miercuri, 11 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #41

Retete pentru Craciun:

Scoici cu rosii coapte

4 August 2013
Scoici_cu_rosii_coapteScoici cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »





Chiftelute delicioase marinate

4 August 2013
Chiftelute_delicioase_marinateChiftelute marinate din: chiftelute, suc de rosii, apa, ulei, otet, frunza de dafin, faina, sare. Ingrediente: 20 chifteluțe prăjite Sosul: 250 ml suc de roșii 250 ml apă 50 ml ulei 5 ml oțet 1 frunză de dafin 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Se încinge uleiul și se prăjește făina timp de…
Read more »





Supa de gaina cu taitei si legume

4 August 2013
Supa_de_gaina_cu_taitei_si_legumeSupa de gaina cu taitei si legume din: tacam de gaina, morcovi, ceapa, telina, albitura, paste, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 tacam de gaina 2 morcovi, tocati cubulete 1 ceapa, tocata 1 telina, tocata cubulete 1 albitura, taiata marunt 1 mana de paste 1 legatura de patrunjel, tocata fin sare piper   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Vita cu legume

4 August 2013
Vita_cu_legume_15Vita cu legume in: ulei, friptura de vita, ceapa, mazare, morcov, ardei gras, coaja de portocala, suc de portocala, sos de soia, ulei de susan, ghimbir, usturoi, zahar brun, susan, ceapa verde, orez.   Ingrediente: 1 ½ linguri ulei 1 ½ kg friptura de vita 1 ceapa mica, tocata marunt 1 ½ cani mazare dulce…
Read more »





Placinta cu caise si chefir

4 August 2013
Placinta_cu_caise_si_chefirPlacinta cu caise si chefir din: caise, chefir, faina, ou, bicarbonat, zeama de lamaie, esenta de rom, sare, ulei. Ingrediente: 500 g caise 500 ml chefir 650 g faina 1 ou 1/2 lingurita bicarbonat 1 lingura cu zeama de lamaie 1 fiola esenta de rom sare ulei   Mod de preparare: Intr-un castron, bati oul…
Read more »





Frigarui de pui cu legume si garnitura de cartofi

4 August 2013
Frigarui_de_pui_cu_legume_si_garnitura_de_cartofiFrigarui de pui cu legume si garnitua de cartofi din: pulpe superioare de pui, ceapa, ciupercute, vinete, ardei rgasi, dovlecei, cartofi, sare, usturoi, piper, chilli, ulei. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 2 cepe 20 ciupercute Champignon 2 vinete 4 ardei grasi 2 dovlecei 500 g cartofi, curatati si taiati cuburi sare 2 catei de…
Read more »





Mămăliguţă cu brânză si cimbru

4 August 2013
Mamaliguta_cu_brânza_si_cimbruMămăliguţă cu brânză si cimbru din: malai, apa, sare, ceapa, cimbru, ulei de masline, otet din vin si branza de burduf. Ingrediente: 300 g malai 1 l apa 1 lingurita sare 3 cepe 3 crengute de cimbru 30 ml ulei de masline 20 ml otet din otet 200 g branza de burduf   Mod de…
Read more »





Tartine rumenite

4 August 2013
Tartine_rumeniteTartine rumenite din: cas, cimbru, sunca de praga, ulei de floarea soarelui sparanghel, rosii cherry, paine crocanta, usturoi, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 200 g cas proaspat 1 lingura cimbru, maruntit 8 felii sunca de Praga 2 linguri ulei de floarea soarelui 350 g sparanghel o mana de rosii cherry 4 felii de paine…
Read more »





Păstrăvi pe grătar

4 August 2013
Pastravi_pe_gratarPăstrăvi pe grătar din: unt, pastravi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g unt 6 păstrăvi proaspeți ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se curăță păstrăvii și se spală bine. În interiorul fiecărui pește se pune un cubuleț de unt și se presară sare și piper. Pe exterior se ung cu…
Read more »





Supa rece de castraveti cruzi

4 August 2013
Supa_rece_de_castraveti_cruziSupa rece de castraveti cruzi din: morcovi, telina, ceapa, albitura, castarveti, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 morcovi 1 telina 1 ceapa albitura 2 castraveti mari 1 cana cu smantana sare piper marar   Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, ţelina şi ceapa, le tăiaţi în două, le spălaţi. Puneţi la fiert morcovii şi ţelina în…
Read more »





Reteta zilei: Rosii cu ierburi aromatice in aluat

4 August 2013
Rosii_cu_ierburi_aromatice_in_aluat_06Rosii cu ierburi aromatice in aluat din: paine, oua, lapte, piper, busuioc, rozmarin, patrunjel, ceapa verde, usturoi, rosii cherry, branza cheddar.   Ingrediente: 3 cupe resturi de paine sau chifle, cuburi 3 oua, batute 1 cana de lapte ½ lingurita piper negru 1 lingura busuioc proaspat, tocat 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 1 lingura patrunjel…
Read more »





Limonada alcoolizata

4 August 2013
Cocktail_5Limonada alcoolizata din: frunze de menta, zahar tos, whisky, limonada, lamaie. Ingrediente: 8 frunze de menta plus 1 pentru servit 1 lingurita zahar tos 50 ml whisky limonada felii de lamaie pentru ornat   Mod de preparare: Zdrobeşte frunzele de mentă cu zahărul şi nişte gheaţă zdrobită – cu ajutorul unei linguri de lemn sau…
Read more »





Salata acrisoara cu varza rosie si morcovi

4 August 2013
Salata_acrisoara_cu_varza_rosie_si_morcoviSalata acrisoara cu varza rosie si morcovi din: zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar tos, sos tabasco, sos pentru gratar, maioneza, varza rosie, ceapa rosie, morcovi, patrunjel. Ingrediente: zeama si coaja de la 2 lamai 2 linguite zahar tos 1 lingura piure de rosii cateva picaturi de sos tabasco 2 linguri sos pentru gratar…
Read more »





Legume rumenite cu salsa si guacamole

4 August 2013
Legume_rumenite_cu_salsa_si_guacamoleLegume rumenite cu salsa si guacamole din: cartofi, boia iute, ardei iute, telemea, vinegreta, salsa, guacamole, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi sau cartofi dulci – dupa preferinta un praf generos de boia iute 2 ardie iuti, tocati 150 g telemea razuita 100 ml vinegreta cu mustar 200 g salsa proaspata 200 g guacamole 2 linguri…
Read more »





Supă răcoritoare

4 August 2013
Supa_racoritoareSupă răcoritoare din: castraveciori, smantana, chimen, usturoi, marar verde, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 8 castraveciori proaspeti 500 ml smantana rece 1 lingurita chimen macinat 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 ardei gras rosu sare piper   Mod de preparare: Spălaţi legumele şi scurgeţi-le de apă. Cu ajutorul unui blender mărunţiţi castraveciorii,…
Read more »





Friptura de porc cu sos de mere

4 August 2013
Friptura_de_porc_cu_sos_de_mereFriptura de porc cu sos de mere din: lamaie, muschiulet de porc, frunze de salvie, mere, zahar brun, cartofi copti, legume verzi. Ingrediente: 1 lamaie, taiata pe jumatate 4 bucati muschiulet de porc, a cate 150 g fiecare pentru sosul de mere: 2 linguri frunze de salvie, tocate grosier 3 mere decojite si tocate 1…
Read more »





Salata cu sos dulce acrisor

4 August 2013
Salata_cu_sos_dulce_acrisorSalata cu sos dulce acrisor din: salata verde, loboda rosie, frunze de telina, ceapa verde, lamaie, miere, ulei de masline, alune de padure, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 salate verzi mari sau 4 mai mici 1 legatura loboda rosie 1 legatura frunze de telina 1 legatura ceapa verde 1 lamaie 2 linguri miere 1…
Read more »





Tartelete cu brânză si cimbru

4 August 2013
Tartelete_cu_brânza_si_cimbruTartelete cu brânză si cimbru din: aluat pentru foitaj, cimbru verde, branza mozzarella, branza brie, rosii, smantana, ou, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 2 crengute cimbru verde 100 g branza mozzarella 100 g branza brie 1 rosie mare sau 3-4 rosii cherry 100 g smantana 1 ou sare piper   Mod de…
Read more »





Cheesecake cu afine

4 August 2013
Cheesecake_cu_afineCheesecake cu afine din: biscuiti cu cacao, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar fin, branza de vaci, gris, afine, gem de afine. Ingrediente: 225 g biscuiti cu cacao zdrobiti 115 g unt moale 3 galbenusuri coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 linguri suc de lamaie 60 g zahar fin 500 g…
Read more »





Reteta zilei: Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite

4 August 2013
Salata_de_legume_coapte_cu_sos_pesto_si_nuci_prajite_08Salata de legume coapte cu sos pesto si nuci prajite din: fasole verde, rosii, usturoi, ardei gras, otet balsamic, ulei de masline, piper, busuioc, pesto, nuci.   Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceasca de rosii 4 catei de usturoi 1 ardei gras rosu (cuburi) 1/4 ceasca otet balsamic 1/4 ceasca ulei de masline 1/2…
Read more »





Dulceaţă de ardei iute

4 August 2013
Dulceata_de_ardei_iuteDulceaţă de ardei iute din: ardei iute, otet de mere, zahar tos. Ingrediente: 500 g ardei iuti 500 ml otet de mere 500 g zahar tos   Mod de preparare: Pui ardeii într-un vas cu apă rece, îi speli bine şi începi curăţarea lor de nervuri şi seminţe. Tai ardeii în bucăţi mai mici şi…
Read more »





Supa crema de linte cu verdeata si crutoane

4 August 2013
Supa_crema_de_linte_cu_verdeata_si_crutoaneSupa crema de linte cu verdeata si crutoane din: linte, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, otet, patrunjel verde, sare, piper, crutoane cu usturoi. Ingrediente: 400 g linte 1 ceapă 1 morcov 2 pătrunjel rădăcină ½ lingură oțet 1 pătrunjel verde sare piper crutoane cu usturoi   Mod de preparare: Se fierbe lintea în apă cu…
Read more »





Rulada cu carne de porc si mere

4 August 2013
Rulada_cu_carne_de_porc_si_mere  Rulada cu carne de porc si mere din: carne de porc, mere, oua, chifla, lapte dulce pasteurizat, ceapa, cimbru, ulei, piper, sare. Ingrediente: 300 g carne de porc 3 mere acrisoare 2 oua 1 chifla 150 ml lapte dulce pasteurizat 1 ceapa mica 2-3 fire cimbru verde sau 1 lingurita cimbru uscat maruntit 2…
Read more »





Prăjitură cu vişine proaspete

4 August 2013
Prajitura_cu_visine_proaspetePrăjitură cu vişine proaspete din: oua, unt, zahar farin, faina, zahar vanilat, visine. Ingrediente: 4 oua 400 g unt 400 g zahar farin 400 g faina cernuta proaspat zahar vanilat 1 kg visine proaspete fara samburi   Mod de preparare: Freci într-un castron untul moa­le cu zahărul farin, până devine cpumă cremoasa. Separi ouă­le, gălbenuşurile…
Read more »





Frigarui de rinichi

4 August 2013
Frigarui_de_rinichiFrigarui de rinichi din: rinichi, slanina afumata, morcovi, sare, piper, ulei, verdeata, rosie, frunza de dafin. Ingrediente: 500 g rinichi 100 g slanina afumata 2 morcovi fierti sare piper ulei verdeata tocata 1 rosie frunze de dafin   Mod de preparare: Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două, îi ţineţi în apă cu oţet…
Read more »





Chiftelute delicioase de pui

4 August 2013
Chiftelute_delicioase_de_puiChiftelute delicioase de pui din: carne tocata de pui, cartofi, morcov, usturoi, ou, patrunjel, rosii, castraveti murati, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne tocată de pui 2 cartofi 1 morcov 4 căței de usturoi 1 ou pătrunjel proaspăt roșii castraveți murați sare piper   Mod de preparare: Se curăță cartofii și morcovul, se taie cubulețe…
Read more »





Tort cu visine si frisca

4 August 2013
Tort_cu_visine_si_friscaTort cu visine si frisca din: aluat, compot de visine, zahar, amidon, gelatina, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 300 g aluat de foi 720 ml compot de visine 100 g zahar 20 g amidon 7 g gelatina 750 ml frisca 250 g zahar pudra   Mod de preparare: Se decongeleaza aluatul. Cuptorul se incinge la…
Read more »





Cum se prepara Quesadilla cu chorizo si cartofi (video)

3 August 2013
Cum_se_prepara_Quesadilla_cu_chorizo_si_cartofiRetete video: Cum se prepara Quesadilla cu chorizo si cartofi
Read more »





Retete de gratar pentru o petrecere reusita

3 August 2013
Gratar_7Retete pentru gratar: Hamburger de vita la gratar Hamburger de vita la gratar din: carne tocata de vita, ou, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 1 ou 4 căței de usturoi ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se pune carnea tocată într-un bol. Se adaugă…
Read more »





Retete de salate rapide pentru o gustare usoara

3 August 2013
Salate_2Retete de salate: Reteta zilei: Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de mac Salata de fructe cu sos de iaurt si seminte de mac din: seminte de mac, lapte, iaurt, miere, banana, portocala, afine, capsuni, struguri, suc de lamaie.   Ingrediente: 2 linguri seminte de mac 1/2 cana lapte 1 cana iaurt…
Read more »





Selectie de retete rapide de vara

3 August 2013
Retete_3Retete rapide: Reteta zilei: Dovlecei la gratar cu sos de usturoi Dovlecei la gratar cu sos de usturoi din: usturoi, ulei de masline, dovlecei, sare, piper.   Ingrediente: 3 catei de usturoi, pisat ¼ cana ulei de masline 4 dovlecei Sare si piper     Mod de preparare: Se incalzeste gratarul. Intr-un castron mic, combinati…
Read more »





Cum se prepara mic dejun mexican (video)

3 August 2013
Cum_se_prepara_mic_dejun_mexicanRetete video: Cum se prepara mic dejun mexican
Read more »





Cum se prepara Piept de rata cu sos de coacaze (video)

3 August 2013
Cum_se_prepara_Piept_de_rata_cu_sos_de_coacaze  Retete video:   Cum se prepara Piept de rata cu sos de coacaze
Read more »

Cum se prepara File de somon cu sos de mustar frantuzesc si piure (video)

3 August 2013
Cum_se_prepara_File_de_somon_cu_sos_de_mustar_frantuzesc_si_piure  Retete video:   Cum se prepara File de somon cu sos de mustar frantuzesc si piure
Read more »





Meniu #3

3 August 2013
Rdl_1Pentru ca nicio zi sa nu semene cu cealalta, ne-am gandit sa va propunem un meniu al zilei, astfel incat intrebarea “Ce mancam astazi?” sa aiba un raspuns rapid si gustos. O supa sau o ciorba sanatoasa, un fel principal hranitor si un desert savuros sunt recomandarile noastre, atent selectionate pentru voi care speram sa…
Read more »





Selectie de retete apetisante pentru gratar

3 August 2013
Gratar_3Retete pentru gratar: Frigărui de curcan cu porumb Frigărui de curcan cu porumb din: piept de curcan, stiuleti de porumb, ardei gras, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, ketchup, sos pesto. Ingrediente: 300 g piept de curcan 3 stiuleti de porumb 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 2 rosii 2 linguri ulei sare piper ketchup…
Read more »





Salate antreu pentru o zi speciala

3 August 2013
Salate_1Retete de salate: Reteta zilei: Salata de castraveti cu avocado si ton Salata de castraveti cu avocado si ton din: avocado, suc de limeta, castravete, coriandru, ceapa verde, ton, sare, piper, maioneza, suc de limeta.   Ingrediente: 1 avocado 1 lingura suc de limeta 1 castravete 1/2 cana coriandru tocat 1/4 ceasca felii de ceapa…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu caise si cirese

3 August 2013
Prajitura_cu_caise_si_cirese_16Prajitura cu caise si cirese din: caise, cirese, zahar, faina, scortisoara, esenta de vanilie, unt, sare, ou.   Ingrediente umplutura: 1/2 kg caise 1 cana cirese fara samburi ¼ cana de zahar 1 lingura faina ½ lingurita scortisoara macinata ½ lingurita de esenta de vanilie ½ lingura unt Ingrediente aluat: 1 ¼ cana faina ½…
Read more »





Chiftelute de vita cu spaghete

3 August 2013
Chiftelute_de_vita_cu_spagheteChiftelute de vita cu spaghete din: spaghete, carne tocata de vita, ceapa, cartofi, ou, marar, rosii, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 400 g spaghete 300 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 cartof 1 ou 1 lingură mărar tocat 5 roșii sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Se fierb spaghetele,…
Read more »





Paste cu sos de rosii si ierburi

3 August 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_si_ierburiPaste cu sos de rosii si ierburi din: paste tortelloni, rosii, ulei de masline, busuioc, sare. Ingrediente: 400 g paste tortelloni 300 g rosii 3 linguri ulei de masline 2 legaturi ierburi aromate (busuioc, patrunjel, targon, etc, dupa gust) sare   Mod de preparare: Puneţi roşiile într-o strecurătoare şi scufundati-le câteva secunde în apă clocotită.…
Read more »





Dovlecei umpluti cu legume si kaizer

3 August 2013
Retete_1Dovlecei umpluti cu legume si kaizer din: dovlecei, kaizer, rosii, ceapa, ardei morcov, boabe de porumb, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 50 g kaizer 2 rosii 1 ceapa 1 ardei 1 morcov 2-3 linguri boabe de porumb fiert 2 linguri ulei 1/2 lingura cimbru uscat sau 1 lingura cimbru proaspat tocat…
Read more »





Prăjitura aromata cu pepene galben

3 August 2013
Deserturi_delicioasePrăjitura aromata cu pepene galben din: oua, zahar, faina, cacao, gelatina, frisca, iaurt, gem de portocala si pepene galben. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 200 g zahar 200 g faina 50 g cacao pentru crema: 6 foi de gelatina 450 g frisca lichida 500 g iaurt 200 g gem de portocale pepene galben pentru decor…
Read more »





Frigarui de pui cu mere

3 August 2013
Frigarui_de_pui_cu_mereFrigarui de pui cu mere din: piept de pui, mere, ulei, miere, suc de rosii, cimbru verde, boabe de mustar, boia dulce, sare, piper, slaninuta. Ingrediente: 800 g piept de pui file sau pulpe dezosate 3 mere 60 ml ulei 4 linguri miere 250 ml suc de rosii 2 fire de cimbru verde 1 lingurita…
Read more »





Tocană de vinete cu smântână

3 August 2013
Tocana_de_vinete_cu_smântânaTocană de vinete cu smântână din: vinete, ceapa, ulei, rosii, smantana, sare. Ingrediente: 6 vinete mici 2 cepe 1 ceasca ulei 1/2 kg rosii decojite 1 cana cu smantana sare   Mod de preparare: Speli vinetele şi le tai felii groase, pe care le presari cu puţină sare deasupra şi le ţii acoperite cel puţin…
Read more »





Piept de curcan la gratar

3 August 2013
Piept_de_curcan_la_gratarPiept de curcan la gratar din: piept de curcan, frunze de salata, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan frunze de salată ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se unge cu ulei carnea de curcan și se presară cu sare și piper. Se frige pe grătarul bine încins,…
Read more »





Supa crema de legume cu marar si crutoane

3 August 2013
Supa_crema_de_legume_cu_marar_si_crutoaneSupa crema de legume cu marar si crutoane din: dovlecel, cartofi, morcov, marar, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 2 cartofi 1 morcov mărar proaspăt crutoane sare piper   Mod de preparare: Se curăță legumele, se taie cuburi și se fierb într-un litru de apă. Când sunt bine pătrunse se scot din supă și se…
Read more »





Ruladă cu fructe de pădure si branza de vaci

3 August 2013
Rulada_cu_fructe_de_padure_si_branza_de_vaciRuladă cu fructe de pădure si branza de vaci din: oua, zahar, faina, branza de vaci, frisca, zahar pudra, fructe de padure asortate. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 250 g branza de vaci grasa 250 ml frisca 100 g zahar pudra 300 g fructe de padure asortate (capsuni, zmeura, mure)  …
Read more »





Salata de castraveti cu rosii si chiftelute

3 August 2013
Salata_de_castraveti_cu_rosii_si_chifteluteSalata de castraveti cu rosii si chiftelute din: chiftele de pui, castraveti, rosii, ceapa rosie, valeriana, adei gras, sare, piper, otet balsamic, ulei de masline. Ingrediente: 300 g chiftele de pui tavalite prin susan si coapte la cuptor 3 castraveti verzi 5 rosii 1 ceapa rosie 2 cepe verzi frunze de untisor sau valeriana 1…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich-uri cu creveti si salata de cartofi

3 August 2013
Sandwich_cu_creveti_si_salata_de_cartofi_05Sandwich-uri cu creveti si salata de cartofi din: creveti, ulei de masline, suc de lamaie, condimente, ardie iute, porumb dulce, cartofi, ulei de masline, telina, sare, piper, salata verde, rosii cherry, chifle.   Ingrediente: 1/2 kg creveti, decorticati 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc proaspat de lamaie 1 lingurita condimente dupa gust 1…
Read more »





Tartă cu roşii, ceapă şi măsline

3 August 2013
Tarta_cu_rosii_ceapa_si_maslineTartă cu roşii, ceapă şi măsline din: rosii, ceapa, masline, ulei de masline, faina, ou, lapte, zahar, sare, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g rosii 500 g ceapa 100 g masline 5 linguri ulei de masline 200 g faina 1 ou 2 linguri lapte un varf de cutit de zahar sare piper frunze de…
Read more »





Frigărui de curcan cu porumb

3 August 2013
Frigarui_de_curcan_cu_porumbFrigărui de curcan cu porumb din: piept de curcan, stiuleti de porumb, ardei gras, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, ketchup, sos pesto. Ingrediente: 300 g piept de curcan 3 stiuleti de porumb 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 2 rosii 2 linguri ulei sare piper ketchup sos pesto   Mod de preparare: Tai ştiuleţii…
Read more »





Plăcintă cu fructe de pădure

3 August 2013
Placinta_cu_fructe_de_padurePlăcintă cu fructe de pădure din: zahar pudra, faina, praf de copt, ulei, ou, lapte, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilat, ou, lapte, fructe de padure. Ingrediente: blat (1 cana = 250 ml): 125 g zahar pudra 1 cana faina 1 1/2 lingurita praf de copt 95 ml ulei 1 ou batut 1/2 cana…
Read more »





Supa crema de dovlecel

3 August 2013
Supa_crema_de_dovlecelSupa crema de dovlecel din: dovlecel, apa, patrunjel, leustean, usturoi, ulei de masline, cartofi, ceapa, lamaie. Ingrediente: 700 g dovlecel 1 ½ l apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuștean 3-4 căței usturoi 3 linguri ulei măsline 2 cartofi 1 ceapă 1 lămâie   Mod de preparare: Se spală și se curăță dovleceii. Se taie…
Read more »





Frigarui vegetariene cu vinete si ciuperci

3 August 2013
Frigarui_vegetariene_cu_vinete_si_ciuperciFrigarui vegetariene cu vinete si ciuperci  din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 2 vinete mai mari 8 ciuperci albe de cultura 1 ardei rgas rosu 1 ceapa frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei sare piper usturoi   Mod de preparare: Taiati…
Read more »





Placinta de vinete cu carne de vita

3 August 2013
Retete_1Placinta de vinete cu carne de vita din: vinete, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, cimbru, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete bine coapte 500 g carne tocata de vita 4 cepe 2 catei de usturoi 100 g parmezan 200 g pesmet 4 oua 100 g unt 100 ml…
Read more »





Reteta zilei: Dressing de coriandru

3 August 2013
Dressing_de_coriandru_11Dressing de coriandru din: coriandru, usturoi, seminte, sare, piper negru, ulei de masline, otet, limeta, maioneza, apa.   Ingrediente: 1 cana de coriandru proaspat 1 catel de usturoi, tocat 1 lingura de seminte de dovleac 3 lingurite de sare 1 lingurita piper negru 1 lingura de ulei de masline 1 lingura de otet ½ de…
Read more »





Rulada de pui cu oua si legume

3 August 2013
Rulada_de_pui_cu_oua_si_legumeRulada de pui cu oua si legume din: pui, carne tocata, sunca, oua, morcovi, ceapa, marar, unt, cimbru, sare. Ingrediente: 1 pui de circa 1 1/2 kg 300 g carne tocata amestec 200 g sunca 2 oua 2 morcovi 2 cepe 1 legatura marar 2 linguri unt cimbru sare   Mod de preparare: Fierbi ouăle…
Read more »





Macaroane cu sos de vinete

3 August 2013
Macaroane_cu_sos_de_vineteMacaroane cu sos de vinete din: vinete, macaroane, ulei, usturoi, rosii, bulion, busuioc, piper, sare. Ingrediente: 2 vinete 250 g macaroane ulei usturoi 1 kg rosii 2 linguri de bulion busuioc piper sare   Mod de preparare: Tai vinetele cuburi mici, le sărezi şi le laşi o oră în strecurătoare. Apoi le speli de sare…
Read more »





Ruladă cu capsuni si frisca

3 August 2013
Rulada_cu_capsuni_si_friscaRuladă cu capsuni si frisca din: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca, intaritor de frisca, miere. Ingrediente: blat: 3 oua 80 g miere 30 g zahar 1 praf sare 110 g faina de grau 20 g faina de hrisca crema si decor: 500 g caspuni 500 ml frisca 2…
Read more »





Aperitiv cu telemea, ceapa si rosii

3 August 2013
Aperitiv_cu_telemea_ceapa_si_rosiiAperitiv cu telemea, ceapa si rosii din: rosii, ceapa rosie, lamaie, telemea de oaie, pesmet, faina, cimbru verde, ou, untdelemn, sare, piper. Ingrediente: 2 rosii mari 1 ceapa rosie 1/2 lamaie 200 g telemea tare, de oaie 2 linguri pesmet 2 linguri faina 2 fire de cimbru verde 1 ou mare 3 linguri untdelemn sare…
Read more »





Friptura de miel la gratar

3 August 2013
Friptura_de_miel_la_gratarFriptura de miel la gratar din: zahar brun, zeama de lamaie, coaja de lamaie, otet balsamic, usturoi, menta, pulpa de miel. Ingrediente: 2 linguri zahar brun zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 125 ml ulei de masline 8 linguri de otet balsamic 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 linguri de menta, tocata 1/2…
Read more »





Dulceata de piersici cu lamaie

3 August 2013
Dulceata_de_piersici_cu_lamaieDulceata de piersici cu lamaie din: zahar, zeama de lamaie, piersici, apa. Ingrediente: 1 kg zahar zeama de la 2 lamai 1 kg piersici 200 ml apa   Mod de preparare: Speli, cureţi piersicile, le scoţi sâmburii, le tai felii, le stropeşti Ai zeama de lămâ­ie şi le laşi. Pui 200 ml de apă la…
Read more »





Cartofi noi cu ciuperci si carnaciori in varza

3 August 2013
Cartofi_noi_cu_ciuperci_si_carnaciori_in_varzaCartofi noi cu ciuperci si carnaciori in varza din: cartofi noi, frunze de varza, ciuperci, carnaciori, ardei gras, ou, ulei, smantana, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi noi 6 frunze de varza 250 g ciuperci 2 carnaciori 1 ardei gras rosu 1 ou 50 ml ulei 200 ml smantana sare piper   Mod de preparare: Fierbi…
Read more »





Prajitura cu crema de lamaie si caramel

3 August 2013
Prajitura_cu_crema_de_lamaie_si_caramelPrajitura cu crema de lamaie si caramel din: unt, faina, fulgi de nuca de cocos, zahar, lamaie, frisca, nuci. Ingrediente: pentru blat: 2×125 g unt plus 50 g 2×120 g faina 2×100 g fulgi de nuca de cocos 2×225 g zahar pentru crema: o lamaie si jumatate 80 g unt 70 g zahar 2 oua…
Read more »





Reteta zilei: Ciocolata calda mexicana – Champurrado

3 August 2013
Ciocolata_calda_mexicana_Champurrado_03Ciocolata calda din: faina de porumb, apa, lapte, ciocolata, zahar brun, seminte de anason.   Ingrediente: 1/4 ceasca faina de porumb 2 cani de apa calda 2 cani de lapte 1 ciocolata maruntita 1/2 cana de zahar brun 1/8 lingurita seminte de anason   Mod de preparare: Intr-o cratita mare, la foc miediu se adauga…
Read more »





Strudel de caise

3 August 2013
Strudel_de_caiseStrudel de caise din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, zahar vanilinat, sare, caise, oua, coniac, coaja de lamaie, zahar praf. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar pudra 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vaniliat sare umplutura: 100 g unt 500 g caise 3 oua 100 g zahar 100 ml coniac sau…
Read more »

Ceafa de porc la gratar cu legume

3 August 2013
Ceafa_de_porc_la_gratar_cu_legumeCeafa de porc la gratar cu legume din: amzare, mange tout, muguri de soia, morcovi, ardei rgas, lamaie, ceafa de porc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 100 g mazăre boabe 100 g teci mange-tout 50 g muguri de soia 2 morcovi 1 ardei gras 1 lămâie 4 bucăți ceafă ulei de măsline sare piper…
Read more »





Dulceata de ghimbir

3 August 2013
Dulceata_de_ghimbirDulceata de ghimbir din: radacina de ghimbir, mar, zahar, apa. Ingrediente: 500 g radacina de ghimbir curata 1 mar 250 g zahar 250 ml apa   Mod de preparare: Ghimbirul curăţat îl tai după prefe­rinţă. La fel procedezi şi cu mărul. Pui într-un vas ghimbirul, zahărul mărul şi apa. Aşezi la fiert, la foc mic,…
Read more »





Supa crema de dovleac cu ardei iute si smantana

3 August 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_ardei_iute_si_smantanaSupa crema de dovleac cu ardei iute si smantana din: dovleac, smantana, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 1 dovleac potrivit smântână sare piper ardei iute   Mod de preparare: Se taie dovleacul în două și se scot semințele. Se introduce dovleacul în cuptor și se coace 60 minute. Se scoate din cuptor, se decojește, se…
Read more »





Cartofi la cuptor cu unt si rozmarin

3 August 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_unt_si_rozmarinCartofi la cuptor cu unt si rozmarin din: unt, cartofi, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 150 g unt 5-6 cartofi 1 căpățână usturoi 1 legătură rozmarin sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăță și se taie în felii mari. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Într-un vas pentru cuptor, uns cu unt,…
Read more »





Reteta zilei: Dulceata de visine si pepene galben

2 August 2013
Dulceata_de_visine_si_pepene_galben_21Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim o clipa cat de buna poate sa fie combinatia de visine cu pepene galben! Aroma pepenelui galben se impleteste cu cea a visinelor intr-o dulceata delicioasa pe care o puteti servi in orice moment, dar mai ales in anotimpul rece.   Ingrediente: 1 kg…
Read more »





Ciorba de fasole cu costita afumata si paste

2 August 2013
Ciorba_de_fasole_cu_costita_afumata_si_pasteCiorba de fasole cu costita afumata si paste din: fasole boabe, ceapa, morcovi, pastarnac, spaghete, costita afumata, ulei, sare, leustean verde, cimbru verde, bulion de tomate. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe noua 3 cepe 3 morcovi 1 radacina pastarnac 1 mana spaghete 1/2 kg costita afumata 1 lingura ulei sare 2-3 fire leustean verde 2…
Read more »





Cotlete marinate de berbecut la gratar

2 August 2013
Cotlete_marinate_de_berbecut_la_gratarCotlete marinate de berbecut la gratar din: cotlete de berbecut, usturoi, ghimbir, zeama de lamaie, ulei de masline, pudra de ardei iute, chimion. Ingrediente: 8 cotlete de berbecut pentru marinata: 4 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura de ghimbir dat pe razatoare 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura ulei de masline 1/2 lingurita pudra…
Read more »





Brânză cu roşii la cuptor

2 August 2013
Brânza_cu_rosii_la_cuptorBrânză cu roşii la cuptor din: branza mozzarella, rosii, ulei de masline, piper, busuioc. Ingrediente: 375 g branza mozzarella 4 rosii mari 3 linguri ulei de masline piper macinat 1 lingurita de busuioc uscat   Mod de preparare: Incingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Speli roşiile, le ştergi şi le tai felii. Laşi să…
Read more »





Rasol milanez

2 August 2013
Rasol_milanezRasol milanez din: rasol de vita, ceapa, telina, morcovi, supa de carne, cartofi, rosii, ulei, vin alb, faina, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 4 bucati rasol de vita 2 cepe 1 telina 2 morcovi 1 l supa de carne sau de legume 2 cartofi 400 g rosii 80 ml ulei 300 ml vin alb 3-4 linguri…
Read more »





Desert cu caise

2 August 2013
Desert_cu_caiseDesert cu caise din: budinca de vanilie, lapte, zahar, galbenusuri, frisca, caise, unt, martipan, amaretto, albusuri. Ingrediente: crema de vanilie: 1/2 plic praf de budinca de vanilie 500 ml lapte 40 g zahar 2 galbenusuri 2 linguri frisca caise: 12 caise 1 lingurita unt pentru forma 100 g masa de martipan 1 lingura lichior de…
Read more »





Ciorba de pui cu rosii

2 August 2013
Ciorba_de_pui_cu_rosiiCiorba de pui cu rosii din: pui, rosii, ceapa, orez, piper, frunze de patrunjel, zahar, sare. Ingrediente: 800 g pui 1 kg rosii 100 g ceapa 50 g orez 10 g piper 20 g frunze de patrunjel 50 g zahar 10 g sare   Mod de preparare: Puiul curăţat, spălat şi tranşat îl pui la…
Read more »





Prajitura cu alune de padure

2 August 2013
Prajitura_cu_alune_de_padurePrajitura cu alune de padure din: oua, ulei, bircabonat, miere, zahar, faina, alune de padure, smantana, zahar, gelatina, esenta de rom. Ingrediente: pentru foi: 3 oua 3 linguri ulei 1/2 lingurita bicarbonat 100 g miere 150 g zahar 500 g faina pentru crema de alune: 600 g alune de padure 400 g smantana 125 g…
Read more »





Supă de pui cu lămâie

2 August 2013
Supa_de_pui_cu_lamaie.pngO reteta delicioasa de supa cu: ulei de masline, usturoi, cuburi supa de pui, apa, telina, morcovi, piper, sare, orez, mazare, carne de pui, oua, suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat mărunt 3 cuburi de supă concentrată de pui 600 ml de apă (pentru cuburi) 1 rădăcină…
Read more »





Ceafa de porc cu legume in bere

2 August 2013
Ceafa_de_porc_cu_legume_in_bereCeafa de porc cu legume in bere din: bere, ceafa de porc, morcovi, radacina de telina, radacina de patrunjel, usturoi, boabe de struguri, sare, piper, busuioc verde, ulei, fasole verde, struguri, unt, mrcovi, zahar. Ingrediente: 300 ml bere 1 kg ceafă de porc 2 morcovi 2 rădăcini de ţelină 1 rădăcină pătrunjel 4 căţei de…
Read more »





Ciocolată de casă cu stafide si nuca de cocos

2 August 2013
Ciocolata_de_casa.pngO reteta delicioasa de ciocolata de casa cu: zahar, apa, lapte praf, unt, zahar vanilat, cacao, alune de padure, nuci, stafide, nuca de cocos. Ingrediente: 300 g zahăr 75 ml apă 200 g lapte praf 275 g unt un plic zahăr vanilat 75 g cacao 100 g alune de pădure 50 g nuci 100 g…
Read more »





Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii

2 August 2013
Friptura_de_vita_cu_sos_de_rosii_05Friptura de vita cu sos de rosii din: ceapa rosie, ardei gras, usturoi, carne tocata de vita, patrunjel, oregano, busuioc, branza ricotta, parmezan, pesmet, rosii.   Ingrediente: 1/2 ceapa rosie, tocata 1 ardei gras rosu, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 1 kg de carne tocata de vita 1 lingurita patrunjel uscat 1 lingurita oregano…
Read more »





Supă de linte şi fasole

2 August 2013
Supa_de_linte_si_fasole.pngO reteta delicioasa de supa cu: ceapa, ulei de masline, chili, sare, linte, fasole, telina, sos de rosii, morcovi, cascaval afumat, coriandru, patrunjel, smantana. Ingrediente: 1 ceapă mărunţită 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriţe de pudră de chili 1/2 linguriţă de sare 1  ceaşcă de linte fiartă şi scursă 5 ceşti de apă…
Read more »





Cremă de morcovi cu bacon

2 August 2013
Retete_1O reteta delicioasa de crema de morcovi cu:morcovi, cartofi, ceapa, mar, bacon, seminte de chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 cartofi 1 ceapa 1 măr dulce 300g bacon tăiat în felii foarte subţiri 1 /2 linguriţă seminţe de chimen sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, ceapa şi cartofii, tăiaţi-i în bucăţi…
Read more »





Tochitura cu carne de porc si carnati

2 August 2013
Tochitura_cu_carne_de_porc_si_carnatiTochitura cu carne de porc si carnati din: carne de porc, carnati de porc, ceapa, usturoi, ardei, morcov, bulion, supa de pui, ulei, piper boabe, foi de dafin, sare, cimbru, boia. Ingrediente: 500 grame carne de porc 300 grame cârnaţi de porc 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 morcov 1 lingură…
Read more »





Prajitura delicioasa cu mere si scortisoara

2 August 2013
Prajitura_cu_mere.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: mere, scortisoara, zahar, margarina, zahar vanilat, faina, sare, apa minerala, coaja de lamaie, nuca de cocos, ciocolata de post, menta. Ingrediente: un kg mere roşii un baton scorţişoară 200 g zahăr 100 g margarină 2 pliculeţe zahăr vanilat   Ingrediente blat: 200 g margarină 400 g făină un praf…
Read more »





Supa crema de dovleac cu ceapa verde

2 August 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_ceapa_verdeSupa crema de dovleac cu ceapa verde din: miez de dovleac, unt, ceapa verde, miez de seminte de dovleac, ulei, sare. Ingrediente: 400 g miez de dovleac 100 g unt 2 cepe verzi 1 lingură mieji de semințe de dovleac ulei sare   Mod de preparare: Se porționează miezul de dovleac și se fierbe în…
Read more »





Peste cu mamaliguta

2 August 2013
Peste_cu_mamaliguta.pngO reteta delicioasa de peste cu: ulei, malai, usturoi, smantana, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 2 linguri ulei 200g mălai 4 căţei de usturoi 4 linguri smântână sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi 600ml apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, adăugafi mălaiul treptat, pentru a face o mămăligă mai tare. Prăjiţi…
Read more »





Reteta zilei: Placinta cu carne de pui

2 August 2013
Placinta_cu_carne_de_pui_10Placinta cu carne de pui din: faina, unt, sare, zahar rbun, gheata, smantana, lapte, ou, piper, nucsoara, carne de pui, parmezan, usturoi, sare, amidon, ceapa verde, ulei de masline, branza.   Ingrediente aluat: 2 1/2 ceasca de faina 230 de grame de unt nesarat, foarte rece 1 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de zahar…
Read more »





Prajitura cu ciocolata si nuci

2 August 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_nuci.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, unt, zahar, cacao, lapte, faina, praf de copt, lamaie, zahar vanilat, stafide, rom, nuca, ciocolata menaj. Ingrediente: 4ouă 250 g unt 300 g zahăr 5 linguri cacao  250 ml lapte 200 g făină un pachet praf de copt coajă de lămâie şi de portocală un pliculeţ zahăr vanilat…
Read more »





Friptură de vită cu sos

2 August 2013
Friptura_2O reteta delicioasa de friptura de vita cu:unt, ulei de masline, smantana, pastranac, marar, seminte de chimen, cimbru uscat, sare, piper. Ingrediente: 800g muşchi de vită 2 linguri unt 3 linguri ulei de măsline 100 smântână 1 păstârnac mare 1 leg. mărar verde 1 linguriţă seminţe de chimen 1 linguriţă cimbru uscat sare piper  …
Read more »





Pilaf cu ficatei de pui

2 August 2013
Pilaf_cu_ficatei_de_pui.pngO reteta delicioasa de pilaf cu: orez, ficatei de pui, ulei, ceapa, morcovi, ardei gras, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 500g ficăţei de pui 100 ml ulei 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi(verde, roşu) 750 ml supa de legume sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tocaţi-le…
Read more »





Supă de zarzavat cu găluşte

2 August 2013
Supa si ciorbeO reteta delicioasa de supa cu: salata verde, arpagic, ulei, patrunjel verde, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, gris, ou, sare. Ingrediente: 2 I apă 100g salată verde 1 lingura arpagic 1 linguriţă ulei 1 leg.pătrunjel verde 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 5 – 6 lingurite griş 1 ou sare piper   Mod de…
Read more »





Desert cu pişcoturi şi ciocolată

2 August 2013
Desert_cu_piscoturi_si_ciocolataDesert cu pişcoturi şi ciocolată din: oua, galbenusuri, extract de vanilie, zahar tos, frisca, ciocolata cu menta, biscuiti cu ciocolata. Ingrediente: 3 oua 2 galbenusuri 1 lingurita extract de vanilie 220 g zahar tos 500 ml frisca 100 g ciocolata cu menta 150 g biscuiti cu ciocolata   Mod de preparare: Se pun într-un vas…
Read more »





Supa cu fulgi de ou

2 August 2013
Supa si ciorbeSupa cu fulgi de ou din: cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina, pastarnac, patrunjel, ou, faina, lapte, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2 morcovi 1 raacina de patrunjel 1 telina mica 1 radacina pastarnac 1 legatura patrunjel 1 ou 1 lingura faina 150 ml lapte sare   Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile, spălaţi-le şi tăiaţi-le mărunt.…
Read more »





Vrabioare picante rumenite

2 August 2013
Vrabioare_picante_rumeniteVrabioare picante rumenite din: unt, patrunjel, zeama de lamaie, vrabioare, ulei, zahar brun, boia iute, piper rosu, ienibahar, piper, sare. Ingrediente: 120 g unt sarat, inmuiat la temperatura camerei 1 legatura mica de patrunjel proaspat, tocat zeama de la 1 lamaie 6 bucati vrabioare de circa 225 g fiecare 3 linguri ulei pentru amestecul de…
Read more »





Prajitura delicioasa cu cafea

2 August 2013
Prajitura_delicioasa_cu_cafeaPrajitura delicioasa cu cafea din: oua, zahar, cafea solubila, zahar, galbenusuri, unt, faina. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 125 g zahar 5 g cafea solubila pentru crema: 16 linguri zahar 8 galbenusuri 2 pachete unt pentru tava: 10 g unt o lingura faina   Mod de preparare: Intâi se pregăteşte tava care se unge cu…
Read more »





Reteta zilei: Pulpe de pui in sos de iaurt

2 August 2013
Pulpe_de_pui_in_sos_de_iaurt_08Pulpe de pui in sos de iaurt din: pulpe de pui, praf de chimen, praf de coriandru, garam masala, praf de turmeric, ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, unt, cuisoare, frunze de curry, scortisoara, pasta de tomate, iaurt.   Ingrediente: 1.5 kg de pulpe de pui fara piele 2 lingurite de praf de chimen 2 lingurite de…
Read more »





Conopida cu pesmet

2 August 2013
Conopida_cu_pesmetConopida cu pesmet din: conopida, telemea, oua, faina, smantana, pesmet, marar, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida mare 100 g telemea 2 oua 1 lingura faina 150 ml smantana 150 g pesmet 1 legatura marar 150 g unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi conopida şi desfa- ceţi-o în bucheţele. Puneţi-o la fiert în…
Read more »

Cartofi cu cascaval si kaizer

2 August 2013
Cartofi_cu_cascaval_si_kaizerCartofi cu cascaval si kaizer din: kaizer, cascaval, ceapa, cartofi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g kaizer 400 g cașcaval 100 g unt 2 cepe 8 cartofi mari ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăță cepele și se toacă mărunt. Se prăjesc în 3 linguri de ulei și se adaugă kaiserul tăiat cuburi.…
Read more »





Marmelada delicioasa de portocale

2 August 2013
Marmelada_de_portocaleMarmelada delicioasa de portocale din: portocale, zahar, coaja de portocala. Ingrediente: 12 portocale 700 g zahar coaja de la 4 portocale     Mod de preparare: Cureţi portocalele de coajă şi de partea albă. Desfaci fe- liuţele şi le zdrobeşti cu blen- derul. Pui un vas la foc mic şi torni zahărul, piureul şi coa­ja…
Read more »





Supa crema cu bacon si smantana

2 August 2013
Supa_crema_cu_bacon_si_smantanaSupa crema cu bacon si smantana din: lapte, unt, smantana, gorgonzola, bacon, conopida, faina, oua, sare, patrunjel. Ingrediente: 100 ml lapte 100 g unt 50 ml smântână 100 g gorgonzola 50 g bacon 1 conopidă 2 linguri făină 2 ouă sare pătrunjel   Mod de preparare: Se curăță conopida de frunze, se spală și se…
Read more »





Rulada de pui cu cartofi

2 August 2013
Rulada_de_pui_cu_cartofiRulada de pui cu cartofi din: cartofi, ciuperci, ardei grasi, ceapa, piept de pui, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g cartofi 400 g ciuperci 2 ardei grași 1 ceapă 1 piept de pui dezosat pătrunjel proaspăt ulei sare piper   Mod de preparare: Ciupercile, ardeii și ceapa se toacă mărunt. Se încing 4 linguri…
Read more »





Reteta zilei: Sangria cu mandarine si mango

1 August 2013
Sangria_cu_mandarine_si_mango_06Sangria cu mandarine si mango din: vin, nectar de mango, mango, nectarine   Ingrediente: 3 cupe vin alb 1 cana nectar de mango 1 mango, decojit si feliat 3 mandarine 1 nectarina, fara samburi si taiata   Mod de preparare: Intr-un recipient mare, combinati feliile de fructe. Se toarna vin si nectar mango. Se amesteca usor…
Read more »





Supa de gaina cu legume

1 August 2013
Supa_de_gaina_cu_legumeSupa de gaina cu legume din: gaina, morcovi, telina, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 1 găină 2 morcovi 1 țelină 2 cartofi sare piper   Mod de preparare: Se porționează găina și se pune la fier cu toate legumele curățate. Se fierb 2 ore. Se îndepărtează spuma. Se scot legumele și se pasează în mixer. Se…
Read more »





Copane de pui crocante

1 August 2013
Copane_de_pui_crocanteCopane de pui crocante din: copane de pui, lapte batut, boia, piper, faina, ulei. Ingrediente: 2 kg copane de pui inferioare 400 ml lapte batut 1/2 lingurita boia 1 lingura piper rosu 300 g faina ulei pentru prajit in baie   Mod de preparare: Imparte carnea în două pungi de plastic şi adaugă în fiecare…
Read more »





Spata de porc rumenita

1 August 2013
Spata_de_porc_rumenitaSpata de porc rumenita din: spata de porc, mustar, amestec de condimente, ceapa, vin, suc de mere, chifle, ceapa, usturoi, ulei, ienibahar, sos worcestershire, otet de vin rosu, zahar, ketchup. Ingrediente: 2 kg spata de porc fara os 2 linguri mustar 1 cantitate de amestec de condimente 2 cepe, taiate felii 200 ml vin alb…
Read more »





Dulceata de cirese amare cu zeama de lamaie

1 August 2013
Dulceata_de_cirese_amare_cu_zeama_de_lamaieDulceata de cirese amare cu zeama de lamaie din: cirese, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg de cirese, fara samburi 1 kg zahar zeama de la 2 lamai   Mod de preparare: Ciresele le pui imrepuna cu zaharul intr-un vas. Misti vasul (nu amesteci ca sa nu strivesti fructele) din cand in cand si…
Read more »





Cartofi cu leurda, usturoi si marar

1 August 2013
Cartofi_cu_leurda_usturoi_si_mararCartofi cu leurda, usturoi si marar din: cartofi, ceapa, usturoi, frunze de leurda, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 fire de ceapă 2 fire de usturoi 10 frunze de leurdă mărar proaspăt ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăță ceapa și usturoiul, se spală foarte bine toate verdețurile și se…
Read more »





Supa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane

1 August 2013
Supa_crema_de_ciuperci_cu_ardei_iute_si_crutoaneSupa crema de ciuperci cu ardei iute si crutoane din: supa de carne, ciuperci, unt, leustean, zahar, ulei de masline, smantna, faina, patrunjel, sare, piper, crutoane, ardei iute. Ingrediente: 500 ml supă  de carne (sau de legume) 1 kg ciuperci 100 g unt 1 legătură leuștean tocat ¼ linguriță zahăr 4-5 linguri ulei de măsline…
Read more »





Creveti la gratar cu sos

1 August 2013
Creveti_la_gratar_cu_sosCreveti la gratar cu sos din: creveti, zeama de lamaie, piper rosu, usturoi, ulei de masline, maioneza, usturoi, lamaie. Ingrediente: 16 creveti uriasi, nedecorticati zeama de la 1 lamaie un praf de piper rosu 2 catei de usturoi, taiati cuburi mici 50 ml ulei de masline pentru maioneza cu usturoi: 4 linguri maioneza de buna…
Read more »





File de salau la cuptor cu bacon si legume

1 August 2013
File_de_salau_la_cuptor_cu_bacon_si_legumeFile de salau la cuptor cu bacon si legume din: mazare, sare, cartofi rosii, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, file de salau, bacon. Ingrediente: 400 g mazare mange-tout sare 4 cartofi rosii (circa 600 g) piper 6 linguri ulei de masline 4 cepe 8 catei de usturoi 600 g file de salau 100 g…
Read more »





Supa de cartofi noi

1 August 2013
Supa si ciorbeSupa de cartofi noi din: cartofi noi, seminte de chimen, smantana, foi de dafin, oua, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 lingura seminte de chimen 200 ml smantana 2 foi de dafin 2 oua 1 lingura faina 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi puneţi-i la…
Read more »





Gogosi vieneze

1 August 2013
Gogosi_vienezeGogosi vieneze din: unt, faina, oua, coaja de lamaie, sare, nuci, stafide, zahar, albusuri. Ingrediente: 100 g unt 200 g faina 3 oua coaja de lamaie sare 10 nuci 100 g stafide 200 g zahar 3 albusuri   Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahăr până când obţineţi cremă omogenă. Puneţi coajă de lămâie, un…
Read more »





Reteta zilei: Ceafa de porc la cuptor cu cartofi

1 August 2013
Ceafa_de_porc_la_cuptor_cu_cartofi_16Cea mai simpla si gustoasa friptura care satisface poftele tuturor gurmanzilor in cautare de retete este fara indoiala ceafa de porc la cuptor cu cartofi. Usor de preparat, cu un rezultat care nu da gres  niciodata, ceafa de porc la cuptor este solutia ideala pentru o cina copioasa sau un pranz de neuitat.   Ingrediente:…
Read more »





Dulceata de afine cu zeama de lamaie

1 August 2013
Dulceata_de_afine_cu_zeama_de_lamaieDulceata de afine cu zeama de lamaie din: afine, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg de afine 500 g zahar zeama de la o lamaie   Mod de preparare: Aşezi într-un vas afinele, adaugi zahărul şi zeama de lămâie. Laşi la macerat aproximativ 2-3 ore. Pui la foc şi ţii până când afinele îşi…
Read more »





Dovlecei cu carne la gratar

1 August 2013
Retete_1Dovlecei cu carne la gratar din: dovlecei, carne pentru gratar, rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g dovlecei 800 g carne pentru gratar – pui, porc 2 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei iute 1 legatura patrunjel 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Căliţi…
Read more »





Coaste de porc glazurate

1 August 2013
Coaste_de_porc_glazurateCoaste de porc glazurate din: coaste de porc, coca cola, ketchup de rosii, sos tabasco, usturoi, zeama de lamaie, whisky. Ingrediente: 1 kg coaste de porc pentru marinata: 600 ml coca cola 250 ml ketchup de rosii 1 lingurita sos tabasco 2 catei de usturoi, zdrobiti zeama de la 2 lamai 200 ml whisky  …
Read more »





Iahnie de dovlecei cu paine neagra

1 August 2013
ReteteIahnie de dovlecei cu paine neagra din: dovlecei, ceapa, ulei, sare, piper, marar, patrunjel, rosii, usturoi. Ingrediente: 4-6 dovlecei mijlocii 2 cepe 1 ceasca de ulei sare piper boabe marar si patrunjel tocate impreuna 2-3 rosii bine coapte 3-4 catei de usturoi   Mod de preparare: Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, puneţi să…
Read more »





Supa cu peste si fenicul

1 August 2013
Supa_cu_peste_si_feniculSupa cu peste si fenicul din: ceapa, usturoi, bulbi de fenicul, ulei, seminte de fenicul, patrunjel, rosii, vin, supa de peste, lamaie, praf de sofran, file de peste. Ingrediente: 2 cepe 5 catei usturoi 2 bulbi fenicul 6 linguri ulei 1 lingurita seminte de fenicul 1 lingura patrunjel tocat 3 rosii 500 ml vin alb…
Read more »





Vita la gratar

1 August 2013
Vita_la_gratarVita la gratar din: muschi de vita, seminte de chimion, seminte de fenicul, frunze de patrunjel, ardei iute, frunze de cimbru, ulei de masline, otet de vin rosu. Ingrediente: 300-400 muschi de vita pentru dressing: 1 lingurita seminte de chimion 1/2 lingurita seminte de fenicul frunzele de la 1 legatura mica de patrunjel, tocate 1…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich picant cu piept de pui la gratar

1 August 2013
Sandwich_picant_cu_piept_de_pui_la_gratar_07Sandwich picant cu piept de pui la gratar din: suc de limete, sos de ardei iute, pasta de ardei iute, chimen, piept de pui, bacon, hamburger, ardei copt, salata, rosie.   Ingrediente: sucul de la 2 limete 1 lingura sos de arde iute 1 lingurita pasta de usturoi 1 lingurita praf de ardei iute 1/2…
Read more »





Inghetata de ciocolata alba

1 August 2013
Inghetata_de_ciocolata_albaInghetata de ciocolata alba din: zahar praf, apa, ciocolata alba, oua, frisca, zmeura, coacaze, capsuni, zahar tos. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5 linguri apa fiarta si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca obtinuta din smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon: zmeura, coacaze, capsuni etc 2 linguri zahar…
Read more »





Rulouri din cotlete de porc cu sunca si oua

1 August 2013
Retete_7Rulouri din cotlete de porc cu sunca si oua din: cotlet de porc, sunca presata, oua, unt, marar verde, sare, piper, boia dulce. Ingrediente: 4 felii de cotlet de porc 4 felii subtiri de sunca presata 4 oua fierte tari 50 g unt 1 legatura marar verde sare piper boia dulce   Mod de preparare:…
Read more »





Ciorbă de dovlecei cu afumătură

1 August 2013
Ciorba_de_dovlecei_cu_afumaturaCiorbă de dovlecei cu afumătură din: dovlecei, carne afumata, ceapa, orez, galbenus, smantana, marar, sare, piper, zahar. Ingrediente: 600 g dovlecei 200 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca 1 ceapa 2 linguri orez 1 galbenus 150 ml smantana 1 legatura marar sare piper zahar   Mod de preparare: Puneţi carnea spălată şi tăiată la…
Read more »





Salata de vinete cu rosii si paine prajita

1 August 2013
Retete_1Salata de vinete cu rosii si paine prajita din: vinete, ceapa, lapte, sare, ulei, rosii. Ingrediente: 4 vinete coapte si scurse 1 ceapa mica 1 lingura cu lapte praf sau 3-4 linguri cu lapte dulce sau acru 1/2 lingurita cu sare 4-5 linguri cu ulei de salata 2 rosii   Mod de preparare: Curăţaţi vinetele…
Read more »





Friptura de vita cu salata de rosii

1 August 2013
Friptura_de_vita_cu_salata_de_rosiiFriptura de vita cu salata de rosii din: vrabioara de vita, sos worcestershire, ulei de masline, telina, rosii, ulei de masline, pasta de hrean, otet de vin rosu, pasta de tomate. Ingrediente: 250 g vrabioara de vita (manzat) 1 lingura sos Worcestershire ulei de masline pentru uns 6 tulpini de telina Apio, feliate fin (pastreaza…
Read more »





Tort cu zmeura si frisca

1 August 2013
Tort_cu_zmeura_si_friscaTort cu zmeura si frisca din: faina, zahar, oua, galbenusuri, vin, frisca, zmeura, unt, lamaie, baton de vanilie, zahar praf, frunze de menta, sare. Ingrediente: 200 g faina 230 g zahar 4 oua 3 galbenusuri 100 ml vin alb aromat 150 ml vin alb 400 ml frisca 500 g zmeura 20 g unt 1 lamaie…
Read more »





Ciorba Gulas in paine

1 August 2013
Ciorba_Gulas_in_paineCiorba Gulas in paine din: muschi de porc, faina, cartofi, ceapa, morcov, ardei boia de ardei dulce, foaie de dafin, rosii, painici, patrunjel, sare de mare, chili, piper. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 50 g făină 6 cartofi 2 cepe 1 morcov 1 ardei 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 foaie de dafin…
Read more »





Gogoşi din aluat opărit

1 August 2013
Gogosi_din_aluat_oparitGogoşi din aluat opărit din: faina, apa, oua, sare, ulei, coaja de lamaie. Ingrediente: 1 cana cu faina 1 cana cu apa 5 oua sare ulei coaja de lamaie   Mod de preparare: Puneţi apa în vas mare şi când clocoteşte trageţi oala de pe foc, puneţi un praf de sare şi 1 cană cu…
Read more »





Reteta zilei: Pizza vegetariana

1 August 2013
Pizza_vegetariana_05Pizza vegetariana din: dovlecei, sparanghel, porumb, rosii cherry, paine, sos de pizza, mozzarella, ceapa, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 2-3 dovlecei, taiat fasii 1/2 buchet sparanghel 1 porumb 1/2 cana rosii cherry, injumatatite 4 felii paine 1/2 ceasca de sos de pizza 2 cesti de mozzarella maruntita 1 ceapa, feliata Sare si piper…
Read more »





Tort cu pepene rosu

1 August 2013
Tort_cu_pepene_rosuTort cu pepene rosu din: aluat de foitaj, zahar, unt, coniac, pepen rosu, gelatina, zahar, vin, suc de lamaie, frisca, frunze de menta, coaja de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 2 foi aluat de foitaj dezghetate pentru caramel: 400 g zahar 30 g unt 2 lingurite coniac pentru umplutura: 500 g pepene rosu fara coaja si…
Read more »




ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu