joi, 12 decembrie 2013

Retete pentru masa de Craciun #47

Retete pentru Craciun:

Briose aromate cu fructe

18 July 2013
Briose_aromate_cu_fructeBriose aromate cu fructe din: caise, migdale, faina, malai grisat, praf de copt, sare, unt, zahar, sirop de artar, oua, lapte, zahar pudra. Ingrediente: 300 g caise 50 g migdale rase 200 g faina 50 g malai grisat 2 lingurite praf de copt sare 75 g unt 50 g zahar 125 g sirop de artar…Read more »

Mazăre cu frigănele de pâine

18 July 2013
Retete_1Mazăre cu frigănele de pâine din: mazare, sare, unt, zahar, marar, paine, ou, lapte, ulei. Ingrediente: 1 kg mazare tanara 1 lingurita cu sare unt 1 lingura cu zahar marar tocat 10-12 felii de paine 1 ou 1 cana cu lapte 1 pahar cu ulei – pentru friganele   Mod de preparare: Curăţaţi mazărea din…Read more »

Parfe cu mango

18 July 2013
Parfe_cu_mangoParfe cu mango din: oua, zahar, turta dulce, frisca, rom, zahar vanilinat, mango, rodie, turta dulce. Ingrediente: 2 oua 80 g zahar 75 g turta dulce 250 g frisca 1 lingura rom 1 plic zahar vanilinat 1 mango 1 rodie turta dulce pentru decor   Mod de preparare: Topeşti la foc mic 60 g zahăr,…Read more »

Frigarui de creveti cu sferturi de lime

18 July 2013
Frigarui_de_creveti_cu_sferturi_de_limeFrigarui de creveti cu sferturi de lime din: ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de menta, creveti, pesmet, lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 12-16 frunze de menta, tocate 450 g creveti proaspeti, decorticati 50 g pesmet sferturi de lamaie, pentru servit   Mod de preparare: Inmoaie în apă…Read more »

Salata de rosii picanta

18 July 2013
Salate_5Salata de rosii picanta din: rosii, arde gras, usturoi, sare, ulei, marar, piper. Ingrediente: 1 kg rosii 1 ardei gras 4-5 catei de usturoi sare 3 linguri cu ulei 2 crengute marar piper macinat   Mod de preparare: Curăţaţi roşiile, le spălaţi, le tăiaţi în două, apoi le tăiaţi felii pe latul jumătăţilor. Feliile sunt…Read more »

Reteta zilei: Tocanita de porc cu legume

18 July 2013
Tocanita_de_porc_cu_legume_17Tocanita de porc cu legume din: carne de porc, ulei, apa, sare, supa de pui, cidru de mere, usturoi, frunza de dafin, scortisoara, morcovi, telina, ceapa, gemd e caise, frunze de cimbru, patrunjel.   Ingrediente: 1 1/2 carne de porc taiata cubulete ulei 4 linguri de apa sare 2 cani de supa de pui 3…Read more »

Frigarui Satay de pui

18 July 2013
Frigarui_Satay_de_puiFrigarui Satay de pui din: pulpe de pui, ulei de masline, sos de soia, praf de chilly, sare. Ingrediente: 8 pulpe de pui superioare dezosate ulei de masline sos de soia praf de chilly sare   Mod de preparare: Ungem cu ulei pulpele dezosate şi le înfigem pe fiecare în câte o frigăruie. Le frecăm…Read more »

Prajitura cu caise si esenta de vanilie

18 July 2013
Prajitura_cu_caise_si_esenta_de_vaniliePrajitura cu caise si esenta de vanilie din:  zahar, unt, faina, oua, caise, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar pudra, sare. Ingrediente: 200 g zahar 200 g unt 200 g faina 4 oua 500 g caise 1/2 plic praf de copt 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 1 lingurita esenta de…Read more »

Supa Tom Yum Goong

18 July 2013
Supa_Tom_Yum_GoongSupa Tom Yum Goong din: lime, tulpini de lemongrass, ardei iute, supa de pui, ciuperci, creveti, caracatita, coriandru, piper, zahar brun. Tom Yum Goong, devenită un adevărat simbol naţional al Thailandei, este j o supă de creveţi, carne de pui, peşte sau fructe de mare şi ciuperci. La toate acestea, se adaugă frunze de coriandru,…Read more »

Retete vegetariene: Salata de vinete

18 July 2013
Salata_de_vineteSalata de vinete din: vinete, usturoi, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, sare. Ingrediente: 4 vinete 4 catei de usturoi – optional 1 ceapa 100 ml ulei ardei grasi rosii sare   Mod de preparare: Coacem vinetele în coajă, direct pe flacăra aragazului sau pe grătar. Decojim vinetele cât sunt încă fierbinţi şi le punem pe…Read more »

Prăjitură pentru diabetici

18 July 2013
Prajitura_pentru_diabeticiPrăjitură pentru diabetici din: mere, coacaze, pesmet, oua, branza fina, praf de copt, indulcitor, ulei, oua, branza, zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 4 mere + coacaze 200 g pesmet 2 oua 250 g branza fina 1 praf de copt 40 g indulcitor 4 linguri ulei pentru crema: 2 oua 200 g branza fina 40…Read more »

Salata de varza cu piept de pui

18 July 2013
Salata_de_varza_cu_piept_de_puiSalata de varza cu piept de pui din: varza dulce, piept de pui, suc de lamaie, ulei de masline, masline dietetica, sare. Ingrediente: 500 g varza dulce 250 g piept de pui sucul de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 5-6 masline dietetice sare   Mod de preparare: Se curata varza, se toaca…Read more »

Tartă la tavă asezonata cu cimbru

18 July 2013
Tarta_la_tava_asezonata_cu_cimbruTartă la tavă asezonata cu cimbru din: faina, zahar, ulei de masline, galbenus, sare, boabe de fasole, caise, cimbru, smantana, oua, zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar, unt. Ingrediente: aluat: 250 g faina 50 g zahar 50 ml ulei de masline 1 galbenus 1 praf sare boabe de fasole pentru ingreunat in plus: 1 kg…Read more »

Shake de gutui

18 July 2013
www.freepix4all.comShake de gutui din: gutui, portocale, zahar pudra, lichior de cirese, lapte. Ingrediente: 800 g gutui 200 g portocale 150 g zahar pudra 100 ml lichior de cirese 1 l lapte   Mod de preparare: Gutuile se curata de coaja si de cotor si se taie felii. Impreuna cu feliile de portocale si 100 ml…Read more »

Reteta zilei: Piept de pui in sos de turmeric

18 July 2013
Piept_de_pui_in_sos_de_turmeric_09Piept de pui in sos de turmeric din: piept de pui, ghimbir, ceapa, lapte de cocos, ardei iute, ulei de masline, suc de limeta, usturoi, turmeric.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat cuburi 1 bucata ghimbir ras 1 ceapa, tocata marunt 1 cutie lapte de cocos 1 ardei iute, tocat marunt 3 linguri…Read more »

Pateu vegetarian de măsline

18 July 2013
Pateu_vegetarian_de_maslinePateu vegetarian de măsline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte, apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare. Ingrediente: 20 g masline (o cana) desarate si taiate felii 1 cana de orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de la 1/2 lamaie (1 lingura) 5-6 catei de usturoi 1…Read more »

Crema cu mac si cirese

18 July 2013
Crema_cu_mac_si_cireseCrema cu mac si cirese din: cirese, branza dulce, zahar, smantana, seminte de mac, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, frunze de menta. Ingrediente: 400 g cirese 200 g branza dulce cremoasa ori branzica de casa 100 g zahar 100 g smantana gasa 1 lingurita seminte de mac 2 oua 50 g zahar pudra 1 plic…Read more »

Mini tarte cu carne de pui

18 July 2013
Mini_tarte_cu_carne_de_puiMini tarte cu carne de pui din: piept de pui, supa, ceapa verde, unt, faina, mazare, smantana, sare, piper, suc de lamaie, galbenusuri, aluat de foi. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 300 ml supa 3 cepe verzi 1 lingura unt 1 lingura faina 250 g mazare congelata 200 g smantana sare piper…Read more »

Chec glasat cu ciocolata

18 July 2013
Chec_glasat_cu_ciocolataChec glasat cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina, praf de copt, coaja de portocala, ciocolata neagra, frisca. Ingrediente: 4 oua 200 g zahar 1/4 pahar ulei 200 ml suc proaspat de portocale 450 g faina 1/2 pliculet praf de copt coaja unei portocale pentru glazura: 100 g ciocolata neagra 100 ml…Read more »

Varza cu vin si carne

18 July 2013
Varza_cu_vin_si_carneVarza cu vin si carne din: varza, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, boabe piper, carne de casa afumat, carnati de porc, ciolan de porc, vin alb sec, cartofi, apa, concentrat de pui, unt. Ingrediente: o varza alba, dulce 4 cepe un catel usturoi o foaie dafin 1/2 lingurita cimbru 5 boabe piper un carnat…Read more »

Reteta zilei: Milkshake de capsuni cu inghetata de vanilie

17 July 2013
Milkshake_de_capsuni_cu_inghetata_de_vanilie_04Milkshake de capsuni cu inghetata de vanilie din: capsuni, lapte, inghetata de vanilie, esenta de vanilie, gheata, zahar.   Ingrediente: 2 pahare capsuni, feliate c 1 cana de lapte 3 cupe inghetata de vanilie esenta de vanilie 4 cuburi de gheata 2 linguri zahar       Mod de preparare: Puneti toate ingredientele in blender…Read more »

Fructe de mare cu orez

17 July 2013
Fructe_de_mare_cu_orezFructe de mare cu orez din: ardei gras, ananas, fructe de mare, orez, unt, praf de curry, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ananas 300 g fructe de mare semipreparate 100 g orez prefiert 50 g unt praf de curry sare   Mod de preparare: Punem orezul la fiert în apă cu sare. După ce…Read more »

Salata picanta de vita

17 July 2013
Salata_picanta_de_vitaSalata picanta de vita din: ardei gras, ardei iute, ceapa, muschiulet de vita, frunze de telina, ulei de nuci, piper, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1 ceapa 500 g muschiulet de vita frunze de telina ulei de nuci sau alune piper boabe sare   Mod de preparare: Ungem cu ulei muşchiul de…Read more »

Ciorba de fasole verde cu ceapa si morcov

17 July 2013
Ciorba_de_fasole_verde_cu_ceapa_si_morcovCiorba de fasole verde cu ceapa si morcov din: fasole verde, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, patrunjel, cimbru, sare, piper, boia dulce de ardei, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapa 1 morcov 1 ardei rgas 3 rosii 1 legatura mica de patrunjel 1 lingurita cimbru sare piper boia dulce de…Read more »

Frigarui de somon cu ananas

17 July 2013
Frigarui_de_somon_cu_ananasFrigarui de somon cu ananas din: somon, ananas, usturoi, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon 2 linguri cubulete ananas din compot 2 catei usturoi o lingura rozmarin 2 lingurite seminte de fenicul 2 lingurite ulei 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru pentru gratar: putin ulei   Mod de preparare: Somonul se taie…Read more »

Desert de brânză de vaci si fructe

17 July 2013
Desert_de_brânza_de_vaci_si_fructeDesert de brânză de vaci si fructe din: zmeura, zahar, afine, lamaie, branza de vaci, frisca. Ingrediente: 125 g zmeura 4 linguri zahar 125 g afine 1 lamaie 500 g branza de vaci 100 g frisca   Mod de preparare: Se pisează zmeura cu furculiţa, se adaugă 1 lingură de zahăr şi se amestecă. Se…Read more »

Curry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos

17 July 2013
Curry_vegetarian_cu_fasole_verde_ghimbir_si_lapte_de_cocosCurry vegetarian cu fasole verde, ghimbir si lapte de cocos din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala, coriandru, orez, lipii. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat…Read more »

Lipii cu branza de vaci

17 July 2013
Lipii_cu_branza_de_vaciLipii cu branza de vaci din: ridichi, branza de vaci, usturoi, sare, piper, frunze de salata creata, ardei gras, lipii. Ingrediente: 1 legatura ridichi 200 g branza de vaci 1 catel de usturoi sare piper cateva frunze de salata creata 1 ardei rgas rosu 4 lipii sau tortillas (de cumparat) sos de iaurt   Mod…Read more »

Granita de zmeură cu vin spumos

17 July 2013
Granita_de_zmeura_cu_vin_spumosGranita de zmeură cu vin spumos din: zmeura, lichior de zmeura, zahar pudra, vin spumos, frunze de menta. Ingrediente: 200 g zmeura 2 linguri lichior de zmeura 1 lingura zahar pudra 500 ml vin spumos sec cateva frunze de menta pentu decor   Mod de preparare: Speli fructele şi le cureţi de codiţe. Păstrezi câteva…Read more »

Fasole verde cu carnati

17 July 2013
Fasole_verde_cu_carnatiFasole verde cu carnati din: fasole verde, ceapa, carnati, ulei, cimbru, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 cepe 3 carnati 3 linguri ulei cimbru dupa gust 1 legatura verdeata (patrunjel verde, marar) sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi fasolea verde, apoi le speli. Tai ceapa mărunt, rupi fasolea în…Read more »

Retete vegetariene: Cuscus cu legume

17 July 2013
Cuscus_cu_legumeCuscus cu legume din: ardei grasi, vanata, dovlecel, cuscus, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei grasi 1 vanata 1 dovlecel 200 g cuscus ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Punem cuş-cuşul într-o strecurătoare şi ţinem 20 minute pe baie de abur, până se umflă. Spălăm legumele. Tăiem vânata şi dovlecelul…Read more »

Reteta zilei: Rasol de porc aromat

17 July 2013
Rasol_de_porc_aromat_20Rasol de porc aromat din: rasol de porc, usturoi, sare, rozmarin, ulei de masline, patrunjel, piper.   Ingrediente: 1 rasol de porc 8-10 catei de usturoi, pisat 1 lingurita sare 1 lingura rozmarin proaspat, tocat 3 linguri ulei de masline 1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat piper negru proaspat macinat   Mod de preparare: Dezosati…Read more »

Spuma dulce acrisoara

17 July 2013
Spuma_dulce_acrisoaraSpuma dulce acrisoara din: mascarpone, gelatina, zahar vanilinat, oua, maracuja, fructe, biscuiti. Ingrediente: 250 g mascarpone 2,5 foi gelatina 4 pliculete zahar vanilinat 2 oua pentru capacul de fructe: 4 maracuja (fructul pasiunii) 12 g zahar pentru decor: fructe, la alegere biscuiti dulci cu susan   Mod de preparare: Foile de gelatină se hidratează în…Read more »

Pui acrisor cu legume

17 July 2013
Pui_acrisor_cu_legumePui acrisor cu legume  din: pulpe de pui, cartofi noi, rosii cherry, suc de lamaie, rozmarin, unt, ulei, patrunel, sare. Ingrediente: 2 pulpe pui 6 cartofi noi 10 rosii cherry suc de lamaie o crenguta rozmarin 50 g unt 100 ml ulei 1/2 legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Cartofii bine spălaţi se pun…Read more »

Croasant cu sunca

17 July 2013
Croasant_cu_suncaCroasant cu sunca din: aluat de foi, ceapa, sunca de praga, ciuperci champignon, unt, smantana, amidon, sare, piper, nucsoara, patrunjel, ou. Ingrediente: 200 g aluat de foi congelat 1 ceapa frantuzeasca 100 g sunca de Praga 100 g ciuperci champignon 1 lingura unt 150 g smantana 1 lingurita amidon sare piper nucsoara 2 linguri patrunjel…Read more »

Ingheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală

17 July 2013
Inghetata_cu_vanilie_si_coaja_confiata_de_portocalaIngheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală din: galbenusuri, zahar pudra, lapte, smantana degresata, vanilie, coaja de portocala confiata. Inrgediente: 2 galbenusuri 60 g zahar pudra 200 ml lapte 250 g smantana degresata sau 250 ml frisca lichida 1 baton de vanilie sau 1 fiola esenta de vanilie 2 linguri coaja de portocala confiata…Read more »

Ciocanele cu masline

17 July 2013
Ciocanele_cu_maslineCiocanele cu masline din: ciocanele de pui, ceapa, ulei, usturoi, ghimbir, masline, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8-10 ciocanele 2 cepe 100 ml ulei 4 catei usturoi 1/2 lingurita ghimbir 200 g masline fara samburi o lamaie cateva fire de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se parlesc ciocanelele la flacara aragazului, se spala…Read more »

Stavrid la cuptor

17 July 2013
Stavrid_la_cuptorStavrid la cuptor din: stavrid, patrunjel, usturoi, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: un kg stavrid marunt 2 legaturi patrunjel 8 catei de usturoi sucul unei lamai 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală foarte bine în două-trei ape, apoi se înlătură capetele. Se asază peştii unul lângă celălalt…Read more »

Reteta zilei: Coaste de vita cu sos picant de coacaze

17 July 2013
Coaste_de_vita_cu_sos_picant_de_coacaze_12Coaste de vita cu sos picant de coacaze din: coaste de vita, jeleu de coacaze, sos de soia, sos sriracha, fulgi de chili.   Ingrediente: 5-6 coaste de vita 1/2 cana jeleu de coacaze 1 lingura sos de soia 1 lingurita sos sriracha 1 lingura fulgi chili   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la…Read more »

Mancare de marar

17 July 2013
Mancare_de_mararMancare de marar din: marar, pasta de tomate, ceapa, iaurt, ulei, sare. Ingrediente: 500 g marar 6 linguri pasta de tomate 2 cepe iaurt ulei sare   Mod de preparare: Cureţi, toci mărunt şi căleşti ceapa. Adaugi o ceaşcă cu apă şi o laşi să fiarbă înăbuşit. Pui apoi mărarul tocat, torni apă cât să-l…Read more »

Chiftelute cu verdeata

17 July 2013
Chiftelute_cu_verdeataChiftelute cu verdeata din: verdeturi asortate, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei, pesmet, carne tocata mixta, galbenus, mustar, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 1 mana verdeturi asortate 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 foie de dafin 4 linguri ulei 3-4 linguri pesmet 500 g carne tocata mixta 1 galbenus 1 lingurita mustar sare piper fire…Read more »

Inghetata de ciocolata cu sos si fistic

17 July 2013
Inghetata_de_ciocolata_cu_sos_si_fisticInghetata de ciocolata cu sos si fistic din: smantana, zahar pudra, oua, zahar tos, ciocolata amaruie, cacao, sos de ciocolata, fistic, fursecuri. Ingrediente: 500 ml smantana grasa 110 g zahar pudra 3 oua 75 g zahar tos 200 g ciocolata amaruie 4 linguri cacao pentru servit: sos de ciocolata fistic fursecuri   Mod de preparare:…Read more »

Salată de paste cu crenvurşti si rosii cherry

17 July 2013
Salata_de_paste_cu_crenvursti_si_rosii_cherrySalată de paste cu crenvurşti si rosii cherry din: paste, sare, crenvursti, ceapa rosie, ulei de masline, piper, zahar, rosii cherry, hasmatuchi. Ingrediente: 200 g paste scurte (fusilli) sare 150 g crenvursti 1 ceapa rosie 3 linguri suc de lamaie 6 linguri ulei de masline piper zahar 200 g rosii cherry 1 legatura hasmatuchi  …Read more »

Ingheţată de cocos

17 July 2013
Inghetata_de_cocosIngheţată de cocos din: galbenusuri, lapte, frisca, zahar, zahar vanilinat, esenta de vanilie, pastaie de vanilie, sos de ciocolata. Ingrediente: 6 galbenusuri 150 ml lapte 200 ml frisca lichida 80 g zahar un pliculet zahar vanilinat 5 ml esenta de vanilie o pastaie vanilie pentru servit: sos de ciocolata   Mod de preparare: Laptele se…Read more »

Salata de pui la gratar cu quinoa si rosii

17 July 2013
Salata_de_pui_la_gratar_cu_quinoa_si_rosiiSalata de pui la gratar cu quinoa si rosii din: fileuri de pui, quinoa, unt, ardei iute, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosii, masline, ceapa rosie, branza feta, menta, zeama de lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g fileuri mici de pui pentru salata: 225 g de quinoa 25 g de unt 1 ardei iute…Read more »

Pere cu sos de ciocolata si menta

17 July 2013
Pere_cu_sos_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de pere cu: vin rosu dulce, zahar tos, ciocolata neagra, frisca, zahar vanilat, coniac, nuca, stafide, seminte de fenicul, menta, migdale, fistic. Ingrediente: un kilogram de pere un  litru vin roşu dulce 200 g zahăr tos 300 g ciocolată neagră 400 ml frişcă zahăr vanilinat 100 ml coniac 100 g miez de…Read more »

Iaurt cu afine

17 July 2013
Iaurt_cu_afineIaurt cu afine din: afine, iaurt, miere. Ingrediente: 200 g afine 300 g iaurt simplu miere   Mod de preparare: Spălăm bine fructele. Păstrăm câteva pentru ornarea desertului. Restul de fructe le pasăm în blender, împreună cu două linguri de miere. Adăugăm piureul obţinut peste iaurt şi amestecăm uşor. Punem iaurtul in boluri si ornam…Read more »

Reteta zilei: Salata de quinoa cu dressing de maioneza si busuioc

17 July 2013
Salata_de_quinoa_cu_dressing_de_maioneza_si_busuioc_04Salata de quinoa cu dressing de maioneza si busuioc din: quinoa, rosii, avocado, nuci de pin, patrunjel, salata verde, sare, piper, busuioc, suc de lamaie, maioneza, miere.   Ingrediente salata: 2 cesti quinoa 3 rosii, cuburi 1 avocado, decojit si taiat cubulete 1 castravete, curatat si ras 1/4 ceasca nuci de pin, prajite 1/4 ceasca…Read more »

Fasole verde cu rucola, miez de nuca şi parmezan

17 July 2013
Fasole_verde_cu_rucola_miez_de_nuca_si_parmezanFasole verde cu rucola, miez de nuca şi parmezan din: ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, fasole verde, miez de nuca, parmezan. Ingrediente: 50 ml ulei de masline extravirgin zeama de la 1 lamaie 300 g fasole verde, curatata si feliata 50 g miez de nuca, tocat mare 50 g rucola 25 g parmezan, taiat…Read more »

Peste cu andive si paste

17 July 2013
Peste_cu_andive_si_paste.pngO reteta  delicioasa de paste cu: paste, andive, ceapa, capere, boia dulce, unt, coniac, oregano, cimbru, ulei de masline, sare, piper, smantana, iaurt gras. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 300 g paste colorate 4 andive ceapă două linguri cu capere boia dulce 50 g unt 80 ml coniac o lingură amestec de oregano şi cimbru…Read more »

Desert cu zmeura si fulgi de nuca de cocos

17 July 2013
Desert_cu_zmeura_si_fulgi_de_nuca_de_cocosDesert cu zmeura si fulgi de nuca de cocos din: albusuri, galbenusuri, rom, lichior de menta, zahar, frisca, zmeura, fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 6 albusuri 2 galbenusuri 2 linguri rom 2 linguri lichior de menta 200 g zahar 400 ml frisca 500 g zmeura fulgi de nuca de cocos   Mod de preparare:…Read more »

Mere glazurate şi şuncă friptă

17 July 2013
Retete_4.jpgO reteteta delicioasa de mere glazurate cu: sunca, piper negru, paprika, zahar brun, telina, mustar, cayenne, sos de mere, zeama de portocale, ghimbir, mustar uscat, cuisoare, scortisoara.   Ingrediente: 5 kg de şuncă gata preparată 2 lin­guri piper negru măcinat două linguri paprika două linguri zahăr brun o lin­gură sare de ţelină o linguriţă muştar…Read more »

Inghetata cu caise

17 July 2013
Inghetata_cu_caiseInghetata cu caise din: oua, lamaie, caise, zahar, frisca. Ingrediente: 4 oua 1 lamaie 10 caise 100 g zahar 300 ml frisca   Mod de preparare: Decojim fructele, scoatem sâmburii şi le pasăm în blender. Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi sucul de lămâie şi continuăm să batem, până se întăreşte. Punem gălbenuşurile pe rând,…Read more »

Cum se prepara Carne de cocos cu legume si gogosi din cartofi (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_Carne_de_cocos_cu_legume_si_gogosi_din_cartofiRetete video: Cum se prepara Carne de cocos cu legume si gogosi din cartofiRead more »

Cum se prepara Tarta de ciuperci cu sos olandez cu tarhon si castraveti cu menta (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_Tarta_de_ciuperci_cu_sos_olandez_cu_tarhon_si_castraveti_cu_mentaRetete video: Cum se prepara Tarta de ciuperci cu sos olandez cu tarhon si castraveti cu mentaRead more »

Cum se prepara Salata de radacina de planta cameleon (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_Salata_de_radacina_de_planta_cameleonRetete video: Cum se prepara Salata de radacina de planta cameleonRead more »

Cum se prepara Bezea de migdale cu sos de caise (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_Bezea_de_migdale_cu_sos_de_caiseRetete video: Cum se prepara Bezea de migdale cu sos de caiseRead more »

Cum se prepara Salata cu sparanghel (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_Salata_cu_sparanghelRetete video: Cum se prepara Salata cu sparanghelRead more »

Cum se prepara Peste unditar cu salsa de rosii si alune (video)

16 July 2013
Cum_se_prepara_peste_unditar_cu_salsa_de_rosii_si_aluneRetete video: Cum se prepara Peste unditar cu salsa de rosii si aluneRead more »

Reteta zilei: Inghetata de capsuni

16 July 2013
Inghetata_de_capsuni _06Inghetata de capsuni din: crema de branza, smantana, capsuni, miere, esenta de vanilie, sare.   Ingrediente: 1 pachet crema de branza 1 jumatate de ceasca smantana 4 Cupe capsuni ½ ceasca de miere 2 lingurite esenta de vanilie 1 varf de cutit de sare     Mod de preparare: Intr-un blender puneti crema de branza…Read more »

Doradă la grătar cu ghimbir si usturoi

16 July 2013
Dorada_la_gratar_cu_ghimbir_si_usturoiDoradă la grătar cu ghimbir si usturoi din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe razatoare sau zdrobiti 2 dorade (ni jur de 900 g fiecare sau 4 dorade de 400 g), curatate si eviscerate…Read more »

Pui cu salata

16 July 2013
Pui_cu_salataPui cu salata din: piepti de pui, ulei de susan, fulgi de arde iute, seminte de chimion, piper sichuan, zahar brun, sos de soia, zeama de lamaie, varza, ceapa rosie, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati si fara piele 2 linguri ulei de susan cate 1 lingurita fulgi de ardei iute, seminte…Read more »

Ciorba de peste cu legume dreasa cu smantana

16 July 2013
Ciorba_de_peste_cu_legume_dreasa_cu_smantanaCiorba de peste cu legume dreasa cu smantana din: peste, ulei, morcovi, ceapa, albitura, cartofi, smantana, oua, rosii, bulion, lamaie, sare. Ingrediente: 2 kg peste 100 ml ulei 150 g morcovi 250 g ceapa 100 g albitura 400 g cartofi 300 g smantana 3 oua 2 rosii 2 linguri bulion 1 lamaie sare   Mod…Read more »

Frigarui cu carne de pui si salsa

16 July 2013
Frigarui_cu_carne_de_pui_si_salsaFrigarui cu carne de pui si salsa din: mix de condimente, ulei de masline, zeama de lime, ardei galben, rucola, miez de mango, ardei rosu, ceapa verde, ardei iute. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline zeama de la 1 lime 4 piepti de pui fara piele,…Read more »

Salata cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde

16 July 2013
Salata_cu_pastrav_afumat_cartofi_si_fasole_verdeSalata cu pastrav afumat, cartofi si fasole verde din: cartofi noi, fasole verde, ceapa verde, patrunjel, pastrav afumat, ulei de masline, zeama de lamaie, otet din vin rosu, mustar cu seminte, sos de hrean. Ingrediente: 500 g cartofi noi, spalati foarte bine si taiati in jumatate 300 g fasole verde, curata si feliata 4 cepe…Read more »

Tort de inghetata cu fructe de padure

16 July 2013
Tort_de_inghetata_cu_fructe_de_padureTort de inghetata cu fructe de padure din: albusuri, fructe de padure, zahar, lapte, amidon, esenta de vanilie, alune, nuci. Ingrediente: 5 albusuri 500 g fructe de padure 300 g zahar 800 ml lapte 100 g amidon esenta de vanilie alune nuci   Mod de preparare: Spălăm fructele. Le pasăm în blender, păstrând câteva întregi…Read more »

Dovlecei umpluţi cu carne de pui si legume

16 July 2013
Dovlecei_umpluti_cu_carne.pngO reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu: dovlecei, piept de pui, , orez, ceapa, morcov, telina, rosii, faina, ulei, sare, piper, busuioc, malai, smantana, ardei iute. Ingrediente: două piepturi de pui un kilogram dovlecei 200 g orez o ceapă un morcov o felie de ţelină două conserve de roşii 4 roşii două linguri cu făină…Read more »

Prosciutto cu peşte-spadă

16 July 2013
Retete.pngO reteta delicioasa de prosciutto cu: peste spada afumat, salvie, cus-cus, usturoi, crema de cocos, unt. Ingrediente: 2 x 200 g peşte spadă fript 6 felii de prosciutto 10 frunze de salvie 300 g cuş-cuş gătit 2 căţei de usturoi o jumătate cană de cremă de cocos un cub de unt   Mod de preparare:…Read more »

Desert cu inghetata

16 July 2013
Desert_cu_inghetataDesert cu inghetata din: albusuri, lapte, zahar, amidon, esenta de migdale, alune, migdale, biscuiti. Ingrediente: 3 albusuri 500 ml lapte 150 g zahar 50 g amidon esenta de migdale alune migdale biscuiti de diferite forme   Mod de preparare: Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi esenţa de migdale şi continuă să batem până se întăreşte.…Read more »

Salata cu parizer, castraveti si ardei iute

16 July 2013
Salata_cu_parizer_castraveti_si_ardei_iuteSalata cu parizer, castraveti si ardei iute din: limeta, mustar, zahar, sare, piper, ulei, ceapa, parizer, castarvete, ardei gras, ceapa verde. Ingrediente: 1 limeta 1 lingurita mustar 1 praf zahar sare piper 3  linguri ulei 1 ceapa 500 g parizer 1 castravete 1 ardei gras rosu 2 fire ceapa verde   Mod de preparare: Se…Read more »

Reteta zilei: Pui cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert

16 July 2013
Pui_cu_bacon_in_sos_de_whiski_cu_garnitura_de_orez_fiert_24Pui cu bacon in sos de whiski cu garnitura de orez fiert din: piept de pui, bacon, piper cayenne, praf de usturoi, patrunjel, cuisoare, piper alb, faina, sirop de artar, whisky, ceapa verde, orez.   Ingrediente: 1 piept de pui, taiat bucati 6 bucati bacon, taiat 1/2 lingurita piper cayenne 1 lingurita praf de usturoi…Read more »

Tarta aromata cu fructe de padure

16 July 2013
Tarta_cu_fructe_de_padureTarta cu fructe de padure din: aluat martipan, smantana, zahar pudra, apa de trandafiri, bezele, zmeura, mure, afine, cirese, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 crusta de aluat fraged cu diametru de 23 cm 500 g martipan 600 ml de smantana pentru frisca 2 linguri de zahar pudra 2 lingurite apa de trandafiri 5 bezele, zdrobite…Read more »

Omletă cu mărar şi roşii

16 July 2013
Retete_1Omletă cu mărar şi roşii din: oua, rosii, cascaval, marar, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 2 rosii 150 g cascaval 1 legatura marar sare piper macinat   Mod de preparare: Faci două omlete din cele 6 ouă, puţină sare şi piper măcinat, pe care le aşezi într-o tigaie mai mare. Tai roşiile felii subţiri şi…Read more »

Sandvis cu pui si pasta de avocado

16 July 2013
Sandvis_cu_pui_si_pasta_de_avocadoSandvis cu pui si pasta de avocado din: morcovi, avocado, suc de limeta, smantana, sare, piper, curry, piept de pui, ulei, ardei iute, chifle ciabatta. Ingrediente: 2 morcovi 3 avocado 3 linguri suc de limeta 2 linguri smantana sare piper curry 300 g file de piept de pui 2 linguri ulei 4 ardie iuti de…Read more »

Tocanita de pui cu legume si patrunjel verde

16 July 2013
Tocanita_de_pui_cu_legume_si_patrunjel_verdeTocanita de pui cu legume si patrunjel verde din: pui, vin, ulei, ceapa, ardei gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 pui (1-1,2 kg) 100 ml vin 100 ml ulei 5 cepe 4 ardei grasi 750 g rosii proaspete sau rosii in bulion 1 foaie de dafin marar patrunjel…Read more »

Cornete cu inghetata de ciocolata

16 July 2013
Cornete_cu_inghetata_de_ciocolataCornete cu inghetata de ciocolata din: albusuri, zahar, frisca, ciocolata, lapte, esenta de rom, cornete din napolitana. Ingrediente: 4 albusuri 150 g zahar 250 ml frisca 100 g ciocolata 10 ml lapte esenta de rom cornete din napolitana   Mod de preparare: Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi esenţă de rom şi continuăm să batem…Read more »

Tigaie picanta cu piept de pui

16 July 2013
Tigaie_picanta_cu_piept_de_puiTigaie picanta cu piept de pui din: piept de pui, ulei de masline, dovlecei, ardei iute, supa de legume, sare, piper, frunzulite de salvie, ghimbir, praz. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara piele 2 lingurite ulei de masline 2 dovlecei mici 1 arde iute 300 ml supa de legume sare piper 2-3 frunzulite de…Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel cu ierburi proaspete in sos de unt

16 July 2013
Cotlete_de_miel_cu_ierburi_proaspete_in_sos_de_unt_13Cotlete de miel cu ierburi proaspete in sos de unt din: cotlete de miel, sare, ulei de masline, oregano, tahon, patrunjel, unt, coniac, piper.   Ingrediente: 3-4 cotlete de miel sare 1 lingura ulei de masline 2  lingurite oregano proaspat, tocat 2 lingurite tarhon proaspat, tocat 2 lingurite patrunjel proaspat, tocat 2 linguri unt 1/4…Read more »

Sarlota de capsuni cu frisca si piscoturi

16 July 2013
Sarlota_de_capsuni_cu_frisca_si_piscoturiSarlota de capsuni cu frisca si piscoturi din: piscoturi, gelatina, capsune, albusuri, zahar, branza dulce degresata, frisca, capsune, zahar pudra. Ingrediente: 18 piscoturi 7 foi gelatina alba 500 g capsune 2 albusuri 50 g zahar 400 g branza dulce degresata 125 g frisca pentru decor: 100 g capsune 125 g frisca 1 plic intaritor de…Read more »

Pina Colada Cocktail

16 July 2013
Pina_Colada_CocktailPina Colada Cocktail din: nectar de anans, sirop de cocos, rom alb, frisca lichida. Ingrediente: 200 ml nectar de ananas 40 ml sirop de cocos 60 ml rom alb 20 ml frisca lichida   Mod de preparare: Folosim un shaker in care punem romul alb, nectarul de ananas, siropul de cocos si frisca lichida. Agitam…Read more »

Pui cu legume, ceapa si ou

16 July 2013
Pui_cu_legume_ceapa_si_ouPui cu legume, ceapa si ou din: piept de pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, oua, gris, marar, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 3 oua 3 linguri gris 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Speli pieptul şi îl fierbi. Cureţi legumele, le fierbi şi…Read more »

Ingheţată de pepene galben cu frisca si zmeura

16 July 2013
inghetata_de_pepene_galben_cu_frisca_si_zmeuraIngheţată de pepene galben cu frisca si zmeura din: miez de pepene galben, frisca, miere, esenta de vanilie. Ingrediente: 600 g miez de pepene galben 200 ml frisca nebatuta 100 g miere 1 fiola esenta de vanilie   Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în bucăţi mici şi puneţi-le într-un bol. Adăugaţi frişca, mierea şi vanilia.…Read more »

Piept de pui cu mere si rosii

16 July 2013
Piept_de_pui_cu_mere_si_rosiiPiept de pui cu mere si rosii din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie, rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru, sos olandez. Ingrediente: 800g piept de pui 1 fir de praz 250 g mere 1 lingura zeama de lamaie 250 g rosii mici sare piper 6 linguri ulei 350 ml supa…Read more »

Ingheţată cu migdale şi topping de vişine

16 July 2013
Inghetata_cu_migdale_si_topping_de_visineIngheţată cu migdale şi topping de vişine din: lapte, zahar, galbenusuri, sare, migdale, frisca, zahar vanilinat, amidon, compot de visine. Ingrediente: 175 ml lapte 120 g zahar 4 galbenusuri 1 praf de sare 75 g migdale 200 g frisca 2 plicuri zahar vanilinat pentru topping: 1 lingura amidon 2 linguri zahar 200 ml zeama de…Read more »

Burgeri cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde

16 July 2013
Burgeri_cu_carne_de_pui_ghimbir_si_ceapa_verdeBurgeri cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde din: piept de pui, pulpe de pui, usturoi, ghimbir, ceapa verde, coriandru, sos de peste, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 piepti de pui si 4 pulpe superioare de pui, fara piele, dezosate si taiate in cuburi mari 3 catei de usturoi 1 bucata de ghimbir…Read more »

Ingheţată cu frişcă şi alune de pădure

16 July 2013
Inghetata_cu_frisca_si_alune_de_padureIngheţată cu frişcă şi alune de pădure din: oua, zahar, frisca, alune de padure, cacao. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 500 ml frisca lichida sau smantana dulce pentru frisca 100 g alune de padure prajite 1 lingurita cacao 10 alune intregi, pentru decor   Mod de preparare: Separi albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu…Read more »

Reteta zilei: Salata de castraveti cu avocado si branza feta

16 July 2013
Salata_de_castraveti_cu_avocado_si_branza_feta_09Salata de castraveti cu avocado si branza feta din: castraveti, sare, avocado, suc de lamaie, menta, branza feta, ulei de masline, suc de limeta.   Ingrediente: 2 cesti de castraveti taiati (fara seminte) sare 1-2 avocado, decojit si taiat cubulete 1-2 lingurite suc de lamaie proaspat 1/2 ceasca de menta proaspata tocata marunt 1/2 ceasca…Read more »

Spumă fină, de ciocolată albă

16 July 2013
Spuma_fina_de_ciocolata_albaSpumă fină, de ciocolată albă din: ciocolata alba, frisca, albusuri, zahar tos, fistic, alune. Ingrediente: 500 g ciocolata alba 400 ml frisca lichida 10 albusuri 100 g zahar tos pentru decor: cateva cubulete de ciocolata alba 2 linguri fistic cateva alune   Mod de preparare: Rupi ciocolata în bucăţi şi o topeşti la bain-marie, împreună…Read more »

Mojito Cocktail

16 July 2013
Mojito cocktailMojito Cocktail din: lime, rom, apa mienrala, zahar, gheata, frunze de menta. Ingrediente: 1 lime 60 ml rom 150 ml apa minerala 25 g zahar gheata frunze de menta   Mod de preparare: Turnăm în shaker romul, apa minerală, sucul de la lime şi frunze de mentă. Agităm bine. Punem cuburi de gheaţă şi felii…Read more »

Cartofi cu broccoli şi sparanghel

16 July 2013
Retete_1Cartofi cu broccoli şi sparanghel din: cartofi, sparanghel, broccoli, sare, ulei, ceapa verde, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg sparanghel 1 kg broccoli sare ulei ceapa verde si patrunjel pentru decor   Mod de preparare: Speli toate zarzavaturile. Cartofii cu coajă îi pui într-o tavă şi îi dai la cuptor pentru 50 de minute.…Read more »

Retete video #1

16 July 2013
RdlRetete video:   Cum se prepara cartofi gratinati cu mere (video) Retete video: Cum se prepara cartofi gratinati cu mere Read more » Cum se prepara Lasagna cu legume si plante aromatice (video) Retete video: Cum se prepara Lasagna cu legume si plante aromatice Read more » Cum se prepara Salata gradinareasca (video) Retete video:…Read more »

Pui cu fasole şi ceapă roşie

16 July 2013
Pui_cu_fasole_si_ceapa_rosiePui cu fasole şi ceapă roşie din: pulpe de pui, sare, piper, fasole, bulion, vin rosu, supa de pui, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ulei. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 400 g fasole uscata 450 ml bulion 200 ml vin rosu 200 ml supa de pui 150 g ceapa rosie 6 catei de usturoi…Read more »

Granita de pepene rosu si cirese

16 July 2013
Granita_de_pepene_rosu_si_cireseGranita de pepene rosu si cirese din: pepene rosu, zahar, cirese, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g pepene rosu 200 g zahar 200 g cirese zeama de la 1/2 lamaie   Mod de preparare: Alegi cireşe bine coap­te. Cureţi miezul de pepe­ne de sâmburi şi îl presari cu zahăr. Speli cireşele, le cureţi de codiţe…Read more »

Reteta zilei: Cocktail de fructe cu lichior si vin spumant

15 July 2013
Cocktail_de_fructe_cu_lichior_si_vin_spumant_08Cocktail de fructe cu lichior si vin spumant din: zmeura, capsuni, mere, suc de mere, vin spumant, lichior, zahar.   Ingrediente: 1 bol zmeura 3/4 ceasca capsuni taiate cuburi 3/4 cana mere 1 1/2 cani suc de mere 1 1/2 cani vin spumant 1/4 ceasca lichior dupa preferinta 3-4 linguri de zahar   Mod de…Read more »

Cum se prepara cartofi gratinati cu mere (video)

15 July 2013
Cum_se_prepara_cartofi_gratinati_cu_mereRetete video: Cum se prepara cartofi gratinati cu mereRead more »

Sufleu de conopidă şi dovlecei

15 July 2013
Sufleu_de_conopida_si_dovlecei.pngO reteta delicioasa de sufleu cu:conopida, dovlecei, ceapa, usturoi, branza de vaci, branza telemea, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper, cimbru, sos de rosii picant, sos de cascaval, smantana. Ingrediente: 500 g conopidă doi dovlecei o ceapă 4 căţei de usturoi 300 g brânză de vaci 200 g brânză telemea 200 g caşcaval 4 ouă…Read more »

Cum se prepara Lasagna cu legume si plante aromatice (video)

15 July 2013
Cum_se_prepara_Lasagna_cu_legume_si_plante_aromaticeRetete video: Cum se prepara Lasagna cu legume si plante aromaticeRead more »

Cum se prepara Salata gradinareasca (video)

15 July 2013
Cum_se_prepara_Salata_gradinareascaRetete video: Cum se prepara Salata gradinareascaRead more »

SLĂBEŞTI 4 kg în 10 zile (Dieta cu pepene verde)

15 July 2013
Dieta_cu_pepene_verdeSLĂBEŞTI 4 kg în 10 zile! Vrei să mai pierzi câteva kilograme, dar şi să te bucuri de plăcerile culinare ale verii? Acum, poţi împuşca doi iepuri dintr-o lovitură: mănânci pepene verde pe săturate şi slăbeşti văzând cu ochii. Micul dejun Micul dejun este acelaşi în fiecare zi: o felie de pepene verde, 50 g…Read more »

Slăbeşte 7 kilograme în 7 zile cu leguma minune! (Dieta cu gulii)

15 July 2013
Dieta_cu_guliiÎnrudite cu varza, broccoli sau conopida, guliile sunt mai puţin populare la noi. Cu toate astea, nu sunt cu nimic mai prejos decât suratele lor. Iată o dietă uşoară, de vară, cu gulii de sezon, cu care slăbeşti garantat 7 kilograme în 7 zile. Spre deosebire de ţările asiatice, la noi guliile sunt folosite mai…Read more »

Slăbeşte 5 kilograme în 7 zile cu legume de sezon (Dieta cu fasole pastai)

15 July 2013
Dieta_cu_fasole_pastaiFasolea păstăi este delicioasă şi foarte fragedă în luna iulie. Iată cum poţi să mănânci bine şi sănătos şi să slăbeşti 5 kilograme în 7 zile cu dieta cu fasole păstăi. Află totul despre super alimentul lunii iulie: fasolea păstăi verde şi galbenă. În luna iulie găsim deja la piaţă fasole păstăi, atât verde, cât…Read more »

Slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10 zile (Dieta cu porumb fiert)

15 July 2013
Dieta_cu_porumb_fiertPorumbul fiert ne aduce aminte de copilărie, ne face meniul de seară mai uşor şi rapid de pregătit şi ne încântă, pentru că îl asociem cu vara şi vacanţa. Porumbul fiert poate fi un aliat în cura de slăbire şi lupta cu kilogramele în plus. Iată cum se slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10 zile…Read more »

Cum se prepara Ciorba de linte thailandeza (video)

15 July 2013
Cum_se_prepara_Ciorba_de_linte_thailandezaRetete video: Cum se prepara Ciorba de linte thailandezaRead more »

Cum să ai o siluetă perfectă cu bani puţini

15 July 2013
Cum_sa_ai_o_silueta_perfecta_cu_bani_putiniDe cele mai multe ori, pentru a avea silueta ideală, reprezentantele sexului frumos investesc enorm în proceduri de înfrumuseţare, ori se chinuie cu diete drastice. În realitate, soluţiile de a arăta bine sunt mult mai simple şi deloc costisitoare, iar noi ţi le oferim: Apa noastră cea de toate zilele În fiecare dimineaţă, pe stomacul…Read more »

Cum se prepara pizzaiola de vita (video)

15 July 2013
Cum_se_prepara_pizzaiola_de_vitaRetete video: Cum se prepara pizzaiola de vitaRead more »

Cum se prepara Inghetata de banane (video)

15 July 2013
Cum_se_prepara_Inghetata_de_bananeRetete video: Cum se prepara Inghetata de bananeRead more »

Reteta zilei: Desert racoritor cu afine

15 July 2013
Desert_racoritor_cu_afine_05Desert racoritor cu afine din: afine, zahar, sare, coaja de lamaie, suc de lamaie, smantana, esenta de vanilie, prajitura.   Ingrediente: 2 cani de afine 1/4 ceasca plus 1 lingura de zahar 1 varf de cutit de sare 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 1 1/2 lingurite de suc ​​proaspat de lamaie 1 1/3 cesti…Read more »

Pui la gratar cu salata

15 July 2013
Pui_la_gratar_cu_salataPui la gratar cu salata din: piept de pui, ulei de masline, amestec de condimente, fasole boabe, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline, zeama de lamaie, coriandru. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara piele 1/2 lingurita ulei de masline 1 lingura amestec de condimente Cajun (1 lingurita de chimion macinat, seminte de coriandru macinate,…Read more »

Inghetata de kiwi

15 July 2013
Inghetata_de_kiwiInghetata de kiwi din: oua, kiwi, zahar, frisca, sirop de ciocolata. Ingrediente: 3 oua 4 kiwi 200 g zahar 200 ml frisca sirop de ciocolata   Mod de preparare: Curăţăm fructele şi le pasăm bine în blender. Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi continuăm să batem până se întăresc din nou. Adăugăm gălbenuşurile, frişca şi…Read more »

Cornuri cu carne

15 July 2013
Cornuri_cu_carneCornuri cu carne din: faina, oua, lapte, praf, sare, zahar, drojdie uscata, apa, unt, ceapa, carne tocata, sare, ardei gras, bulion, piper. Ingrediente: pentru aluat: 220 g faina un ou 15 g lapte praf sare 25 g zahar 1/2 plic drojdie uscata 115 ml apa 15 g unt pentru umplutura: o ceapa 500 g carne…Read more »

Pulpe de pui cu garnitura de cartofi natur

15 July 2013
Pulpe_de_pui_cu_garnitura_de_cartofi_naturPulpe de pui cu garnitura de cartofi natur din: pulpe de pui, pasta de rosii, usturoi, ceapa, ulei de masline, busuioc, cimbrisor, salvie, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 3 linguri pasta de rosii 4 catei de usturoi 1 ceapa 4 linguri ulei de masline busuioc maghiran cimbrisor salvie uscata 10 boabe…Read more »

Clătite cu verdeaţă, măsline si smantana

15 July 2013
Clatite_cu_verdeata_masline_si_smantanaClătite cu verdeaţă, măsline si smantana din: faina, unt, drojdie, lapte dulce, oua, masline, zahar tos, sare, patrunjel, marar, frunze de salvie, piper, smantana, legume de sezon. Ingrediente: 425 g faina 150 g unt 15 g drojdie 500 ml lapte dulce doua oua 200 g masline feliate o lingurita de zahar tos sare o lingura…Read more »

Pui umplut pe sare

15 July 2013
Pui_umplut_pe_sarePui umplut pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez de paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat, pipota. Ingrediente: 1 pui sare grunjoasa ulei de masline miezul de la o felie de paine 1 ceapa 3-4 ciuperci patrunjel verde 1 ficat 1 pipota   Mod de preparare: Cureţi puiul, apoi îl speli foarte…Read more »

Ficat de vita cu bere

15 July 2013
Ficat_de_vita_cu_bereFicat de vita cu bere din: ficat de vita, lapte, bere, marar, ceapa, sare, piper. Ingrediente: un kg ficat de vita 500 ml lapte o doza de bere o legatura marar 2 cepe sare piper   Mod de preparare: Se spală ficatul, se taie fâşii care se pun în lapte şi se lasă 10 minute.…Read more »

Crema de ciocolată cu urdă si cirese

15 July 2013
Crema_de_ciocolata_cu_urda_si_cireseCrema de ciocolată cu urdă si cirese din: ciocolata, urda, cirese, zahar, unt. Ingrediente: 300 g ciocolata negar sau cu lapte 300 g urda proaspata din lapte de vaca 50 g cirese sau visine 20 g zahar 100 g unt   Mod de preparare: Rupi ciocolata în bucăţele şi o topeşti pe baie de aburi. Freci…Read more »

Cosmopolitan Cocktail

15 July 2013
Cosmopolitan_Cocktail_1Cosmopolitan Cocktail din: lime, vodca, vin alb, sirop de afine, fulgi de gheata. Ingrediente: 1 lime 50 ml vodca 50 ml vin alb sec 10 ml sirop de afine fulgi de gheata   Mod de preparare: Punem sucul de la o jumătate de lime în shaker, adăugăm vodca, vinul sec, siropul de afine şi o…Read more »

Supa aromata de morcov

15 July 2013
Supa_aromata_de_morcovSupa aromata de morcov din: morcov, fenicul, ulei, cartofi, sare, lamaie, patrunjel. Ingrediente: un kg morcov 1/2 bulb fenicul o lingura ulei 3 cartofi sare pentru servit: cateva felii de lamaie patrunjel   Mod de preparare: Morcovii se taie rondele fine, feniculul se feliază subţire, iar cartofii se taie cuburi. In oala de fiert supa…Read more »

Varză creaţă umplută

15 July 2013
Varza_creata_umplutaVarză creaţă umplută din: varza, carne tocata amestec, faina de orez, sare, piper, morcovi, ulei, ceapa, apa. Ingrediente: o varza medie 700 g carne tocata amestec 250 g faina de orez sare piper pentru fiert: 2 morcovi 2 linguri ulei 2 cepe albe uscate 600 ml apa   Mod de preparare: Se pune apă la…Read more »

Reteta zilei: Crochete aromate de peste in crusta de pesmet

15 July 2013
Crochete_aromate_de_peste_in_crusta_de_pesmet_19Crochete de peste in crusta de pesmet din: file de somon, usturoi, praf de ceapa, ardei iute, boia de ardei, chimen, piper, fulgi de ardei, oregano, sare, faina, oua, pesmet, ulei de masline.   Ingrediente: 1/2 kg file de somn dezosat, taiat bucati 1 lingura usturoi granulat 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita ardei…Read more »

Ciorbă cu carne de vită, smantana si crutoane

15 July 2013
Ciorba_cu_carne_de_vita_smantana_si_crutoaneCiorbă cu carne de vită, smantana si crutoane din: carne de vita, morcov, telina, rosii, ceapa verde, ardei grasi, bors, ulei de floarea soarelui, fidea, leustean, sare, piper, paine, smantana. Ingrediente: 500 g carne de vita un morcov o telina mica 5 rosii doua legaturi ceapa verde doi ardei grasi 300 ml bors 100 ml ulei…Read more »

Pui cu vişine si cartofi noi

15 July 2013
Pui_cu_visine_si_cartofi_noiPui cu vişine si cartofi noi din: copane, cartofi, ceapa, telina, ulei, boia iute, praf de cimbru, suc de portocale, visine, visinata, sare, piper. Ingrediente: 5 copane mari de pui 500 g cartofi noi 200 g ceapa mica 1 telina mica 2 linguri ulei 1 lingurita boia iute 2 lingurite praf de cimbru sucul de…Read more »

Frigarui de pui cu seminte de fenicul si chimion

15 July 2013
Frigarui_de_pui_cu_seminte_de_fenicul_si_chimionFrigarui de pui cu seminte de fenicul si chimion din: pulpe de pui, ulei de masline, seminte de fenicul, chimion, boia dulce, usturoi, otet de vin rosu, aioli. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara piele (aproximativ 500 g) 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de fenicul, zdrobite 1 lingurita de chimion…Read more »

Ingheţată cu iaurt si lămâie verde

15 July 2013
Inghetata_cu_iaurt_si_lamaie_verdeIngheţată cu iaurt si lămâie verde din: iaurt, zahar, zahar vanilinat, smantana, lamaie verde, mere, zahar, cuisoare. Ingrediente: 750 g iaurt natural 200 g zahar 1 plic zahar vanilinat 3 linguri smantana 2 lamai verzi pentru decor: 2 lamai 4 mere mari 100 g zahar 2-3 cuisoare   Mod de preparare: Mixezi iaurtul împreună cu…Read more »

Chifteluţe cu dovlecei

15 July 2013
Chiftelute_cu_dovleceiChifteluţe cu dovlecei din: dovlecei, telemea de vaca, oua, faina, marar, morcov, ceapa verde, usturoi verde, ardei iute, bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: doi dovlecei 100 g telemea de vaca doua oua 200 g faina o legatura de marar un morcov o legatura ceapa verde un fir de usturoi verde…Read more »

Pui cu susan si legume

15 July 2013
Pui_cu_susan_si_legumePui cu susan si legume din: piept de pui, morcovi, ardei, fasole verde, telina, seminte de susan, sos de soia, sos de stridii, ulei de susan. Ingrediente: 700 g piept de pui 3 morcovi 2 ardei 300 g fasole verde pastai 1 telina 50 g seminte de susan 2 linguri sos de soia o lingura…Read more »

Reteta zilei: Omleta cu cartofi si rozmarin

15 July 2013
Omleta_cu_cartofi_si_rozmarin_11Omleta cu cartofi si rozmarin din: cartof, usturoi, unt, ou, smantnaa, rozmarin, parmezan, piper alb, sare.   Ingrediente: 1 cartof, curatat 1 catel de usturoi, tocat 1 lingura unt 1 ou 1 lingura smantana 1 lingurita rozmarin parmezan ras piper alb sare   Mod de preparare: Taiati cartoful felii subtiri, apoi zaruri. Se topeste untul…Read more »

Pui cu spanac si rosii

15 July 2013
Pui_cu_spanac_si_rosiiPui cu spanac si rosii din: piept de pui, spanac, rosii, ulei de masline, sare, piper, oregano, otet balsamic. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara piele si os 500 g spanac 2-3 rosii ulei de masline sare piper oregano otet balsamic   Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai în două şi condimentezi fiecare…Read more »

Tartă pufoasă cu piersici caramelizate

15 July 2013
Tarta_pufoasa_cu_piersici_caramelizateTartă pufoasă cu piersici caramelizate din: piersici, unt, zahar, oua, faina, lapte, esenta de vanilie, sare. Ingrediente: 1 kg piersici 150 g unt 300 g zahar 6 oua 6 linguri faina 4 linguri lapte 1 fiola esenta de vanilie sare   Mod de preparare: Curăţaţi piersicile de coajă şi tăiaţi-le în jumătăţi, scoateţi cu grijă…Read more »

Ratatouille aromat

15 July 2013
Ratatouille_aromatRatatouille aromat din: ulei de masline extravirgin, dovlecei, ardei, ceapa, rosii, usturoi, cimbru, pasta de rosii, otet din vin alb, coaja de lamaie. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 3 dovlecei, taiati in felii mai groase 1 ardei rosu si 1 ardei galben, taiati in bucati mari 1 ceapa mare, tocata 4 rosii pruna…Read more »

Cartofi cu sunca

15 July 2013
Cartofi_cu_suncaCartofi cu sunca din: cartofi, sunca de porc, iaurt, mustar iute, busuioc, miere, salvie, rosii cherry, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 cartofi 300 g sunca de porc 200 ml iaurt o lingura de mustar iute o lingurita de busuioc uscat o lingura de miere 6 frunze de salvie 250 g rosii cherry sare piper o…Read more »

Pui cu sos de branza

15 July 2013
Pui_cu_sos_de_branzaPui cu sos de branza din: pui, morcovi, telina, branza de vaci, cascaval, oua, broccoli, ciuperci, sare, piper, vin, ulei. Ingrediente: 1/2 pui 2 morcovi 1/2 telina 100 g branza de vaci 100 g cascaval 2 oua 1 buchet broccoli 4 ciuperci mari sare piper 100 ml vin ulei   Mod de preparare: Cureţi şi…Read more »

Shake aromat de banane

15 July 2013
Shake_aromat_de_bananeShake aromat de banane din: banane, miere, mere, chefir, lamaie, lapte. Ingrediente: 400 g banane 100 ml miere 200 g mere 400 ml chefir 1 lamaie 1 l lapte   Mod de preparare: Bananele si mere curatate se taie felii si se mixeaza in blender. Se adauga mierea, chefirul, zeama de lamaie si la urma…Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu