duminică, 1 decembrie 2013

Retete de toamna #97

Retete de toamna:

Tochitura dobrogeana cu piept de pui

6 September 2013
Tochitura_dobrogeana_cu_piept_de_puiTochitura dobrogeana cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, ardei gras, bulion, vin rosu, ulei, usturoi, sare, piper, cimbru, ou, telemea de oaie, mamaliga. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa mare 1 ardei rgas 2 linguri bulion 1 pahar vin rosu 2 linguri ulei 3 catei de usturoi sare piper cimbru cate…
Read more »





Reteta zilei: Mazare murata

6 September 2013
Mazare_murata_08Mazare murata din: otet, apa rece, sare, zahar, usturoi, fulgi de ardei rosu, piper alb, seminte de mustar, seminte de coriandru, mazare.   Ingrediente: 1 cana de oțet 1 cana de apa rece 1/2 lingura sare 1/2 lingura zahar 4 catei de usturoi, feliat 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu 1/4 lingurita piper alb 1/4…
Read more »





Tartă cu spumă de caise si fistic

6 September 2013
Tarta_cu_spuma_de_caise_si_fisticTartă cu spumă de caise si fistic din: caise, zahar fin, gelatina, oua, fistic, faina, zahar, unt, sare, galbenus. Ingrediente: 600 g caise 300 g zahar fin 4 lingurite gelatina 5 oua 150 g fistic nesarat aluat: 250 g faina 60 g zahar fin 125 g unt 1 praf sare 1 galbenus   Mod de…
Read more »





Rosii umplute cu carne de curcan

6 September 2013
Rosii_umplute_cu_carne_de_curcanRosii umplute cu carne de curcan din: rosii, carne tocata de curcan, praz, ceapa, sare, piper, marar, patrunjel, orez. Ingrediente: 6 rosii 500 g carne de curcan tocata 1 praz 1 ceapa taiata marunt sare piper 1 legatura de marar tocat 1 legatura de patrunjel tocat 1 mana de orez spalat   Mod de preparare:…
Read more »





Sendvis cu carne tocata de vita

6 September 2013
Sendvis_cu_carne_tocata_de_vitaSendvis cu carne tocata de vita din: carne tocata de vita, cascaval, suc de rosii, ceapa, paine toast, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocată-vită 200 g cașcaval 50 ml suc de roșii 1 ceapă felii-toast ulei sare piper   Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt. Se încing 2 linguri de ulei într-o…
Read more »





Sarmale din peste cu orez si cimbru

6 September 2013
Sarmale_din_peste_cu_orez_si_cimbruSarmale din peste cu orez si cimbru din: salau, ceapa, orez, piper, marar, cimbru, sare, frunze de vita de vita, bulion. Ingrediente: 1 kg salau 2 cepe 100 g orez piper marar uscat cimbru sare ulei frunze de vita de vie 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi carnea de pe oase şi o…
Read more »





Scrumbie cu sos

6 September 2013
Scrumbie_cu_sosScrumbie cu sos din: scrumbie, sare, piper, bulion. Ingrediente: cate o scrumbie de persoana sare piper 1 lingura bulion   Mod de preparare: Cureţi scrumbia şi o crestezi pe diagonală pe ambele părţi. O prăjeşti în tigaie sau la disc. O scoţi din vasul în care s-a prăjit şi grăsimea rămasă o scurgi, o strecori…
Read more »





Reteta zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie

5 September 2013
Gem_de_capsuni_cu_coaja_de_lamaie_05Gem de capsuni din: capsuni, lamaie, zahar, sare.   Ingrediente: 2 1/2 cani capsuni, taiate cuburi 1 lamaie 1/4 ceasca de zahar Un varf de cutit de sare       Mod de preparare: Combinati fructele si zaharul intr-o cratita. Adaugati un varf de cutit de sare, suc de lamaie si radeti putina coaja de…
Read more »





Gustare cu salam Chorizo, rosii cu busuioc

5 September 2013
Gustare_cu_salam_Chorizo_rosii_cu_busuiocGustare cu salam Chorizo, rosii cu busuioc din: aluat foitaj, salam chorizo, rosii, busuioc, galbenus, sare, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 100 g salam Chorizo 300 g rosii busuioc proaspat 1 galbenus 100 g parmezan ras sare ulei de masline   Mod de preparare: Tai din aluatul de foitaj dreptunghiuri…
Read more »





Porc picant cu masline la cuptor

5 September 2013
Porc_picant_cu_masline_la_cuptorPorc picant cu masline la cuptor din: muschiulet de porc, boia iute, coriandru, ceapa, vin rosu, ulei, sare, piper, masline negre, masline verzi, muguri de pin, salata verde, patrunjel. Ingrediente: 500 g muschiulet de porc 1/2 lingurita rasa boia iute 1 lingurita rasa coriandru maruntit 3 cepe potrivite 250 ml vin rosu ulei sare piper…
Read more »





Supa delicioasa de rosii cu smantana si busuioc

5 September 2013
Supa_delicioasa_de_rosii_cu_smantana_si_busuiocSupa delicioasa de rosii cu smantana si busuioc din: rosii, ceapa, morcov, smantana, frunze de busuioc, ulei, sare, piper, supa de legume. Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 morcov ras 2-3 linguri de smantana frunze de busuioc 2 linguri de ulei sare piper 200 ml supa de legume, optional   Mod de preparare: Speli…
Read more »





Salata cu rucola, rosii si busuioc

5 September 2013
Salata_cu_rucola_rosii_si_busuiocSalata cu rucola, rosii si busuioc din: frunze de rucola, rosii, ceapa verde, busuioc, otet balsamic, ulei de masline, piper negru. Ingrediente: 4 maini de frunze proaspete de rucola 12 rosii mici, taiate in jumatate 4 cepe verzi, taiate 4 crengute de busuioc proaspat otet balsamic si ulei de masline de calitate superioara piper negru…
Read more »





Spaghete cu rosii cherry

5 September 2013
Spaghete_cu_rosii_cherrySpaghete cu rosii cherry din: spaghete, rosii cherry, piept de pui, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare, unt, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g rosii cherry 350 g piept de pui dezosat 3 ardei grasi verzi ulei de floarea soarelui pentru prajit ulei de masline sare unt pentru decor:…
Read more »





Saramura din burta de crap

5 September 2013
Saramura_din_burta_de_crapSaramura din burta de crap din: crap, rosii, ardei iute, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 crap mare 3 rosii 3 ardei iuti sare patrunjel   Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele şi pentru saramură opreşti partea de la burtă. Incingi grătarul şi frigi peştele. Pui un litru de apă la fiert cu ardeiul gras şi…
Read more »





Supa de rosii cu coriandru

5 September 2013
Supa_de_rosii_cu_coriandruSupa de rosii cu coriandru din: rosii, ceapa, suc de rosii, suc de portocale, ardei, zahar pudra, apa cu gheata, Ingrediente: 1,3 kg rosii mari si coapte, tocate 1 ceapa mica, tocata 175 ml suc de rosii 3 linguri de suc proaspat de portocale 1 ardei rosu, fara seminte 3/4 lingurita de zahar pudra apa…
Read more »





Salata cu avocado si feta

5 September 2013
Salata_cu_avocado_si_fetaSalata cu avocado si feta din: salata creata verde, salata creata rosie, ardei capia, avocado, branza feta, morcov, ulei de masline, zeama de lamaie, piper, oregano, sare. Ingrediente: 1 salata creata verde potrivita 1 salata creata rosie potrivita 2 ardei capia 1 avocado 1 morcov mare 300 g  branza feta ulei de masline zeama de…
Read more »





Must: 7 beneficii ale mustului

5 September 2013
VIn_4Rezultat în urma zdrobirii strugurilor, mustul conţine nu numai compuşii benefici din pulpa fructului, dar şi din pieliţă, seminţe şi ciorchini. Revista „Click! pentru femei” îţi spune de ce e bine să-l consumi. Păstrează tinereţea celulelor Polifenolii şi antioxidanţii blochează efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Aceşti radicali, în exces, sunt principalii responsabili ai…
Read more »





Salata cu stavrid afumat

5 September 2013
Salata_cu_stavrid_afumatSalata cu stavrid afumat din: rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, stavrid afumat, oua, smantana, vin alb, sare, cimbru, marar. Ingrediente: 3 rosii 2 ardei gras 3 castraveti de gradina sau unul de sera 1 ceapa 1 stavrid afumat 2 oua fierte pentru sos: 2 oua fierte 1 lingura de smantana 6 linguri vin alb sec…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc la tigaie

5 September 2013
Cotlete_de_porc_la_tigaie_11Cotlete de porc la tigaie din: cotlete de porc, faina, amidon de porumb, sare, piper, praf de usturoi, boia de ardei, piper cayenne, ulei vegetal, unt.   Ingrediente: 2 cotlete de porc 1/2 cana faina 1 lingura amidon de porumb 2 lingurite de sare 2 lingurite piper negru 1/2 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita…
Read more »





Strudel cu fructe

5 September 2013
Strudel_cu_fructeStrudel cu fructe din: faina, galbenusuri, sare, apa, otet, unt, branza de vaci, fructe, zahar, ou, pesmet, esenta de vanilie. Ingrediente: foaie: 250 g faina 2 galbenusuri 1 praf de sare 120 ml apa 1 lingura otet 50 g unt topit umplutura: 500 g branza de vaci 300 g fructe asortate (mere, caise, piersici, fructe…
Read more »





Spirale cu legume

5 September 2013
Spirale_cu_legumeSpirale cu legume din: paste fusilli, dovlecei, ardei capia, ulei de masline, oregano, piper, morcovi, sare, patrunjel. Ingrediente: 400 g paste fulilli in trei culori 2 dovlecei mari 2 ardei capia mari ulei de  masline 1 lingura rasa oregano 2 morcovi mari piper alb sare patrunjel, pentru decor   Mod de preparare: Pui pastele la…
Read more »





Bors de perisoare de peste

5 September 2013
Bors_de_perisoare_de_pesteBors de perisoare de peste din: crap, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, paste fainoase, paine, oua, sare, piper, bors, patrunjel. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 ceapa 2 morcovi 2 ardei rgasi 3 rosii 150 g paste fainoase 2 felii paine de o zi 2 oua sare piper 1 l bors patrunjel   Mod…
Read more »





Shake de coacaze cu chefir

5 September 2013
Shake_de_coacaze_cu_chefirShake de coacaze cu chefir din: coacaze, zahar, chefir. Ingrediente: 800 g coacaze 120 g zahar 800 ml chefir   Mod de preparare: Coacazele se curata, se spala si se scurg bine de apa. Se amesteca cu zaharul si se mixeaza. Se adauga chefirul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se serveste in pahare reci,…
Read more »





Prajitura cu smochine si branza de vaci

5 September 2013
Prajitura_cu_smochine_si_branza_de_vaciPrajitura cu smochine si branza de vaci din: oua, zahar, lapte, faina, praf de copt, sare, frisca, branza de vaci, zahar, esenta de vanilie, smochine. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri lapte 6 linguri faina 1 praf de copt 1 praf de sare umplutura: 250 ml frisca 250 g branza de vaci grasa…
Read more »





Supa de arpacas cu telina si fasole verde

5 September 2013
Supa_de_arpacas_cu_telina_si_fasole_verdeSupa de arpacas cu telina si fasole verde din: arpacas, linte, fasole verde, ceapa, usturoi, telina, cimbru, oregano, salvie, condimente, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g arpacas 150 g linte 250 g fasole verde 1 ceapa mare 3 catei de usturoi 1 telina mica 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita oregano 5 frunze salvie condimente pentru…
Read more »





Reteta zilei: Conopida murata

5 September 2013
Conopida_murata_04Conopida murata din: seminte de coriandru, seminte de mustar, seminte de chimen, otet de mere, usturoi, ghimbir, zahar, ceapa, sare, boabe de piper, turmeric, fulgi de ardei, conopida, morcovi, ardei rosu.   Ingrediente: 1 lingurita seminte de coriandru 1 lingurița seminte de mustar 1/2 lingurita seminte de chimen 2 cesti de otet de mere 5…
Read more »





Budinca cu mandarine

5 September 2013
Budinca_cu_mandarineBudinca cu mandarine din: lapte, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de mandarina, galbenusuri, frisca, amidon, mandarine, unt. Ingrediente: 600 ml lapte un parf de sare 150 g zahar un baton de vanilie coaja rasa de la 2 mandarine 4 galbenusuri 250 ml frisca 4 lingurite amidon 2 mandarine curatate un cubulet unt   Mod…
Read more »





Rulouri cu sunca si crema de branza

5 September 2013
Rulouri_cu_sunca_si_crema_de_branzaRulouri cu sunca si crema de branza din: sunca, unt, crema de branza cu verdeata, ceapa verde, toast. Ingrediente: 200 g șuncă felii 100 g unt 100 g cremă de brânză cu verdeață ceapă verde felii toast fără coajă   Mod de preparare: Se întinde unt sau cremă de brânză pe feliile de toast, se…
Read more »





Legume marinate şi murate

5 September 2013
muraturiLegume marinate şi murate din: otet de vin alb, apa, sare de mare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, ciuperci, vinete, dovlecei, bulbi de fenicul, ceapa, ardei gras, cimbru. Ingrediente: pentru lichidul de murare: un litru de cidru sau oţet de vin alb un litru de apă două linguri de sare de mare pentru…
Read more »





Peste afumat cu orez si legume

5 September 2013
Peste_afumat_cu_orez_si_legumePeste afumat cu orez si legume din: peste afumat, orez, porumb, mazare, morcov, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 100 g orez 100 g porumb din con­servă 100 g mazăre un morcov un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi 75 ml ulei de…
Read more »





Ştrudel cu mere şi stafide

5 September 2013
Strudel_cu_mere_si_stafideŞtrudel cu mere şi stafide din: aluat de foitaj, mere, unt, miez de nuca, stafide, zahar tos, zahar vanilinat, scortisoara, menta, ghimbir, anason. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 600 g mere 50 g unt 100 g miez de nucă 125 g stafide 80 g zahăr tos zahăr vanilinat scorţişoară mentă tocată ghimbir anason  …
Read more »





Chiftele de icre

5 September 2013
Chiftele_de_icreChiftele de icre din: icre proaspete, oua, cartofi, ceapa, sare, piper, faina, usturoi. Ingrediente: 200 g icre proaspete 3 oua 2 cartofi 1 ceapa sare piper 100 g faina 2 catei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi cartofii si apoi ii pasezi ca pentru piure. Amesteci cartofii cu icrele, ouale, ceapa taiata marunt, sare…
Read more »





Paste cu pui la tigaie

5 September 2013
Paste_cu_pui_la_tigaiePaste cu pui la tigaie din: paste farfalle, piept d epui, ardei gras, unt, mazare, boia, piper alb, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g paste farfalle 400 g piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 100 g unt 200 g mazare boia piper alb macinat 1/2 legatura patrunjel verde sare  …
Read more »

Salata cu rucola, parmezan si prosciutto crudo

5 September 2013
Salata_cu_rucola_parmezan_si_prosciutto_crudoSalata cu rucola, parmezan si prosciutto crudo din: rucola, parmezan, prosciutto crudo, sare, ulei de masline, zeama de lamaie. Ingrediente: o punca de rucola 200 g parmezan 10 feliute prosciutto crudo sare ulei de masline zeama de la o jumatate de lamaie/otet balsamic   Mod de rpeparare: Tai parmezanul feliute subtiri. Pui rucola intr-o farfurie…
Read more »





Reteta zilei: Fidea de orez prajita cu sos si tofu

5 September 2013
Fidea_de_orez_prajita_cu_sos_si_tofu_07Fidea de orez prajita cu sos si tofu din: ulei de gatit, fidea de orez, usturoi, ghimbir, ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, sos de fasola, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, faina de porumb.   Ingrediente: ulei de gatit 150 g de fidea de orez, inmuiata in apa…
Read more »





Ciorba de crap cu legume si verdeata

5 September 2013
Ciorba_de_crap_cu_legume_si_verdeataCiorba de crap cu legume si verdeata din: crap, morcovi, rosii, cartofi, ardei rgasi, patrunjel, ulei, otet, ou. Ingrediente: 1 crap 2 morcovi 5 rosii 3 cartofi 2 arde grasi 1 legatura patrunjel 1 lingura ulei otet pentru acrit 1 ou   Mod de preparare: Cureti si speli pestele, il portionezi, presari bucatile cu sare…
Read more »





Rulada de pui cu cascaval si fistic

5 September 2013
Rulada_de_pui_cu_cascaval_si_fisticRulada de pui cu cascaval si fistic din: fistic, cascaval, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 300 g fistic-crud 200 g cașcaval 1 piept de pui dezosat sare piper   Mod de preparare: Se macină fisticul. Se rade cașcavalul și se amestecă cu fisticul măcinat. Se bate pieptul de pui și se presară cu sare.…
Read more »





Stiuca in sos de legume cu piure

5 September 2013
Stiuca_in_sos_de_legume_cu_piureStiuca in sos de legume cu piure din: file de stiuca, coaja de lamaie, patrunjel, ulei de masline, cartofi, unt, smantana, mustar de dijon, ulei, morcovi, telina, ceapa, usturoi, supa de peste, vin, suc de rosii, smantana. Ingrediente: 800 g file de stiuca coaja rasa de la 1 lamaie cateva fire de patrunjel ulei de…
Read more »





Desert cu fructe confiate si stafide

5 September 2013
Desert_cu_fructe_confiate_si_stafideDesert cu fructe confiate si stafide din: oua, unt, rom, stafide, zahar, fructe confiate, coaja de lamaie, pesmet, sare. Ingrediente: 5 oua 1 lingura unt 1 lingura rom sau coniac 2 linguri stafide 250 g zahar 50 g fructe confiate coaja rasa de la o lamaie 250 g pesmet un praf de sare   Mod…
Read more »





Pane crocant

5 September 2013
Pane_crocantPane crocant din: conopida, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper, otet. Ingrediente: 1 kg conopida 4 oua 100 g faina 100 g pesmet ulei pentru prajit sare piper otet   Mod de preparare: Se spala conopida bine, se desface in buchetele si se lasa in apa cu putin otet 10 minute, pentru a elimina eventualii…
Read more »





Reteta zilei: Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata

4 September 2013
Tort_cu_crema_de_lapte_si_glazura_de_ciocolata_30Tort cu crema de lapte si glazura de ciocolata din: oua, esenta de vanilie, zahar, faina, sare, zahar, lapte, galbenusuri de ou, sare, sirop, ciocolata amaruie.   Ingrediente blat: 3 oua, la temperatura camerei, albusurile separate de galbenusuri 1 lingurita de esenta de vanilie 1/2 ceasca zahar 3/4 cana faina 1 praf de sare Ingrediente…
Read more »





Supa de legume cu smantana

4 September 2013
Supa_de_legume_cu_smantanaSupa de legume cu smantana din: praz, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, telina, lapte, unt, smantana, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 2 fire de praz 2 morcovi 1 pastarnac 2 cartofi albi fainosi 2 cepe 1 telina potrivita 100 ml lapte 3 linguri unt 2 linguri smantana patrunjel verde sare piper   Mod de prepaare: Se…
Read more »





Frigarui de peste cu ardei gras si praz

4 September 2013
Frigarui_de_peste_cu_ardei_gras_si_prazFrigarui de peste cu ardei gras si praz din: fileuri de peste, ardei grasi, praz, lamai, ulei de masline, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper, usturoi, ulei, iaurt, sare. Ingrediente: 6 fileuri de peste 3 arde grasi de culori diferite 1 fir praz pentru sosul marinat: 3 lamai 5 linguri ulei de masline 1 lingurita oregano…
Read more »





Prajitura cu struguri si rom

4 September 2013
Prajitura_cu_struguri_si_romPrajitura cu struguri si rom din: oua, struguri, faina, zahar, unt, zahar vanilinat, praf de copt, rom. Ingrediente: 8 oua 300 g struguri 300 g faina plus 2 linguri 250 g zahar 250 g unt plus 20 g pentru tava 2 plicuri zahar vanilinat un plic praf de copt 100 ml rom   Mod de…
Read more »





Conopida la cuptor

4 September 2013
Conopida_la_cuptorConopida la cuptor din: conopida, cascaval, telemea de oaie, oua, smantana, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 g cascaval ras 100 g branza telemea de oaie 2 oua 3 linguri smantana 100 g unt 1 lingura pesmet sare piper   Mod de preparare: Conopida spălată se des­face în bucheţele, care se herb…
Read more »





Salau cu legume preparat la aburi

4 September 2013
Salau_cu_legume_preparat_la_aburiSalau cu legume preparat la aburi din: fileuri de salau, rosii cherry, dovlecei, broccoli, ridichi, lamai, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau  (a 200 g) 400 g rosii cherry 2 dovlecei 500 g broccoli 1 legatura ridichi 2 lamai 4 fire cimbru 4 linguri ulei de masline sare piper  …
Read more »





Tarta de toamna cu sunca si broccoli

4 September 2013
Tarta_de_toamna_cu_sunca_si_broccoliTarta de toamna cu sunca si broccoli din: faina, unt, galbenusuri, sare, sunac, praz, conopida, broccoli, ardei gras, rosii cherry, oua, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 200 g unt 3 galbenusuri 1 praf de sare pentru umplutura: 300 g sunca 1 fir de praz 500 g conopida 1 broccoli…
Read more »





Tarte cu iaurt şi struguri

4 September 2013
Tarte_cu_iaurt_si_struguriTarte cu iaurt şi struguri din: faina de migdale, miere, ulei, iaurt, zahar vanilinat, struguri, frunze de menta. Ingrediente: 220 g faina de migdale 45 ml miere 15 ml ulei pentru umplutura: 2 pahare mari de iaurt bine scurs 2 pliculete zahar vanilinat struguri albi si rosii cateva frunze de menta   Mod de preparare:…
Read more »





Conopida cu carnati

4 September 2013
Conopida_cu_carnatiConopida cu carnati din: conopida, carnati, rosie, smantana, faina, unt, patrunjel verde, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 conopida mare 300 g carnati mai grosi 1 rosie 200 g smantana 1 lingura faina 1 lingura unt patrunjel verde sare piper 3 oua   Mod de preparare: Conopida se desface bichetele si se tine in apa cu…
Read more »





Spumă de mascarpone cu struguri

4 September 2013
Spuma_de_mascarpone_cu_struguriSpumă de mascarpone cu struguri din: mascarpone, zahar, biscuiti, cafea, strugure, sare. Ingrediente: 400 g mascarpone 80 g zahar 4 oua cativa biscuiti 150 ml cafea un ciorchine strugure sare   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşu¬rile se freacă bine cu zahărul. Apoi, crema de gălbenuşuri se…
Read more »





Rulouri de vitel cu orez si slanina

4 September 2013
Rulouri_de_vitel_cu_orez_si_slaninaRulouri de vitel cu orez si slanina din: pulpa de vitel, orez, ou, slanina, sare, boia, vin, untura, cimbru. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 200 g orez fiert 1 ou 150 g slanina sare boia 1 pahar vin alb 1 lingura untura cimbru   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi cât mai subţiri şi…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati in otet de mere

4 September 2013
Castraveti_murati_in_otet_de_mere_12Castraveti murati in otet de mere din: castravete, suc de limeta, apa, sare, gheata, ceapa, otet de mere, zahar, seminte de mustar, tumeric, seminte de telina, cuisoare.   Ingrediente: 8-10 kg castraveți, spalati 1 ceasca suc de limeta 10l apa 3 linguri sare gheata 4-6 cepe, feliate 6 cesti de otet de mere 6 cani…
Read more »





Shake de rosii cu chefir

4 September 2013
Shake_de_rosii_cu_chefirShake de rosii cu chefir din: rosii, ceapa verde, chefir. Ingrediente: 500 g rosii 2 legaturi ceapa verde 1,5 l chefir   Mod de preparare: Rosiile se decojesc si se taie cubulete. Se paseaza. Se adauga ceapa verde, taiata foarte marunt, apoi chefirul. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se serveste in cupe de sticla si…
Read more »





Varza secuiasca

4 September 2013
Varza_secuiascaVarza secuiasca din: varza dulce, carne de porc, rosii, sare, smantana, untura, secarica. Ingrediente: 1 varza dulce 600 g carne de porc 4 rosii sare smantana pentru servit 1 lingura untura 1 ceasca secarica (tuica cu chimion)   Mod de preparare: Cureţi varza, o tai fideluţă şi o freci cu sare. încingi untura şi rumeneşti…
Read more »





Prajitura rapida cu stafide

4 September 2013
Prajitura_rapida_cu_stafidePrajitura rapida cu stafide din: branza de vaci, stafide aurii, oua, sare, smantana, sofran, zahar pudra, gris, unt, mar. Ingrediente: un kg branza de vaci 200 g stafide aurii 4 oua un praf sare 2 linguri smantana putin sofran 3 linguri zahar pudra o lingura gris 20 g unt un mar   Mod de preparare:…
Read more »





Gulas cu carne de vita

4 September 2013
Gulas_cu_carne_de_vitaGulas cu carne de vita din: carne impanata de vita, ceapa, usturoi, boia iute, rosie, cartofi, ardei gras, piper, ulei, apa. Ingrediente: 1 kg carne impanata de vita, taiata cuburi 1 ceapa mare taiata pestisori 1 catel de usturoi 1 lingurita boia iute 1 rosie curatata de coaja si taiata in cuburi 4 cartofi mici,…
Read more »





Buseuri cu crema

4 September 2013
Buseuri_cu_cremaBuseuri cu crema din: apa, unt, faina, oua, sare, unt, zahar, oua, cacao neagra, sare. Ingrediente: pentru buseuri: 200 ml apa 100 g unt 150 g faina cernuta 4 oua mari sare pentru crema: 200 g unt 200 g zahar 6 oua 60 g cacao neagra sare   Mod de preparare: Pune la fiert apa,…
Read more »





Briose cu branza telemea

4 September 2013
Briose_cu_branza_telemeaBriose cu branza telemea din: oua, telemea, ardei gas, smantana, faina, praf de copt, oregano, piper. Ingrediente: 3 oua 150 g telemea un ardei gras rosu 200 ml smantana 200 g faina o lingurita praf de copt o lingura oregano piper   Mod de preparare: Intr-un castron, se amestecă ouăle şi smântână şi apoi se…
Read more »





Reteta zilei: Macaroane cu branza si lapte

4 September 2013
Macaroane_cu_branza_si_lapte_10Macaroane cu branza si lapte din: unt nesarat, paine, lapte, faina, sare, nucsoara, piper, ardei iute, branza cheddar, parmezan, paste.   Ingrediente: 8 linguri unt nesarat 6 felii de paine, fara coaja, taiata cuburi 5 1/2 cani de lapte 1/2 cana faina 2 lingurite de sare 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa 1/4 lingurita piper negru…
Read more »





Varza cu chiftele

4 September 2013
Varza_cu_chifteleVarza cu chiftele din: varza acra, carne tocata, ulei, bulion, pasta de ardei, boia, chimen. Ingrediente: 1 varza acra 600 g carne tocata si preparata pentru chiftele, dupa gust 200 ml ulei pentru varza 50 ml ulei pentru chiftele 3 linguri bulion 1 lingura pasta de ardei, dulce sau iute, dupa gust 1 lingurita boia…
Read more »





Pogacele din cartofi

4 September 2013
Pogacele_din_cartofiPogacele din cartofi din: cartofi, drojdie, faina, galbenusuri, unt, telemea de oaie, carne afumata, ou, sare, piper. Ingrediente: cartofi drojdie 500 g faina 2 galbenusuri 200 g unt 200 g telemea de oaie 200 g carne afumata 1 ou pentru uns sare piper   Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi între timp desfaci…
Read more »





Supa de cartofi cu tarhon

4 September 2013
Supa_de_cartofi_cu_tarhonSupa de cartofi cu tarhon din: cartofi, pulpa de porc, boia dulce, tarhon in otet, ulei. Inrgediente: 1 kg cartofi 500 g pulpa de porc 1 lingurita boia dulce tarhon in otet sau proaspat 2 linguri ulei   Mod de preparare: Pui carnea tăiată cuburi mici la fiert în apă rece cu sare. Iei spuma…
Read more »





Pastrav cu salata, ardei gras si vinete

4 September 2013
Pastrav_cu_salata_ardei_gras_si_vinetePastrav cu salata, ardei gras si vinete din: ardei gras, dovlecel, vanata, fileuri de pastrav, usturoi, oregano, mere, salata verde, mustar, otet, iaurt, sare. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 dovlecel 1 vanata 4 fileuri pastrav 2 catei de usturoi 2 fire oregano 1 lingura ulei salata: 2 mere 1 capatana salata verde 2 linguri…
Read more »





Tacos cu carne tocata de vita

4 September 2013
Tacos_cu_carne_tocata_de_vitaTacos cu carne tocata de vita din: carne de vita, sare, piper, boia, rosii, usturoi, amidon, ulei, ardei gras, porumb, tacos. Ingrediente: 300 g carne de vita sare piper 1 lingurita boia dulce 1 lingurita boia iute 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 1 lingurita amidon 4 linguri ulei 1 ardei gras verde 1…
Read more »





Friptura marinata de vita

4 September 2013
Friptura_marinata_de_vitaFriptura marinata de vita din: piept de vita, apa, sare grunjoasa, zahar, cuisoare, piper negru, boabe de mustar, boabe de coriandru, nucsoara, scortisoara, foaie de dafin, ghimbir. Ingrediente: 600 g piept de vita 600 ml apa 60 g sare grunjoasa 30 g zahar 3 cuisoare 3 catei de usturoi o lingurita piper negru 1/2 lingurita…
Read more »





Prajitura cu nuca si gem

4 September 2013
Prajitura_cu_nuca_si_gemPrajitura cu nuca si gem din: oua, zahar, iaurt, unt, faina, gem, nuca, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, esenta de vanilie. Ingrediente: 2 oua 200 g zahar 200 ml iaurt 200 g unt 700 g faina 500 g gem 200 g nuca 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu 1 lingurita cu otet (zeama de…
Read more »

Supă de gulioare cu carne de porc

4 September 2013
Supa_de_gulioare_cu_carne_de_porc Supă de gulioare cu carne de porc din: gulii, carne de porc, untura, faina, smantana, usturoi, sare, boia. Ingrediente: 3-4 gulii 1 kg carne de porc, impanata 2 linguri untura 1 lingura faina 100 ml smantana cativa catei de usturoi sare 1 lingurita boia   Mod de preparare: Cureţi guliile de coajă şi le tai…
Read more »





Reteta zilei: Castraveti murati in otet

4 September 2013
Castraveti_murati_in_otet_07Castraveti murati in otet din: castraveti, sare, ceapa, zahar, otet de mere, zahar brun, seminte de mustar, seminte de telina, praf de turmeric.   Ingrediente: 1 ½ kg castraveți, feliati 1 ½ linguri de sare 1 cana ceapa, taiata felii subțiri 1 cana de zahar 1 cana de oțet ½ cana oțet de mere ¼…
Read more »





Ciorba de porc cu zer

4 September 2013
Ciorba_de_porc_cu_zerCiorba de porc cu zer din: carne de porc impanata, ou, sare, piper, smantana, ceapa, morcov, telina, tarhon in otet, cartofi, zer. Ingrediente: 800 g carne de porc, impanata 1 ou sare piper 200 ml smantana 1 ceapa 1 morcov 1 telina tarhon in otet 5 cartofi 1/2 l zer sau lapte batut subtiat cu…
Read more »





Spaghete cu scoici şi calamari

4 September 2013
Spaghete_cu_scoici_si_calamariSpaghete cu scoici şi calamari din: vin, scoici, sofran, unt, ceapa, sare, paste, ulei de masline, ghimbir, usturoi, rondele de calamari, rosii, patrunjel. Ingrediente: 1/2 cana vin alb sec, plus 2 linguri 20 scoici mari de lac (mercenaria) 1/2 lingurita sofran 1/4 cana unt 1 cana ceapa taiata felii de circa 5 mm grosime sare…
Read more »





Gustari cu mozzarella si rosii

4 September 2013
Gustari_cu_mozzarella_si_rosiiGustari cu mozzarella si rosii din: branza mozzarella, rosii, paine, masline, ulei. Ingrediente: 16 felii branza mozzarella 8 felii rosii 8 felii paine 100 g masline feliate ulei pentru tava   Mod de preparare: Tava mare a aragazului se unge cu ulei si se lasă apoi deoparte, până la folosire. Feliile de pâine se decupează…
Read more »





Omleta cu morcovi si dovlecei

4 September 2013
Omleta_cu_morcovi_si_dovleceiOmleta cu morcovi si dovlecei din: dovlecel, morcovi, telemea, oua, unt. Ingrediente: un dovlecel 2 morcovi fierti 100 g telemea 8 oua 100 g unt   Mod de preparare: In unt topit, se pune dovlecelul tăiat rondele fine. Morcovii se taie bastonaşe subţiri. Ouăle se bat bine cu telul şi apoi se adaugă brânza fă¬râmată…
Read more »





Ciorba de fasole in paine

4 September 2013
Ciorba_de_fasole_in_paineCiorba de fasole in paine din: fasole boabe, slanina, morcov, pastarnac, ceapa rosie, telina, otet de mere, tarhon in otet, cimbru, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 200 g slanina alba, de pe burta 1 morcov 1 pastarnac 2 cepe rosii 1 telina mica 100 ml otet de mere tarhon in otet cimbru sare  …
Read more »





Despre Brusture (Arctium lappa)

3 September 2013
Despre_BrustureSe gaseste deseori pe marginea frumurilor prafoasa si in zonele salbatice din tinuturile cu clima temperata. Frunzele amare ale acestei plante sabatice se pot fierbe alături de păpădii, dar de obcei se foloseşte rădăcina pentru a prepara bere de păpădie şi de brusture. Gustul brusturelui este dulce-astringent, iar textura sa e lipicioasă. Ca medicament, se…
Read more »





Zacusca, deliciul toamnei

3 September 2013
zacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine!   Retete de zacusca: Zacusa de telina   Ingrediente: 4 ţeline mari 12 gogoşari 12 ardei capia 1/2 kg ceapă 1/2 l ulei 400 g bulion 250 ml oţet 200 g zahăr frunze de ţelina   Mod…
Read more »





Conservele de casa pe placul tuturor

3 September 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta…
Read more »





Despre Asmatui (Anthriscus cerefolium)

3 September 2013
Despre_AsmatuiAsmăţuiul are o aromă mai delicată decât pătrunjelul şi dă o senzaţie de căldură atunci când e mâncat crud. E foarte popular în bucătăria franceză, făcând parte dintre ierburile culinare tradiţionale denumite fines herbes. Originar din Europa de Sud-Est şi vestul Asiei, astăzi creşte peste tot. A fost adus în America de Nord de către…
Read more »





Prajituri si Torturi

3 September 2013
Desert_4Retete de prajituri si torturi: Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata Prajiturele cu ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahar brun, zahar, ou, esenta de vanilie, iaurt, ciocolata amaruie, fulgi de ciocolata, nutella, sare.   Ingrediente: 1 ceasca unt nesarat 2 1/4 cani faina 1 1/4 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita sare…
Read more »





Retete delicioase de zacusca pentru iarna

3 September 2013
zacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Retete de zacusca: Zacusca de gogosari cu ardei gras si masline Zacusca de gogosari cu ardei gras si masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, masline, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 kg gogoșari 2 kg ardei gras…
Read more »





Muraturi si conserve pentru iarna

3 September 2013
muraturi_3Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi…
Read more »





Diete: Dieta macrobiotica

3 September 2013
Dieta3Dieta macrobiotica este solutia pentru un mod de viata sanatos, avand drept baza o alimentatie sanatoasa. Dieta macrobiotica este de fapt un mod de viata, in armonie cu natura si cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosita pentru a vindeca unele boli, precum cancerul. Dupa numeroase modificari si imbunatatiri, dieta a devenit un…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata

3 September 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_12Prajiturele cu ciocolata din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahar brun, zahar, ou, esenta de vanilie, iaurt, ciocolata amaruie, fulgi de ciocolata, nutella, sare.   Ingrediente: 1 ceasca unt nesarat 2 1/4 cani faina 1 1/4 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita sare 1 1/4 cesti de zahar brun 1/4 ceasca zahar 1…
Read more »





Scoici în sos de vin

3 September 2013
Scoici_în_sos_de_vinScoici în sos de vin din: scoici, ulei de masline, cepe, vin, apa, sare, piper, patrunjel, usturoi. Ingrediente: 2 kg scoici proaspete, in cochilie 125 ml ulei de masline 2 cepe medii, tocate marunt 250 ml vin alb sec 4 lingura apa clocotita sare si piper dupa gust 2 linguri patrunjel tocat 1 catel de…
Read more »





Taitei cu surimi si usturoi

3 September 2013
Taitei_cu_surimi_si_usturoiTaitei cu surimi si usturoi din: paste, capere, surimi, rosii, sare, piper alb, ulei de masline, frunze de busuioc, ulei de floarea soarelui, usturoi, zeama de lamaie, smantana, sare. Ingrediente: 400 g paste tagliatelle sau taitei 00 g capere 350 g surimi 4 rosii mari sare piper alb ulei de masline frunze de busuioc, pentru…
Read more »





Budinca de branza cu vanilie

3 September 2013
Budinca_de_branza_cu_vanilieBudinca de branza cu vanilie din: telemea de vaca, branza de vaci, zahar, baton de vanilie, smantana, orez, oua, stafide, unt, pesmet. Ingrediente: 400 g telemea de vaca 300 g branza dulce de vaci 400 g zahar 1/4 baton de vanilie 3-4 linguri cu smantana 100 g orez fiert 4 oua 50 g stafide aurii…
Read more »





Hribi trasi la tigaie

3 September 2013
Hribi_trasi_la_tigaieHribi trasi la tigaie din: hribi, unt, ulei, bacon, usturoi, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g hribi 200 g unt o lingura ulei 400 g bacon 2 catei de usturoi o legatura patrunjel o crenguta cimbru sare piper   Mod de preparare: Se spală şi se scurg ciupercile, se curăţă şi se taie usturoiul…
Read more »





Bors de vara cu legume

3 September 2013
Bors_de_vara_cu_legumeBors de vara cu legume din: varza dulce, morcovi, ceapa, mazare, arpacas, cartofi, bors de tarate, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 varza dulce, medie 2 morcovi 2 cepe o cutie mica de mazare conservata 3 linguri arpacas semifiert 3 cartofi un litru bors de tarate 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: In oala de…
Read more »





Piept de curcan cu rosii

3 September 2013
Piept_de_curcan_cu_rosiiPiept de curcan cu rosii din: file de piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, rosii cherry, vin alb. Ingrediente: 400 g file de piept de curcan fara piele, taiat in 12 bucati sare piper 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 fire de cimbru 350…
Read more »





Rulada de pui cu ardei gras si morcov

3 September 2013
Rulada_de_pui_cu_ardei_gras_si_morcovRulada de pui cu ardei gras si morcov din: unt, piept de pui, ardei gras, morcov, ceapa, marar, sare, piper. Ingrediente: 50 g unt 1 piept de pui 1 ardei gras 1 morcov 1 ceapă mărar proaspăt sare piper   Mod de preparare: Se toacă mărunt ardeiul, morcovul și ceapa. Se încinge untul într-o crăticioară…
Read more »





Salată grecească de calamari

3 September 2013
Salata_greceasca_de_calamariSalată grecească de calamari din: rondele de calamari, salata, castravete, feta, ceapa verde, masline, rosie, ardei gras, ulei de masline, otet din vin rosu, usturoi, busuioc, oregano, piper. Ingrediente: 500 g rondele de calamari 1 salata romana mare 1 castravete de sera mediu, taiat felii subtiri 150 g feta, zdrobita un pic cu furculita 3…
Read more »





Tartine cu sos de hrean

3 September 2013
Tartine_cu_sos_de_hreanTartine cu sos de hrean din: smantana, radacina de hrean, mustar dijon, otet alb, zahar pudra, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 120 ml smantana 40 g radacina de hrean 1 lingurita de mustar Dijon 2 lingurite de otet alb 1 lingurita zahar pudra 1 lingura de cimbru proaspat, tocat marunt sare si piper negru proaspat macinat…
Read more »





Supa crema de ceapa cu smantana

3 September 2013
Supa_crema_de_ceapa_cu_smantanaSupa crema de ceapa cu smantana din: pesmet, ceapa, ulei, fulgi de migdale, cartof, sare, piper, supa de legume, smantana de soia. Ingrediente: 1 lingura pesmet fin 2 cepe 3 linguri ulei 60 g fulgi de migdale 1 cartof sare piper 900 ml supa de legume 100 ml smantana de soia   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Creveti in sos picant

3 September 2013
Creveti_in_sos_picant_06Creveti in sos picant din: unt, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, busuioc, boia de ardei, sos iute, piper negru, patrunjel, ceapa verde, creveti, paine.   Ingrediente sos: ½ bucata unt 1/3 cana ulei de masline 3 linguri de usturoi tocat 3 linguri suc de lamaie 3 linguri busuioc 2 linguri de boia de…
Read more »





Friptura de porc cu legume

3 September 2013
Friptura_de_porc_cu_legumeFriptura de porc cu legume din: pulpa de porc, cartofi, morcovi, ciuperci, coniac, bacon afumat, carnat picant, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6 cartofi 3 morcovi 200 g ciuperci albe proaspete 100 ml coniac 100 g bacon afumat un carnat picant 2 linguri ulei boia dulce sare piper   Mod…
Read more »





Sote de ciuperci cu vin

3 September 2013
Sote_de_ciuperci_cu_vinSote de ciuperci cu vin din: ciuperci, unt, ulei, cimbru, rozmarin, vin alb, verdeata, sare, piper, frigarui de pui. Ingrediente: 400 g ciuperci la cutie 25 g unt o lingura ulei o crenguta cimbru o lingurita rozmarin 200 ml vin alb sec verdeata dupa gust sare piper 4 frigarui de pui   Mod de preparare:…
Read more »





Pui la tigaie cu tarhon

3 September 2013
Pui_la_tigaie_cu_tarhonPui la tigaie cu tarhon din: piept de pui, tarhon, unt nesarat, vin alb, hasme, smantana, tarhon proaspat, sare, piper. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati si fara piele cateva crengute de tarhon proaspat 1 lingura de unt nesarat 235 ml de vin alb 2 hasme, decojite si tocate fin 160 ml de smantana 2…
Read more »





Prajitura cu biscuiti si zmeura

3 September 2013
Prajitura_cu_biscuiti_si_zmeuraPrajitura cu biscuiti si zmeura din: biscuiti de ovaz, zmeura, jeleu de zmeura, branza de vaci, mascarpone, zahar, coaja de lamaie, gelatina, unt, sare. Ingrediente: 200 g biscuiti de ovaz 200 g zmeura 1 pliculet jeleu de zmeura 200 g branza slaba de vaci 200 g mascarpone 1 cana cu zahar 1 lingura cu coaja…
Read more »





Suc de rosii cu telina

3 September 2013
Suc_de_rosii_cu_telinaSuc de rosii cu telina din: pasta de rosii, zahar tos, lamaie, frisca, telina verde, lapte. Ingrediente: 50 g pasta de rosii 100 g zahar tos 1 lamaie 200 ml frisca 1 legatura telina verde 1,2 l lapte   Mod de preparare: Paste de rosii se amesteca cu lapte si frisca. Se adauga zahar si…
Read more »





Supa crema de ciuperci cu usturoi si patrunjel

3 September 2013
Supa_crema_de_ciuperci_cu_usturoi_si_patrunjelSupa crema de ciuperci cu usturoi si patrunjel din: paine taraneasca, ciuperci, cartofi, ceapa, lapte, supa din concentrat de legume, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 paini taranesti 350 g ciuperci albe 5 cartofi o ceapa 400 ml lapte 1/2 l supa din concentrat de legume un catel de usturoi 2 linguri ulei sare…
Read more »


Reteta zilei: Fritatta cu bacon si cartofi

3 September 2013
Fritatta_cu_bacon_si_cartofi_07Fritatta cu bacon si cartofi din: oua, busuioc, parmezan, sare, piper, bacon, cartofi, ulei de masline, ceapa, usturoi, spanac, ardei, branza.   Ingrediente: 8 oua 2 linguri busuioc proaspat tocat 3 linguri de parmezan ras Sare si piper negru proaspat macinat 6 felii de bacon, tocate 3-4 cartofi, curatati si taiati bucati 2 linguri de…
Read more »





Pateuri cu ardei

3 September 2013
Pateuri_cu_ardeiPateuri cu ardei din: aluat de pizza, ardei capia, ardei gras, bulion, usturoi, boia iute, cascaval, ou, sare, ulei. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 3 ardei capia 1 ardei gras rosu 1 lingura cu bulion 3-4 catei de usturoi 1/2 lingurita cu boia iute cascaval ras ou pentru uns sare ulei   Mod de…
Read more »





Cannelloni cu ciuperci, cascaval si usturoi

3 September 2013
Cannelloni_cu_ciuperci_cascaval_si_usturoiCannelloni cu ciuperci, cascaval si usturoi din: cannelloni, ciuperci, usturoi, ceapa, unt, cascaval, patrunjel, concentrat de legume, sare, piper. Ingrediente: 12 tuburi cannelloni o conserva ciuperci un catel usturoi 2 cepe 50 g unt 100 g cascaval o legatua patrunjel un cub concentrat legume sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se trec sub un…
Read more »





Conopida cu smantana si branza

3 September 2013
Conopida_cu_smantana_si_branzaConopida cu smantana si branza din: conopida, smantana, crema de branza, marar verde, ulei de masline, oua, parmezan, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida mare 3 linguri cu smantana 150 g crema de branza 1 lingura cu marar verde tocat 1 lingura cu ulei de masline 4 oua 100 g parmezan ras unt pesmet…
Read more »





Dulceaţă de fructe de pădure asortate

3 September 2013
Dulceata_de_fructe_de_padure_asortataDulceaţă de fructe de pădure asortate din: fructe de padure asortate, suc de lamaie, gelfix, zahar, coniac. Ingrediente: 1 kg fructe de padure asortate sucul de la 1 lamaie 1 plic Gelfix Extra 2:1 500 g zahar 1 lingura coniac   Mod de preparare: Se spală fructele şi se lasă să se scurgă. Un sfert…
Read more »





Sos pentru gratar

3 September 2013
Sos_pentru_gratarSos pentru gratar din: ketchup, sos worchestershire, boia iute, usturoi, zahar tos, cimbru. Ingrediente: 300 ml ketchup 2 lingurite sos Worchestershire 2 lingurite boia iute 1 catel de usturoi, zdrobit 2 lingurite zahar tos 2 lingurite cimbru, tocat   Mod de preparare: Incalzeste treptat ketchup-ul cu sosul Worchestershire, boiaua, usturoiul si zaharul, amestecand continuu pana…
Read more »





Stridii cu branza Cheddar

3 September 2013
Stridii_cu_branza_CheddarStridii cu branza Cheddar din: stridii, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper alb. Ingrediente: 24 stridii 60 g unt 1/3 cana faina 500 ml lapte 60 g branza cheddar rasa mare sare piper alb macinat   Mod de preparare: Incingeţi untul într-o cratiţă, fără să-1 lăsaţi să se coloreze. Procedaţi ca pentru a prepara…
Read more »





Sorbet de zmeura si pepene

3 September 2013
Sorbet_de_zmeura_si_pepeneSorbet de zmeura si pepene din: zahar tos, zeama de lamaie, pepene verde, zmeura, apa de trandafiri, albus. Ingrediente: 150 g zahar tos zeama de la 2 lamai 500 g pepene verde, fara samburi 350 g zmeura proaspata sau congelata cateva picaturi de apa de trandafiri 1 albus   Mod de preparare: Intr-un vas pe…
Read more »





Pui cu legume si lamaie

3 September 2013
Pui_cu_legume_si_lamaiePui cu legume si lamaie din: pui, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, lamaie, ardei gras, vin, apa, mustar, concentrat vegetal, cimbru, patrunjel, miere, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 – 2 kg 3-4 morcovi 10 cartofi mai mari 3-4 catei de usturoi 1 ceapa+1 lamaie 2 ardei grasi de culori diferite 100 ml…
Read more »





Reteta zilei: Friptura vegetariana

3 September 2013
Friptura_vegetariana_09Friptura vegetariana din: nuci, fulgi de porumb, branza de vaci, oua, supa de ceapa, ketchup, ulei, sos worcestershire, praf de usturoi, zahar brun.   Ingrediente: 1 1/3 cesti nuci, tocate marunt 2 cani de fulgi de porumb 200-300 g branza de vaci 4 oua 2 cani supa de ceapa 1/4 ceasca ketchup 1 lingura ulei…
Read more »





Salată de calamari cu vinegretă de roşii

3 September 2013
Salate_3Salată de calamari cu vinegretă de roşii din: rondele de calamari, zeama de portocala, zeama de lamaie, busuioc, fulgi de ardei iute, ulei de masline, rosie, otet din vin alb, ulei de masline, sare, piper, frunze de rucola. Ingrediente: 24-28 rondele calamari zeama de la 1 portocala si 1 lamaie 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2…
Read more »





Snitel cu garnitura

3 September 2013
Snitel_cu_garnituraSnitel cu garnitura din: piept de pui, caise uscate, cascaval, frunze de salvie, migdale, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, unt, mazare, fasole pastai, morcovi, usturoi. Ingrediente: pentru snitel: 3 bucati mai mari de piept de pui 100 g caise uscate, smochine sau alte fructe confiate 100 g cascaval 6 frunze de salvie 50 g…
Read more »





Rulada delicioasa cu carne tocata si spanac

3 September 2013
Rulada_delicioasa_cu_carne_tocata_si_spanacRulada delicioasa cu carne tocata si spanac din: carne tocata amestec, spanac, ou, ceapa, usturoi, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne tocată amestec 500 g spanac 1 ou 2 cepe 6 căței de usturoi ulei unt sare piper   Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă cu sare. Se scurge de apă…
Read more »





Limonada cu lavanda

3 September 2013
Cocktailuri_21Limonada cu lavanda din: apa, zahar, lavanda, lamaie, lime, gheata, lime. Ingrediente: 750 ml apa 4 linguri zahar 1 buchet lavanda (sau cantitatea echivalenta de lavanda uscata) 1 lamaie 1 lime cuburi de gheata si felii de lime pentru servit   Mod de preparare: Intr-un vad fierbi apa cu zaharul pana la topirea acestuia, lei…
Read more »





Ardei gras roşu, umplut cu carne de pui

3 September 2013
Retete_1Ardei gras roşu, umplut cu carne de pui din: ardei grasi rosii, ceapa, orez, sare, piper, piept d epui, pasta de tomate. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 1/2 ceapa 1 lingura orez nefiert sare piper 1 piept de pui de 350-400 g pasta de tomate   Mod de preparare: Tai bucăţi pieptul de pui, apoi…
Read more »





Angelica (Angelica archangelica)

2 September 2013
AngelicaLegenda spune că angelica e un leac pentru cumă, ceea ce i-a consolidat renumele de plantă medicinală tradiţională, de protectoare împotriva răului şi de panaceu universal. Din punct de vedere medical, angelica se pare că are jn efect benefic asupra circulaţiei sângelui şi a celorlalte fluide şi e folosită in tratamentul cranpelor menstruale, al reţinerii…
Read more »





Retete traditionale romanesti de muraturi si conserve

2 September 2013
muraturi_2Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: Murături O reteta de muraturi…
Read more »





Retete de prajituri

2 September 2013
DesertRetete de prajituri: Cozonac cu nucă, coaja de lamaie si rahat Cozonac cu nucă, coaja de lamaie si rahat din: faina, galbenusuri, ou, zahar tos, unt, ulei, lapte dulce, drojdie de bere, coaja de lamaie, sare, nuca, coaja de lamaie, esenta de rom, esenta de vanilie, albusuri, zahar tos, rahat. Ingrediente: 1 kg faina de…
Read more »





7 Retete rapide

2 September 2013
Retete_3Retete rapide: Reteta zilei: Inghetata delicioasa de capsuni Inghetata delicioasa de capsuni din: capsuni, zahar, suc de lamaie, lapte integral, amidon, crema de branza, sare, smantana, sirop de porumb, lapte batut. Ingrediente: 9 capsuni, feliate 2 cani zahar 3 linguri suc de lamaie 1 1/2 cani de lapte integral 2 linguri de amidon 1 cutie…
Read more »





Conserve fel de fel

2 September 2013
muraturiDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: Reteta zilei: Gogosari umpluti cu…
Read more »





Despre Marar (Anethum graveolens)

2 September 2013
Despre_MararApa de mărar, cunoscută ca poţiune carminativă, a fost folosită de-a lungul timpului pentru calmarea colicilor şi pentru a linişti bebeluşii. In Evul Mediu, mărarul era considerat o plantă fermecată şi, ca atare, era folosit în combaterea vrăjitoriei. Era utilizat, din acelaşi motiv, şi în poţiunile de dragoste. Mărarul e originar din Europa de Nord…
Read more »





Slabeste cu struguri (Cura de slabit si infrumusetare cu struguri)

2 September 2013
Struguri3Rosii, albi, zemosi, cu coaja mai tare sau moale, strugurii romanesti numara zeci de soiuri aromate, numai bune pentru vin sau de pus pe masa. Romania este pe locul 10 in lume ca suprafata cultivata cu vita-de-vie, asa ca avem toate motivele sa alegem strugurii bine copti autohtoni si sa… ii punem la munca in…
Read more »





Despre Lamaita – Aloysia triphylla (Lippia citriodora)

2 September 2013
Despre_LamaitaOriginară din America de Sud, această plantă a fost adusă în Europa de către conchistadorii spanioli în secolul al XVII-lea. Aici şi-a dobândit renumele pentru uleiurile sale parfumate, folosite pe scară largă în cosmetice şi diverse amestecuri. Planta este folosită cu scop medical, în cantităţi mici, pentru a alina congestia bronhiilor, indigestia, crampele şi greaţa.…
Read more »





Cum se face zacusca

2 September 2013
Cum se face zacuscaNu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de ciuperci de padure O reteta simpla de zacusca de ciuperci de padure din: ciuperci de padure sau de cultura, ceapa, gogosari, untdelemn, sare, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: un…
Read more »





Muraturi taranesti

2 September 2013
muraturi_5Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta zilei: Castraveti murati picanti…
Read more »





Retete de bauturi racoritoare pentru o zi perfecta

2 September 2013
Bauturi_racoritoareBauturi racoritoare: Limonada de mango cu lamaie Limonada de mango cu lamaie din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1 lămâie cuburi de gheață   Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie cubulețe. Se pun în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5 cuburi de gheață. Se mixează, iar amestecul…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata delicioasa de capsuni

2 September 2013
Inghetata_delicioasa_de_capsuni_15Inghetata delicioasa de capsuni din: capsuni, zahar, suc de lamaie, lapte integral, amidon, crema de branza, sare, smantana, sirop de porumb, lapte batut. Ingrediente: 9 capsuni, feliate 2 cani zahar 3 linguri suc de lamaie 1 1/2 cani de lapte integral 2 linguri de amidon 1 cutie crema de branza 1/8 lingurita de sare 1…
Read more »





Budinca de dovlecei

2 September 2013
Budinca_de_dovleceiBudinca de dovlecei din: dovlecei, smantana, cascaval de oaie, rosii, oua, unt, sare. Ingrediente: 4 dovlecei medii 500 g smantana 100 g cascaval de oaie 3 rosii 4 oua unt sare   Mod de preparare: Spală dovleceii şi taie-i în felii groase de 1 cm. Pune-i în apă clocotită şi dă-i în 1 -2 clocote,…
Read more »





Plăcintă cu bacon si pătrunjel

2 September 2013
Placinta_cu_bacon_si_patrunjelPlăcintă cu bacon si pătrunjel din: faina, drojdie, zahar, lapte caldut, sare, patrunjel verde, smantana, oua, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 25 g drojdie zahar 100 ml lapte caldut sare pentru umplutura: 4-5 legaturi de patrunjel verde 100 g sare 300 ml smantana 2 oua sare piper   Mod de preparare: Cerni făina…
Read more »





Tigaie de pui picantă

2 September 2013
Tigaie_de_pui_picantaTigaie de pui picantă din: piept de pui, ceapa, ardei gras, rosii, morcovi, ulei de masline extravirgin, boia dulce, sare de mare, piper negru, patrunjel, ardei iute, lamaie. Inrgediente: 600 g piept de pui dezosat 1 ceapa 1 ardei rgas rosu 4 rosii 2 morcovi 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri de boia…
Read more »





Legume picante murate

2 September 2013
Legume_picante_murateLegume picante murate din: otet de mere, zahar fin, sare, apa, morcovi, ceapa rosie, ardei iute. Ingrediente: 370 ml otet de mere 60 g zahar fin 2 lingurite sare 450 ml apa legume: 4 morcovi 4 cepe rosii 4 ardei iuti   Mod de preparare: Se prepară zeama: se amestecă oţetul cu zahăr şi sare,…
Read more »





Mancare de cartofi cu carnati

2 September 2013
Mancare_de_cartofi_cu_carnatiMancare de cartofi cu carnati din: cartofi, carnati de porc picanti, ceapa, ardei gras, boia dulce, vin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 carnati de porc picanti 1 ceapa 1 ardei rgas 2 lingurite cu boia dulce 1 cana cu vin rosu sau roze sare piper negru proaspat macinat ulei   Mod de…
Read more »





Spaghete cu ton si ardei

2 September 2013
Spaghete_cu_ton_si_ardeiSpaghete cu ton si ardei din: ceapa, ardei, ulei, tomate, oregano, ketchup, ton, ou, spaghete, parmezan, paine. Ingrediente: 1 ceapa mica (maruntita) 1 ardei rosu (fara seminte si taiat fasii) 2 linguri ulei 400 g tomate maruntite din conserva 2 lingurita oregano uscat 4 linguri ketchup 400 g ton 1 ou 350 g spaghete 25…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu