luni, 9 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #33

Retete pentru Craciun:

Kebab Adena

2 December 2013
Kebab_AdenaKebab Adena din: carne de vita, carne de oaie, ceapa, piper, coriandru, chimen, piper, unt, lipii, cartofi, rosii, patrunjel verde, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 500 g carne de oaie 2 cepe 2 lingurite piper alb 2 lingurite coriandru pisat 2 lingurite chimen pisat 2 lingurite piper negru 2 lingurite…
Read more »





Reteta zilei: Frittata cu cartofi si broccoli

2 December 2013
Frittata_cu_cartofi_si_broccoli_08Frittata cu cartofi si broccoli din: cartofi, supa de legume, ulei de masline, broccoli, ceapa rosie, oua, parmezan, sare, piper.   Ingrediente: 8-10 cartofi, taiati sferturi 1 ceasca supa de legume ¼ ceasca ulei de masline 1 broccoli, rupt buchetele 1 ceapa rosie, taiata felii subtiri 8 oua 1 cana parmezan Sare si piper negru…
Read more »





Rulada de pui cu masline si patrunjel

2 December 2013
Rulada_de_pui_cu_masline_si_patrunjelRulada de pui cu masline si patrunjel din: piept de pui, masline, branza topita, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 250 g masline feliate 4 cuburi de branza topita 1 legatura de patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Spală şi taie pieptul de pui în două, apoi fiecare parte tai-o subţire, astfel…
Read more »





Cotlete de porc cu mazare, bacon si cartofi

2 December 2013
Cotlete_de_porc_cu_mazare_bacon_si_cartofiCotlete de porc cu mazare, bacon si cartofi din: cotlete de porc, mazare, bacon afumat, ardei grasi, cartofi, supa de vita, ulei, unt, ou, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 colete groase de porc 200 g mazare congelata 100 g bacon afumat 2 ardei grasi 500 g cartofi 500 ml supa de vita (din cub) 50…
Read more »





Morcovi cu susan si miere

2 December 2013
Morcovi_cu_susan_si_miereMorcovi cu susan si miere din: morcov, ulei, miere, seminte de susan, ghimbir. Ingrediente: 500 g morcov, taiat segmente lungi 1 lingura cu ulei 1 lingura miere 2 linguri seminte de susan 1 1/2 lingurite ghimbir macinat     Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină toate ingredientele în tava tapetată şi…
Read more »





Prajitura gustoasa

2 December 2013
Prajitura_gustoasaPrajitura gustoasa din: faina, zahar brun, cacao, praf de copt, ulei, esenta de vanilie, otet, apa rece, piper rosu si sare de mare. Ingrediente: 180 g faina 150 g zahar brun 3 linguri cu cacao 1 lingurita cu praf de copt 6 linguri cu ulei 1 lingurita cu esenta de vanilie 1 lingurita cu otet 250…
Read more »





Ton prăjit cu ghimbir ras şi arpagic

2 December 2013
Retete_2Ton prăjit, cu ghimbir ras şi arpagic din: ton, sos de soia, ulei de susan, ghimbir si arpagic. Ingrediente: 1 bucata ton (preferabil partea dinspre coada sau o fasie subtire de pe spate) sos de soia 1 lingura ulei de susan 2 bucati ghimbir proaspat 1 legatura arpagic proaspat   Mod de preparare: Marinezi bucata de…
Read more »





Reteta zilei: Cornulete cu crema de unt

1 December 2013
Cornulete_cu_crema_de_unt_09Cornulete cu crema de unt din: apa calda, drojdie uscata, faina, zahar, sare, unt, lapte, ou, pesmet.   Ingrediente: 1/4 ceasca de apa calda 1 pachet de drojdie uscata 3 cesti faina 1/4 ceasca zahar 1/2 lingurita sare 4 linguri de unt nesarat , topit 1/2 cana de lapte cald 1 ou mare, usor batut…
Read more »





Muschiulet de porc umplut cu prune si caise

1 December 2013
Muschiulet_de_porc_umplut_cu_prune_si_caiseMuschiulet de porc umplut cu prune si caise din: muschi de porc, caise uscate, prune, morcovi, telina, ceapa, mustar, zahar brun, supa de pui, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: un muschi de porc de 1 kg 10 caise uscate 10 prune 2 morcovi tocati 2 teline tocate 1 ceapa tocata 50 grame mustar 20…
Read more »





Clatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant

1 December 2013
Clatite_din_cartofi_cu_oua_jumari_si_bacon_crocantClatite din cartofi cu oua jumari si bacon crocant din: piure de cartofi, faina, praf de copt, oua, lapte, chives, ulei de floarea soarelui, unt, bacon si jumari. Ingrediente: 250 g piure de cartofi sau 2 cartofi fainosi medii, taiati in cuburi 75 g de faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 125 ml lapte…
Read more »





Retete de post: Legume în aluat

1 December 2013
Legume_în_aluatO reteta savuroasa de legume in aluat din: faina, margarina, apa rece, sare, dovlecei, vinete, gogosari, ceapa, usturoi, ulei, rozmarin, seminte de dovleac, cimbru si maghiran. Ingrediente: 200 g faina 100 g margarina 2-3 linguri cu apa rece sare pentru umpltura: 2 dovlecei 2 vinete potrivite 2 gogosari 2 ardei grasi 2 cepe mari 2-3…
Read more »





Supa din carne de pui

1 December 2013
Supa_din_carne_de_puiSupa din carne de pui din: morcov, telina, ceapa, pui, patrunjel, piper, sare, ulei, apa, oua, faina si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 telina 2 cepe 1 pui de circa 1 kg 1 legatura de patrunjel piper boabe sare dupa gust 50 ml ulei 100 ml apa 2 oua 100 g faina un praf de…
Read more »





Garnitura de varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie

1 December 2013
Garnitura_de_varza_de_Bruxelles_cu_usturoi_si_lamaieGarnitura de varza de Bruxelles cu usturoi si lamaie din: ulei de masline, usturoi, varza de Bruxelles, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 750 g varza de Bruxelles, curatata si taiata bucati coaja rasa de la 1 lamaie     Mod de preparare: încinge uleiul într-un vas…
Read more »





Budinca cu branza si spanac

1 December 2013
Budinca_cu_branza_si_spanacBudinca cu branza si spanac din: urda sarata, branza dulce de vaci, lapte, unt, faina, pesmet, oua, smantana, spanac, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper. Ingrediente: 200 g urda sarata 50 g branza dulce de vaci 200 ml lapte 2 linguri unt 2 linguri faina 1 lingura pesmet 5 oua 150 ml smantana 1 legatura…
Read more »





Piept de pui cu hribi

1 December 2013
Piept_de_pui_cu_hribiPiept de pui cu hribi din: piept de pui, ceapa, morcov, hribi si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 2 cepe mai mari 1 morcov 500-700 g hribi 100 ml ulei   Mod de preparare: Pui uleiul la încins, adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe, îl laşi să se rumenească puţin, după care adaugi ceapa tăiată…
Read more »





Chiftelute cu salvie si costita

1 December 2013
Chiftelute_cu_salvie_si_costitaCombină carnea din 6 cârnaţi de porc proaspeţi, 1 lingură coniac şi 1 linguriţă de salvie, tocată. Aşază pe suprafaţa de lucru 2 felii de costiţă una peste alta încrucişat şi pune in mijloc compoziţie de carne, împachetează costiţa pe trei laturi, aşază o foaie de salvie şi inchide pachetul. Dă la cuptorul încins 25…
Read more »





Pulpe de rata la cuptor cu miere si coriandru

1 December 2013
Pulpe_de_rata_la_cuptor_cu_miere_si_coriandruPulpe de rata la cuptor cu miere si coriandru din: pulpe de rata, untura de rata, supa, lamaie, portocale, miere, coriandru, ghimbir, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 8 pulpe de rata 100 g untura de rata 300 ml supa 1 lamaie 2 portocale 2 linguri miere 1 lingurita rasa coriadru macinat 50 g ghimbir proaspat un…
Read more »





Retete de post: Ghiveci călugăresc cu verdeata

1 December 2013
Ghiveci_calugaresc_cu_verdeataGhiveci călugăresc cu verdeata din: ceapa, vinete, dovlecel, cartofi, morcovi, ardei capia, bulion, linte, rosii, patrunjel verde, marar verde, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4-5 cepe potrivite 2-3 vinete 1 dovlecel 1 kg cartofi 4-5 morcovi 2-3 linguri ardei capia 2-3 linguri cu bulion 1 mana de linte 2-3 rosii 1 legatura de patrunjel verde 1…
Read more »





Reteta zilei: Curcan umplut cu orez si morcov

1 December 2013
Curcan_umplut_cu_orez_si_morcov_06Curcan umplut cu orez si morcov din: curcan, piper, sare, maioneza, usturoi, patrunjel, orez, morcov.   Ingrediente: 1 curcan Piper si sare 2 cepe 2 cesti maioneză 2 linguri usturoi patrunjel 4 cani orez fiert 3 morcovi   Mod de preparare: Spalati bine curcanul si scoateti maruntaiele, pe care le puteti folosi la supa. Tocati…
Read more »





Gogosi trase in ciocolata cu fistic

1 December 2013
Gogosi_trase_in_ciocolata_cu_fisticGogosi trase in ciocolata cu fistic din: faina, galbenusuri, unt, drojdie, lapte caldut, zahar, sare, coaja de lamaie, ciocolata, unt, ulei, fistic. Ingrediente: 500 g faina alba 4 galbenusuri 50 g unt topit 25 g drojdie proaspata 240 ml lapte caldut 2 linguri cu varf de zahar 1/4 lingurita cu sare coaja de la o…
Read more »





Tocanita de peste si fructe de mare

1 December 2013
Tocanita_de_peste_si_fructe_de_mareTocanita de peste si fructe de mare din: peste, fructe de mare, ceapa, rosii, cartofi, ardei gras, vin, apa, ulei de masline, patrunjel, frunze de dafin, sare si sofran. Ingrediente: circa 1 kg amestec de peste si fructe de mare 2 cepe taiate rondele 2 rosii taiate rondele 6 cartofi potriviti ca marime, taiati felii 1…
Read more »





Borş polonez cu carne de pui

1 December 2013
Ciorbe_si_borsuriBorş polonez din: carne de pui, sfecla rosie, varza alba, cartofi, morcovi, patrunjel verde, ceapa, pasta de tomate, costita, smantana, ulei, foi de dafin, otet, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui (fara cap si picioare) 200 g sfecla rosie 200 g varza alba 300 g cartofi 150 g morcovi 50 g patrunjelverde 150…
Read more »





Tarta cu branza, smantana si oua

1 December 2013
Tarta_cu_branza_smantana_si_ouaTarta cu branza, smantana si oua din: aluat de foitaj, branza telemea, branza de burduf, smantana, oua, ceapa verde, patrunjel verde, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g branza telemea 200 g branza de burduf 200 ml smantana 7 oua 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura…
Read more »





Retete de post: Salată de năut cu zucchini

1 December 2013
Salata_de_naut_cu_zucchiniSalată de năut cu zucchini din: naut, dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 cutii de naut prefiert (600 g) 3-4 dovlecei (zucchini) 4-5 catei de usturoi zeama de la 1/2 lamaie sare ulei de masline   Mod de preparare: Spală dovleceii, taie-i în felii grosuţe. Prăjeşte-i în ulei încins doar…
Read more »





Scovergi cu branza de vaci si smantana

1 December 2013
Scovergi_cu_branza_de_vaci_si_smantanaScovergi cu branza de vaci si smantana din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenusuri, sare, smantana, ulei, branza de vaci, ou, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie proaspata 500 ml lapte 2 linguri cu zahar 2 galbenusuri 1 lingurita cu sare 200 ml smantana 2 linguri cu ulei ulei pentru prajit pentru umplutura:…
Read more »





Reteta zilei: Conopida coapta cu pesmet si patrunjel

1 December 2013
Conopida_coapta_cu_pesmet_si_patrunjel_07Conopida coapta cu pesmet si patrunjel din: conopida, ulei, unt, ceapa, usturoi, pesmet, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, patrunjel.   Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele Ulei 4 linguri unt 1-2 cepe, fin tocata 1 catel de usturoi, tocat 3/4 cana pesmet Sare si piper negru proaspat macinat coaja de lamaie 1-2 linguri…
Read more »





Aripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute

1 December 2013
Aripioare_la_cuptor_cu_boia_cimbru_si_pasta_de_arde_iuteAripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute din: aripioare de pui, ulei, rosii, ardei gras, pasta de ardei iute, pasta de tomate, cimbru, boia de ardei dulce, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 20 aripioare de pui 100 ml ulei 5-6 rosii 1 ardei gras rosu 1 lingurita pasta de ardei iute 1…
Read more »





Supa din dovleac

1 December 2013
Supa_din_dovleacSupa din dovleac din: dovleac, morcovi, patrunjel, ardei gras, telina, patrunjel, morcov, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 dovleac galben copt 3 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ardei gras verde 1 legatura telina 1 legatura patrunjel 1 morcov mic sare piper 50 ml ulei   Mod de preparare: Iei un dovleac copt, îl cureţi de coajă,…
Read more »





Ciuperci cu cartofi si ceapa rosie

1 December 2013
Ciuperci_cu_cartofi_si_ceapa_rosieCiuperci cu cartofi si ceapa rosie din: ulei de masline, ceapa rosie, cartofi, ciuperci, piure de rosii, vin rosu, rozmarin, sos de soia, sos de merisoare, castane, aluat de foitaj. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 2 cepe rosii, taiate sferturi 300 g cartofi, curatati si taiati cuburi de 2,5 cm 800 g ciuperci mici…
Read more »





Tartine cu pate de somon

1 December 2013
Tartine_cu_pate_de_somonTartine cu pate de somon din: file de somon, esalota, zeama de lamaie, coaja de lamaie, vermut sec, unt sarat, marar, paine alba. Ingrediente: 500 g file de somon fara pielita 1 esalota, taiata felii zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 150 ml vermut sec sau vin alb 100 g unt sarat 1/2…
Read more »





Sos cremos de paine

1 December 2013
Sos_cremos_de_paineTopeşte 30 g unt şi adaugă 1/2 ceapă, tocată, 6 cuişoare, 2 foi de dafin şi 1/2 nucşoară răzuită. Tine pe foc mic 15 min, amestecând frecvent. Stinge cu 600 ml lapte dulce şi 100 ml frişcă lichidă. Strecoară, pune din nou pe foc şi adaugă 125 g pesmet alb proaspăt. Fierbe înăbuşit 3 min…
Read more »





Fursecuri delicioase cu ciocolata

1 December 2013
Fursecuri_delicioase_cu_ciocolataFursecuri delicioase cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, ciocolata, zeama de lamaie, zahar vanilat. Ingrediente: 2 oua 1 cana cu zahar (200 g) 1 cana cu ulei (200 ml) 1 1/2 cani cu faina  (300 g) 1/2 praf de copt 2 ciocolata (200 g) zeama de lamaie zahar vanilat sau esenta…
Read more »





Peste cu pilaf aromat de bulgur

1 December 2013
Peste_cu_pilaf_aromat_de_bulgurO reteta savuroasa de Peste cu pilaf aromat de bulgur din: ulei de masline, ceapa, morcovi, seminte de chimion, harissa, bulgur, caise uscate, supa de pui, spanac, fileuri de peste si lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, feliate fin 3 morcovi, rasi 2 lingurite seminte de chimion 2 lingurite de harissa 200…
Read more »

Curcan la cuptor cu unt si rozmarin

1 December 2013
Curcan_la_cuptor_cu_unt_si_rozmarinCurcan la cuptor cu unt si rozmarin din: curcan, ceapa, foi de dafin, coaja de lamaie, rozmarin, lamaie, unt, sare de telina, vin alb sec. Ingrediente: 1 curcan de 4 kg, fara maruntaie 1 ceapa, taiata sferturi 2 foi de dafin coaja rasa de la 1 lamaie si lamaia taiata in doua 4 crengute de…
Read more »





Reteta zilei: Supa de rosii cu carne de vita si penne

1 December 2013
Supa_de_rosii_cu_carne_de_vita_si_penne_06Supa de rosii cu carne de vita si penne din: ceapa, morcov, telina, carne tocata de vita, sare, oregano, busuioc, piper, rozmarin, rosii, fasole rosie, fasole alba, suc de rosii, supa de vita, otet, penne, parmezan.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 ceasca morcov, tocat 1 ceasca telina, tocata 1 kg carne tocata de vita…
Read more »





Cornulete cu nuca

1 December 2013
Cornulete_cu_nucaCornulete cu nuca din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, apa calduta, nuca, zahar tos, zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet de unt (250 g) 2 oua 1 cana cu zahar (200 g) 500 g faina 1 praf de copt 150 ml apa calduta pentru umplutura: 200 g nuca pisata 150 g zahar tos zahar…
Read more »





Cotlete de vitel umplute

1 December 2013
Cotlete_de_vitel_umpluteCotlete de vitel umplute din: cotlete de vitel, urda, gorgonzola, ou, pesmet, marar, unt, usturoi, seminte de susan, chimen, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de vitel 150 g urda 100 g branza gorgonzola 1 ou 1 lingura pesmet 1 legatuar marar 100 g unt 2 catei de usturoi 1 lingura seminte de susan 1 lingurita…
Read more »





Cheesecake cu pere

1 December 2013
Cheesecake_cu_pereCheesecake cu pere din: branza de vaci, pere, oua, faina, zahar brun, zahar vanilat, drojdie, margarina, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g branza de vaci degresata 3 pere 2 oua 150 g faina 100 g zahar brun 1 pliculet zahar vanilat 1 pliculet cu drojdie uscata margarina zeama de lamaie   Mod de preparare: Amestecă…
Read more »





Cannelloni cu spanac

1 December 2013
Cannelloni_cu_spanacCannelloni cu spanac din: cannelloni, spanac, branza ricotta, sos de rosii, unt, nucsoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 500 g cannelloni 1 kg spanac 250 g branza ricotta 200 ml sos de rosii 2 catei de usturoi 25 g unt nucsoara sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Spală şi opăreşte spanacul,…
Read more »





Pulpe de curcan cu măsline

1 December 2013
Pulpe_de_curcan_cu_maslinePulpe de curcan cu măsline din: pulpe de curcan, rosii, masline rondele, ceapa, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, marar, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 cutie cu rosii decojite 150 g masline rondele 2 cepe 1 pahar vin alb sec 1 crenguta de cimbru 1 foaie de dafin…
Read more »





Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine

30 November 2013
Pateuri_cu_sos_de_afine_05Pateuri cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de ciocolata alba, ulei, ou, apa.   Ingrediente 1 pachet aluat de patiserie 1 cana sos de afine 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba 1/4 lingurita de ulei 1 ou, batut cu 1/4 lingurita de apa   Mod de preparare: Incalziti…
Read more »





Cocktail The Winner

30 November 2013
Cocktail_The_WinnerCocktail the Winner din: sirop de grenadine, suc de struguri, suc de portocale, zeama de lamaie, lamaie, portocale si struguri. Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 10 cl suc de struguri deschis la culoare sau rosu 10 cl suc de portocale zeama unei jumatati de lamaie o felie de lamaie si una de portocale struguri  …
Read more »





Rasol de vita cu legume

30 November 2013
Rasol_de_vita_cu_legumeRasol de vita cu legume din: rasol de vita, faina, unt, supa de vita, ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, usturoi, rosii decojite, rozmarin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 6 felii groase de rasol de vita 75 g faina 100 g unt 1 l supa de vita 2 cepe 2 morcovi 1/2 telina 2 foi de…
Read more »





Rulouri de vinete şi mozzarella în sos de roşii

30 November 2013
Rulouri_de_vinete_si_mozzarella_în_sos_de_rosiiRulouri de vinete şi mozzarella în sos de roşii din: vinete, stafide, usturoi, oua, rosii, busuioc verde, ulei de masline, parmezan, mozzarella, sare si piper. Ingrediente: 2-3 vinete o mana de stafide 2 catei de usturoi 2 oua 5-6 rosii busuioc verde ulei de masline parmezan mozzarella sare piper   Mod de preparare: Tai codiţa de…
Read more »





Tofu in sos de rosii

30 November 2013
Tofu_in_sos_de_rosiiTofu in sos de rosii  din: tofu, rosii, sos de rosii, ceapa, ghimbir, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g tofu 5 rosii 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ceapa 1 lingurita cu ghimbir ras 2 lingurite cu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Opăreşte roşiile, decojeşte-le, înde­părtează seminţele şi…
Read more »





Cocktail cu Ginger Ale

30 November 2013
Cocktail_cu_Ginger_AleCocktail cu Ginger Ale din: kiwi, suc de struguri, ginger ale, kiwi si frunze de lamaita. Ingrediente: 1 kiwi 10 cl suc de struguri deschis la culoare Ginger Ale o felie de kiwi frunza de lamaita       Mod de preparare: Curatam kiwi-ul subtire, facem piure din miezul lui si turnam bautura intr-un pahar pentru…
Read more »





Mere coapte cu sirop de portocale

30 November 2013
Mere_coapte_cu_sirop_de_portocaleMere coapte cu sirop de portocale din: mere, portocale, lamaie, baton de vanilie, miere, scortisoara, anason, piper. Ingrediente: 4 mere 2 portocale 1 lamaie 1/2 baton de vanilie 2 lingurite cu miere 1 baton de scortisoara 1 anason piper   Mod de preparare: Stoarce portocalele si pune sucul într-o crăticioară împreună cu ana- sonul, un…
Read more »





Cremă de castane cu coniac

30 November 2013
Crema_de_castane_cu_coniacCremă de castane cu coniac din: piure de castane, coniac, zahar pudra, smantana si ciocolata amaruie. Ingrediente: 250 g piure de castane neindulcit 2 linguri coniac 2 linguri zahar pudra 225 ml smantana grasa 50 g ciocolata amaruie   Mod de preparare: Pui piureul de castane într-un cas­tron mare, adaugi coniac şi zahăr pudră, amesteci cu…
Read more »





Retete de post: Ciorbă de cartofi

30 November 2013
Ciorba_de_cartofiCiorbă de cartofi din: cartofi, ceapa, marar verde, semine de marar, zeama de varza, ulei si sare. Ingrediente: 4-5 cartofi potriviti 2 cepe mari 1 legatura de marar verde 1/2 lingurita cu seminte de marar 1 cana cu zeama de varza ulei sare     Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în…
Read more »





Pui cu cocos în stil thailandez

30 November 2013
Pui_cu_cocos_în_stil_thailandezPui cu cocos în stil thailandez din: dovleac, vanata, ulei de rapita, fulgi de cocos, pesmet, piept de pui, ou, rosii cherry si pasta rosie de curry. Ingrediente: 1 dovleac placintar, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete 1 vanata mare, taiata cubulete 1 lingura ulei de rapita 3 linguri fulgi de cocos 4 linguri de…
Read more »





Supa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi

30 November 2013
Supa_crema_de_linte_cu_ceapa_rosie_si_usturoiSupa crema de linte cu ceapa rosie si usturoi din: linte, ceapa rosie, usturoi, rosii, morcov, lamaie, chimion, coriandru, ulei de masline, oregano, sare. Ingrediente: 400 g linte 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 3 rosii 1 morcov 1 lamaie 1 lingura de chimion 1 legatura cu coriandru ulei de masline oregano sare  …
Read more »





Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu legume

30 November 2013
Dovlecei_umpluti_cu_legume_12Dovlecei umpluti cu legume din: dovlecei, ciuperci, ceapa, miez de dovlecei, usturoi, sare, piper, rosii, branza.   Ingrediente: 3-4 dovlecei 200-300gr ciuperci 1 ceapa Miez de dovlecei Usturoi ulei Sare si piper Rosii feliate Branza maruntita Mod de preparare: Spalați dovleceii, taiati pe lungime si scobiti miezul pe care il pastrati deoparte. Tocati miezul. Tocati…
Read more »





Gulas cu varza

30 November 2013
Gulas_cu_varzaGulas cu varza din: carne de porc, carne de vitel, untura de porc, ceapa, boia, sare, piper, varza, smantana, cimbru si marar. Ingrediente: 750 g carne de porc 750 g carne de vitel 300 g untura de porc 4 cepe mari 1 lingura boia sare piper 2 capatani de varza dulce smantana cimbru verde marar  …
Read more »





Salată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz

30 November 2013
Salata_de_taietei_cu_creveti_si_grepfrut_rozSalată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz din: taitei de orez, rosii cherry, sos de peste, zeama de lamaie, zahar brun, ardei iute, grepfrut roz, castravete, morcovi, ceapa verde, creveti, menta si coriandru. Ingrediente: 200 g de taitei de orez subtiri 12 rosii cherry, taiate pe jumatate 1 lingura sos de peste zeama de la…
Read more »





Ficat si costită cu cimbru

30 November 2013
Ficat_si_costita_cu_cimbruFicat si costită cu cimbru din: cartofi, ulei de masline, ficat, sare, piper, boia, sunca, ceapa, usturoi, mar, rosii, cimbru, sos worcestershire si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g cartofi mici 3 linguri ulei de masline 340 g ficat sare piper boia 100 g sunca impanata 1 ceapa usturoi 1 mar 400 g rosii cimbru sos worcestershire…
Read more »





Muschiulet de porc cu cartofi, mar si ceapa rosie

30 November 2013
Muschiulet_de_porc_cu_cartofi_mar_si_ceapa_rosieMuschiulet de porc cu cartofi, mar si ceapa rosie din: muschi de porc, cartofi, mar, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, ulei de nuca, cimbru, ienibahar, sare, piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 400 g cartofi 1 mar 4 catei de usturoi 1 ceapa rosie 2 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita cu ulei…
Read more »





Retete de post: Zacuscă rapidă

30 November 2013
Zacusca_rapidaZacuscă rapidă din: ardei capia, ardei iute, bulion, rosii, ceapa, nuca, piper, sare si ulei. Ingrediente:post, zacusca rapida, 1 kg ardei capia sau gogosari 1-2 ardei iuti rosii 2 morcovi rasi 2-3 linguri cu bulion 1 cutie cu rosii tocate in bulion 6 cepe 150 g nuca piper negru macinat sare ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Salata de iarna cu varza rosie si sfecla

30 November 2013
Salata_de_iarna_cu_varza_rosie_si_sfeclaSalata de iarna cu varza rosie si sfecla din: varza rosie, sfecla, ceapa, chivas, ardei gras, rosie, nuci, lamaie, portocala, ulei de alune, ulei de rapita, ulei de nuca, coriandru, piper, sare. Ingrediente: 1/2 varza rosie 1 sfecla 1 ceapa 2 fire de ceapa chivas 1/2 ardei gras 1 rosie pentru sos: 10 nuci decojite…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi gratinati cu bacon si praz

30 November 2013
Cartofi_gratinati_cu_bacon_si_praz_09Cartofi gratinati cu bacon si praz din: cartofi, bacon, praz, smantana, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 2 kg de cartofi 1/2 kg bacon 2-3 fire de praz 700gr de smantana sare si piper negru proaspat macinat parmezan ras     Mod de preparare: Curatați prazul si feliati subtire. Tocati baconul. Adaugati intr-o tigaie si prajiti…
Read more »





Plachie dietetica

30 November 2013
Plachie_dieteticaPlachie dietetica din: file de crap, ceapa, rosii, vin, patrunjel, ulei si foaie de dafin. Ingrediente: 750 g file de crap 3 cepe 3 linguri rosii pasate 200 g vin alb 1 legatura patrunjel verde 2 linguri ulei 1 foaie dafin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci. Speli fileurile de peşte.…
Read more »





Sufle cu broccoli si somon

30 November 2013
Sufle_cu_broccoli_si_somonO reteta savuroasa de Sufle cu broccoli si somon din: somon afumat, broccoli, zeama de la o lamaie, mozzarella, pesmet, unt, usturoi, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 200 g somon afumat 500 g broccoli zeama de la o lamaie un kg spanac proaspat 275 g mozzarella 100 g pesmet 50 g unt 2-3 catei de…
Read more »





Cupa de fructe cu portocale rosii

30 November 2013
Cupa_de_fructe_cu_portocale_rosiiCupa de fructe cu portocale rosii din: suc de portocale rosii, apa minerala si fructe. Ingrediente: 0,2 l suc de portocale rosii apa minerala carbogazoasa fructe proaspete         Mod de preparare: Fructe (banane, cirese, etc.) le insiram pe un betisor. Sucul de portocale rosii (din cutie) il turnam intr-un pahar mare si completam…
Read more »





Andive cu bacon si brânză

30 November 2013
Andive_cu_bacon_si_brânzaAndive cu bacon si brânză din: andive, bacon, usturoi, zeama de lamaie, branza, crema de branza si chives. Ingrediente: 800 g andive 250 g bacon afumat 4 catei usturoi zeama de la 2 lamai 250 g branza 100 g crema de branza sare chives pentru ornat   Mod de preparare: Se desfac primele frunze de la…
Read more »





Supa de morcovi, portocale si ghimbir

30 November 2013
Supe_5Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o cratiţă şi prăjeşte 1 ceapă feliată fin timp de 5 minute. Adaugă 2 linguri de ghimbir ras şi 500g de morcovi tăiaţi în bucăţi şi sotează-i 2-3 minute. Toarnă peste acestea 1,2 l supă de legume, acoperă cu un capac şi lasă pe foc 40 de minute. Mixează…
Read more »





Piept de gaina cu legume

30 November 2013
Piept_de_gaina_cu_legumeO reteta delicioasa de piept de gaina cu: ceapa, ardei gras rosu, ardei galben, creveti, suc de rosii, sare, piper, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: piept de găină ceapă ardei gras roşu,verde şi galben creveţi suc de roşii sare piper lapte de cocos coriandru Mod de preparare: Pieptul de găină se curăţă, se spală şi…
Read more »





Retete de post: Sarmale cu orez şi ciuperci

30 November 2013
Sarmale_cu_orez_si_ciuperciSarmale cu orez şi ciuperci din: varza murata, orez, ciuperci, ceapa, marar verde, bulion, sare, piper, boia si cimbru. Ingrediente: 1-2 verze murate 400 g orez 500 g ciuperci 2 cepe tocate 1 legatura marar verde 3-4 linguri cu bulion ulei sare piper boia iute cimbru   Mod de preparare: Lasă varza la desărat, apoi pregăteşte…
Read more »


Cocktail cu vodca si suc de grapefruit

30 November 2013
Cocktail_cu_vodca_si_suc_de_grapefruitCocktail cu vodca si suc de grapefruit din: vodca, bittter, suc de grapefruit, siropd e zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 40 ml vodca 15 ml bitter suc proaspat de grapefruit sirop de zahar suc de lamaie   Mod de preparare: Toarnă toate ingredientele în pahar şi amestecă bine cu o linguriţă. Introdu feliuţa de grepfrut…
Read more »





Reteta zilei: Sos de avocado cu seminte de dovleac picante

30 November 2013
Sos_de_avocado_cu_seminte_de_dovleac_picante_06Sos de avocado cu seminte de dovleac picante din: avocado, ardei iute, ceapa, usturoi, branza feta, coriandru, suc de lamaie, ulei de canola, chimen, sare, seminte de dovleac, piper cayenne.   Ingrediente: 4 avocado , fara samburi si decojite 2 ardei iuti, fara semințe și tocat 2 cepe, cuburi 3 catei de usturoi, tocat 1…
Read more »





Plăcintă umplută cu carne şi vinete

30 November 2013
Retete_8Plăcintă umplută cu carne şi vinete din: foi de placinta, vinete, ardei rgasi, ceapa, carne tocata, pasta de rosii, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 3 vinete 5 ardei grasi 2 cepe 300 g carne tocata 1 lingura pasta de rosii 2 oua sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »





Somon la cuptor cu legume si bulgur

30 November 2013
Somon_la_cuptor_cu_legume_si_bulgurSomon la cuptor cu legume si bulgur din: somon, bulgur, portocala, esalota, morcov, usturoi, praz, ulei de masline, curcuma, cuisoare, cimbrisor, sare, piper. Ingrediente: 650 g somon 150 g bulgur 1 portocala 1 ceaspa esalota 1 morcov 2 catei de usturoi 1/2 fir praz 2 lingurite cu ulei de masline curcuma pudra cuisoare pudra cimbrisor…
Read more »





Prajitura cu nuca, vanilie si ciocolata

30 November 2013
Prajitura_cu_nuca_vanilie_si_ciocolataPrajitura cu nuca, vanilie si ciocolata din: apa, zahar, biscuiti, nuci,unt, cacao, pastaie de vanilie, esenta de vanilie, smantana, ulei, ciocolata. Ingrediente: 150 ml apa 150 g zahar 250 g biscuiti 150 g nuci sau migdale 50 g unt 1 lingura cacao 1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie 2 linguri smantana…
Read more »





Retete de post: Ardei umpluţi cu legume

30 November 2013
Ardei_umpluti_cu_legumeO reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ciuperci, orez, cepa, rosii, sare, piper,ulei, patrunjel Ingrediente: 8 ardei graşi 100 g ciuperci 50 g orez o ceapă o cutie de roşii în bulion sau 3 linguri de bulion sare piper ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei, se adaugă…
Read more »





Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei

30 November 2013
Retete_3Gogosi umplute cu pasta de carne si ficatei din: faina, ulei, smantana, zahar vanilat, oua, carne de iepure, ficat de iepure, maruntaie de iepure, praz, sare, piper, ou, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: 1 kg faina 100 ml ulei 50 g smantana 1 zahar vanilat 3 oua pentru umplutura: 300 g carne de iepure 1…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu caramel si topping de ciocolata

29 November 2013
Prajitura_cu_caramel_si_topping_de_ciocolata_08Prajitura cu caramel si topping de ciocolata din: zahar brun, faina, nuca de cocos, unt topit, unt, lapte condensat, sirop de zahar, ciocolata neagra, ulei.   Ingrediente aluat: 1 1/2 de cana de zahar brun 1/2 de ceasca de faina 1 cana de nuca de cocos 125g de unt, topit Ingrediente pentru caramel: 30g de…
Read more »





Galuste din cartofi cu carne

29 November 2013
Galuste_din_cartofi_cu_carneGaluste din cartofi cu carne din: cartofi, faina, praf de copt, carne de vita, ardei gras, usturoi, ardei iute, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi fierti si pisati ca pentru piure 1/2 kg faina 1 praf de copt 600 g carne de vita tocata marunt 1 ardei gras rosu 3-4 catei de usturoi…
Read more »





Salată cu pui şi sos de usturoi

29 November 2013
Salata_cu_pui_si_sos_de_usturoiO reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, rosii cherry, naut, porumb, morcov, arpagic, spanac verde, usturoi, ou, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: două piepturi de pui 300 g roşii cherry 100 g năut 100 g boabe de porumb din conservă un morcov 100 g arpagic 200 g spanac verde 8…
Read more »





Retete culinare: Macrou cu legume

29 November 2013
Macrou_cu_legumeO reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, foi de dafin, rosii, limete, masline, ardei capia, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g spanac verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4 roşii două limete 100 g măsline feliate un ardei iute…
Read more »





Tarte de mălai cu şuncă

29 November 2013
Tarte_de_malai_cu_suncaO reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte dulce, oua, zahar tos, unt, sunca, branza, spanac, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g zahăr tos 125 g unt 200 g şuncă 100 g brânză cu mucegai 200 g spanac baby o…
Read more »





Rulouri de porc umplute

29 November 2013
Rulouri_de_porc_umpluteRulouri de porc umplute din: cotlete de porc, caise, ardei capia, oua, faina integrala, pesmet, ulei, sare, piper, usturoi, otet, ulei de masline, zahar, sare. Ingrediente: 6 cotlete de porc dezosae, a cate 200 g fiecare 200 g caise sau smantana grasa 5 ardei capia 3 oua 100 g faina integrala 50 g pesmet 150…
Read more »





Supa cu legume si carne de vitel

29 November 2013
Supa_cu_legume_si_carne_de_vitelSupa cu legume si carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, morcovi, radacina de telina, cartofi, pasta de rosii, ardei grasi, ulei, boia dulce, pasta de ardei iute, seminte de chimen, frunze de dafin, patrunjel verde, piper, sare, faina, oua. Ingrediente: 1 kg carne de vitel sau vita 3 cepe 2 morcovi mari 1/2…
Read more »





Pizza cu praz şi nuci

29 November 2013
Pizza_cu_praz_si_nuciO reteta delicioasa de pizza cu: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, sos pesto, masline feliate, ardei capia, miez de nuca, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250 ml apă două linguri cu ulei de măsline o lin­guriţă cu zahăr tos două linguri cu sos pesto 100 g măsline…
Read more »





Crema de branza cu verdeata

29 November 2013
Crema_de_branza_cu_verdeataCrema de branza cu verdeata din: branza dulce, smantana, unt, boia dulce, chimen, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g branza dulce 50 g smantana 50 g unt 1 lingura boia dulce 1 lingurita chimen macinat sare piper 2 fire ceapa verde sau 1 legatura patrunjel verde, pentru decor   Mod de preparare: Cu 1…
Read more »





Supa de ciuperci cu carnat afumat

29 November 2013
Supa_de_ciuperci_cu_carnat_afumatO reteta delicioasa de Supa de ciuperci cu carnat afumat din: ciuperci, ceapa verde, morcovi, carnat afumat, piept d epui, ulei, frunze de patrunjel si smantana. Ingrediente: 150 g ciuperci 100 g ceapa verde 100 g morcovi 100 g carnat afumat 200 g piept de pui fara os 4 linguri ulei frunze de patrunjel smantana…
Read more »





Salata cu sunca si sos de iaurt

29 November 2013
Salata_cu_sunca_si_sos_de_iaurtSalata cu sunca si sos de iaurt din: iaurt, sunca de pasare, cascaval, oua, ardei grasi, castraveti, rosii, marar, sare, piper. Ingrediente: 20 g iaurt simplu 200 g sunca de pasare 100 g cascaval 2 oua 2 ardei grasi 2 castraveti mici 4 rosii 2 legaturi marar sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle…
Read more »





Reteta zilei: Orez salbatic cu ciuperci si verdeata

29 November 2013
Orez_salbatic_cu_ciuperci_si_verdeata_12Orez salbatic cu ciuperci si verdeata din: unt, ceapa, ciuperci, cimbru, sare, piper, salvie, supa de legume, orez salbatic, mere, patrunjel.   Ingrediente: 200gr unt 4 cepe 500gr ciuperci 3 linguri cimbru proaspat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 2 linguri salvie proaspata 5 cesti supa de legume 2 1/2 cesti de orez salbatic 1…
Read more »





Retete de post: Ardei umpluţi cu legume

29 November 2013
Ardei_umpluti_cu_legumeArdei umpluţi cu legume din: ardei grasi, ceapa, cartof, pastarnac, morcov, orez, rosii, suc de rosii, soia granule, legume deshidratate, sare, piper, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei grasi 2 cepe 1 cartof 1 pastarnac 1 morcov 1 ceasca de orez 2 rosii 1 ceasca suc de rosii 1 ceasca de soia granule 2 lingurite…
Read more »





Chec cu mac si caise

29 November 2013
Chec_cu_mac_si_caiseChec cu mac si caise din: oua, zahar, sare, faina, mac, mar, caise confiate, ulei, praf de copt. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 praf de sare 1 cana faina 250 g mac macinat 1 mar mic 100 g caise confiate 8 linguri ulei 1 plic praf de copt   Mod de preparare: Separi…
Read more »





Salata sarbeasca (Ajvar)

29 November 2013
Ajvar_05Salata sarbeasca (Ajvar) din: ardei, vinete, usturoi, ceapa, ulei, sare, piper, boia dulce, otet.   Ingrediente: 500 g ardei rosii 250 g vinete 2 catei de usturoi 1 ceapa 50 ml ulei sare piper boia dulce putin otet   Mod de preparare: Speli vinetele şi ardeii şi le coci fie pe grătar, fie în cuptor.…
Read more »





Retete de post: Rizoto cu vinete

29 November 2013
Rizoto_cu_vineteRizoto cu vinete din: orez cu bob lung, vinete, boia, ceapa, usturoi, vin, cascaval, piper, zahar, sare si ulei. Ingrediente: 300 g orez cu bob lung 2 vinete potrivite 2 lingurite cu boia dulce 2 cepe 4-5 catei de usturoi 1 pahar cu vin 1 lingurita cu cascaval uscat ras piper negru macinat zahar sare ulei…
Read more »





Clătite de peşte cu ciuperci

29 November 2013
Retete_1Clătite de peşte cu ciuperci din: oua, faina, lapte, file de peste, ciuperci, ceapa, ulei, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 400 g faina 1 l lapte 1 kg fileuri de peste (cod, merluciu, pastrav sau salau) 1/2 kg ciuperci 2 cepe 200 ulei 50 g unt 50 g cascaval sare si piper  …
Read more »





Orez cu carne de cocoş

29 November 2013
Orez_cu_carne_de_cocosOrez cu carne de cocoş din: orez, copane de cocos, piept de cocos, ardei rgasi, morcovi, telina, ciuperci champignon, patrunjel verde, sare, piper, ulei, foaie de dafin. Ingrediente: 200 g orez copanele si piept de cocos 3 ardei grasi rosii 1 ceapa 2 morcovi 1/4 telina 400 g ciuperci champignon cateva fire de patrunjel verde…
Read more »





Reteta zilei: Piure de cartofi cu aroma de usturoi

29 November 2013
Piure_de_cartofi_cu_aroma_de_usturoi_06Piure de cartofi cu aroma de usturoi din: cartofi, sare, unt, lapte, usturoi.   Ingrediente: 4-5 cartofi Sare 100gr unt 100ml lapte 3 catei de usturoi     Mod de preparare: Curatati cartofii, taiati cuburi, spalati bine, apoi adaugati intr-o oala. Acoperiti cu apa si lasati la fiert 20-25 de minute. Adaugati sare. Scurgeti de…
Read more »





Chili de curcan cu porumb si ceapa verde

29 November 2013
Chili_de_curcan_cu_porumb_si_ceapa_verdeChili de curcan cu porumb si ceapa verde din: ceapa, ulei de masline, chimion, carne de curcan, pasta de ardei iute, rosii, fasole, porumb, tortilla, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru carne 2 lingurite chimion macinat 500 g carne de curcan tocata 1 1/2 lingurita…
Read more »





Placinta sarbeasca cu telemea

29 November 2013
Placinta_sarbeasca_cu_telemeaPlacinta sarbeasca cu telemea din: faina, ulei, untura, apa, ou, sare, telemea de vaca, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: pentru foi: 800-850 g faina 1/2 cana ulei 2 linguri untura 1 cana apa 1 ou 1 praf de sare pentru umplutura: 1 kg telemea de vaca, uscata, nu foarte sarata 300-350 g zahar 14 oua 50…
Read more »





Ciorba de cartofi cu varza

29 November 2013
Ciorba_de_cartofi_cu_varzaCiorba de cartofi cu varza din: cartofi, varza, morcovi, bulion, ceapa, pasta de ardei, concentrat de legume, sare, ulei, patrunjel, telina, suc de lamaie si apa. Ingrediente: 8 cartofi 1/2 varza taiata marunt 3 morcovi taiati cubulete mici 1 ceapa mare taiatamarunt 1 cana bulion 2 linguri pasta de ardei 1 lingurita concentrat de legume 1…
Read more »





Retete de post: Tocanita de ciuperci cu verdeata

29 November 2013
Tocanita_de_ciuperciTocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, bulion, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 700 g ciuperci 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu bulion 2 catei de usturoi 1 lingurita cu patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o, împreună cu usturoiul zdrobit, la călit în două linguri cu ulei şi…
Read more »





Aperitive cu ardei

29 November 2013
Aperitive_cu_ardeiAperitive cu ardei din: ardei verzi, ardei capia, mozzarella, piept de pui, miere, otet balsamic, sare, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei verzi 2 ardei capia 100 g mozzarella 250 g piept de pui fiert 2 ardei portocalii o lingura miere 2-3 lingurite otet balsamic sare piper 4-5 catei usturoi 3-4 lingri ulei…
Read more »





Placintele cu varza

29 November 2013
Placintele_cu_varzaPlacintele cu varza din: faina, lapte, ou, drojdie uscata, untura, sare, zahar, varza dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 700 ml lapte 1 ou 2 plicuri (14 g) drojdie uscata 100 g untura cate 1 lingurita sare si zahar pentru umplutura: 1 varza dulce 100 ml ulei piper negru macinat sare…
Read more »





Clatite cu sos de ciocolata

29 November 2013
Clatite_cu_sos_de_ciocolataClatite cu sos de ciocolata din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, ulei, smantana, coaja de portocala, nuca, rom, frisca, ciocolata neagra, rom. Ingrediente: pentru clatite: 2 oua 1 pahar faina 1 pahar lapte 1 pahar apa minerala 1 lingura zahar 1 praf de sare 3-4 linguri ulei pentru umplutura: 150 ml smantana dulce 150…
Read more »


Supă de rădăcinoase şi curry

29 November 2013
Ciorbe_si_borsuriIncinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Curăţă de coajă şi taie cubuleţe 300g de morcovi, 450g de ridiche albă, 200g de cartofi dulci şi 300g de păstârnac. Stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline şi 2 linguri pudră de curry. Amestecă bine şi dă la cuptor timp de 40 de minute, până se înmoaie. Pune-le într-o…
Read more »





Langosi cu gem

29 November 2013
Langosi_cu_gemLangosi cu gem din: faina, drojdie uscata, smantana, zahar, oua, gem acrisor, pudra de scortisoara, ulei, sare. Ingrediente: 400 g faina 1 pachet (7 g) drojdie uscata 300 g smantana 2 linguri zahar 3 oua 400 g gem de preferinta acrisor 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie 1 lingurita pudra de scortisoara 200…
Read more »





Reteta zilei: Pizza de casa cu sunca, cascaval si mozzarella

29 November 2013
Pizza_de_casa_cu_sunca_cascaval_si_mozzarella_19Pizza de casa cu sunca, cascaval si mozzarella din:  faina, ou, apa, drojdie, sare, ulei de masline, sunca de praga, carnati, cascaval, mozzarella, sare, piper.   Ingrediente pentru blat:  500 g faina 1 ou 1 cana de apa 1 plic drojdie uscata sare 3 lg ulei masline Ingrediente pentru umplutura: 300gr sunca de praga 4-5 carnati…
Read more »





Ciorba cu carne de porc, varza si ardei iute

29 November 2013
Ciorba_cu_carne_de_porc_varza_smantana_si_ardei_iuteCiorba cu carne de porc, varza si ardei iute din: carne de porc, varza, ceapa, ardei, morcov, bulion de tomate, cimbru, marar, sare, ardei iuti. Ingrediente: 1 kg carne de porc, cu os 1 varza dulce mare 1 ceapa 1 ardei 1 morcov 200 g bulion de tomate cateva fire de cimbru uscat marar uscat…
Read more »





Cocktail de Grepfrut

29 November 2013
Cocktail_de_GrepfrutCocktail de Grepfrut din: grepfrut, sirop de cirese, zeama de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 1/2 grepfrut 4 cl siropd e cirese 1 lingurita de zeama de lamaie apa minerala sau naturala       Mod de preparare: Curatam grepfrutul, il desfacem felii si il taiem in bucati mici. Bucatile impreuna cu celelalte ingrediente, le punem…
Read more »





Mancare macedoneana de legume

29 November 2013
Mancare_macedoneana_de_legumeMancare macedoneana de legume din: vanata, dovlecei, cartofi, ardei gras, ulei de masline, rosii, usturoi, sare, piper, menta si apa. Ingrediente: 1 vanata medie 2 dovlecei medii 2 cartofi mari 4 bucati ardei gras verde ulei de masline 1 kg rosii bine coapte 1 capatana de usturoi sare piper 2 fire de menta proaspata 1 cana…
Read more »





Ciorbă cu ouă si tarhon

29 November 2013
Ciorba_cu_oua_si_tarhonCiorbă cu ouă si tarhon din: morcov, telina, ceapa, radacina de pastarnac, ardei, faina, unt, tarhon, zahar, oua, verdeata, sare, piper, smantana. Ingrediente: 1 morcov 1 telina mica 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1 ardei 3 linguri faina 2 linguri unt sau ulei 2 linguri tarhon conservat in otet 1 lingurita zahar 2 oua…
Read more »





Cocktail cu gin

28 November 2013
Cocktail_cu_ginCocktail cu gin din: kiwi, gin, suc de lamaie, sirop de zahar. Ingrediente: 1 kiwi 40 ml gin 10 ml suc de lamaie 20 ml sirop de zahar   Mod de preparare: Pune kiwiul şi rozmarinul în shaker. Cu o lingură sau un pistil pisează-le bine. Toarnă restul ingredientelor şi apoi gheaţa până la ¾…
Read more »





Citricele si beneficiile pe care le au asupra organismului nostru

28 November 2013
Citricele_si_beneficiile_pe_care_le_au_asupra_organismului_nostruSezonul citricelor este un prilej excelent de a consuma aceste fructe din abundenta, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduc acestea sanatatii. Portocalele, madarinele, grapefruitul sau fructele de pomelo sunt delicioase, revigorante si bogate in compusi numiti flavonoizi, cu proprietati anticancerigene. Aceste substante importante s-au dovedit eficiente in inhibarea proliferarii celulelor cancerigene si in prevenirea…
Read more »





3 Retete de Craciun

28 November 2013
RdlRetete de Craciun: Carnati de casa cu usturoi si cimbru Carnati de casa cu usturoi si cimbru din: carne de porc, intestine subtiri de porc, usturoi, sare, piper macinat, cimbru, boia de ardei iute. Ingrediente: 5 kg carne de porc 8 metri de intestine subtiri de porc 8 catei de usturoi sare piper macinat cimbru…
Read more »





3 Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun

28 November 2013
Cocktail2Retete de cocktailuri pentru masa de Craciun: Cocktail savuros Cocktail savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala         Mod de preparare: Turnam intr-o…
Read more »





Vârsta maturităţii poate avea efecte asupra siluetei

28 November 2013
SanatateAlimente pe care trebuie să le consumi după 30 de ani.  Totuşi, asta nu înseamnă că, după o anumită etapă a vieţii, cu siguranţă te vei îngrăşa. Din contră, medicul specialist îţi spune ce trebuie să consumi ca să arăţi excelent şi să fii în formă maximă! Necesarul caloric pentru femeile care se află în…
Read more »





Reteta zilei: Negresa cu sos de ciocolata si migdale

28 November 2013
Negresa_cu_sos_de_ciocolata_si_migdale_13Negresa cu sos de ciocolata si migdale din: unt, zahar, oua, cacao, faina, esenta de vanilie, sare, migdale, bezele, zahar pudra, lapte.   Ingrediente: 300gr unt 2 cani de zahar 4 oua 4 linguri cacao 1/2 cana faina 1 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita de sare 1 cana migdale maruntite 1 ceasca de bezele…
Read more »





Ciorba de afine cu ciolan afumat

28 November 2013
Ciorba_de_afine_cu_ciolan_afumatCiorba de afine cu ciolan afumat din: ciolan, afine, oua, faina, sare, lapte, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 1 ciolan de 1 kg 1 lingura de afine 2 oua 2 linguri faina sare 300 ml lapte 2 linguri smantana patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Speli bine ciolanul si il pui la fiert in 2…
Read more »





Pui in crusta cu sos de branza

28 November 2013
Pui_in_crusta_cu_sos_de_branzaPui in crusta cu sos de branza din: piept de pui, boia, alune, sare, piper, branza mascarpone, branza brie, nucsoara, ghimbir, chivas, ulei de masline, cartofi si unt. Ingrediente: 600 g piept d epui o lingurita boia 100 g alune macinate sare piper negru macinat pentru sos: 100 g branza mascarpone 100 g branza brie un…
Read more »





Salata cu orez si pui

28 November 2013
Salata_cu_orez_si_puiSalata cu orez si pui din: piept de pui, orez, mango, curry, ardei gras, mazare, sare si maioneza. Ingrediente: 200 g piept de pui 200 g orez cu bobul lung 1 mango 1/2 lingurita curry 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 25 g mazare 1/2 lingurita sare maioneza (din 2 oua si ulei)  …
Read more »





Retete de post: Ghiveci cu legume

28 November 2013
Ghiveci_cu_legumeGhiveci cu legume din: varza de Bruxelles, ardei capia, ceapa rosie, orez, sare, piper, boia iute, cimbru, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles 2 ardei capia 2 cepe rosii 300 g orez cu bobul rotund sare piper negru macinat o lingurita boia iute cimbru verde si uscat 2 linguri…
Read more »





Foietaj cu ceapa

28 November 2013
Foietaj_cu_ceapaFoietaj cu ceapa din: foietaj, ceapa, masline, mar, usturoi, peste in ulei, rosii, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Mod de preparare: 250 g foietaj (o foaie) 1/2 kg ceapa 100 g masline fara samburi 1 mar verde mai mare 4 catei de usturoi 2 conserve de peste in ulei 2-3 osii ulei sare piper condiment…
Read more »





Mancare de legume si carne la cuptor

28 November 2013
Mancare_de_legume_si_carne_la_cuptorMancare de legume si carne la cuptor din: cartofi, copane, ceapa, morcovi, porumb, mazare, ardei gras, pasta de tomate, piper, ulei, condimente, sare si apa. Ingrediente: 3 cartofi mari 7 copanele (sau copane si piept de pui) 2 cepe potrivite 2 morcovi mai mari 1 cutie porumb fiert 1 mana mazare verde (din conserva) 1 conserva…
Read more »





Chiftelute cu aroma de capere

28 November 2013
Chiftelute_cu_aroma_de_capereChiftelute cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de sardele. Ingrediente: 1 chifla veche de-o zi circa 75 ml lapte caldut 1 ceapa 60 g unt 600 g carne tocata mixta 5 oua 1 lingura mustar 1 lingurita maghiran uscat 4 linguri patrunjel…
Read more »





Cartofi cu smantana si ficatei

28 November 2013
Cartofi_cu_smantana_si_ficateiCartofi cu smantana si ficatei din: ficatei de pui, cartofi, smantana, oua, sare, piper si condimente. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 1 kg cartofi 200 g smantana 2 oua sare piper condimente   Mod de preparare: Speli ficatul de pui, îl scurgi bine de apă şi îl pui în tigaie în puţin ulei, acoperind totul…
Read more »





Cocktail savuros

28 November 2013
Cocktail_savurosCocktail savuros din: zeama de lamaie, suc de struguri rosii, zahar si apa minerala. Ingrediente: zeama a 4 lamai 20 cl suc de struguri rosii 5 cl sirop de zahar sau 50 g zahar 1 l apa minerala         Mod de preparare: Turnam intr-o cana zeama de lamaie, sucul de struguri si siropul…
Read more »





Retete de post: Plăcintă cu mere si nuci

28 November 2013
Placinta_cu_mere_si_nuciO reteta savuroasa de Plăcintă cu mere si nuci din: faina, sare, margarina, iaurt de soia, coaja de mere, coaja de lamaie, zahar tos, scortisoara, zahar vanilat, nuci si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 420 g faina un praf sare 250 g margarina 125 g iaurt de soia pentru umplutura: un kg de mere coaja…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado

28 November 2013
Sandwichuri_cu_bacon_rosii_si_avocado_10Sandwich-uri cu bacon, rosii si avocado din: bacon, chifle, rosie, avocado, branza albastra, maioneza, piper.   Ingrediente: 8 felii de bacon 4 chifle 1 rosie, feliata 1 avocado, feliat 4 linguri branza albastra, maruntita 2 linguri de maioneza ½ lingurita piper     Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati baconul si prajiti pe fiecare parte…
Read more »





Lichior de struguri

28 November 2013
Lichior_de_struguriLichior de struguri din: struguri rosii, cuisoare, alcool, zahar si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 kg struguri rosii 3 cuisoare 800 ml alcool de 90 de grade 200 g zahar o pastaie de vanilie     Mod de preparare: Speli boabele de struguri, le speli şi le mărunţeşti, apoi le pui într-o cratiţă pe foc şi…
Read more »





Supă picantă de năut şi vinete

28 November 2013
Supe_6Sotează 1 ceapă tocată într-o lingură ulei de măsline încins într-o cratiţă mare. Adaugă 2 linguri de harissa şi amestecă timp de 2 minute. Pune în cratiţă 2 vinete tăiate cubuleţe şi tăvăleşte-le prin sosul format. Toarnă peste ele 400g de roşii din conservă, 400g de năut din conservă şi 500ml de apă. Adu totul…
Read more »





Prajitura cu mure si coaja de portocala

28 November 2013
Prajitura_cu_mure_si_coaja_de_portocalaPrajitura cu mure si coaja de portocala din: branza dulce, frisca, piscoturi, lapte, zahar pudra, coaja de portocala, gelatina si mure. Ingrediente: 400 g branza dulce 250 g frisca batuta 100 g piscoturi 200 ml lapte 200 g zahar pudra coaja rasa de la 1 portocala 30 g gelatina 150 g mure   Mod de…
Read more »





Retete de post: Supă-cremă de fasole

28 November 2013
Supa_crema_de_fasoleSupă-cremă de fasole din: fasole, apa, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, rosii, seminte de fenicul, seminte de chimen, busuioc, condimente, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 600 g fasole fiarta 900 ml apa 4 catei de usturoi 1 ceapa rosie 5 linguri ulei de masline 4 rosii 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingurita seminte…
Read more »





Paine (Lepinja)

28 November 2013
Lepinja_05Paine (Lepinja) din: faina, sare, zahar, apa, lapte dulce integral, drojdie uscata, ulei.   Ingrediente: 350 g faina 1 lingurita de sare 1 lingura zahar 100-150 ml apa 2 linguri lapte dulce integral 1 plic (7 g) drojdie uscata 1 lingura unt sau ulei       Mod de preparare: Presari drojdia peste laptele călduţ…
Read more »





Tarta cu carne tocata si legume

28 November 2013
Tarta_cu_carne_tocata_si_legumeTarta cu carne tocata si legume din: cartofi, sare, faina, unt, ceapa, ardei gras, ulei de masline, carne tocata mixta, piper, boia dulce, smantana, lapte si bulion. Ingrediente: 150 g cartofi fainosi sare 150 g faina 80 g unt moale 2 cepe 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Crutoane cu aroma de rozmarin

28 November 2013
Crutoane_cu_aroma_de_rozmarin_07Crutoane cu aroma de rozmarin din: bagheta, paine neagra, paine cu tarate de ovaz, frunze de rozmarin, unt, parmezan, praf de usturoi, patrunjel, sare, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bagheta 1 paine neagra sau paine cu tarate de ovaz frunze de rozmarin proaspete ¾ cub de unt 1 cana de parmezan ½ lingurita praf…
Read more »





Pljeskavica sarbeasca

28 November 2013
Pljeskavica_sarbeascaPljeskavica sarbeasca din: carne de vita, carne de porc, ceapa, usturoi, ulei, slanina afumata, cascaval, sare, piper, boia iute, cimbru, ceapa rosie, varza alba, morcov, rosii, mustar, chifle. Ingrediente: 650 g carne de vita 150 g carne de porc 1 ceapa 1-2 linguri ulei 3 catei de usturoi 50-100 g slanina afumata 150-200 g cascaval…
Read more »





Dovlecei cu brânză pane

28 November 2013
Dovlecei_cu_branza_paneDovlecei cu brânză pane din: dovlecel, oua, apa minerala, paine, branza de oi, sare, piper, boia de ardei, frunze de patrunjel si ulei. Ingrediente: 1 dovlecel mare 2 oua 2-3 linguri apa minerala 50 g paine alba 50 g branza de oi sare piper negru boia de ardei dulce 1 lingura frunze de patrunjel tocat ulei…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu