marți, 17 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #64

Retete pentru Craciun:

Cum se prepara Muschi de vitel cu sos de ciuperci si orez (video)

4 June 2013
Cum_se_prepara_Muschi_de_vitel_cu_sos_de_ciuperci_si_orezRetete video: Cum se prepara Muschi de vitel cu sos de ciuperci si orez
Read more »





Galette de prune

4 June 2013
Galette_de_pruneGalette de prune din: prune, sirop de artar, faina de secara, extract de vanilie, coaja de lamaie, scortisoara, cimbru, fulgi de ovaz, sare de mare, ulei de cocos, apa. Ingrediente: 2 cani de prune feliate 4 linguri de sirop de artar 3 sferturi de cana de faina de secara o lingurita de extract de vanilie…
Read more »





Cum se prepara Ananas rumenit cu sos caramel (video)

4 June 2013
Cum_se_prepara_Ananas_rumenit_cu_sos_caramelRetete video: Cum se prepara Ananas rumenit cu sos caramel
Read more »





Ciorba de biban cu cartofi

4 June 2013
Ciorba_de_biban_cu_cartofiCiorba de biban cu cartofi din: ceapa, morcovi, telina, zeama de lamaie, biban, cartofi, sare, piper, lapte, boabe de porumb, ulei de masline. Ingrediente: jumatate de cana de ceapa tocata jumatate de cana de morcovi cubulete jumatate de cana de telina cubulete zeama unei jumatati de lamaie 500 g de biban 200 g cartofi pasati…
Read more »





Sfaturi pentru un mic dejun sanatos

4 June 2013
Retete_1Cu toate că micul dejun nu este una intre priorităţile multora dintre noi odată ce ziua a luat startul, noi vă sfătuim să nu săriţi peste cea mai importantă masă a zilei. Ba mai mult, vă sfătuim să fiţi atenţi la ceea ce puneţi în farfufrie, pentru că în funcţie de aceasta vă veţi simţi…
Read more »





Salata de orez salbatic cu legume la cuptor

4 June 2013
Salata_de_orez_salbatic_cu_legume_la_cuptorSalata de orez salbatic cu legume la cuptor din: orez salbatic, morcovi, telina, pastarnac, dovleac, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, pasta de tahini, zeama de lamaie, usturoi, sos de soia. Ingrediente: 3 sferturi de cana de orez salbatic 750 de grame de radacinoase taiate cubulete (morscovi, telina, pastarnac, dovleac) 2 fire de…
Read more »





Conopida rumenita cu mustar si seminte de pin

4 June 2013
Conopida_rumenita_cu_mustar_si_seminte_de_pinConopida rumenita cu mustar si seminte de pin din: seminte de pin, ulei de masline, zeama de lamaie, pudra de seminte de mustar, sare, piper, arpagic. Ingrediente: un sfert de cana de seminte d epin, o capatana de conopida separata in buchetele 2 linguri de ulei de masline zeama a jumatate de lamaie o lingurita…
Read more »





Reteta zilei: Chiftelute de vitel marinate

4 June 2013
Chiftelute_de_vitel_marinate_09Chiftelute de vitel marinate din: carne tocata de vitel, branza ricotta, parmezan, oua, sare, nucsoara, piper, ulei vegetal, faina, sos de rosii, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, cimbru, parmezan, busuioc.   Ingrediente chiftelute: 1 kg carne tocata de vitel branza ricotta 1 cana parmezan, proaspat ras 2 oua 1 lingura…
Read more »





Tarte Tatin de rosii

4 June 2013
Tarte_Tatin_de_rosiiTarte Tatin de rosii din: unt, zahar brun, rosii, otet balsamic, oregano, sare, piper, aluat. Ingrediente: 2 linguri de unt o lingura de zahar brun un kilogram de rosii carnoase taiate jumatati o lingura de otet balsamic o lingura de oregano proaspat tocate sare si piper dupa gust aluat fraged   Mod de preparare: Preîncălziti…
Read more »





Macrou fript, cu salata caldă de roşii

4 June 2013
Retete_5Macrou fript, cu salata caldă de roşii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fileuri de macrou, rosii cherry, vinegreta de otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa medie, tocata pestisori subtiri 1 catel mare de usturoi, taiat felii subtiri 4 fileuri de macrou 2500 g rosii cherry 200 g buchetele…
Read more »





Pizza cu zacusca, brânza şi legume

4 June 2013
Pizza_cu_zacusca_brânza_si_legumePizza cu zacusca, brânza şi legume din: foitaj, salata verde, lapte, zacusca, branza, masline, ardei capia, rosii deshidratate. Ingrediente: 500 g foitaj salata verde pentru servit 1 lingura lapte 4 linguri zacusca sau marmelada de ceapa 125 g branza, sfaramata 175 g masline, ardei capia copt, rosii deschidratate, tocate   Mod de preparare: Incinge cuptorul…
Read more »





Salata de orez cu fructe

4 June 2013
Salata_de_orez_cu_fructeSalata de orez cu fructe din: orez, supa de legume, caju, ceapa, merisoare, caise, curmale, smochine, stafide, ulei de masline, suc de portocale, zeama de lamaie, sos de soia, otet balsamic, ulei de susan, usturoi. Ingrediente: o cana si jumatate de orez (alegeti dupa preferinte orez cu bob lung, orez salbatic, orez brun) 4 cani…
Read more »





Ardei umpluţi fierţi în sos de roşii

4 June 2013
Retete_1Ardei umpluţi fierţi în sos de roşii din: ardei grasi, carne tocata, ceapa verde, morcovi, orez, patrunjel, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 10 ardei grasi 500 g carne tocata (porc+vita) 2 legaturi ceapa verde 5 morcovi 1 cescuta mica orez 1legatura patrunjel 6 rosii ulei sare piper   Mod de preparare: Scoţi capacul la ardei,…
Read more »





Tort de capsuni si migdale

4 June 2013
Tort_de_capsuni_si_migdaleTort de capsuni si migdale din: oua, zahar, faina, migdale, budinca de vanilie, lapte, capunsi, frisca. Ingrediente: 4 oua 180 g zahar 100 g faina 400 g migdale macinate 1 plic praf de budinca de vanilie 500 ml lapte 600 g capsuni 50 g migdale tocate 300 ml frisca   Mod de preparare: Se încinge…
Read more »





Spanakopita – Placinta cu spanac

4 June 2013
Placinta_cu_spanacPlacinta cu spanac din: spanac, tofu, ceapa, patrunjel, seminte de in, foi de placinta, ulei de masline, apa, sare. Ingrediente: 1 kg spanac o cutie tofu o ceapa tocata o mana de frunze de patrunjel tocat, proaspat o lingura de seminte de in rasnite un pachet de foi de placinta ulei de masline apa sare…
Read more »





Salata de morcovi cu sfecla

4 June 2013
Salata_de_morcovi_cu_sfeclaSalata de morcovi cu sfecla din: sfecla, morcovi, telina, coaja de portocala, suc de portocala, coaja de lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, sirop de artar, ghimbir, sare, piper. Ingrediente: o sfecla mare taiata julienne 3 morcovi taiati julienne o tulpina de telina tocata coaja rasa de portocala sucul unei jumatati de portocala coaja…
Read more »





Cioppino cu carne de crab si biban de mare

4 June 2013
Cioppino_cu_carne_de_crab_si_biban_de_mareCioppino cu carne de crab si biban de mare din: ceapa, telina, pastarnac, usturoi, vin, apa, capete de peste, creveti, crabi, biban, midii, cimbru, patrunjel, frunze de dafin, sare, rosii, busuioc, rosii pasate, ansoa. Ingrediente: 4 cepe tocate 2 tulpini de telina tocate un pastarnac tocat o capatana de usturoi pisata o sticla de vin…
Read more »





Omleta cu legume si carnati

4 June 2013
Omleta_cu_legume_si_carnatiOmleta cu legume si carnati din: cimbru, zeama de lamaie, oua, rosii, cartofi, morcovi, pastarnac, mazare, varza, varza de bruxelles, carnati, boie, chilli, ulei de masline. Ingrediente: 2 linguri cimbru zeama de la 1 lamaie 2 oua, batute, plus 4 servite 6 rosii 500 g legume rumenite: cartofi, morcovi, sau pastarnac, zdrobite 300 g legume…
Read more »





Sandvis cu ciuperci

4 June 2013
Sandvis_cu_ciuperciSandvis cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, usturoi, nuci, cimbru, sare de mare, piper, fulgi de ardei iute, lamaie, paine integrala, otet balsamic. Ingrediente: ulei de masline sau unt (pentru  vegetarieni) 2 cepe tocate marunt 300 g ciuperci combinate 3 catei de usturoi (2 tocati, unul taiat in jumatate) un sfert de cana…
Read more »





Bors de verdeaţă

4 June 2013
SupeBors de verdeaţă din: piept de vita, morcovi,  ardei grasi, ceapa, telina, rosii in bulion, ulei, bors, patrunjel, condiment vegetal. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 2 morcovi 2 ardei grasi 2 cepe 2 linguri telina rasa 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal   Mod de preparare: Cureţi…
Read more »





Pizza cu cartofi

4 June 2013
Pizza_cu_cartofiPizza cu cartofi din: aluat de pizza, cartofi, mozzarella, rozmarin, ulei de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: un aluat de pizza 4 cartofi mici cu coaja rosie 3 sferturi de cana de mozzarella taiata bucati o lingura de frunze de rozmarin o lingura si jumatate de ulei de masline sare de mare si…
Read more »





Bouillabaise cu sofran

4 June 2013
Bouillabaise_cu_sofranBouillabaise cu sofran din: file de peste, ulei de masline, scoici, creveti prefierti, ceapa, telina, usturoi, rosie, ardei gras, ardei iute, seminte de fenicul, frunza de dafin, coaja de portocala, sofran, sare, piper, zeama de lamaie, vin, paine. Ingrediente: un kilogram si jumatate de file de peste proaspat sau congelat (cel putin 3 feluri de…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu legume, carnati si sos de usturoi

4 June 2013
Paste_cu_legume_carnati_si_sos_de_usturoi _08Paste cu legume, carnati si sos de usturoi din: paste, carnati, ulei de masline, ardei gras, broccoli, unt, faina, lapte, sare, piper.   Ingrediente: 2 cesti paste 2 carnati, fara piele 1-2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu, cuburi 2 cesti broccoli 8 catei de usturoi, necuratati 2 linguri unt 2 linguri faina…
Read more »





Clatite cu ceapa verde

4 June 2013
Clatite_cu_ceapa_verdeClatite cu ceapa verde din: faina, apa, sare, ou, ceapa verde, sos de soia, ardei iute, ulei vegetal. Ingrediente: jumatate de cana de faina jumatate de cana de apa rece jumatate de lingurita de sare un ou batut o legatura de ceapa verde o lingurita de sos de soia 2 ardei iuti felii ulei vegetal…
Read more »





Salata Nicoise cu busuioc

4 June 2013
Salata_Nicoise_cu_busuiocSalata Nicoise cu busuioc din: rosii, usturoi, sare, piper, castravete, ceapa verde, fasole verde, masline, spanac, oua, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 2 rosii coapte un catel de usturoi tocat sare si piper dupa gust un castravete feliat 2 cepe verzi tocate sau o ceapa de apa feliata 2 cani de fasole verde din conserva…
Read more »





Pasta de dovleac cu branza

4 June 2013
Pasta_de_dovleac_cu_branzaPasta de dovleac cu branza din: dovleac, mascarpone, zahar brun, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 250 g dovleac copt transformat in pasta 250 g pasta de branza (mascarpone) o cana zahar brun o lingurita de scortisoara pudra un varf de lingurita de nucsoara Mod de preparare: Combinaţi toate ingredientele într-un vas şi transfromati-le în pastă cu aju­torul…
Read more »





Ton fript cu topping de mango

4 June 2013
Ton_fript_cu_topping_de_mangoTon fript cu topping de mango din: ton, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, piper, mango, ardei gras, ceapa verde, patrunjel, zeama de lime, piper rosu, miere. Ingrediente: 6 felii de ton 3 linguri ulei de masline 1/2 lamaie (zeama) 1 catel de usturoi, bine zdrobit 1 lingurita piper proaspat macinat topping de mango:…
Read more »





Ciorbă de măcriş cu ficăţei de pui

4 June 2013
Supa si ciorbeCiorbă de măcriş cu ficăţei de pui din: ficatei de pui, morcovi, radacina de pastarnac, ardei gras, mazare, fasole verde, macris, marar, leustean, bulion de casa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras 200 g mazare 200 g fasole verde 1 legatura ceapa verde…
Read more »





Reteta zilei: Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar

3 June 2013
Cartofi_noi_copti_cu_usturoi_patrunjel_si_marar_08Cartofi noi copti cu usturoi, patrunjel si marar din: cartofi noi, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, marar.   Ingrediente: 2 kg cartofi noi 2 linguri ulei de masline 1 ½ lingurita patrunjel uscat 1 lingurita de sare ½ lingurita piper proaspat macinat 2 catei de usturoi, pisat marar proapat, tocat   Mod de preparare:…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata de banane cu pudra de cacao

3 June 2013
Inghetata_de_banane_cu_pudra_de_cacao_04Inghetata de banane cu pudra de cacao din: banane, pudra de cacao.   Ingrediente: 2 banane 1 lingurita pudra de cacao       Mod de preparare: Taiati bananele felii, puneti pe o farfurie, acoperiti cu folie de plastic si puneti in congelator pana cand sunt complet congelate. Amesteca bananele congelate intr-un blender pana se…
Read more »





Salata de grau cu rosii si busuioc

3 June 2013
Salata_de_grau_cu_rosii_si_busuiocSalata de grau cu rosii si busuioc din: grau, frunze de dafin, apa, ulei de masline, ciuperci, sare, piper, cimbru uscat, masline, frunze de busuioc, rosii cherry, ceapa, otet de vin, sare, sos de soia, mustar de dijon, ulei de masline. Ingrediente: 800 g de grau 2 frunze de dafin 2 litri de apa 2…
Read more »





Stir fry de curcan cu arahide

3 June 2013
Stir_fry_de_curcan_cu_arahideStir fry de curcan cu arahide din: usturoi, ardei iute, varza, broccoli, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de arahide, sos de peste, taitei de orez, ulei de susan, piept de curcan, nuci caju, sos de soia. Ingrediente: 1 catel usturoi, zdrobit 1 ardei iute, tocat 300 g varza, taiata fideluta 200 g broccoli, desfacut…
Read more »





Retete vegetariene: Chiftele de varza

3 June 2013
Chiftele_de_varzaChiftele de varza din: varza, ceapa verde, pesmet, oua, ulei vegetal, sare, piper. Ingrediente: 3 cani de varza taiata fasii sau data pe razatoare o legatura de ceapa verde tocata o cana de pesmet 3 oua batute ulei vegetal pentru prajit sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Amestecaţi varza, cepele verzi şi…
Read more »

Cum se prepara Crostini cu fasole alba si ansoa (video)

3 June 2013
Cum_se_prepara_Crostini_cu_fasole_alba_si_ansoaRetete video: Cum se prepara Crostini cu fasole alba si ansoa
Read more »





Bulion de pastrav, midii si creveti

3 June 2013
Bulion_de_pastrav_midii_si_crevetiBulion de pastrav, midii si creveti din: ulei vegetal, faina, ceapa, ardei grasi, usturoi, telina, frunze de dafin, pasta de tomate, sherry, supa de legume, rosii, zahar brun, piper cayenne, fileuri de pastrav, creveti, midii, ierburi. Ingrediente: 1/2 cana de ulei vegetal 3/4 cana de faina alba o ceapa 2 ardei grasi 2 tulpini de…
Read more »





Cum se prepara Bruschete cu usturoi, rosii, capere si pecorino romano (video)

3 June 2013
Cum_se_prepara_bruschete_cu_usturoi_rosii_capere_si_pecorino_romanoRetete video: Cum se prepara bruschete cu usturoi, rosii, capere si pecorino romano
Read more »





Salata de dovleac cu naut

3 June 2013
Salata_de_dovleac_cu_nautSalata de dovleac cu naut din: dovleac, usturoi, ulei de masline, sare, naut, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, pasta tahini, apa, ulei de masline. Ingrediente: un dovleac mediu (cam un kilogram, un kilogram si jumtate) taiat cubulete un catel de usturoi pisat 2 linguri ulei de masline sare dupa gust o conserva de naut scursa…
Read more »





Cum se prepara Lipie cu fenicul si branza feta (video)

3 June 2013
Cum_se_prepara_lipie_cu_fenicul_si_branza_fetaRetete video: Cum se prepara Lipie cu fenicul si branza feta  
Read more »





Rulouri de peste cu sos de ciuperci

3 June 2013
Rulouri_de_peste_cu_sos_de_ciuperciRulouri de peste cu sos de ciuperci din: fileuri de peste, pasta de masline, ulei de masline, ciuperci, vin, mustar de dijon, unt, tarhon. Ingrediente: 8 bucati fileuri de peste fara pielita (platica, cod) 4 linguri pasta de masline 1 lingura ulei de masline 250 g ciuperci, taiate felii 100 ml vin alb sec sau…
Read more »





Salata cu rucola, migdale si feta

3 June 2013
Salata_cu_rucola_migdale_si_fetaSalata cu rucola, migdale si feta din: rosie, castraveti, ceapa de apa, ridichi, rucola, patrunjel, seminte de pin, feta, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: o rosie cuburi 3 castraveti cubulete jumatate de ceapa de apa tocata 5 ridichi feliate o mana de rucola o legatura de patrunjel tocat o mana…
Read more »





Cum se prepara Turte cu ton (video)

3 June 2013
Cum_se_prepara_Turte_cu_tonRetete video: Cum se prepara Turte cu ton
Read more »





Chiftele de dovlecel

3 June 2013
Chiftele_de_dovlecelChiftele de dovlecel din: dovlecei, coaja de lamaie, ceapa, ardei iute, patrunjel, sare, piper, faina, oua, ulei vegetal. Ingrediente: 500 g dovlecei coaja unei lamai o ceapa mica tocata un ardei iute curatat de seminte tocat 2 linguri de patrunjel tocat o lingurita de sare un sfert de lingurita de piper jumatate de cana de…
Read more »





Cum se prepara Fritta cu porumb si sos de iaurt (video)

3 June 2013
Cum_se_prepara_Fritta_cu_porumb_si_sos_de_iaurtRetete video: Cum se prepara Fritta cu porumb si sos de iaurt
Read more »





Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin

3 June 2013
Peste_6Pastrav copt pe gratar, aromat cu dafin din: usturoi, cimbru, piper, pastravi, foi de dafin, unt, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 catel de usturoi, bine zdrobit 2 lingurite cimbru proaspat, tocat marunt, sau 1 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper macinat 6 pastravi (350-400 g fiecare), curatati 6 foi de dafin 6 linguri unt…
Read more »





Bors de loboda rosie cu orez

3 June 2013
Bors_de_loboda_rosie_cu_orezBors de loboda rosie cu orez din: loboda rosie, ceapa verde, orez, leustean, patrunjel verde, bors. Ingrediente: 5-6 legaturi de loboda rosie 2 legaturi de ceapa verde o lingurita cu orez leustean patrunjel verde 1 l bors   Mod de preparare: Se spală bine zarzavaturile, se toacă mărunt şi se pun la fiert într-un litru…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu conopida si castraveti

3 June 2013
Salata_cu_conopida_si_castraveti_12Salata cu conopida si castraveti din: conopida, castravete, arpagic, smantana, sare, piper, usturoi.   Ingrediente: 1 conopida, taiata bucati mici 1 castravete feliat ½ cana arpagic sau ceapa verde, feliat ¼ ceasca smantana si ¼ cana iaurt ½ lingurita sare ¼ lingurita piper negru proaspat macinat 1 catel de usturoi     Mod de preparare:…
Read more »





Peste pane cu sos si lamaie

3 June 2013
Peste_pane_cu_sos_si_lamaiePeste pane cu sos si lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, cimbru, maioneza, lapte, drojdie, zahar tos, faina, piper rosu, ulei de floarea soarelui, inele de caracatita, file de cod, creveti, lamaie. Ingrediente: pentru sosul de inmuiat: coaja rasa de la 1 lamaie si 2 linguri zeama 1/2 lingurita zahar tos…
Read more »





Inimioare de bezea cu fructe

3 June 2013
Inimioare_de_bezea_cu_fructeInimioare de bezea cu fructe din: capsuni, suc de lamaie, zahar pudra, albusuri, sare, zahar fin, otet, amidon. Ingrediente: piure de fructe: 125 g capsuni 1 lingura suc de lamaie 2 linguri zahar pudra bezea: 3 albusuri 1 praf de sare 225 g zahar fin 1/2 lingurita otet 1 lingurita amidon   Mod de preparare:…
Read more »





Salata de piersici cu mozzarella

3 June 2013
Salata_de_piersici_cu_mozzarellaSalata de piersici cu mozzarella din: piersici, ulei de masline, otet balsamic, rucola, mozzarella, seminte de pin, sare, piper, busuioc, frunze de menta, usturoi, zeama de lamaie, coaja de lamaie, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 2 piersici tari 4 linguri ulei de masline o lingura de otet balsamic 2 cani de rucola cateva felii de…
Read more »





Bors de ciuperci cu orez si telina

3 June 2013
Bors_de_ciuperci_cu_orez_si_telinaBors de ciuperci cu orez si telina din: ciuperci, morcov, telina, cartof, orez, ceapa, patrunjel verde, sare, margarina, bors. Ingrediente: 0,25 kg ciuperci 1 morcov o telina mica 1 cartof o cescuta cu orez o ceapa patrunjel verde sare o lingura de margarina 1,5 l bors   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi…
Read more »





Cartofi prajiti din branza

3 June 2013
Cartofi_prajiti_din_branzaCartofi prajiti din branza din: branza cheddar, unt, faina, sare, fulgi de ardei iute, smantana. Ingrediente: o cana si jumatate de branza Cheddar rasa sau parmezan 4 linguri de unt nesarat 3 sferturi de cana de faina jumatate de lingurita de sare jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute o lingurita de smantana  …
Read more »





Unt de mere cu rozmarin

3 June 2013
Unt_de_mere_cu_rozmarinUnt de mere cu rozmarin din: mere rosii, scortisoara, cidru de mere, zeama de lamaie, miere, rozmarin. Ingrediente: 10 mere rosii tocate 3 bete de scortisoara jumatate de cana de cidru de mere zeama unei lamai un sfert de cana de miere sau sirop de agave 3 fire de romzarin   Mod de preparare: Adăugaţi…
Read more »





Reteta zilei: Cotlete de porc cu miere, mustar si branza cheddar

3 June 2013
Cotlete_de_porc_cu_miere_mustar_si_branza_cheddar_09Cotlete de porc cu miere, mustar si branza cheddar din: cotlete de porc, ulei, sare, piper, marar, mustar dijon, miere, sare, piper, branza cheddar.   Ingrediente: 4 cotlete de porc Sare si piper Ulei pentru prajit ¼ cana marar proaspat, tocat 2 linguri de mustar Dijon 1 ½ linguri de miere ½ lingurita de sare…
Read more »





Ciorba de bureti cu morcov si ceapa

3 June 2013
Ciorba_de_bureti_cu_morcov_si_ceapaCiorba de bureti cu morcov si ceapa din: bureti, bors, morcov, ceapa, ulei, sare, patrunjel, marar, apa. Ingrediente: 0,5 kg bureti 1 l bors 1 morcov 1 ceapa 1 lingura cu ulei sare 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 l apa   Mod de preparare: Ciorba se poate prepara cu bureţi proaspeţi,…
Read more »





Salata de cartofi cu ridiche neagra

3 June 2013
Salata_de_cartofi_cu_ridiche_neagraSalata de cartofi cu ridiche neagra din: cartofi rosii, usturoi, ridiche neagra, otet de mere, ulei de masline, paprika, arpagic, paturnjel, nuci, sare de mare, piper. Ingrediente: jumatate de kilogram de cartofi rosii un catel de usturoi zdrobit o ridiche neagra medie 2 linguri de otet de mere 4 linguri de ulei de masline o…
Read more »





Salsa de piersici cu menta

3 June 2013
Salsa_de_piersici_cu_mentaSalsa de piersici cu menta din: ceapa de apa, zeama de limete, coaja de limeta, ardei iute, pierisic, menta, sare. Ingrediente: jumatate de ceapa de apa tocata marunt zeama si coaja a 2 limete 4 piersici coapte tocate marunt un ardei iute curatat de seminte si tocat marunt 2 linguri de menta (puteti inlocui cu…
Read more »





Somon la cuptor cu fenicul

3 June 2013
Somon_la_cuptor_cu_feniculSomon la cuptor cu fenicul din: unt, bulb de fneicul, praz, coaja de lamaie, zeama de lamaie, vin alb, mustar de dijon, fileuri de somon, marar, ulei de floarea soarelui, piper, sare grunjoasa. Ingrediente: 50 g unt 1 bulb de fenicul, taiat felii subtiri 2 fire de praz, partea alba, taiat felii subtiri coaja de la…
Read more »





Salata de pere cu smochine

3 June 2013
Salata_de_pere_cu_smochineSalata de pere cu smochine din: para, smochine, mozzarella, nuci, zeama de lamaie, mix de salata, nuci, ulei de masline, otet balsamic, verdeturi de provence, sare, piper. Ingrediente: o para coapta 3 smochine 150 g mozzarella 2 linguri de nuci tocate zeama unei lamai 4 maini de mix de salata o lingura ulei de nuci…
Read more »





Bors de cartofi cu morcovi si telina

3 June 2013
Bors_de_cartofi_cu_morcovi_si_telinaBors de cartofi cu morcovi si telina din: cartofi, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, sare, ulei. Ingrediente: 4 cartofi 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina 1 ceapa 1 l bors sare 2 linguri cu ulei   Mod de preparare: Se curăţă zarzavaturile, se spală bine, se taie cubulete şi se pun la fiert în 2…
Read more »





Pasta de portocale si merisoare

3 June 2013
Pasta_de_portocale_si_merisoarePasta de portocale si merisoare din: zeama de portocala, coaja de portocala, nuca de cocos, caju, sirop de agave, merisoare deshidratate. Ingrediente: zeama si coaja unei portocale jumatate de cana de “carne” de nuca de cocos o cana de caju hidratate 6 ore si scurse 3 linguri de sirop de agave o cana de merisoare…
Read more »





Minitorturi cu mascarpone si fructe

3 June 2013
Minitorturi_cu_mascarpone_si_fructeMinitorturi cu mascarpone si fructe din: pandispan, glazura de gelatina, mascarpone, frisca, zahar pudra, suc de lamaie, fructe de sezon, jeleu de fructe rosii. Ingrediente: 1 blat de pandispan cu cacao 1 plic praf de glazura de gelatina 400 g mascarpone 300 ml frisca 100 g zahar pudra 2 lingurite suc de lamaie fructe rosii…
Read more »





Reteta zilei: Suc de fructe cu morcovi

3 June 2013
Suc_de_fructe_cu_morcovi_03Suc de fructe cu morcovi din: portocale, mure, afine, morcovi.   Ingrediente: 5 portocale 1 ceasca mure 1 ceasca de afine 1 ceasca morcovi     Mod de preparare: Dati la blender toate ingredientele impreuna, adaugati in pahare si serviti. Se poate pastra la rece cateva ore daca doriti. Suc de fructe cu morcovi  …
Read more »





Salata de naut cu rodie

3 June 2013
Salata_de_naut_cu_rodieSalata de naut cu rodie din: ulei vegetal, usturoi, ghimbir, ardei iute, coriandru, patrunjel, naut, apa, castarvete, ceapa verde, banana, rosii cherry, seminte de rodie, iaurt. Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal 2 catei de usturoi pisati o lingura de ghimbir ras 2 ardei iuti curatati de seminte si tocati o lingura de coriandru uscat…
Read more »





Şalău cu topping picant de brânză şi hrean

3 June 2013
Peste_8Şalău cu topping picant de brânză şi hrean din: fileu de salau, unt, branza cheddar, hot sauce, hrean, mustar de dijon, ceapa, sos worcestershire, usturoi, sare, piper alb. Ingrediente: 2 bucati fileu de salau (circa 250 g fiecare) 1 lingura unt topit 1 cana branza Cheddar rasa 2 lingurite hot sauce 2 linguri hrean ras…
Read more »





Tarte cu frisca si fructe

3 June 2013
Tarte_cu_frisca_si_fructeTarte cu frisca si fructe din: faina, unt, galbenus, coaja de lamaie, zahar pudra, lapte, budinca de capsuni, galbenus, fructe de padure, frisca. Ingrediente: blat: 125 g faina 90 g unt 1 galbenus 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 40 g zahar pudra crema: 125 ml lapte 1/2 plic praf de budinca de capsuni 1…
Read more »





Chiftelute de pui cu ghimbir si busuioc

3 June 2013
Chiftelute_de_pui_cu_ghimbir_si_busuiocChiftelute de pui cu ghimbir si busuioc din: piept de pui, usturoi, ghimbir, busuioc, ceapa verde, ienibahar, malai, ulei, suc de ananas, ketchup, zahar brun, otet de orez. Ingrediente: 700 g piept de pui tocat 2 catei de usturoi tocati 1 lingurita ghimbir ras 1 cana busuioc tocat 3 cepe verzi tocate 1 lingura ienibahar…
Read more »


Salata calda de ciuperci

3 June 2013
Salata_calda_de_ciuperciSalata calda de ciuperci din: ciuperci, frunze de spanac, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: o cana si jumatate de ciuperci feliate (champignon sau pleurotus) o punga de frunze de spanac 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi tocati 2 linguri de otet balsamic sare si piper dupa gust…
Read more »





Cum se prepara Parfe de ciocolata alba si ghimbir (video)

2 June 2013
Cum_se_prepara_Parfe_de_ciocolata_alba_si_ghimbirRetete video: Cum se prepara Parfe de ciocolata alba si ghimbir
Read more »





Cum se prepara peste la gratar asiatic cu pak choi si vinete (video)

2 June 2013
Cum_se_prepara_peste_la_gratar_asiatic_cu_pak_choi_si_vineteRetete video: Cum se prepara peste la gratar asiatic cu pak choi si vinete Cum se prepara peste la gratar asiatic cu pak choi si vinete
Read more »





Reteta zilei: Sirop de capsuni

2 June 2013
Sirop_de_capsuni_08Sirop de capsuni din: capsuni, apa, zahar.   Ingrediente: 1 kg capsuni 1 litru de apă 2 cani de zahar       Mod de preparare: Spalati si taiati capsunile. Puneti intr-o cratita potrivita. Se acopera cu apa si se lasa la fiert. Reduceti focul la mediu si gatiti pentru aproximativ 20 de minute. Indepartati…
Read more »





Varza de Bruxelles la tigaie

2 June 2013
Varza_de_Bruxelles_la_tigaieVarza de Bruxelles la tigaie din: varza de bruxelles, ulei de masline, sare, oregano uscat, patrunjel, usturoi, nuci, stafide. Ingrediente: 24 de capatani de varza ulei de masline sare dupa gust jumatate de lingurita de oregano uscat o legatura de patrunjel tocat un catel de usturoi o mana de nuci sau migdale cateva stafide  …
Read more »





Salata de dovleac copt cu linte

2 June 2013
Salata_de_dovleac_copt_cu_linteSalata de dovleac copt cu linte din: linte, dovleac, ulei de masline, chimion, paprika, sare, patrunjel, branza de capra, oet de vin. Ingrediente: 3 sferturi de cana de linte 6 cani de dovleac taiat cubulete 3 linguri de ulei de masline o lingurita de chimion pisat o lingurita de paprika sare dupa gust cateva fire…
Read more »





Curry de peşte în stil asiatic

2 June 2013
Curry_de_peste_în_stil_asiaticCurry de peşte în stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, praf de curry, zeama de lamaie, zahar tos, ceapa verde, fasole verde, file de peste, patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 2 catei de usturoi, zdrobiti 25 g ghimbir, razuit 2 linguri praf de curry 400 ml lapte de cocos…
Read more »





Cum se prepara Negrese cu ciocolata (video)

2 June 2013
Cum_se_prepara_Negrese_cu_ciocolataRetete video: Cum se prepara Negrese cu ciocolata
Read more »





Frigarui de pui cu ardei gras si ciuperci

2 June 2013
Frigarui_de_pui_cu_ardei_gras_si_ciuperciFrigarui de pui cu ardei gras si ciuperci din: usturoi, ghimbir, portocala, miere, sos de soia, ulei de floarea soarelui, piept de pui, ciuperci, praz, ardei gras, orez jasmin. Ingrediente: 3 catei de usturoi 2 cm ghimbir proaspat 1 portocala 1 lingurita miere 1 lingura sos de soia 1 lingura ulei de floarea soarelui 4…
Read more »





Tortellini cu salvie

2 June 2013
Tortellini_cu_salvieTortellini cu salvie din: tortellini, ulei de masline, usturoi, frunze de salvie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g tortellini 2 linguri de ulei de masline 4-5 catei de usturoi o mana de frunze de salvie jumatate de legatura de patrunjel sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Fierbeti pastele în apă cu sare,…
Read more »





Sandwich cu tofu

2 June 2013
Sandwich_cu_tofuSandwich cu tofu din: tofu, sos de soia, ghimbir, otet de orez, zahar, sare, morcovi, ciuperci, piper, ceapa, castravete, ulei de masline, ciabatta, chives, ardei iute. Ingrediente: 400 g tofu 2 linguri sos de soia 2 lingurite ghimbir ras 70 ml otet de orez 1 lingura zahar 1 lingurita sare 200 g morcovi rasi betisoare…
Read more »





Salata de conopida cu masline si capere

2 June 2013
Salata_de_conopida_cu_masline_si_capereSalata de conopida cu masline si capere din: conopida, ou, ceapa verde, tulpina de telina, ardei gras, masline, capere, salata, ciuperci, usturoi, sare, piper, otet de vin, mustar de dijon, ulei de masline. Ingrediente: o capatana de conopida separata in buchetele un ou fiert tare 2 cepe verzi tocate o tulpina de telina tocata un…
Read more »





Cum se prepara Minitarte delicioase (video)

2 June 2013
Cum_se_prepara_Minitarte_delicioase  Retete video:   Cum se prepara Minitarte delicioase: Cum se prepara Minitarte delicioase
Read more »





Rulada cu portocala

2 June 2013
Rulada_cu_portocalaRulada cu portocala din: oua, zahar tos, faina, coaja de portocala, unt, coaja de portocala, portocala, lichior cointreau, gem de portocale. Ingrediente: pentru blat: 3 oua 100 g zahar tos, plus 1 lingura pentru prasarat 75 g faina cu factor de crestere coaja rasa de la 1 portocala pentru umplutura: 100 g unt, inmuiat 250…
Read more »





Peşte marinat în suc de citrice

2 June 2013
Peste_6Peşte marinat în suc de citrice din: fileu de peste, condimente ajun, zeama de lime, zeama de lamaie. Este o reţetă foarte simplă, care se poate prepara cu orice fel de peşte. Condimentul Cajun este folosit în multe reţete, cu toate tipurile de carne. Ingrediente: 4 bucati fileu de peste (circa 250 g fiecare) 4…
Read more »





Muschi cu legume

2 June 2013
Muschi_cu_legumeMuschi cu legume din: morcovi, ceapa verde, ulei de masline, muschi de porc, hrean, suc de portocala, zahar brun, sare, piper. Ingrediente: 8 morcovi tineri 8 cepe verzi 4 linguri ulei de masline 600 g muschi de porc 1 lingurita hrean ras sucul de la 1 portocala 1 lingura zahar brun sare piper   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cruditati cu pui in tortilla

2 June 2013
Salata_de_cruditati_cu_pui_in_tortilla_17Salata de cruditati cu pui in tortilla din: carne de pui, castravete, ridichi, coriandru, varza, varza rosie, rosii, avocado, ceapa rosie, branza cheddar, fasole, sos, smantana, ulei, tortilla.   Ingrediente pentru salata: 2 cesti de carne de pui fiarta 1 castravete taiat felii 1 legatura de ridichi, feliate coriandru, tocat ½ salata verde, taiata bucati…
Read more »





Cum se prepara Pate de ficat de pui cu delicatesa de mere dulci (video)

2 June 2013
Cum_se_prepara_Pate_de_ficat_de_pui_cu_delicatesa_de_mere_dulci  Retete video:   Cum se prepara Pate de ficat de pui cu delicatesa de mere dulci Cum se prepara Pate de ficat de pui cu delicatesa de mere dulci
Read more »





Retete internationale: Ratatouille

2 June 2013
RatatouilleRatatouille din: ceapa de apa, usturoi, dovlecei, dovleac, ardei gras, vinete, rosii, ulei de masline, sare, cimbru, frunze de dafin, rozmarin, supa de legume. Ingrediente: 200 g ceapa de apa tocata 3 catei de usturoi zdrobiti 300 g dovlecei 300 g dovleac cubulete 300 g ardei gras de culori diferite cubulete 300 g vinete taiate…
Read more »





Salata de broccoli cu ricotta

2 June 2013
Salata_de_broccoli_cu_ricottaSalata de broccoli cu ricotta din: broccoli, ulei de masline, sare, piper, ricotta, fulgi de migdale, otet de cidru de mere, miere. Ingrediente: 2 cani de broccoli separat in buchetele 3 linguri de ulei de masline sare si piper dupa gust un sfert de cana de ricotta un sfert de cana de fulgi de migdale…
Read more »





Prajitura cu crema de ou si rubarba

2 June 2013
Prajitura_cu_crema_de_ou_si_rubarbaPrajitura cu crema de ou si rubarba din: galbenusuri, zahar tos, lapte, esenta de vanilie, rubarba, zahar tos, gem de rubarba, oua, ulei de floarea soarelui, iaurt, esenta de vanilie, faina, bicarbonat. Ingrediente: pentru crema de ou: 2 galbenusuri 60 g zahar tos 250 ml lapte 1 lingurita esenta de vanilie pentru blat: 400 g…
Read more »





Frigarui de sepii

2 June 2013
Frigarui_de_sepiiFrigarui de sepii din: sepii, coaja de lamaie, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, otet din vin rosu, sofran, boia iute, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg sepii mici, curatate 2 linguri coaja de lamaie rasa foarte fin (fara partea alba) 1 lamaie (zeama) 1 lingurita usturoi tocat marunt 6 linguri…
Read more »





Rasol de vita

2 June 2013
Rasol_de_vitaRasol de vita din: rasol de vita, ceapa, boabe de piper, cartofi, usturoi, ulei, patrunjel verde, maioneza, sare. Ingrediente: 600 g rasol de vita 1 ceapa 6 boabe de piper 600 g cartofi 4 catei de usturoi 2 linguri ulei patrunjel verde maioneza sare   Mod de preparare: Se pune la fiert apă cu sare;…
Read more »





Gratin de peste cu creveti

2 June 2013
Gratin_de_peste_cu_crevetiGratin de peste cu creveti din: unt, faina, vin, foaie de dafin, praf de chilli, lapte, somon, peste alb, peste afumat, creveti, capere, patrunjel, oua, paine crocanta, usturoi, svaiter, salata verde. Ingrediente: 60 g unt 2 linguri faina 150 ml vin alb sec 1 foaie de dafin un praf de chilli 350 ml lapte 500…
Read more »





Cum se prepara spuma de ciocolata alba cu fructul pasiunii (video)

2 June 2013
Cum_se_prepara_spuma_de_ciocolata_alba_cu_fructul_pasiuniiRetete video:   Cum se prepara spuma de ciocolata alba cu fructul pasiunii Cum se prepara spuma de ciocolata alba cu fructul pasiunii
Read more »





Fursecuri cu merisoare, ciocolata alba si nuci

2 June 2013
Fursecuri_cu_merisoare_ciocolata_alba_si_nuciFursecuri cu merisoare, ciocolata alba si nuci din: unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, praf de copt, merisoare, nuci, ciocolata alba. Ingrediente: 125 g unt inmuiat 125 g zahar brun 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie 300 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g merisoare 100 g nuci, tocate 100…
Read more »





Pilaf de Quinoa

2 June 2013
Pilaf_de_QuinoaPilaf de Quinoa din: quinoa, ceapa, apa, morcov, radacina de patrunjel, dovlecel, ardei gras, rosie, ulei de masline, sare, patrunjel. Ingrediente: o cana de quinoa o ceapa tocata 2 cani de apa un mrocov tocat marunt o radacina mica de patrunjel un dovlecel cubulete un ardei gras cubulete o rosie cubulete 2 linguri ulei de…
Read more »





Reteta zilei: Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic

2 June 2013
Sparanghel_invalit_in_prosciutto_cu_vinegreta_de_otet_balsamic_05Sparanghel invelit in prosciutto cu vinegreta de otet balsamic din: prosciutto, branza, spranghel, salata verde, legume, ulei de masline, otet balsamic, mustar dijon, coaja de lamaie, miere, sare, piper. Ingrediente: 250 de grame prosciutto, felii subtiri 200 de grame bocconcini (branza) 16 fire sparanghel, copt Salata verde si legume asortate, dupa preferinta Ingrediente vinegreta: 1/4…
Read more »





Orez cu conopida, mazare si ardei gras

2 June 2013
Orez_cu_conopida_mazare_si_ardei_grasOrez cu conopida, mazare si ardei gras din: orez, apa, ulei, chimion, frunze de dafin, sare, chimen, cartof, conopida, mazare, ardei gras, sare, garam masala, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: o cana orez cu bobul lung 2 cani de apa 2 linguri de ulei o lingurita de chimion 2 frunze de dafin un praf de…
Read more »





Muşchi de porc sub crustă de verdeaţă

2 June 2013
Muschi_de_porc_sub_crusta_de_verdeataMuşchi de porc sub crustă de verdeaţă din: patrunjel, salvie, paine toast, ulei de masline, muschi de porc, sare, ceapa rosie, morcovi, ardei grasi, ulei de masline, spanac, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 1 fir salvie 2 felii paine toast 2 linguri ulei de masline 1 muschi de porc (400 g) sare garnitura de…
Read more »





Mancare de varza cu mere si chimion

2 June 2013
Mancare_de_varza_cu_mere_si_chimionMancare de varza cu mere si chimion din: ulei de masline, ceapa, mar, chimion, varza, sare, piper, otet de cidru de mere. Ingrediente: o lingura de ulei de masline o ceapa tocata marunt un mar curatat de cotor si dat pe razatoare o lingurita de chimion o varza mica taiata fasii sare si piper o…
Read more »





Salata de anghinare cu feta

2 June 2013
Salata_de_anghinare_cu_fetaSalata de anghinare cu feta din: anghinare, zeama de lamaie, fasole boabe, ulei de masline, pasta tahini, usturoi, sare, piper, ardei gras, ceapa de apa, feta. Ingrediente: 8 capatani de anghinare zeama unei lamai 2 cutii de fasole boabe 3 linguri de ulei de masline o lingura de pasta tahini un catel de usturoi zdrobit…
Read more »





Tort cu crema alba si nuci

2 June 2013
Tort_cu_crema_alba_si_nuciTort cu crema alba si nuci din: cartofi dulci, faina, zahar brun, cuisoare, scortisoara, ulei de masline, oua, curmale, nuci, zahar pudra, unt, sirop de artar. Ingrediente: pentru blat: 175 g cartofi dulci, curatati de coaja si razuiti 225 g faina cu factor de crestere 150 g zahar brun 1 lingurita cuisoare macinate 1 lingurita…
Read more »

Dorada cu marinata de mustar si lamaie

2 June 2013
Dorada_cu_marinata_de_mustar_si_lamaieDorada cu marinata de mustar si lamaie din: dorada, zeama de lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, marar, ceapa verde, coaja de lamaie, piper alb. Ingrediente: 6 dorade potrivite 1/2 cana zeama de lamaie 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana mustar de Dijon 3 linguri marar proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 1…
Read more »





Rosii umplute cu parmezan si busuioc

2 June 2013
Rosii_umplute_cu_parmezan_si_busuiocRosii umplute cu parmezan si busuioc din: rosii, mozzarella, busuioc, pesmet, bacon, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii mari 150 g mozzarella 2 fire busuioc 150 g pesmet 100 g bacon sare piper   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se spala rosiile si se taie de la fiecare cate un capacel, la 1…
Read more »





Mamaliga cu sote de ciuperci

2 June 2013
Mamaliga_cu_sote_de_ciuperciMamaliga cu sote de ciuperci din: supa de legume, lapte de soia, malai, ulei de masline, usturoi, sare, ciuperci, ceapa, usturoi, siropd e agave, cimbru, piper. Ingrediente: pentru mamaliga: o cana supa de legume o cana lapte de soia jumatate de cana de apa jumatate de cana de malai o lingura de ulei de masline…
Read more »





Salata mexicana cu avocado, rosii si porumb

2 June 2013
Salata_mexicana_cu_avocado_rosii_si_porumbSalata mexicana cu avocado, rosii si porumb din: boabe d eporumb, rosii, frunze de avocado, ardei gras, frunze de salata, ceapa, castraveti, otet de cidru de mere, ulei de masline presat la recedrojdie inactiva, sare de mare, usturoi, piper, oregano. Ingrediente: o conserva boabe de porumb 4 rosii taiate cubulete 3 fructe de avocado taiate…
Read more »





Tort armenesc

1 June 2013
Tort_armenesc.pngO reteta delicioasa de tort cu: smantana, unt, amoniu, sare, lapte, zahar, unt, nuci, stafide. Ingrediente: 200 g smântână 200 g unt 1 pacheţel de amoniu pen­tru prăjituri înglobat in circa 600 g făină un praf de sare Ingrediente cremă: 4 pahare de lapte 4 pahare de zahăr un cubuleţ de unt nuci tocate stafide…
Read more »





Reteta zilei: Inghetata de pepene rosu

1 June 2013
Inghetata_de_pepene_rosu_08Inghetata de pepene din: pepene, iaurt, miere, suc de limeta, vodca.   Ingrediente: 2 cani pepene 1 cana iaurt 1/3 cana de zahar sau miere Sucul de la 1/2 limeta 1 lingura de vodca       Mod de preparare: Asigurati-va ca toate semintele de la pepene au fost eliminate. Dati la blender pepenele. Adaugati…
Read more »





Salata de varza rosie cu morcov, telina si ardei kapia

1 June 2013
Salata_de_varza_rosie_cu_morcov_telina_si_ardei_kapiaSalata de varza rosie cu morcov, telina si ardei kapia din: varza rosie, morcov, telina, ardei kapia, patrunjel, tahini, usturoi, drojdie inactiva, ulei de masline presat la rece, sare, piper, apa, seminte de  pin, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: o varza rosie mica taiata fasii un morcov taiat julienne sau dat pe razatoarea mare 3 tulpini…
Read more »





Retete internationale: Fattoush

1 June 2013
FattoushFattoush din: iaurt, lapte, lipii, rosii, ridichi, castraveti, ceapa verde, frunze de menta, patrunjel, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, otet de cidru, sare, piper. Ingrediente: o cana de iaurt grecesc sau orice iaurt gros o cana de lapte cateva lipii 3 rosii tocate 100 g ridichi feliate subtire 3 castraveti taiati cubulete 2…
Read more »





Gnocchi cu legume inabusite

1 June 2013
Gnocchi_cu_legume_inabusiteGnocchi cu legume inabusite din: gnocchi, sparanghel, sos de rosii, supa de legume, usturoi, telina, ardei gras, dovlecel, morcov, ceapa, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 350 g gnocchi 4 fire de sparanghel 2 linguri de sos de rosii jumatate de litru de supa de legume un catel de usturoi o tulpina de telina un…
Read more »





Salata de spanac cu portocale

1 June 2013
Salata_de_spanac_cu_portocaleSalata de spanac cu portocale din: spanac, fenicul, portocala, hasma, boabe de strugure, caju, seminte de susan, cimbru, ulei de masline presat la rece, zeama de lamaie, sirop de artar, suc de portoale, sare, piper. Ingrediente: jumatate de kilogramd e spanac un bulb de fenicul feliat subtire o portocala separata in felii o hasma tocata…
Read more »





Tagliatelle cu dovlecei si ciuperci

1 June 2013
Tagliatelle_cu_dovlecei_si_ciuperciTagliatelle cu dovlecei si ciuperci din: tagliatelle, ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecel, ciuperci, rosii, capere, masline, frunze de bsuioc, sare, piper, parmezan. Ingrediente: jumatate de pachet de tagliatelle ulei de masline o ceapa tocata 2 catei de usturoi pisati un dovlecel cubulete 2 cani de ciuperci 5 rosii tocate o mana de capere o…
Read more »





Mancare de morcovi cu mazare

1 June 2013
Mancare_de_morcovi_cu_mazareMancare de morcovi cu mazare din: morcovi, cartofi, ceapa, mazare, ulei de masline, ardei iute, coriandru, turmeric, seminte de chimion, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cani de morcovi taiati felii sau cubulete o cana de cartofi cubulete o ceapa tocata o cana de mazare 2 linguri de ulei de masline 4 ardei iuti rosii…
Read more »





Salata de smochine si afine

1 June 2013
Salata_de_smochine_si_afineSalata de smochine si afine din: mix de salata, smochine, afine, boabe de strugure, frunze de menta, miere, zeama de limeta, nuci, migdale, curmale, scortisoara, sare de mare. Ingrediente: o punga de mix de salata 4 smochine proaspete taiate in 4 o mana de afine un mar taiat felii cateva boabe de strugure frunze de…
Read more »





Fasole verde cu tofu

1 June 2013
Fasole_verde_cu_tofuFasole verde cu tofu din: tofu, sos de soia, ulei de susan, ghimbir, usturoi, fulgi de ardei iute, amidon de porumb, ulei de masline, fasole verde, sos de soia, ulei de susan, usturoi, ghimbir, ardei gras, ceapa, ulei de masline, lapte de cocos, pasta rosie de curry, zeama a jumatate de lamaie. Ingrediente: pentru marinata:…
Read more »





Spaghete cu dovlecei

1 June 2013
Spaghete_cu_dovleceiSpaghete cu dovlecei din: spaghete, spanac, sos pesto, parmezan, dovlecel, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Inrgediente: 500 g spaghete 500 g spanac 4 linguri sos pesto 4 linguri de parmezan ras un dovlecel 3 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Spanacul se opăreşte…
Read more »





Salata de morcovi, telina si tahini

1 June 2013
Salata_de_morcovi_telina_si_tahiniSalata de morcovi, telina si tahini din: morcovi, castraveti, telina, ceapa, patrunjel, usturoi, sare de mare, tahini, apa, sos de soia, drojdie inactiva. Ingrediente: 2 morcovi mari taiati julienne 2 castraveti taiati julienne o tulpina de telina tocata fin jumatate de ceapa de apa felii subtiri cateva fire de patrunjel pentru garnisit un catel de…
Read more »





Reteta zilei: Supa de castraveti

1 June 2013
Supa_de_castraveti_04Supa de castraveti din: iaurt, ulei de masline, lapte, castraveti, marar, usturoi, sare, piper alb, menta, suc de lamaie, nuci.   Ingrediente: 3 cani iaurt 2 linguri ulei de masline 1-2 cani de lapte 1/2 kg castraveți 1/3 ceasca marar tocat 1 lingurița usturoi 1/2 lingurița de sare Piper alb dupa gust Crengute de menta…
Read more »





Tocanita de ceapa cu carnati

1 June 2013
Tocanita_de_ceapa_carnati.pngO reteta delicioasa de tocanita cu:ceapa alba, carnati de casa, sare, piper, boia dulce, ulei, patrunjel. verde Ingrediente: 1 kg ceapă albă 1/2 kg cârnaţi de casă sare piper boia dulce ulei sau untură după gust pătrunjel verde   Mod de preparare: Tai marunt ceapa alba, o pui intr-o cratita si o prajesti in ulei…
Read more »





Chiftele de legume (Dal Kofta)

1 June 2013
Chiftele_de_legumeChiftele de legume din: linte, supa, caju, ceapa, pesmet, pasta de curry, stafide. Ingrediente: o cana de linte 3 cani de supa sau apa 125 g caju crud o ceapa tocata marunt o cana de pesmet 3 linguri de pasta de curry 3 linguri de stafide   Mod de preparare: Preîrncălziti cuptorul la 180°C. Aduceţi…
Read more »





Rosii umplute cu couscous

1 June 2013
Rosii_umplute_cu_couscousRosii umplute cu couscous din: couscous, rosii, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: jumatate de cana de couscous fiert 2 rosii mari o lingura de ulei de masline o mana de frunze tocate de busuioc 2 linguri de parmezan ras 2 catei de usturoi pisati sare si piper dupa…
Read more »





Tocanita de porc cu ciuperci

1 June 2013
Tocanita_de_porc_cu_ciuperciTocanita de porc cu ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, ardei iuti, sare, ardei iute, boia iute, ulei, condimente carne de porc. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 300 g ciuperci 2 cutii rosii decojite 2 cepe 1 captana usturoi 2 ardei iuti sare boia iute piper ulei condimente pentru carne de…
Read more »





Piftele de bureti

1 June 2013
Piftele_de_buretiPiftele de bureti din: ciuperci pleurotus, cartofi, usturoi, ceapa, paine, patrunjel verde, sare, condimente. Ingrediente: 1 cana ciuperci pleurotus 2 cartofi cruzi mici usturoi ceapa 2 felii de paine inmuiata 1-2 linguri patrunjel verde taiat marunt sare condimente   Mod de preparare: Pui ciupercile la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat carne. Cureţi…
Read more »





Peste in crusta de sare

1 June 2013
Peste_in_crusta_de_sarePeste in crusta de sare din: crap, rozmarin, portocale, boabe de fenicul, sare, albusuri. Ingrediente: 2 crapi (de 600 g fiecare) 2 fire rozmarin 3 portocale 1 lingura boabe de fenicul 800 g sare 2 albusuri   Mod de preparare: Se spala si se sterg pestii. Se spala 2 portocale si se taie felii subtiri,…
Read more »





Ciorba de ceapa verde

1 June 2013
Ciorba_de_ceapa_verdeCiorba de ceapa verde din: ulei, ceapa verde, marar verde, morcovi, radacina de patrunjel, orez, sare, piper, otet. Ingrediente: 50 ml ulei 6 legaturi ceapa verde 1 legatura marar verde 2 morcovi potrivit 1 radacina de patrunjel mica 3 linguri orez sare piper 5-6 linguri otet   Mod de preparare: Iei o oală de 6…
Read more »





Reteta zilei: Carne de vita cu legume si orez

1 June 2013
Carne_de_vita_cu_legume_si_orez_19Carne de vita cu legume si orez din: muschi de vita, ulei de canola, ceapa, morcovi, sare, piper, boia de ardei, chimen, frunze de dafin, apa, orez, coriandru.   Ingrediente: 1 ½ kg mușchi de vita ⅓ ceasca ulei de canola 2 cepe, tocate marunt 3 morcovi, taiati bucati 2 ½ lingurite sare ½ lingurita…
Read more »





Pasta de cartofi cu ciocolata

1 June 2013
Pasta_de_cartofi_cu_ciocolataPasta de cartofi cu ciocolata din: cartofi, sirop de artar, unt de caju, extract de vanilie, sare, fulgi de ciocolata bio. Ingrediente: 240 g de cartofi galbeni 7 linguri siropd e artar 3 linguri de unt de caju jumatate de lingura de extract de vanilie jumatate de lingurita de sare o trime de cana de…
Read more »





Chili vegetarian cu paprika si piper cayenne

1 June 2013
Chili_vegetarian_cu_paprika_si_piper_cayenneChili vegetarian cu paprika si piper cayenne din: ulei de masline, ceapa, usturoi, praf de chili, chimion, coriandru, paprika, oregano, piper cayenne, sare, ardei gras, rosii, fasole boabe, naut, porumb boabe. Ingrediente: ulei de masline o ceapa tocata 3 catei de usturoi 3 lingurite de praf de chili o lingurita de chimion pisat jumatate de…
Read more »





Risotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan

1 June 2013
Risotto_cu_ciuperci_ardei_iute_si_parmezanRisotto cu ciuperci, ardei iute si parmezan din: ceapa tocata, usturoi, ciuperci, unt, ulei de masline, ardei iute, orez, vin, supa de legume, seminte de pin, parmezan, patrunjel. Ingrediente: jumatate de ceapa tocata 2 catei de usturoi zdrobiti 600 g ciuperci (puteti combina hribi deshidratati, champignon, pleurotus) o lingura de unt o lingura de ulei…
Read more »





Briose crocante cu mere si mure

1 June 2013
Briose_crocante_cu_mere_si_mureBriose crocante cu mere si mure din: unt, zahar tos, faina cu factor de crestere, oua, sos de mure, mere acrisoare, afine, zahar brun, faina integrala, fulgi de cereale. Ingrediente: 150 g unt inmuiat plus un cub 225 g zahar tos 250 g faina cu factor de crestere, plus 1 lingura 3 oua, batute 100…
Read more »





Rigatoni cu sos de rosii

1 June 2013
Rigatoni_cu_sos_de_rosiiRigatoni cu sos de rosii din: rigatoni, rosii, pasta de tomate, patrunjel, ardei iute, sare, piper, ceapa, rosii cherry, vin, busuioc, parmezan, ulei de masline. Ingrediente: 500 g rigatoni 2 rosii cubulete o lingura pasta de tomate 2 catei de usturoi cateva fire de patrunjel tocat un ardei iute tocat sare si piper dupa gust…
Read more »





Marmelada de fructe de padure

1 June 2013
Marmelada_de_fructe_de_padureMarmelada de fructe de padure din: fructe de padure, seminte de chia, suc de mere, zeama de lamaie, sirop de artar. Ingrediente: 2 cani de fructe de padure 3 linguri de seminte de chia jumatate de cana de suc de mere proaspat o lingura zeama de lamaie o lingura de sirop de artar Mod de…
Read more »





Scoici cu rozmarin, usturoi si frunze de spanac

1 June 2013
Scoici_cu_rozmarin_usturoi_si_frunze_de_spanacScoici cu rozmarin, usturoi si frunze de spanac din: ulei, scoici, rozmarin, usturoi, pesmet, unt, frunze de spanac, rosii cherry. Ingrediente: 2 linguri ulei 9 scoici St. jacques 1 fir rozmarin 2 catei de usturoi 1 lingura pesmet 1 lingura unt 300 g frunze de spanac proaspat 8 rosii cherry   Mod de preparare: Se…
Read more »





Ravioli din spanac si ricotta

1 June 2013
Ravioli_din_spanac_si_ricottaRavioli din spanac si ricotta din: spanac, ricotta, parmezan, galbenusuri, nucsoara, sare, faina, sos de tomate. Ingrediente: o cana de spanac fiert, scurs si tocat 3 sferturi de cana de ricotta jumatate de cana de parmezan ras 2 galbenusuri un praf de nucsoara sare dupa gust o cana de faina sos de tomate   Mod…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu