luni, 23 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #73

Retete pentru Craciun:

Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic

23 December 2013
Prajiturele_cu_fulgi_de_ciocolata_alba_afine_si_fistic_08Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ciocolata alba, fistic, afine uscate.   Ingrediente: ½ ceasca de unt ½ cana de zahar brun ½ cana de zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie 1 ½ cani faina…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlete de porc cu mustar si cartofi

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_mustar_si_cartofiO reteta de cotlete de porc cu mustar si cartofi din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, paprika afumata, fasole verde, otet de vin alb, salota, zahar, mustar dijon, fenicul si cotlete de porc.  Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, taiati in felii subtiri, stersi…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlete de porc la cuptor

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_la_cuptorO reteta de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de…
Read more »





Retete de Craciun: Pulpa de porc cu legume

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_legumeO reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, usturoi, rosii, ardei, sare grunjoasa, piper, vin alb, ulei de masline, cimbru si patrunjel. Ingrediente: un kg pulpa de porc 500 g ciuperci 6 catei de usturoi 4 rosii 3-4 ardei (rosu…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlet de porc şi cartofi pai

23 December 2013
Retete_De_Craciun_Cotlet_de_porc_si_cartofi_paiO reteta de cotlete de porc si cartofi pai din: cotlete de porc, ketchup, usturoi, cimbru, fulgi de migdale, cinci condimente chinezesti, cartofi pai si ulei vegetal. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os 3 linguri ketchup 1 catel de usturoi, zdrobit 1/2 lingurita…
Read more »





Retete de Craciun: Fleica de porc cu miere, ceapa si mere

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Fleica_de_porc_cu_miere_ceapa_si_mereO reteta de fleica de porc cu miere, ceapa si miere, din: piept de porc, ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, salvie si miere. Ingrediente: 1,2 kg fleica din piept de porc 40 ml ulei floarea-soarelui 3 cepe, taiate in bucati 4 mere verzi, decojite…
Read more »





Retete de Craciun: Friptură inăbuşită

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_inabusitaO reteta de friptura inabusita din: pulpa de porc, slanina afumata, ceapa, vin, zeama de varza, untura, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 200 g slănină afumată 1 ceapă 250 ml vin roşu 1 pahar cu zeama de varză 100 g…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlete de porc cu usturoi

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_usturoiO reteta de cotlete de porc cu usturoi din: cotlete de porc, usturoi, oregano, chimen, piper, scortisoara, otet de vin rosu, suc de portocale, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu oase (groase de circa 2 cm) 4 catei…
Read more »





Retete de Craciun: Porc dulce-acrisor

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_dulce_acrisorO reteta de porc dulce acriosr din: file de porc, ou, zahar, sare, ceapa, ardei grasi, sos worcester, vin, sos de soia, ketchup, ananas, amidon si ulei. Ingrediente:  400 g file de porc 1 ou 4 linguri zahar sare 1 ceapa mare cate 2 ardei…
Read more »





Retete de Craciun: Coaste de porc

23 December 2013
Retete_De_Craciun_Coaste_de_porcCoaste de porc din: coaste, apa, otet de mere, zahar brun, piper, ceapa, mustar de dijon, zeama de lamaie si sos worcester. Ingrediente: 2 coaste/persoana 2 cani de apa 1/2 cana otet de mere 5 linguri zahar brun 5 linguri zahar 1/2 lingura piper proaspat…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete delicioase de porc la gratar

23 December 2013
Cotlete_delicioase_de_porc_la_gratar_06Cotlete delicioase de porc la gratar din: cotlete de porc, sos, lamaie, condimente.   Ingrediente: 3 cotlete de porc 3-4 linguri sos pentru marinata, dupa preferinta 1/2 de lamaie Condimente, dupa preferinta     Mod de preparare: Spalati carnea de porc, adaugati suc de lamaie,…
Read more »





Retete de Craciun: Coaste de porc cu sos iute

23 December 2013
Retete_De_Craciun_Coaste_de_porc_cu_sos_iutePune 1 kg de coaste de porc în apă, cât să le acopere, pune-le pe foc şi lasă-le să dea în clocot, apoi lasă-le să fiarbă la foc mocnit, 15 minute. Scoate-le, scurge-le bine de apă şi unge-le cu puţin sos Worcester. Frige-le pe grătar…
Read more »





Retete de Craciun: Rulada de carne

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_de_carneO reteta de rulada de carne din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ardei capia, sare, piper, unt, oua si marar. Ingrediente: 800 g carne de porc 400 g ciuperci 3 cepe 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 4 oua marar   Mod de…
Read more »





Retete de Craciun: Pulpă de porc cu sos de roşii şi ciuperci

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_sos_de_rosii_si_ciuperciO reteta de pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci  din: pulpa de porc, lamai, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 2 lamai 400 g rosii cherry 340 g ciuperci taiate 50 ml ulei…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlet de porc cu sos

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_cu_sosCotlet de porc cu sos din: cotlet de porc, piper, coacaze rosii, zahar brun, otet balsamic, worchester, coniac. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os piper 5 arome sos: 300 g coacăze roşii 2 linguri zahăr brun 2 linguri oţet balsamic 2 linguri Worchester 50 ml coniac Mod de preparare:…
Read more »





Retete de Craciun: Pulpă de porc în manta de dovlecei

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_în_manta_de_dovleceiO reteta de pulpa de porc in manta de dovlecei din: pulpa de porc, unt, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cascaval, usturoi, dovlecei, vin si unt. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 g unt 50 ml coniac natural 2-3 linguri ulei de…
Read more »





Retete de Craciun: File de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porcO reteta de file de porc din: ardei gras, ceapa, file de porc, sare, piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si foaie de dafin. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 cepe 600 g file de porc sare…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc umplut

23 December 2013
Cotlet_de_porc_umplut_08Cotlet de porc umplut din: cotlet de porc, ulei de masline, ceapa rosie, fenicul, usturoi, carnati, patrunjel, cimbru, cirese uscate, paine veche, sare, piper, supa de pui, sirop de artar, boabe de mustar.   Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 2 linguri ulei de masline…
Read more »





Retete de Craciun: Costite de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Costite_de_porcCostite de porc din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_în_crusta_de_mustar_cu_miere_si_rosii_cherryMinicotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc, mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4 linguri ulei de masline sare piper 400…
Read more »





Retete de Craciun: Ceafa de porc si cartofi copti

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_si_cartofi_coptiO reteta de ceafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin, ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare grunjoasa, zahar, unt si rozmarin. Ingrediente: un kg ceafa de porc 8-10 cartofi pentru marinata: 200 ml vin alb 3…
Read more »





Retete de Craciun: File de porc cu fasole şi roşii

23 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porc_cu_fasole_si_rosiiO reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos hollandaise, unt si branza gouda. Ingrediente: 600 g fasole verde sare 600 g file de porc 2 linguri ulei piper…
Read more »





Retete de Craciun: Gratar de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Gratar_de_porcO reteta de gratar de porc din: cartofi, ciuperci, sare, piper, ulei, ceafa de porc, unt si foaie de dafin. Ingrediente: 8 cartofi mici 8 ciuperci de dimensiuni medii sare piper 1 lingura ulei 4 bucati ceafa de porc 30 g unt 1 foaie de…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlete de porc cu ciuperci

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_ciuperciO reteta de cotlet de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc, sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper, cimbru, coniac si unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 bucati cotlet de porc 500 g sparanghel zeama de la o lamaie…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlet de porc in sos dulce acrisor

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_in_sos_dulce_acrisorO reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun, ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet de porc sare de mare grunjoasa piper negru si…
Read more »





Retete de Craciun: Friptura de porc cu orez

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_cu_orezO reteta de friptura de porc cu orez din: pulpa de porc, sare, piper, boia, vin, cimbru, ceapa, ciuperci, unt, orez, ulei de masline, ardei capia si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de porc sare piper boia iute si dulce 50 ml vin demi-dulce…
Read more »





Reteta zilei: Supa de fasole cu paste si spanac

23 December 2013
Supa_de_fasole_cu_paste_si_spanac_06Supa de fasole cu paste si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, supa de legume, penne, fasole, spanac, sare, piper.   2 lingurite ulei de masline 1/2 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie, tocata 4 cesti supa de legume 3/4…
Read more »





Retete de Craciun: Ciuperci cu carne trase în miere

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Ciuperci_cu_carne_trase_în_miereO reteta de ciuperci cu carne trase in miere din: muschi de porc sau piept de pui, mustar, miere, sare, unt, ciuperci, cartofi si cimbru. Ingrediente: 2 felii de mușchi de porc sau de piept de pui (180 g fiecare) 1 lingură muștar sare 1…
Read more »





Retete de Craciun: File de porc cu castraveti

23 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porc_cu_castravetiO reteta de file de porc cu castraveti din: file de porc,c astraveti, ceapa, ulei, sos de soia, usturoi, ardei iute, ghimbir si susan. Ingrediente: 500 g file de porc 250 g castraveti 2 cepe 2 linguri ulei 3 linguri sos de soia 1 catel…
Read more »





Retete de Craciun: Friptură de porc şi salată de mere cu ardei

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_si_salata_de_mere_cu_ardeiO reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun. Ingrediente: 2-2,5 kg spata de porc sau…
Read more »





Retete de Craciun: Coaste de porc picante

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Coaste_de_porc_picanteCoaste de porc picante din: coaste de porc, piper, ulei, ceapa, apa, pasta de tomate, otet, miere, sare, usturoi, boia iute, condimente. Ingrediente: 1 kg coaste de porc 1 lingura piper negru 1 lingura piper rosu 3 linguri ulei 1 bucata ceapa mica 200 ml apa 2 linguri pasta de tomate 50 ml…
Read more »





Retete de Craciun: Ciorba cu carne de porc

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Ciorba_cu_carne_de_porcO reteta de ciorba de carne din: piept de porc, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei gras, tarhon, patrunjel, lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 500 g piept de porc 2 morcovi mari 2 cartofi 1 telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa…
Read more »





Retete de Craciun: Porc cu ardei in sos de bere

23 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_ardei_in_sos_de_berePorc cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia, ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei capia 1 ceapa mare 100 ml…
Read more »


Fripturi pentru masa de Craciun

22 December 2013
Friptura2Fripturi pentru Craciun:   Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide O reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare. Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper râşnit (amestec de piper…
Read more »





Retete gustoase de curcan pentru Craciun

22 December 2013
Curcan_pentru_CraciunCurcan pentru Craciun: Ruladă de curcan cu brânză Ruladă de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1 ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie…
Read more »





Retete delicioase de curcan pentru Craciun

22 December 2013
Curcan_pentru_CraciunCurcan pentru Craciun: Pastramă din piept de curcan Pastramă din piept de curcan din: piept de curcan, apa, zahar, sare grunjoasa, boabe de ienupar, piper, usturoi, cimbru, cuisoare si frunze de dafin. Ingrediente: 1 piept de curcan (minimum 1,2kg) 250ml apă 50g zahăr 50g sare grunjoasă 1 lingură boabe de ienupăr 1 lingură piper negru măcinat…
Read more »





Retete de curcan pentru Craciun

22 December 2013
Curcan_pentru_CraciunCurcan pentru Craciun: Rulada de curcan cu chorizo si branza Rulada de curcan cu chorizo si branza din: piept de curcan, sunca serrano, jeleu de gutui, ulei de masline, ceapa, usturoi, chorizo, pasta de rosii, orez, sherry, sofran, ardei rosu copt, branza manchego. Ingrediente: 2 fileuri din piept de curcan (1,3 kg in total) 12…
Read more »





Retete de friptura de porc pentru Craciun

22 December 2013
Friptura_de_porcFriptura de porc: Friptură de porc cu garnitură de ţelină Friptură de porc cu garnitură de ţelină din: muschi de porc, usturoi, seminte de fenicul, oregano, maghiran, ulei de masline, suc de lamaie, sunca impanata, ceapa, radacina de telina, vin rosu. Ingrediente: 900 g muschi de porc 6 catei de usturoi 1 lingurita seminte de…
Read more »





Retete delicioase de Sarmale pentru Craciun

22 December 2013
Sarmale_2Retete de Sarmale: Sarmalute in foi de vita cu menta O reteta delicioasa de sarmalute in foid e vita cu menta din: foi de vita, ceapa, orez, ulei de masline, menta, marar, lamai, sare si piper. Ingrediente: 34 foi de vita 2 cepe 250 g orez bob rotund 100 ml ulei de masline 15 g…
Read more »





Retete delicioase pentru Craciun de Sarmale

22 December 2013
SarmaleRetete de Sarmale:   Sarmale de porc moldovenesti Ingreniente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare: Varza se spala bine…
Read more »





Retete de sarmale pentru Craciun

22 December 2013
Sarmale_2Retete de Sarmale: Sarmale bucovinene O reteta delicioasa de sarmale bucovinene din: carne tocata, jumari, orez, pasta de tomate, ceapa, ardei gras, cimbru, boia de ardei, foi de vita, varza murata, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg carne tocata (amestec porc si vita) 250 g jumari 250 g orez 250 pasta de tomate 2 cepe…
Read more »





Retete de Craciun: Sarmale

22 December 2013
Sarmale_1Retete de Sarmale:   Sarmale cu afumatura in varza acra Sarmale cu afumatura in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez, ceapa, untura, morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata, costita afumata si carnat afumat. Ingrediente: 1/2 carne de porc tocata 200 g slanina afumata, taiata marunt 1/4 kg orez 4…
Read more »





Deserturi gustoase pentru Craciun

22 December 2013
Desert_4Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana.   Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar…
Read more »





Retete de sarmale pentru Sarbatori

22 December 2013
SarmaleRetete de sarmale pentru Sarbatori: Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana.   Ingrediente: 2 linguri unt sau ulei de măsline 1 ceapa,…
Read more »





Deserturi pentru Craciun

22 December 2013
Desert_6Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella Prajituri cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare, alune, faina, nutella.   Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune, maruntite 3/4 cana faina 1…
Read more »





3 deserturi pentru Craciun

22 December 2013
Desert_5Deserturi pentru Craciun: Reteta zilei: Prajiturele cu nuci si afine Prajiturele cu nuci si afine din: nuci, ulei de nuca de cocos, zahar brun, nectar agave, esenta de migdale, ou, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, afine.   Ingrediente: 2/3 cana nuci 1 lingura de ulei de nuca de cocos 1/2 ceasca de zahar brun…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata

22 December 2013
Prajiturele_picante_cu_fulgi_de_ciocolata_10Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata din: unt, ciocolata neagra, zahar brun, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, scortisoara, chili, bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne, fulgi de ciocolata. 240gr unt 240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca de zahar 2 lingurite de esenta vanilie 2 oua 3/4 cana de…
Read more »





Retete de Craciun: Muşchi cu prune

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_cu_pruneMuşchi cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi condimentează-l cu…
Read more »





Retete de Craciun: Porc cu ghimbir şi tăitei de orez

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_ghimbir_si_taitei_de_orezPorc cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper   Mod…
Read more »





Retete de Craciun: Ruladă în sos de vin

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_in_sos_de_vinO reteta de Ruladă în sos de vin din: muschi de porc, ceapa, unt, ou, cascaval, smantana, vin, ulei, nucsoara, sare, piper si spanac. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 cepe 70 g unt 1 ou 150 g cascaval 150 g smântâna 1 cescuta cu vin ulei nucsoara sare piper 500 g spanac (În…
Read more »





Retete de Craciun: Ceafa de porc cu ciuperci

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_ciuperciCeafa de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g unt 2-3 lingurite coniac…
Read more »





Retete de Craciun: Pulpa de porc cu piure

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_piureO reteta de pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, vin, miere, pesmet, cartofi, unt, lapte si sos de rosii. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6-8 catei usturoi sare piper macinat 2-3 crengute rozmarin 3-4 lingurite ulei de masline 250 ml vin alb o lingurita…
Read more »





Retete de Craciun: Ceafa de porc cu cartofi

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_cartofiO reteta de Ceafa de porc cu cartofi din: ceafa ce porc, usturoi, rozmarin, ceapa rosie, cartofi rosii, piper, sare grunjoasa, vin, boia dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 5-6  catei usturoi rozmarin o ceapa rosie 8-10 cartofi rosii piper macinat sare grunjoasa 150-250 ml vin alb sec o…
Read more »





Retete de Craciun: Pulpa de porc cu cartofi

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_cartofiO reteta simpla si delicioasa de Pulpa de porc cu cartofi din: pulpa de porc, cartofi, rosii, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 800 g cartofi 4-5 rosii o capatana de usturoi cimbru si busuioc proaspat sare piper 3-4 linguri ulei de floarea soarelui  …
Read more »





Retete de Craciun: Porc la tava cu legume

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_la_tava_cu_legumeO reteta savuroasa de Porc la tava cu legume din: muschi de porc, broccoli, morcovi, gogosari, ardei, ceapa, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g muschi de porc 400 g broccoli 3 morcovi 2 gogosari 2 bucati ardei verde o ceapa mare sare piper cimbru uscat si macinat o crenguta…
Read more »





Retete de Craciun: Medalioane de porc cu esalote

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Medalioane_de_porc_cu_esaloteO reteta savuroasa de Medalioane de porc cu esalote din: medalioane de porc, sare, piper, ulei de masline, esalote, busuioc, unt si vin. Ingrediente: 500 g medalioane de carne de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 4 esalote 4 fire busuioc 60 g unt 100 ml vin alb   Mod de preparare: Se…
Read more »





Retete de Craciun: Pulpa de porc la tava

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_la_tavaO reteta savuroasa de Pulpa de porc la tava din: pulpa de porc, vin alb, ceapa, morcovi, telina, conopida, gulie, ardei grasi, cimbru, usturoi, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 500 ml vin alb sec 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1 conopida 1 gulie 2 ardei grasi…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de anghinare cu spanac si branza brie

22 December 2013
Budinca_de_anghinare_cu_spanac_si_branza_brie _10Budinca de anghinare cu spanac si branza brie din: spanac, unt, lapte, zahar, sare, piper, anghinare, usturoi, patrunjel, otet, branza brie, crema de branza, parmezan.   Ingrediente: 350gr spanac, tocat 3 ½ linguri unt 2 linguri de faina 1 ½ cani lapte ¼ lingurita de zahar Sare si piper dupa gust 10-12 inimi de anghinare,…
Read more »





Retete de Craciun: Muschi de porc cu sos bechamel

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_de_porc_cu_sos_bechamelO reteta de muschi cu sos bechamel din: muschi de porc, sare, piper, vin alb, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte, morcovi si batoane crocante cu susan. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper 150 ml vin alb cimbru 2 linguri ulei de masline 5-6 catei de usturoi pentru sosul bechamel:…
Read more »





Retete de Craciun: Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Spata_de_porc_inabusita_cu_cidru_si_pastarnacSpata de porc inabusita cu cidru si pastarnac din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, telina, pastarnac, frunze de dafin, faina, cidru, supa de pui, patrunjel, piure de cartofi si verdeata. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 kg spata de porc, taiata cuburi 2 cepe feliate 2 tulpini de telina Apio, tocate grosier 3…
Read more »





Gulii umplute cu carne de vita

22 December 2013
Gulii_umplute_cu_carne_de_vitaO reteta savuroasa de Gulii umplute cu carne de vita din: gulii, carne tocata de vita, ceapa, orez, pasta de tomate, patrunjel, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii mari 400 g carne tocata de vita 2 cepe 70 g orez 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel 1 litru supa de…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlet cu sos de piper

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_cu_sos_de_piperCotlet cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar, nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc sare piper 100 g unt 175 ml vin dulce 2 linguri zahar nucsoara o lingurita faina 100 g nuca macinata cimbru…
Read more »





Frigarui de carnati cu mere si pui

22 December 2013
Frigarui_de_carnati_cu_mere_si_puiFrigarui de carnati cu mere si pui din: carnati, piept de pui, mere, rosii, sare, piper, ulei de masline, cimbru si ciuperci. Ingrediente: 300 g carnati pentru bere 2 piepturi de pui 3 mere acrisoare 2 cutii de rosii in suc propriu sare piper ulei de masline cimbru ciuperci   Mod de preparare: încingeţi cuptorul. Roşiile…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlet de porc cu legume

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_cu_legumeO reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc, vinete, ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei verzi 2 ardei rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu ou si legume

22 December 2013
Pui_cu_ou_si_legume_09Pui cu ou si legume din: piept de pui, oua, ciuperci, apa, ceapa, sos de soia, mirin, zahar, orez.   Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, taiat cuburi 4 oua 6-8 ciuperci, feliate 1/2 cana de apa 1 ceapa, feliata ½ cana sos de soia 6 linguri mirin 2 linguri de zahar orez fiert  …
Read more »





Pulpa de vitel cu spanac

22 December 2013
Pulpa_de_vitel_cu_spanacO reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat 6-8 linguri faina integrala 4…
Read more »


Bulete de branza cu legume

22 December 2013
Bulete_de_branza_cu_legumeBulete de branza cu legume din: dovlecei, ardei capia, ceapa, usturoi, branza de vaci, smantana, fulgi de porumb, ulei, rosii, piper, sare, patrunjel si vanata. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei capia 2 cepe albe 2 catei de usturoi 500 g branza de vaci 100 g smantana 50 g fulgi de porumb 100 ml ulei 3 rosii…
Read more »





Retete de Craciun: Sarmale cu carne de porc

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Sarmale_cu_carne_de_porcjpgSarmale cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet, patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt. Ingrediente: 1 capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri pesmet 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar iute 1 ou 2 linguri rondele de ceapa verde 3…
Read more »





Salata de ridichi cu castane

22 December 2013
Salata_de_ridichi_cu_castaneO reteta savuroasa de Salata de ridichi cu castane din: ridichi, castane, ardei gras, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 ridichi de iarna 300 g castane coapte si curatate 1 ardei gras rosu 1 legatura patrunjel 1 lamaie 3-4 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ridichile…
Read more »





Retete de Craciun: Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_sos_dulce_acrisor_de_ceapaPorc cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel. Ingrediente: 250 g orez basmati si salbatic 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm grosime 2 linguri de piper negru, macinat grosier 1 ceapa rosie mare, taiata felii 150 ml…
Read more »





Retete de Craciun: Carne de porc cu legume

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Carne_de_porc_cu_legumeO reteta savuroasa de Carne de porc cu legume din: cotlet de porc, unt, ulei de masline, usturoi, sare, piper, ceapa rosie, morcovi, ardei si mazare. Ingrediente: 800 g cotlet de porc fara os 75 g unt 2-3 linguri ulei de masline 4-6 catei de usturoi sare piper macinat 2 cepe rosii 4-6 morcovi 6…
Read more »





Varza calita cu carnati si marar

22 December 2013
Varza_calita_cu_carnati_si_mararO reteta savuroasa de Varza calita cu carnati si marar din: varza, marar, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper si carnati. Ingrediente: o varza mare o legatura marar verde o legatura marar uscat o ceapa alba mare 30 ml ulei de floarea soarelui sare piper 6-8 carnati   Mod de preparare: Se îndepărtează foile de…
Read more »





Retete de Craciun: Pulpă de porc cu ţelină

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_cu_telinaO reteta simpla si gustoasa de Pulpă de porc cu ţelină din: pulpa de porc, telina, foi de dafin, ienibahar, chimen, patrunjel, boabe de piper, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 600 g telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 1 lingurita chimen macinat 1 legatura patrunjel 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Cozi de porc cu sos barbeque la gratar

22 December 2013
Cozi_de_porc_cu_sos_barbeque_la_gratar_08Cozi de porc cu sos barbeque la gratar din: cozi de porc, condimente, sos barbeque, lamaie. Ingrediente: 3-4 cozi de porc, sarate 1 lingura de condiment, dupa gust 1/2 ceasca sos barbeque 1/2 de lamaie   Mod de preparare: Puneti cozile intr-un bol si adaugati sucul de lamaie, lasati cateva minute, apoi spalati bine cu…
Read more »





Retete de Craciun: Porc cu pere si rădăcinoase

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Porc_cu_pere_si_radacinoaseO reteta savuroasa de Porc cu pere si rădăcinoase din: muschi de porc, ulei de masline, vin, pere, morcovi, pastarnac, patrunjel, unt, frunze de salvie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc, bucata intreaga 5 linguri ulei de masline 250 ml vin alb 3 pere 3 morcovi 2 radacini de pastarnac 2…
Read more »





Retete de post: Pasta de masline cu telina

22 December 2013
Pasta_de_masline_cu_telinaPasta de masline cu telina din: masline, telina, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ardei gas si pesmet. Ingrediente: 250 g masline 400 g telina 4 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 gogosar sau ardei gras rosu 1 lingura pesmet obtinut din fulgi de cereale  …
Read more »





Retete de Craciun: Muschi umplut cu morcovi

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_umplut_cu_morcoviO reteta savuroasa de Muschi umplut cu morcovi din: muschi de porc, sare, morcovi, piper, unt, ulei de masline, cimbru, pesmet, dovlecei, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet balsamic si rosii cherry. Ingrediente: 800 g muschi de porc sare 4 morcovi piper 50 g unt ulei de masline cimbru uscat 3-4 linguri pesmet…
Read more »





Porumb cu prosciutto si ardei iute

22 December 2013
Porumb_cu_prosciuttoPorumb cu prosciutto din: porumb, prosciutto, unt, ardei capia, ardei iute, rosii, boia dulce, ulei, zahar, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 8 știuleți de porumb tânăr 200 g prosciutto feliat sau șuncă 50 g unt 1 ardei capia 1 ardei iute mic 2-3 roșii 1 linguriță boia dulce 2-3 linguri ulei 1 linguriță zahăr sare…
Read more »





Retete de Craciun: Rulada de carne cu sos si rosii prajite

22 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_de_carne_cu_sos_si_rosii_prajiteRulada de carne cu sos si rosii prajite din: ceapa, usturoi, carne tocata, ou, mozzarella, rosii, busuioc, paine, ulei de masline, sare, piper, rosii pasate, faina si seminte de pin. Ingrediente: 2 cepe 2-3 catei de usturoi 600 g carne tocata (de vita si porc) 1 ou 150 g mozzarella 200 g rosii 1-2 legatura busuioc…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele semiluna cu aroma de vanilie

21 December 2013
Prajiturele_semiluna_cu_aroma_de_vanilie_05Prajiturele semiluna cu aroma de vanilie din: unt, galbenus de ou, faina, migdale, zahar pudra, sare, vanilie, zahar.   Ingrediente: 150gr de unt 1 galbenus de ou 1 cana de faina 1/2 ceasca migdale, maruntite 1/2 cana de zahar pudra un varf de cutit de sare 1 lingura si 2 lingurite praf de vanilie 1/4…
Read more »





Retete de Craciun: Ruladă de porc coaptă

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Rulada_de_porc_coaptaRuladă de porc coaptă din: spata de porc, telina, ceapa, morcov, vin, supa de pui, faina, unt, praz, caise uscate, frunze de cimbru si pesmet. Ingrediente: 2,5 kg spata de porc dezosata, rulata si legata 1 tulpina de telina Apio 1 ceapa, feliata fin 1morcov, feliat fin 1500 de vin alb 500 ml supa de pui…
Read more »





Retete de Craciun: Friptura de porc cu sos de smantana si verdeata

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_cu_sos_de_smantana_si_verdeataFriptura de porc cu sos de smantana si verdeata din: ceapa, foi de dafin, boabe de piper, sare, piper, cotlet de porc, cartofi, praz, ceapa verde, mazare, smantana, supa, galbenusuri si arpagic. Ingrediente: 2 cepe 2 foi de dafin 1/2 lingurita boabe de piper sare piper 750 g cotlet de porc fara os 600 g cartofi…
Read more »





Retete de Craciun: Friptură de porc umplută cu roşii si măsline

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_umpluta_cu_rosii_si_maslineFriptură de porc umplută cu roşii si măsline din: carne de porc, miere, rosii uscate, masline, busuioc, otet balsamic, sare, piper, ulei si vin alb. Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru rulada 2 legaturi miere 100 g rosii uscate marinate in ulei 100 g masline 1 legatura busuioc 2 linguri otet balsamic sare piper 2…
Read more »





Retete de Craciun: Friptura cu struguri si sfecla

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_cu_struguri_si_sfeclaFriptura cu struguri si sfecla din: pulpa de porc, struguri, suc de rosii, ceapa, faina, cuisoare, dafin, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei, sfecla rosie si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g struguri negri 150 ml suc de rosii (sau o conserva de rosii decojite) 1 ceapa mica 100 g faina 2 cuisoare…
Read more »





Retete de Craciun: File de porc învelit în şuncă

21 December 2013
Retete_de_Craciun_File_de_porc_învelit_în_suncaO reteta savuroasa de File de porc învelit în şuncă din: file de porc, sare, piper, sunca, usturoi, rozmarin, ulei si sos pentru friptura. Ingrediente: 700 g file de porc sare piper 150 g sunca(eventual kaizer) 2 catei de usturoi 4 crengute de rozmarin 4 linguri ulei 400 ml sos pentru friptura   Mod de…
Read more »





Retete de Craciun: Friptură în sos de coniac

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_în_sos_de_coniacFriptură în sos de coniac din: ceafa de porc, coniac, unt, mustar, faina, boabe de mustar, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc 3 linguri cu coniac 2 linguri cu unt 1 lingura cu mustar 1 lingurita cu faina 1 varf de lingurita boabe de mustar piper negru boabe sare   Mod de preparare:…
Read more »





Legume delicioase cu smântână la cuptor

21 December 2013
Legume_cu_smântâna_la_cuptorLegume cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi, oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si sfecla rosie. Ingrediente: 2 dovlecei un fir de praz o conopidă mică 4 cartofi 2  căţei de usturoi 3  ouă 300 g brânză de vaci 300 ml smântână o lingură cu cimbru 50 g…
Read more »





Retete de Craciun: Muschiulet de porc umplut cu prune si caise

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschiulet_de_porc_umplut_cu_prune_si_caiseMuschiulet de porc umplut cu prune si caise din: muschi de porc, caise uscate, prune, morcovi, telina, ceapa, mustar, zahar brun, supa de pui, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: un muschi de porc de 1 kg 10 caise uscate 10 prune 2 morcovi tocati 2 teline tocate 1 ceapa tocata 50 grame mustar 20…
Read more »





Cuiburi de cartofi cu peşte

21 December 2013
Cuiburi_de_cartofi_cu_pesteCuiburi de cartofi cu peşte din: cartofi, fileuri de peste, capere murate, rosii, ceapa, ardei gras, foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si marar. Ingrediente: un kilogram de cartofi 500 g fileuri de peşte proaspăt două linguri cu capere murate o conservă de roşii o ceapă un ardei gras o foaie de dafin…
Read more »





Retete de Craciun: Muschi de porc cu legume

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_de_porc_cu_legumeMuschi de porc cu legume din: muschi de porc, sare, usturoi, cimbru, pipet, unt, ulei de masline, vin, miere, broccoli, conopida, morcovi si patrunjel. Ingrediente: un kg muschi de porc sare 4-6 catei usturoi cimbru verde macinat piper negru macinat 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline 250 ml vin alb sec o lingura miere…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu perisoare de curcan

21 December 2013
Supa_cu_perisoare_de_curcan_11Supa de perisoare cu curcan din: ceapa, morcov, carne de curcan, orez, sare, piper, cartof, verdeata.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2-3 morcovi, rasi ½ kg carne tocata de curcan 1-2 linguri orez Sare si piper 1 cartof verdeata   Mod de preparare: Amestecati morcovii si ceapa si adaugati peste carnea de curcan. Adaugati orezul,…
Read more »





Ciorbă à la grec

21 December 2013
Ciorba_a_la_grecO reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½ ceașcă orez 3 ouă 3 lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă,…
Read more »





Retete de Craciun: Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Jambon_la_cuptor_cu_glazura_de_ghimbir_si_citriceJambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc, ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon. Ingrediente: un jambon de porc de cca 2,5 kg, dezosat, eventual afumat 50 g radacina de ghimbir, taiat felii subtiri 1 ceapa…
Read more »





Tartă de brânză cu ardei gras şi ciuperci

21 December 2013
Tarta_de_brânza_cu_legume_si_ciuperciTartă de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea, cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci, salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g cartofi 2 ardei graşi 2 cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii cherry 4 ouă…
Read more »





Retete de Craciun: Cotlet de porc umplut cu mirodenii

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_umplut_cu_mirodeniiCotlet de porc umplut cu mirodenii din: cotlet de porc, salvie, rozmarin, patrunjel, usturoi, coaja de lamaie, pesmet, ulei de masline, otet de mere si sare de mare. Ingrediente: un cotlet de porc de cca 1,8 kg dezosat, cu soriciul crestat 6 frunze de salvie, tocate grosier 2 fire de rozmarin, doar frunzele, tocate grosier 1…
Read more »





Salată de vinete cu rodii şi telemea

21 December 2013
Salata_de_vinete_cu_rodii_si_telemeaSalată de vinete cu rodii şi telemea din: vinete, branza feta, salata, telina, morcov, varza, rodie, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: 2 vinete 250 g brânză feta o salată o ţelină un morcov un sfert de varză albă o rodie sare piper ulei de măsline mărar   Mod de preparare: Vinetele se spală,…
Read more »





Retete de Craciun: Ceafa de porc in crusta

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_in_crustaCeafa de porc in crusta din: ceafa de porc, sare, piper, oua, faina si ulei. Ingrediente: 500 g ceafa de porc sare piper negru macinat 2 oua 3 linguri cu faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Amestec crocant cu rosii uscate: Amesteci bine urmatoarele ingrediente: 100 g pesmet, 2-3 rosii uscate tocate marunt si…
Read more »





Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita

21 December 2013
Sarmale_cu_carne_de_vita_06Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana.   Ingrediente: 2 linguri unt sau ulei de măsline 1 ceapa, tocata marunt 2 morcovi, tocati 1 kg carne tocata de vita 1…
Read more »





Retete de Craciun: Friptura in cafea

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_in_cafeaO reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, rozmarin, telemea maturata, cafea neagra, muguri de pin, piper rosu macinat, vin rosu, usturoi, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc 8 cren­guţe de rozmarin 200 g telemea maturată 50 g cafea neagră mă­cinată 2 linguri cu muguri de pin piper roşu măcinat Ingrediente marinada:…
Read more »


Retete de post: Pastă dulce cu ţelină, morcov şi mere

21 December 2013
Pasta_dulce_cu_telina_morcov_si_merePastă dulce cu ţelină, morcov şi mere din: telina, morcovi, mere, miere si chimen. Ingrediente: 250 g telina 250 g morcovi 250 g mere 4-5 linguri miere 1/2 lingurita chimen macinat     Mod de preparare: Curăţaţi legumele şi merele şi radeţi-le pe răzătoarea cea mai fină, eventual pe o râzătoare de sticlă. Adăugaţi mierea şi…
Read more »





Roşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi

21 December 2013
Rosii_la_cuptor_cu_vinete_si_cârnati_afumatiRoşii la cuptor cu vinete si cârnaţi afumaţi din: rosii, vinete, ceapa, morcovi, ardei gras, oua, carnati, leustean, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg rosii 2 vinete mici 2-3 cepe 1 morcovi 1 ardei gras verde 2 oua 2-3 carnati (afumati sau nu, dupa preferinta) leustean sare piper praf 2 foi dafin   Mod…
Read more »





Retete de Craciun: Chiftelute de porc si ansoa

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Chiftelute_de_porc_si_ansoaChiftelute de porc si ansoa din: carne de porc, fileuri de ansoa, oregano, sare de telina, usturoi, pesmet, ulei de masline, ceapa, carnati choriza, vin rosu, zahar si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 6 fileuri de ansoa, tocate marunt 1 lingurita de oregano 1⁄2 lingurita sare cu telina 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »





Placinta cu branza (Banitsa)

21 December 2013
Placinta_cu_branzaO reteta savuroasa de Placinta cu branza din: foi de placinta, branza Cheddar, mozzarella, telemea de oaie, oua, unt si iaurt. Ingrediente: 800 g foi de placinta 200 g branza Cheddar 100 g mozzarella 500 g telemea de oaie 7 oua 100 g unt 200 g iaurt   Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron 6…
Read more »





Retete de Craciun: Friptura de porc cu salata de legume

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_cu_salata_de_legumeFriptura de porc cu salata de legume din: cotlet de porc, sos hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan, ulei de floarea soarelui si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc, taiat in 6 felii 6 linguri sos…
Read more »





Friptura cu legume si sos

21 December 2013
Friptura_cu_legume_si_sosFriptura cu legume si sos din: cartofi, paprika, ulei de masline, muschi de porc, boabe de piper, unt, ceapa, vin alb, smantana, patrunjel si salata de rosii. Ingrediente: 400 g cartofi, taiati rondele groase de jumatate de cm un varf de paprika dulce 2 linguri ulei de masline 4 bucati de muschi de porc 1 lingurita…
Read more »





Tartă cu mozzarella şi cârnaţi

21 December 2013
Tarta_cu_mozzarella_si_cârnatiTartă cu mozzarella şi cârnaţi din: aluat, carnati, sunca de parma, pasta de masline, mozzarella si frunze de busuioc. Ingrediente: 400 g aluat fraged, gata preparat 250 g carnati (preferabil tip chorizo), taiati felii groase 5 felii sunca de Parma, taiate bucati 3 linguri pasta de masline sau masline feliate 250 g mozzarella, rupta bucati o…
Read more »





Reteta zilei: Salata greceasca

21 December 2013
Salata_greceasca_7Salata greceasca din: salata verde, rosii cherry, masline, branza feta, otet balsamic, suc de lamaie, oregano si piper.   Ingrediente: 1 salata verde creata 1 cana rosii cherry taiate felii 1/3 ceasca masline kalamata taiate felii branza feta maruntita Ingrediente dressing: 2 linguri otet balsamic 2 lingurite suc de lamaie 1/4 lingurita oregano uscat piper…
Read more »





Retete de Craciun: Muschi de porc cu sos de caise si mustar

21 December 2013
Retete_de_Craciun_Muschi_de_porc_cu_sos_de_caise_si_mustarMuschi de porc cu sos de caise si mustar din: muschi de porc, caise si mustar. Ingrediente: 500 g muschi de porc 3 linguri de caise uscate, maruntite 1/4 cana de mustar     Mod de preparare: Carnea se sareaza si se pipereaza. Mustarul si caisele uscate se amesteca intr-un bol. Carnea se pune la cuptorul…
Read more »





File de peste cu legume (cod, macrou sau somon)

21 December 2013
File_de_peste_cu_legumeFile de peste cu legume din: fileuri de peste, cartofi, fasole verde, mazare, unt, frunze de menta, sare, piper, paine, tarhon, coaja de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 6 fileuri de peste (cod, macrou sau somon) 1 kg cartofi 450 g fasole verde 300 g mazare congelata 50 g unt mana de frunze de…
Read more »





Chifluţe gen pizza

21 December 2013
Chiflute_gen_pizzaO reteta delicioasa de chifle cu:pasta de tomate, sunca, rosii, mozzarella, oregano, masline negre. Ingrediente: 6 chifle crocante 2 linguri pastă de tomate 6 felii de şuncă 3 roşii, feliate 2 bulgăraşi de mozzarella, feliaţi 2 linguriţe de oregano uscat 6 măsline negre (opţional)   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la 160° C/gaz 4. Tăiaţi…
Read more »





Ochiuri pe rosii

21 December 2013
Retete_1Ochiuri pe rosii din: rosie, oua, branza, sare si piper. Ingrediente: 1 rosie 4 oua 2 linguri branza rasa sare piper   Mod de preparare: Tai roşia felii (dacă vrei poţi s-o cureţi de pieliţă), pui feliile de roşii în tigaie cu puţin ulei (gata încins) şi le prăjeşti câte un pic pe o parte şi…
Read more »





Omletă cu cartofi şi parmezan

21 December 2013
Retete_6Omletă cu cartofi şi parmezan din: oua, parmezan, patrunjel, cartofi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 5 oua 3 linguri parmezan ras 1 legatura patrunjel verde 5 cartofi sare piper ulei pentru prajit   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai cât mai sub­ţiri cartofii. într-un castron baţi ouăle, adaugi sare şi piper după gust şi parmezanul…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu nuci si afine

20 December 2013
Prajiturele_cu_nuci_si_afine_08Prajiturele cu nuci si afine din: nuci, ulei de nuca de cocos, zahar brun, nectar agave, esenta de migdale, ou, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, afine.   Ingrediente: 2/3 cana nuci 1 lingura de ulei de nuca de cocos 1/2 ceasca de zahar brun 1/4 cana de zahar 2 linguri nectar de agave 1…
Read more »





Muschiulet de porc in stil mediteranean

20 December 2013
Muschiulet_de_porc_in_stil_mediteraneanO reteta savuroasa de Muschiulet de porc in stil mediteranean din: muschiulet de porc, pasta harissa, coaja si zeama de portocale, ulei de masline, legume, concentrat vegetal, sofran si cuscus. Ingrediente: 500 g muschiulet de porc, taiat fasii 1 lingurita pasta harissa Coaja rasa si zeama de la o portocala 3 linguri ulei de masline…
Read more »





Raţă în stil franţuzesc

20 December 2013
Rata_în_stil_frantuzescO reteta savuroasa de Raţă în stil franţuzesc din: piept de rata, ulei de masline, usturoi, bacon, fenicul, vin, ceapa verde, mazare, frunze de salata si cartofi natur. Ingrediente: 1 kg piept de rata, taiat in 4 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, taiati felii 6 felii de bacon afumat 1 bulb…
Read more »





Plăcintă cu urdă, stafide si marar

20 December 2013
Placinta_cu_urda_stafide_si_mararO reteta delicioasa de placinta cu:faina, oua, zahar, smantana, untura, praf de copt, sare, urda, zahar vanilat, stafide. Ingrediente foi: 400g de făină 4 ouă 150g de zahăr 50g de smântână 150g de untură 1 plic praf de copt 5g sare Ingrediente umplutura: 1 kg de urdă 300g de zahăr 3 plicuri de zahăr vanilat…
Read more »





Paste cu scoici şi parmezan

20 December 2013
Paste_cu_scoici_si_parmezanPaste cu scoici şi parmezan din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan, vin, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli si pasta de tomate. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g scoici în cochilie o ceapă un căţel de usturoi 400 g parmezan 500 ml vin alb o frunză de dafin o lingură de…
Read more »





Fleica picanta cu sos siropos de prune

20 December 2013
Fleica_picanta_cu_sos_siropos_de_pruneFleica picanta cu sos siropos de prune din: fleica, ienibahar, seminte de fenicul, zahar brun, supa de pui, vin si prune. Ingrediente: 1 kg fleica, cu soriciul crestat 1 lingurita ienibahar 1 lingura seminte de fenicul 1 lingura zahar brun 400 ml supa limpede de pui 250 ml vin alb 6 prune mari, taiate in doua…
Read more »





Salată cu sos de anşoa

20 December 2013
Salata_cu_sos_de_ansoaO reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, cartofi, oua, masline negre, rosii, ansoa, otet, ulei de masline. Ingrediente: 140g de fasole verde 300g de cartofi noi, feliaţi 4 ouă o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi 225g de roşii cireaşă înjumătăţite frunzele de la 2 salate verzi fragede Ingrediente sos: 2 fileuri de…
Read more »





Cocktail de peste cu legume

20 December 2013
Cocktail_de_peste_cu_legumeCocktail de peste cu legume din: ulei de floarea soarelui, pudra de curry, supa de legume, lapte, file de peste, legume, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea-soarelui 2/3 linguri pudra de curry 400 ml lapte degresat 1 cub de supa de legume 400 g file peste alb sau creveti 650 g amestec de…
Read more »





Caise cu vanilie la cuptor

20 December 2013
Caise_cu_vanilie_la_cuptorO reteta delicioasa de caise cu:unt, zahar tos brun, lamaie, pastaie de vanilie, vin alb dulce. Ingrediente: unt fără sare, pentru uns 800g de caise, înjumătăţite şi curăţate de sâmburi 2 linguri de zahăr tos brun sucul de la o lămâie necerată şi coaja tăiată fâşii 1 păstaie de vanilie 200ml de vin alb dulce,…
Read more »





Tartă de dovlecei cu seminţe de pin şi ricotta

20 December 2013
Tarta_de_dovlecei_cu_seminte_de_pin_si_ricottaO reteta delicioasa de tarta cu: ulei de masline, dovlecei, branza ricotta, oua, busuioc, nucsoara, parmezan, usturoi, foietaj, faina, seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 4 dovlecei, feliaţi subţire (încercaţi să folosiţi din mai multe soiuri, dacă găsiţi) 2 cutii a câte 250g de brânză  ricotta 4 ouă o mână bună frunze…
Read more »





Legume pe straturi la cuptor

20 December 2013
Legume_pe_straturi_la_cuptorO reteta delicioasa de legume la cuptor:ulei de masline, dovlecei, rosii, vinete, usturoi, rozmarin. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline, de cea mai bună calitate 4 dovlecei mari, feliaţi subţire (cei cu o nuanţă galbenă arată destul de bine) 5 roşii-prună coapte bine, feliate 2 vinete, feliate 1 căpăţână mare de usturoi, lăsată întreagă rămurelele…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita cu jambon de porc si legume

20 December 2013
Tocanita_cu_jambon_de_porc_si_legume_08Tocanita cu jambon de porc si legume din: jambon de porc, sare, sos worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie, coriandru, zahar brun, apa, piper, pasta ardei iute, ceapa verde, cimbru, suc de limeta, otet, ceapa rosie.   Ingrediente: 1 felie jambon de porc, cuburi 1 lingurita sare 1 lingurita sos worcestershire 1 lingura de…
Read more »





Prăjitură tiramisu cu ingheţată

20 December 2013
Prajitura_tiramisu_cu_inghetataO reteta delicioasa de tiramisu cu: mascarpone, zahar tos, vin, ciocolata neagra, smantana dulce, cafea, coniac, piscoturi, cacao, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 500g de mascarpone 115g de zăhar tos 6 linguri de vin Marsala (sau alt vin dulce fortifiat, ca de exemplu Sherry) 50g de ciocolată neagră, bucăţi 142ml de smântână dulce, bătută până se…
Read more »





Salată cu sparaghel şi anghinare calde

20 December 2013
Salata_cu_sparaghel_si_anghinare_caldeO reteta delicioasa de salata cu: anghinare, lamaie, ulei de masline, seminte de coriandru, anason, cimbru, atet, sparanghel, salata, ceapa rosie, ceapa verde, chives, otet balsamic. Ingrediente salata: 4 anghinare, curăţate 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1 lingură seminţe de coriandru 1 anason stelat o rămurică mare de cimbri 4 linguri de…
Read more »





Friptură cu somon şi sparanghel prăjit

20 December 2013
Friptura_de_somon_si_sparanghel_prajitO reteta delicioasa de somon cu: cartofi, ulei de masline, sparanghel, rosii cherry, otet balsamic, somon, busuioc. Ingrediente: 400 g cartofi noi 2 linguri ulei de măsline 8 lăstari de sparanghel, curatati si taiati in doua 2 maini de rosii cherry o lingura otet balsamic 2 fileuri de somon a cate 140g fiecare o mana…
Read more »





Supa de dovleac cu mere uscate

20 December 2013
Supa_de_dovleac_cu_mere_uscateSupa de dovleac cu mere uscate din: mere, zeama de lamai, unt, ceapa, dovleac turcesc, ghimbir, supa de legume, piper si smantana. Ingrediente: 3 mere acrisoare, plus 2 taiate felii subtiri zeama de la 2 lamai 50 g unt nesarat 3 cepe mari, taiate 1 dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat bucati 1 lingurita ghimbir…
Read more »





Tarta cu ceapa rosie si branza

20 December 2013
Tarta_cu_ceapa_rosie_si_branzaTarta cu ceapa rosie si branza din: aluat, ulei de masline, ceapa, cimbru, ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan. Ingrediente: 250 g aluat gata preparat, din care sa rezulte o foaie rotunda 1 lingura ulei de masline 4 cepe mari rosii, taiate rondele 3 ramurele de cimbru proaspat 50 g ansoa din conserva, scurse si…
Read more »





Pastarnac, ceapa si salvie, rumenite

20 December 2013
Pastarnac_ceapa_si_salvie_rumenitePastarnac, ceapa si salvie, rumenite din: cartofi, ulei de samburi de struguri, pastarnac, cepsoare si salvie. Ingrediente: 650 g cartofi cu coaja rosie, curatati si taiati bucati 8 linguri ulei de samburi de struguri 6 bucati pastarnac, curatat si taiat segmente 6 cepsoare curatate cateva frunze de salvie     Mod de preparare: Intr-un vas larg…
Read more »





Reteta zilei: Salata asiatica cu pui si spanac

20 December 2013
Salata_asiatica_cu_pui_si_spanac_9O reteta savuroasa de Salata asiatica cu pui si spanac din: piept de pui, ardei gras, ciuperci, migdale, ceapa verde, spanac, otet de orez, zahar, ulei de susan, ghimbir, sos srirachi si ulei de masline.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 1 ardei gras taiat felii 300 g ciuperci taiate felii 1/4 ceasca…
Read more »





Mic dejun cu praz şi vinete

20 December 2013
Retete_5Mic dejun cu praz şi vinete din: praz, vanata, dovlecel, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 praz mare 1 vanata 1 dovlecel 2 oua sare si piper ulei   Mod de preparare: Prazul il tai rondele si il calesti in ulei. Vanata si dovlecelul le tai cubulete si le pui peste praz. Potrivesti de sare…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu