sâmbătă, 14 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #57

Retete pentru Craciun:

Ciorbă de sfeclă cu ceapa verde si morcovi

17 June 2013
Ciorba_de_sfecla.pngO reteta delicioasa de ciorba de sfecla cu: sfecla rosie, morcov, ardei gras rosu, rosii, ceapa verde, radacina de patrunjel, ceapa, bors, ienibahar, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 sfeclă-roşie 2 morcovi 1  ardei gras roşu 2 roşii 2 fire de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1l bors boabe de ienibahar pătrunjel sare  …
Read more »





Prajitura de cartofi cu scortisoara

17 June 2013
Prajitura_de_cartofi_cu_scortisoara.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:faina, drojdie, lapte, zahar, cartofi, margarina, sare, coaja de lamaie, unt, zahar pudra, scortisoara. Ingrediente: 400 g făină un cubuleţ drojdie 125 ml lapte 180 g zahăr 250 g cartofi fierţi 150 g margarină sare coajă de lămâie 100 g unt zahăr pudră scorţişoară   Mod de preparare: Dizolvă drojdia…
Read more »





Pui în crustă de nuci şi fulgi de porumb

17 June 2013
Pui_în_crusta_de_nuci_si_fulgi_de_porumbPui în crustă de nuci şi fulgi de porumb din: piept de pui file, oua, miez de nuca, fulgi de porumb, rosii cherry, lapte, busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 400 g piept de pui file 2 oua 50 g miez de nuca 50 g fulgi de porumb 250 g rosii cherry 1 lingura lapte 1 lingurita…
Read more »





Ciorbă cu legume si afumătură

17 June 2013
Ciorba_cu_afumatura.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: scaricica de porc afumata, rosii, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, fasole boabe, leustean, marar, bors, cimbru, sare. Ingrediente: 1 scăricică de porc bine afumată 1 cutie cu roşii decojite 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras 1 mână de fasole boabe 1 legătură de leuştean 1 legătură…
Read more »





Reteta zilei: Desert rece cu capsuni si crema de branza

16 June 2013
Desert_rece_cu_capsuni_si_crema_de_branza_08Desert rece cu capsuni si crema de branza din: graham, zahar, unt, nutella, crema de branza, zahar pudra, lapte, esenta de vanilie, capsuni.   Ingrediente: 1 1/4 cesti graham faramitat 1/4 ceasca zahar 5 linguri unt 1/4 ceasca Nutella crema de branza 1 cana de zahar pudra 1/4 ceasca lapte 1 lingurita esenta vanilie 1…
Read more »





Gnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar

16 June 2013
Gnocchi_cu_spanac_si_piept_de_pui_la_gratarGnocchi cu spanac şi piept de pui la grătar din: piept de pui file, spanac, ulei, ardei gras, patrunjel verde, sare, cartofi, faina, ou, sare. Ingrediente: 300 g piept de pui file 500 g spanac 2-3 linguri ulei 1 ardei gras rosu 1/2 legatura patrunjel verde sare pentru gnocchi: 500 g cartofi 5-6 linguri faina…
Read more »





Cartofi la tigaie cu fulgi de ardei iute

16 June 2013
Cartofi_la_tigaie_cu_fulgi_de_ardei_iuteCartofi la tigaie cu fulgi de ardei iute din: spranghel alb, sare, cartofi noi, piper, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, unt, fulgi de ardei iute, branza roquefort. Ingrediente: 500 g sparanghel alb sare 500 g cartofi noi fierti in coaja de-o zi 2 linguri ulei piper 1 ceapa 1 legatura patrunjel cateva fire de maghiran 1…
Read more »





Ketchup de merisoare

16 June 2013
Ketchup_de_merisoareKetchup de merisoare din: ceapa, coaja de portocala, zeama de portocala, suc de portocale, merisoare, otet de vin, zahar brun, ghimbir, scortisoara, sare, piper. Ingrediente: o ceapa de apa tocata coaja rasa si zeama unei portocale o cana de apa sau suc de portocale sau mere o punga de merisoare congelate jumatate de cana de…
Read more »





Supă toscană de curcan cu parmezan

16 June 2013
Supa_toscana_de_curcan_cu_parmezanSupă toscană de curcan cu parmezan din: ceapa, telina, patrunjel, ulei de masline, supa de pui, carne de curcan, dovleac, fasole boabe, sare, busuioc, piper, parmezan. Ingrediente: 1 cana de ceapa tocata 1 cana de telina tocata 1 lingurita patrunjel tocat 2 linguri ulei de masline 850 ml supa de pui 2 cani carne de…
Read more »





Omleta spaniola cu ardei gras si ceapa

16 June 2013
Omleta_spaniola.pngO reteta delicioasa de omleta cu: oua, cartofi, ardei gras rosu, ceapa, lapte, ulei de masline. Ingrediente: 8 ouă 800 g cartofi nesfărâmicioşi 1 ardei gras roşu 2 cepe 1 ceşcuţă cu lapte ulei de măsline   Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i în felii nu foar­te groase şi rumeneşte-i în ulei pe ambele părţi.…
Read more »





Iahnie de fasole cu cimbru

16 June 2013
Iahnie_de_fasole_cu_cimbruIahnie de fasole cu cimbru din: fasole uscata, ceapa, morcovi, usturoi, foi de daifn, sare, piper, boia, cimbru. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscata 2 cepe mari 2 morcovi 3-4 catei de usturoi 1-2 foi de dafin sare piper boia cimbru   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă fără sare cu o…
Read more »





Ghiveci de legume cu verdeata

16 June 2013
Ghiveci_de_legume_cu_verdeataGhiveci de legume cu patrunjel din: cartofi, dovlecei, morcovi, vinete, rosii, usturoi, praz, ardei verde, ceapa, ulei, capere, sare, piper, dafin, patrunjel. Ingrediente: 0,5 kg cartofi 0,5 kg dovlecei 0,5 kg morcovi 0,5 kg vinete 0,5 kg rosii 1 capatana de usturoi 1 praz 1 ardei verde 2 cepe mari ulei capere sare piper dafin…
Read more »





Jeleu delicios de struguri

16 June 2013
Jeleu_delicios_de_struguriJeleu delicios de struguri din: struguri, apa, zahar tos, zeama de lamaie, gelatina. Ingrediente: un kilogram de struguri 2 treimi de cana de apa 400 g zahar tos 3 linguri de zeama de lamaie 80 g pectina lichida sau un pliculet de gelatina   Mod de preparare: Puneţi strugurii şi apa într-un vas şi zdrobiti-i.…
Read more »





Paella cu carne de curcan

16 June 2013
Paella_cu_carne_de_curcanPaella cu carne de curcan din: orez, carnati oltenesti, ulei de masline, usturoi, ceapa, ardei iute, supa de pui, rosii, aripi de curcan, mazare, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez cu bob lung 2 carnati oltenesti 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 cee 1 ardei iute 500 ml supa…
Read more »





Cartofi umpluti inveliti in sunca

16 June 2013
Cartofi_umpluti_inveliti_in_crusta_de_suncaCartofi umpluti inveliti in crusta de sunca din: cartofi, sare, cimbru, branza gouda, branza de vaci, sunca, supa, rondele. Ingrediente: 500 g cartofi noi mici sare 1/2 legatura cimbru 75 g branza Gouda rasa 2 linguri branza de vaci 200 g sunca uscata feliata 100 ml supa 2 linguri rondele de ceapa ciorii   Mod…
Read more »





Reteta zilei: Salata cu piept de pui si vinegreta de otet balsamic

16 June 2013
Salata_cu_piept_de_pui_si_vinegreta_de_otet_balsamic_08Salata cu piept de pui si vinegreta de otet balsamic din: piept de pui, verdeturi mixte, castravete, morcov, rosie, ceapa rosie, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, otet balsamic, otet de vin rosu, mustar dijon, zahar, piper, sare, oregano.   Ingrediente pentru salata: 1 piept de pui dezosat 4 cesti verdeturi mixte 1 castravete, curatat…
Read more »





Ficat în sos de ardei

16 June 2013
Ficat_în_sos_de_ardeiFicat în sos de ardei din: ficat, lapte, sare, gogosari, ardei grasi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 800 g ficat de vita sau de pui 200 ml lapte dulce pasteurizat 1 praf de sare 500 g gogosari 2 ardei grasi 1 legatura patrunjel 20 ml ulei   Mod de preparare: Speli ficatul şi, înainte de preparare, îl…
Read more »





Cartofi copti cu bacon

16 June 2013
Retete_1Cartofi copti cu bacon din: bacon, branza topita, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 8 felii subtiri de bacon 4 felii branza topita 4 cartofi de copt, mari, taiati felii (ca o portocala) sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Pregătiţi 4 bucăţi de folie de aluminiu suficient de mari încât să puteţi înfăşură câte…
Read more »





Gem de rosii

16 June 2013
Gem_de_rosiiGem de rosii din: ulei de masline, ghimbir, usturoi, otet de cidru de mere, scortisoara, chimion, cuisoare. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline un sfert de cana de ghimbir tocat marunt 4 catei de usturoi pisati un sfert de cana de otet de cidru de mere 3 bete de scortisoara 6 rosii carnoase fara…
Read more »





Frigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii

16 June 2013
Frigarui_cu_ciuperci_ceapa_rosie_si_rosiiFrigarui cu ciuperci, ceapa rosie si rosii din: ciuperci, ceapa rosie, rosii, ardei gras. Ingrediente: 5 ciuperci albe (champignon) 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 2 ardei gasi galbeni 15 rosii cherry   Mod de preparare: Puneţi betele pentru frigărui la înmuiat într-un bol cu apă (ca să nu ia foc pe grătar); Pregătiţi…
Read more »





Ciuperci fripte cu topping de branza

16 June 2013
Ciuperci_fripte_cu_topping_de_branzaCiuperci fripte cu topping de branza din: ciupeci, paine, branza Cheddar, unt, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 ciuperci cu palarie foarte mare 1 felie paine alba 1/4 cana branza Cheddar, rasa 2 linguri unt 1 lingura cimbru 1 lingura oregano 1 lingura rozmarin 1 catel de usturoi, taiat feliute sare…
Read more »





Shake de cirese

16 June 2013
Shake_de_cireseShake de cirese din: cirese, gheata, banana, lapte rece, suc de portocale, zahar brun. Ingrediente: 350 g cirese 8 cuburi de gheata 1 banana 150 ml lapte rece 150 ml suc de portocale 20 g zahar brun   Mod de preparare: Pune toate ingredientele jptr-un blender şi mixează pânâ tând obţii un amestec omogen şi…
Read more »





Retete internationale: Falafel

16 June 2013
FalafelFalafel din: naut, franzela, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimen, piper, turmeric, chili, bicarbonat de sodiu, seminte de susan, sare, ulei. Ingrediente: 200 g naut 2 felii franzela (fara coaja) 1 lingura rasa de faina 1 ceapa medie 2-3 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 1 lingurita rasa de coriandru boabe macinat 1 varf…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu legume si ou

16 June 2013
Orez_cu_legume_si_ou_09Orez cu legume si ou din: orez, oua, ceapa, ceapa verde, legume, usturoi, ghimbir, ulei vegetal, sos de soia, sare, piper.   Ingrediente: 2 cesti de orez fiert 2 oua, batute 1/2 ceapa 2 fire ceapa verde 2 cesti de legume tocate (morcovi, ciuperci, dovlecei) 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 lingurita de ghimbir…
Read more »





Cartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi

16 June 2013
Cartofi_gratinati_cu_sparanghel_si_branzeturiCartofi gratinati cu sparanghel si branzeturi din: cartofi noi, sare, sparanghel alb, zahar, ceapa, unt, faina, supa, lapte, piper, mozzarella, gorgonzola. Ingrediente: 500 g cartofi noi sare 500 g sparanghel alb zahar 1 ceapa 20 g unt 20 g faina 150 ml supa 150 ml lapte piper 50 g mozzarella 50 g gorgonzola   Mod…
Read more »





Chutney de smochine

16 June 2013
Chutney_de_smochineChutney de smochine din: ulei vegetal, ceapa, ghimbir, zahar brun, otet de cidru de mere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, stafide, fructe uscate, seminte de mustar, scortisoara, cuisoare, sare, usturoi, piper cayenne, smochine. Ingrediente: o lingura de ulei vegetal o ceapa tocata o lingurita de ghimbir ras 2 treimi de cana de zahar brun…
Read more »





Garnitura din vinete coapte

16 June 2013
Garnitura_din_vinete_coapteGarnitura din vinete coapte din: vanata, ulei, ceapa, rosii, boia iute, sare, piper macinat, patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 lingurita ulei 1 ceapa medie, tocata 2 rosii prunisoare, tocate 1/4 lingurita boia iute 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper macinat 4 fire patrunjel sau coriandru   Mod de preparare: Coaceţi vânătă întreagă pe grătar. Tâiaţi-o…
Read more »





Retete traditionale: Tocinei moldovenesti

16 June 2013
Tocinei_moldovenestiTocinei moldovenesti din: cartofi, oua, branza de burduf, smantana, untura, sare. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 oua 100 g branza de burduf 100 ml smantana 2 linguri ulei sau untura sare   Mod de preparare: Curatati cartofii, radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mici, puneti-i intr-un castron. Adaugati ouale batute, branza de burduf sfaramata si sare,…
Read more »





Chifteluţe de cartofi cu umplutură picantă

16 June 2013
Chiftelute_de_cartofi_cu_umplutura_picantaChifteluţe de cartofi cu umplutură picantă din: cartofi noi, ceapa, cascaval, oua, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei, sunca, cascaval, pesto, faina, pesmet. Ingrediente: 900 g cartofi noi 1 ceapa 60 g cascaval ras 2 oua 2-3 linguri amidon sare piper nucsoara 5 linguri ulei 3 felii sunca 3 felii cascaval 4-5 linguri pesto 3 linguri…
Read more »





Salsa de gogonele

16 June 2013
Salsa_de_gogoneleSalsa de gogonele din: gogonele, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, limeta. Ingrediente: 2 cani de gogonele taiate jumatati o ceapa tocata 6 catei de usturoi 2 ardei iuti o mana de patrunjel o limeta   Mod de preparare: Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Aşezaţi gogonelele şi jumătate din usturoi şi ceapă într-o tavă tapetată…
Read more »





Muraturi englezesti – Picalili

16 June 2013
Muraturi_englezestiMuraturi englezesti din: otet de vin, otet de malt, ardei kapia, zahar tos, seminte de mustar, turmeric, anason, faina de porumb, apa, sare, frunza de dafin, ceapa de apa, morcovi, conopida. Ingrediente: 300 ml otet de vin 150 ml otet de malt un ardei kapia taiat julienne 175 g zahar tos 25 g pudra de…
Read more »





Reteta zilei: Oua cu sparanghel

16 June 2013
Oua_cu_sparanghel_07Oua cu sparanghel din: sparanghel, oua, mustar dijon, unt, otet, sare, piper.   Ingrediente: 1 buchet sparanghel, spalat si curatat 2 oua 1 lingura mustar dijon 1 lingura unt 1 lingura otet alb sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie adanca puneti apa la fiert. Cand da in clocot adaugati sparanghelul si fierbeti cateva…
Read more »





Muschi de porc cu varza de Bruxelles

16 June 2013
Muschi_de_porc_cu_varza_de_BruxellesMuschi de porc cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, chimen, cartofi noi, usturoi, ceapa verde, muschi de porc, smantana, unt, ou, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500 g varza de Bruxelles 2 linguri de chimen 500 g cartofi noi 5 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 450 g muschi de porc semiafumat 150…
Read more »

Perişoare cu mei şi piept de pasăre

16 June 2013
Perisoare_cu_mei_si_piept_de_pasarePerişoare cu mei şi piept de pasăre din: file de piept de pasare, mei, ou, patrunjel, morcov, ceapa verde, sare, piper, iaurt. Ingrediente: 250 g file de piept de pasare 50 g mei decorticat 1 ou proaspat 1 legatura patrunjel verde 1 morcov mic 2 fire ceapa verde sare piper 200 g iaurt natural degresat…
Read more »





Cartofi la cuptor cu cotlete si fenicul

16 June 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_cotlete_si_feniculCartofi la cuptor cu cotlete si fenicul din: cartofi noi, ulei de masline, sare, piper, oregano, rozmarin, ardei grasi, telina verde, morcovi, dovlecel, ricotta, foi de dafin, cotlete de porc. Ingrediente: 600 g cartofi noi 4 linguri ulei de masline sare piper 2 fire oregano 1 fir rozmarin 2 ardei grasi rosii 2 fire telina…
Read more »





Dovlecei umpluti de post

16 June 2013
Dovlecei_umpluti_de_postDovlecei umpluti de post din: dovlecei, orez, rosii, ceapa, morcov, ulei, marar. Ingrediente: 5 dovlecei de marime medie 1 ceasca de orez 3 rosii 1 ceapa 1 morcov ulei 1 legatura marar   Mod de preparare: Se lasă dovleceii întregi, se taie la ambele capete şi se scobesc în interior cu o linguriţă; Intr-o tigaie…
Read more »





Tarta cu cartofi noi

16 June 2013
Tarta_cu_cartofi_noiTarta cu cartofi noi din: faina, unt, lapte, cartofi, ceapa rosie, ulei, bacon afumat, oua, sare, piper. Ingrediente: 250 g + 2 linguri faina 120 g + 50 g unt 350 ml lapte 50 ml apa calduta 6-7 cartofi noi mici 2 cepe rosii 3 linguri ulei 200 g bacon afumat 2 oua sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Sorbet de mango

15 June 2013
Sorbet_de_mango_09Sorbet de mango din: mango, suc de lamaie, suc de portocale, zahar, amidon.   Ingrediente: 2 mango 2 linguri suc de lamaie sucul de la 1 portocala 1/2 cana de zahar 1 lingura amidon     Mod de preparare: Cojiti fructele și dati la robot pana obtineti piure. Puneți in frigider. Amestecati sucul de portocale…
Read more »





Dovlecei trasi la tigaie cu usturoi

15 June 2013
Dovlecei_trasi_la_tigaie_cu_usturoiDovlecei trasi la tigaie cu usturoi din: dovlecei, usturoi, otet, ulei de masline, sare, ierburi aromatice. Ingrediente: 2 dovlecei potriviti ca marime 3 catei de usturoi 1 lingura de otet 2-3 linguri ulei de masline sare si ierburi aromatice dupa gust   Mod de preparare: Dovleceii, cu tot cu coajă se taie în felii rondele,…
Read more »





Pizza cu rosii si usturoi

15 June 2013
Pizza_cu_rosii_si_usturoiPizza cu rosii si usturoi din: drojdie, zahar, apa calduta, faina, sare, ulei, malai, rosii, usturoi, sare, piper, ceapa, bulion, busuioc, oregano. Ingrediente: pentru aluat: 10 g drojdie 1/2 lingurita zahar 100  ml apa calduta 250 g faina 1 praf de sare 2 linguri ulei 1 lingura malai pentru tapetat tava pentru umplutura: 3 rosii…
Read more »





Salata de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan

15 June 2013
Salata_de_cartofi_cu_sparanghel_ridichi_si_parmezanSalata de cartofi cu sparanghel, ridichi si parmezan din: cartofi, sare, sparanghel verde, zahar, ridichi, ulei de masline, patrunjel, suc de lamaie, piper, parmezan. Ingrediente: 600 g cartofi noi sare 500 g sparanghel verde zahar 1 legatura ridichi 3 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel 2 linguri suc de lamaie piper 50 g…
Read more »





Supa de gulii cu carne de pui

15 June 2013
Supa_de_gulii_cu_carne_de_puiSupa de gulii cu carne de pui din: carne de pui, gulii, ceapa, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ou, smantana, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de pui (aripi, maruntaie, spate) 3 gulii tinere 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de patrunjel cu frunze 1 ou 100 g smantana degresata 1 lingura faina sare…
Read more »





Tarta cu branza de capra si ceapa verde

15 June 2013
Tarta_cu_branza_de_capra_si_ceapa_verdeTarta cu branza de capra si ceapa verde din: faina, unt, sare, oua, ceapa verde, usturoi, unt, oua, branza de capra, smantana, sare, piper. Ingrediente: aluat: 250 g faina 130 g unt un praf de sare 2 oua umplutura: 2 legaturi de ceapa verde 2 catei de usturoi 1 lingura de unt 4 oua 130…
Read more »





Conopida cu parmezan

15 June 2013
Conopida_cu_parmezan.pngO reteta simpla si gustoasa de conopida cu parmezan.   Ingrediente: 1 conopidă mare prefiartă (aproximativ 1 kg) cu floretele tăiate în bucăţi cu o grosime de circa 1 centimetru 1/2 ceaşcă de parmezan dat prin râzătoar   Mod de preparare: Incalzesti cuptorul la 170°C. Pregăteşte două tăvi de copt adânci şi căptuşeşte-le cu folie…
Read more »





Chiftele din peste cu sos de hrean

15 June 2013
Chiftele_din_peste_cu_sos_de_hreanChiftelte din peste cu sos de hrean din: file de peste, franzela, lapte, oua, usturoi verde, ulei, sare, piper, hrean, lamaie, smantana, chives. Ingrediente: 1250 kg file de peste 1 felie franzela 100 ml lapte 2 oua 1 fir de usturoi verde 100 ml ulei sare piper sos: 4-5 linguri hrean ras 1 lamaie 400…
Read more »





Fasole verde cu migdales si usturoi

15 June 2013
Fasole_verde_cu_migdale.pngO reteta delicioasa de fasole verde cu: usturoi, ulei de masline, apa, busuioc, migdale, otet de mere. Ingrediente: 1 căţel de usturoi, mărunţit 2 linguriţe de ulei de măsline 1/2 ceaşcă de apă 650 g de fasole verde la conservă 20 frunze de busuioc, mărunţite 1/4 ceaşcă de migdale puţin rumenite 1 linguriţă de oţet…
Read more »





Friptura cu garnitura de orez

15 June 2013
Friptura_cu_garnitura_de_orez.pngO reteta delicioasa de friptura cu: muschi de porc, mustar, vin alb sec, ulei, miere, susan, lamaie, orez, ceapa verde, morcovi, pastarnac, telina, porumb, mazare, fasole verde. Ingrediente: 1 kg muşchiuleţ de porc 2-3 linguriţe de muştar 1 ceaşcă cu vin alb sec ulei 1 linguriţă de miere 5-6 linguriţe de susan 1 lămâie  …
Read more »





Salată de piersici fripte şi prosciutto

15 June 2013
Salata_de_piersici_fripte_si_prosciuttoSalată de piersici fripte şi prosciutto din: piersici coapte, frunze de rozmarin, ulei de masline, sare, piper alb, cimbru, otet din vin rosu, ulei de masline extravirgin, iaurt, prosciutto crudo, frunze de tarhon, ruccola, branza de capra. Ingrediente: 4 piersici coapte, dar nu moi 1/2 lingurita frunze proaspete de rozmarin, tocate marunt ulei de masline…
Read more »





Reteta zilei: Orez cu tofu si sos de legume

15 June 2013
Orez_cu_tofu_si_sos_de_legume_05Orez cu tofu si sos de legume din: orez, apa, tofu, ceapa, legume, lapte de cocos, pudra de curry, pasta de tomate, unt de arahide, supa de legume, ulei de arahide, sare, piper, ceapa verde.   Ingrediente: 1 ceasca de orez 2 cani de apa 1 pachet tofu, taiata bucati 1 ceapa 2 cesti de…
Read more »





Clatite cu ceapa verde si branza de oaie

15 June 2013
Clatite_cu_ceapa_verde_si_branza_de_oaieClatite cu ceapa verde si branza de oaie din: faina, oua, sare, lapte, apa minerala, ulei, ceapa verde, branza de oaie, sunca de praga, sos de soia. Ingrediente: aluat: 200 g faina 2 oua 1 praf de sare 300 ml lapte apa minerala 1-2 linguri de ulei ulei pentru copt clatitele umplutura: 2 legaturi de…
Read more »





Salata din merisoare

15 June 2013
Salata_din_merisoare.pngO reteta delicioasa de salata cu: merisoare, suc de portocala, apa, mango. Ingrediente: 230 g de merişoare uscate (aproximativ 2 ceşti) 1/2ceaşcă de suc proaspăt stors de la o portocală 1/2 ceaşcă de apă 1/2 ceaşcă de mango (tăiat în cuburi)   Mod de preparare: Amesteca  merişoarele şi sucul de portocale într-un robot de bucătărie…
Read more »





Cartofi copţi, cu parmezan şi maioneză

15 June 2013
Cartofi_copti_cu_parmezan_si_maionezaCartofi copţi, cu parmezan şi maioneză din: maioneza, parmezan, usturoi, marar, sare, paprika, piper alb, cartofi, ceapa rosie, unt. Ingrediente: 1/4 cana maioneza 1 lingura parmezan ras 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 lingurita marar tocat 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita paprika 1/4 lingurita piper alb macinat 2 cartofi de copt mari 1 ceapa…
Read more »





Morcovi cu ceapa caramelizata

15 June 2013
Morcovi_cu_ceapa_caramelizata.pngO reteta delicioasa de garnitura cu: unt, ceapa, seminte de coriandru, morcovi, lapte, faina de porumb, arpagic, sare. Ingrediente: 1 lingură de unt 2 cepe mari, tăiate in felii subţiri 1/2 linguriţă de seminţe de coriandru mărunţite (opţional) 1 kg de morcovi, tăiaţi în rondele subţiri 1/2 ceaşcă de lapte degresat 1 lingură de făină…
Read more »





Bors de salata verde cu suc de rosii

15 June 2013
Bors_de_salata_verde_cu_suc_de_rosiiBors de salata verde cu suc de rosii din: salata, ceapa verde, usturoi verde, oua, leustean, ulei, bors, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 salate mari 1 legatura ceapa verde 3 fire usturoi verde 3 oua 1 legatura leustean 2 linguri ulei 1 litru bors 100 ml suc de rosii sare piper   Mod…
Read more »





Carnati de casa cu mamaliga si muraturi

15 June 2013
Carnati_de_casa.pngO reteta delicioasa de carnati de casa cu: carne de porc, carne de vita, slanina, usturoi, sare, piper, intestine de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg carne de vita 500 g slănină 1 căpăţână usturoi sare piper 3-4 intestine de porc gata pregatite pentru umplut   Mod de preparare: Dai prin masina…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu sos de legume si nuci de pin

15 June 2013
Paste_cu_sos_de_legume_si_nuci_de_pin_12Paste cu sos de legume si nuci de pin din: broccoli, sparanghel, ciuperci, rosii cherry, lamaie, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa, patrunjel, nuci de pin, paste, smantana, vin, parmezan.   Ingrediente: 1 ceasca broccoli 5 fire de sparanghel, taiate felii 1 ceasca ciuperci, feliate 1 cana de roșii cherry, taiate in sferturi 1 lamaie…
Read more »





Mici dietetici

15 June 2013
Mici_dieteticiMici dietetici din: carne de vita, cimbru, sare, usturoi. Ingrediente: 1 kg carne de vita sau pui cimbru sare optional, 10 catei de usturoi   Mod de preparare: Speli carnea, o usuci între şervete şi o tai în cuburi, îndepărtând eventualele pieliţe şi grăsimea. Treci carnea de două ori prin maşina de tocat şi o…
Read more »





Plăcintă cu nuci pecan şi mere

15 June 2013
Placinta_cu_nuci_pelican_si_mere.pngO reteta delicioasa de placinta cu: unt, biscuiti, vanilie, mere, ou, scortisoara, zahar brun, miere, nuci pelican. Ingrediente: 1/4 ceaşcă de unt 1 1/4 ceaşcă de biscuiţi de ovăz, fărâmiţaţi 1 1/2 linguriţă extract de vanilie 400 g mere (curăţate şi date prin râzătoare) 1 ou mare 1 albuş de ou 1/2 linguriţă de scorţişoară…
Read more »





Piept de pui in jambon

15 June 2013
Piept_de_pui_in_jambonPiept de pui in jambon din: piept de pui, jambon crud uscat, unt, fasole verde, mazare, usturoi, smantana, ceapa verde, frunze de salvie, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 250 g jambon crud-uscat (felii subtiri) 150 g unt 250 g fasole verde 250 g mazare 2 catei de usturoi 100 g smantana 1…
Read more »





Carnati de vita cu paine si cereale integrale

15 June 2013
Carnati_de_vita_cu_paine_si_cereale_integrale.pngO reteta delicioasa de carnati  de vita cu: ulei de rapita, ceapa, sare, telina, salvie uscata, usturoi, seminte de chimen, lapte, supa de pui, paine integrala. Ingrediente: 2 linguriţe de ulei de rapiţă 1 ceapă mare, mărunţită 1/2 linguriţă de sare 2 ceşti de ţelină, tocată mărunt 1 lingură de frunze de salvie uscată 2…
Read more »





Burgeri de legume

15 June 2013
Retete_1Burgeri de legume din: boabe de fasole rosie, ceapa, hot sauce, ardei gras, boia iute, ou, pesmet, ulei. Ingrediente: 450 g boabe de fasole rosie din conserva, clatite si bine scurse 1/2 ceapa, tocata marunt 1 lingurita hot sauce 1/2 ardei gras, tocat marunt (optional) 1/2 lingurita boia iute 1 ou 1 cana pesmet ulei…
Read more »





Cartofi dulci cu scortisoara si vanilie

15 June 2013
Cartofi_dulci_cu_scortisoara_si_vanilie.pngO reteta delicioasa de cartofi dulci cu: supa de pui, scortisoara, lapte degresat, unt, esenta de vanilie. Ingrediente: 1.200 g de cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi 1 ceaşcă de supă de pui nesărată 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată 1 ceaşcă de lapte degresat 1 lingură de unt 1 linguriţă de esenţă de vanilie…
Read more »





Paste cu spanac si busuioc

15 June 2013
Paste_cu_spanac_si_busuiocPaste cu spanac si busuioc din: paste, spanac, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, ierburi aromate, busuioc. Ingrediente: 250 g paste (penne) 250 g spanac congelat 3 fire ceapa 4-5 catei de usturoi 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromate busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se căleşte…
Read more »





Galuste de branza cu fulgi de ovaz

15 June 2013
Galuste_de_branza_cu_fulgi_de_ovazGaluste de branza cu fulgi de ovaz din: oua, branza dulce degresata, fulgi de ovaz, oua, pesmet alb, unt, smantana, coaja de lamaie, zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 500 g branza dulce degresata 100 g fulgi de ovaz 3 oua 40 g pesmet alb 100 g unt 100 ml smantana de 12% grasime coaja rasa…
Read more »





Reteta zilei: Salata de spanac cu fructe de padure si nuci pecan caramelizate

15 June 2013
Salata_de_spanac_cu_fructe_de_padure_si_nuci_pecan_caramelizate_07Salata de spanac cu fructe de padure si nuci pecan caramelizate din: spanac, frunze de padure, branza, nuci pecan, apa, zahar.   Ingrediente: 2 cesti de spanac crud 1/2 ceasca fructe de padure mixte 1/4 ceasca branza maruntita Ingrediente nuci pecan caramelizate: 1/4 ceasca nuci pecan crude 1/2 cana de apa 1 lingura de zahar…
Read more »





Tocanita de carnati cu legume

15 June 2013
Tocanita_de_cranati_cu_legume.pngO reteta delicioasa de tocanita cu: cartofi, carnati, ardei gras, rosii, usturoi, ardei iute, ceapa verde, smantana, condimente, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 800 g cartofi 600 g cârnaţi 3 ardei graşi 2 cepe roşii 3 căţei de usturoi 2 ardei iuţi 2 cepe verzi 200 ml smântână 3 linguri de ulei de măsline…
Read more »

Pizza cu ciuperci si cascaval

15 June 2013
Pizza_cu_ciuperci_si_cascavalPizza cu ciuperci si cascaval din: faina alba, apa, miere, drojdie, margarina, sare, patrunjel, ulei, ceapa rosie, ciuperci, cascaval, sare, oregano. Ingrediente: pentru blat: 250 g faina alba 150 ml apa calduta 1 lingurita miere 10 g drojdie proaspata 3 linguri margarina 1 lingurita sare patrunjel pentru decor faina si ulei pentru tapetarea tavii pentru…
Read more »





Paste cu rosii uscate

15 June 2013
Paste_cu_rosiii_scatePaste cu rosii uscate din: penne, rosii uscate, ulei de masline, sare, piper, busuioc, chili. Ingrediente: 250 g penne 150 g rosii uscate o lingura de ulei de masline sare piper busuioc uscat chili   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se taie roşiile uscate fâşii potrivite. Se amestecă într-un…
Read more »





Frigărui de cartofi noi

15 June 2013
Frigarui_de_cartofi_noiFrigărui de cartofi noi din: cartofi, noi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 20 cartofi noi, nu foarte mici (cam cat un ou) 3 linguri ulei de masline sare si piper macinat, dupa gust   Mod de preparare: Spălaţi cartofii, fără să-i curăţaţi de coajă. Fierbeţi-i cca 5 min, în apă clocotită, cu puţină sare.…
Read more »





Pui cu mix de legume

15 June 2013
Pui_cu_mix_de_legumePui cu mix de legume din: pulpe de pui, ceapa, conopida, broccoli, cartofi, dovlecei, morcovi, arde, fasole verde, mazare, usturoi, bulion, marar, patrunjel, ulei de masline, menta, oregano, busuioc, cimbru, maghiran, miere, sare. Ingrediente: 500 g pulpe de pui inferioare, fara piele 1 ceapa 400 g amestec de legume (conopida, broccoli, cartofi, dovlecei, morcovi, ardei,…
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu cirese si glazura de lamaie

14 June 2013
Prajitura_cu_cirese_si_glazura_de_lamaie_05Prajitura cu cirese si glazura de lamaie din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, iaurt, cirese, lamaie, lapte.   Ingrediente pentru prajitura: 225g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 150g unt 200G zahar pudra 3 oua 1/2 lingurita esenta de vanilie coaja de la…
Read more »





Paste cu legume la cuptor

14 June 2013
Paste_cu_legume_la_cuptorPaste cu legume la cuptor din: paste fusili, ciuperci, masline, suc de rosii, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500 g fusili 300 g ciuperci proaspete 200 g masline fara samburi 250 l suc de rosii ulei de masline sare piper busuioc uscat   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe…
Read more »





Muschi de vita la gratar cu mazare si cartofi

14 June 2013
Muschi_de_vita_la_gratar_cu_mazare_si_cartofiMuschi de vita la gratar cu mazare si cartofi din: mazare, muschi de vita, cartofi, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata, prefiarta 2 felii muschi de vita 4 cartofi sucul de la 1/2 lamaie sare piper   Mod de preparare: Pentru ca muşchiul de vită să fie fraged, fie cumpărăm carne…
Read more »





Retete internationale delicioase: Tabouleh

14 June 2013
TaboulehTabouleh din: rosii, patrunjel, zeama de lamaie, frunze de menta, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 3 rosii mari 2 legaturi de patrunjel zeama de la o lamaie cateva frunze de menta 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se spală bine roşiile şi pătrunjelul. Roşiile se taie cubulete, iar pătrunjelul…
Read more »





Pui cu telina si rosii cherry la cuptor

14 June 2013
Pui_cu_telina_si_rosii_cherry_la_cuptorPui cu telina si rosii cherry la cuptor din: ciuperci, supa de legume, rosii cherry, pulpe superioare de pui, morcovi, tulpini de telina, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 ml supa de legume 200 g rosii cherry 6 pulpe superioare 2 tulpini de telina 4 morcovi o ceapa alba patrunjel sare piper…
Read more »





Salata de broccoli cu porumb si mazare

14 June 2013
Salata_de_broccoli_cu_porumb_si_mazareSalata de broccoli cu porumb si mazare din: morcovi, stiuleti mici de porumb, mazare, broccoli, ulei de masline, suc de lamaie, seminte de susan, sare. Ingrediente: 2 morcovi 8 stiuleti mici de porumb din conserva (baby corn) 200 g mazare teci 400 g broccoli ulei de masline suc de lamaie seminte de susan sare  …
Read more »





Aripioare cu sos dulce acrisor

14 June 2013
Aripioare_cu_sos_dulce_acrisorAripioare cu sos dulce acrisor din: aripioare de pui, ulei, miere, lamaiae, ceapa, pasta de tomate, sos worchester, usturoi, nucsoara, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 100 ml ulei 2 linguri miere 1 lamaie 1 ceapa 1 lingurita pasta de tomate 2 linguri sos Worchester 1 catel de usturoi 1 lingurita rasa…
Read more »





Tort de ciocolata cu capsune, zmeura si afine

14 June 2013
Tort_de_ciocolata_cu_capsune_zmeura_si_afineTort de ciocolata cu capsune, zmeura si afine din: oua, unt, cacao, cacao cu lapte, zahar, faina, praf de copt, esenta de rom, ciocolata amaruie, smantana lichida, zahar brun, unt, coniac, capsune, zmeura, afine. Ingrediente: blat: 5 oua 300 g unt 80 g cacao 300 ml cacao cu lapte 300 g zahar 300 g faina…
Read more »





Rată cu orez si legume

14 June 2013
Retete_6O reteta delicioasa de rata cu: rata, cartofi, orez, ardei, sare, piper, boia, patrunjel. Ingrediente: 1 raţă de casă 500 g catofi 250 g orez pe care îl căleşti cu 2 cepe tăiate nu foarte mărunt 3 ardei mari (roşu sau verde) sare piper boia pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Condimentezi raţa pe ambe­le…
Read more »





Chiftelute cu carne de porc si ardei iute

14 June 2013
Chiftelute_cu_carne_de_porc_si_ardei_iuteIncinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare, pune în ea 1 ceapă tocată şi bulb de fenicul tocat şi căleşte-le 8 minute, până se înmoaie. Adaugă 1 linguriţă fulgi de ardei iute şi 2 linguriţe seminţe de fenicul şi mai găteşte totul încă 2 minute. Dă tigaia la o parte şi lasă ingredientele…
Read more »





Ciorba de sfecla rosie cu zeama de lamaie

14 June 2013
Ciorba_de_sfecla_rosie_cu_zeama_de_lamaieCiorba de sfecla rosie cu zeama de lamaie din: sfecla rosie, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, patrunjel, leustean, bulion de tomate, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 3 sfecla rosii de marime medie 2 morcovi mici 2 radacini de patrunjel 2 cartofi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 2 linguri bulion de tomate…
Read more »





Reteta zilei: Paste cu sos de rosii cherry si busuioc

14 June 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_cherry_si_busuioc_08Paste cu sos de rosii cherry si busuioc din: rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, frunze de busuioc, sare, piper, roegano, parmezan, paste.   Ingrediente: 1 kg rosii cherry, injumatațite 1 ceapa, cuburi 1 cațel de usturoi, tocat 1/4 ceasca ulei de masline 2 cani supa de legume 10 frunze de…
Read more »





Frigarui de pui cu ardei gras si slaninuta

14 June 2013
Frigarui_de_pui_cu_ardei_gras_si_slaninutaFrigarui de pui cu ardei gras si slaninuta din: piept de pui, ardei gras, slaninuta, condimente. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 150 g slaninuta 1 lingura mix de condimente pentru gratar 8 betisoare de lemn pentru frigarui   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi…
Read more »





Suc de capsune cu kiwi si miere

14 June 2013
Suc_de_capsune_cu_kiwi_si_miereSuc de capsune cu kiwi si miere din: capsune, kiwi, miere, lamaie verde, frunze de menta. Ingrediente: 500 g capsune 4 kiwi 2 linguri miere 1 lamaie verde 5 frunze de menta pentru decor   Mod de preparare: Speli căpşunele, apoi le îndepărtezi frunzele. Decojeşti kiwi şi le tai în bucăţi. Mixezi în blender fructe­le,…
Read more »





Specialitatea casei

14 June 2013
Retete_5O reteta delicioasa de specialitatea casei cu: carne de vita, carne de porc, carne de pui, ciuperci, cartofi, salata verde, castraveti, faina, unt, supa de vita, sos de soia, sos, worcester, chilii picant, smantana, grasime. Ingrediente: 150 g muşchi de vită 150 g cotlet de porc 150g piept de pui dezosat 1 ciupercă potrivită ca…
Read more »





Paste cu ciuperci, ardei si fasole verde

14 June 2013
Paste_cu_ciuperci_ardei_si_fasole_verdePaste cu ciuperci, ardei si fasole verde din: fusili, ciuperci proaspete, fasole verde, ardei rosu, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g fusili 100 g ciuperci proaspete 100 g fasole verde din conserva 1 ardei rosu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se…
Read more »





Crap in crusta de in cu legume

14 June 2013
Crap_in_crusta_de_in_cu_legumeCrap in crusta de in cu legume din: crap, mazare, boabe de porumb, morcov, ardei rosu, ardei galben, orez, albus, seminte de in, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g crap 400 g amestec de legume (mazare, boabe de porumb, morcov, ardei rosu, ardei galben) 100 g orez cu bob lung 1 albus 25 g seminte…
Read more »





Desert cu rom, ciocolata si vanilie

14 June 2013
Desert_cu_rom_ciocolata_si_vanilie.pngO reteta delicioasa de desert cu:baton de vanilie, frisca dulce lichida, lapte, oua, zahar, budinca de vanilie, ciocolata amaruie, lichior de portocale, rom. Ingrediente: 1 baton de vanilie 450 g frişcă dulce lichidă 200 ml lapte degresat 4 gălbenuşuri 50 g zahăr alb 1 plic budincă de vanilie 70 g ciocolată amăruie (min. 75% cacao)…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui cu legume si sos de smantana

14 June 2013
SONY DPiept de pui cu legume si sos de smantanaPiept de pui cu legume si sos de smantana din: piept de pui, sos verde, ceapa, supa de pui, fasole, usturoi, praf de chili, chimen, oregano, sare, smantana, coriandru, tortilla.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui salsa verde dupa gust 1 ceapa, tocata 3 cani supa de pui 2 cutii de fasole 1/2 lingurita…
Read more »





Prajitura fina cu iaurt si coaja de lamaie

14 June 2013
Prajitura_fina.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: iaurt, oua, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, ulei, faina, stafide. Ingrediente: 300 g iaurt 3 ouă 1 cană cu zahăr pudră (circa 200 g) 1  praf de copt 1 pliculeţ zahăr vanilat coajă de lămâie rasă 1/2 linguriţă sare 1 liingură ulei 300…
Read more »





Lasagna cu spanac si branza tofu

14 June 2013
Lasagna_cu_spanac_si_branza_tofuLasagna cu spanac si branza tofu din: foi de lasagna, spanac, ceapa, usturoi, lapte de soia, margarina, faina, branza tofu, sare, piper. Ingrediente: 18 foi lasagna (aproximativ 300 g uscate) 800 g spanac (congelat sau oparit) o ceapa 4 catei de usturoi 1 l de lapte de soia 150 g de margarina 4 linguri de…
Read more »





Tort cu rom in trei culori

14 June 2013
Tort_cu_rom_in_trei_culori.pngO reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar tos, faina, rom, dulceata de caise, esenta vegetala, apa, unt, zahar vanilat, frisca. Ingrediente blat: 7 ouă mari 150 g zahăr tos 140 g făină 200 ml rom dulceaţă de caise esenţă vegetală roşie şi verde   Ingrediente crema: 3 oua 3 linguri apa 50 g cacao…
Read more »





Salată de creveti, năut si pătrunjel

14 June 2013
Salata_de_creveti_naut_si_patrunjelAmestecă 300g de creveţi mari, decorticaţi şi gătiţi, cu 400g năut din conservă, scurs bine, şi 1/2 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier. Adaugă zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de măsline, sare şi piper. Ţine salata la frigider până ce o serveşti. Salată de creveti, năut si pătrunjel Pofta buna!
Read more »





Scrumbie italiană

14 June 2013
Retete_4.jpgO reteta delicioasa de scrumbie cu:vin alb, morcov, ceapa, ciuperci, foi de dafin, piper, sare, verdeata, ulei, ciuperci. Ingrediente: 4 scrumbii proaspete 1/2 I vin alb 2 morcovi 1 ceapă 200 g ciuperci 1 foaie de dafin boabe de piper sare verdeaţă 3 linguri de ulei ciuperci   Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi,…
Read more »





Salata de fructe exotice

14 June 2013
Salata_de_fructe_exoticeSalata de fructe exotice din: pomelo, mandarine, banana, portocala, kiwi, nuci, fulgi de ovaz. Ingrediente: 1/2 pomelo 2 mandarine 1 banana 1 portocala 2 kiwi 50 g nuci maruntite 50 g fulgi de ovaz   Mod de preparare: Cureţi fructele de coajă, după care le tai în cubuleţe sau după preferinţă. Mărunţeşti nucile sau le…
Read more »





Varză de Bruxelles cu arpacaş

14 June 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_arpacasVarză de Bruxelles cu arpacaş din: varza de bruxelles, morcov, ceapa, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, bulion de tomate, arpacas, seminte de in, oregano, sare, piper, condiment din legume, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg vraza de Bruxelles congelata 2 morcovi 1 ceapa cate 1 radacina de pastarnac si patrunjel 1 legatura patrunjel verde…
Read more »





Mămăligă pe grătar cu topping picant de rosii

14 June 2013
Mamaliga_pe_gratar_cu_topping_picant_de_rosiiMămăligă pe grătar cu topping picant de rosii din: vanata, apa, malai grisat, ulei de masline, sare, piper, cimbru, oregano, ulei, ceapa rosie, rosii, ardei iute, frunze de patrunjel, otet balsamic, sare, piper, ulei, ketchup. Inrgediente: 1 vanata medie 2 cani apa 1/2 cana malai grisat, plus 1 lingura 1 lingurita ulei de masline sare…
Read more »





Reteta zilei: Peste alb cu fetuccini si sos de arahide

14 June 2013
Peste_alb_cu_fetuccini_si_sos_de_arahide_04Peste alb cu fetuccini si sos de arahide din: sos de peste, miere, otet de orez, fulgi de ardei rosu, unt de arahide, lapte de nuca de cocos, pasta de curry, paste fettucini, suc de lamaie, otet de vin alb, ulei de masline, peste alb, sare, iper, ceapa verde.   Ingrediente pentru sosul de arahide…
Read more »





Ciorba cu file de peste si castraveti in saramura

14 June 2013
Supa si ciorbeO reteta delicioasa de ciorba cu: peste, saramura, apa, patrunjel, leustean, castraveti murati, masline, ceapa, ulei, faina, smantana. Ingrediente: 1.200kg peste file proaspăt (poţi face şi cu crap), oceanic 1/2 I zeamă de castraveţi în saramură 11/2 I apă sau zeamă de peşte 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 250 g castraveţi muraţi 200 g…
Read more »


Salata de vinete cu ardei copti si patrunjel

14 June 2013
Salata_de_vinete_cu_ardei_copti_si_patrunjelSalata de vinete cu ardei copti si patrunjel din: vinete, ardei capia, ulei de masline, lamaie, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete potrivite 6 ardei capia ulei de masline 1 lamaie patrunjel verde (dupa gust) sare piper   Mod de preparare: Se pun la copt în cuptor, la 200° C, vinetele şi ardeii (întregi).…
Read more »





Ciuperci cu carnaciori si legume

14 June 2013
Ciuperci_cu_carnaciori_si_legumeCiuperci cu carnaciori si legume din: ciuperci, carnaciori cabanos, ceapa, morcov, mazare, porumb, radacina de pastarnac, fasole verde, unt, cascaval, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 200 g carnaciori cabanos 1 ceapa 2 morcovi 100 g mazare 100 g porumb boabe 1 radacina de pastarnac 100 g fasole verde 50 g unt 100…
Read more »





Campari cu portocala

14 June 2013
Campari_cu_portocalaIntr-o carafă, amestecă 250ml Campari cu 500ml apă minerală. Adaugă gheaţă si felii de portocala si serveste.    
Read more »





Evantai de vinete cu roşii

14 June 2013
Retete_1Evantai de vinete cu roşii din: vinete, rosii, busuioc, ulei de masline, usturoi, sare, piper, folie de aluminiu. Ingrediente: 4 vinete rotunjoare (circa 300 g fiecare) 500 g rosii mari 1/2-2/3 cana frunze de busuioc tocate 4-5 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi, bine zdrobiti 1 lingurita sare 1 lingurita piper proaspat macinat…
Read more »





Reteta zilei: Clatite delicioase

13 June 2013
Clatite_delicioase_09Clatite delicioase din: faina, zahar, praf de copt, sare, oua, lapte, ulei, unt.   Ingrediente: 2 cani de faina 4 linguri de zahar 4 linguri de praf de copt 1 lingurița de sare 2 oua 2 cani de lapte 4 linguri de ulei 2 linguri de unt   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200C.…
Read more »





Paste cu ciuperci si patrunjel

13 June 2013
Paste_cu_ciuperci_si_patrunjelPaste cu ciuperci si patrunjel din: spaghete, ciuperci, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g spaghete 350 g ciuperci proaspete 4-5 fire de ceapa verde patrunjel ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se taie ceapa rondele subţiri şi ciupercile cubulete.…
Read more »





Lasagna cu legume si cascaval de post

13 June 2013
Lasagna_cu_legume_si_cascaval_de_postLasagna cu legume si cascaval de post din: lasagna, ardei, ceapa, morcovi, ciupercute, usturoi, rosii, suc de rosii, sare, piper, ulei de masline, cascaval de post. Ingrediente: 1 pachet lasagna (125 g) 1 ardei rosu 2 cepe micute 2 morcovi 400 g ciupercute 2 catei de usturoi 300 g rosii 400 g de suc de…
Read more »





Aripioare cu cartofi noi la ceaun

13 June 2013
Aripioare_cu_cartofi_noi_la_ceaunAripioare cu cartofi noi la ceaun din: aripioare de pui, cartofi noi, ulei, telemea de oaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 800 g cartofi noi 300 ml ulei 200 g telemea de oaie 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Curatati aripioarele, taiati-le varfurile, parliti-le la flacara aragazului, spalati-le si…
Read more »





Salata de vinete cu zeama de lamaie

13 June 2013
Salata_de_vinete_cu_zeama_de_lamaieSalata de vinete cu zeama de lamaie din: vinete, ceapa, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 6 vinete medii 1 ceapa medie 5 linguri ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Se aşază vinetele în tava cuptorului, la 200° C pentru 45 min. Se întorc…
Read more »





Fasole cu ciolan

13 June 2013
Fasole_cu_ciolan.pngO reteta delicioasa de fasole cu: ulei, ceapa, ardei, sare, piper, cimbru, marar, supa de ciolan afumat, ciolan afumat, varza murata, pasta de tomate, foi de dafin. Ingrediente: 200 g fasole fiartă 20-30 ml ulei 50 g ceapă tocată fin 40 g ardei gras roşu tăiat cubuleţe sare piper cimbru mărar după gust 100 g…
Read more »





Salata de varza rosie cu otet

13 June 2013
Salata_de_varza_rosie_cu_otetSalata de varza rosie cu otet din: varza rosie, otet, ulei de masline. Ingrediente: 500-600 g varza rosie 1/4 pahar otet 3 linguri ulei de masline     Mod de preparare: Se curăţă varza şi se spală, se taie apoi pătrăţele sau se dă pe răzătoarea specială. Se pune într-un castron, se sărează şi se…
Read more »





Tort de inghetata

13 June 2013
Tort_de_inghetataTort de inghetata din: oua, faina, zahar, suc de lamaie, praf de copt, albusuri, frisca, ciocolata alba, zahar, esenta de migdale, lapte, cacao, afine, ciocolata. Ingrediente: blat: 3 oua 75 g faina 60 g zahar suc de lamaie praf de copt inghetata alba: 3 albusuri 400 ml frisca 150 g ciocolata alba 150 g zahar…
Read more »





Cornulete cu smantana si zahar pudra

13 June 2013
Cornulete_cu_smantana.pngO reteta delicioasa de cornulete cu: faina, smantana dulce, unt, sare, rahat, zahar pudra. Ingrediente: 300 g făină 200 g smântână dulce 200 g unt un praf de sare 200 g rahat sau gem 60 g zahăr pudră   Mod de preparare: Torni făina într-un cas­tron, pui la mijloc untul tăiat bucăţi, smân­tână şi praful…
Read more »





Ciorbă grecească cu carne de porc

13 June 2013
Ciorba_grceasca.pngO reteta delicioasa de ciorba greceasca cu: carne de porc, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, orez, oua, lamie, smantana, faina, leustean, sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină 2  cepe 75 g orez 2 ouă 1 lămâie 250 g smântână 1 lingură făină 1 legătură leuştean…
Read more »





Pizza picanta cu salam

13 June 2013
Pizza_picanta_cu_salamPizza picanta cu salam din: faina, lapte, drojdie, zahar, sare, unt, oregano, salam, mozzarella, boia dulce, ardei iute, faina, ulei. Ingrediente: pentru blat: 250 g faina 150 ml lapte 10 g drojdie 1 lingura zahar 1 lingurita rasa sare 75 g unt 1 lingurita oregano pentru umplutura: 10 feliute salam (chorizo) 350 g mozzarella sau…
Read more »





Reteta zilei: Salata de spanac cu bacon si ou fiert

13 June 2013
Salata_de_spanac_cu_bacon_si_ou_fiert_06Salata de spanac cu bacon si ou fiert din: bacon, ou, spanac, ceapa, ulei, otet, ulei de masline, miere, sare, piper.   Ingrediente: 3 felii de bacon, taiat 1 ou, fiert in apa 2 cesti de spanac Ingrediente pentru sos: 1 ceapa mica, feliata 2 linguri ulei ramas de la bacon 2 linguri oțet 1…
Read more »





Prajitura gustoasa cu afine

13 June 2013
Prajitura_gustoasa_cu_afinePrajitura gustoasa cu afine din: galbenusuri, zahar vanilat, praf de copt, unt, faina, iaurt, zahar farin, afine. Ingrediente: 2 galbenusuri 2 plicuri zahar vanilat 1 plic praf de copt 200 g unt 500 g faina 200 g iaurt 50 g zahar farin 500 g afine rosii   Mod de preparare: Frecăm untul moale cu zahărul…
Read more »





Chiftelute cu broccoli si fulgi de ovaz

13 June 2013
Chiftelute_cu_broccoli_si_fulgi_de_ovazChiftelute cu broccoli si fulgi de ovaz din: broccoli, fulgi de ovaz, usturoi, oua, morcov, sare, piper, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 500 g broccoli 100 g fulgi de ovaz 2-3 catei de usturoi sau 2 fire de usturoi verde 2 oua 1 morcov sare 1/2 lingurita piper negru macinat 1 lingurita cimbru uscat maruntit…
Read more »





Vitel condimentat

13 June 2013
Vitel_condimentatVitel condimentat din: vrabioara de vitel, curry, coriandru, piper, ulei de masline, varza, ceapa rosie, marar, boia de ardei dulce, sare. Ingrediente: 800 g vrabioara de vitel 1 lingura rasa curry 1 lingurita  rasa coriandru macinat 1 lingurita rasa piper macinat 50 ml ulei de masline 500 g varza noua 1 ceapa rosie 1 legatura…
Read more »





Salata de varza alba cu morcov

13 June 2013
Salata_de_varza_alba_cu_morcovSalata de varza alba cu morcov din: varza, morcovi, ulei de masline, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 varza mica 2 morcovi ulei de masline otet sare si piper   Mod de preparare: Se curăţă varza şi se spală, se taie apoi fideluţă sau se dă pe răzătoarea specială. Morcovii se curăţă, se spală şi se…
Read more »





Inghetata cu mure

13 June 2013
Inghetata_cu_mureInghetata cu mure din: mure, zeama de lamaie, zahar, smantana, biscuiti. Ingrediente: 300 g de mure zeama de la 1 lamaie 85 g de zahar 300 ml de smantana pentru frisca biscuiti fragezi, pentru servit   Mod de preparare: Pasează mare parte din mure cu zeama de lămâie şi cu jumătate din cantitatea de zahăr.…
Read more »





Pasta de sfecla si legume coapte

13 June 2013
Pasta_de_sfecla_si_legume_coaptePasta de sfecla si legume coapte din: sfecla rosie, morcov, ardei, patrunjel, dovlecel, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle rosii medii 1 morcov 1 ardei 1 legatura patrunjel 1/2 dovlecel de dimensiune medie 6 linguri ulei de masline 3 linguri otet balsamic 3 catei de usturoi cimbru uscat sare…
Read more »





Reteta zilei: Chiftele de pui cu ou si paine prajita

13 June 2013
Chiftele_de_pui_cu_ou_paine_prajita_si_fresh_de_portocale_07Chiftele de pui cu ou si paine prajita din: carne tocata de pui, ceapa, mere, ou, salvie, sirop de artar, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ou, paine prajita, fresh de portocale. Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 1 ceapa, cuburi 1 cana mere rase 1 ou ¼ cana salvie proaspata, tocata 1…
Read more »





Berbecut pe pat de cartofi noi

13 June 2013
Berbecut_pe_pat_de_cartofi_noiBerbecut pe pat de cartofi noi din: pastrama de berbecut, cartofi noi, ou, ulei, vin, telemea de oaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g pastrama de berbecut (din pulpa) 1 kg cartofi noi 1 ou 100 ml ulei 100 ml vin 150 g telemea de oaie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi pastrama de pieliţe…
Read more »





Salata de vara cu tofu si masline

13 June 2013
Salata_de_vara_cu_tofu_si_maslineSalata de vara cu tofu si masline din: salata verde, rosii cherry, tofu, masline, ulei de masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1 salata verde 200 g rosii cherry 200 g tofu simplu in saramura 150 g masline negre samburi 2 linguri ulei de masline sare piper busuioc   Mod de preparare: Se spală salata şi…
Read more »





Pui în sos gorgonzola

13 June 2013
Pui_în_sos_gorgonzolaPui în sos gorgonzola din: piept de pui, branza gorgonzola, ulei, ardei gras, ceapa, smantana, parmezan, marar, unt, sare, piper. Ingrediente: 700 g piept de pui 200 g branza gorgonzola 50 ml ulei 1 ardei gras rosu 1 ceapa 250 ml smantana de gatit 2 linguri parmezan 1 legatura marar 50 g unt sare piper…
Read more »





Dovlecei cu susan la cuptor

13 June 2013
Dovlecei_cu_susan_la_cuptorDovlecei cu susan la cuptor din: dovlecei, sare, pesmet, seminte de susan, drojdie, ulei. Ingrediente: 1 kg dovlecei sare 1 cana pesmet 4 linguri seminte de susan 5 linguri fulgi de drojdie inactiva 1 lingura ulei   Mod de preparare: Prăjeşti puţin seminţele de susan în cuptorul încins, la foc mic. Dupa ce s-au racit…
Read more »





Ficatei de pui cu mazare si morcovi

13 June 2013
Ficatei_de_pui_cu_mazare_si_morcoviFicatei de pui cu mazare si morcovi din: ficatei de pui, mazare, morcov, ceapa verde, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 600 g mazare 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Spălaţi ficăţeii, scurgeţi-i de apă şi ştergeţi-i cu şerveţele.…
Read more »





Tarta cu branza de vaci si smantana

13 June 2013
Tarta_cu_branza_de_vaci_si_smantanaTarta cu branza de vaci si smantana din: ou, unt, faina, sare, branza de vaci, smantana, oua, faina, zahar, zahar vanilinat. Ingrediente: pentru aluat: un ou 200 g unt 150 g faina un praf sare pentru umplutura: 250 g branza de vaci 250 g smantana 4 oua 150 g faina 250 g zahar 2 pliculete…
Read more »





Salata cu prosciutto, fasole verde si pui

13 June 2013
Salata_cu_prosciutto_fasole_verde_si_puiSalata cu prosciutto, fasole verde si pui din: pui, lamai, cimbru, ulei de masline, ciabatta, prosciutto, usturoi, salata verde, ceapa verde, patrunjel, salata verde, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pui mari (circa 2 kg) 2 lamai, taiate in jumatati 1/2 legatura mica de cimbru ulei de masline, pentru stropit puiul 1 ciabatta, rupta in bucati…
Read more »





Pita cu legume la gratar

13 June 2013
Retete_1Pita cu legume la gratar din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa verde, zeama de lamaie, sare, piper, pita, hummus, frunze de patrunjel, menta, busuioc. Ingrediente: 1-2 vinete (circa 500 g) 400 g ciuperci albe 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2-3 fire ceapa verde, tocate marunt 1/4 cana zeama de lamaie sare piper…
Read more »





Reteta zilei: Ardei copti

13 June 2013
Ardei_copti_06Ardei copti din: ardei grasi, ulei de masline.   Ingrediente: 8-10 ardei grasi ulei de masline         Mod de preparare: Preincalziți cuptorul. Taiati ardeii pe lungime. Scoateti tulpinile si semintele. Intr-o tava puneti hartie de copt si pulverizati ulei de masline. Puneți ardeii pe foaia de copt si dati la cuptor pentru…
Read more »





Salata cu masline si maioneza vegetala

13 June 2013
Salata_cu_masline_si_maioneza_vegetalaSalata cu masline si maioneza vegetala din: salata verde, masline verzi, masline negre, maioneza vegetala, zeama de lamaie, sare, piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 1 salata verde 150 g masline verzi rondele 100 g masline negre rondele 150 g maioneza vegetala 1 lingura zeama de lamaie sare piper ierburi aromatice   Mod de preparare: Se spală…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu