vineri, 6 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #21

Retete pentru Craciun:

Reteta zilei: Prajitura cu nuci si vanilie

6 December 2013
Prajitura_cu_nuci_si_vanilie_08Prajitura cu nuci si vanilie din: aluat de patiserie, nuci, zahar, sirop, unt, vanilie, ou.   Ingrediente: 1 aluat de patiserie 1/2 cana nuci tocate 1/2 cana de zahar 1/2 cana sirop 1 lingura unt, topit 1/2 lingurita vanilie 1 ou, batut     Mod de preparare: Puneti aluatul intr-o tava mare. Coaceti timp de…Read more »

Ciorbă de crap cu borş

6 December 2013
Ciorba_de_crap_cu_borsCiorbă de crap cu borş din: praz, ceapa, ardei, rosii, bors, crap, leustean, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper si foaie de dafin. Ingrediente: un fir praz 2 cepe 2 ardei 4 rosii un l bors 600 g crap o legatura leustean 2-3 lingurite…Read more »

Paste mediteraneene cu rosii cherry si dovlecei

6 December 2013
Paste_mediteraneene_cu_rosii_cherry_si_dovleceiPaste mediteraneene din: paste, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, ceapa, ardei, rosii cherry, oregano, patrunjel, parmezan si margarina. Ingrediente: 500 g paste fettucinne 50 ml ulei de masline sare piper 2 dovlecei 2 cepe 2 ardei 6 rosii cherry o vanata mica 2-3 frunzulite oregano…Read more »

Punci cu gin si scortisoara

6 December 2013
Punci_cu_gin_si_scortisoaraPunci de pere şi merişoare din: cidru de pere, suc de pere, suc de merisoare, gin, scortisoara si pastai de vanilie. Ingrediente: 1 l cidru de pere 1 l suc de pere sau de mere 1 l suc de merisoare 1 mana de merisoare proaspete sau…Read more »

Saleuri cu verdeaţă

6 December 2013
Saleuri_cu_verdeataO reteta savuroasa de Saleuri cu verdeaţă din: aluat, unt, branza, galbenusuri, patrunjel si marar. Ingrediente: 1/2 pachet cu aluat foitaj (400 g ) 1/2 g pachet cu unt 50 g branza(parmeza sau cascaval) 2 galbenusuri patrunjel marar sare   Mod de preparare: Scoate din…Read more »

Pastrav cu fasole verde

6 December 2013
Patrav_cu_fasole_verdePatrav cu fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi, malai, piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic, bacon, rosie, ardei capia, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: 4 pastravi ulei pentru prajit sare grunjoasa 4 catei usturoi 100 g malai piper macinat cimbru uscat…Read more »

Supă cremoasă de roşii

6 December 2013
Supa_cremoasa_de_rosiiSupă cremoasă de roşii din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, cartofi, foi de dafin, zahar, piure de tomate, otet de vin, rosii, passata si lapte. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 2 tulpini de telina Apio, tocate 300 g morcovi, tocati 500…Read more »

Carnati in aluat cu malai

6 December 2013
Carnati_in_aluat_cu_malaiCarnati in aluat cu malai din: carnaciori, malai, faina, lapte, ulei, praf de copt, sare, zahar, rozmarin, cimbru si piper. Ingrediente: 7 carnaciori proaspeti 400 g malai 100 g faina 600 ml lapte 200 ml ulei 1/2 praf de copt 1 praf de sare 1/2 lingurita…Read more »

Gulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi

6 December 2013
Gulas_de_vitel_cu_prune_si_garnitura_de_spanac_cu_usturoiGulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi din: carne de vitel, prune, sare, piper, unt, ceapa, rodie, spanac, miez de nuca, usturoi, coriandru, maioneza, otet de vin, ceapa, ulei si rodie. Ingrediente: pentru gulas: 1 kg carne de vitel taiata bucati 500…Read more »

Salată de ciuperci de padure

6 December 2013
Salata_de_ciuperci_de_padureSalată de ciuperci de padure din: ciuperci, oua, ulei, usturoi, paine, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci congelate 2 oua 100 ml ulei 1 catel de usturoi paine toast integrala patrunjel sare piper   Mod de preparare: Caleste ciupercuţele (mix de ciuperci de pădure)…Read more »

Pulpe cu cartofi taranesti

6 December 2013
Pulpe_cu_cartofi_taranestiPulpe cu cartofi taranesti din: pulpe de pui, boia, sare, piper, ulei, usturoi, rozmarin, cartofi, ceapa rosie, ardei capia, patrunjel, fasole verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 pulpe de pui boia iute boia dulce sare pieper ulei 4 catei usturoi o crenguta rozmarin pentru garnitura:…Read more »

Cuiburi de oua in ardei

6 December 2013
Cuiburi_de_oua_in_ardeiCuiburi de oua in ardei din: oua, ardei capia, rosii, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 3 ardei capia 2 rosii 1 lingurita cu unt ulei patrunjel sare piper   Mod de preparare: Opăreşte roşiile, decojeşte-le şi taie-le în cubuleţe. Taie ardeii capia…Read more »

Reteta zilei: Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati

6 December 2013
Tocana_de_vita_cu_legume_si_garnitura_de_orez_basmati_13Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati din: carne de vita, ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, boia de ardei dulce, turmeric, cuisoare, scortisoara, garam masala, pasta de tomate, rosii, iaurt, supa de vita, cardamom, dafin, sare, orez basmati.…Read more »

Galuste cu ciuperci

6 December 2013
Galuste_cu_ciuperciGaluste cu ciuperci din: cartofi, gris, faina, sare, piper, ciuperci, ceapa, ulei, ardei gras. Ingrediente: pentru galuste: 500 g cartofi 150 g gris 150 g faina sare piper pentru umplutura: 250 g ciuperci 2 cepe 4 linguri ulei 1 ardei gras rosu   Mod de…Read more »

Fasole cu morcov si verdeata

6 December 2013
Fasole_cu_morcov_si_verdeataFasole cu morcov si verdeata din: fasole, telina, morcov, ceapa, pastarnac, radacina de patrunjel, suc de rosii, frunze de dafin, marar. Ingrediente: 500 g fasole 1 telina 1 morcov 1 ceapa 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 200 ml suc de rosii 3 frunze de…Read more »

Ciorbă de fasole boabe cu gutui

6 December 2013
Ciorba_de_fasole_boabe_cu_gutuiO reteta savuroasa de Ciorbă de fasole boabe cu gutui din: gutui, smantana, lapte, oua, sare, boia, fasole alba, apa, patrunjel si ceapa rosie. Ingrediente: 4 gutui mari coapte bine 250 g smantana 20 ml lapte 2 oua sare boia dulce, dupa gust (circa 1…Read more »

Ciuperci sotate cu usturoi si ardei capia

6 December 2013
Ciuperci_sotate_cu_usturoi_si_ardei_capiaCiuperci sotate cu usturoi si ardei capia din: ciuperci, ardei capia, usturoi, ulei de masline, foaie de dafin, patrunjel verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 1 ardei capia 1 catel de usturoi 2 linguri cu ulei de masline 1 foaie de dafin…Read more »

Budincă de paste cu nucă

6 December 2013
Budinca_de_paste_cu_nucaBudincă de paste cu nucă din: paste, branza, zahar, zahar vanilat, oua, unt si nuca. Ingrediente: 500 g paste tip rigatoni/penne 300 g branza fina/mascarpone 150 g zahar 2-3 pliculete cu zahar vanilat 4 oua 1 cub de unt 200 g nuca pisata   Mod de…Read more »

Cozonac cu miez de nuca

6 December 2013
Cozonac_cu_miez_de_nucaCozonac cu miez de nuca din: faina, lapte, galbenusuri, unt, zahar, sare, zahar vanilat, drojdie, hartie pentru copt, albusuri, miez de nuca, cacao, coaja de lamaie, esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 500 ml lapte 4 galbenusuri 300 g unt sau ulei…Read more »

Reteta zilei: Sos de rosii pentru paste

6 December 2013
Sos_de_rosii_pentru_paste_05Sos de rosii pentru paste din: ulei de masline, usturoi, dafin, rosii, sare.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 foaie de dafin 2 cutii rosii intregi 1 lingurita sare       Mod de preparare: Decojiti rosiile,…Read more »

Chec aperitiv cu legume

6 December 2013
Chec_aperitiv_cu_legumeChec aperitiv cu legume din: morcov, ardei, mazare, faina, apa minerala, ulei, margarina, praf de copt, sare, susan, boia, untisor. Ingrediente: 1 morcov mare 1 ardei rosu 100 g mazare 350 g faina 250 ml apa minerala 5 linguri cu ulei 1 cub de margarina…Read more »

Varză ca-n Bihor

6 December 2013
Varza_ca_n_BihorVarză ca-n Bihor din: carne de porc, orez, varza, ceapa, slanina afumata, untura, smantana, bulion, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 50 g orez 1 kg varza (poate fi dulce sau acra) 4 cepe 100 g slanina afumata 100 g untura…Read more »

Supă de ceapă cu friganele

6 December 2013
Supa_de_ceapa_cu_friganeleO reteta savuroasa de supă de ceapă cu friganele din: ceapa, unt, ulei vegetal, boia, sare, piper, bagheta, sos de rosii si mozzarella. Ingrediente: 4 cepe 1/2 pachet de unt 2-3 linguri cu ulei vegetal boia dulce sare piper pentru friganele: 1 bagheta alba sos…Read more »

Aperitive din peste

6 December 2013
Aperitive_din_pesteAperitive din peste din: file de cod, bacon, nucsoara, zeama de lamaie, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod 200 g bacon nucsoara macinata zeama de lamaie 2 foi de dafin ulei sare piper   Mod de preparare: Spală…Read more »

Hamburger vegetal

6 December 2013
Hamburger_vegetalHamburger vegetal din: ciuperci, naut, cartofi, dovlecel, ceapa, usturoi, chifle de hamburger, rucola, patrunjel, ulei. Ingrediente: 250 g ciuperci 100 g naut fiert 2 cartofi 1 dovlecel 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 4 chifle de hamburger rucola patrunjel proaspat ulei   Mod de…Read more »

Retete culinare: Ghiveci măcelăresc

6 December 2013
Ghiveci_macelarescGhiveci măcelăresc din: piept de vaca, maduva, ulei, ceapa, cartofi, morcovi, mazare, fasole, conopida, dovlecei, vanata, varza, bame, telina, ardei grasi, ardei iute, rosii, bulion, verdeata, cimbru, usturoi, piper si sare. Ingrediente:  1 kg piept gras de vaca 200-300 g maduva 200 ml ulei 200 g…Read more »

Penne cu spanac, brânză şi topping de nuci

6 December 2013
Penne_cu_spanac_brânza_si_topping_de_nuciPenne cu spanac, brânză şi topping de nuci din: penne, praz, unt, faina, mustar, nucsoara, lapte, cheddar, paine, nuci si spanac. Ingrediente: 500 g de penne 2 fire de praz mari, feliate 85 g unt 85 g faina 2 lingurite de mustar 1 varf cutit de…Read more »

Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc

6 December 2013
Terina_din_carne_de_pasare_cu_slaninuta_si_piept_de_porcTerina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc din: carne de pasare, slanina, coniac, vin alb, foaie de dafin, cimbru, ciuperci, ceapa, ulei, oua, piept de porc, portocala, sare, piper, coriandru, boia iute, foi de placinta. Ingrediente: 1250 g carne de pasare…Read more »

Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza de capra si afine

6 December 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_branza_de_capra_si_afine_07Piept de pui umplut cu branza de capra si afine din: piept de pui, ulei de masline, rozmarin, piper, sare, afine, branza de capra.   Ingrediente: 2 buc piept de pui 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat ½ lingurita piper…Read more »

Cornulete cu nuca si gem

6 December 2013
Cornulete_cu_nuca_si_gemCornulete cu nuca si gem din: margarina, lamaie, faina, zahar pudra, apa calda, coaja de lamaie, sare, nuci, gem de prune. Ingrediente: 1 pachet de margarina la temperatura camerei 1 lamaie 400 g faina 50 g zahar pudra 75 ml apa calda coaja rasa de…Read more »

Pateuri cu ciuperci, ceapa verde si varza

6 December 2013
Pateuri_cu_ciuperci_ceapa_verde_si_varzaPateuri cu ciuperci, ceapa verde si varza din: foi de placinta, ciuperci, morcov, telina, ceapa verde, foi de varza, sos de soia, piper, ulei. Ingrediente: 400 g foi de placinta 5 ciuperci 1 morcov 1 telina 2 fire de ceapa verde 2 foi de varza…Read more »

Chec din carne de curcan

6 December 2013
Chec_din_carneChec din carne din: carne de curcan, piept de curcan, bacon, smantana, oua, ceapa, usturoi, ulei, piper alb si sare. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata 1 piept de curcan 250 g bacon feliat 200 g smantana 4 oua 2 cepe 4 catei de usturoi…Read more »

Hummus cu paprica si patrunjel verde

6 December 2013
Hummus_cu_paprica_si_patrunjel_verdeHummus cu paprica si patrunjel verde din: naut, pasta de susan, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, sare, boia, lipie. Ingrediente: 1 conserva naut 2 linguri cu pasta de susan (tahini) 2 linguri cu zeama de lamaie 2 linguri cu ulei de…

Tarta cu prune si crema

6 December 2013
Tarta_cu_prune_si_cremaTarta cu prune si crema din: aluat de tarta, migdale, zahar tos, unt, oua, esenta de migdale, faina, gem de prune, zahar pudra, zahar vanilinat, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g aluat de tarta 100 g migdale oparite si curatate de coaja 100 g zahar tos 60 g unt nesarat 2 oua, batute cateva picaturi…Read more »

Vin fiert cu scortisoara si cuisoare

5 December 2013
Vin_fiert_cu_scortisoara_si_cuisoareVin fiert cu scortisoara si cuisoare din: vin rosu sec, cuisoare, scortisoara, zahar, portocala. Ingrediente: 1 l vin rosu sec 2-3 cuisoare 2 batoane de scortisoara 100 g zahar 1 portocala       Mod de preparare: Torni vinul intr-un vas si pui toate ingredientele, in afara de portocala. Le dai cateva clocote, opresti focul…Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel

5 December 2013
Tort_cu_crema_de_ciocolata_frisca_si_caramel_17Tort cu crema de ciocolata si frisca din: lapte, fulgi de ciocolata, apa rece, amidon, lapte condensat, oua, esenta de vanilie, unt, ciocolata, frisca, zahar, caramel, blat de tort.   Ingrediente: 2/3 cana de lapte ¾ ceasca fulgi de ciocolata 1/4 ceasca de apa rece 2 linguri amidon 1 cutie lapte condensat 3 oua, batute…Read more »

Cocktail Come On

5 December 2013
Cocktail_Come_OnCocktail Come On din: sirop de migdale, zeama de lamaie, suc de grepfrut, suc de portocale, suc de ananas, apa minerala, ananas, kiw si cirese. Este un coktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de migdale 3 cl zeama de lamaie 4 cl suc de grepfrut 4 cl suc de portocale 6 cl suc de ananas…Read more »

Copanele cu rozmarin

5 December 2013
Copanele_cu_rozmarinO reteta savuroasa de Copanele cu rozmarin din: copane de pui, sare, piper, boia, miere, ulei, rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 16 copane de pui sare piper boia dulce 20 g miere ulei pentru prajit rozmarin 6 catei usturoi 800 g cartofi   Mod de preparare: Se iau copanele de pui, se curăţă de pieliţe,…Read more »

Supa de fasole cu sfecla rosie

5 December 2013
Supa_de_fasole_cu_sfecla_rosieSupa de fasole cu sfecla rosie din: fasole boabe, sfecla rosie, cimbru, morcov, suc de rosii, hrean si ulei. Ingrediente: 800 g fasole boabe 1 sfecla rosie potrivita 5 crengute de cimbru verde 1 morcov 500 ml suc de rosii 1 lingurita de hrean ras ulei   Mod de preparare: Pui la inmuiat fasolea pentru cateva…Read more »

Somon cu sos de piper

5 December 2013
Somon_cu_sos_de_piperO reteta savuroasa de Somon cu sos de piper din: file de somon, unt, faina, lapte, sare, nucsoara, piper, cartofi natur si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de somon 2-3 lamai pentru sosul de piper: 100 g unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf nucsoara piper boabe si macinat pentru garnitura: 400…Read more »

Deliciu cu orez

5 December 2013
Deliciu_cu_orez.pngO reteta delicioasa de desert cu: orez, lapte, oua, zahar, coaja de lamaie. Ingrediente: 500 ml lapte 3 ouă 4 linguri zahăr 150 g orez coaja rasă de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Se fierbe orezul în lapte cu un praf de sare. Când es­te aproape fiert, se adaugă zahă­rul. Se dă deo­parte…Read more »

Prajitura cu crema de fisic

5 December 2013
Prajitura_cu_crema_de_fistic.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: piscoturi, smantana, praf de frisca, zahar, compot de ananas, esenta de fitic, colorant alimentar verde, gelatina, zmeura, fistic crud. Ingrediente: 1 pachet de pişcoturi 500 g smântână, grasă 2 plicuri, praf de frişcă 100 g zahăr 200 ml zeamă de compot de ananas 2 esenţe de fistic 1 picătură…Read more »

Tort-aperitiv cu masline

5 December 2013
Tort_aperitiv_cu_masline.pngO reteta delicioasa de tort aperitiv cu: paine integrala, crema de branza, branza de vaci, unt, masline verzi umplute cu gogosari, pate de porc, smantana, cascaval afumat, alune sarate, marar, sare, boia dulce. Ingrediente: 1 pâine feliata  intermediara 250 g crema de branza simpla 300 g branza de vaci 150 g unt 100 g masline…Read more »

Desert cu vanilie

5 December 2013
Desert_cu_vanilie.pngO reteta delicioasa de desert cu: desert, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, zahar, faina, sare, jelul. Ingrediente: 500 ml lapte 1 baton de vanilie 5 gălbenuşuri 120 g zahăr 75 g făină 1 praf de sare 1 plic jeleu roşu pentru tort   Mod de preparare: Se taie batonul de vanilie pe lung şi se…Read more »

Terina cu branza

5 December 2013
Terina_cu_branza.pngO reteta delicioasa de aperitiv cu: patrunjel verde, busuioc, ardei copti, telemea de oaie, branza dulce, smantana, gelatina, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde 4 frunze busuioc 6-7 ardei copţi conservaţi 400 g telemea de oaie 5 linguri brânză dulce 100 g smântână 1 plic gelatină 1 lingura ulei de masline piper…Read more »

Salata cu pui si portocale

5 December 2013
Salata_cu_pui_si_portocaleSalata cu pui si portocale din: portocale, castraveti, salata verde, piept de pui, zahar, vin, hrean, ulei de masline, zeama de lamaie, sare grunjoasa, piper si otet balsamic. Ingrediente: 3 portocale mari 3-4 castraveti o salata verde 400 g piept de pui pentru vinegreta: 2 linguri zahar 30 ml vin alb dulce o lingurita hrean 3…Read more »

Reteta zilei: Paste umplute cu carne de vita

5 December 2013
Paste_umplute_cu_carne_de_vita_12Paste umplute cu carne de vita  din: paste, carne tocata de vita, condimente, fasole neagra, branza cheddar, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei iute, supa de pui, smantana, avocado, suc de limeta, coriandru, chimen, sare, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 1 cutie paste sub forma de cochilii 1 kg carne tocata de vita…Read more »

Pacheţele de ciuperci

5 December 2013
Pachetele_de_ciuperciO reteta savuroasa de Pacheţele de ciuperci din: orez, ciuperci, dovlecei, ceapa, unt, parmezan, piper si sare. Ingrediente: 1/2 cana cu orez 250 g ciuperci 2 dovlecei 1 ceapa 100 g unt 1 lingura cu parmezan piper sare   Mod de preparare: Spală dovleceii, înde¬părtează cotorul, taie-i în felii subţiri, opăreşte-i în apă cu sare…Read more »

Ciorba ardeleneasca

5 December 2013
Ciorba_ardeleneascaCiorba ardeleneasca din: cartofi, rasol de vitel, fasole verde, bors, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper, paprika, patrunjel si leustean. Ingrediente: 6 cartofi un kg rasol de vitel 200 g fasole verde pastai un l bors 2-3 morcovi 2 cepe 1-2 ardei sare piper o lingura paprika o legatura patrunjel o legatura leustean   Mod de preparare:…Read more »

Terină cu ardei copt

5 December 2013
Terina_cu_ardei_coptTerină cu ardei copt din: ardei capia, dovlecei, sunca, branza de vaci, unt, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 8 ardei capia 2 dovlecei 100 g sunca 200 g branza de vaci 250 g unt zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Coace ardeii şi curăţă-i de coajă, cotor şi se­minţe. Curăţă dovleceii de coajă,…Read more »

Spaghete în vinete

5 December 2013
Spaghete_în_vineteSpaghete în vinete din: spaghete, vinete, mozzarella, rosii, usturoi, busuioc, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 500 g spaghete 2 vinete 200 g mozzarella 4 rosii 5 catei de usturoi busuioc ulei de masline piper sare   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu sare, iar după circa şapte minute, scurge-le. Intre…Read more »

Fursecuri cu gem si bezea

5 December 2013
Fursecuri_cu_gem_si_bezeaFursecuri cu gem si bezea din: faina, zahar, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar vanilat, unt, oua, gem de capsuni, gelatina, albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 150 g zahar sare 3/4 linguri praf de copt 1/4 lingura bicarbonat de sodiu 2 pliculete zahar vanilat 12 linguri unt la temperatura camerei 3…Read more »

Trigoane cu piept de pui si praz

5 December 2013
Trigoane_cu_piept_de_pui_si_prazTrigoane cu piept de pui si praz din: foi de placinta, piept d epui, praz, ciuperci, smantana, vin alb, usturoi, susan, ulei. Ingrediente: foi de placinta 2 piepti de pui 2 fire de praz 100 g ciuperci 2 linguri cu smantana 50 ml vin alb 1 catel de usturoi susan ulei   Mod de preparare:…Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi

5 December 2013
Sandwich_cu_carne_de_porc_si_sos_de_maioneza_cu_usturoi_12Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi din: carne de porc, baghete, ceapa, ardei iute, cascaval, maioneza, patrunjel, usturoi, suc de portocale, limeta, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 baghete 2 cepe 1 cana ardei iute, cuburi 8 felii cascaval 1 cana maioneza 1 lingura patrunjel 3…Read more »

Specialitate a la grec

5 December 2013
Specialitate_a_la_grecSpecialitate a la grec din: vinete, carne tocata, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline, cascaval, suc de rosii si patrunjel. Ingrediente: 4 vinete 500 g carne tocata 2-3 cepe 2 catei usturoi sare piper negru macinat cimbru proaspat si uscat ulei de masline pentru prajit 100 g cascaval ras 200 ml suc de rosii…Read more »

Vinete aromate

5 December 2013
Vinete_aromateVinete aromate din: ceapa, vinete, rosii, dovlecei, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin. Ingrediente: 4 cepe albe 3 vinete 6 rosii 3 dovlecei 7 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline sare piper cimbru busuioc rozmarin   Mod de preparare: Cureţi ceapa, ştergi cu un şervet vinetele, dovleceii şi roşiile şi…Read more »

Piept de pui la gratar cu iaurt si condimente

5 December 2013
Piept_de_pui_la_gratar_cu_iaurt_si_condimentePiept de pui la gratar cu iaurt si condimente din: file de piept de pui, iaurt, cimbrisor, arpagic, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 200 ml iaurt natur cimbrisor proaspat busuioc proaspat arpagic sare piper alb ulei de masline   Mod de preparare: Tai pieptul de pui în…Read more »

Fasole cu carnati si carne de porc

5 December 2013
Fasole_cu_carnati_si_carne_de_porcFasole cu carnati si carne de porc din: carnati, carne de porc, fasole, ulei, ceapa, usturoi, suc de rosii, frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente: 4 carnati 300 g carne de porc 500 g fasole 50 ml ulei 2 cepe 4 catei de usturoi 200 ml suc de rosii 2 frunze dafin sare piper  …Read more »

Chec cu mere, nuci si scortisoara

5 December 2013
Chec_cu_mere_nuci_si_scortisoaraChec cu mere, nuci si scortisoara din: mere, unt, zahar, oua, fiana, praf de copt, zahar pudra, scortisoara, nuci. Ingrediente: 500 g mere 1 pachet de unt 250 g zahar 4 oua 300 g faina 2 lingurite praf de copt zahar pudra 2 lingurite scortisoara 100 g nuci   Mod de preparare: Speli merele, le…Read more »

Piept de vitel umplut

5 December 2013
Piept_de_vitel_umplutPiept de vitel umplut din: piept de vitel, prune, pesmet, ou, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de vitel (bucata intreaga) 300 g prune afumate fara samburi 2 linguri pesmet 1 ou 100 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţă carnea de pieliţe şi de grăsimea în exces,…Read more »

Placinta cu iaurt si stafide

5 December 2013
Placinta_cu_iaurt_si_stafidePlacinta cu iaurt si stafide din: faina, apa, otet, sare, ulei, iaurt, oua, zahar, praf de copt, zahar vanilat, stafide. Ingrediente: 500 g faina 1 pahar cu apa calduta 4 linguri cu otet 1 lingurita cu sare ulei pentru uns pentru umplutura: 1 kg iaurt 7 oua 8 lingurite cu zahar 1 pliculet praf de…Read more »

Icre de fasole cu ceapa verde

5 December 2013
Icre_de_fasole_cu_ceapa_verdeIcre de fasole cu ceapa verde din: fasole, ceapa verde, morcov, usturoi, unt. Ingrediente: 500 g fasole 1 legatura ceapa verde 1 morcov 2 catei de usturoi 50 g unt   Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. A doua zi, o pui la fiert. Schimbi apa de 2-3 ori până se înmoaie…Read more »

Reteta zilei: Budinca de ciuperci cu legume si verdeata

5 December 2013
Budinca_de_ciuperci_cu_legume_si_verdeata_08Budinca de ciuperci cu legume si verdeata din: paine, telina, ceapa, ciuperci, cimbru, rozmarin, patrunjel, supa de pui, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 felie paine 2 cesti telina, cuburi 2 cesti ceapa, cuburi 2 cesti de ciuperci, cuburi 8-10 crengute cimbru, tocat 3 crengute de rozmarin , tocat 1/4 ceasca patrunjel, tocat 3 cesti de…Read more »

Săculeţi-surpriză din clătite

5 December 2013
Saculeti_surpriza_din_clatiteSăculeţi-surpriză din clătite din: ton, peste afumat, frunze de salata, ceapa rosie, porumb, lamaie, patrunjel verde, sare, oua, faina, lapte si sare. Ingrediente: 2 conserve cu ton in suc propriu 1 peste afumat 4 frunze de salata 1 ceapa rosie 1 lingura cu porumb 1 lamaie patrunjel verde sare pentru clatite: 2 oua 2 cani faina…Read more »

Vinete cu doua creme

5 December 2013
Vinete_cu_doua_cremeVinete cu doua creme din: vinete, cartofi, rosii, miez de nuca, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 500 g cartofi 1 kg rosii 20 bucati miez de nuca 10 catei de usturoi 2 legaturi de  patrunjel verde sare piper ulei   Mod de preparare: Speli vinetele si le tai in rondele mai groase,…Read more »

Prajitura cu prune si frisca

5 December 2013
Prajitura_cu_prune_si_friscaPrajitura cu prune si frisca din: prune, frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie si cocos. Ingrediente: 12 prune de marime medie 100 ml frisca lichida 100 g iaurt natural 1 lingura miere 2 linguri zeama de lamaie 30 g cocos   Mod de preparare: Bati frisca pana se intareste, apoi incorporezi mierea, iaurtul si sucul de…Read more »

Ruladă de curcan cu brânză

5 December 2013
Rulada_de_curcan_cu_branzaRuladă de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1 ceapa 4 felii de sunca 2 oua 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Taie pieptul de curcan în aşa fel încât să…Read more »

Cornulete gustoase

5 December 2013
Cornulete_gustoaseCornulete gustoase din: gem de prune, nuca, esenta de vanilie, zahar pudra, faina, ulei, bors si sare. Ingrediente: gem de prune nuca zdrobita esenta de vanilie zahar pudra vanilat pentru aluat: 550 g faina 1/2 pahar cu ulei 1/2 pahar cu bors sare   Mod de preparare: Pune borcanul cu gem în baie de aburi până…Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu unt de arahide si ciocolata

4 December 2013
Prajitura_cu_unt_de_arahide_si_ciocolata_05Prajitura cu unt de arahide si ciocolata din: unt de arahide, crema de ciocolata, apa, ulei de canola, oua, unt, lapte, ciocolata.   Ingrediente: 1 cutie unt de arahide 1 cutie crema de ciocolata 2/3 cana de apa 1/3 ceasca ulei de canola 2 oua 2 linguri de unt 2 linguri de lapte Ingrediente glazura:…Read more »

Cocktail Greenland

4 December 2013
Cocktail_GreenlandCocktail Greenland din: frunze de menta, sirop de menta, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa minerala si limeta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 frunze de menta 3 cl sirop de menta 1 cl sirop de zahar 4 cl zeama de lamaie apa minerala carbogazoasa o felie de limeta     Mod de preparare:…Read more »

Chiftele cu sos de ceapa

4 December 2013
Chiftele_cu_sos_de_ceapaChiftele cu sos de ceapa din: ulei, frunze de salvie, ceapa, spata de porc, ficat de porc, nucsoara, zahar, otet de vin, faina, supa de vita, patrunjel, piure si legume. Ingrediente: ulei, pentru uns 1 lingura frunze de salvie tocate 1 ceapa tocata marunt 500 g spata de porc 300 g ficat de porc 1/2 lingurita…Read more »

Blanchetă de porc cu vinete coapte

4 December 2013
Blancheta_de_porc_cu_vinete_coapteBlanchetă de porc cu vinete coapte din: carne de porc, vinete, ceapa, usturoi, boia, piper, unt, smantana, faina, parmezan, sare, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 700 g carne de porc 4 vinete lungi si subtiri 4 cepe potrivite 2-3 catei de usturoi 1 lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu…Read more »

Tocana savuroasa de pui

4 December 2013
Tocana_savuroasa_de_puiTocana savuroasa de pui din: supa de pui, unt de arahide, ceapa, ulei de floarea soarelui, ghimbir, pudra de ardei, chimion, coriandru, ardei iute, foi de dafin, rosii, pulpe superioare, cartofi, ardei grasi, orez si lime. Ingrediente: 500 ml supa de pui, incalzita 350 g unt de arahide cremos 2 cepe, taiate pe jumatate si feliate…Read more »

Covrigei cu cacao si zahar

4 December 2013
Covrigeri_cu_cacao_si_zaharCovrigeri cu cacao si zahar din: zahar, cacao, unt, sare, faina, albus. Ingrediente: 150 g zahar 4 linguri cacao 4 linguri unt la temperatura camerei sare 150 g faina 1 albus batut spuma   Mod de preparare: Amesteci untul, zahărul şi sarea cam 3 minu­te, până se transformă într-o cremă. Adaugi al buşul şi mai…Read more »

Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie

4 December 2013
Salata_de_fasole_cu_sunca_si_sfecla_rosieSalata de fasole cu sunca si sfecla rosie din: fasole, sunca, sfecla rosie, gogosar, praz, patrunjel, sare, piper, ulei, otet, ceapa verde. Ingrediente: 300 g fasole cu bob mare 100 g sunca 1 sfecla rosie 1 gogosar 1 fir de praz patrunjel sare piper 2 lingurite ulei 3 lingurite otet 3 fire ceapa verde  …Read more »

Prăjitură cu jeleu de sfeclă

4 December 2013
Prajitura_cu_jeleu_de_sfeclaO reteta savuroasa de Prăjitură cu jeleu de sfeclă din: foi de pandispan, dulceata de visine, sfecla, zahar, vin, agar agar, ricotta, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 2 foi de pandispan dulceata de visine pentru jeleu: 800 g sfecla 2 lingurite cu zahar 2 lingurite cu vin rosu dulce 20 g agar-agar sare…Read more »

Aripioare în aluat crocant

4 December 2013
Aripioare_în_aluat_crocantAripioare în aluat crocant din: aripioare, oua, bere blonda, faina, cimbru, sare, piper si ulei. Ingrediente: 12 aripioare intregi 2 oua bere blonda faina cimbru sare piper ulei   Mod de preparare: Sărează şi piperează aripile şi lasă-le la frigider o jumătate de oră. Bate ouăle, adaugă făina, un praf de sare şi unul de cimbru…Read more »

Tort sarlota

4 December 2013
Tort_sarlotaO reteta savuroasa de Tort sarlota din: galbenusuri, lapte, zahar, rom, gelatina, zahar vanilat, cacao, frisca si piersici. Ingrediente: 4 galbenusuri 200 ml lapte 200 g zahar 3 linguri rom 50 g gelatina 2 plicuri zahar vanilat 1 lingura cacao 200 ml frisca lichida pentru decor: 200 ml frisca lichida 200 g piersici (sau orice…Read more »

Pizza cu aluat de cartofi

4 December 2013
Pizza_cu_aluat_de_cartofiPizza cu aluat de cartofi din: cartofi, faina, ceapa, ou, ulei, lapte, suc de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, masline, busuioc si oregano. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 1 ceapa 1 ou ulei 50 ml lapte pentru umplutura: 200 ml suc de rosii 200 g mozzarella 150 g sunca 1-2 ciuperci masline busuioc oregano  …Read more »

Reteta zilei: Supa de porc cu fasole si salata

4 December 2013
Supa_de_porc_cu_fasole_si_salata_12Supa de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui, ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata.   Ingrediente: 1/2 kg carne de porc, cuburi 2 cutii de fasole supa de pui 1 ceapa, cuburi 2 napi, cuburi 2 cartofi cuburi 500gr carnati picanti 1 salata creata, tocata   Mod…Read more »

Friptura cu struguri si sfecla

4 December 2013
Friptura_cu_struguri_si_sfeclaFriptura cu struguri si sfecla din: pulpa de porc, struguri, suc de rosii, ceapa, faina, cuisoare, dafin, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei, sfecla rosie si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g struguri negri 150 ml suc de rosii (sau o conserva de rosii decojite) 1 ceapa mica 100 g faina 2 cuisoare…Read more »

Plachie de vinete

4 December 2013
Plachie_de_vineteO reteta savuroasa de plachie de vinte din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, faina, ardei grasi, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete lunguiete 100 ml ulei 2 cepe 7-8 catei de usturoi 4-5 rosii 1 legatura patrunjel verde 60g faina 2 ardei grasi sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le cureti de…Read more »

Bors de pui cu mazare

4 December 2013
Bors_de_pui_cu_mazareBors de pui cu mazare din: pui, mazare, ceapa, salata verde, ulei si bors. Ingrediente: 1 pui 500 g mazare 1 ceapa 1 salata verde 2 linguri ulei bors dupa gust   Mod de preparare: Speli puiul, il tai bucati si il rumenesti in ulei. Stingi apoi cu putina apa, acoperi vasul si lasi puiul sa…Read more »

Strudel cu pere si crema

4 December 2013
Strudel_cu_pere_si_cremaO reteta savuroasa de Strudel cu pere si crema din: aluat, pere, zahar, unt, zahar vanilinat si budinca de vanilie. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj (450 g) 4-5 pere 5+3 linguri de zahar 50 g unt 1 plic zahar vanilinat 1 plic budinca de vanilie   Mod de preparare: Lasi foile de aluat la dezghetat…Read more »

Minitarte cu ciuperci

4 December 2013
Minitarte_cu_ciuperciMinitarte cu ciuperci din: faina, vin, ulei de floarea soarelui, praf de copt, cimbru, sare, ciuperci, smantana, oua, unt, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g faina 250 ml vin alb sec 250 ml ulei de floarea soarelui 1 lingura cu praf de copt cimbru sare pentru umplutura: 500 g ciuperci 200 g smantana 2 oua unt…Read more »

Retete culinare: Gogoşi umplute

4 December 2013
Gogosi_umpluteGogoşi umplute din: lapte batut, faina, ou, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, gem de capsune, sare si ulei. Ingrediente: 200 ml lapte batut 150 g faina 1 ou 1 lingurita rasa cu praf de copt (sau bicarbonat) coaja de lamaie esenta de vanilie gem de capsune sare ulei   Mod de preparare:…Read more »

Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de spanac

4 December 2013
Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_spanac_10Paste umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper.   Ingrediente: 1 pachet paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2 linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc proaspat 1 lingurita…Read more »

Cosulet cu linte

4 December 2013
Cosulet_cu_linteCosulet cu linte din: faina, margarina, apa, otet, linte verde, morcov, ardei, rosie, ceapa, cartof, ulei de masline, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 350 g faina 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura otet pentru umplutura: 250 g linte verde 1 morcov potrivit 1 ardei 1 rosie 1 ceapa 1 cartof mare…Read more »

Chipsuri din mere

4 December 2013
Chipsuri_din_mereChipsuri din mere din: mere, zahar, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 mere 2 linguri de zahar 1/2 lingurita de scortisoara zeama de la 1/2 lamaie   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 100°C, activând funcţia de ventilaţie. Umple un castron cu apă rece, în care adaugă zeama de lămâie. Spală merele, taîe-le în felii…Read more »

Rulouri de somon cu legume

4 December 2013
Retete_2Rulouri de somon cu legume din: somon, ardei gras, telina, castravete, marar, iaurt, usturoi, castravete si sare de mare. Ingrediente: somon felii cate 1 ardei gras rosu si galben 1/2 telina radacina 1 castravete marar pentru sos: iaurt 1 catel de usturoi 1/2 castravete sare de mare   Mod de preparare: tai legumele felii subtiri, gen…Read more »

Prăjitura cu dovleac şi caramel

4 December 2013
Prajitura_cu_dovleac_si_caramelPrăjitura cu dovleac şi caramel din: dovleac, ulei de floarea soarelui, zahar brun, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza de vaci, sos caramel, caise deshidratate. Ingrediente: 400 g dovleac, curatat de coaja 175 ml ulei de floarea soarelui 250 g zahar brun 2 oua 175 g faina cu factor de crestere, cernuta 3/4 lingurita…Read more »

Piept de pui umplut cu varza rosie

4 December 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_varza_rosiePiept de pui muplutr cu varza din: piepti de pui, varza rosie, faina, otet, ulei, piper, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 1/4 varza rosie 2 linguri cu faina 2 linguri cu otet ulei piper sare   Mod e preparare: Taie pieptul de pui în două, apoi crestează fiecare bucată într-o parte, cât să faci…Read more »

Cornulete cu gem

4 December 2013
Cornulete_cu_gem.pngO reteta delicioasa de cornulete cu: bors, ulei, drojdie, zahar, sare, faina, gem de caise, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml bors 50 ml ulei 30 g drojdie (cât o nucă) 4 linguri zahăr 1 praf de sare 4 făină cât cuprinde 1 borcan gem de caise 50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie   Mod…Read more »

Aperitiv cu cu spanac si branza

4 December 2013
Retete_1Aperitiv cu cu spanac si branza din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt, spanac, sare, branza feta, smantana, ciuperci, marar si gelatina. Ingrediente: pentru blatul verde: 6 oua 6 linguri de ulei 3 linguri de smantana 6 linguri de faina 1 plic praf de copt 6 linguri de spanac sare pentru crema: 200 g…Read more »

Rulada de porc cu usturoi si ceapa verde

4 December 2013
Rulada_de_porc_cu_usturoi_si_ceapa_verdeRulada de porc cu usturoi si ceapa verde din: pulpa de porc, ceapa verde, usturoi, ardei grasi, vin rosu, patrunjel, marar, mustar dulce, ulei, piper, sare. Ingrediente: 2 kg pulpa de porc 4 legaturi de ceapa verde 8 catei de usturoi 3 ardei grasi 200 ml vin rosu 2 legaturi de patrunjel 2 legatura de…Read more »

Tort cu cirese

4 December 2013
Tort_cu_cirese.pngO reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, ciocolata cu lapte, migdale, unt, faina, praf de copt, cacao, cirese, gelatina, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca, fulgi de migdale, fulgi de ciocolata. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 100 g ciocolată cu lapte 150 g migdale 100 g unt 100 g făină 1 pachet praf…Read more »

Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza feta si migdale

4 December 2013
Salata_de_broccoli_cu_branza_feta_si_migdale_05Salata de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi, otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta.   Ingrediente: 1 1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2 linguri otet fulgi de ardei iute 5 linguri ulei de masline 1/2 cana migdale 1/2 – 3/4 ceasca branza feta…Read more »

Ciorba de perisoare din peste cu tarate

4 December 2013
Ciorba_de_perisoare_din_peste_cu_tarateCiorba de perisoare din peste cu tarate din: apa, file de peste, orez, tarate de grau, ceapa, verdeata, morcovi, telina, dovlecel, ulei, condimente, busuioc si bors. Ingrediente: 1 1/2 l apa 1 1/2 bucata file de peste (de care preferi) 1 cescuta orez 2 linguri tarate de grau 2 cepe mai mici verdeata 2 morcovi 1…Read more »

Tort cu morcovi

4 December 2013
Tort_cu_morcoviTort cu morcovi din: morcovi, portocala, ulei de porumb, zahar tos, oua, faina, praf de copt, sare, frisca, lichior de portocala si nuca. Ingrediente: 5 morcovi potriviti 1 portocala 125 ml ulei de porumb 375 g zahar tos 4 oua 350 g faina 15 g praf de copt sare pentru umplutura: 500 ml frisca 3 linguri…Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu nuci si vanilie

Prajitura_cu_nuci_si_vanilie_08Prajitura cu nuci si vanilie din: aluat de patiserie, nuci, zahar, sirop, unt, vanilie, ou.   Ingrediente: 1 aluat de patiserie 1/2 cana nuci tocate 1/2 cana de zahar 1/2 cana sirop 1 lingura unt, topit 1/2 lingurita vanilie 1 ou, batut     Mod de preparare: Puneti aluatul intr-o tava mare. Coaceti timp de…Read more »

Reteta zilei: Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati

Tocana_de_vita_cu_legume_si_garnitura_de_orez_basmati_13Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati din: carne de vita, ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, boia de ardei dulce, turmeric, cuisoare, scortisoara, garam masala, pasta de tomate, rosii, iaurt, supa de vita, cardamom, dafin, sare, orez basmati.   Ingrediente: 1 ½ kg carne de vita, cuburi 1…Read more »

Reteta zilei: Sos de rosii pentru paste

Sos_de_rosii_pentru_paste_05Sos de rosii pentru paste din: ulei de masline, usturoi, dafin, rosii, sare.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 foaie de dafin 2 cutii rosii intregi 1 lingurita sare       Mod de preparare: Decojiti rosiile, se adauga in blender si se proceseaza pana la omogenizare.…Read more »

Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza de capra si afine

Piept_de_pui_umplut_cu_branza_de_capra_si_afine_07Piept de pui umplut cu branza de capra si afine din: piept de pui, ulei de masline, rozmarin, piper, sare, afine, branza de capra.   Ingrediente: 2 buc piept de pui 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat ½ lingurita piper negru ½ lingurita de sare ¼ cana afine ¼ cana…Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel

Tort_cu_crema_de_ciocolata_frisca_si_caramel_17Tort cu crema de ciocolata si frisca din: lapte, fulgi de ciocolata, apa rece, amidon, lapte condensat, oua, esenta de vanilie, unt, ciocolata, frisca, zahar, caramel, blat de tort.   Ingrediente: 2/3 cana de lapte ¾ ceasca fulgi de ciocolata 1/4 ceasca de apa rece 2 linguri amidon 1 cutie lapte condensat 3 oua, batute…Read more »

Reteta zilei: Paste umplute cu carne de vita

Paste_umplute_cu_carne_de_vita_12Paste umplute cu carne de vita  din: paste, carne tocata de vita, condimente, fasole neagra, branza cheddar, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei iute, supa de pui, smantana, avocado, suc de limeta, coriandru, chimen, sare, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 1 cutie paste sub forma de cochilii 1 kg carne tocata de vita…Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi

Sandwich_cu_carne_de_porc_si_sos_de_maioneza_cu_usturoi_12Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi din: carne de porc, baghete, ceapa, ardei iute, cascaval, maioneza, patrunjel, usturoi, suc de portocale, limeta, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 baghete 2 cepe 1 cana ardei iute, cuburi 8 felii cascaval 1 cana maioneza 1 lingura patrunjel 3…Read more »

Reteta zilei: Budinca de ciuperci cu legume si verdeata

Budinca_de_ciuperci_cu_legume_si_verdeata_08Budinca de ciuperci cu legume si verdeata din: paine, telina, ceapa, ciuperci, cimbru, rozmarin, patrunjel, supa de pui, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 felie paine 2 cesti telina, cuburi 2 cesti ceapa, cuburi 2 cesti de ciuperci, cuburi 8-10 crengute cimbru, tocat 3 crengute de rozmarin , tocat 1/4 ceasca patrunjel, tocat 3 cesti de…Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu unt de arahide si ciocolata

Prajitura_cu_unt_de_arahide_si_ciocolata_05Prajitura cu unt de arahide si ciocolata din: unt de arahide, crema de ciocolata, apa, ulei de canola, oua, unt, lapte, ciocolata.   Ingrediente: 1 cutie unt de arahide 1 cutie crema de ciocolata 2/3 cana de apa 1/3 ceasca ulei de canola 2 oua 2 linguri de unt 2 linguri de lapte Ingrediente glazura:…Read more »

Reteta zilei: Supa de porc cu fasole si salata

Supa_de_porc_cu_fasole_si_salata_12Supa de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui, ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata.   Ingrediente: 1/2 kg carne de porc, cuburi 2 cutii de fasole supa de pui 1 ceapa, cuburi 2 napi, cuburi 2 cartofi cuburi 500gr carnati picanti 1 salata creata, tocata   Mod…Read more »

Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de spanac

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_spanac_10Paste umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper.   Ingrediente: 1 pachet paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2 linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc proaspat 1 lingurita…Read more »

Reteta zilei: Salata de broccoli cu branza feta si migdale

Salata_de_broccoli_cu_branza_feta_si_migdale_05Salata de broccoli cu branza feta si migdale din: sare, broccoli, usturoi, otet, ardei iute, ulei de masline, migdale,branza feta.   Ingrediente: 1 1/4 lingurita sare 1 broccoli, rup buchetele 1 catel de usturoi 2 linguri otet fulgi de ardei iute 5 linguri ulei de masline 1/2 cana migdale 1/2 – 3/4 ceasca branza feta…Read more »

Reteta zilei: Tarta cu branza si gem de cirese

Tarta_cu_branza_si_gem_de_cirese_12Tarta cu branza si gem de cirese din: crema de branza, lapte condensat, suc de lamaie, esenta de vanilie, aluat de tarta, gem de cirese.   Ingrediente: 1 pachet de crema de branza 1 cutie lapte condensat ½ ceasca suc de lamaie 1 lingurita esenta de vanilie 1 aluat de tarta 1 cutie gem de…Read more »

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

Paste_cu_sos_de_rosii_busuioc_si_parmezan_07Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita, pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste.   Ingrediente: 4 cani rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic ¼ lingurita piper negru 2…Read more »

Reteta zilei: Salata cu carne tocata de curcan si legume

Salata_cu_carne_tocata_de_curcan_si_legume_07Salata cu carne tocata de curcan si legume din: ulei de canola, usturoi, ceapa, carne tocata de curcan, morcov, muguri de bambus, fasole pastai, fasole boabe, tofu, sare, piper, salata, zahar, supa de pui, sos de soia, amidon, alune.   Ingrediente: 1 lingura de ulei de canola 1/2 linguri de usturoi tocat 1/2 cana ceapa…Read more »

Reteta zilei: Supa crema de dovleac cu arpagic

Supa_crema_de_dovleac_cu_arpagic_05Supa crema de dovleac cu arpagic din: praz, ceapa, dovleac, supa de pui, vin alb, ulei de masline, piper alb, unt, arpagic, paine.   Ingrediente: 2 fire de praz, spalat si tocat 1 ceapa, cuburi 8 cesti dovleac, cuburi 6 cani de supa de pui 1/2 cana vin alb 3 limguri ulei de masline 1…Read more »

Reteta zilei: Briose cu afine si aroma de cocos

Briose_cu_afine_si_aroma_de_cocos_05Briose cu afine si aroma de cocos din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar, zahar pudra, lapte de cocos, oua, afine, coaja de limeta.   Ingrediente: 3 cani faina 2 linguri de praf de copt ½ lingurita de sare ½ ceasca de unt ½ cana de zahar ¼ ceasca zahar pudra 1 ceasca lapte…Read more »

Reteta zilei: Pui cu curry si nuca de cocos

Pui_cu_curry_si_nuca_de_cocos_08Pui cu curry si nuca de cocos din: dovleac, piept de pui, unt, ceapa, usturoi, gem de caise, pudra de curry, faina, supa de pui, lapte de cocos, stafide, sare, fulgi de nuca de cocos.   Ingrediente: 4 cani de dovleac , cuburi 1 piept de pui, cuburi 2 linguri de unt 1 cana ceapa,…Read more »

Reteta zilei: Supa de curcan cu orez, ciuperci si dovleac

Supa_de_curcan_cu_orez_ciuperci_si_dovleac_10Supa de curcan cu orez , ciuperci si dovleac din: ceapa, telina, ulei de masline, cimbru, condimente pentru carne de curcan, usturoi, supa de pui, vegeta, ciuperci, carne de curcan, dovleac, salata creata, orez fiert, otet balsamic, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 1/2 ceapa, tocata 4 tulpini de telina, tocata 4 lingurite ulei de masline…Read more »

Reteta zilei: Frittata cu cartofi si broccoli

Frittata_cu_cartofi_si_broccoli_08Frittata cu cartofi si broccoli din: cartofi, supa de legume, ulei de masline, broccoli, ceapa rosie, oua, parmezan, sare, piper.   Ingrediente: 8-10 cartofi, taiati sferturi 1 ceasca supa de legume ¼ ceasca ulei de masline 1 broccoli, rupt buchetele 1 ceapa rosie, taiata felii subtiri 8 oua 1 cana parmezan Sare si piper negru…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu