duminică, 22 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #71

Retete pentru Craciun:

Reteta zilei: Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata

22 December 2013
Prajiturele_picante_cu_fulgi_de_ciocolata_10Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata din: unt, ciocolata neagra, zahar brun, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, scortisoara, chili, bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne, fulgi de ciocolata. 240gr unt 240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca de zahar 2 lingurite de esenta vanilie 2 oua 3/4 cana de…
Read more »





Retete de Craciun: Muşchi cu prune

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_cu_pruneMuşchi cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Spală muşchiul…
Read more »





Retete de Craciun: Porc cu ghimbir şi tăitei de orez

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_ghimbir_si_taitei_de_orezPorc cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras…
Read more »





Retete de Craciun: Ruladă în sos de vin

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_in_sos_de_vinO reteta de Ruladă în sos de vin din: muschi de porc, ceapa, unt, ou, cascaval, smantana, vin, ulei, nucsoara, sare, piper si spanac. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 cepe 70 g unt 1 ou 150 g cascaval 150 g smântâna 1 cescuta…
Read more »





Retete de Craciun: Ceafa de porc cu ciuperci

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_ciuperciCeafa de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3…
Read more »





Retete de Craciun: Pulpa de porc cu piure

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_piureO reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt, lapte si sos de rosii. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6-8 catei usturoi sare piper macinat 2-3 crengute rozmarin 3-4…
Read more »





Retete de Craciun: Ceafa de porc cu cartofi

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_cartofiO reteta de Ceafa de porc cu cartofi din: ceafa ce porc, usturoi, rozmarin, ceapa rosie, cartofi rosii, piper, sare grunjoasa, vin, boia dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 5-6  catei usturoi rozmarin o ceapa rosie 8-10 cartofi rosii…
Read more »





Retete de Craciun: Pulpa de porc cu cartofi

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_cartofiO reteta simpla si delicioasa de Pulpa de porc cu cartofi din: pulpa de porc, cartofi, rosii, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 800 g cartofi 4-5 rosii o capatana de usturoi cimbru si busuioc…
Read more »





Retete de Craciun: Porc la tava cu legume

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_la_tava_cu_legumeO reteta savuroasa de Porc la tava cu legume din: muschi de porc, broccoli, morcovi, gogosari, ardei, ceapa, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g muschi de porc 400 g broccoli 3 morcovi 2 gogosari 2 bucati ardei verde o…
Read more »





Retete de Craciun: Medalioane de porc cu esalote

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Medalioane_de_porc_cu_esaloteO reteta savuroasa de Medalioane de porc cu esalote din: medalioane de porc, sare, piper, ulei de masline, esalote, busuioc, unt si vin. Ingrediente: 500 g medalioane de carne de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 4 esalote 4 fire busuioc 60 g…
Read more »





Retete de Craciun: Pulpa de porc la tava

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_la_tavaO reteta savuroasa de Pulpa de porc la tava din: pulpa de porc, vin alb, ceapa, morcovi, telina, conopida, gulie, ardei grasi, cimbru, usturoi, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 500 ml vin alb sec 2 cepe 2…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de anghinare cu spanac si branza brie

22 December 2013
Budinca_de_anghinare_cu_spanac_si_branza_brie _10Budinca de anghinare cu spanac si branza brie din: spanac, unt, lapte, zahar, sare, piper, anghinare, usturoi, patrunjel, otet, branza brie, crema de branza, parmezan.   Ingrediente: 350gr spanac, tocat 3 ½ linguri unt 2 linguri de faina 1 ½ cani lapte ¼ lingurita de…
Read more »





Retete de Craciun: Muschi de porc cu sos bechamel

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_de_porc_cu_sos_bechamelO reteta de muschi cu sos bechamel din: muschi de porc, sare, piper, vin alb, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte, morcovi si batoane crocante cu susan. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper 150 ml vin alb cimbru 2 linguri…
Read more »





Retete de Craciun: Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Spata_de_porc_inabusita_cu_cidru_si_pastarnacSpata de porc inabusita cu cidru si pastarnac din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, telina, pastarnac, frunze de dafin, faina, cidru, supa de pui, patrunjel, piure de cartofi si verdeata. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 kg spata de porc, taiata cuburi 2…
Read more »





Gulii umplute cu carne de vita

22 December 2013
Gulii_umplute_cu_carne_de_vitaO reteta savuroasa de Gulii umplute cu carne de vita din: gulii, carne tocata de vita, ceapa, orez, pasta de tomate, patrunjel, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii mari 400 g carne tocata de vita 2 cepe 70 g orez 2 linguri…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlet cu sos de piper

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_cu_sos_de_piperCotlet cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar, nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc sare piper 100 g unt 175 ml vin dulce 2 linguri…
Read more »





Frigarui de carnati cu mere si pui

22 December 2013
Frigarui_de_carnati_cu_mere_si_puiFrigarui de carnati cu mere si pui din: carnati, piept de pui, mere, rosii, sare, piper, ulei de masline, cimbru si ciuperci. Ingrediente: 300 g carnati pentru bere 2 piepturi de pui 3 mere acrisoare 2 cutii de rosii in suc propriu sare piper ulei de…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlet de porc cu legume

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_cu_legumeO reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc, vinete, ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei verzi 2 ardei rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu ou si legume

22 December 2013
Pui_cu_ou_si_legume_09Pui cu ou si legume din: piept de pui, oua, ciuperci, apa, ceapa, sos de soia, mirin, zahar, orez.   Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, taiat cuburi 4 oua 6-8 ciuperci, feliate 1/2 cana de apa 1 ceapa, feliata ½ cana sos de soia…
Read more »





Pulpa de vitel cu spanac

22 December 2013
Pulpa_de_vitel_cu_spanacO reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de masline 200 g sare grunjoasa piper negru…
Read more »





Bulete de branza cu legume

22 December 2013
Bulete_de_branza_cu_legumeBulete de branza cu legume din: dovlecei, ardei capia, ceapa, usturoi, branza de vaci, smantana, fulgi de porumb, ulei, rosii, piper, sare, patrunjel si vanata. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei capia 2 cepe albe 2 catei de usturoi 500 g branza de vaci 100 g smantana…
Read more »





Retete de Craciun: Sarmale cu carne de porc

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Sarmale_cu_carne_de_porcjpgSarmale cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet, patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt. Ingrediente: 1 capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri pesmet 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar…
Read more »





Salata de ridichi cu castane

22 December 2013
Salata_de_ridichi_cu_castaneO reteta savuroasa de Salata de ridichi cu castane din: ridichi, castane, ardei gras, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 ridichi de iarna 300 g castane coapte si curatate 1 ardei gras rosu 1 legatura patrunjel 1 lamaie 3-4 linguri ulei…
Read more »





Retete de Craciun: Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_sos_dulce_acrisor_de_ceapaPorc cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez basmati si salbatic 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm grosime 2 linguri de piper negru,…
Read more »





Retete de Craciun: Carne de porc cu legume

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Carne_de_porc_cu_legumeO reteta savuroasa de Carne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt, ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si mazare. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 75 g unt 2-3 linguri ulei de masline 4-6 catei de…
Read more »





Varza calita cu carnati si marar

22 December 2013
Varza_calita_cu_carnati_si_mararO reteta savuroasa de Varza calita cu carnati si marar din: varza, marar, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper si carnati. Ingrediente: o varza mare o legatura marar verde o legatura marar uscat o ceapa alba mare 30 ml ulei de floarea soarelui sare piper…
Read more »





Retete de Craciun: Pulpă de porc cu ţelină

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_telinaO reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de…
Read more »





Reteta zilei: Cozi de porc cu sos barbeque la gratar

22 December 2013
Cozi_de_porc_cu_sos_barbeque_la_gratar_08Cozi de porc cu sos barbeque la gratar din: cozi de porc, condimente, sos barbeque, lamaie. Ingrediente: 3-4 cozi de porc, sarate 1 lingura de condiment, dupa gust 1/2 ceasca sos barbeque 1/2 de lamaie   Mod de preparare: Puneti cozile intr-un bol si adaugati…
Read more »





Retete de Craciun: Porc cu pere si rădăcinoase

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_pere_si_radacinoaseO reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc, ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc, bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin…
Read more »





Retete de post: Pasta de masline cu telina

22 December 2013
Pasta_de_masline_cu_telinaPasta de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g masline 400 g telina 4 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 gogosar sau ardei gras…
Read more »





Retete de Craciun: Muschi umplut cu morcovi

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_umplut_cu_morcoviO reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare, morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50…
Read more »





Porumb cu prosciutto si ardei iute

22 December 2013
Porumb_cu_prosciuttoPorumb cu prosciutto din: porumb, prosciutto, unt, ardei capia, ardei iute, rosii, boia dulce, ulei, zahar, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 8 știuleți de porumb tânăr 200 g prosciutto feliat sau șuncă 50 g unt 1 ardei capia 1 ardei iute mic 2-3 roșii 1…
Read more »





Retete de Craciun: Rulada de carne cu sos si rosii prajite

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_de_carne_cu_sos_si_rosii_prajiteRulada de carne cu sos si rosii prajite din: ceapa, usturoi, carne tocata, ou, mozzarella, rosii, busuioc, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii pasate, faina si seminte de pin. Ingrediente: 2 cepe 2-3 catei de usturoi 600 g carne tocata (de vita si porc) 1…

Reteta zilei: Prajiturele semiluna cu aroma de vanilie

21 December 2013
Prajiturele_semiluna_cu_aroma_de_vanilie_05Prajiturele semiluna cu aroma de vanilie din: unt, galbenus de ou, faina, migdale, zahar pudra, sare, vanilie, zahar.   Ingrediente: 150gr de unt 1 galbenus de ou 1 cana de faina 1/2 ceasca migdale, maruntite 1/2 cana de zahar pudra un varf de cutit de sare 1 lingura si 2 lingurite praf de vanilie 1/4…
Read more »





Retete de Craciun: Ruladă de porc coaptă

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_de_porc_coaptaRuladă de porc coaptă din: spata de porc, telina, ceapa, morcov, vin, supa de pui, faina, unt, praz, caise uscate, frunze de cimbru si pesmet. Ingrediente: 2,5 kg spata de porc dezosata, rulata si legata 1 tulpina de telina Apio 1 ceapa, feliata fin 1morcov, feliat fin 1500 de vin alb 500 ml supa de pui…
Read more »





Retete de Craciun: Friptura de porc cu sos de smantana si verdeata

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_cu_sos_de_smantana_si_verdeataFriptura de porc cu sos de smantana si verdeata din: ceapa, foi de dafin, boabe de piper, sare, piper, cotlet de porc, cartofi, praz, ceapa verde, mazare, smantana, supa, galbenusuri si arpagic. Ingrediente: 2 cepe 2 foi de dafin 1/2 lingurita boabe de piper sare piper 750 g cotlet de porc fara os 600 g cartofi…
Read more »





Retete de Craciun: Friptură de porc umplută cu roşii si măsline

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_umpluta_cu_rosii_si_maslineFriptură de porc umplută cu roşii si măsline din: carne de porc, miere, rosii uscate, masline, busuioc, otet balsamic, sare, piper, ulei si vin alb. Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru rulada 2 legaturi miere 100 g rosii uscate marinate in ulei 100 g masline 1 legatura busuioc 2 linguri otet balsamic sare piper 2…
Read more »





Retete de Craciun: Friptura cu struguri si sfecla

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_cu_struguri_si_sfeclaFriptura cu struguri si sfecla din: pulpa de porc, struguri, suc de rosii, ceapa, faina, cuisoare, dafin, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei, sfecla rosie si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g struguri negri 150 ml suc de rosii (sau o conserva de rosii decojite) 1 ceapa mica 100 g faina 2 cuisoare…
Read more »





Retete de Craciun: File de porc învelit în şuncă

21 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porc_învelit_în_suncaO reteta savuroasa de File de porc învelit în şuncă din: file de porc, sare, piper, sunca, usturoi, rozmarin, ulei si sos pentru friptura. Ingrediente: 700 g file de porc sare piper 150 g sunca(eventual kaizer) 2 catei de usturoi 4 crengute de rozmarin 4 linguri ulei 400 ml sos pentru friptura   Mod de…
Read more »





Retete de Craciun: Friptură în sos de coniac

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_în_sos_de_coniacFriptură în sos de coniac din: ceafa de porc, coniac, unt, mustar, faina, boabe de mustar, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 3 linguri cu coniac 2 linguri cu unt 1 lingura cu mustar 1 lingurita cu faina 1 varf de lingurita boabe de mustar piper negru boabe sare   Mod de preparare:…
Read more »





Legume delicioase cu smântână la cuptor

21 December 2013
Legume_cu_smântâna_la_cuptorLegume cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi, oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si sfecla rosie. Ingrediente: 2 dovlecei un fir de praz o conopidă mică 4 cartofi 2  căţei de usturoi 3  ouă 300 g brânză de vaci 300 ml smântână o lingură cu cimbru 50 g…
Read more »





Retete de Craciun: Muschiulet de porc umplut cu prune si caise

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschiulet_de_porc_umplut_cu_prune_si_caiseMuschiulet de porc umplut cu prune si caise din: muschi de porc, caise uscate, prune, morcovi, telina, ceapa, mustar, zahar brun, supa de pui, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: un muschi de porc de 1 kg 10 caise uscate 10 prune 2 morcovi tocati 2 teline tocate 1 ceapa tocata 50 grame mustar 20…
Read more »





Cuiburi de cartofi cu peşte

21 December 2013
Cuiburi_de_cartofi_cu_pesteCuiburi de cartofi cu peşte din: cartofi, fileuri de peste, capere murate, rosii, ceapa, ardei gras, foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si marar. Ingrediente: un kilogram de cartofi 500 g fileuri de peşte proaspăt două linguri cu capere murate o conservă de roşii o ceapă un ardei gras o foaie de dafin…
Read more »





Retete de Craciun: Muschi de porc cu legume

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_de_porc_cu_legumeMuschi de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet, unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si patrunjel. Ingrediente: un kg muschi de porc sare 4-6 catei usturoi cimbru verde macinat piper negru macinat 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline 250 ml vin alb sec o lingura miere…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu perisoare de curcan

21 December 2013
Supa_cu_perisoare_de_curcan_11Supa de perisoare cu curcan din: ceapa, morcov, carne de curcan, orez, sare, piper, cartof, verdeata.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2-3 morcovi, rasi ½ kg carne tocata de curcan 1-2 linguri orez Sare si piper 1 cartof verdeata   Mod de preparare: Amestecati morcovii si ceapa si adaugati peste carnea de curcan. Adaugati orezul,…
Read more »





Ciorbă à la grec

21 December 2013
Ciorba_a_la_grecO reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½ ceașcă orez 3 ouă 3 lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă,…
Read more »





Retete de Craciun: Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Jambon_la_cuptor_cu_glazura_de_ghimbir_si_citriceJambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc, ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon de porc de cca 2,5 kg, dezosat, eventual afumat 50 g radacina de ghimbir, taiat felii subtiri 1 ceapa…
Read more »





Tartă de brânză cu ardei gras şi ciuperci

21 December 2013
Tarta_de_brânza_cu_legume_si_ciuperciTartă de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea, cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci, salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g cartofi 2 ardei graşi 2 cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 4 ouă…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlet de porc umplut cu mirodenii

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_umplut_cu_mirodeniiCotlet de porc umplut cu mirodenii din: cotlet de porc, salvie, rozmarin, patrunjel, usturoi, coaja de lamaie, pesmet, ulei de masline, otet de mere si sare de mare. Ingrediente: un cotlet de porc de cca 1,8 kg dezosat, cu soriciul crestat 6 frunze de salvie, tocate grosier 2 fire de rozmarin, doar frunzele, tocate grosier 1…
Read more »





Salată de vinete cu rodii şi telemea

21 December 2013
Salata_de_vinete_cu_rodii_si_telemeaSalată de vinete cu rodii şi telemea din: vinete, branza feta, salata, telina, morcov, varza, rodie, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: 2 vinete 250 g brânză feta o salată o ţelină un morcov un sfert de varză albă o rodie sare piper ulei de măsline mărar   Mod de preparare: Vinetele se spală,…
Read more »





Retete de Craciun: Ceafa de porc in crusta

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_in_crustaCeafa de porc in crusta din: ceafa de porc, sare, piper, oua, faina si ulei. Ingrediente: 500 g ceafa de porc sare piper negru macinat 2 oua 3 linguri cu faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Amestec crocant cu rosii uscate: Amesteci bine urmatoarele ingrediente: 100 g pesmet, 2-3 rosii uscate tocate marunt si…
Read more »





Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita

21 December 2013
Sarmale_cu_carne_de_vita_06Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana.   Ingrediente: 2 linguri unt sau ulei de măsline 1 ceapa, tocata marunt 2 morcovi, tocati 1 kg carne tocata de vita 1…
Read more »





Retete de Craciun: Friptura in cafea

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_in_cafeaO reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, rozmarin, telemea maturata, cafea neagra, muguri de pin, piper rosu macinat, vin rosu, usturoi, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc 8 cren­guţe de rozmarin 200 g telemea maturată 50 g cafea neagră mă­cinată 2 linguri cu muguri de pin piper roşu măcinat Ingrediente marinada:…
Read more »





Retete de post: Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere

21 December 2013
Pasta_dulce_cu_telina_morcov_si_merePastă dulce cu ţelină, morcov şi mere din: telina, morcovi, mere, miere si chimen. Ingrediente: 250 g telina 250 g morcovi 250 g mere 4-5 linguri miere 1/2 lingurita chimen macinat     Mod de preparare: Curăţaţi legumele şi merele şi radeţi-le pe răzătoarea cea mai fină, eventual pe o râzătoare de sticlă. Adăugaţi mierea şi…
Read more »





Roşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi

21 December 2013
Rosii_la_cuptor_cu_vinete_si_cârnati_afumatiRoşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi din: rosii, vinete, ceapa, morcovi, ardei gras, oua, carnati, leustean, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg rosii 2 vinete mici 2-3 cepe 1 morcovi 1 ardei gras verde 2 oua 2-3 carnati (afumati sau nu, dupa preferinta) leustean sare piper praf 2 foi dafin   Mod…
Read more »





Retete de Craciun: Chiftelute de porc si ansoa

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Chiftelute_de_porc_si_ansoaChiftelute de porc si ansoa din: carne de porc, fileuri de ansoa, oregano, sare de telina, usturoi, pesmet, ulei de masline, ceapa, carnati choriza, vin rosu, zahar si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 6 fileuri de ansoa, tocate marunt 1 lingurita de oregano 1⁄2 lingurita sare cu telina 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »





Placinta cu branza (Banitsa)

21 December 2013
Placinta_cu_branzaO reteta savuroasa de Placinta cu branza din: foi de placinta, branza Cheddar, mozzarella, telemea de oaie, oua, unt si iaurt. Ingrediente: 800 g foi de placinta 200 g branza Cheddar 100 g mozzarella 500 g telemea de oaie 7 oua 100 g unt 200 g iaurt   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron 6…
Read more »





Retete de Craciun: Friptura de porc cu salata de legume

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_cu_salata_de_legumeFriptura de porc cu salata de legume din: cotlet de porc, sos hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan, ulei de floarea soarelui si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc, taiat in 6 felii 6 linguri sos…
Read more »





Friptura cu legume si sos

21 December 2013
Friptura_cu_legume_si_sosFriptura cu legume si sos din: cartofi, paprika, ulei de masline, muschi de porc, boabe de piper, unt, ceapa, vin alb, smantana, patrunjel si salata de rosii. Ingrediente: 400 g cartofi, taiati rondele groase de jumatate de cm un varf de paprika dulce 2 linguri ulei de masline 4 bucati de muschi de porc 1 lingurita…
Read more »





Tartă cu mozzarella şi cârnaţi

21 December 2013
Tarta_cu_mozzarella_si_cârnatiTartă cu mozzarella şi cârnaţi din: aluat, carnati, sunca de parma, pasta de masline, mozzarella si frunze de busuioc. Ingrediente: 400 g aluat fraged, gata preparat 250 g carnati (preferabil tip chorizo), taiati felii groase 5 felii sunca de Parma, taiate bucati 3 linguri pasta de masline sau masline feliate 250 g mozzarella, rupta bucati o…
Read more »





Reteta zilei: Salata greceasca

21 December 2013
Salata_greceasca_7Salata greceasca din: salata verde, rosii cherry, masline, branza feta, otet balsamic, suc de lamaie, oregano si piper.   Ingrediente: 1 salata verde creata 1 cana rosii cherry taiate felii 1/3 ceasca masline kalamata taiate felii branza feta maruntita Ingrediente dressing: 2 linguri otet balsamic 2 lingurite suc de lamaie 1/4 lingurita oregano uscat piper…
Read more »





Retete de Craciun: Muschi de porc cu sos de caise si mustar

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_de_porc_cu_sos_de_caise_si_mustarMuschi de porc cu sos de caise si mustar din: muschi de porc, caise si mustar. Ingrediente: 500 g muschi de porc 3 linguri de caise uscate, maruntite 1/4 cana de mustar     Mod de preparare: Carnea se sareaza si se pipereaza. Mustarul si caisele uscate se amesteca intr-un bol. Carnea se pune la cuptorul…
Read more »





File de peste cu legume (cod, macrou sau somon)

21 December 2013
File_de_peste_cu_legumeFile de peste cu legume din: fileuri de peste, cartofi, fasole verde, mazare, unt, frunze de menta, sare, piper, paine, tarhon, coaja de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 6 fileuri de peste (cod, macrou sau somon) 1 kg cartofi 450 g fasole verde 300 g mazare congelata 50 g unt mana de frunze de…
Read more »





Chifluţe gen pizza

21 December 2013
Chiflute_gen_pizzaO reteta delicioasa de chifle cu:pasta de tomate, sunca, rosii, mozzarella, oregano, masline negre. Ingrediente: 6 chifle crocante 2 linguri pastă de tomate 6 felii de şuncă 3 roşii, feliate 2 bulgăraşi de mozzarella, feliaţi 2 linguriţe de oregano uscat 6 măsline negre (opţional)   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la 160° C/gaz 4. Tăiaţi…
Read more »





Ochiuri pe rosii

21 December 2013
Retete_1Ochiuri pe rosii din: rosie, oua, branza, sare si piper. Ingrediente: 1 rosie 4 oua 2 linguri branza rasa sare piper   Mod de preparare: Tai roşia felii (dacă vrei poţi s-o cureţi de pieliţă), pui feliile de roşii în tigaie cu puţin ulei (gata încins) şi le prăjeşti câte un pic pe o parte şi…
Read more »





Omletă cu cartofi şi parmezan

21 December 2013
Retete_6Omletă cu cartofi şi parmezan din: oua, parmezan, patrunjel, cartofi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 5 oua 3 linguri parmezan ras 1 legatura patrunjel verde 5 cartofi sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai cât mai sub­ţiri cartofii. într-un castron baţi ouăle, adaugi sare şi piper după gust şi parmezanul…
Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu nuci si afine

20 December 2013
Prajiturele_cu_nuci_si_afine_08Prajiturele cu nuci si afine din: nuci, ulei de nuca de cocos, zahar brun, nectar agave, esenta de migdale, ou, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, afine.   Ingrediente: 2/3 cana nuci 1 lingura de ulei de nuca de cocos 1/2 ceasca de zahar brun 1/4 cana de zahar 2 linguri nectar de agave 1…
Read more »





Muschiulet de porc in stil mediteranean

20 December 2013
Muschiulet_de_porc_in_stil_mediteraneanO reteta savuroasa de Muschiulet de porc in stil mediteranean din: muschiulet de porc, pasta harissa, coaja si zeama de portocale, ulei de masline, legume, concentrat vegetal, sofran si cuscus. Ingrediente: 500 g muschiulet de porc, taiat fasii 1 lingurita pasta harissa Coaja rasa si zeama de la o portocala 3 linguri ulei de masline…
Read more »





Raţă în stil franţuzesc

20 December 2013
Rata_în_stil_frantuzescO reteta savuroasa de Raţă în stil franţuzesc din: piept de rata, ulei de masline, usturoi, bacon, fenicul, vin, ceapa verde, mazare, frunze de salata si cartofi natur. Ingrediente: 1 kg piept de rata, taiat in 4 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, taiati felii 6 felii de bacon afumat 1 bulb…
Read more »





Plăcintă cu urdă, stafide si marar

20 December 2013
Placinta_cu_urda_stafide_si_mararO reteta delicioasa de placinta cu:faina, oua, zahar, smantana, untura, praf de copt, sare, urda, zahar vanilat, stafide. Ingrediente foi: 400g de făină 4 ouă 150g de zahăr 50g de smântână 150g de untură 1 plic praf de copt 5g sare Ingrediente umplutura: 1 kg de urdă 300g de zahăr 3 plicuri de zahăr vanilat…
Read more »





Paste cu scoici şi parmezan

20 December 2013
Paste_cu_scoici_si_parmezanPaste cu scoici şi parmezan din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan, vin, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli si pasta de tomate. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g scoici în cochilie o ceapă un căţel de usturoi 400 g parmezan 500 ml vin alb o frunză de dafin o lingură de…
Read more »





Fleica picanta cu sos siropos de prune

20 December 2013
Fleica_picanta_cu_sos_siropos_de_pruneFleica picanta cu sos siropos de prune din: fleica, ienibahar, seminte de fenicul, zahar brun, supa de pui, vin si prune. Ingrediente: 1 kg fleica, cu soriciul crestat 1 lingurita ienibahar 1 lingura seminte de fenicul 1 lingura zahar brun 400 ml supa limpede de pui 250 ml vin alb 6 prune mari, taiate in doua…
Read more »





Salată cu sos de anşoa

20 December 2013
Salata_cu_sos_de_ansoaO reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, cartofi, oua, masline negre, rosii, ansoa, otet, ulei de masline. Ingrediente: 140g de fasole verde 300g de cartofi noi, feliaţi 4 ouă o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi 225g de roşii cireaşă înjumătăţite frunzele de la 2 salate verzi fragede Ingrediente sos: 2 fileuri de…
Read more »





Cocktail de peste cu legume

20 December 2013
Cocktail_de_peste_cu_legumeCocktail de peste cu legume din: ulei de floarea soarelui, pudra de curry, supa de legume, lapte, file de peste, legume, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea-soarelui 2/3 linguri pudra de curry 400 ml lapte degresat 1 cub de supa de legume 400 g file peste alb sau creveti 650 g amestec de…
Read more »





Caise cu vanilie la cuptor

20 December 2013
Caise_cu_vanilie_la_cuptorO reteta delicioasa de caise cu:unt, zahar tos brun, lamaie, pastaie de vanilie, vin alb dulce. Ingrediente: unt fără sare, pentru uns 800g de caise, înjumătăţite şi curăţate de sâmburi 2 linguri de zahăr tos brun sucul de la o lămâie necerată şi coaja tăiată fâşii 1 păstaie de vanilie 200ml de vin alb dulce,…
Read more »





Tartă de dovlecei cu seminţe de pin şi ricotta

20 December 2013
Tarta_de_dovlecei_cu_seminte_de_pin_si_ricottaO reteta delicioasa de tarta cu: ulei de masline, dovlecei, branza ricotta, oua, busuioc, nucsoara, parmezan, usturoi, foietaj, faina, seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 4 dovlecei, feliaţi subţire (încercaţi să folosiţi din mai multe soiuri, dacă găsiţi) 2 cutii a câte 250g de brânză  ricotta 4 ouă o mână bună frunze…
Read more »





Legume pe straturi la cuptor

20 December 2013
Legume_pe_straturi_la_cuptorO reteta delicioasa de legume la cuptor:ulei de masline, dovlecei, rosii, vinete, usturoi, rozmarin. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline, de cea mai bună calitate 4 dovlecei mari, feliaţi subţire (cei cu o nuanţă galbenă arată destul de bine) 5 roşii-prună coapte bine, feliate 2 vinete, feliate 1 căpăţână mare de usturoi, lăsată întreagă rămurelele…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita cu jambon de porc si legume

20 December 2013
Tocanita_cu_jambon_de_porc_si_legume_08Tocanita cu jambon de porc si legume din: jambon de porc, sare, sos worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie, coriandru, zahar brun, apa, piper, pasta ardei iute, ceapa verde, cimbru, suc de limeta, otet, ceapa rosie.   Ingrediente: 1 felie jambon de porc, cuburi 1 lingurita sare 1 lingurita sos worcestershire 1 lingura de…
Read more »





Prăjitură tiramisu cu ingheţată

20 December 2013
Prajitura_tiramisu_cu_inghetataO reteta delicioasa de tiramisu cu: mascarpone, zahar tos, vin, ciocolata neagra, smantana dulce, cafea, coniac, piscoturi, cacao, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 500g de mascarpone 115g de zăhar tos 6 linguri de vin Marsala (sau alt vin dulce fortifiat, ca de exemplu Sherry) 50g de ciocolată neagră, bucăţi 142ml de smântână dulce, bătută până se…
Read more »





Salată cu sparaghel şi anghinare calde

20 December 2013
Salata_cu_sparaghel_si_anghinare_caldeO reteta delicioasa de salata cu: anghinare, lamaie, ulei de masline, seminte de coriandru, anason, cimbru, atet, sparanghel, salata, ceapa rosie, ceapa verde, chives, otet balsamic. Ingrediente salata: 4 anghinare, curăţate 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1 lingură seminţe de coriandru 1 anason stelat o rămurică mare de cimbri 4 linguri de…
Read more »





Friptură cu somon şi sparanghel prăjit

20 December 2013
Friptura_de_somon_si_sparanghel_prajitO reteta delicioasa de somon cu: cartofi, ulei de masline, sparanghel, rosii cherry, otet balsamic, somon, busuioc. Ingrediente: 400 g cartofi noi 2 linguri ulei de măsline 8 lăstari de sparanghel, curatati si taiati in doua 2 maini de rosii cherry o lingura otet balsamic 2 fileuri de somon a cate 140g fiecare o mana…
Read more »





Supa de dovleac cu mere uscate

20 December 2013
Supa_de_dovleac_cu_mere_uscateSupa de dovleac cu mere uscate din: mere, zeama de lamai, unt, ceapa, dovleac turcesc, ghimbir, supa de legume, piper si smantana. Ingrediente: 3 mere acrisoare, plus 2 taiate felii subtiri zeama de la 2 lamai 50 g unt nesarat 3 cepe mari, taiate 1 dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat bucati 1 lingurita ghimbir…
Read more »





Tarta cu ceapa rosie si branza

20 December 2013
Tarta_cu_ceapa_rosie_si_branzaTarta cu ceapa rosie si branza din: aluat, ulei de masline, ceapa, cimbru, ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan. Ingrediente: 250 g aluat gata preparat, din care sa rezulte o foaie rotunda 1 lingura ulei de masline 4 cepe mari rosii, taiate rondele 3 ramurele de cimbru proaspat 50 g ansoa din conserva, scurse si…
Read more »





Pastarnac, ceapa si salvie, rumenite

20 December 2013
Pastarnac_ceapa_si_salvie_rumenitePastarnac, ceapa si salvie, rumenite din: cartofi, ulei de samburi de struguri, pastarnac, cepsoare si salvie. Ingrediente: 650 g cartofi cu coaja rosie, curatati si taiati bucati 8 linguri ulei de samburi de struguri 6 bucati pastarnac, curatat si taiat segmente 6 cepsoare curatate cateva frunze de salvie     Mod de preparare: Intr-un vas larg…
Read more »





Reteta zilei: Salata asiatica cu pui si spanac

20 December 2013
Salata_asiatica_cu_pui_si_spanac_9O reteta savuroasa de Salata asiatica cu pui si spanac din: piept de pui, ardei gras, ciuperci, migdale, ceapa verde, spanac, otet de orez, zahar, ulei de susan, ghimbir, sos srirachi si ulei de masline.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 1 ardei gras taiat felii 300 g ciuperci taiate felii 1/4 ceasca…
Read more »





Mic dejun cu praz şi vinete

20 December 2013
Retete_5Mic dejun cu praz şi vinete din: praz, vanata, dovlecel, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 praz mare 1 vanata 1 dovlecel 2 oua sare si piper ulei   Mod de preparare: Prazul il tai rondele si il calesti in ulei. Vanata si dovlecelul le tai cubulete si le pui peste praz. Potrivesti de sare…
Read more »





Budincă de cafea

20 December 2013
Budinca_de_cafeaO reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte, cafea, oua, zahar si frisca. Ingrediente: 120 g unt 3-4 linguri faina 1 lingura amidon 500 ml lapte 600 ml cafea concentrata 6 oua 10 linguri de zahar 100 ml frisca lichida   Mod de preparare: Se topeşte untul, se presară făina şi…
Read more »





Supa rece de fructe

20 December 2013
Supa_rece_de_fructeSupa rece de fructe din: caise, pere, prune, frisca, budinca de vanilie, zahar vanilat, zahar, scortisoara, sare, cuisoare, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Ingrediente: 15 caise 6 pere aromate 10 prune 2 dl frisca 20 g budinca de vanilie zahar vanilat 2 linguri zahar scortisoara sare praf de cuisoare (dupa gust) coaja si zeama…
Read more »





Zacuscă cu morcovi si vinete

20 December 2013
Zacusca_cu_morcovi_si_vineteO reteta savuroasa de Zacuscă cu morcovi si vinete din: vinete, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete 50 ardei grasi un kg ceapa 100 g morcovi doua kg rosii 500 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se coc vinetele şi ardeii. Ardeii se taie fîşii. Ceapa se…
Read more »





Gogoşari în oţet cu ienibahar si foi de dafin

20 December 2013
Gogosari_otet_cu_ienibahar_si_foi_de_dafinGogoşari în oţet cu ienibahar si foi de dafin din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, ienibahar, piper si foi de dafin. Ingrediente: gogoşari oţet apă sare zahăr ienibahar piper foi de dafin   Mod de preparare: Se spală gogoşarii, se taie codiţele, se înţeapă şi se pun în borcane. Oţetul se diluează cu apă, în felul…
Read more »





Supă de găluşte cu verdeţuri

20 December 2013
Supe_1Supă de găluşte cu verdeţuri din: antricot de vita, ceapa rosie, usturoi, rosii, sare de mare, ulei de masline extravirgin, supa de legume, faina, unt, parmezan, ceapa verde, patrunjel si lapte. Ingrediente: 500 g antricot de vita 1 ceapa rosie4 catei de usturoi 1kg rosii 1 lingurita sare de mare 2 linguri ulei de masline…
Read more »





Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre

20 December 2013
Retete_1Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre din: margarina, ficat de pasare, unt, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, cascaval, zahar si sare. Ingrediente: 400 g margarina 250 g ficat de pasare 100 g unt 75 g pasta de rosii 75 g morcovi 25 g telina 25 g ceapa 100 g cascaval 25 g zahar…
Read more »





Sote de ciuperci şi spanac

20 December 2013
Sote_de_ciuperci_si_spanacO reteta savuroasa de sote de ciuperci si spanac din: ciuperci, ulei de masline, usturoi, spanac, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 200 g ciuperci portobello (brune). taiate felii 200 g ciuperci de cultura, taiate felii 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 500 g spanac zeama si coaja rasa de…
Read more »





Reteta zilei: Scoici cu usturoi si patrunjel

20 December 2013
Scoici_cu_usturoi_si_patrunjel_07Scoici cu usturoi si patrunjel din: unt, usturoi, fulgi de ardei rosu, vin alb, apa, suc de lamaie, scoici, patrunjel, sare de mare, linguine fierte.   Ingrediente: 100gr de unt 3 catei de usturoi, tocat 1-2 lingurite fulgi de ardei rosu 1/2 cana vin alb 1/2 cana de apa Sucul de la 1 lamaie 1…
Read more »





Caserola cu carnati si cartofi

20 December 2013
Caserola_cu_carnati_si_cartofiCaserola cu carnati si cartofi din: cartofi, ulei, usturoi, miere, mustar, carnati, mere si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 cartofi mari, taiati cuburi mari 2 linguri ulei 2 catei de usturoi zdrobiti 1 lingura miere lichida 1 lingura mustar cu boabe intregi 8 carnati, taiati bucati groase 2 mere, taiate felii si inmuiate in zeama…
Read more »





Copănele de pui cu cartofi la cuptor

20 December 2013
Copanele_de_pui_cu_cartofi_la_cuptorCopănele de pui cu cartofi la cuptor din: cartofi, ulei de floarea soarelui, fulgi de ardei iute, coriandru, chimen, miere, sos de soia, mustar dijon, copanele de pui si salata verde. Ingrediente: 4 cartofi mari, taiati sferturi 2 linguri ulei de floarea soarelui un varf fulgi de ardei iute 1/2 lingurita coriandru macinat un varf de…
Read more »





Foietaj cu pere

20 December 2013
Foietaj_cu_pereO reteta savuroasa de foitaj cu pere din: aluat, pere, vin rosu, zahar, unt, oua, faina, praf de migdale si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 3 pere, curatate de coaja 250 ml vin rosu 250 g zahar 125 g unt nesarat 3 oua 2 linguri faina integrala 125 g praf de migdale…
Read more »





Cum se prepara supa de sparanghel (video)

20 December 2013
Cum_se_prepara_supa_de_sparanghelO reteta video despre Cum se prepara supa de sparanghel: Cum se prepara supa de sparanghel
Read more »





Retete de post: Pasta din sfecla cu alune si ceapa

20 December 2013
Pasta_din_sfecla_cu_alune_si_ceapaO reteta savuroasa de Pasta din sfecla cu alune si ceapa din: sfecla, alune de padure, ceapa rosie, ulei de masline, miere, chimen si marar. Ingrediente: 4 sfecla mici 200 g alune de padure 2 cepe rosii 2 linguri ulei de masline 1 lingura miere chimen macinat 1 legatura marar verde sau uscat   Mod…
Read more »

Salată în stil oriental cu arahide si coriandru

20 December 2013
Salata_în_stil_orientalO reteta de salata in stil oriental din: morcov, varza, ceapa rosie, coriandru, arahide, otet, coaja si zeama de lime, ardei iute si zahar. Ingrediente: 1 morcov mare, dat pe razatoarea mare 1/2 varza alba mica, tocata 1 ceapa rosie, feliata fin 1 mana de coriandru proaspat, tocat 50 g arahide prajite pentru dressing: 1…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu rubarba si aroma de scortisoara

19 December 2013
Briose_cu_rubarba_si_aroma_de_scortisoara_07Briose cu rubarba si aroma de scortisoara din: faina, zahar brun, sare, bicarbonat, scortisoara, rubarba, ou, ulei, lapte batut, esenta de vanilie, sirop de artar, zahar vanilat, ulei de nuca de cocos.    Ingrediente: 2 1/2 cani faina 3/4 cana de zahar brun 1 lingurita sare 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scortisoara macinata…
Read more »





3 Retete delicioase pentru Craciun

19 December 2013
RdlRetete pentru Craciun:   Reteta zilei: Carne de porc aromata, inabusita Carne de porc aromata, inabusita din: carne de porc, sare, rosie, ardei iute, piper, condimente, coriandru, ceapa, usturoi, apa, suc de lamaie, ulei, chimen, pudra de curry.   Ingrediente: 1-2 kg de carne de porc, cuburi 1 lingurita sare 1 rosie, cuburi 1 ardei…
Read more »





Porc picant cu masline

19 December 2013
Porc_picant_cu_maslineO reteta savuroasa de porc picant cu masline din: spata de porc, masline, scortisoara, cuisoare, foi de dafin, ulei, rosii in bulion, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g spata de porc 400 g masline 1 baton scortisoara 3 cuisoare 2 foi de dafin 3 linguri ulei 500 g rosii in bulion 1 lamaie sare…
Read more »





Chiftelute cu sos arrabiata

19 December 2013
Chiftelute_cu_sos_arrabiataChiftelute cu sos arrabiata din: carne de vita, condimente, pesmet, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, ardei iute, vin, oregano, rosii, busuioc, pasta fainoase si parmezan. Ingrediente: 400 g carne de vita tocata 2 lingurite condimente asortate (busuioc, oregano, cimbru) 30 g pesmet 1 ceapa rosie, tocata marunt 4 linguri ulei de masline 4 catei de…
Read more »





Crochete de cartofi cu branza

19 December 2013
Crochete_de_cartofi_cu_branzaCrochete de cartofi cu branza din: cartofi, unt, oua, ceapa verde, cimbru, branza de burduf, faina, pesmet si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 650 g cartofi, fierti 25 g unt 2 oua, batute 6 cepe verzi, tocate Cateva ramurele de cimbru, tocate 200 g branza de burduf 2 linguri faina 75 g pesmet 200 ml ulei…
Read more »





Ardei umpluti cu carne tocata

19 December 2013
Ardei_umpluti_cu_carne_tocataO reteta savuroasa de Ardei umpluti cu carne tocata din: ardei grasi, carne tocata, orez, ceapa, morcovi, pasta de tomate, ulei, patrunjel, boia de ardei dulce, faina, galbenusuri, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 12 ardei grasi (rosii si verzi) 500 g carne tocata (amestec vita, porc) 100 g orez 2 cepe 2 morcovi…
Read more »





Ciorba norvegiana cu peste si costita

19 December 2013
Ciorba_norvegiana_cu_peste_si_costitaCiorba norvegiana cu peste si costita din: peste, costita, ceapa, morcovi, telina, ardei, cartofi, smantana, ou si sare. Ingrediente: 400 g peste (crap) 100 g costita 100 g ceapa 100 g morcovi 100 g telina 100 g ardei colorat 200 g cartofi 100 g smantana 1 ou sare   Mod de preparare: Tai costita in felii,…
Read more »





Sarmale bulgăreşti în foi de vita

19 December 2013
Sarmale_bulgaresti_în_foi_de_vitaSarmale bulgăreşti în foi de vita din: foi de vita, orez, fasole boabe, stafide, pasta de tomate, ulei, ceapa rosie, scortisoara, marar, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 30 g foi de vita murate 100 g orez 250 g fasole boabe fiarta 100 g stafide 2 linguri pasta de tomate 75 ml ulei 2 cepe…
Read more »





Friptura cu crusta de mirodenii la cuptor

19 December 2013
Friptura_cu_crusta_de_mirodenii_la_cuptorFriptura cu crusta de mirodenii la cuptor din: pulpa de porc, mustar de dijon, pesmet, ulei de masline, rozmarin, oregano, cartofi, ceapa rosie, usturoi si rozmarin. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc, fara grasime, portionata in 4 bucati a cate 250 g 4 lingurite mustar de Dijon 50 g pesmet 3 linguri ulei de masline 3…
Read more »





Gem de piersici si zmeura

19 December 2013
Gem_de_piersici_si_zmeuraO reteta savuroasa de Gem de piersici si zmeura din: piersici, zmeura, zeama de lamaie si zahar cu pectina. Ingrediente: 1 kg piersici sau nectarine 12 zmeure zeama de la 2 lamai 900 g zahar cu pectina pentru dulceata   Mod de preparare: Taie piersicile bucati mari si pune-le intr-un vas adanc impreuna cu zmeura…
Read more »





Peşte la grătar cu dovlecei

19 December 2013
Peste_6O reteta simpla si gustoasa de Peşte la grătar cu dovlecei din: fileuri de peste, dovlecei, lamaie, sare, piper, condiment si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 500 g dovlecei mici 1 lamaie sare si piper condimet pentru peste ulei de masline     Mod de preparare: Dovleceii îi cureţi, îi speli…
Read more »





Reteta zilei: Burta de porc prajita cu sos picant

19 December 2013
Burta_de_porc_prajita_cu_sos_picant_05Burta de porc prajita cu sos picant din: burta de porc, sare, otet, apa, ulei, ketchup, sos de soia, sos iute.   Ingrediente: 1 bucata de burta de porc 3 linguri de sare 1 cana otet apa 3 cesti de ulei Ingrediente sos: 2 linguri de ketchup 1 lingura sos de soia 1/4 lingura de…
Read more »





Sandviş cald cu ciuperci şi brânză

19 December 2013
Sandvis_cald_cu_ciuperci_si_branzaSandviş cald cu ciuperci şi brânză din: unt, ulei de masline, ciuperci, usturoi, bacon, paine, frunze de salata, rosii, ceapa rosie si branza. Ingrediente: 25 g unt 1 lingura ulei de masline 2 ciuperci de crescatorie 2 catei de usturoi tocati 8 felii de bacon 4 felii de paine 100 g frunze de salata 2 rosii,…
Read more »





Chifle cu brânză

19 December 2013
Chifle_cu_branzaChifle cu brânză din: faina, drojdie, lapte, ulei, sare, branza feta si zahar. Ingrediente: 1 kg faina 20 g drojdie uscata 800 ml lapte caldut 75 ml ulei 1 lingurita rasa sare 250 g branza feta 150 g zahar   Mod de preparare: Cerneţi făina printr-o sită deasă într-un castron. Adăugaţi sarea, drojdia uscată, 50g de…
Read more »





Paste vegetariene la minut

19 December 2013
Paste_vegetariene_la_minutPaste vegetariene la minut din: paste fainoase, ulei de masline, sparanghel, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 350 g paste fainoase (spaghete, linguini) 6 linguri ulei de masline 250 g sparanghel din conserva sau ciuperci 2 ardei iuti rosii, felii 2 fire ceapa verde, taiata rondele   Mod de preparare: Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe…
Read more »





Salata de cartofi cu avocado si patrunjel

19 December 2013
Salata_de_cartofi_cu_avocado_si_patrunjelSalata de cartofi cu avocado si patrunjel din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei de floarea soarelui, suc de limete, avocado, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei iute 3 linguri ulei de floarea soarelui 2 linguri suc de limete 2 avocado 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »





Prăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale

19 December 2013
Prajitura_cu_brânza_dovleac_si_glazura_de_portocalePrăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale din: unt, ciocolata neagra, zahar, oua, faina, nuci, alune, galbenusuri, piure de dovleac, mascarpone, lapte, smantana, amidon, zahar vanilat, scortisoara, gem de portocale si miere de albine. Ingrediente: blat: 75 g unt 75 g ciocolata neagra 50 g zahar 2 oua 60 g faina 50 g nuci, alune…
Read more »





Garnitura de pastarnac

19 December 2013
Garnitura_de_pastarnacGarnitura de pastarnac din: pastarnac, ulei de rapita, zahar, unt, sare marina. Ingrediente: 1 kg de pastarnac, curatat de coaja 3 linguri ulei de rapita 50 g de zahar 1 varf mare de unt 1 lingurita de sare marina   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220°C. Taie păstârnacul în jumătăţi, apoi taie capătul mai…
Read more »





Reteta zilei: Supa de fasole uscata cu carnati afumati

19 December 2013
Supa_de_fasole_uscata_cu_carnati_afumati_09Supa de fasole uscata cu carnati afumati din: fasole boabe, carnati afumati, ceapa, telina, usturoi, rosii, suc de lamaie.   Ingrediente: 600gr fasole boabe (amestecata) 1-2 carnati afumati, feliati 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, tocata 3 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii cubulete Sucul de la 1 lamaie     Mod de…
Read more »





Tagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc

19 December 2013
Tagliatelle_cu_parmezan_cimbru_si_busuiocTagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc din: faina, oua, masline, rosii, ceapa, vin, usturoi, ulei de masline, parmezan, cimbru, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 200 g faina 2 oua pentru sos: 100 g masline 6-7 rosii 1 ceapa mica 150 ml vin alb 3-4 catei de usturoi 2 lingurite cu ulei de masline parmezan ras cimbru…
Read more »





Prajitura cu branza si biscuiti

19 December 2013
Prajitura_cu_branza_si_biscuitiPrajitura cu branza si biscuiti din: biscuiti cu cacao, unt, branza dulce de vaci, zahar, zahar vanilat, oua si ciocolata. Ingrediente: 36 biscuiti cu cacao, maruntit 60 g unt 1 kg branza dulce de vaci sau crema de branza 250 g zahar 200 ml smantana 1 lingurita zahar vanilat 4 oua mari 125 g ciocolata alba…
Read more »





Rizoto de pui carbonara

19 December 2013
Rizoto_de_pui_carbonaraRizoto de pui carbonara din: ulei de masline, piept de pui, bacon, ceapa, usturoi, orez, vin, supa de pui, mazare, ceapa si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 300 g piept de pui dezosat, taiat in 4 felii 150 g bacon 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati 300 g orez cu bobul…
Read more »





Clatite cu stafide si rom

19 December 2013
Clatite_cu_stafide_si_romO reteta delicioasa de Clatite cu stafide si rom din: faina, zahar tos, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, esenta de vanilie, lapte, rom, stafide, ciocolata si ulei. Ingrediente: 150 g faina 40 g zahar tos 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu Un praf de scortisoara Un ou batut…
Read more »





Omleta cu dovlecei si branza

19 December 2013
Retete_1Omleta cu dovlecei si branza din: dovlecei, ulei, oua, telemea de oaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei mici 2 lingurite ulei 8 oua 150 g telemea de oi mai dulce 1 legatura marar verde sare si piper   Mod de preparare: Dai dovleceii prin răzătoarea mare şi îi storci în palmă, să se scurgă…
Read more »





Cannelloni cu carne tocata si nucsoara

19 December 2013
Cannelloni_cu_carne_tocata_si_nucsoaraCannelloni cu carne tocata si nucsoara din: lapte integral, foaie de dafin, boabe de piper, ceapa, cimbru, patrunjel verde, unt, faina, nucsoara, parmezan, sare, piper, cannelloni, ceapa, telina, morcovi, carne tocata, rosii decojite, nucsoara. Ingrediente: 350 ml lapte integral 1 foaie de dafin 4 boabe de piper 1 ceapa mica 1 fir cimbru 1 fir…
Read more »





Salata de cartofi cu castraveti si marar

19 December 2013
Salata_de_cartofi_cu_castraveti_si_mararSalata de cartofi cu castraveti si marar din: cartofi, castravete, ulei de masline, sare, piper, usturoi, smantana, suc de lamaie, oua, marar. Ingrediente: 600 g cartofi 1 castravete 2 linguri ulei de masline sare piper 2 catei de usturoi 200 ml smantana 1 lingura suc de lamaie 4 oua marar   Mod de preparare: Se…
Read more »





Cum se prepara Ouă scoțiene (video)

19 December 2013
Retete_7O reteta video despre cum se prepara oua scotiene: Ingrediente: ouă carne de porc tocață bacon praf de curry piper alb făină pesmet Cum se prepara Ouă scoțiene
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de ciuperci cu legume

19 December 2013
Tocanita_de_ciuperci_cu_legume_7O reteta savuroasa si gustoasa de Tocanita de ciuperci cu legume din: ceapa, ardei gras, ulei de masline, ciuperci, boia de ardei si smantana.   Ingrediente: 1 ceapa mare, curata si taiata julienne 1 ardei gras rosu, curatat si taiat felii 4-5 lingurite ulei de masline 500 g ciuperci taiate felii 2 lingurite boia de…
Read more »





Sos de mere cu stafide

19 December 2013
Sos_de_mere_cu_stafideSos de mere cu stafide  din: ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, stafide, cimbru, ianibahar, nucsoara, piper, zahar, otet de mere si coniac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ceapa, taiata julien 500 g mere dulci, curatate de coaja si seminte si taiate bucati 500 g mere cretesti, curatate de coaja si…
Read more »





Salata de cartofi cu creveti si ceapa verde

19 December 2013
Salata_de_cartofi_cu_creveti_si_ceapa_verdeSalata de cartofi cu creveti si ceapa verde din: cartofi, unt, creveti, masline, ceapa verde, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi mari 200 g unt 500 g creveti decorticati fierti 100 g masline fara samburi 4 fire ceapa verde 4 linguri maioneza sare piper   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C. Se…
Read more »





Rulada cu dovleac

19 December 2013
Rulada_cu_dovleacO reteta savuroasa de rulada cu dovleac din: oua, zahar, dovleac, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, faina, ulei, praf de copt, sare, zahar pudra, crema de branza, unt, zahar vanilat si sirop de fructe. Ingrediente: blat: 3 oua 150 g zahar 100 g dovleac 1 lingurita ghimbir 1/2 lingurita nucsoara rasa 2 lingurite scortisoara macinata 2…
Read more »





Chutney cu roşii, ceapă şi mere

19 December 2013
Chutney_cu_rosii_ceapa_si_mereChutney cu roşii, ceapă şi mere din: ulei de masline, ceapa, rosii, mere, paprika, ardei iute, zahar brun, otet de vin rosu si bulion. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe dulci, taiate cubulete 1 kg rosii, taiate jumatati 500 g mere, curatate de coaja si cotot, taiate marunt 2 lingurite paprika dulce 3 ardei…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu