vineri, 27 decembrie 2013

Retete pentru Revelion #2

Retete pentru Revelion:

Salată cu sparaghel şi anghinare calde

20 December 2013
Salata_cu_sparaghel_si_anghinare_caldeO reteta delicioasa de salata cu: anghinare, lamaie, ulei de masline, seminte de coriandru, anason, cimbru, atet, sparanghel, salata, ceapa rosie, ceapa verde, chives, otet balsamic. Ingrediente salata: 4 anghinare, curăţate 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1 lingură seminţe de coriandru 1 anason stelat o rămurică mare de cimbri 4 linguri de…
Read more »





Friptură cu somon şi sparanghel prăjit

20 December 2013
Friptura_de_somon_si_sparanghel_prajitO reteta delicioasa de somon cu: cartofi, ulei de masline, sparanghel, rosii cherry, otet balsamic, somon, busuioc. Ingrediente: 400 g cartofi noi 2 linguri ulei de măsline 8 lăstari de sparanghel, curatati si taiati in doua 2 maini de rosii cherry o lingura otet balsamic 2 fileuri de somon a cate 140g fiecare o mana…
Read more »





Supa de dovleac cu mere uscate

20 December 2013
Supa_de_dovleac_cu_mere_uscateSupa de dovleac cu mere uscate din: mere, zeama de lamai, unt, ceapa, dovleac turcesc, ghimbir, supa de legume, piper si smantana. Ingrediente: 3 mere acrisoare, plus 2 taiate felii subtiri zeama de la 2 lamai 50 g unt nesarat 3 cepe mari, taiate 1 dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat bucati 1 lingurita ghimbir…
Read more »





Tarta cu ceapa rosie si branza

20 December 2013
Tarta_cu_ceapa_rosie_si_branzaTarta cu ceapa rosie si branza din: aluat, ulei de masline, ceapa, cimbru, ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan. Ingrediente: 250 g aluat gata preparat, din care sa rezulte o foaie rotunda 1 lingura ulei de masline 4 cepe mari rosii, taiate rondele 3 ramurele de cimbru proaspat 50 g ansoa din conserva, scurse si…
Read more »





Pastarnac, ceapa si salvie, rumenite

20 December 2013
Pastarnac_ceapa_si_salvie_rumenitePastarnac, ceapa si salvie, rumenite din: cartofi, ulei de samburi de struguri, pastarnac, cepsoare si salvie. Ingrediente: 650 g cartofi cu coaja rosie, curatati si taiati bucati 8 linguri ulei de samburi de struguri 6 bucati pastarnac, curatat si taiat segmente 6 cepsoare curatate cateva frunze de salvie     Mod de preparare: Intr-un vas larg…
Read more »





Reteta zilei: Salata asiatica cu pui si spanac

20 December 2013
Salata_asiatica_cu_pui_si_spanac_9O reteta savuroasa de Salata asiatica cu pui si spanac din: piept de pui, ardei gras, ciuperci, migdale, ceapa verde, spanac, otet de orez, zahar, ulei de susan, ghimbir, sos srirachi si ulei de masline.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 1 ardei gras taiat felii 300 g ciuperci taiate felii 1/4 ceasca…
Read more »





Mic dejun cu praz şi vinete

20 December 2013
Retete_5Mic dejun cu praz şi vinete din: praz, vanata, dovlecel, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 praz mare 1 vanata 1 dovlecel 2 oua sare si piper ulei   Mod de preparare: Prazul il tai rondele si il calesti in ulei. Vanata si dovlecelul le tai cubulete si le pui peste praz. Potrivesti de sare…
Read more »





Budincă de cafea

20 December 2013
Budinca_de_cafeaO reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte, cafea, oua, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g unt 3-4 linguri faina 1 lingura amidon 500 ml lapte 600 ml cafea concentrata 6 oua 10 linguri de zahar 100 ml frisca lichida   Mod de preparare: Se topeşte untul, se presară făina şi…
Read more »





Supa rece de fructe

20 December 2013
Supa_rece_de_fructeSupa rece de fructe din: caise, pere, prune, frisca, budinca de vanilie, zahar vanilat, zahar, scortisoara, sare, cuisoare, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Ingrediente: 15 caise 6 pere aromate 10 prune 2 dl frisca 20 g budinca de vanilie zahar vanilat 2 linguri zahar scortisoara sare praf de cuisoare (dupa gust) coaja si zeama…
Read more »





Zacuscă cu morcovi si vinete

20 December 2013
Zacusca_cu_morcovi_si_vineteO reteta savuroasa de Zacuscă cu morcovi si vinete din: vinete, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete 50 ardei grasi un kg ceapa 100 g morcovi doua kg rosii 500 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se coc vinetele şi ardeii. Ardeii se taie fîşii. Ceapa se…
Read more »





Gogoşari în oţet cu ienibahar si foi de dafin

20 December 2013
Gogosari_otet_cu_ienibahar_si_foi_de_dafinGogoşari în oţet cu ienibahar si foi de dafin din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, ienibahar, piper si foi de dafin. Ingrediente: gogoşari oţet apă sare zahăr ienibahar piper foi de dafin   Mod de preparare: Se spală gogoşarii, se taie codiţele, se înţeapă şi se pun în borcane. Oţetul se diluează cu apă, în felul…
Read more »





Supă de găluşte cu verdeţuri

20 December 2013
Supe_1Supă de găluşte cu verdeţuri din: antricot de vita, ceapa rosie, usturoi, rosii, sare de mare, ulei de masline extravirgin, supa de legume, faina, unt, parmezan, ceapa verde, patrunjel si lapte. Ingrediente: 500 g antricot de vita 1 ceapa rosie4 catei de usturoi 1kg rosii 1 lingurita sare de mare 2 linguri ulei de masline…
Read more »





Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre

20 December 2013
Retete_1Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre din: margarina, ficat de pasare, unt, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, cascaval, zahar si sare. Ingrediente: 400 g margarina 250 g ficat de pasare 100 g unt 75 g pasta de rosii 75 g morcovi 25 g telina 25 g ceapa 100 g cascaval 25 g zahar…
Read more »





Sote de ciuperci şi spanac

20 December 2013
Sote_de_ciuperci_si_spanacO reteta savuroasa de sote de ciuperci si spanac din: ciuperci, ulei de masline, usturoi, spanac, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 200 g ciuperci portobello (brune). taiate felii 200 g ciuperci de cultura, taiate felii 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 500 g spanac zeama si coaja rasa de…
Read more »





Reteta zilei: Scoici cu usturoi si patrunjel

20 December 2013
Scoici_cu_usturoi_si_patrunjel_07Scoici cu usturoi si patrunjel din: unt, usturoi, fulgi de ardei rosu, vin alb, apa, suc de lamaie, scoici, patrunjel, sare de mare, linguine fierte.   Ingrediente: 100gr de unt 3 catei de usturoi, tocat 1-2 lingurite fulgi de ardei rosu 1/2 cana vin alb 1/2 cana de apa Sucul de la 1 lamaie 1…
Read more »





Caserola cu carnati si cartofi

20 December 2013
Caserola_cu_carnati_si_cartofiCaserola cu carnati si cartofi din: cartofi, ulei, usturoi, miere, mustar, carnati, mere si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 cartofi mari, taiati cuburi mari 2 linguri ulei 2 catei de usturoi zdrobiti 1 lingura miere lichida 1 lingura mustar cu boabe intregi 8 carnati, taiati bucati groase 2 mere, taiate felii si inmuiate in zeama…
Read more »





Copănele de pui cu cartofi la cuptor

20 December 2013
Copanele_de_pui_cu_cartofi_la_cuptorCopănele de pui cu cartofi la cuptor din: cartofi, ulei de floarea soarelui, fulgi de ardei iute, coriandru, chimen, miere, sos de soia, mustar dijon, copanele de pui si salata verde. Ingrediente: 4 cartofi mari, taiati sferturi 2 linguri ulei de floarea soarelui un varf fulgi de ardei iute 1/2 lingurita coriandru macinat un varf de…
Read more »





Foietaj cu pere

20 December 2013
Foietaj_cu_pereO reteta savuroasa de foitaj cu pere din: aluat, pere, vin rosu, zahar, unt, oua, faina, praf de migdale si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 3 pere, curatate de coaja 250 ml vin rosu 250 g zahar 125 g unt nesarat 3 oua 2 linguri faina integrala 125 g praf de migdale…
Read more »





Cum se prepara supa de sparanghel (video)

20 December 2013
Cum_se_prepara_supa_de_sparanghelO reteta video despre Cum se prepara supa de sparanghel: Cum se prepara supa de sparanghel
Read more »





Retete de post: Pasta din sfecla cu alune si ceapa

20 December 2013
Pasta_din_sfecla_cu_alune_si_ceapaO reteta savuroasa de Pasta din sfecla cu alune si ceapa din: sfecla, alune de padure, ceapa rosie, ulei de masline, miere, chimen si marar. Ingrediente: 4 sfecla mici 200 g alune de padure 2 cepe rosii 2 linguri ulei de masline 1 lingura miere chimen macinat 1 legatura marar verde sau uscat   Mod…
Read more »





Salată în stil oriental cu arahide si coriandru

20 December 2013
Salata_în_stil_orientalO reteta de salata in stil oriental din: morcov, varza, ceapa rosie, coriandru, arahide, otet, coaja si zeama de lime, ardei iute si zahar. Ingrediente: 1 morcov mare, dat pe razatoarea mare 1/2 varza alba mica, tocata 1 ceapa rosie, feliata fin 1 mana de coriandru proaspat, tocat 50 g arahide prajite pentru dressing: 1…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu rubarba si aroma de scortisoara

19 December 2013
Briose_cu_rubarba_si_aroma_de_scortisoara_07Briose cu rubarba si aroma de scortisoara din: faina, zahar brun, sare, bicarbonat, scortisoara, rubarba, ou, ulei, lapte batut, esenta de vanilie, sirop de artar, zahar vanilat, ulei de nuca de cocos.    Ingrediente: 2 1/2 cani faina 3/4 cana de zahar brun 1 lingurita sare 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scortisoara macinata…
Read more »





3 Retete delicioase pentru Craciun

19 December 2013
RdlRetete pentru Craciun:   Reteta zilei: Carne de porc aromata, inabusita Carne de porc aromata, inabusita din: carne de porc, sare, rosie, ardei iute, piper, condimente, coriandru, ceapa, usturoi, apa, suc de lamaie, ulei, chimen, pudra de curry.   Ingrediente: 1-2 kg de carne de porc, cuburi 1 lingurita sare 1 rosie, cuburi 1 ardei…
Read more »





Porc picant cu masline

19 December 2013
Porc_picant_cu_maslineO reteta savuroasa de porc picant cu masline din: spata de porc, masline, scortisoara, cuisoare, foi de dafin, ulei, rosii in bulion, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g spata de porc 400 g masline 1 baton scortisoara 3 cuisoare 2 foi de dafin 3 linguri ulei 500 g rosii in bulion 1 lamaie sare…
Read more »





Chiftelute cu sos arrabiata

19 December 2013
Chiftelute_cu_sos_arrabiataChiftelute cu sos arrabiata din: carne de vita, condimente, pesmet, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, ardei iute, vin, oregano, rosii, busuioc, pasta fainoase si parmezan. Ingrediente: 400 g carne de vita tocata 2 lingurite condimente asortate (busuioc, oregano, cimbru) 30 g pesmet 1 ceapa rosie, tocata marunt 4 linguri ulei de masline 4 catei de…
Read more »





Crochete de cartofi cu branza

19 December 2013
Crochete_de_cartofi_cu_branzaCrochete de cartofi cu branza din: cartofi, unt, oua, ceapa verde, cimbru, branza de burduf, faina, pesmet si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 650 g cartofi, fierti 25 g unt 2 oua, batute 6 cepe verzi, tocate Cateva ramurele de cimbru, tocate 200 g branza de burduf 2 linguri faina 75 g pesmet 200 ml ulei…
Read more »





Ardei umpluti cu carne tocata

19 December 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_tocataO reteta savuroasa de Ardei umpluti cu carne tocata din: ardei grasi, carne tocata, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, ulei, patrunjel, boia de ardei dulce, faina, galbenusuri, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 12 ardei grasi (rosii si verzi) 500 g carne tocata (amestec vita, porc) 100 g orez 2 cepe 2 morcovi…
Read more »





Ciorba norvegiana cu peste si costita

19 December 2013
Ciorba_norvegiana_cu_peste_si_costitaCiorba norvegiana cu peste si costita din: peste, costita, ceapa, morcovi, telina, ardei, cartofi, smantana, ou si sare. Ingrediente: 400 g peste (crap) 100 g costita 100 g ceapa 100 g morcovi 100 g telina 100 g ardei colorat 200 g cartofi 100 g smantana 1 ou sare   Mod de preparare: Tai costita in felii,…
Read more »





Sarmale bulgăreşti în foi de vita

19 December 2013
Sarmale_bulgaresti_în_foi_de_vitaSarmale bulgăreşti în foi de vita din: foi de vita, orez, fasole boabe, stafide, pasta de tomate, ulei, ceapa rosie, scortisoara, marar, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 30 g foi de vita murate 100 g orez 250 g fasole boabe fiarta 100 g stafide 2 linguri pasta de tomate 75 ml ulei 2 cepe…
Read more »





Friptura cu crusta de mirodenii la cuptor

19 December 2013
Friptura_cu_crusta_de_mirodenii_la_cuptorFriptura cu crusta de mirodenii la cuptor din: pulpa de porc, mustar de dijon, pesmet, ulei de masline, rozmarin, oregano, cartofi, ceapa rosie, usturoi si rozmarin. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc, fara grasime, portionata in 4 bucati a cate 250 g 4 lingurite mustar de Dijon 50 g pesmet 3 linguri ulei de masline 3…
Read more »





Gem de piersici si zmeura

19 December 2013
Gem_de_piersici_si_zmeuraO reteta savuroasa de Gem de piersici si zmeura din: piersici, zmeura, zeama de lamaie si zahar cu pectina. Ingrediente: 1 kg piersici sau nectarine 12 zmeure zeama de la 2 lamai 900 g zahar cu pectina pentru dulceata   Mod de preparare: Taie piersicile bucati mari si pune-le intr-un vas adanc impreuna cu zmeura…
Read more »





Peşte la grătar cu dovlecei

19 December 2013
Peste_6O reteta simpla si gustoasa de Peşte la grătar cu dovlecei din: fileuri de peste, dovlecei, lamaie, sare, piper, condiment si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 500 g dovlecei mici 1 lamaie sare si piper condimet pentru peste ulei de masline     Mod de preparare: Dovleceii îi cureţi, îi speli…
Read more »





Reteta zilei: Burta de porc prajita cu sos picant

19 December 2013
Burta_de_porc_prajita_cu_sos_picant_05Burta de porc prajita cu sos picant din: burta de porc, sare, otet, apa, ulei, ketchup, sos de soia, sos iute.   Ingrediente: 1 bucata de burta de porc 3 linguri de sare 1 cana otet apa 3 cesti de ulei Ingrediente sos: 2 linguri de ketchup 1 lingura sos de soia 1/4 lingura de…
Read more »

Sandviş cald cu ciuperci şi brânză

19 December 2013
Sandvis_cald_cu_ciuperci_si_branzaSandviş cald cu ciuperci şi brânză din: unt, ulei de masline, ciuperci, usturoi, bacon, paine, frunze de salata, rosii, ceapa rosie si branza. Ingrediente: 25 g unt 1 lingura ulei de masline 2 ciuperci de crescatorie 2 catei de usturoi tocati 8 felii de bacon 4 felii de paine 100 g frunze de salata 2 rosii,…
Read more »





Chifle cu brânză

19 December 2013
Chifle_cu_branzaChifle cu brânză din: faina, drojdie, lapte, ulei, sare, branza feta si zahar. Ingrediente: 1 kg faina 20 g drojdie uscata 800 ml lapte caldut 75 ml ulei 1 lingurita rasa sare 250 g branza feta 150 g zahar   Mod de preparare: Cerneţi făina printr-o sită deasă într-un castron. Adăugaţi sarea, drojdia uscată, 50g de…
Read more »





Paste vegetariene la minut

19 December 2013
Paste_vegetariene_la_minutPaste vegetariene la minut din: paste fainoase, ulei de masline, sparanghel, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 350 g paste fainoase (spaghete, linguini) 6 linguri ulei de masline 250 g sparanghel din conserva sau ciuperci 2 ardei iuti rosii, felii 2 fire ceapa verde, taiata rondele   Mod de preparare: Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe…
Read more »





Salata de cartofi cu avocado si patrunjel

19 December 2013
Salata_de_cartofi_cu_avocado_si_patrunjelSalata de cartofi cu avocado si patrunjel din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei de floarea soarelui, suc de limete, avocado, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei iute 3 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri suc de limete 2 avocado 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »





Prăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale

19 December 2013
Prajitura_cu_brânza_dovleac_si_glazura_de_portocalePrăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale din: unt, ciocolata neagra, zahar, oua, faina, nuci, alune, galbenusuri, piure de dovleac, mascarpone, lapte, smantana, amidon, zahar vanilat, scortisoara, gem de portocale si miere de albine. Ingrediente: blat: 75 g unt 75 g ciocolata neagra 50 g zahar 2 oua 60 g faina 50 g nuci, alune…
Read more »





Garnitura de pastarnac

19 December 2013
Garnitura_de_pastarnacGarnitura de pastarnac din: pastarnac, ulei de rapita, zahar, unt, sare marina. Ingrediente: 1 kg de pastarnac, curatat de coaja 3 linguri ulei de rapita 50 g de zahar 1 varf mare de unt 1 lingurita de sare marina   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220°C. Taie păstârnacul în jumătăţi, apoi taie capătul mai…
Read more »





Reteta zilei: Supa de fasole uscata cu carnati afumati

19 December 2013
Supa_de_fasole_uscata_cu_carnati_afumati_09Supa de fasole uscata cu carnati afumati din: fasole boabe, carnati afumati, ceapa, telina, usturoi, rosii, suc de lamaie.   Ingrediente: 600gr fasole boabe (amestecata) 1-2 carnati afumati, feliati 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, tocata 3 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii cubulete Sucul de la 1 lamaie     Mod de…
Read more »





Tagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc

19 December 2013
Tagliatelle_cu_parmezan_cimbru_si_busuiocTagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc din: faina, oua, masline, rosii, ceapa, vin, usturoi, ulei de masline, parmezan, cimbru, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 200 g faina 2 oua pentru sos: 100 g masline 6-7 rosii 1 ceapa mica 150 ml vin alb 3-4 catei de usturoi 2 lingurite cu ulei de masline parmezan ras cimbru…
Read more »





Prajitura cu branza si biscuiti

19 December 2013
Prajitura_cu_branza_si_biscuitiPrajitura cu branza si biscuiti din: biscuiti cu cacao, unt, branza dulce de vaci, zahar, zahar vanilat, oua si ciocolata. Ingrediente: 36 biscuiti cu cacao, maruntit 60 g unt 1 kg branza dulce de vaci sau crema de branza 250 g zahar 200 ml smantana 1 lingurita zahar vanilat 4 oua mari 125 g ciocolata alba…
Read more »





Rizoto de pui carbonara

19 December 2013
Rizoto_de_pui_carbonaraRizoto de pui carbonara din: ulei de masline, piept de pui, bacon, ceapa, usturoi, orez, vin, supa de pui, mazare, ceapa si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 300 g piept de pui dezosat, taiat in 4 felii 150 g bacon 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati 300 g orez cu bobul…
Read more »





Clatite cu stafide si rom

19 December 2013
Clatite_cu_stafide_si_romO reteta delicioasa de Clatite cu stafide si rom din: faina, zahar tos, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, esenta de vanilie, lapte, rom, stafide, ciocolata si ulei. Ingrediente: 150 g faina 40 g zahar tos 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu Un praf de scortisoara Un ou batut…
Read more »





Omleta cu dovlecei si branza

19 December 2013
Retete_1Omleta cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g telemea de oi mai dulce 1 legatura marar verde sare si piper   Mod de preparare: Dai dovleceii prin răzătoarea mare şi îi storci în palmă, să se scurgă…
Read more »





Cannelloni cu carne tocata si nucsoara

19 December 2013
Cannelloni_cu_carne_tocata_si_nucsoaraCannelloni cu carne tocata si nucsoara din: lapte integral, foaie de dafin, boabe de piper, ceapa, cimbru, patrunjel verde, unt, faina, nucsoara, parmezan, sare, piper, cannelloni, ceapa, telina, morcovi, carne tocata, rosii decojite, nucsoara. Ingrediente: 350 ml lapte integral 1 foaie de dafin 4 boabe de piper 1 ceapa mica 1 fir cimbru 1 fir…
Read more »





Salata de cartofi cu castraveti si marar

19 December 2013
Salata_de_cartofi_cu_castraveti_si_mararSalata de cartofi cu castraveti si marar din: cartofi, castravete, ulei de masline, sare, piper, usturoi, smantana, suc de lamaie, oua, marar. Ingrediente: 600 g cartofi 1 castravete 2 linguri ulei de masline sare piper 2 catei de usturoi 200 ml smantana 1 lingura suc de lamaie 4 oua marar   Mod de preparare: Se…
Read more »





Cum se prepara Ouă scoțiene (video)

19 December 2013
Retete_7O reteta video despre cum se prepara oua scotiene: Ingrediente: ouă carne de porc tocață bacon praf de curry piper alb făină pesmet Cum se prepara Ouă scoțiene
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de ciuperci cu legume

19 December 2013
Tocanita_de_ciuperci_cu_legume_7O reteta savuroasa si gustoasa de Tocanita de ciuperci cu legume din: ceapa, ardei gras, ulei de masline, ciuperci, boia de ardei si smantana.   Ingrediente: 1 ceapa mare, curata si taiata julienne 1 ardei gras rosu, curatat si taiat felii 4-5 lingurite ulei de masline 500 g ciuperci taiate felii 2 lingurite boia de…
Read more »





Sos de mere cu stafide

19 December 2013
Sos_de_mere_cu_stafideSos de mere cu stafide  din: ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, stafide, cimbru, ianibahar, nucsoara, piper, zahar, otet de mere si coniac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ceapa, taiata julien 500 g mere dulci, curatate de coaja si seminte si taiate bucati 500 g mere cretesti, curatate de coaja si…
Read more »





Salata de cartofi cu creveti si ceapa verde

19 December 2013
Salata_de_cartofi_cu_creveti_si_ceapa_verdeSalata de cartofi cu creveti si ceapa verde din: cartofi, unt, creveti, masline, ceapa verde, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi mari 200 g unt 500 g creveti decorticati fierti 100 g masline fara samburi 4 fire ceapa verde 4 linguri maioneza sare piper   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C. Se…
Read more »





Rulada cu dovleac

19 December 2013
Rulada_cu_dovleacO reteta savuroasa de rulada cu dovleac din: oua, zahar, dovleac, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, faina, ulei, praf de copt, sare, zahar pudra, crema de branza, unt, zahar vanilat si sirop de fructe. Ingrediente: blat: 3 oua 150 g zahar 100 g dovleac 1 lingurita ghimbir 1/2 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite scortisoara macinata 2…
Read more »





Chutney cu roşii, ceapă şi mere

19 December 2013
Chutney_cu_rosii_ceapa_si_mereChutney cu roşii, ceapă şi mere din: ulei de masline, ceapa, rosii, mere, paprika, ardei iute, zahar brun, otet de vin rosu si bulion. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe dulci, taiate cubulete 1 kg rosii, taiate jumatati 500 g mere, curatate de coaja si cotot, taiate marunt 2 lingurite paprika dulce 3 ardei…
Read more »





Crap cu sos de ardei şi roşii

19 December 2013
Retete_1Crap cu sos de ardei şi roşii din: crap, ardei grasi, rosii, masline, ulei, sos de rosii, vin, sare, piper, patrunjel verde, boia de ardei si usturoi. Ingrediente: 1 crap (ciraca 1 kg) 4 ardei grasi 4 rosii 200 g masline negre fara samburi 4 linguri ulei 50 ml sos de rosii 50 ml vin alb…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu fructe uscate si fulgi de ciocolata

18 December 2013
Prajiturele_cu_fructe_uscate_si_fulgi_de_ciocolata_04Prajiturele cu fructe uscate si fulgi de ciocolata din: unt de arahide, zahar brun, ou, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, prune uscate, curmale uscate, chips-uri de ciocolata.   Ingrediente: 1 ceasca unt de arahide 1/2 ceasca zahar brun 1 ou 1 lingurita vanilie 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu un varf…
Read more »





Rasol de vacă

18 December 2013
Rasol_de_vacaRasol de vacă din: rasol de vaca, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, varza, apa si leustean. Ingrediente: 1 kg rasol de vaca 4 morcovi 3 cepe 6 cartofi 1 radacina patrunjel 1/2 lingura varza alba 4 litri apa 1 legatura leustean   Mod de preparare: Carnea de vacă o pui la fiert într-o oală cu apă rece,…
Read more »





Muschi umplut cu morcovi

18 December 2013
Muschi_umplut_cu_morcoviO reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare, morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…
Read more »





Lipie cu ciuperci picante

18 December 2013
Lipie_cu_ciuperci_picanteO reteta savuroasa de Lipie cu ciuperci picante din: faina, oua, ulei de masline, drojdie, sare, ciuperci, ulei de masline, cimbru, busuioc, piper, ceapa rosie, telemea de vaca, patrunjel si sare. Ingrediente: aluat lipie: 400 g faina 4 oua 4 linguri ulei de masline 20 g drojdie proaspata 1 varf cutit sare topping ciuperci: 600…
Read more »





Rulouri cu cârnaţi şi chutney

18 December 2013
Rulouri_cu_carnati_si_chutneyRulouri cu cârnaţi şi chutney din: carnaciori, ulei, chutney, aluat, ou si seminte de mac. Ingrediente: 12 carnaciori sau cremvursti 2 lingurite ulei 12 linguri chutney 400 g aluat fraged, gata preparat, taiat in 12 patrate egale ca marime 1 ou, batut 2 lingurite seminte de mac   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 7/210…
Read more »





Tarta cu fructe de padure

18 December 2013
Tarta_cu_fructe_de_padureTarta cu fructe de padure din: mascarpone, smantana, crema de vanilie, forme de tarte, fructe de padure si zahar pudra. Ingrediente: 150 g mascarpone 100 ml smantana 100 g crema de vanilie, gata preparata 8-10 forme de tarte, gata facute 150 g fructe de padure, proaspete sau congelate zahar pudra, pentru ornat   Mod de preparare:…
Read more »





Rulouri cu piept de pui si ceapa verde

18 December 2013
Rulouri_cu_piept_de_pui_si_ceapa_verdeRulouri cu piept de pui si ceapa verde din: oua, ceapa verde, masline, ulei de masline, ceapa rosie, piept de pui, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 2 legaturi ceapa verde 50 g masline fara samburi 100 ml ulei de masline 2 cepe rosii 200 g piept de pui sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »





Ciuperci cu orez

18 December 2013
Ciuperci_orezO reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu orez din: ciuperci, orez, praz, ardei gras, morcov, ceapa rosie, supa de legume, ulei, sare si piper. Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 200 g orez cu bob lung 1 fir de praz 1 ardei gras rosu 1 morcov 1 ceapa rosie 600 ml supa de legume 100…
Read more »





Tort cu nuci si ciocolata

18 December 2013
Tort_cu_nuci_si_ciocolataTort cu nuci si ciocolata din: alune, biscuiti, unt, ciocolata, smantana, oua, zahar tos, lichior, crema de ciocolata si bombonele de ciocolata. Ingrediente: 75 g alune prajite 150 g biscuiti cu fulgi de ciocolata, maruntiti 50 g unt topit 200 g ciocolata de menaj 400 ml smantana 3 oua, separate 50 g zahar tos 4 linguri…
Read more »





Minitarte cu somon si branza cheddar

18 December 2013
Minitarte_cu_somon_si_branza_cheddarMinitarte cu somon si branza cheddar din: faina, unt, galbenus, apa, sare, oua, somon, branza cheddar, smantana, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 1 galbenus 50 ml apa sare pentru umplutura: 3 oua 100 g somon 75 g branza cheddar 150 g smantana 1-2 fire de ceapa verde sare piper…
Read more »





Chiftelute de dovlecei cu bacon si menta

18 December 2013
Chiftelute_de_dovlecei_cu_bacon_si_mentaChiftelute de dovlecei cu bacon si menta din: dovlecei, iaurt, lapte, ou, oregano, sare, piper, frunze de menta, faina, ulei, bacon afumat. Ingrediente: 400 g dovlecei rasi 50 g iaurt gras 50 ml lapte 1 ou 1 lingurita oregano uscat sare piper frunze de menta 100 g faina ulei pentru prajit 200 g bacon afumat…
Read more »





Reteta zilei: Carne de porc aromata, inabusita

18 December 2013
Carne_de_porc_aromata_inabusita _09Carne de porc aromata, inabusita din: carne de porc, sare, rosie, ardei iute, piper, condimente, coriandru, ceapa, usturoi, apa, suc de lamaie, ulei, chimen, pudra de curry.   Ingrediente: 1-2 kg de carne de porc, cuburi 1 lingurita sare 1 rosie, cuburi 1 ardei iute 1/8 lingurita de piper negru 1 lingura de condiment, dupa…
Read more »

Ciorbă rusească cu carne

18 December 2013
Ciorba_ruseasca_cu_carneO reteta savuroasa de Ciorbă rusească cu carne din: carne de vaca, rosii, morcov, patrunjel, ardei gras, pastai de fasole, ceapa, sfecla rosie, varza, marar, sare, smantana si apa. Ingrediente: 500 g carne grasa de vaca 500 g rosii 1 morcov mic 1 patrunjel 1 ardei gras 10 pastai de fasole 1 ceapa 1 sfecla…
Read more »





Piept de pui cu ciuperci

18 December 2013
Piept_de_pui_cu_ciuperciPiept de pui cu ciuperci din: piept de pui, ciuperci de padure, condimente, vin, ulei de masline, foi de dafin, marar, usturoi si boia. Ingrediente: 800 g piept de pui 400 g ciuperci de padure: hribi, galbiori, vineciori sau de cultura condimente 200 ml vin alb 3 linguri ulei de masline 2 foi de dafin 1…
Read more »





Prajitura cu merisoare si nuci

18 December 2013
Prajitura_cu_merisoare_si_nuciO reteta savuroasa de Prajitura cu merisoare si nuci din: iaurt, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, mac, merisoare si nuci macinate. Ingrediente: blat: 250 ml iaurt cu fructe 2560 g zahar pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 lingurita praf de copt 100 ml ulei 100…
Read more »





Piure cu nucsoara si ceapa verde

18 December 2013
Piure_cu_nucsoara_si_ceapa_verdePiure cu nucsoara si ceapa verde din: cartofi, unt, ceapa verde, varza de bruxelles, lapte, nucsoara. Ingrediente: 1 kg de cartofi, taiati in cuburi 100 g de unt, plus extra pentru servit 1 legatura de ceapa verde, feliata 400 g varza de Bruxelles, capatanile taiate in jumatati si feliate fin 400 ml de lapte 1…
Read more »





Chiftelute de morcovi şi carnaciori

18 December 2013
Chiftelute_de_morcovi_si_carnacioriChiftelute de morcovi şi carnaciori din: cartofi, morcovi, ou, carnaciori, usturoi, faina, lapte, maghiran, chimen, piper, sare, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g morcovi 1 ou 150 g carnaciori 2-3 catei de usturoi 100 g faina 100 ml lapte 1 lingura maghiran 1 lingurita chimen 1 praf piper macinat sare ulei pentru prajit  …
Read more »





Rulada de carne cu sos si rosii prajite

18 December 2013
Rulada_de_carne_cu_sos_si_rosii_prajiteRulada de carne cu sos si rosii prajite din: ceapa, usturoi, carne tocata, ou, mozzarella, rosii, busuioc, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii pasate, faina si seminte de pin. Ingrediente: 2 cepe 2-3 catei de usturoi 600 g carne tocata (de vita si porc) 1 ou 150 g mozzarella 200 g rosii 1-2 legatura busuioc…
Read more »





Reteta zilei: Salata de paste cu legume si masline

18 December 2013
Salata_de_paste_cu_legume_si_masline_06Salata de paste cu legume si masline din: paste multicolore, mix de legume, dressing, masline negre, ardei murati.   Ingrediente: 1 pachet paste multicolore 350gr mix de legume 1 borcan dressing, dupa preferinta 1 cutie masline negre, foliate 12 ardei murati     Mod de preparare: Gatiti pastele in apa sarata pentru 7-8 minute. Adauga…
Read more »





Tartă cu gutui, migdale si cacao

18 December 2013
Tarta_cu_gutui_migdale_si_cacaoO reteta savuroasa de Tartă cu gutui, migdale si cacao din: faina, unt, zahar pudra, oua, praf de copt, coaja de lamaie, sare, migdale, cacao, unt, branza mascarpone, zeama de lamaie, zahar si apa. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt 125 g zahar pudra 2 oua 1/2 lingurita praf de copt coaja de…
Read more »





Ciuperci în foitaj

18 December 2013
Ciuperci_în_foitajCiuperci în foitaj din: ciuperci, foitaj, ulei de masline, fenicul, rosii cherry, oregano, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete 500 g foitaj 50 ml ulei de masline 1 fenicul 200 g rosii cherry 1 lingurita rasa oregano sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi,…
Read more »





Tacos cu peşte şi sos de mango

18 December 2013
Tacos_cu_peste_si_sos_de_mangoO reteta savuroasa de Tacos cu peşte şi sos de mango din: file de peste, condiment cajun, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, mango, chilli, coaja si zeama de lamaie, tortillas si salata iceberg. Ingrediente: 600 g file de peste curatat de pielita 1 1/2 condiment Cojun 3 fire ceapa verde, tocata 1 lingura ulei…
Read more »





Salata de cartofi cu varza murata si hrean

18 December 2013
Salata_de_cartofi_cu_varza_murata_si_hreanSalata de cartofi cu varza murata si hrean din: cartofi, varza murata, mar, ceapa, ulei de masline, hrean, sare, piper, chimen, zahar. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g varza murata 1 mar 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 1 lingura hrean proaspat ras sare piper chimen un praf zahar   Mod de preparare: Se…
Read more »





Biscotti cu cacao

18 December 2013
Biscotti_cu_cacaoBiscotti cu cacao din: faina integrala, cacao, praf de copt, sare, scortisoara, alune, cirese, oua, zahar, esenta de vanilie, unt, cafea, coaja de lamaie, coaja de portocala. Ingrediente: 2 cani faina integrala 1/4 cana cacao 2 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita de scortisoara 1 cana de alune feliate…
Read more »





Tocana ungureasca

18 December 2013
Tocana_ungureascaO reteta savuroasa de tocana ungureasca din: carne de porc, costita, carnati, ulei, rosii, ardei gras, ceapa, smantana, supa de oase, boia si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 100 g costita afumata 250 g carnati 100 g untura sau ulei 500 g rosii proaspete 200 g ardei gras 250 g ceapa 200 ml…
Read more »





File de crap cu slanina si ciuperci

18 December 2013
File_de_crap_cu_slanina_si_ciuperciFile de crap cu slanina si ciuperci din: file de crap, slanina afumata, ceapa, ciuperci, smantana, boia de ardei, chimen, rosii, ardei gras, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de crap 300 g slanina afumata 150 g ceapa 500 g ciuperci proaspete 200 ml smantana 8 g boia de ardei 8 g chimen…
Read more »





Rulada cu gem de caise

18 December 2013
Rulada_cu_gem_de_caiseRulada cu gem de caise din: gem de caise, ciocolata, faina, zahar, oua, zahar vanilat, praf de copt, sare. Ingrediente: 5-7 linguri cu gem de caise 100 g ciocolata pentru aluat: 4 linguri cu faina 4 linguri cu zahar 4 oua 1 plic zahar vanilat 1/2 lingurita cu praf de copt 1/4 lingurita cu sare…
Read more »





Reteta zilei: Chiftele de curcan in sos de rosii

18 December 2013
Chiftele_de_curcan_in_sos_de_rosii_15Chiftele de curcan in sos de rosii din: ceapa, morcovi, carne tocata de curcan, orez, sare, piper, patrunjel, varza de bruxelles, sos de rosii.   Ingrediente: 1 ceapa 2-3 morcovi 1 kg carne tocata de curcan 2-3 linguri orez Sare si piper Patrunjel Varza de bruxelles, fiarta Ingrediente sos de rosii: 1 cutie sos de…
Read more »





Prăjitură cu morcovi si sirop de fructe

18 December 2013
Prajitura_cu_morcovi_si_sirop_de_fructeO reteta savuroasa de Prăjitură cu morcovi din: faina, zahar, zahar brun, scotisoara, nucsoara, bicarbonat de sodiu, sare, stafide, oua, morcovi, siropd e fructe, ulei, mascarpone, apa, ciocolata si unt. Ingrediente: 275 g faina 200 g zahar 75 g zahar brun 2 lingurite scortisoara macinata 1 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite bicarbonat de sodiu 1…
Read more »





Rulada de curcan cu chorizo si branza

18 December 2013
Rulada_de_curcan_cu_chorizo_si_branzaRulada de curcan cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano, jeleu de gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de rosii, orez, sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego. Ingrediente: 2 fileuri din piept de curcan (1,3 kg in total) 12 felii de sunca Serrano jeleu de gutui, pentru servit pentru…
Read more »





Varza cu afumatura

18 December 2013
Varza_cu_afumaturaVarza cu afumatura din: varza, morcovi, ceapa, piept afumat de porc, ulei, marar, bors, sare, piper. Ingrediente: o varza mica, proaspata 2 morcovi o ceapa 300 g piept afumat de porc 2-3 linguri ulei o legatura marar 150 ml bors sare piper   Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, iar morcovii se trec prin…
Read more »





Pulpe de pui cu ghimbir si sos de soia

18 December 2013
Pulpe_de_pui_cu_ghimbir_si_sos_de_soiaPulpe de pui cu ghimbir si sos de soia din: pulpe de pui, ghimbir, sos de soia, ulei, coniac, otet, zahar pudra. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 6 linguri ulei 2 linguri coniac 2 linguri otet 2 lingurite zahar pudra   Mod de preparare: Se amestecă…
Read more »





Jambon si legume

18 December 2013
Jambon_si_legumeJambon si legume din: jambon de casa, dovlecei, ceapa verde, ciuperci conservate, sare. Ingrediente: 4 felii mari de jambon de casa 2 dovlecei 4 fire ceapa verde 4 linguri ciuperci conservate sare   Mod de preparare: Dovleceii se taie mărunt, la fel şi ceapa, se amestecă si se repartizează pe patru foi de hârtie de…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu capsuni si mascarpone

17 December 2013
Desert_cu_capsuni_si_mascarpone_06Desert cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar, smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi.   Ingrediente: 1 cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta de vanilie 100gr de piscoturi     Mod…
Read more »





Cocktail acrisor

17 December 2013
Cocktail_acrisorIntr-un blender combină 50 ml Pisco (alcool de struguri peruvian – poţi înlocui cu ţuică sau votcă), 2 linguri sirop de zahăr, 1 albuş, 2 linguri zeamă de lămâie şi o mână de cuburi de gheaţă. Mărunţeşte cât de mult se poate şi toarnă în pahar trecut prin sită.  
Read more »





Carnati picanti rumeniti

17 December 2013
Carnati_picanti_rumenitiO reteta gustoasa de Carnati picanti rumeniti din: carnati, ulei de floarea soarelui, ceapa, chimen, foi de dafin, scortisoara, pasta de ardei iute, piure de rosii, fasole, ciocolata si felii de lamaie. Ingrediente: 750 g carnati picanti de diferite feluri 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata marunt 1/2 lingurita chimen macinat…
Read more »





Vinete cu parmezan

17 December 2013
Vinete_in_straturi.pngO reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, suc de rosii, patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei de măsline suc de roşii 3 linguri de pătrunjel tocat 250 gr parmezan sau caşcaval ras sare   Mod de preparare: Spălăm vinetele, le ştergem cu grijă şi le tăiem în felii de 1-2 cm…
Read more »





Salata de rosii umplute

17 December 2013
Salata_de_rosii_umpluteSalata de rosii umplute din: rosii, varza, morcovi, ulei, telina, patrunjel, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 1,5 kg rosii proaspete 300 g varza alba 300 g morcovi 100 ml ulei 25 g telina frunze 25 g patrunjel verde 100 ml suc de lamaie 30 g sare   Mod de preparare: Alegi roşii mai mari şi…
Read more »





Cozonac umplut cu marţipan

17 December 2013
Cozonac_umplut_cu_martipanCozonac umplut cu marţipan din: faina, drojdie, zahar fin, lapte, sare, unt, coaja de citrice, martipan, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 42 g drojdie 150 g zahar fin 250 ml lapte sare 250 g unt 100 g amestec de coaja de citrice glasata si tocata 200 g martipan unt topit zahar pudra  …
Read more »





Retete internationale: Gazpacho

17 December 2013
Gaspacho.pngO reteta delicioasa de gazpacho cu: rosii, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, castravete, usturoi, paine, otet balsamic, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 gr roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă medie 1 castravete 1-2 căţei usturoi 100 gr pâine 1 pahar mic oţet balsamic apă ulei sare piper…
Read more »





Escalop cu ciuperci

17 December 2013
Escalop_cu_ciuperciO reteta savuroasa de Escalop cu ciuperci din: file de porc, ciuperci, vin, costita, boia, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi file de porc 800 g ciuperci pleurotus proaspete 250 ml vin alb sec 100 g costita afumata 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 2 ardei grasi (verde si…
Read more »





Tarta frageda cu pepene

17 December 2013
Tarta_frageda_cu_pepene.pngO reteta delicioasa de tarta cu : unt, faina, zahar pudra, oua, apa, sare, pepene galben, portocala. Ingnediente aluat: 100g unt 250 g faină 100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri apă un praf de sare Ingrediente umplutura: 1 pepene galben 1 portocala 1 lingura zahar pudra aromatizat cu vanilie   Mod de preparare:…
Read more »





Ciorbă de conopidă

17 December 2013
Ciorba_de_conopidaCiorbă de conopidă din: conopida, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 2 morcovi 2 cepe 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras 50 ml ulei 1 l bors 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi legumele, apoi tocaţi…
Read more »





Deliciu cu ciocolata

17 December 2013
Deliciu_cu_ciocolata.pngO reteta delicioasa de deliciu cu:oua, zahar, faina, cacao neagra, ulei, frisca lichida, unt, ciocolata simpla, visine, fulgi de ciocolata. Ingrediente blat: 6 albuşuri 3 gălbenuşuri 80 g zahăr 80g faină albă 40g făină integrală 2 linguri cacao neagra 75 ml ulei Ingrediente cremă: 350 ml frişcă lichidă 50g zahăr 70g unt 100 g cacao…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc in sos aromat

17 December 2013
Cotlet_de_porc_in_sos_aromat_08Cotlet de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare, piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei iute, suc de lamaie, apa, otet.   Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 1/4 cana de zahar 2 lingurite boia de ardei 2 lingurite de sare 1/2 lingurita…
Read more »

Tarta cu ceapa, praz si bacon

17 December 2013
Tarta_cu_ceapa_praz_si_baconTarta cu ceapa, praz si bacon din: faina, apa, drojdie, sare, smantana, telemea, ceapa, praz, bacono, ou, sare, piper, seminte de chimen. Ingrediente: aluat: 50 g faina 100-150 ml apa calda 1 lingurita drojdie uscata sare umplutura: 150 ml smantana 50 g telemea 4 cepe 2 fire de praz 400 g bacon sare piper seminte de…
Read more »





Sos de merisoare cu vin

17 December 2013
Sosuri_4Sos de merisoare cu vin din: vin de porto, zahar brun, boabe de ienibahar, merisoare. Ingrediente: 150 ml vin de Porto 100 g de zahar brun moale 10 boabe de ienibahar, zdrobite marunt 300 g de merisoare proaspete sau congelate   Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-o oală şi adu- le la punctul de…
Read more »





Porc dulce acrisor cu caise si prune

17 December 2013
Porc_dulce_acrisor_cu_caise_si_prunePorc dulce acrisor cu caise si prune din: muschiulet de porc, caise uscate, prune, ceapa, piept afumat de porc, vin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g muschiulet subtire de porc 12 caise uscate 8 prune o ceapa 100 g piept afumat de porc 4 linguri vin alb sec cimbru sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Saramură de hribi

17 December 2013
Saramura_de_hribiSaramură de hribi din: hribi, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg hribi 50 ml ulei 1 ardei iute 1 ardei gras 4 rosii 1 legatura patrunjel 2 fire rozmarin sare piper   Mod de preparare: Indepărtaţi picioruşul ciupercilor, spălaţi-le şi scurgeţi-le bine de apă. Ungeţi ciupercile cu…
Read more »





Caipirinha cu fructul pasiunii

17 December 2013
Caipirinha_cu_fructul_pasiuniiScobeşte cu linguriţa pulpa unui fructul pasiunii şi pune-l într-un pahar cu baza groasă. Adaugă 1/2 lămâie, tăiată sferturi şi 1 lingură sirop de agave şi zdrobeşte totul cu lingura de lemn. Adaugă 50 ml cachaca -rom brazilian (poţi înlocui cu rom) – şi completează cu cuburi de gheaţă zdrobită. Amestecă şi serveşte cu felii…
Read more »





Supă-cremă de legume în pită

17 December 2013
Supa_crema_de_legume_în_pitaSupă-cremă de legume în pită din: paini, unt, dovlecel, morcovi, ceapa, sare, lamai, piper, ulei de masline, smantana, oua si patrunjel. Ingrediente: 4 paini rotunde 50 g unt topit 4 dovlecei 2 morcovi 2 cepe albe sare 2 lamai piper 2-3 linguri ulei de masline 300 g smantana 3-4 oua 2 legaturi patrunjel   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza

17 December 2013
Salata_de_cartofi_rosii_cu_telina_si_maioneza_07Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza din: cartofi rosii, ceapa, telina, maioneza, otet de mere, mustar dijon, zahar, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, cuburi 2 linguri de ceapa tocata 3 tulpini de telina, feliata 1 ceasca maioneza 1 lingura otet de mere 2 lingurite mustar Dijon 1 lingurita de zahar…
Read more »





Arbroath smokies

17 December 2013
Arbroath_smokies_2Arbroath smokie nu trebuie confundat cu egrefinul afumat din magazinele de peşte. Deşi este si el un egrefin mic, sărat şi afumat (denumirea provine de la orăşelul Arbroath, din estul Scoţiei), Arbroath smokie are o aromă mai fină şi carnea foarte albă. Pentru a prepara acest fel de mâncare peştii trebuie săraţi, uscaţi şi atârnaţi de…
Read more »





Sarmale grecesti

17 December 2013
Sarmale_grecestiO reteta savuroasa de Sarmale grecesti din: ceapa, rosii, orez, patrunjel, marar, menta, sare, piper, ulei de masline, salata verde si foi de vita de vie. Ingrediente: 1 ceapa 4 rosii 400 g orez pentru sarmale 1 legatura patrunjel 2-3 fire de marar 2-3 frunze de menta sare piper 1 cescuta ulei de masline 2…
Read more »





Tort cu ghimbir şi lămâie

17 December 2013
Tort_cu_ghimbir_si_lamâieTort cu ghimbir şi lămâie din: unt, faina, bicarbonat, ghimbir, scortisoara, zahar, miere, sirop de artar, lapte, ou, coaja si zeama de lamaie, crema de lamaie, ghimbir confiat, crema de branza si smantana. Ingrediente: 140 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns 300 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt 1 lingurita…
Read more »





Ciupeci umplute

17 December 2013
Ciupeci_umpluteCiupeci umplute din: ciuperci, nuci, morcov, ceapa, ulei, telemea de oaie, oua, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 150 g nuci pisate 1 morcov 1 ceapa 4-5 linguri ulei 100 g telemea de oaie 2 oua 100 g cascaval 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălaţi ciupercile, tăiaţi-le picioruşele şi…
Read more »





Supa de vita cu sfecla

17 December 2013
Supa_de_vita_cu_sfeclaO reteta savuroasa de Supa de vita cu sfecla din: piept de vita, sfecla rosie, morcov, ceapa, pastarnac, varza, telina, marar, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de vita 4 sfecle rosii (600g) 1 morcov 2 cepe 1 radacina pastarnac 200 g varza dulce tocata 1 telina cu frunze 1 legatura marar 200…
Read more »





Tort de clătite cu ciuperci

17 December 2013
Tort_de_clatite_cu_ciuperciTort de clătite cu ciuperci din: faina, apa, oua, ulei, sare, ciuperci, ceapa, morcov, pasta de tomate, boia, nucsoara, boabe de enibahar, foid e dafin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: foi de clatite: 500 g faina 700 ml apa 2 oua 2 linguri ulei 1 varf de lingurita sare umplutura: 1,5 kg ciuperci diverse proaspete 50…
Read more »





Tort cu crema de ciocolata

17 December 2013
Tort_cu_crema_de_ciocolataTort cu crema de ciocolata din: oua, lapte, faina, ciocolata neagra, cacao, praf de copt, bicarbonat, unt, zahar pudra, ulei, gelatina, frisca, albusuri, ciocolata. Ingrediente: 4 oua 125 ml lapte 270 g faina 100 g ciocolata neagra 50 g cacao 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 90 g unt 250 g zahar pudra…
Read more »





Quesadillas cu chorizo şi cartofi dulci

17 December 2013
Quesadillas_cu_chorizo_si_cartofi_dulciQuesadillas cu chorizo şi cartofi dulci din: cartofi, coriandru, feta, tortilla si chorizo. Ingrediente: 4 cartofi dulci 1 legatura mica de coriandru, tocata 200 g de feta, maruntita 8 lipii de tortilla 140 g de chorizo feliat (aproximativ 24 de felii)     Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la 200C/gaz 6. Inteapa cartofii de cateva ori…
Read more »





Reteta zilei: Creveti cu aroma de cocos

17 December 2013
Creveti_cu_aroma_de_cocos_15Creveti cu aroma de cocos din: faina, sare, piper, oua, creveti, nuca de cocos, ulei.   Ingrediente: 2 cani de faina sare si piper 3 oua 1 kg creveti, decorticati 2 cesti nuca de cocos, maruntita ulei   Mod de preparare: Amestecati faina cu sare si piper. Bateti oualele intr-o farfurie. Dati crevetii prin faina,…
Read more »





Conopida la cuptor

17 December 2013
Conopida_la_cuptorConopida la cuptor din: conopida, cascaval, pesmet, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 conopide mijlocii 200 g cascaval sau branza rasa pesmet 2 oua smantana sare piper   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 8-10 mi­nute, să nu se înmoaie prea tare.…
Read more »





Rulouri cu branza dulce

17 December 2013
Retete_1Rulouri cu branza dulce din: branza dulce, zahar tos, foi de placinta, zahar vanilat, rom, gris, ulei si faina. Ingrediente: 1 kg branza dulce de vaci 200 g zahar tos 500 g foid e placinta 2 lingurite zahar vanilat 1 lingura rom 3 linguri gris 100 ml ulei 2 linguri faina   Mod de preparare: Frecaţi…
Read more »





Supa de vacuta cu ciuperci si taitei

17 December 2013
Supa_de_vacuta_cu_ciuperci_si_taiteiSupa de vacuta cu ciuperci si taitei din: morcov, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, carne de vita, boabe de piper, boabe ienibahar, foi de dafin, patrunjel, ciuperci uscate, lapte, faina, ou, sare, ulei. Ingrediente: supa: 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 radacina de telina 1 ceapa 300 g carne de vita 5…
Read more »





Fasole prăjită cu brânza

17 December 2013
Fasole_prajita_cu_branzaFasole prăjită cu brânza din: ceapa, ulei de masline, usturoi, foi de dafin, fasole, supa de legume, patrunjel si branza. Ingrediente: 2 cepe, tocate 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat marunt 2 foi de dafin 2×400 g fasole rosie sau pestrita, clatita si scursa de lichid 250 ml supa limpede de legume…
Read more »





Ardei mici umpluţi

17 December 2013
Ardei_mici_umplutiArdei mici umpluţi din: ceapa, ulei de floarea soarelui, usturoi, piure de rosii, coniac, ardei iute, ienibahar, cascaval, tarhon si ardei grasi. Ingrediente: 2 cepe, tocate marunt 1 lingura ulei de floarea soarelui 4 catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri piure de rosii 100 g coniac 50 g ardei iute, tocat 1/2 lingurita ienibahar macinat…
Read more »





Deserturi dulci pentru Craciun

16 December 2013
Desert_4Deserturi dulci pentru Craciun:   Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine Pateuri cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de ciocolata alba, ulei, ou, apa.   Ingrediente 1 pachet aluat de patiserie 1 cana sos de afine 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba 1/4 lingurita de ulei 1…
Read more »





Retete de prajituri pentru Craciun

16 December 2013
Desert_5Retete de prajituri pentru Craciun:   Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana.   Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2…
Read more »





Deserturi pentru Craciun (2013)

16 December 2013
Desert_6Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci pecan.   Ingrediente: 1 3/4…
Read more »





Retete de Craciun 2013

16 December 2013
RdlRetete de Craciun: Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun.   Ingrediente: 1 buc din pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet…
Read more »





Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă rosie (video)

16 December 2013
O reteta video despre Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă roșie: Ingrediente: pere sfeclă roșie feta ulei oregano lămâie busuioc Cum se prepara Salată de pere cu sfeclă roșie
Read more »





Strudel cu visine

16 December 2013
Strudel_cu_visine.pngO reteta delicioasa de strudel cu:visine, faina, ulei, apa, otet, sare, unt, pesmet, zahar vanilat, zahar tos cu aroma de vanilie. Ingrediente: 500 g faină 3 linguri ulei 200 ml apă călduţă 1 linguriţă oţet l praf de  sare Ingrediente umplutura: 1 kg vişine, fără sâmburi 250g zahăr 150 g unt sau margarina 2 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella

16 December 2013
Prajituri_cu_alune_si_nutella_11Prajituri cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare, alune, faina, nutella.   Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune, maruntite 3/4 cana faina 1 borcan nutella       Mod de preparare: Se incalzeste…
Read more »





Cartofi picanti rumeniti

16 December 2013
Cartofi_picanti_rumenitiCartofi picanti rumeniti din: cartofi, scortisoara, chimen, coriandru, chilli si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 750 g cartofi dulci mici, taiati sferturi 1/2 lingurita scortisoara 1 lingurta chimen, macinat 1 lingurita coriandru, macinat un praf de chilli, dupa gust 4 linguri ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Amesteca toate…
Read more »





Sos salsa foarte picant

16 December 2013
Sos_salsa_foarte_picantCombina 1 1/2 lingurita pasta de ardei iute, 4 rosii, curatate de seminte si tocate si 2 linguri de rosii deshidratate, 1 cateld e usturoi zdrobit, 1 ardei gras, tocat cuburi mici, 2 linguri ulei de masline, zeama de la 1 lamaie, si lasa 1 ora pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Sos salsa foarte…
Read more »





Gulas gustos si savuros

16 December 2013
GulasGulas gustos si savuros din: pastarnac, seminte de chimen, sare, cartofi, pudra de paprika, frunze de telina, rosii, ardei, morcovi, usturoi, ceapa, untura, carne de vita si piper. Ingrediente: 1 pastarnac taiat cubulete 1 lingurita seminte de chimen macinate sare dupa gust 2-3 cartofi medii taiati cubulete 1 frunza de dafin 1 lingura pudra de paprika…
Read more »





Cafea cu lichior

16 December 2013
Cafea_cu_lichiorCafea cu lichior din: cafea, ciocolata, lichior si frisca. Ingrediente: 1/2 ceasca de cafea tare, fierbinte 1/2 ceasca de ciocolata calda 2 cl lichior Mozart frisca lichida       Mod de preparare: Umplem un pahar inalt pana la 3/4, in mod egal cu ciocolata calda si cafea fierbinte. Adaugam lichiorul Mozart si mixam. Imbogatim…
Read more »





Frigarui de vinete cu morcovi si menta

16 December 2013
Frigarui_de_vinete_cu_morcovi_si_mentaFrigarui de vinte cu morcovi si menta din: pasta harissa, otet de vin rosu, vanata, morcovi, ceapa rosie, menta, lipii, humus si iaurt. Ingrediente: 2 linguri de pasta harissa 2 linguri otet de vin rosu 1 vanata, taiata in cubulete cu latura de 4cm 2 morcovi, taiati bastonase subtiri 1 ceapa rosie mica, feliata 1 mana…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu