luni, 16 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #59

Retete pentru Craciun:

Spirale de pui

13 December 2013
Spirale_de_pui.pngO reteta delicioasa de spirale de pui cu:piept de pui, bacon, ardei capia, sos picant, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 4 feli bacon 4 ardei capia 1 lingura şos picant 1lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi, scoţi coto­rul şi seminţele. îndepărtezi pie­lea de pe pieptul…Read more »

Rulada de porc cu nuci si caise uscate

13 December 2013
Rulada_de_porc_cu_nuci_si_caise_uscateRulada de porc cu nuci si caise uscate din: nuci, caise uscate, coniac, suc de lamaie, carne de porc, slaninuta, patrunjel, piper, sare, ulei, unt. Ingrediente: 100 g nuci 50 g caise uscate 2 linguri miere 1 lingurica coniac 1 lingura suc de lamaie 600 g carne de porc slaba 100 g slaninuta feliata 1…Read more »

Fundite vanilate

13 December 2013
Fundite_vanilate.pngO reteta delicioasa de fundite cu: faina, zahar, apa, drojdie, sare, zahar pudra, ulei. Ingrediente: 450 g faină 2 linguri zahăr 1 ceaşcă, apă caldă 20 g drojdie de bere un praf de sare zahăr pudră aromatizat cu vanilie ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Freci drojdia cu o linguriţă de zahăr şi două…Read more »

Tarta cu mazare si ardei capia

13 December 2013
Tarta_cu_mazare.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, malai, unt, praf de copt, oua, ardei capia, smantana, mazare, nucsoara, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 175 g faină 100 g mălai 100 g unt 1 pachet praf de copt 4 ouă 2 ardei roşii capia 50 g smântână 600 g mazăre verde congelată sau proaspătă un…Read more »

Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon si iaurt (video)

12 December 2013
Cum_se_prepara_salata_de_cartofi_cu_bacon_si_iaurtO reteta video despre Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon și iaurt: Cum se prepara Salată de cartofi cu bacon și iaurtRead more »

Reteta zilei: Prajitura Tiramisu

12 December 2013
Prajitura_Tiramisu_10Prajitura Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac, cacao, ciocolata.   Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1 1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecati galbenusurile de ou, zahar…Read more »

Cod cu rosii la cuptor

12 December 2013
Cod_cu_rosii_la_cuptorCod cu rosii la cuptor din: ardei grasi, ceapa rosie, rosii cherry, masline, passata, fasole, fileuri de cod si busuioc. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii, fara seminte si tocati 2 cepe rosii, feliate 250 g de rosii cherry 1 mana de masline negre 350 g passata 400 g de fasole boabe din conserva, scursa 4 fileuri…Read more »

Pui cu varză si seminte de mărar

12 December 2013
Pui_cu_varza_si_seminte_de_mararPui cu varză si seminte de mărar din: piept de pui, varza, morcov, ceapa, iaurt, seminte de marar, marar verde, pasta de tomate, ulei, vin, boia, sare si piper. Ingrediente: 2 piepți de pui 1 varză dulce mică 1 morcov 1 ceapă 200 g iaurt 1 linguriță semințe de mărar 1 legătură mărar verde 1 lingură…Read more »

Bors de cartofi cu mere si telina

12 December 2013
Bors_de_cartofi_cu_mere_si_telinaBors de cartofi cu mere si telina din: bors, lamaie, cartofi, mere, telina, galbenusuri, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5 l bors 1 lamaie 2 cartofi 2 mere 1 telina 2 galbenusuri 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi radeţi-i pe răzătoarea cu ochiuri mari. Stropiţi-i cu…Read more »

Paste cu carne de pui, nuci si parmezan

12 December 2013
Paste_cu_carne_de_pui_nuci_si_parmezanPaste cu carne de pui, nuci si parmezan din: ceapa rosie, telina verde, piept de pui, nuci, unt, vin, patrunjel, tagliatelle, lamaie, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 fire telina verde 2 fileuri de piept de pui 80 g nuci 50 g unt 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 300 g tagliatelle…Read more »

Iutari cu branza de burduf

12 December 2013
Iutari_cu_branza_de_burdufIutari cu branza de burduf din: iutari, branza de burduf, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 16 iutari, bureti albi iuti 200 g branza de burduf 2 linguri ulei 2 catei de usturoi sare     Mod de preparare: Curatati iutarii de frunze si pamant, spalati-i bine sub jet de apa, ca sa eliminati nisipul strans intre…Read more »

Linguine cu carne de crab

12 December 2013
Linguine_cu_carne_de_crab_07Pentru a pregăti acest preparat simplu, dar foarte gustos, cu paste făinoase, singurul efort pe care trebuie să-l faceţi este să căutaţi la magazin un crab întreg viu. Dacă nu vă pricepeţi să-l tranşaţi, atunci mai bine căutaţi nişte carne de crab proaspătă (nu din conservă) albă şi maro. Aromatizaţi nişte ulei de măsline călind…Read more »

Peltea de gutui cu fistic

12 December 2013
Peltea_de_gutui_cu_fisticPeltea de gutui cu fistic din: gutui, vin alb, gelfix, zahar, fistic. Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 ml vin alb 1 plic praf Gelfix 1 kg zahar 2 linguri fistic   Mod de preparare: Se curăţă puful de pe gutui cu un prosop de bucătărie. Se curăţă apoi şi cotoarele, iar pulpa se taie felii.…Read more »

Piept de pui la cuptor cu gutui

12 December 2013
Piept_de_pui_la_cuptor_cu_gutuiPiept de pui la cuptor cu gutui din: piept de pui, sare, piper, gutui, unt, ulei de masline, cimbru, supa de pui, smantana, vin alb sec. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (de 150 g) sare piper 2 gutui mici 2 linguri unt 1 lingura ulei de masline 2 lingurite cu cimbru tocat 250…Read more »

Fasole verde cu mărar si smantana

12 December 2013
Fasole_verde_cu_marar_si_smantanaO reteta delicioasa de fasole verde cu: praf de copt, unt, faina, supa de vita, sare, smantana, piper, otet, marar. Ingrediente: 750 g fasole verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de oţet…Read more »

Pui cu portocale

12 December 2013
Pui_portocalaO reteta delicioasa de pui cu: vanata, portocale, miere, usturoi, masline, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 piepti de pui o vanata 4 portocale 3 linguri miere 2 catei de usturoi 30ml ulei de masline sare piper cimbru   Mod de preparare: Vânata se spală, se şterge cu un şervet de bucătărie, se taie rondele potrivit…Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc la gratar

12 December 2013
Muschi_de_porc_la_gratar_07Muschi de porc la gratar din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar brun, cimbru, ardei iute, ghimbir.   Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3 catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2 crengute de cimbru 2 ardei iuti 1 lingurita ghimbir     Mod de preparare:…Read more »

Tarte cu ansoa

12 December 2013
Tarte_ansoaO reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de capră un borcănel fileuri de anşoa un avocado 5 căţei de usturoi o limetă pătrunjel piper Mod…Read more »

Găluşte cu compot de prune

12 December 2013
Galuste_cu_compot_de_pruneO reteta delicioasa de galuste cu:prune, scortisoara, cuisoare, zahar tos, lamaie, unt, sare, oua, crema de branza dulce, paine alba, smantana, faina, unt, pesmet. Ingrediente pentru compotul de prune: un kg prune un beţişor de scorţişoară câteva cuişoare 200 g zahăr tos zea­ma şi coaja de la o lămâie Ingrediente găluşte: 100 g unt coajă…Read more »

Supă cu fâşii de clătite

12 December 2013
Supa_cu_fasii_de_clatiteO reteta delicioasa de supa: faina, lapte, oua, sare, supa de vita, patrunjel. Ingrediente: 75 g făină 125 ml lapte două ouă sare ulei un litru supă de vită pătrunjel Mod de preparare: Intr-un bol se mixează făina, laptele, ouăle şi sarea până când se for­mează o compoziţie cremoasă, ca pentru clătite. Se prăjesc în…Read more »

Desert cu crema de unt

12 December 2013
Desert_cu_crema_de_untDesert cu crema de unt din: faina, unt, nuci, zahar pudra, scortisoara, oua, unt. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt 65 g nuci macinate 70 g zahar pudra 1 praf scortisoara crema: 120 g zahar pudra 2 oua 90 g unt   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se frământă…Read more »

Tocanita de ciuperci cu usturoi si verdeata

12 December 2013
Tocanita_de_ciuperci_cu_usturoi_si_verdeataTocanita de ciuperci su usturoi si verdeata din: ciuperci, rosii in bulion, condimente, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 cutie rosii in bulion 1 lingurita condimente 2 bucati ceapa 3 linguri ulei 3 catei de usturoi tocati marunt 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se spală…Read more »

Prajitura cu scortisoara si mere

12 December 2013
Prajitura_cu_scortisoara_si_merePrajitura cu scortisoara si mere din: mere, faina, zahar tos, apa minerala, margarina, ulei, scortisoara. Ingrediente: 1 kg mere dulci 400 g faina 300 g zahar tos 2 cani cu apa minerala 300 g margarina de gatit 4 linguri cu ulei de floarea soarelui 1 pliculet cu zahar vanilat scortisoara sare   Mod de preparare:…Read more »

Reteta zilei: Rasol de porc cu glazura si felii de ananas

12 December 2013
Rasol_de_porc_cu_glazura_si_felii_de_ananas_10Rasol de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru, cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar brun, miere, scortisoara, felii de ananas.   Ingrediente: 1 rasol porc, afumat 5 crengute de cimbru 8 cuisoare 2 fire praz Ingrediente glazura: 1 cana suc de ananas 1 lingura de…Read more »

Somon in crusta cu lamaie si valeriana

12 December 2013
Somon_in_crusta_cu_lamaie_si_valerianaSomon in crusta cu lamaie si valeriana din: ardei copti, unt, spanac, aluat de foitaj, fileu de somon, ou, lamaie, valeriana, smantana, zeama de lamaie, pesto de busuioc, busuioc. Ingrediente: 300 g de ardei copti, in ulei, din borcan 25 g de unt 225 g de spanac, spalat si rupt 375 g aluat de foitaj…Read more »

Varza calita cu carnati proaspeti

12 December 2013
Varza_calita_cu_carnati_proaspetiVarza calita cu carnati proaspeti din: carnati proaspeti, varza, ulei, ceapa, rosie, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 2 carnati proaspeti 1 varza mica 4 linguri de ulei 1 ceapa 1 rosie sare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti într-un vas mare. între timp, tai…Read more »

Clatite gustoase

12 December 2013
Clatite_gustoaseO reteta delicioasa de clatite cu: faina, oua, sare, zahar, lapte, unt, gem, zahar pudra. Ingrediente: 180 g făină 3 gălbenuşuri două ouă un vârf de cuţit de sare 50 g zahăr 375 ml lapte unt sau ulei vege­tal pentru prăjit 150 g gem de caise zahăr pudră pentru decor Mod de preparare: Intr-un bol…Read more »

Sarmale de post cu stafide

12 December 2013
Sarmale_de_post_cu_stafideSarmale de post cu stafide din: varza murata, orez, ceapa, morcov, bulion, stafide, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varza murata 1 ceasca orez 6 cepe potrivite 1 morcov 2 linguri bulion 100 g stafide 50 ml suc de rosii sare piper   Mod de preparare: Tocaţi mărunt ceapa, înăbuşiţi-o în ulei, împreună cu…Read more »

Trufe din cartofi

12 December 2013
Trufe_din_cartofiTrufe din cartofi din: biscuiti, lapte de soia, zahar brun, margarina, cacao, nuca, esenta de rom, sare. Ingrediente: 400 g biscuiti populari 100 ml lapte de soia 150 g zahar brun 50 g margarina 4 linguri cu cacao 50 g nuca esenta de rom sare   Mod de preparare: Pune pe foc mic laptele cu…Read more »

Salata cu alune de padure si pere

12 December 2013
Salata_cu_alune_de_padure_si_pereSalata cu alune de padure si pere din: miere, rozmarin, ulei de masline, alune de padure, coaja de lamaie, otet balsamic, radicchio, valeriana, rucola, para, branza cu mucegai. Ingrediente: 1 ingura de miere 2 fire de rozmarin 2 lingurite ulei de masline, plus un strop pentru a praji nucile 2 linguri alune de padure decojite…Read more »

Piept de rata in crusta

12 December 2013
Piept_de_rata_in_crustaPiept de rata in crusta din: piept de rata, alune, ghimbir, gem de portocala, scortisoara, ulei de masline, ulei de arahide, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de rata 200 g alune 1 lingurita cu ghimbir ras 2 linguri cu gem de portocale 1/2 lingurita cu scortisoara 4 linguri cu ulei de masline 1 lingura cu…Read more »

Prajitura rasturnata cu dovleac

12 December 2013
Prajitura_rasturnata_cu_dovleacPrajitura rasturnata cu dovleac din: dovleac, faina, ulei, zahar, apa, praf de copt, otet, zahar vanilat, stafide aurii, esenta de rom, sare. Ingrediente: 500 g dovleac 500 g faina 150 ml ulei 400 g zahar+4 linguri 250 ml apa 1 pliculet cu praf de copt 1 lingurita cu otet 2 plicuri cu zahar vanilat 2…Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole cu varza

12 December 2013
Mancare_de_fasole_cu_varza_08Mancare de fasole albe cu varza din: ulei de masline, cartofi, cimbru, ceapa, fasole alba, varza alba, sare, piper.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cartofi, curatati, taiati cuburi 3-4 crengute de cimbru proaspat 1/2 ceapa , tocata 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 3 cani varza alba, tocata Sare si piper…Read more »

Muschiulet de porc in aluat

12 December 2013
Muschiulet_de_porc_in_aluatMuschiulet de porc in aluat din: muschiulet de porc, vin rosu, usturoi, ceapa, rozmairn, spanac, galbenus, ciuperci, ulei, sare, piper, faina, unt. Ingrediente: 1 mschiulet de porc 100 ml vin rosu 5 catei de usturoi 2 cepe 1 crenguta de rozmarin 1 galbenus 500 g spanac 5 ciuperci ulei sare piper pentru aluat: 175 g…Read more »

Prajitura cu gem

12 December 2013
Prajitura_cu_gemPrajitura cu gem din: gem, faina, zahar tos, ulei, bors, praf de copt, zahar vanilat, zahar pudra, sare. Ingrediente: 1 borcan mare cu gem acrisor 1 borcan mic cu gem dulce pentru aluat: 700 g faina 10 linguri cu zahar tos 1 linguri cu ulei 10 lingura cu bors 1 plicule cu praf de copt…Read more »

Vineciori cu vin alb

12 December 2013
Vineciori_cu_vin_albVineciori cu vin alb din: vineciori, vin, otet de mere, ulei de masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g vineciori, oite 200 ml vin alb 1 lingurita otet de mere (optional) 2 linguri ulei de masline sare piper nucsoara   Mod de preparare: Curăţaţi vineciorii şi spălaţi-i bine sub jet de apă. Tăiati picioruşele. Puneţi-i…Read more »

Carnati cu fasole boabe

12 December 2013
Retete_14Incinge o lingură de ulei într-o cratiţă şi rumeneşte 8 cârnaţi de porc, apoi aşază-i pe o farfurie şi scurge grăsimea în exces. Sotează în aceeaşi tigaie 2 cepe tocate, până se înmoaie. Dă focul mai mare, toarnă 150ml de vin alb şi lasă să scadă până la jumătate. Adaugă 400g de roşii din conservă,…Read more »

Reteta zilei: Clatite cu dulceata si nutella

11 December 2013
Clatite_cu_dulceata_si_nutella_05Clatite cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt, ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4 lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei   Mod de preparare:  Amestecati lichidele intr-un blender, apoi incorporate sare si faina. Se amesteca pana la omogenizare timp…Read more »

Peşte de mare cu unt alb şi cartofi

11 December 2013
Peste_de_mare_cu_unt_alb_si_cartofO reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline, otet din vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi aproximativ 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4 fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos de unt: o lingură oţet de vin alb 3…Read more »

Salată cu mazăre, ridichi şi carne de vită

11 December 2013
Salata_cu_mazare_ridichi_si_carne_de_vitaO reteta delicioasa de salata cu: ulei de masline, carne de vita, salata verde, ridichi, mazare verde, frunze de menta, smantana, mustar, crema de hrean. Ingrediente: ulei de măsline 1 antricot de muşchi de vită fără grăsime, aproximativ 350 g o căpăţână mică şi fragedă de salată verde 200 g ridichi, tăiate felii 200 g…Read more »

Omletă cu gălbiori

11 December 2013
Omleta_cu_galbioriOmletă cu gălbiori din: oua, galbiori, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 400 g galbiori 2 linguri ulei de masline sare piper     Mod de preparare: Spălaţi bine gălbiorii sub jet puternic de apă, ca să eliminaţi nisipul şi pământul strâns între lamele. Lă- saţi-i să se scurgă. Rupeţi-i în bucăţi pe…Read more »

Mancare de linte cu ardei capia

11 December 2013
Mancare_de_linte_cu_ardei_capiaMancare de linte cu ardei capia din: linte, ceapa, morcov, ardei capia, cartofi, rosii, menta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g linte 2 cepe 1 morcov 1 ardei capia 2 cartofi 1 cutie cu rosii tocate 1 lingurita cu menta uscata 2 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Pune lintea la fiert…Read more »

Tarta cu prune si nuci

11 December 2013
Tarta_cu_prune_si_nuciTarta cu prune si nuci din: faina, unt, apa, zeama de lamaie, prune, piure de prune, zahar tos si miez de nuca. Ingrediente: 400 g faina 100 g unt 2 linguri apa rece 1 lingura zeama de lamaie 300 g prune 700 g prune macinate, piure 250 g zahar tos 200 g miez de nuca intreg…Read more »

Cremă de varză

11 December 2013
Crema_de_varzaCremă de varză din: varza alba, varza rosie, suc de rosii, zer, ulei de masline, chimen, marar si cimbru. Ingrediente: 1 varza alba 1/4 varza rosie 1 l suc de rosii 500 ml zer proaspat 4-5 linguri ulei de masline 1 lingurita chimen macinat 1 legatura marar 1 legatura cimbru   Mod de preparare: Treceti varza…Read more »

Sandvici cu carnati

11 December 2013
Sandvici_cu_carnatiAşază într-o tavă 8 cârnaţi şi stropeşte-i cu 1 lingură de ulei. Dă-i la cuptorul preîncălzit la 200°C/gaz 6, timp de 20 de minute. Amestecă 3 linguri sos de soia cu 3 linguri de miere şi 4 linguriţe de muştar cu boabe. Scurge grăsimea de la cârnaţi şi toarnă peste ei sosul format, acoperindu-i uniform.…Read more »

Ardei umpluţi cu pilaf

11 December 2013
Ardei_umpluti_cu_pilafArdei umpluţi cu pilaf din: ardei grasi, orez, ceapa, bulion, marar verde, sare, piper, boabe de piper, ulei. Ingrediente: 8-10 ardei grasi (sau gogosari) 1 cana cu orez 4-5 cepe potrivite 2 linguri cu bulion 1 lingura cu marar verde tocat sare piper negru macinat 10 boabe de piper ulei   Mod de preparare: Toacă…Read more »

Aperitiv cu telemea si seminte de fenicul

11 December 2013
Aperitiv_cu_telemea_si_seminte_de_feniculAperitiv cu telemea si seminte de fenicul din: telemea, seminte de susan, seminte de fenicul, coaja de lamaie, piper, castravete, masline si frunze de menta. Ingrediente: 250 g telemea de vacă mai nesărată 1 lingură semințe de susan 1 linguriță semințe fenicul 3 linguri ulei de măsline coaja rasă de la 1 lămâie 1 vârf de…Read more »

Naut cu chimen si praz

11 December 2013
Naut_cu_chimen_si_prazNaut cu chimen si praz din: boabe de naut, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere, chimen, ardei iute, ardei gras, praz si patrunjel verde. Ingrediente: 800 g boabe de naut 2 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura otet de mere 1 lingurita chimen…Read more »

Reteta zilei: Fructe de mare in sos de smantana

11 December 2013
Fructe_de_mare_in_sos_de_smantana_18Fructe de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari, creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 1 ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2 catei de usturoi Patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Spalati si puneti in apa rece timp de…Read more »

Rulouri cu carnati, salvie si mere

11 December 2013
Retete_1Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Amestecă 400g de carne din cârnaţi (de la aproximativ 6 bucăţi) cu 1 căţel de usturoi zdrobit, 2 linguri de salvie proaspătă tocată şi 1 măr tocat. Asezonează. Intinde cu sucitorul 500g de foitaj pe o suprafaţă presărată cu făină, astfel încât să obţii un dreptunghi cu lăţimea de 30cm.…Read more »

Mancare de fasole rosie, mazare si porumb

11 December 2013
Mancare_de_fasole_rosie_mazare_si_porumbMancare de fasole rosie, mazare si porumb din: fasole boabe, ceapa, mazare, porumb, ardei capia, bulion, boia dulce, ardei iute, bicarbonat, ulei, sare. Ingrediente: 350 g fasole boabe rosie 1 ceapa 200 g mazare 200 g porumb 2 ardei capia 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia dulce 1 ardei iute bicarbonat ulei sare…Read more »

Sufleu de varza cu alune si cascaval

11 December 2013
Sufleu_de_varza_cu_alune_si_cascavalSufleu de varza cu alune si cascaval din: varza, oua, unt, cascaval, smantana, pesmet, alune de padure, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mai mare (circa 1,5 kg) 6 oua 100 g unt 150 g cascaval 150 ml smantana 100 g pesmet 250 g alune de padure crude 2 linguri faina sare piper   Mod…Read more »

Negrese cu alune si ciocolata

11 December 2013
Negrese_cu_alune_si_ciocolataNegrese cu alune si ciocolata din: ciocolata, unt, oua, zahar, alune de padure, stafide, praf de copt, zahar vanilat si faina. Ingrediente: 400 g ciocolata neagra de menaj 150 g unt 4 oua 200 g zahar 100 g alune de padure crude sfaramate 50 g stafide inmuiate in 50 ml rom 1 lingurita praf de copt…Read more »

Mancare de tofu cu soia

11 December 2013
Mancare_de_tofu_cu_soiaMancare de tofu cu soia din: tofu, granule de soia, ardei gras, ceapa, rosii, usturoi, concentrat de legume, ulei, sare. Ingrediente: 600 g tofu 50 g granule de soia 1 ardei gras 1 ceapa 6 rosii 3 catei de usturoi 1 lingurita cu concentrat de legume ulei sare   Mod de preparare: Pune granulele la…Read more »

Piure de cartofi dulci cu ardei iute

11 December 2013
Piure_de_cartofi_dulci_cu_ardei-iutePiure de cartofi dulci cu ardei iute din: cartofi, pasta de ardei iute, smantana si unt. Ingrediente: 4 cartofi dulci mari (aproximativ 1 kg) 1 lingura pasta de ardei iute 125 ml de smantana 25 g unt       Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune cartofii într-o tavă şi dă-i la cuptor…Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu branza feta si sos tzatziki

11 December 2013
Sandwich_cu_branza_feta_si_sos_tzatziki_10Sandwich cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta, castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt, marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper.   Ingrediente sandwich: 2 lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de castravete, feliat ½ ceasca varza tocata ½ ceasca varza rosie, tocata…Read more »

Supă de ţelină cu bacon

11 December 2013
Supa_de_telina_cu_baconSupă de ţelină cu bacon din: telina, ceapa, usturoi, ardei iute, bacon, sare, piper, concentrat de pui, vin, frisca, smantana si cartof. Ingrediente: 1 radacina de telina mica cu frunza 1 ceapa 1 usturoi 1 ardei iute 1 felie bacon sare piper 1 cub concentrat de pui vin alb frisca pentru gatit ulei smantana 1 cartof…Read more »

Prajitura cu pere si mac

11 December 2013
Prajitura_cu_pere_si_macPrajitura cu pere si mac din: albusuri, migdale, zahar, faina, cognac, zahar vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, unt, vanilie, lapte si mac. Ingrediente: foi: 8 albusuri 8 linguri migdale macinate 8 linguri zahar 4 linguri faina 1 lingura rom sau cognac 2 lingurite zahar vanilat 1 lingura coaja de lamaie rasa 1 lingura zeama…Read more »

Conopidă cu ciuperci la cuptor

11 December 2013
Conopida_ciuperci_cuptorConopidă cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua, rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3 oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet   Mod de preparare: lei conopi­da,…Read more »

Rulada cu ciuperci si varza murata

11 December 2013
Rulada_cu_ciuperci_si_varza_murataRulada cu ciuperci si varza murata din: faina, margarina, apa, otet, ciuperci, varza murata, ceapa, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 340 g faina 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura cu otet pentru umplutura: 1 cutie cu ciuperci 2 foi de varza murata 1 ceapa cimbru uscat sare piper ulei   Mod de preparare:…Read more »

Quinoa cu dovleac

11 December 2013
Quinoa_cu_dovleacQuinoa cu dovleac din: quinoa, dovleac, ceapa, conopida, margarina, faina, foaie de dafin, pastarnac, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 cana quinoa 300 g dovleac 2 cepe cateva buchetele de conopida 2 linguri cu margarina 1 lingura cu faina 1 foaie de dafin 1 adacina de pastarnac ulei de masline sare piper   Mod…Read more »

Muschiulet de porc in aluat

11 December 2013
Muschiulet_de_porc_in_aluatMuschiulet de porc in aluat din: aluat frantuzesc, muschiulet de porc, ciuperci, ardei copti, ceapa, ou, patrunjel verde, usturoi, cimbru, sare, piper, unt. Ingrediente: aluat frantuzesc 2 muschiuleti de porc 8 ciuperci 5 ardei copti 1 ceapa mica 1 ou patrunjel verde usturoi cimbru sare piper unt   Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt…Read more »

File de cod cu verdeturi

11 December 2013
File_de_cod_cu_verdeturiFile de cod cu verdeturi din: file de cod, lamaie, unt, patrunjel, marar, busuioc, tarhon, rozmarin, usturoi, parmezan, sare, fasole verde, bacon, unt, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1/2 lamaie 100 g unt 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 fire de busuioc 2-3 frunze de tarhon 1 crenguta de rozmarin 1…Read more »

Cartofi la cuptor cu rosii uscate si usturoi

11 December 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_rosii_uscate_si_usturoiCartofi la cuptor cu rosii uscate si usturoi din: cartofi, masline, rosii uscate, vin alb, rozmarin, usturoi, ceapa, ulei, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g masline 50 g rosii uscate 100 ml vin alb 1 crenguta de rozmarin 5 catei de usturoi 1 ceapa 5 linguri cu ulei 2 foi…Read more »

Reteta zilei: Crochete de ton

11 December 2013
Crochete_de_ton_12Crochete de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper, pesmet, ulei de masline, iaurt, marar.   Ingrediente : 500gr ton, maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/4 linguriță de piper ¾ ceasca pesmet ulei de…Read more »

Sparanghel cu unt si capere

11 December 2013
Sparanghel_cu_unt_otet_balsamic_si_capereO reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet, capere, paine, parmezan. Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g), fără tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură capere 4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras   Mod de preparare: Fierbe sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă cubul…Read more »

Reteta zilei: Prajituri cu alune si nutella

Prajituri_cu_alune_si_nutella_11Prajituri cu alune si nutella din: galbenus de ou, zahar vanilat, unt, sare, alune, faina, nutella.   Ingrediente: 1 galbenus de ou 1/3 cana zahar vanilat 100 gr de unt, cuburi un varf de cutit de sare 1/2 ceasca alune, maruntite 3/4 cana faina 1 borcan nutella       Mod de preparare: Se incalzeste…Read more »

Reteta zilei: Tocanita de porc pe pat de orez fiert

Tocanita_de_porc_pe_pat_de_orez_fiert_11Tocanita de porc pe pat de orez fiert din: carne de porc, sare, sos worcestershire, ketchup, usturoi, ghimbir, ulei, ceapa, rosie, condimente, zahar brun, apa, piper, ardei iute, cimbru, limeta, otet, varza chinezeasca, orez fiert. Ingrediente: 1kg carne de porc, cuburi 3/4 lingurita de sare 1/4 lingurita de sos worcestershire 1 lingurita de ketchup 2…Read more »

Reteta zilei: Piept de curcan aromat la gratar

Piept_de_curcan_aromat_la_gratar_05Piept de curcan aromat la gratar din: piept de curcan, sare, praf de ceapa, chimion, praf de chili, piper negru, boia de ardei, oregano, piper cayenne, ulei de masline.   Ingrediente: 2 buc piept curcan, taiat fasii potrivite 1 1/2 lingurite sare 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita chimion macinat 1/2 lingurita praf de…Read more »

Reteta zilei: Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura

Pulpe_de_pui_in_suc_de_limeta_cu_garnitura_13Pulpe de pui in suc de limeta cu garnitura din: suc de limeta, coaja de limeta, coriandru, sare, pulpe de pui, fasole neagra, ardei iute, usturoi, chimen, ulei de masline, orez cu bob lung, apa.   Ingrediente pulpe de pui cu suc de limeta: Sucul de la 5 limete Coaja de la 1 limeta 1/4…Read more »

Reteta zilei: Mere coapte cu aroma de scortisoara

Mere_coapte_cu_aroma_de_scortisoara_05Mere coapte cu aroma de scortisoara din: mere, scortisoara, esenta de vanilie, ulei de nuca de cocos, zahar brun.   Ingrediente: 4-6 mere, curatate, taiate cuburi 1 baton de scortisoara Esenta de vanilie 2 linguri de ulei de nuca de cocos 1 lingura de zahar brun     Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200C.…Read more »

Reteta zilei: Carne de porc prajita (Pomana porcului)

Carne_de_porc_prajita_11Carne de porc prajita din: carne de porc, otet, ardei iute, ceapa verde, sare, usturoi, ulei.   Ingrediente: 1 kg carne de porc, cuburi 2 cesti de otet 1-2 ardei iuti, tocati 2 legaturi ceapa verde, tocata 2 linguri de sare 20 de catei de usturoi ulei pentru prajit   Mod de preparare: Puneti bucatile…Read more »

Reteta zilei: Budinca de paste cu ton si mazare

Budinca_de_paste_cu_ton_si_mazare_12Budinca de paste cu ton si mazare din: paste, ton, supa de ciuperci, lapte, mazare, branza cheddar, pesmet, unt, parmezan.   Ingrediente: 1 pachet paste 100gr ton, maruntit 1 cutie supa de ciuperci 1/2 cana de lapte 1 cana mazare, fiarta 1/2 – 3/4 ceasca branza cheddar, rasa ½ ceasca pesmet 1 lingura unt topit…Read more »

Reteta zilei: Carne de curcan in sos picant

Carne_de_curcan_in_sos_picant_06Carne de curcan in sos picant din: ceapa, ardei gras verde, usturoi, faina, apa, supa, ardei iute, carne de curcan, sare, piper, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: ½ ceapa, feliata 1 ardei gras verde, feliat 2 catei de usturoi , tocat 2 linguri de faina 1 ½ cani de apa 1 cana supa 4…Read more »

Reteta zilei: Briose cu banane si fulgi de ciocolata

Briose_cu_banane_si_fulgi_de_ciocolata_07Briose cu banane si fulgi de ciocolata din: faina, zahar brun, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, seminte de in, ou, ulei de nuca de cocos, iaurt, esenta de vanilie, piure de banane, chips-uri de ciocolata, nuci pecan.   Ingrediente: 1 3/4 cana de faina 1/4 cana de zahar brun 1 lingurita praf de…Read more »

Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor

Pulpa_de_porc_la_cuptor_06Pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, suc de portocale, otet, scortisoara, ghimbir, usturoi, cimbru, ceapa, praz, ardei, sos de soia, ulei de masline, piper, ienibahar, zahar brun.   Ingrediente: 1 buc din pulpa porc 1 cana suc de portocale 1 cana otet 1/2 lingurita de scortisoara 1 bucatica ghimbir 2 catei de…Read more »

Reteta zilei: Budinca de ciuperci

Budinca_de_ciuperci_12Budinca de ciuperci din: ciuperci, ceapa, branza, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 300-400 gr ciuperci 1 ceapa 200 gr branza maruntita 100gr smantana Sare piper   Mod de preparare: Se clatesc ciupercile, se toaca. Tocati si ceapa, apoi gatiti intr-o tigaie cateva minute. Adaugati ciupercile, sare, piper, amestecati si sotati. Incorporati smantana, aduceti la fierbere,…Read more »

Reteta zilei: Chiftele din carne de carnati cu branza cheddar

Chiftele_din_carne_de_carnati_cu_branza_cheddar_11Chiftele din carne de carnati cu branza cheddar din: faina, carne de carnati, branza cheddar, lapte batut.   Ingrediente: 1 1/2 – 1 3/4 cesti faina Carnea de la 5-6 carnati 250gr branza cheddar, rasa 1/2 – 3/4 cesti de lapte batut     Mod de preparare: Intr-o tigaie adaugati carnea de la carnati si…Read more »

Reteta zilei: Turta dulce cu migdale

Turta_dulce_cu_migdale_08Turta dulce cu migdale din: ghimbir uscat, faina, zahar brun, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, coriandru, cardamom, unt, ou, esenta de migdale, zahar, migdale.   Ingrediente: 1/4 cana ghimbir uscat, tocat 1 1/2 cani de faina 1/4 cana de zahar brun 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt…Read more »

Reteta zilei: Curcan umplut cu ierburi aromatice

Curcan_umplut_cu_ierburi_aromatice_06Curcan umplut cu ierburi aromatice din: curcan, unt nesarat, boia de ardei, piper, praf de usturoi, sare, supa de pui, lamaie, salvie, rozmarin, cimbru.   Ingrediente: 1 curcan 100gr unt nesarat 1 lingura boia de ardei 2 lingurite piper negru 1 lingurita praf de usturoi Sare 3 cesti supa de pui Ingrediente umplutura: 1 lamaie,…Read more »

Reteta zilei: Frittata cu broccoli si rosii

Frittata_cu_broccoli_si_rosii_11Frittata cu broccoli si rosii din: oua, smantana lichida, sare, piper, nucsoara, broccoli, rosii, ceapa, busuioc, ulei de masline, mozzarella.   Ingrediente: 10 oua 100 gr smantana lichida sare si piper nucsoară 1 broccoli, rupt buchetele 2 rosii uscate 1 ceapa, tocata 1 legatura frunze de busuioc, tocat ulei de masline 240 gr mozzarella proaspata,…Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu legume si sos

Supa_de_pui_cu_legume_si_sos_05Supa de pui cu legume si sos din: piept de pui, ulei, ceapa, ardei gras rosu, porumb, fasole neagra, usturoi, supa de pui, malai, sos enchilada, sare, chili, chimen, coriandru, chips-uri tortilla.   Ingrediente: 1 piept de pui, taiat pe jumatate 1 lingura de ulei 1 ceapa mare, tocata 1 ardei gras rosu, tocat 250…Read more »

Reteta zilei: Prajitura Tiramisu

Prajitura_Tiramisu_10Prajitura Tiramisu din: branza mascarpone, piscoturi, ou, zahar, cafea, coniac, cacao, ciocolata.   Ingrediente: 250 gr branza mascarpone 250 gr piscoturi 2 galbenusuri de ou 2 linguri de zahar 1 cana cafea, racita 1 1/2 linguri de coniac 1-2 linguri de cacao Ciocolata rasa   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecati galbenusurile de ou, zahar…Read more »

Reteta zilei: Muschi de porc la gratar

Muschi_de_porc_la_gratar_07Muschi de porc la gratar din: muschi de porc, usturoi, sos de soia, zahar brun, cimbru, ardei iute, ghimbir.   Ingrediente: 2 buc muschi de porc 3 catei de usturoi, tocat 1 ceasca sos de soia 2 linguri zahar brun 2 crengute de cimbru 2 ardei iuti 1 lingurita ghimbir     Mod de preparare:…Read more »

Reteta zilei: Rasol de porc cu glazura si felii de ananas

Rasol_de_porc_cu_glazura_si_felii_de_ananas_10Rasol de porc cu glazura si felii de ananas din: rasol de porc, cimbru, cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar brun, miere, scortisoara, felii de ananas.   Ingrediente: 1 rasol porc, afumat 5 crengute de cimbru 8 cuisoare 2 fire praz Ingrediente glazura: 1 cana suc de ananas 1 lingura de…Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole cu varza

Mancare_de_fasole_cu_varza_08Mancare de fasole albe cu varza din: ulei de masline, cartofi, cimbru, ceapa, fasole alba, varza alba, sare, piper.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cartofi, curatati, taiati cuburi 3-4 crengute de cimbru proaspat 1/2 ceapa , tocata 1 cutie fasole alba, clatita si scursa 3 cani varza alba, tocata Sare si piper…Read more »

Reteta zilei: Clatite cu dulceata si nutella

Clatite_cu_dulceata_si_nutella_05Clatite cu dulceata si nutella din: oua, lapte, unt topit, sare, faina, unt, ulei. Ingrediente: 2 oua 2/3 cana de lapte 2 linguri de unt topit 1/4 lingurita de sare 1 cana faina unt sau ulei   Mod de preparare:  Amestecati lichidele intr-un blender, apoi incorporate sare si faina. Se amesteca pana la omogenizare timp…Read more »

Reteta zilei: Fructe de mare in sos de smantana

Fructe_de_mare_in_sos_de_smantana_18Fructe de mare in sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari, creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 1 ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti, scoici Smantana 2 catei de usturoi Patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Spalati si puneti in apa rece timp de…Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu branza feta si sos tzatziki

Sandwich_cu_branza_feta_si_sos_tzatziki_10Sandwich cu branza feta si sos tzatziki din: lipii, avocado, branza feta, castravete, varza alba, varza rosie, ardei gras, rosie, rucola, iaurt, marar, usturoi, suc de lamaie, sare, piper.   Ingrediente sandwich: 2 lipii 1 avocado, feliat ½ ceasca branza feta, maruntita ½ de castravete, feliat ½ ceasca varza tocata ½ ceasca varza rosie, tocata…Read more »

Reteta zilei: Crochete de ton

Crochete_de_ton_12Crochete de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper, pesmet, ulei de masline, iaurt, marar.   Ingrediente : 500gr ton, maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/4 linguriță de piper ¾ ceasca pesmet ulei de…Read more »

Reteta zilei: Nuci si alune caramelizate

Nuci_si_alune_caramelizate_07Nuci si alune caramelizate din: zahar brun, zahar, sare, piper, scortisoara, nuci, alune, albus de ou, apa.   Ingrediente: 1/3 ceasca de zahar brun 2/3 ceasca de zahar 1 linguriță de sare 1 varf de cuțit de piper 1 lingurita scortisoara macinata 500 gr nuci si alune 1 albus de ou , la temperatura camerei…Read more »

Reteta zilei: Burgeri de pui cu legume

Burgeri_de_pui_cu_legume_06Burgeri de pui cu legume din: carne tocata de pui, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, ou, sos de soia, pesmet, condimente, sare, piper, salata verde, sos de chili dulce.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ½ ceapa rosie, feliata ½ ardei gras rosu, tocat marunt 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ou ¼…Read more »

Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si verdeata

Tocanita_de_vita_cu_legume_si_verdeata_10Tocanita de vita cu legume si verdeata din: ceapa, usturoi, morcovi, friptura de vita, ardei gras, sare, piper, chili, patrunjel, cartofi, ulei.   Ingrediente: 1 ceapa 1-2 catei usturoi 1-2 morcovi 4-5 fripturi de vita 1 ardei gras Sare si piper Praf de chili Patrunjel 5-6 cartofi ulei Mod de preparare: Tocati ceapa si usturoiul.…Read more »

Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata

Tort_delicios_cu_crema_de_ciocolata_05Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana.   Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar 3/4 ceasca de unt nesarat 3/4 cana de lapte 3 oua,…Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si topping de frisca

Prajitura_cu_dovleac_si_topping_de_frisca_10Prajitura cu dovleac si topping de frisca din: piure de dovleac, lapte, zahar, condimente pentru dovleac, oua, blat, nuci, unt, frisca, crema de branza, zahar pudra.   Ingrediente: 1 cutie piure de dovleac 1 cutie de lapte 1 cana de zahar 1 lingurita de condimente pentru dovleac 3 oua 1 blat 1 cana nuci, maruntite…Read more »

Reteta zilei: Mancarica de varza cu legume

Mancarica_de_varza_cu_legume_15Mancarica de varza cu legume din: morcovi, varza, ceapa, sare, piper, frunze dafin, sos de rosii, verdeata.   Ingrediente: 3 morcovi 1 varza 1 ceapa Sare si piper Frunze dafin Sos de rosii Verdeata, dupa gust   Mod de preparare: Curatati si radeti morcovii. Tocati varza, tocati si gatiti ceapa la foc mare intr-o cratita.…Read more »

Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza

Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_cu_sos_de_maioneza_15Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza din: maioneza, sos chili, sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci pecan, faina, praf de usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru, piept de pui, ulei.   Ingrediente: 1/4 ceasca maioneza 2 linguri sos chili dulce 1 lingurita sos sriracha 2 cupe pesmet 2…Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra

Bruschete_cu_sos_si_branza_de_capra_06Bruschete cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper, bagheta, branza de capra.   Ingrediente pentru sos: 1 borcan rosii uscate in ulei, scurse și tocate 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa, taiata felii subțiri 1 catel…Read more »

Reteta zilei: Rulouri cu dovleac si nuca

Rulouri_cu_dovleac_si_nuca_06Rulouri cu dovleac si nuca din: crema de branza, unt, zahar, sare, esenta de vanilie, faina, piure de dovleac, unt, zahar brun, condimente, scortisoara, nuci.   Ingrediente aluat: 120gr crema de branza 150 gr unt 2 linguri de zahar 1/8 lingurita de sare 1/2 lingurita esenta de vanilie 1 ceasca faina Ingrediente umplutura dovleac: 1/2…Read more »

Reteta zilei: Ghiveci de legume cu sos de rosii

Ghiveci_de_legume_cu_sos_de_rosii_16Ghiveci de legume cu sos de rosii din: vinete, ardei rosu, ceapa, morcovi, sos de rosii, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 vinete 2 ardei rosii 1 ceapa 1 kg de morcovi sos de roșii sare și piper ulei Mod de preparare: Tocati ceapa, morcovii, ardeiul rosu, vinetele. Sotati ceapa cateva minute in ulei, adaugati…Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si capsuni

Bruschete_cu_branza_de_capra_si_capsuni_04Bruschete cu branza de capra si capsuni din: capsuni, otet balsamic, ulei de masline, busuioc, branza de capra, bagheta.   Ingrediente: 2 cesti capsuni feliate 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 2 linguri de busuioc proaspat,tocat 60 gr branza de capra 1 bagheta, feliata   Mod de preparare: Intr-un castron mic combinati…Read more »

Reteta zilei: Sos pesto

Sos_pesto_7O reteta savuroasa de Sos pesto din: busuioc, usturoi, nuci, parmezan, sare, piper si ulei de masline extravirgin.   Ingrediente: 2 cani busuioc proaspat 1 cătel de usturoi ¼ ceasca de nuci ½ ceasca parmezan ras sau brânză Pecorino ¼ lingurita de sare piper negru proaspăt macinat 2/3 ceasca de ulei de masline extravirgin  …Read more »

Reteta zilei: Inghetata cu aroma de portocale

Inghetata_cu_aroma_de_portocale_13Inghetata cu aroma de portocale din: zahar, ou, lapte, smantana, vanilie, suc de portocale, coaja de portocala.   Ingrediente: 1/2 cana de zahar 4 galbenusuri de ou 2 cesti lapte 2 cesti smantana 1 lingurita de vanilie 2 cesti de suc de portocale Coaja de la 2 portocale   Mod de preparare: Combinati zaharul, galbenușurile…Read more »

Reteta zilei: Curcan la cuptor

Curcan_la_cuptor_09Curcan la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan.   Ingrediente: 1/2 ceasca de sare 2 linguri de boabe de piper negru 1 lingura de boabe de piper rosu 1/2 lingura de boabe de piper alb 1 lingura de cimbru proaspat coaja…Read more »

Reteta zilei: Midii in sos picant pe pat de orez

Midii_in_sos_picant_pe_pat_de_orez_07Midii in sos picant pe pat de orez din: midii, usturoi, ardei iute, piper negru, sos de stridii, sos de peste, zahar, frunze de limeta, busuioc, ulei, orez fiert. Ingrediente: 1 kg de midii, curatate 3 catei de usturoi, tocat 5 ardei iuti, tocat 2 linguri de piper negru, zdrobit 2 linguri de sos de…Read more »

Reteta zilei: Pizza cu blat din vinete

Pizza_cu_blat_din_vinete_12O reteta savuroasa de Pizza cu blat din vinete din: vinete, sare, ulei de masline, condimente, busuioc, parmezan, mozzarella, usturoi, rosii si oregano.   Ingrediente: 1 vânătă 1 lingura sare 2 linguri ulei de măsline 2 lingurite condimente italiene 10 frunze de busuioc 1/3 ceasca parmezan ras 1/3 ceasca fin mozzarella rasa Ingrediente sos: 2-3…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu