cârnaţi 200 ml vin usturoi ardei iuţi intestine de porc   Mod de preparare: Treci prin maşina de tocat carnea de porc împreună cu slănina şi carnea de vită. Adaugi în amestecul de carne Fain condiment pentru…
Read more »

Pilaf călărăşean cu măsline

30 December 2010
Pilaf călărăşean cu măslineIngrediente: 300 g orez 100 g măsline 2 cepe 4 linguri ulei 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Intr-un ceaun pui orezul la fiert cu 5 căni de apă. Cureţi în acest timp ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi măslinele şi orezul fiert. După 10-15…
Read more »

Salam de prune uscate

30 December 2010
Salam de prune uscateIngrediente: 1 kg prune uscate 200 g zahăr 300 g nuci 50 ml apă 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi le scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate în 2-3 ape, le scoţi sâmburii şi le treci prin maşina de tocat. Pui apoi la…
Read more »

Ficat în aspic

30 December 2010
Ficat în aspic  Ingrediente: 1 ficat de porc 2 picioare de porc 500 ml lapte 1 castravete acru 2 morcovi 2 ouă 10 măsline 1 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Laşi ficatul în lapte pentru o oră să se frăgezească. Cureţi şi speli apoi picioarele de porc şi le pui lpe toate la fiert…
Read more »

Sarmale cu sfeclă si nuci

30 December 2010
Sarmale cu sfeclă si nuci  Ingrediente: 1 varză murată 3 sfecle roşii 1 ceaş­că orez 2 cepe 1 cană nuci măcinate 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă bulion sare piper   Mod de preparare: Cureţi sfeclele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai mărunt ceapa curăţată şi le amesteci cu orezul spălat. Pui şi nucile măcinate, sare, piper după…
Read more »

Raţă cu legume şi vin

30 December 2010
Raţă cu legume şi vinIngrediente: 2 pulpe de raţă 4 cartofi 6 mor­covi 2 cepe roşii 2 foi de dafin 1/21 vin alb 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii şi ceapa, tai rondele morcovii şi cartofii, le prăjeşti în ulei încins, apoi adaugi ceapa şi laşi pe foc până se înmoaie. Scoţi legumele…
Read more »

Paste cu legume şi ciuperci la cuptor

30 December 2010
Paste cu legume şi ciuperci la cuptorIngrediente :  500 g paste făinoase 3 cepe 2 morcovi 200 g ciuperci 1 mână de mazăre congelată 5 linguri ulei 3 linguri făină 3 roşii din bulion sare piper busuioc cimbru 1 cană suc de roşii   Mod de preparare: Pui o oală cu apă pe foc şi cînd clocoteşte apa pui mazărea şi…
Read more »

Gustare rece de ciuperci

30 December 2010
Gustare rece de ciuperciIngrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper  1-2 foi de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi rădăcinoasele, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Căleşti legumele în ulei, iar ciupercile le fierbi în apă cu sare şi foile de…
Read more »

Cârnaţi de porc în sos de vin

29 December 2010
Cârnaţi de porc în sos de vin  Ingrediente: 800 g cârnaţi proaspeţi 200 ml vin alb 50 g unt 2 căţei de usturoi 1 lingură făină 2 foi de dafin 1 lingură bulion sare piper nucşoara Mod de preparare: Fierbi pentru 10 minute cârnaţii cu apă puţină, cât să îi cuprindă. în acest timp rumeneşti  făina în unt, adaugi bulionul, stingi…
Read more »

Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie

29 December 2010
Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaieIngrediente foi: 1 lingură bulion 9 lin­guri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 cană făină 3 căni apă 1 pachet margarină 1 lămâie Ingrediente glazură: 3 linguriţe cacao 5 linguriţe zahăr 1 ceaşcă apă…
Read more »

Salată de sfeclă roşie cu peşte

29 December 2010
Salată de sfeclă roşie cu peşte  Ingrediente: o sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 6 castraveciori acri o ceapă roşie 400 g peşte marinat 3 cartofi sare piper 2 linguri de ulei oţet de mere sau aromatic   Mod de preparare: Se spală sfecla şi se pune la fiert sau la cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu sfeclă…
Read more »

Biscuiţi crocanţi cu anason

29 December 2010
Biscuiţi crocanţi cu anason  Ingrediente:  12 căni făină 1 cană zahăr 1 lin­gură seminţe de anason 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbo­nat de sodiu 6 ouă un vârf lin­guriţă de sare 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură suc de lămâie   Mod de preparare: Se mărunţesc seminţele de anason şi se amestecă cu făina,…
Read more »

Salată de ciuperci marinate

29 December 2010
Salată de ciuperci marinate  Ingrediente: un kilogram de ciuperci sau de mânătărci sare piper 3-4 linguri de oţet un căţel de usturoi un ardei iute un ardei gras o linguriţă de miere 2 legături de pătrunjel verde o ceapă mică roşie   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu rămână pământ…
Read more »

Cocktail Skywasser

29 December 2010
Cocktail Skywasser  Calitate – fără alcool  Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare   Se serveste la orice oră Ingrediente: 2 cl sirop de zmeură sucul de la o lămâie sifon Intr-o cunoscută localitate din Alpi, după o zi plină pe pârtia de schi.sportivilor…
Read more »

Hering cu spaghete şi ciuperci

29 December 2010
Hering cu spaghete şi ciuperci  Ingrediente: 1/2 kg hering congelat 300 g spaghete 200 g ciuperci 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 linguri pastă de ardei 3 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi păstârnacul şi le pui la fiert într-un litru de apă. Pui sare după gust şi după…
Read more »

Prăjitură cu smochine şi miere

29 December 2010
Prăjitură cu smochine şi miere  Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie 100 g nuci 100 g miere 100 g zahăr   Mod de preparare: Razi portocala, o cureţi, storci zeama şi tai miezul bucăţele. Storci şi lămâia, o amesteci cu zeama de portocală, mierea şi zahărul şi pui amestecul pe foc. După ce…
Read more »

Prăjitură cu fulgi de porumb

29 December 2010
Prăjitură cu fulgi de porumb  Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1 pachet margarină 4 linguri cacao 1 cană nuci tăiate 5-6 bucăţi rahat   Mod de preparare: Pui fulgii de porumb într-o tavă de aragaz şi-i rumeneşti 10-15 minute la cuptor. Topeşti apoi zahărul cu apa pe foc mic şi când începe…
Read more »

Stavrid cu sos marinat

29 December 2010
Stavrid cu sos marinat  Ingrediente: 1 kg stavrid congelat 5 căţei de usturoi 1 linguriţă piper boabe 2-3 foi de dafin 4-5 linguri pastă de tomate 1 crenguţă cimbru 100 ml oţet 100 ml ulei rozmarin sare piper   Mod de preparare: Speli peştele decongelat, îl tai bucăţi de 2 cm şi aşezi bucăţile într-o cratiţă sau o…
Read more »

Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe

29 December 2010
Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe  Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de zeamă, îi pasezi şi adaugi în piureul obţinut margarina, sare şi piper după gust. Intr-un vas mai…
Read more »

Cartofi umpluţi cu orez

29 December 2010
Cartofi umpluţi cu orez  Ingrediente: 8 cartofi mari 3 cepe 1 ceaşcă orez 2 linguri ulei 1 legătură mărar sare piper 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până se îngălbeneşte puţin orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul pe foc mic.…
Read more »

Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină

29 December 2010
Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slăninăO reteta de pulap de porc umpluta cu legume, kaizer si slanina din: pulpa de porc, carne tocata de porc, morcov, telina, oua, sare, piper, condimente, usturoi, kaizer, slanina, ceapa rosie, vin rosu si apa. Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne tocata porc 1 morcov 1 bucata…
Read more »

Lămâi umplute cu sardele

29 December 2010
Lămâi umplute cu sardele  Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti sardelele cu furculiţa, adaugi margarina…
Read more »

Supă de ceapă cu seminţe

29 December 2010
Supă de ceapă cu seminţe  Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g seminţe de floarea-soarelui sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele, o desfaci inele si o căleşti în ulei. Stingi cu 2 l de apă, pui sare, piper, chi­men şi nucşoară după gust şi laşi su­pa să fiarbă 15…
Read more »

Rulada cu nuca de cocos

29 December 2010
Rulada cu nuca de cocos  Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri cacao 100 g nuca de cocos    Mod de preparare: Apa, zahărul şi cacaua le pui pe foc să dea câ­teva clocote. Obţii astfel un sirop. Macini biscuiţii sau îi pisezi cu sucitorul şi îi amesteci cu siropul. Fră­mânţi totul cu…

Tarte cu ciuperci si cascaval

29 December 2010
Tarte cu ciuperci si cascavalIngrediente aluat: 250-300 g făină 125 g margarină 150 ml apă 1 linguriţă zahăr 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 3 cepe 50 g caşcaval 2 ouă piper sare   Mod de preparare: Ames­teci făina cu margarina, apa, zahărul şi un praf de sare, frămânţi până obţii un aluat mai moale şi…
Read more »

Crochete din morcovi cu tarate de grau

29 December 2010
Crochete din morcovi cu tarate de grau  Ingrediente: 1 kg mor­cov 125 g tărâţe de grâu 1 lingură zahăr (sau miere de albine) 100 ml ulei 4 linguri făină 20 g zahăr pudră   Mod de preparare: Cureţi mor­covii, îi speli, îi dai prin răzătoarea fină şi îi înăbuşi cu 1 lingură de apă. După ce a scăzut apa, amesteci cu…
Read more »

Tocanita de fasole boabe cu masline

29 December 2010
Tocanita de fasole boabe cu masline  Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g măsline 100 ml ulei 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 lingură bulion 1 linguriţă cimbru sare piper   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaug boiaua şi bulionul şi le fierbi până se înmoaie cu puţină zeamă de fasole.…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 36 (video)

29 December 2010

Cocktail Singapore Sling

29 December 2010
Cocktail Singapore Sling  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mare Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o vişină din vişinată   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 1/10 cherry brandy 2/10 suc de lămâie 4/10 sifon Singapore Sling a apă­rut în 1915 din imagi­naţia barmanului…
Read more »

Crap pe pat de zacuscă

29 December 2010
Crap pe pat de zacuscă  Ingrediente: 1 kg crap proaspăt 1 borcan zacuscă (400 g) 10 măsline făină 1 lămâie   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. într-o tavă mai mică pui zacusca, măslinele, bucăţile de peşte şi dai totul la cuptor pentru…
Read more »

Novac picant cu legume la cuptor

29 December 2010
Novac picant cu legume la cuptor  Ingrediente: 1 novac de aproximativ 2 kg 1 morcov 2 cartofi 2 cepe 3 căţei de usturoi 1/2 ardei capia 1 ardei iute 1 lămâie sare condimente pentru peşte piper   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl presari cu sare şi condiment de peşte şi îl aşezi într-un vas rezistent la caldura.…
Read more »

Budincă de frigănele cu brânză dulce

29 December 2010
Budincă de frigănele cu brânză dulceIngrediente: 1/2 pâine de o zi 8 ouă 6 linguri zahăr 2 căni lapte  50 g stafide 200 ml ulei 1 lingură esenţă de vanilie 500 g brânză dulce Mod de preparare: Baţi 4 ouă cu 2 linguri zahăr. Tai pâinea felii, treci fiecare felie prin amestecul de ouă şi le prăjeşti pe toate în…
Read more »

Sufleu de morcovi cu caşcaval

29 December 2010
Sufleu de morcovi cu caşcaval  Ingrediente: 500 g morcovi 100 g caşcaval 2 ouă 100 ml lapte 1lingură margarină 1 lingură făină nucşoară sare Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi fierbi în apă cu puţină sare şi când sunt gata, îi zdrobeşti cu furculiţa. Rumeneşti făina în margarină, stingi cu lapte şi fierbi sosul până se îngroaşă. îl dai…
Read more »

Sarmale cu ciuperci

29 December 2010
Sarmale cu ciuperciIngrediente: 1 varză murată 300 g ciuperci 6 cepe 300 g orez 2 linguriţe condiment cu gust de legume 3-4 linguri bulion 1 cană de vin roşu foi de dafin piper busuioc oregano tarhon ulei de măsline   Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată solzişori în puţin ulei de măsline, adaugi ciupercile tocate şi după…
Read more »

Salată de ţelină cu pui şi măr

29 December 2010
Salată de ţelină cu pui şi măr  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ţelină 1 măr 1 legătură frunze de ţelină 2 linguri oţet 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi când e gata, o dezosezi şi o tai bucăţi. Cureţi mărul şi ţelina, dai pe răzătoarea mare ţelina, tai mărul feliuţe…
Read more »

Salată de cartofi cu cimbru

29 December 2010
Salată de cartofi cu cimbru  Ingrediente: 6-8 cartofi mai mari sare piper 2-3 linguriţe de ulei 300 g de măsline 3 roşii o salată verde mai mică o linguriţă de zahăr cimbru   Mod de preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în sferturi. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o tavă.…
Read more »

Plăcintă cu peşte

29 December 2010
Plăcintă cu peşte   Ingrediente : 3 căni făină 1 cană ulei 1 cană apă minerală sare Ingrediente umplutură: 1 kg peşte congelat sau proaspăt 2 cepe 1-2 felii de pâine 2 linguri făină 1 lingură oţet sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Amesteci uleiul cu apa minerală, adaugi făina, un praf de sare şi…
Read more »

Prajitura cu foi

29 December 2010
Prajitura cu foi  Ingrediente foi: 13 linguri cu apă 11 linguri zahar 2 pliculete amoniac sare arome 9 linguri ulei faina cat cuprinde Ingrediente cremă : 300 g zahăr 300 ml apă 4 linguri făină 2 linguri cacao esenţă de rom 250 g margarină Mod de preparare: Amesteci bine zahărul cu uleiul şi apa, apoi adaugi amoniacul…
Read more »

Mancarica de telina cu ciuperci

29 December 2010
Mancarica de telina cu ciuperciIngrediente: 1 ţelină mare 200 g ciuperci din con­servă sau crude 3 cepe mijlocii 3 linguri bulion 1 lin­guriţă făină 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare : Cureţi ţelina şi o tai bastonaşe groase de 1 cm. Cureţi ciupercile, dacă sunt crude, şi le tai mărunt, iar ceapa o tai solzişori. Căleşti mai…
Read more »

Salată de fasole verde si uscată

28 December 2010
Salată de fasole verde si uscată  Ingrediente: 400 g fasole boabe 600 g fasole verde fideluţă sare piper 3 căţei de usturoi zeama de la o lămâie 2 linguri de ulei de măsline o legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se alege fasolea boabe şi se lasă de seara până dimineaţa în apă să se înmoaie pentru a…
Read more »

Cotlet la grătar cu legume

28 December 2010
Cotlet la grătar cu legume  Ingrediente: 4 bucati de cotlet rozmarin unt topit sare piper alb o ceapa rosie un dovlecel ulei de masline 2-3linguri o vanata coapta ardei rosii sau gogosari   Mod de preparare: Pentru început se bat bine cotletele cu ciocanul de şni­ţel şi se ung cu unt sau cu ulei, se presară sare şi piper…
Read more »

Melcişori cu ciuperci

28 December 2010
Melcişori cu ciuperci  Ingrediente: 400 g de faina un pachet de drojdie 50 g margarina 1 cana de lapte 1 lingura de smantana pentru umplutura: 600 g ciuperci 2 cepe marar si patrunjel sare piper 2 linguri ulei 50 g cascaval ras 1-2 linguri de pesmet   Mod de preparare: Se pune făina într-un bol, se face…
Read more »

Ruladă de porc cu legume

28 December 2010
Ruladă de porc cu legume  Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc piper boabe si praf 1 ou 2 cepe sare 50 g de unt 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper şi se lasă câteva minute la frigider. Cât timp stă carnea la rece se curăţă…
Read more »

Oua umplute cu pateu de porc

28 December 2010
Oua umplute cu pateu de porcO reteta simpla de oua umplut cu pateu de porc din: pateu de porc, marar, oua, sare, piper, smantana, unt, mustar si galbenusuri. Ingrediente: o cutie pateu de porc o legatura de marar 6 oua sare piper macinat o lingura smantana 10 g unt 2 linguri mustar 6 galbenusuri   Mod de preparare: Se pun…
Read more »

Ciorbă cu ciolan afumat si măsline

28 December 2010
Ciorbă cu ciolan afumat si măsline  Ingrediente: 1 kg ciolan afumat 2 morcovi o ceapa rosie 2 cartofi patrunjel verde 3 oua 200 g smantana zeama de la 2 lamai sau 3-4 linguri otet de mere masline pentru decor   Mod de preparare: Puneţi ciolanul de seara în apă călduţă ca să fiarbă mai uşor şi să elimine gustul de…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 35 (video)

28 December 2010

Prăjitură cu gem şi foi din cartofi

28 December 2010
Prăjitură cu gem şi foi din cartofi  Ingrediente: 400 g făină 2 cartofi 250 g margarină 250 g zahăr 1 praf de copt 1 lin­gură cacao 1 borcan gem acrişor Ingrediente glazură: 2 linguri apă 1 lingură cacao 120 g zahăr 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi şi când sunt gata, îi pasezi. Adaugi în piureul…
Read more »

Mingi de zăpadă cu cacao

28 December 2010
Mingi de zăpadă cu cacao  Ingrediente : 200 g făină 250 g margarina 120 g zahăr pudră 3 linguri cacao 2 ceşti nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Adaugi făina , nucile, cacaua şi zahărul vanilat şi amesteci bine ca să-ţi iasă un aluat elastic, lei…
Read more »

Prăjitură cu mere şi gris

28 December 2010
Prăjitură cu mere şi gris  Ingrediente: 1,5 kg mere 1 cană zahăr 1 cană făină 3/4 cană griş 1 praf de copt sare 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci zahărul cu făina, grisul, praful de copt şi foarte puţină sare. Cureţi apoi merele şi le dai pe râzătoare. Intr-o tavă unsă cu margarină, pui jumătate din…
Read more »

Spanac cu soia

28 December 2010
Spanac cu soia  Ingrediente: 1 kg spanac 1 pachet soia granule 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli, îl opăreşti pentru 10 minute în apă clocotită, apoi îl laşi să se scurgă într-o strecurătoare. îl tai apoi mărunt, îl căleşti în…
Read more »

Salata de cartofi cu sfecla si castraveti murati

28 December 2010
Salata de cartofi cu sfecla si castraveti murati  Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi sfeclă roşie 2-3 cepe 2-3 castraveţi muraţi 300 g mazăre conservată ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii şi morcovii într-un vas, iar sfecla roşie o fierbi separat. Cureţi de coajă toate legumele fierte şi le tai cubuleţe. Le pui pe toate într-un vas, adaugi castraveţii…
Read more »

Ruladă de ciuperci

28 December 2010
Ruladă de ciuperciIngrediente aluat:  2 căni făină 1 cană ulei 100 ml apă minerală sau sifon 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente umplutură: 172 kg ciuperci 4 cepe 3 linguri făină 3 morcovi sare piper 1 legătură mărar ulei Mod de preparare: Amesteci făina cu bicarbo­natul stins cu zeama de lămâie, pui un…
Read more »

Baclavale

28 December 2010
Baclavale  Ingrediente: 1 pachet foi de placinta din comert sau preparate in casa 1 kg nuci macinate 1 kg zahar 200 g unt zahar vanilat coaja de lamaie si de portocala un praf de sare   Mod de preparare: Se scot foile de plăcintă de la sfece, se lasă câteva minu­te la temperatura camerei şi,…
Read more »

Morcov şi păstârnac caramelizate

28 December 2010
Morcov şi păstârnac caramelizate  Ingrediente: 800 g morcov 800 g păstârnac 1 ceapă mică roşie, tocată mărunt 3 linguri unt   1 lingură seminţe de muştar 200 ml concentrat de legume 60 ml miere 1-2 linguri muştar sare piper negru, proas­păt măcinat   Mod de preparare: Curăţă legumele şi taie-le segmente. Topeşte untul şi sotează morcovul şi păstârnacul împreună…
Read more »

Ciuperci cu verdeţuri

28 December 2010
Ciuperci cu verdeţuri  Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5-6 roşii din bulion sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu sare. Le scurgi, apoi le înăbuşi în ulei. între timp, cureţi şi speli verdeţurile, le…
Read more »

Friptura de curcan in foi de varza

28 December 2010
  Ingrediente: un trunchi de curcan (fără aripi, picioare, gât) 100 ml ulei piper boabe o varză albă (dulce sau murată) 100 g slănină afumată sare   Mod de preparare: Curcanul se sărează, pe dinăuntru şi pe dinafară, şi se lasă să stea cu sarea pe el o oră. Apoi se pune      în tava de…
Read more »

Macaroane cu măsline

28 December 2010
Macaroane cu măsline  Ingrediente: 200 g macaroane 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă 4-5 roşii din bulion 50 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi măslinele de sâmburi, le fierbi în apă 5 minute, apoi le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi roşiile tăiate…

Salata de telina cu sfecla si nuci

28 December 2010
Salata de telina cu sfecla si nuciIngrediente: 2 ţeline 1 sfeclă ro­şie 1 mână miez de nucă 4 linguri ulei, zeama de la o lămâie 1 lingură muştar  2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Speli sfecla, o coci la foc potrivit 2 ore şi când e gata, o cureţi şi o tai felii. Cureţi şi…
Read more »

Ciulama de pui

28 December 2010
Ciulama de pui  Ingrediente: 8 ciocanele de pui sare piper 50 g unt un litru lapte 4 linguri rase de faina o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ciolănelele de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, se condimentea­ză cu sare, piper, se ung cu unt şi…
Read more »

Portocale caramelizate cu friscă

28 December 2010
Portocale caramelizate cu friscă  Ingrediente: 2 portocale 40 ml lichior de portocale 200 ml vin alb dulce 3 linguri zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 100 ml frişca frunze de mentă   Mod de preparare: Curăţă portocalele de coajă, separă feliile şi curăţă-le de pieliţă, având grija să recupe­rezi sucul care se scurge. Intr-un vas, cara-melizează zahărul. Adaugă por­tocalele,…
Read more »

Aperitiv de primăvară

28 December 2010
Aperitiv de primăvarăIngrediente: 1 pachet foi de plăcintă 300 g spanac 300 g ştevie 300 g urzici 1 legătură ceapă verde 2 fire praz 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 3 linguri orez 150 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pui la fiert orezul cu o cana de apa si un praf de sare. Cureţi…
Read more »

Supă de gogoşari la oţet cu tăieţei

28 December 2010
Supă de gogoşari la oţet cu tăieţei  Ingrediente: 2-3 gogoşari în oţet 1 mână tăieţei 1 morcov 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel boia sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert în apă cu sare. După 10 minute, când apa clocoteşte, pui gogoşarii tăiaţi fideluţă şi tăieţeii şi laşi să fiarbă. Când morcovul…
Read more »

Pui cu sos bechamel

27 December 2010
Ingrediente: 500 g piept de pui 200 ml lapte 50 g unt sare piper 800 g cartofi 2 linguriţe făină 2-3 rondele morcovi 1-2 fire pătrunjel   Mod de preparare: Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie fâşii sub­ţiri. Pieptul tăiat se pune să se prăjească…
Read more »

Friptura in stil asiatic

27 December 2010
Friptura in stil asiaticIngrediente: 125 g orez sare 2 fripturi de porc piper 1 ardei gras mic, roşu 1 ardei gras verde 1/2 cutie ananas felii (117 g) 1 lingură ulei 1 borcan (400 ml) sos chinezesc dulce acrişor   Mod de preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe amba­laj. Spălaţi carnea cu apă…
Read more »

Chec cu lamaie

27 December 2010
Chec cu lamaie  Ingrediente: 5 ouă 100 g unt 14 linguri zahăr un praf de sare 8 linguri făină zahăr vanilat coajă de lămâie coajă de lămâie zaharisită zeamă de lămâie o linguriţă praf de copt   Mod de preparare: Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul tos şi cel vanilat, se adaugă…
Read more »

Frigarui thailandeze

27 December 2010
  Ingrediente: 125 g şniţel de porc un praf mix de condimente pentru friptură 1/4 lingurriţă praf de curry o linguriţă ulei de arahide o linguriţă arahhide sărate o linguriţă unt de ara­hide o linguriţă zahăr suc de lămâie sare pătrunjel verde, după gust   Mod de preparare: Carnea se taiie pe lung, în felii…
Read more »

Friptura cu sos de ghimbir

27 December 2010
Friptura cu sos de ghimbir  Ingrediente : 600 g cartofi sare 4 linguri ulei 750 g ceafă de porc 4 cm ghimbir proaspăt 75 ml vin alb sec 75 ml sos soia   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe lung, felioare. Amestecaţi 1 linguriţă sare şi 2 linguri ulei. Daţi cartofii prin…
Read more »

File în foitaj

27 December 2010
File în foitajIngrediente: 450 g foitaj congelat 6 ardei graşi roşii 600 g file de viţel sare piper 500 g frunze de spanac 1 kg file de porc 2 linguri unt topit 100 g bacon (kaizer afu­mat) 1 gălbenuş   Mod de preparare: Aşezaţi foile de aluat una lângă cealaltă şi lăsaţi-le la dezgheţat. Pregătiţi ardeiul, tăiaţi-l…
Read more »

Salata coleslaw

27 December 2010
Salata coleslawIngrediente: 3 morcovi 3 cepe mari o varză albă mică (circa 250 g) Ingrediente sos: o linguriţă de muştar iute o lin­guriţă de smântână două linguri de oţet 4 linguriţe de hrean ras sare piper   Mod de preparare: Se dau morcovii pe râzătoare, pe lungime, şi ceapa pe lăţime. Varza se dă pe râzătoare…
Read more »

Orez prajit

27 December 2010
Orez prajit  Ingrediente: 3 linguriţe ulei de alune o linguriţă usturoi zdrobit 600 g orez o ceapă o ceapă roşie de apă o roşie tăiată în 8 bucăţi două linguriţe sos de soia o linguriţă sos de peşte o linguriţă zahăr o linguriţă piper alb    Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul, se adaugă usturoiul şi…
Read more »

Costita afumata cu varza calita

27 December 2010
Costita afumata cu varza calita  Ingrediente: o varză acră medie 150 ml ulei piper măcinat o lin­guriţă de bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii 200 g costiţă afumată   Mod de preparare: Se taie varza în jumătăţi. Dacă este prea acră, se pune în apă caldă, se lasă 20 de minute, după care se spală…
Read more »

Tiramisu cu pere

27 December 2010
Tiramisu cu pere  Ingrediente :  250 g mascarpone 250 ml frişca 1/2-1 linguriţă piraf de scorţişoară 2 linguri zahăr pudră 2 pa­chete zahăr vanilinat 2 linguri rom 4 linguri suc de por­tocale 1 linguriţă coaja rasă de la 1 portocală 150 g turtă dulce 1 cutie pere (425i ml)   Mod de preparare: Puneţi brânza mascarpone şi…
Read more »

Frigăruie de creveţi

27 December 2010
Frigăruie de creveţiIngrediente:  4 frigărui de creveţi congelaţi 3 linguri oţet de sherry 3 linguri maioneză 1 -2 linguri miere sare piper 100 g sala­tă verde 50 g miez de nucă 4 linguri ulei de nuci 3 sfecle roşii (la pachet, prefierte) 2 mere 2 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Dezgheţaţi creveţii. Amestecaţi oţetul,…
Read more »

Ştrudel cu mere si nuci

27 December 2010
Ştrudel cu mere si nuciIngrediente aluat: 600 g făină 20 g drojdie 300 ml apă un praf sare o lingură oţet 2 linguri ulei Ingrediente umplutură: 10 mere o cană zahăr o lingură praf scorţişoară 200 g miez nucă măcinată 200 ml ulei zahăr pudră Intr-un vas se pune făina, drojdia, sarea, uleiul, oţetul şi apa şi se amestecă…
Read more »

Tocanita in coaja de paine

27 December 2010
Tocanita in coaja de paineIngrediente: 1 kg ciuperci proaspete 2-3 cepe sare piper 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri ulei de măsline 50 g margarina o pâine rotundă   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pieli­ţe, se spală în câteva ape, se lasă să se scurgă într-o strecu­rătoare şi se taie mărunt. Separat,…
Read more »

Supă din coadă de bou

27 December 2010
Supă din coadă de bou  Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 tulpină de praz 600 g coadă de bou 1 lingură făină 1 liingură ulei  1 foaie de dafin câte 1 crenguţă cimbru şi rozmariin 3 boabe ienibahar 125 ml sos Madeira sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, peregătiţi legumele şi puneţi ju­mătate din ele deoparte. La…
Read more »

Spaghete cu ton

27 December 2010
Spaghete cu ton  Ingrediente: 200 g spaghete 1 conservă de 160 g de ton în ulei de masline 150 g smântână o linguriţă ulei de măsline busuioc oregano piper negru   Mod de preparare: Fierbe spaghetele timp de 6 minute într-o oală cu apă şi sare. In tim­pul acesta pune într-o tigaie ule­iul, smântână, oregano, piperul şi…
Read more »

Crema de lamaie

27 December 2010
Crema de lamaie  Ingrediente: 1 l lapte 100 g unt 4 oua 2-3 plicuri zahar vanilat 12 linguri zahar pudra 4 linguri faina coaja de lamaie zaharisita 2 lamai   Mod de preparare: Se pune laptele la încălzit, între timp, într-o oală de 21, se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare.Ouăle se…
Read more »

Salată cu ficat de gâscă

27 December 2010
Salată cu ficat de gâscă  Ingrediente: 300 g frunze de salată 3 portocale 150 g struguri negri 2 arpagic 3 linguri oţet de mere 1 praf de scorţişoară sare piper 500 g ficat de gâscă sau de pui 4 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Pregătiţi salata şi scurgeţi-o de apă. Spălaţi porto­calele cu apă fierbinte. Uscaţi-le…
Read more »

Spumă de iaurt cu fructe

27 December 2010
Spumă de iaurt cu fructeIngrediente: 4 foiţe de gelatină 300 g iaurt natural 1 pachet zahăr vanilinat 175 g zahăr pudră 75 g smântână 4 linguri suc de lămâie lichior de portocale 200 ml frişca 2 albuşuri 600 g amestec de fructe de pădure   Mod de preparare: Inmuiaţi gelatina în apă rece. Amestecaţi iaurtul, zahărul vanilinat, 125 g…
Read more »

Supă-cremă cu ceapă şi roşii

27 December 2010
Supă-cremă cu ceapă şi roşiiIngrediente: 3-4 cepe 4-5 roşii un morcov 1-3 cartofi zeama de la o lămâie o ţelina un ardei gras o legătură de pătrunjel sare piper un ardei iute   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, morcovii, ţelina, ardeiul şi cartofii şi se pun să fiarbă la foc mic, într-o oală cu apă şi sare, acoperită…
Read more »

Supă de sfeclă şi cartofi

27 December 2010
Supă de sfeclă şi cartofi  Ingrediente: 200 g cartofi 2 arpagic 50 g unt 1,21 supă 500 g sfeclă roşie 200 g smântână fermentată 2 linguriţe hrean sare piper 1 vârf de cuţit de zahăr pătrunjel   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i cuburi. Curăţaţi arpagicul, apoi tocaţi-l mărunt.Căliţi arpagicul în unt. Adăugaţi şi cartofii şi lăsaţi-i…
Read more »

Ton cu roşii marinate si oua fierte tari

27 December 2010
  Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton în ulei 4 roşii coapte o ceapă albă mică 1 telinâ patrunjel oregano 20 g ulei de măsline sare după gust   Mod de preparare: Primul pas este să fierbi ouăle timp de 9 minute, iar în acest timp tai roşiile în cuibulefe, tai fin felina…
Read more »

Prajitura cu lamaie

27 December 2010
Prajitura cu lamaieIngrediente pandispan: 8 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri unt topit 7 linguri făină albă 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie zeama de la o lămâie un praf de sare Ingrediente cremă: 200 g brânză mascarpone 200 ml frişca naturală 10 linguri zahăr pudră 4 gălbenuşuri  zeama de la 1-2 lămâi un pliculeţ…
Read more »

Curcan cu fructe

27 December 2010
Curcan cu fructeIngrediente: 1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură roz­marin pătrunjel mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper   Mod de preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de fructe. Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele. Toarnă şi un pahar de vin alb, apoi acoperă tava…
Read more »

Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţă

27 December 2010
Medalion de vită, cu o crustă de ciuperci cu verdeaţăIngrediente: 500 g ceapă roşie 4 lin­guri ulei 1 lingură miere 300 ml vin roşu 100 ml oţet de vin roşu 1/2 linguriţă cimbru uscat 1 praf cuisoare măcinate sare piper 1-2 linguri oţet balsamic 150 g ciuperci proaspete 2 linguri unt 50 g cuburi de pâine proaspătă şi prăjită 4 linguri verdeaţă tocată 4…
Read more »

Friptura cu sos de mango

27 December 2010
Friptura cu sos de mango  Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă îndulcitor 1-2 linguri oţet 150 ml supă   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 80°C. Tocaţi mărunt boabele de…
Read more »

Rulada cu morcovi si pulpa de porc

27 December 2010
Rulada cu morcovi si pulpa de porc  Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură unt sare   Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele. Bate ouăle, pune-le sare şi verdeaţă şi prăjeşte o omletă pe ambele părţi. Fierbe morcovii câteva minute, apoi…
Read more »

Gutui la cuptor cu iaurt şi miere

27 December 2010
Gutui la cuptor cu iaurt şi miere  Ingrediente: 3 gutui 1 lămâie 40 g unt 5 linguri de miere 1 cană apă 1 iaurt gras   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 150°C. Spală bine gutuile, taie-le în două, pe lungime, îndepărtează sâmburii şi stropeşte-le cu suc de lămâie. Unge vasul (tava) cu unt, apoi toarnă mierea deasupra, din loc în…
Read more »

Friptură de gâscă în sos de vin roşu

27 December 2010
  Ingrediente: 30 g ciu­perci (mânătărci) 1 gâscă tânără (cea. 3 kg) 2 crenguţe rozmarin 1 foaie de dafin 3 căţei de ustu­roi 500 ml vin roşu 1 lingură ulei de măsline 1 lingură unt sare piper   250 ml supă 1 morcov verdeaţa de la 1 telină 2 linguri pastă de roşii Mod de preparare:…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu