luni, 9 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #36

Retete pentru Craciun:

Reteta zilei: Gogosi delicioase de casa

21 November 2013
Gogosi_delicioase_de_casaGogosi delicioase de casa din: biscuiti de casa, zahar pudra, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 10 biscuiti de casa ½ cana de zahar pudra ½ cana de zahar 2 ½ lingurite de scortisoara 1/2 ceasca ulei   Mod de preparare: Puneti biscuitii pe o farfurie sa se obisnuiasca cu temperature camerei. Cu degetul apasati usor mijlocul…
Read more »





Borş de salată verde

21 November 2013
Bors_de_salata_verdeO reteta delicioasa de bors cu: salata, carne afumata, ceapa, morcov, patrunjel, leustean, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 3 salate 100 g carne afumată 1 ceapă 1 morcov 500 ml borş 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean smântână ulei sare Mod de preparare: Spală salata, tai-o în fâşii sau rupe-o în bucăţi. Pune salata…
Read more »





Salată de pătrunjel cu menta

21 November 2013
Salata_de_patrunjel_cu_mentaO reteta delicioasa de salata cu: patrunjel, menta, rosii, ceapa rosie, bulgur, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 5 legături de pătrunjel 2 fire de mentă 3 roşii 1 cea­pă roşie 1 ceşcuţă cu bulgur 1 lămâie 4 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Lasă bulgurul la înmuiat în apă…
Read more »





Friptura in cafea

21 November 2013
Friptura_in_cafeaO reteta delicioasa de friptura cu:carne de porc, rozmarin, telemea maturata, cafea neagra, muguri de pin, piper rosu macinat, vin rosu, usturoi, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de porc 8 cren­guţe de rozmarin 200 g telemea maturată 50 g cafea neagră mă­cinată 2 linguri cu muguri de pin piper roşu măcinat Ingrediente marinada: 1…
Read more »





Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie

21 November 2013
Peste_marinat_în_tomate_si_suc_de_lamaiePeşte marinat în tomate şi suc de lămâie din: fileu de peste, rosii, masline, suc de lamaie, apa minerala, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa, ketchup, chilli, pasta de ardei, piper, sare si masline. Ingrediente: 700 g fileu de peşte proaspăt (congrio (ţipar de mare), chita, mero , lenguado (sole), pango, huachinango) 700 g roşii 80…
Read more »





Retete gustoase: Branzoaice

21 November 2013
BranzoaiceO reteta delicioasa de branzoaice cu: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, ulei, branza de vaci. Ingrediente aluat: 1 kg făină 3 ouă 1 cub de drojdie 100 g zahăr 200 ml lapte 100 ml ulei Ingrediente umplutura: 700 g brânză de vaci 1 ou 3 linguri cu zahăr Mod de preparare: Cerne făina într-un lighenaş.…
Read more »





Supa crema de broccoli cu frigarui de pui

21 November 2013
Supa_crema_de_broccoli_cu_frigarui_de_puiO reteta delicioasa de supa-crema cu:broccoli, apa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, smantana, ou, unt, sare, nucsoara. Ingrediente: 500 g broccoli 750 ml apă 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 100 g smântână 2 gălbenuşuri 2 linguri cu unt sare nucşoară Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt. Adaugă bucheţele de broccoli. Stinge…
Read more »





Prăjitură gustoasă de morcovi, cu glazură de mascarpone şi lămâie verde

21 November 2013
Prajitura_gustoasa_de_morcovi_cu_glazura_de_mascarpone_si_lamaie_verdePrăjitură gustoasă de morcovi, cu glazură de mascarpone şi lămâie verde din: unt, zahar brun, oua, coaja si zeama de lamaie, faina, praf de copt, migdale, nuci, scortisoara, nucsoara, ghimbir, morcovi, sare de mare, mascarpone, branza de vaci, zahar pudra, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Această prăjitură cu morcovi este deosebit de gustoasă, iar…
Read more »





Pui cu bere neagra si stafide

21 November 2013
Pui_cu_bere_neagra_si_stafidePui cu bere neagra si stafide din: pulpe de pui, ceapa, stafide, bere neagra, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 cepe 2 linguri cu stafide 1 l bere neagra 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Pune la încins ule­iul într-o tigaie încăpătoare şi rumeneşte pe…
Read more »





Salata cu dovleac si miez de nuca

21 November 2013
Salata_cu_dovleac_si_miez_de_nucaSalata cu dovleac si miez de nuca din: dovleac, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline extravirgin, frunze de cimbru, orz, miez de nuca, sirop de artar, zahar brun, fulgi de ardei iute, otet balsamic, mustar dijon, spanac, branza cu mucegai. Ingrediente: 1 dovleac, curatat de coaja si taiat in bucati mari, pune semitnele deoparte 2…
Read more »





Tort cu cafea, caramel si nuci

21 November 2013
Tort_cu_cafea_caramel_si_nuciTort cu cafea, caramel si nuci din: zahar tos, zahar brun, unt, nuci, oua, cafea instant, scortisoara, nucsoara, esenta de vanilie, faina, praf de copt, branza, urda, miez de nuca si sirop caramel. Ingrediente: Pentru blat 100 g zahar tos 100 g zahar brun 200 g unt, la temperatura camerei 100 g nuci macinate 4 oua…
Read more »





Reteta zilei: Pui la cuptor in sos picant

21 November 2013
Pui_la_cuptor_in_sos_picant_04Pui la cuptor in sos picant din: ketchup, zahar brun, otet de mere, sos picant, mustar, sos worcestershire, usturoi.   Ingrediente: 1 ceasca ketchup 2 linguri zahar brun 2 linguri otet de mere 3 linguri sos picant 1 lingura mustar 1 lingura sos Worcestershire 1 catel de usturoi, tocat   Mod de preparare: Puneți toate…
Read more »





Supa savuroasa de ciuperci

21 November 2013
Supa_savuroasa_de_ciuperciO reteta simpla si gustoasa de Supa savuroasa de ciuperci din: ceapa, morcovi, lapte, ciuperci, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi lapte 1 kg ciuperci 4-5 linguri de faina sare piper   Mod de preparare: Căleşti ceapa în ulei, după care adaugi morcovul, curăţat şi ras pe râzătoare. După ce s-a călit…
Read more »





Tartă cu somon

21 November 2013
Tarta_cu_somonSe lasă să se decongeleze 4 bucăți de aluat de foi congelat (à 75 g). Se taie rondele 1 fir mare de praz; se că­lește în 2 linguri ulei 5 min. Se rup bucăți  200 g somon afumat feliat. Se bat 3 ouă cu 150 ml smântână dulce și 300 ml smân­tână fermentată, sare, piper…
Read more »





Pateuri delicioase

21 November 2013
Pateuri_delicioasePateuri delicioase din: faina, pudra de mustar, unt, branza cheddar, salvie, ou, lapte batut. Ingrediente: 225 g faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 1 1/2 lingurita pudra de mustar 50 g unt rece, taiat in cuburi 100 g branza Cheddar, rasa 1 lingurita de salvie fin tocata, plus 8 frunze mici 1 ou,…
Read more »





Trufe delicioase de ciocolata

21 November 2013
Trufe_delicioase_de_ciocolataTrufe delicioase de ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, frisca, rom, fistic, fulgi de nuca de cocos si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolata cu lapte, rupta 100 g ciocolata amaruie, rupta 150 ml frisca 2 linguri rom, coniac, whisky sau lichiorul preferat (optional) 50 g fistic, maruntit 30 g fulgi de nuca de…
Read more »





Vita in sos aromat de bere

21 November 2013
Vita in sos aromat de bereVita in sos aromat de bere din: antricot de vitel, boabe de mustar, cimbru, nucsoara, cuisoare, morcovi, ceapa, otet, bere neagra, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vitel 1 lingura cu boabe de mustar 1 lingurita cu cimbru 1 varf de cutit de nucsoara 4-5 cuisoare macinate 2 morcovi…
Read more »





Negrese delicioase cu migdale

21 November 2013
Negrese_cu_migdaleNegrese cu migdale din: unt, ciocolata neagra de menaj, oua, zahar tos, pudra de cacao, faina, ciocolata cu lapte, ciocolata alba de menaj si migdale. Ingrediente: 300 g unt 300 g ciocolata neagra de menaj, rupta bucati mari 6 oua mari 300 g zahar tos 40 g pudra de cacao, cernuta 75 g faina, cernuta 100…
Read more »





Reteta zilei: Salata de cartofi cu castraveti proaspeti si ceapa

21 November 2013
Salata_de_cartofi_cu_castraveti_proaspeti_si_ceapa_10Salata de cartofi cu castraveti proaspeti si ceapa din: cartofi, castraveti, ceapa, otet de mere, ulei de rapita, sare, piper.   Ingrediente: 6 cartofi, curatati si feliati 2 castraveți 1 ceapa, tocata 5 linguri de otet de mere 5 linguri ulei de rapita Sare si piper       Mod de preparare: Fierbeti cartofii in…
Read more »





Piept de pui umplut cu branza de capra

21 November 2013
Piept_de_pui_umplut_cu_branza_de_capraPiept de pui umplut cu branza de capra din: branza de capra, coaja de lamaie, ardei iute, tarhon, piept de pui, prosciutto. Ingrediente: 140 g branza de capra oaja rasa de la 1/2 lamaie 1/2 ardei iute rosu, curatat si tocat fin 1 lingura de tarhon, tocat fin 4 bucati piept de pui fara piele…
Read more »





Prajitura cu branza de vaci si ciocolata

21 November 2013
Cocos_cuburi.pngO reteta delicioasa de desert: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, gelatina, banane, branza de vaci, iaurt, frisca, compot mandarine, cocos, ciocolata. Ingrediente blat: 200 g unt 150 g zahăr 2ouă 250gfăină 1/2 plic praf de copt 100 ml lapte Ingrediente umplutură: 15 g gelatină 2 banane 300 g brânză de vaci 500…
Read more »





Ficatei cu smantana si boia

21 November 2013
Ficatei_belgieniFicatei cu smantana si boia din: ficatei de pui, ulei de masline extravirgin, boia, ceapa, faina, bere, lamaie, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficatei de pui 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita cu boia dulce 1 ceapa 1 lingura cu faina 1 doza de bere 1 lamaie 2 linguri cu smantana…
Read more »





Prăjitură cu caise şi fulgi de marţipan

21 November 2013
Prajitura_cu_caise_si_fulgi_de_martipan.pngO reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, martipan, scortisoara, faina, caise. Ingrediente blat: 250 g unt moale 200 g zahăr 4 ouă 400 g făină 1 plic praf de copt 100 ml lapte Ingrediente fulgi: 80 g compoziţie de marţipan 100 g unt moale 100 g zahăr 1…
Read more »





Retete de post: Ciuperci umplute

21 November 2013
Ciuperci_umpluteCiuperci umplute din: ciuperci, margarina, patrunjel, rosii uscate, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 8-10 ciuperci cu palarii foarte mari 100 g margarina 1 legatura de patrunjel cateva rosii uscate boia dulce sare piper   Mod de preparare: Căleşte ceapa în două linguri cu ulei şi o lingură cu apă. Adaugă ciupercile, opărite în apă…
Read more »





Tartă gustoasa cu prune si migdale

21 November 2013
Tarta_cu_prune_si_migdale.pngO reteta delicioasa de tarta cu: drojdie, zahar, lapte, faina, sare, unt, ou, prune, zahar vanilat, rom, scortidoara, smantana, migdale. Ingrediente blat: 1 cub drojdie 80 g zahăr 250 ml lapte călduţ 500 g  făină 1 praf sare 80 g unt topit 1 ou Ingrediente umplutură: 2 kg prune 2 plicuri zahăr vanilinat 70 g…
Read more »





Ciorbă vegetariană de perişoare

21 November 2013
Ciorba_vegetariana_de_perisoareCiorbă vegetariană de perişoare din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ardei gras, ceapa, lamaie, leustean, patrunjel, ulei, ceapa, orez, granule de soia, pesmet si gris. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel 1 bucata de telina 1 ardei gras 1 ceapa 1 lamaie leustean patrunjel ulei pentru perisoare: 2 cepe 100 g orez 100 g…
Read more »





Tartă cu fulgi şi mure

21 November 2013
Tarta_cu_fulgi_si_mure.pngO reteta delicioasa de tarta cu:faina, drojdie, zahar, frisca, unt, ou, sare, lamaie, scortisoara, gelatina, mure, zahar vanilat. Ingrediente blat: 500 g făină 1 cub drojdie 100 g zahăr 200 ml frişcă 150 g unt 1 ou sare 1 lingură coajă rasă de lămâie Ingrediente fulgi: 100 g zahăr 200 g unt 100 g făină…
Read more »





Reteta zilei: Legume cu tofu pe pat de orez basmati

21 November 2013
Legume_cu_tofu_pe_pat_de_orez_basmati_10Legume cu tofu pe pat de orez basmati din: usturoi, ghimbir, cardamom, coriandru, chimen, praf de mustar, piper cayenne, scortisoara, turmeric, ulei de masline, tofu, sare, piper, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, mazare, apa, orez basmati.   Ingrediente: 6 catei de usturoi , tocat 3 linguri de ghimbir , tocat 1 lingurita cardamom 1 lingurita…
Read more »





Tarta picanta cu dovleac

21 November 2013
Tarta_picanta_cu_dovleacO reteta savuroasa de tarta picanta cu dovleac din: faina, unt, sare, otet, apa, ou, piure de dovleac, cascaval, kaizer, telemea de capra, smantana, cimbru, piper, patrunjel, busuioc, nucsoara si mieji de  seminte de dovleac. Ingrediente:  280 g faina 250 g unt rece 1/2 lingurita sare 1 lingura otet 2 linguri apa foarte rece 1…
Read more »





Griş prăjit cu ciuperci

21 November 2013
Retete_9Griş prăjit cu ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, patrunjel, gris, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de patrunjel verde 1 ceasca de gris 3 linguri cu ulei sare piper boia dulce   Mod de preparare: Caleste ceapa in doua linguri cu ulei si o…
Read more »





Curcan umplut cu legume

21 November 2013
Curcan_umplut_cu_legumeCurcan umplut cu legume din: curcan, oua, ceapa, ulei, morcov, masline, paine, ardei gras, patrunjel, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 curcan de circa 4-5 kg 5 oua 2 cepe 100 ml ulei 1 morcov mare 100 g masline fara samburi 2 felii de paine 1 ardei gras mic 1 legatura patrunjel 1 catel de…
Read more »





Retete de post: Orez copt in dovleac

21 November 2013
Retete_5Orez copt in dovleac din: dovleac, orez, ardei grasi, ceapa, pastarnac, patrunjel, supa de legume, piper si sare. Ingrediente: un dovleac placintar 60 gr de orez cu bob lung doi ardei grasi o ceapa mare o radacina de pastarnac o radacina de patrunjel supa de legume piper sare   Mod de preparare: Spalam dovleacul si ii…
Read more »





Supă de morcovi cu mango

21 November 2013
Supa_de_morcovi_cu_mangoSupă de morcovi cu mango din: morcovi, cartofi, ceapa, ulei, supa, mango, seminte de coriandu, smantana, sare si piper de cayenne. Ingrediente: 600 g morcovi 200 g cartofi albi 1 ceapă 2 linguri ulei 750 ml supă 1 mango 1/2 linguriță semițe de coriandru 150 ml smântână sare piper de Cayenne   Mod de preparare: Se…
Read more »


Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde

20 November 2013
Coaste_de_porc_afumate_cu_garnitura_de_cartofi_si_fasole_verde_06O reteta savuroasa de Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de porc afumate, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de vin alb si miere.   Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5 catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin, rupte în jumatați…
Read more »





Tortulete cu iaurt

20 November 2013
Tortulete_cu_iaurtO retea delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti cu cocos, gelatina, zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 100 g unt 150 g biscuiţi cu cocos 6 foiţe de gelatină 400 g zmeură 500 g iaurt cu lămâie 150 ml frişcă 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Topiţi untul şi lăsaţi-l să se…
Read more »





Gutuile sunt ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice şi ale pancreasului

20 November 2013
Gutui1Gustoase şi parfumate, gutuile nu sunt doar fructe aromate specifice sezonului, ci ajutoare de nădejde în prevenirea şi tratarea problemelor hepatice şi ale pancreasului. Şi lista beneficiilor nu se opreşte aici! Datorită multiplelor virtuţi terapeutice, în medicina naturistă se folosesc fructul, frunzele, dar şi sâmburii de gutui. Cu un conţinut ridicat de apă (70-72%), zaharuri…
Read more »





Placintele savuroase de Craciun

20 November 2013
Placintele_de_CraciunPlacintele de Craciun din: faina, drojdie, lapte, ulei, zahar, varza acra, carnaciori, ou, seminte de chimen, varza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 500 ml lapte 200 ml ulei pentru aluat 1 lingurita zahar 1 varza acra (1kg) 1 kg carnaciori afumati 1 ou pentru uns deasupra 1 lingurita seminte de chimen…
Read more »





Tarta cu frisca si crema caramel

20 November 2013
Tarta_cu_frisca_si_crema_caramelTarta cu frisca si crema caramel din: biscuiti, unt, crema caramel, banane, frisca, lichior si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi, zdrobiti 125 g unt, topit 400 g crema caramel gata facuta 3 banane bine coapte, taiate felii groase 250 ml frisca 3 linguri lichior (optional) fulgi de ciocolata pentru ornat   Mod de…
Read more »





Peşte la tigaie (somon)

20 November 2013
Perste_la_tigaieO reteta delicioasa de peste la tigaie cu:somon, condimente pentru peste, sos Worchester, sare, piper, dovlecel, fenicul, rosii, ceapa, ulei, maghiran, cimbru, supa. Ingrediente: 600 g file de somon condimente pentru peşte câteva picături sos Worchester sare piper 1 dovlecel mare 2 bulbi fenicul 250 g roşii 2 cepe 2 linguri ulei 1/2 linguriţă măghiran…
Read more »





Tort la rece cu struguri

20 November 2013
Tort_la_rece_cu_struguriO reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, crema de branza, frisca, zahar, gelatina, struguri. Ingrediente: 8 biscuiţi rotunzi 500 g cremă de brânză 100 ml frişcă 100 g zahăr 2 pliculeţe de gelatină 500 g struguri     Mod de preparare: Bate frişca. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. Incorporează brânza, câteva boa­be de strugure…
Read more »





Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna

20 November 2013
Sanatate_1Desi afecteaza pielea, parul, silueta, etc, anotimpul rece nu trebuie considerat un inamic al frumusetii. Sunt necesare doar cateva mici trucuri pentru mentinerea starii de sanatate si frumusetii exterioare. Ingrijirea tenului si parului Exfolierea Trecerea de la temperaturi scazute la un mediu incalzit artificial are un efect puternic de uscare a pielii. Exfolierea este importanta…
Read more »





Greseli care pot afecta starea de sanatate

20 November 2013
Alimente_1O stare de sanatate solida necesita implicare, nu este un fenomen care are loc peste noapte si presupune desfasurarea unui proiect continuu care implica fiecare parte a fiintei umane. Nimeni nu poate fi perfect, dar este important sa intelegem care sunt problemele cel mai frecvent intalnite care afecteaza negativ starea generala de sanatate. Somnul la…
Read more »





Tipuri de Bezele

20 November 2013
bezeleBezelele sunt extraordinare. Nu sunt greu de făcut, sunt ieftine, le puteţi prepara din timp dacă daţi o petrecere, arată întotdeauna impresionant şi toată lumea le adoră! în general sunt compuse din doar două ingrediente — albuşuri bătute şi zahăr. Dar aceste două ingrediente pot fi combinate în trei feluri: Bezeaua italiana: se prepară încălzind zahărul…
Read more »





Reteta zilei: Fursecuri cu crema de dovleac

20 November 2013
Fursecuri_cu_crema_de_dovleac_04Fursecuri cu crema de dovleac din: unt, zahar brun, ou, melasa, faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir, scortisoara, ienibahar, crema de branza, unt, dovleac, zahar pudra.   Ingrediente aluat: 12 linguri unt nesarat , la temperatura camerei 1 cana zahar brun 1 ou 1/3 cana melasa 2 cani faina 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu…
Read more »





Friptura de porc cu salata de legume si piper rosu

20 November 2013
Friptura_de_porc_cu_salata_de_legumeFriptura de porc cu salata de legume din: cotlet de porc, sos hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan, ulei de floarea soarelui si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc, taiat in 6 felii 6 linguri sos…
Read more »





Supa de os cu clatite

20 November 2013
Supa_de_os_cu_clatiteSupa de os cu clatite din: rasol de vita, morcov, ceapa, patrunjel verde si boabe de piper. Ingrediente: 1 rasol de vita cu maduca 1 morcov 2 cepe patrunjel verde 5-6 boabe de piper negru   Mod de preparare: Se spală bine rasolul şi se pune la fiert în apă rece, în aşa fel încât să…
Read more »





Cosulet cu pere si nuci

20 November 2013
Cosulet_cu_pere_si_nuciCosulet cu pere si nuci din: pere, nuci, margarina, zahar, faina, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 150 g nuci 1 lingurita cu margarina 2 linguri cu zahar pentru aluat: 250 g margarina 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu suc de lamaie 1 lingura cu zahar pudra sare  …
Read more »





Pachetele gustoase cu legume

20 November 2013
Pachetele_gustoase_cu_legumePachetele gustoase cu legume din: smantana, vin, marar, carnaciori picanti, cascaval, morcov, ceapa, dovlecel, ardei grasi si ulei. Ingrediente: pentru clatite: 2 linguri cu smantana 1 ceasca de vin alb sec sau sampanie 1 legatura de marar pentru umpltura: 100 g carnaciori picanti 50 g cascaval 1 morcov 1 ceapa 1 dovlecel 2 ardei grasi 4…
Read more »





Midii în stil provensal

20 November 2013
Midii_în_stil_provensalMidii în stil provensal din: midii, ceapa, usturoi, ceapa verde, morcovi, patrunjel, busuioc, ulei de masline, rosii in bulion, vin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg midii 1 ceapă 2 căței de usturoi 2 cepe verzi 200 g morcovi 3 fire pătrunjel 3 fire busuioc 3 linguri ulei de măsline 1 conservă mică roșii în bulion…
Read more »





Retete de post: Tocanita de ciuperci

20 November 2013
Tocanita_de_ciuperciO reteta savuroasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, patrujel, vin rosu si cimbru. Ingrediente: 1kg de ciuperci proaspete 1 ceapa 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 3 linguri ulei 3 rosii oparite sare piper 1 legatura de patrunjel verde vin rosu sec -100 ml…
Read more »





Ghiveci de dovlecei

20 November 2013
Ghiveci_de_dovleceiGhiveci de dovlecei din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 kg ardei grasi 500 g ceapa alba 2 kg rosii 50 ml ulei marar patrunjel 1 ramura de cimbru sare piper ardei iute   Mod de preparare: Curăţă şi taie dovleceii, pre­sară o…
Read more »





Retete culinare: Supă cremă de sfeclă

20 November 2013
Supa_crema_de_sfeclaSupă cremă de sfeclă din: sfecla rosie, zarzavat, cartofi, smantana, galbenus, sare si piper. Ingrediente: 1/2 sfecla rosie zarzavat de supa 2 cartofi 150 g smantana 1 galbenus sare piper   Mod de preparare: Faci o supă de legume în care adaugi jumătate din sfecla roşie, tăiată în mici cubuleţe. Restul de sfeclă îl razi, îl…
Read more »





Cozonac argesean

20 November 2013
Cozonac_argeseanCozonac argesean din: faina, unt, oua, lapte, zahar, drojdie, lamaie, cacao, zahar vanilat, rom si nuci. Ingrediente: 600 g faina 250 g unt sau margarina 3 oua 200 ml lapte 450 g zahar 40 g drojdie 1 lamaie 50 g cacao 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura rom 100 g nuci pisate   Mod de preparare:…
Read more »





Borş tradiţional de spanac

20 November 2013
Bors_traditional_de_spanacBorş tradiţional de spanac din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean si patrunjel. Ingrediente: 2 kg spanac 2 morcovi 1 pastarnac 500 g cartofi 2 cepe 500 ml suc de rosii 1,5 l bors 150 ml ulei sare piper 400 g costita afumata 1 legatura leustean 1…
Read more »





Reteta zilei: Rissoto cu dovleac

20 November 2013
Rissoto_cu_dovleac_09O reteta delicioasa de Rissoto cu dovleac din: supa, dovleac, carne de pui, orez, ceapa, usturoi, ardei, unt, cascaval, crema de branza, oregano, piper si sare.   Ingrediente: 500ml supa 200g dovleac fiert 200g carne de pui tocata 100g orez 1/2 ceapa 3 catei de usturoi 3 ardei de diverse culori 100g unt 200g cascaval…
Read more »





Ghiveci pentru iarna

20 November 2013
Ghiveci_pentru_iarnaGhiveci pentru iarna din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, zahar, piper si sare. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei capia 1 kg ceapa alba 3-4 kg rosii 2-3 ardei iuti rosii 10-12 catei de usturoi 1 l ulei zahar piper sare   Mod de preparare: Taie rondele vinetele, presară sare şi…
Read more »





Scutecele Domnului (Turte)

20 November 2013
Scutecele_DomnuluiScutecele Domnului din: faina, apa, nuci, zahar, esenta de rom, coaja de lamaie, scortisoara si sare. Ingrediente: 1 kg faina 200-250 ml apa calda 500 g nuci prajite si macinate sau alune de padure 500 g zahar 50 ml esenta de rom sau 2 linguri rachiu de fructe coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurita…
Read more »





Gustare românească pe pat de mămăligă

20 November 2013
Gustare_româneasca_pe_pat_de_mamaligaGustare românească pe pat de mămăligă din: malai, concentrat de legume, oua, kaizer, carnat, ardei, ceapa, praz, rosii, bulion, patrunjel, unt, zahar, boia, sare si piper. Ingrediente: 150 g malai 1 cub concentat de legume 4 oua 6 felii de kaizer 1 carnat semiafumat sau cabanos 1 ardei rosu 1 ceapa 1/2 fir de praz 2…
Read more »





Cozonac savuros cu mac

20 November 2013
Cozonac_savuros_cu_macCozonac savuros cu mac din: faina, zahar praf, drojdie, lapte, unt, coaja de lamaie, seminte de mac, miere, stafide, coaja de portocala, migdale, galbenus, gem de caise, suc de lamaie, cognac si miez de nuci. Ingrediente: aluat: 450 g faina 2 linguri zahar praf 25 g drojdie 175 ml lapte 50 g unt coaja rasa de…
Read more »





Ratatouille pentru zile reci

20 November 2013
Ratatouille_pentru_zile_reciRatatouille pentru zile reci din: ardei gras, rosii, vinete, dovlece, ceapa, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ardei gras (rosu, verde, galben) 1,5 kg rosii 2-3 vinete potrivite 2-3 dovlecei 800 g ceapa alba 300 ml ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Spală legumele şi taie cu­buri ardeii, vinetele, dovleceii, ceapa. Opăreşte…
Read more »





Bezele — retetă de bază

20 November 2013
bezeaBezele — retetă de bază din: albusuri, zahar tos si sare. Ingrediente: albuşurile de la 6 ouă mari 300 g zahăr tos un praf de sare   Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la 150°C (treapta 2). Tapetaţi o tavă pentru cuptor cu hârtie cerată. Puneţi albuşurile într-un bol, asigurându-vă mai întâi că n-a mai rămas nici…
Read more »





Reteta zilei: Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale

20 November 2013
Carne_cu_curcan_in_crusta_de_pesmet_cu_sos_de_portocale_05Carne cu curcan in crusta de pesmet cu sos de portocale din: faina, sare, piper, ou, mustar, pesmet, carne de curcan, unt, ulei de masline, coaja de portocala, suc de portocala, patrunjel, usturoi, coniac.   Ingrediente: 2/3 cana faina Sare si piper proaspat macinat , dupa gust 1 ou 2 lingurite mustar Dijon 2 1/2…
Read more »





Despre raci

20 November 2013
Despre_raciDeşi, în ultimul timp, racii au devenit o raritate în bucătăria europeană, ei sunt foarte frecvent consumaţi în America de Nord şi de Sud, precum şi în Australia, unde există nişte specii de raci numite marrons şi yabbies. Racii sunt nişte crustacee de dimensiuni relativ mici, ce fac parte din aceeaşi familie cu homarul, însă trăiesc în…
Read more »





Tăiţei cu brânză de oaie

20 November 2013
Taitei_cu_brânza_de_oiTăiţei cu brânză de oi din: faina, oua, sare, telemea de oi, smantana, unt, gris, zahar, stafide, zahar vanilat si oua. Ingrediente: pentru taiteii de casa: 300 g faina de cozonac 2 oua putina sare pentru umplutura: 500 g telemea de oi 2-3 linguri de smantana 50 g unt 1 lingrua de gris 4-5 linguri de…
Read more »





Vinete marinate

20 November 2013
Vinete_marinateVinete marinate din: vinete, ulei, sare, otet de vin rosu, usturoi, marar verde si cimbru verde. Ingrediente: 1 kg vinete subtiri 1 l ulei sare 500 ml otet de vin 1 capatana usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura cimbru verde   Mod de preparare: Alege vinete subţiri, care nu au aşa multe se­minţe. Spală-le sub…
Read more »





Colaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine

20 November 2013
Colaci_de_Craciun_cu_stafide_curmale_si_smochineColaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine din: faina, oua, ulei, lapte, zahar vanilat, caise uscate, stafide, curmale, smochine, drojdie, ou, portocale, miere, scortisoara si zahar. Ingrediente: 1 kg faina 4 oua 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar vanilat 100 g caise uscate 100 g stafide inmuiate in rom 50 g curmale…
Read more »

Calcan de Dover

20 November 2013
Calcan_de_DoverCalcanul de Dover era considerat unul dintre cei mai buni peşti cu corpul plat, tocmai de aceea a ajuns să fie pescuit în exces. Acest calcan are o formă ovală, pe partea superioară a corpului fiind de culoare maro-gri, iar pe cea inferioară alb. Numele i se trage de la faptul că odinioară, astfel de calcani se găseau…
Read more »





Chec cu miere si fructe uscate

20 November 2013
Chec_cu_miere_si_fructe_uscateChec cu miere si fructe uscate din: faina, cacao, oua, miere, zahar, zahar praf, lapte, ulei, bicarbonat, lamaie, stafide, alune de padure si nuci. Ingrediente: 350 g faina 2 linguri cacao 6 oua 200 ml miere 6 linguri zahar 4-5 linguri zahar praf 400 ml lapte 14 linguri ulei 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie 100 g…
Read more »





Ciorbă de perişoare ca in Moldova

20 November 2013
Supa si ciorbeCiorbă de perişoare ca in Moldova din: carne de porc, orez, oua, smantana, morcovi, telina, bulion, ceapa, piper, patrunjel si otet. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc tocata 2 linguri orez 2 oua 2 linguri smantana 2 morcovi 1 telina mica bulion 1 ceapa piper patrunjel verde otet   Mod de preparare: Carnea de porc tocată…
Read more »





Cocktail Davis Cup

20 November 2013
Cocktail_Davis_CupCocktail Davis Cup din: suc de portocale, zeama de lamaie, sirop de grenadine, lime juice, bitter lemon, portocala, ananas si cirese. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc proaspat de portoale 2 cl zeama proaspata de lamaie 1 cl sirop de grenadine 1 cl Lime Juice Bitter Lemon o felie de portocala o felie…
Read more »





Reteta zilei: Sandwich cu carne de curcan si salata de cruditati

20 November 2013
Sandwich_cu_carne_de_curcan_si_salata_de_cruditati_14Sandwich cu carne de curcan si salata de cruditati din: nap, ridichi, castravete, otet de mere, maioneza, sare, piper, baghete, mustar dijon, carne de curcan, sunca, rosii, branza.   Ingrediente pentru salata: ½ ceasca nap ras ½ ceasca ridichi rase ½ cana castravete ras 2 lingurite de otet de mere 1 lingurita de maioneza ¼…
Read more »





Fasole batuta cu costita si mamaliguta

20 November 2013
Retete_5Fasole batuta cu costita si mamaliguta din: fasole, ulei, costita afumata, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, marar, sare, piper si malai grisat. Ingrediente: 250 g fasole boabe alba 100 ml ulei 200 g costita afumata 100 g ceapa 1 morcov 1 patrunjel radacina 7 catei de usturoi 1 legatura marar sare si piper pentru mamaliguta: malai grisat…
Read more »





Dovlecei cu verdeata

20 November 2013
Dovlecei_cu_verdeataDovlecei cu verdeata din: dovlecei, patrunjel, marar, frunze de telina, sare si gheata. Pentru un gust si mai bun, conserva dovleceii in bulion. Nu trebuie decat sa inlocuiesti apa cu suc de rosii proaspat stros, dat in cateva clocote impreuna cu un praf de sare si cateva frunze de patrunjel si/sau telina. Ingrediente: 1 kg dovlecei…
Read more »





Retete tv Paprika #10

20 November 2013
Retete_1TV Paprika: Fursecuri cu ciocolată albă și merișoare Ingrediente: 150 g unt 150 g făină albă 1/2 linguriță bicarbonat 50 g migdale 50 g terci de ovăz 50 g merișoare uscate sau stafide 50 g zahăr brun 50 g zahăr pudră 100 g ciocolată albă tăiată în bucăți mari 1 gălbenuș mare de ou sau…
Read more »





Cum se prepara gustare cu peste (video)

20 November 2013
Retete_3O reteta video despre Cum se prepara gustare cu peste:   Cum se prepara gustare cu peste
Read more »





Ciorba savuroasa de varza acra

20 November 2013
Ciorba_savuroasa_de_varza-acraCiorba savuroasa de varza acra din: ceapa, ulei, boia, supa de legume,varza murata, chimen, foi de dafin, enibahar, sare, cartofi, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente:  150 g ceapă 1 lingură ulei 1 linguriță boia 1 l supă de legume 300 g varză murată 1 linguriță chimen măcinat 2 foi de dafin 8 boabe de enibahar…
Read more »





Reteta zilei: Burta de porc la cuptor cu legume

19 November 2013
Burta_de_porc_la_cuptor_cu_legume_04O reteta savuroasa de Burta de porc la cuptor cu legume din: burta de porc, sare, fenicul, morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, mar, ulei de masline, otet de vin alb si rozmarin.   Ingrediente: 500 g burta de porc sare fenicul, taiat felii 3 morcovi, taiati jumatati 1 ceapa alba 3 cepe rosii, taiate in…
Read more »





Prăjitură cu crema de zahăr ars si mirodenii

19 November 2013
Prajitura_cu_crema_de_zahar_ars_si_mirodeniiPrăjitură cu crema de zahăr ars din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, mirodenii, lapte, margarina si galbenusuri. Ingrediente: pentru blat: 7 oua 1/2 cana zahar 1/2 cana ulei 2 cani faina 1 praf de copt mirodenii pentru crema: 3 cani lapte 4 linguri faina 1/4 pachet unt sau margarina 1 cana de zahar 3-4…
Read more »





Chiftelute de porc si ansoa

19 November 2013
Chiftelute_de_porc_si_ansoaChiftelute de porc si ansoa din: carne de porc, fileuri de ansoa, oregano, sare de telina, usturoi, pesmet, ulei de masline, ceapa, carnati choriza, vin rosu, zahar si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 6 fileuri de ansoa, tocate marunt 1 lingurita de oregano 1⁄2 lingurita sare cu telina 1 catel de usturoi, zdrobit…
Read more »





Totul despre sare si sodiu

19 November 2013
Totul_despre_sareAvertismentele publice emise de specialisti cu privire la consumul exagerat de sare a condus la o perceptie negativa fata de acest aliment, desi organismul are nevoie de sodiu pentru a functiona in mod corect. Sodiul este un mineral si un electrolit important pentru numeroase functii ale corpului, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor in…
Read more »





Bicarbonatul de sodiu: Sanatate si frumusete

19 November 2013
Bicarbonatul_de_sodiu_Sanatate_si_frumuseteBicarbonatul de sodiu a fost folosit cu multi ani in urma pentru curatarea si albirea dintilor sau tratarea unora dintre problemele gastrice. In prezent, bicarbonatul de sodiu are multiple intrebuintari si poate fi folosit atat in scopuri estetice cat si pentru mentinerea sanatatii. Poate fi utilizat pentru pastrarea frumusetii atat a femeii cat si a…
Read more »





Chiftelute de dovleac

19 November 2013
Chiftelute_de_dovleacChiftelute de dovleac din: cartofi, pulpa de dovleac, ou, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, seminte de dovleac, unt si ulei. Ingrediente: 400 g cartofi roșii 400 g pulpă de dovleac 1 ou 150 g făină 20 g amidon sare piper nucșoară 75 g semințe de dovleac 2 linguri unt 2 linguri ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Cocktail Mowgli

19 November 2013
Cocktail_MowgliCocktail Mowgli din: guava, suc de coacaze negre si bitter grepfrut. Este un cocktial non alcoolic. Ingrediente: 1 guava (fruct tropical), din conserva 1/8 l suc de coacaze negre Bitter grepfrut     Mod de preparare: Taiem in patru bucati guava si o punem intr-un pahar inalt. Adaugam 2 linguri de suc de guave si de…
Read more »





Prajitura gustoasa cu mandarine

19 November 2013
Prajitura_cu_mandarine.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, oua, rom, faina, praf de copt, cacao, gelatina, compot de mandarine, kefir, frisca, lamaita. Ingrediente blat: 125g unt 100gzahăr 4 ouă 1 linguriţă rom 200 g făină 1 plic praf de copt 1 lingură cacao Ingrediente umplutură: 15 g gelatină 630 ml com­pot de mandarine 500 ml kefir…
Read more »





Cum să mănânci ca să nu te îngraşi?

19 November 2013
Alimente_1Dacă nu ţi-ai dat încă seama din ce motive te îngraşi află că tocmai combinaţiile alimentare pe care le faci sunt responsabile de kilogramele care se lipesc de tine. Află cum să mănânci pe săturate, dar fără să te îngraşi, doar învăţând cum să combini diverse alimente! Tot mai multe studii scot la iveală asocierea…
Read more »





5 cocktailuri celebre

19 November 2013
Cocktails_1Cocktailuri celebre: Pina Colada Cocktail Pina Colada Cocktail din: nectar de anans, sirop de cocos, rom alb, frisca lichida. Ingrediente: 200 ml nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml rom alb 20 ml frisca lichida   Mod de preparare: Folosim un shaker in care punem romul alb, nectarul de ananas, siropul de…
Read more »





Carbohidraţi care te ajută să scapi de kilogramele în plus

19 November 2013
MazareMulte femei care ţin cură de slăbire evită carbohidraţii pe motiv că îngraşă. Dacă vorbim despre cei rafinaţi este adevărat. Dar mai există şi alţi carbohidraţi care asigură energie şi nu te îngraşă. Orice produs care are la bază făina albă rafinată intră în categoria carbohidraţilor răi. Pâinea albă, orezul alb, pastele din făină rafinată,…
Read more »





Reteta zilei: Cornulete cu mere si afine

19 November 2013
Cornulete_cu_mere_si_afine_12Cornulete cu mere si afine din: zahar brun, scortisoara, nucsoara, mar, unt topit, afine, aluat de patiserie, zahar pudra, lapte.   Ingrediente: 1/4 ceasca de zahar brun 1/2 lingurita de scortisoara 1/4 lingurita nucsoara 1 mar, decojit , taiat cubulete 2 linguri de unt nesarat, topit 1/4 ceasca afine 1 cutie aluat de patiserie Ingrediente…
Read more »





Supa crema de dovleac cu smantana si seminte

19 November 2013
Supa_crema_de_dovleac_cu_smantana_si_seminteSupa crema de dovleac cu smantana si seminte din: dovleac, ceapa, cartofi, mar, supa de legume, smantana, vin, ulei de masline, nucsoara, sare, piper si seminte de dovleac. Ingrediente: 1 dovleac (din soiul Butternut, care seama cu o para) 2 cepe 2 cartofi 1 mar (sau para) 1 l supa de legume sau de pui 200…
Read more »





Budinca cu sunca si dovleac

19 November 2013
Budinca_cu_sunca_si_dovleacBudinca cu sunca si dovleac din: pulpa de dovleac, supa de legume, praz, sunca, cascaval, oua, smantana, piper, sare, nucsoara si patrunjel verde. Ingrediente: 700 g pulpa dovleac 500 ml supa de legume 150 g praz 200 g sunca 150 g cascaval 3 oua 200 ml smantana (12% grasime) piper sare 1 varf de cutit nucsoara…
Read more »





Şniţel de legume

19 November 2013
Snitel_de_legumeŞniţel de legume din: telina, morcovi, castraveti, varza, gulii, unt, ou, faina si lapte. Ingrediente: 40 g telina 40 g morcovi 40 g castraveti 75 g varza dulce 50 g gulii 20 g unt 1/2 ou 10 g faina 20 ml lapte   Mod de preparare: Morcovii şi ţelina, curăţate şi spălate, le dai pe răzătoarea…
Read more »





Pasta de macrou

19 November 2013
Pasta_de_macrouPasta de macrou din: macrou, ceapa, sare, branza topita, oua, unt, zeama de lamaie si piper. Ingrediente: 1 bucata macrou afumat 1 ceapa sare 150 g branza topita 2 oua fierte tari 2 linguri unt zeama de la 1/2 lamaie piper   Mod de preparare: Cureţi peştele de piele şi foarte bine de oase, îl pui…
Read more »





Muschi de porc cu sos de caise si mustar

19 November 2013
Muschi_de_porc_cu_sos_de_caise_si_mustarMuschid e porc cu sos de caise si mustar din: muschi de porc, caise si mustar. Ingrediente: 500 g muschi de porc 3 linguri de caise uscate, maruntite 1/4 cana de mustar       Mod de preparare: Carnea se sareaza si se pipereaza. Mustarul si caisele uscate se amesteca intr-un bol. Carnea se pune la…
Read more »





Salata gustoasa cu pere

19 November 2013
Salata_gustoasa_cu_pereSalata gustoasa cu pere din: piper, andive, para, radicchio, capere, frunze de salata, ulei de masline, msutar dijon, sare, otet balsamic, zahar si nuca prajita. Ingrediente: ¼ lingurita piper negru macinat 1 mana de andive tocate 1 para para fara samburi feliata subtire 1 mana de radicchio tocata 1 lingura capere tocate 1 mana frunze de…
Read more »





Prune uscate umplute

19 November 2013
Prune_uscate_umplutePrune uscate umplute din: prune, zahar, rom, marmelada de caise, miez de nuca si zahar vanilat. Ingrediente: 24 prune uscate 8 linguri zahar 2 linguri rom 3 linguri marmelada de caise 200 miez de nuca 1 lingurita zahar vanilat   Mod de preparare: Puneţi prunele în apă de pe o zi pe alta, apoi tăiaţi-le şi…
Read more »





Salata de hering

19 November 2013
Salata_de_heringSalata de hering din: hering marinat, ardei gras, castraveciori murati, ceapa rsoie, marar verde, salata verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g hering marinat 1 arde gras galben 1 ardei gras rosu 2 castraveciori murati 1 ceapa rosie 1/2 legatura marar verde 2 frunze de salata verde pentru dressing: 2…
Read more »





Retete gustoase: Păstrăvi rasol

19 November 2013
Pastravi_rasolPăstrăvi rasol din: pastravi, ceapa, morcov, patrunjel, foi de dafin, boabe de piper, patrunjel verde, sare, otet, lamaie, cartofi si ulei. Ingrediente:  800 g pastravi 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1-2 foi de dafin cateva boabe de piper patrunjel verde sare otet 1 lamaie cativa cartofi 50 ml ulei sau unt   Mod…
Read more »





Cocktail de sampanie cu inghetata de vanilie

19 November 2013
Cocktail_de_sampanie_cu_inghetata_de_vanilieCocktail de sampanie cu inghetata de vanilie din: zmeura, inghetata de vanilie si sampanie. Ingrediente: 250 g zmeura (proaspata sau congelata) 4 cupe de inghetata de vanilie 200 ml sampanie     Mod de preparare: Se mixeaza zmeura in blender (se pastreaza 12 fructe de zmeura pentru decorare). Pasta astfel obtinuta se imparte in 4 pahare…
Read more »





Sufleu de dovlecei cu branza de oaie

19 November 2013
Sufleu_de_dovlecei_cu_branza_de_oaieSufleu de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartofi, ulei, marar verde, lapte, smantana, branza de oia, oua, unt, ncusoara, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei tineri 1 ceapa 2 catei usturoi 2 cartofi 2 linguri ulei marar verde patrunjel verde 150 ml lapte 150 ml smantana 150 g branza de oaie rasa 4 oua 2…
Read more »



ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu