sâmbătă, 28 decembrie 2013

Retete pentru Revelion #3

Retete pentru Revelion:

Reteta zilei: Prajiturele cu mere si scortisoara

28 December 2013
Prajiturele_cu_mere_si_scortisoara_12Prajiturele cu mere si scortisoara din: aluat de placinta, sos de caramel, mere, ou, zahar, scortisoara, faina.   Ingrediente: 1 pachet aluat de placinta 1 borcan sos de caramel 5-6 mere, rase 1 ou, usor batut 3 linguri zahar 2 lingurite scortisoara 2 linguri de faina     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos de miere

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vitel_in_sos_de_miereO reteta de rulouri de vitel in sos de miere din: pulpa de manzat, msutar, sare, piper, maghiran, frunze de rozmarin, castraveciori murati, ceapa, kaizer, ciuperci, smantana si miere. Ingrediente: 800 g pulpa de manzat 5 linguri mustar sare piper 1 lingurita maghiran uscat 1…
Read more »





Retete de Revelion: Somon cu broccoli

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Somon_cu_broccoliSomon cu broccoli din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie, lamaie, ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu piele 1 capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie 1/2 lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de…
Read more »





Retete de Revelion: Carnati de porc in vin

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Carnati_de_porc_in_vinO reteta de carnati de porc in vin din: carnati de porc, vin alb, piper, unt, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: 4 carnati de porc 20 ml vin alb piper 1 bucata de unt patrunjel verde tocat 1 kg cartofi   Mod de preparare: Iei…
Read more »





Retete de Revelion: Curcan umplut cu stafide

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Curcan_umplut_cu_stafideO reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon, ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin, cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g de grasime de gasca 8 felii de bacon…
Read more »





Retete de Revelion: Porc prăjit cu ghimbir şi miere

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Porc_prajit_cu_ghimbir_si_miereO reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir, ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2 gheme de taitei cu ou 2 lingurite de…
Read more »





Retete de Revelion: Supă de curcan

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Supa_de_curcanO reteta de supa de curcan din: ardei iute, ceapa, supa de pui, otet de orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si fidea de orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi tăiate în patru 500ml supă de…
Read more »





Retete de Revelion: Chiftele crocante de peste

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Chiftele_crocante_de_pesteO reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua, firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii. Ingrediente: 400 g peste alb, taiat 3 cartofi, fierti si zdrobiti 1…
Read more »





Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vitel_in_sosO reteta de rulouri de vitel in sos din: vrabioara de vitel, iaurt, sos de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2 linguri sos  de rosii 1 lingurita rasa seminte de…
Read more »





Retete de Revelion: Curcan cu broccoli

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Curcan_cu_broccoliO reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de masline 2 linguri miere…
Read more »





Retete de Revelion: Vitel cu mere

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Vitel_cu_mereO reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 catel de usturoi…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie

28 December 2013
Cocktail_cu_rodie_si_aroma_de_vanilie_09Cocktail cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta, sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de vanilie, cardamom.   Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de rodie 15 ml suc de limeta 15 ml…
Read more »





Retete de Revelion: Merluciu inabusit si cartofi

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Merluciu_inabusit_si_cartofiMerluciu inabusit si cartofi soté din: file merluciu, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, piper, patrunjel, capere, otet de vin alb, zahar, cartofi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4x150g file merluciu ulei de masline extravirgin sare grunjoasa si piper 60g patrunjel, taiat 4 linguri…
Read more »





Retete de Revelion: Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Costite_de_porc_marinate_in_sos_dulce_acrisorO reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi, piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de soia, sos worcester, piper si costite de porc. Ingrediente: pentru marinata: 2 catei de usturoi tocati 100 g piure…
Read more »





Retete de Revelion: Pulpă de curcan în crustă de chili

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Pulpa_de_curcan_în_crusta_de_chiliO reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan, ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov…
Read more »





Retete de Revelion: Friptura de vitel in crusta

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Friptura_de_vitel_in_crusta_O reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel sare piper 25 g unt 200 ml supa 1 chifla veche de-o zi 50 g…
Read more »





Retete de Revelion: Caracatiţă cu ardei

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Caracatita_cu_ardeiCaracatiţă cu ardei şi sos de soia din: caracatita, ardei capia, ceapa, faina, sos de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g caracatia congelata 4-5 ardei capia…
Read more »





Retete de Revelion: Snitele de porc cu lamaie

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Snitele_de_porc_cu_lamaieO reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din: muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin, rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 3 felii groase…
Read more »





Reteta zilei: Pachetele cu carne de curcan si legume

28 December 2013
Pachetele_cu_carne_de_curcan_si_legume_16Pachetele cu carne de curcan si legume din: foi de placinta, carne de curcan, varza, morcovi, ceapa verde, telina, usturoi, sos de stridii, ghimbir, piper negru, sare, ulei de canola.   Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 ceasca carne de curcan, fiarta si tocata…
Read more »





Retete de Revelion: Carne de vitel la gratar

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Carne_de_vitel_la_gratarO reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie, condimente, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 4 antricoate 50 gr unt 1 lamaie condimente pentru gratar 1 legatura patrunjel verde piper   Mod de preparare: Se pregateste carnea de vita: se bat bine…
Read more »





Retete de Revelion: Toast cu avocado şi carne de curcan

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Toast_cu_avocado_si_carne_de_curcanSe taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează sâmburele, apoi se scoate pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la 1/2 lime, se asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3 felii mici de ciabatta, se întinde pe fiecare…
Read more »





Retete de Revelion: Midii cu ceapa

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Midii_cu_ceapaO reteta simpla si savuroasa de midii cu ceapa din: ulei de masline, esalote, usturoi, morcov, vin alb, midii, patrunjel, lamaie, piper, sare si paine. Ingrediente: 60 ml ulei de masline 2 esalote 5 catei de usturoi 1 morcov 200 ml vin alb 300 g…
Read more »





Retete de Revelion: Steak de porc

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Steak_de_porcO reteta de steak de porc umplut din: ceapa, capsuni, file de pastrav afumat, otet balsamic, ulei de masline si steak de porc. Ingrediente: 4 cepe 20 căpşuni 200 g file de păs­trăv afumat 4 linguri oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline 4buc. steak…
Read more »





Retete de Revelion: Aripi de curcan cu legume

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Aripi_de_curcan_cu_legumeO reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz, usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un fir praz 2-3 fire usturoi  2 cepe o…
Read more »





Retete de Revelion: Vitel cu legume în sos

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Vitel_cu_legume_în_sosO reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi, cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de usturoi 200 g catofi 1 morcov 1…
Read more »





Retete de Revelion: Pane de salau cu garnitura

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Pane_de_salau_cu_garnituraPane de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant, ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata…
Read more »





Retete de Revelion: Escalop de viţel cu sos

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Escalop_de_vitel_cu_sosO reteta de escalop de vitel cu sos din: vrabioara de vitel, parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura…
Read more »





Reteta zilei: Supa de tortellini cu legume

28 December 2013
Supa_de_tortellini_cu_legume_08Supa de tortellini cu legume din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi, telina, morcovi, sos de rosii, rosii, dafin, piper, patrunjel, oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, sare, supa, fasole verde, tortellini cu branza.   Ingrediente: ½ kg carne tocata de vita 1 ceapa, cuburi 1 catel…
Read more »





Retete de Revelion: Salata de ton cu fasole

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Salata_de_ton_cu_fasoleSalata de ton cu fasole verde si cartofi din: cartofi, fasole verde, ceapa rosie, masline, salata verde, rosii, oua, ton, sare, piper, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o ceapa rosie 200 g masline o salata verde 3 rosii…
Read more »





Retete de Revelion: Rulada de porc la cuptor

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Rulada_de_porc_la_cuptorO reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina, chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec provensal sare piper   Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se…
Read more »





Retete de Revelion: Frigărui de curcan în sos de arahide

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Frigarui_de_curcan_în_sos_de_arahideO reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui, piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe verzi 1…
Read more »





Retete de Revelion: Cotlete de vitel cu ardei copti

28 December 2013
Retete_de_Revelion_Cotlete_de_vitel_cu_ardei_coptiO reteta de cotlete de vitel cu ardei copti la gratar din: cotlete de vitel, ardei capia, ulei de masline, lamaie, castraveciori, rozmarin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 1 kg ardei capia 100 ml ulei de masline 1 lamaie…
Read more »





Retete de Revelion: File de salau la tigaie

28 December 2013
Retete_de_Revelion_File_de_salau_la_tigaieO reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar si chivas. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa…

Reteta zilei: Prajiturele cu mere si scortisoara

Prajiturele_cu_mere_si_scortisoara_12Prajiturele cu mere si scortisoara din: aluat de placinta, sos de caramel, mere, ou, zahar, scortisoara, faina.   Ingrediente: 1 pachet aluat de placinta 1 borcan sos de caramel 5-6 mere, rase 1 ou, usor batut 3 linguri zahar 2 lingurite scortisoara 2 linguri de faina     Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la…
Read more »





Reteta zilei: Cocktail cu rodie si aroma de vanilie

Cocktail_cu_rodie_si_aroma_de_vanilie_09Cocktail cu rodie si aroma de vanilie din: vodca, suc de rodie, suc de limeta, sirop de vanilie, bitter, menta, seminte de rodie, zahar, apa, esenta de vanilie, cardamom.   Ingrediente: 45ml vodca 30 ml suc de rodie 15 ml suc de limeta 15 ml sirop de vanilie 15 ml bitter Crengute de menta si…
Read more »





Reteta zilei: Pachetele cu carne de curcan si legume

Pachetele_cu_carne_de_curcan_si_legume_16Pachetele cu carne de curcan si legume din: foi de placinta, carne de curcan, varza, morcovi, ceapa verde, telina, usturoi, sos de stridii, ghimbir, piper negru, sare, ulei de canola.   Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 ceasca carne de curcan, fiarta si tocata 2 cesti varza, tocata 1/4 ceasca morcovi, cuburi 2 cepe…
Read more »





Reteta zilei: Supa de tortellini cu legume

Supa_de_tortellini_cu_legume_08Supa de tortellini cu legume din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi, telina, morcovi, sos de rosii, rosii, dafin, piper, patrunjel, oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, sare, supa, fasole verde, tortellini cu branza.   Ingrediente: ½ kg carne tocata de vita 1 ceapa, cuburi 1 catel de usturoi, tocat 1 telina, cuburi 2 morcovi, cuburi 1…
Read more »





Reteta zilei: Sangria cu lamaie si portocala

Sangria_cu_lamaie_si_portocala_10Sangria cu lamaie si portocala din: portocala, limeta, lamaie, sirop de cirese, triplu sec, coniac, suc de portocale, ananas, sifon.   Ingrediente: 1 portocala, feliata 1 limeta, feliata 1 lamaie, feliata 750 ml sirop de cirese 1/2 ceasca triplu sec 1/2 ceasca coniac 1 1/2 cesti de suc de portocale 1 cutie bucati de ananas…
Read more »





Reteta zilei: Creveti cu usturoi si lamaie

Creveti_cu_usturoi_si_lamaie_6O reteta savuroasa de Creveti cu usturoi si lamaie din: creveti, ulei de masline, unt, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie si sare de mare.   Ingrediente: 500 g creveti 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2 catei usturoi fin tocati 2 linguri suc de lamaie 1 lingura coaja de lamaie sare…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide

Prajiturele_cu_ovaz_nuci_si_stafide_12Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, scortisoara, condimente pentru dovleac, unt, zahar brun, zahar, oua, esenta de vanilie, ovaz, nuci, stafide.   Ingrediente: 1-1/2 cani faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1-1/2 lingurite de sare 1 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita de condimente pentru dovleac 1 ceasca de unt…
Read more »





Reteta zilei: Ostropel de pui cu cartofi

Ostropel_de_pui_cu_cartofi_08O reteta simpla si gustoasa de Ostropel de pui cu cartofi din: pui, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper.   Ingrediente: ½ pui 5-6 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 5-6 catei usturoi 2-3 linguri bullion Sare si piper   Mod de preparare: Se spala carnea de pui si se pune la fiert pentru…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele aromate cu ghimbir

Prajiturele_aromate_cu_ghimbir_08Prajiturele aromate cu ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir, scortisoara, ienibahar, zahar, zahar brun, unt, oua.   Ingrediente: 3 3/4 cesti faina 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita de sare 3 lingurite de ghimbir, ras 3/4 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita ienibahar 1 cana de zahar 1 cana de zahar…
Read more »





Reteta zilei: Sarmale cu cous cous si carne de vita

Sarmale_cu_cous_cous_si_carne_de_vita_10Sarmale cu cous cous si carne de vita din: varza, sare, ulei, morcov, ceapa, usturoi, praf de usturoi, salvie, chili, carne tocata de vita, cous cous, rosii, dafin, smantana.   Ingrediente: 1 varza Sare, dupa gust 2 lingurite de ulei 4 morcovi, cuburi 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1 lingurita praf de usturoi…
Read more »





Reteta zilei: Supa de cocos cu creveti

Supa_de_cocos_cu_creveti_06Supa de cocos cu creveti din: ulei, creveti, usturoi, ceapa, ghimbir, lapte de cocos, limeta, praf de turmeric, sos de peste, piper alb, praz.   Ingrediente: 1 lingurita ulei 250gr creveti, decorticati 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa, tocata 1 bucatica ghimbir, feliat 2 cani de lapte de nuca de cocos 1/2 limeta, stoarsa…
Read more »





Reteta zilei: Sarmale vegane

Sarmale_veganeSarmale vegane din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper, scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano, cimbru, dafin, zahar.   Ingrediente: 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2 cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi si tocate…
Read more »





Reteta zilei: Rulada de porc cu ciuperci

Rulada_de_porc_cu_ciuperci_10Rulada de porc cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, carne de porc, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 500gr ciuperci 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa 3 kg carne de porc, dezosata 1 lingura sare 1 lingura de piper negru 1 lingurita de patrunjel uscat     Mod de preparare: Combinati sare,…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin

Cotlet_de_porc_la_cuptor_cu_seminte_de_fenicul_cimbru_si_rozmarin_07Cotlet de porc la cuptor cu seminte de fenicul, cimbru si rozmarin din: cotlet de porc, usturoi, seminte de fenicul, cimbru, rozmarin, otet de vin rosu, miere, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 600 g cotlet de porc 2 catei de usturoi ½ lingurita seminte de fenicul 1 lingura frunze de cimbru proaspat 1…
Read more »





Reteta zilei: Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere

Rasol_de_porc_la_cuptor_cu_aroma_de_portocale_si_capere_10Rasol de porc la cuptor cu aroma de portocale si capere din: rasol de porc, piper, piper rosu, seminte de fenicul, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, capere, sare.   Ingrediente: 1 rasol de porc dezosat, cu piele 1 lingura piper 2 linguri piper rosu 1-1/2 linguri seminte de fenicul 1 legatura rozmarin 1…
Read more »





Reteta zilei: Burta de porc crocanta

Burta_de_porc_crocanta_06Burta de porc crocanta din: burta de porc, sos de soia, zahar brun, otet, ghmibir, usturoi, anason, piper boabe, ulei, ceapa verde.   Ingrediente: 1-2 bucati burta de porc 1 ceasca sos de soia ½ ceasca de zahar brun ¼ cana otet 1 bucata ghimbir 4 catei de usturoi, tocat 6 stelute de anason 12…
Read more »





Reteta zilei: Jambon de porc cu sos de patrunjel

Jambon_de_porc_cu_sos_de_patrunjel_16Jambon de porc cu sos de patrunjel din: jambon de porc, seminte de fenicul, piper, fulgi de ardei rosu, rozmarin, usturoi, coaja de lamaie, sare, patrunjel, rucola, suc de lamaie, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bucata jambon de porc cu piele 2 linguri de seminte de fenicul 1 lingurita de piper negru 2 lingurite…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu coada de porc si spanac

Orez_cu_coada_de_porc_si_spanac_12Orez cu coada de porc si spanac din: spanac, usturoi, ceapa, ardei gras, cimbru, telina, ardei iute, orez brun, ulei de masline, piper, lapte de cocos, apa, supa, coada de porc.   Ingrediente: 2 cesti de spanac, tocat 3 catei de usturoi 2 cepe, tocate 1 ardei gras, tocat 3 crengute de cimbru proaspat 1…
Read more »





Reteta zilei: Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant

Chiftlelute_de_porc_la_cuptor_cu_sos_picant_06Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant din: carne tocata de porc, ceapa, usturoi, menta, amidon, zahar, sos de peste, sos de soia, fulgi de ardei rosu, limeta, apa.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, tocat 2-3 linguri menta, tocata 2 linguri de amidon 2…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu banane si mar

Prajitura_cu_banane_si_mar_06Prajitura cu banane si mar din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, ienibahar, unt, banane, esenta de vanilie, ou, lapte batut, zahar brun, mar.   Ingrediente: 1 cana de faina 1/4 cana de zahar 2 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de sare 1 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita nucsoara 1/4…
Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic

Prajiturele_cu_fulgi_de_ciocolata_alba_afine_si_fistic_08Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba, afine si fistic din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ciocolata alba, fistic, afine uscate.   Ingrediente: ½ ceasca de unt ½ cana de zahar brun ½ cana de zahar 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie 1 ½ cani faina…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete delicioase de porc la gratar

Cotlete_delicioase_de_porc_la_gratar_06Cotlete delicioase de porc la gratar din: cotlete de porc, sos, lamaie, condimente.   Ingrediente: 3 cotlete de porc 3-4 linguri sos pentru marinata, dupa preferinta 1/2 de lamaie Condimente, dupa preferinta     Mod de preparare: Spalati carnea de porc, adaugati suc de lamaie, amestecati, apoi clatiti din nou cu apa rece. Uscati carnea…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc umplut

Cotlet_de_porc_umplut_08Cotlet de porc umplut din: cotlet de porc, ulei de masline, ceapa rosie, fenicul, usturoi, carnati, patrunjel, cimbru, cirese uscate, paine veche, sare, piper, supa de pui, sirop de artar, boabe de mustar.   Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 2 linguri ulei de masline 1 ceasca ceapa rosie, tocata 1 ceasca fenicul, tocat 4…
Read more »





Reteta zilei: Supa de fasole cu paste si spanac

Supa_de_fasole_cu_paste_si_spanac_06Supa de fasole cu paste si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, supa de legume, penne, fasole, spanac, sare, piper.   2 lingurite ulei de masline 1/2 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 1 rosie, tocata 4 cesti supa de legume 3/4 ceasca penne 1 cutie fasole 4-5 cani spanac, maruntit sare…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata

Prajiturele_picante_cu_fulgi_de_ciocolata_10Prajiturele picante cu fulgi de ciocolata din: unt, ciocolata neagra, zahar brun, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, cacao, scortisoara, chili, bicarbonat de sodiu, sare, piper cayenne, fulgi de ciocolata. 240gr unt 240gr ciocolata neagra, maruntita 1 cana de zahar brun 1/4 ceasca de zahar 2 lingurite de esenta vanilie 2 oua 3/4 cana de…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de anghinare cu spanac si branza brie

Budinca_de_anghinare_cu_spanac_si_branza_brie _10Budinca de anghinare cu spanac si branza brie din: spanac, unt, lapte, zahar, sare, piper, anghinare, usturoi, patrunjel, otet, branza brie, crema de branza, parmezan.   Ingrediente: 350gr spanac, tocat 3 ½ linguri unt 2 linguri de faina 1 ½ cani lapte ¼ lingurita de zahar Sare si piper dupa gust 10-12 inimi de anghinare,…
Read more »





Reteta zilei: Pui cu ou si legume

Pui_cu_ou_si_legume_09Pui cu ou si legume din: piept de pui, oua, ciuperci, apa, ceapa, sos de soia, mirin, zahar, orez.   Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, taiat cuburi 4 oua 6-8 ciuperci, feliate 1/2 cana de apa 1 ceapa, feliata ½ cana sos de soia 6 linguri mirin 2 linguri de zahar orez fiert  …
Read more »





Reteta zilei: Cozi de porc cu sos barbeque la gratar

Cozi_de_porc_cu_sos_barbeque_la_gratar_08Cozi de porc cu sos barbeque la gratar din: cozi de porc, condimente, sos barbeque, lamaie. Ingrediente: 3-4 cozi de porc, sarate 1 lingura de condiment, dupa gust 1/2 ceasca sos barbeque 1/2 de lamaie   Mod de preparare: Puneti cozile intr-un bol si adaugati sucul de lamaie, lasati cateva minute, apoi spalati bine cu…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele semiluna cu aroma de vanilie

Prajiturele_semiluna_cu_aroma_de_vanilie_05Prajiturele semiluna cu aroma de vanilie din: unt, galbenus de ou, faina, migdale, zahar pudra, sare, vanilie, zahar.   Ingrediente: 150gr de unt 1 galbenus de ou 1 cana de faina 1/2 ceasca migdale, maruntite 1/2 cana de zahar pudra un varf de cutit de sare 1 lingura si 2 lingurite praf de vanilie 1/4…
Read more »





Reteta zilei: Supa cu perisoare de curcan

Supa_cu_perisoare_de_curcan_11Supa de perisoare cu curcan din: ceapa, morcov, carne de curcan, orez, sare, piper, cartof, verdeata.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2-3 morcovi, rasi ½ kg carne tocata de curcan 1-2 linguri orez Sare si piper 1 cartof verdeata   Mod de preparare: Amestecati morcovii si ceapa si adaugati peste carnea de curcan. Adaugati orezul,…
Read more »





Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita

Sarmale_cu_carne_de_vita_06Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana.   Ingrediente: 2 linguri unt sau ulei de măsline 1 ceapa, tocata marunt 2 morcovi, tocati 1 kg carne tocata de vita 1…
Read more »





Reteta zilei: Salata greceasca

Salata_greceasca_7Salata greceasca din: salata verde, rosii cherry, masline, branza feta, otet balsamic, suc de lamaie, oregano si piper.   Ingrediente: 1 salata verde creata 1 cana rosii cherry taiate felii 1/3 ceasca masline kalamata taiate felii branza feta maruntita Ingrediente dressing: 2 linguri otet balsamic 2 lingurite suc de lamaie 1/4 lingurita oregano uscat piper…
Read more »





Reteta zilei: Prajiturele cu nuci si afine

Prajiturele_cu_nuci_si_afine_08Prajiturele cu nuci si afine din: nuci, ulei de nuca de cocos, zahar brun, nectar agave, esenta de migdale, ou, faina, bicarbonat de sodiu, sare, nucsoara, afine.   Ingrediente: 2/3 cana nuci 1 lingura de ulei de nuca de cocos 1/2 ceasca de zahar brun 1/4 cana de zahar 2 linguri nectar de agave 1…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita cu jambon de porc si legume

Tocanita_cu_jambon_de_porc_si_legume_08Tocanita cu jambon de porc si legume din: jambon de porc, sare, sos worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie, coriandru, zahar brun, apa, piper, pasta ardei iute, ceapa verde, cimbru, suc de limeta, otet, ceapa rosie.   Ingrediente: 1 felie jambon de porc, cuburi 1 lingurita sare 1 lingurita sos worcestershire 1 lingura de…
Read more »





Reteta zilei: Salata asiatica cu pui si spanac

Salata_asiatica_cu_pui_si_spanac_9O reteta savuroasa de Salata asiatica cu pui si spanac din: piept de pui, ardei gras, ciuperci, migdale, ceapa verde, spanac, otet de orez, zahar, ulei de susan, ghimbir, sos srirachi si ulei de masline.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat 1 ardei gras taiat felii 300 g ciuperci taiate felii 1/4 ceasca…
Read more »





Reteta zilei: Scoici cu usturoi si patrunjel

Scoici_cu_usturoi_si_patrunjel_07Scoici cu usturoi si patrunjel din: unt, usturoi, fulgi de ardei rosu, vin alb, apa, suc de lamaie, scoici, patrunjel, sare de mare, linguine fierte.   Ingrediente: 100gr de unt 3 catei de usturoi, tocat 1-2 lingurite fulgi de ardei rosu 1/2 cana vin alb 1/2 cana de apa Sucul de la 1 lamaie 1…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu rubarba si aroma de scortisoara

Briose_cu_rubarba_si_aroma_de_scortisoara_07Briose cu rubarba si aroma de scortisoara din: faina, zahar brun, sare, bicarbonat, scortisoara, rubarba, ou, ulei, lapte batut, esenta de vanilie, sirop de artar, zahar vanilat, ulei de nuca de cocos.    Ingrediente: 2 1/2 cani faina 3/4 cana de zahar brun 1 lingurita sare 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scortisoara macinata…
Read more »





Reteta zilei: Burta de porc prajita cu sos picant

Burta_de_porc_prajita_cu_sos_picant_05Burta de porc prajita cu sos picant din: burta de porc, sare, otet, apa, ulei, ketchup, sos de soia, sos iute.   Ingrediente: 1 bucata de burta de porc 3 linguri de sare 1 cana otet apa 3 cesti de ulei Ingrediente sos: 2 linguri de ketchup 1 lingura sos de soia 1/4 lingura de…
Read more »





Reteta zilei: Supa de fasole uscata cu carnati afumati

Supa_de_fasole_uscata_cu_carnati_afumati_09Supa de fasole uscata cu carnati afumati din: fasole boabe, carnati afumati, ceapa, telina, usturoi, rosii, suc de lamaie.   Ingrediente: 600gr fasole boabe (amestecata) 1-2 carnati afumati, feliati 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, tocata 3 catei de usturoi, tocat 1 cutie rosii cubulete Sucul de la 1 lamaie     Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de ciuperci cu legume

Tocanita_de_ciuperci_cu_legume_7O reteta savuroasa si gustoasa de Tocanita de ciuperci cu legume din: ceapa, ardei gras, ulei de masline, ciuperci, boia de ardei si smantana.   Ingrediente: 1 ceapa mare, curata si taiata julienne 1 ardei gras rosu, curatat si taiat felii 4-5 lingurite ulei de masline 500 g ciuperci taiate felii 2 lingurite boia de…
Read more »

Reteta zilei: Prajiturele cu fructe uscate si fulgi de ciocolata

Prajiturele_cu_fructe_uscate_si_fulgi_de_ciocolata_04Prajiturele cu fructe uscate si fulgi de ciocolata din: unt de arahide, zahar brun, ou, esenta de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, prune uscate, curmale uscate, chips-uri de ciocolata.   Ingrediente: 1 ceasca unt de arahide 1/2 ceasca zahar brun 1 ou 1 lingurita vanilie 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu un varf…
Read more »





Reteta zilei: Carne de porc aromata, inabusita

Carne_de_porc_aromata_inabusita _09Carne de porc aromata, inabusita din: carne de porc, sare, rosie, ardei iute, piper, condimente, coriandru, ceapa, usturoi, apa, suc de lamaie, ulei, chimen, pudra de curry.   Ingrediente: 1-2 kg de carne de porc, cuburi 1 lingurita sare 1 rosie, cuburi 1 ardei iute 1/8 lingurita de piper negru 1 lingura de condiment, dupa…
Read more »





Reteta zilei: Salata de paste cu legume si masline

Salata_de_paste_cu_legume_si_masline_06Salata de paste cu legume si masline din: paste multicolore, mix de legume, dressing, masline negre, ardei murati.   Ingrediente: 1 pachet paste multicolore 350gr mix de legume 1 borcan dressing, dupa preferinta 1 cutie masline negre, foliate 12 ardei murati     Mod de preparare: Gatiti pastele in apa sarata pentru 7-8 minute. Adauga…
Read more »





Reteta zilei: Chiftele de curcan in sos de rosii

Chiftele_de_curcan_in_sos_de_rosii_15Chiftele de curcan in sos de rosii din: ceapa, morcovi, carne tocata de curcan, orez, sare, piper, patrunjel, varza de bruxelles, sos de rosii.   Ingrediente: 1 ceapa 2-3 morcovi 1 kg carne tocata de curcan 2-3 linguri orez Sare si piper Patrunjel Varza de bruxelles, fiarta Ingrediente sos de rosii: 1 cutie sos de…
Read more »





Reteta zilei: Desert cu capsuni si mascarpone

Desert_cu_capsuni_si_mascarpone_06Desert cu capsuni si mascarpone din: capsuni, rom, nectar de agave, zahar, smantana, mascarpone, esenta de vanilie, piscoturi.   Ingrediente: 1 cana capsuni, felii 1 lingura de rom 1/4 cana nectar de agave 2 linguri de zahar 1/2 ceasca smantana 240 gr branza mascarpone 1 lingurita esenta de vanilie 100gr de piscoturi     Mod…
Read more »





Reteta zilei: Cotlet de porc in sos aromat

Cotlet_de_porc_in_sos_aromat_08Cotlet de porc in sos aromat din: cotlet de porc, zahar, boia de ardei, sare, piper, praf de usturoi, praf de ceapa, sos worcestershire, sos de ardei iute, suc de lamaie, apa, otet.   Ingrediente: 1 bucata cotlet de porc 1/4 cana de zahar 2 lingurite boia de ardei 2 lingurite de sare 1/2 lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza

Salata_de_cartofi_rosii_cu_telina_si_maioneza_07Salata de cartofi rosii cu telina si maioneza din: cartofi rosii, ceapa, telina, maioneza, otet de mere, mustar dijon, zahar, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg cartofi rosii, cuburi 2 linguri de ceapa tocata 3 tulpini de telina, feliata 1 ceasca maioneza 1 lingura otet de mere 2 lingurite mustar Dijon 1 lingurita de zahar…
Read more »





Reteta zilei: Creveti cu aroma de cocos

Creveti_cu_aroma_de_cocos_15Creveti cu aroma de cocos din: faina, sare, piper, oua, creveti, nuca de cocos, ulei.   Ingrediente: 2 cani de faina sare si piper 3 oua 1 kg creveti, decorticati 2 cesti nuca de cocos, maruntita ulei   Mod de preparare: Amestecati faina cu sare si piper. Bateti oualele intr-o farfurie. Dati crevetii prin faina,…
Read more »





Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella

Prajituri_cu_alune_si_nutella_11Prajituri cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare, alune, faina, nutella.   Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune, maruntite 3/4 cana faina 1 borcan nutella       Mod de preparare: Se incalzeste…
Read more »





Reteta zilei: Tocanita de porc pe pat de orez fiert

Tocanita_de_porc_pe_pat_de_orez_fiert_11Tocanita de porc pe pat de orez fiert din: carne de porc, sare, sos worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie, condimente, zahar brun, apa, piper, ardei iute, cimbru, limeta, otet, varza chinezeasca, orez fiert. Ingrediente: 1kg carne de porc, cuburi 3/4 lingurita de sare 1/4 lingurita de sos worcestershire 1 lingurita de ketchup 2…
Read more »





Reteta zilei: Piept de curcan aromat la gratar

Piept_de_curcan_aromat_la_gratar_05Piept de curcan aromat la gratar din: piept de curcan, sare, praf de ceapa, chimion, praf de chili, piper negru, boia de ardei, oregano, piper cayenne, ulei de masline.   Ingrediente: 2 buc piept curcan, taiat fasii potrivite 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita chimion macinat 1/2 lingurita praf de…
Read more »





Reteta zilei: Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

Pulpe_de_pui_in_suc_de_limeta_cu_garnitura_13Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura din: suc de limeta, coaja de limeta, coriandru, sare, pulpe de pui, fasole neagra, ardei iute, usturoi, chimen, ulei de masline, orez cu bob lung, apa.   Ingrediente pulpe de pui cu suc de limeta: Sucul de la 5 limete Coaja de la 1 limeta 1/4…
Read more »





Reteta zilei: Mere coapte cu aroma de scortisoara

Mere_coapte_cu_aroma_de_scortisoara_05Mere coapte cu aroma de scortisoara din: mere, scortisoara, esenta de vanilie, ulei de nuca de cocos, zahar brun.   Ingrediente: 4-6 mere, curatate, taiate cuburi 1 baton de scortisoara Esenta de vanilie 2 linguri de ulei de nuca de cocos 1 lingura de zahar brun     Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200C.…
Read more »





Reteta zilei: Carne de porc prajita (Pomana porcului)

Carne_de_porc_prajita_11Carne de porc prajita din: carne de porc, otet, ardei iute, ceapa verde, sare, usturoi, ulei.   Ingrediente: 1 kg carne de porc, cuburi 2 cesti de otet 1-2 ardei iuti, tocati 2 legaturi ceapa verde, tocata 2 linguri de sare 20 de catei de usturoi ulei pentru prajit   Mod de preparare: Puneti bucatile…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de paste cu ton si mazare

Budinca_de_paste_cu_ton_si_mazare_12Budinca de paste cu ton si mazare din: paste, ton, supa de ciuperci, lapte, mazare, branza cheddar, pesmet, unt, parmezan.   Ingrediente: 1 pachet paste 100gr ton, maruntit 1 cutie supa de ciuperci 1/2 cana de lapte 1 cana mazare, fiarta 1/2 – 3/4 ceasca branza cheddar, rasa ½ ceasca pesmet 1 lingura unt topit…
Read more »





Reteta zilei: Carne de curcan in sos picant

Carne_de_curcan_in_sos_picant_06Carne de curcan in sos picant din: ceapa, ardei gras verde, usturoi, faina, apa, supa, ardei iute, carne de curcan, sare, piper, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: ½ ceapa, feliata 1 ardei gras verde, feliat 2 catei de usturoi , tocat 2 linguri de faina 1 ½ cani de apa 1 cana supa 4…
Read more »





Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata

Briose_cu_banane_si_fulgi_de_ciocolata_07Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci pecan.   Ingrediente: 1 3/4 cana de faina 1/4 cana de zahar brun 1 lingurita praf de…
Read more »





Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor

Pulpa_de_porc_la_cuptor_06Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun.   Ingrediente: 1 buc din pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet 1/2 lingurita de scortisoara 1 bucatica ghimbir 2 catei de…
Read more »





Reteta zilei: Budinca de ciuperci

Budinca_de_ciuperci_12Budinca de ciuperci din: ciuperci, ceapa, branza, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 300-400 gr ciuperci 1 ceapa 200 gr branza maruntita 100gr smantana Sare piper   Mod de preparare: Se clatesc ciupercile, se toaca. Tocati si ceapa, apoi gatiti intr-o tigaie cateva minute. Adaugati ciupercile, sare, piper, amestecati si sotati. Incorporati smantana, aduceti la fierbere,…
Read more »





Reteta zilei: Chiftele din carne de carnati cu branza cheddar

Chiftele_din_carne_de_carnati_cu_branza_cheddar_11Chiftele din carne de carnati cu branza cheddar din: faina, carne de carnati, branza cheddar, lapte batut.   Ingrediente: 1 1/2 – 1 3/4 cesti faina Carnea de la 5-6 carnati 250gr branza cheddar, rasa 1/2 – 3/4 cesti de lapte batut     Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati carnea de la carnati si…
Read more »


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu